A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Nikie,
Én úgy tudom gombás fertözés nem befolyásoja a babásodást, csak a bakteriális. Bár azért gondolom a gomba milyensége mérvadó lehet.

Amit javasolhatok:
- Használj intim szappant. Tök jó. Amióta tesóm használja még 1x sem volt gombás baja.
- A bugyikat, ha öblítözöd, mosd át mégegyszer sima vízzel. Az öblítö hagy rajta egy " nyálkát" amit érdemes lemosni, mert irritálhatja a bört.
- Szex elött mosakodás (intim részek, száj, kéz, köröm). Nemcsak neked, hanem párodnak is. Föleg akkor ha nincs körülmetélve!!! Nehogy visszavigye a bacikat. Ö is nyugodtan használhatja az intim szappant. jót tesz pasiknak isKép
- Vidd el pasidat ondóvizsgálatra. Lehet, hogy ö is fertözött és ö adja vissza neked a dolgokat!!!! Ez nagyon fontos!!!!!!!! Ha nem akar elmenni ilyen vizsgálatra, használjatok gumit 3-4 hétig és nézd meg akkor kapsz e gombát.
- Kérj az orvosodtól nyákvizsgálatot szex után 10-12 órával. Nézze meg, van e ellenreakciója a szervezetednek párod spermáira. Ez is közrejátszhat.
- ne ülj rá idegen retyókra.
- úszás elött kend be magad Canesten kenöccsel.
- ha antibiotikumot szedsz akkor vegyél hozzá gynoflor hüvelytablettát, vagy valami másmilyet, ami nem gyogyi, recept nélkül kapható.
- Csinálhatsz egy hüvelytablettás kúrát is, de ne tejsavas kimosást!!!! Az a jó bacikat is kimossa. Az nem jó.
- Adasd be magadnak a Gynevacot. Szerintem növeli az ellenállóképességét a hüvelynek.

Pusszancska,
Moni
mj

GombócKép
Köszi a drukkolást, nagy szükségem van ráKép
NikieKép
Mi is így kezdtük hidd el és eljutottunk a próbálkozás idõszakába. Ti is hamarosan próbálkozhattokKép Bízz benneKép

Puszi: Doris
doris

Mj! A tejsavas huvelyoblites szerintem egyaltalan nem artalmas, nekem anno meg Erazmusz javasolta! Kép

orsoly
orsoly

Sziasztok!
Aki kérte mindenkinek elküldtem a receptet. Kép
Köszi mindenkinek a drukkolást, most nagyon szükségem van rá. KépKép Remélem bejön. Kép

Gombóc
Ezen már én is gondolkodtam, de nem tudom. Azt mondták 2-3 napig szigorúan feküdni kell, és utána is a nappal több mint 50%-át. Gondolom az elején lehetett. 8 sejtesen tették vissza szombaton 10 óra körül, és akkor nem éreztem semmit. Du. 3 óra körül kezdett el fájogatni, vagyis inkább szurkálni, és este már alig bírtam kiegyenesedni. Viszont másnap délre lecsengett az egész. Idõnként még most is szúrogat egy kicsit a hasam, de nem vészes. Próbáltam rákeresni a neten, hogy mikor kellene ilyenkor beágyazódnia. Csak arra találtam adatot, hogy normát esetben a petevezetõben 6 napot vándorol és a 8-10 nap között ágyazódik be valamikor. Szóval nem tudom.

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Sziasztok Lányok!

Reggel nem volt jó a net, már izgultam, hogy nem olvashatlak Benneteket, pedig olyan jó!
Bár már én is 3 héttel késõbb tarthatnék, és azon izgulnék, megjön-e! De ma talán megint elkezdõdhet a babaprogram.

Nagyon sajnálom, akinek megjött, de jó, hogy optimistán álltok az újabb ciklus elé. Belõletek én is erõt meríthetek!

De nekem tényleg nem szabad panaszkodnom, hiszem nekem minden esélyem megvan, hogy hamar teherbe essek.

Nikie,

Én is azt javaslom, hogy feltétlenül nézesse meg magát a párod is! Sokszor a férfiak adják vissza a fertõzést, csak nehezen derül ki.

Nelli
nelli2

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a biztatást és együttérzést, aranyosak vagytok!
Most minden bizodalmam a Clostiban van/lesz. Szerintetek hogy szedjem be? Ugyanis a dokim úgy irta, hogy a mensi 3. napjától a 7-ig. De nekem vasárnap lesz a 3. nap, és ekkor kellene vérvételre is mennem, de én hétfõn megyek, mert akkor egy füst alatt meglesz a férjem matyivizsgálata is. Szerintetek befolyásolja a Closti a vérvétel eredményét, ha már vasárnap beveszem belõle a napi 2-t? Vagy inkább csak hétfõn kezdjem el?

ILDI,
sajnálom, hogy leesett a hõd Kép. Nem akarlak elkeseriteni, de tegnap az enyém is pont ennyi volt.

CATEYE,
jól teszed, ha nyaggatod az orvost, jobb minél elõbb nekifogni a konkrét kivizsgálásoknak. Nekem a köv. hónapban (ha akkor is megjön) lesz HSG-m, és ha az azutániban is megjön, akkor lesz gyógyszeres stimulálás, meg hüvelyi UH-val követve a peteérés. Aztán majd kiderül, hogy mit hoz a sors, most egyelõre a Clostiban bizom, bár az többeknek csak a 2-3. hónapban hozott "eredményt".

EDIT,
mindent bele Kép!

NIKIE,
kitartás! Észre sem veszed, és már hipp-hopp útban lesz a baba! Tudom, könnyen beszélek, de nem szabad elkeseredni! A Laktacyd Femina-nak van tejsavas hüvelyöblitõje, szerintem érdemes kipróbálni, szerintem igaza van Orsolynak, a laktobacilus nem "mossa ki" a jó bacikat, hanem helyreállitja az optimális kémhatást, kérdezd meg róla a dokidat.

EDELWEISS,
szerintem több, ha jól emlékszem Czeizel doki irására, akkor 3-4, de lehet, hogy 5 nap alatt ágyazódik be. Arra kell neki ennyi idõ, hogy jól bele tudja fúrni magát, minél mélyebbre a jó vastag nyálkahártyába. Nekem szerintem ezért nem jön össze, mert nem nõ meg addigra a kellõ vastagságúra, mire odaérkezik a megtermékenyitett petécske. Szerintem a szurkálás jó jel. Kell valamikor tesztelned, mit mondott a doki?

Pussz,

KnéRita
knérita

KnéRitaKép

Én se fûzök a babócához nagy reményeket, szerintem is meg fog jönniKép
Nem is akarok tesztelni, talán csak ha jövõ hétig nem jön meg.

Pussz: Ildi
hercegné

Rita
Miért nem kérdezed meg a klinikán, hogy leveszik-e a vért vasárnap. Már csak azért is, mert a 3. napi vérvétel nem lehet más napon. Ha ezt reggel sikerül elintézned, akkor utána már nem fog bekavarni a Closti. A másik lehetõség, hogy kikéred errõl a dokid véleményét. Szerintem az lenne a legtisztább, ha ezt megtennéd, mert õ tudja mennyire kell szigorúan venni a 3. napi vérvételt ill. a Closti szedésének idõpontját. Szerintem ezt telefonon is meg tudod vele beszélni.

Én is úgy tudom több napig tart a beágyazódás. Gondolom a 6. és a 8-10. nap között.

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

LányokKép

Képzeljétek el, hogy jártunk a párommal. Ugy volt, augusztus elején mentünk volna kirándulni, de elöre hozták jövõ péntekre. Nekünk meg elfelejtettek eddig szólni, most tudtuk meg. Az útlevél kényelmesen megjött volna augusztusig, de mivel még csak két hete lett elküldve, péntekig biztos nem fog. Most azon idegeskedek, hogy találjak valakit a helyünkre, mert különben elveszik az eddig befizetett pénzünk. KépKépKép Majd felrobbanok mérgemben KépKép
Edith

EDELWEISS,
azért vagyok gondban a vasárnappal kapcsolatban, mert a férjemnek is volna andrológiai vizsgálata, és nem tudom, hogy ezt is lehet-e vasárnap. És mivel vidékrõl mennék, nem szeretnék 2x menni, ha egy füst alatt is meg lehet oldani a kettõt. De igazad van, felhivom õket telefonon, csak az a bibi, hogy tele az iroda a férfi kollegáimmal, és egy kicsit ciki úgy telefonálni ilyen ügyben, hogy mindenki hallja, másrészt nem nagyon szeretném, hogy mindenki tudjon róla, hogy miben "utazunk". De lehet, hogy felmegyek az egyik irodába, ahol csak egy nõci van (tök rendi), és megkérem, hogy onnan telefonálhassak.

EDIT,
ez szemétség, hogy nem szóltak! Hova lett volna a kirándulás? Sokat fizettetek bele?

Cupp,

KnéRita
knérita

Mj!

Köszi az infókat!
A tejsavas irrigálás szerepe: a gomba kiölése, de csak akkor hathat pozitívan a hüvelyflórára, ha utána annak eredeti állapota, a valódi PH vissza lesz állítva, azok a bizonyos Döderlein bacilusok is feltétlenül szükségesek. Így tehát a tejsav önmagában nagyon kevés. A Gynoflor hüvelytabi alkalmazása következik ezután. Persze a Gynevac még plusszban rásegít erre! Nemsokára kapom a 2. szurit a férjem már megkapta az elsõt!

A gombás fertözés tényleg nem befolyásoja a babásodást, de honnan tudod, hogy csak arról van szó? Általában nem is csak gombáról van, ha azt mondják az orvosok, akkor sem! Jó, ha errõl mindenki tud, mert a gombát a legkönnyebb megállapítani, mindenki meg tudja, nem is kell hozzá orvos. De az egyéb bakteriális gyulladásokat nehéz, lehet hogy csak a Gynevac képes ilyenfajta gyógyításra, nagyon bízom benne, remélem sikerrel járunk!
A gond akkor van, ha a terhesség vetéléssel záródik, ugyanis a mûszeres befejezéssel a bacik nagy részét az orvosok felviszik a méhbe, és aztán méhnyálkahártya-gyulladást kap a nõ, ez volt nálam, Erazmus szerint. Ezért van nálam a barnás váladék, a terhességem elõtt sosem volt! (A barnásozás nemcsak progi-hiányt takar!)
A gomba+egyéb fertõzés kezelése terhesség elõtt renkívül fontos!

A férfiakkal kapcsolatban pedig az ondóvizsgálat a lappangó gyulladásokat nem tudja sajnos kimutatni, ezt Erazmustól tudom. A férjem volt ilyenen és mindent rendben találtak, nem hinném, hogy a ’98 õsze óta (voltak persze szünetek) nálam fennálló gombás akármi nála ne okozott volna problémát. Voltak persze foltok, de 1-2 nap és nem látszódott.
Ellenanyagot nem termel a szervezetem, hiszen voltam terhes.

A strandok 100%-ig fertõzöttek, ez is Erazmus véleménye, és egyet kell, hogy értsek. Csak a hideg vizes medencében, vagy folyóvízben úszkáljunk lányok!

KnéRita!
Nagyon tetszett a két kis figura!

Én is csak kitartást tudok kívánni mindenkinek!

Nikie
nikie

Sziasztok!

Jó napot mindenkinek! Kép

KnéRita, Cateye!
Pedig annyira drukkoltunk nektek! Nagyon sajnálom! Remélem, a következõ menzitek majd csak jó 1 év múlva lesz! Kép

Ildi!
Szorítunk! Kép

Moni!
A tejsavas hüvelyöblítés miért ártana a gombás fertõzésnek? Nekem kimondottan a dokim mondta, hogy csináljam, hogy minél elöbb megszabaduljak a gombáktól!!!

Edit!
Kérdezd meg az önkormányzatnál, hogy nem lehet-e megsürgetni az útlevélkérelmet extra gyorsra!!! Van 3-4 napos útlevélügyintézés is! Igaz pénzbe kerül, de egy kis minimális esélyt nyújt!!!

Lányok!
Pocsék volt ma az éjszakám. Epegörcsöt kaptam! Kép Fájó szívvel, de kivételesen örülök, hogy a babámnak nem kellett ezt megismernie! Voltam dokinál, elküldött kivizsgálásra. Jövõ hónap 14-én meg fognak operálni! Kép Kicsit elkenõdtem, a kórházat nem akartam viszontlátni, majd csak ha szülni kell mennem (meg a vele kapcsolatos dolgoknál Kép )
Volt már valakinek epekõ mûtéte? Állítólag laparoszkópiával fogják csinálni. Kicsit félek tõle. Mondjatok valamit!

Üdv:
Gitta
gitta

Nikie! Az hogy egyszer voltal terhes, korantsem jelenti azt hogy nem termel ellenanyagot a szervezeted. Ez barmikor kialakulhat, en is ismerek olyan lanyt, akinek a vetelese utan derult ki es most inszemre jar.

orsoly
orsoly

Kedves Gitta!Kép

Köszi a drukkolástKép

Nagyon sajnálom, hogy epeköved van, de ne félj a mûtéttõl.
A kolléganõmnek volt alig 1 éve mûtötték. 3 nap után már haza is engedték, kb5-6 hétig volt táppénzen. Igazából ez után kell nagyon vigyázni magadra (táplálkozás).Asszem min. fél évig csak nagyon könnyû ételeket szabad enni.

Pussz: Ildi
hercegné

Orsoly!

Jó, hogy felhívtad erre a figyelmem, akkor még ez a vizsgálat is hátra van, de majd a kezelés után.
Köszi!

Nikie
nikie

Szia Kamilla,

Neked mi volta Bromocriptin hatása az elsõ hónapban? Én 3 hete szedem, kíváncsi vagyok lesz-e most mensi elõtti õecsételés... A doki szerint akár elsõ hónapban is sikerülhet a baba. Most vagyok a 20 napon.
Egyenlõre csak olyan tünetem van, hogy van egy kicsi halványsárga váladékom minden nap, ami eddig nem szokott lenni.
Üdv
adél
adél

GittaKép

Önkormányzati dolgozó vagyok, de senki nem tud segiteni. Vagy nem akar.Kép Ez az önkormányzatKépKépKép Most unokahugon próbál segiteni, ö Bp-en rendõr. Hátha neki sikerülne megsürgetni.KépKép

KnéRitaKép

Erdélybe mentünk volna 5 napra. Eddig össz 20.000 Ft-ba van. Még jó, hogy nem fizettük be teljesen az utiköltséget. Ezt lehet hogy elveszitjük, mert nem akarják visszaadni.KépKép
Edith

Kép)
Névtelen

Kép
Névtelen

Ez az!
Névtelen

NikieKép

Szerintem is az összes uszoda fertõzött. Én legalábbis mindig összeszedtem valamit.Kép Azóta nem is megyek ilyen helyre.

Üdv: Edit
Edith

Edith!
Ha téged nem tájékoztattak az utazás idõpontjának megváltozásáról, akkor nem is tarthatnak igényt a pénzedre! Hívd fel telefonon a fogyasztóvédelmi fõfelügyelõséget, és kérdezd meg õket! Biztosan fognak tudni mondani valami bíztatót! Nem sok procedura az egész, én egyszer a szandálom árát követeltem vissza rajtuk keresztül, mivel 1 hónaposan széttörött a talpa, és nem akarták kicserélni, sem visszaadni az árát. Megoldották az ügyet! Ne hagyd magad lerázni, az a lényeg! Elsõ körben ragaszkodni kell a kivizsgáláshoz, különben leráznak, mivel kényelmesebb az nekik, mint foglalkozni az üggyel! Próbáld meg, megéri és nem kerül semmibe!!! Kép

A gyorsított útlevélkérõ helyen is kérdezted?

Üdv:
Gitta
gitta

Edith!

Az útlevéllel kapcsolatban, lehet, hogy tudnék segíteni én is hasonló helyen dolgozom, csak egy kicsivel fentebb.
Küldd el magánban pontosan melyik kerület, stb.
Ha jól olvastam jövõ hét péntekre kell, igaz? Addigra szerintem meg lesz!

Nikie
nikie

GittaKép

A BM-nél (az Útlevél Osztályon) nem veszik fel a telefont, másik telefonszámot meg nem tudok. Van valami ötleted, hogy milyen számon érdeklõdjek? Mindenki csak a jövõ hétre hivatkozik. Én meg jól fel is idegesitetem magam.KépKép

Üdv: Edit
Edith

Lányok,

Andy egy darabig nem jön, mivel a múlt héten megütötte a bokáját és elfertõzõdött a seb, otthon kell neki pihentetnie. Mától már táppénzen van.

EDIT,
ez a magyar bürokrácia! Kép Remélem, sikerül elintézni és mehettek!

Pusszancs,

KnéRita
knérita

NikieKép

Köszi a segítséget. Mailt írtam neked, abban minden benne van. (Remélem)Kép

Puszi: Edit
Edith

Adel!

Az elejen mig hozzaszokott a szervezetem volt egy icipici hanyingerem, de nem sok mert fokozatosan kezdtem el szedni a Bromot.
A ciklusom nagyban leroviditette, az addig 35-45 naposrol 27-28-ra, es valoban igen hamar babas leszel akar mar elso honapban, az en dokim is ezt mondta. Azert ne csuggedj ha a mostaniban megsem, mert szerintem nagyon hamar ugyis osszejon... Kép
Csak arra az egyetlenegyre figyelj oda, hogy ha osszejon a baba azonnal irasd fel a Duphastont!!! Meggyozodesem, hogy ha nem keztem volna el rogton szedni ahogy ketcsikos lettem, ujra elveteltem volna.
Ja, a Bromot is szedni kell a terhesseg elso 3 honapjaban, es ugyanolyan fokozatosan kell elhagyni mint ahogy elkezdted szedni.

Mindenki, de foleg aki profi a bakterialis fertozesekben!

Egyszeruen egesz biztos, hogy megint bacis a huvelyvaladekom, egyszeruen nem lehet kiirtani, nem is ertem, hogy lettem emellett terhes. Rettegek attol, hogy ez vetelest okozhat.
Nincs vkinek tuti tippe? A fent olvasottak alapjan tehat nem elegendo a tejsavas irrigalas? A Genia huvelykup mire jo?

kamilla
kamilla

KnéRitaKép

Köszike az együttérzést. Nikie is nagyon aranyos, mert megpróbál segíteni. Olyan jó lenne, ha sikerülne.

Szerintem az a legrosszabb az egészben, hogy a munkatársaim nem nagyon akarnak segíteni. Kell nekem önkormányzatnál dolgoznom.Kép

AndyKép

Jobbulást!!!
Edith

AndyKép
Sajnálom, gyógyulj meg mielöbbKépKép

doris

Kamilla,

Köszi a bíztatást! Nekem egyébként mindenekóm ok volt, eddig is mindig 29. napra jött meg, csak sajna ez a pecsételés mensi elõtt féléve mindig van/volt. A vérvétel alapján a doki azt mondta, hogy peteérés volt. A doki szerint ebben a ciklusban nem bizti, hogy elmúlik ez, ha nem, akkor ír fel még valamit.
A gyogyóhoz én is fokozatosan szoktam hozzá és esténként felet szedek.
Az a Duphaston mire jó? A sárgatestre?

Neked mikor terhes lettél nem volt kicsit több világosabb váladékod? Milyen tüneted volt? Légyszi írj errõl!

Képzeljétek, mi most próbáljuk a Jónás napokat is. Vagyis megnéztem, hogy amikor születtem milyen volt a holdállás és azokon a napokon is próbálkozunk... Ti próbáljátok ezt a módszert?
adél

Sziasztok!

KAMILLA,
a Bromo-t magas prolaktinra adják, ugye? Mert E. doktornõ szerint nekem is ezzel van bajom. Remélem, az én 28-29 napos ciklusomat nem röviditi le Kép.

EDELWEISS,
megoldódott a vérvétel-gondom Kép. Lebeszéltem a klinikával, hogy a barátnõm leveszi a vért vasárnap reggel, hûtõben tartom, hûtõtáskában leviszem hétfõ reggel, a párom andrológiai vizsgálata is elvégezhetõ ekkor, igy egy füst alatt megoldható minden.

Pussz,

KnéRita
knérita

Kamilla,
A bakteriális fertözésre a legjobb a Gynevac! még babásan is beadható. De csak bakteriálisra jó, és nem gombásra!!! Ez viszont neked szól Nikie. Azért írtam, hogy jó, ha beadatod, ügyi vagyKép, mert erösítheti a hüvelyflórát, viszont a gombákat vélhetöen nem fogja meggyógyítani.

Bocsánat, szóval jó a tejsavas öblítés, de csak ésszel! Nem szabad túl sürün csinálni.

KamillaKép
Bakteriális fertözésre? Orvoshoz menj el, kérj szürést, szedjél rá gyogyit ha kell, és mellette Gynevac ezerrel. Ha már volt, akkor mégegyszer, még egy kúrát csinálj meg.

Hüvelykúpot is használhatsz, vagy öblítést, de szerintem vajmi kevés lesz bacik ellen. Különben én is gondolkodom rajta, hogy kérek Erazmusztól 1-2 emlékeztetö szurti (novemberben kaptam az uccsót), hogy a szülésnél és a terhesség ideje alatt tutira rendben legyen minden, hiszen heti kétszer járok úszni. A gynevac hatása 1-1,5 évig marad meg ugyanis. Nem egy életre szól. Sajna.

Pusszancs,
Moni
mj

Edith!
Beszélj Kata007-el, õ rendõr, talán tud segíteni!

Üdv:
Gitta
gitta

Sziasztok !!

A Gyneflor hüvelytablettát recept nélkül lehet kapni?

Köszi: Ági
Ági

Rita,
Nekem is így van, normálisan nekem is 29. napra jön meg. Most a 20. napon tartok, de a dokim nem mondta, hogy lerövidítheti a ciklusom. Van egyébként magas prolaktinra valami homeopátiás csepp (Mastodynon),a ami u.ilyen jó. Én most tudtam meg, de kérdezz róla a dokidnál. Én legközelebb rákérdezek, mindig jobb, mint gyogyót szedni...

Kamilla,
Nekem van egy kolléganõm, aki 7 hónapos terhes és neki is van fertõzése. Asszem, hogy Õ használ tejsavas öblítést. A dokija azt mondta, ne aggódjon, a bébit a téma nem érinti!

Üdv
Adél
adél

GittaKép

Õt hol találom? Ebben a topicban szokott lenni?
Edith

Edith! De ha nem ertesitettek idoben az idopont valtozasarol, ovek a felelosseg. Ja es az onkormanyzat persze hogy nem tud segiteni, semmi koze az utlevelhez, az a Belugyminiszteriumhoz tartozikKép

orsoly
orsoly

Gitta, Edith!

Szerintem Kata007 katonaKép

orsoly
orsoly

Csak tudod itt kell az önkormányzatnál benyujtani az igénylést. Innen ment el, gondoltam, telefonon vagy egyéb úton kapcsolatban vannak a kollégák a BM--mel. Én legalábbis a társintézményekkel kapcsolatban vagyok.

Nem fogom szótlanul hagyni a dolgot, az biztos. Csak hátha sikerülne az útlevél.

Azért mindent kösziKép

Puszi: Edit
Edith

Edit!

Ne izgulj, írtam, hogy 100%, a kezedben lesz az az útlevél a jövõ héten!

Nikie
nikie

Edith!
A friss kismamákhoz szokott írogatni néha, de már átment egy másikba. Kép Nem tudom a pontos nevét a topicnak, de a frissen szült anyukák vannak ott! Biztosan van valamilyen kapcsolata.

Üdv:
Gitta
gitta

NikieKép
De rendi vagy, hogy ilyen hamar segítettélKépKép

doris

Orsoly!
Ezt nem tudtam, meg voltam gyõzõdve róla, hogy rendõr! Egyszer hivatkozott a nevére, hogy a szakmájával függ össze!
Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Nikie, patikában recept nélkül adnak Gynoflor tablettát? Vagy neked orvos írta fel?

Köszi
Névtelen

És Gynevacot nõdoki ajánlotta ?
Névtelen

Névtelen!

Úgy tudom recept nélkül, de nem biztos, nekem a doki írta fel.

Nikie
nikie

És tudja valaki, hogy lehet-e recept nélkül kapni?????? Mindjárt megyek vásárolni és tudnom kellene...
Névtelen

A Gynevacot Erazmusz doktornõ ajánlja minden nõnek!

Infó:
www.elender.hu/gynevac/

Nikie
nikie

NikieKép

Nagyon-nagyon köszönök mindent.Kép Most egy kicsit sikerült megnyugodnom.KépMajd szólok, ha megvan az útlevél.

GittaKépOrsolyKép

Köszi nektek is a segítséget.Kép

Üdv:
Edit
Edith

Névtelen jól összezavartál!

A Gynevac receptre van, a Gynoflort nem tudom.

Nikie
nikie

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: