A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Úgy látom még mindenki lót-fut!

Fogadjunk hogy kinnragadt mindenki a jólevegőn és most próbáljátok behozni a délutáni lemaradást.OKépKépKép

Én is kitettem Lénát még délután fél 4 kor is, és megüzentem apának, hogy Sült Léna a mai vacsoraKépKépKép

NAPOZÁS!

Lehet hogy én vagyok hibbant, de már többen is mondták hogy milyen jó színe van Lénának!
Nem kellene valamilyen faktoros védőkrémet rápakolnom az arcára???
Tényleg vagány barna már, gondoltam és is befekszem mellé a babakocsiba meg a kiságyba napozni, hátha nem leszek ilyen hóka színűKépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Prüntyi Kép!
Nem tudom, hogy lehet-e. Ennélkül nem enné meg?

A rubeoláról konkrétan tudom, hogy Magyarországon már nincs (köszönhetően az oltásnak), csak ha behurcolják. A húgom amikor 1999-ben Mikit várta allergiás lett, de nem volt egyértelmű és a háziorvos laboreredményt kért. Akkor megmondták előre, hogy tuti, hogy nem rubeola, mert ez már nincs nálunk (így is lett).

Rokica Kép!
Szerintem is nagyon jó az új frizura, így ha lehet még bájosabb Zsuzsa arca.

Ayse

ayse

Alternatív-pedagógia:
Bennem az vet fel kérdéseket és nem tudom a választ (de nem a gyerekemen szeretném kikísérletezni), hogy ha üvegbúra alatt tartom 18 éves koráig, akkor be tud-e majd illeszkedni abba a társadalomba, amelyben végső soron élnie kell. A Waldorfosok azt mondják erre, hogy hajjaj, az az érzelmi többlet, amit kap, majd átsegíti a nehézségeken, sőt jobban teljesíthet, mint "normál" társai. Nem tudom, nem vagyok meggyőződve... Szerintem igenis számít, hogy azokkal a játékszabálykokkal idejekorán megismerkedik, amik majd megszablyák az életét.

A másik, hogy szerintem a szülő vérmérsékletétől is függ, hogy mit tud bevállalni. Engem pl. nyugodtan vihetnének igen hamarosan a zártosztályra (tök komolyan), ha a gyerekem úgy viselkedne, mint a fodrászatbeli kismajmok.

Egyébként engem is vertek meg kisiskolás koromban, ami nem volt jó. De túléltem. Tudjátok a közhely: ami nem öl meg, az erősebbé tesz.

(Bocs Jucc Kép, asszem, most nem értünk egyet, de hát így szép az élet, baj is lenne, ha mindenki ugyanazt akarná!)

Nemesek Kép!
Trisztán Kép
Mászás Kép

Ayse

ayse

Ayse, azzal sem ette meg, dobtam ki...most főzöm a répát meg a krumplit! Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Na mi van lányok!

Éjszakára is kintmaradtatok levegőzni???KépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Megann,
Én itt vagyok, de még csak most fogok visszaolvasni. Kép
Ma ugyanis sokat voltunk a levegőn. Kép Így nem volt még ma időm itt lenni. Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Ma kibújt Dani első foga, vagyis csak egy pici lyuk lett az ínyén. Innentől mi is az egyfogúak társaságába tartozunk Kép Kép Kép

Kuha,
Babakocsi Kép, Többet erővel, mint ésszel? Remélem, a Corában meg tudják javítani nektek. Minden esetre Gergő nagyon édes a kalaptartón. Kép

Sildike,
Lacika is nagyon ügyes, hogy ő is már ülni próbál. Nekem az nagyon tetszik, hogy ha valami érdekli a babákat, akkor hajlandóak dolgozni érte, hogy elérjék. Kép
Bazsika tényleg szép nagy baba és fejlett. Nem semmi, hogy 104-es ruhát vettél már neki.

Annamami
Marci vendégűzése Kép főleg a vigyorgás utána Kép

Duda,
Köszi Kép

And,
Üdv újra itthon. Jó olvasni, hogy jól éreztétek magatokat. Kép Almaevés Kép
Danival is próbűljuk az almát, de egyre kevesebb sikerrel. Ma kifújta a szájából, amit bekanalaztam. Egy ideig tetszett neki ez a játék, aztán megunta. Kép
Hajrá alvástanulás! Kép

Kati,
Trisztánnak jobbulást! Remélem, ezúttal jól be fogják tudni állítani a gyógyszerét! De szörnyű lehet neki most. Kép
Köszi a bókot és gratula Kornél mászásához. Kép

Bab
Tofi gyógyuljon meg hamar!!!

Ancsi,
Gratula Melike első fogához! Kép

Davallia, Megann
Nekem beugrott ám, hogy mi az a Megannterápia! Kép Kép Kép

Waldorf & szabályok
Én is azon a véleményen vagyok, hogy már kicsi korban meg kell ismerni a gyerekeknek bizonyos szabályokat, amelyek terelik illetve behatárolják valamelyes az életét.

Benianyu

benianyu

Benianyu, gratula a foghoz! Ezek szerint egész jól viselte...

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi,
Köszi. Kép Igen, jól viselte. Néhányszor előfordult kissé fájdalmasabb sírás, egy-két nyűgösebb délután, de annyira nem volt vészes. Remélem, a többi fognál sem lesz nagyobb gond. Kép
Beninél sem volt fájdalmas a fogzás. Hátha Daninak sem lesz az!

Az előbb elfelejtettem, hogy a cékla valóban megfogja a pisit! Kép Mikor Beninél először szembesültem ezzel nagyon megijedtem.

benianyu

And Kép!
De jó, hogy ilyen jól sikerült az utatok! Eszti hogy viselte az utazást?

Benianyu Kép!
Gratulálok a fogacskához (nemhiába, tigriscsalád) és az üléshez!

Nem tudom, a gyerekeim tök jól viselték az óraátállítást, én viszont megkergültem. Ma a férjem vitte Lilit az oviba. Ehhez negyed hatkor (régi szerint negyed ötkor!) kellett kelni. Mikor ők el, én vissza az ágyba és aludtam az új idő szerint 11-ig (szopikkal tarkítva). Most meg ki vannak pattanva a szemeim, pedig jobban tenném, ha aludnék, mert holnap reggel zenekuckó és koránkelés.

ayse

Prüntyi Kép!
Szívből együttérzek a lányoddal! Engem is ki lehetne üldözni a világból a tejpépekkel! Már kiskoromban is utáltam! KépKépKép

Dühöngő nagyon szupi!

ayse

Ayse
Köszi. Kép Már Dani is tigrisedik. Kép

Nálunk sem volt gond az óraátállítás. Mind a két gyerek kicsit össze-vissza alszik mostanában. Az éjszakai az eléggé fix, este 8-tól reggel fél 7-ig (jó esetben). Beni nem alszik itthon, csak az oviban, a héten viszont minden nap el fogom hozni ebéd után, így ez ugrott. De simán kibírja reggeltől estig, van, hogy még holtpontja sincs.
Daninál meg még nem alakult ki rendszer az alvásban, csak a délelőtti alvás fix. De ma végigaludta a délutáni játszóterezést, jó másfél órát. Kép

Davallia,
Mit próbálgatsz? Hogy lilával legyen írva a neved? Kép

benianyu

alvástanulás: ma nem sokat sírt az Eszti, épp elintéztem a mosást-teregtést, és mire felértem, már csönd volt, bementünk apával láőbujjhegyen, a kiscsaj kerezstbefordulva szuszogott nagyokatKépKépKép kezdek optimista lenni! és ma egyébként is angyal volt!
és annyira jó volt nekünk kinnt, hogy teljesen feltöltődtemKép ott meg hiányzik a babasírás és nevetés, azt mondjákKép az út odafelé kicsit nehézkes volt, a mózesben nem aludt, csak a htárig az eszti, de visszafelé az autósülésbe tettük, megszoptattam, levetkőzettetük, és egy hangja sem volt hazáig, néha megnéztem, és vette a levegőtKép
kinnt akkorákat kirándultunk, hogy nekem izomlázam lettKép harmadik nap már a barátnőmmel otthon maradtunk, és az ő férje vitte az esztit kenguruban az erdőbeKép
hoztam haza egy pár bébikaját, most meg megnéztem a DM-ben, hát nem tudom... még megnézem az interspart is. most kaptunk egy pár üveg bio-almapürét, meg sárgarépát, a többire nem emlékszem, azokat elkezdjük eszegetni. most kellene valami rendszert bevezetni...

Roki, emlékszem, Te mondtad, hogy majd akkor csinálsz rendszert, ha jönnek a rendes kaják. hogyan csinálod??

ne haragudjatok lányok, de egyelőre rídonli leszek, mert nem bírok lépst tartani, pedig nagyon érdekes témákat feszegettek!

imádom a tavasztKép

and&eszti

KépKép
KépKép
and

Davallia
purple {név}
csak a közöket vedd ki. Kép

benianyu

Annamami, Andi, Barbi köszönjük a bókokatKép!

AnnamamiKép!
Hát ez igen megtisztelő lenne, ha MARCI KIRÁLYFIKépKépKépcsapná Rékának a szelet, elvégre egy FELSÉG nem mindennapi partyKép, nem beszélve annak előnyeiről, ha netán még az uralkodói házba is bekerülne...Kép!

Jaj, szegényKép Apa, remélem hamarosan helyrejön a válla.
Pihenjétek ki magatokat a Mamánál!

Kati!
Gratula Kornál mászásáhozKép, Trisztánnak meg sok sok gyógypusziKép!

Bab!
Kis TofidnakKép is mennek a gyógypuszik, habár Julcsikától biztos szívesebben vennéKép.

Megann!
Hát nem semmi, a fodrászos story!!! Felolvastam Apának is, s az Õ reakciója az volt, hogy: akinek ennyi pénze van ilyenre, annak nyugodtan lehet hülye a gyereke, csak az enyémmel ne találkozzonKépKépKép!

Sült LénácskaKép, tetszett a Férjednek????

Benianyu!
Gratula Dani fogacskájáhozKép, de jó, hogy nem szenvedett vele.

Nyugodalmas jó éjszakát Mindenkinek!
C.

KépKép
cinka

Óraátállítás nálunk sem volt gond. Zita ragaszkodik a megszokotthoz. Kép
Csak a korábban kelést én nem tudom megszokni.
Holnaptól a Gastroyal hozza nekem a kaját. Múlt héten nagyon kipurcantam, enyhén szólva mosott f.s kinézetem volt.
Mi elérkeztünk a nagyon anyás korszakba, mindig látni akar.
Be kell valljam, ilyen csodálattal teli ámulattal egy pasi se nézett soha. Kép Most hirtelen nem is tudom, hogy ennek örüljek-e vagy sem? Kép
Ma este, amikor hazaértem, sikongatott örömében Zita! Olyan kis édes volt, már ezért is érdemes volt hazajönni!

And, Kép
örülök, hogy tudtál pihenni, és hosszú, reggelig tartó alvást kívánok Nektek!

Benianyu, Kép
gratula egyfogú Daninak!

Prünty, Nemesek, Kép
nem tudom sajnos. Kép Még sok tanulnivalóm van. Kép

Megann, Kép
sztem be kéne kenni Léna bőrét. Legalábbis ezt tanácsolják.
gyerekverés: én is kaptam gyerekkoromban. Nem vagyok híve, de én is azt hiszem, hogy vannak pillanatok, amikor (ha másért nem is) miheztartás végett a jó időben nem árt. persze nem agyonvágni kell őket.
Ismerős gyerekét felvilágosították az iskolában (talán másodikban?), hogy a szülő nem ütheti meg a gyerekét, és ha mégis megüti, akkor a gyerek szóljon, és a tanító néni megteszi a szükséges intézkedéseket.
Én ezen egy kicsit felháborodtam.
Vendég

Tünde Kép!
Szerintem örülj nagyon!
Egyébként ha szülsz egy kiscsákót, akkor már pasi is fog ilyen áhitattal Rád nézni!

(Úgy félek, hogy mikor nem fognak már ilyennek látni, hanem én leszek a főhülye. Szerintem úgy Lili 12-13 éves kora körül, bár néha így is olyan, mint egy kiskamasz! De a szívébe akkor is van még vésve, hogy ANYU!!!)

Jó éjszakát!!!

ayse

Roki
Zsuzsababa őszibarackosan is nagyon szép, így jobban érvényesülnek az igéző szemek.
A hajvágós képsorozat kommentárral, csúcsszuper!

Kati
Trisztánnak jobbulást!
Gratula a mászáshoz!

Bab
Ha Tofi még beteg, gyógypuszikat Neki!!

Benianyu
Danit üdvözöljük az egyfogasok társaságában!

Ma csak ennyi telik tőlem, nincs már erőm visszaolvasni, de azért pofátlan módon segítséget kérek!
Hozzátápi témában érdeklődöm: almát már adok Tominak egy hete, ma kezdtük a krumplit. Pár kanál alma után adtam neki egy kanál krumplit, aztán krumplis-almás keveréket kapott pár kanállal. Ez így jó?? Folytassam így aztán már kaphat csak burit?
Tudom hülye kérdés.....
Megyek aludni, mert nemsokára kelhetek..

Thomasanne

Kép
Kép
thomasanne

Ayse, Kép
igen, én is pont erre gondoltam, hogy pasi csak akkor, ha kitolok egyet magamból. Kép
Ha jó szüleik leszünk, megkapják a megfelelő törődést, akkor nagykorukban is mi leszünk nekik az ANYA. Kép A fiam meg nézzen majd a csajára áhítattal, ne rám. Nem szeretnék a fiukba szerelmes anyukák közé tartozni.

Thomasanne,
sztem jó.
Vendég

Sziasztok!

Sajnos nem tudok visszaolvasni, de jelentkezünk, hogy még megvagyunk.
Erhard betegKép
Péntek este belázasodott 39,1C° volt a láza, ami csak emelkedni látszottKép
Utána egész éjjel figyeltem, persze kapott kúpot.
A bethesdába elvittem. Alig nézték megKép
Nem is írtak fel semmit, csak annyit mondtak, hogy ha nem változik vagy rosszabbodik a helyzet, be kell vinni a László kórházba.
Ma levittem a gyerekorvoshoz.
Õ legalább megvizsgálta, kaptunk hasmenés ellen smecta port. KAptunk hányingerre is. Viszont az a normaflore (vagy mi), országszerte hiánycikkKép
Olyan édes volt, tegnap majdnem végigaludta a napot. Na nem hagytam magára, végig gubbasztottam mellette. Éjjel nem aludtam.
Szörnyű volt. Most egy kicsit jobban van, természetesen próbál zsiványkodniKép
Az megy nekiKép
Már evett is egy keveset, de fogyott vagy fél kilótKép

Bocsi lányok, hogy csak magunkról írok, de kivagyok és jelzem, hogy NEM szándékosan hanyagollak titeket.

Egyébként fejlődik és mindenben megkapaszkodik és feláll ahol tud.
Sajnos a kádban is ez a legnagyobb atrakció és volt belőle eldőlés, de azért igyekszem elkapni.
Imádom, ahogy betegen, kókadtan is "rosszalkodik"Kép

A másik, hogy tényleg mindent megeszikKép
Most az elmúlt 3 napban nem, de én nem 1-2 kanállal adok neki, hanem amennyit megeszik.
Mindenféle bébikaját veszünk neki. Az italokat is imádja. Minden nap megiszik egy bébiitalt és megeszik 1 üveg bébikaját a szopi mellett. Délután még gyümölcsöt is kapKép Azt is sokszor bébideszertből adom neki. Viszont általában 5 hóst kap, van amiből a 6 hóst kapja.

NA megyek, mert megébredt és alig tudom visszaaltatni.

Jó Éjt!
Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Sziasztok!

Végre asszem végeztem a fordítással. Kép

Úgyhogy gyorsan rakok fel képet Zsuzsáról.

A kis kopasz:
Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Érdemes volt még benéznem vasalás előttKép Eddig úgyis sokszor éreztem magam kicsit mellőzve, most legalább kaptam jó sokat KépKépKép

Korábban voltam már földönkívüli a szopi miatt, most az oltások és a Waldorf miatt... Úristen, mit gondolhattok rólam!

Megyek sorban:
BabKép Tudom, hogy újraoltják, ezzel együtt úgy tudtam, hogy felnőtt korban már nem véd, de remélem, Neked van igazad! Máskülönben csak az lehet a reményem, hogy a sok oltásnak köszönhetően tényleg nem lesz kitől elkapniuk a srácaimnak felnőtt korukban sem.
A bárányhimlő elleni oltást már tényleg túlzásnak tartom... / tudom, hogy lehetnek szövődményei, mint mindennek. Az oltásoknak is/.

AnyapocKép Biztos igazad van a BCG-tesztekkel kapcs., semmire nem emlékszemKép Nekem mindenesetre a gyerekorvos mondta így szó szerint, amikor rákérdeztem, hogy mégis mire számítsak, ha Gergő a második oltásra sem reagál. Azt mondta:" Az már senkit sem érdekel, a törvény ennyit ír elő". Õ is iskolaorvos amúgy, nyilván ő is tud erről a tesztelésről, de talán arra gondolt, hogy féléves korban újraoltanak egy babát, és iskolás koráig nem érdekes, védett-e.

DavalliaKép Először megrémültem, amikor a bevezetődet olvastam, hogy mit fogok kapni, de megnyugodtam: félreértettél. Amit a tanárok "elcsesztek", azt otthon nem lehetett helyrehozni, ugyanis csapnivaló tanárok voltak egyesek, nem tudtak tanítani, én meg nem tudtam magamtól megtanulni, mert nem vagyok zseni. A "szüleim" egyszemélyben volt anyukám, aki hármunkat nevelt egyedül, mellette gürizett, hogy legyen mit ennünk, és fősulira is járt egy időben. Nagyon sokmindent nem csinált jól, nagymamám segített neki, de ő még annyit sem csinált jól. Vertek minket elég rendszeresen, nem nagyon volt akkoriban más eszközük a nevelésünkre. De tisztelem őt azért, hogy végül tiszetsségesen fel tudott nevelni minket. De tanulni nem tudott velünk. Amit nem értettünk a suliban, az úgy is maradt. Rettenetes tanár-anyaga volt/van annak az iskolának, szerencsére akkoriban csak oroszt tanítottak nekünk, így a többi nyelvet nem rontották el, de az orosztanárok irtózatosak voltak. Ha néha akadt egy-egy fiatal, lelkes jó tanár, nagyon hamar szedte a sátorfáját... A tanárok ötven százaléka anyukámat is tanította anno, nagyon ment a körmös, a sarokban térdeplés, hasonlók. De tanítani, az nem ment. Szóról szóra bevágni apróbetűstül a tankönyvet mondjuk fizikából, de egy árva kísérletet nem láttunk. És ha kimaradt egy kötőszó, akkor az egyest sem érdemeltük meg, beírta a tanár a nullást. Nem akarom bő lére erszteni. Leginkább a reáltárgyakon látszott meg, hogy pocsék alapokat hozok, nem tudtam a legjobb középsuliba menni, és elvették a kedvemet mindenféle tanulástól. Kitűztem az érettségit célul, aztán nem voltam hajlandó tovább folytatni. Ezt mindenképpen ennek az alapnak tudom be. Persze, nem voltam extra képességű gyerek, de ez nem is derült volna ki. Az volt ott kirívó, ha valaki vitte valamire, aki abból a suliból indult. Az én osztályomból egyetlen srác lett fogorvos, neki az egész családja az, és az apja az ált.isk. alatt végig fizetett neki külön egy magántanárt. A többiek semmi kiugrót nem értek el, egy-egy tanár, vagy tanító, de a többség max. érettségi.
És ami az ovit illeti, írtam, hogy ott is vertek bennünket, és az egész egy szörnyű élmény volt. Minden nap sírva indultam, nem akartam menni, tesóim sem. Most, hogy belegondolok, lehet, hogy ennek köszönhető, hogy annyira befeléforduló voltam egészen nyolcadikos koromig? Ha igen, rengeteg dolgot vettek el tőlem... Ezt nem akarom a gyerekeimnek, egyszerűen szép gyerekkort akarok nekik!!! Mindegy, hogy Waldorf, vagy nem, szeretném, ha szeretnék, és nem tenne kárt bennük! A Waldorfot csak azért néztem ki magamnak, mert úgy láttam, itt nem nyomják el a gyerekeket, odafigyelnek a mulyábbakra is, mindenki külön egyéniség, mindegyikük érték, nem úgy, mint én voltam annak idején. Hú, de sajnálom most magamat így utólagKép
Egy szóval sem írtam, hogy a gyereknek nem kellenek szabályok / arra gondoltam, hogy pl. a nyelvtani szabályokat kell hallgatniuk angoltanulás címén/, határok, hogy nem kell rájuk szólni. Én is rászólok a gyerekemre, sőt, elmagyarázom, hogy mit miért nem szabad, asszem, ezzel nem ártok nekiKép Én is megőrülök az olyan anyukáktól, akik nem szólnak rá a büdös kölkükre. És arról is meg vagyok győződve, hogy nagyon fontos a ritmus egy gyerek életében, a napirend, a rendszer. Biztonságot ad nekik. De az igenis megoldható, hogy egyszerre több dologgal foglalkozzanak egy csoporton belül, és mindenki maga döntse el, mit akar csinálni. Nagy döntéseket nem szabad egy ilyen kis emberre bízni, de ilyeneket igen. Egyszerűen fontos, hogy minden gyerek egy egyéniség, nem szabad skatulyázni, mert nagy bakikat lehet csinálni ezzel. Persze lehet, hogy a pedagógus számára ez nem mérhető mondjuk statisztikailag, illetve nem fontos, de nekem igen, és annak a gyereknek is.

Megann Kép Én tisztán emlékszem erre a történetre, amikor pocakosan megírtad. Sajnálom, hogy az én akkori válaszom nem hagyott nyomot Benned, de leírom újra: Bármilyen gyerekek lehettek volna ezek, véletlenül Waldorf-gyerekek voltak. Asszem, azért az anyjukon elég sok múlt nem? Mint ahogy bármilyen pedagógia esetében így van ez. Nagyon nem bírom, amikor valaki lát egy rossz példát, és azonnal ráhúzza az összes hasonló cipőben járóra, hogy mind ilyen. Ez az általánosítás. / az összes cigány lusta, az összes néger büdös, az összes szőke liba. Remélem, szemléletesek a példák/. Igen, láttam már Waldorf-gyereket. Azon túl, hogy abba az oviba, ahova szerettem volna Balázst járatni, rendszeresen jártunk egy időben, és tüneményes gyerekekkel találkoztam, múlt héten egy este jártam ott, akkor csak a középiskolások voltak ott, köszöntek, és felajánlották a segítségüket. De őket nem ismerem, csak láttam őket. Viszont a húgom gyerekei Waldorf oviba illetve suliba járnak, úgy gondolom, őket ismerem is, láttam őket előtte és utána. Teljesen normális kölkök, rosszak is tudnak lenni, de tündériek is. Mint minden gyerek. Rájuk lehet szólniKép És az unokahugom iskolai fejlődése is teljesen meggyőzött / a férjem károgott mindig, mert ismer egy srácot, aki még középiskolában is csak géppel tudott írni.../, első végén már úgy olvasott, mint Ti vagy én / nem ismerte a betűket, amikor suliba ment/, fantasztikusan furulyázik, és élvezi, lelkes, alig várja, hogy mehessen minden nap!

Én is szívesen választanám a pedagógust, de egyetértek abban Veled, hogy ez csak egy álom. Ahogy most érdeklődöm, a mi kerületünkben is tele vannak az ovik.

AyseKép Naná, hogy nem baj, hogy nem értünk egyetKép Tőled vártam is, hogy mit mondasz, mert számít a véleményed! És minden pedagógusé!
Egy kérdés: Szerinted az vészeli át könnyebben a háború szörnyűségeit, aki mindig abban élt? Az könnyebben kibírja az éhezést, aki már hozzá van szokva, és jól le van gyengülve?

Bocs, hogy foglaltam a helyet, remélem, nagyjából érthető voltam!

Jó éjt!
Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

<font face="Comic Sans MS">Angelani!

A Normaflore tényleg hiánycikk, és tényleg mindenhol. Kép Két napja próbálkoztam én is venni, illetve a párom is. De van egy másik ugyanilyen jó bacikat tartalmazó szer, ami legalább ilyen hatékony. Egyetlen hibája, hogy a Normaflore 778.- Ft (10 ampulla) illetve 1305.- Ft (20 ampulla) árával szemben 2644.- Ft a 15 tasak. A neve Protexin Restore gyermekeknek. Itt olvashatsz róla. De bármelyik patikában meg lehet venni. Vízben, gyümölcslében, vagy anyatejben is fel lehet oldani, egy Erhard nagyságú gyereknek érdemes egy nap három részletre elosztva beadni egy tasak tartalmát és nem egyszerre.

Megann, Manka!

Menni fog e-mail, csak sajnos az elmúlt napok kicsit sűrűek lettek. Az oviban valami remek kórság tizedeli a népet, amit "szerencsésen" Ádám és Csilla is benyaltak, és természetesen Réka sem úszta meg. Mindezek mellett anyukám két hete eltörte a lábát, és őt meglátogatni egy napos program. De mától szalma vagyok péntekig, így legalább, ha máskor nem éjszaka lehetőségem lesz írni.

Szép napot mindenkinek!

Zita</font>
pzita

Jó reggelt!

Benianyu, Cinka, ThomasanneKépKépKép
Köszönjük szépen a jókívánságokat!
Tofi máris jobban van, láza szerencsére elmúlt, de még náthás.

Davallia,
font{betűtípus, 2{ szín{Davallia}}}
közök nélkül

Kép
Bab és Tofi
bab

Jóóóóóóóó reggelt lányok!

Rókica, sapi nélkül ki merted már vinni?
Én még nem mertem...Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Davallia,
Szívesen!!!

JuccKép
Igen, az oltásoknak is van szövődménye, de előfordulásuk elenyésző a betegségek okozta szövődményekhez képest.
Még annyit oltásokkal kapcsolatban, hogy szerintem azért tiltakoznak annyian az oltások ellen, mert már nagyon el vagyunk kényelmesedve, kényeztetve. Olyan értelemben, hogy a színvonalas oltási rendnek köszönhetően a nem is olyan régen még pusztító járványokat okozó betegségeket, amelyek tizedelték az emberek sorait és persze az átlagéletkort is jelentősen csökkentették, már csak hírből ismerjük. Szerencsére! Anno még áldás volt az embereknek ezeknek az oltásoknak a kidolgozása, amelyeket - számomra érthetetlen okokból kifolyólag - ma már sokan elleneznek. De akkor sem szabad elfelejtetni, hogy manapság azért nem fordulnak elő ezek a betegségek (legalábbis Magyarországon), mert kötelező védőoltás van ellenük és magas fokú az átoltottság!!!

Kép
Bab és Tofi
bab

Jó reggelt mindenkinek.

Visszanéztem a fényképeket,tényleg minden baba nagyon aranyos és szép.

Angelani.
Erhardnak jobbulást kivánok és gratulálok,hogy már ilyen ügyesen áll.Kép

Benianyu.
Mi is gratulálunk a fogácskához.Kép
Csak te vetted észre,hogy Melikének is kijöttKépKösziKép

ancsi26

Jó reggelt LÁnyok!

Én is ezt akartam kérdezni Rókicától, amit Prüntyi. Sapi nélkül? Melyik nap? Volt olyan idő felétek?
Nem tudom, de én pont a fülfájástól rettegek, mert annak nem nagyon van külső tünete, azt nem venni olyan hamar észre, ha azzal küszködne mondjuk Gergő. Nem?

Engedjetek meg néhány Gyerekszájat, ma kaptam e-mailben, nagyon aranyosak:

Mi a szomorúság?
A szomorúság az, amikor az egyik ember meglátogatja a másikat, és sokat
iszik.
(7 éves)

Miért patkolják meg a lovakat?
Azért, mert a patkók könnyebbek a lónál, egy gyorsabban mennek, mint
a ló.
(8 éves)

Azért, hogy ne boruljon fel a ló, mert mikor fékez, akkor a patkókkal kapaszkodik.
(9 éves)

Azért, hogy csattogjon velük az utcán, mert ha nem csattog, akkor
nem is ló
(7 éves)

Mit jelent az, hogy "modern"?
Modern az, ha látsz valami szépet, ami nagyon drága és nincs pénzed
megvenni.
(7 éves)

Miből készül a parfüm?
Vízből, dugóból és parfümből.
(5 éves)

Hogyan tudnak a vándormadarak több ezer kilométert megtenni egyfolytában
repülve, éjjel-nappal?
A madarak, mikor ilyen messze indulnak, visznek magukkal élelmet egy
tarisznyában. A repülés előtt pedig egy-két hónapig még nem indulnak el,
hogy pihentek legyenek.
(7 éves)

Hogyan értik meg egymást a madarak és az állatok, hiszen nem tudnak
beszélni?
A madarak és az állatok egymáshoz nagyon közel mennek, és suttogva
beszélnek és nekünk csak annyit mondanak, hogy "miau".
(10 éves)

Honnan tudják a tévében, hogy milyen idő lesz holnap?
Az ember a tévében onnan tudja, hogy holnap esni fog, hogy elolvassa egy
cetliről. A cetlit az anyukája írta neki.
(6 éves)

Miért nem esünk le, ha egyszer forog a Föld?
Azért, mert csak a Föld forog, nem az aszfalt.
(6 éves)

Mi a Biblia?
A Biblia egy könyv, amit Isten hagyott nekünk, hogy tudjuk, mi lesz a
jövőben. Azt írja benne, hogy lesz két világháború és mind a kettőt a
románok fogják megnyerni és így is történt.
(6 éves)

Mi a hárs?
A hárs egy fából készült élőlény.
(7 éves)

Mi az ambició?
Az ambició azt jelenti, hogy önző vagy.
(10 éves)

Mi a mosoly?
A mosoly az, amikor az emberek csukott szájjal nevetnek, hogy ne zavarják a
többi lakót.
(7 éves)

Kik az alvajárók?
Az alvajáróknak olyan betegségük van, ami nem engedi, hogy leessenek a
tetőről. A bacilusaik tartják egyensúlyban őket. Amikor az alvajáró az
egyik oldalra megy, akkor a bacilusok a másik oldalra rohannak és ez
folyton így ismétlődik.
(7 éves)

Kép
kuha

Benianyu, Ancsi!
Gratulálok a fogikhoz! Kép Vikinek még nincsen, ő a fogaltalnok táborát erősíti. Kép

Angelani! Kép
Jaj, veletek mindig történik valami! Gyógyuljon a kis krapekod! Kép
Normaflore ennyire hiánycikk volna? Gergőnek kb 1 hónapja még volt, megevett egy dobozzal. Ezek szerint ennyi a hányós, antibiotikummla kezelt beteg gyerek. KépKép

Dóri
Vendég

Kuha, aranyosak! Kép

Kép

Kép
prüntyi

Így találtam rá most Tofira:
Kép

Kép
Bab és Tofi
bab

Jucc

kemény egy életed volt. És elhiszem, hogy a legtöbbet a legjobban akarod adni a gyerekeidnek még inkább, ha lehet. Én is ilyen vagyok Kép, bár nekem mintagyermekkorom volt. A ló túlsó oldalára nem szabad átugrani, szerintem eza titka mindennek. Mert a legenagyobb szeretettel adott legjobb dolog így a visszájára fordul.

D.
Vendég

Bab!
KépKépKép
Vendég

Dóri!

7 hónaposan (hétfőn töltjük) még mi is a fogatlanok táborát erősítjük. Bár, gyanítom, hogy már mi vagyunk kevesebben Kép

Bab!
Zabálnivalóak Tofi kis tappancsai! Kép

Kép
kuha

Kuha!

semmiről sem késtünk le. Kép Én úgy tudom, hogy minnél később bújnak elő a fogacskák, annál időtállóbbak. Kép

Na, ágyat húzok, beágyazok, kávézom közben (koffeinmentes Kép) és a maradék szabadidőmben, míg Viki alszik kb. 10-ig vasalok. Kép
Vendég

Dóri, KuhaKépKép

Még mi is fogatlankodunk. Nekem azt mondta most a védőnő, hogy a nagy átlagnak úgy 8-10 hónaposan bújnak elő az első fogacskák.

Kép
Bab és Tofi
bab

Jó reggel!

Angelani!!
Nagyon sajnálom, hogy kicsi Erhardod betegKép.
Nekünk még van itthon NORMAFLORE, most néztem meg még 8 ampulla van benne. Ha gondolod, nagyon szívesen odaadom, férjem be tudja vinni holnap Pestre.
C.

KépKép
cinka

Sziasztok Lányok!

Szerintem az oltás is tud pont olyan ronda szövődményeket okozni, mint maga a betegség. Ezzel együtt ÉN OLTÁSPÁRTI VAGYOK. De a rubeola, mumpsz, bárányhimlő, kanyaró elleni oltással még mindig nem értek egyet.
Nálam egyébként amikor Bazsikával terhes lettem azonnal csináltak rubeola tesztet, pedig mondtam, hogy én már voltam.

Nevelés
Én két marha nagy pofont kaptam apukámtól életembe és mindkettőre pontosan emlékszem a mai napig, most már jogosnak is tartom.
Megőrülök ettől a nagy szabadságtól. Igenis egy gyerek tudjon viselkedni. Én is gondolkodtam a Waldorfon, aztán megnéztem a honlapjukat és utána már egy percig sem gondolkodtam. Nekem kicsit ilyen: "Nap gyermekei"-esnek tűnnek.
A múltkor voltunk itt egy baba-mama klubban kétszer. Először és utoljára. Mikor bementünk egy kisfiú elkezdte lökdösni Bazsit, egy másik elvette tőle amit rajzolt és összegyűrte a harmadik elvette a játékát, a negyedik pedig a Lacika cumisüvegét akarta folyton összefogdosni. Anyukák csak mosolyogva nézegették, hogy hát eleven kis életrevaló a gyerek. Aztán amikor már a Lacika szemébe kezdett nyúlkálni a kisfiú, akkor szóltam az anyukájának, hogy szerintem vigye el onnan a véleményem szerint nem elven, hanem roppant neveletlen gyerekét. Ezek után úgy néztek rám, mint egy ufóra és inkább eljöttem onnan. Azóta ha kérdezem Bazsit, hogy menjünk-e oda játszani, mindig egy határozott nem a válasz.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Bab! Tofi nagyon aranyos, ahogy csapdába esett!Kép
Innen gondolom nem tud egyedül kikecmeregni, vagy igen?Kép
Nati is állandóan bemászik vagy az asztal, vagy a szék, vagy a radiátor alá és persze nem tud kijönni. Na, akkor van ám hiszti!Kép

Még Natinak sincs foga!KépKépKép

Tegnap levettem neki az első lefagyasztott hamit! És láss csodát, megette!Kép Mondjuk tízóraira a sima almát is megette, pedig attól eddig öklendezett! Ügyes lányom van!KépKép

Ancsi!
Gratula Melike fogához!Kép

Angelani!
Erhardnak jobbulást kívánunk!

Ma megint csavargunk, végre jó idő van!KépKép

Andi&Nati 33+2

Andi&Nati

KépKép
duda

Jucc!
Szomorú, hogy ilyen rossz élményeid maradtak gyermekkorodból. Szerintem TE máris előrébb vagy bármelyikünknél, hiszen ha jól emléxem, igen nagy áldozattal SIKERÜLTKép megtartani Fiaidnak az Apukájukat!!! S bár nagyon fontos, hogy milyen intézménybe (bölcsi, ovi, suli) kerül a gyerek, de a legtöbb mintát/példát azért mégis otthonról hozza. S ha (sajnos)csonka családban nő fel, akkor eleve az egyik szerep "kiesik". Kívánom Neked/Nektek, hogy sikerüljön megtalálni azt az ovit, sulit, ahová Balázs majd szívesen jár, s elfogadja, meg persze be is tartja majd, a mellette lévő felnőtt által nyújtott "szabályokat".

Bab!
Tofi haláli ebben a felderítő pózbanKépKépKép!

Kuha, Dóri, Bab!
Még mi is a fogatlanok táborába tartozunk!!!

Na hív Réka, szép napot Mindenkinek!
C.

KépKép
cinka

Kuha, Bab!

Csak hogy ne érezzétek magányosnak magatokat:Lénám is fogatlanKépKépKépKépKép

Cinka!

Apa nagyon jó fejKépKépKépAdd át neki!Ja és egyet is értek!

Sült Léna:Apa már csak a sötétben szuszogó sült Lénát látta este fél 9 kor amikor hazaesettKép(10 perc után meg már ment is tovább focizniKép), úgyhogy mindkét Lénaarcocskát én csócsáltam meg vacsiraKépKépKépKép

Benianyu!
1 fogKép GratulálokKép

Havtunde!

Arckenés:Na akkor ma felkerekedek és elvágtatok a gyógyszertárba, és veszek valami tutitKép
Én Vichyre gondoltam, de hát nem tudom hogy azt babáknak lehet e kenni...no meg az ára....
Van Vichy 60 Faktoros, aranyárban adjákKép...

Jucc!
Nagyon sajnálom a történetedet, biztos mély nyomokat hagyott benned a gyerekkorodKép
Õszintén sajnálomKép

Még egy szó Waldorfról:
Örülök hogy van ellenpélda is...Kép
Én csak a magam kis személyes tapasztalatából indultam ki...én átlagemberként ugye átlagos mennyiségű kisgyerekkel találkozok közhelyeken stb..és ezen kívül tesómnak ovisak a gyerekei, hozzájuk szoktam menni oviba...
Én a véleményemet csak ezen ismereteim alapján írtam: Még az életben nem láttam azt a fajta viselkedést amit az a 3 kis emberszabású produkált...Kép
És egész addig azt sem tudtam hogy mi a Waldorf...étel-e vagy ital????Ott homályosítottak föl....
Szóval lehet hogy nem reprezentatív annak a 3 nak a viselkedése, de minden esetre arra elég volt, hogy elborzadjon mindenki, és hogy nekem eszembe se jusson akár még utána is nézni,vagy elméletben elgondolkodni, hogy netán a gyerekem akár Waldorfos is lehetne..
De mire odajutok, talán változik a véleményem és esetleg én is ellátogatok majd egy ilyen oviba ha másért nem hát kíváncsiságból....

Davallia, Jucc!

Egyébként az öröm az ürömben, hogy mivel nagyon sok a Pestről kitelepült a községben és ugye többségében fiatalok, gyerekesek, tőlünk 1 km-re épül új ovi+suliKépKépKép
Ha szerencsénk van, talán elkészül mire ovikorúak leszünk, és ha mégnagyobb szerencsénk van, és résen vagyunk, talán még Lénácskámnak is jut hely benneKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Mea!

Hol csavarogsz???

M.

Kép

Kép
megann

Megann
Én Bazsinak is és Lacinak is az Ambre Solaire Kids 30 faktorú krémmel kentem az arcát. Bazsit még nyáron a medencében meg Balatonon is csak azzal kentem és soha nem égett le.
Arra azért vigyázz, hogy ilyen pici babát direkt napra még nem lehet kitenni. Mindig legyen árnyékban. És még így is kenegetni kell a kis bőrét.
Mi akkor is szoktuk kenni a fiúk arcát a Bübchen Wind and weather krémjével, amikor nincs nap.

Kép
Kép Kép
sildike

Megann, Kép
majd áruld el, mennyi volt a 60-as Vichy, légyszi!
Én Zitának Johnsons-ra gondoltam, de Apának bőrgyógyász utasítására kell a 60-as. Kép Kép

Pedagógusok ugorjanak!!!
A tanárom azt mondja, hogy ő nem érti, miért a tanárok mennek családlátogatásra. Szte a szülőnek kéne a tanárhoz menni, elvégre ő bízza rá a gyerekét; így inkább a szülőnek kéne képben lenni, hogy a tanár milyen. Kép
Azért van benne vmi, nem? Kép
Vendég

Tünde Kép!
Hozzám a (magán)tanulóim járnak! Kép
Kaparok is rendesen, hogy ne legyen überrendetlenség. Kép És szerenádozni is szoktak jönni a férjem tanítványai, szülőkkel. Igaz akkor már késő Kép. Különben örülnék, ha ilyen jó kommunikáció lehetne pedagógus-szülő között.

Egyébként már nem kötelező a családlátogatás. Férjem sulijában már legalább 5 éve megszüntették.

Ayse

ayse

A tanárom gyerekei Waldorfba járnak. Kép
De ők tudnak viselkedni, táboroztam már velük 1-1 hetet a Balatonon, és nem volt semmi gáz, pedig ott aztán sok ember volt!
Nagyrészt sztem is az látszik egy gyereken, hogy mit hoz otthonról.
Vendég

Prüntyi, Kuha, Mea, Benianyu, Dóri és még akik a közelben laknak vagy távolabb de van kedvük jönni (na ezt jól megaszontam)

Nem csinálunk holnap valamit együtt? Hozzánk át lehet jönni, az egész ház egy nagy bababarát játszótér, ha jó idő van, akkor pedig már a teraszra is ki tudunk menni.

Kuha, ha van kedved jönni szívesen átszaladunk érted.
Nekünk annyi programunk van, hogy reggel 1/2 9-re elviszem Lacit egy Dévény Annás felülvizsgálatra, az szerintem 20 perc utána már jövünk is haza.

Ma főzök két napra, úgyhogy holnap semmi dolgom.

Elvileg még a csütörtök is jó lehet, csak holnap apukám hozza 1-2 hétre a dédit és nem tudom terveztek-e már valamit. Max. Bazsika nem lesz itthon.

Kép
Kép Kép
sildike

Ildi!

nekünk jó a délelőtt. Kép
Vendég

Sildike,
úúúgy irigykedem minitali miatt!!!!
Vendég

Szuper, 11-et megbeszélhetünk?

Kép
Kép Kép