A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Kata!
Úgy látom, hason szőrűen szeretjük az ebünket. Előre látom, hogy Virág nemcsak most ment volna Veletek, ha nagy lesz, akkor sincs az embernek szíve otthon hagyni, márha a kert nem óriás. Keksz jön velem még szinte boltba is. 2-3 óránál többet nem hagyjuk egyedül. Ha nem tudjuk magunkkal vinni, akkor van 3 fix helyünk, ahová vihető, és ahol vannak kutyahaverok. Szóval nagggyon nagyon jól értelek!!!! Ezeket a vizslákat csak így lehet szeretni.
Virág gyönyörű. Azt üzeni Kekszi, hogy szívesen megszagogatná magának...

Visszaolvasatam, amíit írtam.
Bocs, ha valaki hülyének tart a kutyaimádatom miatt, ez van...
lkt

Timi! Aki a kutyákat szereti... Kép
Hol tartotok most a vizsgálatokban? Mi a következő?
Köszi a napsütést.

Kata! De jó, hogy ti is kezdtek. Virdzsi miatt ne aggódj nagyon, biztos csak a szuritól lehetett a dolog. Hű, de jó dolga van az ebeteknek.

Inari! Annyira sajnállak, úgy kihallom (kiolvasom) még a mondataidból a keserűséget. Kép
Én nem félek a csomótól, csak nem lesz semmi. Itt helyben megyek a nőgyógyihoz, tőle kérdezem meg mi legyen. Dévainak nem mertem mondani, nehogy azt mondja, nem rá tartozik.

Seszi! Jelentem, nekem sincs kint a bölcsességfogam, kb. negyed évente begyullad, akkor leecseteltetem. Nem merem én sem kihúzatni, de a fogdoki szerint már szuvasan jön ki. Az anyját! Kép
Seszi ti hol tartotok a projektben? Mizujs a vizsgálatokkal?

Roxal! Keddig ezerrel drukkolok, az már mindjárt itt van. A tünetmentesség kis statisztikánk szerint a lehető legjobb ami történhet.

Ági! Akkor mégiscsak clostyt írt fel neked is? Hamar lezavarod ezt a hónapot, és már itt is a baba.

Réka! De szuper lehetett az ufó csacsogás! Vigyázz nagyon magatokra te is, szerintem se ugrabugrálj ha nem muszáj. Ma itt Patakon is volt valamilyen néptáncvalami. Bár itt mindig van. Tesómmal irigykedtünk is a lányok szoknyájára, úgy szerettem benne billegni.

A napokban érzetem, hogy összeszedtem valami nyavaját, így gondoltam lekezelem magam. Vettem a patikába Pevaryl G nevű hüvelykúpot, 3 db. Esténként kellett feltenni, ma volt a 3. nap. Az első napnál már láttam egy kis vért is, azóta is van mindig pár csepp. Szerintetek ez lehet a kúptól? A papírján nem írja. Gondolom nem volt peteérésem, már igen régen voltam Dévainál. Na de mindegy.
Wish-ről tudtok valamit?
vanda978

Seszi! Bocsi, hogy nem válaszoltam, de csak most láttam...
Na aztán kik azok a pataki barátok? Kép Hátha ismerősök? Szoktatok idejönni néha?
vanda978

Kata!
Progiszuri. Nem elkeseredni, tekints úgy rá, ha ez kell akkor... Nem vészes, van pár dolog, amire figyelni kell. Dévai rád fog ijeszteni, de ne foglalkozz vele. Nagy tű kell hozzá (22G-st szoktunk venni). Nekem a férjem szokta beadni, nem tudom, a férjed hajlandó e rá. Az elsőt érdemes orvosnál beadatni. Utána jól el kell masszírozni a helyét. S ha teheted, én egy fél-háromnegyed órát szoktam borogatni. Egy jégkockát csomagolok be egy vékonyabb konyharuhába, s azt teszem a szúrás helyére. Így még a két hét alatt nem lilult be. Néha picit fájdogál (olyan, mintha izomlázad lenne). De többnyire meg sem érzem. Úgyhogy nem fog fájni! Kép Bátorság.

Eszter
Kép
roxal

Vanda,
nem tudom miből olvastad ki a keserűségem, de azt hiszem most mellé lőttél. Nem vagyok kérségbeesős fajta, és iszonyatosan örülök a manócskámnak. Persze hogy féltem a kis babomat,pláne igy, hogy az egyik elment, de ezt te is hamarosan megtapasztalod, ha terhes leszel. Azt hiszem ez a mi esetünkben, akik ennyire megküzdünk értük fokozottan érvényesül. És hát persze, hogy féltelek téged is, hiszen megkedveltelek, és drukkolok neked nagyon. Azért irtam, hogy beszélj a Dévaival, mert nekem az elején mondta, hogy a stimu alatt fokozottan ügyeljek a mellemre, mert a hormon gyogyóktól nőhetnek csomók. Lehet, hogy neked is azok hatottak rá. Azt meg nem hiszem, hogy ezzel nem foglalkozna, szerintem beszélj vele. Lehet, hogy befolyásolja a későbbi kezelésedet is. Vigyázz magadra!!!

Katám,
Hát elhiszem, hogy megijedtetek. Ne aggódj stram kis kutyalány a virág, biztos az oltás volt rá ilyen hatással. Remélem azóta újra az idetlén kis ebecs szerepében tetszeleg.

KépKép
inari

SziasztokKép

KataKép
Ez a Virág kutyus imádnivalóKépKépKép Tudom, hogy mennyire lehet aggódni egy ilyen szarosért. Kevin is volt már beteg és teljesen kiakadtam.

EszterKép
Mindjárt itt van a kedd. Szorítunk!

Ez a progeszteron szuri nagyon brutál....Kép Nem tudom, hogy a mi időnkben mi volt más, de én a transzfer után össz-vissz két injekciót kaptam. Anno nekünk is emlegetett egy új szert ami segít a tapadásban de azt a tápoldatba tették amiben Olikám tanyázott sejtecske korában. Minden tiszteletem a tiétek. És most már biztos, hogy soha nem fogok lombikra visszamenni, mert ez már sok lenne nekem.

Puszi mindenkinek!!

KépKép
gigi28

Vanda! Kép
Rólam nem kell messzire visszaolvasni: márc. 09. csüt. 20:24. Kép Csak a többiek miatt nem írom le újra, nehogy elegük legyen belőlem. Kép
A csomó miatt szerintem is beszélj Dévaival, ha ez a kezelésed miatt alakult ki, nála jobban szerintem nem fog tudni senki más segíteni. Nekem legalábbis az a tapasztalatom, hogy egy "hagyományos" nőgyógyi sosem tudott meddőségis kérdésekben igazán érdemben válaszolni, segíteni. Meg jött az időhúzás, hogy még 1x, meg még 1x menjek vissza hozzá(juk)...
Barátok a párom műegyetemi évei alatt lettek, az pataki református gimibe jártak. Kép

Kata! Kép
Virág egy kis drága! Meg kell zabálni!!! Kép Édesek, ahogy így hanyatt dobják magukat, s úgy alszanak.
Hidd el, ezek a kis vakarcsok annyira életerősek, nem lesz semmi baja Virágnak. Bogi kutyusunk is produkált néhány nagyon ijesztő dolgot: volt, hogy séta közben jól elcsatangoltunk, belelépett valamibe (darázs?), s úgy eldobta magát, hogy majd frászt kaptam. Ölbekaptam s úgy szaladtam vele hazáig, jó messziről persze, de végül úgy tűnt, a gazdi szeretete, aggódása meggyógyíthatta, mert otthon aludt egy nagyot aztán kutya baja sem volt, még a sántítás is elmúlt. Kép
Örülök, hogy Dévainál minden rendben volt! Kép Progiszuri nem hangzik túl vidáman, de nagyon bátor lány vagy, hogy így bevállaltad! Ügyesek lesztek vele, meglásd! Kép

Timi! Kép
Ennyi közös pont! Kép Kép Jó lesz már találkoznunk végre! Kép
Ruhákat beszedted? Mert itt felénk mára egy halovány kis napsugár sem maradt.

Puszi: (na jó, inkább nem, nehogy elkapjátok Kép)
Seszi
seszi

Gigi!
Progiszuri nem kötelező. Dévai mindenkitől megkérdezi, hogy akarja e, de e nélkül is lehet lombikolni.

Eszter
Kép
roxal

Helló Lányok!

Megpróbálom feltenni az ígért képeket:

Ilyen egy 35 hetes pocak:
Kép

Kép
stella9

Ez pedig a gyerekszoba jelenlegi állapota:
Kép

Mindenkit üdvözlünk és puszilunk:

Stella & Stellapa

Kép
stella9

Stella!!! Kép
Atyagatya! Tudod mit? Inkább átugorlak, - bár centire egymagasak vagyunk... Kép
Megpróbáltam a pocid kerületét körém képzelni, amikor írtad a méretedet, s eddig sem találtam kicsinek, de így képről azt kell mondjam: HATALMAAAAS! Kép Kép Kép Még így oldalról is látszik, hogy teljesen előre csúcsosodik az egész baba-hegy. Kép Annyira dícséretes, ahogy viseled!
Azt még nem is kérdeztem, hogy szülnél-e (egyáltalán lehet-e) természetes úton, vagy csak a császár jöhet szóba? Van egyébként egy olyan érzésem, hogy nem sokáig váratnak már a fiúkák, s végre megláthatod őket! Ja igen, A babóca még mindig tiszta anyukája, s B továbbra is kiköpött Stellapa. Kép

Sok távpuszi:
Seszi
seszi

Roxal, köszönöm az őszinte tájékoztatót. :-)
Hová adjátok be? Comb vagy fenék?
És mekkora mennyiség a szuri? Csíp? Feszít?
Jobb ha tudok mindent... úgy könnyebb ráhangolódni.
Nálad minden oké? Ugye semmi görcs, vagy ilyesmi?

Kép
szkatácska

Stella, ÓRIÁSI a pocakod? Hogy bírod cipelni? :-)

Kép
szkatácska

Stella!
Õőőrületesen nagy a pocid! De mégis tetszik.
Persze nagyon nehéz elképzelnem magam ekkora dinnyével az elejemen.. Kép
De már biztosan nem sokáig lesz ekkora.. Kép Kívánom, hogy minden rendben legyen a szülésnél! Kép
Egyébként én is akartam kérdezni Tőleg és/vagy Enigmától, hogy hogy is van ez: egyik könyvben azt olvastam, hogy ikreket könyebb megszülni, mert kisebbek, a másikban pedig azt, hogy nagy %-ban császár lesz belőle.. Mit tudtok erről?

Ganti!
Én ugyan nem Dévainál fogok szülni, de köszönjük a beszámolót! A kh.ról szólót is szívesen fogadjuk! Kép

Ági!
Csak így tovább! Beszélgess csak velük. Nekem bevált! Kép

Timi!
Ruháid hogy bírták a kinti száradást? Nálunk most iszonyat szélvihar van..
A szalvétára kíváncsi vagyok! Csak sajnálnám a pofikámat beletörölni. Vagy dekoupage-nak szántad? Kép

Seszi!
Holnap gondolok Rátok! Kép Takonykórral hogy állsz? Valamit szedtél rá? Jobbulást! Kép
Nekem még 1 szem bölcsesség fogam sincs.. Nem baj nálunk Sanyi a bölcs, én meg követem.. Kép Kép

Roxal!
Szépen eljön az a kedd is. Nincs mitől félni! Kép Nagyon-nagyon-nagyon szeretném, ha követnél minket a táblában! Kép

Melba!
Hát igen, most egy időre tényleg megnyugodtunk. Egyébként azért vannak tüneteim már, így azok eléggé lekötnek. Pl. a farokcsontom táján néha annyira sajog, hogy alig bírok megmozdulni. Olyankor lefekszem a földre egy fél órára és az segít. Kép

Erika!
Köszi, hogy örülsz Kép Mi ne lenne rendben 2 hét múlva? Hisz úgy vigyázol Magatokra! Kép Tényleg: végig szabin leszel?

Kata!
Ez a Virág egy tündér! Most még jobban vágyom kiskutyára! Bár biztos én is halálra aggódnám magam minden kis apróság miatt. Emlékszem, mikor a talált kutyink kicsi volt még és egész éjjel sírt, felváltva virrasztottunk mellette a tesómmal reggelig. Persze én mindig le lettem szidva, mert néha elszunyókáltam.. Kép Kép
A szurival kapcsolatban szerencsére nincs sok tapasztalatom, de oly sokan túlélték már. Ha párod segít, biztos nektek is menni fog! Kép

Vanda!
Doktorunk biztos tudni fogja a válaszokat, de ahhoz meg kell kérdezni! Drukkolok, hogy ne legyen semmi komoly!!! Kép

Gigi!
Tényleg, nem szeretnétek második (esetleg harmadik) babót? Vagy túl sok volt már a lombik? Kép
Vendég

Stella!
Komoly méret, minden tiszteletem a tiéd, hogy így bírod őket.

Kata!
Nekem csak fenékbe adtuk be eddig, a comb állítólag fájdalmasabb. 25 miligramm a szuri, kb olyan mennyiség, mint egy hasfalas szuri. Én meg sem érzem, csak a szúrást érzem, de magát az anyagot nem.
Néha jön még egy-egy görcs, de már jobb, mint eddig. Más nincs Kép

Eszter
Kép
roxal

Stella!!

Ez a pocak egyszerűen óriááááás, én még ekkora pocit életemben nem láttam!!! Nagyon ügyes vagy, hogy még mindig kitartasz!!KépKépEddig is tudtam, hogy egy hős vagy, de így a látvány után tényleg minden tiszteletem a Tiéd!!!

Roxal, Wish!

Tényleg olyan ügyesek vagytok, hogy ilyen ügyesen bírjátok/tátok ezt a progi tortúrát!!!

Seszi!

Ruháim egy része megszáradt, a vastagabbakat pedig behoztam ma délelőtt. Akkor is fincsi friss illatuk van!
lkt

Roxal, köszi az infót! Így sokkal könnyebb várni, elfogadni, hogy írtál róla részletesen. Nem tűnik annyira gáznak, így, hogy megírtad, neked milyen. Köszi. :-)
Annak pedig örülök, hogy Piroska sehol! :-) Így tovább. Törekedjünk csak kérem a sárga mezőbe. Én is, én is.
Holnap reggel bököm az első kettőt. Brrr!!!

Jó éjszakát mindenkinek.
Kata

Kép
szkatácska

Stella Kép
Minden tiszteletem a Tiéd!!! KépKép
Nagyon hangulatos a fiúk szobája, nemsokára betölti a finom babaillat!!! KépKép
hajnesz

StellaKép
Nem semmi ez a pocakKép Ikres barátnőmnek is pont ilyen volt. Õ természetes úton szülte meg őket. Szülés után két órával már úgy hívott mintha a női napozóban lenneKépKépKép Babaszoba aranyos. Igaz többször meg kellett nézem, hogy akkor hol is az a második ágyKép Kék ágyikó kényelmes?? Attól tartok sokat fogsz benne aludni.

RékaKép
Lombikra nem vállalkozom többet. Sok volt. Igazából nem az injekcioktól félek, a testi fájdalom nem érdekel. Hanem az a három hét, amíg vársz, hogy kiderüljön, hogy mi van. Nem tudnék úgy foglalkozni Olivérrel ahogy kéne, idegesebb lennék. Feküdni sem tudnék. Meg így is ki vagyok purcanva esténként. Hát még ha esetleg ikreket csinálna nekünk Pityesz papa...........KépKép Talán pár év múlva természetes módszerekkel próbálkozunk. Most még le vagyok pukkanva.

TimiKép
Már anyu is a kertben tereget.Kép Keksz kutyának nagyon jó dolga van melletetek. Bárcsak minden kutyinak ilyen sorsa lenne.

KataKép
Hajrá szurik!!!

Puszi

KépKép
gigi28

Vanda igen clostyt kaptam mégis, de holnap megyek UH-ra,é sakkor majd kiderűl, hogy kell e még valami gyogyó!!
Duddu igen beszélek velük, hogy érrjenek szépen. Muszály valahogy ösztönözni őket!! Kép

Stella
EZ NEM SEMMI!! Csak a talicskát hiányoltam a hasad alól!! Kép

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Ja és csajok holnap reggel jön valaki a Dévaihoz??

Ági28

Stella, fantasztikus a pocakod! Nem semmi lehet vele mozogni! Gratulálok Nektek, kitartás, már nem sokáig lesz ekkora. A gyerekszoba meg igazán nagyon barátságos.

Duddu, nekem a lábamat húzta a görcs úgy egy hónapja. Nagyon és még sosem volt velem ilyen. Akkor 1 hétig 3*2 MagneB6-ot szedtem, és két nap múlva már csak elvétve fordult elő. Aztán fokozatosan csökkentettem az adagot, már csak 2*1-et szedek, de görcsöknek nyoma sincs. Vagy 3*2-t szedsz és így is szenvedsz? Szurkolok, hogy hamar elmúljon, igazán nagyon kellemetlen tud lenni. Nekem a kajával van a legtöbb gondom, gőzöm sincs róla, hogy mit főzzek, hogy ne ártson meg. Az emésztésem úgy 3 hete végleg felborult. Dévai szerint teljesen sómentesen kellene étkeznem, de nem tudom megenni a húsokat só nélkül. :-( De azért sose legyen nagyobb bajunk!

KépKép
melba

Sziasztok!

Bocsánat, hogy eltüntem, de kicsit összedőlt az életem, de aztán megint szépen felépült és mostmár minden kezd rendbejönni.
Most éppen fogalmam sincs, hogy mi hogy lesz a következő hónapokban, az biztos, hogy április 10-én megyek hiszterora a Jánosba, aztán a többit még ki kell találnunk, hogy hogyan legyen. Azaz még nem döntöttük, el, mikor legyen a következő lombik. Nem fogunk vele éveket várni, de lehet, hogy egy pár hónapot igen.
Na ennyi van velem csajócák. Látom sok "új" topikos van, üdvözlet mindenkinek.

Nem olvastam vissza, csak nagyon futólag, de a bölcsességfogasoknak üzenem, hogy nekem gyárilag hiányzik kettő, és a maradék kettőből egy még nem nőtt ki, pedig már krisztusi korban vagyok. Vagy olyan csak a pasiknak van? No mindegy, legalább biztosítva van, hogy ha még a maradék egy ki is nő, attól még gyerek maradok életem végéig és nyugodtan legózhatok hatvanéves koromban is Kép

wish

Csajok valaki jön holnap reggel a Dévaihoz??

Ági28

Bocsi, hogy még egyaszer leírtam, de már megint nem frissített a gépem!!

Wish jó látni, hogy azért elég hamar rendbejöttél!!

Ági28

Stella,
hát ez gigantikusKépMost kezdek örülni, hogy mégsem lesznek ikreink. Ekkora pocakot 40 fokos nyárban cipelni, az már tényleg durva lenneKép Babaszoba nagyon szép, szerintem lassan a fiúk is a saját szemükkel akarják látni. Nagyon ügyes csajszi vagy, büszke vagyok rád.

Kata, csak bátran azzzal a progi szurival, menni fog az. Eddig is olyan talpraesetten csináltad. Virágnak magyar kutyai üdvözletét küldi VantaKép

Timikém, hát ez a tavaszvarázslás nem nagyon jött össze. Találj ki valami mást, hátha az bejön, mert már nagyon unom a teletKépVanta bezzeg élvezi, a kis gyagya kifekszik a süvitő északi szélbe és ugatja a szelet. Nagyon tetszik neki. A gyagy féli kirágta az almafánkat , meg elkezdte a meggyfát is. Ha rászólunk csak röhög rajtunk, meg ugrabugrál, úgyhogy nem nagyon tudunk rá haraguni. Egyébként kutya szempontból tényleg nagyon jó a nagy kert. Itt olyan jól elvan, kergetőzhet a gazdikkal, meg a macskákkal eleget.

Ez az ági, csak biztasd őket.

Roxi,
na tesztelsz holnap? Nagyon drukkolok ám.

Sesz, ma remélem nektek lesz jó napotokKép++++++++

WISH, MI VAN VELED! HIÁNYZOL! TESSÉK ÉLETJELET ADNI MAGADRÓL!!!!!!!!!!! legalább annyit irj, még megvagyok! légyszi'

KépKép
inari

Régen nekem is volt egy vizslám, akkor még anyuéknál laktam, nagy kertünk volt. Iszonyatos nagy volt a mozgásigénye. Egyszert mondom kimegyek kifárasztok a kis lurkót, na mondanom sem kelll két óra mulva alíg bírtam bevonszolni magam a lakásba, persze neki semmi baja nem volt. Õ még legalább 6 órát bírta volna.

Ági28

Régen nekem is volt egy vizslám, akkor még anyuéknál laktam, nagy kertünk volt. Iszonyatos nagy volt a mozgásigénye. Egyszert mondom kimegyek kifárasztok a kis lurkót, na mondanom sem kelll két óra mulva alíg bírtam bevonszolni magam a lakásba, persze neki semmi baja nem volt. Õ még legalább 6 órát bírta volna.

Ági28

Na hol a tavasz?? Itt zuhog a HÓ! Kép

Ági28

CsajokKép
Köszi mindenkinek a dícséretet, de a pocak miatt inkább a fiúknak jár az elismerés Kép!
Amúgy nem nehéz ám, hozzá lehet szokni! Hiányozni is fog, ha már nem lesz!

SesziKép
Gondolok Rátok ezerrel és várom a híreket!!

WishKép
Kiváncsi vagyok mit hoz majd a hisztero!
Pár hónap pihi nem fog ártani!
Remélem hamar kitavaszodik és sikerül teljesen rendbetenni magad lelkileg!!

Seszi, DudduKép
A szülés vagy császár dilemma részemről rég letudva, mert ebben úgysem én döntök.
Nagyon sok függ attól, hogy fekszenek a babák, hol tapadtak meg és még ki tudja mitől.
Ezt nem lehet tervezni.
Természetes szülésre csak akkor van esély, ha mindketten befordulnak.
Nálunk Botond erre eddig nem volt hajlandó, úgyhogy a mostani állás alapján marad a vágás.
Én nagyon szerettem volna szülni, aztán belenyugodtam, hogy ez nem kívánságmüsor.
Azt kell tenni, amit a doki javasol és ami a babáknak a legjobb! Ez van.

InariKép
Hát, nem tudom nyáron hogy bírnám ki. Így is állandóan nyitva van nálunk az ablak, mert mindig melegem van. De azért a tavasz én is nagyon várom már!

RoxalKép
Már csak egyet kell aludni. De nem paráztatlak, nehpgy ellopjam az álmod!
Remélem életed egyik legszebb reggele lesz a holnapi!

JuditKép
Hogy vagytok? Megvan már Farkaskoma eredménye?

Pusza
Stella

Kép
stella9

Sziasztok!

Akkor most néhány szó a János KH-ról:
Hát nem egy Hilton de hát nem is azért megy oda az ember. Az orvosok viszont nagyon profik és kedvesek szerintem, a nővérek is. A csecsemősök között van ilyen is és olyan is, a lényeg hogy magától egyik sem segít de ha kérdeztek akkor igen. Ebben az a rossz hogy első babánál azt se tudni mit kérdezz, a másodiknál meg már tudsz mindent :-)
A szobák nem túl jók, de vannak fizetősek is. Van szülésfelkészítő keddenként 5-kor, én nem jártam, úgyhogy erről nem tudok mit mondani. Kajával készüljön a család, mert egy szoptatós anyukának nem túl kalóriadús az ellátás ...

A babákat egyéblént reggel 6-tól el lehet hozni a csecsemőosztályról, de este 10-kor vissza kell vinni őket. Ruhát kapnak bent, elvileg pelust is, de érdemes vinni mert akkor nem kell utána egész nap rohangálni. Ha szóltok az osztélyon éjszaka is kint lehetnek a babák, de az első napokban jobb pihenni egy picit, ez az én tapasztalatom. Bárki bármikor jöhet látogatni, ami egyrészt jó, másrészt így az jön be a szobába aki akar, és a babát is az a rokon közelítheti meg, aki akarja, ez nem olyan jó.

Most ennyi juott eszembe, de kérdezzetek nyugodtan!

Klári

Klári
Kép
ganti

Én csak csendben olvaslak benneteket...de most muszály megszólalnom: STELLA!!!!! Ez valami fantasztikus! Én még életemben nem láttam ikres pocakot, nemhogy ekkorát!Õszintén gratulálok! El sem tudom képzelni,hogy hogy birod???? Kezdettől sokkal nagyobb mintha 1 baba lakná? Hogyhogy nem fekszel állandóan?
Bevallom, kicsit meg is ilyedtem, hogy ha nekünk is ikreket szánt az ég,...ezt hogy lehet végigcsinálni????.....BOCSI
zizzy

Köszi Klári az eddigi infókat!
Az egy dolog, hogy a János nem egy Hilton, de hogy áll a tisztasággal? Hány ágyasak a szobák? A szobákhoz van külön mosdó, vagy a folyosón van közösben? Alternatív szülőszoba is van?
Az, hogy kinn lehet éjjel is a baba, csak mondták, vagy tapasztaltad is? A szülés után rögtön szoptathattál vagy elvitték a babádat egy időre? Éjszaka, ha nem az anyukájánál volt a baba, adtak neki pótlást?
Tumultus van a János szülészetén is?
Választott szülésznőd volt vagy az ügyeletesnél szültél?
Hát hirtelen ennyi. Jó lenne, ha apránként azért tudnál válaszolni. Előre is nagyon köszönöm!
És egyébként, egyáltalán nem mellékesen, hogy vagytok?
Szia: Melinda

KépKép
melba

Jó estét!
Lányok, ma elkezdtük a szurikat, de sajnos még csúnyán, ugatósan köhögök. Beszéltem Dévaival, szerinte le kéne állni, ha nem múlik el, de abban maradtunk hogy holnap még bepróbálkozom a tüdőgyógyásszal. Úgyhogy most spurizok is az ágyba, három nagyon fontos dolgot akartam csak írni.

STELLA, ha hiszed, ha nem, (személyesen) ismeretlenül is veled álmodtam. Megyszülted a két babát!!! Reggel itt röhögtem, hogy álmodhatok ilyet, mikor személyesen nem találkoztunk, de ahogy tegnap láttalak, olvastalak, reggel tudtam hogy veled álmodtam.
Úgyhogy minden rendben volt, így csak bátran!

WISH, neked nagyon megörültem, hogy láttam itt jártál!!! Gyűjtsétek is az erőt, engergiát!

ROXAL, most tiéd az összes pozitív energiám! Holnapra egy szép zebrát kívánok!!! Sokat fogok szorítani érted!

Erika, Réka, vigyázni a pocaklakókra!
Akinek nem írtam külön, azt is sok szeretettel puszilom!

Ja, még vmi: előző este meg Dévaival álmodtam. Kész vagyok, ezek az álmok... csak arra emlékszem, hogy álmomban is vakon bíztam benne.
Na eldugulok mostmár az álmokkal.

Jóccakát!

Kép
szkatácska

Sziasztok! Kép

Drága Wish! Kép
Már nagyon aggódtam miattad(-tok), és végtelenül örülök, hogy végre újra itt vagy! Kép Arra nem gondoltál esetleg, hogy guru nénihez járj? Hátha tud segíteni.

Roxikám! Kép
Nagyon várlak a hírekkel!!!

Tegnap voltunk prof.andromókusnál, és sajnos ő nem találta olyan egyértelműnek a helyzetet, mint prof.endokrinolin. Pénteken még csinálnak valami alfaglükózos vizsgálatot, amivel biz. %-ra meg tudják mondani: van-e elzáródás vagy nincs. Dehát, ez nincs összefüggésben azzal, hogy a szövetben majd mit találnak vagy mit nem. Tehát a jó és rossz lehetőséget egyaránt nyitva hagyta a prof. Szegény párom jónéhány kérdőjellel a feje helyén jött el a dokitól, és persze én sem erre számítottam a csütörtökiek után, de én azért még mindig bizakodom, sőt, másra nem is vagyok hajlandó gondolni, csak a jóra! Annyit vártunk már, annyi mindenen mentünk keresztül, hogy muszáj jónak történnie! Kép
A lényeg pedig, hogy most pénteken azt is megtudjuk, mikor lesz a biopszia, ami végre már minden kétséget el fog űzni. Két lehetőség van: ha van visszamondás (esetleg), akkor még márciusban sor kerülhet rá, ha nem, akkor csak ápr.15. után, mert a prof elutazik márc.végén 2 hétre.
Csajok, drukkoljatok a márciusnak! Kép Nem akarunk áprilisig várni, újra csak várni!

Puszi
Seszi, bég biddig dagyod dáthásad
seszi

Kata!
Remélem, ma már jobban vagy. Szurkolok, hogy tudjátok folytatni, mert a stafétabotot kénytelen vagyok átadni valakinek Kép

Wish!
Jó, hogy jelentkeztél, már aggódtam érted. Remélem, a lelked helyreállt egy kicsit, már amennyire ilyenkor lehet.

Nos, lányok, nekünk megint nem sikerült zebrás tesztet venni, néha tényleg kételkedem, hogy egyáltalán gyártanak e olyat. Persze biztos, csak nekünk most nem jutott. Igazából nem tudom, mit érzek, valahol jó, hogy kósza remény sincs, ugyanakkor most épp nehéz elhinni, hogy nekünk lesz e valaha babánk. Majd felállok, de most épp szar az élet, s leginkább igazságtalan.

Eszter
Kép
roxal

Roxál,
a francba, ez most tényleg nagyon igatságtalan a sorstól.Kép Azért még ne add fel, lehet, hogy a teszt volt rossz, vagy kevéssé érzékeny. (A szupernek mondott Clear Blue pl. csak magas 60 körüli Hcg-t mutat ki. Mivel teszteltél?
Ilyet pedig ne is gondolj, hogy nem lesz babátok. Hogyne lenne, csak ki kell várni amig ő akar jönni. Biztos csak megvárja, hogy már a szép új gyerekszobába költözhesenKép

Seszi,
drukkolok a márciusért, meg hogy tényleg csak az elzáródás legyen a gond++++++++++

Kata,
azonnal menj a patikába és vegyél Bronchikumot. Ha Roxálra és rám hallgattál volna most már nem is köhögsz. Irgum-birgum!!!!!

Klári,
köszi a részleteket. Most már igazán magatokról is irhatnál és örülnénk egy mosolygós kislány fotónak is. Kép
Azért még bombáználak még néhány kérdéssel. A hagyományos fekve szülés van Dévainál, vagy lehet más pózban is? Szülés után rögtön odaadják a babát és csak utána vágják a köldökzsinort, vagy ez is konzervativ? A szoptatásra a nővérek tanitanak? A fizetős szobákra előre be kell jelentkezni?

KépKép
inari

ROXAL, jaj ne!!! Annyira kívántam hogy sikerüljön! Miattad, miattunk. Hogy nektek legyen, hogy mi is örülhessünk!
Mit teszel most? Dévai nem veszi figyelembe az ilyen tesztelést, nem?
Folytatod a gyógyszerezést? Vagy eldöntöttnek tekinted?

Lányok, úgy letört a hír. Bevallom, én is olyan féllábasan állok a lombikhoz most, mert még köhögök, de csinálni szeretném ugyanakkor a programot. Délután megyek tüdőgyógyászhoz, remélem segít vmit. Este telefonon javasolt egy kanalas szert, azt szedem, ill. önkényesen egy homeopáiás izét is. Eddig annyi az eredmény, hogy ma még nem öklendeztem. Ez is vmi.

Ma is beadtuk a szurit. És bízunk hogy menni fog a program, elmúlik a köhögés végre.

Kép
szkatácska

Roxal, nálatok miért kell lombikozni? Mi a probléma? Jól emlékszem hogy nálatok is a férjeddel van gond?

Kép
szkatácska

Kata!
Semmit nem teszem, amíg meg nem jön, vagy nem megyek egy hét múlva Dévaihoz, addig szedem a gyógyikat. Egyébként pedig eldöntöttnek tekintem. De attól nem dönthetek úgy, hogy önkényesen abbahagyom. Dévait meg nem hívhatom fel, mert letolna a "korai tesztelésért". Most már csak abban reménykedek, hogy megjön, s akkor a szurikat már nem kell adni. De persze eddig is mindig kihúztam a transzfer utáni három hétig, mitől most lenne szerencsém. Férjemmel van a probléma, nálunk ICSI van. De egyre többet gondolkodok azon, hogy velem is lehet valami gond, ha már harmadszor sem tapadtak meg a babók.
Inari!
Clearblue volt, utálom is, mint a szart, de így jár az, aki a férjére bízza a tesztvásárlást. Ennek ellenére nem reménykedem, mert transzfer után 14 nappal szerintem ennek is mutatnia kellett volna. De nem tette. Most még megvárom Dévai gyűlölt mondatát: uterusban petezsák nem látható. Wish-hez hasonlóan szerintem nekem is lesz hisztero, aztán majd meglátjuk. Csak félek, már a harmadik volt...

Eszter
Kép
roxal

SesziKép
Drukkolok, hogy hamar kapjatok időpontot Kép
Megyek guru nénihez pénteken Kép

RoxalKép
Nagyon sajnálom. Pedig nagyon bíztam bennetek. Persze szíven szerint azt mondanám, hogy ne foglalkozz a teszttel, csak az UH a biztos, de tudom, hogy igaziból ezek csak szalmaszálak, amikbe nem biztos, hogy jó kapaszkodni.

KataKép
Féllábbal ne állj hozzá. Vagy csináld teljes szívedből, vagy ne csináljátok és várd meg amíg egészséges leszel és felkészültnek érzed magad.

Mi valószínűleg június végén folytatjuk majd, de elöbb mindenképpen megvárjuk a hisztero eredményét és utánna döntjük el véglegesen. Meg persze Dévaival is meg kell beszélni.

wish

Roxal!
Drukkolva jöttem olvasni a híreidet és látom, sajna nem jó hírrel jöttél. Kép
Szerintem a Clearblue ilyen korán egyáltalán nem biztos, hogy kimutatja. Ezzel nem akarlak mindenféle hiú ábrándba kergetni, de ebben majdnem biztos vagyok. szedd is csak a gyogyikat és ne hívd még Dévait!
Azért szép csendben drukkolok még egy picit! Kép

Kata!
Halgass az okosokra és gyógyítsd meg magad gyorsan!

Seszi Drága!
Nagyon jól látod a helyzetet! Péntekig valahogy csak kibírjátok! És aztán jöhetnek a jóhírek! Mert mostmár muszáj!! Kép Vityának küldök egy virtuális buksimit!! Kép

Wish!
Örülök Neked! Nélküled nem ugyanaz a topik! Kép Hagyd hogy kicsit vigyen az idő, aztán megtalálod a válaszokat a kérdéseidre! Én is épp gurunénit akartam javasolni Neked. Mi a véleményed? Kép
Ha magamból indulok ki, nagyon ajánlom, mert sokat köszönhetek neki és annak az időszaknak, amikor sikerült egy-két elém kerül magas lécet átlépnem végre!

Stella!
Igazad van, hogy elfogadó vagy a szüléssel kapcsolatban. Mindent sajnos nem dönthetünk el mi magunk! Egyébként pedig unalmas is lenne.. Kép

Lányok!
Én ma alig élek. Ezt a pár sort is egy óra alatt sikerült megírnom. És szabin is vagyok, úgyhogy azt hiszem elteszem magam egy kicsit a paplany alá. Kép

Akinek nem írtam, azt puszilom:
réka
8+5
Vendég

Sziasztok! Megpróbálok válaszolni mindenre:
Az egy dolog, hogy a János nem egy Hilton, de hogy áll a tisztasággal? SZerintem átlag magyar kórház a színvonal, én azért tartottam magamnál domestos törlőkendőt, mert a gátsebbel jobb vigyázni a WC-n.
Hány ágyasak a szobák?Többféle szoba van, én kétágyasban voltam. Mindegyikhez van mosdó meg tükör, meg pelenkázó, van amelyikhez wc és zuhanyzó is. A fizetősekben IKEA bútor van. Alternatív szülőszoba is van? Nincs. Van egy egyágyas szülőszoba, meg van még asszem 4 amik függönnyel vannak elválasztva. Labdán lehet vajúdni, meg járkálni.
Az, hogy kinn lehet éjjel is a baba, csak mondták, vagy tapasztaltad is? Tapasztaltam, a szobatársam is kihozta éjszakára. Ja és légzésfigyelője minden babának van. A szülés után rögtön szoptathattál vagy elvitték a babádat egy időre? Megmutatták a babát, de utána elvitték mosdatni, méricskélni Apuka kíséretében. Addig engem varrtak.Utána persze megkaptam a bébit, és együtt lehettünk hárman zavartalanul 2 órát. A szülésznő megmutatta a szoptatást is, utána senki nem segített, de ha kérem segítenek, de az én bébim ügyes volt. Éjszaka, ha nem az anyukájánál volt a baba, adtak neki pótlást? Cukros víz minden baba mellett van, de sztem lehet kérni hogy ne adjanak. De a biztos az, ha kit van a baba. Nekem nagyon lassan indult a tej, ezért tápszert kellett neki adni hogy ne éhezzen, de ezt én adhattam neki.
Tumultus van a János szülészetén is? Aznap mikor szültem összesen ketten voltunk, egy lány délelőtt meg én este szóval ez szerencse kérdése.
Választott szülésznőd volt vagy az ügyeletesnél szültél? Ügyeletesnél, mivel egyiket sem ismertem. Pont műszakváltás volt, így végül kettőt is megismertem.

Inari: Vajúdni lehet bárhogy, ahogy kényelmes, de nyomni fekve ill. félig ülve kellett. A szülőágy szabályozható (mint a fogorvosi szék :-), ezt magadnak is állíthatod. Nekem nem voltak elég erősek a fájások, ráadásul a szívhang is esett ezért hamar ki kellett nyomni, nem nagyon kérdezték mit akarok, de jó volt így. Nekem összesen 3,5 óra volt az első fájástól a babáig úgyhogy sok időm nem volt átgondolni a helyzetet...

Minden szülés egyéni, a Jánosban is figyelembe veszik a mama kéréseit, viszont a baba egészsége a legfontosabb, és az orvososk is eszerint cselekednek. ez nekem elég szimpatikus volt.

Fizetős szobára nagyon előre nem tudsz bejelentkezni, mert nem tudod mikor lesz a szülés... Ha már ott vagy, akkor kérheted persze hogy olyan helyet találjanak, vagy a férjed is intézkedhet amíg Te vajúdsz.

Klári
Kép
ganti

Sziasztok! Ma voltam a Dévainál, szerencsére reggel ketten voltak előttem. Hát be kell szednem a maradék clostyt. pénteken megint uh! A bal petefészekben volt vagy 8 pete, a jobbat alíg találta meg megint, de ott is volt pete. Remélem péntekig még szépen nőnek majd a kicsikéim!!

Ági28

És akkor magunkról:
Juli nagyon cuki baba, nagyon jól kezelhető, most három és fél hónapos. Picinek született, 2700 gramm és 49 centi volt, most kicsit több mint 4 kiló és 56 centi. De időre jött, teljesen érett baba. Rengeteget nevet, sikít meg kacag, és látványos kivételt tesz a szülei és az "idegenek" között. Otthon teljesen felszabadult, vendégségben kicsit visszafogott.
Küldök egy képet is. Mi 2 évet vártunk a babára, tudom hogy vannak köztetek akik sokkal többet, de akinek már van az megerősíthet hogy megéri várni, és ha már egyszer ott van, eltörpülnek a várakozás és szenvedés évei!
Kép

Klári
Kép
ganti

Roxal, basszus, annyira reméltem, hogy legalább a ti időtök eljött most...Kép Mi a fene folyik itt???? Áááá, annyira szar...bárcsak megint csoda történne!
hajnesz

Sziasztok
Többheti önsajnálat után gondoltam visszatérek. Eddig olvasgattalak benneteket, tök jó a jó híreiteket látni, meg azt, hogy egyre több az új topicos.
Voltam Dévainál, a kenetvizsgálatomra várok, ha minden jól megy, holnap megvan (kicsit furi, hogy még március 15-én is dolgoznak)Ennek függvényében ismétlődik a rákszűrés. Amúgy olyan rendesek vagytok, teljesen lelkes lettem a végére. Szóval ezért gondoltam, hogy visszajövök.
Grilli-apu hó végén megy ultrahangra, akkor lesznek meg a véreredmények. Dévai mondta, hogy ártani nem árt, ha most kivizsgálgatják, de addig semmit se tud tenni, amíg a rossz rákszűrésem meg nem javul. De azért én bízom benne, hogy ez rövidtávon megoldódik.
grillázs

Ja, Wish - tök jó, hogy beszerkesztettél a táblázatba. Adalékok: Grillázs 25 Budapest
grillázs

Roxál,
helyes, hogy nem hagyod abba a gyógyszereket. A Clear Blue a beágyazódást követő 3. hétig bizonytalan, úgyhogy én a helyedben azért vetetnék apával még egy-két olcsóbb, de érzékenyebb tesztet. (Medilab, Gabriel, One Step ezek már 20-25 HcG szintet kimutatnak, és igy a 14. nap táján még nem nagyon lesz több. Ne add fel!!! Igaza van Wishnek, nem jó hiú ábrándokat kergetni, de pont ezért tesztelj még egyet. Szar lenne most még egy hétig főni a saját levedben.

Rékám,
mi ez a gyengeség, remélem nem szedtél össze valami nyavalyát?! Vigyázz magatokra és pihenj!

Ganti,
édes kis kékszemű tündér. Nagyon szép a kislányod, boldog mami lehetszKép Köszönjük a sok-sok infót, nagyon hasznos, és egyáltalán nem tűnik szigorú-konzervativnak a kórház. Meg hát végülis nem üdülni megy oda az emberKép

Wish,
remélem guru néni segit. Jól teszed, hogy most lekileg és fizikailag is adsz magadnak egy kis időt. A nyár remélem nektek is végre boldog időszak leszKép

Hajnikám,
azért magadról is irj néha.

Dia, Enigma, Gigi, Póci hol vagytok? Azért mert hirtelen ilyen sokan lettünk ne tünjetek el. Kell az inspiráció.

Kata,
lehet, hogy Wishnek és Dévainak van igaza. Most még nem olyan nagy veszteség, ha abahagyod. Lehet, hogy jobb lenne megvárni, mig meggyógyulsz. Tudom, hogy szar dolog megint csak várni, de azért a Te egészséged összefügg a babáéval is!

Puszi,
Erika

KépKép
inari

RoxálomKépKépKép Én nem ilyen tesztet akartam!!! Nem tudok mi a garncot írni, úgy utálom az egészet, ahogy van...
lkt

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: