A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok Pocakosok!!

Nem tudom, hogy emlekszik-e meg Ram valaki, marc. vege ota nem jelentkeztem, de nalunk most nincs net.
Heni mar elhirelte, hogy apr. 7-en megszuletett Ivan, aki egyre nagyobb azota (mar 7kg) es egy igazi kis Figura.
Mindenkit puszilok es kitartas - csodalatos anyanak lenni! Hihetetlen, amikor tenyleg kibujik es ott van Veled.
Jotanacs a szuleshez, hogy a tolasi szakasztol egyaltalan ne feljetek!

Elvezzetek ki a terhesseg minden percet!
Puszika es csodad babakat Mindenkinek!

Mummy
mummy

Úgy látom elsõként újságolhatom el, hogy Halacska múlt éjjel 0.55-kor világrahozta Anna Mirát, aki 2500 g és 50 cm.
Egészségesen és villámgyorsan megszületett, gátvédelemmel.

Tünde
Névtelen

Halacska!
Hát ez nagyon szép volt!!! Gratula! Nagyon szép mamiságot és sok tejcit! Kép
bringa (32+5)
bringa

Halacska!

Nagy-nagy gratuláció!!!KépKépKép

Itt a babás táblázat is!KépKépKép
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Margaréta Lili 3350 g, 50 cm 2002.05.28 ( + ) 3 nap
Mano ??? 3650 g, 57 cm 2002.05.28 ( + ) 3 nap
Kata007 Dóra 4000 g, 55 cm 2002.05.29 ( - ) 5 nap
Bori Katalin 4140 g, 55 cm 2002.05.30 napra pontos babaKép
Norci Vilike 4520 g, 60 cm 2002.05.31 ( - ) 2 nap
Martina Kristóf Gergely 3400 g, 54 cm 2002.06 01 napra pontos babaKép
Törpi Zsófia Lilla 3750 g, 60 cm 2002.06.06 ( + ) 4 nap
Viki (ikrek) Balázs 1980 g, 44 cm 2002.06.04 ( - ) 59 nap
Viki (ikrek) Levente 1560 g, 38 cm 2002.06.04 ( - ) 59 nap
Any Lili 2450 g, 48 cm 2002.06.07 ( - ) 10 nap
Blano Noel 3350 g, 56 cm 2002.06.12 ( - ) 3 nap
Pucúr Dóra Napsugár 3350 g, 56 cm 2002.06.12 ( - ) 3 nap
Kato Ádám 3100 g, 51 cm 2002.06.13 ( - ) 4 nap
Vicamama Réka 4600 g, 52 cm 2002.06.04 ( + ) 9 nap
Halacska Anna Míra 2500 g. 50 cm 2002.06.30 ( - ) 17 nap</pre>

sasha
26+4

Kép
sasha

Sziasztok!

Halacska gratulálok én is, minden jót nektek!!!

Zsanci!
Annyira megértelek! De azt gondolom, hogy megoldjátok ezeket az "apró" problémákat könnyedén, hiszen nincs semmi baj, egészségesek vagytok!! Mi majd októberben költözünk két hónapos lesz akkor a kicsim, a nagyfiam pedig benne a dackorszakban, és félek a féltékenységétõl is.. Ügyesek lesztek!
Csipkebogyó!
Gratulálok, ez nem kis teljesítmény volt!
És köszönöm neked és sashának is, hogy örültetek a házikónknak.
Sasha! Azt hiszem elírás van a táblkázatban, de ezzel nem akarlak zargatni, most még csak a 32. hétben vagyunk.
Lányok!
Bár már egyszer szültem, de akkor ez nem merült fel: visztek tejszívót a szülészetre? Sokaktól olvastam, hogy isist vásaároltatok. Nekem medela van ami elektromos, azt nem is tudom, hogy használnám. És ami a legfontosabb, abban a pár napban, hogy fertõtleníthetjük? Az én kisfiam az ottani cumisüvegtõl is szájpenészt kapott....Szóval ez foglalkoztat most igazán..ha lenne hozzáfûznivalótok akkor szívesen venném.
Ha nem jelentkezem akkor is olvaslak benneteket!!!!
Sziasztok, vigyázzatok magatokra!
bmary32+3
bmary

Gratula Halacska!
Nagyon ügyi voltál, legyetek nagyon boldogok!!!!

Mi lesz most velem, (hiszen egy napra voltunk kiírva)? Azt hiszem nekem is igyekeznem kell. Rábeszélem a babucit, hogy most már õ is jöhet. Akár egy hét múlva is........

Puszi: Ágota, aki majdnem 37
Ágota

HalacskaKép
Nagy-nagy gratulaKép a picilányodhoz és sok boldogságot és sok-sok tejcit kivánok Kép

Üdv Csics 35 hetesKép
csics

Halacska!

Bár már írtam sms-ben és emailben, itt sem mulaszthatom el a gratulációt az új családnak!

Kispapának is sok boldogságot és örömet a pici lányhoz, hétfön megnézünk benneteket élõben is! Már alig várom!

Lányok!
Velünk annyi, hogy egyre többször és erõsebben görcsölgetek, a combom nyilallgat, de még semmi rendszeresség bennük, pedig bíztatom ám õket rendesen!!!
Úgy szeretnék Halacskáék után a következö lenni a táblicskuban... Szorítsatok Lányok, mert már nagyon várjuk kis Gumimacikát!!!

Kellemes 7végét mindannyiótoknak!

gumicukor 39+1

KépKép
KépKép
gumicukor

Halacska,
Gratulálok és örülök, hogy minden rendben veletek!Kép

Bmary,
Múltkor én azt olvastam valahol, hogy antibakteriális mosogatószerrel végszükség esetén lehet tisztíteni ezeket a dolgokat. Már én is gondolkoztam egyébként ezen, de hát csak segítenek majd a kórházban is nekünk. Elsõ babásként próbálok optimista lenniKép.

Ágota, Gumicukor,
Bíztassuk egymástKép!

Pusz,
Ilke 37 (de már majdnem 38Kép)

KépKép
KépKép
ilke

HALACSKA!!!Kép KépKép

GRATULÁLOK!!!!KépKépKép SOK BOLDOGSÁGOT!!!KépKépKép

Puszi: Sheila és Melissa / ma 2 hónapos /

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok

HAlacskanak sok puszi es gratulacio megint, bar mar Gumicukorhoz hasonloan sms-en en is megtettem....Kép Nagyon orultem am, mikor reggel meglattam az sms-uket.KépKépKép
Jol beeloztek nehany Babocat, igaz, Gumicukor?

Apropo Gumicukor,

Mi is megyunk hetfon ctg-re, 2-re es megnezzuk Halacskat es a kis Annat, lehet,hogy osszefutunk? Te mikor jarsz arra? Nagyon szurkolok am neked is, hogy fogjanak ott....es minel elobb megismerkedhess Gumimacikaval....Mi meg nem artana ,ha huznank egyben vagy 2-3 hetig..Kép

De hajra a tobbi turelmetlen finisesnek is...Kép

pusszancs
Nyuszi
(ma 36 hetes Kép)
Nyuszi

Halacska, nagyon gratulálok nektek a pici lányhoz!!!
Barbi
(aki még csak 9 hetes)
Barbi

Halacska!

Nagy-nagy gratuláció!KépKépKép

Bmary!

Én viszek mellszívót (Avent Isis-t). Jó, hogy mondod a sterilizáció kérdését, mert el is felejtettem. Mostanában lehet hidegsterilizációs folyadékot kapni (pl. Chicco-t): x liter vizhez kell egy kupak ilyen folyadék és bele kell tenni 30 percre a sterilizálandó dolgot, aztán alaposan leöbliteni és kész is. Igy alkalmazva akár gyerekjátékot, cumisüveget stb. is lehet sterilizálni (olyan dolgokat is, aminek a kifözéses, mikrózásos sterilizálás nem tenne jót). Talán ezt a módszert lehetne alkalmazni a kórházban is. Igaz, ha jól emlékszem a fianál, ha kértük, a mellszivót is betették az ottani sterilizálóba, nem tudom, ez azóta hogyan alakult.

Csics!

Hálós bugyit gyógyszertárban és gyógyászati segédeszköz boltban lehet kapni, 2 db egy csomagban, szerintem 2 csomag (4 db) böven elég akkor is, ha csak azt akarsz használni és bugyit nem, mert hamar ki lehet mosni, könnyen megszárad.
A csipöméretet fogják kérdezni, mert attól függ, hogy melyik méret kell, azt hiszem egy csomag kb. 300 Ft.

Beszti
39+1 (És még mindig egyben, bár mostanában mintha jósolgatánának a fájások. Kedden meglátjuk....KépKép
Gumicukor! Hajrá!KépKépKép 1 nappal megelözhetsz (de csak akkor, ha az a nap a jövö héten leszKépKépKép)!)

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!
Jó régen voltam. Hát történtek közbena dolgok rendesen. Most anyáméktól tudok netezni.
Múlt szombaton olyan gyomor görcseim lettek, hogy ki kellett hívni az ügyeletet és azonnal bevittek a legközelebbi kórházba (Csepeli, úgyhogy valakit érdekel megírom a tapasztalatokat is legközelebb) A babának nem lett semmi baja, de nekem eltartott 3 napig mire kijavítottak, úgyhogy csak most engedtek ki. Most már ok. De nem tudják mi okozta, vizsgálatokat meg nem nagyon tudnak csinálni a babu miatt.
Köszi mindenkinek aki írt gyomorgyógyszer ügyben, de sajna egyik sem jött be.
Most aztán fekszem (na meg ülök).

Olvasgatok, aztán jövök megint.

Puszi
dec8 (29)
dec8

Segítség!!
Mi a kismamás képtár linkje????
Csak az irodában van meg

dec8
dec8

Sziasztok Mindenki,

HalacskaKépKépKépKép
Nagyon gratulok es minden jot kivanok en is nektek.Kép

Dec8
www.keptar.hu/kismamak
Sajnalaom hogy a korhaz lett a vege.Legalabb jo kezekben voltal es orulok hogy mar jobban vagyKép

Gumimaci,
Szoritunk hogy tenyleg Te legy a kovetkezo....

Pocok,
Koszi akkormajd megnezem magamnak a Krisztat is.Vegul is meg van idomra.
A jovo heten megyek a dokimhoz is es a terhelesesre is.
Vegul is a korhaz mellett dontottem mert az a tuti ha ketszer vesznek vert.

Csics,
szerintem nem baj ha gyumit eszel mert a babud akkor is fejlodik.LEhehet hogy Te mar eddig felszedted a magadet es most ebbol eszik a baba.

Ilke,
Te csak takaritgass hatha a kovetkezo meghozza az eredmenyt.

Lanyok,
Tegnap vegigjatunk egy csomo aruhazat es mar nagggyyyabol tudom mibol mit akarok venni a babanak.De azert meg varok szept eleig a megvetellel...
Jol el is faradtam,viszont ma meg videken voltunk egy rokonnal malnat szedni hogy legyen telen a hutoben meg az uvegben szorp.Persze en csak a huvosben ucsorogtem nagyreszt de amalna az izlett a babinak is mert nagyon mocorgottKépKép
Sajnos holnaptol az utod betanitas miatt nem tudok mindig benezni de azert e1x naponta megengedem magamba.Addig kikuldom kavezni...Kép

Mindenkinek szep estet,
Pusza
Kataa
23+5

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Halacska!KépKép Gratulálok a kislányodhoz, sok-sok boldogságot Nektek!Kép

Gumicukor!
Hajrá, most már nincs sok hátra! (istenem, de irigyellek ezért!Kép

Sterilezés: nálunk a kórházban megcsinálták, annak aki kérte. Én szeretnék majd bevinni mellszívót, mert anno a gépnél mindig hosszú sorok álltak, és volt, hogy csak éjjel jutottam hozzá.

Türelmetlenkedõ Nagypocakoknak Képhajrá!!!

Pusz
Zulu
17+x

Kép

Kép

Kép
zulu

Halacska!
Gratulálok a kislányodhoz, sok boldogságot és jó egészséget!

Bmary!
Én majd a 3. nap körül behozatom a mellszívót, addig kiderül az is, hogy mi a szokás a kórházban, hogy lehet fertõtleníteni. Egyébként én vettem fertõtlenítõ folyadékot, jobb mint fõzögetni.

Lányok, annyira álmos vagyok mindig, alszom délutánonként, ami velem nem sokszor esett meg az életben, mintha valamire készülne a szervezetem.

Gumicukor! Szerintem már nincs sok hátra..

Conti (38+2)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok Mamucik!

Halacska, gratulalok, es sok sok boldog percet kivanok egeszseges kislanyoddal!

Csipkebogyo, neked is gratula a vizsgahoz, ugyes vagy!

A szulest megcelzoknak pedig minden jot...sokan vagytok most epp a finisben!

Ugy latom a tablazatot meg mindig en vezetem- alulrol! Varjatok csak ki veget, leszek en meg fent is!!!
Sajnos jo hireim nincsenek...ferjem munkahelyerol 7 embert kirugtak, es lehet, hogy mindenki lapatra kerul, mert bezarjak a ceget! Akkor viszont nekunk annyi, meg egy bambi...!!! Eleget idegeskedtem mar az elmult napokban, ezert nem is irtam itt a Tarsalgoban...most mar kezdek napirendre terni felette, lesz ami lesz, segiteni egyelore nem tudok a helyzeten, raerek majd akkor kiborulni, ha tenyleg elesedik a helyzet...de valahogy akkor is lesz majd, es megoldjuk a dolgokat...
Most dobbenek ra, nem felelotlenseg e 3 gyereket vallalni?!

Na jo, vidamabb tema...szerdan nyaralni megyunk Olaszorszagba, Napolyba, meglatogatjuk a ferjem kollegait, akikkel meg Franciorszagban dolgozott egyutt! Mar alig varom, pedig ket gyerekkel, stand by repjeggyel, atszallassal, biztos nem lesz kejutazas...de ha mar ott leszunk...ezt muszaj lesz elvezni!!! Csak remenykedem, hogy nem leszek tul gyakran rosszul...bar eddig szinte minden este meglatogatott Roka Rudi...

Gyerekek most nyammogjak a tejberizst meggylekvarral...es en meg azt hittem tul sokat foztem...

Kellemes gombolyodest mindenkinek!

Zsuzsi
majdnem 9
zsuzsi74

Dec8
Nagyon sajnállak a gyomrod miatt, nekem volt már gyomorgörcsöm, tudom, milyen rossz az. Remélem, most már nem lesz vele problémád!

Zsuzsi
Tényleg rossz hír, de azért bizakodjatok és mindenképpen élvezd a nyaralást! Kép
És szerintem legyél büszke arra, hogy már a 3-at várod, biztos nem könnyû anyagilag, de megéri!!! Kép

BMary
Jó, hogy kérdezted, mert ez eddig eszembe sem jutott, hogy esetleg vegyek fertõtlenítõ folyadékot Kép

Conti + Finisesek
Szerintem is készülõdik, olvastam is vhol, hogy ilyenkor ezért álmos annyit az ember. Az arcod még nem mindenórás? Kép

Nagyon drukkolok mindenkinek, Gumimaci, Ilke, Conti, Beszti, Dió Kép

Lányok
Nektek milyen színek lesznek a babaszobában?
Vagy a babaágy körül, ha nincs külön szoba?

üdv,
bringa (32+5)
bringa

Sziasztok!

Elõször is Halacskának hatalmas gratula és sok-sok tejcsit a pici lánynak! KépKépKép

Ilke!
Sajnos most nem tudok bõvebben írni, de ígérem pótolom és remélem hamarosan találkozunk az elsõ napokban.

Sasha!
Láttam, hogy írtál, de elolvasni nem tudom, mert csak a szerveren néztük meg. Nem akarunk erre a kisgépre levelezõt telepíteni. Ha minden igaz szerdán áll majd a nagygép.
Köszi, hogy gondoltál ránk, de sajnos a számlák nincsenek már meg, így megy az egész dolog zsebbõl. Kép
Ha lesz gép jelentkezem.

Puszi

Kata és Dóri (aki tegnap volt 1 hónapos)

KépKép

KépKép
kata007

Halacska!

Nagyon sok mindenfele jot kivanok Neked/Nektek!KépKépKép

Sziasztok Lanyok!
Most ertem vissza a Balatontol,meg egyben!Termeszetesen nagyon kellemes volt a forro napokat a Balcsinal es a Balcsiban tölteni,jokat usztam a nagy pocakkal!
Szerencsere nem jutott a pocaklakonak eszebe,hogy 4-5 hettel elöbb szülessen!
Tegnap kezdtük a 37.-ik hetet es most elkezdem inni a malnalevel teat.
Keddtöl pedig jarok akupunkturara,ami szinten a tagulasi szakasz megröviditeseben kellene,hogy segitsen!(Aaronnal bejött Kép!
A mult heti termest meg persze nem sikerült atolvasni,de azert majd megprobalom atfutni!
Mindenkinek jo pocakosodast kivanok es hajra vegzösök!

szioka,Kryss (36/2)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Lányok
Tudom, hogy van egy olyan topic, hogy mit kell a kórházba vinni. De én most néztem meg, és összeollóztam azt, meg az összes könyvembõl meg a saját ötletembõl valókat. Gondoltam beteszem ide, úgyis nekünk a legfontosabb (bocs, egy kicsit hosszú a lista). Ha még van ötlet, írjátok meg!

KÓRHÁZI PAKK
- személyi igazolvány
- TAJ-kártya
- kismamakönyv
- leletek
- 1 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat/apasági nyilatkozat
- papucs két pár
- hálóing vagy pizsama (ha nem adnak kórházit), de olyan ami felül gombos, hogy szoptatni tudjál. Jó mély gombolású legyen! Legalább kettõ!
- zokni
- mellszívó + fertõtlenítõ
- melltartóbetét (sok, ha eldobhatós)
- szoptatós melltartó
- rádiótelefon
- fejhallgatós kisrádió
- szoptatós könyv vagy kismama könyv, amiben tanácsok és ötletek vannak a gyermekágyi idõszakra vonatkozóan
- boríték (ez mindig kelendõ portéka, mert általában mindenki elfelejti, és aztán szegény férjeket szalasztják el vásárolni)
- borítékba valót a férjed hozza, mert mindennek lába szokott kelni
- sok-sok rostos ivólé
- néhány szendvics,
- szõlõcukor
- egy üveg Laktoherb (üdítõnek is jó, ha behûtöd)
- könyv vagy újság
- nálunk a babáknak adtak kórházi ruhát
- evõeszköz
- szalvéta
- vigyél egy konyharuhát is, mert ha elsõ nap nem tudsz ülve enni, akkor félfekve magadra tudod teríteni, és mégsem leszel teljesen maszatos
- sokan azt mondják, hogy a felfújható úszógumin jobban tudtak ülni az elsõ napokban.
- legalább két törülközõ (kéztörlõnek és zuhanyzáshoz)
- kézfertõtlenítõ vagy antibakteriális folyékony szappan
- sok bugyi, mert naponta több is kellhet/inkontinencia nadrág(hálós bugyi, TENAFIX betét)
- inkontinenciás betét, de legalább a sima egészségügyi betét éjszakai változata
- WC-re papír ülõke
- popsitörlõ, saját részre is, mert még a WC papír is dörzsinek tûnik az elsõ napokban!
- Kisméretû tisztasági betétet bevizezve, folpackba csomagolva lefagyasztva vigyünk egy párat a kórházba. Jól jön a gátsebre.
- A GArmastan kenöcs tényleg csodálatosan jó!
És, van egy BUROW nevü krém, amivel foleg az elso napokban fel lehet puhítani a tejtol bedurrant mellet. Utána lehet fejni, sokkal könnyebben jön a tej, és nem gyullad be a cici."
- Érdemes rostos gyümiket enni vagy gyümölcslét inni
- kispárna, aludni meg szopiztatni is.
- Szilvia törlökendö
- ISOSTAR sportitalt, lehetöleg széles szájú termoszban, sok-sok jéggel. Jobb, mint a szölöcukor, mert egy csomó fontos ásványi anyag és vitamin is van benne, és jól behütve a gyomrot is nyugtatja.
- törölközõ + piperecuccok
- vízspriccelõ
- zsebkendõ
- hajgumi
- melltörlõkendõ
- szemüveg
- kontaktlencse
- ásványvíz
- szõlõzsír

bringa
bringa

Bringa!
Nagyon profi a lista!Kép Én még hozzátennék egy apróságot, bár ez lehet, hogy kórházanként más. Szóval nekem nagyon jól jött egy saját lázmérõ, mert a nõvérke általában hajnali 6-kor adott be egyet a szobába, hogy adjuk körbe. Miután kettõvel sikerült elaludnom, és összetörni, a férjemmel behozattam egyet, és reggelenként frissen és kipihenten odalibegtem a nõvérpulthoz, hogy bediktáljam az eredményt.

Még egy apróság: az elsõ napokban jobb cicifix nélkül lenni, amennyit csak lehet, mert ilyenkor durran be a mell igazán, és kisebb az esénye a mellgyulladásnak, ha sehol semmi nem nyomja, plussz minél többet szellõzik a mellbimbó, annál jobb, nem sebesedik ki.
pusz
Zulu
17+x

Kép

Kép

Kép
zulu

Sasha!

Most mondja a férjem, hogy megvan minden számla, de garancia már nincs semmire. Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!
Had javasoljak még pár dolgot:
-néhány textilpelus (amit pl. éjszakára a hálóingedbe rejtessz, mert amikor megindul atej, tutira kinövöd reggelre a melltartót -> jobb, ha fel se veszed, ráadásul egy tiszta pelus a Babád körül is jól jöhet)
-hálóingbõl (pizsibõl) napi kb. 2 fogy: fûtési szezonban a babáknak fûtenek, nyáron amúgy is meleg van, izzadni fogsz. És történhetnek más balesetek is.
-egy pár tiszta babazokni: ha a Babci netán nagy körömmel születik. (Mire a mégoly jól betanított kispapa megleli otthon és behozza, a Pici rég tigriscsíkos)
-egy doboz "higénikus" háztartási törlõkendõ, az esetleges takarítási hiányosságok kompenzálására.
-lakcímkártya, ha van.

Még egy ötlet otthonra: az elsõ hetekben küszöböljétek ki a fõzést, ha csak egy mód van rá. Ha nincs fõzõcskézõ hajlamú nõrokon, vannak kaját házhoz szállító cégek.
pl:
www.alagastroyal.hu
www.menzafood.hu
Ezektõl már rendeltem, ehetõt fõznek
Szeretettel: Borcsa, aki mindig belebeszél Kép

Borcsa
KépKépKép
borsts

Nekem a hordozokendo is bejott az elso napokban...a babak imadjak a testkozelseget, igy a kendoben valo ringatozas is tetszik nekik...Nem tudom, ki hogy van vele, de szules utan, amikor a csontok probalnak visszaterni eredeti helyukre, en nem ereztem magam ugy, hogy meg tudnam maszni a Mt.Everestet...mit tobb, szoval...fajdalmaim voltak keresztcsontom, medencem, hatam tajekan, es nem esett jol, hogy orakig fel ala setaltam a nyugoskodo egy napos bebivel...a hordozokendo ezen sokat segitett, raadasul a kezeim is szabadda valtak, nem ereztem magam olyan tehetetlennek!

Ja, es a sok hasznos dolog melle azert a fogkefet sem art betenni...(bocs, ha csak elneztm volna, es megeis rajta van a listan...)

Franciaorszagban a gatseb kezeleset az alabbi modon tanitottak:
Zuhanyzas utan legeloszor hajszaritoval megszaritani a kenyes helyeket odalenn, majd bekenni olyan jo kis piros sebfertotlenitovel, amit nalunk csak a korhazakban hasznalnak, majd ismet szaritani egy kicsit, es utana johet ra a Tena betet, meg a bugyi...
Van benne racio, hogy a sebet szarazon kell tartani...csak hat hol lehet haboritatlanul a magyar korhazakban odalenn 'hajat szaritani', mar ha egyaltalan van mukodo konnektor?!

Turolkozobol nalam mindig tobb fogyott( persze ezt kesobb behozathatjatok-hazakuldhetitek a hozzatartozokkal...) egyszeruen azert, mert akarhogy vigyaztam, mindig veres lett....okulva a latvanybol, most mar csak piros torulkozot vinnek be :-)))))!

Es vigyetek bogret is, lehetoleg fel literes Jumbo meretut, nem poen, tenyleg az a legjobb, nem kell felpercenkent ujratolteni, kiugralni az agybol...

Toll is legyen a pakkban, ki tudja, mit kell meg bent kitoltenetek, alairnotok, stb....en a korhazban irtam meg a szuletesi ertesitoket, ha igy tervezitek, akkor vigyetek be a kepeslapokat is...kellemes idotoltes ezzel jatszani, es leirhatod a babad nevet, szuletesi adatait akar 50-szer is!

Most mas nem jut eszembe, de nem is csoda, mert mar hetfo van!!!

Jo ejszakat mindenkinek!
Zsuzsi
9
zsuzsi74

Sziasztok!

Halacska!
Gratulálok a babához! Kép

Kata007!
Ne keseredj el nagyon! Tudom milyen pocsék érzés, ha elszáll a gép! Nekem az elmúlt 2 évben 2 gépem szállt el áramhiba miatt! Tedd félre a rossz gépet egy jó idõre! A legközelebbi nagy viharnál (de tényleg nagy legyen, jó sok villámcsapkodással!) jelentsd be, hogy tönkrement a gép, a biztosító fizetni fog! Nekem mindenesetre fizetett! Nem mindegy, mégis csak sokba kerül az új gép is! Nekem az egy hónapos gépem ment tönkre tavaly nyáron! A hajamat tudtam volna tépni! Kép Segíteni meg úgysem tudsz már rajta.

Hogy vagytok lányok?
Azért még olvasgatlak benneteket majdnem minden nap, bár nincs igazán kedvem írogatni. De majd lesz, csak ki kell várnom türelemmel! Kép

Csipkebogyó!
Annyira örülök, amikor azt olvastam, hogy már érzed mozogni a babucidat! A könny is kicsordult a szemembõl! Kép
Gratulálok a vizsgádhoz!

Üdv:
Gitta
gitta

Mindenkinek szép hételejét!

Halacska,
Gratulálok, és nagyon irigyellek!!!!

Sasha,
Örülök, hogy minden rendben! De azért vigyázz magadra!

Bringa,
A mozgás tényleg fura egy dolog: tegnap alig zizegett az ürhajós, már kezdtem én is kétségbe esni, de aztán egy jó kis esti autózás magához téritette, és egész éjszaka úgy ugrált, hogy nem tudtam töle aludni.

Dec8,
A testvéreméknél az egész családon végigsöpört a lázas-hányós influenza, vagy mi, és a sógornömet (aki kb. hetes babás) szintén kórházba kellett vinni, még most is bent van...

Hétvégén sikerült jól leégnem (mármint börileg), és tele vagyok csipésekkel is, ugyhogy az éjszakám már csak ezért is nagyon szórakoztató volt...

Üdv:
Zita
28+3
ParaZita

Sziasztok!

A kórházi listához még annyit tennék hozzá, hogy nálunk pl. a Laktoherb teát megfõzték a nõvérek is, de nekem minden nap a párom hozta az esti látogatáskor frissen fõzve egy másfél literes palackban. Ez másnap estig kitartott az ásványvízzel. A rostos levekkel azért vigyázni kell, mert a babának hasfájást okozhat (ha már szopizik). Buborékmentes ásványvíz, Laktoherb, hígitott almalé.
A lehûtött betétet nem szabad sokáig benntartani.
A gátseb lemosására nagyon jó még a kamillatea is.

Nagyon jó, megnyugtató, ha a kórház utáni héten (esetleg kettõben) a párotok otthon tud veletek lenni, a papírok intézése végett is, meg egyáltalán. Nem olyan mintha anyuka, vagy anyós lenne ott.

Jó pocakosodást mindenkinek:
Ágci

Kép
Ágci

Halacska!

Gratulalok a kislanyodhoz en is Kép

kamilla (12+4)
kamilla

Halacska Kép
Én is gratulálok a picihez. Én is ilyen pici méretû babát szeretnék (de azért legyen ám egészséges) Mellesleg én is 2500 gr-mal születtem, és hát most sem vagyok egy túl nagy darab. De állítólag a baba a mama alkatához igazodik...bár a kispapa sem egy kétajtós szekrény.
Szóval Halacska, Kívánok Nektek sok tejcit, egészséget, és türelmet Kép

gömb (15+3)
gombolyu

Jo reggeltKép
Beszti
Köszi szápen az infot most már nyugodtan elcipelhehetem a kispapát a gyogyszertárbaKép

Dec8
örülök hogy meg gyogyultálKép és vissza tértél közénk vigyáz magadra meg a pocaklakoraKép

Bringa
klassz a listád Kép

zsuzsi
ne aggodj remélhetöleg a párod marad a helyén tudom hogy mondani könyebb de én nem csak mondom tudom is volt már részem bene hasonlo dolog miatt uszot el a nászutunk a páromalKép mert a fönökét kirugták igy egy egész osztály léte logot a semmibe .és tessék örülni a babánakKép minden renbe fogg jöniKép

Bringa
nekünk narancs sárga a szoba fala mivel nem lesz a picinek egyelöre saját szobája ott lesz az ányunk melet a kiságya igy jobban meghajuk ha sir

na befejezem az irást mert még fodrászhoz és kozmetikoshoz is elakarok menni Kép
Pusz Csics 35 hetes Kép
csics

Kata007!

OFF!
Sajnálom hogy nincs már gari a cuccokraKép A házra sincs? elvileg ha jól emlékszem arra amit a párom modott még 2 napja akkor az lenne a lényeg. A megoldás ilyen esetekre a szünetmentes lenne! Nem a legolcsóbb dolog, de még mindig olcsobb, mint amikor elszáll egy gép, legyen az akármilyen, de akkoris 100e min.

Szia Gitta!

Hogy vagy mostanság?Kép

Zita!

Vigyázok, kösziKép

Bringa!

Köszi a válogatást a kórházi cuccokkal, elmentem, biztos hasznát veszemKépKépKép

Huh! Jöjjön a táblázatKép

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Hetek/napok[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Katesz 40 / 0 26 év/1.b. Budapest 06.30 [size=-2]Nyírõ Gyula K. / Dr. Szakonyi[/size]
[size=-2]2.[/size] Gumicukor 39 / 4 26 év/1.b. Budapest 07.05 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]3.[/size] Beszti 39 / 2 27 év/2.b. Szigethalom 07.06 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Harsányi[/size]
[size=-2]4.[/size] Dió 38 / 4 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XIV.[/size] 07.10 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]5.[/size] Conti 38 / 3 34 év/2.b. Budapest [size=-2]XVIII.[/size] 07.12 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]6.[/size] Ilke 38 / 1 26 év/1.b. Budapest [size=-2]IV.[/size] 07.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Szigeti[/size]
[size=-2]7.[/size] Ágota 37 / 0 30 év/1.b. Székesfehérvár 07.17 [size=-2]Mór[/size]
[size=-2]8.[/size] Sziszike 36 / 4 29 év/1.b. Budapest [size=-2]XVIII.[/size] 07.24 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]9.[/size] Kryss 37 / 2 31 év/2.b. Bécs 07.27 [size=-2]Bécs; Szent József Kórház[/size]
[size=-2]10.[/size] Nyuszi 35 / 0 32 év/1.b. Budapest [size=-2]XIV.[/size] 07.28 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Bábinszki[/size]
[size=-2]11.[/size] Zsanci 35 / 0 28 év/1.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 08.05 [size=-2]MÁV Kórház/Dr. Mészáros Márta[/size]
[size=-2]12.[/size] Hetty 35 / 0 24 év/1.b. Eger 08.05 [size=-2]Péterfy Kórház[/size]
[size=-2]13.[/size] Malacka 34 / 4 36 év/2.b. Budapest 08.08 [size=-2]Szent István Kórház/ Dr. Petik[/size]
[size=-2]14.[/size] Csics 35 / 3 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 08.08 [size=-2]SOTE I. / Dr. Krasznai.[/size]
[size=-2]15.[/size] Forti 34 / 4 30 év/1.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 08.09 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Tûzkõ[/size]
[size=-2]16.[/size] Pszi 34 / 1 26 év/1.b. Budapest [size=-2]VI.[/size] 08.11 [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Abkarovics G.[/size]
[size=-2]17.[/size] Djeszter 34 / 0 29 év/2.b. Budapest 08.12 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]18.[/size] Bmary 32 / 4 29 év/2.b. Békéscsaba 08.28 [size=-2]Péthy Pál Kórház / Dr. Orosz[/size]
[size=-2]19.[/size] Zsani 33 / 1 28 év/2.b. Budapest 08.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]20.[/size] Bringa 31 / 6 27 év/1.b. Veszprém 08.15 [size=-2]Megyei Kórház / Dr. Pfund[/size]
[size=-2]21.[/size] Anda 31 / 4 27 év/1.b. Budapest 08.16 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]22.[/size] Petra 33 / 4 27 év/1.b. Budapest 08.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]23.[/size] Viktória 32 / 5 23 év/1.b. Budapest 08.23 [size=-2]Csepeli Weiss Manfréd Kórház[/size]
[size=-2]24.[/size] Iddi 31 / 6 36 év/2.b. Budapest 08.28 [size=-2]Szt. János Kórház / Dr. Zeke[/size]
[size=-2]25.[/size] Nóra 29 / 5 24 év/1.b. Miskolc 08.29 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Dobos[/size]
[size=-2]26.[/size] lomis 30 / 5 26 év/2.b. Érd 09.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]27.[/size] Zsóka 28 / 5 24 év/1.b. Budapest 09.12 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]28.[/size] Kriszti 29 / 1 30 év/3.b. Galgamácsa 09.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Fábián[/size]
[size=-2]29.[/size] Nyusza 29 / 1 26 év/1.b. Budapest 09.17 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Ádám[/size]
[size=-2]30.[/size] Dec8 29 / 0 24.év/1.b Budapest [size=-2]XXI.[/size] 09.17 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]31.[/size] Pemeske 30 / 1 25 év/1.b. Budapest 09.17 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]32.[/size] Gyöngyöske 28 / 5 30 év/2.b. Miskolc 09.19 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Sándor[/size]
[size=-2]33.[/size] Katka 28 / 3 30 év/2.b. Jászberény 09.20 [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Gombos Sándor[/size]
[size=-2]34.[/size] ParaZita 28 / 3 30 év/1.b. Budapest 09.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]35.[/size] Ancsi 28 / 2 28 év/1.b. Gyöngyös 09.21 [size=-2]Bugát Pál Kórház[/size]
[size=-2]36.[/size] Lella 28 / 1 33 év/2.b. Tripoli 09.21 [size=-2]Oi Clinic[/size]
[size=-2]37.[/size] Edina 27 / 6 24 év/1.b. Portugália 09.25 [size=-2]Maternidade Daniels de Matos[/size]
[size=-2]38.[/size] Mona 27 / 1 27 év/2.b. Budapest 09.30 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Csatlós[/size]
[size=-2]39.[/size] Sasha 26 / 5 23 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 10.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]40.[/size] Bolegajudit 25 / 6 28 év/2.b. Szomolya 10.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]41.[/size] Sch_moncsi 24 / 4 25 év/1.b. Bécs 10.12 [size=-2]Wilhelminen K./Dr. Peter Taussig[/size]
[size=-2]42.[/size] I_ancsa 25 / 1 30 év/1.b. Budapest [size=-2]VII.[/size] 10.13 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczegh Sz.[/size]
[size=-2]43.[/size] Kataa 23 / 6 27 év/1.b. Budapest [size=-2]IX.[/size] 10.22 [size=-2]SOTE I. / Dr. Papp Csaba[/size]
[size=-2]44.[/size] Lora 23 / 4 25 év/1.b. Várpalota 10.27 [size=-2]Dr. Bikkes József[/size]
[size=-2]45.[/size] Krizsi 23 / 5 30 év/1.b. Ócsa 10.24 <FONT SIZE="-2">Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Vermes G. Gy.
[size=-2]46.[/size] Szilcsike 22 / 4 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 10.26 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]47.[/size] Csipkebogyó 22 / 4 26 év/1.b. Németország [size=-2](XVII.)[/size] 11.03 [size=-2]Dr. Engelhardt[/size]
[size=-2]48.[/size] Bmaass 22 / 4 25 év/1.b. Stuttgart 11.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]49.[/size] Fodbetti 20 / 6 26 év/1.b. Kecskemét 11.12 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]50.[/size] Mj (Móni) 19 / 6 29 év/1.b. Törökbálint 11.19 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Fábián Sándor[/size]
[size=-2]51.[/size] Pilinke 19 / 5 26 év/1.b. Budapest 11.20 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]52.[/size] Kamelia 19 / 2 23 év/1.b. Helsinki 11.23 [size=-2]Helsinki Nõgyógyászati Klinika[/size]
[size=-2]53.[/size] Zulu 17 / 4 26 év/2.b. Budapest 12.06 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]54.[/size] Kisvakond 15 / 1 32 év/2.b. Budapest 12.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]55.[/size] Gömbölyü 15 / 3 29 év/1.b. Budapest 12.20 [size=-2]Szabolcs utcai Kórház[/size]
[size=-2]56.[/size] Kakukkfu 14 / 5 26 év/1.b. Budapest 12.25 [size=-2]SOTE II. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]57.[/size] Cinedit 13 / 2 29 év/1.b. Budapest [size=-2]VII.[/size] 01.04 [size=-2]Nyírõ Gy. K. / Dr. Csepegõ[/size]
[size=-2]58.[/size] Orsoly 13 / 2 27 év/1.b. Budapest 01.07 <FONT SIZE="-2">SOTE II / Dr.Radványi Krisztina)
[size=-2]59.[/size] Kamilla 12 / 4 26 év/1.b. Budapest 01.10 [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Barabás Gábor[/size]
[size=-2]60.[/size] Hóvirág 10 / 1 26 év/1.b. Szigethalom 01.18 [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Arnold[/size]
[size=-2]61.[/size] Barbi 9 / 3 25 év/1.b. Tatabánya 01.28 [size=-2]Tatabányai K. / Dr. Borsó[/size]
[size=-2]62.[/size] Pocok 9 / 2 28 év/2.b. Budapest 02.01 [size=-2]SOTE I. / Dr. Magyar Zoltán[/size]
[size=-2]63.[/size] Zsuzsi74 9 / 0 28 év/3.b. Németország 02.04 [size=-2]?????[/size]</FONT></FONT></pre>

Nagyon sok finises kismamánk van! Hogy vagytok? Valami van már?Kép Kezdõdik?KépKépKép

sasha
26+5

Kép
sasha

Lányok,

Segítsen valaki, kijött rajtam egy csomó gyulladt pattanás. Eddig is volt rajtam, de most szörnyû az egész arcom. Igazából vsz hormonális a dolog, ugyanis amíg fogamzásgátlót szedtem nem nagyon volt rajtam, utána ciklusosan megjelent egy-egy...de most egyfolytában, és egyre tõbb van a bibircsókokból...van valakinek valami természetes boszorkányfõzet receptje?

elõre is köszi,

gömb (15+3)
gombolyu

Sasha,

Hmmm...Kép A tábládban egy héttel el vagyok irva....pont 36 hetes voltam tegnap....lécci javitsd ki...köszike

BringaKép

Ez a lista valami tökély, épp most szedegettem össze a cuccaimat és mindig eszembe jut még valami...Kép
Nálunk a babaszoba falának szine barackos-rózsaszines, (nem babarózsaszín!), a többi dolog meg kék lesz, a szõnyeg sötétkék, az ágynemûben a világoskék-fehér dominál, a bútor meg bükkszinû lesz.

Kisvakond

Hol vagy?Kép Olvasol még minket? Remélem már nem dolgozol túl sokat....mindjárt itt a július vége is...Remélem jól vagytok.Kép

Kata007

Ezek az elektronikai cuccok bosszantóak tudnak néha lenni. Nekünk is szereldében van az erõsebb gépünk és persze akkor sz..t be, miután lejárt a garanciája..Kép Amúgy a Sony erõsitõnk ugyanigy járt, a szerelõ azt mondta, biztos áramkimaradás volt. Valami bigyót kicseréltek benne és 13 rongyba került...köszi szépen.
Na de vidámabb témákra evezve remélem élvezed a babázást és Dórika még mindig jó kislány..Kép tündériek a képei a neten...Kép Már én is nagyon szeretném látni Kisnyuszit... APropó, egy kérdés, nekem mikorra jött teljesen rendbe a sebed? Mármint hogy az otthoni munkát is el tudod már végezni? Mi most úgy tervezzük, hogy anyukám két hétig lesz itt velünk, meg fõzünk elõre is...szerinted ez elég?

Nyuszi
37
Nyuszi

Sasha!
Köszönöm kérdésed, tûrhetõen vagyok, bár most éppen szét akar szakadni a fejem, annyira fáj! Kép Remélem, te jól érzed magad! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Kedves Gömb,

Nekem mindig gondjaim voltak a börömmel, és persze most is voltak/vannak idöszakok, amikor kipattogzik a fejem.
Ha meg tudod tenni, ilyenkor a legjobb, ha elmész egy jó kozmetikushoz, kitisztíttatod-lekezelteted az arcod, és kérsz valami jó (a börödhöz illö) krémet otthonra. (Nagyon jók az Ilcsi-féle krémek, de sajnos ezek "kiskerben" nem kaphatók, csak kozmetikustól.)

Zita
28+3
ParaZita

Kedves Nyuszi!

Mi ma reggel voltunk ctg-n, így sajnos nem tudunk összefutni a kórházban, de mi már láttuk Halacska kislányát, nagyon édi volt, ahogy aludt a kis rózsaszín sapikájában, közben pedig nyammogott a pici szájával. Halacska is jól van, nem látszik rajta a szülés nyoma, bár majd biztosan elmeséli, hogy milyen gyorsan történt minden, olyan jó volt hallani, hogy nekik így ment. De nem lövöm le a poént, majd õ elmeséli.

Gumimacikát ma ismét meguh-zták, flohmetria rendben, szívhang szabályos, méhlepény még szép mindig, de a méhnyak már teljesen elsimult és majdnem 2ujnyira nyitva vagyok!!!
Gumimacika súlya kb. 2800 gramm, így a gátvédelmet is megcélozhatjuk! Egész birom már a málnalevél teát így, hogy már 4. hete iszom, olajozgatom is magam, remélem bejön, ha nem az sem baj, lényeg, hogy kis Gumimacika egészségesen kibújjon VÉGRE!

A héten elvileg szülünk, ha nem, akkor pénteken ismét ctg.
ahhoz képest halál nyugodtan netezek itt a melóhelyemen, persze csak beugrottam, már nem dolgozom 3. hete én sem, lassan megyek ebédelni, aztán hazafelé elballagok.

Majd még jelentkezem, remélem már külön!!! Szorítsatok továbbra is!

Mindenkinek kellemes hetet kívánok és szép gömbölyû pocakokat!

üdv:
gumicukor 39+2

KépKép
KépKép
gumicukor

Lányok
Lemaradt a lista vége (bocsi) Kép
- szõlõzsír
- fényképezõ
- kaja
- 1 kis zokni a körmökre
- hõmérõ
- tükör
- óra

Sasha
nem akadékoskodni akarok, de nem adom az egy hetemetKép Légyszí javítsd majd át, hogy ma nem 31+6, hanem 32+6 vagyok Kép
puszi,

bringa (32+6)
bringa

Gömb
én is csak a kozmetikust tudom javasolni ö biztosan eltünteti a patanásaidatKép én is megyek holnap oda ma meg elmentem uj frizurát csináltatniKép most ép szép gomba fejem lett remélem tetszik majd a kispapinakKép ugy sem lesz sokáig idöm fodrászhoz menni.

Bringa
én még hozá tenék valamit a listához.méghozá a babapelenkát az eldobhatosat mert ugye nem minden korházba adnak eleget vagy nem is adnak ugy hogy én még ezt is felirnám a listáraKép

Pusz mindenkinek Csics 35 hetes

UI: ma végre szereztem magamnak egy fél dinyét a barackok meléKép
csics

Halacska! KépKépKép
A többiekhez csatlakozva én is gratulálni szeretnék Nektek! Sok boldogságot!

Zsuzsi!
Biztos minden rendben lesz! Amikor én jelentettem be a baba érkezését, akkor az én férjemnek sem volt munkája és tudtuk, hogy én is csak júni végéig kapom a kevéske támogatást, amíg suliba járok. Azóta már sokminden elrendezödött, a fönöke áprilisban újra felvette az összes elbocsátott alkalmazottat, hogy összel mi lesz, azt még nem lehet tudni az építöiparban...

Gitta!
Mindig olyan jó látni, hogy visszajársz a topicot olvasgatni! Azért egy kicsit összeszorult a szivem azon, amit írtál nekem. Nagyon jól esett ám. Ugye nemsokára már tervezhetitek a babát? Minden jót kívánok!!!

Gömbölyü!
Én a múlt hétvégén ébredtem randa, hólyagos lábakkal. Úgy nézett ki, mintha mindkét combomon kb. 50 bedagadt szúnyogcsípés lenne. A vádlim is így nézett ki, csak egy kicsit enyhébb változatban. Ilyet eddig még nem tapasztaltam, nem tudom, minek tudjam be, de legalább hamar elmúlt... Remélem hamarosan visszahúzódnak a pattanásaid, ha boszorkányfözettel szolgálni nem is tudok! Kép

Kellemes hetet mindenkinek:
Csipkebogyó
22+4
csipkebogyó

Sziasztok!

Meg mindig ekezetek nelkul, nezzetek el nekem.

Halacska! Gratulalok, nagyon sok boldogsagot!

Kataa! Nagyon jol esett, hogy hianyoltal! Mikor mesz legkozelebb a klinikara? Szuleszno-valasztas engem is erdekelne, akivel mi szultunk, sajna elment azota. A kilokrol: 74-rol indultam borzaszto leirni is, mivel 60 voltam szules utan, de a szoptatas alatt ugy meghiztam, mint egy malac. Az elso 3-4 honapban meg annyit hanytam, hogy 74-rol lementem 70-re, es most a 28. heten ertem el ismet a 74 kg-ot. Pont ma mert a vedono, nezett is nagyokat. Ugye milyen jo babacuccokat nezegetni? Hat meg vasarolni!

Sasha! Orulok, hogy minden rendben veled! Azert csak ovatosan tovabbra is!

Kerestem kismama -furdoruhat, hat, nem voltam eleg kitarto, az elso bolt utan kiakadtam. Szepek, aranyosak, de a nagyobb kebelmeretuekre nem gondoltak. Egyikben sem volt semmi merevito, vagy kosar, vagy barmi. Ugyhogy vettem egy dogos, teljesen normal bikinit, a pocimat meg kivillantom belole. Az apucinak nagyon tetszik, mas meg nem szamit. A debreceni Megatoysban vegre kaptam ovterelot az autoba.

Sheila, Kata007!
De jo tudni, hogy nyomon kovettek minket! Puszi a babaknak!

Sziasztok!

Mona/27+1/
Mona

Haliho Pocisok Kép

Holnap megyunk Ultrahangra - elvileg ez genetikai ( 19 + het)lesz es nagyon alaposan vegignezik a babucit.
Olyan sok mindent tudni akarok , ha minden igaz itt nem csinalnak tobb UH-t ha minden rendben.

Segitetek nekem mi az amit mindenkeppen meg kellene kerdeznem, hogy utanna ne legyenek almatlan ejszakaim ?
Ugyanis nagyjabol tudok miket neznek, dehat szeretnek biztos lenni benne ( mar amennyire lehet) hogy minden rendben a kicsinkkel. Az itteni dokik meg tapasztalatom szerint olyanok, hogy ha nem kerdezel semmit nem mondanak semmit. Igaz ez azt is jelenti, hogy nincs nagy baj, de talan nyugodtabb lennek ha tudnam mindenre rakerdeztem es mindent elmagyaraztak.

Ötletek ?

puszi
kamelia
19+2

Halacska Kép Kép Kép

GRATULALOK a kicsi lanyhoz ! Szepen beelozted a tobbieket !
En is igy szeretnek szulni , gyorsan es gatvedelemmel. . . Remelem neked is olyan pozitiv elmeny maradt mint ahogy nekunk hangzik elsore !
kamelia

Sziasztok
Most nagyon rövid leszek, a gépünk még mindig rosszalkodik! Csak futólag olvastam el amit írtatok. Remélem mindenki jól van és bírja az ismét kezdõdõ meleget.

Halacska
Nagyon gratulálok Annához, sok boldogságot, és sok-sok tejcsit kívánok.

Vigyi magatokra, pussz:
Forti (34+4)

Kép
Kép
forti

GömbKép,
Én úgy tudom, hogy az arctisztítás (nyomkodás) kifejezetten nem jó babásság alatt, föleg, ha sok van belöle és föleg akkor, ha nehezen kezelhetök.

Kozmihoz menj el mindenképpen, biztos tud valami speckó kenöcsöt, ecsetelöt adni a börödre és kérdezz rá erre az arctisztításra is.

(utóirat: szerintem az aknezol ecsetelö a legjobb az ilyen problémákraKép)

Üdv,
Moni
mj

Kamélia,
Ilyenkor amit megnéznek az a méhlepény állapota (ami ne ilyedj meg, ha azt írják, hogy nem érett, mert az a jó. Szegény kismamák ott hüledeztek, hogy most mi lesz, mire felvilágosítottam öket), aztán megnézik még a baba fejméretét, azt, hogy a gerincben és máshol a csontok zártak és épek e, azt, hogy az agyállomány ok-e és esetleg meg tudják majd mondani a nemét, ha érdekel.

Most hirtelen más nem jut eszembeKép

Halacska,
Nagyon gratulálok és irigykedemKép

Puszi,
Moni
19
mj

Kamélia,

Olyasmiket néznek a genetikai UH-n, hogy magzatviz mennyisége, gyomor-hólyagtelödés, koponya alakja, gerinc vonala, záródása, hasfal és rekesz épsége, végtagok csöves csontjai, lepény és magzat elhelyezkedése, sziv szerkezete...

Üdv:
Zita
28+3
ParaZita

Köszi Mindenkinek a tanácsokat, de a kozmetikusom gyulladt pattanáshoz nem nyúl. Ráadásul mélyen vannak, csak dudorodik, piros és fáj...de holnap megyek bõrgyogyihoz...meg most jutott eszembe, hogy a nõvérem járt egyszer talpmasszázsra...azt hiszem én is kipróbálnám...szerintetek baba mellett szabad, és esetleg hatásos lehet?...kinek van valami természetgyógyászati tapasztalata?...fõleg (talp)masszázs...(most vsz semmit nem szednék be, mégha azt mondják is rá, hogy csak természetes összetevõkbõl áll)

mindenkinek szép napot, a babocáknak jó fejlõdést Kép

gömb (15+3)
gombolyu

Gömb,

Amennyire tudom, a masszázzsal és a talpmasszázzsal is eléggé vigyázni kell a terhességnél, mert véletlenül megnyomkodhatnak olyan pontot is, amit és ahogy nem kéne (mert ugye a talp pontjai állítólag összeköttetésben vannak a különféle testrészekkel és szervekkel).
Beszedni tényleg ne szedj be semmit...
Talán segít, ha radírozod az arcodat!

Zita
28+3
ParaZita

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: