A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Mariannka: én nagyon örülnék egy talinak Kép

Fórum: megmondom az őszintét, lehet, hogy nem leszek túl népszerű vele. Ha valaki nagyon-nagyon ritkán jön, annak nagyon nehéz bármit is reagálni, mert nem tudom, egyáltalán fogja-e olvasni...
Én mindig mindenkinek képtelen vagyok válaszolni. Nem azért, mert akinek nem válaszolok, nem akarok, vagy bármi bajom lenne vele, de ha már előttem 5-en leírták ugyanazt, vagy tökéletesen egyetértek vele (pl Tündénél van így sokszor meg Borcsánál Kép), akkor azt sokszor nem írom le. Bocsi!

És most már velem van tele a topic Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Bettiflame: nekem a vége felé kaja utáni órában kellett számolni, hogy 5x legalább mozog e. Más para nem volt-Nandu féle bölcsesség volt ez is , a nőgyógyász nagyon nem foglalkozott ezzel!!!
A komfort szopi igényt honnan lehet tudni azt már tényleg érezni kell???

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Esztipeszti!
Én is kómás vagyok már éjfélre, de eddig bejött. Most volt a 3. éjszaka zsinórban, h átszunyálta az éjszakát.Kép Imádom, h ilyen kis szófogadó.Kép
Reggel, mikor megy az apja dolgozni fél 7-kor, akkor ébredek én is, meg a Törpe is. Kajálunk, és alszunk még egy kicsit. Így valahogy ki lehet bírni az éccakát.Kép Én azt nem bírom, h fel kell ébredni az éjszaka közepén. Törpe ordít, én meg azt sem tudom, merre vagyok arccal.Kép
Szal, remélem így marad.KépKépKépKépKép

Angi, Niki!
Nagyon édesek a csajok.Kép

Csajok, az jó, h Alex emelgeti a fejét, meg átfordítja, ha hason fexik? Meg mászik.Kép Tök máshol fexik, amikor felveszem, mint amikor letettem.Kép
Viszont fürcsikor, nagyon ordít a Drágám.Kép Remélem, megszereti a vizet. Hallottam olyat, h lehet azért, mert a korházban rossz élményei vannak a fürdetésről. Ilyen lehet? Bízok benne, h hamarosan hozzá szokik és nem fog bömbölni közben.Kép

Meg, h röhögjetek egy jót.Kép
A nagymamija tette tisztába Alexet kajcsi előtt, mert én valahogy nem bírtam kimászni az ágyból.Kép (tök jó, h itt van anyukám, és segít mindenben, de hétvégén már mennek haza.Kép) Reggelizünk. Ilyenkor az ágyamban eszünk, befexik mellém, és csócsa. Büfi, majd úgy, ahogy volt felborult, és szunyált.Kép Aztán gondoltam beteszem az ágyikójába. Felveszem, és tiszta nedves az oldala. Hűű, a fiam lefőtt, mint a kávé, gondoltam. Aztán ott is nedves volt, ahol nem kellett volna. Akkor már gondoltam, h itt a pelussal lehet valami. Megnéztem, és igen. Anyám nem tette rá elég szorosan, és kifolyt, aminek ki kellett folynia.Kép Na segond, tiszta ruha, miazmás. Ráadtam a tiszta bodyt, és már majdnem a tiszta pelust is. Már bekrémeztem, éppen a seneke alá igazgattam a pelust, amikor megláttam az égnek meredő cerkát. És már jött is a pisi. Derékon, honaljba, nyakon spriccelte magát fél másodperc alatt, ahogy azt jókisfiúk szokták.Kép Kezdhettem az egészet elölről, és persze jól kiröhögtem a fiamat.Kép Még Õ is meglepődött.Kép Annyira cukorborsó.Kép Ez volt neki már a 4. lepisilése.Kép

Petri!
Szivi.

</font></font>

Kép

Kép
nancsika

Sziasztok! Kép

Vok,
köszi a 38-hoz a gratut, valóban jó érzés! Kép De sürgető is! Kép Már úúúgy, de úúúgy várom... Kép

Vas,
tepsiben!!! Kép Ez jó! Kép Csak aztán kivegyétek belőle... Kép

Nyf,
kellemes hétvégét, csak aztán pihenés is legyen ám benne! Kép

Betti,
nekem nem mondta senki, hogy figyeljem/számoljam a magzatmozgást, csak könyvekben olvastam, hogy "kell". De mivel nem mondta sem doki, sem védőnő, és mozog is minden nap szorgalmasan, nem hiszem, hogy valóban olyan nagyon fontos lenne... Kép Aztán ki tudja...

Mi megvagyunk, egyelőre maradok itthon. NST jó lett, utána volt UH. Megnézett, azt mondta egy fokkal jobb a helyzet, de a lényeg nem változott... Behívott egy másik dokit is, megnézetett vele is. Fúúú, ő csinált hüvelyi UH-ot is. A dög... Kép
Szóval most van egy hosszabb szövegem is, de ez sem sok...
"UH: lepény a hátsó falon tapad, mélyen. Bal oldalon részben a mellső falra áthajlik. A belső méhszáj szabad, a lepény megközelíti a méhszájat, de nem éri el.
TVS: mélyen tapadó, inkább marginalis praeviának megfelelő kép látható. Cervix hossza: 43 mm, a lepény távolsága a belső méhszájtól: 22 mm."

A cervix az pontosan micsoda? Én úgy tudom (lehet, hogy rosszul), hogy a lepény... Viszont akkor, ha az, akkor a 43 mm az olyan pinduri, nem?

Amikor végeztek velem mindketten, a dokim kérdezte, hogy nem akarok-e bent maradni. Mondtam, nem. Erre ő vadul gondolkodik, majd azt mondja, húsvét ide vagy oda... És akkor hosszú csend, néz olyan bambán, gondolkodik... Nem tudtam elképzelni mit akar. Kép Gondoltam nem tudja hányadika van, mondom 7-e van. (Nehogy azt higyje már, hogy mittomén holnapután itt a húsvét...)
Erre még mindig néz, néz... Mondom ha kell, esetleg hétfőn, ha muszáj... És akkor végre megszülte, hogy kedden jöjjek NST-re, és akkor kapni fogok attól az NST-s nénitől beutalót laborra és altatóorvoshoz, és menjek is el, ha esetleg mégis csaszi lenne belőle, akkor ezek legalább már meglegyenek. De persze nem biztos, hogy császár lesz, mert nem olyan rossz a helyzet, de nem is a legjobb... Szóval ott vagyunk, ahol a part szakad... Nemtom kedden lesz-e UH, és ad-e újjabb határidőt... De az is lehet, hogy biztos, ami biztos, beleteszem a kocsiba a csomimat, mert max ha véletlenül azt találná mondani, hogy maradjak, akkor ne kelljen csak azért hazajönni. Mert onnantól tulajdonképpen 9 nap, és addig még akármi is lehet.
Az utasítás továbbra is az, hogy ha vérzek, akkor menjek.
Ennyi történt ma, szóval itthon vagyok, maradok is... Kép

Nadine és Dorka 38+1 Kép

nadine81

Nancsika,
nem is tudom melyiken mosolyogjak: azon, ami történt, vagy azon, ahogyan leírtad... Kép Nem semmi vagy duma szempontjából! Kép

nadine81

Én is tali.Kép

Kép

Kép
nancsika

én is itt vagyok: olvasok, de írni Botibébitől nem tudok ("ölbebaba"), majd jövökKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

köszi a válaszokat! Nekem a nőgyógyászom mondta ugyanis, hogy pontban este 5-kor le kell feküdnöm a bal oldalamra, és figyelni kell, hogy a baba meddig mozog 10-szer. Ha este 11-ig (!) ez nem jön össze, akkor hívni kell a kórházat.
Hát ez nem igazán teljesíthető szerintem. Na meg eddig sem voltam egy parázós alkat, és most sem szeretnék azzá válni...

lepisilős-lekakilós témák:
komolyan mondom, a fórum előtt még nem hallottam ilyen sztorikat. Legalább most lelkiekben felkészülök rá + a páromnak is mindig elmesélem (gondolom ő is fog pelenkázni), hogy mik fognak majd velünk történniKép

Kép

Kép
bettiflame

Ja, és Titati,
egyszer ajánlottad nekem a Thököly-turit: azóta oda járok, és teljesen függő lettem! De már egy csomó jó cuccot szereztem!

Kép

Kép
bettiflame

Betti,
hűűű, ez nagyon be van akkor osztva, hogy mikor kell figyelni... Na de ennyire komoly lenne, hogy ott fetreng az ember 5 órát?? Én meg is őrülnék addig...

Lecsinálós dolgot én is hallottam még korábban rokontól, ismerőstől, de én is itt "tapasztalom" Kép, hogy mindenkinél előfordul és nem is egyszer és nem is kis mennyiségben, hanem nagyon! Kép
És én is mindig elmesélem Apának az itt olvasott megmosolyogni való sztorikat, hogy tudja mire számítson... Kép
Egy másik topikban egy anyuka mesélte, hogy náluk még a fal is tiszta sz@r lett a lánykája révén... Kép Erra Aptya azt mondta, nem baj, majd megvárjuk, amíg rászárad, úgy könnyebb leszedni... Kép Deee, gondoltam, majd én ott nézegetem a falon... Kép Aztán, ha belegondolok, nemtom melyik jobb... Szétkenni, vagy rajt hagyni?? Kép

nadine81

Betti: nem semmi dokid van Kép Elképzeltem, ahogy du 5-kor a bolt közepén oldalra fekszem, körülöttem két fiú rohangál), és számolom a mozgásokat Kép

cory
Budapest

Ja, közbenmegvan, hogy a cervix az a méhszáj, nem pedig a lepény... Én buta! Kép

nadine81

Bmo: konfort szopi igényt nem kell tudni Kép Csak kényelembe helyezni magatok, és rábízni Zsomborra a dolgot. Velem előfordul néha, hogy kezd kellemetlen lenni, ahogy túl sokáig mammog - ilyenkor már nincs jól a cici a szájában. Akkor büfiztetek, és ha nagyon keresgél, a másik mellre teszem vissza. Az órákkal hadilábon állok, úgyhogy passz, hogy ez mennyi idő után megy.
Bukás: Gergő extra bukós, mert habzsolháp, rengeteg levegőt nyel + Luca elég hektikusan szopik, úgyhogy gyakori a túlkínálat. Én már át se öltöztetek egy kicsi tejfolt miatt, csak ha nagyon átnedvesedett. Luca meg akkor volt egy darabik bukós, amikor elkezdett kúszni - fogni - galádkodni KépKépKép, gondolom, hirtelen több szöszt-koszt nyelt. Szóval a bukás a babák természetes folyadékszint-szabályozásának része. Ha nem tárdsul fogyéssal, vagy más aggasztóval, akkor nem kell vele foglalkozni.

Nadine: a cervix tudtommal a méhszáj. Drukkhegyek, hogy minden jól alakuljon KépKépKépKép

NYF, jó kertészkedést!

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok

Nagyon édik a babák imádom nézni a képeket.

Nici nekem nem sokat van Levi a kezembe, így mindent megtudok csinálni. Kivéve, ha front van, akkor egésznap szinte a cicin lóg. Én is akkor nettezek, ha alszik.

Nekem nem kell anyák napja, hogy sírjak, néha elég, ha ránézek, és már potyognak a könnyeim. Érdekes néha nézem, és nem hiszem el, hogy ő a fiam én meg anyuka vagyok Máskor, meg már látom, hogy egy lánynak fogja a kezét és neki lesz pici babája. És most erre megint jön a könnyem. Hát nálam így megy. Remélem, nem vagyok hülye? Első babások ti hogy vagytok ezzel?

Lettymama
El ne menj! Én már annyiszor akartam kérdezni, hogy kerültél Bécsbe, de már biztos írtad csak lemaradtam. Képet rakhatnál Valentin babáról.

Zsu
Tényleg jól lemaradtunk az albumból. Ha lesz időd folytatod?

Ildi
Úgy csinálom, hogy van egy nagyfiam, akit sokszor emelgetek büfire ,cicire és stb…
Így jó kondiba tart.

Tünde
Sajnos az a 4 kiló nekem olyan nehezen fog lemenni, mint másnak a 20.

Annácska
Mi van veletek? Bírod a tempót?

Nyaf
Jó kertészkedést, de azért vigyázz magadra.

Angi
Akkor azért nem unatkozol, látom, van program. Én valamikor egyedül sétálok, vagy a szomszéddal ő Március 1-én szült így van miről beszélni.

Anita
Hogy vagytok? Már jól vagy?

Petri
Szerintem nagyon jó hogy két helyre is tartozol. Nekem is a Liberó jött be.

Borcsa
Luca mennyi idős hogy még szopizik?

Betti
Én nem számoltam ,mert nekem végig ugrált Levente így nem kellett félnem, hogy baj van. Vettem hasszorítót de nem használtam és visszament a hasam már alig látszik. Szerintem ez egyéni mint hogy reped a hsad vagy nem. Pedig nekem baromi nagyhasam volt.

Mariann
Persze hogy találkozunk.

Cory
Egyetértek veled a fórummal kapcsolatba .Erre most egy regényt írok.

Nancsi
Akkor jól néz körül éjjel, nehogy neki menj valaminek. Lesz még több pisilés is ,én már nem számolom. Viszont, ha sokat fekszik oldalt Levi, akkor nálunk is kifolyik sajnos, ilyenkor szerintem mindegy ,hogy milyen fajta a pelenka.

Trose
Én is úgy szoktam képet rakni, hogy a fejem nincs rajta.

Most rólunk nem is írok, mert az már nagyon sok lenne.

Babetta és levi 4+4

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Borcsa,
köszönöm! Én eldöntöttem, hogy úgyis menni fog és punktum! Kép

nadine81

Babetta: május végén lesz 4 Kép
Csináltam neki ilyetKépKépKép
Kép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Hazajött férj,így végre jöttem kicsit feltöltődni kikapcsolniKép Tegnap Botond megint érezte a szelet:reggel 6-tól este 10-ig jó,ha összesen 2 órát aludt...kiságy nuku, anya mellett, anya ölében...igen ám, de délelőtt, mikor 20 percre bealudt, én már azt hittem, nyomni fogja egy darabig, így neki kezdtem nagytakarítani. Gondolhatjátok, mennyire haladtamKép Este fél 7-kor Apjukat még mindig romhalmaz fogadta. Ennek eredményeképpen: nem tudtam Botival egy időben lefeküdni...éjszaka ráaduásul kivételesen megint kétszer kelt! Fúúú csajok, rég éreztem ennyire fáradtnak magam: egész napos cipelés:bútor, szőnyeg, gyerekKép Közben folyamatosan dumálnom kellett, mert fiamnak tök mindegy,mit beszélek, csak pörögjön a nyelvem - viszonzásként pedig csodaszép mosolyaival halmoz elKép
Igaz,hogy legalább 11-ig együtt aludtunk, de azóta megint műsor volt. Fél 3-kor kiraktam levegőzni,hogy legalább fel tudjak öltözni, aztán sétáltunk, majd még kint hagytam,hogy kipihenje magát...Azóta megint, mint akit kicseréltek:folyamatosan vigyorogKép De lehet annak szól, hogy hazaért az apja, és hárman bohóckodunk!

Folyt.köv!

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita,
egy imádott "pasi" mosolyáért sokszor be nem áll a szánk!! Kép Ilyenek vagyunk mi nők! Kép

nadine81

Betti,

egy óra alatt kell legalább 10-et mozognia a babának, nekem ezt mondta az orvosom.

A nyári találkozó nagyon jó ötlet!

KépKép
KépKép
scullyx

Lettymama:sajnálom,hogy így érzedKép Többiek már leírták, tényleg sokan vagyunk nehéz mindenkinek reagálni. Tünde és én is kérdeztük 1-2 hete,hogy mi van az eltűnt mamikkal! Lehet, nem olvastad...

Annácska: Nagyon szép Petike! Annamari hogy fogadja a tesót? Bírod magad?

Livi: Gratulálok! Nagyon szép a kislányod! Gyere majd mesélj!

Mamacka:Üdv otthon Neked is! Várunk!

Angi: Annyira szép ez a kép is Lidiről! Tényleg olyan nagylányos! Tibi is elengedi néha Botit a kádban,de úgy félek,hogy meg ne üsse a fejét!

Mesi: kedden, 11-én oltják Botit! Nálatok mikor lesz az oltás? Mesélj már Te is magatokról! Kép? Már nem a pocidról kell, a bébiről mehet, nem?Kép

Babetta: köszi, már jól vagyok. Picit folyik az orrom. Boti is taknyol már picit, de nem vészes! Porszívózom az orrát!

Cory: édes a csajod nagyon!Kép Balu?

Eszti: király,h jó lett a csípőszűrés! Terpeszbetétest én használok Botinak megelőzésképpen, ha már nálunk csak később van szűrés.Képet Benyóról, légyszi!!!Kép

Mariann: gratula az ügyes , nagyfiadnakKép Nem semmi!

Nyf: milyen volt a kertészkedés!

Nancs: Természetes-asszem. Legalábbis Boti is ilyeneket csinált már ekkor. Bár nekem ezek a nagy vigyorgások, gőgicsélések is olyan korainak tűnnek, vagyis azt hittem,csak később lesznekKép

Bettyflame: én néha-néha hordtam a hasleszorítós bugyit. Nem tudom, azért ment-e le a pocim hamar,mert néha-néha hordtam, vagy azért van még mindig plussz bőröm, mert csak néha-néha hordtam...?Kép Nekem 32.héttől kellett számolni a magzatmozgást:reggel 9 és este 9 között kellett meglennie a 10-nek!

Nem tudok visszalapozniKép, hogy ki kérdezte (Vok v Nadine, talán) nekem is mozgott aktívan Boti a vajúdás alatt. Sőt a magzatburok megrepedése előtt néhány órával igazán nagy dorbézolás ment odabentKép

Jók ezek az aláírások, csak még nem tudtam megfilózni, hogy is műkszik!

Bocsi megint csak, aki kimaradt!

Talit már mondtam, hogy mi is készülnénk!

Anita
Kép
Kép
_anita_

AnyáknapjaKép Ne is mondjátok...Kép

Nici:Jó ,hogy jöttél! MIlyen szép nagy már Szintike! Jó lenne,ha írnál gyakrabban magatokrkól!

Scullyx: ti hogy vagytok?

Nadine: na igenKép Drukk nagyon, hogy menjen természetes úton! IzgííííKép

Vok Eszter: milyen dugó nélkül?Kép Nekem csak a magzatvízzel távozott! Drukk neked is nagyon!

Betty: azt akartam még,hogy én ápr.23-i vagyokKép

Vikóról nem tudtok valamit?

Anita
Kép
Kép
_anita_

Látszik,hogy ideszabadultamKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita,
a vajúdás alatti mozgolódást nem én kérdeztem, szóval azt hiszem Vok volt az. Kép

No de én most azt kérdezném úgy általában mindenkitől, akik már szültek (tehát tapasztaltabbak, mint én... Kép), hogy indulhat úgy el egy szülés, hogy előtte semmi de semmi előjel nincs? Mert én még mindig ott tartok, hogy egy db keményedésem sem volt. Legalábbis nem tudok róla. Mozgáson kívül nem csinál semmit odabent a lányka. Nekem nincs olyan, hogy másodpercekig úgymond összeugrik vagy mittomén mit csinál a hasam kockába és hasonlók... Nem görcsölök, nem fáj, jóslók sincsenek. Annyi, hogy érzem nyomja valami (Valaki Kép) odalent a medencecsontom (vagy szeméremcsontom). De ezen kívül semmi jel az égadta világon nincs. Itt meg olyan sokat olvastam, hogy ezen meg ezen a héten itt meg ott fájt, görcsölt, keményedett, elfolyt, stb. Persze tudom, hogy ezek nem a legkellemesebb dolgok közé tartoznak, de legalább vannak.
Szóval meg fogok én egyáltalán szülni valamikor?! Kép

Köszönöm: Nadine és Dorka 38+1 Kép

nadine81

Köszönöm a drukkot! Kép

És még kérdés... Kép Az sem gáz, hogy én még mindig fürdök, és nem zuhizok? Csak mert nem veszek észre semmi változást, ami arra utalna, hogy valami gáz lenne odalent, odabent... Szóval (ELÕRE IS BOCSÁNAT MINDENKITÕL...) semmi változás hónapok óta a tisztasági betét tartalmát illetően... Gondolom észrevenném, ha valami fertőzésem vagy egyebem lenne... Vagy?

Köszike!

nadine81

Nadine: indulhat Kép Nem kell jósolgatni stb.
Nem gond, hogy fürdesz! Baluval pl utolsó pillanatig fürödtem (értsd: ültem a kádban, hajat mostam stb, kiszálltam, és jött az első fájás Kép). Zsomával is fürödtem sokáig. Lizával csak a koraparám miatt nem mertem, de a 36. hét után bizony beültem, és isteni volt Kép

cory
Budapest

Anita!
Olyan, mint dugóval. Kép Én még nem vettem észre különbséget. KépKép Mozgást azt sziplán tárgyaltuk, hogy ugye mindenki okos és tudja, hogy MINDEN gyerek abbahagyja a rugdosódást szülés előtt.... Kép

Írtam ám ma napközben, de elveszett.... Kép És mivel már nem emlékszem, hogy mi volt az, így fel is adtam, hogy leírom újra. Kép

Nadine!
Nekem 2 barátnőm szült úgy, hogy nem volt se jóslójuk, se dugótávozás, se derékfájás (csak közvetlen szülés előtt). Szóval nyugi! Biztos ki fog jönni a kiscsaj! Kép Nem csinálták meg most a kókusz szűrést? Nekem is a héten csinálta a doki és ugye kell neki 1 hét, mire meglesz az eredmény...

Vasárnapról hétfőre ígérnek egy jó nagy hideg frontot. A lányom meg utálja... Jó lenne előtte megszülni, mert ha még 1 éjszakán keresztül aerobikozik a hasamban, akkor az naaaagyon fog fájni. Kép Most is olyan szépen ugrál... gondolom mára kipihente a hét eleji balhét. Kép

Feltöltöttem a fényképezőgép elemeit, szóval most már tényleg startra készen állunk. Kép Elméletileg minden fontos dolgot megvettem, bepakoltam és tudom is, hogy hova raktam. Kép

Kellemes hétvégét mindenkinek, aki nem jön már! Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Mesi: van már hír, hogy mikor lesz a császár?

cory
Budapest

Zsu: Voltál Bencével dokinál?
Jobbulást Neki!!

Ildi: örülök, hogy ilyen jól megy a szopi, látod, kár volt aggódnod!!Kép

Angi: amikor jól alszanak a babák az ember hajlamos azt gondolni, hogy ez mindig így lesz, aztán jön egy-két rosszabb éjszaka.
Nálunk is így volt minden lánykával, de kibírható!Kép

Nicika: nálunk Dorina kb. 1 éves koráig csak nálunk volt nyugton, nem lehetett letenni. Most meg kisiklik a kezünk közülKép

Petri: a Baby love pelenkát nemrég módosították, előtte tök jó volt. Most mi is Liberót használunk.

Betti: A hasszorító szerintem hasznos, de nem szabad állandóan használni!
magzatmozgást nekem sem kellett számolni, de mindig figyeltem!

Mariann, Mesi és Mindenki: majd jó előre lefixálunk egy nyári időpontot(esőnappal), hogy mindenki el tudjon jönni, aki akar!Kép

Nancsika: örülök, hogy simán mennek Nálatok a dolgok! pisis storyKépKép

Nadine: sajnálom, hogy ilyen bizonytalanságban vagy a szüléssel kapcsolatban. Remélem minden simán fog menni, drukkolok!

Anita: minden babának vannak jobb és rosszabb napjaik, örülök, hogy ilyen vidám család vagytok! Ezt biztos érzi Boti is!!Kép

Na, akkor egyezzünk meg abban, hogy senki ne sértődjön meg semmin. Ha bármi lelki probléma van, akkor azt rögtön említsük meg és rögtön orvosolva lesz!Kép
Vagy csak én veszem lazábban a dolgokat?

Puszi Mindenkinek!

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Vikó: HAJRÁ!!! Drukkolok!!!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Tünde: igyekszünkKép HOgy van a gyönyörűséges hajas baba? Õ nem volt most nyügi?

Vikó: én is nagyon drukkolok értetek!

Mesi: köszi az infót, és várjuk a híreket!

Nadine: Cory válaszolt...Kép

Eszter: Kép Akkor hajrá hétvége!!!Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok Sorstársak!!!

Tegnap hazajöttünk a kórházból! Igyekeztem visszaolvasni, de nehéz lenne reagálni. Adjatok még egy kis időt! Kép
Minden esetre Nadine neked nagyon drukkolok és persze folyamatosan lesem mi van Vikóval. Még ezek szerint azóta is bent fekszik a SOTE II-n?

Rólunk annyit, hogy álom szülés után, álom gyereket kaptunk (egyelőre persze, ez itt a szülők beetetése időszak Kép ). Pötyi nagyon jó baba, eszik, alszik, éjszaka még kétszer kelünk, de nagyjából 2,5-3 óránként eszik csak. 5 perc alatt benyomja a kajcsiját, néha már aggódok, hogy nem vesz levegőt sem közben. Mintha féltené a kajáját... Kép

Millió kérdésem lenne hozzátok! Ami legjobban foglalkoztat, hogy mennyit kell ennie egy 6 napos babának? Elég változóan eszik, 50g és 100 között. Az elég? MOndjuk abból induok ki, hogy ha kibírja 3 órán keresztül...

Aztán aggódok, hgy Pötyi keze gyakran hideg. Az igye kilóg a takaró alól, de itthon 24 fok van, annál melegebbet nem akarunk csinálni, mert az sem jó... Ettől nem fázhat meg, ugye? Nekem is mindig fázik kezem-lábam, talán ezt örökölte?

Éjszakákkal még van bajom, mert Pötyi úgy alszik, hogy közben nyögdécsel, sóhajtozik, nyújtózkodik és én minden rezdülésre ébredek. Na most ez fél órás turnusokat jelent. Mondjátok csajok, ehhez hozzá fogok szokni és csak akkor fogok ébredni, ha ő is, vagy később alszik majd, mint egy tök? Ti hogy vagytok ezzel?

Most hírtelen ennyi jutott eszembe. Majd még igyekszem jönni, bár elégé elmennek a napjaink egyelőre. Most is csak azért tudok írni, mert fürdés, etetés után 8-kor beájult és én is elmentem vele aludni, most ébredtem, hogy kaja idő lenne, de ő még húzza... Kép Na ki is szöktem Apához netezni. Kép

Itt a kedvenc képem a kis puncisról. Kép

Köszönjük mindenki nevében a drukkokat, nagyon hatásosak voltak. Kép

Jó éjt mindenkinek!

Barti+Pötyi
6 napos

Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Petri, Bence szeme van begyulladvaKép Összeszedett egy jó kis kötőhártyagyulladást, arcüreggyulladással megfejelve....nem vagyo ktúl népszerű a kamillás lemosással, a szemcseppel meg a veszett rossz ízű Zinnattal, meg kell hagyniKép De egyébként jókedvű, elvan egész nap, csak este nyűgösebb mint szokott...

Nancsi! Levelet megkaptamKép Írok ha sikerülte elküldeni! (apjuk még nem kapott fiztu, pedig ma van a hat.időKép)

Én csajom is mászik, emeli, sőt percekig tartja a fejét, dobok is fel képet, hogy hogyan.

Õ meg is fordul, ha éhes, akár hanyatt, akár hason van, ha keresi a cicitKép Annyira el szeretné érni, hogy előbb utóbb átbillenKép Majd igyekszem elkapni fotósorozatban isKép

Nem tudom ki kérdezte, kézfelfedezés nálunk még nincs, korai is lenneKép Engem már figyel, a tévé is érdekli, és egy félmosolyt kaptam márKép Legalábbis elhitetem magammal hogy az voltKépKépKépKépKép

Barti, Kata keze és a lába is hideg(ebb mint máshol) ilyenkor ha hason van a kicsi, akkor a hátán nyúlj be aruci alá, ha ott is hűvös, fázik. Értelemszerűen ha háton fekszik, akkor hasánál kell nénziKép 24 fok szvsz még sok is, nálunk 20-21 fok van.

Mindjárt dobok fel pár képet a csajsirólKép

Pusz

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

A képekKép Így mászunk miKép

Kép
Kép
Kép

Zsu+Katica, aki holnap egy hónaposKép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Jajjjdejó, jajjjdejó!!!!

Mesi! Köszi a jó hírt!!!! Kép

úúúúgy örülök!!! Kép

Vikó! Látod, csak összejött a jófej doki. Kép Nagyon sok puszi nektek!!!!

Eszter

Eszter
Kép
Kép
vok

Zsu!
Nagyon ügyi, erős lányod van ám! Nem is gondoltam volna, hogy ilyen hamar már tudnak ilyeneket. Kép

Barti!
Hát, aki szerencsés, az szerencsés. Kép Nagyon szép a lányotok!!!! Kép A többihez sajna még én sem értek. Kép

Na, megyek. Valahogy még el kell ütni a hajnalt. Kép Egyszer úúúgy megérteném, hogy miért ébredek mindig hajnali 4-kor. Kép Sebaj. Ha olyan rossz alvó leszek, mint anyukám, legalább ugyan olyan sok könyvet fogok kiolvasni, mint ő. Kép

Majd még jövök! Kép

Eszter

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok lányok!

Tegnap 23 óra 27 perckor császármetszéssel látta meg a világot Dominó, Indianyó első gyermeke!
Dominik Ray 3700 gramm, 61cm, tökéletesen egészséges, az Apgarja 10/10. Rózsaszínű, nem sírt, csak nyekergett, és oldalt több a haja még, mint a feje búbján!
Indi EDA-t kapott, így "megélhette" a szülést, tompán még fájdalmakat is érzett, és a végén megcsodálta az ő szépséges kisfiát! örömében úgy sírt, hogy a rázkódástól alig tudták összevarrni a pocakját!
Az ifjú édesanya köszöni mindenkinek az aggódást, a törődést
macskanyu

Mesi, Macskanyu: köszönjük szépen az információt!

Vikó: Isten hozta a kis Dominik Ray-t a kinti életben! Kívánok Nektek nagyon boldog életet, sok örömöt, mielőbbi viszontlátást férjjel, hogy együtt ünnepelhessétek kisfiatok érkezését! Gratulálok!!!

Bartika: Nagyon szép kislány Pötty!Kép Örülök,hogy jól alakultok! Gyere majd,ahogy időd engedi.
A babák keze, lába általában mindig hidegebb. Úgy tudom azért, mert még nem olyan ott a vérkeringés.
Kaja: "nagykönyv" szerint a baba súlyának 1/6-od részét kell elfogyasztania egész nap. Ezt elosztod annyival, ahányszor eszik egy nap, így megkapod, kb. mennyit kell egy-egy alkalommal ennie. (pl. egy 3 kg-s babánál: 3000/6=500... ha mondjuk 8x eszik egy nap: 500/8= ~65 ml (durván)Bár tudod, van, hogy többet, van,hogy kevesebbet kíván. Meg ez csak tankönyvi adat, különbözőek vagyunk, eltérő étvágyúak.
Tudod: 6-8 nedves pelus legyen (pisis,kakis), legyen kiegyensúlyozott, jókedélyű Pötty...akkor eszik elegetKép
Boti még mindig van, hogy "hangosan alszik"Kép De sokszor akkor,ha még maradt bent büfi, puki. HozzászokszKépKép Minden jót nektek továbbra is!

Zsu: Nagyon ügyes Katica! Na, és persze: nagyon szép kislány ő is! Bencének jobbulást!

Titati, Szisz, Csema: mizújs?

Szép hétvégét!

Anita és a ma 8 hetes BotondKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok

Hatalmas gratula Vikónak és Dominónak. KépKépKépKépNagyon sok boldogságot és sok tejcit nektek.
Aztán várjuk ám a képeket.

Barti
Nagyon édes Pötyi.KépKép
A keze nem baj ha hideg, ilyenkor még nem jó a vérkeringés úgy tudom. De valaki lehet, hogy jobban tudja.
Én is minden rezdülésre kelek ,szerintem ez nem múlik el ,legalábbis nálam 5 hete tart.

Képzeljétek este 10-5-ig aludt LeviKépKépKép akkor szopi és pelus csere ami sokáig tartott, mert szokás szerint lepisilte magát, és 5 percig kakiltunk is, ami szerencsére nem landolt a szőnyegen Szóval 6-ra végeztünk és még &#189; 8-ig aludt. Most itt szopizik az ölembe a szopipárnán így tudok íni.Kép

Zsu
Ügyes a kiscsaj.Kép

Eszter
Ha vigasztal én is mindig hajnal 2-kor keltem.Kép

Mindenkinek szép hétvégét. Nagyon szép az idő kint.

Lehet hogy kisétálunk a Forma 1 pályára mert Bogár találkozó lesz
.
Finiselőknek továbbra is megy a drukk.

Babetta és Levi

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Vikó, üdv a kicsi Dominónak ezen a szép napsütéses napon, neked pedig nagyon boldog napokat! Kép
Vendég

Barti, Angi, Zsu nagyon édesek a kiscsajok! Kép
Barti, gyere többször, ha tudsz!
Angi, mi is elengedjük már Bencét a kádban, olyan szépen megtartja magát, és nagyon élvezi, hogy azt csinál a karjaival, amit akar! Kép

Babetta, rajtam is csak annyi maradt, amennyi rajtad, nem is gondoltam volna. Én nem is mertem magam az utolsó hónapban megmérni, mert úgy éreztem, tuti feljött vagy 25 kiló (utólag asszem a sok víztől éreztem magam ekkorának), de aztán nem. Ez a pár kiló meg nem érdekel, szépen a szopival vissza fog menni. Kép

Csajok, nekem tegnap óta elkezdett fájni a hátam. Ahogy lehajolok, pláne, ha Bencét emelgetem akkor meglehetősen fáj. Remélem csak szokja a gerincem a terhelést (eddig mégsem cipeltem ennyiszer 5 kg-s csomagot) és nem valami állandó.

Anita, Bencének is aznap nyűgi napja volt, ő viszont "bánatában" egész délután aludt.... Kép Még a szopikra is csak félig nyitotta ki a szemét. Kép

Nálunk most beállni látszik a 9-es fekvés, 3-as kelés, majd reggel. Egyelőre el sem tudom képzelni, hogy 3-kor ne keljen, mert akkor mindig annyira tátog, és olyan vehemenciával eszik, hogy még 10 perc sem kell neki. Kép
Asszem sokszor én sem ébredek fel teljesen. Kép

Anita, ráadásul nektek nagyon boldog 2 hónapos szülinapot!! Tyű, rohan az idő!!! Kép

Én nagyon benne vagyok egy nyári taliban, olyan jó lenne! Kép

Vok, azért nem az az általános, hogy 1 hónapos korukban átfordulnak! Kép Nem baj, ha a kiscsajod később fog, átlagban később szoktak!

Ja, Nancsi, neked akartam mondani, hogy Bencus is mindig máshol van, mint ahol leteszem, ő már teljesen bebarangolja a kiságyát, éjszaka mindig máshol találom meg, mint ahol leteszem, így mi már körbetettük fejvédővel az ágyat. Az IKEA-ban van viszonylag hosszú, így csak a lábrészénél a vége marad parlagon, de odáig még nem jutott el. Kép
Viszont legalább nem dugja ki a kezét-lábát, amitől mindig nyűgi lett, mert nem tudta kiszabadítani. Kép

Ja, és napok óta elkezdett tök sokat dumálni a bébicsek, ilyeneket mond: eöööö, öeeee, áööööö, ööáááá. Élvezi a hangját, imádom! Kép

Barti, meg fogod szokni a hangos alvást Kép, én az elején minden sóhajnál rohantam, hogy biztos megint éhes, persze ő édesen aludt. Ma már tudom, hogy mi az a jel, amikor már tuti fent van!

Mindenkinek szép napot, gyönyörű idő lesz!
Vendég

Jó reggelt Mindenkinek!
Micsoda gyönyörű idő van kint! Kép

Hatalmas gratula Domingónak, megint futkos a hátamon a sok hangya! Kép

Mamacka! HOgy vagytok? Gyere mesélj ha van egy kis időd!

Köszönöm a válaszokat, kicsit meg is nyugodtam. Le is vettem a fűtést, mert egyrészt apát kigőzölöm így, másrészt, meg tényleg szokatás kérdése.
A hangos alvásról meg még annyit, hogy a kis prütyök ma 4-6-ig a hasamon aludt, mert nagyon nyűgös volt, fájt a pocija, így kijöttünk a kanapéra és bealudtunk. Na mondanom sem kell egy nyekkenés sem hallatszott. Szóval ez külön műsorszám!!! Kép

Még egy olyan kérdésem lenne (éjjel jutott eszembe), hogy ti adtok vizet a babának? Mert Pötyi sokszor még 100 ml tejcsi után is szomjas és meg is iszik napi 1 dl vizet, tisztán. A csecsemősök szerint túl zsíros a tejem (mondjuk jó sárga az tény).

És az utolsó agályom a cumi. A gyerekem egy naposan már megtalálta a nagyujját. Van, hogy semmi nem nyugtatja meg, de ha cumit adok neki az segít. Inkább a cumi, mint a keze, azt mondom, de engem inkább az lepett meg, hogy ilyen kicsi korában ez normális? Mondjuk én is nagy cucós voltam... Kép

Zsuzsófi, édes a kislányod! Hihetetlen, hogy már ennyire aktív!

Csajok! Én 64 kilóval mentem szülni, ez pont 12 kiló plusz volt. Ma szültem egy hete és 59 kiló vagyok. Ez hogy lehet? Csak a baba, meg a többi cuccos volt vagy 8 kiló, nem? Írtátok, hogy volt, aki hazaérve már a régi súlyánál volt... Látszani meg semmi nem látszik rajtam, a pocim majdnem teljsen visszament, szóval nem értem... Kép

Na megyek, mert ma nagyszülő áradat lesz, jön mindenki megnézni az egy szem unokáját. Kép

Gyönyörű áprilisi szép napot mindenkinek!!!

Barti+Pötyi
1 hetes

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok! Kép

Először én is Vikóval kezdeném, nagyon-nagyon gratulálok nekik Dominik Ray érkezéséhez, sok boldogságot kívánok nekik! Kép

Mesi,
én bátor?? Kép Épp most ijesztettél rám... Kép Na jó, csak egy picit... Kép

Cory,
te meg megnyugtattál... Kép Akkor most mitévő legyek? Azt hiszem pancsolok még, hisz kellemes. Ha meg beindul, hát beindul. Most már mindegy...

Vok,
ebben a kórházban úgy tudom nem néznek automatikusan kókuszt... Kép Hogy miért, ne kérdezd. Még én sem érdeklődtem utána, nekem Nicika mondta.
KÉpzeld, nekem a becuccolt táskákon rajt lóg egy-egy cetli, hogy mi van abban a táskában... Kép A fürdőben pedig felragasztottam egy cetlit a szekrényre, hogy mi az, amit akkor, indulandusz előtt kell berámolni. Kép Az a sok apró pipere, irat, telefon, töltő, fényképező, elemek, stb, amiket a kapkodásban hajlamos lennék elfelejteni... Kép

Tünde,
köszönöm a drukkokat! Kép

Bartika,
örülök, hogy ilyen nyugodt Pöttyöt kaptatok, vagyis hoztatok össze! Kép Csak így tovább!
Húúú, már előre is ismerős a sok kérdés, mintha magamat hallanám. Hogy én mit fogok csinálni?? Jesszuska... Kép
A kép nagyon aranyos, hogyan alszik a kis kezén!! Kép Mint a nagyok! Legalább is én is így alszok néha... Kép

Zsu,
Bencének jobbulást kívánok, az jó hír, hogy a hangulatára nem ment rá! Kép
Kata pedig egy mászó tündér azzal a különösen kócos kis fejével!! Kép Nagyon jó!! Kép

Nadine és Dorka 38+2 Kép

nadine81

<font color="119911">Jó reggelt!
Bartika,
nagyon helyes a lányod!! Lidinek is állandóan hideg a keze, de ha a mellkasa meleg, akkor nem fázik. Én is felébredek ha nyög vagy akármit csinál éjjel. Nem alszom mélyen.
Kilók: én 60-nal mentem szülni és 54 voltam, amikor hazajöttünk, most 51. Szóval nyugi, megy az még lefele.
Viko,
hatalmas gratula a kisfiadhoz!!!!
Eszti,
jó utat Nektek!
Anita,
Lidi is ilyen nyügis volt aznap. De ma jó az idő, lehet végre sétálni.
Trose,
milyen jól alszik a babád!! Ez tök király!
Tünde,
képzeld, Lidi aludt 7 órát egyben, majd nagyon gyorsan kiszívta, az addigra jól megdagadt cicim és aludt reggelig! Végre kialudtam magam. Lesz valami családi programotok a 7végén? Hány kiló a kis Bettina? Lidi most hízott rendesen, király cumbikái vannak.
Babetta,
gratula a jó alváshoz! Jó sétát!
Zsu,
cuki Kata!
Nancsi,
jó volt a nagyis sztori. Nekünk is sokszor kifolyik a cucc, aztán megy a csaj a csap alá. Ö is vándorol az ágyban.
Vok,
útra készen? Ádi apu izgul?
Nadine,
drukk, hogy menjen természtesen a szülés.

Kérdéseim:
a lefagyasztott tejcsit hogyan engeditek fel?
Utána hogyan melegítitek?
Hányas cumi kell az üvegre? 1? 2?

Mindenkinek gyönyörű napot!</font>
angi79

Angi,
én ugyan még nem vagyok gyakorlott a témában Kép, sőt, gyerek híján tapasztalat nuku Kép, de a cumisüvegünkre, amit ugye cumival árulnak, az van ráírva, hogy 0-4 hós korig, valamint az, hogy teához és vízhez. És ez a cumi 2-es. Ezért külön vettem hozzá még egy cumit, amire az van írva, hogy teához, vízhez, anyatejhez, és ez 1-es.
Ilyen üvegünk van:

http://www.mambaby.com/websystem301/site/index.php?articleid=0&nodeid=184

Lehet, hogy nem segítettem, csak gondoltam leírom, hátha... Kép

nadine81

http://www.mambaby.com/websystem301/site/index.php?articleid=0&nodeid=184

Lehet, hogy az előző link nem jó, nem tudom, nekem hülyeség jött be... Kép

nadine81

Ja, ez ugyanaz... Kép Bocsika mindenkitől... .O

nadine81

Angi
Szobahőmérsékleten kell kiengedni. Állítólag nem szabad gázon vagy mikroba. De ha kiengedet, akkor lehet mikroba. Mindegy ezt én sem értem. De nekem ezt mondták.

Becsinek van vagy 10 liter teje lefagyasztva, de már lehet hogy több. Most intézi a leadást annyi van neki. Hízik is a kiscsaj rendesen nagyon aranyos.

Én nem nagyon erőlködtem, nekem a 1 jégkockás zacsi van félig a hűtőbe.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Vikónak óriási gratula!!! Gyors felépülést, sok tejet...

cory
Budapest

Viko gratula!!!

a barátnőmnek kéne a 2 telcsiszám ahol az afp után lehet érdeklődni, tudja valaki?
köszi
becsi
Iklad

Sziasztok Lányok!

Özön szabadidőmet kihasználom és jövök olvasgatni, de a korábbiak nekem nem jönnek le, csak ez a lap.

Szóval a lánykám nagyon édi, hatalmas vákummal szopik, amiért nagyon büszke vagyok rá! Tejcsike van elég, legalábbis ha kevés lenne neki, akkor biztos ordítana.
Gyakorlott anyukák: az igény szerinti szopi nálunk azt jelenti, hogy kb 3 óránként ébred, peluscsere - vagy nem, aztán szopi öt percig. Aztán kb 3 másodpercem van, hogy felkapjam, és büfi. Ha nem kapom fel, akkor sok tejcsi jön vissza. Aztán még szopi, amíg be nem alszik. Mondjuk közben hatalmasakat sóhajtozik, olyan drága. Ja és a büfi nekünk úgy jön ki, hogy a háta van felém, az arca előre és úgy "csurgatjuk" ki a gyereket, mert annyira mohó, hogy tejcsi mindig jön vissza. És egyszerre csak egy cicit kap, hogy anyának gyógyuljon azalatt a másik. A kórházban ugyanis kiderült, hogy azért repedt be a bimbó, mert túl fehér, vékony bőröm van. Szóval csak azt akartam kérdezni, hogy jól csináljuk-e?
És még azt is, hogy ma reggel egyben lehúzott szunyálva 5 órát, igaz az éjszaka egy három órás szunya után egy óra múlva megint enni kapott. Végülis ez kétszer három óra.
Teszek még fel képet, ha tudok.
És sajnos most jutott eszembe, hogy az első amit feltettem, az nem pár perces, hanem az első szopi után van. Pár perces képünk nincs is.

Kép

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: