A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Cleo,
köszi! Nem szenvedett látványosan vele Máté, de most már tudom, miért kelt éjjelente hat helyett fél négykor pár napja Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sis!
Szuper képek. Kedvencem az utsó alvós, nagyon édes, a szépszemű-n meg egyszerűen szivdöglesztő.Kép Reszkessetek csajok!Kép

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Köszi Kép
(Szerintem is szívdöglesztő) Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Már nyolc körül megjöttünk Anyukáméktól, de mire idejutottam, és visszaolvastam...

Rokica Kép Mégegyszer köszönöm én is a vendéglátást, én sem irigykedtem a pakolás miatt! Jófej David Kép
Zsuzsának gyors gyógyulást!!!
És mi is kimaradtunk, szóval mégtöbben voltunk!

Én is nagyon jól éreztem magam a talin, de nagyon sajnáltam, hogy közel sem tudtam mindenkivel beszélni. Erre is kéne egy jó recept.
Jut eszembe:
AyseKép a mandulás csókodból ettem vagy hármat, annyira ízlett, kéremszépen a receptet!
Andris is nagyot nőtt a kórház óta, én sajna azóta nem láttam, csak képeken. Ez meg természetesKép De nagyon jó, hogy most végre találkozhattunk!

ZitaKép Én is nagyon sajnáltam, hogy nem tudtál jönni, szabályosan csalódott voltamKép Remélem, legközelebb sikerül! És köszi a mailt, csak most kaptam meg, mert a profilomban a férjemé van bent, és ritkán nézi meg a leveleit.

Flocika Kép Nagyon klassz, hogy el tudtad hozni a zsákokat! Meg Magatokat Kép Andris kinyomós mutatványát elleste Gergő, és szombaton már ő is elkezdte Kép

Zsóf Kép A haspréssel kapcs. igazad van: Hamár én nem tornázom, csak Norbizom, akkor legalább ő csináljon valamit.
GöndörGergőnek BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!!!

Bodza Kép A képek nagyon jók, tényleg ügyi vagy! Tetszik az a kép rólunk Flociékkal Kép

MajolaKép Nagyon kedves vagy, Julcsi meg egy tündér Kép És tényleg - élőben minden babus még szebb!

Közben hétfő lett, úgyhogy:

TÜNDE! NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK NEKED!

Most nincs erőm folytatni, holnap jövök!

Jó éjt!
Judit+Gergő+Balázs

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Jóreggelt...

Borzasztó éjszakánk volt. Kép Zsuzsa belázasodott estére, ráadásul köhögésből átment taknyolásba, emiatt nagyon rosszul aludt, pedig kapott az éjszaka folyamán két kúpot is, amitől kidőlt, de pihenni mégis nagyon rosszul tudott csak. Kép Nekem meg muszáj volt fordítani, úgyhogy a vége az lett, hogy magamra kötöttem a kendőben, mert fekvő helyzetben állandóan felsírt, kendőben legalább csak a fejét emelgette, és úgy-ahogy, de aludt. Úgyhogy a hátam majd leszakadt mire befejeztem éjfélre, és a szívem majd megszakadt szegénykéért ahogy szürcsögött és próbált levegőt kapni az orrán keresztül. Éjfélkor elmentünk aludni a nagy ágyba, hát onnantól senki se aludt jól.

Olyan édes volt, még lázasan is állandóan kereste, hogy ki van mellette, és ha csak párnát talált, felsírt.

Reggelre lement a láza, most itt gőgicsél mellettem rekedten a bölcsőjében.

Remélem hamar kilábalunk ebből.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hencsi, igen, de nekem egy orvos nem orvos! Többhöz járunk, több véleményt hallunk, egyébként, a dokinő nem mondta, hogy tejfehérje érzékeny, hanem az allergológusunk mondta.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Göndörzsóf, köszi, megnézem majd!

Kép

Kép
prüntyi

Jó reggelt!

Gergők,
Kép

Havtünde,
Kép

Davallia,
Kép

Rókica,
nem lehetett egyszerű az éjszaka. Kép Szegény Zsuzsa, remélem, mihamarabb meggyógyul, úúgy utálom, mikor szegény picik szenvednek.

Máté kettőkor kelt. Kép Aztán meg másfél-kétóránként. Most egy hatalmas trotty után vígan énekel a habtapin, meg sem kottyant neki az éjszaka, annál inkább nekem Kép

Jut eszembe,
Bodza, Cinka,
ne udvaroljatok már, mert Apa féltékeny lesz! Ráadásul csajokra KépKép

Pusztok

Sisotris és Máté
21+5

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Benianyu,Annamami, Sis, és Mindenki köszi a bíztató szavakat, igyekszem odafigyelni magamra is...bár nagyon nehéz. A feje sem gyógyul igazán, hol jobb, hol rosszabb, állandóan vakarja, egy percre otthagyom, arra megyek vissza, hogy gyarapította a véres sebeket a fején. Az a baj, hogy sajnos ahány orvossal, védőnővel beszéltem szinte mindenki mást mond! Nem tudom eldönteni melyiknek higyjek....és csak kísérletezek a különböző krémekkel, hátha valamelyik tényleg használ.Kép

ma is fél 6 tól fent van, most aludt el megint 10 perce, de én ilyenkor már nem tudok aludni Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi,
fel a fejjel, egy évnél ez sem tart tovább, sokan mások meg még sokkal többet is kibírtak, úgyhogy Neked is menni fog! Kép
Remélem, ez valamennyire megvígasztalt. Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

És tudom, az majd lesz, de Te most vagy fáradt.
Erre Apa kedvenc mondását idézném:

Az élet szép, csak néha túl hosszúnak tűnik!

Az enyém pedig:

Az idő csak egy végtelennek tűnő illúzió.

Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Boldog szülinapot Havtunde!
És boldog névnapot kívánunk a Gergőknek!
Mielőtt elfelejtenénk.

Rokica
Nagyon sajnálom, hogy szegény Zsuzsát ennyire elkapta a kórság!

Cleo
Maja gyógyulásának örülünk.

Sisotris
Az alsó fogak mire teljesen kibújtak az asszem kb 2 hét körül lehetett, de lehet, hogy kevesebb. Így pontosan nem emlékszem. De azt mondják,hogy addig igazán nyűgös a dolog nekik, amig, áttörik a fogak az ínyüket. Aztán sem lehet egy leányálom gondolom, de az már nem olyan vészes.

Havtunde
A fölső fogak sokkal jobban megviselték szegényt. Lehet, hogy azért mert jóval nagyobbak a fölső fogai ugye, mint az alsó, de sajnos azok igen nehezen törték át az ínyet és sokáig elhúzódott a dolog. És baromira elege volt már sztem belőle.

Képzeljétek! Tegnap evett Marci répát,krumplit, husit. Főztem húslevest és adtam neki belőle, ahogy Prüntyi, meg Kuha ugye Te írtad?
És végre megette! Nem állítom, hogy rávetette magát, mint gyöngytyúk a tudjátok mireKép, de megeszegette nagy részét. Úgy örülök neki. Eddig csak gyümölcsöt volt hajlandó a fiatalember magához venniKép

Megyek kezdem a napot. A férjem elvitte tisztítóba a télikabimat. Azt hittem pár óra múlva elkészül. Ehelyett keddre ígérik. És ugye mától megint minuszok vannak. Így nem fogok sajnos sétálni, de remélem Benianyut esetleg át tudom csábítaniKép

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sis Kép

Juc, ügyi vagy, igen mi írtuk. Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Tünde Kép
Boldog Szülinapot neked.KépKépKép

Kuha és Jucc Kép
Világszép gergőknek meg Boldogságos Névnapot.KépKépKép

Rokica
ZsuzsababaKép
Szegény,gyógyuljatok hamar.Kép

Sis Kép
Köszi a képet,hát mit mondjak????Kép
Nyitott szemmel és szájjal sem jobb!KépKépKép
Legközelebb írok egy táblát,hogy csak a gyereket fotózzátok!KépKépKép
Máté zabálnivaló egyszerűen gyönyörű.Kép
Na és az a piros kertészgatyó!Kép

Mazsi 1/2 12-kor kelt,aztán óránként,másfél óránként reggelig.Kép
Hulla vagyok.Kép
Reggel még nagy vigyorogva lebukta(amit sose szokott!)és lepisilte a nagyágyat és most játszik.Kép
Szerintem elmegyünk pár napra megint a mamához,mert muszáj kialudnom magam,meg a kezem is rohadtul fáj a fáslizás ellenére is.
Férjem elvitte a csajokat suliba,nemsokára visszahozza az autómat,addig megpróbálok összecuccolni.
Gondolom szerda du.-ig maradunk.
Azért még benézek.
Pussz: annamami
annamami

Gergőknek -bocs!
annamami

Annamami, együttérzek! Kép Kép

Jaj, lányok, anyum bejelentett a kozmetikushoz, ma du el is jutok hozzá, végre! Utoljára a 7. hónapban voltam...Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Tünde, boldog születésnapot!

Jaaaaaaaaaj, és Tüncsikém ma 6 hónapos Kép
Még alszik...csak el ne szóljam magam! Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok.

Most csak bekukk.
Havtünde.
Boldog szülinapot.Kép

Minden Gergőnek boldog névnapot.

És köszönöm Meli nevében a 6hós köszöntéseket.Kép

ancsi26

Cleo, rosszabb is van, mint az alma.
Ime Julcsi és a cékla:
KépKép

Tündéknek boldog születésnapot!

KépKép

KépKép
majola

Flocika, Ayse, Sistoris!

(SZERINTEMKép Kép) Azt hiszem, hogy rátok hallgatok, és nem adok Gergőnek egy darabig háztartási kekszet.

Amúgy is olyan kétségbe vagyok esve, szerintem kevés Gergőnek a hami.
Ti is láthattátok a talin, hogy mit múvelt a gyümölccsel, meg a főzelékkel. Mindkettőt benyakalta, és simán evett volna még.

Szokásos napi kajamennyiség:
reggel kb. 260 ml tápszer
tízórai 2-3 alma v. körte v. vmi gyümi v. egy üveges bébikajás gyümi
ebéd 1 üveg bébikajás főzelék
uzsonna 1 üveg bébikajás főzelék
vacsi kb. 260 ml tápszer

Ehhez képest, tegnap reggeli szokásos, tízoraira megevett 3 almát a háztartási keksz-el (2-3 teáskanálny). Majd ebédre jött a húsilevesből a répa, krumpli, lé, húsi stb., kb. másfél üvegnyi bébikaja mennyiségben.
Aztán elmentem MEával csavizni, apának kikészítettem az uzsonnai főzeléket. De már ő is megjegyezte, hogy szerinte kevés Gergőnek az adott hami adagja, így 2 üveg bébikaját készítettem össze mondván, hogy eszik, amennyit eszik, a többit otthagyja, de legalább nem fog Apának hisztizni, hogy éhes még., Azt adta oda Gergőnek este fél ötkor.
Hívom apát kb. 6-kor, hogy mennyit evett meg Gergő belőle, és legnagyobb megdöbbenésemre (Mea a tanúm), Gergő szó nélkül benyakalta az egészet. Azt mondta, hogy még csak nem is látta rajta, hogy fáradna, vagy valami, vagy nem olyan intenzitással enné.
És biztos vagyok benne, hogy nem azért ette meg Gergő, mert Apa esetleg "tömte" belé. Hisz soxor etette már, és tudja, hogy mikor nem kell már a gyereknek.
Ezek után este fél 8-kor megitta még a szokásos 260 ml tápszer adagját.

Kész vagyok teljesen, nem hiszem, hogy ez a normális.
Ma a megszokott adagokat fogok adni neki, és ma vagy holnap irány a gyerekdoki, hogy akkor most mi legyen?

Már arra is gondoltam, hogy tudjátok, Gergőnek szednie kell a Maltofer cseppeket (vas), hátha az csinál neki ilyen étvágyat?!

Sis!
Olvadok Máté szép szemeitől, tényleg fantasztikusan szépek! Kép

Havtunde!

Boldog Szülinapot!

NÉvnap jókívánságokat köszönjük, bár Gergő Gergő, nem Gergely.
De a szándék a lényeg, és én ezt nagyon tudom ám értékelni!!!

kuha

Kép
kuha

Jó reggelt!

Gergőknek boldog névnapot kívánunk!KépKép
Tünde, neked pedig nagyon boldog szülinapot!KépKép

Cleo, Roki! Remélem hamar meggyógyulnak a picik!
Maja édesen kacsint!Kép

Sis!
Máté képsorozata tündéri, tényleg vadítóak a szemei!Kép

Zita!Kép
Köszönöm szépen! Ahogy olvasom, számodra sem ismeretlen a probléma, csak te türelmes voltál és nem sürgetted a dolgokat. Ezek szerint, előbb-utóbb sírni hagyás nélkül is átalusszák az éjszakát.
Én is úgy csinálom, ahogy leírtad, kialakult ceremóniánk van már a lefekvés előtt, éjszaka nem pelenkázom, és lámpa sem ég. Szerencsére Nati többnyire fel sem ébred, a szopikat félálomban végezzük.

Benianyu!
Gratula a szerkentyűhöz!
Pont a talin néztem, hogy olyan szép a hajad, és jó sok!Kép

Hencsi!
Nem leszel kopasz!Kép Nekem is elmúlt a hajhullás!Kép

Annamami!
Szegény kicsi Mazsi!Kép Remélem ma már könnyebb napotok lesz!Kép

Zsuzsa!Kép
Apa szerencsésen hazaért?

Ma hajnalban keltünk, Apa autóját összetörték és ma két autóval vittük szervízbe, hogy utána gyorsan tudjon menni dolgozni.
Nati annyira édes volt! Sajnos fel kellett ébresztenem, de nem haragudott. Kinyitotta a kis szemeit és már mosolygott! A kocsiban mindig hátul ülök vele, de miután most vezettem, végig beszélgettük az utat. Aztán egyszer csak csend lett és az én kis Makk MarcsimKépKép újra elaludt.
Most is alszik!Kép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Zsuzsa!
Szegény Julcsika, de drága!KépKépKép
Nagyon úgy néz ki, hogy nem tetszett neki a cékla!
Nati az almával csinált így!KépKép

Prüntyi!
Tündikének boldog fél évfordulót kívánunk!KépKép

Andi&Nati

Andi&Nati

KépKép
duda

Naa, hol a szövegem??

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Najó még1x

Juci,
köszi az infót!
Gratula Marcinak a hősies zöldségevéshez Kép

Annamami,
ne mondj semmit, rólam sokkal rosszabbak szoktak készülni Kép
Máté köszöni a bókot! Kép
Piros gatyó Corás darab.
Valami lehet a levegőben, írtam is feljebb, Máté is így kelt egész éjjel.
Jó pihenést, tényleg ráfér az emberre néha. Még jó, hogy anyukám fél óra sétával elérhető, majdnem minden nap ott lógunk délután Kép

Prüntyi,
én utoljára négy éve voltam kozmetikusnál KépKép
Boldog félszülinapot Tüncsinek!

Majola,
Julcsi is horrorniggert játszik ok Kép Mi is céklával akarjuk majd kezdeni az alma után, azaz inkább én, Mátét nem hiszem Kép De szerintem az finom, meg szép is Kép

Kuha,
szerintem ne akadj ki, adj Gergőnek annyit, mennyit kíván, tudják ők, mi kell nekik. Gergő ráadásul óriási mozgásfejlődésen megy most keresztül, nem csoda, hogy kell neki a kalória. Kép
Máté köszöni a bókot Kép

Duda,
neked is Kép
Makk Marcsi édes lehetett reggelKép
Apa autója Kép

Pusztok

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Jó reggelt!
ThomasanneKép

Benianyu!
Gratula a multifunkciós szerkezethez, biztos nagyon klasszKép

Sis!
Na, csak hogy végre felkerültek ezek a "majdnem elveszett" képek isKépKépKép, azért a kommentálás is megér egy mezei pirospontotKép
A legszupibb szerintem AnnamamiKép!!!
Gratula Máté 2. fogacskájához!!!
Azért a 1/2 4-es kádban ébresztés sem lehetett semmiKép Szegényke, jól elfáradhatott.
Mátéról a fotók csúcsszuperek!!! Mindegyiken nagyon édes, de nálam a "Szépszemű" a favorit, ez annyira fenomenális, hogy nem találok rá szavakat: egyszerűen GYÖNYÖRÛKépKépKép!!!

u.i: Udvarlást befejeztem, de amit mondtam, megmondtamKép!

PZita!
Nekem nagyon tetszett,amit írtálKépKép!

Prüntyi!
KITARTÁS Nektek!!
Tücsikének boldog 1/2 éves szülinapotKép!

Annamami!
MazsikádonKép tényleg látni lehet a fáradságotKép a fürcsis képen, Szegényke! Szerintem, amúgy tiszta Apuci, nagyon édesKépKépKép!
ÍnhüvelygyulladásKépKépKép! Tényleg vigyázz, hogy ne kerüljön gipszbe (ezt már Sis is írta, okosanKép), mert az elég kényelmetlen lehet így Mazsikával együtt. Nekem már volt 5x, persze Réka nélkül.
Menj rahabilitálódni AnyukádhozKép!!! RÁD FÉR!!
Mi is megyünk majd szerda este.

Cleo!
De jó, hogy már jobban van Majácska.
Almás képek nagyon édesek, főleg az utolsó fintorgósKépKépKép

Rókica!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz éjjeletek voltKépKépKép.
Zsuzsának jobbulást, meg persze Neked is a hátad miatt. Pihenj egy kicsit, ha tudsz!

Gergelyeket Isten éltesse a névnapjukonKép, a Gergőket majd novemberbenKép Tünde Neked, meg boldog szülinapotKép!!

Juci!
Gratula Marci kajcsizásáhozKép Hát nem hiába pasi, hús kell NekiKép!!!

Zsuzsa!
Julcsi és a céklaKépKépKép! De legalább illik a ruhájáhozKépKépKép!

Kuha!
Hát csak lesek, ezeken a mennyiségeken.
Ne hari, de ehhez nem tudok semmi jó tanácsot adni, Réka még csak most kezdte a gyümit.
De mindenestre kérdezd meg a dokit, lehet, hogy tényleg a vas a ludas!

Szép napot Mindenkinek!
C.

KépKép
cinka

Sziasztok!Kép

AnnamamiKép

Ne haragudj tényleg Te mondtad a sampont.
Olyan lüke vagyok de még olyan új volt mindenki ot hirtelen nekemKép
ÍnhüvelygyKépKépKép Jobbulást!!!
KipróbálomKép

Hencsi!Kép
Neked is kösziKép

Sis!Kép

Hát igen ez jó, hogy elmehetünk már apával kettesebn és ráhagyhatjuk másra Lívit.
Már 2 hónapos kora óta 2 hetente ráhagyjuk a nagyirraKép(anyós)

Cleo!Kép

Édesek az evős képekKép

Havtünde!Kép

BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK ÉN IS!!!Kép

Roki!Kép

További gyors jobbulást Zsuzsának!!!!!!!

Majola!Kép

Julcsi képei tök jók a céklával.Kép

Prüntyi!Kép

Boldog 6 hó fordulót TündinekKép

Kuha!Kép

Milyen lett a cípő Gergőre, jó a méret?Kép

Na rohanok, mert Lívi alszik addig csinálom a dolgomKép

Szép napot!

Mea
mea

Mea!

Nagyon durva, képzeld, pont végig ér a kis ujja a cipőben. Szóval ez mostanában jó rá, később már tuti nem lesz jó.
De hülye vagyok, mert itthon is hozzátettem a cipő talpát az övéhez, és mondom még egy kicsit nagy rá.
Erre belebújtatotm, és pont végigér a lába.
Nem is a külső, hanem a belső talpméretet kell nézni szerintem.
Na mindegy, lényeg, hogy jó, és Apának is tetszik!

Kép
kuha

Sis!Kép

Képek jók nagyon!!Kép

Kuha!Kép

Szerintm nem baj, hogy sokat eszik Gergő hisz ő pl. sokkal vékonyabb mint Lívi és tényleg rengeteget mozog, kell neki a sok sok kalória most nagyon ahogy Sis írtaKép

Mea
mea

Szaisztok!

Tünde!

Boldog szülinapot!Kép

Prüntyi!

Mindjárt irok mailt, lécci nézd majd meg lécci, hátha tudok segiteni, a többieket nem akarom untatni vele.

Duda!

Megnyugodtam, akkor nem teszek 1 darabig a hajhullás ellenKépKép

Kuha!

Ajsa csak anyatejes, ránézésre neki is felírta a doki a maltofert, napi 2*6 lenne az általa előirt mennyiség, de én gondolván magamban, h ránézésre nem tudja megállapitani, minimum 1 vérvétel kéne(szerintem) felülbiráltam az adagolást, 1*6 cseppet kap és hetente 3 max 4 nap...étvágya nem növekedett, szerencsére szorulást sem okozott, nemtudom ti mennyit szedtek belőle, de esetleg más dokival is nézesd meg ha magadtol nem mered csökkenteni a napi adagot vagy ilyesmi....nem okoskodni akarok ,de Ajsa ekcémája kapcsán 5-6 dokinál jártam, kb 8 félét mondtak....akkor elhatároztam, h amikor csak tehetem saját belátásom szerint kezelem a lányomat.
A tápis topicban Angi kisfiára kérdezz rá esetleg, h mennyit eszik, nekik is jelentősen megugrott az étvágy, miota főzelékezés van és nagyjábol 1 idosek a gyerekek.

Heni

Kép
hencsi

Kuha!Kép

Szerintem ha vastag zoknival adod rá, már hordhatja is, nem?
Vagy + még harisnya alá és úgy zoknival.
Örülök, hogy jó és végülis kicsit bélelt is, úgy hogy már simán felvehetiKép

Mea
mea

Hencsi!

HÁt ez baromi jó, én is ki vagyok akadva, mert nekem is ránézére írta fel. Nekünk is 2*5 az adagja, de mostanában este már nem adom neki (mert általában elfelejtettem), most viszont már tudatosan inkább kihagyom.
Mi is bementünk jan . végén a dokihoz receptért a neonfényes rendelőbe, és közölte, hogy elég halonvánka Gergő és ezt felírta. Semmi vérvétel vagy ilyesmi.
Azt mondta, 2 hónapig szedni kell.
Tény és való, tényleg sokkal fehérebb Gergő a többi babánál, de nem hinném, hogy vérszegény. Azon kívül csak az elmúlt kb. 2,5 hétben jellemző rá, hogy ennyire sír hami után.
Pl. én mindig ugyanabból a kis narancssárga tányérkából etetem, és amíg látja hami után a tányért, sírva nyúl felé. Szó szerint el kell dugnom a tányért.
Mindegy, úgyis lemegyek a dokihoz, és rákérdezek.

Más gyerekorvos itt nálunk nincs, csak ez az egy, úgyhogy nemigen tudom kitől megkérdezni. Kép

Mea!
Szerintem is tudja már Gergő hordani a cipőt. Tök jó, úgy örülök neki.

Mikor értél tegnap haza?

Kép
kuha

Kuha!

Úgy tudom, a tápszernek sokkal nagyobb a kalóriamennyisége mint a főzeléknek (hogy a többi tápértékről már ne is beszéljek). Szerintem ha úgy látod, nem elég neki a főzelék, próbálj neki még főzelék után tápszert adni, hogy igyon amennyi neki jólesik. Ha most van ő is a 6 hós növekedésugrásban (ami aktuális ha jól nézem a táblázatot), akkor most több kalóriára tart igényt. Ha aggódsz, kérdezd meg a dokit, de szerintem semmi kóros nincs abban hogy egy hat hónapos baba szeret enni. Kép

Egyébként mint Pzita is írta, mind az anyatej, mind a tápszer átlag kalóriaértéke kb 75 kcal / 100 ml. Ugyanennyi Hipp répafőzelékben csak 45 kcal van, tehát kb feleannyi.

Bizzál a gyerekben, hogy tudja, hogy éhes és szüksége van a kalóriákra. Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kuha!

Én is Pestre vittem a gyereket a többi dokihoz nálunk sincs választékKép, de látod okosabb nem lettem.
Ha jol értem 4 hos korotokban kaptátok a vasat, én azért adok a lányomnak belőle, mert olvastam a picik és kicsik c könyvben h 3-4 hos korára a legtöbb babábol kiürül az anyátol kapott vitamin és ásványi anyag készlet, igy szükség lehet mesterséges potlásra pl a vasnál....tehát ezzel a heti 3-4-szer adagolással szerintem a kapott is meg nem is elvvel rosszat nem csinálok..., kiváncsi leszek mit mond a dokitok, de Rokica véleményével egyetértek én is, ha a lányom tömni akarja majd a kaját magába nem fogom tiltani, hacsak nem dagi lesz, de Gergő messze van ettől ahogy nézem a képeketKép

Én még azt is nézném, h mennyit kakil, mert ugyebár a felesleg kijön mindenkiből, tehát ha nem rakja napjában 4-szer csordultig a pelust akkor valszleg kell neki ennyi kajcsiKép

Kép
hencsi

Sziasztok!

Andi, Cinka, Mea, Hencsi, Jucc, Dacallia, Sis, Juci, Annamami, Prüntyi, Majola, Kuha köszi a jókívánságokat! Kép

Benianyu, köszi, hogy Te is emlékszel, és légyszi javíts rajtam a tábliban! Kép

Pzita, Kép
A Sinlac kb olyan sűrű, mint a tejes tápi. Elég sokáig tartana bekanalazni egy üvöltő gyerek szájába. Persze próbálkozni lehet.

Cleo, Kép
Örülök, hogy Maja jobban van! Zitát pedig sodrófával nyújtottam, hogy ne legyen olyan dagi. Kép Most vehetem a nagyobb ruhákat. Kép
Maja milyen ügyesen tud kacsintani almaevés közben! Kép Kép

Sis, Kép
Gratula a 2. foghoz!
Képek és kommentárok szuperek, nameg a piros kertész Máté! Kép

Annamami, Kép
Nagyágy lepisilése és lebukása sztem egyértelműen azt jelenti, hogy hééé, nekem itt a helyem, most jól meg is jelölöm! Kép

Prüntyi, Kép
Boldog félévfordulót Tündikének! Kép

Majola, Kép
Bocs, de halálra röhögtem magam a céklás Julcsin!

Kuha, Kép
A Maltofertől biztos jobb az étvágya Gergőnek, de a megnövekedett mozgás miatt is ehet többet. Én is úgy tudom, ahogy Rokica is írja, hogy a főzelékben sokkal kevesebb kcal van, mint a tápiban.
Na, én meg jó kis barnának láttam Gergőt a talin! Kép

Andi, Kép
Én már nem ülök hátra Zitához, tök jól elvan a játékával vagy az alvással nélkülem is.

Tünde & Zita 24+3
Vendég

Jó reggelt! Kép Kép Kép

Tünde,
BOLDOG SZÜLINAPOT! Neked biztos szerencsés szám a 13! Kép

Utólag boldog névnapot a Gergőknek! És ma pedig Krisztiánoknak! Kép Kép

Sis,
Érdemes volt várni a bulis képekre, mert nagyon jók. Kép Nem beszélve a Mátéról készült képekről, azok szuperek! Kép Nagyon aranyos, ahogyan alszik az első képen! A sapkás közeli szenzációs. KépMicsoda szemek! Meg az összes többi is! Dühöngő is király! Kép
Gratula a második foghoz! Kép Jó, hogy nem viselte meg Mátét, csak kicsit kevesebbet aludtatok.
Apa sárkányos beszólása Kép
Régi Bourne-rejtély nálam akár 5-ös is. Nagyon jó film.
Revalid: szerintem lehet szoptatás alatt is szedni, gondolom utánajártam akkoriban, biztos nem szedtem volna be csak úgy. De sokat nem ér.

Hencsi,
Ez a ránézésre adag Maltofer ügy nagyon durva! Kép
A nyomtató EPSON DX 4850. Mi is néztünk Brothert, de ez szimpatikusabb volt, főleg, hogy tud fotót nyomtatni és egész jó minőségben, ki is próbáltuk este.

Ayse,
Nekem is vannak rossz érzéseim, hogy nehogy Danit elejtsem. Kép De mindig elhesegetem.

Cleo,
További jobbulást Majának! Hajrá második fog!
Olivabogyó nem volt a tésztasaliban? Mert amiatt nem kóstoltam meg. Kép Majd legközelebb, úgy is nagy sikere volt, a legközelebb bulira biztos vissza lesz tapsolva.
Almás kaland Kép Tényleg 1:0 az alma javára.

Rokica,
Zsuzsának további jobbulást! Remélem, hamar túl lesztek rajta. Sajnos nekünk közeli az élmény, mikor ilyen pici baba szenved! Kép

Juci,
Már át is csábítottál! Kép Megyünk! Kép
Marci nagyon ügyes, hogy megette a finom húsleves-főzeléket. Kép

Annamami,
Jobbulást a kezednek! Ha megteheted, akkor használd ki a Mama segítségét! Õ is biztosan örülni fog, hogy Marci sokat lesz vele.

Prüntyi,
Tündikének boldog félszülinapot! Kép Neked meg jó kozmit! Kép

Majola,
Julcsi és a cékla szenzációs!!! Szegény nagyon nem díjazta! Mivel keverted? Édes almával finomabb, hátha úgy megenné. Kép

Kuha,
Szerintem nem baj, hogy Gergő ilyen sokat eszik. Biztos lemozogja. És valószínű, hogy a vas is hozzájátszik a nagy étvágyához. Egyáltalán nem dagi, hanem nagyon arányos. És szerintem nagyon szép is! Kép Bár ez nem függ össze a kajatémával. Kép
Beni is nagyon sokat evett fél éves kora körül, óriási adag főzelékeket és gyümölcspépeket nyomott be. Nem lesz baj, ne aggódj!

Duda,
Köszi a bókot a hajamra,! Kép
Autó Kép Nati Kép Kép Kép

Cinka,
Köszi Kép

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Cinka,
köszönjük a bókot, és a gratulációt is Kép
Hát igen, Apa néha túlhajtja magát, és ilyen eszement módokon regenerálódik Kép
Ugye, hogy jó Annamami? Kép ANNAMAMI, EZ NEM VICC! Kép

Mea,
köszi Kép

Hencsi, Kuha,
ránézéses dokiktól kiráz a hideg. Tündéhez hasonlóan én is jó színben láttam Gergőt a talin, meg a képeken sem sápadt, nézd meg Mátét, ha a szín alapján ítélnénk, biztos nem vonzza a mágnest, azt mégsincs semmi baja.
Ismét osztom Róki véleményét, miszerint adj neki még tápit is főzelék után, tudják ők, mennyi kell nekik. Emlékezz, Megann aggódott, hogy milyen keveset eszik Léna, és az elfogyasztott mennyiség dacára milyen szépen gyarapodott! Ugyanez van nálatok is, csak fordítva Kép
Hencsinek is igaza van, én sem úgy veszem észre, hogy Gergő mindjárt elgurul Kép

Tünde,
köszönjük szépen Kép
Jelölés Kép

Benianyu,
nektek is köszi a bókokat Kép
Hál' istennek valóban jól viselte Máté, jókedvű maradt, meg minden, csak többet volt kézben, meg a nagyágyban Kép
Revalid húgomnak bevált, én is látom a haján, hogy csodát művelt vele. Mondjuk kérdés, hogy a te hajad mikor nem szép... Kép Még a kórházi dzsimihendrixes fazon is nagyon bejött Kép

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sis
És igen! Nem hitted, de mégis.....
Én vagyok az iwiwes ismeretlen, de lehalt az oldal nem tudok üzenetet küldeni.

Még jövök!
Nem fenyegetés, ígéret!

Kép
Kép
thomasanne

Prüntyi

Tündinek boldog 6 hónapos fordulót!!Kép

Kuha
Szerintem se aggódjál Gergő étvágya miatt. Amit Rokica írt sztem jó ötlet, hogy főzelék és gyümi után egyen még tápszert, ha kíván. Azt mondják a fél éves babáknak még nagyrészt az anyatej/tápszer a fő táplálékuk amúgy is.
Egyébként Marci sem eszik sokkal kevesebbet sztem, bár ő inkább a tápszert preferálja. És annak a tápértéke magasabb, mint írták a lányok. Én most nem számoltam ki, de az ő napi mennyisége
reggel 150 ml tápszer
délben kb egy üvegnyi gyümölcs
4-kor 150 ml tápszer
7-kor fekvés és este és reggel 6 között 2X240 ml tápszer. Nagyjából ennyi.
A vastól amúgy nő az étvágy. Nekünk is ránézésre a dokinéni tanácsolta,hogy adjak neki napi 10 cseppet. Annyira én sem örülök az ötletnek, főleg, hogy sztem Marci tök kis barna bőrű. Bár nem tudom, hgoy az alapból barna bőrű babákon hogyan mutatkozik meg a vashiány. Lényeg a lényeg napi 8 cseppet kap jelenleg. Adom neki egy darabig, aztán konzultálok dokinénivel, hogy talán elhagyhatnánk. Úgyis jön a tavasz.

Köszönjük,hgoy velünk örültök a zöldség evészetnekKép

Kuha
Gergőnek milyen cipellőt vettél? Kocsicipőt?

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Hát lányok, már a fejem se a régi! Tisztára úgy fájt, mint amikor a tavasz szokott közelegni. Annyira bíztam benne, erre most meg sűrű hóesés van. Lehet, hogy ez már a jégkorszak?

Szerdán Lili a Nagykovácsi Önkormányzat március 15.-i megemlékezésén fog szerepelni. A szüleim jönnek megnézni. Tagnap láttam, a Stahl konyhájában egy jó kis receptet, azt fogom megfőzni, egy kicsit továbbgondolva. Aki unja, ugorjon! Kiklopfolt, sózott borsozott csirkemellet meg kell tölteni reszelt sajttal, felgöngyölni. Kis csigákat vágni belőle, fogpiszkálóval átszúrni és teflonban kisütni. Eddig Stahl (illetve Buday). A visszamaradt olajban megfuttatok egy kis fokhagymát, felöntöm fehérborral, elpárolom az alkoholt belőle. Tejszínnel, kevés liszttel besűrítem, Só, petrezselyem ízesíti. Rizst főzök mellé, a salit a szüleim hozzák. A húgom Norbizik, de ha jól értettem, ezt még ő is eheti, legfeljebb a rizs kimarad.

Nyúlné Kép!
Annyira jól sikerültek az uszis képeid! Kisnyúl tüneményes rajtuk. És az a fotó a pici babával! olyan gyönyörűek a színek és annyira harmonikus az egész kép, a babával, a vízzel. Azóta is sokszor látom magam előtt. Nagyon tehetséges vagy!

Ayse

ayse

Ha már kijavítottam Tünde korát, íme egy friss táblázat. Kép Rég volt már fent. Kép

<pre>
Anyuka Baba neve Baba szülinapja Súly, hossz Kórház Tesó (ha van) Kor / Lakóhely Baba kora
Aniko47 Balázs Született 2005.07.27 3300 gr, 49 cm 5 éves bátyó van 32 hét + 5 nap
Szmercsa Bátor Született 2005.08.06 2800 gr, 49 cm Szt. János Első baba 25 év / Budakalász 31 hét + 2 nap
Falina Jázmin Tímea Született 2005.08.07 2850 gr, 52 cm Schöpf-Mérei Első baba 27 év / Bp III. 31 hét + 1 nap
Duda Natasa Született 2005.08.07 3250 gr, 54 cm Schöpf-Mérei Első baba 29 év / Bp XIII. 31 hét + 1 nap
Zsófy Lilla Katalin Született 2005.08.10 3100 gr, 53 cm Pándy Kálmán Első baba 22 év / Bcsaba 30 hét + 5 nap
Vrucsincá Olivér Született 2005.08.16 3080 gr, 49 cm Pécsi Szül.Klinika Első baba 28 év / Baja 29 hét + 6 nap
Baby20 Petra Született 2005.08.22 3740 gr, 53 m Sárvári Önk. Kórház Első baba 21 év / Bő 29 hét + 0 nap
Kóbor Csaba Született 2005.08.23 3080 gr, 52 cm Szt. István Gabriella 2003.08.28 30 év 28 hét + 6 nap
Nemesek Kornél Született 2005.08.23 3100 gr, 53 cm Bajcsy-Zs Trisztán 2000.06.15 27év / Budaörs 28 hét + 6 nap
Pocakpacni Bálint Ádám Született 2005.08.29 3400 gr, 56 cm Szent Imre Daniella 1998.11.20., Marcell 2004.04.21. 25év / Bp.XIII 28 hét + 0 nap
Csikken Roland Született 2005.09.01 3055 gr, 55 cm HIETE Első baba Dunaharaszti 27 hét + 4 nap
Barbapapa Leon Született 2005.09.01 4070 gr, 54 cm Péterffy Noel 2004.04.17 29/ Bp. XI. 27 hét + 4 nap
Kuha Gergő Született 2005.09.03 3700 gr, 57 cm Kútvölgyi Első baba 26 év / Mogyoród 27 hét + 2 nap
Mea Lívia Született 2005.09.06 3950 gr, 56 cm II. Női Klinika Első baba 27 év / Verőce 26 hét + 6 nap
Angelani Erhard Született 2005.09.06 2720 gr, 51 cm HIETE Első baba 28 év / Újpest 26 hét + 6 nap
Rokica Zsuzsanna Született 2005.09.07 3950 gr, 58 cm Szt. István Első baba 30év / Újpest 26 hét + 5 nap
Cleo Maja Született 2005.09.08 3000 gr, 53 cm Szent István Első baba 32 év 26 hét + 4 nap
Juci6 Márton Született 2005.09.09 4200 gr, 60 cm Schöpf-Mérei Első baba 26 év 26 hét + 3 nap
Bab Kristóf Született 2005.09.09 3200 gr, 53 cm Szent István Első baba 27 év / Angyalföld 26 hét + 3 nap
Majola/ Tzsuzsa Júlia Sára Született 2005.09.09 3290 gr, 53 cm Szent István Első baba 35 év 26 hét + 3 nap
Ancsi Melitta Született 2005.09.11 2950 gr, 53 cm Miskolci Semmelweis Első baba 26 év / Miskolc 26 hét + 1 nap
Bodza Sarolta Született 2005.09.13 2940 gr, 54 cm Szent István Első baba 25év / Bp XIII. 25 hét + 6 nap
Bkriszta Kincső Emese Született 2005.09.13 3740 gr, 55 cm Schöpf-Mérei Ivett 1994.02.02 36 év / Csepel 25 hét + 6 nap
Prüntyi Tünde Enikő Született 2005.09.13 3990 gr, 60 cm Szent István Első baba 27 év / Veresegyháza 25 hét + 6 nap
Megann Léna Született 2005.09.14 3050 gr, 53 cm Szent István Első baba 26év / Budapest 25 hét + 5 nap
Spanci Kevin Született 2005.09.14 4160 gr, 54 cm Győr Első baba 29 év / Győr 25 hét + 5 nap
Cinka Réka Született 2005.09.15 3090 gr, 52 cm MÁV Első baba 33 év/ Szigetszentmiklós 25 hét + 4 nap
Viki27 Péter László Született 2005.09.16 3850 gr, 53 cm Pécsi Szül.Klinika Első baba 27 év / Pécs 25 hét + 3 nap
Thomasanne Tamás Született 2005.09.19 4100 gr, 57 cm Szent István Első baba 27 év /XIII. ker 25 hét + 0 nap
Dudukly Pálma Született 2005.09.22 4050 gr, 60 cm MÁV Első baba 34 év / Isaszeg 24 hét + 4 nap
Manka7 Jack Született 2005.09.22 3630 gr, 57 cm Schöpf-Mérei Első baba 31 év / Bp. IX. 24 hét + 4 nap
Havtunde Zita Született 2005.09.23 3740 gr, 52 cm Győr Első baba 32 év / Győr 24 hét + 3 nap
Márti27 Péter Bendegúz Született 2005.09.23 2850 gr, 51 cm Keszthelyi Városi Kórház Első baba 33 év / Budapest 24 hét + 3 nap
Nyúlné Márton Született 2005.09.28 3360 gr, 50 cm Péterffy Első baba 28 év / Bp XI. 23 hét + 5 nap
Jucc Gergely Született 2005.09.29 3500 gr, 56 cm MÁV Balázs 2002.07.05 33 év / Bp XX. 23 hét + 4 nap
Penna Tamara Született 2005.10.02 4350 gr, 54 cm MÁV Kevin 2003.06.13 31 év / Újpest 23 hét + 1 nap
Ayse Andris Született 2005.10.02 3800 gr, 56 cm MÁV Lili 2001.04.28 35 év / Nagykovácsi 23 hét + 1 nap
Davallia Anna Katalin Született 2005.10.04 3050 gr, 50 cm Miskolc Megyei Első baba 27 év / Miskolc 22 hét + 6 nap
And Eszter Született 2005.10.04 2400 gr, 49 cm I. Női Klinika Első baba 30 év / Bp 22 hét + 6 nap
B_brigi Barnabás Született 2005.10.04 2850 gr, 52 cm MÁV Marcell 2003.10.24 34 év / Dunakeszi 22 hét + 6 nap
Göndörzsóf Bulcsú Született 2005.10.07 3890 gr, 59 cm MÁV Gergő 2004.01.24 27 év / Budakalász 22 hét + 3 nap
Jatka Dóra Judit Született 2005.10.07 4050 gr, 53 cm Péterffy Első baba 28 év 22 hét + 3 nap
Sisotris Máté Bendegúz Született 2005.10.12 3650 gr, 58 cm Szt. Imre Első baba 26 év / Bp. III. 21 hét + 5 nap
Ppanna David Született 2005.10.12 3300 gr, 50 cm Algír Első baba 25év / Algír és Bp 21 hét + 5 nap
Napsugár012 Dorka Napsugár Született 2005.10.12 3250 gr, 52 cm Miskolc Megyei Első baba 27 év / Miskolc 21 hét + 5 nap
Katka Marci Született 2005.10.12 2950 gr, 50 cm Miskolc Megyei Első baba 27 év / Miskolc 21 hét + 5 nap
Judy68 Dominik Született 2005.10.13 4250 gr, 52 cm Dél-Pesti K. Edina 1997.03.12 és Martin 2001.10.18 37 év / Csepel 21 hét + 4 nap
Dóri_bp Viktória Dorottya Született 2005.10.14 3550 gr, 56 cm Uzsoki Gergő 1998.07.03 28 év / Újpest 21 hét + 3 nap
Hari Lili Dóra Született 2005.10.14 4200 gr, 58 cm Szt. István Első baba 30 év / Bp. XIX 21 hét + 3 nap
Benianyu Dániel Született 2005.10.15 3050 gr, 52 cm Szt. Imre Benjámin 2001.08.24 34 év / Bp. IV. 21 hét + 2 nap
Heni Ajsa Csenge Született 2005.10.30 2720 gr, 53 cm Schöpf-Mérei Első baba 29 év / Erdőkertes 19 hét + 1 nap
Annamami Márton Áron Született 2005.11.09 3230 gr, 56 cm Budai Honvédkórház Első baba 30 év / Bp. II. 17 hét + 5 nap
</pre>

benianyu

OOoooooo Boooocs!

A Thomasból és az Anne-ből nem hoztam volna ki az igazi nevedet! KépKépKépKépKép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok lányok!
Andrisnál vére megtaláltam a gombot,hol kell egy kicsit kikapcsolni.Most alszik végre,ugyan vasalni és takarítani kellene, kicsit benéztem hozzátok.Aztán megint annyit kell olvasnom,hogy írni nem marad időm.

Rokica!
Zsuzsinak jobbulást,remélem nem a bulin szedett össze vmit.Még egyszer köszi a lehetőséget,hogy ott lehettünk.

Cleo!
Azt írtad nem jött be az alma.Nem volt nagyon savanyú?Olyan sok féle alma van,vmi édes fajtát reszelj neki.
Valaki azt írta,hogy megpárolva turmixolta le.Nem értem miért kell párolni?Az a kevéske vitamin is lebomoljon belőle?Én csak üveg almareszelőn lereszelem,időnként banánnal dúsítom.Késöbb majd teszek bele gabonapelyhet.

Majola!
Nagyon édes Julcsi a céklás képen.Még jó,hogy a céklafolt egész könnyen kijön a ruhából.Bezzeg az alma.Apropó ruha.Jó lett amit a vendégségbe vittél annak a 2 éves kislánynak?

Prüntyi!
Kozmetikus.De jó neked,rajtam is már nagyon jönnek a ragyák.Lehet,hogy lassan meg fog jönni.Pedig nagyon élveztem,hogy 16 hónapja nincs gondom.

Anris kikívánkozik a kiságyból.Na nem volt egy nagy alvás.Bocsi,mennem kell.
Szép napot mindenkinek.

Floci
Kép

Kép
flocika

Ha már kijavítottam Tünde korát, íme egy friss táblázat. Kép Rég volt már fent. Kép

<pre>
Anyuka Baba neve Baba szülinapja Súly, hossz Kórház Tesó (ha van) Kor / Lakóhely Baba kora
Aniko47 Balázs Született 2005.07.27 3300 gr, 49 cm 5 éves bátyó van 32 hét + 5 nap
Szmercsa Bátor Született 2005.08.06 2800 gr, 49 cm Szt. János Első baba 25 év / Budakalász 31 hét + 2 nap
Falina Jázmin Tímea Született 2005.08.07 2850 gr, 52 cm Schöpf-Mérei Első baba 27 év / Bp III. 31 hét + 1 nap
Duda Natasa Született 2005.08.07 3250 gr, 54 cm Schöpf-Mérei Első baba 29 év / Bp XIII. 31 hét + 1 nap
Zsófy Lilla Katalin Született 2005.08.10 3100 gr, 53 cm Pándy Kálmán Első baba 22 év / Bcsaba 30 hét + 5 nap
Vrucsincá Olivér Született 2005.08.16 3080 gr, 49 cm Pécsi Szül.Klinika Első baba 28 év / Baja 29 hét + 6 nap
Baby20 Petra Született 2005.08.22 3740 gr, 53 m Sárvári Önk. Kórház Első baba 21 év / Bő 29 hét + 0 nap
Kóbor Csaba Született 2005.08.23 3080 gr, 52 cm Szt. István Gabriella 2003.08.28 30 év 28 hét + 6 nap
Nemesek Kornél Született 2005.08.23 3100 gr, 53 cm Bajcsy-Zs Trisztán 2000.06.15 27év / Budaörs 28 hét + 6 nap
Pocakpacni Bálint Ádám Született 2005.08.29 3400 gr, 56 cm Szent Imre Daniella 1998.11.20., Marcell 2004.04.21. 25év / Bp.XIII 28 hét + 0 nap
Csikken Roland Született 2005.09.01 3055 gr, 55 cm HIETE Első baba Dunaharaszti 27 hét + 4 nap
Barbapapa Leon Született 2005.09.01 4070 gr, 54 cm Péterffy Noel 2004.04.17 29/ Bp. XI. 27 hét + 4 nap
Kuha Gergő Született 2005.09.03 3700 gr, 57 cm Kútvölgyi Első baba 26 év / Mogyoród 27 hét + 2 nap
Mea Lívia Született 2005.09.06 3950 gr, 56 cm II. Női Klinika Első baba 27 év / Verőce 26 hét + 6 nap
Angelani Erhard Született 2005.09.06 2720 gr, 51 cm HIETE Első baba 28 év / Újpest 26 hét + 6 nap
Rokica Zsuzsanna Született 2005.09.07 3950 gr, 58 cm Szt. István Első baba 30év / Újpest 26 hét + 5 nap
Cleo Maja Született 2005.09.08 3000 gr, 53 cm Szent István Első baba 32 év 26 hét + 4 nap
Juci6 Márton Született 2005.09.09 4200 gr, 60 cm Schöpf-Mérei Első baba 26 év 26 hét + 3 nap
Bab Kristóf Született 2005.09.09 3200 gr, 53 cm Szent István Első baba 27 év / Angyalföld 26 hét + 3 nap
Majola/ Tzsuzsa Júlia Sára Született 2005.09.09 3290 gr, 53 cm Szent István Első baba 35 év 26 hét + 3 nap
Ancsi Melitta Született 2005.09.11 2950 gr, 53 cm Miskolci Semmelweis Első baba 26 év / Miskolc 26 hét + 1 nap
Bodza Sarolta Született 2005.09.13 2940 gr, 54 cm Szent István Első baba 25év / Bp XIII. 25 hét + 6 nap
Bkriszta Kincső Emese Született 2005.09.13 3740 gr, 55 cm Schöpf-Mérei Ivett 1994.02.02 36 év / Csepel 25 hét + 6 nap
Prüntyi Tünde Enikő Született 2005.09.13 3990 gr, 60 cm Szent István Első baba 27 év / Veresegyháza 25 hét + 6 nap
Megann Léna Született 2005.09.14 3050 gr, 53 cm Szent István Első baba 26év / Budapest 25 hét + 5 nap
Spanci Kevin Született 2005.09.14 4160 gr, 54 cm Győr Első baba 29 év / Győr 25 hét + 5 nap
Cinka Réka Született 2005.09.15 3090 gr, 52 cm MÁV Első baba 33 év/ Szigetszentmiklós 25 hét + 4 nap
Viki27 Péter László Született 2005.09.16 3850 gr, 53 cm Pécsi Szül.Klinika Első baba 27 év / Pécs 25 hét + 3 nap
Thomasanne Tamás Született 2005.09.19 4100 gr, 57 cm Szent István Első baba 27 év /XIII. ker 25 hét + 0 nap
Dudukly Pálma Született 2005.09.22 4050 gr, 60 cm MÁV Első baba 34 év / Isaszeg 24 hét + 4 nap
Manka7 Jack Született 2005.09.22 3630 gr, 57 cm Schöpf-Mérei Első baba 31 év / Bp. IX. 24 hét + 4 nap
Havtunde Zita Született 2005.09.23 3740 gr, 52 cm Győr Első baba 32 év / Győr 24 hét + 3 nap
Márti27 Péter Bendegúz Született 2005.09.23 2850 gr, 51 cm Keszthelyi Városi Kórház Első baba 33 év / Budapest 24 hét + 3 nap
Nyúlné Márton Született 2005.09.28 3360 gr, 50 cm Péterffy Első baba 28 év / Bp XI. 23 hét + 5 nap
Jucc Gergely Született 2005.09.29 3500 gr, 56 cm MÁV Balázs 2002.07.05 33 év / Bp XX. 23 hét + 4 nap
Penna Tamara Született 2005.10.02 4350 gr, 54 cm MÁV Kevin 2003.06.13 31 év / Újpest 23 hét + 1 nap
Ayse Andris Született 2005.10.02 3800 gr, 56 cm MÁV Lili 2001.04.28 35 év / Nagykovácsi 23 hét + 1 nap
Davallia Anna Katalin Született 2005.10.04 3050 gr, 50 cm Miskolc Megyei Első baba 27 év / Miskolc 22 hét + 6 nap
And Eszter Született 2005.10.04 2400 gr, 49 cm I. Női Klinika Első baba 30 év / Bp 22 hét + 6 nap
B_brigi Barnabás Született 2005.10.04 2850 gr, 52 cm MÁV Marcell 2003.10.24 34 év / Dunakeszi 22 hét + 6 nap
Göndörzsóf Bulcsú Született 2005.10.07 3890 gr, 59 cm MÁV Gergő 2004.01.24 27 év / Budakalász 22 hét + 3 nap
Jatka Dóra Judit Született 2005.10.07 4050 gr, 53 cm Péterffy Első baba 28 év 22 hét + 3 nap
Sisotris Máté Bendegúz Született 2005.10.12 3650 gr, 58 cm Szt. Imre Első baba 26 év / Bp. III. 21 hét + 5 nap
Ppanna David Született 2005.10.12 3300 gr, 50 cm Algír Első baba 25év / Algír és Bp 21 hét + 5 nap
Napsugár012 Dorka Napsugár Született 2005.10.12 3250 gr, 52 cm Miskolc Megyei Első baba 27 év / Miskolc 21 hét + 5 nap
Katka Marci Született 2005.10.12 2950 gr, 50 cm Miskolc Megyei Első baba 27 év / Miskolc 21 hét + 5 nap
Judy68 Dominik Született 2005.10.13 4250 gr, 52 cm Dél-Pesti K. Edina 1997.03.12 és Martin 2001.10.18 37 év / Csepel 21 hét + 4 nap
Dóri_bp Viktória Dorottya Született 2005.10.14 3550 gr, 56 cm Uzsoki Gergő 1998.07.03 28 év / Újpest 21 hét + 3 nap
Hari Lili Dóra Született 2005.10.14 4200 gr, 58 cm Szt. István Első baba 30 év / Bp. XIX 21 hét + 3 nap
Benianyu Dániel Született 2005.10.15 3050 gr, 52 cm Szt. Imre Benjámin 2001.08.24 34 év / Bp. IV. 21 hét + 2 nap
Heni Ajsa Csenge Született 2005.10.30 2720 gr, 53 cm Schöpf-Mérei Első baba 29 év / Erdőkertes 19 hét + 1 nap
Annamami Márton Áron Született 2005.11.09 3230 gr, 56 cm Budai Honvédkórház Első baba 30 év / Bp. II. 17 hét + 5 nap
</pre>

benianyu

Sziasztok lányok!
Andrisnál vére megtaláltam a gombot,hol kell egy kicsit kikapcsolni.Most alszik végre,ugyan vasalni és takarítani kellene, kicsit benéztem hozzátok.Aztán megint annyit kell olvasnom,hogy írni nem marad időm.

Rokica!
Zsuzsinak jobbulást,remélem nem a bulin szedett össze vmit.Még egyszer köszi a lehetőséget,hogy ott lehettünk.

Cleo!
Azt írtad nem jött be az alma.Nem volt nagyon savanyú?Olyan sok féle alma van,vmi édes fajtát reszelj neki.
Valaki azt írta,hogy megpárolva turmixolta le.Nem értem miért kell párolni?Az a kevéske vitamin is lebomoljon belőle?Én csak üveg almareszelőn lereszelem,időnként banánnal dúsítom.Késöbb majd teszek bele gabonapelyhet.

Majola!
Nagyon édes Julcsi a céklás képen.Még jó,hogy a céklafolt egész könnyen kijön a ruhából.Bezzeg az alma.Apropó ruha.Jó lett amit a vendégségbe vittél annak a 2 éves kislánynak?

Prüntyi!
Kozmetikus.De jó neked,rajtam is már nagyon jönnek a ragyák.Lehet,hogy lassan meg fog jönni.Pedig nagyon élveztem,hogy 16 hónapja nincs gondom.

Anris kikívánkozik a kiságyból.Na nem volt egy nagy alvás.Bocsi,mennem kell.
Szép napot mindenkinek.

Floci

Kép

Kép
flocika

Kép
flocika

Bocsi,de nekem is rosszalkodik.

Kép
flocika

Bocs, de olyan idióta ma ez a babanet! Simán elküldte kétszer a táblázatot! Most jó sok helyet foglal Kép

benianyu

Bocs, de olyan idióta ma ez a babanet! Simán elküldte kétszer a táblázatot! Most jó sok helyet foglal Kép

benianyu

Hencsi!

Nekem is ugyanezt mondta a doki, hogy 3-4 hó körül kiürül belőlük a sok vitamin, meg minden. Ezért fordul állítólag elő sok hasonló korú babánál, hogy vasat írnak fel neki.

Kakitéma: Gergő NEM rakja teli naponta 3-4 a pelust, max. 2-szer kakil, de inkább egyszer.

Tünde!

Nemcsak Te láttad barnának Gergőt a talin, hanem Nyúlné is, de csak azért , mert múlt héten volt 2 nap, amikor gyönyörűen sütött a nap, jó sokat sétáltunk, meg a kertben aludt kint, és megfogta a pofiját a napocska.

Sis, Juci6!

Nektek is tök igazatok van, akár csak Rókinak! Nem is az a bajom, hogy gurul Gergő, sőt szerintem elég kis vékonyka, hanem (ne nevessetek ki, lehet , hogy most hülyeséget mondok/írok), de attól félek, hogy hozzászokik a kis gyomra a hatalmas adag kajához, és akkor már nincs megállás.
Én ennek a fordítottjából indultam ki, amikor nekünk felntőtteknek is, amikor néhány napig kevesebbet eszünk, egy picit összeszűkül a gyomrunk.

Juci6!
Igen, Gergőnek kocsicipőt vettem, a komoly, járásra kiképzett (Siesta ) cipőre ráérek még szerintem. Csak úgy vagyok vele, hogy ha egyik napról a másikra itt a jó idő, és lekerül róla az overral, akkor nem tudok mit adni rá mondjuk egy nadrághoz.
A C&A-ban vettük tegnap Meával. És nagyon jó ára volt, 2.350 Ft volt.
Addig is "gyűjtök" a kb. egymillió forintos cipőkre, amit majd akkor adok rá, ha elkezd járni. Kép Kép Kép Kép Kép

Teszek fel képet róla:
Kép
Kép

Kép
kuha

Prüntyi

Tündinek boldog 6 hónapos fordulót!!Kép

Kuha
Szerintem se aggódjál Gergő étvágya miatt. Amit Rokica írt sztem jó ötlet, hogy főzelék és gyümi után egyen még tápszert, ha kíván. Azt mondják a fél éves babáknak még nagyrészt az anyatej/tápszer a fő táplálékuk amúgy is.
Egyébként Marci sem eszik sokkal kevesebbet sztem, bár ő inkább a tápszert preferálja. És annak a tápértéke magasabb, mint írták a lányok. Én most nem számoltam ki, de az ő napi mennyisége
reggel 150 ml tápszer
délben kb egy üvegnyi gyümölcs
4-kor 150 ml tápszer
7-kor fekvés és este és reggel 6 között 2X240 ml tápszer. Nagyjából ennyi.
A vastól amúgy nő az étvágy. Nekünk is ránézésre a dokinéni tanácsolta,hogy adjak neki napi 10 cseppet. Annyira én sem örülök az ötletnek, főleg, hogy sztem Marci tök kis barna bőrű. Bár nem tudom, hgoy az alapból barna bőrű babákon hogyan mutatkozik meg a vashiány. Lényeg a lényeg napi 8 cseppet kap jelenleg. Adom neki egy darabig, aztán konzultálok dokinénivel, hogy talán elhagyhatnánk. Úgyis jön a tavasz.

Köszönjük,hgoy velünk örültök a zöldség evészetnekKép

Kuha
Gergőnek milyen cipellőt vettél? Kocsicipőt?

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: