A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Akkor megyek a horkolók közéKép

KépKép
fibi

Bogárka,
bennem nagyon megragadt az, amit Bálint Sándor mondott relaxon: nevezetesen hogy mindenki jól vésse az eszébe, hogy itt emberek dolgoznak és emberek szülnek, és épp ezért természetes, hogy mindenkinek van jó és rossz napja, és e szerint van jó és rossz tapasztalata is a kismamáknak ugyanazzal az orvossal-szülésznővel-csecsemőssel. Épp ezért természetes - mint minden kórház esetében - hogy itt is vannak negatívumok.
Reneé története nagyon szomorú és nagyon megérintett, de nem fogja átírni az agyamban az én gyönyörű szülés-emlékemet, max. nagyon sajnálom, hogy neki ilyenben nem lehetett része Kép
Én is csak reménykedni tudok, hogy a 2. szülésem élményként hasonlóan felemelő lesz, mint az első, de biztosra sose mehet az ember Kép Azt hiszem, most is azt az elvet követem majd, mint Dócinál: ha egészséges baba a végeredmény, akkor, ha kell, fejenállva is megszülöm, a többi nem számít Kép

vera
kisün

Ooo, majd jovok, csak tegnap betonbol volt a pocim es meg az is nehezemre esett, hogy egyik szobabol a masikba atmenjek, csak doglottem a kanapen egesz nap (ugye csak a hulye idojarasi front miatt volt es nem kell ketsegbeesnem??), ma meg elmaszkaltam itthonrol es megneztem a H&Met. Tenyleg vacak, a C&A sokkal nagyobb es sokkal tobb cucc van benne es jobban attekintheto, mi hol van. Szoval jobbra szamitottam, kicsi es fura volt es tenyleg naggggyon csajosak a csajos kisruhak... osszesen ket 62es pamut nadragot vettem meg egy kissapkat.
moose

Vera!
Teljesen igazad van...nekem is ez volt a lényeg Kép...és BS-nek is igaza van! Kép

Na, húzok én is aludni...

Jóéjt!
B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

sziasztok!

Votiv
koszi a cikket Kép mitol fugg epp mirol irsz/irtok?(bocs ha nagyon hulye kerdes;de pl miert cobra11?)

es koszi aranyos vagy energia-ugyben Kép en alapban vagyok nagyon porgos es ezert Abel is muszaj h kis vandorbeka legyen velem egyutt Kép de azert igyekszem visszafogni magam;amugy apukaja sokat van itt meg megyunk egyutt is mindenfele tehat azert nem total egyedul vagyok csak ez azert megsem az aminek lennie kell - tars ilyesmi,nem is elunk egyutt de amig itt lakott (par het) is nagyon rossz volt es csak idegesebb voltam tole - valahogy a lenyeg hianyzik

egyetemen tenyleg hibbantak de en csesztem el mert kerhettem volna egyeni tanrendet csak arra mar nem volt kapacitas januarban Kép csak mar hatezer eve odajarok mar minden megvan kiveve ket nyamvadt pedagogia targyat amik raadasul vmi alapozo targyak amik nelkul tanitasi gyak-ra se lehetne menni(ami mar reg megvan Kép );ugyh en ezt mar turelemmel nem birom Kép foleg h mar ket evet tanitottam is - tudom nem sok de ahhoz igen h a pedagogia alapjait hallgassam ujra meg ujra Kép egy parszor mar probaltam elvegezni de nagypocakkal se ment elotte meg kispocakkal se (na jo kis pocakom szerintem sose volt Kép) mert akkor (is) epp gyermekem szerelmetes atyjaval gyilkoltuk egymast

de nagypocakkal meg most is elvarnak mindent;a pasik altalaban rendesebbek voltak de a noi tanarok - brrrr...

Renee!!!
tedd fel legyszi a torteneted vagy kuldd el ha megsem szeretned szrekuc@freemail.hu vagyok;nekem sem olyan volt a szulesem amilyet szerettem volna de probalom en is elfogadni h ez van, a baba erdeke elobbre volt (nyakan volt a koldokzsinor);meg nem biztos h sikerult de idovel mar teljesen okes lesz
es mi is nyeltunk vizet es en is ketsegbe esve hivtam a tesomat akinek egy evvel idosebb a kislanya mint mi vagyunk,meg az o vedonojet (a sajatomban egy dolog a jo:hal'Istennek nem jar ki...) - es azota is elofordult mar h beleivott foleg h az atyja ugy furdeti ahogy... Kép

joejt! Kép
brekuc

Brek,
érdekes amit írsz, velem is a pasitanárok voltak (vannak) elnézőbbek, ha pocakról, kisbabás problémákról van szó.
Viszont a BKV-n mindegy, h nő vagy ffi, kamasz csaj vagy kiscsávó, legtöbbször MIND egyformán rendes. Kép

Pocakosok,
hetek számát!! Kép
neet
neet

Pár kép a közelmúltból:

Szellemes ez a baba.
Kép
Ezt Moose-nak szeretettel, avagy így szeretünk aludni:
Kép
Ezt meg mindenkinek, aki szereti (még ragasztás előtt)
Kép
neet
neet

Kisün,
fejenállva szülés, elképzeltemKép
Amugy tök igazad van, mint mindigKép

Neet,
ééédesKép és nem ébred fel arra, hogy beakad a lába a rácsok közé?

Moose,
ha kemény a pocak, akkor piheeenj!Kép

Juc,
merre vagy? elromlott a chello?

KépKép
fibi

Fibi,
nem. Arra ébred fel (és zokon veszi Kép) ha kibogozom.
neet
neet

Fibi,
mit nekem a gravitáció Kép

Neet,
zseniálisak a képek, akkor remélhetőleg ma élőben is Kép

vera (és neet csak neked: 24+2)
kisün

Sziasztok!

Kisün:
teljesen igazad van a szüléssel/kórházban kapcsolatban!Na és persze Bálint Sándornak isKép
Mivel nála szültem 3-szor,max.osztom,hogy nincs 2 egyforma szülés/terhesség.Teljesen más dolgokra emlékszem mind a 3 esetben.
1.nél:történt,ami történt,tudjátok...de valahogy eszembe se jutott,hogy orvost ill.kórházat váltsak.Annyi maradt meg bennem,hogy EMBER volt ebben a helyzetben!
2.nál:mivel Õ tudta az előzményeket és foggal-körömmel ragaszkodtam hozzá,megint nála szültem.Óriási élmény volt,pedig akkor még nem volt ilyen szuper kórház/11éve/
3.nál:itt már teljesen egyértelmű volt,hogy csak Õ jöhet szóba.Megnyugtatott a tudat,hogy Õ az orvosom és ismét bebizonyította,hogy kíváló orvos!
Azt akartam kihámozni ebből,hogy szerintem a legfontosabb egy szüléssel kapcsolatban,hogy a fogadott orvosban max.megbízzunk és elfogadjuk a döntéseit.Ha ez nincs meg,nem lehet tökéletes a szülés.
Bocsánat attól aki nem így gondolja,természetesen ez egy elfogult vélemény!
Viszont azt is tudni kell,hogy hibátlan kórház/orvos nem létezik.

Renee:
ettől függetlenül borzasztóan sajnálom,hogy neked kellett megtapasztalnod,milyen is a negatív oldala a kórháznakKép
Kívánom,hogy az idő begyógyítsa a sebeket és a köv.baba úgy és ott érkezzen,ahogy Te szeretnédKép
Még mindig az a véleményem,hogy itt a helye a történetednek,mert ez is a szentimre!!!

petergabi

végig gondolva, esetleg Renee helyében a szülésznő gondolatairól alkotott szubjektív véleményt írnám át ("úgy tűnt, hogy.., stb), nehogy az süljön ki belőle, hogy megorrol rá a doki, tök feleslegesen..
amúgy biztos mindenki szívesen olvasná itt, aki lemaradt róla.

Vera!
én duplán örülök, h BZS-t választottam, és KV-t. és ihazad van, tökre nem változott meg a véleményem a Kórházról így sem, csak elraktároztam magamban a szomorú történetet.

Votiv!
írhatnál már egy könyvet! olyan kafán írsz.

ancsipancsi

Fibi!

Chello ok,csak nincs mihez hozzászólnom.

Juc
20170114224602

Jó reggeltKép

Tegnap egy kissé ki voltam billenve Renée történetétől, de aztán az, amit Vera írt BS megjegyzéséről (köszönet érte, nagyon szép gondolat és igaznak is érzem) és egy friss, szombati szüléstörténet helyrebillentett - ez utóbbi egyértelműen a kórházi személyzet hozzáállásától lett olyan szép - igaz, nem volt fronthatás).

Közben elmesélte egy kismamibarátnőm, hogy az az egyik legnagyobb pesti kórházban 3 hete akkora szülésdömping volt egy front miatt, hogy a szülőszobai szülőszékben aludt a barátnője, a pici babája pedig a bőröndben frissiben kialakított ágyikóban, mert annyira nem volt hely egyetlen kórteremben sem...

JucKép Akkor csak 'úgy' írjálKép És rakjál fel képeket gyerekekről! És belaktátok már az új pecót?

Csak nagyon halkan súgom, hogy nálunk süt a nap ... Kép

indianyo

Kisün,
hívnálak, de ki vagy kapcs. Mégsem megyünk ma hozzátok, hanem anyósékhoz. Off end.
neet
neet

Sziasztok!

INdi, eddig nálunk is sütött a nap!Kép

Fibi, nálunk is keresztbe alvás van, de nem erre ébred fel, hanem arra, hogy sikerül kivarázsolnia magát a hálózsákból és fázik.Kép

Neet, sirály a puzzle! Eszti, gyönyörű!Kép
zanza

Mi most el, kultúrprogramra fel!Kép
zanza

Fibi Kép Sajnálom, hogy nem jutottatok el tegnap jógára, de Bálintod hozzád bújása és megszeretgetése bizti kárpótolt érte. Kép Bünti-ügyben sztem igazad van, néha meg kell húzni a határokat, a gyerkőcöknek is meg kell tanulniuk, hogy van, amit nem szabad csinálni, nem hinném, hogy ettől még rossz szülő lenne bárki. Valószínűleg a fürdőbe-zárás is csak egy darabig fog hatni (az újdonság erejével), aztán majd ő is vígan fog bevonulni és rötyögni, mint Bogárka Petrája... Ja egyébként nálunk is ez van, ha vmiért rászólok komoly hangon, hogy ezt nem szabad, B. elkezd vigyorogni. Kép

Neet Kép Eszti nagyon édes a kilógó lábával! Tényleg érdekes, hogy így szeret aludni és nem tetszik neki, ha megigazítod. Bálintom egyszer addig mocorgott az ágyában, hogy kifarolt belőle, a két lába kilógott a végén, így aludt. Én meg hü.. aggódó szülő végig azon rettegtem, hogy megpróbál fordulni és eltörik a lába, mondanom sem kell, hogy semmi ilyen nem történt, csak én fújtam fel a dolgot.

Indi Kép Nálunk is süt a nap Kép És a szülés miatt ne parázz előre, az nem használ, sőt épp ellenkezőleg... Holnap gondolok Rád, mit mond majd a dokinéni... Kép

Vera, Gabi, Votiv Kép Teljesen egyetértek Veletek abban, amit a szülésről írtatok. Sztem sokaknak nem pont úgy alakul a szülésük, ahogy várták, adódnak olyan dolgok, amiket szívesen kihagytak volna, és az orvos is ember, sőt a kórház egy nagyüzem, de a baba sok mindenért kárpótol és el kell fogadni, hogy így alakult. Nekem azért is volt érdekes Renee esete, mert ugyanaz volt az orvosa, aki nekem is, és én teljesen meg voltam vele elégedve, sőt a köv. babát is majd nála szeretném szülni, mert sztem jó orvos és ez volt az első negatív kritika, amit hallottam róla a sok pozitívval szemben.

Ancsi Kép Azt hiszem Te vetetted fel először, hogy pénteken legyen tali a MOM-ban. Most akkor lesz, lányok???

Kép
Kép
denizsa

Hu, ma kiéltem alkotoi vágyaimatKép Olyan ebédet kreáltam, hogy csak naKép (sült zöldséges rakott tészta)

Zuzmo,
majd megirom a biotorta receptjét, ha B elalszikKép egyelöre lelkesen szedi szét a tollaimat, és pakolja bele a tésztaszüröbeKép

Indi,
itt is sütKép

Gabi,
és éljen Dr. BSKép

KépKép
fibi

Zanza,
már le birja huzni a hálozsák zipzárját??Kép Nálunk a kipatentolás megy mégcsakKép
Milyen kulturprogi? A muzeumnál a férjem hangosit, oda ugy menjetekKép

Deni,
átküldenéd nekem Renee történetét? Biztos ö most nem olvassa a forumot. Cserébe válaszolok a méledreKép

KépKép
fibi

Indi!Kép

Képek nincsenk most ,kérót belaktuk már újra takarítok(most is éppen,látod?Kép) és pár dobozom van már csak amit ki kell pakolni de ezek valahogy nagyon nem akaródznak kipakolódni.Ki érti ezt?

Zanza!

Kultúrprogram,ejha!Én soha se nem mentem ilyenkor,szégyellem is magamat érte!
20170114224602

Fibi Kép Szívesen átküldöm Neked, de csak akkor, ha nem ezért válaszolsz Kép És a biotorta receptje engem is érdekel Kép Az ebéd nagyon nyamin hangzik!

Zanza Kép Tádé-osztás mikor lesz?

Kép
Kép
denizsa

ZanzaKép Barrikádra fel?Kép Jó is az...

DenizsaKép Köszönöm szépen, nem parázok a szülés miatt, boldogan várom... pont ezért is nem nagyon akaródzik negatív dologkat olvasnom, hogy még a szikrája se kerüljön az aggodalomnak ide a boldog várakozásba. Csak tudod, én majd apóca nélkül sajnos... és ki tudja, mi lesz az én kisfiammal szülés után? Mármint velem lehet-e, ha már apája nem fürdetheti-dajkálhatja... Na ezt csak halkan súgom megint, mert nem ez a fő gondolatmenet.. csak ott nagyon hátul eldugva van jelen a gondolataimbanKép

JucKép hát milyen forradalmi hevület ez? Takarítás??? Kipakolódás dobozokból de nagyon ismerős... én 10 éve költöztem haza az egyik albérletemből, és még mindig találok kicsomagolatlan dobozokatKép

De jó, hogy máshol is sütKép

indianyo

Fibi Kép Elküdtem Neked a mail-t, szólj, ha nem kaptad meg, akkor újrázom!

Indi Kép A császár már biztos (úgy emlékszem azt mondtad, h a méhszájon ül a lepény)? És érzéstelenítésben vagy altatásban fog történni? Én úgy olvastam, hogy ha érzéstelenítéssel csinálják, akkor utána odaadják kicsit a kismamának, és ha kész vannak, akkor akár meg is szoptathatod, persze ha altatásban, akkor várni kell vele, amíg felébredsz. Csak állítólag érzéstelenítés után jön a fejfájás, hát igen, mindennek van előnye és hátránya is. Erről már kifaggattad a dokinőt? Hogy érted, hogy veled lehet-e a baba? A kórházban? Attól, hogy cs-ral szülsz, sztem még Veled lehet a pici. Szülés után apa meg úgyis csak rövid ideig lehetne vele, majd később bepótolhat mindent, csak győzze... Otthon meg anyukád tud majd segíteni, ugye? Szóval ne aggódj, minden rendben lesz a kisfiaddal!! Már csak azért is, mert Te ott leszel vele! Kép

Kép
Kép
denizsa

Indi,
már tuti a császár?Kép

Deni,
megjött, kösziKép persze hogy nem ezért válaszolokKép

MOM: elvileg nekünk jo a péntek délelött, mert csak délután indulunk GárdonybaKép

KépKép
fibi

Fibi Kép Ha lesz MOM-os tali, akkor úgy lesz mint múltkor? Mármint jöttök hozzánk, amíg párod értetek jön? Én örülnék neki Kép

Kép
Kép
denizsa

FibiKép DenizsaKép Nem tuti a császár, pont múlt héten gorombított le csúnyán a doktornéni, hgoy senki ne kombináljon, az majd csak a szüléskor derül ki és addig nem is hajlandó róla beszélni. (szerintem utálja az én szívemcsücske Győrfi Mátyásomat - akihez Uh-ra jártam a bizonyos közös mumusunk szülészorvos által végzett rosszemklékű Uh-m után -, mert "csak" szonográfus, nem orvos... de ez csak megérzés)
Szóval én továbbra is az együtt születésre készülökKép De nem fogok ellenkezni, ha mégsem úgy lesz, mert a baba biztonsága mindennél fontosabbKép

indianyo

Sziasztok!

Esténként kicsit olvasgatlak ám titeket, csak nincs időm írni!

Kérdés: 1 éves kor után is 2 havonta illik vinni a gyereket tanácsadásra vagy már nem kell vinni sehova, csak ha beteg?

ILdi
ildi76

Deni,
nagyon ari vagy, de szerintem HA elmegyünk a MOM-ba, akkor utána rögtön indulunk anyosékhoz. Én ugy gondoltam, h amig momozunk Bálinttal, addig Zsolo megveszi a rokonainak az ajándékot, és aztán tüz Gárdony. De ezt még megvétozhatjaKép
És aztán legközelebb nem uszod meg, megyünk Hozzátok, oksa?Kép

Indi,
jaj de joKép És tetszik a hozzáállásodKép

KépKép
fibi

Sziasztok gondolkoztam a dolgon és felrekom, a szülésznős dolgot pedig átalakítom, mert nekem is az jutott eszembe, amit Ancsipancsi mondott. És ha igazán belegondolok a sűrű bocsonátkéréseim a viselkedésem után/kiabálás ,megkértem, hogy ne menjen ki/ a szülésznő teljesen rendes volt velem és azt mondta, hogy ilyenkor a nők pokoli fájdalmat éreznek és ezt csak mi nők tudhatjuk igazán.

Votiv:
Ne bánd, hogy te ajánlottad a dokit! Nekem nem volt szerencsém vele.Nem jó időt fogtam ki a szülésre ennyi. Lehet, hogy máskor, más időben máshogy történik. Én hálás vagyok neked, nektek, mert segítettetek amikor szükségem volt rá és itt ez a lényeg!!! Köszönöm!

Az én választott orvosom felé a bizalom ott szűnt meg mikor megkértem, hogy a kesztyűt sikosítsa be egy kicsit, hogy kellemesebb legyen az amúgy sem túl kellemes vizsgálat abban a kiszolgáltatott helyzetben, amiben terpesztve vagyunk egy tulajdonképpen vadidegen előtt.Ezt ő nem tette! Nem poénkodni kell, hanem kicsit a nő fejével gondolkozni -bár tudom egy férfinek ez talán nehéz-ott abban a helyzetben és egy kis eggyüttérzés sem árt.Szerintem. úgy gondolom nem tartott volna semeddig sem neki és talán én is egy kicsit jobban éreztem volna magam.
Szóval számomra érdekes hallani ezt a bizalom dolgot. Kár hogy nekem nem lehetett benne részem.És ne értsetek félre én tisztában vagyok azzal hogy ők is emberek és bizonyos helyzetekben nem mindíg ugyan úgy reagáljuk le a dolgokat.De mi szülő nők is emberek vagyunk, akiknek vannak érzéseik és talán ezt is figyelembe kellene venni néha. Nekem ez jutott. De egy a lényeg a kisfiam egészséges és semmi probléma nem történt vele a szülés alatt, tehát tulajdonképpen hálás vagyok nekik ezért. Az hogy közben én min mentem át az egy dolog...Majd idővel biztos túlteszem magam rajta.
Jövök és felteszem a történetet, aki még nem kapott mélt az itt most elolvashatja.

Kép
renee

felőlem legyen MOM, csak azt hiszem Zanza megint pont nem ér rá Kép. és így nem kapjátok meg a Talzsolákat meg a Mádékat.

Ildi!
nálunk nem kell vinni a gyereket tanácsadásra,hanem a védőnő jön, amikor akar. lehet, hogy nekem is be kéne vinnem, csak még nem mondták??

annyira klassz idő van, tök jót sétáltunk Veráékkal!

ancsipancsi

Ancsi,
de legalább Téged megismerünkKép
És Zanza majd osztja a cuccot jövö szerdán a LurdybanKép

Ildi,
nekünk továbbra is 2 havonta kell bemenni védönénihez. De ez falu, nem BudapestKép

KépKép
fibi

Fibi Kép OKSA Kép Zsolo nagyon rendes, ha ilyet rá lehet bízni, az én párom kiütést kap, ha neki kell ajándékról gondoskodnia, mégha az ő rokonairól is van szó. Kép

Indi Kép Lényegre tapintottál: tényleg a baba a legfontosabb. Nekem sokat segített, hogy igyekeztem lélekben hagyományos és császáros szülésre is felkészülni, hogy később ne legyek csalódott, ha nem úgy alakul ahogy én képzeltem. Tudod én h. szülést akartam, de a dokim azt mondta, h bármi megtörténhet, mert a kisfiam igenycsak aktív életet élt a pocimban, forgolódott oda-vissza a maga 4 kilójával. A 38. héten ismét keresztben feküdt, szóval nem győztem beszélni a fejével, de végül megtalálta a helyes irányt Kép

Kép
Kép
denizsa

Fibi Kép Mélt megkaptam, köszi Kép

Akkor ezek szerint lesz MOM, de jó!! Hánykor legyen a tali?

Kép
Kép
denizsa

na, akkor gyertek, mi ott leszünk! (ha marha hideg lesz és hóesés, akkor nem garantálom!)

ancsipancsi

Juuj, most találtam egy jo állapotban lévö ikerház felet a Camponához közel, csendes utcában (Promontor u.- ismeritek netán?) KépKép Dejo lenneKépKép

KépKép
fibi

Deni,
10 körül?Kép

KI JÖN MÉG MOM-BA???

Zsolo sem lelkesedik, de mivel az ö rokonai, csak meg tudja venni nélkülem isKép Majd ráparancsolokKép Meg különben soxor jobb ötletei vannak mint nekem...Kép

KépKép
fibi

Fibi Kép Hát ez az, Lacinak soha nincs erre ötlete, csak ha elekronikáról van szó... Kép
Köszi a receptet Kép

Nekem mindegy, hogy mikor van a tali, B. alvása kezd kiszámíthatatlanná válni Kép Úgyhogy megyünk, legfeljebb előbb eljövünk, ha nagyon nyügi.

Kép
Kép
denizsa

Szivesen, mél is mentKép

KépKép
fibi

Sziasztok!

Ildi!
Sztem védőnője,/dokija válogatja...mint ahogy már írtam, én sosem vittem, csak oltásra (azt is csak a 4 és 5 hósra, mert akkor a szabin-csepp miatt nem tudta kihozni), meg 1 és 2 éves státuszra...Szóval sztem kérdeztd meg, hogy nálatok mi a módi Kép

Renee!
Köszi, hogy felrakod, mostmár el fogom én is olvasni...

Momba nem megyünk...de nem azért mert messze van, hanem mert vendégségbe megyünk péntek délelőtt Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Neet!
Hány darabos a puzzle??? Kép Én egy 1000-eset raktam ki szinte teljesen egyedül...azóta is ott díszeleg felragasztva az étkezőben a büszkeségem Kép

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bog Kép Mikor volt Neked időd 1000 db-os puzzle-t kirakni?? Biztos nem mostanság Kép Kár, hogy nem tudtok jönni pénteken Kép

Fibi Kép Mél megjött Kép Most elmegyünk egy családi sétára, majd utána tudok válaszolni Kép

Kép
Kép
denizsa

Szóval a történetem.:

A terhességem elején az 1.sz.Női Klinikára jártam, de eljöttem, mert a választott orvosomra is 4-5 órákat kellett várjak, úgy hogy időpontom volt és a nővérek is rettentő bunkók voltak! Szóval elegem lett akkor voltam 27.hetes terhes. Így kerűltem a babanetre, mert jó helyen szerettem volna szűlni és a Szent Imrét nagyon sok ember ajánlotta. A babaneten pedig kértem, hogy ajánljanak orvost, de ez sem volt egyszerű, mert a sok szülés miatt nem nagyon volt szabad orvos, aki vállalt volna márciusra. Aztán végűl is a sokadik "sajnos nem tudom vállalni" után dr.Faludi Pál azt mondta elvállal. Örültem is és szimpatikusnak is tűnt az első találkozás után és tovább is a terhesgondozás alatt. Aztán a 32.hétben voltam, amikor keményedni kezdett a hasam egyik reggel és ez nem szűnt. Felhívtam a dokit és tablettát írt fel amit szednem kellett a 36. hétig, mivel azt mondta, hogy megindulhat a szülésem a keményedések miatt és jó lenne, ha legalább a 36.hétig bennt maradna. A keményedések nem szűntek meg teljesen, de nem volt folyamatos. Szedtem a tablettát szorgalmasan, de a 35.héten szombaton ugyan azt a panaszt éreztem és este már egy kis vérzés is társult a keményedések mellé.
Felhívtam a kórházat és mondták , hogy azonnal menjek be.
Beértem és bennt is tartottak.Infúziót kaptam, amiben volt méhlazító, mert az NST már 15 perces fájásokat mutatott, amiket én még nem éreztem.Ez a szülés előtt 3 nappal volt akkor még csak 35 hetes voltam. Aztán ezért napi 6x kaptam injekciót, hogy megszüntessék a keményedéseket .13.-án arra ébredtem,hogy szivárog a magzatvizem és kis görcseim is vannak. Befektettek a vajúdóba és eldöntötték, hogy maradhatok -e vagy sem, mivel pont másnap reggel töltöttem volna be a 36.hetet. De mondták, hogy maradhatok mert a baba elég nagy a korához képest. Befektettek a vajúdóba .Másnap reggel 7 órakor kerűltem a kék színű szülőszobába.És innentől indul a történet.

Reggel 7 kor már 5 perces fájásaim voltak, 3 újnyira tágultam. Bejött a dokim és mondta, hogy feküdjek az ágyra mert felteszik az NST-t. Aztán ott is maradtam feküdnöm kellett.De innentől kezdődött a rossz...Bejött a dokim és mondta, hogy megvizsgál felhúzta gumikesztyűjét és mindenféle síkosító anyag nélkül "megvizsgált"mondanom sem kell mennyire jól esett /itt még nem tágított kézzel/ .Azt mondta 3 újnyira tágultam. Kiment és mondta, hogy majd negyed óra múlva jön és megint megnéz. Bejött a szülésznő és szóltam, hogy így nem jó feküdni, akkor mondta,hogy hozza a labdát.. Elötte még jött a doki , hogy megvizsgáljon. Amikor felhúzta a gumikesztyűt megkérdeztem tőle, hogy nem lehetne-e hogy tegyen valamit a kesztyűre?/ezt azért mertem megkérdezni, mert 3 nap alatt megvizsgált pár orvos és mindegyik tett valamit a kesztyűre/ Erre az volt a válasza szó szerint: "minek azt??" és megvizsgált.Itt már megrendűlt a bizalmam kissé. De azt elfelejtette közölni, hogy tágítja a méhszájamat . Nagyon borzasztó érzés. A szülési fájdalmak mennyeiek ahhoz képest. Közben folyamatosan azt mondta, hogy lazítsak ez nem fáj!!! /mondja ezt egy férfi ember.../ Nem nagyon ment, itt még próbáltam jó kislány lenni és engedelmeskedni, mert ugye mégse mondják rám , hogy hisztis vagyok, de képtelen voltam elengedni magam. Görcsben volt az egész testem meg fáradt is voltam, mert előző este 8 óra óta vajúdtam. Azt elmondhatom magamról, hogy bírom a fájdalmat nem szoktam kétségbe esni minden kis fájdalomtól... Aztán megérkezett a szülésznő /Ica/ a labdával, rámásztam ez jó volt kellemes, de nem sokáig lehettem rajta, mert mondta a doki, hogy jön és megvizsgál egy negyed óra múlva. /már alig vártam/. A fájásaim eközben erősek és elég hosszúak is voltak. Megjött a doki "megvizsgálni" innentől a labdát elfelejthettem , mert vissza kellett másznom az ágyra . Majd megint kellemes méhszájvizsgálat és a doki szavai, hogy "lazítsak, nem fáj, ne törjem el az ujját , mert neki ez munkaeszköz és még próbált is viccelődni a férjemmel, hogy az asszonyka mindíg ilyen erős volt itt alúl?!?! Szóval ezt még egy párszor megcsinálta 20-30 perces szünetekkel, majd már nem is tudom hanyadik vizsgálat után megkérdeztem tőle mikor magamnál voltam, hogy doktor úr nem lehetne egy kicsit hagyni a tágulást úgy magától természetesen??
Erre azt mondta, hogy nem mert a neki a baba szívét is nézni kell. Azt persze hozzáteszem, hogy a gyerek szívével semmi gond nem volt , mert ugye 110-170 között normális. Az én kisfiam szíve 130-140 között volt folyamatosan tehát ő bírta volna valószínűleg. Valamire fogni kellett a sietséget. És ha hülyének nézzük az anyukát, akkor az ilyen mondatok tökéletesek. Majd mikor ez a párbeszéd lezajlott bejött a szülésznő és azt mondta neki az orvosom, hogy "ezt így nem lehet ki kell kötözni"/mivel nem hagytam a méhszáj tágítást, szorítottam nagyon és nem tudtam a lábamat sem abban a helyzetben tartani ahogy ő szerette volna/ erre a szülésznő azt mondta, hogy "doktor úr nem kell ennyiszer vizsgálni a kismamát várjunk egy kicsit, majd magától..."/milyen érdekes, hogy össze se beszéltünk és azt mondta amit én/ erre kicsit megkönnyebűltem. Azt persze elfelejtettem mondani, hogy az oxytocin folyt belém , 1.2 mg/h val kezdtünk, majd ezt is minden vizsgálat után /15-20 perc/ felemelte 2.4, majd 3.0 ra szerintem ez sem lett volna indokolt. A végén már olyan erős volt a fájdalom, hogy kértem vegyék le az oxytocint, mert nem bírom tovább. Vegyék ki belőlem a gyereket máshogy, mert nyomban meghalok. /itt már nem voltam teljesen tiszta/. Majd kimentek és azt mondták, hogy szóljak, ha nyomnom kell.
Nekem nemsokára jött a székelési inger, éreztem, itt az idő, mondtam a férjemnek szóljon valakinek. Nekem közben meg jött az inger és nyomtam, de sehol senki...Majd kiszólt a férjem, hogy jöjjön egy orvos. A szülésznő jött és azt mondta, hogy "apuka, itt most kilencen szűlnek és ha mindenki így kirohangál, akkor mit gondol mi lenne itt?" /akkor minek mondják, hogy szóljunk, ha nyomni, kell? ennyi erővel otthon is szűlhetnék./
A lényeg hogy ezután sarkon fordúlt és elment közben mondta, hogy nyomjak nyugodtan itt lesz kinnt. /????? / Persze itt már teljes pánik voltam, hogy majd szét szakadok, jön a gyerek, nem szűltem még nem tudom mi vár rám, nem tudom mit kell csinálni, sehol senki, nyomjak egyedűl, majd jönnek. És itt elveszítettem az önkontrollt és ordítottam, hogy" jöjjön valaki , mert nyomnom kell!!!!" /persze közben már nyomtam is/
Bejött a szülésznő és közölte velem, hogy "ezt még a folyosón is hallották!"-és hogy kimegy , nyomjak nyugodtan! /nyugodtan????/ Akkor közöltem vele, hogy már pedig nem megy sehova itt marad! Erre kicsit ingerűlten azt mondta, "jó ,akkor maradok". Ezt én megköszöntem.../hogy miért is nem tudom, én azt hittem, hogy ez természetes ha jön a gyerek akkor valaki mellettem lesz a férjemen kívűl/ .Valószínűleg ketten voltak 9 emberre, legalábbis úgy láttam reggel, mielőtt bementem volna a szülőszobára.
Aztán felgyorsultak az események bejött egy doktornő / hol az orvosom ? ez rohant át az agyamon/ és a szülésznő is ott volt , majd azon tanakodtak ott hogy vágjanak vagy ne, mikor már ők nem tudtak dönteni, akkor az Urbán doktornő azt mondta kissé idegesen "szóljon már valaki a Faludinak!" Majd Faludi megérkezett , megnézett és azt mondta vágjanak. Később kiderűlt , hogy nem lett volna szükség a vágásra a szülésznő szerint. Ezért nem is vágott nagyot szerencsére 2 perc alatt összevarrtak .
Megszületett! És ott akkor minden fájdalom megszűnt és már el is felejtettem minden rosszet! És azóta is úgy vagyok vele, hogy ez a legcsodálatiosabb dolog, ami történhetett velem. Majd megkérdeztem a szülésznőt ezek után, hogy a Faludi doktor mindenkit így tüntet ki a szeretetével vagy csak velem volt ilyen.
Azt mondta, hogy nem sokat dolgozik vele. A vége felé volt már némi együttérzés a szülésznőben talán látta ő is hogy nem csak hisztizek. És azért jelen volt egszer kétszer mikor a Faludi belém nyúlt és gondolom látta , hogy mennyire nem kellemes.Megvizsgált ő is egyszer, hogy megnézze a tágulást. És érdekes módon ő tett valamit a kesztyűre és szinte nem is éreztem semmit.Sőt meg is kérdeztem tőle, hogy nem lehetne, ha ő vizsgálgatna a Faludi helyett?? /bár a választ tudtam, de azért mégis jobban éreztem magam a kérdéstől./ Azt mondta sajnos nem.
A varráshoz még hozzáfűzném, hogy a Faludi itt is kedves volt, mert beadta az érzéstelenítőt, de nem sokat várt hogy hasson és mikor elugrottam azt mondta ne ugráljak, ez nem fáj, lazítsak /? ez a szava járása?/ Itt megfordúlt a fejemben, hogy megmondom neki, hogy cseréljünk helyet és én is összevarrom a heréjét érzéstelenítés nélkül megnézzük hogy fáj-e neki és mennyire fog ugrálni ?!?!/ majd mondtam, hogy de fáj, ő erre de nem fáj, én pedig határozottan és kissé ingerülten mondtam, hogy de igen!!
Õ pedig megkérdezte tőlem, hogy "mit gondol én kínozni akarom?? Jó akkor adok még." Mondtam, hogy milyen érdekes mostmár nem fáj nem érzem, persze erre nem mondott semmit...
A szobatársam szülése sem volt egyszerű. Azt csak nagyvonalakban mondom el, hogy 42 hetes terhes volt megindították szülését. Reggel azt mondták neki, hogy biztosan császározzák, mert ő 160 cm és a baba pedig túl nagy. A lényeg az, hogy nem így történt, mert az orvos aki megígérte, hogy bejön a császárra nem jött. /azt viszont nem értettem, hogy ilyenkor a választott orvos császároz nem??/Így elmaradt a császár és kinyomták, kivákumozták belőle az 58 cm-es 3900 grammos gyereket. Mondanom semm kell rengeteg vért vesztett, 3 helyen vágták a gátját, a méhszáját varrták és végigrepedt belűl. 2 órán keresztűl varrták.És a gerinc érzéstelenítés sem sikerűlt neki teljesen csak a fél oldala volt érzéketlen. Nem sikerűlt jól a szúrás, így a fél oldalára érzett mindent. Azt mondta a végén már nem volt maganál. Borzasztó állapotban volt mikor visszahozták a szobába.Az én esetem semmi az övéhez képest.
Csalódtam a kórházban, mert amiket leírnak az interneten és a hol jó szűlni könyvben mondhatni hazugság. A természetes szülésről pedig ne is beszéljünk. Bár azt hangoztatják, hogy abban az estben lehet szó a természetességről, ha semmi komplikáció nem adódik. Dolgoztam orvosokkal és tudom, hogy mindent meg lehet magyarázni és mindenre mindent rá lehet fogni. Annak aki nem ért hozzá úgy is elhisz mindent. Ezzel azt akarom csak mondani, hogy az én esetemben is meg lehet magyarázni a kézzel történő méhszájtágítást, az oxytocin inf.-t stb... úgy, hogy azt gondoljam tényleg szükséges volt. Bár az én esetemben inkább a sok szülő nő és ebből kifolyólag a szülőszoba hiány lenne a helytálló magyarázat. Egyszóval túlvállalják magukat és ez a minőség rovására megy. Arról pedig nem is beszélek, hogy 1 vagy 2 szülésznő 1 műszakban pedig kevés.Mert én többet nem láttam az osztályon egyszerre.
Szóval ez a kis történetem így írásban természetesen nem lehet úgy előadni, ahogy ott volt de talán mégis sikerűlt valamennyire.
A tanúlság az volt nekem ebből, hogy soha többet nem lesz férfi nőgyógyászom és nem is szülök férfinél,mert nekem ne mondja egy férfi sem, hogy ez nem fáj.
Persze az orvosomnak egy forintot nem adtam, de talán érezte is hogy ezt fogom tenni, ha pedig nem akkor erre nem tudok mit mondani.
Egy darabig biztos nem fogok most szűlni, mert ez elég volt talán majd valamikor, most úgy vagyok vele, hogy nem akarok többet. A kórházról is vannak rossz tapasztalataim 1 hét alatt sikerűlt valamennyire átlátni a dolgokat. De hogy dicsérjek is valamit az a tisztaság!!Ez tényleg maximális pontot érdemel. A csecsemősök sem túl kedvesek és segítőkészek, mert ha nem kérdezel semmit nem mondanak és mutatnak meg. Persze vannak kivételek. De ez már egy másik fejezet erről is lehetne beszélni.
Ez az én estem, és nem biztos, hogy a tied, tietek is ilyen lesz. És persze nem mindekivel ilyen ez az orvos sem. Én inkább azt mondanám, hogy rossz napja volt remélhetőleg. Én nem tágultam, /vagyis nem olyan gyorsan mint ahogy azt ők szerették volna/ nem volt hely, sokan szűltek,a nők pedig csak jöttek, bolondok háza volt, és még sorolhatnám, hogy miért is történt így minden, de majd máskor, máshol, másmilyen lesz.

Remélem. Sziasztok!

Kép
renee

Neet: Alvós kép szuper jót nevettem rajta, de azért a szellemes sem kutyaKép

Ez pedig a mi mai alvósunk
Kép
Kép
Itt pedig egy dagipofi:
Kép

Az lenne a kérdésem, hogy nem probléma, hogy a feje tetején szinte alig van haja??
Ez a mostani gondolom kihullik majd, de ami utána nő az lesz rendesen?
Kép

Kép
renee

Hát ez tényleg döbbenet...Kép Nem is lehet mit mondani...vagy, amit lehet, azt már a többiek leírták...Nagyon sajnálom, hogy így kellett megélned, de a lényeg azért mégiscsak ez: "És ott akkor minden fájdalom megszűnt és már el is felejtettem minden rosszet! És azóta is úgy vagyok vele, hogy ez a legcsodálatiosabb dolog, ami történhetett velem"

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Kultúrprogramról vissza, mert a zsebemben lévő cumisüveg eresztett!Kép Tiszta víz lett a kabátom és a farmerom.Kép De legalább a gyerek látott lovakat.Kép
Fibi, köszi, hogy említetted a hangosítást. Túl közel álltunk az egyik hangfalhoz és inkább hátraarcot csináltunk a Múzeum kertnek, mondván kimegyünk a Dunapartra, hátha... de mint tavaly, most se sikerült eljutni a célig.Kép

Renee, uff, tényleg borzasztó volt olvasni.Kép
Egyetlen egy pontban mondanék ellent, az, hogy a gyerekorvos is azt mondta az egyik előadáson, hogy a csecsemősöknek se idejük, se kapacitásuk nincs minden kismama mellett állni, így nekünk kell mindenért szólni, akár többször is. És sajnos ez tényleg így van.
Viszont igazad van: a végeredmény mindenért kárpótol.Kép

És Réka belépett az 5 fogúak társaságába.Kép
zanza

És gyönyörű a kisfiad!!! Kép Kép Kép Haja pedig lesz, ne aggódj!!! Kép
B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Renee, Szilárd gyönyörű! Már most jóképű legényke!
Nyugi, lesz haja!Kép
zanza

Csajok!
Tudjátok mi ez??? :

Kép

A tulipánok a kertben!!! Kép Csak eljön már az a TAVASZ!!! Kép

B

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Tulipánok, juhéjjj KépKép