A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Tündi
Gyere, gyere, gyere!!!

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike, holnap nics autóm...de ha valahogy odajutunk egyéb módon, akkor szívesen!
Merre laktok?

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sildike!

Jó az ötlet, elvileg nekem is jó a holnap.
Ma reggel Mea is küldött sms-t, hogy eljönnének, de lemondtam őket, mert tegnap óta elég ramatyul vagyok (hányás, hasmenés)
Mostanra egy fokkal már jobb a helyzet. Azt hiszem, ez egy szimpla gyomorrontás volt, nem pedig vírus.
Azért várjuk még ki a délutánt, hogy hogy alakul a továbbiakban, jó? És akkor este jelentkezem.
Vagy itt, vagy a skype-on.
Vagy felhívlak Kép

Kép
kuha

Kuha
Oksi, akkor jelentkezz.

Prüntyi
Mi Dunakeszin lakunk. Fót és Dunakeszi között van egy új rész jobbkézre, a Tóváros lakókert és ott. Veresegyházról ami megy busz Fóton át Budapestre az pont itt az utcánk sarkánál áll meg. Onnan kb. 200 m-re lakunk.

Kép
Kép Kép
sildike

Jucc Kép!
Sajnálom, hogy ilyen élményeid voltak a suliban és megértem, hogy nem bízol meg akármiben. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy nem törvényszerű, hogy az állami rossz. Nagyon sokat fejlődött a mi gyerekkorunk óta, köszönhetően az alternatív pedagógiai módszereknek is. (Úgy valahogy, mint a szülészet, mi már teljesen máshogy szültünk, mint anyáink, akár ugyanabban a kórházban). Persze rossz pedagógusok, begyepesedett igazgatók mindenhol vannak, de Te már tudod, hogy mire kell figyelni, és szerencsére olyan helyzetben vagy, hogy ha valami nem tetszik, tudsz rajta változtatni.
A kérdéseidre nem tudom a választ, az egyik véleményemet is ezzel kezdtem. Egy kicsit hajlok affelé, hogy akinek nagyobb gyakorlata van az éhezésben, az jobban fogja bírni, ha nincs más lehetőség, mint mondjuk én (enyhén szólva nem vagyok egy éhezőművész). Ezért a járt utat választom. (elfogadva azt, hogy lehet, hogy ezzel sokat veszítek).

Nem semmi energiád van, hogy éjfélkor vasalsz!

Ancsi Kép!
Én is gratutláok a fogasckához Kép és bocs Kép!
Nem tudom, hogy mi minek számítunk, mert Andrisnak volt már foga jó három hónapja, de visszahúzódot rá a fogíny. Így ez egy fogas kérdés.

Bab Kép!
de jó, hogy Tofi jobban van!

Angelani Kép!
Jobbulást Erhardnak! Ez a kádban eldőlés-produkció nem piskóta lehetett!

Davallia Kép!
nagyon édi a kimenőgúnya! Ez a lány mindig ilyen kis mosolygós?

KUHA Kép!
kÖSZI A DERÛS PERCEKET!

Lányok ! Rátok vagyok kattanva. A kert helyett itt ülök a gép előtt. Na megyek is, mert kell a jó levegő (igaz már aludt egyet Andris a teraszon). Méreckedni is voltunk, 7 kiló 30 deka. Vasárnap fél éves, így nem duplázta meg a születési súlyát (3800 g), de nem bánom. Olyan kis masszívnak tűnik így is.

Ayse

ayse

időpontot nem tudok mondani, Viki 9-10 alszik, fél 11-11 szopi, aztán oké.
Vendég

Dóri
Akkor jössz, amikor csak akarsz. Mi itthon vagyunk egész nap.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Basszus nem látom, amit az előbb írtam!
Vendég

Szóval azt írtam, hogy küldd majd el a pontos címet emailben!

na mentünk sétálni. Kép
Du jövök.

Dóri
Vendég

Anyámék beadtak a maffiába:
Kép

Na mi van, vazze, montá valamit? Hö?:
Kép

Najóvan, lehetsz a haverom!:
Kép
Vendég

Sziasztok!

Csak bekukk, vár a levegőKép

KISNYÚLNAK BOLDOG FÉLÉVFORDULÓT!!!!!!!!!!

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Tünde,

Nagyon jól áll Zitának a napszemcsi! Idáig nem nagyon tudtam elképzelni, hogy nézhet ki babán egy napszemüveg, de ezek a képen nagyon meggyőzőek. Lehet, hogy én is rendelek Tofinak.

Kép
Bab és Tofi
bab

Tündi

Nagyon cool.Kép

Már én is rendeltem a fiúknak, csak még nem hozták meg.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Tünde!

Zitának nem bő a merev keret rész? Az én gyerekemnek még nagyKép,eláll a fejátől oldal iránybaKép meg idegesiti is az idegen dolog a fején, pedig kénytelen lesz megszokniKép

Heni

Kép
hencsi

Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokatKép
Már jobban vagyunk, igaz még van hasmenésKép

Cinka!
Köszönjük!
Elgogadjuk, majd írd meg, hogy mennyi az ára.
angelani kukac vipmail pont hu

A képek SzupikKép

Ma megpróbálok valamennyire visszaolvasni, de nem ígérek semmit.
Erhard azért nyűgi, de már eszik.
Viszont mostanában emlegettem a védőnőt, még itthon is és pont ma kijöttKép
Azt mondta, hogy nagyon vastag Erhard ínye és valószínű, hogy egyszerre több foga jön majd kiKép

Mennem kell, férjnek ma van a szülinapja, vendégünk is van.
Majd visszanézekKép

Puszi Mindenkinek!

Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Hencsi,
kicsit nagy, de húztam a pánton, és így nem csúszik el. sztem nyárra belenő a fejük. Kép
Vendég

Sildike!

Mi az a Bübchen Wind and weather??
Nagyjából le tudom fordítani, de mégis???
Az is faktoros, vagy csak védő???

Jujj, én kitettem Lénát úgy hogy érte a nap az arcát.....Kép
De gondolom ettől még nem lesz baj, azért még csak nincs olyan erős nap, meg hol elborul hol kisüt.....(tudom hogy a napnak semmki köze a sugárzásveszélyhez)

Havtunde!

Nem jártam sikerrelKép
Viszont a patikusnő azt mondta hogy holnap érkezik a teljes szállítmány naptejekből és lesz mindfélefajtaKépKépKépKép
Úgyhogy holnap megyek megint....Kép

Egyébként már sík ideg vagyokKép.
Holnap és holnapután egésznapos továbbképzés, reggel 8-tól du- 5 ig nem leszek Lénával...KépKépKép

Ja és még midig nem jött meg!!!!!!!!!33. nap!!!!
Kezdek ideges lenni... pedig tényleg nem kellene parázni, mert tudom...szülés meg minden......de mégis.....lehet hogy veszek egy tesztet, már csak hogy megnyugodjak....

Egyébként mondtam apának, hogy tök olyan mint amikor Lénácska megfogant, hogy görcsölt a hasam, görcsölt a hasam, de csak nem jött meg.......vagy ezt már írtam???
Na mindegy, lehet hogy már hülyülök....

Megann

Kép

Kép
megann

Megann,
végül kire hagyod Lénát?
Vegyél már egy tesztet, csigázod itt a kedélyeket!!! Kép
Vendég

Havtunde!

TesztKépKépKép
Tök kegyetlen vagyokKép.
Ha itt a fórumon valamelyikőtök ilyet írna hát én beleőrülnék a kíváncsiságba meg az izgalomba, csak most gondoltam beleKépKépKépKépKép

De mondom, igazából nem is tudom mitől gondolom azt hogy esetleg +.

Na de azért majd tesztelek egyet 1-2 nap múlva...

Lénát anyósra+apára hagyom!
Apa letette a nagyesküt, hogy ebben a 2 napban sokat lesz itthon, de hát...őszíntén szólva én ebben már nem hiszek...
Csak remélhetem hogy Léna jól fogja viselni....

Egyébként én berekesztettem a levegőztetést, mert lóg az eső lába, nem mertem kinthagyni, amíg én itt fent írogatok......most lent nyűglődik Léna, mert ahogy behoztam, felébredt, most meg álmosKép

Megann

Kép

Kép
megann

Még egygondolat a magánovihoz:
mikor Lilivel játszótereztünk, időnként kijött egy magánovi is a gyerekekkel a játszóra. Amikor megláttuk, mi anyukák befordulni őket a sarkon, már tudtuk, hogy el van rontva a délelőtt. Az ovónénik hátat fordítva a gyerekeknek beszélgettek, soha egy játékot nem játszottak velük, a gyerekek pedig a sárban hemperegtek, a mi kicsijeinktől vették el a játékokat, egymást terrorizálták. Mondtuk is, hogy a fizetnének sem vinném oda a gyerekemet. Nem akarok általánosítani, de hát a magánovi se feltétlen tuti, állatira résen kell lenni.
Ez Buda egyik elit környékén volt (nem vagyok sznob, én is panelban nőttem fel, csak azért írom, hogy el tudjátok helyezni, miről van szó.)

Basszus, nálunk tök beborult, a rádió meg esőt mond! KépKépKép

Tünde Kép!
Mi a helyzet Győrben, ott már esik?

ayse

Tünde Kép!
Hát ez király!!!!

ayse

AngelaniKép
Ne hülyéskedj, nem pénzért adom oda a gyógyszert. Örülök, hogy tudok segíteni, s hogy Rékának anno csak 2 ampullát kellett beadni.
Amúgy a "randi" miatt mail ment!

Megann!
Apa köszöni a jófejségetKép!
A Te férjed nem semmi, nappal gürizik, éjszaka meg focizik???

Babák nagyon cukikKép

Na, Rékánál megint eltörött a mécsesKép
C.

KépKép
cinka

Sildi, meg tudod nekem mondani a megálló nevét?

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Benianyu!
Nagy-nagy gratula Danigombóc első fogacskájához!Kép
Egész jól viselte, nem?

Ancsi!
Melikének is gratula a foghozKép
Õt megviselte, vagy észre se vettétek, hogy fogzik?Kép

Kati!
Trisztánnak jobbulást kívánok!

Tünde!Kép
Nem írtál választ, hogy a császárnak milyen lelki oka lehet?Kép
Zita király rulez az új szemcsijébenKép
Én is rendelek a fiúknakKép

Angelani!
Jobbulást szegény Erhardnak isKép

Jucc!
Hát nem lehetett könnyű gyerekkorod.Kép
De a gyerekeiddel bármit csinálsz, a múltat nem tudod megváltoztatni, sajnaKép
Szeresd őket nagyon, próbálj megadni nekiki mindent, de szerintem nem szabad túlzásba esni, mert az sem vezet jó irányba.
A túlzott szeretet (már ha van ilyenKép), a túlzott ragaszkodás, stb. Próbálj középúton maradni.
Na de nem akarok én itt belepofázni abba, hogy hogy neveled a gyerekeidet, csak ez kikívánkozott, remélem nincs harag!Kép

Kuha!
Arik a gyerekszájakKép

Bab!
Leon pont ezt műveli mindig a járókábanKép
Ezért szinte soha nincs benne, mert percenként kell visszapakolni őt a közepéreKép

Sildike!
Hát pont az ilyen gyerekektől ráz ki engem is a hidegKép
Noel se az "elevenebb" gyerekek közé tartozik és gyűlölöm, ha elkezdik taszigálni meg elvenni tőle a játékokat.
sajna mi nem tudunk holnap menni hozzátok, pedig szívesen mentem volnaKép vagyKép
De valamikor ha van kedved, összehozhatnánk egy talit, a Nolcsi szívesen játszana megint BazsivalKép
A tali után is emlegette, hogy játszott a "Baji"-valKép

Duda!
Nati ügyi, hogy így megeszik mindentKép
Most Leon étvagya is visszajött, csak úgy tátja a száját a kajára és a tápit is szépen megesziKép

Davallia!
Kislányod édes nagyon ebben a kimenőbenKép

Ma egész délelőtt a játszótéren voltunk, Noel annyira élvezte, hintázott, csúszdázott, mászókázott, homokozott. Alig akart elindulni hazaKép
Most mind a ketten alszanakKép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Cinka!

Ja, nekem ez jutottKép Mármint férjbőlKép
Azzal vígasztalom magamm (meg LénátKép), hogy még mindig jobb, mintha a kocsmába járna beszórni sok lóvét a játékgépbe, vagy minhta csajozni járna...

Ayse!

Szomorú amit a magánoviról(arról)írsz.
Gondolom a szülők nem az ovónők traccsolásáért fizetnek ki egy vagon lóvét!Kép
Nálunk is van magánovi, 50e/hó,itt van a mi útcánkban, de nekem nem nagyon fordult meg a fejemben hogy oda vigyem majd Lénát, max ha minden kötél szakad, és sehova nem fogják felvenni LénácskámatKép(amit remélek, hogy nem így lesz)
Mert ahhoz meg ragaszkodom, hogy 3 éves korától a saját kis társaságában cseperedjen!

Megann

Kép

Kép
megann

Ayse, Kép
itt már nem esik. Kép De ahogy nézem, még fog. Kép

Megann, Kép
hát én biza tudnám, hogy mitől (kitől Kép) lehetnék terhes. De nem vagyok, bugyiban a bizonyíték. Kép

Barbi, Kép
ne haragudj, el is felejtettem, tök hülye vagyok. Gondolom ilyenkor nem is a császár a lényeg, hanem az, hogy miért. Ugye azt mesélted, hogy nem tágultál? Volt más is?
Vendég

Láttátok, hogy ez a topic 666. oldala???

Ajjajj!!!! Kép

ayse

Havtunde!

KépKép

Hát ha így lenne, akkor az "majdnem" felérne a szeplőtelen fogantatás esetével az én esetembenKépKépKépKépKép
De őszintén szólva örülnékKép, legalább nagyobb esélyel indulhatnék Rókihoz a LipótraKépKépKépKépKépKép egy év múlva, egy 3 és egy 13 hós gyerekkel...
Te jó ég....mi lenne?????KépKépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

A fenét, Léna már 19 hós lenne mire a bébi 3!Kép
Mondom már hülyülökKép

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!
Köszönöm a jókívánságokat, amiket Trisztánnak küldtetekKép!
És persze a gratulációkat is az én artista kisebbikemnekKépKépKép, igaz, nem Erhard, de előbb utóbb megkergetiKép. Igaz is...

AngelaniKép,
Jobbulást Erhardnak!!!
Ha még aktuális, nekem van itthon Normaflore tartalékban mindig! Csak szólj, ha kell!!!

Benianyu, AncsiKép,
Mi is gratulálunk a fogakhozKépKépKép!!!

KuhaKép,
GyerekszájKépKépKép! Főleg az időjárásos (páromat mind a mai napig az anyja ellenőrzi, hogy tudja-e milyen idő lesz aznapKép)

DóriKép,
Kornélnak sincs még egy fia foga sem!!! Én is azzal bíztatom magam, hogy talán ellenállóbb lesz! (nem mintha azon a pár héten múlnaKép)

TündeKép,
Maffiás képekKépKépKép

MegannKép,
Nekem sem jött meg február 14.-e óta!!! (az volt az első és eddig egyetlen alkalom a szülés óta). Hát nem hiányzik, az fix, de azért hármaskát nem terveztünkKép!
Vendég

Nekem meg jó lesz eldugulni, mert ez már az 1472. hozzászólásomKépKépKép Lőjetek leKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Nemesek!

És nem parázol????

M.

Kép

Kép
megann

Kétgyerkőcös-mamikKép!
Kinél alszanak együtt a lurkók? És főleg, HOGYAN CSINÁLTÁTOK AZ ÖSSZESZOKTATÁST???

Tegnap 1/2 12-kor feladtam az "alvás-tanítást", mikor 20x-ra sem sikerált elcsendesíteni Kornélt!!! Pedig már nagyon szeretném áttenni az ágyát Trisztán szobájába... de ez így még nagyon kilátástalan! Véleményeket, ötleteket várok!!!
Kati
Vendég

Ovitéma - csak röviden!!!
Teljesen egyetértek azzal, hogy az ovinénit ill. taninénit kell megválasztani! Az, hogy milyen oviban- isiben tanít, szinte teljesen mellékes! Lehet egy sulinak a legszuperebb számítógépes felszerelése vagy tornaterme, ha a tanárok nem tudják megszerettetni a tanulást, illetve "omladozó" falak között is lehet élvezni azt!
Az én fiamnak két igen eltérő karakterű ovinéni jutott (tavaly, amikor még jártKép). Minden reggel bekukucskált, és örömmel nyugtázta, ha Marika néni (50 év körüli) volt, viszont elszontyolódott mikor Mónika néni (jó, ha 30 éves) volt. Amolyan kiabálos, idegeskedős fajta... és hát az én fiam elég mulya, nincs hozzászokva a hangosabb szóhoz, így tiszta lelkibeteg volt még akkor is, ha másra kiabált rá. Persze, ez csak megerősítette abban, hogy nem szabad olyasmit csinálnia, amiért "őrá kellene kiabálni", így mindig meg is dícsérték. Szerintem viszont ez tiszta stresszben tartotta őt... igaz, tényleg voltak olyan lurkók, akikre én magam is kiakadtam, dehát nem vagyok pedagógus... nekik nem kéne tudni máshogy lereagálni a kényes szitukatKép?
Egy szó, mint száz: én otthon úgy nevelem, ahogy jónak tartom, de mikor közösségbe kerül (először) igenis az ovónéni felelőssége a meghatározó!
Egyébként én örülök, hogy a fiam nem egy eleven "no limit" típusú kölök... attól a hajam kihullana, az fixKép - igaz, az már kihullott!
Vendég

Kati!

Nálunk friss a téma. Kép Viki 2 hét híjján fél éves, és ekkortájt akartam az összeszoktatást.
Viki átalussza az éjszakát reggelig, még tovább, mint Gergő, így ezzel nem volt gond. Nem közvetlenül egymás mellett van az ágyuk, hanem szekrény, mint térelválasztó működik a horkolás Kép meg egyebek miatt.

Ha Gergő felébred a suli miatt fél 7-kor, sajnos Viki is Kép, így ugrott a fél 8-as kelése. De meg kell szokniuk egymást, mert tesók. Kép és asjnos azok felkeltik egymást reggel.

Alvástanítás: ha nem alussza át az éjszakát, és bőg, szerintem kár átrakni, mert szegény nagyobb szívja meg, mert ő sem tud aludni. Kép
Szerintem ne add föl semmiképp, próbáld még! Előbb-utóbb úgyis rájön, hogy kár a gőzért, és éjjel aludni kell. Kép

Hogyan "tanítottad" ?

Dóri

ps: nekem mindig a másfél éves éjszaka bőgőmasina rokongyerek jut eszembe Kép intő például, és azt mondják, hogy szegény most is fogzik, és hunyásnyit nem aludnak a szülei, sőt továbbmegyek az egész lakóház.. és úgy kapták vissza anyutól a gyereket 1 évesen, hogy átaludt a full éjszakát mindenféle evés nélkül. Mindez 5 nap alatt valósult meg, és persze elcseszték utána, mert anyuka megszoptatta, azóta ordít és oránként ébred, lehetetlen megnyugtatni.
Vendég

Kati!
Nálunk már Leon 6 hetes kora óta egy szobában alszanak, úgyhogy nem igazán tudok segíteniKép
Azért leírom, nálunk hogy ment.
Szerintem se érdemes addig berakni Kornélt Trisztánhoz, amíg nem alszik éjszaka rendesen. Akkor Trisztán sem fog tudni rendesen aludni.
Nálunk Leon akkor került át, amikor 1x kelt még max. hajnalban. Arra a szopira Noel eleinte felkelt, ugrált az ágyában, addig nem volt hajlandó visszafeküdni, amíg Leon is fent volt.Kép
Sőt, üvöltve ugráltKép
De egy-két hét alatt úgy megszokta, hogy néha-néha bemegyek hozzájuk, hogy már fel sem kelt.
Azóta sokkal mélyebben alszik, ami egyátalán nem volt rá régebben jellemző.
Most meg együtt fekszenek le 8-1/2 9 körül és nem tudom, mikor kelnekKép
Legalábbis az utóbbi napokban nem szólnak, ha felébrednek. De egyik se! Nem tudom, melyik beszélte rá a másikat erre, de tök jó!Kép
Ma reggel is 1/2 9-kor keltünk, Nolcsi feküdt az ágyában, de szerintem már fent volt, Leonka meg hason próbálta a rácsvédőt leszedniKép

Dóri!
Pont ma beszélgettem barinőmmel, 15 hós kisfia is "megint" fogzik, ezért 4-5x kelnek éjszaka......

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Tünde!
Nem tágultam, azért mert Nolcsi keze a feje előtt voltKép
Szülés után jött ki a gerincsérv.
KösziKép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok Lányok!

Most értünk haza egy minitaliról. Itt a környéken van pár csajszi, akik össze szoktunk járni babástól, mamástól, papástól. Nagyon jó volt, már egész délután kint lehetett lenni.
De. főztem finom gyüngytyúk levest, úgyhogy ma este azt fogunk vacsizni. Van benne új sárgarépa és sok más zöldség. Nyam-nyam.

Prüntyi
Széchenyi u. a megálló neve. Ahogy elhagyja a busz Fótot az első megálló Dunakeszin.

Barbi
Sajnálom, hogy nem tudtok jönni, Bazsi is szívesen játszott volna Nolcsival. Bár ő név szerint nem emlegeti, de vagy a névmemóriája rossz, vagy csak olyan sok gyerek forog a környezetében.
Bazsi inkább eleven kisgyerek (persze nem "no limit" típusú ahogy Kati nagyon találóan megfogalmazta), de az ilyen durvasággal nem nagyon tud mit kezdeni. És nem is érti, hogy ha én mindig azt magyarázom neki, hogy nem szabad így viselkedni, akkor más gyerekre miért nem szólnak rá. Amúgy ilyenkor azt a taktikát követem, hogy nem szólok semmit, mert azért a Bazsi szerencsére elég masszív kis kölök és nehéz tőle bármit is elvenni, ha nem akarja odaadni.Kép

Megann
Nagyon jó kis arckrém, kifejezetten kinti sétákhoz meg alváshoz. Nem fényvédő faktoros, csak sima.
Lénának biztos nem lesz semmi baja, de inkább vigyázz a nappal, mert később jön csak ki a bőrprobléma.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Mostanság csak readonly voltam, túl jó az idő, sokat csavargunk, nincs sok időm gépezni. Ezen kivül itthon is megváltozott a dolgok rendje, mert Maja már nincs el olyan jól a járókában, mert forog mint a ringlispiel(?), ezért csináltam neki én is habtapis dühöngőt, de a kutya miatt nem tudtam a nappaliban csak a mi hálószobánkban (Maja szobája túl kicsi) kivitelezni a dolgot. Ott meg nem lehet felügyelet nélkül hagyni szinte egy percre sem, mert beforog az ágy alá a radiátor alá és a kedvenc szórakozása, hogy a szélénél feltépi a habtapit, valahogy magára rángatja, mint egy ruhát aztán meg üvölt, hogy nem tud forogni mert bele van szorulva. Teljesen "meg van lökődve", de betojunk rajta az apjával a röhögéstől.Kép Ez az új nagy tér teljesen új távlatokat nyitott meg számára a mozgás terén, és napról napra szemmel láthatóan ügyesebb, még nem igazán kúszik csak tekergőzik, de forgással már bármilyen céltárgyat le tud vadászni.

Ime a legújabb szórakozása:
Kép

Kép

Kép

Kép

Már abban a pillanatban rájött, hogy ez milyen jó móka, ahogy kinyitottam a zsákot, ő vette ki belőle egyedül nem láttam, mert pont kiszaladtam pipilni és erre a látványra jöttem vissza:
Kép

Roki!
Nekem nagyon tetszik Zsuzsa új frizuja, nagyon nagylányos, a hajvágás sorozaton produkált pofik pedig haláliak. Nagyon kifejező mimikája van a kisnőcinek.Kép

Duda!Kép
Most olvastam, hogy Nati is öklendezett az almától. Majával még mindig itt tartunk, mert a betegség miatt kimaradt 2 hét kóstolgatás a doki tanácsára. Viszont most már egyértelmű számomra, hogy utálja az almát, ő is fintorog és öklendezik tőle. A tanácsodat szeretném kérni, hogy akkor mit adjak neki igy elsőre(még semmit nem evett, igazából az almát sem), Natinak mi jött be? Persze ehhez még az is hozzájön, hogy a betegség során sok xart le kellett nyomnom a torkán a kanállal, amit persze jól meg is utált, már a látványától is rázza a fejét.Kép Nem tudom, hogy javitsam ki a dolgot. Ötlet, anybody?

Cinka!Kép
Ue. volt nálunk is, óriási nagy para.Kép De szerencsére Maja nem fulladt be. Mikor Réka befulladt, nem vittétek be az ügyeletre? Látom a képekről, már ő is meggyógyult és ismét vigyormanó.Kép Én még azt sem tudom biztosan, hogy akkor kruppos-e vagy csak valami virus. Azt mondta a doki, hogy "krupp gyanús" a köhögése. Honnan lehet tudni biztosan?

Tünde!
Nagggyon tutin néz ki a kis maffióza.Kép Egyébként én pont tegnap láttam a CundA-ban ilyen babanapszemcsiket több féle szinben, asszem 790 pénzért.

Minden baba édes és gyönyörű.Kép

Cleo + Maja aki a kétfogúak táborát gyarapitja

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Ezt az üzit du. 1 óta próbáltam elküldeni, de csak most sikerált.Kép

Viszont azóta itt volt látogatóban Manka és a nagyon jóképű Jack. Maja egyből rá is vetette magát, Tünde nyugi Jacket egyáltalán nem érdekelte, hűséges maradt az Õ Zitájához.Kép A képek kicsit később jönnek, most mennem kell vacsit késziteni.

Cleo

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Cleo,
várom a képeket!
Biztos jó a céundás napszemcsi is, de Zita kék szemei miatt vettem uv szűrőset.
Vendég

Cleo,
tök jók a képek! Olyan, mintha Maja alulöltözöttnek ítélte volna magát, és gyorsan felkapott vmit! Kép
Vendég

Prüntyi
Most néztem végig a menetrendet, de nem találtam közvetlen buszt, csak fóti átszállással.
Az jó Neked?

Kép
Kép Kép
sildike

Ildi!

Mi van, ha sz@r idő van holnap?

Mi is most értünk haza, még férjjel sétáltunk egyet itt a környéken, ma hamar ért haza. Tegnap fél 8-kor, mert céges kocsival ütközött. Szerencsére neki és senki másnak semmi baja nem lett, csak a kocsi hátulja bánta.

Dóri
Vendég

Halihó!

Tünde!
Zita napszemcsije iszonyú vagány! Én is szeretnék Natinak rendelni!Kép
Megadod az elérhetőséget?Kép

A c&a-s vajon uv szűrős??

Cleo!
Nagyon édes Maja!Kép
Mi is az almával kezdtük a hozzátápit, nulla sikerrel. Elkerekedett a szeme, bevörösödött és tényleg azt hittem, menten megfullad.
Ezek után mindig valamivel keverve próbáltam neki adni és úgy megette. Bejött a hipp alma-barackja, szerette még a sütőtökös dolgokat is.
Tegnap jutottunk el odáig, hogy simán, üresen is megette az almát. Szerintem érdemes többfélét is kipróbálni, hátha valamelyik ízlik neki. A védőnőm szerint, párolva édesebb az íze, de Nati úgy sem ette meg.
Kanál: mi lenne, ha etetés közben a kezébe adnál egyet és azzal ismerkedhetne? Közben próbálhatnád etetni. Mindent össze fog kenni valószínűleg, de hátha így elfelejti az ellenérzéseit.Kép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sildike!

Mi élnénk a meghívással holnap, persze, ha nem gond, hogy eljössz értünk. Neked hogy a jó?
Apa 2-ig dolgozik, utána eljönne értünk, úgyis van még egy csomó elintézni valónk, akkor azt is meg tudjuk ejteni.

Hogy legyen?

Kép
kuha

Kik mondták még biztosra, hogy mennek?

Kép
kuha

Sziasztok!

Csak én is beugrottam gyorsan.

Rókica! Nagyon édes Zsuzsa az új frizurával. Sacinak alapban nincs ennyi haja, mint neki most.

Jucc! Megértem a Waldorf iránti lelkesedésed, én is szimpatizálok az alapelveivel. Az én általános iskolám se volt túl jó, nem nagyon volt tanulásra ösztönző közeg. Pedig alsóban egy kiváló tanítóbácsi tanított minket, aki szerintem kitűnő pedagógus volt (bár mi is kaptunk körmöst). Aztán fölsőben elég szedett-vedett tanári karunk volt. Ha jól tudom, hárman lettünk diplomásak az osztályból (ezt se tudom pontosan, mert azóta se találkoztunk). Amikor nyolcadikban az igazgató megtudta, hogy Szeged legerősebb gimijébe jelentkezem, foggal-körömmel próbált lebeszélni róla, mondván úgyse fogom bírni. Ehhez képest felvettek, és kitűnőre érettségiztem. Anyum kuncogva mondta az érettségim után, hogy na lányom, fogd a bizonyítványod, menj vissza az általános iskoládba és dörgöld az igazgató orra alá. Sajnos aztán ezt nem tettem meg. Ha tudná szegény, hogy azóta még doktori címet is szereztem Kép.
Szóval én se szívesen adnám a gyerekemet akárhova, nagyon meg fogom nézni, kinek a kezeire bízom rá!

Tünde! Nagyon jó ötlet ez a pedagógus látogatás!

Oltások: én se vagyok túlzottan oltás-párti, főleg, hogy a húgom a kötelező 3 vagy 4 hós (DI-PER-TE) oltás szövődményeként lett epilepsziás. Az orvosoknak fogalmuk sincs, hogy ezek az oltások bizonyos betegségek esetén micsoda kalamajkát okozhatnak! Persze én is beadatom Sacinak a kötelezőket, de azon felül semmit!

Angelani! Jobbulást Erhardnak!
Ja, és Trisztánnak is!

Kuha, Bab, Megann! Gyarapítjuk a fogatlanok táborát.

Daninak gratula az első foghoz.

Kuha! Köszi a gyerekszájat, jót mosolyogtam!

Megann! Kíváncsian várjuk a teszt eredményét! Napsugár után te lehetsz a második másod-pocakos! Bár itt többen már harmadpocakosok lennének.
Tényleg, kétgyerekes mamák! Vállalnátok a harmadikat?

Na, megyek, letelt a gép előtt tölthető időm. Fürcsi-time!

Bocs, hogy sokmindenre nem reagáltam!

Bodza

Kép

Kép

Kép
bodza

Andi, Kép
Bodza linkelte be hétvégén:
http://www.dealtech.hu/babybanz.htm

cleo,
egyébként már nekem is eszembe jutott, hogy Zita az antibiotikum miatt kap most reflexből szájzárat, ha meglátja a kanalat. Kép

Barbi,
nem tudom. Én vmi olyasmire gondolnék, hogy vmiért nem akartál "megválni" a babától. De majd utánakérdezek, vagy Noel nem akart még megszületni.
Vendég

Dori,Duda,Ayse,Nemesek.
Köszi a gratukat.

Barbapapa.
Neked is köszi.Hát volt egy pár rossz éjszakánk,de nem volt olyan vészes.Remélem a többi fogacska kibújása sem lesz rosszabb.Kép

Kuha.
GyerekszájKépKép

Bab.
Tappancsos kép szupiKép

Davallia.
Lábujjszopás nálunk is beindultKép
Nagyon édi Panda!Kép

Sildike.
Hol lehet venni azt a Bübchen krémet?

Havtünde.
Nagyon vagány a kiscsajKép

Cleo.