A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Manka,
örülök, hogy segítettem! Kép

Majola,
neked is Kép

Jó éjszakát!

Sisotris, Máté és Apa

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Tegnap Andriska is belázasodott és köhögcsél Kép. Amíg nem megy tartósan 38 fölé a láza, addig nincs vele tennivaló.

Off-topic:
Tegnap hallottam egy érdekes rádióműsort a klímaváltozásról. Azt mondták benne, hogy a globális felmelegedés hatásait lemodellezték mindenféle variációban és az jött ki belőle, hogy nem okoz majd jégkorszakot. A következő természetes jégkorszak 6000 év múlva lesz. Az emberi tevékenység ezt legfeljebb még jobban kitolhatja. Ami viszont gond lesz, az a tengerek felmelegedése. A jégsapkák is olvadnak majd, de nem az a nagyobb gond, hanem, hogy a hőtágulat miatt nagyobb lesz a tengerek vízszintje akár 5-7 méterrel is. Szóval amit most látunk az ablakunk előtt (NK: 30 cm hó), az illúzió.

ayse

Sis Kép!
Én gyerekkoromban juhász akartam lenni. Hogy csillagszemű legyek, legyen pulim, subám és szépen tudjak furulyázni!

Ayse

ayse

Sziasztok!

Hogy itt milyen éjszakai élet van!

Többen írtátok a vaspótlást. Igazság szerint már akkor utána kérdeztem és olvastam, mikor Kuha először írta, hogy ránézésre kaptak vasat. Úgyhogy osztom azok álláspontját, akik azt mondják, hogy vérvétel nélkül nem szabad adni. A rövid és tömör orvosi álláspontot egy heamatológus doktornő írta le: "A vaskészítmények adását tehát nem végezhetjük "vakon", azt a vérkép vizsgálatán kívül meg kell előznie a szérum-vas és a transzferrin vastelítettsége (vaskötő-kapacitás) vizsgálatának."

Van több cikk is erről:
Vérszegénység általános leírás, nem csak gyerekekről
Vashiány - Babanet rendelő gyerekekről
Se többet, se kevesebbet! gyerekekről
Vasanyagcsere
Ez felnőtt értékekről beszél, de nagyon jól leírják a diagnózis -> terápia módját.
A magzati vasraktárak kiürülése Az oldal első részében kifejezetten a csecsemőkorról van szó e témában.

Heni! Remélem, nem okoztam csalódást. Kép

Ayse! A fiam is hasonó logikus célok érdekében szokott leendő pályát választani. Kép Most éppen megint tűzoltó akar lenni. (De feltalálta már a császármetsző gépet is. Szegény nagymacink (Judit) rendszeresen azzal szül.)

Nem látta valaki a TAVASZ-t? Ha találkoznátok vele, akkor küldjétek már el hozzánk!

Szép (hó- és szélmentes) napot mindenkinek!

Zita
pzita

Jó reggelt!

Annamami ma reggel Te voltál a második gondolatomKép Arra ébredtem, hogy Marci, aki hajnaltól általában mellettem fekszik, mosolyog rám és nyúl az arcom feléKép Egyből eszembe jutott amikor olyan szépet írtál Marciról. Pont olyan érzés volt.

Mea
Szerintem adjál nyugodtan annyi tápszert Livinek amennyit kér. Marci is jobban csípi. Jelenleg egy nap egyszer hajlandó mást enni. Amúgy pedig a gyümölcsöt pl nem fogadja el már uzsira, és a tápszert várja el.

And
Mi is nagyon örülünk, hogy a sp csizmát lassan elfelejthetitek. Ez a torna amire jártok fáj Esztinek?

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Lányok!

Örülök, hogy tetszik a cipőcske, nekem is nagyon bejön!

Hencsi!
Most úgy döntöttem, hogy én is csak 1*5-öt fogok adni neki a vasból, ha eszembe jut este, ha nem.

Kép Kép Kép Jól láttad a chamomillás tégelyt a villogó kütyü mellett. Le is vert a víz, de mégnéztem, üres!! Kép Kép Kép Na, ennyit rólam, meg a trehányságomról.
Egyébként én is távol tartom minden tiltott dologtól.
Ami viszont nem megy, az az , hogy időnként elfelejtem, hogy legalább fél óráig utána ne adjak Gergőnek semmit. Ezt néha elfelejtem, és közben megetetem, vagy itatom. Kép
De majdcsak belejövök.

Amikor a terhességem végén szedtem a Chaullphyllum-ot, akkor valahogy mindig be tudtam tartani ezt. Most meg ezer felé áll a fejem, és nem figyelek oda erre. PEdig így nem sok értelme van!

Pzita!
Na, most olvasom a hozzászólásodat vas ügyben. Most akkor mit csináljak? Hagyjam abba szerintetek? Tegnap nem volt a dokim, nem tudtam beszélni vele. Meg amúgy is , hogy nézne ki, ha közölném vele, hogy nem adom Gergőnek a vasat, mert nem nézett vérképet, csak ránézésre állapította meg. Röhej. Most akkor hogy legyek okos?

Kép
kuha

Sziasztok!

Zita!Kép
Nem csalódtam!

Kuha!

Én heti 3-4 alkalommal adom a vasat változatlanul, vitatkozni nem akarok leállni a dokinővel, mind2 alkalommal (3 és 4 hos oltáskor) megkérdeztem, h szedjük a maltofert is, maradjon még, erre azt válaszolta, hogy persze szedjük, mire mind2 alkalommal visszakérdeztem, hogy bajt ugye nem csinálunk vele, mire Õ nem....a másik, hogy akár kinyomtatom a sokmillio netes hivatkozásr-cikket, ami a nem ránézésre adunk vasat!!! témával foglalkozik, de ha ő elolvasván a cikket kontráz valamivel nem fogok tudni ellenérveket sorakoztatni, mivel nem értek a témához.....

Én vérszegény voltam gyermekkoromban, nincs kizárva hogy a gyerek is az, ezért annak örülnék a legjobban, ha elküldene vérvételre és kiderülne hogy mi is a pontos helyzet....

Ha van tapasztaltabb/dörzsöltebb anyukának 5lete, hogy hogyan lehetne ezt elérnem (akár a vas miatt,akár egyéb ürüggyel) szivesen venném, ha megosztaná velemKép
(dokinőnk nem szurkálás párti, mikor a vércsoport vizsgálatot pedzegettem, akkor is lepattintott, hogy ilyen kicsi gyereket ne szurkáljunk feleslegesen...)

Heni

Kép
hencsi

Sziasztok Lányok!

Sem esélyem, sem időm, hogy mindent visszaolvassak. A hétvége kicsi zsufi volt, úgyhogy még olvasni sem nagyon tudtam, tegnap meg egyszerűen nem tudtam belépni napközben. Képeket megnéztem, babák arik.

Kuha
Pont most beszéltem a védőnőnkkel - Lacikának kértem HA tejpép receptet - és rákérdeztem erre a vas cseppre is. Azt mondta, hogy náluk is előfordult már, hogy vérvétel nélkül felírták a cseppet, de csak akkor, ha a baba étvágytalan volt, 2-3 hónapon keresztül nem hízott havi fél kilónál többet és feltűnően sápadt volt. Viszont 1 hónap múlva ilyenkor is csináltak egy kontrol vérvételt. Azt mondta, hogy ha vérszegénység van, akkor kb. ennyi idő után lehet hatása a szernek, mert a vasnak nagyon lassú a felszívódása. Ha már ismerik a babát első időtől fogva, akkor azért írják fel a cseppet, hogy ne kelljen többször megszűrni a babát. Maga a sápadtság viszont nem ok a cseppek szedésére, ahhoz kell az étvégytalanság és a súlyfejlődés leállása is. Azt mondta még, hogy ha gondolod csináltass egy kontroll vérvételt, csak akkor előtte 4-5 napig ne add a cseppet.

Sis
Nem akarom senkinek fájdítani a szívét ezért csak annyit írok, hogy hiába na ezek a buzik még mindig nagyon tudnak mulatni.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Kuha!

Jó a kérdés. A miénkkel meg lehet beszélni, ha valami nyűgöm, ötletem, egyebem van. Mert tudja, hogy két orvos barátnőm is van, ráadásul az egyik gyerekorvos. Aztán jól megkonzultáljuk, hogy ki mit mondott. Szerencsére olyan még nem volt, hogy a három oldal különböző képpen állt volna valamihez, így erősíteni szokták egymás véleményét. Pedig nem is ismerik egymást, lévén az ország három különböző pontján vannak.
Ha nem kifejezetten ilyen megbeszélős fajta, akkor az egyik taktika, hogy ártatlanul megkérdezed, hogy meddig kell még Gergőnek szednie, mert ha nem muszáj nem adnád, mert... És ide azt mondhatsz amit jónak látsz. Ha nem túl sértődős fajta, akkor megmondhatod, hogy mindenki hüledezve néz rád, hogy ránézésre adtak vasat. Így bizonytalan vagy, szeretnéd látni, hogy tényleg szükség van rá. Ha sértődős, akkor esetleg egy jótékony füllentéssel vezetheted a vérvétel irányába. Ha mondjuk azt mondod, hogy nem szívesen adnád, ha nem muszáj, mert úgy tűnik, mintha kicsit fájna Gergő pocakja mióta szeditek. (Ez simán belefér a mellékhatásokba.)

Több ötletem nincs. Egy viszont fontos, akár mit is teszel, abbahagyod, csökkented a mennyiséget, arról tudjon az orvos.

Remélem, mire este megint gépközelben leszek, addigra kiderül, hogy mire jutottatok a dokival.

Üdv:

Zita
pzita

Hencsi
Szerintem beutaló nélkül is el lehet vinni a babát vérvételre a gyerekrendelőbe, bár ebben nem vagyok biztos, de ha gondolod este, amikor megyek a receptért, akkor megkérdezem.

Kép
Kép Kép
sildike

Kuha Kép!
Szerintem mond azt a gyerekorvosnak, hogy nézzétek meg, a vérképben hogy hatott-e már a vaskúra Gergőnek, mert Téged megnyutatna egy laboreredmény. Ezzel nem csorbítod a tekintélyét, nem vitatkozol vele és megtudod, amit szeretnél. Szerintem ennek nem lehet ellentmondani.

Ayse

Ayse

ayse

Sziasztok!

Hencsi! Kép
A te babádnak nem csináltak vércsoport meghatározást? Itt Győrben minden babának automatice küldik a köldökvért a véradóba, és meghatározzák a csoportot.

Kuha, Kép
Azt nem mondhatjátok a dokinőknek, hogy annyi zöld növényt esznek a lurkók, hogy lehet, hogy az is elég vaspótlásra?
Más kérdés, hogy sok napfényt nem láttak...
És sztem azt is nyugodtan elmondhatod, hogy Gergő felzabálja a jövő hetet is!

Tünde
Vendég

Sziasztok!

Oli alszik, végre volt időm visszaolvasni és talán írni is lesz, hacsak fel nem ébred Kép

Jó volt nézegetni a babatalis képeket. Látszik, hogy mostanában kevesebbet lógok itt, mert nem mindenkit ismertem fel.

Utólag kívánunk a Gergőknek boldog névnapot, a szülinaposoknak boldog szülinapot, a beteg babóknak pedig jobbulást!

Látom Kuha ugyanazon aggódsz, mint két héttel ezelőtt jómagam. Oli is elég sokat eszik. De mindenki azt mondja, hogy rendben van így. Nekik nyilván nagyobb az igényük. Mi felnőttek sem vagyunk egyformák...

A vasfelírás ránézésre egy kicsit fura számomra. Zita és Ayse ötletei igen jónak tűnnek a vérvételhez Kép

Nekünk is kint van már az alsó két fogunk. Néha harap is vele jókorát a gyerkőckém, olyankor nyugodtan rászólok, hogy nem szabad, és reménykedem, hogy hamar megtanulja mit jelent ez Kép Pufifánkról átkereszteltük Pitt bull-ra Kép(fogalmam sincs, hogy kell ezt a szót helyesen írni, bocs, ha rosszul írtam)

Ildi

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Éjfél után óránként keltünk, most is nyafi van, csak annyit:

Sildike,
mire leesett, hogy milyen buzik.... KépKépKépKépKépKépKép

Este bekk

Pusztok

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!
Jöttem kicsit panaszkodni, ha nem gondKépKépKép.
Kornél éjjel két óránként felkel, bömbölve!!!
Ez normális? Mi a frászkarika baja lehet.. kérdeztem, de nem feleltKép!
Most komolyan... letettem 10-kor és óramű pontossággal felkelt éjfélkor, majd 2-kor, aztán 4 előtt és 1/2 6-kor. Utána még visszaaludt 1/2 8-ig, de én már nem... teljesen kiborultam!
Trisztánnal volt utóljára ilyen, és hát enyhén szólva: elszoktam tőle! Ja, és tegnap, meg tegnap előtt is kétszer kelt... de miért?
A tejem tuti elég.. időnként még most is annyira befeszül szopi előtt, hogy alig érek a gyerek szájához vele, nehogy szertespricceljek.
A fogára gyanakodtam (mint többen is), de még nyoma sincs... azaz megvastagodott az ínye, de ennyi!
Ötlet?
Az a legrémesebb, hogy úgy kel, mintha nagy fájdalmai lennének. Aztán kézbe veszem, vagy mellre teszem, akkor megnyugszik, de mivégre ez a nagy ordítás? Tuti a gyümölcs, nem? Pedig csak almát és barackot kapott eddig... mi lesz még itt?

NyúlnéKép,
nem írnál priviben az usziról, ahol a képeket készítetted? Biztos mások is kérdezgettek, de nem tudtam visszaolvasni... hol van helyileg, mennyibe kerül, mi a rendszer stb.
Köszi,
Kati
Vendég

Kuha!
sztem, amit Zita írt nagyon ügyes, látszik, hogy már megoldott 1-2 ilyen problémátKép egyébként sztem nyugodtan lehet az internetre vagy akár rádióra hivatkozni. mondd, hogy hematológus gyerekorvos nyilatkozott. én azért próbálnék inkább mégis a szakmai oldalon maradni, mert ha csak azt mondod, hogy te megnyugodnál, ha lenne vérvétel, azt fogja mondani, hogy nyugodj meg, és hogy felesleges ilyen kis gyereket szúrkálni.
én nagyon jóban vagyok a gyerekdokimmal, de pl az oltásnál elé dugtam a táblázatot, amit innen nyomtattam ki, és elmondtam, hogy felhívtam az ántsz-t. most meg tőlem kérdezte milyen ez a cipő, ,mert még nem látott ilyet...
én már mondtam neki, hogy én a bizonyítékokban hiszek, nem a megérzésekben.hajrá

KépKép
KépKép
and

köszönjük a cipős együttérzésző szavakatKép jól esnekKép

Manka, úgy emlékszem a talin te is azt mondtad, hogy Jack is éjszakánként csibészkedik. mi a helyzet, hogy bírod?

most látom Nemesek, üdv a klubbanKép

Maja fogacskáihoz még nem is gratuláltunk! gratulálunkKép

KépKép
KépKép
and

Nálam már megint valami gondja van ennek a béna babanetnek.... KépKépKép

NyúlnéKép
nemesek@citromail.hu
-ezt lefelejtettem! Köszi
Vendég

még annyit akartam (a teljesség kedvéért), hogy ha még szoptat az anyuka, akkor neki kell vasat szednie, mert abból sokkal több jut a gyerekbe. nekem is van gyerekorvos ismerősömKép
és most megyek, és beveszek egy elevitet, mert mindig elfelejtemKép

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Tegnap szörnyű nyűgös napja volt Gergőnek, néha befutottam olvasni, de írni esélyem sem volt.

NemesekKép Csak irigyelni tudlak, hogy eddig megúsztad ezeket a fölkeléseket, nálunk ez normális Kép De a viccet félretéve: fog is lehet, és nálunk a gyümire is így reagált anno Balázs. / már az almára is/ Csak délelőtt adtam neki, így jó volt. De amilyen hülye idő van, arra is ráfoghatjuk.

VAS: valóban érdekes ez a ránézésre-dolog, én még azt is bánom, hogy Balázsnak vérvizsgálat után olyan lendülettel elkezdtük adni, várni kellett volna még. Akkor alacsony volt a vasa, és sápadt is volt, de aztán az egekbe szökkent / 8-as értéktől normális, neki 24 lett! / Biztos, hogy nem volt vashiánya, hiszen az nem múlik el két hét vaspótlás után. Valószínűleg vírusos betegsége volt, és ettől bizony megváltozik a vérkép. Tényleg csak nagyon alapos vérvizsgálat után lenne szabad ilyeneket fölírni...

Vasárnap már nem volt időm leírni a hétvégénket, de azért pótolom, ha nem baj:
Fél három körül értem haza a babataliról, ötkor indultunk Õriszentpéterre anyukámékhoz. Szegény Gergőnek nem volt valami nyugis napja. Szombaton viszont isteni idő volt, egész nap kint voltunk a jó levegőn, egyszál pulcsiban, hétágra sütött a nap. Gergőnek nem volt babakocsija, így cipeltük, amikor meg elaludt, betettük Balázs ülésébe / az volt kéznél/. Anyóséknál is voltunk, ott volt kocsi, ott is kint volt végig a két gyerek. Anyáékhoz hazafelé mindketten kidőltek, és tök jót aludtak. / gondolom, a friss levegő, és a sok mozgás áldásos hatása/.
Vasárnap meg mire ébredtünk? Hóesés, és hatalmas hó. Senki sem örült neki. Előző nap valaki mondogatta is, hogy Gergely nap lesz, megrázza szakállát, és hó fog esni. Mi meg mondtuk, hogy micsoda hülyeség, hát gyönyörű idő van. Na, vasárnap mindenki Gergőt szidta...
Délután Szombathely felé mentünk,húgom Zsófijának első szülinapját tartottuk, meg persze Gregőt is fölköszöntöttük. Estére értünk haza.
Ma meg megint csomagolok, mert holnap végre indulunk egyet pihizni Debrecenbe Kép

Én nem tudom, jégkorszak-e vagy sem, de nem normális az idő, az tuti. Egész télen minden nap kint voltunk, hóban, esőben, mindenhogyan. Kivéve, ha beteg volt valaki. De tegnap nem voltam hajlandó ebben a szélben kivinni a srácokat, én voltam fogorvosnál délután, és komolyan aggódtam, hogy rámdől egy fa...

Szép napot, és tavaszt kívánok mindenkinek!!!

Ja, hétvégi képek:
Anyukámmal Gergő:

Kép
Kép
Kép
Hóvirág:
Kép

Judit+Gergő+Balázs

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

kukk

ayse

Ez mért bénázik ennyit, ez a babanet?

Jucc Kép!
Jó pihenést Nektek Debrecenben!

Ma Andris is nyűgös, lehet, hogy dolgozik benne a vírus és azért. Egy óriásit bőgött, mire hajlandó volt elaludni, ez pedig rá nem jellemző.

A takarítással még mindig nem vagyok kész. Eszméletlen sokat kell pakolni is. De nem panaszkodom, mindennek ára van.

Ayse

ayse

Kuha,

Szerintem nyugodtan megkérdezheted, hogy biztos szükséges-e a vas, mert problémákat okoz, és hogy lehetne-e egy vérképet készíteni? Szal rákérdezni, nem konfrontálódni. Bár tudom, még úgy is kínos.

De szerintem ha tápszert kap még, akkor annak is magas a vastartalma.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Juci!
A jobb lába jobban kifelé áll, rakok fel úgyis ülős képeket, azon látszik szerintem.
Mind a kettőt kell masszírozni, befelé fordítani kicsit a lábfejét, és a bokáját, talpát, lábfejét jól át kell gyúrni. Csak az a lényeg, hogy közben kicsit befelé fordítani.
Hát nem okozott nagy sikertKép
Ja és minden pelenkázáskor csináljuk.

Prüntyi!
SérvKép
Nem is mondom, hogy minden babánál beválik a sírni hagyás.
Hallottam már olyan babóról is, aki 3 óra bőgés után se hagyta abba.Kép
Szerencsére Noel nem üvöltött folyamatosan, csak olyan hisztisen nyűglődött, azt meg lehetett hallgatni. Mondjuk ez is fárasztó és rossz, de ugy mégse ugyanaz, minta teli torokból üvöltene.

Tünde!
Én nem méregetem pontosan a sinlacot és a vizet se. Kitöltök egy tányérba vizet és annyi pépet adok hozzá, hogy kanalazni lehessen.Kép
Főzit is szoktam vele sűríteni, Leon szereti.

Zsuzsa!
Apa bébiételeiKép
sajtosat nem is láttam még!

Manka!
Jack régi vagy új oltást kap? Remélem jól viselte!

Ayse!
Andrisnak gyors gyógyulást kívánok!

Jucc!
Bizti jó lehetett anyudéknálKép
A képek tutik, Gergő édes nagyon, ahogy alszik!

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Juci!
A jobb lába jobban kifelé áll, rakok fel úgyis ülős képeket, azon látszik szerintem.
Mind a kettőt kell masszírozni, befelé fordítani kicsit a lábfejét, és a bokáját, talpát, lábfejét jól át kell gyúrni. Csak az a lényeg, hogy közben kicsit befelé fordítani.
Hát nem okozott nagy sikertKép
Ja és minden pelenkázáskor csináljuk.

Prüntyi!
SérvKép
Nem is mondom, hogy minden babánál beválik a sírni hagyás.
Hallottam már olyan babóról is, aki 3 óra bőgés után se hagyta abba.Kép
Szerencsére Noel nem üvöltött folyamatosan, csak olyan hisztisen nyűglődött, azt meg lehetett hallgatni. Mondjuk ez is fárasztó és rossz, de ugy mégse ugyanaz, minta teli torokból üvöltene.

Tünde!
Én nem méregetem pontosan a sinlacot és a vizet se. Kitöltök egy tányérba vizet és annyi pépet adok hozzá, hogy kanalazni lehessen.Kép
Főzit is szoktam vele sűríteni, Leon szereti.

Zsuzsa!
Apa bébiételeiKép
sajtosat nem is láttam még!

Manka!
Jack régi vagy új oltást kap? Remélem jól viselte!

Ayse!
Andrisnak gyors gyógyulást kívánok!

Jucc!
Bizti jó lehetett anyudéknálKép
A képek tutik, Gergő édes nagyon, ahogy alszik!

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Képek:
Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Képek:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Képek:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Ez a sz..r babanetKép
Mindent 2x küld el, de egy fél óra volt ezt az egy képet felrakni!!!!!!!!
A többit próbálom majd este.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Ez a sz..r babanetKép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Ez a sz..r babanetKép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Ez a sz..r babanetKép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Na azt az egy hozzászólást is már reggel óta írom Kuhának, látom, be is előztek.

Voltunk doki néninél kontrollon, horror körülmények, 2 órát vártunk. Kép Eddig csak egészséges rendelésen voltam, ott is van hogy sokan vannak, de oda eddig mindig időpontot kaptunk, most meg nem mondta, hogy kérjek időpontot. Na mindegy, ezen is túl vagyunk. Tkp csak a biztonság kedvéért mentünk be, és azt mondta amire számítottam: nátha, és ha nincs más tűnet, pár nap múlva elmúlik. Addig is pucováljam az orrát, kész.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Jucc!
Jó pihenést nektek!KépKép
A képek nagyon édesek, a virágot pedig köszönjük! Üde színfolt ebben a trágya időben!Kép

Zsuzsa!
Apa nem semmi!KépNem is értem Julcsikát, miért nem mászik még???KépKép
A kocsival még mindig a január eleji koccanás körüli mizériát éljük. Most jutott el odáig az ügy, hogy elvihettük javíttatni.KépKép

Vrucsincá!
Gratula a fogacskákhoz! Natinak ha azt mondom valamiért, hogy nem szabad, elkezd nevetni!Kép
Pedig tök komolyan mondom neki, nem nevetek!
Elég gáz, hogy a gyerekem már most kiröhög!KépKép

Tünde!
Nati jól viseli az autózást, nincs vele semmi gond, csak engem zavar, hogy háttal ül nekünk és nem látom az arcát. Ha mellette ülök, bármi adódik, könnyebben tudok segíteni.Kép

Kuha!
Nagyon édi a cipőcske! Volt többféle is?
Szerintem örülj neki, ha Gergőnek jó az étvágya!Kép
Ha picit lehúzod az alsó szemhéját, mit látsz? Szép, élénk piros, vagy világos színű?

Minden beteg kicsi babónak gyors gyógyulást kívánunk!Kép

Ma voltunk szemészeten. Ez egy ajánlott vizsgálat fél évesen és egy évesen. Szerencsére minden rendben!KépKép

Andi&Nati 31+2

Andi&Nati

KépKép
duda

Lányok!

Köszi a sok tipped a gyerekdokival kapcs-ban. Gondoltam, megyek is, és megbeszélem vele, ha már tegnap nem tudtam.
Úgyhogy ma ismét gyerekorvoshoz lecaflattam, de majdnem rosszul lettem, mikor bementem a váróba.
Szó szerint én voltam az utolsó, aki befért, én is a hátammal támasztottam az ajtót. Gergőt meg sem próbáltam a kocsival betolni. Voltak vagy ötvenen, levegő semmi.
Úgyhogy 2 és fél perc után ki is jöttem dühömben.

Házhoz nem jön ki, csak sűrgős esetben, egyébként nem! Kép Úgyhogy ki sem hívom, hogy itthon tudjunk beszélni.

And!

A te ötleted is nagyon jó, úgyhogy a sok jó tanácsból majdcsak összsegyúrok valamit, amit mondani fogok neki Kép

Duda!

Lehútam a szemhéjját, hát nem élénk piros, inkább világos színű. Akkor lehet, hogy mégis vérszegény? Ez azt jelenti?

Kép
kuha

Na megpróbálom még 1x a képeket....
KépKép
Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Már megint eltünt a topik.
A Windows Update-on keresztül tudtam benézniKép

Van megint 2db sudocrem 1000Ft/db áron.
Ha postázni kell, akkor felezzük a postát, mert nekem is ennyiért hozzák. 275Ft a posta, ennek a fele 137Ft.

Megvárom míg helyrejön a Babanet.
Majd itt jelezze akinek kell, hogy más is lássa, ki csapott le rá előbbKép
Utána írjatok mailt, hogy ki vitte el.
Azt tuti megkapomKép
angelani kukac vipmail pont hu.

Senkinek sincs babatalis képe?
Nem reagált senki a kérdésemreKép

Puszi!
Sziasztok!
Anikó

Kép
angelani

Sziasztok!

Már megint eltünt a topik.
A Windows Update-on keresztül tudtam benézniKép

Van megint 2db sudocrem 1000Ft/db áron.
Ha postázni kell, akkor felezzük a postát, mert nekem is ennyiért hozzák. 275Ft a posta, ennek a fele 137Ft.

Megvárom míg helyrejön a Babanet.
Majd itt jelezze akinek kell, hogy más is lássa, ki csapott le rá előbbKép
Utána írjatok mailt, hogy ki vitte el.
Azt tuti megkapomKép
angelani kukac vipmail pont hu.

Senkinek sincs babatalis képe?
Nem reagált senki a kérdésemreKép

Puszi!
Sziasztok!
Anikó

Kép
angelani

Sziasztok!

Minden baba nagyon édes a fotókon!Kép

Minden beteg baba gyógyuljon meg hamar-hamar!!!

Ma adtam Petinek banánt, kíváncsi vagyok lesz e tőle hasfájás, vagy sem!

Egyébként úgy néz ki, hogy hamarosan lakást cserélünk, ez az egyik oka annak, hogy nemigen vagyok errefelé mostanság! De ha sikerül a tervünk, akkor egy rohadt nagy hitellel ugyan, de el tudnánk menni egy újépítésű tégla 81 nm-esbe!!! Kép Tuti jó lenne 3 szoba+ nappalis, meg kis udvar......... !!! Úgy szeretném! KépSzorítsatok!!!! Légyszi!Kép

Viki+Peti, aki holnapután lesz fél éves!Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

KépKép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Annyira kis lustika Andris. Nem akar forogni. Már megcsinálta mindkét irányba, szóval tudja, de nem hajlandó. Ha úgy teszek a kezeügyébe izgi tárgyakat, hogy meg kellene érte fordulni, inkább fülsiketítő hangon visít, de nem fordul. Egyedül akkor hajlandó hasról hátra, ha odafekszem mellé és bíztatom. Akkor odagurul hozzám. Nemesek Kép! Emlékszem, hogy írtad, hogy ez Nálatok is így volt. Megoldódott azóta? Egyébként jobbulást kívánunk Kornélnak Kép!

Ayse

ayse

Andi,
mit néztek a szemészeten? azon kívül, hogy a szemét...
Én nem is tudtam, hogy ajánlott!

Lányok!!!
Én biztosan érzem (a lelkemben KépKép), hogy ez a mai hóesés egy utsó próbálkozása volt a télnek, és már itt is van a TAVASZ!!! jövő héten már tuti a szekrényben landol a télikabát!!!
Vendég

Viki Kép!
Szorítok nagyon!!!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Mikor derül ki?
(a nagy-nagy hitel ismerős, sajnos...)

Ayse

ayse

Sziasztok!

Maja már nem beteg, a foga is kibújt, mégis hiper nyűgös. Nem tudom mi baja lehet, de 10 percnél tovább nincs el magában, hanem éktelen hisztibe kezd. Amin viszont besz@runk apával a röhögéstől, mert a kezdeti nyávogás átcsap ilyen elégedetlen bábábábábá-ba. Nagyon cuki csak kár, hogy nem jókedvégben csinálja. Most viszont mindjárt bevetjük a titkos fegyvert: elmegyünk a tescoba.Kép Ott vagy alszik vagy nézelődik, neki mindegy csak zörögjön alatta a bevásárló kocsi. De látom máshol is megy a nyűgi (Nemesek, Jucc, Ayse) biztos van valami béna front...Kép

Most ez a kedvenc Maja képem még a békebeli időkből (a múlt hétről)Kép:

Kép

Cleo

Kép
CLEO&MAJA
cleo

VikiKép

szorítok h összejöjjön az új lakásKép

Cleo!Kép

De édes MajaKépKépKépKép
Örülök h jól van márKép

Havtünde!Kép

Lehűlést mondanak jövő hétre megintKépKépKép

Kuha!Kép

ez a vashiány érdekes így ránézésra mert Lívi nagyon fehér és mégsem kell szednie.
Én is hófehár és sápadt avgyok mégis mindig rendebn volt a vasam!!!!!!
Szerintem is kellene egy vérvétel!!!

Ayse!Kép

Lívi is nagyon lustika volt de most beindult kb. 2 napja.
Ne izgulj szerintem Andriska is fog!!!!Kép

Mea
mea

Sziasztok!

Zsuzsa is jobban van már, tehát sokkal élénkebb, és most már rekedten ugyan de visít mint régen.

Anyukám visszahozta a macskámat, kettő volt csak az egyik a terhességem alatt meghalt, ezt pedig átadtam anyunak, mert itt éktelenül nyávogott egyedül. Na most visszakaptuk. Most is nyávog. :P Bezzeg amíg ketten voltak, addig lapított... Mindenesetre az egereknél jobb. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Cleo!
NyügiKépKép
Maja tündéri ezen a képen!KépKép

Kuha!
És a doki a szemét sem nézte meg, amikor felírta a cseppet?

Tünde!
Egy géppel készítettek egy felvételt a szemeiről, ezt mindjárt fel is töltöm.
Nézték, mennyire figyelmes, vizsgálták a fényreflexét, eltakarták az egyik szemét, mit csinál a másikkal, nézték a szemmozgását, a pupilláját, hogy fényre reagál-e.
Végig foghattam, szó nélkül tűrt mindent. De nem is volt vészes a dolog.
Kép

Idő tekintetében remélem igazad lesz!Kép

Megyek, nyüszi van!Kép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda!

Nem nézte meg a szemét sem! Most én néztem meg, ahogy mondtad.
Annyira előttem van, ahogy ültünk a széken (mondom, épp csak egy receptért ugrottunk be), és mondta, hogy nagyon haloványka Gergő, és szedjen vasat.
A k...rva életbe, egyre jobban idegesít ez a dolog.

Kép
kuha

Ja, a pupilla vizsgálatát 2x írtam.

Viki!
Nagyon drukkolok!!!!!!!
Petike csíkosban is aranyos!KépKépKép

Igaz Benianyu??KépKépKép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Kuha!