A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Anita, persze voltak már fent a Petinagyszülők, még a kórházban is, meg nálunk is többször. Nem is bírták volna ki, hogy ne lássák... Kép
Már két és fél órája nem evett a fiam......nem is értem.... Kép
Vendég

<font color="119911"> Lidi nem alszik kint. Itt van a kezemben.
Anita,
én teszek alá plédet, vastagot. Aztán body, pulcsi, harisnya, naci és egy steppelt kabátka, vékony sapi és pléd fölé. De Lidi lehet, hogy fázósabb, mint Boti. Én mindig melltartóban+m. betétben alszom. Vettem olyan tejgyűjtő kagylókat, de béna voltam, mert abból meg kifolyt, rá a gyerekre.
Eszti,
nekem spriccelni is szokott. Egyszer Lidi hajára. Adj csak enni, annak az éhes Benyókának.

Mamacka, Livi,
gratula Nektek Áron és Tünde babákhoz!!!!!!!!!!!!
Jó egészséget és sok tejcsit!!!</font>
angi79

Kagylót már én is akartam venni, mert nekem is ömlik a másikból isKép És spriccel is szinténKép Ha nem a gyerek bukja össze a ruháját, én kenem össze nekiKép Nem győzök mosniKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Isten hozta Áronbabát és Tündikét! Kép Micsoda buli lehet ott ma este... Kép Sok-sok tejcsit nektek!

Beszéltem Vikóval, mindenkit puszil. Szorítsatok neki, hogy magától beinduljon a szülés, mert Dominó még nem hajlandó... Kép

Melitta

Kép
nyf

<font color="119911">Én autóban szoptattam már 2*, de tényleg nagyon kevés lehetőség van.

Fürcsi: nálunk fél 7-7 körül van. Szopi általában 20 perc, de az esti hosszabb, mert akkor kettőből eszik és álomba cicizi magát. De ez már fekve történik és én is bele szoktam aludni picit. Aztán átrakom a bölcsőbe és ott alszik tovább.</font>
angi79

Anita! Kép mosás Kép

Melitta

Kép
nyf

Csajok, és ti a D-vitamin napi egy cseppet hogy adjátok?
Mert én eddig hősiesen kanálba kis tejcsi fejés, és bele az egy csepp.....de most már nagyon untam, és csak simán belecseppentem a szájába, a nyelvére, így még tutisabb, hogy lenyeli.

Ti?
Vendég

Nagy-nagy gratuláció Mamackának Áronbabához, és Szelivinek TündikéhezKépKépKép
Kép

Eszti, d vitamint én is csak szájba szoktam cseppenteni Olivérnek, Natasa meg csak holnaptól kapKép

Nancsika, ügyes voltál a szülésnél, és Alex tök édiKép

Ildikó
vas

Livi: Tündéhez gratulálok Kép

Eszti: én belecseppentem egyenesen a szájába Kép De én rém lusta vagyok Kép

Szopi: autóban, Auchanban padon, játszón, védőnőnél. Eddig ennyi volt Lizával Kép De fiúkkal volt nagyjából minden. Egy helyen nem vaygok hajlandó szoptatni, és az a wc. Én sem eszem ott.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Gratula Mamackának és Livinek!!! Kép Isten hozta Áront és Tündét! Kép Szép időt választottak maguknak. KépKép

Vikóéknál még mindig semmi. Amióta kórházban van még a méhszáját se nézték meg, csak folyton nstn van, ami meg nem tetszik Dominónak. Egyenlőre az ugrándozáson és medence nyomogatáson kívül nem igen csinál semmit a drága. Pedig ideje lenne már neki is kibújnia. Kép Viszont, ha minden igaz a cukron kívül az összes lelete jó lett és ugye a legjobb hír az az, hogy a placenta elmozdult és szülhet rendesen. Most már csak az úrfinak kéne úgy döntenie, hogy kint is jó az idő... Kép

Nálunk minden rendben. Hanna ugrál, eldefromálja a pocim rendszeresen. Kép Rendszeres keményedéseim vannak egész nap, de ez még nem erős, meg nem 5 perces. Szóval mi még egyenlőre nem szülünk. Kép
Viszont biztos, hogy készülődünk, mert harmadik napja felejetem el a kutyám gyógyszereit beadni, ami midnenképp gázos. Pedig még szól is a drága, hogy felment a vérnyomása... Kép

Kellemes estét midnenkinek!!

Eszter
38+1

Eszter
Kép
Kép
vok

Na, táblák frissítve. Döbbenetes, már csak 10 kismamánk van.
http://terszt.fw.hu/mamak2.html
http://terszt.fw.hu/babak.html

cory
Budapest

Cory, és a tavasz még csak most kezdődött.... Kép
Vendég

D-vitamin: én kiskanálba tejcsi (közben minden ruhadarabomon csöpögKép), aztán bele a vitamin - szájba. De, ha mehet így simán, az nagyon jó, mert ezt én is nagyon unom csinálni!
És a K-vitamint?

Anita
Kép
Kép
_anita_

Én is csak szájba adom a vitaminokat.

Szelivi, gratula TündéhezKép

Mamacka sok boldogságot ÁronbabáhozKép

Majd még írok, csak most altatom a jányt..

Pusz

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Anita marha jó, hogy csak simán bele a szájába. Annyira uncsi volt mindig beletalálni a kiskanálba, mindig melléspricceltem...... Kép
K vitamint kiskanállal......
Vendég

A K-vitamint én fecskendővel adom.

cory
Budapest

Húúú, Cory Kép a 6 a szerencseszámom! Kép Ennek a táblának már a fele sem tréfa...
Van olyan, aki nyilvános wc-ben szoptat???

Melitta

Kép
nyf

Nyf: tudod hányszor ajánlották fel nekem, hogy ugyan szopis helységük nincs, de menjek be a wc-be szoptatni? Rengetegszer. De egyen ott az, akinek ez felmerült az agyában! Brrrr!

cory
Budapest

Cory, nekem az volt a kedvenc, amikor a don-Pepe pizzériában közölték velem, hgoy itt nem lehet szoptatni, legyek szives abbahagyni. Nem hagytam, felkértek hogy távozzakKép felálltam és eljöttem fizetés nélkülKépKépKépKépKép

Ekkora f@szokat már bocsánat...

Egyébként én is szoptatok akárhol. Nekem 8, ez egy teljesen természetes dolog, ne mtudom mit kell rajta fennakadni....

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Gratulálunk Mamacka és Szelivi a babákhoz, jó egészséget nektek és sok-sok tejcsit kívánunk!

Alina + Márk
Vendég

Cory ez nagyon durva! Szomorú, hogy ez a helyzet. Pont a hétvégén láttam valami áruházban szoptatós-pelenkázós helyiséget... Azt hittem, hogy ez azért alap. De látszik, hogy engem még nem foglalkoztatott eddig ez a kérdés.
Mondjuk mit várjon az ember, ha bizonyos helyeken még az úton sem tud átmenni, csak a 20 kilós babakocsit 2 lépcsősoron átcipelve... Kép Én konkrétan nem tudom hogy fogom megoldani...
mert picike is vagyok, meg vékony is: tehát képtelenség, hogy megemeljem a kocsit. Üresen sem bírnám...

Melitta

Kép
nyf

Sziasztok!
Nagy-nagy gratula a friss mamáknak és babáknak!
KépKépKépKépKépKépKépKépKép
Vikó! Megy a drukkKép Dominóka gyere ki, szép a világ ideki'! KépKépKépKép
Szopi:
Luca kb. mindenütt szopizott, ahol jártunk, és csak a Monet kiállításon szólt ránk egy teremőr banya Kép
Gergő még kezdő ezen a téren, úgyhogy csak játszón és Auchanban (kendőben, diókeresés közben)
De WC-be csak akkor megyek ki, ha az ötlet felvetője velem jön, és a szomszéd fülkében megebédel Kép

Vitamin: Dvi szájba cseppentve, K fecskendőből.

Öltöztetés: Gergő általában kendőben van: body+rugin egy vastagabb rugiféle + vékony sapi, hűvös időben közös pulóver. (Amikor elkezdtünk kijárni, még közös télikabátunk volt Kép)

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Jajj de jó, jajj de jó!!! Nancsika, Mamacka, Szelivi, nagy-nagy gratula!!!

Idemásolom a szüléstörténet elejét, ahogy ígértem.

GyeZsu

Szombaton nagymamám megjegyezte, hogy nagyon lent van már a hasam, és aggodalmaskodni kezdett, hogy is lesz majd a kórházba menetel. Erre én kifejtettem a családnak, hogy egy gyerek nem születik meg hipp-hopp, minden előzmény (pl. jóslófájások) nélkül, különben is, minden normális gyerek este vagy éjszaka kezd el megszületni. Másnap este kimostam az összes ruhát, amit a kórházba és a kórház utáni napokra szántam, és felkészültem a hétfői óráimra. Reggel meglepődve láttam, hogy megdagadt a bokám (azért a kiscsízmámba belefértem), majd elindultam a főiskolára. Eddig akárhányszor tanítani mentem, esett a hó, most végre gyönyörű tavaszi napsütésben sétáltam a HÉV felé. Útközben Bababóval beszélgettem, elmeséltem neki, milyen macerás apukájának hétköznap a kórházba járni, meg hogy ez a hét milyen zűrös az egész családnak, elég nehéz lenne megoldani a nővére felügyeletét &#8211; szóval kértem, hogy ezt a pár napot még bírja ki, csütörtökön már jöhet. Majd a Battyány téren leléptem a mozgólépcsőről... Hoppá. Tán csak nem... Csak nem! Felszálltam a metróra, de a Deák térnél már le is szálltam, átsétáltam a túloldalra, s elindultam vissza, a Batthány tér felé. Csak de. A magzatvíz. A Battyhány téren taxiba ültem, útközben mobilon intézkedtem. Sikerült a város legszerencsétlenebb taxisát kifognom, akinek útvonalat magyaráztam, aki egyáltalán nem sietett, akinek sejtelme nem volt róla, mért is fordultam vissza és pattantam taxiba, aki azzal koronázta meg ezt a felejthetetlen utazást, hogy a lakótelep elején félreállt, mert le volt zárva az út, és megkérdezte, messzi van-e még a messzi, mert ha nem, akkor szerinte inkább itt szálljak ki. Gyalogoltam haza a gyönyörű tavaszi napsütésben, miközben folyt belőlem a magzatvíz, és csak nevettem, csak nevettem &#8211; ez az én formám. A gyerekem a szülésznőhöz szolidáris, nem a szüleihez (választott szülésznőnk aznap volt ügyeletes), fényes nappal, minden előzmény nélkül elkezd megszületni, páromat alig bírom utolérni, mert lemerült a mobilja, a kórházi csomag nincs összekészítve, de legalább minden belevaló csuromvizes, három terhesnadrágom közül egyet most áztatok, kettő a fregolin szárad, a taxis kitesz a sarkon... Azért egy tréningnadrágot találtam, amit fel tudtam venni, a csomagot pár perc alatt összekészítettem, Nándi is megérkezett hamar, és már mentünk is.

11-kor vizsgáltak meg a szülőszobán: egyujjnyira nyitott méhszáj, fájás továbbra sincs. Készülnek az NST-k, orvosom is megérkezik: ha nem indul be a szülés magától, oxitocint kell majd kapnom, de várunk türelemmel. Megbeszéljük, megkapom a beöntést, Nándi elmegy a papírokat intézni, várunk türelemmel. Három órakor járt le a határidő, jön is az orvosom érdeklődni, mondom neki, hogy szerintem ez a szülés most már beindult, újabb határidő-módosítás, az antibiotikumos injekciót azért megkapom. És kérik, hogy pihenjek, mert hosszú még az éjszaka. Nincs sok vizsgálat, nincs sok NST, a baba szívhangja rendben, úgy tűnik, tényleg mennek a dolgok a maguk útján, a fájások is egyre intenzívebbek, a kád meleg víz is megteszi hatását, Bababó gyorsan kibújik &#8211; este fél kilenc. Ez a szülésem rövid története.
gyezsu

Szelivi, Mamacka nagy gratula nektek, és persze Áron, és Tündi babának is! Kép Sok tejcsit, és egészséget kívánok!
Ma mi is kint voltunk, elmentünk bevásárolni. Végig a gyerekülésben volt Angi, úgy tettük bele a kosárba, és nagyon jót aludt míg zötykölödött alatta valami. Kép Az idillnek csak akkor lett vége, mikor itthon kivettem belöle.Kép De szerencsére hamar elmúlt a hasfájás, és cicin vissza is aludt.KépAkkor készült ez a kép is.Kép

Kép
Petra, és Angi (ma volt 2 hetes! Kép)

Petra, és Angi (2006/03/20)
vpetra

Lányok!
Nem hiszem el!! A lánykám 6 és fél órája alszik! Ilyen még nem volt. Kép Kép Bezzeg én nem mertem elaludni, mert azt hittem mindjárt kel. Most itt ülök, és várom az ébredést. Remélem nem lesz böjtje napközben. Kép Kép
Petra

Petra, és Angi (2006/03/20)
vpetra

Szép zöldhajnalt mindenkinek!

Remélem, ti legalább alszotokKép

Mamacka, Szelivi
Gratulálok a megérkezett bébikhez!

Vikó Dominója is kibújhatna már!
Mostmár nagyon úgy néz ki, hogy lassan mi is sorbakerülünkKépKép

Nancsika,
Jó hogy jöttél újra! Gratulálok Alexhez, igazán édes Törpe!!!

Keksz,
Üdvözöllek itt! Gratulálok a gyerekekhez!

Lányok,
Olyan édesek a picurka babáitok!
Már én is nagyon szeretnék babázni!

Ja, és a nagy meglepetésKép Apa ma úgy döntött, hogy mégis szeretne bejönni a szülőszobába (persze csak addig, amíg vajúdunk, konkrétan szülni még most sem akarKép)! Éppen idejében döntötte elKép Ez nekem eszembe sem jutott, de ha akar, akkor szívesen látomKép
Viszont egy héttel előtte nem tudom, mit fog hozzá szólni a dokim.

Megyek reggel védőnőzni, délután meg NST, utána doki.
Remélem Törpe a múltkori 200 g-nál többet produkált a héten, és akkor már nyugodtabban várom, hogy kibújjon a kiscsajKép

Na, további jó éjszakát nektek, én már letettem a mai szunyókárólKép

Edina
38+3

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

<font color="119911"> Jó reggelt!
Éjjel megint 6 órát aludt a lányom egyben. Mivel mostanában az esti szopi is csak egy ciciből megy, a másik fél 2-re már hatalmasra duzzadt. Aztán muszáj volt felkelnem és fejni egy kicsit, de szerencsére mire elkezdtem ő is felébredt és kiszívta teljesen. Magyarán degeszre ette magát. Aztán még egyszer kelt fel, most evett és megint alszik. Kép Hú, ezt így el tudnám viselni.
Anita, Tünde, Gyöngyi,
Nálatok mi volt éjjel?
Gyezsu,
jó a történet! Ügyes voltál. Kép Én biztos beparáztam volna.
Medike, Vok,
drukkolok Nektek! De jó, hogy nem sokára megszületnek a lányaitok!
Cory, Borcsa,
ez a wc-ben szopi ötlete szörnyű!! Tényleg Árkádban van valami lehetőség? Mert mi majd oda szeretnénk elmenni hamarosan.
Eszti,
szerintem szörnyű, hogy a K vitamin ilyen hülye üvegcsében van és alig tudom letörni. Barátnőmnek szilánk is bent bele, de szerencsére észrevette. Én kiskanálba szoktam tenni és pár csepp tejjel adom. D-vitaminnal meg én is szenvedek, mert 1 csepp nem akar lejönni. De akkor megpróbálom a szájába adni. Védőnő azt mondta, adhatom egybe a 7 cseppet egy hétre. Erre dokinő meg, hogy ezt nem szabad. Jók, mi? Legalább megbeszélnék.
Alina,
mi van Veletek? Képet kérünk Márkról!

Esik... Kép De azért nyügimentes szép napot Mindenkinek!</font>
angi79

Angi: Árkádot nem ismerem, de ha nem vagy olyan szemérmetlen, mint mi, akkor vigyél valami kendőt, vagy textilpelust, ülj le egy padra, és takard be magatokat Kép
A 6 óráért meg rettentő irigy vagyok Kép

cory
Budapest

Angi: ha semmi nincs, keress egy szimpi ruhaboltot, és üljetek be a próbafülkébe Kép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok, kellemes reggelt mindenkinek!

Szívből gratulálok Mamackának és Szelivinek. Isten hozta gyermekeiteket, legyen bennük sok örömetek. Jó sok tejcsit kívánok.

Anita: szerintem a túlöltöztetés legalább annyira veszélyes, mint az alul. Istvánka amiatt fázott meg két hete, mert túl sok ruhát adtam rá.
Kép

Nancsika, GyeZsu: köszönöm szépen ezt a csodálatos születéstörténetet, igazán jól volt olvasni. Gratulálok még egyszer, nagyon ügyesek vagytok.

Tünde: a darazsakat a sógorom tavaly gázolajjal irtotta ki. Először nagyon bedurvultak tőle, majd megdöglöttek. Nem biztos, hogy ajánlanám a módszert.

Csíkok: nekem nem igazán akarnak elhalványulni. Mennyi idő kell ehhez, és lehet-e valamivel siettetni a dolgot? A szoli segít vagy árt neki?

Tejci: nekem a tejem éjjel annyira csöpög, hogy két hete melltartóban alszom (betéttel), és így is teljesen átáztam. Most a betét mellett két zsebkendőt is használok, így elfogadható a dolog.

Vitaminok: először én is anyatejbe cseppentve adtam a vitaminokat, de a K rossz íze miatt utána Istvánka nem akarta elfogadni a tejet cicből, így kanálból adtam. A D vitamint pedig belecseppentem a hasfájás elleni gyógyszerbe. (Gripe Water, ami nekünk nagyon bejött)

Vikó: sokat gondolok Rád, kitartás. Kép Hamarosan kezedben tarthatod Dominót. Kép

Rólunk: tegnap Istvánka megküzdött a gonosz kakimanókkal (nyakig), majd délután 4-től este 10-ig egyfolytában aludt. 10-kor már felkeltettük, mert fürödni kell azért valamikor. Ezután felkelt éjjel 3/4 3-kor, majd reggel 6-kor 15-15 percre szopizni. Nagyon aktív volt ma reggel, beszélgetett a haverokkal. Kép Csatolom a képeket.

Próbáltam beszélgetni vele a mai oltásról, hogy ne érje meglepetéskénet a dolog, de nem tudom, hogy mit értett meg belőle. Szorítsatok nekünk 3/4 12-től. Kép

Kellemes délelőttöt.

Mariann

Kép
Kép

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Angi, nagyon jó ez a 6 óra, reméljük így is marad. Bence eddig max. 5 órát aludt egyben. Csak így tovább! Kép

Mariannka, Istvánka is nagyon husimanó! Kép

Mi most jöttünk dokinénitől, nagyon meg volt elégedve velünk, minden a legnagyobb rendben.

Nálatok előjött már az első oltás (BCG) helye? Nálunk tegnap láttam először, majd most figyelni kell a hónalját, hogy ott lesz-e csomó.

Én eddig még csak most szombaton etettem Bencét kvázi nyilvános helyen, a fodrászatban, de nem volt ott senki, csak Peti meg a fodrász, így viszonylag normális volt. Azért én is vittem egy pelust (soha nem lehet tudni alapon), és azzal azért betakartam picit, bár nem volt kitől... Kép

Azért ez tényleg olyan felháborító, hogy azért nem tud gyerekkel jobban kimozdulni az ember, mert problémát okoz, hogy hol szoptat az ember.

Na mindegy, ez van....

Húúú, nagyon nagy a Duna, tök durva! Itt nálunk is le van most már minden zárva.... Kép
Vendég

Sziasztok

Gratulálok Mamackának és Szelevinek a babákhoz, Isten hozta őket.KépKépKép

Nancsi
Örülök hogy újra itt vagy. Tényleg tiszta apja a gyerek. Nagyon aranyos Alex. Kép
És milyen a lakás? Élvezitek?

Eszti
Jó hogy szóba hoztadKép a D vitamint, mert mostantól én is csak cseppentek a szájába.
Ma is mész a partra? Elég durva lehet a helyzet. De az biztos ,hogy nem mindennap lát ilyet
az ember.

Öltöztetés
Azt hiszem én is, túlöltöztettem Levit és azt hiszem kicsit szipog. De nálunk a nagyhaja miatt mindig leizzad, és persze kaja közben is.

Alvás nálunk is úgy megy, mint a Tündénél. Viszont tegnap éjjel nem igen akart büfizni. Szegényen láttam ,hogy akar csak nem jön ki, és rájöttem, hogy a sült krumpli és a fasírt lehetet, mert most már minden simán megy megint. Szerencsére a múltkori bukás is csak egy éjszakás volt.

Petra
Nagyon aranyos Angi.Kép

Babetta és Levi

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Mariann
Tényleg jó husiban van, nagyon aranyos.Kép

Angi
Én is örülnék, ha már 6 órát aludna éjszaka Levi.Kép

Eszti
Megelőztél a Dunával.KépKép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Mamacka és Szelivi gratulálok!!! Sok boldogságot és örömöt!

Scullyx
Én sem borvízezem a cicimet, csak normál tisztálkodást csinálok semmi extra. Én sterilizálni se szoktam minden nap szerintem úgysem lehet itthon totál steril környezetet kialakítani. Meg szerintem az nem is lenne jó.

Mariannka
Örúlök hogy megoldódott a kakiügy. Hallottam hogy van aki szélcsővel segít a picinek. Állítólag nem szokik hozzá, de én ehhez nem értek.
Nálunk minden pelusban van kaki én már ezt unom. Mert amikor szellőztetem Timi popóját&#8230; hát nem egy egyszerű feladat. Jön a pukival, tüsszentéssel, és van csak hogy úgy csordogál egy kicsit. A védőnő szerint ennek már szűnni kellene.

Pgyöngyi
A éjjel hasadon alszik a babód? Hát én ezt nem merném. Szerencsére Timi baba jót alszik a kiságyban.

Angi
A mi éjszakánk is hasonlóképpen telt mint a tiétek. Timi 10 órakor elaludt és csak fél 5-kor kelt. Vagyis inkább csak a nyöszörgésére ébredtem, és arra hogy ázik a pizsim a tejtől. Pedig este üres volt mind a kettő. Éjszaka nekem mindig le kell fejni a maradékot. Persze a hajnali kaja után 8-ig aludtunk még. Ezt már én is díjazom.

Esztipeszti
BCG oltás: Miért kell figyelni a hónalját?

Petri és Timi 7+3nap

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Petri: az, hogy ennyit kakil Timi, biztos jele annak, hogy eleget eszik Kép Az, hogy ez mikor csökken le, tök egyedi. Balu pl addig rengeteget kakilt, amíg csak anyatejes volt (először mérhetőt 7,5 hósan evett).
Mondjuk én nem szedem ki azonnal egy kis pötty kakiból, és eddig nem lett piros tőle a bőre Lizának.

cory
Budapest

Sziasztok!

Újra bejelentkezem. Ha még valaki emlékszik rám...Kép

Nagyon gratulálok az összes babának és mamának!

Én még nem tervezem, hogy szülünk, már az egész hetem be van táblázva, ebből a holnapi és a szombati napom halaszthatatlan...De ember tervez, Babóka végezKép

Viszont most könnyű szüléssel fenyegetnekKép Babóka csütörtökön 2800 gr volt, szülésig kb 3 kg lesz, aminek én nagyon örülök. És nagyon-nagyon lent van, dokinéni szerint ez is a könnyű szülést segíti elő. Úgy legyen!Kép

Viszont eléggé tartok tőle, hogy mi lesz szülés után. De gondolom, én is belejövök, ugye???

Maminti
38+2

Kép
Kép
maminti81

sziasztok!!

Este: a fürdés utáni szopinál egyáltalán nem ájul be, hanem inkább mintha felélénkülne. Tehát elég sokáig kell szopiztatni, büfiztetni, hogy elaludjon. Mondjuk mi sem vagyunk koránfekvők, úgyhogy inkább éjjel aludjon, mint koraeste.

Éjjel: szóval 11 körül elalszik és egyszer ébred hajnalban (3-5 között), utána csak reggel(7-9 között).

Vitamin: én is közvetlenül a szájába cseppentem a D vitamint, oldalt picit megnyomom a száját. így szétnyílik és belecélzokKép
A K vitamin létezik por formában is, akkor nem kell az ampullával bajlódni.

Szopi: én sem úgy szoptatok nyilvános helyen, hogy mindent lássanak, de azért nem fogok 2-3 óránként hazamenni, hogy szopizzunk. A kocsiban is szoktam, világosban isKép
Én anno Dorinával a biztonsági vagy az orvosi helyiségekben oldottuk meg a nagyobb bevásárlóközpontokban.
Szerintem diszkréten bárhol lehet, ha szólnak érte, akkor ne mi érezzük rosszul magunkat!!!!!

Eszti: mi a bogyó neve. mert megint tiszta pötty a babuci arca, a szeme körül meg be van dagadvaKép

T

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Petri, mert ilyenkor, amikor először ad jelt, hogy hat az oltás, akkor abban a karjában, ahová adták, megdagadhat a nyirokcsomó. Ha csak picit, az nem gond, de azért nem árt megmutatni a védőnőnek, vagy a dokinak.
Vendég

Segítsetek!!! Én még nagyon új vagyok,röviden: van 1 két évesem akit nem tudtam szoptatni mert gyermekágyi depressió miatt elapasztották a tejcsit!!!?Most 3 hetes kisfiamat tudom de annyira nehéz, ne méregesem, ne aggódjak hogy van e tejcsi, melyik cicire tegyem meddig, mikor éhes??? Cory segíts a Virág mondta hogy te tapasztalt vagy!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Szia Bmo! Üdv itt Kép
Ha most minden ok, akkor semmi mással ne foglalkozz, csak figyeld a pelusokat! És legyen az előtted, hogy a nagyobbik gyerkőc is csodaszép lett, pedig nem kaphatott anyatejet. Próbálj minél többet kimozdulni és másra figyelni!
Mikor született? Hogy hívják? Mekkora? Mesélj Kép
cory

cory
Budapest

Maminti: mi mindenkire emlékszünk,aki írt!Kép
persze, hogy belejössz a babázásba majd!!Kép vannak ösztönös dolgok, de ha lesz valami problémád, akkor biztos tud valaki segíteni!

Mariannka: nagyon édes Istvánka, hatalmas baba!!Kép Remélem nem lesz már gond a kakival!

Eszti: nálunk kb. az 5. héten lett "gennyes" az oltás helye, aztán pár nap alatt piros volt csak, úgyhogy hatott az oltás.
Viszont Dorinánál semmi nem volt, úgyhogy őt majd később újra kell oltani.

Mi csináljak a rengeteg koszmóval Bettina fején?
Fürdés előtt olajjal szoktam bekenni hátha leázik, de nem.

Petri: nekünk van szélcsövünk, nagyon jó! Néha ha erőlködik, akkor be kell finoman dugni a fenekébe (nagyon vékony puha gumi) és jönnek rajta a szelek meg a kaki is.

Babetta: már sültkrumplit és fasírtot adsz annak a szegény babának??Kép
Bettina is nagyhajú ugye és ha beleéli magát a szopiba, akkor tiszta víz az egész fejeKép

T.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Maaminti
Persze hogy belejössz te is! csak nyugi. Én is féltem a kihívástól de megy minden. Mindíg mondták jön majd ösztönösen az "anyaság" és tényleg így van.

Esztipeszti
köszi, majd fürdetéskor megvizsgálom.

Tünde
milyen pötty van a lányodon? Tejkiütésünk nekünk is van és még valami másfajta is, ami állítólag ugyancsak a tejtől van mert túl zsíros a dokinő szerint. De ezek nem akarnak múlni.viszont a szeme nincs bedagadva.

Cory
hát én se cserélek állandóan pelust. Csak sokat szellőztettem a fenekét mert a szájpenész nagyon kitolt velünk. Az miatt volt piros a popsi.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Petri: jaaa, értem. Fenekére adtak canestent. Anno Balunál azzal kellett kennem a fenekét.

cory
Budapest

Most akartam írni, erre a nagyságos kisasszony rázendítetetKép
Pedig most evettKép
na, mindjárt jövök vissza, addig is berakok egy képet gyorsan
Kép
vas

Köszi a gyors választ Cory!
Március 13-án született itthon 56 cm-rel és 4900 gr-mal, csudaszép kisfiú, csak még nem találtam meg a működési leírását!!! Neked is pici babád van, Te nem parázol semmitől???? És honnan tudod hogy éhes ha nem tátog és nem keres??? És mennyi ideig kell etetni???Amíg ő akarja???<!--attachment: PICT0116-399088.unk*attachment_icon.gif*image/jpg*117.5**PICT0116%2eJPG --><center><pre>
Kép
PICT0116.JPG (117.5 k)</pre></center><!--/attachment-->

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Köszi a gyors választ Cory!
Március 13-án született itthon 56 cm-rel és 4900 gr-mal, csudaszép kisfiú, csak még nem találtam meg a működési leírását!!! Neked is pici babád van, Te nem parázol semmitől???? És honnan tudod hogy éhes ha nem tátog és nem keres??? És mennyi ideig kell etetni???Amíg ő akarja???

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Hellóka
Csak gyorsan
Angi: Este 6-tól fél 10-ig sírtunk, de most megint keserves sírás volt. Utána egész jól aludtunk, csak enni kelt fel 2x, ja és mellettem aludt nem a hasamon. Szóval amilyen rosszul kezdődött az este olyan jó vége lett.
Petri: Én nem félek a hasamon való altatástól, ilyenkor érzem minden mozdulatát, levegővételét. Kell ennél megbízhatóbb légzésfigyelő Kép
Na megyek mert felébredt.

Kép

Kép
pgyöngyi

Bmo: az én kislányom március 11-én született Kép
Nagyon édes a kisfiad, aki nem is pici Kép
Én nagyjából minden nyikkanásra mellre teszem, és addig szopizhat, amíg akar. Ez van, hogy napi 1500 szopit jelent, érdemi szünetek nélkül.
De parázom én is Kép 1,5 hete volt is egy tejparám, de hát ez tök normális. A csajok rögtön megnyugtattak itt Kép Nekem a parák leküzdésére az azonnali kérdezés, panaszkodás jött be.
Liza a harmadik gyerekem. Van egy 4,5 éves és egy 2,5 éves fiam mellette.

cory
Budapest

Ilyen piros foltos/pöttyös az arca:

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

VasKép
Gyönyörű a lányod!

Szia BmoKép
Jó nagy súllyal született a fiad és otthon? Minden rendben ment? Én nem mertem volna bevállalni. Mi a neve?
A védőnőd nem tud segíteni? Én igény szerint etetem Timit. Ez nállunk úgy alakul hogy nappal 2-3 óránként kér enni. Éjszaka viszont már csak egyszer szopik. Én onnan tudom hogy éhes:
-mert "idő van" eltelt a 2-3 óra
- és sír.
-ha felveszem se nyugszik meg. és ilyenek

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: