A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Ayse,
Köszi Kép
Én is azért lettem netfüggő, mert itt jól lehet dumálni. Apa nem egy beszédes típus. Amikor Beni kicsi volt még nem voltam ennyire függő. Egyébként sok okosságot is olvasok itt, tapasztalatokat gyüjtök. Nem is vagyok olyan görcsös, mint mikor Beni pici baba volt.

Thomasanne,
Köszi Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Megyek aludni, jó éjt Nektek!
HALLJÁTOK BABÁK????

Ayse

ayse

Jó reggelt!

Na akkor folyt. köv. Kép

Prüntyi,
szerintem nem kell aggódnod, előbb-utóbb megtanul Tündi hasra is fordulni. Kép
Múltkor próbáltam kólát inni, hát, még mindig nem szeretem KépKép

Róki,
egész sor doldog írtál, ami magyarázatot ad Zsuzsa bölcsis létére, és így nagyon korrekten hangzik. Tényleg az a legfontosabb, hogy te hosszú távon se golyózz be, és ez az ő igényeit szolgálja. Az igény szerintiséget is meg lehet oldani rengeteg alternatívával. Kép
Cumitémában egyetértünk.
Harinak szóljak telón, hogy lesz tali, vagy megteszed, hogy rácsörögsz?
KépKépKépKép Most értem oda az olvasásban KépKépKép

Cinka,
Réka lötyögő valaga KépKép
Pedig azt hittem, a kenyai nyaralás során végig a zsiráfok szemhéját sasoltad, hogy mettől meddig van leragadva KépKép
Masszázs ma volt utoljára, természetesen most Máté fél tízkor aludt el....Mire odaértünk, felébredt ugyan, de kezelhetetlen volt, csak hason volt nyugton, úgyhogy ő extrabónusz pucérkodásban részesült csak Kép
Nem úgy alszik ám addig, hogy egyben! Reggel öttől egy-másfél óránként ébred. Mondjuk ez még istenes Kép

Mea,
én is erre gondoltam, hogy nyáron kijöhetnétek hozzánk Kép
Én már voltam 43 fős talin, bár az IRC csati-tali volt, és nem babával együtt, hanem anélkül KépKép
Innivalót mi viszünk bubimentes vizet, meg almalétyót, jó a narancslé szerintem

Dori,
fel a fejjel, semmi sem tart örökké Kép
Vikinek drukkolunk, Gergő... na igaz, ő fiú Kép Õ épp így tanul meg magára vigyázni, bár most nagy a szám, meglátom majd, Mátéval mit fogok kezdeni Kép
Bölcsibetegség úgy van, ahogy mondod.

Ayse,
két majom rosszabb, mint hat ökör? KépKépKép
Ez a lázmérő nekünk is volt, mikor kicsi voltam, szerettem, mert szép színes Kép
Főzni én is imádok, csak valahogy Máté mellett nem jut rá időm mostanság. Bár, ha anyuék nem fél óra sétára laknának, és rá lennék kényszerülve, biztos megoldanám Kép

Nyúlné,
a rally a Pierre Cardin WRC-vel Máténak is bejön nagyon KépKépKép
Kisnyúl nagyon formás tapsihapsi Kép
Nyugi, én is tele vagyok pattanással, de ez a tavasz szerintem.

Bkriszta,
ide azt a tortát, de rögtön! Kép

Annamami,
nagyon helyesek a lányok, te meg igazán csinos vagy!
Néha én is úgy érzem, hogy kéne valami lazító, hogy ne bolonduljak meg, de aztán mindig átvészelem Kép
Naná, hogy sétáltunk, kétszer is! Kép
Kókuszgolyó? Mmmmmostazonnalidevele! KépKép

Benianyu,
kisoroszlánod nagyon aranyos, Dani meg hozza a formáját Kép Virág után nagyiorr-ra vadászik. Kép Hajad meg jól sikerült.

Göndörzsóf,
mogyoró a nyerő Kép

Angelani,
Erhard nagyon ügyi, már így mászik?? Trotyi hatalmas Kép

Bab,
természetes, hogy úgy kell cselekedni, ahogy a baba érdeke megkívánja, és ha nehéz eset, akkor nem az van, amit szeretnénk tenni, hanem az, amit tehetünk Kép
"Szép is lenne, ha mindenki egyformán vélekedne a dolgokról!!! Tiszta unalmas lenne ez a világ!" Hé, ez az én dumám KépKép

Barbi,
szegény Leon Kép Drukk neki, hogy hamar kint legyen az a fránya fog! Kép

Benianyu,
Apa nálunk megérti, ez szimplán vicc volt Kép Õ ilyen fazon, én már megszoktam Kép A baráti körben ő a Főfosboyler KépKép

Havtunde,
bezzeg, mikor ők (apák) játszanak, akkor méla kuss legyen Kép csipsz nálam ugyanolyan, mint a kóla, nem hoz lázba igazán, sőt Kép KÜlön érzem benne a műanyagot, vagymi ... Kép

Majola,
szerintem sokkal jobban jártok mindannyian az ötperces szopival, mint az akár egy órás sírással. De ez csak magánvélemény.
Kutya elvetemült egy példány, szerintem csak annyi a baj vele, hogy túl okos, éppen ezért makacs, és öntudatos. Nézz csak a szemébe Kép
Zserbót azonnal!!! KépKép
Tiramisu jelentése kb. fedi a tartalmát Kép

Duda,
valszeg a fáradtságtól vagy fázósabb. Én viszont ezek szerint nagyon ki lehetek pihenve, egész télen kabát nélkül jártam, akkor vettem csak fel, mikor Mátét bele kellett zippzárazni kendőstől Kép Sőt, ami tőlem szokatlan, még harisnyát sem vettem eddig fel, pedig abból két kötöttet szoktam Kép
Nati édes, de nem áll jól neki a szakáll Kép

Sildike,
alig várom már a tequilámat!!! Ne izgassál, légyszi Kép
kettőspont, és nagy O betű egymás után Kép Ja, Bab megelőzött Kép
Elalvásmódszered nálam is nyerő Kép
Köszi a nagyállatos fotót Kép Legjobb Bazsi és Lacika farkasszemnézése Kép

Csikken,
szia Kép Én is Harasztiból megyek, de apa visz autóval! Nem csapódtok be mellénk? Vissza is hozunk.

Thomasanne,
mi van a nyalókában? Kép

Apák figyelem!!!
Mielőtt bárki kiakadna, reggel kezdtem az üzit Kép

Pusztok

sisotris és Máté
20+2

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Na, már biztosan tudom, hogy Apa baromi büszke és elfogult a lányával! Kép
Ha lát egy babát a tv-ben, akárhol, összehasonlítja Zitával, és a végén mindig arra jut, hogy "Zita sokkal szebb"! Olyan aranyos, úgy szeretem!!! Kép

Nem akarom borzolni a kedélyeket, de én leteszem Zitát 8 körül aludni, és ált. reggel 1/4 9-kor ébredünk, mert csörög az óra. Kép Kép
Elköszönünk tőle, magára pakolja a kutyáit, és nemsokára durmol ezerrel. Én csak azért megyek be, hogy lepakoljam a kutyákat, kivegyem a cumit, és megpuszilgassam.
Ma du. is nem akart felébredni, én meg nem akartam felébreszteni, ezért jóóól megpuszilgattam, és felébredt. KépKépKép Kajaidő volt. Kép
Délutáni alvás, Fel a kezekkel! pózban:
Vendég

Kép
Vendég

Sis, tartsd meg ezt a jó szokásodat, a hosszú esti üziket. Itt röhögcsélek magamban, Nati "szakállát" vissza is kerestem.
Ja, és ne hagyd soká nyitva az ablakot, mert szétfesziti a falakat a fantáziaKép

Tünde:lehet, az a baj, hogy nekünk nincs olyan sárga kutyánkKépKépKép
Apa dettó. Akkor inkább mégse utazzanak együtt, mert összevesznek, kinek a kislánya a legszebb a világon.

KépKép

KépKép
majola

Majola,
sztem nem lenne vita. Mindegyik ua mondaná: az enyém! Kép
Vendég

Jó estét lányok!

Hazajöttünk a Norbi apdét n+1-es vacsi után.Kép Király volt.

Először is mindenkinek köszönjük a dícséreteket.

Duda
Szerencsére az én részem tényleg nagyon összetartó. Apáé már kevésbé, aminek persze az az előnye, hogy ritkán kell talizni anyóssal.Kép
Ez a Margit sziget érdekelne. Mikor szoktatok menni?

Thomasanne
Na én is csak ezen a héten kezdtem el kóstolgatni. Viszont most minden napra van valami alkalom.Kép

Ayse
Szerintem ez természetes, mert már Te is régóta vagy otthon. Én már terhesen sem dolgoztam 1 napot sem a Bazsikával, mert apa nem szerette volna. Ez azt jelenti, hogy lassan 3 éve vagyok itthon, napközben egyedül. Mondjuk mi amúgy elég mozgalmas életet élünk, de most ez a tél, meg hogy a Laci pici ez egy kicsit nehéz. A következő babát tavasz végére fogom szülni.Kép

Szerintem ez a netezés jó dolog. Komolyan mintha egy nagy család lennénk. Nekem is az az első dolgom reggel, hogy megnézzem a babákat.Kép

Sis
Vigyek a talira Tequilát?

Tünde
Lehet, hogy nekem is csak azért ilyen nagy a szám elalvás ügyben, mert mindkét fiú nyekkenés nélkül alszik éjszaka. Napközben Bazsi alszik délután egy nagyot kb 4 órát. Laci pedig kint alszik a teraszon 10-18-ig. Persze délben bejön ebédelni aztán vissza.Kép

Zita alvós póza nagyon aranyos. Én szoktam nézni néha a fiúkat, hogy hogy tudnak ilyen kényelmetlen pózokban aludni.

Mára elteszem magam. Reggel jövök, amint felébredtem.

Szokás szerint gyermekébredésmentes jó éjszakát kívánok mindenkinek.

Ildi

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a súlyfejlődéses hozzászólásokat! Nem parázom miatta egyáltalán, csak úgy tűnt, hogy itt röpködnek a 8 kilók, Gergő meg sehol, de ezek szerint csak úgy tűnt. Ráadásul a dokinéni is állandóan soványnak látja az én kis gombóckámat, de akkor sem fogok izgulni. Inkább ezzel legyen gondja később is, ne pedig a túlsúllyal, mint az anyjának...

Örülök, hogy ennyien kedvet kaptatok tőlem a tavaszi nagytakarításhoz! Kicsit lehet, hogy elveszem most a kedveteket, de elég szar napom volt: Kezdtük reggel a 4 hós oltással így 5 hósan. Szokásos rohanás, Balázst ébreszteni, stb. Oltást Gergő észre sem vette, csak mosolygott rendületlenül Kép Újra kell oltani a BCG-t, nyoma sincs Kép Eleve azzal kezdte a dokinő, hogy agyhártyagyuszi ellen akarom-e oltatni- mondom, hogy semmi nemkötelezőt nem óhajtok-, erre csak jön mégegy bónuszoltás. Le van szarva, remélem, csak használ neki...
Aztán rohanás haza, el voltam már csúszva itthon a betervezett melókkal / délután jött sógornőm, holnap meg anyósék, sógor is a családjával/, takarítanom kellett még, meg bevásárlás, sütni is szerettem volna. Mivel eddig Gergő mindig belázasodott az oltásoktól, és a lába is bepirosodott, és fájt, már dél körül adtam neki egy Viburcol kúpot / én is ajánlom mindenkinek, aki szimpatizál a homeopátiával/. Ebéd után lementünk levegőzni, majd bevásárolni.Mint egy málhás ló, úgy értem haza, Gergő már ordított az éhségtől, de gyorsan legalább a húsokat hűtőbe szórtam. Egy kólát akartam még az erkélyre kitenni, hogy hűljön, erre kicsúszott a kezemből, és el is tört a nyakánál, és kispriccelt a két literből egy legalább. Két méter magasságból a falon, kapcsolókon, ajtón folyt a kóla, és tócsában állt az előszobában. Csak röhögni tudtam kínomban. / asszem azt nem írtam, hogy előző este egy macskakajás konzerv robbant fel a kezemben, ahogy bontottam föl. A konzerv fele szétplaccsant a frissen lesuvickolt konyhaszekrényeken, a ruhámon, a képemen, a padlón.És irdatlan büdös volt, megromlott a kaja. Valamiért engem nem szeretnek az égiek.../
Gergőt meg kellett etetnem, aztán nekiestem, de még három felmosás után is ragadt a lakás. Talán mostanra, hogy negyedszer is átmentem rajta, jó lett. Babukám be nem lázasodott ugyan, de egy ideig borogatni kellett, nem volt olyan egyszerű haladnom. Sógornőm megjött fél ötkor, akkor végre nekiláttam a porszívózásnak, ő meg Gergőt dajkálta. Valahogy kinéz a lakás, de vajon meddig?... Kész katasztrófaövezet. Holnap meg sütés-főzés, az tuti, hogy nem tudok jönni, talán majd vasárnap.
Az egyértelmű, hogy én is függő lettem, nem hittem volna. Amikor Balázs született, még azt sem igazán tudtam, mi az az internet. Pedig nekem is jól jött volna akkor is!
Csomó mindenre akartam reagálni, de hulla vagyok, alig emlékszem.

Benianyu Kép Édes a kis oroszlánod Kép Az biztos, hogy másképp viselkednek,ha nincs ott a szülő, de én meg azt gondolom, hogy a gyerekek nagyon szeretnek nekünk mindent megmutatni, és biztos boldogok lennének, ha látnánk, hogy zajlik a farsang, milyen ügyesek. Nem beszélve rólunk, akik dagadunk a büszkeségtől Kép

Pzita Kép Nagyon örülök, hogy jössz a talira Kép

Eddig bírtam energiával, lemerül az elem, megyek tölteni Kép

Jó éjt, szép hétvégét!

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Jó reggelt Kép

Majola,
Kép

Sildi,
nem iszom, szoptatok Kép Coronita havonta egyszer belefér este, nyolc óra alatt lebomlik annyi alkohol.

Jövök még, nem menekültök!

Pusz

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Jó reggelt!

Sildike!
Délelőtt mennénk sétálni, 10 után kicsivel.Kép
De ha Zsuzsának a lektorálás miatt a du. jobb, nekem az is megfelel. Hmmm Zsuzsa?
Lacika ilyen nagy alvó?
Én már abban is kiegyeznék, ha Nati nappal csak fél órákat aludna, ha legalább az éjszakákat végigaludná.
Bár ma 10-től hajnal 4-ig aludt, aztán kezdtünk csak óránként kelni. Ez így egész jó volt!Kép

Jucc!
Cola, macskakajaKépKép
Nálunk a minap, amikot töltött paprikát főztem, Apa bontotta ki a paradicsom konzervet. Kispriccelt nyitás közben és beterítette a fehér falakat a konyhában.KépKép

Zsuzsa!
Húú, 12-e még jó messze van!Kép
De aranyos Apa, hogy énekel tündérszép Julcsikájának!KépKép

Bab!
Tényleg érdekes az egybeesés. Talán a módszer bevezetése miatt lehet. A nővérméknél is hasonló volt a helyzet.Kép

Benianyu!
A nővérem kislánya tavaly még óvodás volt és meghívott az Anyák-napi ünnepségére. Kicsi kora óta nagyon bensőséges a viszonyom vele, sokat vigyáztam rá, nyaralni vittem.
A lényeg, hogy Natival a pocakomban végigbőgtem az egészet!Kép Iszonyú helyesek voltak!Kép
Nem tudom, mi lesz, ha majd a saját lányom szaval és énekel?????KépKépKép
Érezzétek jól magatokat Hévízen!Kép

Ayse!
Tök jó lehetett a táncház? Elmondod, hol van?Kép

Barbi!
Leonka csuda édes!Kép

Ébred a csajszim, megyek!

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Thomasanne:

Az újpesti biopiac a IV. ker. Baross utca 105 alatt van, de az van rá kiírva, csak szombat délelőtt van nyitva. Úgyhogy mi ma megyünk. De van a Lehel téri piacon is 3-4 négy biobolt, azt hiszem, az egyik zöldséges is. Jó régen voltam, de nem úgy rémlik, hogy valami nagyon jólkinéző zöldségek lettek volna. De lehet csak el vagyok kényeztetve és nem vagyok biohoz szokva. :P

Állandóan megnézem a Tescoban meg máshol a Hipp bébikajákat, aztán mindig abban maradok magammal, hogy inkább kotyvasztok, de még idáig nem sikerült eljutnom a biopiacra. :-/ Na meglátjuk.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jucc!Kép

Nems emmi napod volt akkor, remélem ma már szupi leszKép

Ok akkor én viszem a 100%-os narancsleveket!!!OK???

Roki!Kép
Én eleinte kotyvasztottam jó sokáig de most már üvegest is kap sokszor és imádja Lívi.
Sajnos én nem tudok biopiacra járni így sima zöldségesnél veszem a hozzávalókat ezért az üvegest én jobbnak tartom és mind megesziKép

Havtünde!Kép
Zita nagyon édesen alszikKép

Képzeljétek napközben szoktatom vissza az ágyikójába is Lívit mert csak kint hajlandó aludni, de eddig üvöltött minidg a kiságyban és nem akartam hagyni sírni.
Tegnap takarítottam és mondtam magamban most amíg kiporszívózom egyik szobát hagyom őt sírni(igazából aza hiszti sírás volt semmi könny mert ő mindig könnyes ha fáj valamije stb) és sírt üvöltött 2 percig majd egyszercsak síri csend és aludtKép

Úgy hogy beválik ez most nálunk de van h sokkal tovább nyafizik olyankor már nem veszem egyből ki hanem bemegyek beszélek hozzá, nyugtatom simizem és ezt néhányszor eljátsszuk majd elalszik.

Muszáj mert csak kint hajlandó elaludni ringatással azt meg nem lehet mindig.
Most is oylan pocsék az idő........... sajnosKép

Éjszaka nincs gond, mostanában egyből bealszik cumiüvegezés közbenKép

Mea
mea

Sildike:

Most hirtelen két indok jut eszembe, hogy miért nem a bébicsőszt választottuk. Illetve akár három is. Vagy NÉGY! Kép

Na jó. Egyrészt mert a bölcsi ingyen van (majdnem - az időleges megőrzés 200 forint per óra), a bébicsősz nem. Kettő mert nekem tetszik a közösségi aspektus, szerintem Zsuzsa élvezni fogja és jót is tesz neki ha közösségbe szokik. Három mert ha bébicsősszel van, azzal David megint nincs előbbre, mert ő itthonról dolgozik és néha bizony kéri hogy hagyjuk őt dolgozni, ami általában azt jelenti, hogy én elmegyek Zsuzsával valahova hogy közben David háborítatlanul tudjon dolgozni. Négy, ha bébicsőszt választok, akkor tuti valaki megsértődik rajta, vagy Anyu vagy David, hogy miért nem rájuk bízom, pedig már így is mindketten annyit vállaltak belőle amennyit kényelmesen bírnak. A bölcsit elfogadják és helyeslik mindketten.

Másik oldalról viszont ha nem válik be a bölcsi, nem vagyunk rákényszerülve. Ha bármely pillanatban a beszoktatás alatt úgy látom, hogy nem szívesen hagynám rájuk Zsuzsát, át tudjuk úgy rendezni az életünket, hogy ne legyen rá szükség, csak jóval komplikáltabb. Davidnek vagy tanulót kell lemondani, vagy nem fog tudni annyit írni, mindenképpen keresetkieséssel járna. Anyu meg szaladgál két háztartás között, van egy tini fia a legrosszabb korban aki ráadásul gyakran beteg (most is azért nem voltunk anyuéknál már jó egy hete, mert öcsémnek torokgyulladása van), plussz a húgom aki vidéken jár egyetemre, és anyu rá is főz meg segíti ahogy tudja. Ja, és még a nagymamám, aki szintén anyura van szorulva egy csomó mindenben. Magyarul anyukám jól be van táblázva. Na most ha egyszer az van, hogy valamiért nem tud Zsuzsára vigyázni, akkor nekem aznap klienst kell lemondani, ami a kliens-terapeuta kapcsolat szempontjából elég szerencsétlen, mikor az egész a megbízhatóságra épül, vagy nem tudok tanfolyamra menni, ahonnan csak 3x hiányozhatok. Érted. Ha meg amúgy is bölcsibe van szoktatva egy héten 1-2-szer, akkor ha valami ilyen gixer van, akkor egyszerűen azon a héten egyel többször megy bölcsibe.

Íme az ideológia. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Ayse köszönöm a hiányolást! Megvagyunk, nem vesztünk el Kép Csak már Oli nagyfiú és kevesebbet alszik napközben, ha alszik, akkor megcsinálom a dolgaimat, ha ébren van, akkor vele foglalkozom. Így nincs olyan sok időm netezni, mint régebben. Egyébként olvasgatlak benneteket, csak mire odajutnék, hogy írjak, addigra Oli mindig úgy gondolja, hogy jobb lenne, ha vele játszanék egy kicsit Kép A bajai topicba szoktam írogatni, mikor tudok, mert az nem olyan pörgős, jobban tudom követni a dolgokat.

Látom Róki bedobta a bölcsi témát Kép Tökéletesen megértem azt is, ha valaki bölcsibe adja a babát, mert úgy érzi jónak. Én viszont nem tenném bölcsibe semmi pénzért a sajátomat. Szerintem még akkor sem, ha anyagilag rákényszerülnénk, inkább élnék szerényebb körülmények között. Olyan gyorsan elröppen ez a 3 év, és ilyenkor jönnek a babáknál a legnagyobb dolgok (mozgásfejlődés, beszédfejlődés) Lesz még elég időm a hátralévő életemben, hogy dolgozzak stb. főleg, hogy mi nem szeretnénk több gyermeket. Szerencsére a mi életünk egyáltalán nem követeli meg azt, hogy el kellene azon gondolkodnom, hogy bölcsi, vagy bébiszitter legyen-e Olival. Heti néhány óra kimenőt mindig adok magunknak, olyankor a nagyi vigyáz a kicsire. Már szórakozni is voltam, úgy, hogy itt aludt a mama és vigyázott Olira.

Hozzátáplálás téma: Oli most 6 és fél hónapos, 6 hónapos korától kap főzeléket naponta egyszer. Imádja a főziket, eddig mindent megevett, amit adtam neki, az üvegeset is és a saját gyártmányt is. Ami fejtörtést okoz nekem mostanában, hogy nagyon sokat képes megenni főzelékből (többet, mint egy üveg) Ha leteszem a tányérját és nem adom neki tovább, akkor sír, potyognak a könnyei, mindaddig, amíg nem folytatjuk egészen addig, amíg Õ úgy gondolja, hogy elég (ezt elég nyilvánvalóan jelzi általában, úgy hogy összeszorítja a száját és az utolsó falatot kitolja a nyelvével) Nem baj az, hogy ilyen sokat eszik? Mondjuk nem bukja vissza és azt sem vettem eddig észre, hogy fájna a pocója.

Tegnap volt nálunk egy mini babatali. Teszek fel két képet Kép Nagyon édik voltak a lurkók.

Kép

Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

Jó reggelt!!!

Nálunk esik az eső, nagyon lehangoló idő van. Napsütést akarok!!!

Házimunka:
Nem áll közel a szívemhez egyik válfaja sem, de megcsinálom, mert a rumli meg idegesít. Szerencsére a férjem nem gondolja, hogy az kizárólag a nők feladata lenne, úgyhogy munkából hazajövet és hétvégén ugyanúgy kiveszi a részét. Természetesen, amit el tudok végezni Tofi mellett is (pl. porszívózás, rendrakás, mosogatás), azt napközben megcsinálom. Főzni, egy-két fogást leszámítva, sajna egyikőnk se igazán tud, de mire a fiunk is velünk fog enni, addigra remélhetőleg megtanulunk. Szerencsére Tofi pempős ebédjei egyelőre még nem haladták meg a képességeimet, és úgy tűnik, hogy szereti anya főztjét.Kép

Barbi,
A koncentráló, a nevető és a komolykodó Leon is mind nagyon édes!

Tünde,
Fel a kezekkel-Zita tündéri, mint mindig! Tök jó, hogy ennyire sokat tud aludni apa (és persze anya) szép kis büszkesége! Az én férjem is hasonlóan elfogult a kicsi fiával szemben!
Chipset én sem vetem meg, tegnap este is bűnöztünk apával. Utána persze egy kis édeset is muszáj volt enni, hogy kompenzáljuk a sósat. Banánzselét. Időnként erősen ránk tör a vágy az egészségtelen dolgok iránt. Nincs ebben semmi rosszKép

Sildike,
Nem semmi, milyen alvókája van a fiaidnak. Lacika, akkor tulajdonképpen mikor van fent???KépKépKép

Jucc,
Tényleg jó kis napod volt tegnap. Ez egyébként rám is eléggé jellemző, hogy kiöntsem a dolgokat, amikor éppen kitakarítottuk a lakást. Hú, de bosszantó tud lenni!

Mea,
Jó kiságyba szoktatást Nektek! Reméljük, hamar megy majd!

Ezt pedig Julcsinak küldjük, hogy ne csak Erhard popójára emlékezzen:
Kép

Bab és Tofi

Kép
Bab és Tofi
bab

SziasztokKép
Csak benéztem, de Rókica ideológiája írásra késztetett. Mármint bejelentkezésre. Imádom Róki ideológiáit még mindig!!!
A talira megyünk mi is ám, nem ússzátok meg! Amúgy nagyjából minden rendben van nálunk, bár mostanában nem is tudom ki sír többet, Lili vagy én. De szerintem már nyerésre állok sajnaKép Úgyhogy valaki lelket önthetne belém a talin. (ez egy rejtett célzás volt Rókica számáraKép)

A bölcsit nem tartom rossz ötletnek, de minket szerintem egy nap után eltanácsolnának, nem bírnák ki az én kis méregzsákomatKép
Eltekintve attól, hogy nem nagyon alszik, nem nagyon eszik, rengeteget nyüszög, meg csukott szájjal morog, végül is egész jól telnek a napjaink. Mivel nem nagyon eszik így hízni se nagyon hízik, bár még nem aggódom, mert hurkás, csak nem nőKép
Na már megint megy a sírás, úgyhogy megyek. 10-én találkozunkKép

Hari

Kép
Kép
hari

Hari!Kép

Hát nem semmi lehet LilivelKép
De lehet, hogy ő most ilyen és később ő lesz egy kisangyal majd pl. az enyémhez képestKép
Kitartás!!!
Amúgy annak ellenére h Lívi angyalka de tényleg, azért én is kiakadok néha, mondjuk én az állandó ithonléttől is, mert imádtam jönni menni, úgy várom már a jóidőt és akkor mehetek Lívivel mindenhova és akkor már remélhetőleg esrnyőkocsival(mikor ül már)Kép

Mondjuk vízszintesig dönthető de még hideg van így jobb a mélykocsi, meg abban jókat szundítKép

Szerintem az idő rátesz most mindenkinek én már néha nagyon kivoltam de most 2x eljutottam szoliba és olyan jól esettKép

Mea
mea

itthonlét-bocsánat

Mea
mea

Jucc, Duda,
én tegnap hajat festettem, és mikor kidobtam a kellékeket, hozzányomtam a fejem a fehér falhoz Kép

Mea,
porszívó nagy varázs nálunk is Kép Apa bekapcsolja, én ringatom Mátét, és tényleg kb két perc kell Kép
Mi sportkocsival járunk, Máté eddig nem panaszkodott Kép Sőt, mostanában félig ülő helyzetbe hozom a kocsit, hogy kilásson, nagyon élvezi így a sétákat. Illetve csak így lehet kocsival vinni, mert másképp ordít Kép Kérem szépen a többiek véleményét is erről, kíváncsi vagyok, árt-e neki nagyon ez a felültetés, ha már a karomban is úgy van folyton Kép

Vrucsincá,
nálam is kb ez a megfontolás bölcsi ügyben, hogy nem akarok lemaradni a legizgalmasabbról Kép
Babatali jó lehetett Kép
Szerintem semmi baj, ha Oli ilyen nagyétkű, tudják ők, hogy mennyi az elég.

Bab,
Tofi egyre csábosabb Kép

Hari,
tizedikén ott lenni ám! Majd jól leápoljuk a lelkedet! Kép

Pusztok,

Sisotris és Máté
20+3

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!
Babók nagyon szépekKép! Úgy látszik, csak én vagyok elmaradva képkészítéssel... legalább 2 hete nem készült friss kép a lurkókrólKép.

SisKép,
hajfestésKépKépKép... én csak a telefont vettem felKép. Te nyertél!!!

MeaKép,
az itthon-üléstől én is ki vagyok eléggéKép.

RokicaKép,
szerintem, ha jó a bölcsi, mindenképp előny...

HariKép
jó hallani Rólad!
Kati
Vendég

Vrucsincá, jó, hogy jöttél, de látom, nem unatkozol, nem magányoskodsz otthonKép

Tofi tüneményes a kádbanKép Tényleg nagyon ártatlan kis Tofi-pofikája van.
Julcsinak is van ilyen képe, gondolkoztunk, megmutassuk-e, de hát legyen.
Kép
Már a fekvőtámaszt is bemutatta, nem túl nőies oldaláról mutatkozik be, de majd ha nagyobb lesz, beiratjuk kisasszonyképzőbe.

Sis, én is fel szoktam félig emelni a kocsit, ha reklamál. Amikor alszik, akkor meg visszaengedem.

Andi, tegnap belelkesedtem a sétától és éjjel jó sokáig dolgoztam, úgyhogy készen leszek. Jó a kedd délelőttKép
Ma csak kétszer keltünk éjjel. Éljen!!!

Zsuzsa és Julcsi

KépKép

KépKép
majola

Sildike:

Tökéletesen egyetértünk ami az önmegvalósítást illeti. Mindenki csak saját maga tudja eldönteni, hogy mi az számára, ami boldoggá, teljessé teszi az életét.

A terhesen otthonmaradást illetően, ez nálam megint kultúrák összecsapódásának egy pontja, mert Amerikában nincs ilyen, hogy az ember terhesen nem dolgozik. Akkor elveszted az állásodat, kész. A nők nagyon nagy többsége végig dolgozik, és szinte a munkahelyéről megy szülni. Én is ezt terveztem, de a végén kivettem az összes szabimat és az utolsó két héten otthon voltam. Bár rohadt könnyű állásom volt (tkp egész nap a neten lóghattam), a végére már volt olyan, hogy nagyon irigykedtem arra, aki nem járt dolgozni. De erről nálunk szó sem lehetett, David első felesége is végig dolgozott, és 2 hetes volt a gyereke mikor visszament dolgozni. Nem követendő példa (szerintem), de David előtt ez lebeg mint normális. És Amerikában az is.

Van egy ismerősöm kint, most született a babája február 4-én. Végig dolgozott, és 3 hónapot fog csak tudni otthonmaradni, különben elveszti az állását. És akkor az ő munkahelye még bőkezű ilyen szempontból. Szóval nagyon nehéz ott megoldani a kérdést, egyáltalán nem családcentrikus a kultúra. Mondjuk könnyebb megélni, akár egy ember keresetéből is. De mikor írom az amcsi fórumokon, hogy Magyarországon 3 év fizetett szabadság jár a babák után, jobbra-balra sárgulnak az irigységtől, mert ott egyszerűen nincs ilyen. Még ha ad is valamennyi szabadságot a munkahely (és nem mindegyiknek kötelező), ez általában 3 hét fizetett, 3 hét fizetésnélküli, és utána állásvesztés ha nem megy vissza dolgozni. Az ismerősöm is csak úgy tudta megoldani, hogy az összes betegszabiját és szabadnapját még plusszba kivette. Utána a férje marad otthon a babával, mert ő egyetemi tanár, nyári szünet van. Aztán költöznek szeptembertől, mert másik államban állást kapott apuka, utána nem tudom hogy fogják megoldani.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok lányok!

Mindjárt jön anyós.Kép

Jucc
Emlékszel még rége volt egy sárga dobozos fagyipor (puncs, csoki, vanília), amit habszifonba kellett beünteni, tejet hozzá, belenyomni a patront, kinyomni a habot, aztán irány a fagyasztó. Na nálunk anyu játszotta el azt, hogy lakásfelújítás után, a hófehér konyhában csinált(volna) egy puncs fagyit....Kép

Amúgy szerintem sem kell aggódni a súlygyarapodás miatt, nálunk Bazsikát is és most Lacit is inkább vissza kell fogni a doktornéni szerint. Azon szoktunk nevetgélni, hogy a szembeszomszéd kislány, aki két éves és a Laci egy méretű pelust hordanakKép

Sis
Ha éjszaka nem szopik Máté, akkor havonta többször is beleférhet.Kép

Duda
Nekünk mindkettő jó. Majd úgy fektetem le Bazsikát.

Hát igen, azt hiszem szerencsém van mindkét kis mormotával. Amikor Lacival voltam terhes, akkor mindenki azt mondta, hogy akinek ilyen nyugodt az első gyermeke, annak majd a második lesz olyan, hogy ha ő lenne az első, akkor nem lenne második. Hű ez egy cifra mondat lett. Szerencsére nem jöttek be a jóslások.
A húgom volt ilyen nagy alvós. Anyukám szerint 10 hónapos korában állt föl. Addig aludtKép

Benianyu
Jó mulatást Hévízen. Mi nászúton voltunk ott.

Mea
Nálunk is az a helyzet, hogy Lacika csak éjszaka és a reggeli tejci után hajlandó még 1-2 órát aludni az ágyában utána meg csak kint a teraszon. Állítólag ez nem is rossz, mert meg kell különböztetni a nappali alvást az éjszakaitól. Én örülök neki, ha minnél többet van friss levegőn. Mi azt csináljuk, hogy na nagyon hideg van, vagy ilyen szmöttyös az idő mint ma, akkor rárakom a kocsira az esőnylont és így nem közvetlenül az arcába kapja a hideget. Szinte gőzölög a gyerek, amikor kiveszem. Jó nagy rés avan a nylonon, tehát kap rendsen levegőt.

Róki
Én csak azért gondoltam a bébicsőszre, mert akkor legalább a környezet maradna Zsuzsának a régi. A szocializálódáshoz azért szerintem még korán van egy kicsit.Kép
Egyébként én is gondoltam már arra, hogy Bazsikát közösségbe adjam, mert nagyon szeret gyerekek közt lenni, de azért nem engedem még, mert félek, hogy hazahozza a bacikat és ehhez Lacit még nagyon kicsinek érzem. A gyerekorvosunk is azt javasolta, hogy várjunk még pár hónapot. Te nem félsz attól, hogy Zsuzsa esetleg túl korán kapja meg a gyermekbetegségeket? Ez pusztán csak egy kérdés, nem riogatni szeretnélek.

Én nem vagyok egyébként alapvetően bölcsiellenes, bár bevallom én nem adnám be egyik gyerekemet sem. Talán azért, mert túl sok bölcsis gyerek van a környezetünkben és bizony észrevenni a különbségeket. Hozzáteszem jó oldala is van, mert a bölcsis gyerekek sokkal önállóbbak. Viszont amit én látok velük kapcsolatban az az, hogy furcsa módon sokkal antiszociálisabbak most mint a nem bölcsis gyerekek. Irígyebbek, durvábbak, hisztisebbek. Talán szegényeknek túl hamar kellett megtapasztalniuk bizonyos dolgokat. Lehet azonban, hogy ez később még a javukra fog válni. Ezek a gyerekek 2-3 évesek tehát ezt még nem tudom megállapítani. Szerintem 2 éves kor körül lehet igazából a gyerekeket közösségbe szoktatni, persze mondom ez kizárólag az én véleményem.

Nektek azt kívánom, hogy zökkenőmentes legyen a bölcsibe szoktatás, ha Te tényleg mindenképpen e mellett döntessz. Persze azért úgy könnyebb a helyzet, ha van választási lehetőságed akkor is, ha nem tetszik Zsuzsának a bölcsi.

Már alig várom a talit, szerintem olyan sok mindenről fogunk tudni dumcsizni ennyien, feltéve, hogy a gyerekek hagyják.

Az amerikai helyzet ismerős nekem, mert az egyik nagyon jó barátnőm odament férjhez és ő is végigcsinálta ezt. Szerintem egyébként ez nem normális dolog. Én örülök, hogy nálunk nem így van.

Vrucsincá
Most néztem meg a profilodat és látom, hogy druszák vagyunk.

Nálunk mindkét fiúnál előfordult nem is egyszer, hogy az 1 üveg kaja nem volt elég. Én mindig adtam még, amennyit kértek. Soha nem volt gond belőle. Ha nem bukja vissza, szerintem nyugodtan adjál, amíg Oli éhes.

Gyerekek nagyon arik.

Majd este még jövök.
Pusszantás mindenkinek. Anyósmentes szép napot.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Vrucsincá, Hari,
jó hallani Rólatok!

Rokica,
már csak egy kérdésem lenne: ha megszületik Ketteske, és David alkotni akar, akkor két gyerekkel mész el otthonról, hogy Neki jó legyen? egyszer azt írtad, hogy éppen azért költöztél haza, mert nem akartad, hogy Amerikában szülessen gyereked. Most kicsit úgy tűnik, hogy Mo-on ugyan, de amarikai stílusban nő fel Zsuzsa.

Én 4 hó-ig dolgoztam, de így is "veszélyes" volt, vérellátóban.
A bölcsihez csak annyit, hogy biztos tök jó hely, ahova viszed Zsuzsát, de tényleg van akkora kapacitásuk, hogy ha Zsuzsa megjelenik, mindent igény szerint csináljanak vele?

Jucc,
Te aztán robbantasz rendesen! Kép/Kép

Babapopók aranyosak! Kép

Tünde&Zita 22+1 (asszem)
Vendég

Babakocsi: tegnap én is félig felültettem Zitát, most tetszett neki. Próbáltam korábban is, de egyértelműen jelezte, hogy nem jó neki.

Davallia,
de ügyi vagy!

Akiknél sima szülés volt: Nektek visszament már a keresztcsontotok az eredeti állapotába?
Rám egyik gatyám se jó, tök széles még a csípőm. Pedig már csak 55kg vagyok, még 3-at kéne fogynom. Kép/Kép
Vendég

jól van,ha kopasz-ragyuszos tali lesz,nem bánom ott a helyemKép!

most jöttem haza anyuméktól és Kisnyúl annyira,de annyira jól érezte magát,hogy enni sem akart,úgy felpörgött,aztán a kocsiban mosolyogva ájult be és most ott szuszizik az ágyában,teljesen kicsinálta magtKép!ráadásul apukámmal,akitől idáig rettegés volt egy elhibázott ébresztés miatt,hatalmas cimbik lettek,nagyon megható volt!azt hiszem apukám elkezdett repkedni a boldogságtól,valószínüleg még most is repked otthon magábanKép!
én meg olyan,de olyan nyomott vagyok ettől az időtől,de párom dolgozik,ő még nyomottabb leszKép,és így nem tudok piheni egy kicsikét,de nem baj,mert kimegyek sétálni Kisnyúllal(rablósapkában),azért az is jót tesz ilyen időben,csak el ne aludjak út közben!anyuéknál megmértem 79/65 volt a vérnyomásom 69-es pulzussal,jó mi?

bocsika,ha nem válaszoltam kérdésekre,máramennyiben volt ilyen,de semmi erőm végig olvasni mindent,a szokásos felületesNyúlnét tudom csak nyújtani!
ágyő és kellemes hétvégét mindenkinek!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Havtunde,
rám se jönnek fel az XS-es gatyáim,semmi csípőm nem volt sohasem,de most nem jönnek fel!kiváncsi vagyok,ha a maradék kilók is lejönnek,akkor se jönnek majd fel rám?elég valószínű!de ez van,végre nőiesebb alakom lesz és nem a kisfiú osztályon keresgélek nacikat!Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sisotris!Kép

Szerintem lehet már félig ültetve vinni őket kocsiban, most én is szívem szerint már az esernyőkocsit használnám aminek majdnem vízszintesig dönthető a támlája, csak még hideg van hozzá, túl nyitott és nincs lábzsák hozzá.

Nemesek!Kép

Lassan már jobban ki lehet mozdulni a babákkal.Kép

Én nagyon várom már!!!!Kép

Sildike!Kép

Szerintem is jó a friss levegő, csak néha bent is kell ám alukálniaKép
Mondjuk nálunk fedett terszon alszik de nyitott kocsiban csaka napfénytető van ráhúzva jól és overáll9+vastag pléd van rajta.
Mindig szép piros az arca nekiKép
Imádja a kinti levegőt és sokkal hosszabb ideig alszikKép

Mea
mea

Sziasztok!
Még nem tudtam visszaolvasni, ma voltunk először bébiúszáson Cleoval és Majával. Tök jó volt, a gyerekek nagyon élvezték, egyik se sírt egy kicsit se!
Indulás előtt Leon:
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

BarbiKép,
nagyon vagány ez a kabát Leonon. Honnan van???

MeaKép,
én is ültetem már Kornélt a babakocsiban!
Neki nagyon tetszik, igaz régebben aludt séta közben, most meg végig magyaráz... nem tudok elég kitartó lenni (max 1 órát vagyunk kint), ennyi idő alatt nem alszik, úgyhogy marad a kiságy utána.

Van még valaki rajtam kívül, aki cicin altatja a bébijét? Tudom, hogy már nagy hozzá, de egyszerűen nincs szivem sírni hagyni, mikor annyira jó baba. Így aztán este még mindig az álomba- szoptatás működik nálunk... Kép
Vendég

Sildike:

Igazából betegségekre még nem is gondoltam. Kép Remélem Zsuzsa jól fogja venni az akadályokat, de ez megint olyan dolog, ha úgy látom, kárára van az egészségének a közösség, akkor megoldjuk máshogy.

Egyébként el tudom képzelni, hogy ahol bölcsiben van a gyerek egész nap, ahol még ha jól is végzik a munkájukat a dadák, egyszerre több gyerekkel is kell foglalkozni, hogy ott a gyerek hamarabb megtanulja, hogy hívja fel magára a figyelmet... de mivel Zsuzsa a legtöbbet mégiscsak velünk lesz, ahol a gyerek/felnőtt arány 1:1 vagy akár 1:2, ezért ez igazán nem aggaszt.

Havtünde:

Természetszerű, hogy a mi családunkban a két kultúra ötvöződik. Azért költöztem haza, hogy ha családom/gyerekem lesz, a nagy család vegyen körül minket. Akkor még nem tudtam a gyerektámogatásokról, de így utólag ennek is nagyon örülök, és jó döntésnek tartom, hogy visszaköltöztem. Pont ezért is érzem úgy egy kicsit, bolond lennék nem kihasználni ezeket a lehetőségeket, mint ingyen ovi/bölcsi, amiért egy anyuka Amerikában (már elnézést a kifejezésért) a seggét verné a földhöz örömében, hogy van. Aki ismerőseink itt voltak nálunk látogatóba Amerikából múlt héten mesélték, hogy 60 000 forintba (300 dollárba) kerül nekik hetente a gyerekmegőrzés!!!! Jó hogy jobbak ott a fizetések, de azért ennyivel nem feltétlenül...

Szóval attól hogy Magyarországon vagyunk, a párom még amerikai, és végül is én is. Persze hogy a saját elképzeléseink és legjobb meggyőződésünk szerint próbáljuk itt kialakítani az életünket.

Hari: Kép

Örülök hogy jöttök a talira. Zsuzsa is vagy visít, vagy morog. Reméltem, hogy ezt a visítást hamar kinövi, de nem...

Davallia:

Én is elhűltem, mikor ezt olvastam az amcsi fórumokon. Igazából míg kint éltem, nemigazán foglalkoztatott a gyerekvállalásnak ez a része, hiszen nem volt nekem aktuális. Azért én is Magyarországon születtem, azt tartom normálisnak, hogy a saját gyerekét a szülő nevelje. Ez nekem egy kicsit úgy tűnik, szülnek egy gyereket, akit aztán majdnem teljes egészében mások nevelnek, hiszen pár hetes/hónapos koruk óta anyukának dolgozni kell. Úgy gondolom, van arany középút.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

ma 3/4 12-kor, amikor apa felkelt, hmmm..., odaült mellém, megölelt. mondtam, hogy remélem kialudta magátKép, és megkérdeztem, van-e vmi terve a hétvégére. rám nézett (nem vagyok valami épületes látvány mostanság), és mondta, hogy SEMMI. látta, hogy ez az egyetlen elfogadható válasz nekemKép, úgyhogy most pl. ő sétál vele, mondtam, hogy kb 1-1,5 órája van. azt hitte viccelek, gondolta 10 perc alatt körbetolja a babakocsitKép
pedig elég gyakran elmondom neki, hogy milyen nagyokat sétálunk. na mindegy
most akkor van egy órám, próbálok visszaolvasni, nekem ez a pihenésKép

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!
Roki, akkor majd valami mást viszek. Még van pár napom kitalálni. Üditőt azt biztos a süti meg majd meglepi lesz Kép
Sis, Igazság szerint én azért akarok autóval menni, mert nem tudom mikor fogja bemondani az unalmast a gyerek és akkor jó ha haza tudok menni vele. Egyébként ti mikor indulnátok?Merre laktok harasztin?
Thomasanne átküldöm a meghívót. Kép
Mi is ma akartunk menni bébiúszásra, de valami száraz folt lett Rolika karján és azt mondta a dokinő, hogy így ne menjünk. Szóval nekünk valahogy sose jön össze Kép mindegy.
Ma én is takarítottam, szerencsére hagyta a kisfiam, pedig nem szokta hagyni. De most édi volt. Most meg elaludt.
Popsis képek nagyon édik. Majd csinálok én is Róla.
Puszi:Kriszti és Roli

KépKép
Kép
csikken

ezzel az oldallal végeztem.

Roki: USA-ban hogy viszonyulnak a WHO ajánláshoz? szopira gondolok. vagy ott azt mondják a gyerekorvosok, hogy tápszerezni kell a babát? hogy van ez?? másrészt nekem a 6. héten volt az első olyan nap, hogy nem fájt a hasam (csasziseb).
ez így tényleg nagyon durva!!

HariKép nem lehetne csoportterápia? szívesen csatlakoznékKép (tegnapelőtt este addig sírtam én is a gyerekkel együtt, amíg apa haza nem ért, kb 40 perc voltKép)
marhára hiányzik a felnőtt társaság, asszem a net nélkül már klinikai eset lennék... no meg a kialvatlanságKép

Barbi!
hű de helyes Leon!Kép tényleg jól áll neki ez a kabát, kész férfi!Kép

KépKép
KépKép
and

Roki: mi az, ami hiányzik még, amit vinni kellene? vegyek műanyag cuccokat (pohár, tányér, evőeszköz)?

KépKép
KépKép
and

KépKépKépKép
itt egy kis sapkás sorozat!
Barbi,
tényleg nagyon menő a kabi!köv.hónaptól én is szeretnék menni babaúszásra Kisnyúllal,már megérett rá,azt hiszem!addigra talán végre az idő is jobb lesz!

Popós képek nagyon cukik!

apa már itthon van,most altatta el Kisnyuszit,miután egy hatalmasat játszottunk vele a földön!elötte meg több,mint egy órát sétáltam vele,vérnyomásom egyre lejjebb!
na mentem papával lenni!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Szia And, Hari!KépKép
Jó, hogy jöttetek!Kép
Sajnálom, hogy nem vagytok jó passzban!Kép
Remélem a talin kikapcsolódtok kicsit!Kép

Zsuzsa, Sildike!
Akkor kedd délelőtt jó? Úgy 10 körül?
Már ha nem süvít a szél és nem zuhog semmiKép
Sildike, a tel.számom benne van a Rokica által küldött táblázatban. Kaptál olyat, ugye?

Zsuzsa!
Ügyes vagy!Kép Azért aludj is néha!Kép
Julcsika hátulról is csini!Kép

Barbi!
Leon nagyon édes!Kép

Vrucsincá!
Szerintem tök jó, hogy Olinak ilyen jó étvágya van! Ha nincs a kajától baja, szerintem ne aggódj! Jó lehetett a mini-babatali!Kép

Rokica, Davallia!
Fel nem foghatom, hogy lehet egy ilyen pici babát másra bízni.Ráadásul szülés után regenerálódnia is kell az embernek és ehhez kevésnek tűnik ez a pár hét.
Davallia!
Ügyes vagy, gratulálok!Kép

Havtünde!
Attól tartok, rám nem a keresztcsontom miatt nem jönnek fel a régi gatyóim.Kép
Valahogy most a fogyókúrát is hanyagolom, talán, ha jobb idő lesz, újra kedvet kapok hozzá.

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok Lányok!

Majd még írok részletesen, most csak annyit, hogy anyós végre elment.Kép

Ma megsütöttem egy fánk receptet. Kicsit fur, de próba cseresznye alapon megcsináltam. Nagyon jó lett:

30 dkg liszt
2 tojás
1 pohár kefír
1 pohár tejföl
2 ek cukor
csipet só
1 cs sütőpor
Semmi kelesztés. Összekeverés után lehet sütni.
Az olajjal vigyázni kell, szép lassan kell sütni, mert különben a külseje megég a velseje pedig nyers marad.

Majd jövök még ma.

Kép
Kép Kép
sildike

Tünde, azt hiszem, elfelejtettem válaszolni egy kérdésedre. Vagy nem is kérdezted? Vagy már válaszoltam? Hmmmmmmmmm. Azt hiszem, ma megpróbálok többet aludni.
Szóval Eucerin Omega12% az ekcémás bőrre, Eucerin Urea3% száraz bőrre.

Annyira jó keresztelőn voltamKép Julcsi barátnőjét keresztelték, a piarista gimnáziumban és utána volt sütizés, beszélgetés, jó hangulat, sok gyerek. Én is ilyen keresztelőt akarok, most már tudom.

KépKép

KépKép
majola

And:

Köszi szépen, műanyag evőeszköz meg pohár már van, bár lehet hogy több se ártana belőle, ha tényleg több mint 30-an leszünk meg talán egy-két apuka meg idősebb testvér is.

Sokan tápszereznek Amerikában is, de pontos adatokat nem tudok. De azt tudom, hogy ott vannak olyanok akik alapból eleve a tápszerezést választották, meg se próbáltak szoptatni (pl a párom ex-felesége).

Na most utánanéztem... 2003-as statisztika szerint (innen: http://www.lalecheleague.org/cbi/bfstats03.html) Amerikában születéskor 70% szoptat, 4-6 hós korra már csak 30%. De hogy ez kizárólagos szoptatás vagy szoptatás és kiegészítés, erről már nincs statisztika. Magyarországról nem találtam ilyen statisztikát, csak egy UNICEF dokumentum szerint, már több mint 50% a szoptatók aránya Magyarországon, de hát ez nem túl részletes. http://www.unhchr.ch/tbs/doc.nsf/0/ce0f0948adc2f3fd80256621004cda38?Opendocument

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Majola, Kép
köszi!

Elmentünk ma vacsizni. Zita emésztésére jó hatással volt, mert tök büdöset kakilt. Szerencsére a kaja vége felé kezdett el terjengeni az illat, beletettem alulról az overállba, de az sem szigetelt. Ezt leszámítva aranyos volt, nagyon tetszett neki a pincércsaj műkörme. /

Lányok!
Nálatok böfiznek még a gyerekek?

Nem értem én se, hogy Amerikában miért nem támogatják a családokat, és sztem tök sokmindent (a mi mércénkkel nézve) tökhülyén csinálnak. Valszeg ez annak is betudható, hogy az USA-nak nincs is igazi kúltúrája, mert az indiánokon kívül mindenki bevándorló, őket meg nem szeretik. Na mindegy, ez már eléggé OFF, és nem is a mi (főleg nem az én) dolgunk.
David szereti Mo-t?
Vendég

Szóval végre eljutottunk a biopiacra, hát fizetés után én enyhén sokkos állapotba kerültem. Azt gondoltam hogy drágább mint a rendes piaci zöldség, na de hogy ennyire?!?! Vettem alig 1 kg spenótot, egy csokor répát, 1 db almát és egy kisebbfajta sütőtököt és 2000 forintot fizettem!!! Na asszem ebből se lesz rendszer mégsem...

Mindenesetre felbuzdulva, otthon nekiálltam répapürét csinálni. Először megmostam, ledörzsöltem, felkarikáztam a répákat. Beraktam a mikróba párolódni, majd a turmixgéppel összepancsoltam, hozzáadtam anyatejet és addig daráltam, amíg többé-kevésbé pürés nem lett. Akkor aztán a nagyját betöltöttem jégkockatartóba és beraktam a mélyhűtőbe. Azért maradt még jócskán, ebből kapott Zsuzsa kóstolót. Íme az eredmény: Kép

Az első falat (természetesen neki is adtunk saját kanalat)
Kép

A reakció: Hmmm...
Kép

Kérek még
Kép

Meg a kanaladat is kérem
Kép

Ez príma!
Kép

Jé, még egy kanál... hiszen ez az enyém volt!
Kép

Nem baj, mindkettő belefér a számba...
Kép

Hát ez is megvolt. Kép Zsuzsa baba kedden lesz 6 hónapos, de nem bírtunk magunkkal. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Havtünde:

David szeret itt élni. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vasalással elrontott megasztár szünetében bekukkKép
Eszti már alszik, már túl vagyunk egy ébredésen, jól bekajolt és büfizett is, most talán 1-2-ig bírja.
Roki: én is úgy szeretem, hogy mindennek utánanézel!!KépKépKép egyébként még mindig nem értem, hogy pont amerikában, ahol azt gondolnám, hogy mindennek szigorú rendje van, hogy mit mivel gyógyíts, mert különben fenéken billentenek, szóval pont itt nem foglelkoznak a szoptatással, ráadásul olcsóbb is. bár igaz, a kiesett munkaerő.. na mindegy, rémesek. remélem ezt aztán nem akarjuk leutánozni.

Zsuzsababa és a répaköltemény nagyon aranyos! én is így képzelem, tul.képp már várom is, kíváncsi vagyok Eszti arcára. a bioár tényleg sok, osztottam, szoroztam, hogy vajon mi került mennyibe, de nem jöttem rá, hogy jött ki a 2000...

na várnak az ingekKép

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat gyógyulunk! Kép Még nem tökéletes, de már majdnem meggyógyultunk! Kép

Benianyu!
Nem hiszem, hogy Peti lemászott volna az érzékelőről, mivel születése óta használjuk a légzésfigyelőt, és még soha nem jelzett be! Akkor sem, amikor Petit az ágy sarkából szedtem ki, most pedig rendesen az ágy közepén feküdt, amikor megszólalt! Kép

Minden babanagyon szép, és jó nagyot nőttek már! Kép

A visszaolvasás még nemigen sikerült, csak néha néha bele-bele olvasgattam Kép

Teszek fel pár képet az elmúlt pár napból:
KépKép
KépKép
Kép

Viki+Peti 24+1

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

And:

Az amcsi fórumokon, amiket olvasok, sokat van szó a fejésről... igaz, ezeken a fórumokon dominálnak a szoptatók, de úgy látszik a statisztikából, ez nem mérvadó. Szóval sokan úgy oldják meg, hogy visszamennek dolgozni, de közben fejnek, és a baba lefejt anyatejet kap, esetleg este szopik. Le a kalappal, hatalmas munka lehet.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica!Kép

Annyira aranyos Zsuzsa, ahogy répát eszik. Látszik, hogy mennyire ízlik neki.

Vrucsincá!

Szerintem nem baj, ha sokat eszik Oli, Gergő is, mikor elkezdett krumplit enni, szinte rögtön megevett 2 darabot, ami kb. annyi, mint ami te írtál.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Képzeljétek Máté cicizett este, tornázott, énekelt, én meg kilenckor gondoltam egyet, és egy életem, egy halálom, beraktam a kiságyba a hálózsákjába. Tisztára meglepődtem, vigyorgott hármat, forgolódott egy kicsit, segítettem neki hasra helyezkedni, aztán azt vettem észre, hogy elaludt KépKép Tök ari volt, nemrég néztem rá, alszik, mint a bunda Kép Lehet, hogy hason szeret elaludni, csak eddig nem vettem észre? Kipróbálom, hátha így majd ezután is elalszik magától.
A nemrég tíz körül volt, az előbb felébredt, megfordítottam, nyüszizett szegénykém, úgyhogy kivettem, de ahogy a szájába volt a cici, már vissza is aludt. Kép
Ilyen jó kisbabát kívánok mindenkinek, annyira aranyos, hogy néha ufónak érzem magam köztetek, hogy mit keresek én itt, nincs is semmi bajom Mátéval soha. Kép

Nemesek,
ojjeeee!! A telefont le lehet törölni Kép
Én is cicin altatom Mátét. Szerintem, amíg szívesen szopik, ez a legtermészetesebb és legegyszerűbb módja, hogy mindketten nyugodtak maradjunk. Én nem bánom, ha simán ringatnám, vagy magára hagynám, még tovább tartana, mire elaludna. Kép Meg aztán a tejtermelés szempontjából sem utolsó, ha sok inger éri a cicit. Ez a mai nap volt az első kivétel Kép

Majola,
köszi a választ!
Julcsipopsi csábos, a haja meg szépen néz ki hátul Kép

Sildike,
azért nem fér bele, mert ha én alkoholt iszom, a májam lebontja, és valamennyi salakanyagot megkap vele Máté is szerintem, hiszen a véráram útján a tejbe is bekerülnek ilyenek. Inkább jobb a biztonság, főleg, hogy úgy magamtól nem is kívánnám, nem is tudok meginni egy egész üveggel, csak néha rámjön a dili, hogy oké, akkor most megpróbálom, hátha... KépKép

Davallia,
igen, láttam, hogy Panda felül a kiságyban. Kép Máté azért még nem tud egyedül, csak félig húzza fel magát, ilyen könyöklő helyzetbe, meg ha kicsit felemelem a fejét hanyatt fekve, akkor a felsőtestét görbítve, kb a lapockájáig a levegőben van Kép
Húgoddal nagyon nem jönnék ki... Nekem ne tegyen alám senki, amikor azon vagyok, hogy az ő segge alatt is rend legyen... Megnevelném hamar Kép
Panda édi lehet cucuzás közben Kép
Fogyi? Ügyes vagy, igen hamar ment Kép Én is akarok kicsit, monjuk olyan 48 kg-ig, most vagyok 53. De majd, ha Máté nem szopizik. A régi gatyáimba nem akarok beleférni, nem szeretnék megint 40 kg lenni KépKépKép

Tünde,
köszi a babakocsis infot Kép Keresztcsontom szanaszéjjel van, apa szokta nyomkorászni, és a felesleg nem ott van, hanem a pocakomon, mégsem jön rám semmi Kép vagy Kép
Vacsi jó lehetett, nekem is hiányzik már valami romantika.
Hogy böfizik-e??? Apát is kenterbe veri Kép
Amerika KépKépKépKépKépKépKép kb így van szerintem is. Az intelligens életformát turistának hívják.

Nyúlné,
ragyás-kopasz tali KépKépKép
Mit csinált apukád, hogy Kisnyúl ennyire megijedt?
Sétákat én is alig várom mindennap, annyira kikapcsol, ahogy más semmi. Végre csak a saját fejemben lehetek egy kicsit, vagy akár még ott sem. Csak a közlekedést kell figyelni Kép
KISNYÚÚÚL wooooooooowwwwww, de izgi már megint!!! KépKépKép Nagyon édi azzal a sapival Kép

Én sem kaptam nacit magamnak sosem Kép Ami jó volt, annak rövid volt a szára....

Mea,
köszi Kép
Mi sportkocsiban nyomulunk, igaz van hozzá lábzsák, de elég szellős. Máté edzett lesz legalább Kép

Barbi,
babaúszás jó lehetett! Leonnak nagyon szép a kabátja, Máténak igazi bombázópilótás bőrdzsekije van, majd csinálok fotót róla Kép

And,
az apák meg a hosszú séta?? Hmmm... Valahogy nálunk sem megy, bár kezd javulni a helyzet Kép

Csikken,
a Vörösmarty utcában lakunk, még lila fingom sincs, hogy mikor mennénk, de ebből a szempontból tényleg jobb a két autó! Arról nem is beszélve, hogy kényelmesebb, mint valamelyikünknek bepréselődni a két bébiülés közé KépKépKép Csinálhatnánk valamikor minitalit nálunk, ha van kedvetek Kép

Róki,
Zsuzsa nagyon aranyos, a kommenteken meg behaltam KépKép
Máté akkor kaparintotta meg a kanalat, amikor a chamomillát adtam be neki, de túl mélyen dugta le a torkába, úgyhogy öklendezés lett a vége Kép A kis mohó.

Viki,
Petike nagyon édes, nekem főleg a negyedik kép jön be Kép

Egy pár képet teszek fel:

Nagypapával

Vigyázzá, me behúzok!
Kép

Na jó, inkább megsimogatlak Kép
Kép

Most tényleg meg fogja enni?
Kép

Apával

Adj már egy falatot abból a gulyásból! Kép