A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Sziasztok

UTÁLOM MÁR EZT AZ IDÕT

ma megyünk szemészetre kicsit félek , remélem nincs semmi baj. ha végeztünk megprobálok jönni

Kép
Kép
Kép
kecsone

Sziasztok

UTÁLOM MÁR EZT AZ IDÕT

ma megyünk szemészetre kicsit félek , remélem nincs semmi baj. ha végeztünk megprobálok jönni

Kép
Kép
Kép
kecsone

Syg, te mint baba-mamajogi aktivista Kép mit mondasz??? Hol vagy? Már hazajötettek vagy nem?

KépKép
KépKép
nana09

Nana,
sajna a Goszotlában még nem voltunk, mert nem volt akkor sem hely. Helyette itt voltunk, ez sem volt rossz: http://www.iranymagyarorszag.hu/imo2/IMO.php?cnr=I304117. Egyébként az Õrség hihetetlen olcsó, két éve Lentiben 50 ft-ért láttam fagyit (nemn mertem kipróbálni Kép). Olyan volt. mint egy időutazás.

Ser,
nagyon szép helyen voltatok. Hanna hogy bírta a hegyi levegőt? Mi is megyünk jövőre a fiúkkal. Szerintem se menjetek most dokihoz, csak, ha valami komolyabb baja lenne. De nem lesz!
Névnap, köszi Kép. Az a baj, hogy most jutott eszembe, hogy a kedvenc cukink most zárva van, hogy lesz így fini torta?

Roz,
szép nagy baba! Szerintem állj a sarkadra (még ha nehéz is), ne gondolja már, hogy bármit megetehet! Bár tudom, hogy mondani könnyű...

Kecsoné,
de jó, hogy jelentkeztél. Majd írd le mi volt a dokinál.

Eszter ma (végre) átfordult a hasáról a hátára. Kicsit meglepődött, de tetszett neki, azóta gyakorolja Kép. Persze fordítva még nem megy, nagy a popó.
balim

Sziasztok!

Na mi is itthon újra,kicsit szomorkodom,mert vszínű,hogy most találkoztam nővérkémmel így pocisan utoljára(ő márc.végére van kiírva),viszont tök jó lesz együtt babázni,majd ha már lehet a babákkal utazni!Az én öcsém is holnap lesz 16!Kép

Köszönöm mindenkinek a választ a tgyásról,majd szüléstől veszem ki én is.

Hát ettől én is tartok,hogy pont nem lesz majd hely a baba-mamásban,pedig én is oda akarok menni!

Akinek kislánya van:kilövettétek a fülecskéjét a kórházban?Vagy korai még akkor a fülbevaló,mert én arra gondoltam,hogy már ott beleraknánk?

Seriff szép helyen voltatok,mi is tervezünk egyszer majd elmenni síelni,bár én még soha nem próbáltam,de lelkes vagyokKép

Kép Kép

Kép
dettus

Sygnum,megkaptam a mail-t,köszi!

Kép Kép

Kép
dettus

Nana,
így igaz, ha nincs hely, síma szoba baba nélkül. Az tény, hogy jogod van a babával lenni, de ha nincs hely..., szerintem szépen meg kell kérni a nővéreket, ha ürül rakjanak át. Akik nálunk dec 19 du, 20. de szültek, azoknak mindenkinek volt hely, egy napig még egyedül is voltam, de már 21-én reggel az osztálytársam úgy tudott mellémjönni, hogy akit előtte két órával mellém tettek, annak a kisfiát át kellett vinni a gyerekosztályra. 24-én vagy öten hazamentünk, megint egy csomó hely lett.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Dettus,
én úgy tudom, hogy a kórházban már nem szúrják ki a fület. És ott tényleg szúrták. Nekünk egy védőnő lőtte ki 7 hetes korában. Azt mondta, ha akarunk fülbevalót 6-8 hetes koráig érdemes várni, hogy kicsit erősödjön, de tovább nem nagyon, mert egyre nehezebb lesz lefogni. És ő lövi, Lili gyakorlatilag alig sírt tőle. 3 perc múlva vettük a sapkát, mentünk, és ő aludt is elKép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Este még olvastam, de írni már nem volt erőm, jól lefáradtam hétvégén. Leona egyébként nem aludt rosszul, csak mindenki horkolt, állandóan ébresztett a telefon (vagy 20*), én meg persze nem aludtam semmit. Nappal meg egész nap nyűgibaba volt és állandóan velem akart lenni. Tegnap este vele feküdtem le, de most is hulla vagyok (persze, mert óránként felébredt).

Seriff,
szép volt ez a hely, kár, h most nem sikerült olyan jólKép Majd legközelebb! Akkor már Hanna is csúszhat, ha még nem is sítalpon, de szánkón.
Gyógyuljatok meg!

Roz,
nem értem én T-tKép
Barátnőd kisfia szép nagyfiú lett! Méghogy nem igénylik a baba-mama szobát...nincsen kihasználva...

Lili,
én biztos a Bükköt választanám. Sztem gyönyörű. Menjetek Eger közelébe.

Erszényes,
miért nem engedték le Janikát? És miért 3 óra volt a megfigyelés? Egyébként nekem is annyi volt.
Hőemelkedésed elmúlt?

Bepa,
Benedek hogy van?

Mrege,
Leona szinte végig velem volt a megfigyelés alatt, csak kérnem kellett.

Pille,
nem értem, miért nem vitték le éjjelKép Pedig azt mondták a Kismamának, h még 24 órás roomingra is van lehetőségKép
Nekem egyébként kérés nélkül lehozták éjjel.

Kati,
remélem minden rendben lesz!

Nana,
ez jóKép...baba-mamajogi aktivistaKép Nekem ez volt a legnagyobb félelmem, h nem lesz hely baba-mamásban és nem lehet velem. Valóban jogotok van együtt lenni. A www.szoszolo.hu oldalon megtalálod pontosan a jogaidat. Én kinyomtattam, ott volt velem a betegjogi tv., tudtam a §-okat. Úgy indultam, h ha a fejük tetejére állnak, akkor sem engedem, h elvegyék tőlem és csak 3 óránként hozzák le. Sőt! Ha bármi miatt átkerült volna a koraszülöttre (fertőzés miatt oda viszik őket), akkor is cirkuszoltam volna, h nem vagyok hajlandó kivárni a széklettenyésztést (min. 3 nap), addig uis egyáltalán nem mehetsz be hozzá, nem szoptathatod stb. Sztem felháborító. Adjanak kesztyűt, maszkot és kész. Arról nem is beszélve, h vajon a kórházi dolgozókat milyen gyakran szűrik...
Na mindegy, nem folytatom, de én emiatt rettegtem annyira a kórháztól. Ha határozott vagy és kérsz (ill. szükség szerint kijelented, h márpedig te ezt-azt nem engeded), akkor aztért sokmindent el lehet érni. Először kérni, ha nem megy követelni, ha úgy sem, akkor...

Balim,
gratulálok a forgáshoz! És persze Milánnak is az úszáshoz!

Kép

Kép
sygnum

Köszi Lina!
Hát egyébként sem tudom magam elképzelni, mint nagyszájú követelőző ... Én mindig ilyen köszönöm-kérem ember voltam, sokak szerint túlságosan is. Kép Kép

Kis "pumukli" lányod?Kép remélem nem sértődik meg rajta hogy így hívom, de olyan édi a kis felállitott rengeteg hajával. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Nana, Dettus,
az a baj azzal, ha nem kerültök baba-mamásba, h sztem néhány dolgot el tudnak már a kórházban is rontani ezzel. Nem feltétlenül, de el tudnak. Pl. sztetek mit csinálnak a babákkal, ha anya után sírnak??? Nyilván nem fogják őket babusgatni, mert nincsen rá idejük (ez teljesen érthető is, de hát pont ezért kellene azoknak a szerencsétlen kis "elárvult" babáknak az anyukákkal lenni). Vagy ha nem 3 óránként éhezik meg, mint pl. Leona is (még most 9,5 hónaposan is sokszor gyakrabban kér). A tejtermelődésnek sem jó, az érzelmi kapcsolatnak sem jó és lehetne sorolni tovább. Egy érzékenyebb babát biztosan megvisel az anyahiány.
Na meg valóban nem volt olyan, aki először sima szobában volt, aztán meg átkerült hozzánk.
Sztem érdemes érte "harcolni". Oldják meg, az már az ő problémájuk. És ne jöjjenek a szabad kórházválasztással, mert ez egy szemét válasz és nagyon jól tudják, h ez nem így működik! Nem mindenki tud és akar elmenni X km-re az otthonától szülni.

Kép
sygnum

Jajj lányok én olyan boldog vagyok!!!

Most volt itt a védőnő meg a doktornéni (pedig ugy volt hogy holnap jönnek, mert akkor lesz 2 hetes Janika) és képzeljétek Janika kereken 3500 grammos. Pedig 3200-vel született és 9 napja jöttünk hata 3120-szal. Azt mondták nagyon szépen nőtt. Kép
Én most ugy megnyugodtam mert eddig nem mértük itthon soha és héha aggódtam hogy elég e a tejcsi mert csak 5-10 percet szokott szopizni és nem is kér óránként. Most nagyon örülök. Kép

Nem tudjátok hol lehet venni Chicco orrjárattisztítót? Azt mondta a dokinéni h az pumpás és nagyon jó ha csak kis darabok vnnak az orrában.

Lina: tényleg gyönyörű hajasbaba lett Lilibaba. Kép

Syg: azt mondta a gyerekorvos a kórházban hogy azért nem jöhet le Janika mert nagyon piros volt a fejecskéje meg hosszukás is a kitolási szak miatt meg szívzörejes is és egészséges de jobb ha a kórházban megfigyelik. Én meg úgy voltam vele hogy tényleg jobb ha ott derül ki ha vmi baja van. De hála az égnek szépen javult és rendes időben haza is engedtek minket. Kép

A megfigyelés nem tudom miért tartott addig de mindig történt valami, vagy injekciot kaptam vagy infúziot stb.

KépKép
erszényes

Köszi Lina!
Hát egyébként sem tudom magam elképzelni, mint nagyszájú követelőző ... Én mindig ilyen köszönöm-kérem ember voltam, sokak szerint túlságosan is. Kép Kép

Kis "pumukli" lányod?Kép remélem nem sértődik meg rajta hogy így hívom, de olyan édi a kis felállitott rengeteg hajával. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!
Bocsánat, hogy nem reagálok mindenre, de egyelőre nem bírok lépést tartani veletek.

Kob, Flóra macit kapott, nem volt már időm Vakondot beszerezni, Istvánra bízni meg...Gyorsan feladta a keresést Kép Flóra puszilgatja, szeretgeti Orsit, nagyon sokat segít. Adogatja a pelenkákat, ruhát stb. Bár ha sír Orsi, azt mondja, hogy ezt képtelenség elviselni, megfájdul tőle a feje Kép Eddig egészen jól viseli az új helyzetet.

Baba-mama szobákra nem mondanám, hogy nincs kihasználva. Szinte végig tele voltak, egy-két ágy volt szabad, de azokra is lett volna jelentkező. Úgy vettem észre,hogy mindig van fent tartott ágy bizonyos orvos(ok) kismamáinak.
Ha császárral szül valaki, szinte semmi esélye, hogy átkerüljön a babás szobába. Bár volt egy anyuka, aki kiharcolta magának, a jogaival érvelt és hogy hazamegy saját felelősségére. Átkerült ugyan, de láthatóan fagyos volt körülötte a hangulat. A szobatársam is császáros volt, fent volt tartva neki az ágy, de a babát nem hagyták ott neki, mindenfélére hivatkoztak és amikor nem akarta visszaadni etetés után, felhivatta a gyerekorvos és mondott egy indokot, ami vagy igaz volt, vagy nem.

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Syg,
azért gáz,h.így kell harcolni a jogainkért!KépÉn sem vagyok alkalmas erre,bár ha kihoznak a sodromból,akkor...KépÉn ezért mentem el innen szülni.Nem akartam az első együtt töltött napokat ezzel megkeseríteni.KépNa,Félegyháza sem a csúcsKép,de azért egy fokkal jobb.KépSzerintem aki meg van elégedve az itteni ellátással,annak szerencséje van,h.pont jól jöttek össze a dolgok.Ha pici probléma is van a babával,vagy a mamával,akkor már jobb,ha nem ebben a kórházban van az ember.Kép
mrege

Nana, kérdezz nyugodtan, legfeljebb nem tudok rögtön válaszoni.

Erszényes, örülök, hogy szépen növöget Janika. Mi sem szereztünk be mérleget, nem is szeretnék. Flórával teljes stresszben voltam a méricskélések miatt. Szemmel láthatóan kerekedi Orsi, nem sír, úgyhogy nagy baj nem lehet.

Lányok, tudtok valami homeopátiás bogyót tejtermelés fokozásra? Van elég, de egy ciciről áttért a kettőre és nem szeretném, ha hirtelen kevés lenne neki. Fejni nem fejek, koppig kiszív mindent.

pillle

Hú Syg, nekem ezt ne is mondd! Én Danival átéltem ezt, Õt az első nap nem adták, mondván nagy volt a vérveszteségem, de éjszakára aztán sem. Én viszont pont a babák szobája mellett voltam, így egész éjaszakákon át hallottam ahogy sírnak és láttam ahogy a nővérek nem mennek be hozzájuk. Kép Kép Kép
Persze a kérdésre hogy mi van az én kisbabámmal a válasz ugyanaz volt, "ő nem sír"
A rengeteg teáztatásról és egyebekről nem is beszélve!

Szóval mégegyszer ezt NEM!

Úgy fogom csinálni - ahogy írtad is - először természetesen köszönöm-kérem variáció, de ha nem megy én mégegyszer nem hagyom hogy ne lehessen velem a baba! Így Dani után ezt még sokkal fontosabbnak tartom.
Most a férjem is nagyon fel van háborodva, azon amiket a korházról hall, azt mondja bármeddig elmegy...

KépKép
KépKép
nana09

Pille!

Örülök hogy jól vagytok! Kép Már nem is tudom mi volt a sok kérdés. Pl. ez a "fenttartott szoba", van ilyen? Egyébként teljesen el tudom képzelni, hisz mindenhol számit a protekció, miért lenne ez kivitel. Mondjuk nekem Cegléden a dokim intézte el, hogy "jobb" szobába kerüljek.
Szerintem óriási mázlid volt, hogy abba a szobába kerültél, ráadásul egyedül.

Itt sajnos egyelőre semmilyen protekciom nincs és a dokim sem olyan közeli ismerősőm (mint az elöző volt) neki csak egy beteg vagyok a sok közül.
és persze, persze csak 5 nap, de azért nagyon hosszú 5 nap (nekem Danival 6 volt). Bennem nagyon mély nyomott hagyott ennek a pár napnak szinte minden perce. arról nem beszélve a babának milyen Fontos!

KépKép
KépKép
nana09

Pille,
a csajok biztos tudnak homeobogyót.Nekem nem jut eszembe a neve.KépKevés a kiscsajnak a tejci?Az szerintem nem baj,ha mindkettőből eszik.Akkor mindkettőben termelődik újra.KépÉs a kettő között legalább meg tudod böfiztetni.Szerintem szoptass sűrűbben,és akkor termelődnie kell!KépMi a mai napig(lassan 5 hónapja) 2 ciciből eszünk!Rege 7,2 kiló és 63,5 cm.KépNem úgy tűnik,mintha el akarna fogyni!KépKépEz vicc volt!Biztos minden rendben lesz nálatok is!Kép
mrege

Ricinus communis, és Urtica Urens 5-ös hígításban.
napi 3*5-öt,amíg be nem indul, aztán 2*5-öt, és végül 1*5-öt. nekem nagyon bevált. Kép
birolili

Lina,
megkérdeztem volt csoport társamat az esetetekről.Az ő véleménye is az,h.a beszédben valószínűleg nem fogja Lilit zavarni a gégefedője mérete,inkább a nyelésben van funkciója!Kép

Lili,arról,h.Zsófi nem mond hangokat azt mondta ő is,h.légy résen!A babatalin majd beszélünk személyesen!Kép
mrege

Sziasztok!

Tenyleg rendben volt minden a kereszetelon, Kati nagyon jol viselte, csak a vegere nyugoskodott kicsit, mert almos volt. A vendegloben is jol elvolt, csak folyamatosan szorakoztatni kellett valakinek, masfel ora mulva elaludt a kezemben, amit maskor nem szokott. Nagyon elfaradt a kis draga, meg ugye akkor volt az alvoideje.Kép Szerencsenk volt az idojarassal is.
Kepek meg nincsenek, a keresztanya tesoja fotozott.

Lili, a 11-es IT-en volt a keresztelo, kar hogy nem tudtatok!
Jo sok otletet adtak a lanyok, nagyon jok ezek a szallok!Kép Biztos orulni fog a ferjed a meglepinek! Az en parom is iden lesz 30.Kép

Gosztola Gyongye honlapjan jot mosolyogtam.KépNem tudom eszre vetettek-e, hogy az uzletvezeto-tulajdonos holgy pozol a legtobb kepen, hol a szobaban, hol a furdoszobaban, a szaunaban, pezsgovel a medenceben...Kép De tenyleg gyonyoru a szallo es a kornyek is!

Seriff, ti hoztatok a hoesest?Kép

Erszenyes, latod nincs miert aggodni, Janika szepen fejlodik!Kép Mosogep.Kép

Kecsone, mit mondtak a szemeszeten?

Balim, gratula a forgashoz!

Roz, sajnalom!Kép Gyerekek hogy viselik?

Nagyon orulok, hogy ilyen talpraesettek vagytok! Ha maskepp nem megy, harcoljatok ki a jogaitokat a korhazban! En el sem birtam volna kepzelni, hogy Kati huzamosabb ideig tavol legyen tolem! Kb. egy ev mulva tervezzuk, hogy indulhat a kisteso prozse, de valoszinuleg visszajovok ide Bp-re szulni.

D.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Lina,
megkérdeztem volt csoport társamat az esetetekről.Az ő véleménye is az,h.a beszédben valószínűleg nem fogja Lilit zavarni a gégefedője mérete,inkább a nyelésben van funkciója!Kép

Lili,arról,h.Zsófi nem mond hangokat azt mondta ő is,h.légy résen!A babatalin majd beszélünk személyesen!Kép
mrege

Balim,
nekünk meg pont fordítva sikerült szombaton!KépDe azóta sem.A legújabb az,h."ülve" a két lábát meg feszíti és megemeli a fenekét.Így az ölemből is és a székjéből is kitornázza magát.Ezt viszont kitartóan gyakorolja.Ez most nagyon tetszik neki.KépKépEszti nagyon ügyes.Szerintem az a nehezebb,h.hasról hátra.Jól gondolom?Kép
mrege

Csajok!
Van valakinek jó kenyérreceptje?Kenyérsütőgéphez!KépTeljes kiörlésűt szeretnék sütni,de olyan mint a fűrészpor,amit most sütöttem!Kép
mrege

Seriff!

nem sokat írsz ma. Kép nem vagytok jól? Úgy értem a nátha?

Erszényes.,
Én el nem tudom képzelni hogy ez a pumpás orrjárattisztitó jó legyen...Nekünk 3 féle is volt, egyik sem ért semmit. Kép persze lehet hogy ez kivétel.
Gratula a szép kis súlyhoz. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Erszényes,
ügyesek vagytok, csak így tovább a hízással!
Nem emlékeztem rá, h írtad, h nem engedték le, csak ezért kérdeztem.

Mrege,
sztem is ez a legszomorúbb az egészben, h harcolni kell. Csak azt nem értem, ha van lehetőség, akkor miért kell érte harcolni. Ha harccal el lehet érni, akkor miért nem lehet nélküle is?

Pille,
ha a Lili által írt bogyók nem segítenek, akkor van még a Lac caninum CH 7-9 hígításban.

Nana,
tőlem meg is kérdezték a vérvesztés miatt, h nem akarnék-e átmenni sima szobába. Közöltem, h nem.
Próbálj beszélni a dokiddal a rossz tapasztaéataidról és hogy most nagyon elszánt vagy. Hátha segít majd, ha egyáltalán szükség lesz a segítségére. Az is lehet, h minden jól fog elsülni.

Dóra,
de jó, h minden jól sikerültKép

Leona itt sír az ajtó előtt (kizártam), lassan már nem bírom a túlzott ragaszkodását. Mindent lerámol, ledobál, földhözvág (nem engedhetem be ide) és nem hajlandó 5 percet sem kibírni nélkülem.

Kép
sygnum

Syg, uez van nálunk is, dobál, sír,rámol, tépked. Azt hittem,nehezen szokik vissza a kuckónkhoz.
Hajnalban is volt műsor, már azt mondtam nem bírom, de... Vettünk ám sílécet Neki jövőreKépKép!

Nana, Hanna jól van,én nem annyira, de majd csak túlélem. Igazad van, akkorkaként még Hanna is rugdalózóban volt,vagy inkább csak bodyban,mert meleg volt.KépMegvan a Sz.A telefonszáma? Sztem beszéld meg a dolgot a dokival, bár nekem sem ígérte meg a roomingot, azt mondta,ezt nem lehet előre lefoglalni....De egy próbát megér!

Dora, nem dehogy, sőt, látni sem bírjuk a havat!Kép

Erszényes csak így tovább, mérlegen ne is gondolkozzKép! Sztem akkor már egyszerűbb a porszívósat venni,és magadnak szívni, nem a géppelKép.

Pille, mi is két cicisek vagyunk,kb a 2.hét óta, ne izgulj!

Dettus, sztem a síelés nagyon jó sport,mindenütt átmozgat,friss levegőn vagy, csak jó idő legyen! Mi még nem lövettük ki Hanna fülét,majd ha Õ kéri, amúgy a védőnőnk is szúrja.

Kép
seriff

Sziasztok

Hazaértünk, szerencsére nem találtak Kata szeménél semmi problémát. Mikor odaértünk ,akkor kaptunk cseppeket a szemébe , pupilla tágitót és várni kellett 20 percet ,ezt nem tudom miért , de mégegy soron megkapta , mikor behivtak minket , doktor nő megkérdezte hogy mi a probléma , mondtam hogy folyamatosan becsipásodik a szeme / legalábbis addig amig meg nem kaptuk az egy honap várakozás utáni időpontot/és ennyi volt a vizsgálat, az aszintens megkérdezte a doktornőt hogy akkor minek kellett a pupillatágitás igy megnézte a szemfeneket is szerencsére nem talált problémát ott se , igy megusztuk a szem átmosást.

Seriff
Nagyon szép helyen voltatok. Mielöbb gyogyuljatok meg , nálunk is a két nagynak folyik az orra , eddig Kata még szerencsére nem kapta el.

Erszényes
Nagyon ügyesek vagytok , hogy igy növekedtek. Doktornőtök rendszeresen kijár ?

Pille
Nagyon szép Orsi baba
Még nem is gratuláltam nektek .

Balim
Gratulálok a forgáshos , és az uszás eredményetekhez is. Szerintem hátrol hasra forgás a nehezebb, de ez csak magán vélemény.

Kép
Kép
Kép
kecsone

Sziasztok,

délelőtt már írtam egy hosszút, de elszállt a szélben! Kép
Nem is tudom, mit írtam... Kép

Pille,
ugye azt írtad, otthon marad egy ideig Flóra Veletek? HOgy Kamillának mit meg nem enged Emese!! Szerintem én sem tudnám annyit nyúzni, de Tőle még ezt is elviselni, csak nagysokára kezd el nyűgösködni.

Erszényes,
nekem volt egy Chicco sima pumpás orrszívóm, de tényle -bocs!- szart sem ér. A Jávor dr.nő volt kint nálatok? Ki a védőnőtök? Szép gyarapodása van Janikának, ügyesek vagytok!
Szóval én is a porrszívósra szavazok.

MRege,
nekem feles (fehér és teljes kiőrlésű) recim van, élesztős. Ha érdekel, megkeresem.

Remélem lassan lesz változás a kórházban a hozzáállásban, jó lenne a köv. babát már itt szülni.

Nem tudom, még mit akartam írni, majd még este jövök, puszi Mindenkinek! Vesszen a hó! Kép

Kép

Kép
kobudo

sziasztok,
Birolili, Syg
Ezt most nem értem...Hogy is van ez a bogyó? milyen higítás? Kép
quill

Nana,
még nem nagyon tiltakozik, a törpegengszter miatt sem, szerintem a pumukli sem árt a lelkivilágánakKép
Nekem volt egy kis protkóm a kórházban, és már akkor mikor kiderült, hogy zöldül a magzatvíz, még azt sem tudtam, hogy fogok szülni, mi lesz a vége, megkérdezték, hogy akarok-e majd együtt lenni a babával, ha mindek ok lesz. én meg mondtam, hogy igen, és ha lehet kétágyasban. Már akkor mondták, hogy ez olyan kétágyas lesz, amiben egyedül leszek. Mondjuk előtte már hisztiztem, hogy nem tudok aludni (a 38. héten, biztos emlékeztek ráKép), aztán tudtuk, hogy az osztálytársam megy szülni, azt meg már mi kértük, hogy hagy jöjjön mellém, az egyik harmadik osztálytársunk anyósától, aki a főnővérhelyettesKép

Mrege,
nekem egy egész könyvnyi kenyérsütős receptem van, csak a nagy költözésben nem tudom, melyik dobozban.Kép

Ma be akartunk menni Kecskemétre, de ebben az időben nem akartam nyári gumis Suzukival elindulniKép
Helyette elmentünk a védőnénihez a kórházi beutalóért, meg lett Lili fenekén egy nagy lila folt, azt megmutatni. Azt mondta, fogalma sincs, mi lehet...

Mino,
hogy vagytok, régen írtál!!!!

Kob,
én mindig mikor elmegyünk a kórház mellett úgy kedvet kapok a következőhöz. Eredetileg úgy gondoltuk, hogy jöjjön, amikor akar, de azért most kicsit átgondoltam, szeretném kiélvezni egy kicsit Lilit, meg aludni pár hónapot éjszakaKép Nekem nagyon jó emlékeim vannak, jól éreztem ott magam.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ser, jó, h. már gyógyultok!

Mrege, köszi, h. megkérdezted, h. nem felejtetted el! Kép

Lina, én is így gondolom a kórháziakat! Engem is jó érzés tölt el, mikor arra járunk. Kép

Kecsone, örülök, h. nem találtak semmit Kata szemében! Kép

Most csak ennyit gyorsan, nem tudtam nagyon olvasgatni még....felébredt Nyuszka.
birolili

Seriff,
akartam kérdezni, hogy ugye nem túl valószínű, hogy Lilinek már három hónaposan jönne a foga? Ma már a harmadik váltás ruhában van, annyira összenyálazza magát, meg nem győzöm törölgetni a száját.
Mondjuk anyósom azt mondta, hogy Szláva még nem volt négy hónapos, mikor kijött a foga.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina,
Daninak is jött 3 hósan a foga és 4 hónaposan kint is volt az első 2. Kép Úgyhogy lehet. Kép Kép

KépKép
KépKép
nana09

Kob, igen Flóra itthon van, sőt kijelentette, hogy soha többet nem megy oviba. Itthon marad velünk, foglalkozik inkább a kistestvérrel. Kép
Jövő héten azért megpróbálom hátha megjön a kedve.

Lili, Syg, nekem is kifejtenétek bővebben a bogyós dolgokat? Tejem van, csak szeretném bebiztosítani magam, hogy két cici után, ne akarjon még egy harmadikat is Kép Vagy ez hülyeség? Fejni nem szeretnék, ha nem muszáj. Vagy az már túl kényelmes lenne? Kobudo, Te mint gondolsz?

pillle

Pille,
ez aranyos, ne akarjon két cici után egy harmadikatKép Fejni én sem szerettem, bár nincs is mit. Sőt, azt veszem észre, hogy egyre fogy a tejcsiKép Nekem a bogyók közül az Utrica jött be. Először három napig napi 4*5-öt szedtem, utána még kettőig 2*5-öt, és jó sok tejcsit csinált magamhoz képestKép

Nana,
akkor lehet, hogy megkukkolom Lili szájátKép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina,
szerintem azért is érdemes várni a következővel,h.a szervezeted újra feltöltődjön.
Nemcsak miattad,hanem a Kistesó miatt is.Õ is kaphasson annyi vitamint,ásványi anyagot..ilyesmit,mint Lili.KépMi ezért kb.2-3 évet szeretnénk várni a következővel.
mrege

Lina,
Zsombor is nyáladzik már egy honapja kb...de még nem látok semmit...Kép Na mit találtál?

szerintetek miért van az, hogy a pici fiam, minden szopit úgy kezdett ma, hogy fél óra sírás...és utána kezdett el szopizni?
quill

Lina,
ha lesz babatali megnézhetem majd azt a könyvet?

Kob,köszönöm!Igen,érdekelne!Ha jól tudom nem is szokták csak teljes kiörlésűből csinálni.Nem tudom mi miatt.De csak akkor keresd elő,ha te is próbáltad már,és tényleg jó!És persze nem tart túl sokáig,mert nem akarlak vele terhelni!Kép
mrege

Quill,
Regének is volt nyáladzós időszaka,meg olyan is,amikor nyűgösen rágta a kezét,de azóta sincs fogunk.Azt hallottam,h.ha a gyereknek annyi foga nőne,ahányszor azt hisszük,h.jön neki,akkor nem férne el a szájában.KépAkkor én is azt gondoltam,h.ez ránk nem vonatkozik,és mégis.Kép
Nem tudom miért csinálta a kicsi fiú ezt.Vannak dolgok,amikre soha nem jövünk rá,h.miért voltak,de elmúlnak.Kép
mrege

kob: igen a Jávor drnő az orvosunk és ő mondta ezt az orrszívót, de amúgy nekünk van itthon porszívós.
De ha tényleg nem jó a Chicco-s akkor nem veszünk. Amúgy apa szokta Janika orrából kiszedni a trutyit fülpucolópálcikával és azzal tényleg szépen kijön meg annyira nincs eldugulva hogy szegényt nagyon megijesszük. Kép
A védőnő: Németh Ákosné ő nagyon segítőkész.

KépKép
erszényes

Köszi Lina! Jól értem, hogy csak pár napig szedted, amíg úgy érezted, hogy szaporodott a tejcsi?

Mrege, ez a fog dolog nálunk is így volt. Hónapokon keresztül fogtunk mindent a fogzásra. Nyáladzást, nyűgösködést, mire 8 hónaposan kibújt az első. Kép

pillle

Seriff, ill. Seriff férj,Kép
biztos sokkal jobban tudja, de én ugy tudom a fog kibujása akár hónapokig elhuzodhat. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Lina, nyugodtan jöhet, de tényleg sokáig tarthat, míg meglátod, igazából születés óta úton vannak kifeléKép, Hanna sem volt még 4 hós,mikor alul kibújt 2.

Balim, még mindig nincs P? A feleségével beszéltem.Azt mondta, még adjak torokfertőtlenítőt. Ha meg nem múlik, akkor vigyem el.És kérdezte, nem jön-e a foga....
Eszter ügyi a forgássalKép!

Quill, Hanna is nagyon nyűgösködik, a szél?A foga? A nátha? Vagy újra itthon?Passz....

Erszényes, ha beszáradna, akkor egy kis spricc Fluimare, vagy Sterimare vagy anyatej, h feloldjaKép

Lina, Pille, én bizony visszateszem az elsőre ha még nyűgi, meg a másodikra újra, akkor ez 4 ciciKép.

Kép
seriff

Seriff, én is voltam így Flórával, azért szeretném bebiztosítani magam. Gondolom ilyenkor kellene a tápszert átgondolnom. Akkor már inkább végigmegyünk mégegyszer a cicisoron Kép

pillle

Mrege,
persze, hogy megnézheted, csak meg kell találniKép
Remélem lesz babatali, bár igazán még nem fixáltuk le, csak Cukker mondta, hogy neki jó az ápr. 1-2 hétvége.

Quill,
Lili is sokszor ordít szopi előtt, van, hogy cumisüveggel pár korty erejéig meg kell nyugtatni, és utána már bekapja a cicit. Syg-nél be is mutatta péntekenKép Nálunk ez akkor van, mikor már úgy kel fel, hogy nagyon éhes. Mivel nehezen szopizik, lehet, hogy már nincs türelme kivárni, hogy jöjjön a kajcsi.

Nana, Quill,
semmi fogat nem találtamKép Még csak fogra utaló jelet sem. Bár oldalt egy helyen nagyon fehér az ínye, de az olyan már vagy egy hónapja.

Seriff,
és így meddig tart nálatok a szopi négy cicivel? Nekünk eggyel tart általában 40 percig, és akkor eszik nagyjából 70 g-ot, még lenne benne, de már nem hajlandó tovább rágódni rajta.

Pille,
nem kellett pár nap sem. Reggel elkezdtem, négy óránként vettem be, előtte utána fél órával se enni, se inni nem szabad, és a 3. után lefeküdtem délután pihizni egy kicsit, és arra ébredtem, hogy mind a két cici teli van, szóval már első nap 3*5 elég volt, de szedtem tovább. Gondoltam holnaptól újra kezdem, hátha megint kicsit több lenne. Amúgy én már nem aggódok a tápszeren, este 200-at lenyomott a lányom, aztán még hajnal 2-kor 20 perc cici után 125-öt. A védőnő mondta is, hogy nem tudja, hova fér bele ennyi kajcsi, ráadásul jól is hasznosítja, mert csak 5 naponta kakil, és nem is hurkásodik.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

látom fog téma Kép

én is ma voltam utoljára 1/2 év mulva megyek llenőrizetetni

seriff
ha nem gond megkérdeznéd a férjed hogy ez fluor tabletta mennyire jó most vettem észer adri fogain hogy nagyon romlanak a gyerek orvosunk azt mondja hogy ez azért van mert nem eszik tejterméket és az ásványi anyag hiány amiatt romlanak és szürklnek a fogai ő fluor tablettát ajánlotta valami német vagy nem is tudom miylen terméket és azt modta hoyg lekisebb dózisban szedje adri szerited is ezt kellene vagy inkább kalciumot vagy mind a ketőt együt azért nem tudom hogy melyiket kellene mert ha foga igy romlik milyenk lehetne az egyébb csontjai fogat rendezserssen mos sőőt ma is féltubus fogrémet elhasznált annyiszor mosott fogat(elmexet használunk)
na ezt nem tudtam olyan jól leirni ahogy akartam de remélem tudtam érthető lenni
hát hanci biztos nagyon édes lesz a si lécen Kép jövöre már ő is élvezheti a sielést Képsajnálom hogy betegek lettetek
hanci kapott is gyógyit ? és ő mit csinált mig sieltetek vagy felváltva mentetek sielni apával ? szánkót vittétek ?

syg
kizárás .... ne is mond totál kivagyok ákitól ... eygszerűen kész rámnőtt mostmár olyan sinten ha már valki ránéz sirva menekül lhozzám és egyre jobban "irigykedik " mostmár ha nem vele foglakozom akkor addig sir és akkora könnyekkkel hogy hihetetlen és még az sem jó ám ha leülök vele csak uy jó ha kezemben van és állunk leginkább az ablak előtt nézzük a madarkat vagy kutyust és nincs előtte semmi torlasz mindenre fellmászik ágyakra székekre fotelbe bár már nagyjából megatnult lemászni de még sokszor lepottyan mondtam hogy kap egy bukósisakot
leoka hogy alszik mostanában ?

nana
most barátnőm átkerült baba-mamaszobába mert délután mentek haza babók szerintem bizti hogy lesz szabad szoba csak lehet hogy nem aznap ez tényleg gáz ...
ez az időjárás már engem kiakszt legfőképpen azért is mert leszkadt a csizmám talpa a multhéten a sárban igy félcipőben kellet ma a tombolo szélben a fogdokihoz mennem tök jó volt már nagyon várom a jó mleget

quil
nálunk is csinálta ezt áki nem tudtam azóta sem megfejteni bár ő csak éjszaka csinálta hogy sirt egy 1/2 órát és aztán kezdett el enni ezt kb olyan 3 hétig csinálta de nem tudom miért ...

lili
apa bizti nagyon fog örülni a meglepetésnek Kép
ez nagyon jó ötlet nálunk meglepi buli volt Kép tetszett neki nagyon vasárnap este egyszer csak beállitzott az egész család és az összes barát Kép nagyon meglepődőtt azért is mer kb 2 héttel hamarabb csinltuk meg és abszolut nem számított rá

kecsóné
örülök hogy nem találtak semmit nagyion jó hogy megusztátok az átmosást masziroztad neki ? vagy csak magától beindult ??
nagylányok hogy vannak ?? oviból nem hoztátok még haza az uj virust 4 nap hasmneés magas láz és hasfájás Kép niki még nem hozta haza de biztos hozni fogja Kép

balim
olyna nehéz erősnek lenni ....
sokszor elhatározom hogy én erős vagyok és elmondom neki hogy ez igy nemmegy ... de aztán még sem birom megtenni vagy ha megteszem akkor meg kétségbe esem hogy milesz ha soha többé nem kar visszajönni ... és sjna niki sem könnyiti meg dolgom nagyon sir az apja után és olyankor ugy sajnálom Kép
most szombaton mondtam neki hogy apa elmegy elköltözik és hogy ettől őt még szereti és jönni fog meg ő is mehet bármikor apához.. de ugy sirt és nemakarta elfogadni ha rá is megyek inkább hagyom hogy itt maradjon mert niki teljessen rámegy csak z nekem a rossz ....

kob
hogy haladsz a tanulással?? lányok teljessen meggyógyultak ??
most 7vége nem jó nektek

mrege
nekem van gépen kenyér reci majd átküldöm csak adj egy mail cimet

dora
nem találtok lakást ? vagy miért nem költöztök ?

cukker
hogy vagytok?? hogy döntöttél felébreszted adrikát este ??

Kép

Kép

Kép
roz23

Pille, Quill,
akkor mégegyszer a homeós tejszaporítás:
Urtica urens CH5 hígításban vagy/és Ricinus communis CH5 hígításban vagy/és Lac caninum CH5-7-9 hígításban (vmelyikben). 2-3 napig napi 4*5 golyó, aztán 2-3 napig napi 2*5 golyót szopogatni. Előtte-utána fél (negyed) óráig se inni, enni, fogat mosni, rágózni, nem szabad.

Ettől több lesz a tej, de ha babónak nem kell annyi, akkor fejés nélkül úgyis visszaáll annyira, amennyit rendszeresen kiszív. Igazából vésztartaléknak jó otthon tartani, ha véletlenül vmi miatt kevesebb lenne vagy éppen növekedési ugrás van.

Most csak ennyi időm volt.

Kép
sygnum

Ezt el kell mesélnem! Kép Kép Kép

Képzeljétek!

Ma este ráálltam a mérlegre, és 2kilóval kevesebbet mutatott - este!!!!!!! Nem hittem a szememnek, és mégegyszer ráálltam. Kép Az update nekem beválik ezek szerint. Mindent eszünk, csak nem mindegy, h. mikor. És még csokit is eszem... Kép

A meglepi is megvan: Lillafüred. Köszönöm Balim a sok segítséget! Kép
birolili

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: