A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Én egyáltalán nem használok mikrót, bár lehet, hogy ez butaság. Az égadta világon mindent megoldok a villanytűzhelyemmel.

Na tényleg lépek!

ayse

Tünde,
szép álmokat Kép

Ayse,
nem butaság. Simán jó dolog szerintem. Kép

Na jó éjszakát mindenkinek!

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Kati!
Jaj de édes Kornél, s milyen ügyesen tartja a szájátKép

Andi, Bab!Kép
Köszi a bókot!

Sildike!
SharpeiKépKépKép
Bazsika síszerkóban nagyon vagány, s milyen idilli az a Yucca a háttérbenKépKép

Zsuzsa!
Hú, Julcsika mellett aztán igyekezni kell a pasiknak!!!KépKép
Osztom véleményed azzal kapcsolatban, amit az anyaságról írtálKép

Andi!
Natikád csúcs édes ezzel a cumival, s még az ásványvizes palack is illik hozzá (mármint színben) KépKép

Flocika!
Nagyon aranyos a KispasidKép
Hát Neked sem unalmas az életed három gyerkőc mellettKépKépKép

Barbi!
A macskusz bírta tovább, vagy Leon???
Nagyon vadító ebben a piros pizsibenKépKépKép

Juci!
ÁÁÁÁÁÁÁÁ, már van lövésedKépKépKép
Hmm, nagyon jól hangzik, már át is javítottam a táblábanKép
A gólyahíreknek én is mindig örülök, s együtt szurkolok a VárandósokkalKépKépKép
Szopizás befejezéseKép De ahogy Te is írtad, ez is nagyon szép dolog, hogy eddig sikerültKép
Még jó, hogy Marcidnak ízlik a tápszerKép

Ayse!
Húgod story-ja is elég megrázó lehetettKép

Sis!
Nem lehet, hogy a Nagypapa humorából azért Beléd is "szorult" egy kevéske?KépKép
Apa milyen édesKép

Na, jó éjszakát!
C.

KépKép
cinka

Na, mi van, mindenki alszik???????
Akkor jó éjszakája volt mindenkinek?
Nálunk ok volt, 1/2 8-ig aludtak, Leon felkelt ciccizni egyet, de persze már durmol, rögtön vissza is aludt.
Az a rossz ebben a 1/2 8-as kelésben, hogy Nolcsit felkelti, de Õ már nem tud visszaaludni.
Régebben 1/2 9 körül kelt Leonka és Noel is, az jobb volt.
Na de mit 'panaszkodom' én itt, egy szavam sincs, mert éjszaka nincs sírás!

Ayse, Sis!
Macska-papagáj jól megvannak, nem zavarják egymás köreit. Hál istennek a cica nem próbálja levadászni a madarat.
Öcsém itt lakik a szomszédban, neki is van egy cicája, na ő pl. rendszeresen próbál barátkozni Rudival.
Érdekes módon a papagáj imádja öcsém macskáját, kiabál neki hogy "Nico cica gyere ide, cic-cic-cic". A mi cicánknak még a nevét se hajlandó megtanulni, nem hogy szólna hozzá.......

Cinka!
Hát természetesen Leon, tépte volna még egy darabig....

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Jó reggelt Kép

Cinka,
aki már látott minket együtt, azt mondja, össze kéne minket kötni Kép Egyébként csak azóta nagy a szerelem, amióta külön lakunk. A két dudás, meg az egy csárda tipikus esete, tudod KépKép

Barbi,
Megnézném, ahogy Rudi cukkolja Nico cicát Kép Valszeg azért érdekli jobban, mint a tiétek, mert a macska is közömbös iránta, ezért nem érdekes számára. Kép Azért vigyázzatok, nehogy Nico cica elérje a célját, bár, ha meggondoljuk, vannak ott kemény karmok és egy vaskos csőr is Kép

Pusz

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Flocika!

Természetesen neked is szól a meghívó, mint mindenkinek aki ebbe a csoportba tartozik. Kép Írj nekem emailt a rokica kukac yahoo pont com-ra és küldöm az infót.

Megannról,

Én is csak annyit tudok mint Ayse, nagyon remélem Megannéknál minden rendben van vagy lesz, és hogy nem örökre tűnt el közülünk. Megann rajta van a telefonos listán, ennélfogva a tali meghívó neki is ment. Mivel nem reagált rá, gondolom nem aktuális. Sokat gondolok rá/juk, és tényleg nagyon szorítok hogy minden rendben legyen.

Anyaságról:

Érdekes módon engem "anyatigrisessé" tett az anyaság. Azelőtt nagyon kis elnéző voltam, mindig mindenkinek megbocsátottam, sőt, meg se haragudtam. Lehet pszichológusban ideális, de személyes kapcsolatokban úgy éreztem, nem mindig válik a javamra, hogy tudják rólam, béketűrő ember vagyok, és ezt sokszor ki is használták szerintem. Most ez változott. Sokkal szókimondóbb vagyok, könnyebb "nem"-et mondanom (még mindig nem megy zökkenőmentesen, de könnyebb). Szóval én karakánabb lettem mióta Zsuzsa megszületett, és inkább a sarkamra állok, nem hagyom magam/magunk.

Annamami:

Kitartást. Mint oly sok minden mást ezt is kinövi! Kép A szó szoros értelmében. Zsuzsa most kezd visszaállni valami normál mennyiségű szopira. Most nagyon beállt... 7-kor már alszik, legközelebb 10-11-kor jelentkezik, aztán 1-kor, aztán 3-kor és onnan megint alszik pontban negyed hétig. Ezt most már egy ideje beállította magának, de azért remélem még fog csökkenni a szopik száma. Kép Negyed hétkor kel, aztán nyolckor újra elájul, és alszik kb félórát. Most is éppen ebben a fázisban van.

Pelenka:

Nekünk eddig a Babylove vált be leginkább. Nemrég vettem egy csomag liberót, hát nagyon megbántam, mert OLDALT (!) ahol gumírozott, folyt ki belőle a cucc, és nem egyszer, nem kétszer, hanem szinte minden alkalommal. És nemcsak a kaki, hanem a pisi is. Ilyen egyik pelenkával sem történt meg azelőtt, és én végigpróbálgattam az összeset. Szóval nagyon mérges vagyok a Liberóra, már csak kettő van belőle, és aztán maradok a jól bevált Babylove-nál.

István:

Szomorúan látom, hogy ilyen sok negatív élmény volt ott. Szerintem tényleg írjátok be az Istvános topikba, olvassák a hozzászólásokat, és hátha lesz valami eredménye. Nem?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Havtunde,
OMFG ROTFL KépKépKépKép

Muszáj az emberbe belefojtani a reggeli kakaóját???
Megnéztem a nyuszis múvikat KépKépKépKépKépKép

Te gyilkos! Kép

Pusz

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Hmm...

Kakaó...

Nem is olyan rossz ötlet. Kép

De hol vannak ezek a nyuszis múvik? Én is szeretnék kakaót prüszkölni!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!

Márti!
PelenkaKépKép

Zsuzsa!Kép
De szépet írtál! És igaz minden sora!Kép
A játékot a színeiről és a formájáról ismertem fel. Nekünk nincs ilyen típusú játékunk, kicsit drágállom. Felrakok pár újabb képet Natasa tegnapi játékáról. Ezeket látva mindig meggyőzöm magam, hogy nincs szüksége nagyon drága játékokra.

Barbi!
Leon nagyon csini a piros ruciban!Kép
Szegény macsek, ő mintha annyira nem élvezné az ismerkedést!KépKép

Floci!
Andriska nagyon édes, ahogy vigyorog!Kép

Cinka!
Köszi!Kép

Ayse!
HugiKépKép

Manka!
Szia! Jól éreztétek magatokat? Jack hogy van? KépTesssséék mesélni!!!

Szóval Nati és a terítő:

Jaj, de fincsi!
Kép

Hamm bekapom!
Kép

Jaj, mi történt??
Kép

Andi&Nati 30+2

Andi&Nati

KépKép
duda

Ayse, Sistoris!

Íme a curry-s csirke receptje, de ez sehol sincs Sistoris curry-s pulykájához.
MÁr le is írtam a receptet, ki is fogom próbálni.

Nos:
Mennyiséget nem írok, mert mindenki annyit csinál, amennyit gondol.

Hozzávalók:
brokkoli
curry
csirkemell
gépsonka
1 nagy doboz tejföl
lilahagyma
fokhagyma
sajt

A brokkolit szokásos módon megfőzöm egy picit.
A csirkemellet és a gépsonkát (de lehet bármilyen más sonka, sőt, szerintem húsos szalonnával sem lehet rosz) csíkokra vágom, majd
olajon elkezdem pirítani. Közben hozzáadom a curry-t, és az apróra tört fokhagymát.

A rózsáira szedett és megfőtt brokkolit leteszem a tepsi (vagy jénai) aljára. Erre rakom rá a már kész curry-s csirekmell csíkokat.
Majd jöhet a lilahagyma. Én apró kockára szoktam vágni, mint amikor mondjuk pörkölthöz pirítom, de ha csíkokra vágjátok, úgyis jó, és mindezek tetejére szórom.
Végül a tejfölt elkeverem a reszelt sajttal, és jól megöntözöm ezt az egészet vele.
Úgy szoktam csinálni, hogy maradjon reszelt sajt, és még azt is külön a tetejére teszem.
És zsupsz, mehet a sütőbe. Nem kell neki túl sok, amíg szépen megpirul a sajt.
De hát ezt úgyis tudjtátok. Kép Kép Kép

Megj: én nagyon fokhagymás vagyok, úgyhogy azt nem sajnálom ám belőle Kép
Ja, és lehet, hogy legközelebb kipróbálom úgy, a tejfölbe még egy tojást is elkeverek.

Egy baj van vele, bármennyire is lecsepegtetem a brokkolit, sajnos mikor kész van a kaja, nagyon sok lé áll a jénaiban. Úgyhogy azt le szoktam önteni róla.
Tényleg nagyon fincsa, még az apukám is ezt mondta, aki nagyjából a jó kis magyaros ételeken kívül semmi mást meg nem eszik. Szóval ezt sem, alap esetben, de addig erőltettem, míg megkostólta, és tényleg nagyon ízlett neki.

Barbi!

Leon zabálnivaló a macskával! Kép

Kép
kuha

Duda!

Nati nagyon helyes a terítővel, nagyjából, mintha Gergőt látnám a kiságyban a rácsvédővel.

EGy csomószor gondolkodtam, hogy minden baba szinte ugyanazt csinálja. Tanulják ezt valahol? Kép Kép Kép

Kép
kuha

Jó reggelt!

Képzeljétek, kiváltottunk gyógyszertári testápolót a Tofinak, mert megint nagyon száraz, érdes és piros volt a bőre a pofiján és a karján. Tegnap este egyszer bekentem vele, és mára már teljesen helyrejött. Természetesen az én képemen is ki kellett próbálni, és az egyébként mindenre kipirosodó és érzékeny bőröm is nagyon szerette. Mit nekem Vichy!!!Kép Szóval mindenkinek tudom ajánlani. Receptre kb. 100 forint volt.
Nekünk az olívaolaj is nagyon bevált, csak az macerás, csöpög mindenfele, ráadásul a ruhákból se nagyon lehet kiszedni.

Flocika,
Édes a kis huncut, kacagó Andrisod!

Barbi,
Hát igen, Leonnak is jól áll a vadító piros!
Rudi nagyon jó fej lehet!!!

Andi,
Az a harmadik kép, eszméletlenül aranyos!

Hmmm, kakaó, és persze pont most nincs itthon!!!Kép

Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

RÓki,
továbbküldtem a nyuszis mélt Kép

Duda,
Máté is mindig a terítő mintáit vakargatja Kép

Kuha,
tuttifrankó lehet a recept! Megcsinálom valamelyik nap, úgyis sajtos brokkolit akartam Kép Az meg aztán végképp egyszerű!

Brokkolit ugyanúgy pár percig kell főzni, tűzálló tálba teríteni, szerecsendióval-sóval-borssal ízesített besamel-mártásba kétféle (sima és füstölt) sajtot reszelni, ezzel nyakonönteni, még sajt rá, és mehet a sütőbe pirongatni Kép Nagyon fini.

Az apukák már csak ilyenek Kép Enyém a hét minden napján babgulyást, pörköltet, paprikás krumplit meg sült húst enne... KépKép

Bab,
testápoló tippet köszi, én is megkérdezem Kép

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sis!

Most aztán annyit "ettünk", hogy nagyon megéheztem. Pedig gyüminapon van Kép, a gyümölcsön kívül mást nem ehetek. Kép
Sebaj, majd holnap Kép

Fincsák ezek a kaják, besamel-mártásos brokkolit, amit te írtál, én is szoktam csinálni, ráadásul ugyanígy, csak én egyfajta sajtból szoktam. De nem rossz ötlet, így is kibróbálom majd.

Lányok, ha már a testápolónál tartunk, Ti milyen popsikrémet használtok?
Nekem a legelején még a doki felírt valami gyógyszertárit, amit sehogy nem lehet levakarni a gyerekről, úgyhogy hamar lecseréltem Bepanthen-re.
Viszont k..ra drága, a 100 gr-os 1700 Ft, és nagyjából másfél-két hétig elég.

Most kaptam egy receptet a barátnőmtől, ez valami boraxinos krém, összesen kerül 77 Forintba. Baromi jó, tényleg tök jól beszívja a gyerek bőre.
Csak egy gondom van, valami nem stimmelt a recepttel, és a gyógyszertárban a csaj majdnem meglincselte a férjemet, hogy hogy lehet ilyen hülye a doki, hogy ezt felírja, stb., és még szerencse, hogy vidéki a doki, mert ő bizony elmenne hozzá, és jól elmagyarázná neki.
Lényeg, hogy valami összetevő nem stimmelt, és nem tetszett neki.
Azért odaadta a krémet, de felírta a telcsiszámot, hogy ha mégsem fogadják el a receptet, akkor vissza kell mennünk.

Amit nem értek, hogy a barátnőm lánya másfél éves, az elejétől kezdve ezt a receptet váltja ki, és soha semmi probléma nem volt.
Na mindegy.

Szóval nem használ valamelyikőtök ilyet? S ha igen, mi van a recepten?

(én az én dokimat ugyan meg nem kérem, mert úgy veszem észre, hogy az a jó, amit ő ír fel, aztán slussz - passz. )

Köszi!

Kép
kuha

Sis!
Ugyanígy csinálom a tepsis brokkolit, csak a besamel helyett egész egyszerűen tejfölbe keverem a cuccokat. És imááádommm!!!Kép

Kuha!
Ezt a currys-brokkolist én is kipróbálom, nagyon jól hangzik!

Jó ez a babanet, a konyhai tudományom ugrásszerű fejlődésnek fog indulni, ha még sok ilyen klassz receptet olvasok itt. (Apa majd lepődik nagyokatKép) Múltkor Ayse joghurtos, zacsis csirkéjét is megjegyeztem magamnak! Kép

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Na, ilyen éjszakánk sem volt még. Julcsi félóránként felsirt, aztán cumival vagy cicivel visszaaludt, de most elég fáradtak vagyunk. Mi lehet ez? Szegény nagyon nyűgös most is, nem csodálom, ilyen éjszaka után.
Ti adtok a babának homeós chamomillát? Én 8-10 napig adtam aztán tegnap nem, féltem, hogy túl sok lesz már. Lehet, hogy attól nyűgös? De akkor vajon azért, mert hozzászokott, vagy azért, mert fájt nélküle a nemlétező fogacskája?

Róki, amúgy ugyanúgy működik, mint Zuszsa, 6-negyed 7 felé kel. Azt könnyen ki lehet találni, mit csinál olyankor. Már az én ágyamban van, van helye (ha nincs itthon apa, egébként elég szűkös), forgolódik és ... nyomja egymás után a fekvőtámaszokat (ne nem karból, hanem lábbal szökkenve). Negyed héttől fél nyolcigKépKép aztán megint elalszik egy órácskára.

Mentek minden receptetKép

Julcsi ugyanilyen pózból szúrta ki tegnap az ágytakarót, mint Nati a teritőt. én sem veszek többet ilyen játékot, megfogadtam, csak már olyan vásárolhatnékom volt. Ha nincs itthon Apa, mindig rámtör.

KépKép

KépKép
majola

Zsuzsa!
Jaj, ti szegények!
Szerintem a homeos cuccokhoz nem lehet hozzászokni, vagy igen?
Szegénynek biztos a foga fáj. Dentinoxot nem próbáltad most?

Kuha!
Mi az elejétől fogva gyógyszertári pospsi kenőcsöt használunk és nekünk bejött. Van egy kis szaga, de ettől eltekintve jó. OTKI van a dobozára írva és sárgás színű. Én könnyen letudom törölni Nati popójáról pampers törlőkendővel.
Nagy ritkán előjön egy-egy piros pötty, azt bekenem sudocremmel és másnapra el is tűnik.

Bab, Sis!KépKépKép

Andi&Nati

KépKép
duda

Kuha,
én semmit nem kenek Máté popójára.

Ohhh, jön apa, ideengedem dolgozni Kép

Pusz

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Duda!
Na, amit Ti használtok (OTKI van a dobozra írva, és sárgás színű),ezt kaptam meg most én is, és ez tényleg tök jó. Mondom, mostmár én is ezt használom. Megnéztem, és nekem is ez van ráírva.

Viszont amit nekem a legelején a doki felírt, az lehet, hogy nem is kimondottan gyógyszertári, mert most megnéztem, van doboza is, zöld színű, és ez van ráírva:

Unguentum Infantum

Na ez az, amit nem bírta levakarni a gyerekről, nem szívta be a bőre.

Kép
kuha

Sis!

Érdekes, az elmúlt másfél hétben Te vagy a második, akitől ezt hallom.
Először egy kicsit furcsálltam, mert azt gondoltam,hogy azért kellenek ezek a kencék, hogy a pisi-kaki ne csípje ki a popójukat, ill. környékét.
De akitől először hallottam, azt mondta, hogy soha semmivel nem keni a kislányt, és még csak ki sincs pirosodva.
Megjegyzem tényleg nem volt, mert pont megnéztem egy pelus cserét.

Erre most te is ezzel jössz... Szóval egyre jobban gondolom, hogy van benne valami, és nem lesz a gyereknek semmi baja, ha nem kenném.
Lehet, hogy ki fogom próbálni.

Kép
kuha

Kuha,
nekünk kék színű volt a doboz, Gyermekkenőcs volt a magyar neve, és Naturland termék volt. Tényleg elég ragaszkodó fajta, és el sem lehet kenni rendesen... Szerintem ezek alatt nem szellőzik úgy a bőrük, és különben is mindig letöröljük nekik, így nem is olyan vészes az a pisimennyiség, ami rajtuk marad. Anyukám mondta, hogy nem kente semmivel a popónkat, csak néha Neogranormonnal, ha piros lett, az egy nap alatt helyrehozta. A második hónapban kezdtem én is így csinálni, és tökéletesen igaza volt anyunak, nem lesz piros. Ha meg olyan ételt eszem, amitől igen, tényleg segít a Neogranormon.

Pusz

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Íme a dühöngő:

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Popsikenőcs:

Mi elejétől fogva gyógyszertárit használtunk, amit ott kevertek ki, ilyen zsíros, sárgás színű. Nagyon jó. Aztán múltkor mikor helyettes dokinéni volt, megint felirattam, és ő rosszul/mást írt fel, úgyhogy a gyógyszertáros vakarta a fejét és végül azt a kék Naturlandot adta. Na jól ki is pirosodott vele Zsuzsa feneke, csúnya lett, gondolom érzékeny is volt. Akkor szerváltam Angelanitól a Sudocremet, amiből még a kórházban kaptunk egy icipici tégelyt, és nagyon jó volt, csak sokkal drágább mint a gyógyszertári. De kipirosodott fenékre jobbnak tűnt. A Sudocrem 2 nap alatt rendbehozta a popóját, mondjuk próbáltam szellőztetni is minél többet.

Egy szó mint száz: a Naturland nem vált be.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica,
Sudocrem valóban épp olyan jó, mint a Neogranormon.

Dühöngő nagyon jó, mekkora helye lett Zsuzsának Kép
Ötletrabló vagyok egyébként, mi is ilyet csinálunk Máténak a szoba egyik felén Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ha már annyi szó esett a drága kontra olcsó játékszerekről, megmutatom Tofim egyik kedves játékát.
KépKép

Kép
Egy kiszuperált klaviatúra. Egy napig áztattam hipós vízben, jól kisikáltam, alaposan kiöblítettem. Imádja püfölni. Lehet, hogy informatikus lesz?Kép

Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

Sziasztok!

Most jöttünk meg a drnénitől, megméricskélte Maját. 7kg és 66cm és holnap lesz 6 hónapos. Hát nem egy óriásbébi, de a doki szerint gyönyörű és gusztusos(?!). Foga még mindig csak egy, de már nagyon duzzadt az inye alul is és felul is. Tegnap este elég nyűgös is volt, gondolom emiatt, éjjel kétszer kelt a szokásos egy helyett, de ez még túlélhető, ha ennyivel megússzuk a fogzást. Ime egy kép A Fog - rólKép (a tegnap esti vernyákolás, tökéletes lehetőséget adott a fogacska fotózására):

Kép

Kuha!
Én is az eleje óta az OTKI krémet használom, ami ugyan kicsit büdi, de nagyon szép tőle Maja popója. Nekem a dokinő is mondta, hogy a csak anyatejes babáknak elvileg nem csipi ki a popsiját se pisi, se kaki. De mivel Gergő már kajálgat midenfélét szerintem inkább kenjed neki.Kép Mindjárt megyek a piacra brokkoliért, meghozta a kedvemet a recepted a főzőcskézéshez.Kép

Roki!
Akkor elő a beretvával, szombaton babaúszás! Majd péneteken mesélek róla részletesebben is.Kép

Sildi!
Maja az ellenanyagtól sárgult ennyire be, amit a vércsoport összeférhetelenség miatt termelt a szervezetem (nem Rh+ -, hanem az én O+ vérem az ő A+ vére ellen amit az apjától örökölt). A gond csak az, hogy most már van ellenanyag a véremben és ha a köv. baba sem az én vércsoportomat örökli, akkor ez a tortúra sajnos megint elkerülhetetlen lesz.Kép

Majola!
Fantasztikus a kiscsajszi a fekvőtámaszával.Kép Drukkolok, hogy a fogacska is hamar előbújjon és ne kelljen szenvednie sokáig (és, hogy Anyát is hagyja aludniKép).

Cleo

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Bab,
Tofi, a felelős IT menedzser KépKépKép

Cleo,
fogacska csudaszép Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Rókica,
Ez a dühöngő nagyon tuti! Időnként szerintem nekünk felnőtteknek is jól jönne!Kép

SisKép

Cleo,
Na, jó, most már Neked is hiszünk, tényleg ott van az a fogacska!Kép Be kellett húznom a sötétítőfüggönyöket, hogy megcsodálhassam, mert annyira tűz a nap a monitorra, hogy semmit nem látok. Nagyon szép!

Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

Rokica!
Húúú, ez nem semmi!Kép
Jó nagy téren "dühönghet" Zsuzsa!KépKép

Bab!
Tofi nagyon édes!Kép
Milyen tudományosan nézi a billentyűzetet!KépKép

Kuha!
Ez a krém jó lesz, meglátod!Kép

Cleo!
FogacskaKépKép
Maja tényleg gusztusos kis baba!Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok.
Ilyen nincs.
Nagy nehezen válaszolgattam mindenkinek és elszállt.
Hú de mérges vagyok.Kép
Ha lesz időm megpróbálom megint.

ancsi26

AncsiKépKép
Ne a babaneten írd, ide csak a kész irományt másold be, mert ez sajna gyakran előfordul!KépKép

Andi&Nati

KépKép
duda

Én is irtam, az is eltűnt. De csak annyi volt, hogy:

Sisotris!

Van még négy csomaggal a habtapiból, 10 db van egy csomagban, 790, ha kell!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok lányok!

Hogy tudtatok reggel írni? Nekem este óta szarakodott a Babanet, de így legalább meg tudtam csinálni itthon gyorsan mindent.

Duda, Tünde, Mea mail ment.

Barbi
Bazsika idén már kipróbálja a síelést. Egyáltalán megismerkedik vele, hogy milyen is. Szerintem még nem fog tanulni, csak Apa meg a nagypapa fogják húzogatni őt, esetleg a lábuk közés veszik és egy-egy kis lejtőn lecsúsznak vele, hogy ráérezzen a dologra. Aztán ősztől megy majd a III. kerületi száraz pályára. Ott megtanulja az alapokat aztán a következő szezonban beiratjuk kint sísuliba.

Mi nagyon hosszúkat még nem sétáltunk Bazsival. Általában motorozni szokott, de most veszek testvérfellépőt a kocsihoz. Lehet olyat is kapni, aminek kapaszkodója is van. Ha elfárad majd arra rááll.
Macska+Leon Kép

Tünde
Az LLL-esektől én is hidegrázást kapok. A kötődés és a betegségekkel való fenyegetőzés az amit én is nagyon utálok. Ráadásul szerintem pszichésen nagyon káros amit csinálnak, azoknak az anyukáknak, akik saját hibájukból nem tudnak szoptatni. És sajnos igenis vannak ilyenek is, akik szeretnének, de nem megy.

A sharpei-jel csak azt akartam szemléltetni, hogy Lacika olyan kis hurkás, mintha a bőre 3 számmal nagyobb lenne.

Kuha
Jövő héten már meglesz az új kocsink és akkor el is tudunk ugrani értetek, hogy ne kelljen buszoznod Gergővel. A mostani kocsinkba sajna nem fér be hátra a három gyerekülés, de szerintem apa pénteken elhozza az új autót.
Majd úgy csináljuk, hogy mindenkinek kényelmes legyen.Kép A kocsi mizériát én is végigcsináltam Bazsival. Anyukám, amikor megtudta, hogy terhes vagyok(rögtön ahogy megycsináltam a tesztet azonnal elújságoltam mindenkinek) ragaszkodott hozzá, hogy a babkocsit ő vegye meg. Bazsika az első unoka a családban, ennek minden kiváltságával.Kép Ki is néztünk egy gyönyörű Peg Perego kocsit, nagykerekűt, mózeskosárral, sportüléssel, hurcival táskával mindennel úgy ahogy kell. Ki is mentek érte anyuék bécsbe, mert mégis csak fel annyiba került, akkor még a mwst-t is vissza lehetett rá ígényelni. Hazahozták gyönyörködtem benne még két hétig. Aztán megszületett a Bazsi és amikor meg kellett emelnem a kocsit azt hittem leszáll a méhem. Úgyhogy ahogy elkezdtünk jobban elmászkálgatni azonnal vettünk egy Kisebb kocsit, ami kb. 1 kg és bárhová tudok menni vele.Kép Azóta pedig már vettünk egy 3. kocsit is, az tényleg csak arra van, hogy ha Bazsi elfárad, akkor gyorsan belecsücsüljön. Az tényleg olyan mint egy esernyő.
Popsikrémet misem használunk már, mert Bazsika szétkente. Ááá neem. edig sem használtunk csak ha kipirosodott, akkor egy kis Sudo aztán másnapra már rendben is volt.

Majola
Először is Julcsi gyönyörű.
Másodszor pedig nagyon megható volt amit írtál. Sok mindenkinek el kellene az ilyen dolgokon gondolkodni. Sajnos a nagy rohanásban elmegyünk a gyermekein gyerekkora mellett is. Majd meglátjátok, egy igazán gyönyörű korszaknak az elején álltok és Veletek én is immár másodszor. Ahogy elkezdenek utánozni Titeket a gyerekek és megtanulnak járni, beszélni.Kép Amikor először odanyomják a kis arcocskájukat, az első annaa. Na tesék elpityeredtem. Én is van úgy, hogy csak nézem a fiúkat és elsírom magam, hogy mennyire sokat kaptam velük az élettől.
Én amúgy is egy érzelmi ember voltam előtte is, de úgy érzem, hogy a fiúk által mintha még több szeretet lenne bennem is. Amúgy is optimista típus vagyok, de azóta valahogy még sokkal szebbnek látom a világot. Viszont felelőségteljesebb is lettem és egy kicsit komolyabb is. Na nem nagyon.Kép Pontosan azt érzem én is, hogy több bennem a megbocsájtás és az alázat, a kompromisszumkészség és az önzetlenség. SOha nem értettem anyukámat, hogy hogy tud mindenkivel olyan áldott jó lenni, mikor én már jól leüvöltöttem volna. Azóta ez teljesen megváltozott. Egyedül a gyerekek érdekében tudom megemelni a hangomat. Ráadásul amikor Lacival terhes lettem, nem értettem amit az anyu mondott, hogy nem ezt a szeretet kell majd kettéosztani, ami bennem van, hanem a szeretet fog megduplázódni. Érthető ez így? És ez így is lett. Csak sajnos az idő nem lett több. Néha úgy érzem, hogy szegény Apára marad a legkevesebb. De szerencsére ő nagyon megértő és családcentrikus, úgyhogy azzal elégszünk meg, ami van.Kép

Róki
A mikro már kimutatottan káros az egészségre. Amúgy pedig nem szimplán a magas hő miatt, hanem azért, mert megváltoztatja a mikrohullám a rostok szerkezetét. Amúgy ha kevés vízben főzöd, utána a főzővízzel össze is tudod turmixolni.
A gyökeresek nem a műtrágyából szívják magukba a káros anyagokat, gondolom azt azért ellenőrzik, hogy ne legyenek mérgezőek a cuccok. Bár tudom egy kicsi gyerek szervezete kevesebbet bír. Viszont akkor Neked is csak biocuccot kellene enned, mert az anyatejbe szűretlenül megy át minden. Sokkal jobban kell vigyázni, mint terhesség alatt, mert ott legalább a méhlepény szűrt valamit. Inkább ott van a gond, ahol a víz amivel locsolnak az nitrátos. Az utóbbi években ami volt hír én úgy emlékszem, hogy mindig ezzel volt a gond. Nálunk, amikor a Bazsika megszületett apu bevizsgáltatta a kútvizet, amiből locsolt. Én a bolti zöldségeknél nem a nitrátoktól, hanem inkább a kényszerérleléshez használt hormonoktól és vegyi anyagoktól félek. Amúgy meg ennyi pénzből 10 üveg bébiételt lehet venni, és azokat általában vitaminokkal is dúsítják.Kép
Szerencséd volt az Istvánnal. Lacikához is egy fiatal, vékony, szőke "doktor"nő nem jött be. Hogy szoptatási tanócsadó e azt sajna nem tudom, mert odáig már nem jutottunk el.Kép

Mea
Teljesen egyetértek veled abban, hogy nem lehet folyton mindíg mindentől védeni a babókat. Sem kajálásnál sem pedig máshol.
Küldtem Neked mailt.
Azért történik ez most Veled (mármint a sírás), mert szerintem most kötődsz már úgy igazán Lívihez. Most tudsz már vele mit kezdeni. Az anyaságban szerintem ez a szép, hogy egyre több és több érzelem van bennünk a gyermekeink iránt. Ne akard, hogy Lívi ilyen kis husigombóc maradjon. Az igazán szép időszak most fog jönni a család életében. Ne hagyjál ki egy percet sem belőle, mert ez az amit nem fogsz tudni soha pótolni.Kép

Bab
Szerintem Sarlai doktornő egy kifejezetten unszimpatikus valaki. Persze, ha az ő magánrendelésére hordod a gyerkőcöt, akkor nagyon kedves is tud ám lenni. Ez egy barátnőm tapasztalata. Az Istvánban még majdhogy nem lehányta, aztán amikor kiderült, hogy a közelükben van a magánrendelése és a csaj elkezdte oda hordani a kislányt, akkor rögtön normálisra váltott. Mondjuk én nem bíznám rá még nemistudommimet sem.

Flocika
Nagyon igazad van a fényképes dologban. Nekünk Bazsikának volt egy saját kis blogja és az én férjem is azt mondta, hogy rengetegen nézték, számunkra vadidegen helyekről is. Most mi is csináltunk a fióknak egy új oldalt a képtárban, de csak meghívóval lehet megnézni. Be lehet állítani, hogy csak azok nézhessék a galériákat, akiket Te meghívsz.

Juci
Nálunk Laci szinte születése óta a teraszon alszik reggeli ébredéstől esti elalvásig. A nagy hidegben rátettem a kocsira az esőnylont, hogy ne direktbe érje a hideg. A lakásban alszik max 2 órát egyfolytában (napközben) a levegőn pedig most pl. már reggel 1/4 10 óta alszik.Kép Na nem kiutálni ezért jóóó!!!Kép

Ayse
IstvánKép Amúgy pedig úgy tudom, hogy az "arctartásos" babákat (ilyen lehetett a hugodé is) már kapásból császározzák, mert félő, hogy mivel a kis nyakuk nem tudja felvenni az ívet a szülőcsatornán lefelé, megakadhat a szülés. Nekem ahány ilyen ismerősöm volt, az mind vagy császárral szült, vagy vákummal fejezték be a szülés. Ja és akit nem császároztak az pokoli kínokat élt át.

Sis
Nem vén buzeránsok voltak, csak valószínűleg nekik mint intenzíves orvosoknak és ápolóknak több tapasztalatuk volt ilyen téren mint az LLL-es anyukáknak. Nem is akarok én ebből semmilyen vitát. Nálunk Lacit nem hagyta szopni Bazsi. Ez az egy volt, ahol megmutatkozott a féltékenysége. Ezek után én 3,5 hónapig fejtem Lacikának a tejet, mert abszolut elismerem az anyatej fontosságát. Az intenzíves nővérek is elismerték, mert még arra is figyeltek, hogy amikor elkezdhetett anyatejet kapni Laci, akkor a legelső, legvitamindúsabb kolosztrumot adták neki és nem mikróban olvasztották fel. Egyszerúen csak azt nem értem meg, hogy miért kell ebben is mint mindenben túlzásokba esni a magyarnak. Nekem Bazsi nem kapott semmi folyadékpótlást és besárgult. Lacinak megvolt a pontos folyadékterve és nem sárgult be. Egyébként már az Istvánban is adnak folyadékpótlást. A SOTE II-n pedig ki vannak téve a cumisüvegek és fel is hívják az anyukák figyelmét a folyadékpótlásra. Pedig az is Bababarát kórház.Kép

Amúgy az Imréről én is csak jót hallottam. Ha lenne újszülött intenzív, akkor lehet, hogy oda mennék. Viszont nem szeretném mégegyszer végigcsinálni ezt a tortúrát. Megfogadtam, hogy csak olyen helyen szülök, ahol van intenzív ellátás. Remélem a dokmat meg tudom fúzni, hogy szerződjön le velük. Ha nem, akkor terhesgondozásra hozzá megyek, szülni meg beesek az ügyeleteshez. Szerencsére a szülés az nekem könnyen megy.
Vérnyomásra: Én nagyon pörgős vagyok és a barátnőim szokták kérdezni, hogy hogy tudok egyáltalán élni, nem így jönni menniKép

Duda
Natit akarunk!!!Kép

Remélem nem hagytam ki semmit és senkit, de ha igen, akkor csak kérdezzetek mégegyszer.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!
Thomasanne!
Kis Tomidnak BOLDOG NÉVNAPOT! KépKépKép
(Bátyám is Tamás)
Jöttök a talira?

Manka!
Igen, kicsit bővebb beszámolót kérünk a síelésetekről!! Persze majd csak ha lesz időd!

Sis!
A 2 duda 1 csárda ismerőrKép
A Te sajtos brokkolidat mi csőben sültnek hívjuk (u.úgy mint a csőben sült karfiol), mondjuk az igazit prézlivel csinálják, de azt én ált.-ban el szoktam hagyni. S tényleg nagyon fini!!!

Andi!
Natikád nagyon édesKépKépKép!!! S tényleg kár is megvenni azokat a baromi drága játékokat, hiszen a gyermekek fantáziája túlszárnyal minket, s a legegyszerűbb dolgokkal is el tudnak játszani.

Kuha!
Ez a curry-s csirke nagyon jól hangzikKép
Popsikrém: Mi a doki által felírt gyógyszertárit használjuk. Most tégelyesben kaptuk, a neve sajnos olvashatatlan a dobozon, de korábban tubusos volt. Fehér alapon piros felirattal.

Rókica!
Nagyon klassz Zsuzsa dühöngője. Hány csomag kellett hozzá?

Bab!
Milyen édes a kis InformatikusodKépKépKép!!! S ehhez aztán tényleg nem kellett nagy befektetésKép
Ügyes vagy!!!

Cleo!
Szerintem nagyon jó méretei vannak MajánakKép. Réka még kisebb, de Rá is azt mondta az új dr. néni, hogy nagyon szép, formás, gusztusos CsemeteKép
FogacskaKép

Este újra felteszem a táblát, Aki gondolja, még változtathat/kiegészíthet!Kép

Megyek, mert Réka is nagyon nyűgösKépKépKép
C.

KépKép
cinka

Rókica,
Meg tudnád nekem adni esetleg a linket, ahol megvételre kínálják ezeket a habtapikat? Ha jól emlékszem, Bodza ajánlgatta. Ha nincs meg az se baj, akkor visszakeresek. De amennyiben Sis nem tartana igényt az összesre, én egyet szívesen bevállalok!Kép
Köszi:
Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

Andris ma végigaludta az éjszakát, és az én melleim is bírták szétdurranás nélkül, ígyhát 7 (!) órát aludtam egyhuzamban!

Popsikrém, nekünk is OTKI, de én is csak akkor kenem, ha pirosnak látom a popót, egyébként nem. (Úgylátom Sis Kép, mi egy kicsit hasonló módon működünk - éljen a természet!).

Rokica Kép!
Dühöngő csudajó!!!
Mi is elnézőek vagyunk a férjemmel. Ezért az építkezés alatt ellég sokat szívtunk. Arra gondoltunk, hogy csináltatunk egy pólót a következő felirattal(á la Magyar vagyok, nem túrista): JÓINDULATÚ VAGYOK, NEM HÜLYE!

Bab Kép!
Ez nagyon jó ötlet, elraktároztam és vadászom a használaton kívüli klaviatúrát!

MajaKép/JulcsikaKép!
Kitartást a fogacskákhoz!

Kuha Kép/Sis Kép!
Köszönöm a recepteket!
Szavazásra bocsájtom és a hétvégén az egyik a tányérunkon végzi (jövő héten meg a másik).

Ayse

ayse

Barbapapa.
Köszi a bókot.
Ez a szájbeszivás most a topon van a foga miatt.
EstimeseKép

Nemesek.
Nagyon édi az evős kép.Kép

Majola.
Köszi.
Nagyon ügyes a kiscsajod.Kép

Mindjárt folytatom.

Duda.
Sajnos mi nem tudunk menni,mert Miskolcon lakunk,de nagyon irigykedek rátok.Nekünk is jól jönne egy kis társaság.

Sildike.
Micsoda sexy fotók.
A siruhás fickó meg nagyon vagány.Kép

ancsi26

DudaKép, CinkaKép, AyseKép
Köszike!

Ayse,
Éljen az alvás, és a szétdurranásmentes cici!

Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

Sildike Kép!
Igen, én is így tudtam. Épp ezért volt annyira fájdalmas. Szegény húgom a végén arra gondolt, hogy ezt neki ráadásul majd minden évben meg is kell ünnepelnie??! (persze ez a rossz gondolat aztán elmúlt) És még hozzáteszem, hogy neki elég jó a fájdalomtűrő képessége és nagyon fegyelmezett (lehet, hogy ez volt a baj).

ayse

Na most egy picit rólunk is. Kép

Zsuzsa baba ma fél éves!!! Kép 8 kg, nemtudomhány centi, fogacska még sehol egy szál se, bár bőszen rág mindent.

Ma voltunk bölcsiben, kicsit káoszos volt, mert úgy tűnik mindenki most akarja beszoktatni a csemetéjét,ráadásul a két kiscsoportos dada (így hívják őket?) közül egyik a héten továbbképzésen van, úgyhogy kértek minket, halasszuk el a beszoktatást. Ez mondjuk nem túl jó hír nekem, mert azon a héten mikor kezdenénk a beszoktatást (20.-a) én már élesben szerettem volna otthagyni nekik Zsuzsát, de hát majd megoldjuk valahogy. Legalább addigra tudom, milyen beosztásban lesz majd ott Zsuzsa, mert most még fogalmam nincs, majd 20.-án fog kiderülni mikor megyek be megbeszélni jövendőbeli főnökömmel, hogy is legyen. Egyelőre remélem meg tudom oldani úgy, hogy kedd-csüt délelőtt legyen ott 1-2 órára alkalmanként, de lehet csak csütörtök lesz belőle.

Kaptunk jelet, Zsuzsa jele a hóember lesz. Kép

Viszek be nekik lefejt tejet és majd azt kapja enni.

Nagyon kedvesek voltak, és örültek a pici babának. Kép Zsuzsa jót játszott a szobában az apjával míg én a dadával meg a bölcsivezetővel beszéltem, aztán hazafelé aludt a kendőben. Szóval jó kis kirándulás volt.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Duda.
Gyönyörű a kislányod.Kép

Bab.
Köszi.

Flocika.
Üdv közöttünk.
Tündéri a kisfiad mosolya.Kép

Barbapapa.
Leon és a cicaKép

ancsi26

Sziasztok!

Az én kisfiam is 2005 őszén született. Van köztetek olyan, aki a Kútvölgyiben szült október 28-a környékén? Jó lenne rátalálni a régi szobatársakra és megkérdezni, mi van velük?

Most olvastam ezt a fórumot, nagyon sok hozzászólás van, nehéz lenne visszaolvasni mindet.
Ráadásul itt mindenki régi felhasználó! Kép
Biztos esett már szó róla, de szeretném megkérdezni, hogy Ti elkezdtétek-e már a kiegészítő táplálkozást (gyümölcslé, gyümölcspép, főzelék stb.) A baba egészsége szempontjából mit tartotok jobbnak, az üveges bébiételeket vagy amit magunk készítünk.

Előre is köszönöm a válaszokat és mindenkinek szép napot! Kép
Vendég

Sziasztok!

Az én kisfiam is 2005 őszén született. Van köztetek olyan, aki a Kútvölgyiben szült október 28-a környékén? Jó lenne rátalálni a régi szobatársakra és megkérdezni, mi van velük?

Most olvastam ezt a fórumot, nagyon sok hozzászólás van, nehéz lenne visszaolvasni mindet.
Ráadásul itt mindenki régi felhasználó!
Biztos esett már szó róla, de szeretném megkérdezni, hogy Ti elkezdtétek-e már a kiegészítő táplálkozást (gyümölcslé, gyümölcspép, főzelék stb.) A baba egészsége szempontjából mit tartotok jobbnak, az üveges bébiételeket vagy amit magunk készítünk.

Előre is köszönöm a válaszokat és mindenkinek szép napot!
Vendég

Sisotri.
Oké,csak pozitivan.Kép
Köszi a bókot Meli nevében.Kép

Bab.
Recept nélkül is lehet kapni azt a testápolót?Melinek is a karja meg a lábacskája nagyon száraz.Van pontos neve?

Majola.
Én adok neki chamomillát,meg kúpot is,persze kihagyásokkal,de ha adom neki sokkal nyugodtabban alszik.

ancsi26

Sziasztok!

biogazdálkodás: én azt hallottam, hogy Mo.-on nem is nagyon lehet biogazdálkodni, mert a föld tele van DDT-vel; hiába tiltották be már tök régen, még mindig jelen van. Kép

Sis! Kép
Megnézted mind az összes filmet? ugye milyen jó? A lényeg megvolt! KépKépKépKép
Bocs a kakaóért! KépKépKép

popsikrém: régebben én se használtam, csak ha kellett, aztán nagyon-nagyon piros lett Zitapopsi, sírt is keservesen. Kép
A Naturlandot én se szerettem, a Bepanten szart se ért. Most gyógyszertárit használunk, vazelines alapú (nem sárga), nagyon jó. Most a fogzás miatt néha picit piros a popsi, olyankor Sudo, de csak akkor, mert ezt meg nem szabad állandóan használni.

LLL: az egyik Kismamában volt egy cikk, amin mélységesen felháborodtam, és írtam is egy mélt. Na, azóta se válaszoltak, ez kb. 2 hónapja volt.

Én tegnap a sütőben sütöttem brokkolit, répát, krumplit, hagymát egyben. Olívaolajba tettem sót, borsot, fokhagymát, ezzel nyakonöntöttem, és be a sütőbe. Amikor majdnem kész volt, jó sok kaukázusi kefirrel meglocsoltam.

éjszakai alvás: én úgy tudom (persze ettől nem bizti, hogy így van), hogy 6 hó körül már kialakulnak, és rögzülnek a szokások. Tehát akinek a gyereke meghatározott időközönként ébred (enni????) éjjel, az már számíthat rá, hogy jövő ilyenkor ugyanez lesz. Kép

Én minden írásomat ctrl+c elmentem, mielőtt elküldöm.

Tünde és Zita 23+4
Vendég

Cleo!

Ez aztán a fénykép! Nagggggyon profi! Kép
Majd számolj be, hogy ízlett a brokkolis kaja!

Sildike!

Köszi-köszi-köszi! Akkor majd talizunk mi is, és szólunk Meának is, hogy jöjjenek le Dunakeszire, jó??
Húúúúúú dejó lesz!!!! Kép Kép Kép

Babakocsi Kép Kép Kép
Látszik, hogy első gyerekes vagyok, persze mi sem gondoltunk erre a variációra, hogy majd néha tömegközlekedni is kell(ene) vele.
Viszont itt a faluban nagyon kiszolgál, tökéletes ez a nagy kerék, mert itt nincs 1 méter olyan út, ahol ne lenne gödör, kátyú, vagy bármi.
Egy sima szimpla kocsinak, aminek kicsi a kereke, már rég tönkrement volna, ha nem kitört volna az összes kereke.

Olyan szépet írtál Majolának, könnybe is lábad egy picit a szemem. Teljesen igazad van, és olyan átkozottul jól megfogalmaztad! Kép

Cinka!

Alap esetben nem vagyok ilyen macerás, de úgy néz ki, mégis tudok készülni én is a talira. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy majonézes karfiol krémet fogok csinálni. Javítsd ki légyszí a táblicskut, jó? Köszike! Kép
Ez mondjuk igazi pirítóssal fincsa, de fogok venni bolti kétszersültet, és azzal is finom lesz, majd meglátjátok! Kép

S_ildikó!

Üdv köztünk!
Én a Kútvölgyiben szültem, de Gergő szeptember 03-án született. Úgyhogy én biztos nem voltam a szobatársad, max. a "kórháztársad" Kép

Jó a kérdés, a hamit illetően.
Én kezdetben úgy áltam hozzá, hogy az a biztos, amit én készítek, és ha lehet , nem fogok Gergőnek üveges kaját adni.
Ehhez képest egy egész hadseregre való bébiétel sorakozik a spejzban.
Egyrészt néha lusta vagyok, másrészt - és ez a fő ok - reménykedem, hogy mégiscsak a válogatott zöldségből, gyümölcsből készült bébiétel a biztosabb.
Csak szörnyülködöm pl. , hogy mindenhol csak a gyönyörű, hatalmas répát lehet kapni, ami aztán kitudja mitől olyan szép.
Sehol egy nyomoronc kis répa, saláta, stb.

Persze azért én is csinálok hamikat, de mostanra sokkal ritkábban, mint ahogy annak idején nekirugaszkodtam. Kép

Kép
kuha

Rokica.
Ez a dühöngö nagggggyon jó.
Gyerkőc élvezi?

Szia Ildikó.
Üdv itt köztünk.
Az én lányom szept.11-én született és most kezdjük kóstólgatni a kajcsikat.Én most még bolti bébikajákat veszek neki,de amúgy még mindig a cici az isten számára.Fogalmam sincs hogy hogy fogunk áttérni a kajálásokra.Meg nekem mindig cicin alszik el,ez is érdekes lesz.

ancsi26

Letettem a kiscsajomat aludni, aztán benéztem, mit dumál már annyira KépKépKépKép:
Kép
Vendég

Hú lányok.
Most tettem tisztába Melikét és látom hogy a hasán,hátán meg a combtövénél apró kiütések vannak.
Tegnap sárgarépapürét evett(nem sokat),ma meg őszibarackpürét.Lehet,hogy valamelyiktől pattogott ki?
Sárgarépát most kapott először,barackot már evett igaz akkor almával.
Na most mit csináljak?Nem lesz egyszerű ez a hozzátáplálás úgylátom.Kép

ancsi26

Manka!
Üdv újra a fedélzeten! Kép
Síelésről ha van időd, írján bővebben is!

Duda!
Nati nagyon édes a terítővel! Kép
Leon is jobban szereti az ilyen játékokat!

Duda, Ancsi, Kuha, Bab, Sildike!
Köszönjük a dicséreteket! Kép

Zsuzsa!
Éjszaka Kép
Leon is eszi most a chamomillát, talán nem is olyan nyűgi.
Noel volt, hogy szinte 2 hónapig is szedte egyfolytában, de nem szokott hozzá, semmi baja.

Rokica!
Zsuzsa dühöngője nagyon tuti!

Bab!
Tofi meg nem csak pirosban vadító, hanem kékben is! Kép
Jól áll a szeméhez!

Cleo!
Maja foga Kép
Hát persze, hogy gusztusos baba, meri ezt valaki megkérdőjelezni?????

Sildike!
Testvérfellépőt én is akarok venni, nézegettem is őket.
Melyik az, aminek van kapaszkodója? Te hol szeretnél venni?
Elég horror áruk van, sajna. Kép
Tök jó, hogy idén már síel Bazsi Kép

Ayse!
De jó, hogy ilyen jól aludt Andris, Te is tudtál pihenni egy kicsit! Kép

S_Ildikó!
Üdv közöttünk!
Kisfiadat hogy hívják?
Az én fiam szept. 1-én született és már eszik 3x egy nap mást is. Reggel meg este szopizik.
De. gyümit eszik, ebéd főzelék husival, du. tejpép magában vagy kis gyümivel.
Leon egyelőre üvegeset (hipp, kecskeméti) eszik, de most, hogy már eszik változatosanés mennyiségeket én is fogok neki főzni.

Tünde!
Filmeket megnéztem, tutik voltak nagyon!
Ez a sült zöldség jól hangzik nagyon és nem is hízlalós!!! Kép
Éjszakai alvás: Hát nekem is ez a véleményem/tapasztalatom, ahol a barátok között van ilyen baba, azok 1 éves koruk után is kelnek, maguktól nem tanulták meg átaludni az éjszakát, sajna. Kép
Aki megunta, az sírni hagyta és csak úgy tanult meg a gyerek aludni. Idegek kellenek hozzá, az bizti.
Úgy örülök, hogy nálunk az alvással nincs gond általában.

Kuha!
Ez a majonézes karfiolkrém jól hangzik, még soha nem ettem ilyet! Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: