A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Mi az a pácsó?

Manóka!
nem tudom,hogy a többiek milyen módszerről írtak mert csak átfutottam de:
Gyógyótárban olyan izémicsodát is lehet kapni ami nyálból mutatja ki (páfrányos lesz)a peteérést és azt mindennap használhatod,sokáig,nem elromlós.Ára kb.3-4 ezer körül van szerintem.Én is használtam és olyan érdekes volt amikor páfrányos lett!

Juc
20170114224602

Juc, ami latszolag "cse" az nem az!Kép hm?

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Juc,
hát pác-só Kép. de így olyan mexikóiul hangzik, igaz? Kép

Kriszta!
Ákos tök rád hasonlít! Kép

ancsipancsi

SziasztokKép Ma teljes napfogyatkozás van, a www.nasa.gov oldalon van egy nasatv aloldal, hol élő egyenesben mutatják, most épp Törökörszágot.

indianyo

Votiv:
A méhszájam már ki volt tágulva magától két ujjnyira de ettől még simán hazamehettem volna. Csak ez a magas vérnyomi veszélyes a babára is meg rám is ezért nem mehettem már sehová hanem rögtön a szülőszobára. Ahol a burokrepesztés után kaptam oxitocint merthogy magától nulla fájásom se lett volna.
Amúgy én nem úgy éltem meg, hogy ez milyen hosszú és fájdalmas volt. SÕT! Sokkal-sokkal rosszabbra számítottam és a végén arra gondoltam, hogy nahát ez ennyi volt? És marha büszke voltam magamra és szerencsére nem volt egy olyan gondolatom se, hogy nahát ilyet soha többé! Ettől féltem, merthogy mi kettő lurkót szeretnénk és azért ha elment volna a szüléstől a kedvem akkor nem valószinű, hogy bevállaltam volna mégegyet. De abszolút kibírható dolog.
És az az érdekes, nem tudom ti hogy vagytok vele, de nem tudom felidézni magamban a fájdalmat?! A kis menses szerű görcsöket igen, a derékfájást azt is, de magát a kitolásnál levő fájdalmat már nem? Törlődött a memóriámból. Hihetetlen ez a mi szervezetünk és roppant érdekes mód vagyunk összerakva Kép

Kórház:
nekem semmi, de semmi rossz tapasztalatom nem volt a csecsemősökkel. Mondjuk amennyi para bennem volt a szülés előtt azt hittem hogy nyafis leszek, de nem! Vittem is magammal egy 100-as zsepit, hogy majd én mennyit fogok bőgni, de ki se kellett bontanom.
Minden parám eltűnt és a világ legtermészetesebb dolga volt, hogy hogy fogom meg a bébit és hogy szopiztatom. Mintha mindig is ezt csináltam volna! Ha fürdeni akartam simán betoltam a bébit a csecsemősökhöz, nem szóltak semmit. Mondjuk én 3 szobatársat fogyasztottam a négy nap alatt és amikor egyedül voltam épp a szobába akkor jogos volt, hogy betoltam hozzájuk.
Ami viszont borzalmas az a kaja!!!! Hihetetlen gáz a kórházi koszt?!!! Nekem anyuka hordta be a házi kosztot, de azért néha bevizsgáltam a kórházit is. Egyszer ettem meg a mákostésztát, mert azt nagyon szeretem, de semmi mást. Ja és hát a takarítószemélyzet még ami gázos! Pontosabban szagos Kép Amikor jöttek akkor inkább kimentem a szobából aztán óriási szellőztetés!! És persze csak ott mostak fel, ahol a papok táncolnak...
Erzsike volt rendi a csecsemősöknél, korrektül megmutatta a fürdetést a pelenkázást stb. Persze azért az első pelusozás éjszaka volt, ahol majdnem fordítva adtam a jányra a pelenkát. Majd amikor picit pityergett és én felvettem akkor jól le is pisilt Kép Mert azt ugye senki nem mondta, hogy a babók amikor érzik a szabadságot akkor pössentenek egyet a világra! Na de sebaj.
Meg volt egy fiatal dokinéni aki vizitelni jött az is nagyon kedves volt.
Ja és láttam a kisBarnát is,illetve viccelődtünk egy sort és valóban sármőr egy pali és én pont ezért nem tudnék nála szülni, mert zavarba lennék Kép De szimpa volt ő is.
Mindenesetre alig vártam, hgoy hazajöjjünk már, mert a magas keskeny ágy kényelmetlen volt kettőnk számára, meg egyáltalán mindenütt jó de legjobb itthon Kép
rylie

VotivKép Itt vagyok ám, csak túlaludtam magam Kép (5 órát egyhuzamban) úgyhogy most mosok-főzök-vasalok Kép

indianyo

Szaisztok ne haragudjatok, hogy megint zavarlak titeket, sak Dr Rabóczki Marietta tud elválalni. Valki tud róla mondani valamit?
Megköszönném a segitséget.

Mail: starkeszter@hotmail.com

chesti

Indi,
akkor biztos nálunk is azért ilyen szeles-nedves az idő, mert ellopják a napot mára egy picit Kép
Érdekes a nasa-s cucc

Ezek szerint még egyben vagy!
Amúgy neked mérték a vérnyomásodat? Az rendben van neked?
rylie

Chesti,
Lehet, hogy ő az a kedves fiatal dokinéni aki hozzám is jött minden reggel vizitelni?? Sajna nem emlékszem a teljes nevére, csak arra, hogy R betűvel kezdődött. Én ugyan nem nála szültem, de ha ő az akire gondolok, akkor nagyon rendi dokinénid lesz.
rylie

Helló!

Köszi a dícséreteket Bendinek! Kép Ha majd felébredt átadom. Kép

Rylie

Kamilla nagyon aranyos! és jó volt olvasni a szüléstörténetet, kicsit nehéz volt, de hát a szülés már csak ilyen, az enyém is 16 órás volt.

Egyébként mostanában ahogy olvasgattam történeteket, érdekes volt, hogy egyrészt engem nem vizsgáltak fájás alatt, legalábbis nem emlékszem ilyenre, meg arra sem emlékszem, hogy bekente-e a doki síkosítóval a kezét, nekem sose tűnt fel, hogy kenegetne, de lehet, hogy csak nem figyeltem, mindenesetre nekem nem fájtak a vizsgálatok. Azt tudom, hogy egyszer tágítottak kézzel, de ez már akkor volt, amikor kaptam gerincérzéstelenítést, úgyhogy azt sem éreztem és mondta is a doki, hogy ezt csak azért meri csinálni, mert ugye most már nem érzem. Szóval érdekes, hogy még egy kórházon belül is mennyi féle gyakorlat, szokás van, az ember meg bírjon eligazodni, meg felkészülni...

Na babaprojekt. Hogy én is hozzászóljak a témához, nekem már vagy 3-szor megjött, mióta Bendi megszületett, de most legutóbb megint nem és teljesen be vagyok parázva, hogy lehet, hogy jön a kistesó? Pedig védekezünk és én még nem akarok kistesót, de mi van ha kiszökdöstek...ööööö a tudjátok mik...Kép Kép

Manoka

Emma már így eszik? Ti nagyon előre vagytok haladva a témában. Kép Bendinek még legtöbbször pépeset adok, mert a husit főleg a mellet nem tudja még megenni, mert nincs rágófoga, csak a zöldséget tudja, mert azt az ínyével is szét tudja pépesíteni. Úgyhogy ha husis a kaja, akkor inkább pépesítem, csak nem teljesen, hanem kicsit darabosabbra hagyom. De mondjuk a főtt sárgarépát szereti maga fogni és rágcsálni. A szopi már neki is egyre inkább lelki dolog, de azért még mindig naponta többször kéri, jön oda és húzza fel a pólómat. Kép Szerintem Bendi sokáig fog szopizni, mert nagyon cicis.

Hát ilyen pácsós Kép dolgot még én sem merek adni neki, meg hát ugye tejeset sem.

meg érdekes, de eddig nem igazán szerette az almát, a banánt viszont nagyon, most meg fordítva van, ki érti ezt?

Beteg babáknak jó bulást!

ruz
ruzicsky

Rylie,Chesti!

Biztos Orsolya doktornéni volt.Õ nagyon kedves és fiatal és aranyos.Az ehavi Kismamában van vele egy cikk is.

Juc
20170114224602

RylieKép Nekem mindig 140 a vérnyomim, ha a kórházban mérik, itthon többnyire 110 körül... de dokinéni szerintem nem hiszi el nekem, úgyhogy mindig rámreccsen, hogyha 140 felé menne, akkor azonnal usgyi be a kórházba. Tegnapelőtt majdnem így lett, mert össze-vissza ugrált, de aztán elcsitult.
Még egyben vagyunkKép

Nagyon szép képeket mutatnak a nasa.gov-on, az előbb volt hozzá klassz török zene isKép

indianyo

Orsolya doki? Hmmm olyat nem ismerek a Szent Imrében

chesti

Akkor most megy nektek az MSN?Mert nekem 2 napja nemKép
20170114224602

Ruz,
az ízlése összevissza fog változni, majd meglátod. Kép Hol imád valamit, hol kiköpi, én a mai napig így vagyok ezzel, leszámítva a köpést. Kép

Micsoda szél van! Még a kertbe se merészkedünk ki.
neet
neet

JucKép Nekem megy...

indianyo

Rylie,Chesti!

Az előbb felületesen olvastam.
Fiatal doktornéni biztos,hogy Orsolya,tehát nem MariettaKép

Juc
20170114224602

ruz, kezdetben meg nem feltetlenul szabalyos a ciklus (meg ha amugy az is volt), ugyhogy azert ne parazz nagyon!Kép esetleg tesztelj, abbol baj nem lehetKép

Coolio
recca

Chesti, Mariettánál Blaye szült, ő tud neked a legtöbbet mondani róla. én csak arra emléxem, hogy az egyik előadást ő tartotta a H-ban, és utána sokan zúgolódtak a stílusa miatt.
és hogyhogy csak ő tud elvállalni? kikkel beszéltél már?

Indi, dejó, hogy megvagyKép az sem lett volna gond, ha sms-ben jelentkezelKép csak a bizonytalanságKép

Recca, már úúúgy hiányoztál! Benke hogy van?Kép

Juc, msn nekem is megy

Ruzi, nálunk érdekes mód Isti csak a tejre reagál (meg a kefírre és egyes natúr joghurtokra) de pl tejföltől nem lesz baja, meg az activiától se (az nem is joghurt??Kép) nem is értem, mi ez a szelektív tejérzékenységKép

és ma totál kiakadtam, olyan szépen evett kezdetben, aztán hogy már nem volt olyan éhes, megrágta a kaját, aztán mindent kiköpött, szétkente az etetőszéken és ledobálta a földre. megkaparintotta a tányért is, és beletúrt, aztán a hajára kente. hát miért nincs ezen a gyereken egy reszet gomb???

votiv 8)
votiv

Indi!

Képzeld nekem is,meg kellettváktoztatnom a jelszót pedig nincs is beállítva,hogy 72 nap után lejár.Tiszta örület!

Juc
20170114224602

Recca

Én is így gondoltam, csak el kéne jutnom a boltba egy tesztért, addig megy a para. Kép

Votiv

Olvasmányaim alapján van olyan, hogy valaki a feldolgozottabb formáját bírja a tejnek, vagy kisebb mennyiségeket még tolerál.

És Bendi engem is a sírba visz azzal, hogy van amikor nem akar enni, csak fel akarja fedezni a tányérját és kiborítani, meg ilyenek, áááááá ma mondtam is neki, hogy anyu egy kis nyugtot szeretne...nem lehente?? Kép

ruz
ruzicsky

Votiv, ti is nekemKép. B remekul vanKép (a legutobbi (tegnapi) hivatalos meres szerint nem nott egy centit sem az utobbi 2,5 honapban. furcsa... lehet, h a ruhai mentek ossze?Kép)

ruz, ja, hat anelkul nehezKép

Coolio
recca

Ruz:
Nekem ez nem volt hosszú szülés, és szerintem nem is volt annyira vészes. Pl: eszembe se juttot, hogy kérjek bármilyen fájdalomcsillapítót?!! Amúgy sacc délben volt burokrepesztés, kb. két óra körül kezdtem el érezni is valamit az infuzió hatására és 18.15-re már kinn is volt Kamilla. Ez nem mondható hosszú szülésnek, főleg, hgoy ő az első bébink.
rylie

ReccaKép

Juc!
PáfrányosKép ez teccik.

Ruz!
A csirkemellet Emma is sokszor csak megcsócálja aztán kiköpi, de van, hogy lenyeli, igyekszem minél kisebb darabokat adni neki. Ma pl. töltött karalábé volt ebédre, abban ugye darálthús van, az nagyon ízlett neki, és könnyen meg tudta enni.

Kép
Kép
manoka11

Bealudt a bébi, úgyhogy nekiállok főzök egy kis lencsefőzeléket. A pitém már megsült. Kell valami finom illatos ebbe a randa időbe Kép

Votiv: ja akartam mondani, hogy bálos fotó igen pöpec Kép
rylie

Zuzmó Kép
Szedtük 1 hétig az immunerősítőt, most 1 hét szünetet tartunk, aztán lehet megint 1 hétig, ezt vmiért így kell szedni. A neve: Echinacea Angustifolia, és én még megtámogattam egy kis Cebion cseppel is. Bálint már teljesen meggyógyult, de azt tanácsolták nekünk, hogy attól még szedjük ezt az imm.erősítőt még egy hétig (az egy hét szünet után), ahogy írtam. Talán nem is hiábavaló ez a dolog, mert pl. ma jött anyósom és már "csak" egy kicsit köhög... (Múlt héten azért nem jött, mert beteg volt.) Kérdeztem is tőle, hogy nem gyógyult még meg? Mire a válasz: "De már jól vagyok, csak egy kicsit köhögök még, de fertőtlenítve vagyok, mert mielőtt jöttem elszopogattam egy Septofort-ot." Mit lehet erre mondani?? Inkább nem mondtam semmit, mert attól féltem, hogy ha kinyitom a számat, akkor olyat találok mondani, hogy később esetleg én bánom meg... Ilyenkor elgondolkodom ezen a nagyszülői szereteten...

Kép
Kép
denizsa

Deni, te a Hofinak a rokona vagy? mert neki volt ilyen anyósaKép

RylieKép

lehet ettől az ocsmány időtől, hogy semmi kedvem dolgozni? itt szinte sötét vanKép

votiv 8)
votiv

Rylie!

Okéokéoké! Kép Nem úgy értettem, hogy úgy nehéz, mint az enyém, ami hosszú is volt stb. Csak, ahogy írtad, hogy nehezen találtál rá a nyomás technikára, meg, hogy már a vákuumot emlegették stb. A többi dolgot meg már más szüléstörténetek, amik az utóbbi időben itt elhangzottak fényében írtam...így már okés? Kép

Manóka

Darált húsos kaja, jó ötlet, köszi. Kép

ruz
ruzicsky

Den, köszi! A Cebion nálunk is megy. Anyós........Kép

Én nekem meg nem sikerül soha teljesen letölteni Votiv cikkeit, mindig csak az oldal fele jön le. Pedig a Friderikuszosra nagyon kíváncsi lettem volna! Győzikésből amit el tudtam olvasni az nagyon tetszett, bár megjegyezném, Bejja asszony ruhájáról nekünk mást meséltélKép

Kép
Kép
zuzmo1

benyomtam egy tábla csokit, püff nekiKép

votiv 8)
votiv

Manóka! Emma rizst is eszik? Tudom, hülye kérdés, de ezen gondolkoztam, hogy adhatok-e már Bazsónak rizst.

Kép
Kép
zuzmo1

Ja, és azon is gondolkoztam, hogy mikortól lehet kenyeret adni a gyereknek. Mert ez nincs benne a Kismama naptárban, és én is azt szoktam alapul venni.

Kép
Kép
zuzmo1

Votiv Kép
Sajna Hofi nem volt a rokonom, de nagyon szerettem a humorát. Azt hiszem nem csak nekem van ilyen anyósom... Egyébként jól kijövök anyóspajtással, és már megbeszéltük (pedig sztem ez természetes lenne), hogy betegség esetén várja meg, amíg meggyógyul, ezért nem is értem, hogy miért csinálja ezt. Mióta itt van, minden köhécseléstől és unokapuszitól gyomorgörcsöt kapok...

Kép
Kép
denizsa

Zuzi, minden cikk megvan archivban az oldal alján kell régebbi számokra kattintani, a Friderikuszt is el tudod még olvasni. nem tudom, hogy miért nem jön le az oldal, nekem működik. ha leáll a letöltés, próbáld meg frissíteni, hátha.

és lehet, hogy közelről nem volt olyan jó a ruhája, a tv-ben viszont normálisan néztek ki, meg nem is akartam emiatt cseszegetni őket, tényleg becsülettel felkészültek, magukhoz képest. kár, hogy ilyen hülyén adták elő az egészet, de ez a szerkesztők bűne elsősorban. egyáltalán micsoda hülyeség azt mondani, hogy "híres-hirhedt operabál"?? meg eljátszani, hogy őket kinézték onnan? egyáltalán nem hirhedt, egy unalmas, puccos vacsora és kész. hol vagyunk mi még a bécsitőlKép

votiv 8)
votiv

Votiv!
Legalább a kaja jó volt?Kép

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzmó Kép
Sztem nyugodtan adhatsz Bazsónak rizst, az gluténmentes tudtommal és már a 4 hós bébipapikban is van rizsliszt meg hasonló formákban.

Kép
Kép
denizsa

itt is setét van...Kép

és Rylie, de jó, h te pitéket sütsz megilyenek...Kép

és és és:
képzeljétek, Igi is elkezdett járni!!!Kép már jó ideje megy 4-5 lépéseket egyedül, de ma az erkélyajtótól eljött hozzám, ami kb 15 lépés, és az a legszebb az egészben, h én nem is láttam, mert épp Ryliet olvastam, csak amikor becsapódott, tudatosult bennem, h az istenadta két lábon jött ide...KépKép

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Votiv!
Csokit irigylem, nálam nincs itthonKép - mert mindig megeszemKép

Zuzmó!
Persze, hogy adhatsz rizst, első kaják egyike, amit lehet. Emma szokott néha enni.
Kenyeret is simán adhatsz, én barna kenyeret vettem, azt eszi. Mellesleg ezek a határok szerintem csak körülbelüliek, mert úgysem az van, hogy ma betölti az egy évet, holnaptól eszik mindent. Pár hét ide vagy oda lehet, ezt szerintem a gyerek igénye határozza meg, ne a naptár. Ugye Neet?? Kép

Kép
Kép
manoka11

Zs,
gratula Iginek! A ks ügyesKép

Kép
Kép
manoka11

Zuzmo,
a kifli benne van, asszem 8 hós kortól...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Votiv Kép
Még jó, hogy emlegették a csajok a cikked, nem hagytam volna ki a Győzikéset... Nagyon király, Eliza Doolittle Kép

Zsan Kép
Gratula Iginek a járáshoz!!

Kép
Kép
denizsa

de azért a páros sétát preferálja ám még mindig...a kis hamis...és olyankor még lábujjhegyen sétál, tipeg...Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok

Jórégenvótammáritt!

Jó idö, játszótér, vendégek, szóval sürü volt ez a hét, szussz.

FIGYELEM!
Szoptatás alatt az ikerfogantatás esélye megnöhet!!!! Mi is így jártunkKépKép

Bogi köszöni a gratulákat. Már Lencsi is megy pár lépést, kicsit belehúzott, mert imádja ha megdicsérjük. Kép

Játszóház!

Volt valaki már a Fonyód utcában?, mert ha nem akkor szerintem megbeszélhetnénk velük egy fix napot, pl:két hetente 1 nap és akkor ott lehetne rendszeres tali. Ha van érdeködö akkor én elintézem mert van kontakt. OKSI?

Pusza
Kókusz
kókuszdió

Sziasztok,
gyorsan jelentkezem, hogy mi is megvagyunk Kép A srácok kidőltek a a tejfölös paprikás csirke nokedlivel című nagy ebéd utánKép
Visszaolvasás megint csak részlegesen ment, Benkének meg Bendinek utólag is boldog szülinapot kívánunk! S íme, egy járt egy másik Bendegúz-Gézengúz, aki túl nagy hévvel rohangászott: Kép
Kép

Eygébként tavaszi egyenfrizura készült a hétvégén a fiúknak:
Kép
A fénykép sajnos nem lett túl jó, kettőről egyszerre nehéz jó pillanatot elkapni Kép

Zuzmo,
a rizs nagyon korántól mehet, mivel gluténmentes. A kenyérről múltkor volt itt már egy értekezés, mifelénk nyolc hónapos kortól javasolták Kép

Ma több mint egy órát töltöttünk az okmányirodában, hogy Zsombornak új útlevelet csináltassunk. Eddig még ennyit soha nem kellett várni, nem volt egyszerű két kissráccal. Utána beadtuk őket rokonokhoz, s Apával még "gyorsan" elintéztünk egy bankszámla nyitást és módosítást - ez is alig volt több, mint egy óra Kép Hivatalokból egy darabig elegem van Kép

Van egy jó hírem: a meteorológusok szerint holnap ismét süt a napocska!!!! Kép
soosoo

Jaj, szegény Bendegúz!!!Kép

Kókusz,
részemről okés a dolog!!!Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Hello!

DenKép
Ez a majkrem nagyon jol hangzik,ki fogom probalni!!Magamtol tuti nem jutott volna eszembeKép

AncsiKép
KosziKépKép100bol egy ember latja igyKépKépKépUyhogy nem is hiszek neked!!Kép

RylieKép
En egeszen kb 2 hettel ezelottig fel tudtam idezni a fajasokat,es epp vasarnap,mikozben neztuk a szuloszobat,mondtam Tominak,hogy mar nem emlekszemKépKép

RuzKép
Most itt izgulok,hogy mi lesz!!KépKép

Azt hiszem,az Orsolya doktornovel en is talalkoztam,ha O volt,nekem is nagyon szimpatikus!!!
Gondoltam mar arra,hogy a szuleszet honlapjan lehetne foto az osszes dokirol/szulesznorol,-most tudnam,hogy Orsi volt vagy nemKépKép

ZuzmoKép
Akos imadja a rizst,de csak banannal,erdekes izlese van a DragamnakKép

ZsanciKép
GRATULA IGINEK!!!

K es A

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Zsanci,
el is felejtettem, hogy Iginek gratula a járáshoz, aztán vigyázzatok ám a betonon!! KépKép

Kókusz,
ez a Fonyód utca merre van? Ha írogatni ritkán is tudok, társaságba szívesen megyünk, főleg hogy a következő hetekben szinte állandóan Apa nélkül leszünk a fiúkkal.
soosoo

Bkriszta,
lassan csak eszembe jutnak itt a dolgokKép Ákos asztmájával mi a helyzet? Azóta nem jött elő neki? Én erősen reménykedem, hogy Zsombornál őszig nyugi lesz, ilyenkor már nem szokott beteg lenni. Aztán mi is erősen gondolkodunk a vidékre költözésen, majd meglátjuk, mi lesz belőleKép
soosoo

Kókusz Kép
Tali jó ötlet! Már úgy is rég volt, épp javasolni akartam a Temi-s játszóházat, de a Fonyód utcai is bizti jó! Mikor? Jövőhéten?

Kép
Kép
denizsa

Jó olvasni,hogy kinek-kinek milyen ügyes a babája:
eszik, feláll, lépeget egyedül stb.

mienk babó tegnap megtalálta a hüvelykujját és mostmár boldogan cuppog rajta! és már nem az egész kezét tömi a szájába, csak azt az egy csöpp kis nudlit!
CSak azért, hogy én is hozzátegyek a hírekehez!

Votiv cikke nekem is csak harmadszorra töltödött le rendesen, úgyhogy kitartás kell csak hozzá Kép

Ruz: ok Kép
Soosoo: bevert orrú gyermek Kép
rylie

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: