[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
SOTE I.KLINIKA - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Gratulálok az új babákhoz! Jó sok minden történt amióta nem voltam. Képzeljétek Panna lányom egy hét alatt 30 dkg hízott. Nagyon gyorsan nő.Remélem ti is élvezitek a tavaszt mi hatalmasakat sétálunk a Tisza parton.
Egyébként a szülés után öt nappal engem is elöntött a vér rohantunk a kórházba ahol megvizsgáltak elkültek uh-ra is. Kiderült valami törmelék maradt és kaptam ergam cseppet. Voltak olyan méhösszehúzódásaim, hogy megzazultam.
Katicuska,
Én is az Erzsikénél szültem tündéri egy nő szerintem sokat számított a jelenléte a vajúdás alatt. Nagyon kedves volt. Pedig nagy hajtás volt aznap.
Bocs jó hosszú lettem, de nem voltam egy hete.
Vitya nagyon várlak regisztrálj!
katuci07
 
 


Katus,

vakegér vagyok...
Lizának mekkora már a haja???!!!
Beni is hatalmas,és tiszta apja!Tényleg nagyot nőttek!

Mi most egy hétre lecuccolunk Velencére,apjuk szabin van.Addig is csók Mindenkinek!

Dóri
angelheart
 
 


Sziasztok!
Jelentem még élünk!!!!! A kisasszony még mindig 2óránként szopik és utána legalább 20percet kell várnom egy böfire.Gondolhatjátok mennyi szabadidőm van. A másik probléma Leni.Hihetetlenül féltékeny,amikor szoptatok őt is a karomba kell venni és úgy tenni mintha szoptatnám( csak azért nem szopizik igazából mert nem izlik neki a tej) .A Chiara mostanra megduplázta a születési súlyát.8.-án lesz 3 hónapos.
Kzsuzsa
Gratula Eszterkéhez!!!!
Inci
Hihetetlen milyen nagy a fiad.

Üdv .mindenkinek
hoka
 
 

 
 

Szia Hoka.

Már hiányoltalak.
További jó egészséget kívánok nektek.
Leni meg majd megbarátkozik az új helyzettel csak idő kérdése.

Inci

Kép
Kép
incike
 
 


Sziasztok Anyukák!
Tegnap elmentünk uhra ,mert kezdtem mindenen sírni, rémálmaim szörnyűek lettek, úgyhogy Gergő elvitt egy magánrendelőbe, ahol csináltak egy uh-t megnyugodjak.Kicsik vagyunk de nagyon élénkek és mozgunk, rugunk hatalmasokat, láttuk ahogy dobog szívecskéje, gerincével minden rendben van semmi rosszat nem látott doki.Felvette videora is és csak 3000Ft kért.megnyugodtam, mert tiszta zizi voltam már.azzal is megnyugtatott, hogy mostmár a 20. héten szokták elküldeni kismamákat uhra, mert akkor már tökéletesen látják a szívkamrákat.Azt is mondta, hogy kb csak a 20. hét körül érzek majd mocorgást mert másfél héttel kisebbnek tűnik az adatokból mint amennyi valójában vagyunk.Úgyhogy most boldog vagyok de nagyon.....
és képzeljétek, tegnap mikor bal oldalt feküdtem este , egy dudor jelent meg a jobb oldalamon gergő gyorsan adott Neki sok-sok puszit.szerinte a fejecskéjévek kiakart kukucskálni Kép
su
16+5

KépKép
suezika
 
 


sziasztok, még élűnk, csakkicsit sűrűek a napjaink. száva kicsit hasfájós és legszívesebben hason aludna mindig. szerencsére holnap már lesz kölcsön légzésfigyelőnk, így már nyugodtan aludhat éjszaka is úgy. már elkezdte nézegetni a forgó játékát a kiságy fölött. hihetetlenül erős baba. hamarabb fog forogni, mozogni, mint Adél az biztos. amint tudok képet is rakok föl.
Detti
én is gratulálok az új babákhoz, sok boldogságot hozzájuk.
nyfdetti
 
 


KépKépKép
nyfdetti
 
 


Kép
hoka
 
 


KépChiara 2hónaposan.
hoka
 
 


Sziasztok!
Eltűnök egy időre, emrt holnap átköltözünk és ott még nincs net.
Amint tudok jelentkezem.
Addig is sok tejcsit, kellemes babázást és jó pocakosodást!!!
Katica és Peti
katicuska
 
 


Sziasztok!

Detti, Hoka: gyönyörűek a kispicurok!! Kép Kép
És hogy nézeget már a kis Chiara! Kép

Nekünk elég ramaty éjszakánk volt újfennt.. 3ig fenn voltunk, akkor elaludtunk, hajnalban 6 körül megint felébredt, utána gyakorlatilag nem is aludtunk már csak 5-10 percre sikerült visszaaludnom..
Most már fel is keltem... Pedig eddig ilyenkor, ha sokáig nem alszik, akkor legalább ilyenkor, reggel szokott hagyni, de most ez sem.. Nem merek tükörbe sem nézni, csinos kis retikülök lehetnek a szemeim alatt..

Most is nyerekeg... Nem tudom, mit csináljak már.. Folyton etetni sem akarom, így is tulizöld a kakija folyton.. (Valahol azt olvastam, hogy ez a túletetés jele) Kép Kép

Üdv:
Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Katicuska:
Várunk vissza, remélem, minél hamarabb lesz neted ott is! Kép Kép

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Sziasztok!

Tüneményesek a kislányok, Száva és Chiara! Nagyon szépek! Kép

Zsuzsa,

Hogy s mint? Aludtál valamennyit? Majd kinövi ezt a hasfájós korszakot, és akkor könnyebb lesz, kitartás! (persze tudom, hogy könnyű ezt mondani Kép)
Vendég
 


Sziasztok.

Nagyon édik a leányzók.

Küldök mindenkinek 1 kis vidítót így tavasz alkalmából.
KépKép

Inci és Marcell

Kép
Kép
incike
 
 


Zsuzsa,

igen, ha zöld a kakija, többet ezsik, mint amennyit meg tud emészteni, és a tejcukor pang benne a belecskéiben. És ez a hasfájást is erősíti, mert újra csikarja, amint ráetetsz. Beninél ugyanez volt, én cumit adtam a szájába, hogy ne mindig a cicit kapja. Most 5 hónapos, és mostanra tanult meg cumizni valamennyire...Nem cumizavaros, most is irtó cici-függő! Próbálj gripe watert, 1 hónapos kor után lehet adni, nekünk minimálisra csökkentette a rohamokat, de még most is van 1-2. De legalább nem napi 12...

Kisbabák ngyon édeskék!
Hoka,
Leni ilyen nagy fiú létére féltékeny? Bár nem szólok, mert a barátnőm 30 éves, és ő is féltékeny a most született unokahúgára. HOgy kezeled a helyzetet?

Katus
Vendég
 


Kép

Itt nagyon sz* idő van.

Inci

Kép
Kép
incike
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, most már egyre többet van fenn napközben, és így az éjszakák is némileg nyugodtabbak, most már úgy ahogy tudunk aludni Kép
Napközben már fenn szokott lenni úgy is, hogy észre sem vesszük, hogy felébredt, mert nem sír fel, csak felébred és nézeget a kiságyban körbe-körbe Kép

A feje fölé akarunk szerelni valami képet, posztert, hogy legyen mit nézegessen, biztos tetszene neki Kép

Katus: lehet, hogy kipróbáljuk, valamit csinálni kell, mert nála nem megoldás a cici nyugtatásképp, mert ha cici, akkor eszik, nincs mese.. Köszi a tippet!

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Sziasztok!
Kicsit beteg lettem vasárnap ,hétfőn és tegnap nagyon fájt fülem meg torkom,mára javult.Viszont úgy köhögök mint a kutya.Nem tudtok véletlenül a mézen kívül olyan csodaszert ami ezt elmulasztja?
Már a hasam alja is fáj mikor köhögök.
Köszi mindenkinek
su

KépKép
suezika
 
 


Lányok.

Könnyeimmel kűzdve tudatom veletek
mély fájdalommal , hogy a 2004 öszi topikból , hosszú betegség után végleg elbúcsúzott Lau, akinek itt maradt férje és két kisfia.
Isten veled Lau.
Kép

<font color="0000ff">Idő.. néha mint gyorsröptű madár..
máskor ólomlábakra áll
Mi ez a szívbe markoló szédület
Veled - s egyedül Nélküled... </font>


Inci

Kép
Kép
incike
 
 


Katus
Én sem gondoltam volna,hogy ilyen féltékeny lesz.Bár kicsit érthető ,9évig csak körülötte forgott a világ,anyukámék egyetlen unokája volt.Kicsit el is van kényeztetve.Nehéz neki megszokni ,hogy nem tudok rögtön ugrani amikor szól,mert épp szoptatok,vagy böfiztetek.meg azért is nehéz ,mert a férjem vendéglátós ,ezért éjfélnél előbb nem ér haza,tehát szinte egész nap tök egyedül vagyok velük.Amúgy Leni imádja Chiarát Babusgatja,szeretgeti ,néha együtt alszanak.....Szerintem 1-2hónap és minden rendben lesz.
KZsuzsa
Chiara is hasfájós ,én Infacolt adok neki szerintem segít.Amúgy ő már cicifüggő,a cumit kiköpi ,a tejcit nem fogadja a cumsüvegből...Én úgy szoktam megnyugtani,hogy az üres (vagy kevésbé teli cicit adom neki)Néha kiürítem tejszívóval ,így nem eszi túl magát,viszont szépen álomba cicizi magát.Olyan édes ,néha két kézzel fogja a cicit amikor szopik.Nagyon sokat mosolyog föleg amikor megszabadítom a ruháitól meg a pelustól.kicsit "magamutogató a drágám".imád pucéron lenni,ilyenkor gőgicsél,nevet.

Inci
Õszinte részvétem a Lau halála miatt.Én őt nem ismertem,de így is megrázó amikor egy fiatal anya megy el és itt marad utána 2 pici .
hoka
 
 


Sziasztok

Hoka
Chiara egyszeruen gyonyorusegesKépGratulálok hozza megegyszer.Leni engem is meglepett,de erteheto is,plane ha egyszem unoka,meginkabb.Igazad van sok turelemmel megoldodik magatol is a dologKép

Inci
En is olvastam LautKép Szornyu,ennel nagyobb banat mint a gyerekeinek,ferjenek jutott nincsKép
Mi jartunk anno Alexxal ide uszni,nagyon jo tapasztalatiam voltakKép

Suezika
Jobbulast,babasan is lehet homeopatias keszitmenyeket bevenni.Probald meg az Oscillocinumot,nekem nathara mindig bejon.
Megadnad annak az UH rendelonek a szamat ahol voltatok es sime uh-t is csinalanak::?Hasonloan izgulos barinomnek keneKép

Kzsuzsa
Ugy nezem kezdtek tul lenni a nehezen,visszabillent a heleyes napszakokba a kislanyKép

Katus
Gyerkocok nagyon nagyot nottek.Liza is nocis mar nagyonKép

Dori
Te sem vagy bobeszedu mostansagKépBiztos sokat vagytok kint a jo idobenKép

Pusza
Kata
Detti
Szava is edes nagyonKépAhogy alszikKépAdel mit szolt hozza?Tul vagytok a feltekeny idoszakon??

Kép
Kép
kataa
 
 


Kataa!
Én Dunakeszin lakom és itt van az sztk-val szemben egy magánrendelő.Ott voltunk.Itt csak sima uh-t csinálnak.Nem tudom erre gondoltál vagy a 4D-re?
Szerintetek az létezik ,hogy táppénzes fizetésen 38.000ft-al kevesebb?Kicsit meglepődtem mert ez nagyon sok szerintünk,ugy tudtuk, hogy csak 70%al számolnak de ez még 60nál is kevesebb.és amikor csak egy hónapot vagy itthon akkor majdnem a teljes fizut kéne megkapnod.....
na de ugylátszik mégsem, utána kell járnom.
su

KépKép
suezika
 
 


Suezika
Igen sima UH-ra gondoltam,megadnad a telefonszamat?
Hat ez a tappenzes ugy nem tul jo,de kerdezz ra a penzugyeseteknel,egyebkent az elso 15nap betegszabadsagnak szamit,tehat arra az egesz fizetesednek kene jarni,csak a fennmarado 15-re a 70%-nak.

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Na,szijjasztok!!!

Jelentem megjöttünk Velencéről.A tervek szerint pénteken jöttünk volna haza,de a pocsék idő keresztbe tett nekünk.Azért így is jó volt,péntek óta lent voltunk.Fiúk szét tombolták magukat,olllyan mocskosak voltak esténként,hogy csak na.

Kataa,

aranyos vagy,hogy hiányoltál!Tudod,amikor csak tehetem jövök!

Zsuzsa,

ki kell tapasztalni,hogy melyik babának mi válik be!
Nálunk pl. Marcinak jó volt a Gripe W.,Botinál már nem.Botinak a Viburcol kúp jött be,amit nem úgy adtunk,ahogy a papírjára van írva,hanem egy gyógyszerész utasítása szerint.Nála az Infacol használata során kifejezetten rosszabb lett a helyzet.
Különben úgy szokott lenni,hogy mire mindent végig próbálnak a szülők,addigra pont kinövik a hasfájós korszakot.
Azt is betartottam,hogy két óránál hamarabb nem raktam mellre!Ennyi idő kell ugyanis,hogy kiürüljön a kis gyomruk,ha nem,akkor jön az,amit Katus is írt.
Ja,és az is szokott segíteni a hasfájáson,hogy szopi elött egy kicsit lefejnek,mert az eleje a tejnek tele van tejcukkerrel.
Jó kis türelemjáték ez az egész...

Hoka,

de jó hallani Rólatok.Hatalmas a nőce!
Szegény Lenit azért megértem én is,azért még ő is kicsi gyerek!És fiú,aki félti az anyját!

Detti,

Ti is szépen növögettek!

Katicuska,

siessetek vissza!

Inci,

ez borzasztó,amit írtál,belegondolni is szörnyű!!!

Dóri
angelheart
 
 


Kataa!
2120 Dunakeszi Szent István utca 86.
06-27-344-455
Dr.Sziklai Péter Kedden és Csütörtökön rendel.
sima uh 3000Ft.
Vigyenek kazettát, mert Nekünk ingyen csinált felvételt is.Igaz, kint a hölgy azt mondta nem tud róla ,de mikor bementünk és Gergő meglátta rákérdezett és csinált a doktor Úr.
Van egy másik doki is, csak ketten rendelnek itt mint Nőgyógyász, ahhoz a dokihoz ne jelentkezzenek be, mert sok rosszat hallottam Róla.
Tb-ről én is ezt tudtam amit írtál, azért is ütköztem meg rajta.
Ma születnek unokatesóméknál az ikrek, reggel 8ra kellett lemenniük a szülőszobára biztos már elővan készítve....Császár, Máv kórház, már reggel óta nem tudok aludni ,igaz ez a köhögés kiborító..
szegény baba mit érezhet ott bent.....
ugye nem lesz Neki semmi baja egy kis hangzavartól meg rázkódástól?
su

KépKép
suezika
 
 


Sziasztok!

Dóri,

Örülök, hogy legalább ez a pár nap jól sikerült. Tegnapig tényleg szép volt az idő, mi is folyton lenn lógtunk.

Hoka,

Jó, hogy újra látni! Kép Szegény kis Leni, mindenki azt várja tőle, hogy nagyfiúsan viselkedjen, de azért még ő is egy kisfiú. Szerintem az lenne természetellenes, ha nem lenne féltékeny. Kép

Kataa, jelentkezhetnél gyakrabban! Nehogy elpártolj tőlünk! Kép

Más, kicsit komolyabb: A 2004 őszi topicban a lányok nyitottak egy számlaszámot, amelyre némi anyagi segítséget kívánnak gyűjteni Lau családja részére (akiről feljebb Inci is írt). Korábban nem ismertem őt, még így a netről sem, de most beleolvastam az archívba, és azóta sem tudok igazán magamhoz térni. Kép

Számlaszám: 10700660-54703140-51100005
CIB bank, Illésné Orosz Gyöngyi
Vendég
 


Sziasztok!
Unokatesóméknál megszülettek végre az ikrek 39.hét elején császárral.Szabina 2700g
Milán 1785g
kicsifiu nagyon csöpp, de reméljük hamar eléri a megfelelő súlyt.
Unokatesóm most, ahogy megy ki az érzéstelenítés belőle ,remeg mint egy kocsonya, császáros kismamák Nektek is volt ilyen problemátok?
su

KépKép
suezika
 
 


Sziasztok!

Elnézést a betolakodásért. Segítségeteket kérném. Egy külföldi barátnőm nemrég tudta meg, hogy babát vár, és megkért, segítsek neki angolul beszélő szülész-nőgyógyászt keresni Budapesten! Se ő, se a férje nem beszél annyira magyarul, hogy elboldoguljanak, tehát fontos lenne, hogy angolul igen jól tudjon az orvos. Ha tud valaki ajánlani, megköszönném! A rokica kukac yahoo pont com címre küldjétek el légyszi az orvos nevét, elérhetőségét, hogy melyik kórházban dolgozik, és bármi más infót, amit fontosnak tartotok róla!

Előre is köszönöm!!!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Dori
Ez igazolt eltunes volt,lenyeg hogy jo idotok voltKép
Hat nekunk a Gripe Water nagyon bevallt Alexnal,de annyira veszes nem volt a hasfajasKépVgy csak megszepiti az ido?Kép

Suezika
KosziKépKép
Ne aggod nem hinnem hogy artana a babanak a kohoges,max egy kicsit hullamvasutazikKép
Unokatesodeknak gratula,most jon majd az igazi kihivasKép
En nem faztam a csaszar utan.

Kope
Elpartolas eszembe nem jutnaKép Kulonben is ide tartozom mivel Alex ugye itt szuletett.Viszont ketsegeim vannak ,ma beszelte egy baratnommel aki a dokimnal szult a javaslatomra.Vele minden OK voltKépHat a korhaz olyan mint volt,marmint a csecsemosok/gyerekagy reszerol...Nem kell ecsetelnem ugye lanyokKép ? Ugyhogy kezd korvonalzodni bennem hogy talan maradok az uj dokinonel aki vegtelenul kedves (a babaneten is csak jokat irnak rola) es a maganrendelesen nem kell varni,es pont annyiba kerul, mintha a dokinak adnek a klinikan a vizsgalatkor...
Tudjatok, nalam a szopi a vesszoparipa meg a nyugodt korterem,ami a masik korhazba alapbol meglenne.

Na pusza
Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok
vagyok néha, csak írni nincs időm. Száva sajnos délutánonként hasfájós, egyébként nagyon jó kislány. Adél jól fogadta, nem kimondottan féltékeny, inkább anyásabb, de el lehet bolondítani. Mamáéknál is simán ott maradt a múlt hétvégén 2 napra. Megérti, ha épp szoptatok, és nagyon hálás, ha tudok rá időt szakítani, és pl. játszóterezünk, vagy együtt sétáltatjuk Szávát. Tolná a kocsit is, csak ahhoz még nincs elég ereje, azért édi ahogy próbálkozik. Egyébként szerintem féltékenység ellen a legjobb módszer, ha bevonjuk a nagyobbat a napi teendőkbe. Persze ehhez bizonyos korúnak kell lennie. Én Adélra csak akkor szólok rá, ha túl hirtelen közelít, vagy akaratlanul durván nyúl. És nem hagyom, hogy más is beleszóljon a kettőjük dolgába rajtam és az apjukon kívűl. Mamáékkal volt egy két incidens ebből.

Na mennem kell...
Pussz:Detti
nyfdetti
 
 


Rokica,

adsz egy elérhetőséget?!Akkor ajánlok valakit priviben.Középkorú,jól beszél angolul,jó orvos...
angelheart
 
 


Sziasztok!

Dóri:
rokica@yahoo.com Ott van, csak betűkkel volt kiírva a kukac meg a pont is Kép

Kérdés:
Szerintetek mit lehet csinálni, hogy a baba könnyebben böfizzen? Baromi nehezen megy ez nekünk és emiatt elég sokszor visszajön a tejci, hol kevesebb, hol több, attól függ, mennyire sikerült böfizni..
Elég sokszor az azt jelenti, hogy naponta többször is.. Kép

Amúgy nagyjából minden rendben, kopp-kopp kezdenek kicsit normalizálódni az éjszakák is, és képzeljétek, annyira jól sikerült megtanulni szopizni, hogy már nem bír rendesen cumisüvegből enni.. Tegnap A Tesco közepén voltam kénytelen megetetni, és alig tudtam, folyton folyt jobbra-balra, mert cici-technikával akart a cumiból is enni Kép

Üdv:
Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Zsuzsa,
ügyik vagytok!!!
Köszi a címet,ismét vakegér voltam.
Büfi:alkati kérdés-szerintem.Nekünk elég hamar jöttek a büfik,nem is kicsik,mégis az első 2-3 hónapban állandóan köpködtek.Nem győztem mosni.Bár ez a mosás dolog azóta sem változott,de mostmár nem a köpködés,hanem a sarazás,meg hasonlók miatt...

Remélem Mindenki megy ma szavazni!!!Mi már korán voltunk,naon sokan voltak...

Dóri
angelheart
 
 


Dóri:
Néha oltári nagy böfiket ereszt meg Eszterke is, csak ritkán, az a baj.. Akkorákat tud néha, hogy el is neveztük röfikének böfike helyett, bármelyik pasit megszégyeníti ilyenkor Kép
Csak jó lenne tudni, hogy mit rontunk el olyankor, mikor nem akar sikerülni a röfike.. Kép

A mosás dolog ismerős.. Főleg mikor olyanokat csinál, mint ma reggel.. Reggel 7 körül szoktunk enni, este kikészítettem a reggeli ruháját, hogy reggel félálomban ne azután kelljen kutatnom mikor lejövünk pelenkázni. Előtte ciciztünk, volt egy közepes böfi, lejöttünk, tiszta pelus, stb.. Eszterke gondosan megvárta, amíg tisztába tettem, átöltöztettem, felvettem az ölembe, már kezdtem örülni, hogy megúsztuk a hányást, erre nem a vadonat tiszta ruhájára meg az én nyakamba pakolta az egészet?
Jó sokat ráadásul.. Kis rosszcsont Eszterke.

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Sziasztok!
A szakadék széléről írok Nektek.
Valamit kurvára elrontottam és nem tudom, mit és hogyan... A Szabival egyszerűen nem bírok.
Nagyon okos, aranyos, értelmes és a legutóbbi infó szerint kristály gyerek. És ezek mind a rossz tulajdonságainak számítanak. Már egy éve küzdök vele, de tavaly a terhességemre fogtam, hogy biztosan nekem nincs véges türelmem a gyerekkel. De mára már teljesen kikészültem. Aki csak rövid ideig látja (szomszédok, ismerősök) teljesen el van ájulva, hogy milyen okos kisfiú. Engem viszont az őrületbe kerget. Már a nagyszülők sem bírnak vele huzamosabb ideig meglenni. Aranyos, édes, aztán kattan egy rugó az agyában és kivágja a biztosítékot. Vörös fejjel üvölt, felesel, tör, zúz, stb.
Mindenhol azt írják, hogy 2 és 3 év között nagyjából lezajlik a hiszti meg a dackorszak, de ez csak egy vágyálom számomra.
Néha ott vagyok, hogy agyonvágom és aztán magamal is végzek.
Nem használ a szép szó, se a kiabálás. Kapott is már egyet-egyet, ha már nagyon olyan volt a helyzet, de utánn én kapok sírógörcsöt.
Tudom én, hogy minden gyerek keresztülesik ezen, de mikor lesz már vége?
Kb. egy hónapja valami árpaféle van a szemén, levittem az Sztk-ba, de rugdosta (volna) a szemészt, aki 2 méternél közelebb nem is mert jönni. Mondta, hogy biztosan van a kisfiúnak rossz élménye az orvosokkal, mire én közöltem, hogy még nem is látott rendelőt, mert a gyerekorvos jár ki hozzánk születése óta, és még nem is volt beteg. Persze, szegény dokinéninknek sem mutatja meg még a torkát sem...Ha nem megy a közelébe, akkor aranyos, meg dumál vele, autókat mutogat...Csak ne nyúljon hozzá.
A szemét kéne csöpögtetnem két óránként: jó ha egy nap kétszer szedem össze magam annyira idegileg, hogy bele tudjam azt a rohadt csöppet tenni.
Teljesen tanácstalan vagyok.
A környezetemben a drasztikus nevelést ajánlják, de nem akarom, hogy hülye legyen belőle. Inkább magamat nyírnám ki.
Bármit megtennék a gyerekeimért, de mi lenne Nekik a legjobb?
Tud nekem valaki okos tanácsot adni? Mondjuk nem azt, hogy verjem el, mint a répát...
Annyira okos, meg értelmes, akkor miért gyötör?
A Pankát imádja, Õ az egyetlen lénya, kivel mindig gyengéd, meg szépen beszél Vele, simogatja, puszilgatja, úgyhogy nem a féltékenység dolgozik benne. Vagy igen?

Segítség.......................................

Kép
Kép
macskási
 
 


Szia Macskási!

Bocsi, hogy "idegenként"szólok bele, de szoktalak néha olvasgatni benneteket, és pont most kukkoltam ide!
Semmiképp ne verd meg mert az biztos, hogy csak erőszakot és agresszivitást vált ki belőle!Én a helyedben elvinném egy pszichológushoz.Ennek a végére kell járni mert valamiért kiváltódott ez a viselkedés benne!
Próbálj meg higgadt és nyugodt maradni,mert azt is érzi, hogy te ideges vagy.Tudodm nem könnyű, de fordulj szakemberhez segíteni fog meglátod!
Sok sikert, manó
manóci
 
 


Szia Manó!
Bocs, de pszihómókushoz előbb mennék el, mint a gyerekemet "dobnám" oda egy idegennek.
Már én is gondoltam rá, mármint, hogy elmegyek egyhez, de nagyon sajnálnám rá a pénzt Kép

Köszönöm, hogy próbálsz segíteni Kép

Üdv, Ildi.

Kép
Kép
macskási
 
 


Macskási!
Doki néninek mondtad ezeket a dolgokat?Védőnőnek?
Én is a pszichológusra gondoltam rögtön, de előbb Én mennék el, elmondanám Neki a problemákat és ha szimpatikus lenne, akkor vinném el hozzá gyereket.Unokatesómnak is kellett vinni keresztfiamat pszihológushoz kiskorában, rajzoltatta ,beszélgetett vele, kiderült azért olyan a gyerek, mert az apukája kamionsofőr és nagyon hiányolja őt.
Érdekes egyébként, hogy az egyik növendékem is pont tegnap kapott sírógörcsöt és mesélte öccse miket művel, pedig Õ már 5.es igaz kezdődik a kiskamaszkor.Rúg ,vág, tör, zuz,anyukájának nagyon csúnyán vissza szól, minden amit ellehet képzelni.Anyuka nem bír vele, apuka mikor meglátja mi otthon a helyzet Õ is kiborul, szóval Zsolti is kikészíti az egész családot ,mindemellett sajna Zsoltinak volt 3om éve egy epilepsziás rohama és azota ezek a düh kitörések csak rosszabottak.Ezt mondta Nekem a növendékem.
Ne sajnáld se pénzt, se időt mielőtt Te készülnél ki jobban és semmi erőd nem lesz későbbiekhez.
Bocsi, hogy én is Manócihoz kapcsolódtam és két példát is felhoztam.Többi anyukák remélem valami biztatót is tudnak Neked mondani.
suezika

KépKép
suezika
 
 


Szia Ildi!

Valami hasonlón megyünk mi is keresztül, ha ez megnyugtat (gondolom nemKép). Annyi a különbség, hogy az én fiúgyermekem eleve egy szelídebb típus, de ha nem ilyen lenne, már mi is itt tartanánk.

Ami a féltékenységet illeti: nagyon is lehet, hogy erről van szó. Általában nem a testvérre féltékenyek (Az én fiam is imádja a húgát), hanem az anyára mérgesek, aki nem tudja ugyanazt nyújtani mint korábban. Néha nekem is az az érzésem, hogy direkt csinálja, mert egyébként nagyon értelmesen meg lehet vele beszélni a dolgokat, sőt utólag ő maga összefoglalja, hogy mit csinált, és az nekem miért nem tetszett, de néha úgy tűnik, hogy szándékosan provolkál olyan helyzeteket, amiben tudja, hogy nálam szakad a cérna... Na nem nehéz, mert nem vagyok a türelmes anya mintapéldánya! Kép

Mostanában nekem is eszembe jutott, hogy mit rontottam el, de aztán minden napnak úgy próbálok nekiállni, hogy ma tiszta lappal kezdünk, nincs még elrontva semmi. Doktornő, védőnő? Hát... Nekem eszembe sem jutnának, amennyit foglalkoznak a gyerekekkel, jó ha a nevére emlékeznek...

Hány éves most a Szabi? Óvodát próbáltok? Én most elmentem a Zsoltival megnézni egy pár ovit (nyilt napon - kettesben) és egészen úgy viselkedett mint egy komoly nagyfiú! Persze, hogy mi lesz élesben, az a jövő zenéje, de lehet, hogy jobb lesz neki is a kortárs közeg, mint, hogy itthon mindig a kicsi napirendjéhez kell alkalmazkodnia (persze nekem meg lelkiismeretfurdallásom van, hogy a kicsivel nem foglalkozom annyit, mint amennyit vele annak idején foglalkoztam.)

Ha megoldható, töltsetek egy kicist több időt vele kettesben. Még egy kérdés: Neked jut időd egy kis magán- programra, gyerekek nélkül? Mert ez is csodákat tud tenni ám! Kép
Ettől persze nem ők lesznek mások, hanem mi látjuk másként az ő "borzalmas" viselkedésüket, és ezt ők is megérzik, és talán kevésbé megyünk egymás agyára.

Na jó, most már túl bő lére eresztettem...Kép Sokat segíteni nem tudtam, de sorstársi együttérzésemről biztosítalak! Kép


Kitartás!
Vendég
 


Sziasztok,

Ildi,
Miattad jottem, mert latom nem egyszeruek a napjaid..
Amiket Kope leirt,teljesen igazak. Biztos hogy a feltekenyseg tett be neki.Neked meg az hogy be vagy zarva ket picivel akinek nehez osszeegyeztetni a napjat hogy mindenkinek jo legyyen.Sot szinte lehetetlen.Ehhez kell egy extra turelemes anya (ami megjegyzem en sem vagyok) meg 2 tunderi nyugis gyerek.Na de mivel ilyen nem igen van a planetan, hat marad nehany megoldas:
- Neked kell kikapcsolodni,hogy legyen turelmed.
-Kell napi 2-3 ora amikor csak Szabival foglalkozol es nincs ott a Panka.
- Ha ugy erzed hogy pszichologus tud segiteni,ott a nevelesi tanacsado keruleti szinten,ami tlejesen ingyenes.ugymukodik hogy eloszor par alakalommal csak veled beszelgetnek,utana a gyerekkel egyutt.Ebbol valami kovetkeztetest+tanacsokat fog adni a jovovre nezve.
Onnan tudom hogy ismeros mar volt itt es csak jokat mondott.Szerintem porbald ki!
-Az Ovi is jo otlet,de talan mar csak kakor ha teljes erzelmi biztonsagban van,mert igy konnyen erezheti hogy ellokod magatol,es ez kesobbi szorongast is kivalthat.
En oszinten szolva ezert is vartam ketteskevel hogy a nagy nap felet oviban toltve,majd a kicsivel is ugyanannyit foglalkozom mint anno a naggyal.Es Alexxal is talan turelmesebb leszek.PErsze ezek csak feltevesek,ugyhogy tudom hogy leszek en meg sz..r helyzetben.Mivel egy nagyobb gyerek tornfosztasa sem elsz egyszeru.De mar elhataroztam,2 naponta fog jonni anyukam vagy Evi neni par orara hogy megkonnyitse a napomatKép

Kzsuzsa
Nekunk a vallon bufi sosem jott be,egyedul az hogy felultettuk az orunkben es masziroztuk a hatat netrol lefele.Par perc es vegeztunk is.Kép

Pusza
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok Anyukák!
Képzeljétek kedden éreztem Babát.18+2 napoan végre megmozdult.Fantasztikus érzés.
És ma megjött az Afp eredmény is két számot mondott a védőnő 41.5
és a MOM 1.14
Én csak a MOMról hallottam és azt hogy ez jó eredmény de mi az a 41.5 azt nem tudom.Majd dokibá megmondja.
suezika

KépKép
suezika
 
 


Sziasztok!
Pöttyös vagyok.
Védőnéni azt mondta bárányhimlő.
mehetek délután dokihoz hogy megerősítse de ha az akkor egy világ fog összeborulni bennem.
su

KépKép
suezika
 
 


Suezika,

Jaj,remelem a vedono tevedett.Meg sosem voltal baranyhimlos ???
Babassag elott erdemes megnezetni verbol hogy mi nem voltal meg es ha kell beadatni vedoltast mindenre ami veszelyes lehet.Pl:baranyhimlo,rubeola.
Drukkolok hogy megse az legyen.

Lanyok
Hol vagytok???Mi ez az eltunes??

Pusza
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Kataa, Én itt... Kép

Suezika,

Én is nagyon remélem, hogy nem bárányhimlő! Felnőtt korban, azért egyéb tünetei is vannak nemcsak a pöttyök. Ha csak pöttyeid vannak, akkor nem valószínű. Viszket? Láz?

Ami a babát illeti, állítólag az első 3 hónap a gáz, utána viszonylag védett, és a szüléskori fertőződés jelent nagyobb kockázatot.

Azt egyébként én sem értem, ha rubeola ellen oltják a gyerekeket pont amiatt, hogy a várandós nők ne kapják el, akkor a bárányhimlő ellen miért nem?
Vendég
 


Én is itt.
Boti kedd óta,Marci csütörtök óta,én tegnap óta fosunk.Meg hányás,meg láz....
Katasztrófa volt a Húsvétunk,mondanom sem kell.

Su,

szerintem azért egy tapasztalt védőnő elég jól megállapítja a kiütéseket.Főleg a bárányhimlőjét.
AB-mal jól kikezelik,és reméljük nem lesz semmi gond!!!

Kópé,

gondolom azért,mert nálunk nem olyan régóta lehet kapni a b.himlő elleni oltóanyagot,és még amíg lehet húznak belőle egy kis hasznot.Addig,amig lehet,nem teszik kötelezővé...

Dóri
angelheart
 
 


Kataa!
Igen én próbálkoztam vele ,mert tudtam nem volt semmi gyerek betegségem.Nődoki azt mondta kérjek beutalót a háziorvostol, a háziorvos azt mondta ez nem az ő hatásköre menjek a védőnőhöz, a védőnő meg azt mondta ,hogy amíg nem vagyok terhes Én nem tartozom hozzá.ez volt 2003 februárjában.visszamentem nődokihoz mondtam neki dolgokat és huzogatta vállát.aztóta 3 év telt el és csak a rubeolát sikerült hosszas könyörgés után megnézetni de az szerencsére voltam.
Dóri!
Védőnéni látatlanba mondta ,hogy bárányhimlő nem engedte ,hogy odamenjek ,ami érthető.Ellenben mikor a körzeti orvosnál voltam és mondta a nővérkének mi a gyanu ,jó üljek le.Egy óra múlva be is kerültem a dokihoz ,utolso előttinek voltak előtte 10en.Doki is azt mondta gyanus, beküldött a Szt. Lászlóba.adjunktus Úrat hívtam ,Õ azonnal menjek Sote terhes ambulancia ,beszéljek valakivel.
Hát mentem mint a jó kislány a sok kismama közé.,ott fél órát vártam, míg egy alig magyarul beszélő dokihoz odadobtak, mert senki sem akart egy bárányhimlő gyanussal beszélni.Jól lebarmoltak ,hogy mit csinálok itt én meg hebegtem habogtam ,de mit csináljak ide küldött adjunktus úr aki szabin volt.Õk is elzavartak a Szt.Lászlóba,ott végre egy kedves dokinéni megnézett.szerinte nem az amit vagy 3szor mosolyogva elmondott.vettek le vért úgyhogy a héten megtudom most ez mi.
Kópé!
Csak pöttyök ,semmi láz ma már kisebbek mint tegnap voltak és a teteje húzódik össze.csak akkor viszket ha hozzá nyúlok, amit nem teszek.
doki néni azt mondta ,hogy bárányhimlő fejről indul és nem csak ilyen kevés pötty lenne rajtam ,de hozzátette nem lehet tudni minden előfordulat.
hát ennyi most várok.
su

KépKép
suezika
 
 


Suezika,

lehet,hogy valami vírus,de ez a legjobb,hogy a Lászlóban láttak!!
Nekem felnőtt koromban volt bárányhimlőm,21 évesen.Nem volt intnzívebb,sőt elég enyhe lefolyású volt.Láz semmi,csak a kiütések,abból sem sok,de ami volt valóban inkább a hajas fejbőrön.
A legrosszabb a 2 hét szobafogság volt.Dolgozni sem mehettem így,pláne a betegek közé...

Dóri
angelheart
 
 


Sziasztok!

Velünk minden rendben.
VAN MÁR 2-t FOGUNK ALUL.
Nagyon tudunk dumcsizni és vigyorogni.
Felfedeztük magunkat a tükörben és jót kacagtunk rajta.
Sokat kirándultunk a húsvét alatt.
Kép

Mindenkinek további szép napokat kívánunk.
Marcell(124 napos),Inci, Apa

Kép
Kép
incike
 
 


Inci,

gratula.Szépek vagytok,ügyesedtek,okosodtok,fogasodtok...,csak így tovább!Marci naon édi baba!


Többiek,

merre vagytok ebben a fos időben???!!!
angelheart
 
 


Sziasztok!

Megvagyunk, jól vagyunk, csak rohangálok orvostól orvosig, húsvét hetén pedig hosszú 7végén apósoméknál voltunk, most hétfőn jöttünk haza. Szóval az van, hogy vmi rejtélyes okból kifolyólag rettenetesen fáj a hasam 2 hete, inkább szúr, nem is fáj.. Olyan mint mikor bennreked a hasadban a szél és kering, nem akar kijönni, csak erősebb és már 2 hete tart.. Nőgyógyász megnézett megint, semmi. Ma voltam hasi UH-n belgyógyászaton, semmi. Senki semmit nem tud mondani, mindenki csak vonogatja a vállát.. Jövő héten megyek vérvételre laborba..
Valaminek volt esetleg ilyesmije szülés/császár után?
Azon gondolkozom, hogy amilyen nagy hasam volt, ahhoz képest baromi gyorsan lement, lehet összefüggés a kettő között? Hogy esetleg túl gyorsan tűnt el a hasam..

Másik kérdés:
Valamelyikőtök nem tapasztalt olyant, hogy a baba nyelvén kis fehér pöttyök vannak? El nem tudom képzelni, mi lehet ez... Néztem a cicimet, azon van-e valami, de nincs.. Azt hittem, hogy maradék tejci, ami visszajött neki, de nem jön le, úgyhogy nem az.. Tegnap vettem észre először, kezdek aggódni, nem tudom, mi lehet ez..

Suezika:
Remélem, jól vagy és minden rendben veled, nem lenne klafa, ha most kiderülne vmi himlő-bigyó.. Kép

Inci:
Marcell nagyon édes, igazán formás baba Kép

Puszi mindenkinek:
Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: