A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sildike!
Popós Lacikát megeszem, hammm Kép
Bazsi már idén fog síelni?!
Nolcsit mi csak jövőre akarjuk a nagyszülőkkel elküldeni (mi nem síelünk...), idén azt gondoltam, hogy fiatal még hozzá. De lehet, hogy tévedtem.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Húú, lányok, jó sokat írtatok!
Sajnos most nem tudok reagálni, Nati nagyon nyüglődik.

Sildike!
Ezek a képek eszméletlen jók!
Lacika foreverKépKépKép
Bazsi iszonyú vagesz!KépKép

Zsuzsa, Sildike!
Akkor a döntés marad reggelre?

Minden baba tüneményes!
Gergő nagyon édi, ahogy alszik!
RékaKépKép

Ancsi!
Szia!!! Jössz a talira?

Bab!
Köszi a képet! gyönyörű!KépKép

Megint bömbi van, megyek!

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sildike, Kép
szívemből szóltál! Kép Én aztán minden vagyok, csak dagadt nem. Kép

Bocs, de nem értem a sharpei-es képet. Azt látom, hogy a lábujjak nagyobbak a kukacnál, de hogy jön ide a sharpei? Kép
Írtam Neked emilt.
Vendég

Sildike!

Részemről megdumáltuk a talit nálatok! VAgy a dunakeszi Duna-parton.
Csak meg kell várni, míg megvesszük végre azt a rohadt esernyőkocsit (vagy valamilyet, ami kb. negyede a mostaninak), mert SEMMILYEN tömegközlekedésre nem férek fel, és sajna kocsival nem tudok menni.

Sildike!
Sharpei Kép Kép Kép
Fiúk zabálnivalók!

Balázs meg végképp, látszik, hogy nagyon rákészült a dologra!

Kép
kuha

Én ma egész nap egész nap a lánykámon rötyögök, annyira édes. Hihetetlenül küzd, hogy haladjon valamerre, de leginkább gurul, ha el akar érni valamit. És hihetetlen fekvőtámaszokat nyom:
Kép

Ma vettem neki egy játékot, mondván, hogy eddig mindet másoktól kapta (igaz,már igy is túlzás, mennyi van). Érdekelte:
Kép
...de aztán elérte az ágytakaró rojtjait, és az sokkal érdkesebb volt. El is határoztam, hogy egy darabig nem veszek semmit, úgyis a környezetét akarja majd felfedezni.

Andi, én azt hiszem, nem kisérletezem, mert ezzel a babakocsival reménytelen. Kár, mert a múltkor is olyan jó volt. De ha kisüt a nap, azonnal megyek!

Kis kukacosok nagyon helyesek (Kornél, Gergő, Bazsi, Lacika), Meli meg igazi kis nőKép

KépKép

KépKép
majola

Zsuzsa!
Julcsika nagyon ügyes! Nati nem csinál ilyet.
Jópofa ez a játék. Lamaze?
Sajnálom a sétát, tényleg jó volt múltkor. Azt hiszem, mi is kihagyjuk inkább.

Sildike!
Legközelebb biztos megyünk!Kép

Nati tegnapi játékáról mutatok egy képet, sokáig elvolt vele:
Kép
Kép
Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Sildike!Kép

Nem én a drága II.nőin szültem.
Brrrrrrrr kiráz a hideg tőleKépKépKép

Persze talizhatnánk 3-an is, sőt nyáron írány a gödi strand ok???Kép

Ha nekem segítettek volna ott a kórházban hogy kell egyáltalán mellre tenni az újszülöt bébimet bizti jobban sikerált volna a szoptatás, na meg ha nem 2 nap után kapom csak meg szegénytKép
Na mindegy.
Én büszke vagyok arra, hogy 3 hónaoig szopott még ha csak 50 ml/alkalom volt a mennyiség!!!!

Ja és Lívi 1x volt beteg akkor is csak folyt az orra 2 napigKép

Unokatesója még mindig szopizik is(1 éves lesz) és állandóan folyt az orra télen stb.

Az én lányomnak meg bazi erős az immunrendszere a doki szerint mert a 4 hós szurit betegen kellett megkapnia mert kifutottunk már az időből és kutya baja volt utána!!!!!!
Pedig legyengült szervezete kapta a régi fajta szurikát!!!

Szóval erről ennyit h a szoptatott babaák az erősebb, egészségesebbek.

Mi a családban mind tápszeresek voltunk és alig vagyunk(lekopogom gyorsan) betegek!!!Kép

Na nem is regélek tovább mert csak vita lenne megint, meg kapnék megint valakitőlKép

Mea
mea

úszülött-bocsi

Babák édik nagyonKép

Majola!Kép

Ez a fekvőtámasz nem semmi!!!
Azt hiszem szkanderben győzne Lívi ellenKépKépKép
Az én lányom elég gyenge karban mégKép

Mea
mea

Sildike!Kép

Megírnád az email címedet nekem? bbb@vipmai.hu-ra.

Mea
mea

Majola, Andi,

Tofi totálisan odavolt a képektől, amikor megmutattam neki őket! Lányaitok világszépek!!!
Ásványvizes üveg nálunk is nagy kedvenc.

Saci, Réka és Melike is mind nagyon édesek!!!

Persze a fiúk is nagyon helyesek!

Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

Sziasztok!

Lehet hogy most név szerint nem jön össze, hogy ki mit kérdezett...

Répa, mikró, nitrit, stb:

A répát azért vettem biopiacon, mert tudomásom szerint főleg a gyökeresek nagyon megszívják magukat a műtrágyában található vegyszerekből. A biogazdaságban termelt dolgokra nem raknak műtrágyát (ha jól tudom), ezért talán kevesebb a vegyszer bennük. A mikrózás tudtommal semmi más kárt nem tesz az ételben, mint bármely más magas hőfokú kezelés (főzés, sütés, párolás, stb) mégpedig hogy egyes fehérjéket visszavonhatatlanul lebont, magyarul megfőz. Egyébként azért mikróban pároltam, mert nincs más párolóedényem, vízben főzni nem akartam, mert akkor a főzővízbe elfő egy csomó vitamin, tehát ez tűnt a legegyszerűbbnek.

Nem tudom, ki kérdezte, de Zsuzsa természetesen nem vágta be a képen látható mennyiséget. Kép Kb 10 kanállal evett. Tegnap is benyalt egy pár kanállal (nem számoltam), ma pedig megevett egy jégkocka méretű adagot.

Istvános tapasztalatok:

Nekem a szülés maradt meg nehéz élményként, hosszú volt nagyon. A gyermekágyon már jól éreztem magam, mondom, nem voltak nagy elvárásaim, és ezeket felülmúlták. Általában békén hagytak, a szobatársaimmal nagyon jól kijöttem, a csecsemősnővérek (egy undok nő kivételével) nagyon aranyosak voltak, és akárhányszor segítettek mellrerakni Zsuzsát. Szinte kétóránként jártam hozzájuk az elején, hogy mutassák meg még egyszer, meg még egyszer... Nekünk nem Sarlai doktornő volt ott, hanem egy vékony szőke nő gyerekdoki viziten. Azt nagyon sajnálom, hogy a gyermekorvosuk aki egyben szoptatási tanácsadó, ennyire undok egyes anyukákkal. Én nem találkoztam vele, de az ember gondolná, hogy főleg ide kéne egy kis tapintat meg megértés.

Egyébként azt tudom, hogy érdemes az Istvános topikba írni itt a babaneten, mert Siklós dr (a szülész főorvos) olvassa. Mikor én megírtam abba a topikba, hogy a bejárati ajtón kívül kígyózott a sor mikor mentem a laborba, a legközelebbi alkalommal mikor mentem Siklór dr-hoz terhesrendelésre, rákérdeztek, hogy én írtam-e és mondták, mikor menjek laborba hogy ne kelljen hosszasan sorba állni. Na akkor rendesen ledöbbentem. Odafigyelnek, már csak a kórház image-ének érdekében is. :P

folyt.köv. (majd)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

RokiKép

Én csak melegítem az ételeket mikróban de állítólag káros a mikró (is).

De az az igazság kár szenvedni mi káros mi nem, mert manapság szinte minden káros valamennyire sajnos.

a bio sem bizti h bio mivel sem a nap sem a levegő semmisem olyan mint volt régen.

Nem beszélve arról h később a gyerekek azoviban sem biot kapnak, akkor meg nem elég ""edzett"" a szervezete ahhoz a kajákhoz.

A mai gyerekek sajnos már ebben a "művilágban" "műdolgokon" nőnek fel..........
SAJNOS!!!

Mea
mea

Bocsánat a sok hibáért de siettemKép

Egyébként én is jobban szeretném ha még úgy nőhetnének fel mint régen, de sajnos ez manapság szinte elképzelhetetlenKép

Egyébként én ettől ki is akadok, hogy most ebben a mocsokban kell felnőnie, persze igyekszünk jól nevelni őket meg egészségesen élni, de előbb utóbb szembesülni fog a való világgal is.

Én visszamennék minimum két generációt...

Mea
mea

"mocsokban" -a mai eldurvult világot értem ez alatt, bocsánat ha esetleg durva kifejezés.

Na jó befogom a pofikám, senki nem kiváncsi gondolom erreKép

Mea
mea

Sildike,
Sarlai dokinővel kapcsolatban nekem is rossz tapasztalataim vannak. Tofi 6 napos volt, amikor mentünk hozzá tanácsadásra, mert nem volt hajlandó szopizni. Tök bunkó stílusban beszélt velem, és csak azt tudta hajtogatni, hogy olyan nincs, hogy egy baba ne szopizzon. Erőszakosan próbálták mellre tenni Tofit, de nekik sem sikerült. A babám üvöltött, én is bőgtem. Tanáccsal persze nem tudtak szolgálni, kézzel kifejte a mellemet az egyik nővér, de olyan durván, hogy folytak a könnyeim a fájdalomtól, azt hittem besz@rok ott helyben! A tejet megitatták a fiammal, és utána mehettünk haza. A szadizásnak köszönhetően utána jött a mellgyuszi. Ennyit a nagy szoptatási tanácsadásról!!! Az senkinek nem jutott eszébe, hogy esetleg cumizavaros a fiam a bimbóvédőtől. Pedig említettem, hogy használtam.
A szülés és gyermekágy alatt nem volt semmi bajom a kórházzal. Teljesen meg voltam elégedve vele.

Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

Lányok!Kép
Nincs valakinek felesleges iwiw meghívója?
Apának kellene.
Köszi!
Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

RokiKép

Remélem nem harizol, nem ellened írtam az előbbit!!!

Mea
mea

Andi, Nati játéka nagyon jó, legközelebb én is ilyet veszek JulcsinakKép Van benne egy kis viz? Nati Csipkerózsika tündéri.
Igen, Lamaze, ezt igy fel lehet ismerni?

Én nem vagyok nagy vásárlója a márkás termékeknek, ezt is a babaszobán vettem, kimostam és a radiátoron meg is száradt egy óra alatt. Tulajdonképpen épp ma gondolkoztam el rajta, ahogy megvettem, mennyire nem tetszik, hogy ilyen drága dolgokat gyártanak babáknak, persze a szülők mindent megvesznek, jó üzlet. A babáknak meg sokszor tényleg érdekesebb az ásványvizes palack, vagy a mérőszalag, vagy épp apa szakálla, igaz, az nincs mindig kéznél.
Tulajdonképpen ezzel a vásárlási lázzal épp mi tartjuk fenn ezt a világot, amiről Mea irt, nem?

Jaj, lányok, teljesen elvettétek a kedvemet az Istvántól, pedig annyira elégedett voltam az orvosommal. De paramama lévén lehet, hogy többet nem megyek oda. De akkor hova menjek? Na nem mintha aktuális lenne, de gondolatban már létezik a testvérke.

Ma elnézegettem Julcsit és olyan boldog voltam. Arra jöttem rá, hogy mégis úgy szép ez a világ, ahogy meg van teremtve! Néztem ezt a csöpp lányt és arra gondoltam, milyen jó lenne, ha mindig ilyen pici lenne. Aztán meg arra, milyen butaság ez, hiszen épp az a szép benne, hogy növekszik, okosodik, nagylánnyá érik... És hogy milyen jól ki van ez találva: mekkora öröm egy ilyen kicsi babával lenni, aztán meg az, hogy feláll, beszél, kérdezget, elmeséli az első szerelmét... Az ember beleborzong ebbe a csodábaKép
Meg arra gondoltam még, hogy egy kisbaba születése mennyire átalakitja az embert. Ti is igy érzitek? Mintha jobb ember lennék: sokkal több jó gondolat, megbocsátás van bennem mások iránt, mint korábban, kevésbé veszek zokon tulajdonképpen lényegtelen dolgokat, és sokkal jobban tudok örülni annak, hogy élek, és hogy igy alakult az életem, ahogy.
Nem mintha eddig szomorú ember lettem volna, sőt. De azért történt sok rossz dolog, meg tragikus dolog is, aminek az emléke ugyanúgy bennem marad ezután is, csak valahogy más szint kap azáltal, hogy nem csak pusztulnak körülöttünk a dolgok, hanem új életek születnek, új reményekkel.

Na, befejezem az elmélkedést, csak ma ilyen számvető kedvem van.

KépKép

KépKép
majola

Te jó ég lányok!!
Átjöttem a nyáriaktól,mondván ott nagy a pangás,de ez itt a másik véglet.Mire átverekedtem magam a mai kb 80 hozzászóláson még tíz másik esett be.Most mire is írjak.Fogalmam sincs. Kép Köszönöm mindenkinek aki hozzám szólt és szívesen lát.Igyekszem felvenni a tempót,de nehéz lesz.Andrisom napközben nagyon keveseket alszik,azt is inkább a zötyögő babakocsiban.Apa le fog tiltani a netről,ha nem mennek itthon a dolgok Kép
Kép

Kép
flocika

Majola!Kép

De szépet írtálKép

É van hogy nézem Lívit (ez mostanában kezdődött nálam) és sírva fakadok és mindig megígérem neki hogy igyekszem nagyon nagyon jó anyukája lenniKép

Jó éjt Lányok, megyek pancsizni aztán alvásKép

Mea
mea

Majola,
milyen szép, őszinte gondolatokat írtál, én is pont így érzek!
Az anyaság csodáját tényleg meg kell élni, nem lehet átéreznie annak, akinek még nincs gyermeke. Éppen ma dumáltuk a szomszéd lánnyal, hogy mi lesz, ha ott kell hagyni majd az oviban, és úristen, amikor bulizni megy. Most nem is értem, engem anyukám hogyan tudott elengedni. És abban meg csak reménykedem, hogy nem lesz olyan szemtelen, amilyen én tudtam néha lenni. Kép/Kép
Igen, én is úgy érzem, hogy Zita születésével sokminden megváltozott bennem. Pl elkerült a téli depi, mert edddig akármilyen szar kedvem volt, Õ rámvigyorgott fogatlanul, és egyszerűen nem lehet nem visszamosolyogni és megzabálni, és akkor már mindjárt jó is a kedvem.
Én úgy érzem, hogy a párkapcsolatom is más lett. Zita előtt is nagyon jó volt, de most olyan nagyonnagyon bensőséges lett, és együtt örülünk mindennek, együtt féltjük-óvjuk-kényeztetjük.

Majola,
a győri kórház szerintem jó, én meg voltam elégedve, tudom ajánlani! Kép
Én eddig 2 babát vettem Zitának, mert az unokatesóktól játékokat is örököltünk, de ők fiúk, és baba nem volt.
Nagyon ügyi Julcsi, Apát már legyőzte fekvőtámaszban?

Andi,
Nati is nagyon helyes az ásványvízzel! Kép

A többi baba is, de nincs energiám egyesével mindenkit megemlíteni, bocsi! Kép
Vendég

Ja még annyit hogy viszont ott a sok sok rossz dolog a világban és ott van az én kis ártatlan bébim és olyan jó lenne ha mindentől meg tudnám mindig védeni.....
de mindentől nem hiszem h meglehet majd és ez olyan rossz, most még olyan jó nekik most még mind egyenlő és mind boldog, semmi rosszról nem tudnakKépKépKép

Imádnivalóak mind egytől egyig!

Meg azon szoktam elgondolkodni, hogy most jó lenne ha lelassulna az idő, de nem ROHAN sajnos....

Már fél éves a babám és most született.
Egy kettő nagylány lesz.....

BRRRRRRRRRRRRR-neeeeem aaaakarrooom, mindig ilyen kis húsgombócka maradjonKépKépKép

Na nem fárasztalak tovább Titeket, tényleg megyekKép

Mea
mea

Flocika,
Andris eredetileg ilyen tökkopasz? Vagy vágjátok?
Vendég

Nem is kopasz Képcsak szöszi,nem vágtuk.
Mindhárom gyermekem ilyen frizivel rendelkezik kb másfél éves koráig.

Kép
flocika

Flocika, a babád tünemény! A kép meg majd megszólalKép

Tünde, remélem, Apát sosem győzi le fekvőtámaszbanKép Nem sok esélye van rá.

KépKép

KépKép
majola

Zsuzsa!
Milyen ügyin nyomja a fekvőtámaszokat Julcsika! Lekőrözi a fiúkat is! Kép

Duda!
Nati is ügyes a palackkal, de az alvós kép a favorit! Kép

Flocika!
Hát igen, nem jön az ember két napig és alig győzi a visszaolvasást......Kép
Apa nálunk is este csak ennyit mond: Már megint netezel? Ne má! Kép
Andris csuda aranyos kispasi!

Rakok fel képet, hogy barátkozik Leon a macskával:
Kép
Kép

Nekem is van szexi piros pizsim:
Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Nézegettem a képeket,olyan édesek mind.De egy megjegyzés.Nekem is úgy mondták,hogy ne tegyek fel pucér képeket,mert nem mindenki olyan szemmel nézegeti mint mi édesanyák.Kép Értitek!?!?
Egy lánynak a kép.tár.hun van albuma és ott lehet látni hányan kattintanak a képeire.Mondanom sem kell,mely képek voltak a leglátogatottabbak Kép Azért ez elég gáz.

Kép
flocika

Sziasztok!

Hosszas gondolkodás után úgy gondoltam, hogy megkérdezem mit szólnátok a sajtos-gombás-spárgás töltelékkel töltött dagadóhoz? Ha azt vinnék.
Nos?

Flocika(jól írtam remélem a nevedetKép)
üdv közöttünk, nagyon édi a kisfiad
Talira van kedved csatlakozni? Már bocsánat Roki, hogy hozzád meghívok valakitKép

Tényleg rengeteget írtok és annyira szeretnék mindenkinek reagálni, de egyszerűen képtelen vagyok annyira pörög a topik.
Ami megmaradt azokhoz írok pár dolgot.

Azt leszögezném, hogy az összes babát megzabálnám és annyira várom, hogy egy kupacban legyenek a talinKépakik nem lesznek ott hiányozni fognak.

Az ásványvízes palack nálunk is menő.

Kuha meg aki csinált már husis kaját
Hogyan csináljátok? Illetve milyen zöldségeket esznek meg a babáitok? Marci semmit.
A répának a levét megitta kegyesen, mint írtam, de pl a pépes részét már nem akarta.

Valóban változik az ember az anyasággal. Megbocsájtobb, kedvesebb lesz talánKépÉs annyira örülök mindig amikor gólyahírt hallokKépElőtte is örültem, de most már tudom miről van szó.

Képzeljétek elfogyott a tejünk. Lassan 3 hete tápszer pótlást kell adnom Marcinak és erre Õ lusta lett szopizni. A védőnő azt mondta, hogy szerinte ne kínlasszam magamat a fejéssel, ugyanis napi 50-60 ml-t tudtam max lefejni.
Kicsit hiányzik a szopizás, de úgy érzem megtettem mindent, hogy megtartsam a mennyiséget, hetekig szinte egész nap a cicimen lógott Marci, sokat ittam aztán mégis kevés lett.Örülök, hogy eddig sikerült. De Marci nagyon csípi a tápszert.
Úgy szeretiKépJobban, mint a gyümölcsöt.

Most elfelejtettem, hogy miket szerettem volna még.

Ja még azt, hogy ma nem sétáltunk. És Marcinak problémás a napközbeni alvás. Jól beöltöztettem és kitettem az erkélyre. Vagyis csak ilyen kilépőnk van, de oda.És több, mint 2 órát aludt a fiatalember. Úgy örültem. Séta közben mindig alszik, csak olyankor ugye nem tudom itthon tenni a dolgomat. De ez remélem a továbbiakban is működni fog.

Még mást is szerettem volna, de azt már tényleg elfelejtettem. Pedig sok minden volt.

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Flocika!
Igen, ezt már én is hallottam több embertől is. Kép
Szörnyű "mocsok" ez a világ, Mea szavaival élve.
Megnéztem a profilodat, nagyon szépek így együtt. Másik két gyerkőcöd is tüneményes.Kép
Én is szeretnék egy haramadik babót, de ha a fiúk szintén nagyobbak, sulisok lesznek.
Tesók hogy állnak Andrishoz? Szeretik nagyon, ugye? Nem féltékenyek?

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sis!
"A hogy jön ki a cucc a pelusból fölfelé??" kérdéshez:
A pelenkák olyan okosan vannak megtervezve, hogy a popó-hát határmezsgyén klasszul utat engednek minden kissé folyós állagú cucnak (tisztelet a kivételnek, szerintem a Libero a hátsó gumírozottságával egész jó). Szóval, amikor függőlegesen tartjuk a babát, markunkban a pelusos popót szorongatva, és jön a nagy rotty (esetleg rottysorozat Kép) akkor a nyomás másodperceken belül eléri a pelusban azt a határértéket aminél a közlekedőedények elve alapján a trutyi szinte kilövell felfelé a hát irányába. Ezt tapasztalatból írom. Kép Különösen szerencsés esetben miközben buzgón tartjuk a pelusos popsit, a combocskáknál kis rést képzünk, és utat engedünk egy kisebb folyamnak lefelé is, így jut le a dolog a zokniig..Kép.

A babák amúgy nagyon aranyosak!

Kuha!
Harisnyás Gergő csúcs! Kép

Flocika!
Ezt a tempót nem is lehet követni, én mindig read only vagyok, csak az ilyen lényegi kérdésekhez muszáj hozzászólnom Kép.

Majola!
Erre már mi is rájöttünk, hogy a legjobb játékon is például legizgalmasabb a címke, azzal órákig lehet játszani, függetlnül attól, hogy a játék zörög, csörög, forog, stb. Meg persze anya keze, és apa órája.Kép
Julcsi nagyon ügyesen fekvőtámaszozik! Kép

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Juci!
Köszi az invitálást,szivesen,de kérdezzük meg a házigazdát is .Kép

Kép
flocika

Ok.
Nos Rokica?Kép

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Barbapapa!
Imádják,főleg azért mert még nem veszélyezteti a köreiket.Majd ha lebontja a legóvárat és összegyűri a leckét majd megváltozik a helyzet.

Márti!
Nagyon a szemem elött van ahogy ezt a pelus-kaki témát leírtad. Kép Velünk is megtörtént egy párszor amig csak cici volt.

Kép
flocika

Flocika,
ezer bocsánat, de én nem láttam a haját, de elhiszem! Kép Kép
Szörnyű, amit írsz, erre nem is gondoltam, és biztos így van. Örülök, hogy én nem mutogattam Zitát.

Barbi,
de édes Leon a cicával, de a cica igencsak behúzza a füleit. Sikerült elmenekülnie?

mikrótéma: én személy szerint utálom, csak azt melegítem benne, amit a gázon nem tudok. Zitának nem használom, a vízforralóban forralom és melegítem a vizet. Kivétel, ha olyan helyen vagyok vele, hogy nincs más megoldás. Kép
Vendég

Sziasztok Kép
Fúúúúúú,idáig tartott visszaolvasnom!

Képek szenzációsak,minden baba világszám!Kép

Nagyon fáradt vagyok,Mazsi második éjjel csinálja,hogy kb.kétóránként kér cicit.De lehet hogy még gyakrabban,de arra sincs erőm,h.az órára sandítsak.Kép
Roki szerint növekedési ugrásban van.
Bár úgy lenne.
Ma meg 4 órán át sétáltam vele kenguruban,mert aludt!KépKépKép
És már több mint hat kiló,tehát a végére majd'meg szakadtam,de megérte,olyan édesen-jókedvűen kelt a szundiból.Kép
Nekem viszont kész a hátam meg a gerincem.Kép

Alig várom a pénteki talit!
Arra gondoltam sütnék még tököt is.
Jó?
Szeretitek???Kép

Jó éjt mindenkinek,pussz:

annamami és Mazsi
annamami

Még az anyaságról. Tényleg hihetetlen hogy megváltoztatja az embert, egész más dolgok lesznek fontosak mint régen. És egész másoknak örül az ember. És milyen kis apróságok milyen hihetetlen örömet tudnak szerezni! Kép
Én is gyakran csak nézegetem Bendegúzt mint egy kis csodát, és ahányszor rámmosolyog annyiszor adok hálát, hogy itt van velünk. És szopi után amikor elalszik rajtam, azért nem rakom le rögtön aludni, hogy addig érezhessem ezt a kis szuszogó csomagot, amíg ilyen kicsi, és amíg így hagyja magát szeretgetni. Olyan hamar megnőnek, észre se vesszük, máris 5 hónapos. Néha attól is félek, nehogy elszalasszak valamit közben, minden percét ki kell élvezni az együtt töltött napoknak, ahogy nyiladozik a kis értelmük, mert ez megismételhetetlen csoda!
És annyira szeretném mindentől megvédeni amitől csak tudom, és amíg csak tudom. Persze tudom, hogy nem tudom mindentől megóvni, de bármit megtennék, hogy ne legyen neki soha rossz.
Na, most én is abbahagyom.

Jóéjszakát!

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Kuha Kép!
OK, akkor küldök sms-t Megannak.
A Te currys csirkéd is érdekel! Köszönöm előre is!

Bár ez nem Istvános topic, de azért néhány szóban leírom a húgom esetét. Aki István-párti, ugorja át!!! Nem szeretnék általánosítani, nekünk ez az élmény jutott az Istvánból. A húgomnak a szülés volt főleg rossz. A kisfia koponyája a gerince felé nézett. Ha jól tudom, normál esetben a baba arca van a gerinc felé. Ezért a húgom pokoli fájdalmakat élt át. De tulképpen mindegy is miért, lényeg az, hogy nagyon fájt és nem nagyon akartak hinni neki. Semmiféle fájdalomcsillapítást nem kapott. Ehelyett lenyugtatózták, hogy a jó doktor elmehessen megtartani a magánrendelését és felvehesse a nagy zsét. Közben képbe került a nagy alternatíva, a kád. No, jó pár óra után megérkezett a doktor, bekötötték az epidurált (eddig ugye ezt nem lehetett, nehogy már szegény kismama még előbb megszüljön). Mit tesz Isten, félóra múlva megszületett Miki, 39 fokos lázzal. Rögtön elvették, a húgom még csak magához sem ölelhette. A kádban sikerült valami finom kis fertőzést összeszedni, szerencsére hamar kilábalt belőle az unokaöcsém. Másodszorra Hugi már nem oda ment.

Majola Kép!
Julcsika ESZMÉLETLEN!!!! Ez a fekvőtámaszozás!

Duda Kép!
Nagyon aranyosan alszik Nati! Imádom, hogy a kezüket az égnek emelik, és kinyújtva is csak a fejük tetejéig ér!

Sildike Kép!
Piros méhecske király!
Sharpei nagyon komoly!!!

Ayse

ayse

Tünde!
Igen sikerültKép
Mondjuk egy ideig tűrte, békésen feküdt miközben Leon megpróbálta egy-két maroknyi szőrtől megszabadítani...Kép
Pedig nem is hullik neki.

Mikró nekem is csak olyan van, amivel melegíteni lehet.
Nem főznék benne soha.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Flocika!
Igen, a hozzátápi nálunk is úgy tűnik, megoldja a kérdést, egész felnőttes állagú csomagokat produkál Bendegúz újabban. Kép A szagélményeket viszont nem részletezem..Kép.

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Márti!
Én most ezeket az élményeket még jobban magamba szívom.Valószinű nem lesz több babám,a nagyok még szeretnének egy hugit is de hát fel is kell vmiből nevelni őket.Azt mondtam,ha nyerek a lottón megkapják. Kép Akkor csak babáznék egész életemben.Lenne minden gyerekemnek saját szobája és egy hatalmas közös játszó szoba is.És lenne egy takarítónőm aki imád vasalni.És minden évben elmennénk síelni és nyaralni a tengerhez.És ....És....

Kép
flocika

Sziasztok,

Hazajöttünk a síelésből, jó volt, csak rövidKépKép.

A talira viszek pörkölt mandulát, kesudiót, és aszalt gyümiket. Már csak négyet kell aludniKép.

Jó éjt!

Manka

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Flocika Kép!
Kis druszánk tündéri!

Barbapapa Kép!
Nagyon édi Leon ebben a piros pizsiben. Nem csodálom, hogy annyit alszik benne! Én sem akarnám levenni!
Macska-papagáj jól kijönnek egymással?

Ayse

ayse

Flocika Kép/MártiKép!
Nagyon szépekről írtok. Én viszont sajnos egy dög vagyok (ma amúgy is különösen) és egybe olvastam a két üzit a szagélményekről, melyeket jól magunkba kell szívni KépKépKép.

Flocika Kép!
Mi még csak a másodiknál tartunk, de lehet, hogy nem lesz több, ezért én is még felfokozottabban élem át ezeket az időket!

ayse

Sziasztok!

Közkívánatra currys pulyka receptje:

10 dkg aszalt sárgabarit 2 dl forró vízbe áztatunk. 30 dkg kockákra vágott pulykamellet megforgatunk curry, fahéj, római kömény és só keverékében, aztán olajon megpirítjuk. Eközben a barackot az áztatóvízzel együtt összeturmixoljuk egy nagy fej hagymával és 3-4 gerezd fokhagymával, majd a pirított húshoz öntjük, ezzel kb 10 percig főzzük. Egy nagy, savanykás almát meghámozunk, kockákra aprítunk, és a cucchoz rakjuk, még öt percig főzzük. Párolt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat! Kép

Majola,
kátyúk szempotnjából Budapest még istenes. Dunaharasztin tényleg rallykocsival kell járkálni, sportrugókkal, toronymerevítővel, és bukórácsos kasztnival, ha azt akarod, hogy életben maradjon a gyerek Kép Na jó, ez kis túlzás volt, de itt az a szomorú, hogy nem lehet senkire fogni, hiszen évtizedek óta, aki kér az önkormányzattól sódert és cementet, az kap. Csak hát ugye meg is kell csinálni a járdát...
Julcsi aranyos edzés közben, és elmélyülten is Kép
Tetszik amit írtál, engem is jobb kedvre derített.

Ancsi,
kissé pozitívabban, plz! Naná, hogy itt mindenki hiányzik. Kép
Melcsike nagyon aranyos, tök ügyesen ül Kép

Dudukly,
forgó Kép
Pampers? Ja, hogy Rékán... Kép Mi liberozunk, az bevált, meg ahogy látom, kényelmes is.
Az okosok szerint a hozzátápi nem olyan sürgős, minden babának meg van ebben is a saját ritmusa. Ha Pálma cicizni szeretne, hát cicizzen, lehet, hogy egy hónap múlva úgy falja majd a gyümiket is, hogy öröm lesz nézni Kép Meg hát egy éves korig a fő táplálék a tejci/tápi, tehát ráértek. Kép

Mea,
uncsitesó édes egyébként. Mennyi idős? Van ilyen korszakuk a gyerekeknek, hogy nem szeretnek senkit anyán kívül Kép
A Majolának írt válaszodban azt olvastam, hogy Julcsi szkafanderben győzné le Lívit KépKépKép
Én nem két generációt mennék vissza, hanem kb 4-5 ezer évet KépKép

Kuha,
nem én voltam! Esküszöm! Az az ember már rég halott volt, mire én odaértem! KépKép
Gergő mennyire drága! Kép Máté is így szokott aludni hason, bár pár napja az oldaltfekvést preferálja inkább.
Harisnyát én írtam nemtomkivel Kép
Brokkolis receptet azonnal ide nekem! Kép

Ayse,
ugye, hogy jó ez a téli séta is? Gondold el, majd nyáron, amikor a rekkenő hőségtől alig kapsz levegőt, hogy fog ez hiányozni! KépKépKép
Ha szólnál Megannak, megköszönnénk Kép
Szegény Húgod. István egyre borzasztóbbnak tűnik...

Cinka,
nincs mit Kép
Nagypapa mindig azt mondja nekem: Kislányom, te vagy a világon a legszebb... de csak utánam! Kép Ezért, mondtam, hogy lepereg.
Tudom, tartozom még. Majd csinálok újat, mert egy ideje kidobtam, nem használtunk másikat, a fotómasina meg nekem is hiányzik.

Sildike,
a tea bontja a vérfestéket??? A folyadékhiány okozza a sárgaságot??? Meg vannak ezek veszve! Ha lenne rá lehetőségem, az összes ilyen vén buzeránst kiiktatnám a fenébe, menjenek, ahova akarnak, és igyanak sok teát. NNnnna. Felhúztam magam...
Istvános élmények Kép
Nekem nagyon aranyosak voltak a SzentImrében a csecsemősök, nagyon sokat segítettek, mert Máté besárgult, és elaludt szopi közben, meg a bal cicimből először nem akart enni rendesen, de éjjel kijött a nővér a szobába, és segített mellre tenni. Amikor meg belövellt a tej, a másik mondta, hogy úgyis alszik Máté, vigyáz rá, én menjek, tusoljak le, borogassak, és aludjak egy kicsit, majd ha fürdetik, felébreszt, hát visszahozta megfürödve, és én két órát aludhattam Kép Nagyon kellemes élményeim voltak ott.
Igazad van, valóban az első napok segítségén múlik, hogy sikerül-e szoptatni, viszont én úgy látom, hogy a Kismamában is ezt hangoztatják folyamatosan.
"Szerintem egy nő életét az ugyanúgy kiteljesítheti, ha a családja rendben van..." Ez nagyon ott van a szeren Kép
Sharpeikuki és -popó édes, Bazsika meg olyan, mint egy pincuri Buddha, de síruhában is nagyon vagány Kép

Sildi, Nyúlné
vérnyomásom terhesség alatt ilyen 80/45 körül járkált nekem is, de nem voltam rosszul Kép

Nemesek,
Kornél de helyes! Igazi komoly nagyfiú Kép

Duda,
ásványvizes palack nagyon bejön nekünk is! Tegnap Máté a Coronitát nézte ki a fiúk kezéből, ott cukkolódtak vele, na de hát az igazi üveg, úgyhogy nem kaphatja meg Kép

Floci,
Andris csuda édes a tükör előtt Kép Máté is most kezd vigyorogni magára.
Sajna tele van betegekkel ez a világ Kép

Barbi,
de gyönyörű az a macska! És igen jámbor darab, hogy így hagyja magát Kép
Leon meg igazi kis vadakat terelő juhász Kép
Macska-papagáj együttélés izgi lehet Kép

Márti,
ez a megfogalmazás a pelenkamechanizmusról a Deltába illik Kép
KösziKép

Annamami,
tök tök jó lenne Kép

Na eddig bírtam. Amit az anyaságról írtatok, mind-mind helytálló, és köszönöm szépen. Jó, hogy más is így érez. Apa nap mint nap elmondja, hogy ezért az élményért megérné nőnek lenni Kép

Pusztok

Sisotris, Máté és Apa

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ayse!
Én is ezt mondtam!Kép És mégis itt van Andris! A világ összes kincséért vissza nem adnám.

Megjött apa a teniszből és most ki fog túrni a gépből.Kép Megyek gyorsan jószántamból. Kép

További szép estét!
Aztán ne írjatok túl sokat mert nem győzőm holnap este visszaolvasni. Kép

Kép
flocika

Sis! Kép
Olyan izé vagy, visszakerestem, és megnéztem, hogy Mea tényleg szkafandert írt, és nekem fel se tűnt?!
És nekem nem is írtál semmit... hüpp-hüpp
Kép
Vendég

Már megint szórakozik a babanet

ayse

Tünde KépKépKépKép
Boooocs KépKépKépKépKép

Szerintem te a Mindenkiben voltál benne, akik írtátok az anyaság témát, de ha akarod:

Mikrót mi is ritkán használunk, tényleg csak melegítésre, simán meglehet, hogy húsz év múlva erről is kiderül, hogy káros az egészségre. Mint ahogy a rádióhullám, az elektroszmog, a röntgen, a levegőszennyezés, stb. Épp ezért pl. ultrahangon is csak a kötelező alkalmakkor voltunk Mátéval, lehet, hogy azt sem szeretjük, csak még nem tudjuk KépKép

Most már nyugodt lesz az álmod? KépKép

Jó, csak vicceltem Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sis KépKépKép

igen, köszi, megyek is aludni! Kép

Én úgy tudom, már most kiderült a mikróról, hogy káros az egészségre.
Vendég

Jó éjt lányok!
Megnézem, mit látott Fábry Amerikában.

ayse

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: