A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Zita!
Bolog szülinapot and sok sok ajándékot Márknak.
Már kérdeztem, (lehet mér válaszoltál is), mi van Enikővel?
Rika

KépKép

KépKép
rika07

Dancsi, 1-2 óránként szoptatok, mert állandóan cicizne Kata. Na most épp elaludt, de kíváncsi leszek meddig marad ez ígyKép
viszont most a jobb cicmen bealudt, na modnom kifejem a másikat, meg ezt is teljesen. le is jött kemény 20g a kettőből összesenKépKépKépKép
Úgy hogy a balból most egyáltaln nem evett.

Azt nem tudom megtenni, (és nem is akarom) hogy másra bízom Bencét, mert mióta anyuék elköltöztek, biza nekem sincs segítségem. De meg is sínylené, és úgy érezni elküldöm magam mellől, ennyit meg nem ér az egész szopi, hogy emiatt féltékeny legyen.

Pótolni meg úgy érzem akkor pótolok, ha már tényleg nincs más megoldás, lásd este. Mikor 2-3 órán kersztül szopik a Kata, a végén már úgy hogy sír közben mert éhes, akkor muszáj neki adnomKép Be is nyakal 80-90g-okatKép

Dancsi ízlik neki a tejedKép

És tudom hogy felnőnek tápszeren is, bár ha kel lakkor én inkább a föld alól is kerítek neki anyatejet mint hogy tápszert adjakKép De Bence is felnőtt. Csak annyira szerettem volna szoptatniKép Igaz én vagyok telhetetlen, hiszen az utóbbi időben minden sikerült nekem, va negy csodálatos férjem, és gyönyörű makk egészséges kislányom, volt egy gyors szülésem, idén lesz saját lakásunk, na bumm ez az egy dolog legfeljebb ne msikerül. Igazán csak az keserít el, hogy nem értem miért nem??? na mind1 nem lelkizek, a csaj nő rendesen, tegnap este 3560g volt, ami 2 hét alatt pontosan 500g hízásKép és ez a lényegKép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Enikő,
Azért mérlegelni kell, hogy mi a fontosabb. Hogy szoptatni tudjam a kicsit, vagy hogy a naggyal 1-2 napig nem tudjak annyit foglalkozni.

Zita,
Isten éltesse Márkot! Kép

Boldi is nyűglődik napok óta, nem tudom nappal elatatni csak 30 percekre, és nagyon zizi szegénykém.
Vendég

Zsuzsófi,
Nem tud valaki elmenni segíteni neked? ANyós, após, barátnő, bárki?

Mert ha egyedül vagy a 2 gyerekkel, tényleg brutális lehet.

Nekem azért könnyebb volt, mert az első 2-3 hétben volt segítség, meg Jozsó ugye bölcsiben van. A kaját rendeltük egy darabig, előtte anyukám főzött. Takarítónő takarított, így igazából tényleg csak a picire volt gondom. Jozsó itthon volt 2 hétig, mert beteg volt, de akkor itt volt valamelyik nagymama és tudott vele foglalkozni.
Vendég

Dancsi: Te melyiket választanád? (ha nem lenne semmi segítséged, de tényleg!) Egyébként sztem erre nem elég 1-2 nap. Nekem anno Bogival legalábbis nem volt. Nem mindenki "könnyen üzembe helyezhető tejcsarnok"! (A mondat legnemesebb értelmében!!!!)
Én pl nem tenném meg a nagyobbik rovására, így is elég macera volt a testvérféltékenységet kezelni. Szted hogy esett volna neki, ha leszarom, és csak a kicsivel foglalkozok!? (a nagy nem azt nézi, hogy a tesó egész nap szopik, hanem, hogy anya egész nap anya a tesóval van elfoglalva)
Bár mint mondtam én Violával nem voltam ilyen helyzetben szerencsére. Nekem vele végig volt elég tejem! De ha lettem volna, nekem Bogim lelkivilága előbbrevaló lett volna. És ő nem 1 vagy 1,5 hanem 3 éves volt akkor!!! És amúgy is extra anyás! Nem mindegy!
Szal ha nekem kellett volna mérlegelni, akkor Bogit választom! És ez nem azt jelenti, hogy a kicsiről meg "lemondok"....természetesen!
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Zsuzsófi,
Ha lesz még tej, odaadom szívesen, de hétfő óta eszik a kismaki, és nem tudok fejni.
Vendég

Én sem vagyok könnyen üzembe helyezhető tejcsarnok!!!! AZért tudtam annyi tejet adni Zsuzsófinak, mert Boldi egy hónapig sztrájkolt és 3 óránként fejtem mind2 mellem, hogy ne apadjon el.

Tudom, hogy rohadt nehéz 2 picivel az elején segítség nélkül. Nálunk Jozsó ezért jár bölcsibe.

Az meg, hogy a nagy féltékeny teljesen természetes. Nem vagyunk egyformák, nekem pl. fontosabb volt, hogy Boldit tudjam szoptatni, minthogy az első napokban Jozsó lelkét ápoljam. Õ pont az első hetekben volt itthon a betegsége miatt. Kép De nekem volt segítség, a mamák foglalkoztak Jozsóval és amíg fertőző volt, amúgy sem volt itthon, mert féltettük a picit.
Vendég

Zsuzsófi!

Én hiszek benne,hogy neked is beindul a tejed. Tudom miylen nehéz az első pár hét, és nekem is az első 2 hétben tápszer hozzátáplálás volt este, és aztán megnyugodtam, és lett annyi tej, hogy egésznap kifejtem az estit. Ne aggódj . tök normális az eseted. MAjd eljön az idő,hoyg nem leszel elkeseredve és minden rendben lesz. Tapasztalatból mondom.

KépKép
türelmetlen_mama

Ja, még annyit, hogy én direkt programokat szerveztem a nagynak ( nővérem, nagymamák..stb,) , hogy ne lássa, hogy mennyit foglalkozok a kicsivel, és ő meg úgy fogadta,hoyg ő rá kíváncsiak és csak vele akarnak játszani a vendégségben.

KépKép
türelmetlen_mama

Zsuzsófi,
hívd fel W. Ungváry Renátát,nekem sokat segített az elején. 30/202-0870
Vendég

Köszöni Márk a köszöntéseket. Délután lesz tortázás, majd próbálok feltenni képeket! A Minyonból nem sikerült tortát rendelni, mert 2 nappal előtte kell leadni a rendelést, én meg tegnap jutottam el. Majd legközelebb. Igy a Trópusiból rendeltem.
Tavaly ilyenkor jobb idő volt. És ilyenkor már a pihenőben figyeltük a fiatalembert.

Rika!
Enikő március 2-án szült. Megcsászározták egy délelőttnyi vajudás után, mert nem illeszkedett be a Patrik a szűlőcsatornába. 5O centivel és 3500 grammal született. Nagy fekete haja van. Egyébként kis haspók, állandoan eszik. 1,5-2 óránként. Ugy hogy szegény Encinek igy nem is elég a teje!

Zita
zita_29

Üdv!
Nelli, ez a programos dolog jó ötlet. Csak ugye ehhez "helybeli" rokonság kell.
Én pl. tudom, hogy nekem jottányi gondom sem lesz, ha TörPetinek lesz tesója egyszer, mivel minden ismerős-rokon helyben van, tehát lenne kire bízni.
Zsu, ne aggódj!!!! Minden rendben lesz. Kép Fel a fejjel.
Enikő és Mariann, szerintem a gyerkőcök az idő miatt olyanok, amilyenek. Én pl. extra fáradékony vagyok ma, igaz, aludni nem tudok, viszont akkorákat ásítozok, hogy majd benyelem a fejem kívülről. Kép
Zita, boldog szülinapot a nagyfiúnak! Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Dancsi: Hát igen ha tudsz számítani a nagyszülőkre, + van bölcsi is (és még el is viszi valaki más a nagyot a bölcsibe/oviba) akkor tényleg megoldható! Egyébként nem! Sztem! Én sztem pont azért szereti most annyira Bogi Violát, mert az elején nem hagytam neki okot a féltékenységre!
Õk nem felejtenek, olyanok, mint az elefántKépKép Egy 3 éves gyerek, tök másképp éli ezt meg mint egy 1 vagy 1,5 éves! Sztem egy 3 évessel sokkal nehezebb, és Bence 3 lesz! Extra féltékeny! Bogi is az volt!!! És Zsófinak tényleg nincs segítsége, csak a férje szabadnapjain! Szal sztem nem mindenki teheti ezt meg, hogy napokra/hetekre elvonul szoptatni! De csak szvsz KépKép

Amúgy Jozsó ott is alszik a bölcsibe vagy délbe hazahozzátok?

Nelli: Ez nagyon jó ötlet volt, a programok a nagyobbnak!!!!Kép
E

ceniko
Szeged

SZILDE!!!!

JA DE JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!

Mi Alsóvároson lakunk,de érte tudunk menni bárhová!Ti merre laktok?Esetleg holnap tudnánk valahol találkozni?

Előre is köszi:Évi
révi

Révi!
Ûrhajós utcában lakunk.Hol találkozzunk?E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Zita! Boldog 1. szülinapot Márknak!!

Ildi! Gratulálok a 11 kg-hoz! Na, csak lehagytatok minketKép

Mi meg hétfön kezdjük hosszú szünet után újra a bölcsit. Talán jobban viselné ha én vinném el, de ezt nem tudom megoldani.

Évi! olvastam újra van baba-mama klub, sajna én már nem tudok menni, mert dolgozok

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ceniko, Exdeus!

Aranyosak vagytok, köszi! Kép

NElli

KépKép
türelmetlen_mama

Szilde!
Én nem nagyon vagyok ott ismerős,mondj te valamit.
Jöhet priviben is losonczi@citromail.hu-ra

Karmen!Mi sem tudunk járni:-( A napi dolgokra sincs elég időm sajna
Holnap viszont lehet,hogy megyünk,családi játszónap lesz 9-12-ig tojásfestés,gyékényezés lesz.Ma olvastam plakáton.

Enikő!Köszi szépen jól vannak.Most kapták a nagyok a 6 éves védőoltást,Balázs pedig szerdán jött ki a klinikáról,mert kruppos lett,de most már ő is jól van.Még mindig szopizik,nem fogad el semmi mást.Pontosabban ma evett egy kis banánt,na az tetszett neki:-))
Remélem ti is jól vagytok!

Sziasztok:Évi
révi

SziasztokKép

Rég jártam erre, de amióta jó idő van - kivéve maKép - nagyokat sétálunk Botival, csak enni járunk haza!Kép

ZitaKép
Isten éltesse Márkot 1. szülinapja alkalmából!KépKép
Örülök, hogy találkoztunk hétvégén!Kép(mi most hétvégén is megyünk pecázniKép)

ZsófiKép
Sajnálom, hogy nem megy a szopi, és megértelek, hogy el vagy keseredve - engem már az is megvisel, ha néha lecsökken a tej mennyisége, és sír Boti, mert nem jön úgy a tej, ahogy szeretné. De szerencsére eddig mindíg visszaállt a mennyiség, nem kellett pótolnom - remélem ezután sem kell.
Azért egy hároméves mellett tényleg nehéz lehet megoldani a csak szoptatást, de azért próbáld minnél többször mellre tenni Katicát, és használd a "csodaszereket", hátha megindul még a tejci, nem add fel!
Nekem is most kicsit kevesebb a tejci, tegnap este egyik mellemről a másikra pakolásztam Botit, mire végre bealudt.
Ráadásul én fejni sem tudok, nem jon semmi, csak cseppek, ill. néha hajnalra telítődik úgy, hogy mielőtt Boti ébred, lefejek belőle. De ez ritkán van.
Mondjuk arra rájöttem, hogyha én egy cseppet sem tudok fejni, attól még Boti ki tud szívni belőle valamennyit - ha van kedve addig szipákolni, hogy újra beindítsa a tejleadó reflexet, de sajnos mostanában kicsit lusti, és inkább elkezd sírni, ha már nem olyan ütemben jön a tejci.Kép

Most mennem, kell, felébredt a Manóm!Kép

Pusz, Zitus

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok lányok!

Gyorsan bejelentkezek én is! Kép

Először is nagyon boldog szülinapot kívánok Márknak és utólag Boginak is! KépKépKép

Zsu Kép Mi a helyzet Kata sárgaságával? Sajnálom, hogy problémátok van a szopival Kép Esetleg annyit tudok tanácsolni, hogy nézd meg a www.lll.hu című honlapot, ott több szoptatási tanácsadó elérhetősége is megtalálható.

Enikő Kép Ég a bőr a képemről, ne haragudj, hogy még mindig nem válaszoltam, de állandóan Kristóffal vagyok elfoglalva, vagy ha esetleg elalszik, akkor vagy magamat próbálom kicsit rendbe szedni, vagy pihizek egy kicsit. Ha szép idő van, kétszer is lemegyünk levegőzni, úgyhogy tényleg alig van időm Kép Esetleg a városban összefuthatnánk vmikor, ha neked is úgy jön ki a lépés?

Teszek fel egy képet a Kismanóról.

Timi

Kép

KépKép

KépKép
timika

Kristóf még mindig hihetetlenül nagyon gyönyörű! Kép

KépKép

KépKép
rika07

Zita,nagyon boldog szülinapot a kisfiadnak!!!

Timi,tudom mit érzel én naponta 2 megyeg sétálni a Barnivan,ha esik ,ha süt,ha fúj!!!!!
Úgyhogy nekem is sokszor nincs időm!!!

Zsu,ti milyen tápszert használtok???
Mert nekünk van itthon 2 doboz milupa aptamil (4 hónapos korig)ha gondolod szívessen odaadom!

Bár tutira nem egyszerű két gyerkőccel,gondolom van féltékenység a Bence részéről!!

Ha lesz a Barninak tesója ,mi 5-6 év korkülömbségben gondolkozunk!!!

Karmen,te hol dolgozol??

Lányok,ha ehet a törpi főzeléket,azt neki hogy kell főzni???
Van a fagyóba anyatejem is hozzá!!
Mi csak krumplit,meg a borsót szeretjük,a többit nem is tudom megcsinálni!!

Tudom kicsit égő!!!

Elaludt a Barni ,kiváncsi vagyok ma milyen éjszakánk lesz!!!

Puszancs:Bibi

Kép
bibi226

Bibi,
van egy jó könyv: Devics Józsefné: Csecsemők szakácskönyve. Sztem érdemes megvenni.

Timi,
csudaszép a Kristóf baba!
Vendég

Timi!

Nagyon édes Kristófka Kép

Zsu!

Én nem tudom, milyen Ági telcsiszámát kéred, de van egy szórólapom a Máltai Játszóház szoptatós csoportjáról( hétfőnként fél 10-től), és van rajta pár telcsiszám. Leírom ide őket:

Gőgh Ágnes: 70/316-9091
Jágerné Majoros Éva: 20/ 596-6952
Jezsoviczki sarolta 20/ 255-5562
Kovácsné Véber Eszter 30/547-1837.

Sok szerencsét!

mariann

Mariann
Kép
kmarian

Timi, sárgaság végre elmúlt, de szerdán még mennünk kell kontroll-vérvételreKép Nagyon rossz érzés hogy nem elég neki a tejem, de tudod mit? Ez legyen a legnagyobb bajunkKép

Bibi! Köszi szépen a felajánlást, de anyatejet kap Kata. Most Dancsiét, jövő héttől meg már kapunk innen Zsombóról is. Egyébként Nekünk Beba HA van itthon.

Mariann, köcce szépen vkit mindenképp fel fogok hívni, bár szerintem se tud újat mondani senkiKép

Kata ma is 3560g, sok volt tegnap az a 9dkg egy napraKép

egyébként nálunk azért annyira nem gáz a féltékenység (lekopogtam!Kép)
Annyiba nnyilvánul meg, hogy Bence időnként nagyo nanyássá válik (főleg mikor szoptatok, persze) és akkor csak én csinálhatom meg a játékot, csak én önthetek neki inni, stb. De legtöbbször megérti hogy most szopizunk, és utána megcsinálom neki, de va nolyan is hogy látom, balhé lesz, olyankor inkább félbehagyom a szopit é megcsinálom amit kér. De emellett imádja Katát, állandóan puszilgatja, símogatja, ölelgeti. Szóval szvsz elég könnyen megússzuk ezt a dolgotKép

Pusz

Zsu és KAtica
3+1

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!!

RÉvi: Örülök, hogy jól vannak a csemetékKép Balázs kruppos? SajnálomKép pedig azt mondják az anyatejes babák, nem szoktak krupposak lenni! Ezek szerint ez is baromság, mint annyi minden más! Hidegpárásítás ezerrel, és ahogy az első jeleket észreveszed rajta, köptetőt kell adni neki! De gondolom felvilágosítottak a klinikán! Bogim már kinőtteKép A tavalyi telet már átvészeltük krupp nélkül, pedig a közösségi életmódot is akkor kezdtük! Kitartást és gyógyulást!!!!!!!!+++++++++++++

Timi: nem baj, majd írsz ha lesz idődKép Nagyon szép Kristóf. Csupa anyájaKép
Mi nem nagyon járunk a városba! Ti nem sétáltok a pláza fele?

Bibi: Sztem eleinte akkor készítsd a főzeléket Barninak, mint nektek, csak mielőtt ízesítenéd,habarnád a sajátotok módján, szedd az övét külön! Én nem sűríttettm semmivel, csak simán péppé turmixoltam botmixerrel! Vagy pl a borsóhoz, hogy ne legyen annyira fojtós, egy kis főtt krumplit,répát tettem hozzá! Én egy nagyon pici jódos sót tettem a főzővízve (de sokan ezt ellenzik, én nem -a jód miatt-)Ha úgy véled nagyon sűrű, akkor egy kis tejet tegyél bele a fagyóból és kész! sztem nem nagy ördöngősségKép És nem égő, sokan egyáltalán nem tudnak/akarnak/szeretnek főzni. Sztem ez nem égő!

Puszka szép napotKép
Enikő

ceniko
Szeged

Üdv!
Timi, még mindig nagyon szép kisfiatok van! Kép
Bibi, nekem Bártfai Laci bácsi féle Babaszakácskönyvem van, hathós kortól vannak benne kajcsik.
Enikő, mi a baj a jódos sóval??? Mi szinte mindig olyat használunk...

Ági és
KépKép
exdeus

Exi: Semmi! A jódossal semmi! Sokan magát a sót ellenzik a babakonyhába! Én nem ellenzem, a jód miatt! Mert úgy gondolom a jód kell! Egészséges! Ehhez persze jódos só kell. Én is csak azt használom!

ceniko
Szeged

Enikő, értem. De szvsz valamit a babakajába is kell tenni.
Na belelapoztam nagy hirtelen enyim babaszakácskönyvbe, abban a főzelékekhez oda van írva, hogy csipetnyi só. De pl. van benne juhturós recept is, ahhoz meg odatették, hogy nem szükséges bele só, mivel a juhtúrónak enyhén sós íze van.
Véleményem szerint a só a cukorral egy kategóriára tartozik: kell, de csak mértékkel.

Ági és
KépKép
exdeus

szerintem nem kell só v. cukor, nincs olyan h. kell.
én nem rakok a főzelékbe Vivinek.
max. ha akar valaki akkor tesz bele.
Vendég

Zozo, hát nem tudom, én pl. marhára íztelennek tartom a főzelékeket e nélkül. Nálunk mindig van benne! Hangsúlyozom, nem egy bödönnel. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

1 éves korig én is fűszermentesen főztem Jozsónak, mert azt mondták, hogy úgy kell. De sosem értettem, hogy miért?

Ma lemértem az esti szopit kíváncsiságból, 210 grammot szopott Boldi, igaz, az előző szopi félig-meddig kimaradt, mert Jozsó cirkuszolt, rángatott, rikoltozott, püfölte a babát, akinek ez nem nagyon tetszett.

Boldi pedig napok óta nem hajlandó nappal aludni max. 30 perceket, de inkább 15-20akat. Mindegy, inkább ne aludjon nappal, de éjjel aludjon! Kép

És kedden azért voltunk dokinál, mert egész nap aludt, meg nem evett. Kép
Vendég

Én úgy hallottam a fűszerek nagyon megterhelik a babák veséjét,és gyomrát...,főleg a só.Jobban mint a cukor.
Hihető.
Ami nekünk íztelen az a babáknak újdonság,és finom.(többnyireKép)Sztem ráérnek még a picik magyar ízlés szerinti fűszeres kaját enni egész hátralévő életükben.Érdemes várni a fűszerekkel.Sztem.
Sajnos hallani olyan eseteket,hogy kis gyerekeknek leáll a veséjük.
Isten őrizz!!!
Mondjuk egy gyomorégés,vagy szelesedés is megkínozza a kicsiket.

Amúgy mikor a terhesség végén fűszermentes diétán voltam,akkor kezdtem el érezni és élvezni a dolgok eredeti ízét.Egész rákaptam a natúr kajákra.Komolyan, finomak.Kép
Na jó,azért mostmár újra fűszerezek.Kép,de mértékkel próbálok legalább.

E.

szilde
Szeged

sziasztok! kedden lesz Linus 7 hetes, ti vinnétek vadas parkba babakocsival?

köszi, én ma délután mennék, csk nem tudok dönteni.

Nelli

KépKép
türelmetlen_mama

Szilde!
igazad van.
a babák tényleg nem tudják h. miről "maradnak le" ha sómentesen kapják a főzeléket, ugyanis nem tudják milyen ha sós.
nekem is ízlik sok minden fűszerek nélkül, sok főzelék finom így is.
nem is fogom, nem akarom még sokáig fűszerezni az ételeit.
nekem mondta a doktornő h. rakjak bele sót és cukrot picit mindenbe, mondtam persze majd rakok, azóta is......( eszembe sincs)
Vendég

Exi!
íztelen, de kinek????? neked, nekünk ,de nem a babáknak.Kép
Vendég

Türelmetlen mama,
nyugodtan mehettek Vadasparkba. Csak ne érje szél.
Vendég

Üdv!
Zozo, hát nem tudom, mi kicsinek félpofára ettük a főzelékeket meg mindent, igaz nem a hagyományos "magyaros" ízeket. Kép Én asszem akkor is tenni fogok bele fűszert, ugye ez nem azt jelenti, hogy a zöldborsóból pl. sós izé lesz...
Meg tény, hogy egy csecsemőnek minden új, de később, majd amikor azt adnád neki, amit Te is eszel, lehet, hogy kikéri magának, hogy ő eddig fűszermenteset evett, akkor kétszer fogsz főzni? Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Szilde!

Ha megírod a címed (priviben),akkor szívesen elmennék az üvegekért.Az óvodába kellene,szerintem lehet,hogy ezekből lenne az anyáknapi ajándék:-))

Köszi előre is :Évi
révi

Exi: Én is tettem csipet sót (CSIPET!!!, kb 5 szem!!!) a kölkök kajájába! Nem lett tőle sós íze, viszont lett benne jódKép! Bocsi én jódmániás vagyok, de az nincsen se az anyatejben, meg másban se nagyon (amit adni lehet picibabának) és ezért ragaszkodom hozzá.....
Én pl zöldfűszereket nem tettem bele (kivéve friss petezselyem) , csak kb 10 hós koruktól.... Akkortól már teljesen a mi kajánkból ettek! A Viola az üveges bébiételeket nem is szereti. Az anya főztje, az az anya főztje...KépKépKép És én ennek örülök, nem műkajákon nől felKép
E

ceniko
Szeged

jujj!Kép
Na nem akarnám,hogy fokozódjon a hangulat!Kép
Hannának asszem olyan 11 hós kora körül kezdtem icipici sót tenni a főzelékébe,meg zöldfűszert egy kicsit.Állítólag az nem 'árt' annyira mint a szárított.
Fokozatosan!! vezettem be neki a fűszerezést,ahogy az új ízeket is.Azóta is megeszik mindent,legyen az üveges bébikaja,v. a mama főztje.Kép
Én arra gondoltam,hogy amikor megismerkedik egy zöldségfélével,akkor azt natúr ismerje meg.Kép
Amúgy,elvileg a kicsi só(későbbiekben) csak kiemeli az étel eredeti ízét.A sok viszont elnyomja.Jóból is megárt a sok...Kép
Na jó,erről ennyit..
E.

szilde
Szeged

Révi ok.Mél ment.Biztosan klassz ajándékok lesznek belőle.Kép
E.

szilde
Szeged

Enikő!
Ja.
A jódhiány mit is okoz?Most nem jut eszembe.
A tápszereket ezért dúsítják jóddal,úgy tudom.
Hanna szopizott is,de néhány hónap után kapott pótlást tápiból.Így nem is foglalkoztam a témával.

Anyatejes babák nem jutnak elég jódhoz?Kép
Amikor már főzelékeznek,elvileg van olyan kajcsi aminek magas a jódtartalma.Nemtom,talán a hal.Úgy rémlik.De biztosan más is.
Értem,hogy ez fontos neked.KépKép

Amíg meg csak szopiznak akkor nem pótolják nekik a jódot máshogy?Esetleg ampullában?

Mondjuk ez a jód dolog összefügg a pajzsmirigy működésével.Úgy emlékszem,ha kevés a jód akkor túlműködik a pajzsmirigy,ha sok akkor alul.Így reagál a szervezet.
De mondjuk ha alulműködik és még pótolják a jódot az gáz..
Állítólag a magyaroknál azért többször fordul elő túlműködés mint pl. a tengerparti népeknél,akik sok halat esznek.Kép
Bocs,csak pont olvasgattam ebben a témában.Nagyon érdekelnel az orvosi témák.Kép
E.

szilde
Szeged

Boldi az őrületbe kerget. Kedden voltunk vérvételen, mert sokat alszik és nem eszik. Na azóta eszik, de nappal nem alszik. Kép Max. 15 percekre. Most délután már a hócipőm kivolt és szemétanya voltam és hagytam sírni. 1 órán át sírt, de elaludt, és már 1 órája alszik. Persze akkor hallgatott el, amikor Jozsó felkelt.

Kezdi a Jozsós szokását felvenni, alszik cicin, vagy ha babakocsiban tologatom. AHogy lecuppantom ciciről vagy leállok a babakocsival ordít.

Na, én ezt még egyszer nem csinálom egy éven keresztül. Jozsó mellett nem is tudnám.

Mondjuk még így is összeteszem a 2 kezem, mert egész éjjel alszik, este 8tól reggel 8-ig kb. Egy keléssel.

Ki hogy altatja nappal a babát, várnék ötleteket, mert ez a sírni hagyós módszer annyira nem tecc.
Vendég

Szilde: A párom családjában előfordult Strumma. Anyósomat már többször műtötték és Viola tiszta anyósomKép Ezért vagyok jódbuziKép!

"A jód hiánya a szervezetben az alábbi elváltozásokat idézheti elő:

*
a pajzsmirigy működési zavara, megnagyobbodása (strumma, golyva)
*
terhes anyáknál spontán abortusz és a koraszülések kialakulása
*
újszülötteknél és gyermekeknél növekedési és fejlődési visszamaradás, törpenövés, késleltetett nemi érés (szélsőséges esetben kreténizmus kifejlődése)
*
felnőtteknél meddőség, fejfájás, levertség, fáradékonyság, fokozott érelmeszesedés kialakulása, illetve a vér-koleszterinszint növekedése, izom- izületi fájdalmak megjelenése, szexuális aktivitás csökkenése
*
ezenkívül máj-, vese-, epe-, és húgykő betegségek kialakulása, melynek hátterében szellemi- és fizikai állapot egységes romlása, anyagcsere problémák állnak
*
a kisdózisú sugárzás és a stressz negatív következményei

A jód életfontosságú nyomelem, jelenlegi ismereteink szerint szervezetünkben ugyan a pajzsmirigy az egyetlen szerv, amelynek jódra van szüksége, ám a pajzsmirigy által termelt hormon minden sejt számára elemi szükséglet. A múlt század elején amerikai kutatók ismerték föl a jódhiány és a pajzsmirigy megnagyobbodása közötti összefüggést. Ennek nyomán Svájcban 1922. az Egyesült Államokban pedig 1924 óta jódozzák az étkezési sót. Egy világszabadalom révén azonban van már korszerűbb megoldás is.

Magyarországon tíz emberből nyolc jódhiányosan táplálkozik, s a lakosság nyolcvan százaléka jódhiányos területen é1. A kilencvenes évek közepén az ivóvíz jódtartalmára vonatkozó vizsgálatok azt jelezték, hogy a 3200 magyar település közül csak 84 lakói fogyasztottak elegendő – literenként 150 mikrogramm - jódot tartalmazó vizet. A golyva előfordulásának gyakorisága három kivételével minden megyében meghaladja a nemzetközileg elfogadottnak tekintett 5 százalékos arányt."

Dancsi: Én a sírni hagyós módszer híve vagyok, nem azért mert ez annyira jó, hanem mert más jobb ötlete eddig még senkinek sem voltKép És ez legalább be is válik! Én soha nem ringatgattam, altatgattam, ha láttam álmos, betettem a kiságyba és betakartam, majd kijöttem! Ja a sötétítőfüggönyt behúztam! És kész! Nem sírt mert elejétől fogva így lett szoktatva! És én nem kötöttem össze a szoptatást-etetést az alvással! Azaz igyekeztem nem hagyni, hogy cicin aludjon be (nem újszülöttkorában, hanem pár hós korában)! A cici kajálásra való, nem alvásra!

Violának mára kibújt még 2 fogacskája felül, úgyhogy mostmár 6 fogunk vanKép Vagyis NekiKépKépKép
Ezért voltak a nyekergős nappalok,sírós éjszakák és a taknyolásKépKép

E

ceniko
Szeged

Exi!Kép
remélem később ha kap, akkor megeszi majd a sózott kaját isKép
most egyszerűen nem szimpi a sózás, pedig nyomás alatt vagyok nem is kicsitKép de kitartokKép a végsőkigKép
Vendég

Sziasztok!
Már régóta csak olvasó üzemmódban vagyok.Annyira anyukás témák vannak hogy nem tudok hozzászólni.Majd ha én is anyuka leszekKépKép
Szerintem is sokkal jobb a sónélküli főzés.Nem hiszem hogy sokat használna a fűszer a babák gyomrának.Õk még nagyon érzékenyek mindenre és szerintem nem nehéz "elrontani" a kis szerkezetükben valamit,amit aztán nehéz "kijavítani" !!
Exi!
Elég kizártnak találom hogy emlékszel arra hogy milyen íze volt a főzeléknek amivel 1 éves korod körül etettek)Kép
Persze mindenki úgy táplálja saját babáját ahogy akarjaKépKép Én is a sónélküliekhez fogok csatlakozniKép

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Üdv!
Kinga, nem emlékszem, ez tény. Viszont tudom, hogy anyukám (és főleg a nagymamám) milyen, és alapból kizárt, hogy ők akármit is "natúron" hagytak volna. Kép
Enikő, én sem tervezek - ahogy fogalmaztál - műkaját adni a kicsinek, ezért van a turmixgép és a gyümicentrifuga, nekem meg más dolgom se lesz. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő!
Ja.
A jódhiány mit is okoz?Most nem jut eszembe.
A tápszereket ezért dúsítják jóddal,úgy tudom.
Hanna szopizott is,de néhány hónap után kapott pótlást tápiból.Így nem is foglalkoztam a témával.

Anyatejes babák nem jutnak elég jódhoz?Kép
Amikor már főzelékeznek,elvileg van olyan kajcsi aminek magas a jódtartalma.Nemtom,talán a hal.Úgy rémlik.De biztosan más is.
Értem,hogy ez fontos neked.KépKép

Amíg meg csak szopiznak akkor nem pótolják nekik a jódot máshogy?Esetleg ampullában?

Mondjuk ez a jód dolog összefügg a pajzsmirigy működésével.Úgy emlékszem,ha kevés a jód akkor túlműködik a pajzsmirigy,ha sok akkor alul.Így reagál a szervezet.
De mondjuk ha alulműködik és még pótolják a jódot az gáz..
Állítólag a magyaroknál azért többször fordul elő túlműködés mint pl. a tengerparti népeknél,akik sok halat esznek.Kép
Bocs,csak pont olvasgattam ebben a témában.Nagyon érdekelnel az orvosi témák.Kép
E.

szilde
Szeged

Én örültem,ha evett a lány...A főztöm nem nagyon kellett neki.Sokszor és sokfélét csináltam,aztán önthettem ki.Banánon és tápszeren nőttünk fel 1 éves koráig.(Ja,és volt 4 féle üveges kajcsi,amit még megevett.)Most már mindenből eszeget.

Exi!

Én is egy-két dolgot máshogy képzeltem el,amikor még a pocimban volt a lány.Aztán nem így alakult...Hidd el,lesz más dogod is!!!Én örültem neki,amikor le tudtam ülni egy kicsit.És ez most is így van.Egész nap hozza a lány a könyveket,és nézegetjük.Minden érdekli.Most A világ és az ember van műsoron...(Hát,ez nem éppen neki való,de ez kell neki.)Állandó foglalkoztatást igényel.Tudom,hogy én sok mindent elrontottam.Remélem,te ügyesebb leszel!

Enikő!

Gratulálok a fogakhoz!

Ildi
tfildiko

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: