A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Sziasztok!

Annyit irtatok tegnap ota, kifolyik a szemem az olvasástol.

Az ötleteket köszönöm, igyekszem kiphenni végre magam, hátha akkor aktivabb leszek. Egyébként én is lusta vagyok. Röhely, de igy van. Az elején nincs kedvem a szexhez, mert nem akarok megmozdulni se, aztán belejövök, és akkor már jo.

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Eni
Eni

Rita! Kép
Köszi, de nem bpesti vagyok, ezért kell vidéken keresnem valami normális központot, vagy dokit. És ráadásul nem is kell lódítanom a próbálkozási idõ tekintetében, mert 1 év 2 hó sikertelen idõ áll mögöttünk.. KépKép De erõsen gondolkodom a bpestre való feljárkáláson, csak nem tudom, hogyan oldhatom meg (szabik ilyesmi).

Doris! Kép
Keresõben Kaálit nézted? Sajnos nekem sincs meg.

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Húúúúúúúúú lányok, mennyit írtatok. Alig gyözöm olvasniKép

Zsuzsu,
A 37,2 reggeli hö nagyon jóKép. Délután ne méregesd, sajna nem éri meg. De ha délutánra felhevül a tested, nem lehet, hogy a szervezetet harcol a felfázás ellen és egy kicsit magasabb a höd e-miatt?

Fábián apánk tényleg nagyon rendesKép

RitaKép
Lehet, hogy beindul a babaesö???Kép

DorisKép
Jó, hogy újra itt vagy, bár én is lubickolnék a tengerbenKép egy kicsit.

Pusszancs,
Moni
mj

Sziasztok !

Zsuzsu ! Azt mondják vidéken, hogy akire valamit rákiabálnak az valóra is válik. Tehát muszáj minél hamarabb valóra váltani, és Te nagyon közel vagy hozzá. ;-)))))

Lányok ! Én annyira bamba vagyok, hogy az LH-FSH arányt valami más számítású mutatónak gondoltam, nem hittem, hogy egyszerûen a kettõ hányadosa. Na de szép lassan kimûvelõdöm köztetek a témában.

Holnap esõ lesz, de remélem babaesõt hoz !!!

CatEye

Cat
Kép
cateye

Doris, Zsuzsu!

Kösz az érdeklödést.Kép
A kiirásig még 1 hetem van, kedden a dokim még nem látott esélyt arra, hogy a héten szülnék. Remélem azért a következö héten elöbújik a kismaszat!KépKép (Kéretik szoritani!Kép) Már nagyon kiváncsi vagyok, és persze izgulok is!KépKépKép

PCO:

Ha jól emlékszem, azt olvastam, hogy a petefészek szélén kell sok apró tüszönek lenni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

MoniKép
Én is gondoltam arra, hogy az esti hõemelkedés talán a betegség jele, de anno még januárban, amikor még a görbe alapján szerintem normális ciklusom volt, akkor is megmértem néha este és volt olyan eset, hogy hasonlóan magas értéket mértem, pedig nem voltam beteg.
Tudom, hogy ez még semmit nem jelent és az igazság az, hogy ha racionálisan gondolkodom, nem valószínû, hogy terhes vagyok. Fábián is azt mondta, hogy az elsõ clostis ciklus még általában nem hoz eredményt.
Azért kicsit reménykedem és annak is nagyon örülök, hogy ha babás nem is vagyok, de normális görbét produkálok.Kép

Tetszett nagyon a Fábián apánk kifejezés.KépKépKép
Eddig akárhányszor hívtam telefonon, mindig nagyon segítõkész volt és kedves. Szóval Moni örök hála Neked, hogy elvittél hozzá. Ez mindig eszembe jut, akárhányszor vizsgálatra megyek vagy csak telefonálok vele.Kép

CateyeKép
Remélem a rákiabálás hatásos lesz!!!KépKépKép

EniKép
Még egy dolog a szex témához.Kép Én este általában már 10-kor alszok, a Párom meg éjszakai bagoly. Szóval Nálunk az akciózások legtöbbször 6-7 óra körül este vannak. Utána egyszerûen a fáradságtól nem bírnám.
De mivel ezt mindketten tudjuk, kialakult ez a szokásunk.Kép
Nem lehet, hogy Nálatok is ez jelentené a megoldást?

Puszi: Zsuzsu
zsuzsu

Szióka!

VANDA,
bocsi, elnéztelek! Az a baj, hogy nincs nálam a telefonszám, de lehet, hogy mindjárt rákeresek, ott meg tudják mondani, melyik esik hozzátok a legközelebb. A Opt. Csal.terv-ben nem kérdezik, hogy mióta meg ilyenek, õk szerintem dijazzák azt a szándékot, hogy valaki felelõsen akar babát vállalni, megfelelõ körülményeket teremtve a fogantatáshoz. Ha megtalálom a számot, megirom!

Moni,
a próféta beszéljen belõled! Majd kiderül, nagyon nem akarom magam beleélni.

BESZTI,
szoritunk!!! Kismaszat fiúcska avagy leányzó? Hogy birtad ezeket a melegeket? Lehet, hogy a hétvégi hidegfront meghozza a babát?

Olyan nyomott a fejem, ettõl a hidegfronttól lehet, sosem birtam...

Rita
knérita

Jaj, Doris, hát az gyönyörû lehetett!Kép Nekünk is jól sikerült a nyaralás, bár az idõnk nem volt valami fényes, de azért így is nagyon jól esett a kikapcsolódás. Biztos olvasod majd, hogy úgy döntöttünk a párommal, hogy aug.31-ig dolgozom már csak itt ennél a cégnél, úgyhogy addig nem kezdünk bele újabb inszembe sem. Szeptembertõl viszont megint teljes gõzzel belevágunk a dologba, akkor legalább már nem kell aggódnom amiatt, hogy hogyan oldom meg a dokihoz járást.Sajnos a Kaális telefonszámot én sem tudom, de talán Marcsi ha erre jár, akkor tud neked ebben segíteni.
Beszti!KépSzorítok!KépKép

Puszi, Sien.
Sien

DorisKép

Rámentem a Kaáli honlapjára. Bemásolom az elérhetõségeiket:

Kaáli Intézet Ambuláns Nõgyógyászat
1125 Budapest , Istenhegyi út 54/a.
Telefon: 202-28-02, 202-23-88, 202-22-96
Fax: 214-60-50
E-Mail: kaali@mail.matav.hu

BesztiKép
Jövõ héten akkor nagyon drukkolok!

zsuzsu

Sziasztok!

Nagy hírem van! Azt mondták a Kaáliban, hogy Pöttömke nagyon szépen osztódik, úgyhogy holnap 9.30-kor visszaköltözik a Mami hasába. Sien azt hiszem igazad van, el fogok vele beszélgetni mielõtt visszateszik. KépKépKépKép Remélem az elkövetkezendõ 9 hónapban ott is marad.
Köszi a sok drukkot, nagyon ügyesek és rendesek vagytok! KépKép Velem most éppen madarat lehetne fogatni.
Ügye szorítotok a következõ idõszakban is? KépKép

Doris és Mindenki
akit még érdekelt a Kaáli telefonszáma és az ezzel kapcsolatos infók... Nézzétek meg ezt az oldalt. Nagyon érdekes és mindenféle dologról van rajta szó. Ha jól láttam, mostanában is erõteljesen fejlesztették.

[url=http://www.kaali.org" TARGET="_top]http://www.kaali.org[/url]

A telefonszámok:

Budapest, Istenhegyi út 54/a. 1125
tel: 06 - 1 - 202 2802 , 202 2388, 202 2296
fax: 06 - 1 - 202 2568

Gyõr, Szabadrév út 11. 9026
tel: 06 - 96 - 511 210
fax: 06 -96 - 511 216

Szeged, Semmelweis utca 1. 6725
tel: 06 - 62 - 423 623

Ígértem, hogy írok nektek Éváról is. Szóval az ultrahang alkalmával a doki nála elõször 6, majd 7 szép tüszõt látott. Végül 8-at tudtak leszívni, amibõl 6 szép petesejtet tudtak nyerni. 3 szép embriójuk lett. A babácskákat múlt hét pénteken tették vissza. Aztán megmutatták õket, amikor már bent voltak a méhében. Szuper élmény lehetett. Kép Július 4-án kell majd visszamennie, akkor derül ki sikerült-e a beavatkozás.

Beszti
Szorítok Nektek, hogy minden simán menjen. Kép

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Bocs elírtam. Nem július 4. hanem július 3-án kell visszamenniük. KépKép
edelweiss

Sziasztok!

VANDA,
megtaláltam a pontos cimet-telszámot:
Optimális Családtervezési Szolgálat
1148 Bp. Bolgárkerék u. 3. Tel:06-1-383-8477, 363-2229
Hivd fel és kérdezd meg õket.

EDELWEISS,
hú, ez nagyon jó hir Kép!!! Csak igy tovább, beszéld meg vele a dolgokat, és természetesen drukkolunk tovább! Évának is szoritunk, add át neki.

Rita
knérita

EdelweissKép

Annyira örülök a jó híreknek!Kép És gratulálok is!!!Kép
El tudom képzelni, milyen boldog vagy most!Kép Én annyira drukkolok, hogy minden rendben menjen.Kép

Kérdeznék valamit (csak kíváncsiságból..., na meg a tudományos érdeklõdés hajtKép):
Ha valaki lombik programban vesz részt, akkor már a beültetéskor lehet tudni a kicsi(k) nemét? Mintha így hallottam volna. Vagy ez csak abban az esetben van, ha a családban kizárólag csak az egyik nemet érintõ, öröklõdõ betegség esete áll fenn?

Holnap 9:30-kor kezem-lábam X-ben lesz, jó?
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Évának is nagyon drukkolok! Akkor szerdán kiderül, hogy hány kisbabája lesz! Én annyira izgulok miatta is.Kép

zsuzsu

Zsuzsu
Elvileg a megtermékenyülés pillanatában eldõl a baba neme, de szerintem ilyenkor még nem mondják meg. Sõt, szerintem ilyenkor még csak nem is nézik. Még nem lehet válogatni. Bár biztos vannak kivételek. KépKép

Ok, mondom majd neki. KépKép

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Rita és többiek!
Köszi a telefonszámokat, a Kaálisat is kimentettem, biztos ami biztos.

Edelweiss! Kép
De jó lesz neked holnap, - nagyon közel álltok már a babóhoz! Évának mond meg, hogy szorítunk! KépKépKépKépKép És persze neked is KépKépKépKépKépKépKépKép!

És Lujza! Kép A hétvégére neked is soksok +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ KépKépKépKépKép

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok, és menek.. Kép

Pusz
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Lányok!Kép

Én is megyek lassan. Utazunk a hétvégére a Balatonra az anyósomékhoz. Hurrá!?Kép

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok és nagyon drukkolok az esélyeseknek:
EdiKép ++++++++++++++++++++++++++++++
BnemethmKép+++++++++++++++++++++++++++
Hétfõn jó hírekkel tessék jönni. Itt az ideje már az újabb babaesõnek!Kép

Puszi Mindenkinek:
Zsuzsu
zsuzsu

Sziasztok!

ZSUZSU,
jó hétvégét! És Te is jó hirekkel gyere ám hétfõn (hogy pl. kihánytad a reggelit-ebédet-vacsorát, hihi)!

VANDA,
Neked is jó pihenést!

ILDI,
merre jársz? Te is már sárga vagy, mi van Veled?

Cupp,

Rita
knérita

ILDI,
bocsi, majdnem sárga vagy...

Rita
knérita

Zsuzsu, EdelweissKép
Köszönöm szépen a segítségeteketKépKép Képzeljétek! Fel is hívtam õket és már a jövõ hét csütörtökre sikerült idõpontot kapnunkKép Ez egy konzultáció lesz ahová vinnünk kell majd az összes orvosi leletünketKép Nagyon várom márKép
EdelweissKép
Nagyon-nagyon drukkolok és Évának isKépKép Úgy lennék már a helyetekben...KépKép
SienKép
Tudod már, hogy hol fogsz dolgozni? Lehet, hogy nekem is munkát kell majd keresnem de még néhány hétig nem tudom biztosan, mert csak akkor hozzák majd nyilvánosságra a listát...

Puszi: Doris
doris

Sziasztok Lányok!

Bocsánat, hogy csak most jelentkezem de nem igazán tudok Internet közelébe kerülni.
Vasárnap 43 napra megjött a menstruációm. Most kivételesen örültem neki mert így nem kellett bevennem a gyógyszert amit a doki írt.
Próbálkozunk tovább de most az a taktikám, hogy nem foglalkozom a dologgal még azt sem számolom , hogy a ciklus mely napján járok. Csupán a menstruációm elsõ napját írom fel. Szeptemberben kell visszamennem a dokihoz ha addig nem sikerül a baba.
Úgyhogy most csak pihenünk , kikapcsolódunk a férjemmel és nem görcsölünk azon, hogy vajon elcsíptük –e a termékeny napokat. Így még a hangulatom is sokkal jobb nincs az az állandó feszültség a baba miatt.
Ha sikerül feloldanom a stresszt és könnyedén veszem ezt az egészet akkor talán többet érek el mint a hormonkezelésekkel.
Jelentkezni csak szeptemberben fogok vagy remélem hamarabb de akkor jó hírrel.
Addig is mindenkinek jó nyarat és sikeres próbálkozást kívánok.

Üdv: Nina
Névtelen

Sziasztok, Lányok!

Elmentem haza, mindenkinek kivánok kellemes hétvégét és jó pihenést! Edelweiss, Neked szoritok holnapra nagyon!

Pusszantás,

Rita
knérita

Doris!
Karib tenger ... de jo lehetett nektek!KépLátom beinditottad a kismanohoz a gépezetet sok sikert!Kép
Rita!
Jo a cappuccino néha szoktam is inni.Nekem is az áltag vérnyomásom 90/65,bár rendszeresen csak kismama koromban mérték, de szerintem most is annyi.Jövö héten hajrá a babafronton! Kép
Zsuzsu!
Neked is hajrá! Kép Remélem meggyogyulsz!
Edelweiss, Éva!Kép
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Na és az inszemes lányok!Kép
És minden reménykedönek /középidö/és esélyesnek/vége/ Kép
khjutka

JutkaKép
Neked is köszi a kedvességetKép
NinaKép
Gratulálok az elhatározásotokhozKép Jól teszitek, hogy lazítotokKép Biztos meg is lesz az eredményeKép

LányokKép
Kinek ígértem még a szabadságom elött, hogy írok a Zebrafarmról? Légyszi jelentkezzen magábanKép

EdiKép
Drukkolok nagyonKépKép

doris

Edelweiss Kép
Drukkolok Nektek ezerrel. KépKépKépKép ++++++++++++++++++++++++++

Doris, Kép
de jo lehetett az a nyaralas! KépKépKép Lesznek kepek?

Pusszantas,
Gombóc
gombóc

GombócKép
Köszi a kedves szavakatKép Fotók majd lesznek csak nem tudom feltenni õket...Kép

doris

Sziasztok!

Most vagyok itt elõször, és nem is gondoltam volna, hogy ilyen témáról folyik társalgás egyátalán.
Kissé félve írok ide, hiszen összeszokott társaságnak tûntök, akik megosztják egymással a gondjaikat, tapasztalataikat, fájdalmaikat, örömüket!
Én 28 éves vagyok, és túl a 4-ik ivf-en, 2 év kihagyás után most készülönk az 5-ikre.

Szívesen veszem, ha írtok nekem is.

Üdv. Maja
maja

Sziasztok Lányok Kép

Lemegyünk a párommal egy hétre a Balatonra, mindenkinek kellemes hétvégét, és jó munkát a jövõhétre.

Judit
judit
Heves

Sziasztok lanyok!

Zsuzsu!

Eloszor is gratulalok en is neked, adhatnal egy kis batoritast nekem, mert szeptemberig kell megirnom egy posztgradualis szakdolgozatot, raadasul nem is magyarul, es nagyon nehezen veszem ra magam a munkara, pedig meg sok van hatra. Kuldj egy kis energiat!!!!!

De nem is errol akartam irni elsosorban. Nekem ketszer volt holyaghurutom, a masodik most osszel, ezert is halasztgattuk a babaprojektet. En is a Hercegprimas u-i rendelobe jartam, es nagyon megbizatam az orvosban, mert valoban jo szakembernek tunt, szimpatikus, stb.
De... Sajnos kb 4 fele antibiotikumot szedetett be velem, es egyik sem hasznalt, koztuk volt a ciproby is. (Ez persze teljesen egyeni, hogy kinek mi jo.) En mar tenyleg teljesen ki voltam keszulve, raadasul varnunk kellett a babaval, pedig mar szedtem a clostyt, es persze kellemetlen is volt. A sok ivasrol annyit, hogy egyszerre le kell nyomni egy litert. En vegyes gyogyfuvekbol csinaltam, amit direkt holyaghurutra kevernek ki a herbariaban. Mindegy, ez sem hasznalt, de legalabb enyhitette a tuneteket.
Szoval mar nagyon de nagyon elegem volt, es azt mondtam, most barmi lesz elmegyek valami kuruzslohoz, vagy boszorkanyhoz! Kép
Midemellett az antibiotikumok teljesen tonkretettek a belfloramat, szekrekedes, aranyer, szoval borzalom.

El is mentem egy kristalyterapeutahoz. Tudom, hogy ez furcsan hangzik, mert en sem hiszek igazan a boszorkanyokban, de a kezeles utan 3 nap mulva elmentem kontrollra, es honapok utan eloszor lett jo az eredmenyem, es utana teljesen el is mult a baj. Nagyon erdekes volt egyebkent a vizgalat, a doki egy ingaval vizsgalt, es elsorolta az osszes bajomat, anelkul, hogy valamit is mondtam volna. PL, hogy rendszertelenul menstrualok, a holyaghurut stb....
Ha vkit erdekel a kezeles, vagy a cim, megadom szivesen, de nem meselek tobbet, mert mar igy is nagy szo, ha valaki vegigolvassa a regenyemet.

Doris!
Jo, hogy ujra itt vagy! Kép

Vanda!
En dec 25-re vagyok kiirva, de szerintem ez meg valtozni fog, mert a baba az ultrahangon egy kicsit kisebbnek latszik. Majd alkalomadtan ird be legyszi. Koszi

Puszi mindenkinek,
Kakukkfu
Kép Kép
kakukkfu

Szia Maja!

Üdvözöllek a körünkben. Nagyon sajnálom hogy eddig nem vezetett eredményre a lombik program. Mi a problémátok hogy ilyen segítségre van szükséged? És miért hagytatok ki 2 évet? Gondolom lelkileg nagyon megviselt benneteket a kudarc. Vagy esetleg spontán próbálkoztatok?
Hol tartasz a stimulációban? Mit mondanak az orvosok? Ja és hova jársz?
Nekem a Káliban most volt a 2. inszemem.

Marcsi
Marcsi

Szia Edi!
Sajnálattal olvasom, hogy negatív lett az elsõ tesztKép És a másodikKép? Remélem nem jött meg! Tudod, volt akinek csak egy héttel késõbb mutatta ki a teszt a babátKép Még mindig nagyon szorítok neked.

Marcsi
Marcsi

Sziasztok!

Tegnap visszatették Pöttömkét. Olyan helyes kis 8 sejtes embrió. Abszolút nem fájt. Utána feküdni kellett 1,5 órát aztán jöhettünk haza. 2-3 napig egész nap feküdnöm kell, csak pisilni és egyéb fontos ügyeket elintézni kelhetek fel. 3 óra körül már fájdogált, nem szurkált a hasam. Most is érzen idõnként, de már nem olyan intenzíven. Lehet hogy Pöttömke helyezkedik? KépKép
Most megyek is, mert nem akarok reszkírozni. Azt hiszem igazából csak kedden vagy szerdán tudok majd jönni.

Maja
Üdv körünkben! Kép Kívánom ne maradj sokáig max. vendégként. KépKép

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Sziasztok!

Maja!
Üdv közöttünk, de ne maradj sokáig! Kép

Judit!
Jó pihenést! Helyettünk is pihizz, jó? Kép

Edelweis!
Jó pihizést! Remélem 9 hónap múlva már a kezedben tarthatod Pöttömkét!

Üdv:
Gitta
gitta

Kedves Lányok!
A CLOSTYLBEGYTHEZ és SEROPHENHEZ szeretnék hozzászólni.
Jim azt írja: orvos, de NEM EZZEL FOGLALKOZIK. Nos, én mint tudjátok, orvos vagyok, és 28 év óta ezzel foglalkozom.
A petefészek rákkeltõ hatásáról valóban én sem tudok semmit, de ennek utána nézek. Viszont amit az ösztrogénrõl és méhnyálkahártya vastagodásáról és befogadó képességérõl írt: nos azt hiszem, azt mutatja, hogy nem ezzel foglalkozik és nem ért hozzá. Az igaz, hogy antiösztrogén, és az agyalapi magvakban szelektíven gátolja az ösztrogén receptorokon az ösztogén felvételt. De ezzel pozitív visszacsatolást hoz létre a tüszöhormon (=ösztrogén) termelésre: serkenti az FSH hormon termelését az agyalapi mirigyben (az agyalapi magvak úgy érzékelik, hogy kevés az ösztrogén), az FSH hormon pedig serkenti az ösztrogén termelést. Az ösztrogént ugyanis a tûszõ termeli, és amint az egyre nagyobbra nõ, esetleg egyidõben több is növekszik (l. ikerterhesség gyakoribbá válása a hatására), egyértelmû, hogy növekszik az ösztrogén (tüszõhormon) mennyisége a szervezetben. (A tüszõrepedés akkor következik be, amikor a tüszõ olyan nagyra nõ, és a burka emiatt úgy elvékonyodik, hogy nem birja a benne levõ folyadék nyomását és megreped. Tehát nem gátló hatása van a tüszõhormon termelésre, és ezzel együtt a méhnyálkahártya növekedésére, hanem ellenkezõleg: serkentõ hatással, növeli azt. És a sárgatest hormon is így tud magasabb szintet elérni a hatására, mivel a petefészek hormonális mûködését serkenti. Ez az oka annak, amit itt több lány is leírt: ismeretségi körükben nem ritkaság az, ha Clostylbegyttõl terhesek lettek. Nagy nyugeti intézetekben a 70-es években leírták, hogy 30-35% körüli terhességi ráta jött létre Clomiphenes ovuláció indukció után. Ezek egy része elvetélt utána, mert csak ovulációt váltottak ki, de nem állították be megfelelõre a sárgatest hormont, illetve nem adtak a terhesség létrejötte után azonnal progeszteron kiegészítést. Ezért ma már a Pharmindexben le is van írva, amit én többször javasoltam nektek: Clostylbegyt kezelés után keletkezett terhességnél szedni kell azonnal progeszteron készítményt (pl. Duphastont.)Természetesen nem mindenkinek van ilyenkor sárgatest elégtelensége, ezért nem mindenki vetél el emiatt. Azóta a nyugati gyógyszergyárak ontják a drágábbnál drágább peteérést stimuláló szert, és amint azt a lombikbébi központok egyikének vezetõje mondta egy kongresszuson: "sorban állnak az ajtónk elõtt, hogy az õ készítményüket használjuk". De amint azt a Kaáli Intézet egyik vezetõ orvosa, Arnold professzor mondta szintén egy kongresszuson: a Clostylbegyt az egyik legjobb, legegyszerûbb, legolcsóbb gyógyszer a petefészek stimulálására, ezt a lehetõséget nem szabad számûzni a fegyvertárunkból!
Nem tudom, kit takar Jim, de "felvilágosításával" azt hiszem, sokat ártott azoknak a gyermeket kívánó hölgyeknek, akiknek orvosuk a petefészek stimulálására a clomid valamelyik formáját tartja alkalmasnak,ami mellett nem kell sosrozatos (1-2 naponkénti) hüvelyi ultrahangos vizsgálatot csinálni, nem kell nagy számú injekciót adni és nem kerül több tízezer forintba egy ciklus kezelése. Szerinte alig 20 orvos van Magyarországon, aki ért a meddõség kezeléséhez, és szerinte 150 ezer (Kaáli szerint 300 ezer, én szerintem 3-400 ezer) meddõ házasság van, akiknek mielõbb ezekhez a szakemberekhez kellene elmennie. Kiszámítottam, hogy egy ilyen "szakembernek" akkor naponta 380 beteget kellene ellátnia. Így is sokan panaszkodnak, hogy ezekben az intézetekben sokszor futószalagon megy a betegellátás. Mi lenne akkor, ha mind a 150-400 ezer házaspár csak hozzájuk járna?
Minden esetre Jim annak az Infertility.hu-nak a szerkesztõje, ahol egy törzskönyvezett, hivatalos krónikus nõgyógyászati gyulladás elleni gyógyszert (aminek ráadásul nincs annyi káros mellékhatása, mint az antibiotikumoknak) "kuruzslásnak" minõsített a szakértõ.

Befejezem...
Mindenkit üdvözlök
Erazmusz
Erazmusz (erazmusz)

Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek!

Erazmusz!
Köszönjük a hozzászólásod! Kép Mindig örülünk, amikor tényleg a megfelelõ helyrõl kapunk pontos és hozzáértõ információkat! Én nem igazán tudok hozzászólni, én még nem kaptam soha ilyen kezelést, bár ami késik nem múlik. Kép Sajnos nálam is várható, hogy szednem kell majd a bogyókat. Kép Ez majd 25-én fog kiderülni. De sokkal jobban hangzik az, amit te írtál nekünk. Köszönjük szépen! Kép

Lányok!
Hosszú lesz a mai nap, már most majd szétmegy a fejem, annyira fáj! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

LányokKép
Szép jó reggelt mindenkinekKép
MajaKép
Én is üdvözöllek körünkben és kérlek írj egy kicsit részletesebben is magatokrólKép Marcsi már feltette a kérdéseket elöttem de természetesen én is nagyon kíváncsi vagyok a történetetekre...Kép Kívánom, hogy mielöbb költözz át a "Friss..."-beKép
EdelweissKép
Pihenj sokat és növesztgesd PöttömkétKép
KakukkfûKép
Köszi a kedves szavakatKép Mit jelent pontosan az a kristalyterapeuta?Kép Leírnád a kezelést részletesen?
EdiKép
Mi hír felõletek? Nagyon-nagyon drukkolok ámKépKép
MarcsikaKép
Remélem pihengetszKép

LányokKép
Légyszi jelentkezzen magánban akinek Zebrafarmos címet ígértem még 3 heteKép

doris

Sziasztok Lányok!

Van egy jó, meg egy rossz hírem.
A jó: Sikerült természetes gyógymódokkal elmúlasztanom a felfázásomat!Kép Leírom, amiket csináltam, hátha jól jön másoknak is: rengeteg folyadékot ittam (fõleg ásványvíz, mellette csalántea, kamillatea, sima tea). Ittam még egy ismerõs javaslatára reggel és este (már amikor bírtam) szódabikarbónás vizet (ez a vizelet lugosítására jó - egy természetgyógyászati könyvben olvastam, az íze borzasztó), minden este kamillás ülõfürdõt vettem, beszedtem egy csomó C-vitamint és állandóan melegen tartottam a hasam. Ennyi!Kép
Az antibiotikumot hála Istennek nem kellett beszednem.Kép

A rossz hír: rám már ne pazaroljátok a drukkolást, mert érzem, hogy meg fog jönni és a hõm is csak 36,9.Kép

Remélem a következõ hónap sikeresebb lesz.

KakukkfûKép
Köszönöm szépen, hogy leírtad, hogy Te hogyan gyógyultál meg.Kép Ha szükségem lesz rá, elkérem tõled a címet.

A tanuláshoz: +++++++++++++++++++++++++++++
Illetve még annyit, hogy gondolj arra, hogy ha most nem írod meg és halogatod, késõbb még nehezebb lesz, hiszen a pici leköti majd minden energiádat. Szerintem húzz bele a dolgozat megírásába! Hidd el, elkezdeni a legnehezebb.Kép

DorisKép
Örülök, hogy már erre a hétre kaptatok idõpontot.Kép Most aztán majd Nálatok is felgyorsulnak az események.Kép

MajaKép
Üdv körünkben, de én is azt kívánom, hogy ne maradj sokáig.
Írj bõvebben Magadról!Kép

ErazmuszKép
Köszönöm én is, ímit leírtál. Az az igazság, hogy egy kicsit engem is megzavart Jim írása, hiszen az orvosomban (Dr. Fábián) 100%-ig megbízom és õ nekem clostit írt fel. Ráadásul úgy néz ki, hogy hat is a gyógyi, hiszen több anovulációs ciklus után most volt egy 16mm-es domináns tüszõm. A nyálkahártyám 13 mm volt, ami szintén nagyon jó.
Remélem, a következõ ciklus még jobb lesz.Kép

EdelweissKép
Igazad van, pihenj nagyon sokat! Gondolunk majd Rád és küldjük a pozitív sugarakat: ++++++++++++++++++++++++++
Pöttömkének nagyon drukkolok!KépKépKép

MarcsiKép
Hogy vagy?
Áll még a holnapi ebéd?

zsuzsu

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszönöm a drukkolást, de sajnos én is a sikertelen elsõ inszemesek táborát gyarapítom. A pénteki negatív teszt után szombaton megint megjött... Tudtam, hogy az elsõ inszemnél nem sok esély van a sikerre, mégis nagyon reménykedtem, fõleg az utolsó napokban, amikor egyre késett... Most már tudom, hogy ez csak az Utrogestan hatása volt. Hétvégén jól kibõgtem magam, ettõl jól megkönnyebbültem. A nyárra hivatalosan lezártam a baba-projektet, szépen elcsomagoltam a hõmérõt, az összes könyvemet, nyáron pihi van, kicsit feltöltõdünk lelkileg is, aztán szeptemberben folyt.köv. a 2. inszemmel.

Vanda!Kép
Légyszi dobj le a táblicskuban, 16c 3cn. És a megjegyzésbe esetleg beírhatod, hogy a 2. inszem szeptemberben lesz. Köszi.Kép

Megyek kicsit visszaolvasni az elmúlt napok történéseit, mert elég felületes voltam az utóbbi napokban, annyira magammal voltam elfoglalva. De mostantól minden szabad energiám a tiétek. KépKépKép

Edi
edi

EdiKép
Szia-sziaKép Nagyon sajnálom, de ne csüggedjetek, hidd el a nyaralás meg a pihenés meghozza majd az eredménytKépKép Jól teszed, hogy lazítasz most nyáron aztán mindent beleKép Mi csütörtökre kaptuk meg az elsõ idõpontot a Kaáliba és nagyon izgulok...Kép
ErazmuszKép
Köszönjük, hogy mindezt leírtadKép
ZsuzsuKép
Örülök, hogy meggyógyultálKép
CipómamaKép
Mi hír felõletek?

doris

Edi!
Nagyon sajnálom! Kép Szeptemberig hosszú még az idõ, lehet hogy már nem is fog kelleni a 2. inszem! Kép

Edelweis!
Jó vagy? Pöttömke is remélem jól van!

Üdv:
Gitta
gitta

Sziasztok Lányok!

Nálunk nincs újság, pénteken szabin voltam, mert jött anyukám segíteni pakolni a lakásban. Odáig már eljutottunk, hogy a zsákok üresek, sok minden a helyén, de még van mit csinálni.
Én ma vagyok a 29.napon, de még mindig semmit nem érzek.
Tesztelni egyenlõre nem szeretnék, mert 2 hónappal ezelõtt is úgy jártam, hogy a 30. napon teszteltem és még aznap megjött.
Most inkább várok türelmesen.Bár szerintem most nem sok az esély a babára.
Rengeteget stresszeltem magam a költözés miatt, és még mindig idegállapot van, mert semmi se jó, semmi nem jön idõbe.
Képzeljétek 3 hónapja rendeltük meg a franciaágyunkat és még mindig nem érkezett meg. Németo.-ból hozzák a matracot és még mindig nincs az országban. Az üzletet már többször életveszélyesen megfenyegettem.KépKépKép
A redõnyõs hiteget, hogy jön, aztán mégse. A UPC nem képes a modemet a régi lakásból az újba áthozni.
A legjobb a pénteki nap volt. Most van életemben elõszõr mosogatógépem. Na..mondom itt az ideje kipróbálni.. El is inditottam, egyszer csak azt látom, hogy dõl a konyhaszekrénybõl a víz..Hát a kedves szerelõk elfelejtették bekötni.
Gondolhatjátok...Azt hittem a guta megütKép
Na jó nem panaszkodom tovább, bár még lenne mit mesélnem.

Mindenkinek nagyon drukkolok, nagyon jó lenne már egy hatalmas babaesõ.Kép

Most elvinulok egy kicsit dolgozni, aztán délután még jövök, addog is pussz:

Ildi
hercegné

EdiKép

Nagyon sajnálom én is.Kép
A hozzáállásod azonban irigylésre méltó és követendõ példa is.Kép
Jól teszitek, hogy egy kicsit pihentek és nem állandóan a baba-projekten rágódtok. Így a szeptemberi inszem sikerére is sokkal nagyobb esély van.Kép

A következõ ciklusomban, melynek kezdete szerintem már csak órák, esetleg egy nap kérdése, én is ezt fogom tenni.
Hõmérõ nuku, számolgatás nuku.Kép Különben is nyaralni fogunk és mivel többen is megyünk, idõm se lenne az ilyesmire.Kép

DorisKép
Köszi.

Puszi:
Zsuzsu
zsuzsu

Sziasztok!

ZSUZSU,
mi nagyon összetartunk Kép Úgy érzem, nekem is kár drukkolni, már elkezdte a barnásozást, és bármikor megjöhet. Csak azért vagyok mérges (és csüggedt), mert ez már a második hónap, hogy tutira elkezdõdik valami, aztán mégsem marad meg, tehát valahol a ciklus második felében kellene egy kicsit megtámogatni a hormonjaimat. És olyan rossz szembesülni ezzel, hogy valószinûleg csak néhány szem gyógyi kéne és már minden OK lenne, most egy kicsit elkenõdtem. De bizom benne, hogy ha már megjön, akkor minél elõbb jöjjön, hogy mehessek a vérvételre (párom a matyivizsgálatra, õ ezt nem annyira várja), és induljon a Closti, hátha az jót tesz. Én a számolgatást nem hagyhatom abba, mivel a Clostit a 3. naptól kell szednem, a hõmérõzést meg már úgy megszoktam Kép. De ezektõl függetlenül megpróbálok lazitani, csak hát nyaralásilag úgy állunk, hogy kettesben nem megyünk sehova, csak aug. végén egy baráti társasággal egy horgásztó mellé, tehát intim együttlétre a legkisebb esély sem látszik, tekintve, hogy a fiúk éjjel-nappal a tóparton akarnak lakni. De azért férjecském mentségére el kell mondanom, hogy igencsak letört, mikor kérdésére elárultam a tegnapi hõmet (37), még nekem kellett õt vigasztalnom. Na, befejezem a nyavalygást, már magamból is elegem van...

EDI,
sajnálom Kép

ILDI,
csakhogy elõkerültél, már hiányoltalak! Azért még ne add fel a baba-kérdést! A szakikról nekem is az a véleményem, hogy addig mûködik valami jól, amig hozzá nem nyúlnak, mert utána... De azért próbálj meg higgadt maradni Kép

DORIS,
gondolom, hogy várod már a csütörtököt!

EDELWEISS,
ha gépközelbe tudsz jönni (tudom, pihizned kell), akkor feltétlenül ird meg pár sorban, hogy mizújs? Nagyon szoritunk, itt meg a baba-tapasztó energia: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

ERAZMUSZ,
köszönjük a felvilágositást!

ANDY,
merre vagy???????

Na, átadom a terepet, mert megint kisregényt irtam...

Puszi,

KnéRita
knérita

EDELWEISS,
"meg" helyett "megy", már irni sem tudok....

KnéRita
knérita

RitaKép
Sajnálom, hogy Neked is eseteleg meg fog jönni. Bár a 37 nem olyan rossz hõ.
Ez a barnásozás egyértelmûen progihiány, nem? Lehet, hogy Neked csak progira lenne szükséged, semmi egyébre, hiszen van peteérésed, ugye?

IldiKép
A költözködés, meg a lakásfelújítás már csak ilyen.
A szakikról meg jobb nem is beszélni - tisztelet a kívételnek. Szóval ismerõs a helyzet.
Csak egy példát mondanék - legalább 15-öt tudnék mesélni:
Mi a lakásfelújításkor kivettük a régi bejárati ajtót, hátrébb toltuk és a helyére egy boltíves átjárót akartunk. Azt hallottuk, hogy az ilyet gipszkartonból lehet megcsinálni. Hívtunk is egy gipszkartonos embert, aki meg is csinálta, de boltívnek még távolról se lehet nevezni, olyan girbe-gurba. Viszont már nem volt idõ kijavíttatni, mert már ott toporzékolt a festõ, hogy õ meg már dolgozna. Szóval hagytuk az egészet. 1-2 napig nagyon mérges voltam, teljesen felhúztam magam. Aztán arra gondoltam, hogy ezen azért mégse kéne ennyire idegeskedni, hiszen másnak még lakása sincs, nemhogy boltíve és különben is, legalább egyedi. Azóta pedig már kifejezetten tetszik.Kép

Kívánok Neked sok türelmet és kitartást a költözéshez. És hidd el, bár most tudom úgy tûnik, nem dõl össze a világ, ha valami nem úgy sikerül, ahogy terveztétek.
Ezt egy "sokat megélt", sokszor "mindjárt megõrülök" hangulatba került, azóta rutinos és az eféle dolgokat sztoikus nyugalommal szemlélõ (na ez azért túlzás!Kép) lakásfelújító mondja.

zsuzsu

ZsuzsuKép

Én is pont ezzel próbálom nyugtatni magam, hogy másnal még fedél sincs a feje fölött és biztos örülne, ha "csak" ilyen próblémái lennének.
Próbálok higgadt maradni, de nagyon nehéz, mert teljesen hülyének néznek, azért mert nõ vagyok.

Pussz: Ildi
hercegné

RitaKép
Ne szomizzKép Mibõl gondolod, hogy valami elkezdõdött...?
ZsuzsuKép
Jól teszed, hogy a sutba vágod a hõmérõtKép

doris

ZSUZSU,
a dokim szerint nincs progihiányom, legalábbis a hõgörbe alapján ezt mondta. Kielemezvén a görbét, azt mondta, hogy ezek jók, látszik, hogy van peteérés (akkor miért ad Clostit - ez csak most jutott el a tudatomig), ha progihiányom lenne, akkor már hamarabb (nem a mensi elõtt 1-2 nappal) kezdene esni a hõm és sokkal meredekebben. De végülis nem válaszolt, hogy akkor viszont mitõl lehet. Peteérésem biztosan van, érzem is, akciók is jókor vannak... Már úgy vagyok vele, hogy most már (ebben a hónapban) mindegy, ha akar, akkor mielõbb jöjjön, és majd a hormonvizsgálat fényt derit dolgokra, legalábbis ebben bizom. Csak közben az is zavar, hogy férjecském kérdezgeti (mivel a munkahelyén megkergült a fõnöke), hogy akkor most mikorra kérje a nap szabit, ami a vizsgálatokhoz kell (Szegedre megyünk), hát most honnan a fenébõl tudjam? Mert van, hogy csak 1 napig van ilyen barna trutyi, máskor meg esetleg több napon át is, éppen csak pöttyözve. Hogy legyek most okos?

EDELWEISS,
Te szegedi vagy, ugye? Jártál a klinikára is? Mert most engem az is idegesit, hogy mi van akkor, ha úgy jön meg, hogy vérvételre kitûzött 3. nap hétvégére esik? Leveszik akkor is a vért?

DORIS,
abból gondolom, hogy a mellfeszülésem elmúlt, a hasam sem feszül-szurkál ott belül lent, már tegnap sem, és ma reggelre elkezdõdött a barnásozásom is, brühühü. Most olyan kámpicsorodott vagyok, hogy csak na. Alig birok itt bent ülni a melóhelyemen, úgy mennék valahova, csak ne kéne egyhelyben ülnöm... Le kéne valamivel foglalni az agyam, de most erre képtelen vagyok, csak valami oltári szomorúság van bennem, aminek hiába akarok ellenállni, teljesen letaglóz. Semmi különös nem jár a fejemben, csak nézek magam elé és bõgni volna kedvem... Az elõzõ hónapokban még próbáltam nem nekikeseredni, de most már tisztán érzem, hogy elkezdõdik valami és utána megszakad. És ezeket nem beképzelem, mert nagyon óvom magam attól, hogy beleéljem magam, utána meg pofára esés legyen, ezek tények, amik utána persze megszûnnek, és ez dühit. Hát miért nem lehet ez ellen tenni valamit? Ha már a doki felirta a Clostit, miért nem irt mellé, a ciklus második felére Duphastone-t vagy Utrogestan-t? Na, nem tuningolom magam, megyek, keresek valami melót, mert igy begolyózok, ma nagyon hülye napom van.

Na, tényleg megyek, nem szórom itt a negativ kisugárzásomat.

Pussz,

KnéRita
knérita

RitaKép
Sajnálom, hogy így nekikeseredtél... Sajna nem tudok válaszolni a kérdéseidre, mert nálam a hormonok rendben vannak tehát semmit sem szedtem még eddig. Ne csüggedj, talán lazítani kéne ezt a kérdést....az hidd el segít. Én sem görcsölök ebben a ciklusban egyáltalán. A hõmet a digitálissal méricskélem, de még meg sem néztem ebben a ciklusban és nem foglalkozom vele, hogy mikor vagyunk együttKép Szerintem most olyan gyakran, hogy esélye sincs a babukának....viszont a kapcsolatunknak nagyon jót tett és tesz, hogy nem nézegetem a naptárat és a hõmérõtKépKép
Próbáljatok lazítaniKép

doris

RitaKép

Nagyon sajnálom, hogy így elkeseredtél, de meg is értelek.
Hiszen Nálad a ciklus végéig tényleg úgy tûnik, hogy minden a legnagyobb rendben van. Érzel szurkálást félidõben, utána szépen felmegy a hõd, méghozzá igen magasra és a végén meg kezdõdik ez a barnás valami.
Két dolog jutott eszembe:
Írtad, hogy csinálnak most hormonvizsgálatot. Ez eddig nem volt? De akkor a doki hogy írta fel a clostit?
Illetve: Ultrahangon voltál már félidõben? Láttak domináns tüszõt?

Szerintem Rita az nagyon jó, hogy elmentek Szegedre és ott majd kivizsgálnak Téged is és a Párodat is. A tüneteidbõl én azt gondolom, hogy nem lehet nagy baj és biztos könnyû orvosolni, csak hát el kell kezdeni.
Ne aggódj, minden rendben lesz és hamarosan Te is pocakos leszel.Kép

Még egy dolog: elküldenéd az egyik görbédet vagy akár a mostanit? Abból talán lehet látni valamit. Van itt néhány nagy görbeszakértõ a topikban.Kép

Na még egy dolog: a régi dokim szerint a hõgörbém alapján minden rendben, van peteérésem, meg minden... Ezt mondta egy olyan ciklusra, melyrõl utólag kiderült, hogy anov. volt. na errõl ennyit.

zsuzsu

ZSUZSU és DORIS,
köszi, hogy vigasztaltok, aranyosak vagytok! Az elõbb, hogy kiirtam magamból, már sokat javult a közérzetem. Nem szoktam én igy magam alatt lenni, csak most valahogy úgy elkapott, de most már megindultam fölfelé Kép! Ünnepélyesen megigérem, hogy lazitok! Bár eddig is megpróbáltam nem ezen görcsölni, de vannak idõszakok, mikor elõtérbe kerülnek ezek a kérdések, ugyebár...
A dokim úgy irta fel a Clostit, hogy mivel õ egész júliusban szabin van, és a mostani hormonvizsgálatom eredménye majd csak aug. elején kerül a kezébe, szóval hogy addig se teljen eseménytelenül az idõ, és azt mondta, hogy ezzel nagy bajt nem csinálhatunk. Hú, mielõbb belekeveredek, leirom inkább elölrõl.
1. július: ha most megjön (ami igencsak esélyes), akkor a 3. napon vérvétel, páromnak matyivizsgálat. A ciklus 3. napjától 2x1 Closti a 7. napig.
1. augusztus: doki megkapja az eredményeket. Ha megjön a mensim, felhivom, megtárgyaljuk, hogy az eredmény függvényében hogyan tovább. Valószinûleg újabb adag Closti, a ciklus 10. napja tájékán HSG. Ha az eredmény OK, akkor jön a következõ hónap.
3. szeptember: ha megjön, akkor 3. naptól megint Closti, valamilyen injekció(mondta a nevét, de nem emlékszem), 2naponta hüvelyi UH. Na, itt egy kicsit eltávolodtak az álláspontjaink, ui. a doki tüszõrepesztõ szurit javasolt, majd inszemet. Én inkább azon voltam, hogy adnék még magunknak esélyt a spontán teherbeeséshez, végülis ebben maradtunk, hogy stimuláció mellett próbálkozunk, most egyelõre két ciklust, ha nem jön össze, akkor inszem. Tegyük hozzá, hogy a talán gyorsnak tûnõ tempót én indukáltam, mikor elmeséltem neki, hogy valszeg elbocsátás áldozata leszek (meg szept-ben már 32 éves), tehát úgymond sürgetve vagyok. Tudom, hogy ez a tudat (hogy "idõhöz" vagyok kötve), nem használ, de nagyon igyekszem kikapcsolni. Hõgörbémet most nem tudom idepötyögni, mivel otthon van, de holnapra behozom, mert Erazmusztól is meg akarom kérdezni a véleményét. Amúgy Doris látott már görbémet, szerintem sem rossz. A hétvégi vérvételt meg azt hiszem, megkérdezem direktbe a klinika laborját, mit agyalok én itt ezen, mikor Bell már jó régen feltalálta a telefont Kép. Hormonvizsgálat meg azért nem volt még, mert "csak" 7 hónapja próbálkozunk, igy is úgy kellett rábeszélni a dokit, a fenti okokra hivatkozva. De végülis rendes volt, mert kaptunk beutalót, receptet, felirta a Gynevac-ot is (a héten kapom a harmadikat), tehát nagyon bizom, hogy elõbb-utóbb tényleg babás leszek.

Na, lelépek, mert kaptam egy kis gondolat-elterelõ munkát, és megint kisregény irtam, már tele velem a topic, jöjjön valaki más, pozitiv hirekkel!!!

Mégegyszer köszönöm, hogy pátyolgatjátok enyhén romos lelkemet, megigérem, összeszedem magam! Tényleg be kéne újitani egy jó kis szerelmetes hétvégét a párommal, csak éppen pénteken adta be a kulcsot az autónk kuplungja, a szerelõ nyaral, szóval lövésem sincs, mikor lesz használható a kicsike, a vérvételre is kölcsönkocsival megyünk szerintem.

Pussz mindenkinek!

KnéRita
knérita

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: