A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem a visszaolvasás sem mindig jön össze, hát még az írás..

Ildi!
Reméelem Natasa hamar kilábal a taknyosságból.
Szerintem is nagyon jó 3 gyerekes anyának lenni! Minden hét egyre könnyebb, mármint a 3 gyerek igényét összeegyeztetni. Tegnap már a középső eljutott balettra, a nagy kézi edzésre, a kicsi pedig volt kint levegőzni 40 percet.
Most süt a nap, ha felébred és csilapított az azonnal rátörő éhségét ma is kimegyünk.

Vikóval mi van már?

Egy mai kép:
Kép

És mégegy:
Kép

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Sziasztok

Kicsit ideges vagyok, mert Levi tegnap reggel óta nem kakilt. Most mit csináljak? Pisi van rendesen, a gyerek jól van nem nyűgi, de engem nagyon idegesít. Valaki mondjon valami biztatót.

Babatta és LEVI

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Bmo, bár én még csak 6 hete űzöm a szopit, de szerintem onnan tudod, hogy jól lakott, ha nem alszik be (megjegyzem, akkor is elalhat cicin, ha még nem lakott jól - az én gyerekem szokott ilyet csinálni), hogy már nem tátog, hanem elégedetten bámészkodik. Ha odakínálod neki a cicit még egyszer, és megint ráugrik, akkor még kell neki, vagy kaja miatt, vagy komfortszopi miatt. Akkor még hadd cicizzen. Ha már nem kell neki, akkor úgyis látni fogod, hogy nem kapja be.

Legalábbis nálunk így van, de azért a gyakorlottabb szopisok hátha írnak mást is.

Szerintem egy anya látja a gyermekén, ha éhes és nyugodt, laza a tónusa, vagy ha nem és elégedetlen, mocorog.

Remélem segíthettem.
Vendég

Ja és hogy kell használni a porszívót mit hova kell dugni, hogy kiszívja az orrát?

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Jujj, rosszul írtam, szóval ha nem éhes, és nyugodt és laza a tónusa, és ha éhes, és elégedetlen és mocorog.

Bocsíííí Kép
Vendég

Babetta, kakihoz nem tudok szólni.... a többgyerekesek biztos tudnak mondani valami okosat. De azt tudom, hogy van úgy, hogy a manók annyira hasznosítják a tejet, hogy nem kakilnak, csak néhány naponta egyet. Ha van elég pisi, azt mondják, akkor nem gáz.

Amúgy nem tom. Kép

Porszívós: a vékony végét a gyerek orrába, a vastag végét vagy te szívod, vagy a porszívó csövébe dugod. Próbáld ki előbb magadon és rögtön rájössz. Kép
Vendég

Köszi EsztiKép Megyek kipróbálomKépKépKép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babetta,bekarikázott vége a nóziba, a másik a porszívóbaKép
Kép
vas

EsztiKép
vas

Vas, meghajtom fejem, ez a képes magyarázat nem semmi. Kép
Én egyelőre a beszáradt tejcsit szoktam kiszippantani, ha már hallom, hogy szuszog. A kis mohókám.

Natasának gyógymanókat küldünk! Kép
Vendég

Rita, Dalma tök édiKép,
és tényleg napról-napra könnyebbKép
vas

Eszti, gondoltam, így könnyebb elképzelniKép

Én is egyszer a beszáradt tejcit szájjal szívtam ki,de sajnos ezt a fikit már csak a porszívó szedi kiKép

Köszi a gyógymanókatKép
vas

Babetta: nyugi KépKépKép A legtöbb babó csak az első pár héten kakil rengeteget, később esetleg csak heti egyet termel (de az akkora is KépKép).
Amíg Levi jókedvű, hagyd rá, mikor kakil.
Porszívó: öööö mi a kérdés????

Bmo: a legegyszerűbb, ha újra odakínálod neki a cicit -esetleg egy büfi után - ha még kér, akkor folytatja a szopit. KépKép Ha nézelődik, dumál, akkor jól is lakott.

Petri! Hogy tudtad szinesre-virágosra bűvölni az aláírásod?

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Rita, nagyon aranyos a csajod, ő is olyan kis lányos, mint a többi minilány itt a topicon.

Elárulom, hogy egy gyerekkel egyelőre el sem tudom képzelni, hogy milyen lehet hárommal..... Kép
Vendég

VIKÓRÓL:

Lányok, a nevem alatt Vikó írt nektek 11.29-kor, mert kicsit elkalandozott a kórházból és felugrott hozzám. Vannak összehúzódásai, de még el mert indulni a gyógyszertárba. Kép

Melitta

Kép
nyf

Babetta
Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy van úgy, hogy csak 3-4 naponta kakilnak, nem szabad megijedni.

KépKép
KépKép
scullyx

Petri, és a virágot hogy tetted a neved mellé?
Vendég

Sziasztok!

Bmo: ha nem aludt el, én újra megkínálom cicivel, ha végzett, nem szokta elfogadni.

Ildi: jobbulást!!

Babetta: vannak gyerekek, akik hamarabb leszoknak az állandó kakilásról, mint 6 hét (és vannak, akik úgy maradnak később is). Ha nem nyűgös, eszik ugyanúgy, és pisil én nem aggódnék még 1-2 napig (Zsoma 3-4 naponta kakilt).

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Bmo: ha nem aludt el, én újra megkínálom cicivel, ha végzett, nem szokta elfogadni.

Ildi: jobbulást!!

Babetta: vannak gyerekek, akik hamarabb leszoknak az állandó kakilásról, mint 6 hét (és vannak, akik úgy maradnak később is). Ha nem nyűgös, eszik ugyanúgy, és pisil én nem aggódnék még 1-2 napig (Zsoma 3-4 naponta kakilt).

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Vok,Nyf:köszi hogy irtatok,megnyugodtam.Én is a petefészekgyuszihoz tudnám hasonlitani.
Mesi:nem tudom,pénteken megyek dokihoz,és gondolom megbeszéljük,de most volt itt a védőnőm,azt mondta van olyan aki végig szedi.

Amúgy olvaslak Titeket rendszeresen,és 100 % hogy még fogok jönni Hozzátok tanácsért,már igy is annyi hasznos infót olvastam.
Szép napot Mindenkinek4

KépKép

KépKép
pilchard

Lányok! A magzatvíz után újabb értelmes kérdést kell feltennem nektek: amikor beindulnak a fájások, akkor a baba mozog nagyokat? Vagy? És vajúdás közben lehet őt érezni? Ad jelt, vagy csak pislog és csodálkozik bent... Kép

Melitta

Kép
nyf

Nyf: jó kérdés Kép Én csak arra emlékszem konkrétan, hogy Liza mocorgott a vajúdás alatt végig, és ezt többször meg is kérdezte tőlem a szülésznő, és jónak tartotta, hogy mozog, de a fiúkra nem emlékszem már.

cory
Budapest

most írtam egy jó hosszút, és elveszett. Utálom a babanetet. Kép

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Köszi lányok .De olyan idegesítő hogy nincs a pelusba kaki. Eszik és pisil rendesen, most is nézelődik, de van, hogy vörösödik a feje szegénynek. Pukizni is tud.

Ildi
Nekem ilyen van, ami a pesztonka mellszívóhoz van ,de nem igen csinál semmit vagy én vagyok béna. Ezt is tudom használni a porszívóval? Vagy hol kapok olyat, mint a tiéd?

Kép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babetta: a pesztonkásról nem sok jót hallottam. Porszívósért menj be egy gyógyszertárba (1-2ezer között szokott lenni).

cory
Budapest

Orrszívó-porszívósok:
akinek Vasildi féléje van.
Nektek nem megy bele a 2. részbe is az anyag a pici orrából? nekem időnként ott is landol egy-egy darab. Hogy imákozzam onnan ki? Mert szétszedni nem lehet Kép
titati

Orrszívó-porszívósok:
akinek Vasildi féléje van.
Nektek nem megy bele a 2. részbe is az anyag a pici orrából? nekem időnként ott is landol egy-egy darab. Hogy imádkozzam onnan ki? Mert szétszedni nem lehet Kép
titati

Cory, köszi! Kép Csak mert tegnap végre megvolt az első ctg és nagyon jónak értékelte a doki. Az összehúzódásaim már nagyon intenzívek és rengeteget mozog hozzá a manó. De ez pontosan így volt tegnap is. És 2-3 napja olyan nehézkesen megy minden, ráadásul teljesen új fájdalmaim jelentek meg.
Egyébként a fejecskénk 9.4, a méhlepény nem meszes és olyan 3,2 kiló körül vagyunk... Kép Mondtam is nekik, hogy remélem, kicsusszan, mint a halacska...

Melitta

Kép
nyf

Most kéne egy külön topic a még visszaszámlálóknak Kép mert elveszünk a babázók között... Kép
Tényleg, Nadinka! Mi ez a csend? És a többiek?

Melitta

Kép
nyf

Esztipeszti, BorcsaKép

az aláíráshoz úgy lehet virágot vagy mást tenni illetve úgy lesz színes ha bal oldalt a dokumentációnál kiválasztod a formázást és ott megtalálod milyen lehetőségek vannak. és hogy kell alkalmazni. (úgyanúgy mintha itt írnál színessel)
az én aláírásom így néz ki: csak most tettem közé szóközt hogy meg tudjam mutatni- remélem érthető- a magyarázás nem az erősségemKép
clipart { virag } b { red { Petri}} clipart{virag}

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Titati
lehet kapni az orrszívókhoz tisztító kefét. én azzal szoktam kitakarítani.
De jó meleg vízzel -majdnem forróval- is kijön csak azt nem tudom hogy fogják meg ha forró a víz.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok!Kép

Bocsánat a zavarásért. a 2005 ősziből vagyok és meg szeretném kérdezni, hogy kell valakinek sok sok bébiételes üveg tejtárolásra/fagyasztásra???
Rengeteg van nekünk és nem kell.
Ha kell valakinek írjon a bbb@vipmail.hu-ra nekem és én odaadom az üvegeket.

Mindenkinek szép szülést, és akik megszültek már azoknak jó babázást!

Mea

Mea
mea

Titati: én be szoktam lógatni a kádba az egész orrszívót, és nagy sugárral engedem rá a vizet. Eddig még mindig kisodorta a trutyit. Aztán meg kifőzöm.

cory
Budapest

Sziasztok Lányok!

Tegnap már nem volt kedvem és energiám az NST és a doki után írni.
Teljesen elkeserített, mostanra viszont sikerült meggyőzni magam, hogy nem foglalkozom a méricskélésével.
Az történt ugyanis, hogy szerinte csak nagyon minimálisat fejlődik a TörpémKép
De meggyőződésem, hogy valamit igencsak elmért, mert most láttam, hogy pl. a fejecskéjét nem ugyanott mérte, ahol a múltkor.
Azt el tudnám képzelni, hogy esetleg az izomzatából tudna fogyni odabent, de azt már nehezen, hogy a csontjait vissza tudná fejleszteni, márpedig a doki most kisebbnek mérte a fejét és a combját is, mint az előző alkalommal.
Ezen kívül viszont minden rendben van. Tökéletes az áramlás, tökéletes a szívhang, tökéletes a méhlepény állapota,tökéletesen jók a méhösszehúzódások is, a méhszáj zártabb már nem is lehetne........szóval nem értem, hogy mit csinál a Törpém.

Viszont mozog, ver a szive rendesen, és én is csak 154 cm vagyok.......nem várok csodákat a méreteket tekintve.
Egyébként a doki számítása szerint 2600 g a Törpe, de majd megnő idekint!

Na, megint panaszkodtam egy sortKép
Viszont apa "a körülmények függvényében" azaz ha nem lesz különösebb probléma, bejöhet a szülésre, tehát úgy néz ki, mégis apás szülésünk leszKépVagy legalábbis apás vajúdásunk és ez is több, mint amire számítottamKép

Vikóról tudtok valamit? Dominó baba még pocaklakó?

Edina
38+4

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Petri, Cory, köszi!
Asszzem a vizes átmosást fogom én is választani.
titati

Sziasztok Kép
Már tegnap haza jöhettünk a kórházból Kép

Vissza még nem tudam olvasni, de köszönöm mindenkinek a drukkokat Kép
Kép

Annácska+Petike

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Annácska: nagyon édes Petike Kép

cory
Budapest

Nyf,
itt vagyok, itt vagyok Kép ám csak olvasó üzemmódban... Tényleg fogyunk már, és én is beleveszek a sok infoba a szopiról, hasfájásról, alvási szokásokról... Kép
Többiek, félre ne értsetek Kép jó ám olvasni, csak nemtok hozzászólni... Még nem... Aztán majd könyörgök, hogy segítsen valaki... Kép

Medike,
nekem még egy alkalommal sem mondták, hogy mekkora a babó, törpe-e vagy óriás... Kép De lehet jobb is, mert folyton ezen aggódnék... Kép
Ne izgulj te sem, igaza van annak, aki azt mondja, hogy majd kint megnő. Te mindent megteszel, ez nyugtasson, táplálkozol rendesen.
Itt, ebben a topikban Nicinek lett viszonylag pici babája, 2,5 vagy 2,6 kg, pontosan nem tudom. De mára már nagyon szépen fejlődik, tud szopizni szépen, szóval magvan! Kép
Ti is biztosan így lesztek. Meg hát neked is van még kb két heted (ha jól emlékszem... Kép), azalatt jönnek még a grammok, dekák! Kép

Ritaa és Annácska,
gyönyörűek a Prüntyők! Kép Kép

nadine81

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Cickócsöpögés: Én még nem nagyon mászkálok sehova a törpével, sőt,még nem mertem kivinni, meg apával együtt szeretnénk az első sétánkat lebonyolítani, így nem nagyon kell kiöltöznöm. Én alapból utálom a melltartót, így itthon sem hordom, viszont a cickóm nekem is folyik. Úgy oldottam meg, h a Tena bugyi lába közét szétvágtam, és jól magamra húztam. Tartani nem tart semmit, de a melltartóbetétet megfogja, és kényelmes. Nem áztat szét semmit. Legalábbis eddig nagyon jól bevált.Kép

Szopi: Nálunk sincs kialakult ritmusa. Van, h eszik, 20-30 percet, aztán kínálgatom neki, de nem kér. Aztán 1 óra múlva megint eszi kezét, és simán szopizik még. Aztán van úgy, h 4 órát is alszik. Ma mondjuk elcsesztem egy kicsit, mert okosan elaludtam, és lazán szunyált 5 órát.Képde nem ébredt fel, csak ijedtemben gyorsan felébresztettem, és evett.Kép
Most az a project, h átalukálja az éjszakát. Éjszaka sikerült is.Kép

Annácska!
Nagyon cuki a Petikéd! Kép</font></font>

Kép

Kép
nancsika

Annácska, nagyon aranyos a fiad. Gyere majd, és mesélj. Kép
Nancsi, és hogy csináljátok az éjszakát átaludja projektet? Ha van valami recept, azonnal idevele! Kép
Vendég

Sziasztok!

Hű, nincs jobb annál, mint benneteket olvasni! Már kérdeznem sem kell, szinte mindenről beszéltetek az elmúlt két napban, ami engem érdekelt volna!

Cory!
Ugye ne aggódjak azért, ha szinte mindig van olyan napszak, amikor kevesebb a tejem, és a csemete egy szuszra nem szopik annyit, mint szeretne? Ilyenkor maratoni menetre rendezkedek be, akár 2 órát is hagyom dolgozni, amíg végül egy hosszabbat tud aludni, ez idő alatt nekem is termelődik nagyobb mennyiségben tejem.
Sajnos ugyanúgy, mint a nagylányomnál, a jobb mellem az első héten úgy becsomósodott, hogy csak nagy kínok árán tudtam kimasszírozni, de azóta annyi tej sem termelődik benne, mint a balban. Tehát én szinte mindig két mellből szoptatok, esetleg éjszaka elég a balból. A fejést hanyagolom, mivel mindkettő állandó használatban van! Lehet, hogy rosszul döntöttem ezzel kapcsolatban? Egyébként hozzád hasonlóan, bármikor, bármennyiszer hajlandó vagyok Andrist mellre tenni, ugye ezzel megteszem a legtöbbet azért, hogy elég tejem legyen?
Irigyellek benneteket az ágyáztatásért, bár néha nekem is sikerül.
Gondolom, a havi 1200 gramm hízás miatt nincs okom panaszra, de azért jó megosztani veletek ezeket a dilemmákat!

A fejéssel kapcsolatban egyébként is vannak kétségeim, hiszen sokszor nem csupán a ténylegesen mellben lévő tejet kapja meg a baba, hanem a reflex beindulásával jóval nagyobb mennyiséghez is hozzájuthat. Szerintem ugyanez történik fejéskor is, tehát korántsem a mell kiürítése történik meg! Vagy rosszul gondolom?

Az orrszívót próbáljátok meg lehetőség szerint függőleges közeli helyzetbe hozni, mikor a csapból beleengeditek a vizet. Én a kádba szoktam belelógatni, mindkét végén keresztül megteszem ezt, esetleg befogom azt a nyílást, amibe a "pipát" illesztjük, megrázogatom, majd jöhet a fertőtlenítős víz, vagy a kifőzés.
Csodajó dolog, a hat és fél éves Ancsi lányomnak sosem volt probléma a fülével, sztem ennek köszönhetően.
Hadd büszkélkedjem, ceglédi a Somi drnő, aki a legfőbb híve ennek a módszernek!

Gratulálok a friss anyukáknak!

Jó itt közöttetek!

Szilvi

keksz

Annácska

Gyönyörű a Petibabád!!!
Gratulálok!

Nadine,
Jó hogy előkerültélKép Köszi a bíztatást, én egyébként is mindig azzal vicceltem, hogy elég nekem egy kicsi gyerek, mert ki is kell annak bújnia valahogyan. Na, most lehet, hogy tényleg bejönKép Vagy egyszerűen csak annyira szófogadó a Törpe, hogy már most a mamira gondolKép

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Cory
Köszi :Már apa be is szerezte 1400pénz volt.

Volt kaki

Keksz
Nekem is főleg a bal mellem látja el Levi. Fejni én sem fejek, bár lehet, hogy több lenne a másikba.

Anita
5200-5300g között van most Levi.

Anna
Gyönyörű a fiad.Kép Még akkor négy ilyen szép gyereket nektek.KépKépKép

Nekem szétmegy a fejem, Levi se aludt ma egésznap.Kép

Nancsi
Lökd nekem is az éjszakai receptet. Egy szavad nem lehet, így te nem panaszkodhatsz nekünk.KépKépKépKép

Nadine,Medike
Már nincs sok hátra, és ti is babázhatok.Kép

Babetta és Levi 4+2

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Medike,
tegnap voltam postán. Kérdezte a nő, hogy mennyi van még vissza. Mondom 2 hét. Erre ő: "Mennyííí??" Hátrébb álltam az ablaktól, megmutattam a hasam, és kérdeztem, hogy miért, ahhoz képest kicsinek vagy nagynak találja? Azt mondta végül is nem is nagy, nem is kicsi, de szerinte van bennem egy legalább 3,80-as gyerek... Kösz, gondoltam... Kép
Szóval nemtom mekkora kiscsaj van odabent, de valahogy minden méretű csemet kibújt onnan... Kép Így vagy úgy, de kint vannak. Kép

Babetta,
köszi, már megy a visszaszámlálás mindenkinél! Kép

nadine81

Nadine Kép milyen szeme van a postásnéninek! Kép

Melitta

Kép
nyf

Nyf,
ja! Kép Azt is közölte, hogy nem híztam sokat, ő inkább a mellemen veszi észre... Hja, vidéken még azt is tudja a postás néni, hogy mekkora volt korábban... Kép

nadine81

Ja, és azt is azért, mert az ablakból ő azt látja, a pocakomat nem annyira... Kép

nadine81

Éccakai recept még tesztelés alatt.Kép
Amúgy 8-kor pancsi, utána szopi, utána apázik, aztán megint eszik olyan éjfél körül, és tegnap átaludta az éjszakát. Ma próbálkozunk megint ezzel, hátha. Alex olyan kis mókás, h pancsi után mint akit felhúztak, nem lehet elaltatni.Kép

Kép

Kép
nancsika

Sziasztok!

Borcsa, köszi! Szerencsére még nem kellett kipróbálnom.

Medike, nálam Katával a terhesség végét végigproblémázta az orvosom azzal, hogy pici a baba, én is 153 vagyok, férjem se magas, mindketten kis súllyal születtünk - ebbe aztán belenyugodott. Kata 2600 grammal született, nem volt vele semmi gond. Egyedül a szopinál figyelj majd, hogy ne hagyd az első hetekben 4-5-6 órákat aludni, legalábbis nálunk ez az egy volt gáz, kiderült, hogy azért nem gyarapodott, mert gyenge volt még a szopihoz. (Nem evett eleget, de abban jól elfáradt és belealudt, én meg modern anyukaként az igény szerinti szopi jegyében hagytam, had aludjon.) De pár hét intenzív szopival felerősítettük a kisleányt.

A szopizás-alvás egyébként nálunk úgy alakul, hogy vannak a szopizós időszakok, és vannak az alvós időszakok. Úgyhogy elég nagy bajban lennék, ha írnom-mérnem kéne a szopásokat, mert nem tudom, mi számít egy szopásnak Kép Kép Kép Pelenkázni meg nem ébredéskor szoktam, hanem két szopi között. Jut eszembe, pelenka.

A Kék Panda boltban (Bp. XI. ker. Bertalan Lajos utcánál, www.kekpanda.hu) lehet kapni eldobható, ámde környezetbarát pelenkát 30 Ft/darab áron!

Vok, nem tudom, végül milyen pelenkát használtok majd, de amíg nem gyógyul be a köldök, addig nem javaslom a moshatót (próbáltam...), mert abban nem marad száraz a köldök.

Rita, Annácska, gyönyörűek a babák!

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok lányok,

csak gyorsan bejelentkezem, hogy élek és virulok én is...
mostanában a tömegközlekedésen is átadják már néha a helyüket az emberek - ebből arra következtetek, hogy a pocim elérte a lelkiismeret furdalást ébresztő nagyságot.
Bár amikor rákérdeznek, hogy mennyi van még hátra, és megtudják, hogy csak 2 hét, akkor meglepődnek (tehát anyira mégsem nagy).
Mindenesetre már tudom mire gondoltatok, amikor ahhoz a bizonyos pingvinhez hasonlítottátok a közlekedéseteket...

pusz mindenkinek
Betti

Kép

Kép
bettiflame

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: