A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Pgyöngyi
Nállunk a nyügire nagyon bejött a játszócumi.Próbáltad már?

Cory
igen én is canestennel kentem, de amíg nem irtottam ki a penészt rendesen addig természetesen mindíg újra piros lett. Mostmár minden oké

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Tünde: nálam nem látszik Kép Liza is pattis lett.

Ildi: nagyon édes Natasa Kép

Meg láttam mostanában egy csomó tündér babát, akiket nem neveztem nevükön Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!
zörcs
Nekünk hajnalban volt ébren Botond negyed 5-től! ,Nem sírt, időnként kicsit nyöszörgött, nem tudott aludni. Közben ettünk még kétszer és kb. 3/4 10-től most alszikKép Biztos az idő...

Mariann: Nagyon szép nagy fiú Istvánka, milyen kis husibaba ő isKép A túlöltöztetés eredménye: tiszta váladék az orra, sokat szipog most ő isKép

Maminti: Üdv újraKép Persze,hogy bele fogsz jönni, nyugiKép

Bmo: Én pl. már ismerem az éhes-sírástKép De kb. olyan jelekből, mint Petri. Ha már nem éhes, és cumizott is eleget rajta (komfortszopás, ugye Cory?Kép), akkor óvatosan kibuggyantom a szájából, ha már nagyon fáj, de általában, magától elengedi. Amit még megtanultam,hogy ha két mellből eszik,akkor az elsőn is legyen min.15-20 percet,hogy ne jussson sok cukros elsőtejhez, mert az hasfájást okozhat! Nyugi, minden rendben lesz! Mi is parázunk eleget, de megnyugtatjuk egymást! Ezért gyere köténk, amilyen gyakran csak tudszKép
Szép súllyal született a babád! Tegyél fel képeket a gyerekekről!

Ildi: gyönyörűség ez a aNatasa! Hogy boldogulsz? Milyen háromgyermekes anuycinak lenni?

Petra: Nagyon édes Angi!

Gyöngyi: Örülök,hogy végül jó lett az este!

Botinak megint piros a popsija, de nem pelenkakiütés. Egész a kis végbelénél szinte sebszerű. Mitől lehet? Kicsípte a kaki? Vagy valami kaja lehetett? Székrekedés, erőlködés okozhatta?

Mariann: Nekem is nehezen halványodnak a csíkok, főleg a mellemenKép Úgy tudom a szolival azt kell megvárni, hogy már ne lilásak legyenek, mert akkor az életben nem fog elhalványodni állítólag.

Tünde: a lányodat nem fodrászkodtattad már meg?Kép Nekünk is volt megint koszmó. Én jól felfésülöm neki a kis keféjével, aztán átolajozom alaposan. Aztán a fürdetősvízzel leöblítem. A múltkor elmúlt, meg most is múlóban vanKép

GyeZsu: Köszönöm a történetet! Nagyon ügyes voltál! A taxis meg leshetett utána, hogy miért tiszta víz a kocsijaKép Gratulálok mégegyszer! Kata baba hogy fogadja a tesót?

Babetta: Mekkora már Levi?

Bocsi, nem tudom még kinek akartam írni! Rengeteget írtatok...csak nem, nem tudtok sétálni menni?

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Sziasztok Lányok!

Gratula Mamackának és Livinek!!! Sok boldogságot és örömöt a családoknak! Kép
Vikónak sok-sok drukk!!!

Köszönjük a gratokat, nagyon aranyosak vagytok!
A babucik nagyon édesek.Kép Mindegyik.Kép

Babetta!
Jaja, tiszta apja. Mondtam is neki, h annyi közöm van hozzá, h megszültem KépKépKépKépKép
Lakás király, nagyon jó itt. Nyugi van, csak minden olyan messze. Egy csoffatt közért gyalog vagy 20 perc.Kép Mondjuk nagy hassal mentem el még anno, most lehet rövidebb, lenne a normaidőm.Kép

Alvással kapcsolatban kicsit tanácstalan vagyok. Törpe alszik ugyan 5-6 órát, csak nem akkor, amikor én szeretném.KépValami történik 2 és 3 között éjszaka, mert akkor felébred, attól függetlenül, h előtte mikor alukált el. Már próbáltuk, h korábban fürdünk, próbáltuk, h később, de semmi nem használ. Apja már kicsit kivan, majdnem minden reggel elalszik.Kép Persze tudjuk, h ez egy ilyen szakma, csak sajnálom a párom, h nem tud miatta aludni rendesen. Van valami tippetek, h mit lehet csinálni, h ne az éjszaka közepén ébredjen fel? Tök boldog lennék, ha 4-5 körül lenne az ébredése. Ma is felébredt, aztán ettünk, büfi, miazmás, és 9-kor kelt fel újra, velem együtt.

Nancsika & Alex</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

A kisfiamat Zsombornak hívják.Úgy rá vagyok állva a fiamra hogy a lányomra nem is tudok koncentrálni olyan lelkiismeretfurdalásom van!!! Kimozdulni sem merek, mert mi van ha akkor éhes???? Annyi félelem van bennem hogy az szörnyü, tudom hogy ráragad mindenkire, de mit csináljak????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Csak gyorsan, mert kajáért kiált a fiam.

Tünde: polizália, asszem. Kép De a neten rajta van több helyen is. Ezt nagyon ajánlják.
Vendég

A kisfiamat Zsombornak hívják.Úgy rá vagyok állva a fiamra hogy a lányomra nem is tudok koncentrálni olyan lelkiismeretfurdalásom van!!! Kimozdulni sem merek, mert mi van ha akkor éhes???? Annyi félelem van bennem hogy az szörnyü, tudom hogy ráragad mindenkire, de mit csináljak????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Kedves Petri , Cory!Na asszem feladom ezt a fórumozást, nem megy - tudnám hogy kell???
Legközelebb már 4x fogom elküldeni!!!
Nem lakik valaki a Sas hegy közelében?????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok: Kincső betaknyosodott, így szívom az orrát, szerencsére ez nem zavarja, de 2 napja semmi nem jó neki, foylton nyűgös, alig alszik, alig akar enni. Igaz az ájszakák jók, 1 ébredéssel megússzuk.

Cicifolyás: én itthon napközben tejkagylóval ÉLEK, ha megyünk valahova, akkor dupla melltartóbetét, éjjelre lefejek és nekivetkőzök, és csak háton aludhatok, különben mindenem tejes lesz. Már vágyom egy jó kis oldalamon alvásra. 1x kb 10 percig feküdtem oldalt, azonnal folyni kedztem és 2 napig fájt oldalt a cicim.
Lányok, akik melltartó betéteztek: ti hogy tudok felöltözni? Mert nekem szinte nincs mit felvegyek ha megyünk valahova, mert minden nyomja a cicim, illetve világos fölső kizást, mert átrajzolja a betétet... Kép Olyan bajban vagyok.

Nyilvános szopi: én eddig 2x kocsiban oldottam meg, és nem érdekeltek az emberek (csodálkoztam is magamon Kép)

K vitamin: mindig párom töri le, mert én képtelen vagyok rá Kép és kiskanálból adjuk önmagában, és közvetlen utána cici.
D vitamin: nekünk tablettás van, hetente 3x kell adni, és kiskanál tejben feloldódik szinte azonnal.

Mamackának és Szelivinek nagy gratula!!!

Titati
titati

Lányok,

lehet, hogy rossz anya vagyok, de ma éjjel felébresztettem enni a lányomat. Este 7-kor evett, utána pedig elszundított. Éjjel 3-kor felébredtem, lélekszakadva rohantam hozzá, hogy biztos jól van-e, nagyban szundikált. Férjemet is felkeltettem, hogy mi legyen, ő mondta, hogy hagyjuk még két órát, de én annyira ideges voltam, hogy nem bírtam visszaaludni és végül felébresztettem. 100grammot szopott, utána megint szunya.
Tudom, hogy nem jó őket felébreszteni, de magam sem hiszem, hogy ilyen jól alszunk éjszaka.

Scullyx

KépKép
KépKép
scullyx

Lányok,

lehet, hogy rossz anya vagyok, de ma éjjel felébresztettem enni a lányomat. Este 7-kor evett, utána pedig elszundított. Éjjel 3-kor felébredtem, lélekszakadva rohantam hozzá, hogy biztos jól van-e, nagyban szundikált. Férjemet is felkeltettem, hogy mi legyen, ő mondta, hogy hagyjuk még két órát, de én annyira ideges voltam, hogy nem bírtam visszaaludni és végül felébresztettem. 100grammot szopott, utána megint szunya.
Tudom, hogy nem jó őket felébreszteni, de magam sem hiszem, hogy ilyen jól alszunk éjszaka.

Scullyx

KépKép
KépKép
scullyx

Sziasztok!

Ma én vagyok tajparás megintKép Tegnap este szopizott 90g-ot, utána aludt fél kettőig. Fél kettőtől azonban kb félóránként evett 20 perceket, reggel 9-ig (csa karra emlékszem hgoy nagyo naludtam volna, de szegény mindig sírt) ez idő alatt szopott 120g-ot összesenKép Azóta egyszer 40-et, meg még egyszer 50-etKép De most alszik. Szóval szvsz nem elég neki a tejemKép Pedig már tök örültem, mert szombat este kapott utoljára pótlást. Most merjek neki ne adni? Ne mtudom mi legyen. Kakink volt 2x ma reggel, azóta nem. (éjjel is kakis volt) pisis pelus oké, legalábbis annyi van mint eddig kb.

Na majd este méricskénél kiderül hogy hízott-e (eddig minden nap 4 dkg-ot hízott). Tegnap este 3680 volt (1 hetesen 3060g)

Cory, szerinted micsináljak? Hagyjam a francba a mérleget???? Könnyű mondaniKépKépKépKépKép

Petri, én meg hanyatt nem merném fektetni a gyereket semmi szín alatt. Még akkor se ha ott vagyunk mellette, és nem alszunk. Nagyon félek hogy megfullad, ráadásul ha pl a hordozóban ülve büfizik, mindig elkezd utána csuklani. (egy ismerősöm kislánya majdnem megfulladt a kórházban amikor egy nővérke megetette, és hanyattfektette. újra kellett éleszteni és két napig volt a kicsi gépen) Úgyhogy nálunk szigorú hasonfekvés van, ha meg nálunk van az ágyban, akkor meg oldalt fekszik, mert félek hason is belefulladna a párnába. (mert olyankor a nagypárnámon fekszik a fejem mellett)

Tegyem hozzá hogy van légzésfigyelőnk...

Zsu És Katica
3+5

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Nancsi megkapod a méljeimet??

Pusz

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsuzsófi
Én is jobban szeretném ha hason aludna de nem akar úgy. Eddig ha hasra tettem nagy hiszti volt. Mostanában viszont már 10-20 percet kibír ja és hajnalban szoktam a hasára fordítani amikor még félálomba van. Az a baj hogy Timi hasonfekve nem mindíg fordítja el a fejét oldalra hanem a pelusba -ami a feje alatt van- belefúrja az orrát és tátja a száját cici után akkor is ha nem éhes.
Egyébként én is nagy hason alvó voltam. Sajnos most a cicik miatt nem megy. Szerintetek mikortól tudunk hason aludni???
Az oldalfekvésről valahol azt olvastam hogy nem jó a csípőjének. Szóval akkor hogy is aludjon a gyerek? Talán fejen állvaKépKépKép

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Na újra itt vagyok. Ma nagyon vacak napunk van, biztos ez a hülye idő
Titati: A cicifolyás nálam detto ugyanez. Ráadásul éjjel utálom a melltartót és mivel a gyerkőc is velem vagy rajtam alszik sokszor ő is tejes lesz. Mostanában textil pelust rakok a cicimre és mivel hanyat fekszem ez nem tud leesni.
Scullyx: Szerintem ne maceráld éjjel a babót, örülj neki ha alszik, bár az enyém aludna ilyen jól éjszaka Kép
Na én is jól jártam: a jobb cicim érzékenyebb, mint a bal. Ebből soha nem etettem még fekve, de tegnapelőtt mégis megtettem. A következmény az volt, hogy olyan rosszul vette a szájába, hogy még most is majd bepisilek ha beveszi. Remélem pár nap és elmúllik.

Kép

Kép
pgyöngyi

Nem tudjátok, hogy kisbabával hogyan lehet Ausztriába menni? Elég neki a lakcímkártya?

KépKép
KépKép
scullyx

Sziasztok!

Anita: csak hevesen bólogattam Kép Abszolút profi vagy már Kép

Bmo: én még nem találtam meg azt a helyet, ahol ne lehetne szoptatni. Bárhol. KEndőben, vagy magadat eltakarva, akárhogy, csak valami kerüljön a feneked alá Kép Ha nagyon félsz, akkor próbálj némi segítséget keresni az első sétákhoz, hogy nyugodtan leülhess szoptatni, ha a kicsi éhes. De hidd el, belejöttök!
Fel ne add! Minden oké! Időnként a többieknek is dupláz!

Scullyx: dehogy vagy rossz anya! Én is felébresztettem volna Kép Lizát is mindig meglesem éjjel, ha nem ébred úgy, ahogy szokott Kép
Útlevél kell neki!

Zsuzsófi: szerintem meg elég neki a tejed, különben nem aludna pl most. A mérleg a te fő parád! Dobd ki, és max hetente egyszer mérd. Ha úgy fogy, akkor pótolj, addig ne. 1 hét alatt nem fog elfogyni Kép Szóval én 1 hétre sarokba dobnék tápszert, cumisüveget, mérleget... és nem foglalkoznék semmi mással csak Katicával Kép

Persze szar a netem, és épp nem akar elmenni Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Jól eltűntem!Kép Internet problémáink adódtak, de talán mostanra megoldódtak.
Rengeteg időre lemaradtam, és látom nagy volt a babaeső!Kép

Gratulálok minden új babának és mamának!!Kép

Mi jól vagyunk, Levike végre befordult a helyes irányba, így nagy az esély a sima szülésre. Kép
Már nagyon nehezen bírom, nem bánnám, ha jövő héten már megszülhetnék...
Mostanra már egészen leszállt a pocakom és nagyon sokat keményedik, meg jóslófájásaim is vannak, de a méhszáj teljesen zárt, NST sem mutat semmit.

A derekam romokban, nem bírok sokáig ülni, állni, feküdni, vagy csak lenni.Kép Úgyhogy fel is állok és sétálok egy kicsit, hátha segít.

Finiselőknek nagy kitartás, és könnyű szülést! Hú, hiszen már én is finisbe értem!!Kép

Szép napot minden kismaminak és babának!

Adri és Levike
37+6

Kép

Kép
adriana

Scullyx:
(úgy tudom) gyerekeknek, amíg nincs személyiük, addig kötelező az útlevél.

Gyöngyi:
eddig én is csak balosból szoptattam, aztán próbálkoztam a jobbosal pár napja, és bizony rosszul vette a szájába és angyon fájt. Aztán rájöttem, hogy nem jó szögben volt rajta, azért. Talán nálatok is ez lehet a hiba. Legyen teljesen szemben az arca a ciciddel (ülve szoptatok: nekünk kicsit felfelé tartotta a fejét, azért nem volt jó). De Cory tud tutit mondani.
titati

És mikor melyik cici??? 2 ciciből eszik, jó az elsőből 15-20 perc aztán a másik és a köv. szopinál??? Nekünk annyira nincs napirendünk hogy csak na, lesz valaha???? Mérleget kidobni???? És honnan tudjátok ha már nem éhes, a szeme állásából??

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Zsuzsófi
Én is jobban szeretném ha hason aludna de nem akar úgy. Eddig ha hasra tettem nagy hiszti volt. Mostanában viszont már 10-20 percet kibír ja és hajnalban szoktam a hasára fordítani amikor még félálomba van. Az a baj hogy Timi hasonfekve nem mindíg fordítja el a fejét oldalra hanem a pelusba -ami a feje alatt van- belefúrja az orrát és tátja a száját cici után akkor is ha nem éhes.
Egyébként én is nagy hason alvó voltam. Sajnos most a cicik miatt nem megy. Szerintetek mikortól tudunk hason aludni???
Az oldalfekvésről valahol azt olvastam hogy nem jó a csípőjének. Szóval akkor hogy is aludjon a gyerek? Talán fejen állvaKépKépKép

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Cory: ne haragudj hogy fárasztalak!! Mit ne egyek, mert kissé hasfájós a lelkem.És te hogy bírsz el a 2.5 éves fiaddal??? Az én kislányom olyan hisztiket rendez, akár egy színésznő!!!
Tartok attól hogy hármasban maradunk, legszívesebben kivenném a férjem a melóból!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Bmo: ha már nem éhes, elengedi a mellem. A mérleg nem mondja meg, hogy jóllakott-e. Legalábbis a másodikomnál (őt méricskéltem egyedül) ha a mérlegre hagyatkozom, akkor állandóan tömtem volna, mert a nagykönyv szerint éhezett, de ő ebből is gyönyörűen hízott.
Ha egy szopinál két mellből etetsz, akkor a következőnél azzal kezd, ami az előzőnél a második volt.
Napirendünk nekünk sincs, és szerintem még 3-4 hónapig minimum nem is lesz. Ha másképp nem megy, akkor a mérleggel együtt az órákat is dobd ki Kép
Zsoma nálunk is nyom hisztiket, de hát ez a 2 éves korral jár. Majd kinövi. Balu is kinőtte.

Petri: jól látod, sehogy sem jó altatni Kép Az én gyerkőim oldalt feküdtek, amíg én döntöttem róla Kép

cory
Budapest

Cory:csókolom a lábad nyomát!!!!:-)))
Ha nem ébred fel 3 órán belül akkor se verjen le a víz ugye??? Meddig hagyjam aludni, vagy hozzá se nyúljak?? Az éjszakákra pedig nem igazán emlékszem lehet hogy tudatosabban kellene etetni akkor is? tegnap is éjféltől 2:30-ig csináltunk valamit nagyobb megszakításokkal de hogy mit???? És még 2x hajnalban!! És mit ne egyek a pocija miatt????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok!

Az éjszakai hosszú alvás meghozta a gyümölcsét, mert most 5 órán keresztül ébren volt Angi. Közbe 3-szor cicizett, és még mindíg nem alszik valami mélyen, így lehet lesz folytatás. Én persze totál hulla vagyok..
Nekem is ömlik a tejem, de én úgy oldottam meg, hogy melltartó+betét, és a lepedö alá tettem egy nylont, és arra egy törölközöt. Így nem áztatom szét az ágyat. Kép Kép
Szopiról, én még nem szoptattam kint, de szerintem nincs mit szégyelni rajta, és ássa el magát aki megszól érte! Nagyon ki tudok akadni ilyesmiken, elvégre mindenki ezen nött fel. Egyszerüen nem értem az elöítéleteket.

Na megpróbálok aludni egy kicsit. Kép
Petra

Petra, és Angi (2006/03/20)
vpetra

Bmo: napközben 4 óra után már lehet, hogy felkelteném, de nem aggódnék az tuti Kép
Éjjel én mellre teszem, és alszom tovább. Hogy ő mikor és meddig és hogyan eszik, arról fogalmam nincs, de nem panaszkodik, reggel békésen ébred köztünk Kép
Pocija miatt ne egyél káposztaféléket, k-betűseket (karalábé, kukorica, karfiol (a krumpli ebben az esetben burgonya)...), érdemes a tejtermékekre figyelni, hogy ne vidd túlzásba (lehetőleg max fél liter naponta).

cory
Budapest

Cory: és mit ehetek a pocija miatt????
Ha 3 óra múlva sem ébred nappal akkor felébresszem??? Jó hogy te ilyen magabiztos vagy!!!!! Ha csak 1 cici kellett akkor köv. szopinál a másik értelemszerűen!!!???
Köszi a sok infót!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Bmo: amiket írtam azokat ne, ezenkivül bármit. Aztán ha fáj a pocakja, akkor ki kell kísérletezni, mi bántja.
Ha nem ébred 3 óra múlva, még nem kelteném, csak 4-5 óra után. Ha 1 cici elég volt, akkor a másikkal kezd.

Petra: én pont tegnap mondtam egy barátnőmnek, akinek még nincs gyereke, hogy ne higgye el, ha valaki azzal kábítja, hogy egy újszülött állandóan alszik. Nekem olyan gyerek még nem jutott Kép Liza délelőtt volt fent 4-5 órát, és ez rendszeres.

cory
Budapest

Bmo: pocifájásra a két fő gyanusított a tehéntej és a laktoherb. De egyéni variációban bármi lehet. Meg még az is, hogy a "klasszikus" pocifájás esetei vagytok, azaz Zsombor éli meg tragédiának a normál bélmozgást, ha már fáradt.
Sztem minél kevésbé tudatosan szoptatsz annál jobb. Semmi óra, mérleg, mifene. Max. elemi matematika: napi 6-8 pisi + 1-2 kaki, és 8-12 szopi minimum. Felfelé nyugisan lehet eltérni, és tulképp lefelé is, ha a babó szemlátomást jól van. Én a sajátomat két esetben ébreszteném 3 óra alvás után: ha nagyon sárga - mert az járhat aluszékonysággal, meg ha nagyon feszül a cickóm.
Ha az északákra nem nagyon emlékszel, mert jobbadán aludtál, akkor örülj KépKépKép
(Ha Nanduékkal szültél, akkor arról már lehet tapasztalatod, hogy a babád és a tested is tudja a dolgát. Kép Csak bízz bennük továbbra is. KépKépKép)
Hiszti: féltékenységi hisztit a bő 12 éves legnagyobbam is művel - majd túl leszünk ezen is.

Magunkról: két hónap híján 4 év folyamatos azoptatás után asszem beszereztem az első, bár viszonylag enyhe mellgyulámat Kép Tanulság: az se feltétlen nagy öröm, ha kölekek sokat alszanak éjjel.
Luca itthon van torokgyuszival, és igyeksik magát anyatejjel kúrálni. Éjjel meg nincs aki megegye a többletet.

Viszont Gergő egyre többet magyaráz: ma azt is mondta nekem, hogy heö, meg vigyorog nagyokat. KépKép

Ja! és felmerült, hogy mi a bórvíz: a bórsav talán 3%-os vizes oldata, gombaölő hatása miatt standard tartozéka volt az induló kismama szettnek még 93-ban is. Hasznos lehet, ha a babnak szájpenésze van, megelőzésre.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Cory: és mit ehetek a pocija miatt????
Ha 3 óra múlva sem ébred nappal akkor felébresszem??? Jó hogy te ilyen magabiztos vagy!!!!! Ha csak 1 cici kellett akkor köv. szopinál a másik értelemszerűen!!!???
Köszi a sok infót!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Borcsa: igen Nanduékkal szültem, ha kíváncsiak lennétek a szülés képeire akkor elküldöm mailben a honlap elérhetőségét!!! Szép volt, jó volt csak most kezdődik a neheze :-))))

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Cicifolyással kapcsolatban : a lánykám kezd egyre ritkábban szopizni. Eddig 2 óránkért kért enni de most már inkább 3óránként szopik. Elég neki egy cici is, van amikor még azt se üríti ki teljesen. Ezért egyre többször telítődik meg, most már nemcsak a hosszú éjszakák alatt, hanem nappal is. Nekem eddig mindenki -orvos, védőnő- azt tanácsolta fejjek. De hát akkor még több lesz és ez egy ördögi kör.-szerintük ez nem így van- Már 3x volt mellgyulladásom és nagyon nem akarok még egyet. Ti mit csináltok? Én mostanában csak éjszaka és reggel fejek mert akkor nagyon be van durranva.

rólunk:Timi egyre nyugisabb,mosolygósabb baba és kezd gügyögni és nagyon szeret nézelődni. Annyira zabálni való amikor rám mosolyog!

Petri és Timi 7+3nap

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Még 1 hülye kérdés: hány liter folyadék naponta??
A terhesség alatt 3 litert ittam kb. ami most is megy, de úgy hallottam hogy a túl sok sem jó!!???

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Petri: ha kellemetlenül feszülsz, akkor annyit fejj, hogy ez az érzés elmúljon, és akkor a melled követi a keresletet Kép

Bmo: annyit igyál, amennyi jól esik. Szóval ne erőltesd, de ha szomjas vagy annyira, hogy 6liter lecsússzon, akkor az még nem túl sok. De ha erőlteted, akkor igen Kép Én mindig szopi közben szomjazom meg, úgyhogy mellettem mindig vna egy pohár innivaló.

cory
Budapest

Sziasztok!

Ha Dominó még sokáig Vikó pocakjában marad, minden nap boldogítalak titeket Kép Kép Gyönyörűségesek a babák!

Fájós cicik: a PureLan kenőcs (100% lanolin) csodákat művel. És le se kell mosni szopi előtt. Gyógyszertárban lehet kapni, a Medela gyártja. A gyapjú peluskülsők miatt most vettem lanolint, amit kimértek nekem a gyógyszertárban, majd kipróbálom, hogy az is ugyanolyan-e, mint a kenőcs (Borts, szerinted? végülis ez is-az is 100% lanolin), mert olcsóbbnak persze jóval olcsóbb.

Én is áztatok mindent éjszaka - gyereket is, de nem érdekel Kép Ha pedig itthon vagyunk és vendéget sem várunk, akkor nincs rajtam melltartó (utálom), a pólót meg, ha eláztattam, lecserélem. Szoptatásnál meg a másik mellemre textil pelust teszek, hogy felfogja a tejcsit.

Kaják: Katánál anno nem okozott semmi gondot, úgyhogy most is kísérletezem, és hasfájóssági fokozatokba sorolom a kajákat Kép (Miről kell teljesen lemondani, mit szabad csak módjával...)

Bmo. folyadékot annyit igyál, amennyit kívánsz.

Úgy látom, nekem egyelőre szerencsém van a testvérféltékenységgel: Kata pár napig nyűgösebb volt, aztán helyreállt a lelki békéje. És csoda egy türelmes lányka, kivárja, amíg tudok vele foglalkozni. Persze addig is odaadom neki Misut, ha kéri és épp nem szopik és nem alszik (persze úgy, hogy én is fogom Kép), odaadom neki a cicit, ha közli, hogy "Eszem a cicit", és akkor úgy csinál, mintha szopizna, meg egyáltalán, valahogy jól működik ez a kétgyerekes dolog - egyelőre. Kata meg babázik sokat (mármint a játékbabáival Kép), pelenkáz meg minden, szóval ő maga is megoldja a lélekápolást Kép

Ma voltunk először sétálni - kendőben. (Misu is jót alszik a kendőben, mint a nővére anno, mondjuk amúgy sem látott volna semmit, mert a kendőre veszem a kardigánt, és a feje búbjáig felhúztam a cipzárt - felülről kapott levegőt - a szél miatt.) Megnéztük mi is a Dunát (Római part) - hát nem semmi, majdnem a Nánási úton van a víz.

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

TalálóskérdésKép

fél 5-től szopiztunk fél hétig, Kata szopott 110-et, fél nyolc óta ébren van, és nyög, erőlködik, sír, keresi a cicit ezerrelKép Hasfájás, vagy éhes lenne? Etetni nem merem, nehogy még jobban fájjon a pocakKép De mi van ha éhes? Na mind1 kihúzzuk 9-ig, akkor úgyis ennie kéne...

De azért kív. vagyok a ti véleményetekre isKép

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!
Jó régen jártam erreKép

GRATULÁLOK MINDEN ANYUKÁNAK ÉS BABÁNAKKépKépKépKépKép

Nálunk már kezd kialakulni a napirend... Tinti nagyon ügyesen szopizikKép Két hónaposan 4800 g voltKép lassan "diétáztatnom" kell...
Napközben nagyokat csavargunk, élvezzük a szép tavaszi időt és ismerkedünk a várossal... Közben persze intézem a dolgainkat is... Végre kapok már gyes-t isKépKépKép

Bécsben is árad a Duna...
Lettymama2

Sziasztok!
Végre kész lett a szüléstörténetem. Kép Nagyon hosszúra sikerült,bocsi érte, de remélem nem bánjátok.
Márc.19.-e vasárnap:
Reggel vizsgálattal kezdtünk. Mivel az nst-n minden rendben volt, és nem látszódott semmi jele Maszatka érkezésének ezért hazaengedtek a kórházból. Igaz a doki megjegyezte, hogy 2 ujjnyira nyitva vagyok, és ebböl bármikor lehet szülés.
Mikor hazaértünk elöntött a nyugalom érzése, és teljesen jól, és frissen éreztem magam. Pedig nem sokat pihentem az elözö napokban-hetekben. Délután vendégeink voltak, és még mondtam is nekik, hogy várjanak, még ne siessenek haza, mert a kórház úgyis útba esik, menjünk együtt.. Kép Nem tudom miböl éreztem meg, pedig csak az utóbbi hetekben már szokásossá vált jósló fájásaim voltak. De valahogy mintha sürübbek lettek volna, és nem bírtam semmire sem koncentrálni, csak Maszatkán járt az eszem. Éjfélkor feküdtünk le Andrással, de én csak forgolódtam. Majd egy órás alvás után meg kezdödtek a fájások. Rögtön éreztem, hogy ezek már nem jóslók. Sokkal erösebbek, és rögtön 5 percesek voltak. Ekkor hajnali 2 óra volt. Harmadszori halk ébresztésre András is felfogta, hogy itt az idö. Kipattant az ágyból, és rögtön útrakész is volt. Kép Mire én is kikecmeredtem, és elkezdtem volna öltözni, már 3 perces fájásaim voltak, így Andrásnak segítenie kellett az öltözésben. Persze közben jókat nevettünk, meg viccelödtünk.
Fájás, le a 4.-röl gyalog - fájás, séta a kocsiig – fájás, beszállás… Kép
Háromnegyed 3-ra már a kórházban voltunk, ahol 10 perces nst, és vérnyomásmérés után már mentünk is fel a szülöszobára.
Letusoltam, majd sétálgattam a szobában, nézegettük mi micsoda. Kép Mivel még mindig magas volt a vérnyomásom rám rakták a méröt, és feküdnöm, pihennem kellett. Persze ez elég nehezen jött össze, mert nagyon erösek voltak a fájások közben. Reggel 7-kor bekötötték az EDA-t, amit itt úgy csinálnak, hogy adagolót tettek a vállamra, és csak akkor kellett megnyomnom, ha erösen éreztem a fájást. Ez szerintem nagyon jó módszer, mert nem érzéstelenít le teljesen, viszont elviselhetöek a fájások. Így jobban rá tudtam hangolódni Maszatkára, mert tökéletesen éreztem mindent, amit kellett. Hogy ez pontosan mit jelent azt én se tudom, csak annyit, hogy itt szünt meg létezni a külvilág számomra, és csakis arra tudtam összpontosítani, hogy mikor mivel könnyíthetem meg csöpségem dolgát. Persze András mindvégig mellettem volt, és bármire szükségem volt azonnal adta. Eleinte beszélgettünk, aztán már csak fogta a kezem, és hagyta, hogy koncentráljak a picire. Látszott rajta az izgatottság, mégis tökéletes nyugalmat, és biztonságot sugárzott az ott léte. Hogy pontosan mikor kezdödtek a toló fájások arra nem emlékszem, csak azt tudom, hogy az elsö nyomás után életem legnagyobb fájdalmát éreztem. A második fájást le is tagadtam, mert össze kellett szednem magam egy kicsit. Aztán mindent bele! 3.-4.-ik fájásra kint volt félig a feje, ekkor már tudtuk nincs vissza út. Kép 6.-7.-ik fájás, és mire kinyitottam a szemem már a szülésznö kezében volt a babánk. Abban a pillanatban már rakta is a hasamra, és úgy éreztem nincs nálam boldogabb ember a földön. 11: 05 perckor igazi kislányos sírással üdvözölt minket Angi, ami életünk legmeghatóbb pillanata volt. Aztán megtörölgették, lemérték, bebugyolálták, és András kezébe adták. Persze alig hittük mikor mondták, hogy 4350 gramm. Amíg Ö babázott mellettem engem is rendbe raktak, ami elég hosszadalmas volt, mert hiába a gátvédelem, repedtem is, meg vágtak is, így egy jó órát tartott mire mindennel kész lettek. Mivel minden rendben volt ott hagytak minket, hogy ismerkedjünk. Kép Angit rögtön cicire raktuk, és az elsö szopi alatt gyönyörködhettünk benne, és ö is ismerkedhetett velünk. 2 órát tartott ez az idill, majd Angit elvitték vizsgálatra, engem pedig a szobába toltak pihenni.
Mai napig megkönnyezem, ha erre a csodálatos napra gondolok.
Petra

Petra, és Angi (2006/03/20)
vpetra

Sziasztok,

Petra, örömmel olvastam a történetedet!

Itt már beborult, de talán még délelőtt ki tudunk menni egy kis sétára.

Tegnap voltunk hathetes kontrollon, minden rendben van. Kép Persze Benyó megint angyal volt, mindenki megcsodálta, aludt édesen. Kép
Tegnap így később tettük csak le aludni, fél tízkor, és 3-kor kelt, aztán pedig reggel. Kép

Ma pedig csípőszűrés, remélem minden oké lesz itt is. Kép

Puszi nektek
Vendég

Sziasztok!

A nyári kisbabásoktól vagyok,szeretnék Tőletek infót kérni.Most vagyok 36 hetes,és sokszor szúr a hasam alja.de csak jobb oldalt,múlt héten voltam emiatt kórházba,de nem találtak semmit,volt valakinek ilyen jellegű fájdalma ennyi idősen?Meg nem tudom milyenek kell lenni a hasamnak,de sokszor deszka kemény(keményedek is,de ez nem az,magnéziumot is szedem még),mikor állok,megyek eddig olyan kényelmes volt,most meg nagyon feszül.Tudom hogy már kevés a hely is neki,meg eléggé a vége felé járok,de nyugtassatok meg hogy ez normális.Előre is köszi.

KépKép

KépKép
pilchard

Szia Pilchard!

Nekem is szúrt a hasam, mintha a petefészek gyulladásom lenne, de aztán kiderült, hogy "csak" emésztési gondok voltak és ha kihajtom magamból a dolgot, akkor utána nem fáj. (lehet, hogy csak nekem ennyire érzékenyek a beleim)
A keményedés meg normális. Igaz, én abbahagytam a magnézium szedését 36 hetsen, hogy ne húzzam túl a dolgot, de ez is egyéni. Azóta van az, hogy menés közben bekeméynedik a pocim és igen kellemetlen. Nem olyan kis finom, mint eddig. Megszokod, ne aggódj! Úgy is most mész majd dokihoz, gondolom és majd elmondja, hogy ha nem így van. Kép Nekem már a 36 hetes vizsgálaton puhult és rövidült a méhszájam, meg jóslóim is voltak, szóval bármi előfordulhat. Kép Kitartás!

Eszter
38+3

Eszter
Kép
Kép
vok

<font color="119911"> Oltások:

BCG néhány napos kortól legkésőbb 6 hetes korig
DTPa + IPV + HiB 2 hónapos korban
DTPa + IPV + HiB 3 hónapos korban
DTPa + IPV + HiB 4 hónapos korban
MMR 15 hónapos korban
DTPa + IPV + HiB 18 hónapos korban
DTPa + IPV 3 éves korban
DTPa + IPV 6 éves korban ill. az általános iskola első osztályában
MMR 11 éves korban
Energix B (+ BCG) 14 éves korban (a BCG csak bizonyos gyermekeknél)

DTPa:
A diphteria-pertussis-tetanus elleni kombinált védőoltás, Magyarországon 1954 óta kötelező. A védettség kialakítása alapimmunizáló és emlékeztető oltásokból áll.

Diphteria (torokgyík): Kórokozója a Corynebacterium diphteriae méreganyagot (toxint) termelő variánsa. A betegséget a baktérium toxinja okozza, a toxint nem termelő Corynebacterium diphteriae torokgyíkot sem okoz. A toxin hatására a felső légutak (orr, garat, gége, légcső) nyálka-hártyáján ún. álhártyás lepedékkel járó gyulladás alakul ki. Az álhártya a felső légutak belső üregét (lumenét) mechanikusan szűkíti, súlyos esetekben el is zárja, ezáltal a beteg fulladását okozza. A diphteria-toxin károsítja a szívizmot és a perifériás idegrendszert; mely utóbbi lágyszájpad-bénulásban, izomgyengeségben nyilvánul meg. A kötelező védőoltás előtt a diphteria gyakran halálos kimenetelű betegség volt csecsemő- és gyermekkorban.

A kötelező védőoltásoknak és a magas átoltottsági aránynak köszönhetően Magyarországon hazai eredetű diphteria nem fordul elő. Egyes szomszédos, volt szocialista országokból történő behurcolással számolni kell; oltott gyermekeink a behurcolt betegséggel szemben védettek.

Magyarországon diphteria ellen 1928 óta oltanak, 1938 óta kötelező az oltás. Előtte ebben a betegségben sok kisgyermek halt meg, ahogy olvashatjuk Móra Ferenc Kincskereső kisködmön című könyvében is.

Pertussis (szamárköhögés): Kórokozója a Bordetella pertussis. A baktérium toxinja a légutak köhögésért felelős receptoraiban fejti ki a hatását jellegzetes, rohamokban jelentkező köhögést idézve elő. A rohamok száma a napi 30-40-et is elérheti. A köhögési rohamok között a beteg általános állapota jó. A betegség hosszú lefolyású, hetekig, sőt hónapokig is eltarthat. Az egyévesnél fiatalabb gyermekek szamárköhögése súlyosabb lefolyású.

Tetanus (merevgörcs): Kórokozója a Clostridium tetani, mely anaerob (oxigén hiányában élő és szaporodó) baktérium. Egyes állatok bélflórájának része, az állati ürülékkel kerül a talajra, ahol sokáig életképes marad. Sérülés esetén, ha a seb földdel szennyeződik, a baktérium a sérült, rosszul szellőző szövetekben elszaporodik, és az általa termelt toxin a nyirok- és a véráram útján az egész szervezetet elárasztja. A toxin a központi idegrendszer mozgató neuronjait (idegsejtjeit) tartja állandó izgalmi állapotban, illetve az ideg és az izom közötti ingerületet átvivő anyag lebontását gátolja; az eredmény az izmok állandó görcsös állapota.

Speciális formája ennek a betegségnek az újszülöttkori tetanusz. Ilyenkor az újszülött szülés közben fertőződik, ha betegség alakul ki, lefolyása súlyos. Magyarországon azon újszülötteknél, akik valamilyen ok miatt nem kórházban születnek, tetanusz elleni passzív immunizáció végzendő. Az 1990-es évek elején bevezették a 60 évnél idősebb, nem oltott személyek nem kötelező tetanusz elleni oltását.

IPV: Intramuscularis polio vakcina a járványos gyermekbénulás (Heine-Medin kór, poliomyelitis anterior acuta) elleni védőoltás. A betegség kórokozója a poliovírus 1, 2. és 3. típusa. A poliovírusok az enterovírusok közé tartoznak. Az enterovírusok közös jellemzője, hogy a beteg ember szervezetéből a széklettel ürülnek, szennyezett tárgyak, piszkos kéz közvetítésével terjednek, a szájon keresztül jutnak a szervezetbe és betegségek egész sorát (agyhártyagyulladás, torokgyulladás, májgyulladás stb.) képesek előidézni. A poliovírusok a gerincvelő azon részét - ún. elülső szarvát - betegítik meg, ahol az izmok mozgatásáért felelős impulzusokat kibocsátó idegsejtek (ún. motoros neuronok) találhatók. Ha vírusfertőzés következtében a motoros neuronok bizonyos hányada elpusztul, az anatómiailag hozzájuk tartozó izmok nem kapnak impulzusokat, ennek következtében nem képesek mozgásra, megbénulnak. Egyes esetekben a poliovírusok az ún. nyúlt agyvelőben található légzésközpont motoros neuronjait támadják meg, aminek a következménye a légzőizmok bénulása. Magyarországon járványos méretekben az '50-es évek közepén fordult elő Heine-Medin kór, ekkor szervezték meg a légi mentést és a légi betegszállítást. A betegség behurcolására ma is számítani lehet, mert a világ azon részein, ahol a védőoltás nem kötelező, előfordulhat Heine-Medin kór.

A "HiB" vakcinakomponens a Haemophilus influenzae B baktérium nevének rövidítéséből származik. A baktérium nevében az influenza szó azzal kapcsolatos, hogy korábban a klasszikus influenza kórokozójának tartották, de semmiképp sem keverendő a vírusos influenzával, hiszen influenzát nem okoz, de az egyik leggyakoribb bakteriális légúti kórokozó. Két nagy, a betegséget okozó tulajdonságát is meghatározó csoportja van: a tokot termelő és a tokot nem termelő csoport. A tokot termelő csoport súlyos betegségek, gennyes agyhártyagyulladás (purulens meningitis), gégefő-gyulladás (epiglottitis), szepszis, tüdőgyulladás (pneumonia), szeptikus ízületi gyulladás (arthritis), csontvelőgyulladás (osteomyelitis) okozásáért felelős. Ezeknek a betegségeknek nagy része kezelés nélkül potenciálisan halálos is lehet.

Mit kell tudni az oltóanyagról?

DTPa:

A diphteria elleni komponens a diphteria-toxinnak a betegség kiváltására nem képes, átalakított formáját (toxoid) tartalmazza.

A perstussis esetében a Bordetella pertussis-nak több antigén természetű alkotója ismert. A legkorszerűbb pertussis-vakcina nem az elölt egész baktériumot, hanem csak az antigén tulajdonságért leginkább felelős részeket tartalmazza (ún. acelluláris avagy sejtmentes vakcina). A korábbi, elölt egész baktériumot tartalmazó vakcinakomponens volt a felelős az oltások között ismert egyik legerősebb mellékhatásért.
A tetanusz elleni védőoltás Magyarországon az 1941. január 1. után születetteknél kötelező. A védőoltás a tetanusz-toxinnak a betegség kiváltására nem képes, átalakított formáját (anatoxin, toxoid) tartalmazza. A tetanusz-toxoidot "szóló" (monovalens) formában széles körben használják a sebészeti gyakorlatban olyan sérülések ellátásakor, amikor fennáll a tetanuszos fertőzöttség veszélye vagy gyanúja. A sérülés tetanusz-gyanús voltának megállapítása a sérültet ellátó sebész feladata. Tetanusz anatoxin allergizáló tulajdonsága miatt hat hónapnál gyakrabban nem adható. Ha sérülés miatt olyan gyermeknek kell tetanusz oltást adni, akinek valamelyik DPTa oltása esedékes, erre az ellátó sebész figyelmét fel kell hívni; ilyen esetben az oltási rend szerinti, kombinált oltás adandó. Kérdéses esetben a sebész és a gyermekorvos konzultáljon.
IPV: Feltalálója után Salk vakcina néven is ismert. Az oltás elölt poliovírusokat tartalmaz. Korábban a betegség elleni oltássorozat első tagjaként, az orálisan adott, ún. Sabin-cseppek vagy más néven OPV (oralis polio vakcina) előtt adták, a korszerű oltási rendben már csak elölt vírusokkal oltanak. Mindig a DTPa-val együtt adják kombinációban.
A HiB elleni védőoltás-komponens a kórokozó poliribozil-ribitol-foszfát (PRP) tokanyagát tartalmazza, olyan antigént, amely protektív antitest képzését indukálja. A jobb antigénhatás érdekében a PRP-t más baktérium fehérjéjéhez konjugálják, azaz kapcsolják. A védőoltás a Haemophilus influenzae B tokot nem termelő csoportja ellen nem véd, így az ezek által okozott enyhébb légúti betegségek (az arcüreg-gyulladás, középfül-gyulladás stb.) továbbra is gyakoriak. A Haemophilus influenzae B elleni oltás Magyarországon a '90-es évek eleje óta hozzáférhető. Az oltóanyaggal végzett oltás az 1999. április 1. után született gyermekek részére kötelező. A nem csecsemőkorú oltandókkal és a többi Haemophilus influenzae B elleni oltással kapcsolatos információk a nem kötelező védőoltásoknál találhatók meg.
Mik az ellenjavallatok, esetleges mellékhatások?
DTPa: Enyhe oltási reakció lehet az oltás helyén jelentkező bőrpír, fájdalmas duzzanat. Nem szabad adni a DPTa oltást progresszív idegrendszeri betegségben szenvedőknek, asztmásoknak. Nem szabad ismételten oltani vele azokat a gyermekeket, akiknél az előző DPTa oltás szövődményt okozott.
Nem szabad elvégezni az oltást akut betegség, lázas állapot esetén és akkor, ha az oltóanyag bármely összetevőjére az oltandó gyermek allergiás.
Bármilyen oltásra érvényes, így erre is, hogy a kezelőorvost mindenféle, az oltandó gyermeknél vagy a családban előforduló oltási szövődményről, allergiáról tájékoztatni kell.

Az oltás mellékhatásaként esetlegesen jelentkező láz csillapítására előre fel kell készülni. Az oltást követő 24 órában szükség esetén az életkornak megfelelő lázcsillapítót kell adagolni.</font>
angi79

Sziasztok, szép napot mindenkinek! Kép

Pilchard! Nekem is van/volt ilyenem (a vakbélgyulladást képzelem hasonló fájásokkal) és egyre több a keményedés is. Nem veszek be semmit, inkább lassítok a tempón. Minden jót neked és ne aggódj! Kép

Nyf

Melitta

Kép
nyf

Jó reggelt!!!

Angi, micsoda komoly oltási információkKép

Petra, Gyezsu, köszi a szüléstörténeteket, annyira jó, hogy mindenkié tök másKép

Képzeljétek, Natasa meg tök taknyos.
Fogalmam sincs, hogy mitől, tegnapelőtt vittem ki a teraszra 10 percre.
Erre éjjel már porszívóznom kellett nekiKép
Olyan rossz hallgatni, ahogy szörcsög szegényemnek.

Viszont van egy jó hír is, tegnap volt 2 hetes, és 3200 gramm már.Úgyhogy nem csak visszanyerte 2 hetes korára a születési súlyát(3000), hanem még 200 g-mal meg is toldottaKép
Úgyhogy most örülünkKép
Tegnap meg megjött a babakocsihoz is a mózeskosár, tehát elvileg már sétálni is tudnánkKép, ha ugye nem lenne takisKép

Egy kérdés:
Miért fájhat a babák hasa a laktoherbtől??????
Én is iszom, de eddig még nem vettem észre ilyet.
Hiszen abban elvileg olyan cuccok vannak, amik jók az emésztésre(nekik is), legalábbis ez van ráírva.

Én sem hordok melltartót itthon, a "bába válaszol" c. könyvben azt olvastam, hogy nem tesz jót a tejtermelődésnek a túl szoros cuccKép
Felveszek egy kis trikót, az alá 2 melltartó betétet, ki nem csúszik(csak néha elvándorol), aztán akkor én is elázokKép
Éjjel meg ha sokat alszik, akkor velem is előfordul az elázásKép
Viszont hadd dicsekedjek, az én 2 hetes gyermekem is képes éjjel 6 órát aludniKépKép

Anita, azt hiszem te kérdezted, hogy milyen három gyerekes anyának lenni???
JÓ!!!!Kép
Bár még cska 2 hete űzöm ezt a hivatást, de tök jóKép
És egyre jobban belejövünk, az esték kicsit zűrösek, 3 gyereket elintézni, de van apjuk is aki a 2 pöcsöst bevállaljaKép (fürdetés, altatás)

Pusz

Ildi
vas

Sziasztok!

Nagy most itt a pangás...

VasKép
Szépen gyarapodik NatasaKép a szörcsögést sajnálomKép és már 6 órát is alszik éjjel??? szerencsés vagy

Nekem is azt mondta a védőnő h a laktoherb pocifájást okozhat. De nem minden baba reagál rá. Nállunk se volt semmi gond.

Csajok!
a profilban lehet aláírást csinálni

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Ildi: sok baba van, aki nem bírja az édesköményt Kép, de ha nálatok nincs gond, akkor nincs! KépKépKép Szvsz semmitől nem érdemes látatlanban tartózkodni, annyira egyedi, hogy kinél mi lesz problémás. Talán a sok tej fogyasztása az egyetlen, ami kerülendő látatlanban, mert a kialakult tejallergiával nem lehet mit kezdeni Kép

Érdekes ez a csöpögés: Rékával is, Lucával is rendszeresen vettem laza tejfürdőketKépKép reggelre, most meg nem. Viszont brutálkemény cickókkal ébredek, és keltegethetem sorra a gyerkőpket, hogy ugyan segítsenek ki Kép.

Gergő BCG oltása megeredt, halleluja! KépKépKép

Gyezsu: végül is a gyógyszertárak krémbe való, gyógyszerkönyvi tisztaságú lanolint tartanak, úgyhogy simán kéne tudnia mindent, amit a PureLannak.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!
Kb.mindig addig jutok,hogy végigolvasom a sorokat aztán Heni felébred.

Barti,Mamacka,Livi
Szívből gratulálok a babákhoz!!! Sok boldogságot nektek!

Csema,
sajnálom,hogy szó szerint nem voltam képben mikor a kis Szofi született. Angit könnyű volt felismerni mert sokszor rakott fel képet. De te biztos engem láthattál (pocak+köpeny) Kép

Angi,Kép
már nem csak alszik,de még így is elég sokat. De vasárnap óta mindennap van 2-3 óra nyűgi,ilyenkor nem sírdogál hanem torkaszakadtából ordít és kézben nyugszik meg.

Vikó,Kép
Szorítunk továbbra is!!

felébredt...

Kép
olgo

Sziasztok Anyócák!

Csak egy bekukk és csókok erejéig írok, mert rohanok vissza a kórházba - már ahogyan ilyen bálna testtel méhösszehúzódósan lehtséges a rohanás :Ö

Mindenkinek kívánok boldog várakozást és babázást - én még mindig a kettő közötti állapotban, talán..talán.. nem is kiabálom már el. Köszönjük az összes drukkokatKép

Vikó

Melitta

Kép
nyf

Én még mindíg annyira bizonytalan vagyok, hogy nem igaz!!! Most alszik, de a kezemben. Azért jól jöttek a tegnapi infók!!! Az éjszaka megint kiesett, csak arra emlékszem, hogy aludni azt nem akart és sürün fennt volt!!!1.5-2 óránként 1 ideig!!
Ha elengedi a cicit, honnan tudjátok hogy tuti végzett, ha nem aludt el???

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: