[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
SOTE I.KLINIKA - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Detti,

hatalmas gratula!
Lázár doki szerintem is egy tündér!
Amikor a dokim szabira,ment őt ajánlotta,ha bármi bajom lenne,őt keressem.De szerencsére nem kellett.
Viszont ,amikor Botival beértünk a szülőszobára,mint ügyeletes ő vizsgált meg.Nagyon rendicsek emberke.
Tejcsi:szerintem a legfontosabb a borzasztó sok folyadék!Napi 3 liter minimum.De emellett rendesen kell enni,mert különben hiába a sok tej,ha nincs tápértéke.
Pihizzetek is,amennyit csak tudtok!

Dóri
angelheart
 
 


Ja!Ma de. összefutottunk Pleditékkel az IKEA-ban.Milyen kicsi a világ...
angelheart
 
 


<font color="0077aa">Sziasztok! Kép

Látom Dóri már Ti is hazaértetek, hát igen valóban kicsi a világ. Kép Örülök hogy összefutottunk, már különben a bejáratnál kiszúrtalak benneteket, csak picit bizonytalan voltam.
Akkor ezek szerint a srácok már alukálnak? Tényleg ők du egyszerre alszanak?

Én is gratulálok az újdonsült Anyukáknak! Kép

Anyatej téma: Egyetértek Dórival fontos nagyon a folyadékbevitel, én anno 3-4 litert ittam, férjem már ki volt akadva hogy állandóan a boltba kell mennie utánpótlásért Kép
Hogy mi az ami szaporítja a tejet? Van akik az alkoholmentes sörre esküsznek, nálam a krumplis szénhidrátos kaják jöttek be (fogynom is kéne ebből kifolyólag Kép), azt mondják még jó a rostos gyümilé is pl. őszilé, vagy birsalma lé.
De a legfontosabb még szerintem hogy jól és helyesen szopikázzon a babó.

Mindenkinek további jó hétvégét.

Nem tudom hogy hogy vagytok vele, de most már igazán jöhetne a TAVASZ, a JÓ IDÕ!!!!!!!!!!!! Nagyon nagyon uuuunjuk a telet.... Kép Kép Kép

Edit</font>

Kép



Kép
[/url]
pledit
 
 

 
 

Szia Edit!Kép

Igen,hazajöttünk.Aztán volt kaja,meg végre kaka is.Most tente van.A nap fénypontja.
Kb. már 4 hónapja alszanak együtt du.Ez tök jó.De!Most kb. 2 hónapja,Boti már kezdi elhagyni a de.-i alvását.Ami holösszejön,hol nem.Marci meg hajlamos olyanra,hogy 9-ig aludjon.Akkor viszont nincs du.-i alvás.Amihez viszont én ragaszkodok.Mondjuk egy.-két nap kibírható,de aztán már neki is hiányzik.Meg ha óviba megy,ott is kell aludni,szóval nem akarom én még erről "leszoktatni".
Azért úgy átlagban nem unatkozunk,és ha már nagyon nem bírom a kínlódást,ide menekülök a gép elé.Persze ezt sem hagyják sokáig szavak/hangok/tettek nélkül...

Dóri

Tavasz,jó idő!?Már lassan elfelejtem,hogy olyan is létezik.Kép
angelheart
 
 


Sziasztok!

Hát csajok, kriminális éjszakánk volt..
Eszterkének van egy olyan remekbeszabott szokása, hogy mindig éjszaka jön rá az ordíthatnék. Napközben olyan jó kislány, hogy még unatkozom is mellette, egész nap csak eszik-alszik 2,5-3 órás ciklusokban.. Na de éjszaka...
Felébredt 4:30kor, hogy éhes. Evett. Tovább üvöltöttés nem volt hajlandó egészen reggel 7ig abbahagyni, amíg apa el nem ment ügyeletbe.
Akkor végre elhallgatott, visszafeküdtünk és aludtunk 11:30-ig. Ja hát, az már napközben van, megjött a jókislány-műszak. Kép

A sok folyadékra én is odafigyelek, a doki nekem is 3 litert mondott, és ebből 1,5 l Laktoherb tea. Nekem bejött, jó sok tejem van szerencsére. Kép

Lázár doki szerintem is jó fej, valamelyik előadást ő tartotta a szülésfelkészítő tanfolyamon és nagyon jó előadás volt, igen élvezetesen adta elő a dolgokat. Kép
Orvosilag nem tudom, sosem vizsgált még. Kép

Akit eddig nem ismertem csak hallomásból és igen kellemesen csalódtam benne, az Beke doktor, ő volt az ügyeletvezető, mikor benn ragadtam szülés gyanújával a klinikán azon a csütörtökön. Olyan ős-nyugalom árad abból a pasiból, hogy valami őrület. Pillanat alatt megnyugtatott a puszta jelenlétével, és hogy a vállamra tette a kezét.

Jó idő: rádióban hallottam, holnap állítólag már sütni fog a nap, úgy legyen! Kép

Üdv:
Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Sziasztok lányok
Csak egy gyors kérdés amíg alszik a babó:
Hétfőn leszünk 2 hetesek és az alvás úgy megy, hogy napközben kiságyban alszik, de este velünk a nagyágyban, mert cicivel altatom el és nem akarom megbojgatni. Szóval az a kérdésem, hogy mennyi idősen nem tudja már megszokni a kiságyat éjszaka (nem akarom, hogy még 2 évesen is velünk aludjon az én hibám miatt). Na ezt most jól megfogalmaztam.

Kép

Kép
pgyöngyi
 
 


Detti:
Óriási gratula a babóhoz! Kép

Pgyöngyi:
Éppen tegnap olvastam egy cikket többek közt erről is, azt írták ott, hogy az első 3 hónapban lehet nyugodtan felkapkozni és tutujgatni amikor csak nyüszög, gondolom ebbe beletartozik a saját ágyban altatás is, és a 4. hónaptól kell óvatosabbnak lenni ezekkel a dolgokkal, mert akkortájt kezdenek kialakulni a szokások és onnantól kezdve kiköveteli magának, amit megszokott addig, hogy megkap.

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Gyöngyi,

kezdettől fogva ,csak ezt tudom mondani,és hallgass rám!
Mi az első gyereket,Marcit nagyon elszúrtuk.Szinte nem is használtuk a kiságyát,Boti az öccse originál kapta meg tőle.
Botinak jó kis kuckóssá tettük,és ő imádja az ágyikóját.Máshol nem is tud aludni,ezért ha elmegyünk vhova babkocsit kell vinni,hogy legalább abban aludjon egy órát.
Ami fontos,és én hiszek benn:NEM szabad a cicin altatni!Hozzászokik,aztán,amikor felriad,keresi,hogy hol a cici,hol a megszokott környezet,ahol elaludtam?!
Sajnos nem lehet kapni az Aludj jól,gyermekem c. könyvet,pedig mi mindkettőt abból tanítottuk meg aludni.
De,a Madarászosok kiadtak egy hasonló jellegű könyvet,és szerintem nagy segítség az alvászavarok megelőzésében,kezelésében.Az alváslaboratórium dolgozói írták.Az egyik könyv,már nemtom melyik,ellenzi a cumit is-alváshoz.
Nekünk Boti cumival alszik el,de aztán nem keresi,mert csak elalváshoz kell neki.


Zsuzsa,

ezt Neked is tudom ajánlani!
Nagy francok ám ezek a kis emberkék.Meg kell őket tanítani aludni,és arra,hogy nappal nappal van,éjjel,meg éjjel.
Igaz mi csak 2 hósan kezdtük el a tanítást!Marcinál 8 hósan,akkor értesültünk e könyvről.Nem is szabad korábban elkezdeni,amíg picik és sokat esznek,és stb,stb...De igenis egy kicsikét kell hagyni,hogy sírjanak,mert tanuljanak meg várni.Tudom kicsit brutkón hangzik,de én tapasztalatból írom,és próbálok segíteni.
Éjjel ugye nincs villany???Arra is vigyázz!

Dóri
angelheart
 
 


Dóri:

Hogy lehet rendberakni az alvási szokásait? Ezt a könyvet hol lehet kapni és mi a címe?

Nem altatok cicivel, nem is akarok.. Már csak azért sem, mert képtelen vagyok fekve szoptatni, 1 póz van, a kereszt-tartás, ahogy Eszterke végre valahára hajlandó szopizni, az meg csak ülve megy Kép
Eszterkének nem kell cumi, már 2 naposan megtalálta az ujjacskáját, azzal elvan, ha olyanja van, én meg alapból cumi-ellenes vagyok, úgyhogy nem is erőltetem a dolgot.

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Zsu,

én is csak ülve tudtam.Ez is a nagy mell átkaKép
Nem lehet kapni,csak a Madarászost,de annak nemtom a címét!
Szerintem keress rá a google-on az alvászavarokról szóló könyvekre,talán bejön.
Fú,elég hosszadalmas lenne leírni,de a könyv részletesen kitér mindenre!
Nekem egyik sem találta meg az ujját.Boti mondjuk már majdnem rájött az ízére,de naon kis béna volt.Akkor jött a "szivar",és azóta is azt szíjja.Marci meg csak öklendezett mindentől.Így maradt a sírás.
Én az ujjszopást sem díjazom,én 7 éves koromig szoptam az ujjamat.Szerintem egy cumiről könnyebb leszoktatni,de mindegy ,erről nem akarok vitát nyitni senkivel.A lényeg,hogy legyen valami ,ami megnyugtatja őket.Nekünk mindkettőnek van állatkája is.Anélkül egyik sem alszik el,max. a mozgó autóban,babakocsiban.
angelheart
 
 


Zsu,

dr. Gál Éva-dr.Kemény János :Álmodj velem!
Csak írj be annyit,hogy álmodj velem,és a képekre keress rá.Az jön be egyből.
angelheart
 
 


Dóri:
Ezer köszönet!

Most mennem kell, felébredt a pici, éhes lesz szerintem..
Később vissza. Kép

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Én is lépek,megyek anyumékhoz,apukámat köszönteni...
angelheart
 
 


Zsuzsa,

igen , ez az, amit Beke dr-ról írtál, olyan jól fogalmaztad meg!! Ezért enm mennék soha más orvoshoz, csak hozzá, emiatt a hihetetlen nyugalom, emberség és szaktudás miatt! azt írod pozitívan csalódtál, mást hallottál róla?
sok sikert és kitartást a szopihoz!

Detti,
gratulálok az új kislányodhoz!

Katus
Vendég
 


Katus:
Köszi Kép
Háát kifejezetten negatívat nem hallottam róla, csak mindenki arra panaszkodik, hogy alig szól 1 szót és morcos mindig.
Hát nem az a bratyizós típus, de erre nincs is szükségem nekem, nem ez a lényeg. Lehet, hogy sokan ezt hiányolják benne..
Fekete doki sem bratyizós típus, mégis imádom őt is Kép

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Sziasztok!

Minden friss anyukának GRATULÁLUNK a KIS TÜNDÉREKHEZ.
Kép

Minden leendő anyukának Türelmes,Boldog Várakozást KÍVÁNUNK.
Kép
Marcell,Inci és Apa

Kép
Kép
incike
 
 


Szia Angelhart!
Leírom az egész sztorit tanulságos pozitív értelemben véve.
Nem volt sem saját orvosom sem szülésznőm a Rab dokit kértem vállaljon azt mondta nem tud de bátran rábíz az ügyeletesekre, mert jó szakemberek. Végig idegeskedtem az utolsó időket, hogy mi lesz velem doki nélkül persze rémtörténetek mindenkitől, hogy hagynak majd szenvedni stb. Eljött a nagy nap bementem becsöngettem és közöltem jöttem szülni.Rövidesen kaptam szobát, ahol vajúdtam. Ahány orvos elment az ajtó előtt mindegyik megkérdezte, jól vagyok-e. Dr Balogh Brigitta vezette le a szülést, nagyon kedves és figyelmes volt. A szülésznőnek csak a keresztnevére emlékszem valamilyen Erzsike. Õ is jó fej volt végig bátorított és megdicsért ha jól tettem a dolgom(négy tolásra kint volt Panna).Apropó Panna- küldök róla fényképet nektek, mert mint minden anyuka én is roppant büszke vagyok a kicsi lányomra.Mindent összefoglalva nagyszerű élmény volt a szülés, pedig senkinek nem fizettem egy vasat sem. Mindenkinek üzenem akinek még nincs orvosa: ne aggódjon ott jó kezekben van, bár biztos van akinek nem ilyen pozitív a véleménye. Köszönöm a szép színes üdvözletet.
KépKép
katuci07
 
 


Katuci,

hát ez tényleg egy szép történet:És példa,hogy így is lehet.Nagyon ügyes vagy.Erzsike,nem fekete hajú,kicsit molettkés hölgy?Ha ő az,akire gondolok,nekem ő is nagyon szimpi.
Köszi,hogy leírtad!
Panna nagyon édi,főleg a bebugyelállt képen!Kép

Dóri
angelheart
 
 


Dóri,
Igen szerintem egy szülésznőre gondolunk. Nagyon boldog vagyok, hogy így sikerült és az élményekből kifolyólag szeretnék még legalább két babát. Persze ebben az is közrejátszik, hogy Panna nagyon jó kislány és minden olyan simán megy vele. Neked mennyi idős a gyerkőcöd?
katuci07
 
 


Sziasztok!

Hát győztem visszaolvasni!

Minden új babához gratulálok! És egy kicsit elszomorodtam, hogy mikor jön az új "eresztés": a fele társaság most szült, a többiek még nagyon az elején vannak... Persze olyan gyorsan elszalad ez a pár hónap. Zsuzsa is mintha csak tegnap aggódott volna az UH-k miatt, most meg már ott óbégat mellette Eszterke! Kép (persze csakis éjjel)

Alvás: én sosem tudtam egy ágyban aludni velük (max a kórházban), de eleinte 2-3 hónapig mindkettő mellettem aludt - egy mózeskosárban. Onnan is könnyű volt kivenni, szoptatni. Lámpát nem gyújtottam, pelenkázni is csak akkor pelenkáztam, ha nagyon nagy szükség volt rá. Fél éves kora előtt mindenképpen érdemes a későbbi helyére (ágyába, szobájába) tenni.
Az Aludj jól gyermekem könyvet nem olvastam, de nagyon megoszlanak róla a vélemények. Szerintem nem kell eljutni odáig, hogy elő kelljen venni. Vigyázni kell, hogy a rövidtávú előnyökért nem áldozzuk fel a későbbi dolgokat. Pl., ha valaki az első 1-2 hónapon túl is egy ágyban alszik a gyerekkel, számítson rá, hogy 2-3 évesen is együtt alszanak majd, vagy nagyon nehéz lesz leszoktatni. Bár nem olvastam a könyvet, de az ismert "tétele", miszerint hagyjuk sírni a gyereket, biztosan működik az első gyereknél, (bár én akkor sem hagytam sírni pláne nem az első hónapokban, mégis elég hamar átaludta az éjszakát, ha sírt, akkor félálomban megszoptattam és aludtunk tovább -mindenki a saját helyén) de a másodiknál max. akkor hagyhatnám sírni, ha külön szobában vannak. Ha hagynám sírni hajnali 4kor a kicsit, akkor a nagy is felébredne, és őt már nehezebb lenne visszaaltatni (volt már rá példa).

Cicin elaltatás: én sem pártolom, de persze, ha elalszik, azért nem ébresztem fel! Kép

De jó hosszú lettem... Kép

Kópé
Vendég
 


Katuci,

nekem két fiam van.Marci jövő hónapban lesz 3 éves,Boti pedig most múlt 15 hónapos.Ma megyünk oltásraKép
angelheart
 
 


Kópé,

azért a könyv előnyére szóljon,hogy nem azt ajánlja,mint dr.Spock,hogy csukd rá a gyerekre az ajtót,aztán hagyjad ordítani.
Szerintem nagyon jól felépített technkia,amit ez a könyv leír.Szépen fokozatosan,mindig egy kicsit több idő után be kell! menni a babához,ajtót nyitva lehet hagyni.Ez a lényege,hogy ne ordítson órákig,és ne érezze magát magára hagyva.
Aki elolvassa,szerintem megérti miről van szó.
Abszolút nem drasztikus,nekem már több ismerősöm hallagtott rám,és bejött nekik is.

Dóri
angelheart
 
 


Sziasztok!

Először is minden jót az új babáknak.

Szeretném a segítségeteket kérni, már régebben felhoztam a 4D-s ultrahangot. Ha valaki megírná, hogy mikor van a Bartók Béla uti Praxisban vizsgálat, azt megköszönném. Hétfőtől péntekig van? Mettől meddig? (délelőtt vagy délután) És előtte mennyi idővel hamarabb kell bejelentkezni? Ja és persze hányadik hetes terhességtől érdemes menni?

Kép

Kép
jurem
 
 


Dóri,

És mit csinálsz a másodikkal? Ha Anikót hagyom nyöszörögni előbb utóbb sír, és felébreszti a Zsoltit. (különösen hajnalban) A Zsoltinál persze én sem rohantam ki minden nyekkenésre, előbb utóbb megtanuljuk mikor komoly, mikor nem. Most úgy vagyok vele, hogy jobb a békesség, és pár perc után mindannyian alszunk tovább. Persze én sem bánnám, ha már az Anikó is végigaludná az éjszakát, végtére is 10 hónapos lesz!

Botit sajnálom, a legvacakabb ez a 15 hónapos szuri! (legalábbis nálunk ez volt az egyetlen, ami után belázasodott, kb. 8 nappal utána)

Kópé
Vendég
 


Kópé,

nálunk ugye tanulva a hibánkból,Boti 2 hós kora óta alszik éjjel.Hülyék voltunk,mert csak tavaly nov. végén kezdtük el őket összeszoktatni(Boti majdnem 1 éves volt!),addig Marci a hálóban aludt.Nagyon nem díjaztuk már.
Volt egy pár alkalom,amikor felüvöltötték egymást,de tudtuk,hogy ezzel majd számolni kell.Keménynek kell lenni.Tudom furcsa,de megszokják egymást!
Mostmár ott tartunk,hogy Boti nem akar a Marci nélkül elaludni a szobában,pedig eddig ő hamarabb ment egy órával,és pikk-pakk álomba zuhant.Most ezt próbáljuk összehangolni,hogy Marcit korábban,Botit kicsit késöbb vigyük aludni.
Nincs annál rosszabb,amikor egy család kialvatlan.
Műxik a dolog,mert kell neki.Mi volt régen,amikor 4-5 családtag aludt egy szobában?

Dóri

Oltás szerdára eltolva.Ma egész de. kint voltunk,és 2 után kómáztak be,3-ra már nem tudunk lemenni...Marci nem lázasodott be,most meg már az új oltóanyaggal dolgoznak,szóval remény az van,hogy nem lesz láz,stb...
angelheart
 
 


Dóri,

Az összeszoktatás nálunk nagyon ment, nem furcsa Kép. Szinte a kezdetektől, A. 2 hónapos korától együtt alszanak, egyszerre fekszenek, nem zavarják egymást, sőt ha én bemegyek szoptatni, az sem zavarja a Zsoltit. Anikó is tudja mi az az éjszaka, egyből vissza is alszik cumi vagy szopi után, nincs semmi műsor, de fel-felébred még mindig (nyilván a foga miatt is). Volt már rá példa, hogy ha hajnalban 4-5 között felébredt a Zsolti, egyszerűen nem aludt vissza, úgyhogy ezt nemigen merem megkockáztatni. Ha egyedül lenne az Anikó, biztosan hagynám, hátha megoldja magától a nyöszörgéseit.

Hogy az ilyen fel-felébredések ellen mit lehet tenni: ha valaki tudja, várom a választ. Kép
Vendég
 


Dóri,

Az összeszoktatás nálunk nagyon ment, nem furcsa Kép. Szinte a kezdetektől, A. 2 hónapos korától együtt alszanak, egyszerre fekszenek, nem zavarják egymást, sőt ha én bemegyek szoptatni, az sem zavarja a Zsoltit. Anikó is tudja mi az az éjszaka, egyből vissza is alszik cumi vagy szopi után, nincs semmi műsor, de fel-felébred még mindig (nyilván a foga miatt is). Volt már rá példa, hogy ha hajnalban 4-5 között felébredt a Zsolti, egyszerűen nem aludt vissza, úgyhogy ezt nemigen merem megkockáztatni. Ha egyedül lenne az Anikó, biztosan hagynám, hátha megoldja magától a nyöszörgéseit.

Hogy az ilyen fel-felébredések ellen mit lehet tenni: ha valaki tudja, várom a választ. Kép
Vendég
 


Pont az ilyen fel-felébredésekre is jók a könyvek,amiket én nagyon dícsérek.Egy tíz hós gyerkőcnél már nincs szükség éjszakai evésre-ezt Te is tudod.Ez egy rossz szokás csupán,amiről le kell szoktatni.
Ilyen hajnali egyszerre nyögés,félig felébredés néha nálunk is adódik,akkor átmegyünk és Marci mellé fekszünk,Botinak benyomjuk a cumit,és csend honol,alszunk tovább.Hála Istennek ez nem rendszeres.
De,ha ott hagynánk ilyenkor őket,sztem pár alkalom után megtanulnának maguktól visszaaludni,csak hajnalban ehhez túl álmosak vagyunk,és szerencsére ritka az ilyen.
Lépek,mert ébrednek...
angelheart
 
 


Hát ez az, pont ez a hajnali ami zavar engem is. Mindegy, majdcsak kinövi, végül is más panaszom nemigen lehet rá, ennyi meg belefér.

Kópé
Vendég
 


Gyöngyi
Osztom a véleményemet Angelhearthtal.Tedd a saját kiságyába aludni.Attól nem lesz semmi baja ,ha kiveszed megszoptatni,de utánn a saját ágyában kell aludnia.Nem szabad,hogy folyton melletted legyen,mert ahogy nő megszokja és akkor már kár lesz búslakodnod.Nekünk is Marci csak evésnél van mellettem utánna a kiságyában foglalatoskodik a színes játékaival.A babáknál meg az a szerencse,hogy annyira kifáradnak az evésben,hogy rögtön büfi után beájulnak.Volt,hogy Marci úgy szopizott,hogy közben aludt fel sem ébredt rá,hogy én ide oda pakolászom őt álmában.
Most kell határozottnak lenni amíg kicsi,mert,ha megnő utánna már nehéz lesz vele.
Kép
Marcell és Inci

Kép
Kép
incike
 
 


Sziasztok,
Volna egy gyakorlati kérdésem Panna most múlt két hónapos és éjszaka kilenc órákat alszik nem korai ez még nem lesz kevés a tejem amiért nem szopik éjszaka?
A másik meg azoknak akik még az első szülés előtt állnak a málnalevél tea allítólag csodákra képes ha a szülés előtti utolsó hónapban issza az anyuka. Én ittam és könnyen szültem de persze nem 100%, hogy azért, bár egy barátnőm is itta és neki is gyorsan és könnyen ment. Ártani biztos, hogy nem árthat de szigorúan UTOLSÓ HÓNAP!
Dóri,
gratulálok a kis fickókhoz legalább lesznek a lányomnak udvarlói ugyanis az összes barátnőm lányt vár.
Üdv mindenkinek: Kata
katuci07
 
 


Lehet, hogy van is benne valami, mert az unokahúgom is itta, és nagyon könnyen megszült, de valóban csak az utolsó 3 hétben.

Hát ez nem semmi, kilenc órákat aludni. Sajna az én kicsi lányom nagyon rossz alvó volt. Egyetlen éjszakára sem emlékszem, hogy sírt volna, csak egyszerűen nem aludt. 6 hónapos volt, amikor már egy kicsit hosszabb időszakokra elszunnyadt.

Kép

Kép
jurem
 
 


Málnalevél tea:másodiknál ittam én is,és "pillanatok" alatt volt meg szinte a gyerek.

Katuci,

örülj neki!
Én is ilyen voltam két hetes koromtól-állítólag.Csak én meg nappal alig aludtam 1 órát.De szerintem ez még a jobbik verzió.
Nem lesz kevesebb a tejed!!!
angelheart
 
 


Katuci,

isteni dolog, ha a baba alszik, örüljünk neki!!! Az én lányom 6 hetes kora óta végig alussza az éjszakát, én is aggódtam pont emiatt egy kicsit, de nem ez befolyásolta a tejet! A kisfiam viszont úgy látom átugrotta ezt a fejezetet, mert botránykodik a mai napig, pedig már 5 hónapos mindjárt. Én nem ittam málnalöttyöt, mégis 1,5 óra alatt megszületett!

Töltök fel új képeket (Kópé, Dóri) csak megdöbbenhettek, hogy mekkorák a gyerekeim, pedig nem rég még itt síróztam, hogy nem akar Beni megszületni...Kép

Katus
Vendég
 


Katus,

naggyon várom a képeket!Bár Benit egész jól láttam a kamerán is...

Most küldtem neked pont egy emilt!Besz@arás jó!

Dóri
angelheart
 
 


Sziasztok lányok
Altatás: Napközben letudom rakni a kiságyba aludni, de csak úgy, ha előtte a kezembe elaltatom. Ha ébren teszem le hiába beszélek hozzá, simogatom előbb-utóbb el kezd sírni.
Úgy érzem valamit nagyon elcsesztem már a legelején és nem tudom, hogy hozzam helyre. Van, hogy fél órán keresztűl kell ringatni, mire elalszik és csak utána tudom lerakni. És éjjel 2-kor ehhez már nincs energiám, pedig jó lenne ha külön tudnák aludni. Mit tegyek?

Kép

Kép
pgyöngyi
 
 


Gyöngyi,

nem szabad sem ringatni,sem cicin altatni,mert felébred egy idő után,és keresi ezt a környezetet,ahogy elaludt!
Ezért ajánlom neked is a Madarászos könyvet,amiből megtaníthatod elaludni/aludni a babát.3-4 nap alatt belejön.Amíg sírni hagyod egy ideig,mert kell,csak bizonyos időnként be kell menni hozzá,addig tudod olvasgatni a könyvet,és elfoglalod magad egy kicsit.Nekünk csak ez jött be.És kell,hogy apa is partnered legyen a dologban,mert együtt könnyebben megy.
Március 18.-án írtam Zsuzsának a könyv szerzőinek a neveit,és a könyv címét.Keress vissza,ha érdekel.

Dóri
angelheart
 
 


Helló lányok,
Köszönöm a megnyugtató válaszokat. Megkaptuk ma a szurit szörnyű volt. Az egész rendelő értem aggódott, mert állítólag fal fehér voltam. Örülök, hogy túl vagyunk rajta. Szegénykémnek adtam kúpot, hogy ne lázasodjon be az jobban megviselte mint a szuri.Szóval a lányom kis hős az annya meg egy betoji alak.
Üdv mindenkinek! Végre jóidő! Tavasz!
katuci07
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek gratula a szép babákért így utólag is.
Nem merek mostanában babanetet olvasni, mert mindig megijedek amiket írnak a többiek, igaz ez nem Rátok vonatkozik, hanem beléptem az őszi babákhoz is.Mindenféle vetélés, meg baba halásról irogatnak, rengeteg vizsgálatról ,van aki 3om hetente jár csak úgy Uhra.kétszer csináltatott down-kór vérvizsgálatot.Ezt a rengeteg dolgot ahogy olvastam, kicsit bepánikoltam ,3om napja persze álmomban, mindenki meghal körülöttem ilyen hülyeségeket álmodok.Először baba ,aztán másnap apukám ,most éjjel meg anyu és apu...
már nem merek lefeküdni aludni, nehogy valami történjen megint.
Ma voltam kardiologián azt mondta a doki jóindulatú szívzörejem van.De már nem is fulladok 3om hete.na mindegy.Megkérdeztem, hogy meglehetne nézni uhval babát, mert ezek az álmok kicsinálnak,de legyintett és nem nézte meg.
Kép
Azt szeretném megkérdezni, szerintetek ha minden nap öklendezem és van, hogy hányok akkor ugye semmi baja babának?
Nem megyek abba a fórumba, mert tiszta zizi lettem.
Császáros anyukáktól kérdezném , unokatesómnak ma kellett befeküdnie ikrek miatt, 37.hét, magzatvíz mostmár nem az igazi, de húzzák amíg lehet.Császáros lesz ő is, kislány harántfekvésű ,és attól fél,hogy míg infúziót kap addig nem etethet és a babák rászoknak a teára és nem tud majd szopiztatni.Ez, hogy szokott lenni császárosoknál?vagy kórház válogatja, ki mikor kapja meg babát?Ha van időtök írjátok meg .
köszönöm
mindenkinek jó éjt.
ja,
Pgyöngyi
Párom unokatesója is maga mellé vette a babát ,de ő nem azért mert sírt pici, hanem ők úgy gondolják ,hogyha sír a gyerek akkor szenved és különben is, mikor nagyanyáink Velünk aludtak egy ágyban nem lett semmi baj.Ez odáig fajult, hogy most a kislány 2 éves és még mindig nem alszik a saját kiságyában és szobájában.Mostmár nagyon morognak.....pedig mindenki mondta Nekik annak idején nagy butaságot csinálnak, de akkor nem hallgattak a szüleikre.
Szóval hajrá és próbáld meg amit Angelheart ajánl.
suezika

KépKép
suezika
 
 


A kisbabák beszélni ugye nem tudnak,a sírás a kommunikáció náluk.Tehát nem biztos,hogy szenved,rá kell jönni mi a baja.Nem könnyű,de idővel beleszokik az ember.

Su,

az öklendezés sztem a babára nézve nem baj,de neked kellemetlen,és fárasztó.A lényeg,hogy nem hánysz,de azért említsd meg a dokidnak ezt a dolgot.
angelheart
 
 


Angelheart: Köszi a könyv címet, megpóbálom megszerezni. Meddig hadjam sírni az ágyában? Jaj ez olyan nehéz lesz. Füldugó is jár a könyvhöz?Kép

Kép

Kép
pgyöngyi
 
 


Első nap 1 perc után kell bemenni,megsimizni,megnyugtatni,majd három perc,majd öt perc és így tovább,a könyv írja pontosan.Második nap három perccel indul.Harmadik nap öt prccel.Szóval ez edzés gyereknek ,szülőnek egyaránt.Szerintem nem drasztikus.Ki kell bírni a cél érdekében.Én is végső elkeseredésemben kértem kölcsön a könyvet.És bejött.Szerintem megéri.
Füldugó az sajna nem volt,de ha jól belemerülsz közben a könyvbe,meg közben megy a tévé,akkor elviselhetőbb.

Dóri
angelheart
 
 


Sziasztok!

Gyöngyi
Még nem csesztél el semmit! Még csak pár hetes! Cumit nem próbáltátok? Nem lesz tőle cumizavaros, legalábbis nekem egyik sem lett az, szopik a kicsi is még mindig. (az más kérdés, hogy egyszer a cumiról is le kell majd szoktatni). A ringatást tényleg ne vezesd be, mert egy ideig nagyon édesek ahogy ringatva elalszanak, de majd amikor 8-10 kilós lesz, akkor már nem lesz olyan egyszerű. Attól meg tényleg nem lesz baja, ha egy kicsit sír.

Suezika,

Én ezért nem olvasgattam -tudatosan- a hasonló fórumokat a terhességem alatt! Tényleg elképesztő, hogy mennyi borzalom történik, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nyilván inkább ír valaki, ha valami problémája volt, és szívesebben osztja meg az aggályait, keres sorstársakat stb. Arról ritkábban írunk, hogy minden milyen szép és jó, rendben megy, boldogok és egészségesek vagyunk. Ami az aggódást illeti, hát igen, ez egy új korszaka az életünknek: korábban soha nem érzett aggodalmakkal és felelősségérzettel! Kép

Kópé
Vendég
 


Skála_kópé: Egyfolytában próbálom a cumit odaadni neki, de öklendezik tőle és a nyelvével kilöki, pedig van neki vagy 4 fajta alakban, gumis és szilikon is. Sajnos gömbfejeset nem kaptunk sehol, pedig lehet, hogy az lenne a favorít. Miért nem csinálnak olyan cumit mint a mellbimbó, azt biztos szopizná

Kép

Kép
pgyöngyi
 
 


Gyöngyi,

nekem sem fogadta el a nagy a cumit,és az ujját sem találta meg.Ugyanígy öklendezett,amikor próbáltuk benyomni neki a szájába az esti cirkuszoknál.Néha rákapott,de nem igazán kellett neki.Maradt a kínlódás.Boti cumizik.
Én azt hallottam,hogy az a randa margarétás cumi az,amit a legjobban elfogadnak.Asszem patikákban lehet kapni.
angelheart
 
 


Szia Gyöngyi!
Én is egy lelkes olvasó vagyok, de ritkán írok csak.
Cumi témában próbálok segíteni. Nekem mind a két gyerkőcöm (az egyik 3 éves, a másik 3 hónapos) cumis baba (volt-van)
Az első pár hónapban csak a "cseresznye cumit" fogadják el. Tényleg a patikában lehet kapni, iszonyú csúnya a design, de hatásos!!! Illetve , most jut eszembe, hogy a napokban láttam a Cora-ban is ilyen típust,de a gyógyszertár talán elérhetőbb közelségeben van .
Én akkor cseréltem le a kislányomnál ezt a cseresznyét nuk fogszabályzósra, amikor észrevettem ,hogy bújnak ki a fogai, kb 6 hónapos korában. Gondolom a fiamnál is ezt fogom majd szorgalmazni és remélem, hogy ő is el fogja fogadni a fogszabályzósat is...
Üdv.
Hannus
hannus
 
 


Hannus,

a fogszabályozós cumi azért hatékony még fog-mentes állapotban is, mert a szájpadlást is formálhatja, és ezzel befolyásolhatja a leendő fogak állását. Ezért van értelme már a kezdetektől.
Bár tényleg fogalmam sincs mitől függ, hogy a babák mit fogadnak el. Az én lányom csak cumit, a fiam meg csak az öklét...Kép

Katus
Vendég
 


Sziasztok Kismamik!
Ismeri valaki közületek dr.Papp Csabát a SOTE I-ről? Van valakinek valamilyen tapasztalata vele kapcsolatban?
animajung
 
 


Igazad van Katus teljesen, mert biztos jobb lenne, ha már a kezdetektől a fogszabályzósat cumiznák, de valahogy az nem maradt meg egyik gyerkőcöm szájában sem, mert messze kirepült...Viszont a cseresznye meg megoldotta az üvöltős időszakokat.
De azért az megnyugat, hogy a lányomnak szép és egészséges fogai lettek ennek ellenére.
Sajna még mindig ragaszkodik a nukoshoz és nem tudom, hogy mikor fogom tőle végleg elvenni, mert állandóan van indok, hogy most miért ne...(ovi kezdés, tesó születés, stb...)

Hannus
hannus
 
 


Mi Aventes cumikát használunk.Nekem a mellszívó nagyon bejött,bízom a márkában.Remélem a cumival sem lesz gond.Mármint a fogakkal,majd késöbb...

Anima,

Kataa nála szült,de nagyon ritkán jár már erre.Nagyon dícsérte mindig.


Dóri
angelheart
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: