A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Sziasztok!

MINDENKINEK nagyon köszönöm a drukkot, Rita remélem meg tudod oldani a drukkolás és a munka okozta problémát.KépItthon napközben drágább a net, de nem bírtam megállni hogy be ne kukkantsak.

Szóval sikerült átraknom a nyaralást július 20-ra. mert most semmi képpen sem tudtunk elmenni, hétfõn jön férjem új fõnöke. Azért lehet hogy így is kirúgják õt is, (de akkor legalább egy baba legyen öröm az ürömben). Most viszont azért rágom magam, mert július 20-án 6 hét végén lennék ha babás lennék, akkor vajon bevállaljak-e egy horvát autós utat ha nincs semmi pecsételés vagy piros?

Gombóc! Olyan jó neked hogy baba is szépen fejlõdik és nyaralni is tudtatok.

Zsuzsu!
Jövõ hét kedden ebéd? Most kezd virágozni a trombita folyondárom.

Inszemes pozitív példának szeretném elmondani, hogy az üzemorvosomnak - aki mindig beadta nekem a gynevacot meg a gonalF-et - volt egy betege akinek akkor volt az elsõ inszeme amikor nekem, és neki összejött elsõre a baba.

Edi!
Mondom nem kell érezned még semmit. Én amikor többet pisilek a ciklus második felében az a hormonkezelés miatt van, meg a húzódás is, meg a mellfeszülés is. A legtutibb a vérvétel.

Most megint elkezdtem egy rakás gyógyszert szedni: 3*2magne b6, 3*2duphaston, szedek önszorgalomból folsavat, meg a fél szem serocryptin.

Munkahelyemen kérdezte fõnököm, hogy beteg is vagyok vagy csak orvoshoz kell mennem? Úgy utálom ezt a köntörfalazást.

Jó étvágyat

Marcsi
Marcsi

MarcsiKép
Hát persze, most jutott eszembe, hogy a férjed munkahelye miatt volt úgy, hogy nem mentek nyaralni és nem a doki miatt. Az nagyon jó, hogy sikerült áttenned az utazást késõbbi idõpontra.Kép
Szerintem, ha babás leszel, amiért nagyon szurkolunk, akkor is elmehetsz nyaralni. Horvátország nincs olyan messze és végülis nem beteg leszel, hanem babás!Kép A tenger meg mint tudjuk áldásos hatású.Kép
Szerintem ha szeded a gyógyikat, nem lehet baj! De a doki majd ugyis elmondja a véleményét errõl.

Képzeld el, a szomszéd utcában két ház kertjében is láttam folyondárt. Óriási volt. Kicsit nehéz elképzelni, hogy egyszer a miénk is olyan nagy lesz, mindenesetre most jól érzi magát és már hozott egy csomó új levelet is!
A Tiétek biztos nagyon szép már!Kép

Jövõ héten kedden mehetünk ebédelni! Ráérek délben.Kép

LányokKép
Vasárnap a barátnõmék a 7 hetes drága kicsi lányukkal, aki egyébként pont olyan, mint egy aranyos kis nyuszicsomagKép, vendégségben voltak nálunk. Nagyon jó volt, a kertben üldögéltünk, meg sétálni is elmentünk.
A barátnõm fixa ideája, hogy a kisbabák közelsége elõsegíti a teherbeesést. Neki legalábbis így volt. Hát ha ez igaz, akkor jó esélyeim vannak, mert amióta Réka megszületett a péntek délutáni programom a barátnõm meglátogatása.KépKépKép

Puszi: Zsuzsu
zsuzsu

Marcsi
Nagyon szorítok Neked!
Bea
Örülök, hogy eszedbe jutottam. Igen a harmadik inszem elõtt állok. Csütörtökön megyek UH-ra, hogy megnézzék hogy növögetnek a tüszõcskéim és hétvégén inszem. Még nem tudom melyik nap, majd csütörtökön mondja meg az orvos.
Lujza
lujza

Vanda!

Olyan jo latni a nevem olyan magasan a tablazatban Kép

Mar csak 2 nap es letelik a rizikos 12 het es belepek a 2. trimeszterbe Kép Olyan jo, hogy drukkoltatok a nyalkahartyamnak, ugy nez ki sikerul megtartani meg 6 honapra Kép

kamilla
kamilla

Sziasztok Lányok!

Most látom, hogy hol tart már a ciklusom a táblázatban. Vanda, javits lécci, 6. cn.

Ez egy kicsit OFF topic lesz, bár szülés témában
Elég régota nem tudtam jönni, sokat voltam szabin, szült a kutyám és rémálommá fajult a dolog. Nem gondoltam volna, hogy ilyen komplikáciok lehetnek, de miért is lenne másként a mi családunkban.
Szegénynek nagyon elhuzodott a szülés, oxitocin inekciokat kellett neki adnom, aztán másnap belázasodott és kiderült, hogy maradtak benne kiskutyák, amik közben persze nem birták a strapát... Szegény kutyám teljes taccson volt, még a szülés után 4 nappal is megszült egy döglött kutyit. Közben egy kullancstol is fertözést kapott, ami máj és vese gyulladással jár, alig élt szegény. Szerencsére rendbe tudtuk szedni, most már egész jol van, és végig szoptatta a piciket, pedig napokig semmit nem evett alig tudott felállni, olyan gyenge volt.

Én meg ma voltam dokinál, megbeszélni, hogy megyek laporoszkopiára. Még nem tudom mikor, holnap kell mennem vizsgálatokra.

Üdv mindenkinek
Eni
Eni

EniKép

Sajnálom, ami szegény kutyusoddal történt, de azóta már jól van, ugye?
Az én kutyám háromszor szült eddig, mind a 3x ott asszisztáltam neki, de szerencsére nem nagyon kellett, mert hamar meg tudta szülni õket.
Jobbulást a kutyusodnak, Neked pedig sok szerencsét a holnapi vizsgálatokhoz és a laparhoz.Kép

KamillaKép
További boldog babavárást kívánok Neked. Most már megnyugodhatsz, minden rendben lesz.Kép

LujzaKép
Drukkolok nagyon csütörtökön és hétvégén!++++++++++++++++

Zsuzsu
zsuzsu

Lányok!Kép

Búcsúzom mára és holnap sem leszek, mert államvizsgázom.
Csütörtökön azonban már jövök!

Puszi Mindenkinek:
Zsuzsu
zsuzsu

Sziasztok Kép

Tücsi Kép
Ezután a cisztaeltávolító mûtét után azonnal lehet próbálkozni, vagy van várakozási idõ? Bocs, hogy tõled kérdezem, persze az orvostól is megfogom kérdezni, de ez most merült fel bennem... Kép
Gondolom, hogy bár nem vágnak, azért ez nem ambuláns kezelés... mennyi idõt kell kb a kórházban tölteni?

Gitta Kép
Eszembejutottál a hétvégén. Átvonatoztam Tatabányán. Ugye jól emlékszem, hogy te ott laksz?

Eni Kép
Sajnálom a kutyusod Kép

Lányok Kép
Én ma este megyek petevezeték átjárhatósági vizsgálatra... remélem, itt már csak jó híreket kapok Kép

Judit
judit
Heves

Eni!

Mit mondott a kutyadoki? Milyen kutyus, es hany picije van?

kamilla
kamilla

Zsuzsu!
Már nem olvasod csütörtökig, de nagyon ügyes légy, x+x+x+x+.

Eni!
Szegény kutyus! Nagyon nehéz lehetett neki.

Judit!
Neked is átjárhatósági vizsgálatod lesz? x+x+x+x+x+x+x++x+x+x+x+
Mindig arra gondolok hogy nekünk mennyi mindent kell átélnünk! Mások még ezeket a kifejezéseket se hallották, mi meg... Annyira felnézek magunkra meg az Eni kutyusára!

Lujza!
Hétvégére: x+x+x+x+x+x+x+x+x+x+x+x+x+x+x+x+x

Mostmár búcsúzom, bár a férjem még mindig nincs itthon hanem bent dolgozikKép

Marcsi
Marcsi

Sziasztok!

Judit Kép
A mütétet követöen másnap általában haza lehet menni, persze kb. 1 hetet otthon pihenni kell. Az elsõ 4-5 napig még fáj, nem nagyon lehet ugrálni, de aztán ha jól érzed magad lehet akár akciózni is. A két kis vágás amin keresztül a mütétet végzik nagyon pici, kb. 0,5 cm(!) nagyon hamar gyógyul.

Ma voltam UH-on, 1 db 22mm-es domináns tüszõt találtak!!! Kép Kép

Puszi: Tücsi
Tücsi

Sziasztok!

Gitta, KnéRita, Zsuzsu, Vanda, Bea, Edi, Marcsi, es a Tobbiek, mind-mind nagyon koszonom nektek a drukkolast! KépKépKépKép
Nem vagyok meg mindig teljesen nyugodt, de kicsit olyan erzesem van, mintha egy gatfutason atugrottam volna az elso gatat (sohasem probaltam, de ugy gondolom, ilyen lehet.. Kép).

A nyaralas temahoz. Amikor elmentunk, irto ideges voltam, mar napok ota ingerultek voltunk a parommal, es az elso ket nap ott is vitaztunk, hogy most kocsikazhatok-e vagy sem, fekudjek vagy sem, utazgassunk a szigeten vagy sem stb. Kb. 2 nap kellett ahhoz, hogy kicsit felszabaduljak, es azt mondjam, hogy jo, menjunk. Persze, nem volt az a teljesen felszabadult nyaralas, de az idegeinknek meg igy is nagyon jot tett. KépKép Szoval, aki teheti, szerintem nyugodtan menjen nyaralni babasan is, akar kocsival is, csak amikor erzitek, alljatok meg, ebedeljetek, setaljatok 1-2 orankent. Nagyon jot tesz! Kép Ha nem vereztetek, akor meg plane nyugodtan menjetek szerintem. KépKép

Zsuzsu, Kép
allamvizsgadhoz egy Karpat-medencenyit! Aztan ird am meg, hogy hogyan sikerult! Kép

Lujza, Edi, Kép
inszemhez sok-sok +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Marcsi, Kép
nana, hogy maradj otthon. A pihenes semmivel sem potolhato! KépKépKép Neked is kuldok: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kamilla Kép
De jo neked! KépKépKépKép

Azt hiszem, mostantol kicsit ritkabban jovok majd, probalom tulelni ezt a nehany hetes idoszakot. Azert nezegetlek majd Titeket, figyelem, ki lesz Zebras. KépKép Csutortoktol pedig ujra dolgozni jarok majd, talan az is segit elterelni a gondolataimat. Na es az aggodasaimat. Kép

Pusszantas,
Gombóc
gombóc

Tücsi,
Most kell elkapni a kedves Apucit. Az a 22mm-es tuszo max. 1-2 napon belul fog repedni, aztan ket het mulva lehet lesni a ketcsikot! KépKépKépKép
Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek! Kép

Eni!
Szegény blökid nagyon sokat szenvedett! Kép Milyen fajta? Hány kiskutyája lett végülis?

Judit!
Igen, ott lakom!
Na, mi lett a vizsgálat eredménye? Remélem jó! Kép

Tücsi!
Akkor akció! Kép Hátha! Kép

Gombóc!
Nagyszerû, hogy kipihented magad! Ne vidd túlzásba a munkát! Kép Inkább többet pihenj, mint kevesebbet! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Sziasztok Lányok Kép

MarcsiKép
Hát igenKép de szerencsére ezen is túl vagyokKép és azt mondta a doki, hogy nagyon szépen átjárható mindkét petevezeték, ennél jobb eredményt nem is kaphattunk volna Kép Kép
Õszintén szólva, rámfért már némi pozitív hír is......

Tücsi Kép
Gratula a szép nagy tüszõkhöz Kép
Visszatérve a mûtétre, azt hiszem, hogy egy egy hetes otthoni pihi utánna, most kifejezetten jól esne. Alig tudok idén szabira menni Kép

Judit
judit
Heves

Sziasztok!

Jim32 vagyok, a www.infertility.hu szerkesztõje. Egyik topictársatok írt, õ hívta fel a figyelmem erre a topicra. (Hamarosan elérhetõvé teszem a honlapomról is, mint ahogy az index hasonló oldala is elérhetõ róla. Ott már jól ismernek, nagyon sokan kérdeznek tõlem ebben a témában.)

A konkrét kérdésre, amit kaptam, Török fõorvos úr biztosan fog válaszolni, néhány mondatban azért én is szeretném tisztázni a dolgot.
A kérdés úgy szólt, miért nem írunk részletesebben a gyógyszerekrõl. Írunk, de gyógyszernevet nem, csak hatóanyagnevet említünk. Ennek az az oka, hogy a gyógyszergyáraknak igen nagy üzlet a ti problémátok, ádáz harc megy szinte minden egyes ampulla miatt, minden egyes beteg számít. Meg kell jegyezzem, az alkalmazott készítmények között elég nagy a különbség, szerencsére a meddõségi központok munkatársai elsõsorban szakmai szempontokat figyelembe véve kezelnek - legalábbis remélem. Ha én bármelyik szerrõl véleményt nyilvánítanék, vagy akár csak nyilvánosságra hoznék néhány összehasonlító vizsgálatot, azonnal beperelnének. Másrészt hitelét vesztené a lapom, hiszen azt gondolhatná bárki, hogy valamely gyógyszergyár lefizetett, az egész azért van, hogy õt reklámozzam. Pedig egy non-profit, emberbarát oldalról van szó.
A kérdés egyébként a Clostilbegyt - Serophene összehasonlítása volt, melyik a jobb. Egyik sem. Mindkettõ clomiphene citrátot tartalmaz, ami egy antiösztrogén hatású hormon. A központi idegrendszer kap tõle egy olyan hibás utasítást, mely szerint kevés az ösztrogén, rosszul mûködnek a petefészkek, az agyalapi mirigy ezért több tüszõérést serkentõ hormont fog termelni (FSH). Ettõl valóban lesz tüszõérés, viszont, mivel a méhnyálkahártya az ösztrogén hatására alakul befogadóképessé, ezt a hatást lerontja, a nyálkahártya nem épül fel rendesen, tehát terhesség biztosan nem lesz belõle. Nagyon ritka esetben - amit csak nagyon alapos kivizsgálás után állapíthat meg az orvos - kis dózisban, okosan adva mûködhet, de ez tényleg kivételes. Éppen ezért ma a petefészket FSH tartalmú injekcióval serkentik (Puregon, Gonal-F, Metrodin HP, Menogon stb..), ez egyrészt lényegesen erõsebb, másrészt a méhnyálkahártya is befogadóképes marad. Sajnos - vagy inkább szerencsére - sok orvos nem meri ezeket a szereket használni, mert túladagolásuk esetén hiperstimuláció léphet fel, ami veszélyes lehet. Ezért kell hüvelyi ultrahanggal követni szinte naponta a tüszõk számát, méretét. Ráadásul a clomiphene citrát az egyetlen szer a meddõségre használtak közül, amirõl bebizonyították, hogy tartós, nagy dózisú használata petefészek rákot okozhat. Ezt sok orvos nem is tudja, másokat meg nem érdekel. Jónéhány olyan levelet kaptam, ahol 4-5 éves (!) folyamatos szedésérérõl számolnak be.
Remélem, õszinteségemet nem fogják a gyógyszergyárak fejrekoppintással díjazni, majd védjetek meg Kép
Ha van valami ötletetek az infertility.hu - val kapcsolatban, írjátok meg, nagyon sok minden a Ti kéréseitek miatt került fel (hormontáblázat, hsg, pgd, "hogyan válasszunk meddõségi központot" stb...)
Remélem, hamarosan mindnyájatokkal a játszótéren futhatok össze, jó nyarat:

Jim
jim32

Marcsi
A MagneB6-ot miért szeded? Az mire jó? Múlt hónapban amikor elkezdtem görcsölgetni a kolleganõm mondta, hogy szedjek MagneB6-ot, mert az ilyenkor jó. De mégis mire?
Lujza
lujza

Na, Clostis lányok, ehhez mit szóltok? Orsoly? Kár, hogy Zsuzsu pont most nincs itt.

Zsuzsu

Bár holnap olvasod, remélem jól sikerül a vizsgád!KépKép

Vanda

Légyszi javíts a táblicskuban 7c 2cn, köszönöm!

Bea
Bea

Sziasztok!

Köszi az aggodást a kutyusom miatt, most már egész jol van. Németjuhász, hosszu szörü, gyönyörü, okos kis tündérke. A picik végül is öten maradtak, ök is jol vannak. Van egy kislány, amelyik kb fele akkora, mint a tesoi, ö a kedvencünk. Legszivesebben csak ott ücsörögnék velük állandoan, olyan édik. Most tanulnak járni. El tudom képzelni, milyen boldogság lehet az embernek a saját babáját nézegetni, én már a kutyiktol is odáig vagyok.

Reggel jol kiakasztott a férjem. Neki is kéne ma spermamintát bevinni, hogy a laparom elött azért megnézzék. Reggel közölte, hogy elutazik. Aztán kiderült, hogy mégse, csak elege van az egészböl. Mert minden e körül forog, és engem csak akkor érdekel a szex, amikor ovulálok...
Nincs is kedvem most az egészhez. Én itt töröm magam, kapom az inekciokat, vérvételre járok, megmüttetem magam, ö meg arra nem képes, hogy bevigyen egy adagot, mert az milyen macerás. Pedig amikor elösször nézték, nem volt jo az eredménye, másodszorra már jobb volt, szoval még az is lehet, hogy vele van gond, de azért én járkálok dokihoz.

Eni
Eni

Sziasztok!

Jim hat erdekes amit felvetettel most (remelem olvasod meg es tudsz reagalniKép). Szal engem clostyval kezeltek, eloszor egy clostys honap, aztan meg 2 utan estem teherbe. Elsonel nem tudom, de a masodiknal 13 mm-es volt a nyalkahartyam!!! Akkor ezt hogy csinaltam? Vagy ha nem szedem a clostyt akkor lett volna vagy 20 mm-es?KépKépKép Vegulis en nem orvosi szemmel nezem, hanem csak laikusan (megha sajnos joval tobbet tudok ezekrol a dolgokrol mint az akinek egybol osszejon a baba), de az en szememmel a closty segitett nekem. Kép

Ma megyek dokinenihezKép

Pusssz: orsoly
orsoly

Jim!

Nagyon érdekes a felvetés, mert szerintem itt nagyon sokunkat kezeltek vagy kezelnek Clostyval vagy Serophennel. És többünknek lett terhessége is belöle (én hamarosan szülök). (Elöször két egymás utáni hónapban Clostit majd Serophene-t kaptam, majd egy fél éves kihagyás után egy újabb Serophenes hónapban estem teherbe.)
Olyanról még nem is hallottam, akit rögtön az általad leirt gyógyszerekkel kezeltek volna, általában csak a sokadik sikertelen hónap után, vagy inszemináció és lombik elött szoktak ezek elökerülni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Eni Kép
Nehéz ügy lehet Kép Nem is tudok igazán tanácsot adni, de szerintem nem vagy egyedül a problémáddal.
Szerencsére nálunk már nincsenek ilyen gondok, de az elején én is picit úgy éreztem mint te.
Mikor elõször felvetettem a páromnak a kivizsgálás lehetõségét, túl korainak találta, de azért belement. Folyamatosan éreztem, hogy eléggé kelletlenül áll hozzá a témához, és ez egyre erõsödött, ahogy az õ kivizsgálása közeledett. Mikor eljött a nagy nap (amit persze többször el kellett halasztani vmi nagyon fontos elfoglaltság miatt Kép ) már szinte beteg volt a gondolattól, ideges volt, többször sikerült is egymásnak ugranunk.... Szóval nehéz volt. Ez egy csapásra megváltozott, miután kiderült, hogy nem nála van gond. Azóta teljesen mellettem áll, és mindenben támogat.
Nem tudom, hogy mi lehet az oka, de õket sokkal jobban megviseli a terméketlenség lehetõsége, dacára annak, hogy az õ problémáik általában könnyebben kezelhetõek. Mi vagyunk akik megteszünk mindent, küzdünk, õk pedig a homokba dugják a fejüket Kép
Egyébként kapott vmi gyógyszert? vagy legalább tanácsokat, hogy hogyan javíthat az eredményén?
Szerintem fel a fejjel, ha továbbra is javulni fog az eredménye, talán õ is könnyebben viseli majd és te is több támogatást kapsz majd tõle Kép

Judit
judit
Heves

Sziasztok lányok !

Jim most nagyon megzavartál. Én már 3 hónapja szedem a Clostyt, és beindította a sárgatest hormon képzõdésemet, ugyanis a fogamzásgátló abbahagyása után cikluszavaraim voltak. Orsoly példája és még sok lányé mutatja, hogy ezzel (nem biztos,hogy ettõl) a gyógyszertõl esett teherbe.
Akkor miért írják fel az orvosok ?

Cateye

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Lánykák!Kép

Sajnos nem nagyon volt idõm írni az utóbbi napokban, épp hogy csak el tudtam olvasni délutánonként a napi termést. Azért próbálom követni az eseményeket!
Edi!Kép Nagyon drukkolok a pénteki pozitív hírért!!KépKép
Lujza, Marcsi!Kép Nektek is szorítok!Kép Ugye fogjátok a kezem?Kép
Gombóc!Kép Én is gratulálok mégegyszer a kismanóhoz, az biztos, hogy nagyon szívós baba lesz!Kép
Zsuzsu!Kép Az államvizsgádhoz:+++++++++++++++++++Kép Örömmel olvastam, hogy jól alakul ez a hónap nálatok is! Szép a tüszõcskéd mérete és a méhnyálkahártyád is jó puha, ide biztos be bír majd ágyazódni a kisbabó!Kép
Tücsi!Kép Akkor most mindent bele!Kép
Eni!Kép Fel a fejjel, a pasik agya úgy látszik tényleg teljesen másképp mûködik. Biztos, hogy hamarosan jobb belátásra tér a párod is, és rájön, hogy neki is ugyanolyan fontos ez a baba dolog, mint neked. Amúgy ismerõs a szitu, szerintem majdnem minden párkapcsolatban elõjön ez a probléma a szex-el és az ovulációval kapcsolatban.
Velem semmi különös nem történik. Múlt héten pénteken bejelentettem hivatalosan is, hogy aug. 31-el elmegyek a cégtõl. Most már végképp megkönnyebbültem, hogy nem nyomja többé a bejelentés gondja a vállamat.
Amúgy én is lassan közeledek a félidõhöz, de persze titokban tartom, nehogy a párom megneszelje a dolgot!!KépKép
Móni!Kép Csütörtök vagy péntek jó neked "ebédileg"? Remélem jól vagytok, régen olvastam rólatok!Kép

Puszi mindenkinek!
Sien
Sien

Eni,
Sokunknak volt már itt ilyen problémája. Tudomásul kell venni, hogy a pasasok máshogy müködnek mint mi. Én is igazságtalannnak éreztem amikor jártam vérvételre, UH-kra kaptam tüszörepesztö szurit és a párom benyögte, hogy nem megy gombnyomásra a szex!Kép Gondolhatod mit éreztem.

Nem is lett belöle semmi, én pedig totál kibuktam. És volt még egypár ilyen alkalom. Bögtem és kiborultam, aztán egyik ilyen alkalommal elhatároztam, hogy adok magunknak idöt és nem fogok pánikolni, ha nem leszek babás az adott hónapban. Január végén terveztem el, hogy szeptemberig adok magunknak kényelmesen idöt arra, hogy babás lehessek és a páromat nem fogom azzal nyúzni, hogy most kell, ma kell, kétnaponta kell, stb.

Nagyon nehéz, de értsd meg a párod most férfiasságában van megsértve, hisz problémái vannak. Segíts neki úgy, hogy egyszer felhozod a témát, megbeszéled vele, hogy te mindezek ellenére nagyon szereted és nem ér kevesebbet, ha úgy érzi, utána pedig jó 2-3 hétig elö sem hozod a babatémát. Meglátod megkönnyebbül.

Pusszantás,
Moni
mj

Eni!
Sajnálom! De legalább van némi közremûködési szándéka! Ha az én páromnak kellene elmenni bárhová, 100%, hogy tiltakozna ellene, és nem lenne rá hajlandó! Kép
Majd csak megenyhül, és utána már sokkal jobb lesz a hozzáállása!

Üdv:
Gitta
gitta

Sziasztok, Lányok!

Már reggel óta akarok irni egyfolytában, de valami mindig közbejön Kép, pedig annyi mondandóm lenne....
Mint most is.... Gyorsan elintézem, mert már megvonási tüneteim vannak Kép

Pusszantás,

KnéRita
knérita

Lányok Kép
Írtam, hogy tegnap petevezetõ átjárhatósági vizsgálatom volt. Normális, hogy ma kisebb darabok (bocs) jönnek ki belõlem?
Most megijedtem picit....

Judit
judit
Heves

SienKép
Én fogom a kezed KépKépés nagyon igyekszem Kép
Lujza
lujza

Sziasztok!

Na, végre idejutottam, és most nem szabadultok tõlem Kép

JUDIT,
na, most jól megijesztettél! Mert - ha addig nem jön össze a baba - akkor augusztusban rám is HSG vár. Fájdalmas volt? Mert volt olyan, aki azt mondta, hogy az volt. Bár lehet, hogy egyéni fájdalomküszöb kérdése is. Megkérdezhetem, hogy milyen "darabok" jönnek belõled? A kontrasztanyag, vagy valami "más"? Bizz benne, hogy jó hatású lesz a HSG, ahogy Doris mondaná: a beavatkozás után sokan lettek rögtön babásak, ez azért jó kilátás Kép.

ZSUZSU,
bár nem olvasod, csak holnap, de azért kivánok Neked egy nagy kalappal Kép (ez a Kárpát-medencényihez képest kevés, de sajna csak "ennyi" telik tõlem Kép) Majd ird meg, hogy sikerült!

MARCSI,
kicsit nehezen megy a gépelés keresztbe kulcsolt ujjakkal, de azért igyexem Kép És akkor mér nem beszéltem a járásról Kép

ENI,
de szép kutyid lehet, én is nagyon szeretem a kutyákat, macskákat, a gepárdokat, a delfineket....
Ami a férjecskédet illeti, hát nem egyszerû kiigazodni a férfiemberen, más kerékre jár az agyuk, hiába. Talán Moni taktikája célravezetõ, mit gondolsz? Nekem szerencsém van az én férjurammal, elõször egy picit õ is berzenkedett, de miután megtudta, hogy a sógora is túlélte, azóta nem problémázik rajta, vagy legalábbis nem mondja. De lehet, hogy majd finoman puhatolózok nála, hogy mi a helyzet a buksijában Kép Sõt, annyira érdekli a dolog, hogy reggelente (ha nem rohanunk borzasztóan és emiatt elfelejti) rá is kérdez, hogy mit mutatott a hõmérõ? Aztán mikor mondom neki az értéket, akkor okos képet vágva bólint, és kb. 3 perc múlva megkérdezi, hogy az mit jelent Kép De legalább õ is foglalkozik a kérdéssel, és ezért nagyon szeretem Kép

TÜCSI,
Mindent bele! Kép Nagyon kellene már egy zebrás leányzó, akit a többiek követni tudnak Kép

EDELWEISS,
jól emlékszem, hogy ma mégy punctio-ra, ugye? Drukkolok, hogy minél több tüszõcskét le birjanak szivni, aztán pedig pénteken ET, hú, de izgulok, hogy sikerüljön!

SIEN,
hát én nem tudnám titokban tartani a középidõmet, több okból sem. Egyrészt párom fent irt - nekem roppant jólesõ - érdeklõdése miatt sem, másrészt mostanában a félidõben hol egyik, hol másik oldalam olyannyira szurkál, hogy idõnként bizony fintorokat vágok hozzá, amik nem kerülik el a figyelmét. Remélem, nálad bejön a taktika, és egy roppant "spontán" akció után már hipp-hopp Te is zebrás leszel Kép Amúgy le a kalappal a határozottságod elõtt, én biztos sokkal nehezebben léptem volna meg egy ilyet.

LUJZA,
pénteken tesztelsz, ugye? Te is nagyon megfelelnél itt babaesõ-hozónak Kép, igaz, Lányok?

Rátérve JIM32 irására, Ti mit szóltatok hozzá? Ha helyben lenne a dokim, megkérdezném, de telefonon nem akarom zaklatni ez miatt. Amúgy én voltam, aki feldobtam a kérdést az infertility-n, engem lehet szidni. A Clostit csak a példa kedvéért hoztam fel, úgy látszik, Jim konkrét kérdésnek értelmezte. Aztán, hogy mi igaz és mi nem abból, amit irt a Clostiról, nem tudom megitélni (ha tudnám, nem itt lennék, és fõleg nem ennyit keresnék).

És egy picit OFF leszek, bocsi. Andynak sikerült átküldenie végre nekem a sok smiley-t, de hiába töltöm le õket, statikus képként jelennek meg, pedig java részük mozgó. Ha jól emlékszem, Noémi volt az eredeti feladója. Ha erre jársz Noémi, tudnál nekem segiteni? Vagy valaki okos? Pl. Alexandra, Te is olyan kis ügyi vagy.

Na, befejezem kisregényem, és hagyok teret másoknak is, ennyi elég is lesz belõlem.

Pusszancs,

KnéRita
knérita

RitaKép
Hát megijeszteni igazán nem akartalak Kép
Az a helyzet, hogy nekem nem HSG csináltak, hanem a TB által nem finanszírozott, ultrahangos vizsgálatot választottam. Ezt azért, mert többektõl hallottam, hogy a HSG fájdalmas, sõt többen görcsöltek tõle. (többek között az édesanyám is hajdanán Kép )
Én nagyon félek a fájdalomtól, inkább kifizettem 25.000 Ft-ot Kép
A doki szerint általában nem fájdalmas, legfeljebb egy picit kellemetlen néha, egyénenként változik. A vizsgálat valóban nem fájt, de kellemetlen volt, viszont utánna begörcsöltem, hánytam, végül kaptam a rendelõben vmi fájdalomcsillapítót és kb fél óra múlva lettem jobban. Bocs, ha mégjobban megijesztettelek, de a doki szerint ez nem általános, szerinte attól volt, hogy túlságosan izgultam. Egyébként kb 10 perc volt a vizsgálat.
Hogy mi jön ki belõlem? hát nem tudom. Sötét, barnás, biztos, hgoy nem a kontrasztanyag... és ezt mint utóhatást senki nem mondta... Kép

Judit
judit
Heves

U:\2002 Képhello.gif
knérita

KnéRita
Pénteken még nem tesztelek (de jó is lenne !), addig még van pár hét. Hétvégén megyek a 3. inszemre, csütörtökön tudom meg, hogy mikor is pontosan. De természetesen örömmel elvállalom a babaesõ-hozó szerepét KépKép
Lujza
lujza

U:\2002 Képhello.gif
knérita

Szia, Judit! Ide egy smiley-t akartam beszúrni, remélem, sikerül.

Szerintem hivd fel a dokid, ha tudod. Õ kell hogy tudjon magyarázatot adni. Olyan nagyon nem ijesztettél ám meg, csak elgondolkodtam, hogy tudom-e vajon, mire vállalkoztam, de aztán rájöttem, hogy a babáért mindent. Ird meg feltétlen, hogy mit mondott a doki, ha tudtál vele beszélni.

Puszó,

KnéRita

Na, ez volt az elõzõ üzim, a macs megjelent, a szöveg nem. Na, de kitolok vele, újra küldöm!
knérita

LUJZA,

ezer bocsi, de annyian vagyunk már, hogy idõnként belekavarodok, de azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül. Mégegyszer sorry!

KnéRita
knérita

Na, most megpróbálok beszúrni egy másik vigyorit, remélem, sikerül!

Kép

Rita
knérita

Hurrá, rájöttem!!!

És milyen jól ellevelezgetek itt magamban, merre jártok???

KnéRita
knérita

LUJZA,

nagyon sajnálom Kép

Rita
knérita

Sziasztok!

Én is itt vagyok végre. Már elegem van a munkából.

Rita!
Látom nagyon tetszik ez neked!

Andy
Andy

ANDY,

Nekem is elegem van! Mindenbõl!
igen, teccik!!! Ez vagyok én: Kép egyik barátom állitása szerint. Meg tegnap este pizzázás közben valahogy feljött a boszi-téma, hogy a barátnõm a lapockájára tetováltatni egy pirinyót, mire én kijelentettem - a hasamra bökve - hogy én ide szeretnék egy kisboszit, persze általános vigyorgás lett a bejelentés eredménye, én meg Kép ilyen lettem....
Még mindig nem válaszoltam Neked, ég a pofám Kép, de mindjárt irok, mint a Kép
Na, ennyi smiley-val még nem próbálkoztam, ha sikerül, akkor nagyon ügyi vagyok?

Puszi,

Rita
knérita

Nem mindegyik van jó helyen, meg "tetováltatni" helyett "tetováltatna", az elsõ kép pedig egy boszi akar lenni....
de amúgy egész jó, még egyszer örök hála értük!

Rita
knérita

Merre vagytok??? Kép
knérita

Vagyok, csak dolgozom Kép
De néha belépek, és megcsodálom a mosolygóidat Kép
aztán megyek vissza dolgozni Kép
Elküldöd nekem is? Köszi Kép

Judit
u.i. címem a profilomban
judit
Heves

JUDIT,

Köszi! Megpróbálom átküldeni, de ne csodálkozz, ha nem sikerül Kép, Andy-nak is csak a sokadikra sikerült, de azért próbálkozom Kép
Ha átment, akkor úgy próbáld meg letölteni õket, hogy a gépeden a .gif formátumhoz ne a PhotoEditor legyen beállitva, hanem az IExplorer, mert csak igy tudod a mozgóakat is lementeni és megjeleniteni, beszúrni. Lehet, hogy nem egészen jól mondtam, mert a kollegám állitotta át az én gépemet is, de biztos tud neked segiteni valaki. Tehát mindjárt próbálom, OK?
Nekem is volna munkám, de ma sztrájkolok, fõnököm az ország másik végében van Kép, igy cincogok egy kicsit, igy munkaidõ vége felé.

Puszi,

KnéRita
knérita

Sziasztok, Lányok!

Lejárt a worktime, elmentem haza. Kép

Legyen szép estétek!

JUDIT,
megérkezett?

Cupp-cupp,

KnéRita
knérita

Sziasztok Lánykák

Végre végeztem a dokinál. Jövö szerdán vonulok be a korházba a laparra. Délben a párom is megjelent az anyaggal, ugyhogy ez is megoldodott. Szegényt azért megértem, de ö is megérthetne engem. Valahol olvastam, hogy az ovi körül erösebb a nök szexuális vágya, ez természetes. A baj az, hogy a ciklus vége felé már bennem van, hogy jobb lenne kihagyni, nehogy gátolja a megtapadást, persze ez lehet, hogy hülyeség, ö legalábbis nem nagyon érti meg. Meg amugy se mindig van kedvem. Nincs valami "étvágynövelö" praktikátok?

Eni
Eni

Sziasztok, látjátok nem maradunk ma tábla nélkül! Kép
Kép

Nekem "...tegnap megint megjött" délután. Borzasztóan éreztem magam, de ez van KépKép

Jim! Kép
Köszönjük, hogy sorsunkat szíveden viseled és hogy ellátogattál hozzánk. A gyógyszerek hatásáról nem tudok gyakorlati tapasztalattal "szolgálni", egyiket sem szedem (én Bromocriptint szedek, de késõbbiekben javasolták a Clostyt is mellé -avagy a Serophent).

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Vanda!
Bocsi, nem irtam tegnap elég feltünöen, javits majd lécci. Ma 7. cn-on vagyok.

Jim irása tényleg érdekes. Nálam egyébként tényleg vékonyabb volt az endometrium amikor clostyt szedtem. Valami 6 mm körül volt, amikor meg simán, gyogyi nélkül voltam, 12 körül. Viszont sok lány lett itt babás clostyval meg serophennel.

Eni
Eni

Cipomama!

Nagyon eltuntel. Milyen fejlemenyek vannak? Minden rendben?

kamilla
kamilla

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: