A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Jucc Kép!
Neked meg a gyönyörű fiaidhoz!!!

Na most kikapcsolom a gépet, mert egy este Apának is jár! (bár most jól felbosszantott, ráadásul foci megy a tv-ben, úgyhogy lehet, hogy még jövök Kép)

Ayse

ayse

Ayse!
Tök jól vetted az esernyőkocsit!Kép

Ancsi!
Gratula Melinek a második fogához!Kép
leonnak még nem bújt ki, de már látszik az ínyén keresztül, mindig azt hiszem, hogy már kint van.

Jucc!
Fiúk édesekKép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok Lányok!

A nap elejét nem látom a hozzászólásokban.

Ma voltunk a szokásos havi kontrollon. Kapaszkodjatok:

Lacika 5,5 hónaposan 72 cm, és 9200 gr.

Mindjárt jövök még, mert az oltásokról is megkérdeztem, csak a Spektrumon megy a sorozat a babókról.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike!Kép

Nem semmi méretekKépKépKép
Lívié hasonlók csak ő hosszú isKép(76cm)

Jucc!Kép
Gyergőcök aranyosak nagyon!

Valaki segítsen has ügyben!!!Kép

Mea
mea

Sziasztok

Gyors leszek.

Mea, a hasam nekem is csúnya. Egy sharpei megirigyelhetné... Nem tudom, mit kezdjek vele, uncsitesóm azt mondja, anyujának kb egy év alatt visszament.
Kíváncsi leszek...

PUsztok

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sildike!

Ez hihetetlenKépMármint a méretekKép
Léna a 6 hónap 1 hetesen volt 7,0 kg és 64 cmKép

Lányok!
Juj de boldog vagyok, hogy ennyi embernek tetszik a kislányom...KépKépKépKép

Hencsi!
Köszi az infót, én igazából nem akartam venni fürdőrucit, mert szerintem olyan édesek ezek a babák amikor pucéran pancsolnak a vízben...de most a képek láttán elbizonytalanodtamKépKépKépKép

Szerintem ez megint egy jó fogás a kismamák pénztárcája ellen..
Ha kézbe vesz az ember egy ilyen tüneményes ruhácská,hát ki az aki meg tudja tenni, hogy visszateszi a polcra..

A H&M ben éppen ezért már be sem merek menniKépKép
Lénának így is van kb áhhhh nem is tudom mennyi ruhája......

Nálunk estére kisütött a nap, apa időben hazaért és kivittük Lénát egy órácskát sétálniKép
VégreKép
Persze apa már lelépett megint a szerelmével(focilabda)KépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Na, megint felkeltem, szegény férjem, ma mindent ő csinált egyedül, az első pelenkázástól az utolsóig, én csak szoptattam az ágyban. Kép
Van tápi is, Milupa HA-s meg Sinlacot is irattam.

Először is mindenkinek köszi, aki bíztat! Jólesik tényleg lányok. Kép

Mit ne mondjak , szegény Viki evett volna még szerintem, de olyan szinten nem volt tejcsi, hogy már fájni kezdett a nellem, ahogy szipkázta, és üres volt. KépKépKép De elaludt szépen. Holnapra beüzemelem a cumisüvegeket. Kép

Soha nem adtam tápit, ezért lenne pár kérdésem:
- milyen víz kell hozzá? Sima csapvizet forraltok? A vízforralóban megforralhatom és egész nap abból öntözgethetem a porhoz?
- anyatejszerűt csináljak, vagy inkább főzi jellegű kanalazhatót? Cumi avagy kanál?
- dokinő azt mondta szoptassam mindkét ciciből, és ha azután kínáljam meg tápival, ha kéri kéri, ha nem nem. Teljesen tápira átállni nem szeretném, mert még hátha visszajön, de tényleg szörnyen megcsappant a mennyiség. Kép Kép
- vagy hagyjam a fenébe a tápi és ugorjunk neki pótlásként a főziknek?? Viki 2 hét híján fél éves. csak sajnos kotyvasztani nincs erőm.. Kép, és férjre nem bíznám rá.

Segítsetek már, mert egy hülye vagyok. Kép És rohadt szarul vagyok. KépKép

Aki tud segíteni, mert lehet, hogy az én bénázásom untatja a többieket, írhat emailt is!!

Dóri
Vendég

Mea!

Ugyanezen bosszankodom ám én isKép
Mérleg szerint ugyanannyi vagyok mint terhesség előtt, de minden súlyfelesleg(ami addig arányosan eloszlott), most a derekamon és a hasamon lejt táncot ahogy megyek...KépKép
RémesKép
Valamit muszáj leszek kezdeni vele, jövő héten elmegyek egy kozmiba, ahol valamiféle hightech technika van hátha tud valami okosat ajánlani...

Megann

Kép

Kép
megann

Dóri!
Sajnálom nagyon, hogy ilyen szarul vagyKép
Tápi:
Én előre felforralom az 1 napi mennyiséget a vízforralóban (sima csapvíz) és azt adom neki.
Először próbáld meg a tápot simán üvegből, azért csak könnyebb, mint kanalazni.
Ha nem megy, akkor sűrítsd csak sinlaccal, de csak annyira, hogy éppen kanalazni lehessen.
Főzi pótlást nem kezdeném a helyedben most, mivel az úgyse 1 nap, hogy megegyen egy egész adagnyi mennyiséget. Az hetek alatt áll csak be, szóval szerintem tök felesleges kínlódni még azzal is.
Remélem Viki simán megeszi üvegből is, tudom milyen szenvedés kanalazgatniKép
Kitartást!

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Jaj DóriKép

Szóval Tápi!

-Én még pici korában szénsavmentes Szentkirályit használtam, de a csapvíz is tökéletes!Kép
-A szakirodalom szerint mindig frissen forralt vizet kell kihűteni és abból kell tápit csinálni....ezt sem tartottam be, felforraltam egy ibrikkel, aztán maximum már csak melegítettem (gázon).Semmi baj nem volt vele!
-A tápi adagolása a dobozon van, attól elvileg eltérni nem ajánlatos.Ezt betartottam, tartsd be te is szerintem előszörre.Tejszerű lötyi lesz belőle.
-Hogy mivel szeretnéd adni cumi vagy kanál azt neked kell eldöntened!Mivel eddig szopi volt és bízzunk benne hogy valóban visszatér a tejcsi választhatod a cumit, az mégiscsak közelebb áll a cicihez mint a kanál.(De ha úgy látod, itt az ideje hogy ismerkedjen a kanállal, akkor sűrítsd be pépszerűvé
Ha számít valamit a véleményem én a helyedben azért kezdetben a cumisüveggel próbálkoznék(szopibarát vagyok én is, annak ellenére hogy nekem nem jött összeKép)
-Bébikaja: ha megpróbálod(mert úgy döntessz)és nincs erőd kotyvasztani vegyen férj 1-2 alap hipp(vagy más) bébiételt(alma-krumpli-sütőtök)...bár az első körben ez talán pazarlás lesz, mert nem biztos hogy bejön Vikinek, és akkor max 48 órát tarthatod a hűtőben(ezt is betartottam)
De a komolyabb zöldésges főzikkel szerintem ráérsz, ha csak eddig szopi volt, szerintem.
Mindenképp valami almás- dologgal kezdeném a helyedben...nagyobb az esély hogy bejönKép

Egyéb kérdés???

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Dóri!
Próbáld meg a szopit tápi nélkül.
Nekem a mensi is visszajött már és olyankor is apad a tej.
Tuti, hogy visszajön a tejcsi! Idő kell 1-2 nap. Próbálj meg inni sok folyadékot. Tudom nehéz, én belőlem is kijött a legtöbb, de erőltettem.
Vagy adj neki bébikaját. A hipp elég jó minőségű.
Én mindenfélét adok neki,mostmár olyat is ami 6 hós kortól adható, hiszen lassan 7 hónapos (húú, hogy szalad az idő). Ha félsz neki "nehéz" aját adni, akkor keress mondjuk almapüré burgonyával. Azt nem tudom, hogy van-e hippben, de az tuti nem allergén. Attól jól is lakik és van benne tápérték. 2-3 nap alatt tej hiányában sem fog annyi vitamint és calciumot veszíteni. Ha utána sincs elég tej, akkor azt majd a doki eldönti. De szerintem ez csak átmeneti. Ha úgysem tudsz felkelni, akkor "dobd" magad mellé a Babócát és szoptasd. Az én cicim is fájt, de amikor elaludt elvettem tőle.

Bocsi, nem okoskodni akarok!

Jobbulást Minden Betegnek!

Sziasztok!
Anngelani&Erhard

Kép
angelani

Dori!

Tápit szerintem semmiképp ne hanyagold, mert az alap bébikajákban nuku fehérje, nuku kalcium.
Márpedig ezekre nagy szükség van.
Talán Róki is írta hogy 6 hó után a fehérje az amiből már az anyatej sem tartalmaz elegendő mennyiséget és pótolni kell más módon.(tápi, tejpép, később husi-kalcium viszont leginkább a tejfélékben(helyett tápifélékben) van meg.

M.

Kép

Kép
megann

Rokica!
ha Eszti így aludna, és így ellene mellettem éber állapotban, és álomba szopizná magát minden alkalommal, mint, ahogy Zsuzsa szerencsére teszi, akkor én sem foglalkoznék ilyen hevesen ezzela témával. jaa, és, ha nem kelne éjjelente minimum 3x már 2 hónapja, és nem fordulna elő hetente többször, hogy hajnalban ébren felejti magát.

Ayse, Csányi V.-t én is csípemKép, tetszik a az anyós-meny genetikai magyarázataKép
recept elmentveKép
ha valakit érdekel, tanultam egy finit a barátnőmtől kinnt: rántott csirkemell máshogy. csíkokra vágom a csirkét (kb 3 darabra), beáztatom tejbe, majd bepanírozom lisztba, tojásba, amibe apróra vágott hagymát teszek (ezt megsózom), majd sajt+zsemlemorzsa keverékbe. pár percig fedő alatt, majd megfordítva fedő nélkül sütöm bő olajba. fini saláta illik hozzá. pont ma csináltam, apának ízlett, anyóséknak nem annyira, mert ők disznóhús pártiak.

Panda sztem is hasonlít az Esztire, de ahogy a képeken látom Panda sokkal mosolygósabb, és imádnivaló kis glüberlije van (vagy hogyishívják azt a két kis becuppanást az arcocskáján). még amikor pár hetesek voltak volt egy pár kép, ami még jobban hasonlítottKép már akkor is azt hittem, hogy csak én látom bele, tök jó, hogy nemKép

Megann!!
Léna eszméletlen szép!!

Davallia! ez a fürdőruci tényleg nagyon csiniKép

Eszti ma 15 percet sírt, közben egyszer bementem megsimizni, amire megnyugodott, de újrakezdte, aztán szépen felkúszott a kiságy bal felső sarkába és elaludt.
ma este egyébként megette mindkét cicit és kevés volt neki. adtam neki egy kis maradék almapürét, olyan jóízűen ette, most kíváncsi vagyok meddig bírja. viszont vízivászattal nekünk is van gondunk. ma már egy egész kiskanálnyit lenyelt!Kép küzdünk hősiesen.

Minden betegnek nagyon gyors jobbulást, Dóri megy a drukk a tejcsicsökkenés miatt.
én nem igazán értek ezekhez, és nem tudom fizikailag hogyan bírod, de talán érdemes lenne a hozzátápira ráhajtani és gyakrabban szopiztatni, te meg vedeld az ásványvizet! ha már issza az almalevet az almapürét biztos szívesen megkóstolja. Eszti elég gyorsan haladt, ha rajta múlt volna már elsőre bekanalazza az egész üveget... persze az almapürében nincs benne sok minden, úgyhogy csak elgondolkoztam, nagyon okos nem tudok lenniKép

ma voltunk sétálni a Vörösmarty téren! olyan jó volt, vettem kis vásárfiátKép sokan voltak, de úgy szeretem a kirakodóvásárokat, és apának is volt arrafelé dolga.

ja, nem is meséltem, Eszti még senki kezében nem sírt igazán, de ma az anyós kezében eltört a mécses, szegénykém úgy biggyesztett, aztán, amikor mentek el, és becsukódott mögöttük az ajtó, elkezdett vigyorogni. pedig én nem mondtam neki semmitKépKép viccen kívűl tényleg annyira szeretik.

holnap vendégek jönnek hozzánk, megyek, próbálok ráaludniKép

and, almazabáló eszterKép

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Mire leírtam, közben már elláttak jótanácsokkalKép

Megann!
EgyetértünkKép
Az alma, krumpli, sütőtök bejön a Babáknak és a legkevésbé allergénKép

Én Erhardnál nem tudtam betartani az 1-2 kanál kostolót. Amikor adtam neki valamiből, szó szerint üvöltött érte. Általában délben és este főzeléket kap (mint írtam mindenfélét, illetve halasat nem). Reggel, délelőtt, délután (van gyümölcs is, az is bébikajás) éjszaka viszont szopi megy.
A délutáni gyümölcs nem kizárólagos, az amlyan desszertKép
De elsőre is bevágott fél üveg kaját.

Szóval ebédre fél üveg bébikaja és vacsorára a másik fele+szopi. Ja! és amint már egyszer írtam, mi teázunk (és bébiitalozunk) napközben.

És tényleg első kostólásnál már fél üveget benyelt és semmi baja nem volt. Az mondjuk almapüré burgonyával (kecskeméti) volt.
De mindent megeszik a spenótot is. Pedig az tényleg sz@r. Mondjuk a gyümidesszertből kell hozzákeverni, vagy valmelyik főzelékből és úgy jobban megetteKép De legalább a benne lévő vitaminokból is kapottKép
Mi már nem kapunk konakiont és félek, hogy az anyatej ben nincs elég K-vitamin. A változatos bébiételekben azért van valamennyi.

Na megyek, mert balhé van.

Puszi!
Kellemes Hétvégét!

Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

<!--attachment: -396267.unk*attachment_icon.gif*mac/unknown*39.2** --><center><pre>
Kép
https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7486/-396267.unk (39.2 k)</pre></center><!--/attachment-->KépKépKépKépKépKépKépKépKép

hát csajok,eszméletlen szórakoztató a gyereknevelés!KépKisnyúl olyan édi pofikat vág,főleg tükör elött,puszilgatja a másik Kisnyulat,megzabálom!KépKépKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Dóri,
tápszerrel kapcs. Megann és Barbi mindent elmondott. Én is csapvizet forralok, és azt adom egész nap, ill. én a forralóban melegítem minden alkalommal. Sztem Viki már elég nagy, hogy ne legyen cumizavaros.

Hát, én is tök sokat fogytam, már csak 54 kg vagyok, de ez még mindig 4-el több. És persze a 4 kg a hasamon lengedezik. Különösebben nem érdekel, már nyár végén gyerekproject, és ahogy nő majd a hasam, úgy tűnik el a háj. Kép
Majd ráérek 2. szülés után úszógumit eltüntetni. Kép

Nyúlné, Zita is nagyon szereti a kislányt a tükörben. Amikor kisírt a szeme, akkor is vigyorog rá. Kép
Vendég

Barbi, Megann, Angelani, Tünde!
Köszönöm az infókat!

Az a gond, hogy hiába próbáltam sűrűbben szopiztatni, köszöni nem kéri, csak max. 2.5-3 óránként. Kép

Asszem megpróbálom a cumisüveget, hátha most hajlandó lesz szívni belőle. Abból is milyen a jó?? Milyen üveg milyen cuclival, hogy a kis gyakorlatlan lányomnak megfeleljen?? A tejállagú tápihoz hány lyukú cucli? Újszülöttnek való?

nagyon köszi lányok.
megyek, kidőltem Kép holnap megnézem (és lementem a hsz-kat, mint a mostaniakat).
jóéjt mindenkinek,
Dóri
Vendég

Dóri, sztem a MAM-os hasonlít legjobban a cicire. Ahoz 1-es cumit vegyél, de a cumi hátulján rajta van, hogy mihez melyiket ajánlják.
Vendég

Sziasztok!

Kisnyúl, Gergő, Balázs, Panda, Léna, szóval minden baba (bocs, ha valaki kimaradt, nem direkt Kép ) gyönyörű! KépKépKép

Dóri!
Sajnálom a tejcsit, remélem tényleg csak pár nap és vissza tudod hozni! Én az első két hétben szorultam cumisüvegre, a Chicco-t használtam, azt a ferde üveget, aminek szelepes az alja,a hozzá lévő cumival(nem tudom szebben írni bocs) , de teának a MAM-ot használom most is és nagyon jó!

Angelani!
Gyógyulást!Kép

Ancsi! Gratulálok Melcsinek a 2. fogacskához! (Petinek még egy sincs, szerencsémreKép )

Mea, Ancsi, Angelani, Barbi! KösziKép

Egyébként sikerült kiválogatni a csempéket és járólapokat, már alig várom, hogy végre az új lakásban lakhassunk!!! Kép

Viki+Peti 28+ 1

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Barbapapa, nem reagált senki az időpontra, akkor neked írom, hogy ápr.28 volt amit utoljára beszéltünk...akkor induljunk ki ebből...Kép és aki akar majd csatlakozik...Sildike, Kuha, bizti jön, ha jó nekik az időpont...a többieket nem tudom.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Gyors bekukk! Kép

Dóri, Kép
Sajnálom, hogy így megbetegedtél és remélem mára jobban vagy! Nagyon drukkolok, hogy vissza tud hozni a tejet! Viki biztos nem értette, hogy miért nincs a ciciben elég tejecske! Kép Ne siesd el a hozzátápit, akkor inkább ideiglenesen tápszer, hátha utána vissza tudtok térni a cicire és szépen lassan ismerkedni a főzelékekkel.

Megann,
Léna tényleg gyönyörű! Kép
Meglógtál vásárolni? Kép

Davallia,
Panda cukorfalat a fürdőruhájában! Kép

Prüntyi,
Nekünk is jó az április 28. Kép Szeretnénk mi is jönni. Kép

Nyúlné,
Kisnyúl a négyzeten szuperaranyos!!! Kép

Barbi,
Nagyon helyesek a te fiaid is! Kép

Ancsi,
Gratula a második fogacskához! Kép
Nekünk is megkerült a visszabújt első pici fogacska. Kép

Jucc!
Fiúk helyesek! Kép

Sildike,
Lacika méreteihez gratula! Kép Szép kis vasgyúró! Kép

Benianyu és Dani, aki mához két hétre lesz fél éves, a heteket már nem vágom Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Csak, hogy a heteket is tudjuk. KépKépKép

<pre>
Anyuka Baba neve Baba szülinapja Súly, hossz Kórház Tesó (ha van) Kor / Lakóhely Baba kora
Aniko47 Balázs Született 2005.07.27 3300 gr, 49 cm 5 éves bátyó van 35 hét + 3 nap
Szmercsa Bátor Született 2005.08.06 2800 gr, 49 cm Szt. János Első baba 25 év / Budakalász 34 hét + 0 nap
Falina Jázmin Tímea Született 2005.08.07 2850 gr, 52 cm Schöpf-Mérei Első baba 27 év / Bp III. 33 hét + 6 nap
Duda Natasa Született 2005.08.07 3250 gr, 54 cm Schöpf-Mérei Első baba 29 év / Bp XIII. 33 hét + 6 nap
Zsófy Lilla Katalin Született 2005.08.10 3100 gr, 53 cm Pándy Kálmán Első baba 22 év / Bcsaba 33 hét + 3 nap
Vrucsincá Olivér Született 2005.08.16 3080 gr, 49 cm Pécsi Szül.Klinika Első baba 28 év / Baja 32 hét + 4 nap
Baby20 Petra Született 2005.08.22 3740 gr, 53 m Sárvári Önk. Kórház Első baba 21 év / Bő 31 hét + 5 nap
Kóbor Csaba Született 2005.08.23 3080 gr, 52 cm Szt. István Gabriella 2003.08.28 30 év 31 hét + 4 nap
Nemesek Kornél Született 2005.08.23 3100 gr, 53 cm Bajcsy-Zs Trisztán 2000.06.15 27év / Budaörs 31 hét + 4 nap
Pocakpacni Bálint Ádám Született 2005.08.29 3400 gr, 56 cm Szent Imre Daniella 1998.11.20., Marcell 2004.04.21. 25év / Bp.XIII 30 hét + 5 nap
Csikken Roland Született 2005.09.01 3055 gr, 55 cm HIETE Első baba Dunaharaszti 30 hét + 2 nap
Barbapapa Leon Született 2005.09.01 4070 gr, 54 cm Péterffy Noel 2004.04.17 29/ Bp. XI. 30 hét + 2 nap
Kuha Gergő Született 2005.09.03 3700 gr, 57 cm Kútvölgyi Első baba 26 év / Mogyoród 30 hét + 0 nap
Mea Lívia Született 2005.09.06 3950 gr, 56 cm II. Női Klinika Első baba 27 év / Verőce 29 hét + 4 nap
Angelani Erhard Született 2005.09.06 2720 gr, 51 cm HIETE Első baba 29 év / Újpest 29 hét + 4 nap
Rokica Zsuzsanna Született 2005.09.07 3950 gr, 58 cm Szt. István Első baba 30év / Újpest 29 hét + 3 nap
Cleo Maja Született 2005.09.08 3000 gr, 53 cm Szent István Első baba 32 év 29 hét + 2 nap
Juci6 Márton Született 2005.09.09 4200 gr, 60 cm Schöpf-Mérei Első baba 26 év 29 hét + 1 nap
Bab Kristóf Született 2005.09.09 3200 gr, 53 cm Szent István Első baba 27 év / Angyalföld 29 hét + 1 nap
Majola/ Tzsuzsa Júlia Sára Született 2005.09.09 3290 gr, 53 cm Szent István Első baba 35 év 29 hét + 1 nap
Ancsi Melitta Született 2005.09.11 2950 gr, 53 cm Miskolci Semmelweis Első baba 26 év / Miskolc 28 hét + 6 nap
Bodza Sarolta Született 2005.09.13 2940 gr, 54 cm Szent István Első baba 25év / Bp XIII. 28 hét + 4 nap
Bkriszta Kincső Emese Született 2005.09.13 3740 gr, 55 cm Schöpf-Mérei Ivett 1994.02.02 36 év / Csepel 28 hét + 4 nap
Prüntyi Tünde Enikő Született 2005.09.13 3990 gr, 60 cm Szent István Első baba 27 év / Veresegyháza 28 hét + 4 nap
Megann Léna Született 2005.09.14 3050 gr, 53 cm Szent István Első baba 26év / Budapest 28 hét + 3 nap
Spanci Kevin Született 2005.09.14 4160 gr, 54 cm Győr Első baba 29 év / Győr 28 hét + 3 nap
Cinka Réka Született 2005.09.15 3090 gr, 52 cm MÁV Első baba 33 év/ Szigetszentmiklós 28 hét + 2 nap
Viki27 Péter László Született 2005.09.16 3850 gr, 53 cm Pécsi Szül.Klinika Első baba 27 év / Pécs 28 hét + 1 nap
Thomasanne Tamás Született 2005.09.19 4100 gr, 57 cm Szent István Első baba 27 év /XIII. ker 27 hét + 5 nap
Dudukly Pálma Született 2005.09.22 4050 gr, 60 cm MÁV Első baba 34 év / Isaszeg 27 hét + 2 nap
Manka7 Jack Született 2005.09.22 3630 gr, 57 cm Schöpf-Mérei Első baba 31 év / Bp. IX. 27 hét + 2 nap
Havtunde Zita Született 2005.09.23 3740 gr, 52 cm Győr Első baba 32 év / Győr 27 hét + 1 nap
Márti27 Péter Bendegúz Született 2005.09.23 2850 gr, 51 cm Keszthelyi Városi Kórház Első baba 33 év / Budapest 27 hét + 1 nap
Nyúlné Márton Született 2005.09.28 3360 gr, 50 cm Péterffy Első baba 28 év / Bp XI. 26 hét + 3 nap
Jucc Gergely Született 2005.09.29 3500 gr, 56 cm MÁV Balázs 2002.07.05 33 év / Bp XX. 26 hét + 2 nap
Penna Tamara Született 2005.10.02 4350 gr, 54 cm MÁV Kevin 2003.06.13 31 év / Újpest 25 hét + 6 nap
Ayse Andris Született 2005.10.02 3800 gr, 56 cm MÁV Lili 2001.04.28 35 év / Nagykovácsi 25 hét + 6 nap
Davallia Anna Katalin Született 2005.10.04 3050 gr, 50 cm Miskolc Megyei Első baba 27 év / Miskolc 25 hét + 4 nap
And Eszter Született 2005.10.04 2400 gr, 49 cm I. Női Klinika Első baba 30 év / Bp 25 hét + 4 nap
B_brigi Barnabás Született 2005.10.04 2850 gr, 52 cm MÁV Marcell 2003.10.24 34 év / Dunakeszi 25 hét + 4 nap
Göndörzsóf Bulcsú Született 2005.10.07 3890 gr, 59 cm MÁV Gergő 2004.01.24 27 év / Budakalász 25 hét + 1 nap
Jatka Dóra Judit Született 2005.10.07 4050 gr, 53 cm Péterffy Első baba 28 év 25 hét + 1 nap
Sisotris Máté Bendegúz Született 2005.10.12 3650 gr, 58 cm Szt. Imre Első baba 26 év / Dunaharaszti 24 hét + 3 nap
Ppanna David Született 2005.10.12 3300 gr, 50 cm Algír Első baba 25év / Algír és Bp 24 hét + 3 nap
Napsugár012 Dorka Napsugár Született 2005.10.12 3250 gr, 52 cm Miskolc Megyei Első baba 27 év / Miskolc 24 hét + 3 nap
Katka Marci Született 2005.10.12 2950 gr, 50 cm Miskolc Megyei Első baba 27 év / Miskolc 24 hét + 3 nap
Judy68 Dominik Született 2005.10.13 4250 gr, 52 cm Dél-Pesti K. Edina 1997.03.12 és Martin 2001.10.18 37 év / Csepel 24 hét + 2 nap
Dóri_bp Viktória Dorottya Született 2005.10.14 3550 gr, 56 cm Uzsoki Gergő 1998.07.03 28 év / Újpest 24 hét + 1 nap
Hari Lili Dóra Született 2005.10.14 4200 gr, 58 cm Szt. István Első baba 30 év / Bp. XIX 24 hét + 1 nap
Benianyu Dániel Született 2005.10.15 3050 gr, 52 cm Szt. Imre Benjámin 2001.08.24 35 év / Bp. IV. 24 hét + 0 nap
Heni Ajsa Csenge Született 2005.10.30 2720 gr, 53 cm Schöpf-Mérei Első baba 29 év / Erdőkertes 21 hét + 6 nap
Annamami Márton Áron Született 2005.11.09 3230 gr, 56 cm Budai Honvédkórház Első baba 30 év / Bp. II. 20 hét + 3 nap
</pre>

benianyu

Benianyu, rendben! Kép

Na megyünk sétálunk Tüncsivel

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi Kép

Mi is megyünk a játszóra! Kép Kész az ebéd is! Kép
Bableves és rizskoch, Beni ezt kérte. Szerintetek már ehetnék én is levesből? Dani nem volt hajfájós picinek sem és mindjárt fél éves.

benianyu

Sziasztok!

Dóri
Nem riogatni akarlak, csak leírom az én tapasztalatomat. Nekem amikor már kevés volt a tej mennyisége, akkor tápszerrel kiegészítettem.
Sajnos pár napon belül az lett a vége, hogy nem akart cicizni Marci. Rájött nagyon gyorsan, hogy könnyebben jön a cumisüvegbőlKép
Szerintem legyél résen. Esetleg próbáld pohárból adni, vagy nem is tudom. Gondolom szeretnéd a tej mennyiségét vissza tornázni.

Mea, Megann
Segít a pocakon a sok-sok torna. De véleményem szerint olyan sosem lesz már mint volt.
Arra tud esetleg valamelyikőtök gyakorlatot, hogy a csípőről hátul hogy lehet levadászni az oda épült hájas jellegű cuccot??Kép

Tünde
Szerintem, ha a pocakodtól szeretnél majd ketteske után megszabadulni, akkor próbálj olyan "állapotba" kerülni a terhességig, amilyen szeretnél utána lenni. Szerintem sokkal nehezebb lesz megszabadulni tőle, mint most. Még jobban nyúlik a bőröd, lazulnak az izmaid. SzerintemKép

Prüntyi
A tali minket is érdekelneKép

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Dori!

Szerintem egy ekkora babának kizárt hogy az 1 es cumi kellene...az már nekik kevés.
Én Chiccot szoktam venni és már vagy 2 hónapja(Léna 4 hós korától) a 3 lyukút használom.
És a régi 1 lyukú cumikat is kilyukasztottam 3 lyukúra...
(A ciciből sem egy lyukon jön a tejcsiKép)
De ez csak az én véleményem.

M.

Kép

Kép
megann

Benianyu!

Igen, sikerült ellógni!
Jól be is vásároltam, csináltam húsvéti vázát az asztalra, nagyon tetszikKép
És délután végre meglógok 1-2 órát bartánőzni isKép

Reggeli egész jól ment, bár apa ette meg a tejpép felét, azt mondtaKép.
Na mindegy, majd az ebédet én adom, így viszont apának jut a tápszer délután amitől nagyon tartok....Kép
Remélem nem lesz gondKép

M.

Kép

Kép
megann

Prüntyi!

HátKép
Pedig én azt hittem hogy az amerikai csokitorta szelet segít az úszógumimon amit most hoz éppen apa nekem a cukibólKépKépKépKépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Dóri!

Mihamarabbi gyógyulást neked! Csak annyit akartam hozzátenni, hogy Zsuzsa is az 1-es cumiból kapja még a kaját ha cumisüvegből kapja. Kiszívja azzal is. Igaz, van egy-két háromlukú is, de inkább az 1-est használom, mert őt nem zavarja, és én nem akarom hogy azért szokjon át, mert abból könnyebb szívni. Azonkívül az 1-es lukú, ha leejti vagy játszik vele, nem csöpög. Mi is az Aventet meg a Mam-ot használjuk, a Mamból pláne inkább az 1-es lukat, mert a 2-es nagyon csöpög, igaz, abból ő csak vizet kap.

Havtünde:

Holle rizspép:
http://www.unas.hu/shop/shop_artdet.php?shop_id=3487&cikk=unas_558296&page=1

Ezt a boltot egy nyári babás anyuka csinálta, rendelni is lehet tőle, ha gondolod. Nem tudom, mennyi az átfutási idő.

Zsuzsa baba ma kapott Hippes zöldséges-rizses-csirkét kaját és úgy néz ki, ízlett neki. Kép Lehet hogy nem az édeseket csípi igazán?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!Kép

Dóri!Kép
Az igaz, ha cumisüveg akkor tuti átszokik arra ha sokáig kapja abbólKép
Lívinél is ez volt, hogy nem kellett a cici márKép
Gyógyulj meg hamar!!!

Megann!Kép
Igen ez a bosszantó, hogy tök pici méreteket hordok meg mindenki dicsér de a hasamat nem látják amit összefog a naciKépKépKép vagy KépKépKép???!!!

Juci!Kép
Akkor kipróbálom a hasizomgyakorlatokat, kiváncsi vaygok bár tény, hogy ugyanolyan nem lesz a hasink soha, de nem baj csak ne legyen ennyire lógósKép

Sis!Kép
Te csinálsz hasizomgyakikat???Kép
Próbáljuk ki hátha hamarabb visszamegy a háj.

Mindenkinek nagyon szép hétvégét,bár errefelé nagy gond most az árvíz, minket nem érint, de tudjuk mivel jár ez sajnos.
A 2002-esnél éjszakán át homokzsákokat pakoltunk és sikerült megfékezni Nagymaroson.
most is állítólag akkora a víz, majd holnap megnézzükKép

De ettől függetlenül legyen szép mindenki napja!!!Kép

Mea
mea

Sziasztok!

Jó rég szóltam már hozzáKépKép, de a babákat figyelem. Nagyon édik.
Remélem Ti is emlékeztek ránkKép

Benianyu
Márk sem az igazán hasfájós kategóráiába tartozott, mert az Infacol annak idején segített rajta. De egy hete kb. ettem bablevest (vajbab) és éjszaka 2x olyan ordításra keltünk és úgy huzogatta szegény a lábát és ment a rotyi rendsen, hogy tuti fájt a hasa. Még újszülött kornában sem sírt ennyire. Sztem vigyázz a babbal!

Lenne egy kérdésem, illetve tanácsot szertnék kérni, elsősorban a tápszeresektől.
Most jutottunk el arra a pontra, hogy nagyon kevés a tejci és próbálnék Márkiboynak tápszert adni, hogy a vitaminok, ásványi anyagok és a megfelelő folyadék mennyisége azért meg legyen.
Sajnos eredménytelenül. Már a 3. tápszerfajtát veszem neki( vaníliás) és még ezt sem fogadja el. Kiköpi, ordít, ökölődik.
Először azt hittem a cumisüveggel van baja, de nem. A csőrös pohárból sem fogadja el, amiből a vizet issza. Sőt, már kevertem tejpépbe is, de azt nem ette meg, kiérezte az ízét.
A doki szeritn 1 éves koráig vagy anyatej vagy tápi kell. Azt mondta, türelemmel adjam neki. De azt, hogy kell?
Van valakinek valami jó ötlete, tanácsa, tippje?

Előre is köszönöm.

Szilvi és Márk

Ha nem haragszatok,teszek fel képet Márkról

Kép

Kép

Kép
Kép
kismama2004

KépKépKépKép

voltunk megint babaúszni,de Kisnyúl olyan nagyon fáradt volt,hogy megint azzal volt elfoglalva,hogy mindent a szájába tömhessen!Képaz elején még nagyon élvezte,de aztán nyivákolt,bár nem csak ő,hanem sorra az összes baba,biztos babafront van!Kép!
ma nagy vendégsereg érkezik,mindenki ma szeretné látni kisnyulat!holnap meg a maradék!
nagyon szép hétvégét mindenkinek(szép is),ha netalán nem tudnék jönni!
Nyúlné és Kisnyúl26+3(köszi Benianyu)

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok, látom mindenki sétál...Kép
Tüncsi is negyed 10- du. 1-ig aludt, most motyog, de lassan megint kiviszem...este találkozunk...Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Nyúlné!
Kisnyúl tündéri a tükör előtt is meg az usziban is!Kép
Remélem jövő hét csütörtökre teljesen meggyógyul Leon is és végre mi is kipróbálhatjuk ezt a szupi uszi.

Dóri!
Hogy vagy? Hogy megy az evés?

Tünde!
Írtam válasz mailt is, megkaptad?Kép
Fodrász milyen volt?

Szilvi!
Márk nagyon szép kisfiúKép
Tápit első fiamnál kanállal etettük, neki se kellett se pohárból, se üvegből, pedig hetekig próbálkoztunk.Kép

Prüntyi!
Ok, akkor április 28!Kép

Ma végre eljutottunk az állatkertbe, fiúk nagyon élvezték, persze főleg Noel.
10-kor már elindultunk és 3 után értünk csak haza. És még így se láttunk mindent.
Noel föl-le rohangált kiabált, annyira lelkes volt. A tigrisek voltak a nyerőkKép
Mindjárt rakok fel képeket is.

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Elefántetetés
Kép

Tízórai
Kép

Apa a fiúkkal
Kép
Kép

Mindjárt jön a többiKép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

A tigrissel nekünk is kellett képet csinálniKép
Kép

Apa NolcsivalKép hiába van testvérfellépő, ez a tutiKép
Kép

Állatsimizés
Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok,
sajna esélyem sincs visszaolvasni 2 hetet Kép Remélem semmiről nem maradtam le.
Nagyon nincs időm arra, hogy olvassalak vagy írjak nektek. Olyan kár, mert ez a kikapcsolódásom Kép
Roli négykézláb mászik és ha megkapaszkodik akkor fel is áll. Nagyon ügyi, de el is jött az ideje, hogy jobban kell rá figyelni.
Tegnap előtt leesett az ágyról, úgy hogy körbebarikádoztam. De semmi baja nem lett egy kis sírás volt. Tegnap meg magára rántotta a vezetékes telefont. Nőtt is a fején egy kicsi púp, de lenyomtuk. Hívtam a dokit és azt mondta, ha nem hány vagy ájul el akkor nem lesz gond. Szóval folyamatosan rajta kell hogy legyen a szemem. Ma vettünk is mamikával közösen egy járokát neki igy legalább kicsit tudok majd mással is foglalkozni.
Ma 7 hónapos Kép Bolondok napján.
Megnézem a képeket amiket tudok. Pusz mindenkinek. Kriszti és Rolika

KépKép
Kép
csikken

Csikken!
De ügyi a kisfiad, sokkal többet tud mint Leon, pedig egy napon születtek!Kép
Leon csak a hasán fekszik, kicsit emelgeti már a fenekét, de a négykézláb még messze van.
Mondjuk azt nem is várom, hogy elkezdjen mászni, de az jó lenne, ha tudna már ülni. Feküdni nagyon nem szeret márKép

Barbi, Leon (aki ma 7 hónapos), Noel(aki mindjárt két évesKép), Apa

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi, szerintem nálunk sokat jelentett, hogy gyógytornászhoz jártunk és otthon napi 2-3* tornáztatni kellett.
Amikor abbahagytuk (már csak kontrollra kell járnunk) mondta a dokinő, hogy a régi modszertől sok baba hiperaktív lett. Szerintem ettől is ... Bár én nagyon nem szeretném, ha Roli az lenne.
Egy szabad pillanatom nincs. Most lement apukám vele Kép
Kb este 11 körül alszik el és reggel 8 tól van fent. Onnantól kezdve csak max 1-2 órát alszik a többit mássza, kussza, stb.
Ülni ha lelültetjük akkor megül, illetve kb 3-4* ült már fel magától.
Kriszti, Roli

KépKép
Kép
csikken

Barbi,
Nagyon jók az állatkerti képek, a fiúk édesek, de mind a négyen nagyon helyesek vagytok. Kép Noel tényleg Apára hasonlít. Kép Leon meg rád! Kép
Tigrises kép nagyon tuti! Kép Vajon miért olyan ismerős? Kép Kép

Nyúlné
Kép Kép Kép

benianyu

Sziasztok!

Tofi már egész jól van (szerencsére az éjszaka is sírásmentesen telt), úgyhogy ennek örömére ma kimerészkedtünk a Margitszigetre ebben a szupi időben. Készítettünk néhány képet:
Kép
Kép
Kép
Apa viccelődik velem:
Kép

Szilvi,
Márk nagyon édes!

Nyúlné,
Rágicsáló, lubickoló Kisnyulad csudahelyes!

Barbi,
Igazán szép család vagytok! Klassz lehetett az állatkerti séta!

Kép
Bab és Tofi
bab

Sziasztok!

Igy jár, aki nem tud jönni pár napig. Győztem visszaolvasni!KépKépKép

Barbi!
Nagyon szép kis család vagytok!Kép

Dóri!
Remélem már jobban érzed magad és hogy a tejcsi is visszatér még!Kép Segíteni sajnos nem tudok, nálunk nem volt ilyen probléma szerencsére! De drukkolok!

Prüntyi!
Az időpont elvileg nekünk is jó!Kép

Csikken!
Hogy lehet, hogy a tornától hiperaktívak lesznek a babák?
Rolika nagyon ügyes!Kép

Nyúlné, Davallia, Megann!
Képek szuperek, babók tündériek, na és Léna szempillái valami hihetetlen igézőek!KépKépKép

Húú, hirtelen ennyi jutott eszembe!
További szép hétvégét mindenkinek!Kép

Andi&Nati 33+6

Andi&Nati

KépKép
duda

sziasztok!

Sajnos még belázasodtam és a gyomrom is fáj, fekszem. Kép Viszont, ami a legrosszabb hát bekövetkezett.KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Az előző etetésnél sem éreztem már, hogy belövellt volna a tej, de még kettőből jól lakott, azonban most az 5 órásinál nuku tejcsi, pedig hamarabbra is megetettem, hátha. Kép ott tátogott szegényem, és nulla tej jött. KépKép Csináltam tápit üvegbe, ahogyan a használati írta, és öklendezett tőle, ha a szájába került a tápi, akkor nagyon csúnya arcot vágott és nem volt hajlandó többet lenyelni belőle. Cumit be sem kapja ezuek után többet sajnos. Kép Szóval ezzel a HA-s üveges tápival esélytelen vagyok Vikinél. KépKép

Nem tudom mi lesz itt az esti etetésnél, amikor világéletemben a tejcsi kevesebb volt esténként, de két ciciből jól lakott mindig, nappal meg egyből. Nyakalom az ásványvizet, hátha, pedig hánynom kell tőle elhihetitek. Kép

A kanalazás marad csak, Sinlaccal sűrítve, ha azt sem eszi, akkor nem tudom mi lesz. KépKép Próbálta Apa is az üveget, hátha tőle elfogadja, de ugyanaz a helyzet sajnos.

Barbi!
Mennyi Sinlacot tegyek hozzá???

És a mellem formáján is látszik már, hogy abban bizony nem nagyon van tejcsi. Sőt semmi. KépKépKépKépKép
Szerintem ezt bebuktam, pedig nagyon nem szeretném, és nincsen ötletem mi lesz ha nem hajlandó megenni. Üveg tényleg nem kell neki. Kép
Lányok, most itt ülök és bőgök, úgy el vagyok keseredve. KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Dóri
Vendég

és az a baj látjátok, hogy sajnos egy k..a betegség elviheti a tejcsit. KépKépKépKép hát én sem gondoltam volna. KépKépKép Viki meg sosem ivptt üvegből, utálta. KépKép
Vendég

Barbapapa!Kép

Nagyon jók a képekKép
Gyerekek cukik nagyonKép
És nekünk is ilyen babakocsink vanKép
Csak a teraszon altatni nem ebben szoktam, hanem egy Bergon tpusúban mert az jó nagy belül.Kép
Viszont ez a babakocsi nagyon klassz, szeretjük.Ti is?
Van hozzás mózesetek is meg autósülésetek?
Ja és a mózesről tetted át a kupolát???
Mert nekünk másfajta van kifejezetten ehhez a sportrészhez.Én nem tettem át a mózesről a kupolát.
A testvérfellépő mennyi volt?

Bab!Kép

Tofi nagyon édes babaKép

Jaj ma annyira jó idő meg kedvem volt.
A tegnapi első tortám szupi lett, holnap viszem Lívi uncsitesójának 1 éves szülinapjára, persze a felnőtteknek ugyanis tojáslikőrtortaKép

Viszont az árvíz komoly erre felénk isKép
Hát reméljük nem lesz magassabb a vízszint mint 2002-benKép

Folyamatosan rakják a zsákokat+szivattyúznakKép

Elmentem ma sétálni Nagymarosra és akkor láttam.

Na megyek mert Lívi végig gurul már a szobán és mindent elér márKép

Mea
mea

DóriKép

De sajnálomKép
De kérlek ne keseredj el.
A Sinlacot megeszi vagy azt még nem adtatok???
Ha éhes lesz előbb utóbb muszáj lesz megennie a tápit is csak fura neki a fini anyatejcsi után.
Pedig az is fini, Lívi imádja a tápit dehát ő már elejétől kapja.Mondjuk nekem mindent megeszik mert amikor volt még tejcsim ő utána simán bevágta a tápit is.

Azért mindig ciciztest jó sokáig mielőtt eszik az üvegbő/kanállal és utána add neki!!!!!
És hagyd sokáig cicin, hogy legyen inger.

Én ezt szúrtam el anno, mert nekem írtó kevés tejcsi jött és ahogy kiszívta már vettem is le ciciről.Nem kellett volna.....
Akkor talán előbb utóbb több lett volna a tejem....

Nagyon drukkolok, hogy megegyen egyelőre mást is és remélem visszaáll a tejcsi is!!!!!!!!!KépKépKép

Csak kérlek ne pánikolj(tudom nehéz és könnyű ezt mondani) de ez volt a másik gond nálam mert én elejétől fogva görcsöltem h nem lesz és bizony nem is lett többKép

DRUKKOLOK NAGYON ÉS NYUGI!!!!!!!!!KépKépKép

Mea
mea

Dóri!

Figyu tuti lesz még tejcsid mert nekem még a mai napig egy egy csepp is kicsordul ha megynomom a cicimet.
Én állítom ha újszülöttet tennék a cicimre megindulna megint!!!!
Csak Lívi már be sem kapjaKép
Imádja a cumisüveget(sajnos).

Fel a fejjel ha meggyógyulsz, lenyugodsz eszel iszol rendesen és sokat cicizteted tuti lesz megint!!!!!!!!!!KépKépKép

Mea
mea

Kismama!Kép

Márk nagyon helyes és milyen nayg márKép
Úgy repül az idő és annyit változnak, el sem hiszem h már 7 hónapos lesz Lívi.
Ma láttam egy 5 hetes kisbabát és olyan picike voltKép
Tök furi volt mellette Lívim.

Nyúlné!Kép
Uszodás képek szupik, Kisnyúl édes ahogy ficánkol a nagy vízbenKép
Zabálni való baba az biztos!!!!Kép

Mea
mea

Mea!

köszi, hogy írtál, tényleg bepánikoltam nagyon. Most nekiálltam a Laktoherbet inni, hátha, még jó, hogy nem dobtam ki.

Sinlacot még nem evett. Barbi ajánlotta, hogy a tápit sűírtsem be vele, és kanállal. Kanállal eddig nem volt baja, almapürét szépen ette, de hát azt nem adhatok neki vacsira!! Kép

Annyira féltem a kis bébimet. Kép Remélem tud vmit enni. Kép
Vendég

Prüntyi!

dátum jó, megyünk mi is.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: