A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sasha Kép

Hat nem igazi nyaralas volt ... vizsgaztam en is ( fösuli-7 vizsga 10 nap alatt): egy kicsit elfaradtam es most a epp rongyos idegeimet kötözgetem össze Kép Kép Kép Ma meg termeszetesen mar jonnom kellett dolgozni. Otthon voltam Bp.-en , eredetileg ugy volt tudok majd netezni , de a technika megtrefalt. Meghat idom sem maradt a tanulas mellett :-( Remelem kis kukacot nem viselte meg nagyon a dolog, mostmar 100%-ig az öve vagyok , illetve mienk a nyar !

Attol artok eltart egy darabig amig atnezem az arhivumot ! Nem semmi micsoda forgalom volt itt az elmult ket hetben !!!

Kata007 Kép

HATALMAS GRATULA nektek es Dori babanak !!!

megyek olvasok tovabb ...

puszi
kamelia
16+4
kamelia

Sziasztok!
Már napok óta nem tudtam nyomon követni a fejleményeket, így ne haragudjatok, hogy igazából semmire sem válaszolok. Talán péntek reggel lesz idöm átolvasni, hogy mi minden történt. (Ha korán jövök, akkor még nincs fönök és nem töm tele munkával.)
Ma voltam a dokinéninél, minden rendben. A pocaklakó épp a korának (20 hetes) megfelelö méretü és tegnap EGÉSZ NAP ÉREZTEM, HOGY RANDALÍROZIK!KépKépKép Mondhatom fantasztikus érzés volt! Mindig elkezdtem vigyorogni, amikor megéreztem. Sajnos ma még semmi. Ja, ami nekem még új, hogy már nem fér rá egészben az uh. képre. Elfelejtettem megkérdezni, hogy mekkoraKép, hogy lehet ilyen szita az agyam? Node sebaj, holnap lesz még egy uh., a genetikai, nagyképernyös és az a doki nagyon aranyos úgyhogy remélem megint sokat mesél a mozizás közbenKép.

Sasha,
láttam, hogy hiányoltál, hidd el: nagyon jól esett!!! Nem lehet semmi fekve gépelni, próbáltam ugyan elképzelni azt a pózt, de valahogy nem igazán megy... Laptop? Kitartást a kényszerpihihez és élvezd továbbra is a kiszolgálást!

Mindannyiotoknak minden jót kívánok!KépKépKép
Csipkebogyó 19+6
csipkebogyó

Forti!

Szoritok neked, hogy minden ok legyen! És hát nem akkor kell szoritani amikor a vizsgálat történik és nem amikor, már megmondják az eredménytKép (de azért akkor is drukkolok majdKép) Képzeld már 2 napja 1 db keményedésem nem volt!!!! Ma teljesen meg vagyok lepõdve, mert még nem feküdtem, sõt most fejeztem be a pórszivózást-felmosást és mindjárt megyek fõzniKép Meg elkisértem a barátnõmet a piacra, persze semmit sem cipeltem és õ sem, mert csak hajfestéket vásároltKép És még nem keményedik és nem is fáj a pocim! Persze ovatos vagyok és semmi gyors mozdulat.... lehet hogy jövõ héten felment a doki a fekvés alól?Kép Tudod ez azért is "fontos" mert ha a jõvõ hét keddi vizsgálat nem mutat változást, akkor 1-2 órára kimozdulhatokKép De nem szeretném a nyarat végig ágyfogságban tölteniKép
Szoritok a holnapi vizsgálat végettKép

KaméliaKép

Hát akkor az elmult 2 hét nem volt egy kéjutazás! A lényeg hogy végre-végre túl vagy rajta. Eredményért szoritsak vagy már tudod a jó hirt?KépKépKép

cupp
sasha
24+0

Kép
sasha

I_Ancsa
+ lányok, akik elökészítöre jártok!

Kérlek tudjátok meg nekem, hogy járhatok-e elökészítöre TB-kártya nélkül is, illetve mennyibe kerülne így alkalmanként? Lehet, hogy sokáig leszek otthon, megnyugtatna, ha legalább párszor el tudnék menni.
Elöre is köszönöm!

Csipkebogyó
csipkebogyó

Sziasztok!

Egy csunya torokgyulladasom van, volt ezert hanyagoltalak benneteket egy icipicit, ugye megbocstahato?
Ezen kivul nalunk semmi ujdonsag, 24 hetesen meg mindig hanyok, igaz most a torokgyuszi rasegitett, egyfolytaban kohogok ez felhozza a savat es ... nem reszletezem tovabb. bocsi.

Remelem mindenki jol van!

Nagyon nagy gratula a mamaknak es babaknak!
Udv a friss pocakosoknak!

sasha engem nem is hianyoltal? Kép

Edina
edina

Sziasztok!

Krisztocs vagyok a chat-rõl, blano üzeni, hogy megszületett Nyikes Noel, 3350 grammal és 56 cm-el, apás szülés volt, mindhárman jól vannak! Kép

Innen is nagy gratula mégegyszer Nektek!!!

üdv,
Kriszta
Krisztocs

Sziasztok lányok!
Ma délelõtt voltunk CTG-én és ha vasárnapig nem szülünk akkor mehetek naponta. Mondtam a dokinak hogy a heti egy CTG-ét csak-csak kibirja a már meglévõ fiam (2 éves és kénytelen velem jönni mert délelõtt mindenki dolgozik) de a napi sürüségüt szerintem nem, erre azt mondta hogy egyszer kétszer emengessem egy picit akkor biztos szülünk hétvégénKép!

Forti Ilke Kép
Köszi az infót megyek is cumit venni az üvegre!

Szio Kato 40
Ui:Csipkebogyó szerintem nem kell TB kártya ahhoz hogy elõkészítõre járj, csak korházat kell választanod és megtudni mikor tartják!
katalinka

Megint én!
Ha már így felmerült a téma én legszivesebben olyan szülõotthonban szülnék ahol ha bármi probléma van akár meg is tudnak müteni. Kicsit naiv álom Mo.-on Kép
Kato
katalinka

Edina!Kép

Gyógyulj meg mihamarabb! Hogyhogy még mindig hánysz? Szegénykém nem lehet könnyü, fõleg most torok gyuszóvalKép Dehogynem hiányoltalak, csak nem jutott eszembe a táblázat negyedeKép Tudod mi a véleményem az agyacskámról ugyeKép
Jobbulást kivánok!

sasha
24+0

Kép
sasha

Krisztocs!Kép

Köszi az örömhirtKép Nem emlitette, hogy mikor? ma, vagy tegnap?

Blano!

Hatalamas gratula aNektek!

sasha

Kép
sasha

Itt a babás táblázatKép

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Bszilvi Péter Attila 2970 g, 50 cm 2002.05.01 ( - ) 3 nap
Csilla1 Erik Gyula 3820 g, 55 cm 2002.05.08 ( - ) 1 nap
Dojika Máté 3500 g, 52 cm 2002.05.10 ( - ) 11 nap
Zsunya Péter 3800 g, 56 cm 2002.05.08 ( - ) 5 nap
Szilvi Viktória 3600 g, 55 cm 2002.05.11 ( + ) 5 nap
Kata007 Dóra 4000 g, 55 cm 2002.05.29 ( - ) 5 nap
Norci Vilike 4520 g, 60 cm 2002.05.31 ( - ) 2 nap
Martina Kristóf Gergely 3400 g, 54 cm 2002.06 01 napra pontos babaKép
Bori Katalin 4140 g, 55 cm 2002.05.30 napra pontos babaKép
Törpi Zsófia Lilla 3750 g, 60 cm 2002.06.06 ( + ) 4 nap
Viki (ikrek) Balázs 1980 g, 44 cm 2002.06.04 ( - ) 59 nap
Viki (ikrek) Levente 1560 g, 38 cm 2002.06.04 ( - ) 59 nap
Any Lili 2450 g, 48 cm 2002.06.07 ( - ) 10 nap
Blano Noel 3350 g, 56 cm 2002.06.12 ( - ) 3 nap</pre>

cupp
sasha
24+0

Kép
sasha

sasha!

Annyit írt csak, hogy ma délután...Kép

Krisztocs
Krisztocs

Krisztocs!

Köszi ennyi elég is, csak a táblázatba szerettem volna a pontos dátumot irniKépKépKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Blano!

Nagy-nagy gratula!
Nagyon ügyesek voltatok!
Sok puszi,és jelentkezz majd ha megjöttetek!

Puszi: Norcsi.
norcsi
Lenti

Sasha!

Koszi az egyutterzest! Igyekszem meggyogyulni, az az egy biztat, hogy mindebbol babo semmit nem erez.
Csak atfutottam az ediigieket, mondd miert kellett agyikoban fekudnod? Ugy latom mar jobban vagy akarmi is volt, ennek orulok Kép
Megtenned nekem, hogy kijavitassz szept 30 helyett 25re igy a napok szama is novekszik vagyis ma vagyok 25+1.

Csipkebogyo!
Megkaptam a levelet, de sajna nem tudok segiteni.

Van koztetek egy angyalka aki letoltene az uj pocakos es babas kepeket es elkuldi nekem? vasorru@mailbox.hu
Nekem is van uj, postafordultaval kuldom.

Edina
edina

LányokKép
holnap reggel megyek a HIETÉRE az orvoshoz drukojatokKép

Forti drukolok neked hogy jol sikerüljön mindenKép

Pusz csics 33 hetesKép
csics

Forti, és minden diétás kismami!

Javaslom nektek teljes szivembõl, hogy jók legyenek az eredményeitek, és be tudjátok tartani a diétát, akkor nem jártok úgy, mint én. Sajna inzulinos lettem, mert az utóbbi idõben bizony nem tartottam be a diétát, elsõsorban a gyümölcsevést nem tudtam visszaszorítani, és a gyümi azonnal felszívódó gyors szénhidrát. Jó a rosszban, hogy csak 1x kell reggel az inzulin, és egyáltalán nem vészes a beadás. Sokkal rosszabb a vércukormérés az ujjszúrással. Ne haragudjatok, hogy ennyi szörnyûséget írtam, de a diétát tartsátok, bármilyen nehéz!

Blano!
Gratulálok, és sok boldogságot a babához!!

Puszi mindenkinek!

Conti(35+5)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!
MOst rendesen rám hoztátok a frásztKép Mi az, hogy rossz az István? Mi negatívat hallottatok? Csak mert én ott fogok szülni és eddig még semmi bajom nem volt vele. Mások is csak dicsérték, ezért ott kerestem dokit. Járok felkészítõre is, láttam a szülõszobát is, és szerintem monden rendben. (Bár az igaz, hogy a Margitban 100x szebb volt)Szóval mi volt a gond? Csak hogy fel tudjak készülniKép

dec8!
Nekem is a doki számolta így. A tied biztosan a betöltött hete nézi az enyém meg a megkezdettet.

PuszKép
Pemeske(27+3)
pemeske

EdinaKép

A bibi ott van velem, hogy sokat keményedett a pocim és valószinûleg az okozta, hogy 1 cm-el megrövidült a méhszáj! A szokásos 3000 helyett most csak 2000, de szerencsére még minden teljesen zártKép Ezért kaptam magnéziumot és pihennem kell sokat. Ma nem feküdtem egyátalán és még most sem keményedekKép De legalább fogok tudni aludni az éjjel, mert 1 hete, amióta pihiznem kell nem fáradok el és soxor csak éjjel 1 után tudok elaludniKép De panaszra nincs okomKép

IlkeKép

Szomoru hogy inzulint kell beadni, de vigasztaljon a tudat, hogy már bõ 1 hónap mulva abbahagyhatod és ott lesz veled a pindurkádKépKépKép

Pemeske!

Javaslom olvasd el a Sz. Istvános topikot ott nagyon sok hozzászólás van. Jó is rossz is...

cupp
sasha
24+0

Kép
sasha

Köszönöm Beszti! Tegnap találkoztam a védõnõmmel, õ is megerõsítette a dolgot, még azt is hozzátette, hogy minden más gyógyszert is abba kell hagyni olyankor, csak a vitaminok maradjanak. Én nem szedek egyébként gyógyszert, de vitamint annál többet: Elevit, Magne B6, Jodid (2 naponta) és Ca pezsgõtabletta, amit igyekszem inkább természetes Ca forrásokkal pótolni, de sajnos sokszor kevés, mert éjszaka rendesen görcsöl a csípõm (!). Szerencsére más nem. Eddig még nem.

Más kérdés: szerintetek jó v. kevés a 7 kg súlygyarapodás a 34. héten?

Üdv: Ágota 34
Ágota

Ilke!

Ne haragudj nem tudom honnan szedtem... Continak szerettem volna válaszolni...

Sjzóval ContiKép
Fentebbi irásom Ilke megszólitással neked szóltKép

sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Fortinak, Csicsnek drukk-drukk!

Az Istvános rémsztori engem is érdekelne, igaz, csak kíváncsiság szinten, mert azt hiszem, nagyjából képben vagyok elõny-hátrány témában, de hátha megtudok valami újat.
Én igazából a dokim miatt választottam másodszor is, nem mondom, hogy csúcs minden téren, de nekem szép élmény volt ott szülni. Ami nagyon nem tetszett, pl. a közös wc, ami egy õsrégi tolóajtóval záródik, aminek a megmozdításához minimum díjbírkózónak kell lenni, és amikor az ember egyik kezében egy üveg infúziót szorongatva (amit ugye fej fölé kell tartani) küzd a rötyihasználatért, hát... A másik feketepont a látogatási "rend", az egésznapos átjáróház, az vmi katasztrófa. Meg a kaja se az igazi, de gondolom ez máshol is így van.
Mi most úgy döntöttünk a Kispapival, hogy ráhajtunk az egyágyas szobára, ott legalább a kisfiam is annyit lehet bent, amennyit akar, nem zavarunk senkit. Kicsit uncsi lesz egyedül, hogy nincs kivel beszélgetni, meg tapasztalatot cserélni, de valahogy kibírom. Bár elsõ babával jobb volt a háromágyas, volt egy lány, aki két nappal elõttem szült, és nagyon sokat segített.
Zulu
14+6

Kép

Kép

Kép
zulu

Forti,

Gondolok Rád holnap, biztos minden rendben lesz a vércukroddal...Kép

Ágota,

Én is 34. héten járok, plusz 7 kilóval, és még ráadásul druszád is vagyok....na mit szólsz?KépKépKép Egyébként a dokim szinte sosem kérdezi mennyit hiztam, az a lényeg, hogy a Babó a korának megfelelõ súlyú legyen.

Sasha,

Azért csak lassan azzal a takarítással, meg ilyenek.Kép Tessék megvárni mit mutat a vizsgálat! Vigyázz Magatokra! Bár elhiszem hogy unalmas folyton feküdni, fõleg igy nyáron. Én is próbálom magam mindenfélével elfoglalni,habár nem kell feküdnöm és rendben van a méhszáj, de mostanában egyre többet keményedek. Igaz, én jóval elõrébb járok. Hétköznap viszont az összes barátnõm dolgozik. De hétvégén mindig mozdulunk valamerre.Kép

Blano,

Sok -sok gratula a Picihez és sok boldogságot!KépKépKép

Kato,

Hajrá, mindent bele, szurkolok, hogy legyen baba a hétvégén...Kép

Nyuszi
34.
Nyuszi

Sziasztok!

Kataa, én is nagyon izgulós vagyok, másodszorra sem kevésbé. Túlhordás miatt a szülés elõtti napot és éjszakát a kórházban töltöttem, aludni semmit nem tudtam, de másnap mégsem voltam álmos, az adrenalin segített. Azért ezt most jó lenne elkerülni. A tanfolyam szerintem is nagyon jó, ott tudtam meg egy csomó infót, hogy szülés közben mit lehet, mit vigyünk magunkkal, stb.

Forti, Drukkolok a vérvételhez!

Ilke, megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül. Szerencsére az én párom is sztoikus nyugalommal viseli el mindezeket. Azért remélem, a szüléssel elmúlik. A fõzõcskézés remek ötlet, nekem szülés után az volt a legnehezebb, hogy otthon maradt ugyan a párom segíteni az elsõ hetekben, de ez azt jelentette, hogy a baba mellett még róla is gondoskodhattam, mert a konyhában totál el van veszve, és míg nekem a pirítós is megteszi ebédre, neki "rendes" kaja kell. Szóval ki is purcantam rendesen,de jött anyósom, takarított-fõzött-bevásárolt, én kipihentem a szülési fáradalmakat, és egyenesbe jöttünk. Szóval rakd dugig azt a fagyasztót!

Conti! Kitartás! Én is cukis voltam a kisfiammal,most eddig még minden oké, nem bánnám, ha most megúsznám!

Mindenkinek jó gömbölyödést, és legalább akkora bútortologatást, mint amekkora jelenleg az én pocakomban zajlik!

Mona /24+3/
Mona

Blano! Kép
Fogadd gratulációmat! Kép

Kataa! Kép
Nekem is azt mondta a doki, hogy nem kell végig szedni az elevitet... Lehet, hogy igaza is van, mert a legutóbbi UH-n a babuli már két héttel nagyobbnak látszott. Kép Még az is lehet, hogy beelõzök majd?!?

Csipkebogyó! Kép
Én a MÁV-ban voltam eddig ugyan csak egyszer (éppen ma volt). Ott nem kellett semmi, csak bementünk és végigültük. Itt minden hó második szerdáján 6-kor van elõadás.

iancsa
22+3

Kép
Kép
iancsa

Ilke!
A bankkártyás sztorid mögött elbújhat egynémely kismamatörténet!Kép

Forti!
Szerintem a topicot pedig mindannyian letöltöttük a kedvencek közé, csak azért találjuk meg.Kép Kitartást a fekvéshez!

Hóember!
Csakazért is ide írok Neked, hogy ne riasszam el a fiúkat! Ne búslakodj, úgy látom, vannak érdeklödö kispapáink. Az én páromat csak azért nem ajánlom, mert nem tud magyarul, a tetejébe pedig a netet sem tudja használni...

Gömbölyü!
Ha nem is a legjobb jeggyel, de legalább magad mögött tudhatod már Te is azt a fránya vizsgát... Most pedig élvezheted a "felhötlen" második harmadotKépKép.

Kataa!
Ez vicces, én is csak hetekben tudok válaszolni bárki kérdez a babáról. Gondolom, valahol a babanet a ludas, nem? Napra is tudnék azonnal válaszolni, mert tudom, hogy nálunk a csütörtök a hétforduló, de akkor azt hiszem már egy kissé hülyének vagy legalábbis mániákusnak néznének. Kép Bár lehet egyáltalán babatéren nem mániákusnak lenni?

Kamelia!
Ez örült tempó! Hogy tudod ilyen sok vizsgán ilyen szük idö alatt megállni a helyedet? Ha belegondolok, hogy én egy hete itt nyafiztam... Azzal azért meg tudlak vigasztalni, hogy az én kis Lucám remekül van és nem hatották meg a hosszú éjszakázások és ideges vizsgadrukk-napok. Ha teheted, azért pihend ki magad rendesen, ha behozni nem is lehet! Ja, és gratulálok!KépKépKép

Edina!
De jó, hogy megkerültél!Kép Hát az a torokgyuszi nem hangzik valami jól, remélem már tényleg túl vagy rajta és hamarosan elmúlik a hányósdi is, hisz az tényleg nem megszokott a 24. héten! Gondoltam, hogy biztos válaszoltál volna, ha tudsz segíteni, én azóta sem tudtam megfejteni, hogy mit kell csinálnom. Azért mégis köszi, hogy türelmesen végigolvastad a zavaros levelemet.KépKépKép

Kato!
40??? Hú, egy kicsit lemaradtam, vagy így szalad az idö? Jó lenne, ha nem kéne már igénybe venned a mindennapos CTG-t, akkor "foglalkozz" sokat a fiaddal! Szorítok!!!Kép
Köszi a hozzászólást, remélem, Neked van igazad és nem kell kártya...

Sasha!
Akartam kérdezni már elöbb is, persze nem csak Neked szól:
Hogy állapítja meg a doki, hogy milyen állapotban van a méhszáj? Látszik az ultrahangon? Ez lehet, hogy nagyon bugyuta kérdés, de az én dokim a nyolcadik héten csinált utoljára hüvelyi uh-t és azóta is csak normál uh-k vannak, semmi több. Tehát ö azon mindent látna?

Csipkebogyó
csipkebogyó

Csipkebogyó!

Nem látja, érzi. Kézzel kitapintja. Ha szerencsés vagy akkor arany keze van a dokidnak. Nekem az a doki akihez eddig jártam finoman csinálta nem fájt, mikor megállapitotta. Akkor mondta, ha bármi van görcsöl, vagy ilyesmi azonnal menjek. 2 nap mulva mentem mert kutyasétáltatás közben annyira bekeményedett és mensisen fájt, (lehet, hogy oldalt nem tudtam megállapitaniKép). 20 perc mulva az SZTK-ban voltam és ott egy másik doki volt. Na mit ne mondjak, utána még fél óráig éreztem, ahogy megnézte a méhszájat...

NyusziKép

Nem nagytakaritást csináltam ámKép Csak azért itt van a kutya, meg a macska és hát hullik a szõrük, és 2 nap alatt olyan porcicák keletkeznek, hogy öröm nézniKép Szóval csak porszivózás és felmosás voltKép

cupppp
sasha
24+0

Kép
sasha

Sasha,
mikor keményedett a pocid, csináltak fájásmérést is, vagy csak a méhszájat nézték?
Fõzõcskét meg takizást kéretik nem túlzásba vinni!Kép

Csipkebogyó!
Nekem alapból csak kéthavonta nézték a méhszájat, azt mondta a doki, hogy nem jó túl sokat piszkálni. Persze mikor bekerültem a kórházba a görcsök miatt, akkor ott sûrûbben nézegették. Egyébként UH-n is látszanak elõjelek, (azt hiszem "tölcsérképzõdésnek" hívják) hogy vmi nem OK. De úgy emlékszem, hogy az UH csak a belsõ méhszáj állapotára tud következtetni. De ez utóbbi nem biztos.

Szegény Kispapának mondtam az apatopicot, erre keserûen megjegyezte, hogy õ annyira sanyarú sorsú, hogy még a géphez se jut hozzá...

Kép

Kép

Kép
zulu

Na, a félkegyelmû kismama...
Szóval az aláírást most küldöm.
Zulu
14+6

Kép

Kép

Kép
zulu

ZuluKépKépKép

Nem csináltak fájásmérést, kellett volna? No nem baj, mert jövõ hét kedden úgyis megyek megint, mert a szokásos 1 hónap helyett, most 2 hetente mehetek. Nem vittem túlzásba a takaritás, látod még mindig úgy csinálok mint egy bagoly. Itt huhogok ahelyett, hogy aludnék!

Szegény kispapádKép Nekem szerencsém van, mert a hobbija a munkája. PC boltban dolgozik és nagyon sok minden átfolyik a kezén. Igy alkatrészenként összejött nekem is egy netezõ gépKép Persze játék az szinte semmi nem megy rajta. Na nem mintha olyan sokat játszanék, miközben babanetfüggõ vagyok. Ma játszani próbáltam és persze csak 3x néztem meg hogy nem irt e valaki...Kép

Na megyek más topikokba is behuhogok egy kicsit, hátha örülnek nekemKép
sasha
24+0

Kép
sasha

Sasha!
Én is itt pislogok még, mindíg elhatározom, hogy na, elhúzok aludni, aztán persze még utoljára megnézem az üziket. Aztán még utoljára.
A fájásmérést érdemes kérni, ha sokat keményedsz, én nagyon ledöbbentem, mikor rátettek a gépre, és az rendesen mutatta a 10, 7, 5 perces fájásokat. Amik persze nem is fájtak, csak én naív kismami úgy gondoltam, hogy ami nem fáj, az nem árt. A nõvérkének is vigyorogva mondtam, mikor jött a papírért, hogy végre rendbejöttem, mert nem éreztem semmit, erre õ kissé lehûtötte a lelkesedésemet, és az orrom alá dugta az eredményt. Mire észbekaptam, az egyik karom egy infúziósállványban végzõdött.Kép
Na szóval, ezt most nem azért írtam le, hogy megijesszelek, de szerintem egyszer kérj egy mérést, és akkor ha jó az eredmény, megnyugszol, ha meg nem az igazi, rögtön tudnak lépni, még mielõtt elkezdene nyílni a méhszáj. Mert az azt jelenti, hogy onnantól kezdve szigorúan kórházlakó lennél, ami iszonyú, fõleg azért, mert az ember nagyon sok szörnyûséget lát bent.
Na pusz, most már tényleg eltûnök, mert Kispapi reklamál
Zulu 14+6

Kép

Kép

Kép
zulu

Sasha
Örülök neki hogy nincs keményedésed, látom használ a magnézium. Kb. 2 napja írtam is errõl és kérdeztem tõled, de nem válaszoltál hogy neked hat-e, mert nálam semmi eredménye. Ha nem fekszem, akkor keményedik.

Blano
Gratulálok Noelhez, szép méretei vannak. Sok-sok tejcsit, és jó egészséget kívánok!!! Kép

Conti
Nagyon sajnálom hogy így jártál, nem mondom hogy most megnyugtattál! Kép De majd csak lesz valahogy holnap. Most nagyon dacos vagyok, és egyenlõre úgy gondolom, hogy a gyümölcsöt akkor sem fogom abbahagyni a fránya zsömléért. Zsömle reggel, zsömle tízóraira, zsömle uzsira, zsömle vacsira. Durva szerintem!!! Nem tudom amúgy mi igaz és mi nem, én megkérdeztem az orvosomat és azt mondta hogy az én cukrosságom nem veszélyes a bébimre, mert õ szabályozza a saját vércukorszintjét. Én viszont nem hiszem hogy bele fogok halni abba, hogy nem 6 a vércukrom (3 dl cukros víz után) hanem 8. Kezd telilenni a bakancsom azzal hogy csesztetik az embert.

Kato
Drukkolok hogy 7 végén már babázhassál!!!! Kép

Zulu
Akkor a Te kispapád tényleg sanyarú sorsú! Kép Kép
Cegényke! Hát szabad ilyet csinálni??? Tessék azt a szegény embert is gépközelbe engedni. Kép

No mára kibeszéltem és kidurrogtam magam. Jóéjszakát mindenkinek.

Forti (31+6)

Kép
Kép
forti

Zulu!

Oké, majd megérdeklõdöm ezt a fájásmérõs dolgot, de ez nem a CTG lenne? Ezt csak a 36. héttõl csinálják, vagy nem?

Forti!

Emlékszem hogy kérdezted, azt hittem válaszoltamKép Na szóval, tegnap elõtt még keményedett, de azóta csak most este egyetlen egyszer. Persze mert már fél 6-kor megittam a 3. adagot a magnéziumból. De olyan jó volt egy kicsit rendezkedniKép Persze amikor lehetett volna pakolászni, akkor meg lusta voltam és inkább feküdtemKép Úgy néz ki elkezdett hatni a magnéziumKép Persze nem vagyunk egyformák és lehet hogy ez a nap csak "ajándékba" voltKép
Jó neked hogy már kidumáltad magadKép Én még mindig huhognék, de szerencsére már érzem az álommanó itt legyez. Elkezdtem ásitani és kicsordult a könny is a szemembõl. Vajon ilyenkor szórja az álomport a manó?Kép

Ehh na most már lelövöm magam mert már mindenféle manókról beszélgetekKép
puszi és kitartásKép
sasha
24+1

Kép
sasha

Nem éééér!

Olyan savasat (elnézést) büfiztem, hogy nagyon. És borzasztóan elkezdett égni a pocimKép Megyek iszok tejet...most jobb...remélem nem fogja megkeseriteni az éjszakám...

cupp
sasha

Kép
sasha

Hát jó reggelt!

Azt hiszem tegnap óta itt semmi sem változottKép Majd benézek késõbb......

sasha
24+1

Kép
sasha

Sziasztok lányok!

Blano, hatalmas gratula!!!!

Edina, a hányásoddal nem akarnak kezdeni valamit? Ilyenkor már rég azt szokták csinálni, hogy pár napra bedugnak a kórházba, és adnak valami infúziót - sokaktól hallottam, hogy ez szinte varázsütésszer&#369;en elmulasztja a hányást.

Ami a kórházi személyzet "hülyeálló" és szájbarágós stílusát illeti, az szerintem érthetö... Mi itt a magunk viszonylag tájékozott és "kulturált" Kép kis körében hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy mindenki olyan, mint mi, és hogy ez a normális. Viszont az igazság az, hogy szerintem jó, ha a kórházi betegpopuláció 5-10%-át alkotjuk, a fennmaradó hatalmas tömeg pedig csakugyan tudatlan és/vagy nem együttmüködö. (Pl. a szülöszobalátogatásnál éppen láttuk, ahogyan a kismama látogatására betóduló rokonság azon piszkosan, az utcáról beesve végigtapogatta és végigcsókolgatta az 1-2 napos csecsemöt.) Szóval ez a szint az, amihez a személyzetnek alkalmazkodnia kell, és mivel leterheltek, nem differenciálnak (tisztelet a kivételnek), hanem biztosra mennek. A magam munkahelyén nekem is az a tapasztalatom, hogy az ember inkább rágja mindenkinek a szájába, mi a helyzet, mert a 80% csak igy képes felfogni...

Nekem szerencsére rendben van a méhszájam, tegnap megnézettem a dokimmal, és úgy t&#369;nik, eléggé "aranykez&#369;" is, mert utána nem éreztem semmi kellemetlent. Tehát jelen esetben nem baj a keményedés, azt mondja, akkor van, ha sokat mozog a baba (tényleg sokat mozog), és a méh így rántja helyre magát. A vérnyomásom kezd jól leesni, már az orvos is csak 120-at mért, pedig neki mindig kb. 10-zel magasabbat produkálok a szokásosnál ("fehérköpeny"-szindróma)...

Ez is a terhességi elmegyengeség jele lehet, hogy ilyen böbeszédü lettem...Kép

Üdv:
Zita
25+6
ParaZita

Sziasztok kis-, kozep-, es vegzos pocakosok!

Hazaertunk 11 napos korhazi tartozkodas utan. Kristof egeszseges! Es mi is tortent?
Az egesz, meg majusban kezdodott... 10 percesekkel.... 11 orakkor Kép Oh, mondom, ez meg semmi, es ledoltem tevezni...
1.30-kor hoppa, ez hamarabb jott.... es atvaltottunk a 3 percesekbe, amikor bizony haraptam a parna sarkat.
de tisztesseges katona vagyok, kivartam az egy oran keresztul 3 perceseket, es utanna meg mindig vacilaltam,
hogy menjunk-e a korhazba, hiszen reggel fel9-re ugyis be voltam rendelve...
fel 3kor ugy dontottem, bemegyunk, legfeljebb hazakuldenek....

3.30-ra ertunk be, amikor az ugyeletes megvizsgalt es aszonta hogy jo 2 ujjnyi, de talan korai is volt bemenni...
azt mondtak, majd 3 ujjnyinal szolnak az anesztesnek es a dokimnak. Na en rendeztem egy kisebb hisztit fel 5kor hogy bocsi, de tavaly 2 ujjnyinal kaptam az EDA-t, ugyhogy mondtak, jo fel ora mulva hivjak a Gulyas doktort Kép
kozben elokeszites, miegymas, a fajasok jol beerositettek, hivtak a dokikat.
Az aneszteziologus cc. 15 perc alatt ert be, a dokim 25, kozben volt szulesznocsere, es pont az a szuleszno jott, akinel Nandit is
szultuk. A csapat egyutt volt tehat, azzal a kis kulonbseggel, hogy nem a ferjem, hanem az anyukam volt bennt.
(Ugy volt hogy egy baratnom jon, de szegeny derekon kapott egy virust...)
No, EDA-t bekotottek olyan fel6-6 kozott, es onnan hawaii Kép)))

Vigyorogtam, dumaltunk, a Gulyas doktor elmeselte hogy most jott siofokrol egy aneszteziologiai konferenciarol, majd gyorsan leadta a konferencia eloadasait, ugyhogy tovabb vagyok kepezve a le es felfele szallo fajdalmakbol, hogy mit mivel es hol lehet "levagni" Kép))

8.10-korul ugy ereztem vaalmit mostmar tenni kellene.... A tavalyi EDA-val ellentetben iden a tolofajasokat ereztem, de csak mint feszitest. jott 3 fajas, gyerek sehol, kaptam katetert, mert a hugyholyagtol nem tudott lejonni a baba. gyorsan ki is jott belolem masfel liter folyadek, meg a gyerek 20 centivel lejjebb. aztan 1 fajas, beakadt a kis feje, a kovetkezore megvolt.

fel 9 kor (amikorra be kellett volna mennem) a Gerencser doktor ramvigyorgott: nem megmondtam felkilenc? Kép))
Kristof Gergely 8.50-kor szuletett meg, es mar akkor gyonyoru volt Kép

Mi maradtunk meg 2 orat a szuloszoban, es vegul sajat labon mentem fel a szobaba. Ugy volt, hogy 1kor kihozzak megmutatni ismerkedni, de fel egykor meg ott volt velem anyu. Valami eszmeletlen uvotes a folyosorol, mi nevetunk. Na ja, az 5 naposoknak van hangjuk... ehhez kepest behoztak az alig 3 oras fiamat, aki uvoltott mint a sakal. Allitolag az inkubatorban azt a kotelezo 1 orat vegigarenazta es tomte az oklet a szajaba....

A 2. napon szoltam a noverkenek, hogy sargul. Ugyan, marti (nem anyuka, mindenkinek Marti voltam...) ne bohockodjon, ha nullas lesz a vercsoportja, nem sargul be. No, nem meseltem el, hogy ennek a babanak A vagy B lesz a vercsoportja... Masnap jott a doki, es aszonta sargul. Hehe... anya szeme erzekenyebb muszer, mint a labor Kép
Utanna a kismamik nekem mutattak a babakat, szerinted sargul?

Kristof sebi-je nem erte el a hatarerteket, de kekfenyezett egy napot es egy ejszakat. A tejci 4-en indult meg, 5-en a gyerek reggelizett 80 grammot.
A gyerekgyogyasz dokineni kitalalta, hogy ha beleegyezunk, van a korhazban izotoplabor, es ha gondoljuk, meg tudjak csinalni a cintigrafias vizsgalatot, ami kizarhatja az epeut athresia-t.
Nana hogy beleegyeztem. Viszont, ezert kellett benntmaradni tovabb, mert 5 napig gyogyszeresen elokezeltek a babat. Kapott egy olyan gyogyszert, ami a sargasagot szuntette meg (regen, a kek feny elott ezt kapta minden sarga baba) es kapott egy nyugtatot, mert az epevel valik ki.

A gyerek kozben elkezdett zabalni. Amikor lenyomott 150-et kiakadtam Kép es nem 2 cicibol, egy oldalrol.... hihihi zabagep!
6 naposan megette a normalis adagot (testsulykilonkent 150 gramm)!

Kedd reggel fel nyolckor beszurtak a branult, nyolckor atmentunk az izotopra. Ahol amugy allt a rendeles, a csotrik ott tomboltak, bar amikor meglattak hogy ujszulottet viszunk, mindenki elhallgatott....
Az izotoplabor osszeszaladt, Pocok megkapta venasan a kontrasztanyagot. Hassal lefektettuk a kamerara, anya kezet a hatara kellett rakni, de ez a kis hos aludt vegig. nem kellett lefogni, lekotozni... en is lattam a monitort, figyeltem a rozsaszin foltok terjedeset...
A hetedik percben a doki elkezdett lelkendezni, hogy megvan, ott jon! Ugy elkezdtem sirni... meg most is sirok ha eszembe jut.
A 23. percben kirajzolodott az epeholyag is.

delutan pedig hazajottunk.
Az elso ejszakan 11 tol 7ig aludt egy fel oras kajaval. Tegnap negytol fajt a pocak este 10 ig szenvedett, akkor evett egyet, majd reggel hatig aludtunk egyutt az agyamban. En ugyan nem mozditottam meg, mert akkor felebredt volna. 6kor evett egyet, majd aludtunk meg egy orat.
Ha ez igy is marad, a 2 kezem osszeteszem.

Ennyi az en tortenetem, es most, atmegyek az Elso napokba, kicsit fajo szivvel, mert jo volt itt veletek. Azert vissza-visszaolvasok majd, es odaat mindenkit varok en is!

Csajok! piszok meleg lesz, nagyon nem irigyellek titeket!
kitartas!

m
martina

Martina, ez olyan szép volt, majdnem elbõgtem magam. Legyél nagyonnagyon boldog a Kisfiaddal!
Puszi
Zulu
15+0

Kép

Kép

Kép
zulu

Halihó lánykák!

Sasha,
ez a gép hasonló a CTG-hez, csak a szívhangot nem nézi. Az Istvánban mindenkit automatikusan rátesznek, aki keményedõs panaszokkal érkezik.

Lányok, van valakinek vmi emléke arról, hogy egy 15 hetes bébinek milyen sûrûn lehet érezni a mozgását? Mert vasárnap majdnem kiesett az oldalamon, azóta meg alig érzek valamit. Már totál bepánikoltam, fõleg, mert Canesten kúpra vagyok ítélve erre a hétre, és az az átkozott trutyi idõnként megindul kifelé, és ilyenkor mindíg megijedek, hogy elfolyik a magzatvíz. Tudom, hogy hülyeség, mert azt biztos érezném, meg görcsölnék is talán, de mostanság kicsit sokat parázom, és a kölök se valami aktív.
Jaj-jaj.
Zulu
15+0

Kép

Kép

Kép
zulu

Jo reggelt mindenkinek,

Martina,
Koszi a stort.Tenyleg egy hos volt a babid es Te is.
Tovabbi minden jotKép

Zita,
En is szerencses vagyok az uj dokival mert nagyon ugy vizsgalt hogy smmit sem ereztemKépNeked a 120 vernyomas alacsony?Nekem az atlag 110 es azt mondjak ra hogy jo.

Edina,
Igaza van zitanak,szerintm kerezz ra,mert nem szabadna teged ennyit szenvedni hagyni.Erre mar van megoldas.
Nagyon egyutt erzek veled,pedig en csak a 12.hetig voltam sz..-ul de akkor iszonyuan.

Sasha,
Orulok hogy jobban vagy.Es amint latom azert a kis hazimunka sem farasztott ki mert tegnap jo sokaig itt voltal.
Az teny hogy igy babasan en is hamarabb elfaradok meg itt az irodaban is,es utana jokat alszom.Majd ha othon leszek augusztustol akkor le kell valamivel farasztanom magam,mert ejszak ha nem tudok aludni mindig rossz erzeseim tamadnak.
Ti hogy vagytok ezzel?Ez mar aggodo anya szindroma?

Forti,
Bagy drukk neked,bar mar tul vagy rajta,es biztos hogy rendben lesz az eredmeny is hetfonKépKép

Kato,
Szoval te leszewl itt a kovi ujdonsult anyuka,es nem is olyan sokara.Szoritunk neked isKép

Csipkebogyo,
Engem a 40 het es a 9 honap zavar meg.Foleg hogy az agyam mar teljesen babasKépes bonyolult szamitasok egyaltalan nem fernek bele...

Iancsa,
Megkerdeztem a vedonot is es mondta hogy ne szedjem mar csak amig elfogy a jelenlegi doboz.
Amugy en is szedek most Magne B6+kalcium pezsgo tabletta mert iszonyuan gorcsol a labam ejszakankentKép es majd a vas.
Hat igen a vege fele majd meglatjuk mennyire jonnek be az elozetes szamitasokKép

Mona,
Megneztem a kepedet es tunderi a kisfiad.Gratulalok hozzaKép
En is elvezem a tanfolyamot ,es miert ne mennek el ha most csak erre kell koncentralni nem?A kovetkezo mar rutinbol fog menni,legalabbis a szulesig biztosan nem fogok ennyit izgulni minden vizsgalat elott.

A hizasrol annyit hogy en most 22.heten 4.5 kg-t hiztam es a vedono szerint ez normalis.
Ja es a pocim 89 cm.Nektek????
Hanyyal megy az ember szulni?

Ja dolgoznom is kene,
Puszi
kataa
21+2

Kép
Kép
kataa

Martina!

Ahogy leirtad, olyan mintha ott lettem volna és veled örültem és izgultamKép Legyetek nagyon boldogok Kristóffal!KépKépKép Gratulálok mégegyszerKép

Zulu!

Mikor én 18 hetesen voltam a dokinál és kértem nézze meg a babát mert nem érzem hogy mozogna, erre azt válaszolta, hogy mit akarok én még ilyen "fiatalon". Azt mondta, majd a 20. hét után... Szóval ne izgulj, 15 hetesen nagyon kevesen érzik a babájukat és sokszor összekeverik mindenféle bélmozgással, mint ahogy én is tettem néha! Aztán mikor tényleg megmozdult a 20. hét valahanyadik napján, hát egybõl tudtam, hogy ez AZ! No de térjünk vissza! Ilyenkor a bébi még kicsike nagyon és bõven elfér a lakásában. Ha hátrahúzodik a gerinc felé akkor semmit nem érzel belõle! Az is lehet, hogy éjjel mocorog és nem ébredsz fel rá. A 20. hétig, vagy még utána is 1-2 hétig van idõ, hogy érezd. És ne aggódj fogod érezni.Kép Én sem szerettem ezt az idõt, abból a szempontból, hogy már nem volt hányingerem és a babó sem mocorgott, teljesen olyan volt mintha nem is lenne! Ne aggódj Zulu! Még korai, hogy minden nap érezd, hiszen olyan kicsi és úgy el tud bujniKépKépKép

cupp
sasha
24+1

Kép
sasha

Kataa!
A pocidat te hol szoktad mérni? Nekem köldökmagasságban reggel mérve 82-83, este 85. A hízásról fogalmam sincs, hogy jó vagy rossz, elég rég láttam a védõnénit, a doki meg még nem mért le. Eddig másfél kilót híztam, az elég ilyenkor, ugye? A pocóm szépen növöget, úgyhogy emiatt nem aggódom.(mégKép )
pusz
Zulu
15+0

Kép

Kép

Kép
zulu

Martina,
Szép volt!!! Nagyon ügyesek voltatok!

Kataa,
A 120 tényleg nem alacsony, de a dokinál mindig elkezdek parázni, és a ténylegesenél sokkal magasabbat produkálok. Szóval ebbõl le kell vonni legalább 10-15-öt. Elvileg az se vészes, de mostanában sokszor érzek rettentõ álmosságot, és néha kimondottan szédelgek... A dolog azért vicces, mert a doki az elején be akarta beszélni nekem, hogy magas a vérnyomásom Kép
A hizással meg a pocakmérettel szerintem nem kell foglalkozni, mert ez egyénenként teljesen eltérö. Persze arra vigyázni kell, hogy ne hizz el nagyon, vagy ne veszitsd el az összes zsirtartalékod, de ezen belül minden normális. Én még meg sem mértem a pocakom - amikor eszembe jut, akkor sosincs a közelben centi. Én elég nagynak látom, de a doki azt mondta, hogy ez még semmi, majd amikor feljön egész a mellemig.
Próbálok majd a kispapával csináltatni egy szép pocis képet, amit fel lehet rakni...

Zulu,
Szerencsés vagy, hogy egyáltalán érzel valamit - többedik baba? Ilyenkor még nagyon kicsi, sok a helye. Én a 19. héten éreztem elöször...

Üdv:
Zita
25+6
ParaZita

Kataa!

Én már rég lemaradtam a 89-es pociról!!! Egyéntõl függ hogy kinek mekkora a hasa! Nem lehet általánosítani, mert ahogy minden baba úgy a mama hasa is másképpen nõ, formálodik!!!Kép Figyeld meg a kövekezõ terhességed egészen másmilyen lesz, még az is lehet hogy nagyobb pocakod, vagy bármid lehet!Kép

sasha

Kép
sasha

Pocok!Kép

Valamelyik SOTE klinikáról éppen az egyik ismerõs-rokon mesélt rémtörténetet. A párom családjából valakiKép 4 éves a kisfia. Meg kell mondjam, hogy 1 hónapja mesélte, csak nem igen akartam rá emlékezni, és sikerült is jól elfelejteniKép Aztán lehet hogy abban az állapotban amiben egy szülõ nõ van teljesen másképp élte meg az egészet... nem lehet tudni, no de majd lesz valamiKép (Ebbõl a kijelentésekbõl születik a semmiKép)
A jégre nem is gondoltam... és a karácsonyi hercehurcát is nagy pocival kell majd végigcsinálni... remélem jól fogod birniKépKépKép

cupp
sasha
24+1

Kép
sasha

Sasha,
köszi, próbálok nem aggódni.Kép De nem mindíg sikerül...

Zita! Igen, második baba, de én az elsõt is nagyon korán éreztem. Most ezt a babót a 13.hét vége felé éreztem elõször, de persze így már tudja az ember, hogy mi az a kis bökdösés ott lenn.Kép

Pocok,
Tápainéhoz nem jártál tornázni a Barossba? Nekem nagyon bejött, ha a dokim megengedi, hogy virgonckodjak, most is hozzá szeretnék járni.
Zulu
15+0

Kép

Kép

Kép
zulu

Sasha,Zita

En sem meregetem otthon csak a vedono ha havonta megyek hozza.Olyan izgi mindig latni hogy hany cm-t nott az egy honap alatt.
Amugy en nem sokat eszem csak en alig nyomtam fel mazsat es most furcsa hogy mar 4.5kg kuszott ram.Persze csak a hasamra,pedig mashova is raferne meg..

Jaj emgem is risztgatnak ezzel a nyarral,hogy szegeny Kata igy meg ugy de sajnalunk.
Hat ilyenkor azert idegeske leszek de turtoztetem magam.
Kulonben elarulom nektek hogy szoptatni sem egy laenyalom melegben mert jobban izzad az ember az atlagosnal.Ugyhogy 1:1. (Ez meg nem sajat tapasztalat,de tobb megbizhato forrasbol szarmazikKép)

Pocok,
Koszi a ctg-s infot.Bar mar ott tartanek...
Egyetertek veled a korhazal kapcsolatbanKép

Zulu,
Szerintem te azert erzed mar a babaucid mert masodik baba es mar tudod mit kell erezni.Azon hogy nem mindennap erzed meg ne csodalkozz mert meg aprocska a szentemKépKépKép

NA pusz,
Kataa
21+2

Kép
Kép
kataa

Zulu!Kép

Akkor tudod, hogy mi van! Tudom nem könnyü nem aggódni, én is alig birtam megállni, de amikor mások aggódtak és vigasztalták õket, akkor az olyan volt mintha nekem válaszoltak volna és aggódtak volna "helyettem".Kép Persze a kisördög mindig ott motoz, de olyan mintha tegnap mentem volna el a dokihoz, hogy nem jött meg... úgy rohan az idõKép Hidd el oda sem figyelsz és mindjár a karodban tartodKép Ez most hülyén hangzik, de eddig nekem is olyan gyorsan elszaladt az idõ...Kép

cupp
sasha

Kép
sasha

Csajok,
Hallottatok mar olyat hogy a terheleses vercukor vizsgalatot ugy csinaljak a keruleti rendeloben hogy elotte otthon fogyasszak el egy konnyu reggelit(a noverke szerint nem toltot kaposztat)KépKépKép
es utana egy ora mulva kell levenni a vert .Es csak egyszer.
Ezt mondtak ma nekem a telefonban,hogy ez mar valami uj eljaras kimelndo a kismamakat.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok Lanyok!

Sasha!
Az jo, ha mar nem kemenyedik, nekem meg egyszer sem tette, vagy csak nem figyeltem ra Kép
Azert ne eroltesd meg magad es pihenj sokat! De mondd csak megis te honnan tudod mindezeket az adatokat, hogy megrovidult a mehszaj, meg nincs nyitva meg ilyesmi? Lehet, hogy furan fog hangzani, de engem eddig meg egyetlen egyszer nem vizsgaltak meg igy. mindig csak vizelet vizsgalat van, minden alkalommal megnezzuk a baba szivet, es minden masodik alkalommal uh, mas nincs. 5 hetesen volt egy vervetel, meg most lesz penteken a kovetkezo, amiben a cukrot is nezik.

Agota!
Szerintem nagyon jo! Barcsak hasonlo alkatu lennek mint Te, de sajnos nem Kép, nem baj majd szules utan leadom Kép

Zita!
Igazabol en azert hanyok mert eg a gymorom es jon fel ez a savas bigyo amitol kesz vagyok es akkor taccs, ugylatszik tulsagosan erzekeny a gyomrom.
Erre ajanlgattak, hogy igyak meg egy nagy pohar tejet, visoznt ez nalam nem mukodik mert mar a tej gondolatatol is felfordul a gyomrom. ( A kalciumot en tablettaban kapom)
Van nemtom hogy mondjak otthon antisav tablettam ami neha neha segit, de sajnos nem mindig.

Martina!
Megegyszer nagyon nagyon sok boldogsagot kivanok nektek!

Kataa!
Te is a szerencsesek koze tartozol, Ti lanyok nem tul sokat hiztok, kezdem magam szegyellni is a kis kilocskaimmal, de a doki tudja es azt mondta jol van ez igy kell a babanak a tartalek.
Az en pocim egyebkent 90 centi koldoknel, ami a tieitekhez kepest eleg nagy (65rol indultam) de az itteni noknek meg ennel is nagyobb van ezert nem izgatom magam.

Zulu!
A 15-16-odik het korul en is ereztem egy buborekot eleg hatarozottan, aztan volt, hogy napokig semmi, rendszeresen kb a 18-19-hettol erzem.

Kataa megegyszer,
nekem a terheleses cukrot penteken csinaljak vmi zselet kell meginni 10kor 11kor meg veszik le a vert.

Edina
25+2
edina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: