A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok!

Reggel benéztem, és Sildike üzije miatt én is átmentem a 2004-es topicba. Tényleg kimondhatatlan, milyen szomorúság tölti el az embert ilyenkor, pedig nem ismertem Laut. És egészen átértékelődnek dolgok ezeket a szomorú oldalakat olvasva. Belegondolni tényleg nagyon szívszorító, hogy nem látja a gyerekeit felnőni, de tulajdonképpen én biztos vagyok benne, hogy látni fogja őket. De akik itt maradnak? Mindig ők az igazi vesztesek. Az a két csöpp, ártatlan kisfiú, akik semmit sem értenek, és semmiről sem tehetnek. Mennyit beszélünk itt arról, hogy a szoptatás milyen fontos, mert a kötődés, meg a satöbbi. És hogy valaki nem tudja megtenni, hogy pl. aludni tanítja sírások árán a gyerekét / mint én/, mert esetleg sérülést okoz neki. És ez a két drága gyerkőc? Õk hogy viselik ezt el?Milyen sérüléseik lesznek? El nem tudom képzelni, hogy lehet egy apának a szerelme elvesztése után olyan lelkiereje, hogy a gyerekeket nevelgesse, elterelje a gondolataikat, megpróbáljon boldog gyerekkort varázsolni nekik. Tudom, hogy nem ez az első eset a világon, de soha nem tudtam elképzelni, hogy lehet ezt kibírni akár a gyerekek részéről, akár a másik szülő részéről.

Befejeztem, bocs a hangulatrontásért, csak hangosan gondolkoztam.

Más: Délelőtt csípőkontrollon voltunk, rendben találták GergőtKép De nekem vannak aggodalmaim, ugyanis nagyon feszes a gyerek, bár a doki azt mondta, ez még belefér. Van még valaki, akinek nem olyan babásan laza a bébije? Alig lehet pl. a csípőellenőrzést megcsinálni, annyira megfeszíti az egész testét. És leginkább nyújtott lábbal fekszik, ha a hátán fekszik, nagyon ritka, hogy felhúzza őket, és szinte soha nincsenek a lábai "szétdobva".
És asszem, bőrgyógyászhoz is elviszem, mert sztem sem normális, hogy még ennyi idősen is anyatejes kiütései legyenek, dokinéni mindig csak legyint rá, mondván, hogy "erős a teje anyuka, nincs mit tenni".

Szűrés után megnéztünk egy közeli játszóteret, majd a Wekerlén is egyet, fél kettő körül értünk hazaKép Ebédeltünk, meg Gergőt kitettem kicsit a földre, hogy ne csak a babakocsiban üljön egész nap, de hamarosan megyünk ki újra.

Szép napot, és mindenki vigyázzon magára!
Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Kismama!

Le vagyunk sújtvaKépPláne LénaKép, most azt hiszi, nem is tetszik igazán MárknakKép

Benianyu!

Ikeával csak az a gondom, hogy minimum 2 emberes a dolog, apa meg csak hétvégén ér rá, akkor meg olyan tömeg van, hogy volt már hogy a pénztárt meglátva otthagytunk csapot-papotKép

Sildike!

Köszi! Guliverben még nem is jártamKép
Itt az idejeKép

Képzeljétek, délelőtt bekrepált a babakocsink(Bergon).
Bevittem a szervízbe, és aztán egy órája telefonáltak, hogy kész, mehetek érteKép
Tök jóKép
Most érzi csak az ember, hogy mihez is kezdenénk babakocsi nélkül....

Megann

Kép

Kép
megann

Ez rettenetes! Beleolvastam a 2004-es topicba. Lau története nagyon szomorú. Ilyenkor az ember valóban nem érti, hogyan is van elrendezve ez a világ, ahol hasonló dolgok megtörténhetnek.

Mi újra küzdünk az alvással, pedig Julcsi már kezdte átaludni az éjszakát, legalábbis háromig-négyig. Szerintem van olyan baba, amelyik nem képes rá. Õ például 11-kor mindig sir, akármit is csinálok, vagy nem csinálok.
A délutáni alvás is félórásra sikeredett csak, mindjárt indulunk sétálni, meg nézelődni a játszótéren. Kis kiváncsi Fáncsim csak akkor érzi jól magát, ha látja a játszótéri eseményeket, különben izeg-mozog csak a kocsiban.
Na persze nem csodálkozom azon, hogy ilyenKép

Lányok segitsetek! Tud valaki olyan sütireceptet (illetve többet), ami könnyű, gyors és még mutatós is? Vasárnap lesz a keresztelő, 30-40 ember jön (Andi, meggyőztem ApátKép), és hadrafogható rokonság hiányában nekem kell sütnöm, de előző este még vendégünk is jönKép

Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Jucc 73!

Csípő:
Tudod mi nagy "csípőszakértők" vagyunk sajnosKép
Nekem azt mondta a védőnéni hogy a szétdobott láb a termászetes(ez a csecsemők normális lábtartása), és hogy még sokáig ez is marad...
Ugye mi terpisek voltunk vagy 12-15 hétig, úgyhogy értem hogy miről beszélhetsz...
Mennyi idős is Gergő???

MEA!

Ugye rendben vagytok????
Hallottam a rádióban reggel, hogy valami Verőcére vezető utat elöntött az ár.Igaz ez???

Megann

Kép

Kép
megann

Zsuzsa!
Örülök, hogy sikerült meggyőzni Apát!Kép
Végül is megmondta előre, hogy úgyis te nyersz!KépKépKép
Sütirecepten gondolkozom!

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Megann

Sajnálom, hogy Léna így döntöttKép. De Márk még tényleg kicsi a virtuális érzelmekre. De majd ha nagyobbak lesznek....Kép

Mesélj légyszi arról a helyről ahol a hétvégén voltatok! Tudod, a macisról!

Benianyu
Köszi, hát most még pár napig várok, hogy mi lesz vele. Aztán majd meglátjuk. De ez így nagyon nem jó. Ilyent modnjuk még nem csinált, most kezdte el.

Szomorú Lau története, nagyon szorítok az Apának, hogy elgyen elég kitartása, ereje. Szívszaggató!
És a két kisfiú!
Én is alig vártam, hogy Márk felébredjen, zokogva mentem be hozzá és ölelgettem. Szegény, ő sem tudta mi van.

Sziasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Zsuzsa!
Hirtelen ezeket találtam, ha valamelyik szimpatikus, küldöm a receptet!

Albert kekszes süti: krémet készíteni és a kekszeket ezzel összetapasztani. Egy napig állni hagyni, majd ferdén szeletelni. Szép csíkos lesz és finom!KépKép

Keksz golyó: majdnem mint a kókuszgolyó

Gyümölcsös bögrés: bögrével kell kimérni a hozzávalókat, tepsibe önteni és a tetejére gyümit szórni.

Stahl féle: Brownies, csokis tallér, mandulás puszedli, kókuszmuffin.
Ezeket a Gyorsan, valami finomat szakácskönyvéből néztem ki, tehát garantáltan gyors és egyszerű sütik.Kép

Van még málnás, joghurtos-citromos és bountys muffin receptem is, ezeket a babanetről mentettem le, amikor valaki közkinccsé tette.Kép

Nnnna, ki nem éhes még????KépKépKépKép

Andi&Nati

KépKép
duda

Jucc

Nagyon igazad van abban, amit írtál. Én ma pl. extra türelmes voltam Bazsikáhaoz, mert belegondoltam, hogy inkább le sem írom mibe.Kép

Nálunk is feszesebb Laci. Mi elvittük a Dévény Anna féle gyógytornára, mert esély volt rá, hogy esetleg oxigénhiányt kaphatott a születése utáni hercehurcában és a feszesség ennek az egyik jele. Szerencsére nincs semmi gond. A gyógytornász csaj havonta egyszer megnézi, átmaszírozza. Az újszülöttkori feszesség általában 4 hónap alatt lazul ki, de vannak babák, akiknél ez tovább tart. Sőt vannak eleve kötöttebb izomzatú babák. Azt mondják, hogy ha egy anyuka úgy látja, hogy valami nem stimmel, akkor nézesse meg a babót, mert általában jó a szemünk ezekhez. A zsályás fürdő egyébként nagyón jó izomlazító hatású. Sima gyógynövényboltis zsálya teát kell forró vízbe tenni és húlni hagyni addig, hogy a babát bele lehessen rakni.

Majola

Így hirtelen 3 süti jutott eszembe, ebből kettő kifejezetten egyszerű, a harmadik egy picit macerás, viszont az a legmutatósabb:

1.
5 tojás sárgáját habosra keverünk 15 dkg cukorralé és 1 cs. vaniliás cukorral. 2 ek kakaót, 15 dkg vajat keverünk hozzá. 15 dkg darált dió 4 dkg zsemlemorzsával és 1 cs. sütőporral összekeverünk és a masszához adjuk. Végül az 5 tojás fehérjét felverjük és úvatosan belekeverjük a cuccba. Ki lehet sütni kivajazott, lisztezett tepsiben és őzgerinc formában is közepesen forró sütőben. ?n a végén bevonom csokival, de anélkül is finom.

2.
6 tojásból piskótát sütünk úgy, hogy 1 kanál liszt helyett kakaót teszünk bele. Egy szögletes tepsiben kell kisütni, nem olyan vékonyra, minthe piskótatekercset sütnénk, hanem egy kicsit vastagabbra.
A kihűlt piskótára a következő krémet kell rákenni:
2 dl tejet 1 ek. lisztttel és 1 ek. étkezési keményítővel sűrű péppé főzünk. 20dkg vajat 20dkg cukorral habosra keverünk. Beletesszük a pépet és 2 cs gesztenyemasszát. Rákenjük a piskótára. Ha kihűlt az egész akkor 10 dkg vajat összekeverünk 3 dkg kakaóval és rákenjük.

3.
Ez egy kicsit macerás, de ez a legmutatósabb

7 tojás sárgáját kikeverünk 7 ek. cukorral. Hozzáadunk 2 kanál kakaót, 5 kanál lisztet és egy cs. sütőport. Belekeverünk még 1 dl olajat. Ezután a tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a masszához. Közepesen forró sütőben kisütjük.
Ha kihűlt a következő krémet tesszük rá 50 dkg túrót összekeverünk 7 kanál porcukorral, 15 dkg margarinnal és 2 cs. vaniliáscukorral.
A tetejére őszibarackszeleteket teszünk.
És most jön, ami mutatóssá teszi:
6 dl szénsavas narancslevet 2 cs. vaniliás pudingporral felfőzünk, utána belekeverünk 7 ek. porcukrot és 1 cs. vaniliáscukrot. Gyorsan kell a gyümölcsre ráönteni, mert hamar megdermed.
Unokahugom barack helyett ribizlit rak rá és narancslé helyett vadmálnás fantából főzi a zselét a tetejére.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Prüntyi én is gratu a keresztelőhöz, nekünk a katolikus pappal elég reménytelen a keresztelő....Kép

Nekem is van receptem, majdnem ugyanaz, mint amit Sildike irt 3-nak, de sztem az enyém egyszerűbbKép:

Mirinda-szelet:
kakaos kevert tészta:-1/2l tej
-20dkg porcukor
-2db tojás
-2dl étolaj
-1evőkan.kakaópor
-40dg rétesliszt
-1 teás kan szódabik.b
először a száraz dolgokat keverem össze egy tálban majd a tojást a tejet s az olajat fokozatosan keverem hozzá így nem lesz csomos.

erre túrotöltelék:75dkg túró
-20dkg vaj( teavaj)
-20dkg porcukor

a tetejére :2cs.van.pudingot megfőzni 1/2liter narancs üdítőben mintha pudingot főznél s ezt rákenni a túró krémre...

be a hűtőbe 2óra múlva isteni finom......

Jo étvágyatKép

Kép
hencsi

KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Annyira sajnálom, hogy nem tudtunk elmenni a talira.

Látom Kisnyúl és Leon egymásra találtak.Kép Úgy látszik a pasiknak már ilyen kis korban is fontosabb a barátság, mint a szerelem.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

még vannak képek,csak Kisnyúl most nagyon intenzív!majd jövök ha tudok.....

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Hencsi, mi is azért nem itt csináltattuk veresen!

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Megann!Kép

Ari vagy, hogy aggódtál.
Igen Verőcén is elöntötte a főutat a DunaKép
De mi feljebb lakunk a vasút alatt.

Nagyon magas a Duna, magasabb mint a 2002-es árvíznél.
Nagymaroson(odavalósi voltam egyébként) szerencsére nem törte át a homokzsákokat!!!
De iszonyat mi van itt isKép
Meg hallottam Szentendreén is nagy gáz van, Esztergomban meg hát mindenhol a Duna menténKép
Szörnyű!!!Kép

Lau története meg még szörnyűbb!!!Kép
Olyans zomorú.....
Nyugodjon békében!

Mea
mea

KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Na szóvalKép!
elnézést,hogy ennyi képet felpakoltam,de remek kis minibabatalin voltunk Barbiéknál!nagyon jól éreztük magunkat,jól meg is büntettek a parkolóőrők!
Barbi!
nagyon,nagyon köszönjük a vendéglátást,és a finomságokat is!
köv.héten nálam egy minibabatali??????????aki a közelben,vagy szivesen jönne,szóljon!
Nyúlné és Kisnyúl

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Kép
én is elolvastam......KépKépKép
nem is tudok mit írni

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Fotók szupik Kép

Laura története valóban nagyon megrázó, részvétem a családjának és sok erőt és kitartást az egyedül maradt apának.Kép

Rákszűrés: az én dokim januárra hívott vissza, azaz a szüléstől 4 hónapra. Szerencsére minden ok-s volt.

Viki+Peti 28+4

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

NyúlnéKép

Jók a babatalis képek.
Örülök, hogy jól sikerültKép

Mea
mea

Sildike, Hencsi, Andi, köszi a recepteket. A gesztenyéset megcsinálom, meg talán a narancsléset is, ha lesz időm. Andi, a bögrés hogy van?
Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Nyúlné,
Szuperek a képek! Kép Édesek a babák! Kép Jó, hogy ilyen sokat feltettél. Kép

Mai fürdés nálunk Kép
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Kismama!

Nem Léna gondolta meg magát, épp ezt írom:
"Le vagyunk sújtvaPláne Léna, most azt hiszi, nem is tetszik igazán Márknak!
Tehát Léna aggódik, hogy végképp elveszítette Márkot"
Na mindegy, azért nem vagyunk mi puhányok, nagyon tudunk ám küzdeni ha érdemesKépKépKépKépKépKép
Na majd személyesen..........

Basszus...most látom hogy nem tette fel a babanet, amit du. írtam...abban volt a macishely beszámoló.....Kép

Na mégegyszer:

Tehát Veresegyházán van egy medveotthon, ahol kb 20-30 db maci él egy fás lekerített erdős részen.
Van nekik egy csomó fájuk, mesterséges dagonyázótavuk, egy csomó épített barlangféle szóval elég barátinak tűnik az ő számukraKép
Aztán van még egy lekerített rész, ott éldegél néhány ordas-farkas.....
Az egészet fél óra alatt körbe lehet járni, de ha mondjuk meg is akarod etetni a macikat(amit úgy tehetsz meg, hogy hatalmas fakanálon feltálalod nekik a macimézet, amit akár ott is megvehetsz a büfében persze 20-30%kal drágábban, mint a boltban), akkor mondjuk egy óra, de érdekességnek, levegőzésnek nagyon jó.
Mostmár 200 ft/fő a belépőKép, amit azért fájlalok...KépKépKép
Na nem azért mert sajnálom(mert ki van írva hogy egy maci 1 nap 4800 ft ot "eszik" meg), hanem azért, mert eddig(ha jól emlékszem) csak egy-két "persely" volt kirakva, és hát amikor mi jártunk ott, mindig mindenki dobott bele pénzt(mi is és többet mint 200ft).
Szóval az egészben csak az a fájó, hogy elüzletiesedett ez isKépKép
Nem tudom a Margit-szigeten megvan-e még a vadaspark???
Már várom, hogy ott is mikor kezdenek külön belépődíjat szedniKépKépKép
Na szóval ennyit erről a nagy pénzéhes világról......
És ismétlem, nem az állatkáktól sajnálom, sőt...amíg a jóérzésemre volt bízva sokkal többet adakoztunk, mint így amikor már a kényszer az úr....Kép

Nyúlné!
Jujj de jó képek....látom jól éreztétek magatokat...Kép

Megann

Kép

Kép
megann

Beninanyu!

HIhihihihihi, Danika igen jóltáplált babócaKépKépKépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

még nemmertem elolvasni, amiről írtatok, borzalmas lehetKépKépKép

KépKép
KépKép
and

Mea!

Sajnálom, hogy oda is elért az árKép
Azért egy valamire jó....talán összefog az ország a bajban és nem egymást marják az párt-aktivisták a választási-finisben...KépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Itt vagyok ám én is, minden nap olvasom a topikot, csak az írásra már nem mindig jut energiám.

Jaj de jók a minitalis képek, sajnálom, hogy kimaradtunk. Na majd a következőn ott leszünk. NyúlnéKép, mehetünk mi is?

Benianyu, újra sikerült egy nagyon szép képet csinálnod, olyan aranyos Beni, ahogy nagy és okos bátyus módjára "segít" Danigombócnak fürdeniKép. Tényleg nagyon szépek.

Jacknek még mindig nincs foga, itt a bizonyítékKép
Kép

Üdv.:

Manka

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
manka7

Megann,
Tényleg jól táplált Danigombócom!!! Kép
Ezt a maciotthont mi is meg fogjuk nézni, Beni imádni fogja! Kép

And,
Ne olvasd el, ha esetleg kiborulsz. Borzasztó Kép

benianyu

Sziasztok!

Barbi!
Köszönjük a vendéglátást, nagyon jól éreztük magunkat! Remélem nem hagytunk nagy kupit!

Tomi abban a pillanatban, hogy beértünk a munkahelyemre elaludt. Kép Persze csak 2 zsiráfnyit, úgyhogy egy kicsit még babusgatták is a kollégáim. Itthon fürcsi, aztán 5 perc nyűgi után elaludt! Remélem sokáig alszik, én is elfáradtam.
BKV kontra babakocsi 1:0. Egy agyatlan kikanyarodott a busz elé, a sofőr szerencsétlen vészfékezett, így mindenki borult, én a babakocsira. Szerencsétlen babakocsi kicsit megadta magát, nem vészes,de elgörbült a váz. Kép

Nyúlné
Nagyon jók a képek, de sajna nem látom mindet Kép (üjje laptop)
Parkolóőrök Kép

Beleolvastam a 2004 őszi topicba....KépKépKép

Thomasanne

Kép
Kép
thomasanne

BenianyuKép
micsoda pancsik lehetnek nálatok!!!!!nagyon édesek,Dani habfehér teste Beni napbarnított inas deltái elöttKépKépKép

köszönjük,a tali tényleg jó volt,jó dolog mindig azt tanulmányozni,hogy mennyire más minden gyerek,jól szórakoztam!
Majácska volt a legcukibb,aki hiszti-misztizett,majd megpillantottuk az új fogacskák jövetelét és kapott pár homeos bogyót,5perc múlva,varázsütésre nekikezdett vigyorogni,de mint aki be van lőve,csak úgy hajladozott,már csak egy trapézfarmer és egy virág a szájából hiányzott!!!!!KépKépKéplehet túladagoltuk?Kép
Kisnyúl is egész jól bírta ,pedig már nagyon álmos és fáradt volt,otthon hatalmasat alukált és most is kiterülve fekszik!mondjuk meg is küzdöttek a pasik a játékokért rendesen!
a kis Majának meg elég sajátságosan udvaroltunk,jó párszor kupán vágtuk valami keményebb játékkal,de a többiek is ezt a taktikát alkalmazták,csak úgy koppant a kis fejeKépKépKép
Kisnyullal el kell beszélgetnem......Kép

ja és az se semmi amilyen merőkanállal táplálkozik a kis Leonka,2perc se kell neki,hogy betöröljön egy kis tartalmas főzitKéphaláli volt és mekkorára táotta a szájátKépKépKép
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok lányok,

nagyon jók a talis képek! Kép Kép Kép

Hááááááát nem bírom ki, hogy ne tegyek fel pár képet, amik ma készültek...Kép

"Naaaaaaaa milyen vagyok...?" Kép
Kép

"a pelusom megmutassam...?" Kép
Kép

"haaaaam bekapom..." Kép
Kép

"Na most meg mi van...?" Kép
Kép

Jó éjt mindenkinek!
Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Manka,
persze hogy jöhetsz!majd holnap kitaláljuk mikor legyen és leírom merre lakom,stb......azért aki nem a közelben lakik,ez is jó kis túra,pláne BKV-val

Thomasanne,
de kár,hogy nem látni a képeket,pedig lettek nagyon jók rólatok is!ritka az ennyire pirospozsga babapofi!
nem csodálom,ha Tomi is kiterült,simán kivégeztük a srácokat!mennyire édesen figyelte Kisnyulat,ahogy össze-vissza kúszik ra szőnyegen,mintha azt mondta volna,hogy :Kisnyúl,nyugi már,mit pattogsz itt,mért nem fáradsz már el!KépKépKép
Barbi,ZSIRÁFNYI ALVÁSKépKépKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Manka,
Köszi a bókokat! Igazából Dani a héten kezdett egész jól ülni, ez volt az első ilyen ülős-játszós fürdés. Kép Beni tényleg vigyázott rá, igazi bátyusként, nehogy eldökjön a kis gombóc. Kép
Jack édesen vigyorog! Kép

Nyúlné,
Kép Beni tényleg inas izmos, minden elfogultság nélkül. Kép Danigombócnak meg akkora a pocakja, főleg így ülve, hogy csak na!!! Kép

Prüntyi,
Tündike nagyon helyes kislány. Kép Micsoda szemei vannak! Kép

benianyu

remélem Barbi nem azért nem jön,mert még mindig rendet rak?!
és Cleo is lassan lehuppanhatna a gép elé........és ki tesz fel még képeket????????
PrüntyiKépKépKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

hű de jók a képek!
bárhol lesz a következő tali, megpróbálunk menniKép

Benianyu, nem győzlek irigyelni, annyira jó érzés lehet, ahogy a két gyerkőc így szereti egymást! (jó értelemben vett irigységre gondoljKép)

nem akarom elkiabálni, de ma az Eszti sírás nélkül aludt el!!! életében előszörKép
minden a megszokott szerint alakult, letettem a kiságyba, és elkezdtem símogatni meg susogtam, ahogy szoktam, nyitva volt a szeme, de kezdett álmososdni, aztán megforgatta a fejét is, akkor azt hittem kezdődik a kiabálás, még egy kicsit simittem, és kijöttem a szpobából, utána volt 2-3 nyöszörgés és utána csend. most voltam bent, felkúszott az ágy végébe és aludtKépKépKép
a hajnali dolog még nem ilyen egyszerű...

hasi UH: megállapíották, hogy refluxol, ami mondjuk eddig is nyílvánvaló volt, mert állandóan jön ki belőle a cucc. most este pl a pelenkázón szembeköpött a kajával pedig min 1 órája evettKép
az a baj, hogy sztem lehet, hogy ezért is ébred fel, mert ez fájhat neki, ha marja a gyormorsavas kajamaradék a nyelőcsövét, ráadásul ennek lehetnek később szövődményei, ahogy múltkor Jucc is asszem írtaKép
de az tény, hogy sok babánál van ilyen állítólag, és csak akkor kell "hozzá nyúlni", ha súlyos. azt már észre vettem, hogy amint elkezdtük a szilárdat valamelyest javult a helyzet, és még az ágy elejét kell megemelni, ez ma elmaradt, mert nem ért időben oda az apa a két parketta darabbal.
azt mondta naz a dokinéni, aki ma az UH-ot csinálta, hogy amíg ilyen hájas, addig nem kell vele törődni, úgyhogy Mea ne aggódj!!! és olyan jól esett, hogy lehájasozta esztitKép (csak, hogy untassalak benneteket a percentilis mániámmal, most pont 25 percentilisnél tartunk, tehát folyamatosan tartunk az átlaghoz, magyarul eszti egy zabagépKépKépKép)

UH után sétáltunk a duna korzón, hát nem semmi, nem számítottam ekkora vízre. nem értettem miért sétálnak az emberek a villamos síneken és mit fényképeznek (lemaradtam a híradóról mostanában). esztinek is megmutattam.
aztán mentünk apa munkahelyére, és eszti ott dekkolt, amíg elmentem fodrászhozKép

kérdés: a sütőtöktől lehet székrekedés? eszti eddigi fél életéve során minden nap min 1x kakilt, de inkább 2-3x. ma még nem.
2 napja esszük a sütőtökös almát.

Szilvi, én is alvástanulás mellett lennék simi esetén is, végül is az éjjeli szopi és simi között nincs sok különbség szerintem, pláne, ha 5x vanKép

Dóri, Gergőnek is jobbulást!

Jucc, ha gondolod és aggódsz, mutatsd meg egy dévény annás gyógytornásznak Gergőt, legfeljebb nem csinálsz semmit, ez nem kerül semmibe. orv os nem fog vele foglalkozni, ezek a gyógytornászok meg tényleg jók.

KépKép
KépKép
and

Prüntyi!
Tüncsi milyen szépKép és jót derültem a pelenkamutogatósonKép

Thomasanne,
fránya BKV, ma én is szidtam. el is felejtettem megkérdezni, hogy ti hogyan emntek mozgólépcsőn a babakocsival?
nem is emlékszem mikor utaztam utoljára metrón, de ma azzal mentünk a klinkától apához, hát eléggé be voltam tojva. egyik kezemmel kapaszkodtam, másikkal a babakocsit fogtam, és végig azon járt az eszem, ha most hireteln megáll a mozgólépcső mi fog történni.... ráadásul olyan gyorsnak is tűnt.

Benianyu, akkor inkább most nem olvasom el...

Nyúlné, tetszett a tali leírás. nagyon szellemes. te előző életedben krónikás voltál?Kép

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!
Nyúlné! Klasszak a minitalis képekKépKépKép, és a barátkozós-udvarlós kommented sem semmiKépKépKép!

Benianyu!
Nagyon édesek a FiúkKépKépKép! S nekem is pont az tűnt fel, amit már Nyúlné írt, hogy Beni mennyire barna Danigombóchoz viszonyítvaKép!

Manka!
Hogy van vigyori Kép "fogatlan" Jacked? Nyugodtabbak már az éjszakáitok?

Prüntyi!
Tüncsikéd halálian édesKépKépKép S milyen jól áll Neki ez a csíkos ruci!!!

Zsuzsa!
Nekem is van egy baromi 1xű joghurtos receptem.
Tényleg pikk-pakkKép megvan, de nem nagyon mutatósKép! Hacsak a tetejét gyümidarabokkal fel nem díszítedKép!

1 pohár joghurt, 1 pohár cukor, 2 pohár rétesliszt, 1/2 pohár étolaj, 2 tojás, 1/2 cs. sütőpor, reszelt citromhéj. Ezeket jól összekeverjük és margarinnal kikent, liszttel beszórt tepsiben tűpróbáig sütjük.

Jó éjt Mindenkinek!
C.

KépKép
cinka

And, tudományos bizonyitékaim nincsenek ugyan, csak tapasztalat: Julcsi is mindennap kakilt eddig, akár többször is, és amióta kóstolgat mást, azóta ritkán sikerül. Múltkor 3, aztán meg 5-6 nap telt el kakátlanul. Pedig tényleg csak 1-2 kiskanálnyit lehet belevarázsolni az ételből.

Babatali de jó lehetett. Főleg Majának, mindenki neki csapta a szelet - ahogy a fiúk szokták, nem direktbe, csak erőfitogtatássalKép

Tüncsi széditően tud nézni, annyira aranyos!

A kétgyerekes fürcsis képeknél mindig fellelkesedem, hogy jöjjön hamar a testvérke, én is akarok ilyet!

Jack milyen helyes, mekkorákat vigyorog a fogatlan szájával! Már nem bántja a fogzás?

Julcsi ma iszonyú nyűgös volt, egész délután sirt, illetve nem egész délután, mert tótágast álltam neki, hogy ne tegye, de nem volt egyszerű. Nem is értem, mi történik ilyenkor: amikor sikerül megvigasztalni, mintha el is felejtette volna a baját, pár percig vidáman játszik, vigyorog, aztán kezdődik előről a sirás. Biztos, hogy valami baja van, de hát ugye néma gyereknek.... Pedig igyekszem megérteni a rezdüléseit, de még nem megy tökéletesen.

Igy töltjük az estéket, apára várva (persze itt már megérkezett):
KépKép

Zsuzsa és Julcsi

KépKép

KépKép
majola

Cinka, de jó, tudtam, hogy van ilyen recept, de nem volt meg! Van valami olyan is, ami hasonló, de gabonapelyhek is vannak benne, nem tudja valaki?

KépKép

KépKép
majola

And,
Köszi. Kép Bóknak vettem! Kép Tényleg nagyon nagyon nagyon jó két ilyen gyerkőc anyukájának lenni! Kép Imádom őket! Kép
Örülök, hogy ilyen jól sikerült az elalvás Esztinek! Remélem az éjszakátok is nyugis lesz! Meg a miénk is! Kép
Reflux Kép Lehájasozás Kép
Beni is nagyon bukós volt, mondta a doktor néni, hogy jó sűrű gyümölcspépet és főzeléket kapjon és az segített, aztán lassan elmúlt. Drukk, hogy Esztinek se legyen komoly!

Thomasanne
BKV & babakocsi Kép Kép Kép

Látta valaki a Vészhelyzetet? Olyan jó volt a vége Kép

Jó éjt!
Benianyu

benianyu

LÁnyok SOS!

A gyerekem ma kapta az oltásokat, régi 5 hos.
este 6-tol egyfolytában höemelkedése van 37,6, már kapott 1 germicid c-t is, de semmi változás, stagnál?
Mikor adjak neki következő adag kupot, mennyire fontos a folyadékpotlás, ha szopizik rendesen?
Van még egyéb tudnivalo? Mire kell/érdemes figyelni?

Kép
hencsi

Elszállt amit írtam, pedig az elobb láttam!!
Próba 2

Benianyu
Fiúk irtó édesen fürdenek!

Nyúlné
Már több képet látok! Kisfiam, mint egy igazi bajor parasztgyerkoc, a piros pofijával! Kép
Ma nem tudom letölteni a képeket, de igyekszem.
Van egy nagyon szép képem Majáról és Kisnyúlról!Be-be-be!

And
Segíts nekem légy szíves!
Tomi lába, doktor néni szerint rendben, már csak a jobb lábra hordjuk a cipot éjszaka, de a balt gyakran befelé fordítja játék közben.
Szívesen megnézetném egy gyógytornásszal, hol találok "dévényeset"?

Kép
Kép
thomasanne

Még egy utolsó, aztán tényleg megyek aludni.

Cinka,
Köszi Kép Danit még nem érte nap Kép Beni viszont tavalyról ilyen jó színű maradt Kép

Majola,
Kép
Hajrá kistesó és a közös fürdés! Kép Nagyon szépek vagytok Julcsival! Kép

benianyu

Zsuzsa, köszi, ez megnyugtatKép
naggyon helyesek vagytok Julcsival!! az összenézős kép csúcs szuper!!!

Benianyu, köszi a drukkot, nektek is legyen jó az éjjelKép

a hétvégén apáűval odafeküdtünk a lánzunk mellé hasra, és próbáltuk utánozni. fejcsóválás, repülőzés, mellkas kinyomása és közben lábbal tam-tamozás... apa adfta föl leghamarabb, aztán én, és ki volt a győztes, na ki??!KépKép

KépKép
KépKép
and

Thomasanne!
először is: nekem azt mondták, hogy gyakran befelé fordítják a lábuklat, eszti is sokszor masszírozza a kát lábát össze így, de ez nem baj, majd, amikor már használja másra is a lábát elmúlik, a lényeg, hogy azok az izmok, amelyek a lábát befelé és kifelé fordítják egyforma erősek legyenek.
annyit tudsz te is csinálni otthon, hogy a lábszárának a külső részét és lábfej külső élét csikized és akkor meglátod, hogy ő magától fogja kifelé fordítani, ezzel erősödik az az izma. a gyógytornász is ezt mutatta, csak ő azt mondta, hogy uitt masszírozzam, de az elég kellemetlen az esztinek (azért azt is szoktam)

www.dsgm.hu
ezt olvasd el, én innen vettem a telcsiszámot, felhívtam őket, és megmondták a kerületünkben dolgozó gyógytornász elérhetőségét.

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Tényleg nagyon jó volt a mini tali, Maja nagyot bulizott a három mini Don Juannal, mind megpüfölték egy kicsit, de ő állta a sarat.Kép Leonka hozta a szokásos formáját, jó nagyot alukált, a többiek felváltva egy-egy zsiráfnyit. Kisnyúl teljesen fel volt turbózva, ezerrel közlekedett midenfelé és tündéri pofikat vágott, Tomi békésen szerelgette a csörgőjét, amig Maja el nem orozta tőle (de cserébe adott neki egy másikatKép). Abban a reményben, hogy hátha Maja alszik még egy kicsit gyalog mentünk haza Barbiéktól, de végig fent volt, a hidon meg nemtom miért nekiállt kurjongatni és hangosan nevetni, valamiért nagyon tetszett neki a dolog, pedig tök nagy szél volt. Este 9-ig még pörgött és végre volt rotyi is (5 nap után, már egy kicsit aggódtam), aztán fürcsi és szopi után szó nélkül bevágta a szunyát.

And!Kép
Maja is kakilt eddig majdnem minden nap. Egy pár napja eszik meg nagyobb mennyiségben hippes almapürét, igy én biztos vagyok benne, hogy az volt a ludas az 5 napos kakiszünetben. Hogy az alma volt-e vagy a rizsdara amivel sűritik, azt nemtom. Sütőköt még nem evett, de úgytom az pont meghajt. Nem lehet, hogy Esztit is inkább az alma fogta meg?

Nyúlné!
Köszi a képeketKép
ParkolóőrKép
Jövő héten mikor?Kép

Benianyu!
Nagyon édesek a fiúk, látszik, hogy nagy a szeretet.Kép

Manka!
Jó Jacket vigyorogni látni.Kép Még mindig nagyon nyűgi? Mikor megyünk sétálni?

Prüntyi!
Nagyon szép Tündike.Kép A keresztelőn is nagyon édin csodálta a papbácsit.Kép Mi is szivesen jönnénk 28.-án.

LauraKépKépKép Nyugodj békében!

Cleo

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Hencsi, sajnos nem tudok segíteni, mert elfelejtettem, amit a doktornénink mondott ilyen esetre. eszti meg nem volt hőemelkedéses a szurik után.
én ha nem tudom mi tévő legyek, felhívom az ügyeletet, és ők készségesen megnyugtatnak a telefonbanKép
gondolom óránként lehet ismételni, de a 37.6 még nem vészes (nem tudom levonás nélkül kell-e érteni), pláne, ha nem okoz panaszt. ez végül is egy természetes reakció az oltás után.

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Elolvastam én is Lau történetét. Kép Szörnyű! Kép Én is bőgtem. Kép Hiába tudjuk, hogy az élet része a halál, hogy nem élünk örökké; mégsem lehet csak úgy túllépni az ilyen tragédiákon. Kép
Remélem a lehetőségekhez képest boldogan nő fel az a két kisgyerek.

And,
már én is akartam írni, hogy emeljétek meg a kiságy fejrészét, nálunk bevált.
Zita ma áthányt anyukám válla fölött, csak úgy placcsant a rókarudi a járólapon. Aztán észrevettük, hogy egy adagot a kabát kapucnija is befogadott. Kép (épp sétálni indultunk)

Mea,
árvíz miatt én is gondoltam Rátok!

Kuha,
Szüleidnél mi van????

A nővéremék Esztergom mellett, Táton laknak. Éjjel a katasztrófavédelmisek nem engedték tovább építeni a gátat. Kép Valszeg Bp-et akarják menteni. Szerencsére nem lett nagyobb gáz, este már apadt náluk a Duna.

Benianyu,
én felvettem a Vészhelyzetet, ki nem hagynám egy részét sem! Ha van időm, a Viasaton is nézem. Kép

Képek nagyon jók!
Látom Kisnyúl és Maja összedugták a fejüket! Kép

Megann,
Tibetben lehet többférjűségben élni. Kép
De csak akkor, ha a férj családjából marad vki agglegény, azt megnyeri a feleség plusz férjnek. Szóval nem a csaj választ. Így már nem is olyan jó, nem???
Bár ha olyan jóképűek, mint Sildike férje és öccse...

Sis,
merre bújkálsz? Nálatok nincs árvíz? Ti is valahol a Duna mellett laktok, ugye?
Vendég

Cleo: most, hogy mondod. de igenKép akkor most ilyenkor mi van? adjak almás barackot? bár most almás sütőtököt kapott.
nekem még bele kell jönnöm ebbe a hozzátápis dologba...

KépKép
KépKép
and

And!
Mi is csak most kezdtük, igy én sem vagyok okosabb, de úgy látszik ez teljesen normális ilyenkor. Szerintem mindegy mit adsz neki, mert amiben alma van az úgyis megfogja. A kecskemétinek van sima őszibarackja, de az meg kicsit cukros. De engem mostmár, hogy végre kakilt nem zavar a dolog, mert egyáltalán nem láttam szenvedni az 5 nap alatt. Esztinek volt valami poci baja?

Kép
CLEO&MAJA
cleo

basszus, már egy órája le akartam feküdi, olyan álmos vagyok, de mindig eszembe jut valami.
most megnéztem, néha iszonyat zűrzavarosan írok és nem helyesen és tele hibával, de lusta vagyok ellenőrizni és kijavítani, bocsánatKép most leléptem, eszti mindjárt kér még egy kis szopit, aztán remélem az apukája beveti magátKép

KépKép
KépKép
and

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: