A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Lányok, tábla nélkül nem akartam jelentkezni, de olyan jól esik hogy ennyire hiányoltok KépKép.
Annyi de annyi de annyi munkám van, hogy eddig-eddig-eddig vagyok! Kép

Velem semmi nincs, megjöttek a hormoneredményeim még a múlt héten, E.nek leírtam. Ez alapján tényleg alacsony a progim még mindig, Na DE ahonnan elindultam! Ahhoz képest nagyon szép már a görbém (szerinem). A prolaktinom viszont úgy látszik csak napi egy szem mellett tartható normális határok között.
Ebben a ciklusban rendesen éreztem az ovulációt bár nem hõmérõztem, és két napig olyan nyákom volt, -bocsi- hogy na. Ilyen is rég volt már (kamaszkoromban). Kép
Röviden ennyi.

Képzeljétek, ma találkozok utoljára a barátnõmmel "egyben", legközelebb már külön látom õt és a babáját! Kép Mindenórás!

Gombóc, neked sok kitartást kívánok! Kép

Doris, sajnos a postaládámat már napok óta nem tudtam megnézni, és most sem tudom, de pótolok mindent, ígérem!

Holnap már táblát is tudok dobni, remélem!

Puszi mindenkinek és ennyire ++++++++++++++++++++++ szorítok Nektek! KépKép

Vanda

Vanda

Kép
vanda

VandaKépKép
Már nem tudtam mire vélni ezt a nagy hallgatást...ma is írtam Neked magánban, légyszi nézd meg a leveleidet is és gyere holnap közénkKépA barátnõdnek drukkolokKép
EdiKép
Kicsit több optimizmust!!!KépKépKép

Puszi: Doris
doris

Bella! Kép
Sajnos nem tudom megállni és néha beleolvasok a topicba, szóval most lebuktam!Kép Azért sajnos, mert megfogadtam, hogy szeptemberig annyira nem foglalkozom a babaüggyel, hogy a fórumokat is hanyagolom...
Ha már így esett, válaszolok kedves kérdésedre: tegnap volt egy hete, hogy leállamvizsgáztam, ez azt jelenti hogy nagyon feszült és kimerült vagyok még mindig ezért inszem ELHALASZTVA! Nagyon nehéz döntés volt, de rájöttem hogy mindennek meg van a maga ideje: szóval államvizsga kipipálva, most a lakásunkat szeretnék egy Pest környéki házikóra cserélni, ha ez is meg van jöhet az inszem és remélhetõleg a baba is!Kép Addig meg élvezzük a nyarat kettesben! Ja, és végre rászántam magam: esténként futok, na nem a kilóim miatt (szerencsére) hanem azért, hogy egészségesen és erõsen kezdjek hozzá a következõ inszemhez! Kép Hát, röviden ennyi!
Bella, és MINDENKI! Nagyon boldog felhõtlen nyarat kívánok nektek, hogy õsszel hulljon az a BABAESÕ!!!Kép))
Mindenkit puszilok, Szonja
Szonja

SzonjaKép
Gratulálok a sikeres vizsgádhoz és ahhoz az elszántsághoz ami a cselekedeteidet vezérliKép Szerintem jól tettétek, hogy halasztottatok és hidd el kipihenten, új lakásban, lelkileg nyugodt környezetbe hamar beköszönt majd a babácskaKép
Szívbõl kívánom, hogy így legyenKép

doris

Doris!Kép
Köszönöm! Nagyon ari vagy!Kép Ugye mondanom sem kell, hogy én is mielõbbi babásodást kívánok neked?!Kép
Puszi, Szonja
Szonja

Szonja,
Aranyos vagy, hogy jelentkeztel!
Gratulalok az allamvizsgahoz! Hatalmas megkonnyebbules lehetett, hogy vege! Barcsak mar en is itt tartanek!
Igazad van, hogy pihensz es hagysz idod magadnak a "regeneralodasra". Az uj kornyezet pedig nagyon jo otlet! Mi is abban bizunk, hogy az uj hazban nagyobb szerencsenk lesz, talan a pici is szivesebben erkezik majd oda Kép En is arra gondoltam, hogy a jovo honapot lelki es testi felepulesre szanom, kihasznalom, hogy a doki is szabin lesz. Kipihenem a vizsgak okozta faradalmakat, felkeszulok a koltozesre, megprobalom rendszeresse tenni az etkezeseket, ujra tornazni fogok es lelkileg megbaratkozom az inszem gondolataval. Szoval lesz mit csinalni. (Persze azert orulnek, ha minderre mar nem lenne lehetosegem!)
Tovabbra is drukkolok neked es gondolok rad! Ha ugy erzed irj, az e-mail cimemet is megtalalod!
Jo pihenest, sok sikert a lakascserehez es kellemes nyarat kivanok neked!
Vigyazz magadra!
Puszi
Bella
bella

Bella!Kép
Neked is köszi! Akkor ti is költöztök? Ez jó!Kép Jaj, de jó lenne egy nyárvégi-kora õszi babaesõ...Kép Ez az emil címed?: BII...elég furi! Felírtam!Kép Te, nem lehet, hogy egy dokihoz járunk? Mert az enyém is júliusba megy szabira!(mondjuk az emberek nagyrésze ekkor megy szabira, én is Kép)
A vizsgáidhoz sok sikert kívánok, és utána nagyon jó pihenést!!!
(Amúgy én nehezebben fogadtam el, hogy inszemre van szükségünk, mint a férjem. Tudod, olyan nehéz volt megemészteni, hogy nem olyan romantikusan történik a dolog mint ahogy én azt "elterveztem", fõleg azért mert gyakorlatilag egyikõnknek sincs semmi baja. De végül beláttam, hogy a férjemnek van igaza: a PRODUKTUM a lényeg! Szóval ha nem is olyan romantikusan "készül" a babánk mint a többségnek, akkor is a mi vérünk lesz és soha nem felejtjük mennyit küszködtünk érte (ez a mi kis titkunk ami még jobban összekovácsolt minket! Kép)...)
Na, most már igyekszem betartani a fogadalmam, és nem kukucskálok be hozzátok augusztus-szeptemberig (remélem kibírom!Kép)Addig is jók legyetek!
Sok puszi, Szonja
Szonja

Szonja,
Tenyleg jo lenne az a babaeso!
Igen, az az e-mail cimem! Irjal!
Nem hiszem, hogy egy dokihoz jarunk, ugyanis en debreceni vagyok! Kép
Amit az inszemrol irtal, teljesen egyetertek. Nekunk is fura, hogy orvosi segitseg kell es igy fog letrejonni az a csoda. De tenyleg csak az eredmeny szamit! Arra kell koncentralni!
Remelem, meg ezt elolvasod!
Puszi
Bella
bella

Szonja,
A biztonsag kedveert leirom a cimet: Bll7503@netscape.net
Szia
bella

Gomboc!
En igy is agyon izgulom magam miattad, tehat el tudom kepzelni mit elhettek at.
Szerintem az UH azert eleg megbizhato, foleg ha azt mondjak, hogy azon mindent rendben talaltak.
Barcsak kicsit felporgethetnenk az idot, szerintem ennek itt most eleg sokan orulnenek.

Andy!
Nekem is varnom kell augusztusig, persze ez nem konnyiti meg a Te helyzetedet. Orvoshoz csak augusztusban jutok, addig persze probalkozunk es majd meglatjuk az en osszezavarodott szervezetem mire kepes orvosi segitseg nelkul. Az eszemmel en is felfogom hogy lazabbnak, turelmesebbnek kellene lennunk, de a szivem es az osztoneim azt sugjak, hogy most lenne itt az ideje anyanak lennem.
A termeszet persze ugyis eldonti mikor jon el az igazi ido egy babahoz.

Itt is szeretnem megkoszonni Zsuzsunak hogy segit nekem augusztusban orvoshoz juttatni!Kép

Lujza!
Rajtad a "ma megint megjott" topik olvasoinak szeme.Kép
Mikor tervezel egy ujabb tesztet csinalni? Nem mintha sietned kellene vele, de most mar en is izgulok.Kép

Vanda!
Koszonjuk hogy azert a rengeteg munkad mellett is foglalkozol a mi kis tablazatunkkal, amikor eppen idod engedi.

Lanyok!
Hormonproblemat mennyi ido alatt lehet rendbehozni?

Egyi kicsit mas:
Hetvegen setalni voltunk a parommal a High Parkban. Irnom sem kell gondolom, hogy mennyi gyereket, babakocsit tologato anyukat, apukat es kismamat lattunk.
Az egyik tobbgyerekes no osszefutott egy ismerosevol, akinek mar igen domborodott a pocija, persze mar 2 gyerek ott rohangalt korulotte. A no pedig vigyorogva odakialltotta a pocakos kismamanak, hogy "Te mar megint terhes vagy?" Nem gondoltam volna meg par evvel ezelott, hogy ezek a szavak ugy mellbe tudnak vagni mint akkor az a mondat. Azert nem tartott sokaig az "irigysegem"Kép, de meg mindig azon gondolkozom, hogy hogy van az hogy masra csak raneznek es teherbeesik, ja es foleg Kanadaban, ahol ugye mar irtam, hogy hogy allnak a 12 hetnel fiatalabb kismamakhoz.
Mar a sogornom is csak azt tudja mondani, hogy ne aggodjak annyira, majd osszejon(egyebkent nem aggodok, egyenlore), o sem tervezte a ket gyereket megis megszulettek, sot a masodik szoptatas alatt. Hat gondoltam jo neki, oruljon hogy igy alakult a sorsa es nem kell ugy megkuzdenie a piciert, mint sok mas nonek. Meg az orvosrol is le akart beszelni, ne menjek oda terhesseg elott, nincs nekem semmi bajom csak bebeszelem magamnak, es el akarta magyarazni, hogy a veteles teljesen termeszetes dolog, nem kell tragedianak felfogni.Ha masodszorra sem marad meg a baba, majd megmarad harmadjara. Mondja ezt nekem valaki, akinek ezt meg soha nem kellett atelnie. Szerencsejere a sogornom, kulonben nem uralkodtam volna magamon...

Na ez csak egy kis kitero volt, bar kicsit hosszu, de en esetleg napi 1 hozzaszolast tudok tenni, mert Titeket mindig lekeslek.Kép

Udv.
Monka
szmonka

Szia Doris es mindenki mas aki aggodott,

Nem akartam addig irni amig biztosra nem tudok dolgokat. Ime a tortenetem roviden:
Szoval 2 hettel ezelott pozitiv teszt, aminek termeszetesen nagyon orultem. Ketszeri vervetel is igazolta, eletkepes terhesseg. A hasam az elso perctol tobbszorosere dagadt es folyamatos, iszonyatosan intenziv rosszuletek kisertek az elmult ket hetet. Valami nagyon furcsa volt az egesz terhesseggel......... Ma reggel megvolt az elso UH. Harom embriot mutatott. Most nagyon padlon vagyok. Egyreszt boldog vagyok, hogy sikerult a teherbeeses, masreszt nem akarok harmasikreket!!!!!!!!!!!! El kell dontenem, hogy mi legyen a kovetkezo lepes, abortusz, redukcio, mindharom baba. Amiota meghallottam a hirt folyamatosan sirok. Egyszeruen nem tudom mi legyen.

Lanyok, ne haragudjatok, hogy ilyen onzo vagyok. Nem olvastam vegig a topicot. Ugye mindenki jol van? Doris. Neked irok maganban is, ha kicsit megnyugodtam.
Cipomama
Cipomama

Cipomama!
Gratulálok nagy szeretettel és nagyon szeretnék a helyedben lenni. Tudom, könnyen dumálok, de én biztos nem bánnám, ha kapásból ÖTEN lennénk. Persze érthetõ, hogy félsz, sírsz... de fogadd el ISTEN ajándékakénk ezt a csodát, mert ez aztán valóban az!
Kívánok Neked, Nektek bölcs döntést és nagyon sok boldogságot!
Cincérke
Cincérke

Cipomama! Kép

En azert gratulalnek neked, jo? Kép
Van egy ismerosunk, akinek 5 honapja szulettek meg a harmasikrei, ok hosszu babamentes evek utan lombikkent fogantak. A hirek szerint a szulok rettento boldogok, es faradtak...es anyagilag rosszabbul allnak, mint korabban, de teljesen megvaltozott az ertekrendjuk. KépKépKép

Azt hiszem, azok utan, amiken mostanaban vegigmentem (vegigmegyek), en Cincerkehez hasonloan Isten es a sors ajandekanak tekintenem a harom babat. De termeszetesen nem ismerhetjuk a korulmenyeidet, a dontesed hatteret, ugyhogy csak szoritani tudunk, hogy jol donts! KépKép

Pusszantas,
Gombóc
gombóc

Lanyok,
most estere kicsit megnyugodtam. Parommal megbeszeltuk, hogy megprobaljuk az "erzesektol fuggetleniteni" magunkat (jaj, de nehez), se egyik, se masik iranyba nem erzelmeskedunk csutortokig.
Az orvos kulonben nem szivecsket latott az UH-n, hanem a koranak megfelelo (kb. 6,5 hetes) pulzalast, ami meg nem a sziv, hanem csak valami, ami allitolag pont normalis.

Szmonka,
hugomnak is hormonproblemaja volt, 3 honap alatt rendbehoztak, most egy eppen 3 honapos gyonyoru kisfiu anyukaja (a keresztfiunk es elfogultsag nelkul allithatom, hogy tenyleg nagyon szep baba KépKép ).

Szonja,
gratula az allamvizsgadhoz! Nagyon kimeritett? Mi lettel, hogy igy nagy lettel? Kép

Zsuzso,
a doki velem kapcsolatban is emlegetett mar biologiai csodakat. Kép

Vanda,
azert tablazat nelkul is irogathasz magadrol. Kép Kép

Bella,
drukk-drukk az inszemhez. Pihizz nagyokat a nyaron! Kép

Doris es Zsuzsu,
Veletek mi van? Jol vagytok?

Pusszantas,
Gombóc
gombóc

Tiddet!
A nögyógyász adta a beutalót.

Zsuszó!
Az én barátnöm is hasonlóan járt, aután egy egészséges szép kisfia született.

Cipómama!
Mi aug. megyünk lombikra, elötte ugye el kellett már dönteni, hogy hányat ültessenek vissza. Mi is nagy dilemmában voltunk, mert 3at akarnánk az esélyek növelése miatt, de anyagilag max. 2 tudunk vállalni. Orvossal én megbeszéltem, hogy 3 ültet vissza, de ha mind megtapad akkor
1et elvesznek. Ennek is megvan a kockázata, de Czeizeltöl hallottam nem nagyobb, mintha kihornamám mindet és a 3 gyerek miatt igen nagy lenne az esély koraszülésre is, lehet hogy annyira korai lenne hogy nem maradnának meg. MEg ez az anyuka szervezetét is megviseli. Igy mi úgy döntöttünk (már nyilatkozatot le kellett adnunk) hogy 3at ültetnek vissza, de csak 2t tudunk vállalni. Szerintem te se keseredj el, beszéld meg az orvossal és a férjeddel. Nagyobb öröm hogy végre sikerült!

Andy!
Ez a kis idö hamar elrepül, nagyobb szerencse hogy neked legalább tudják mivel kell kezelni, mi volt a bajod.
nyomasztobb lenne, ha minden leleted rendben lenne, és mégsem sikerülne.

Puszi:Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szép jó reggelt MindenkinekKép
CipómamaKép
Õszinte leszek...maximálisan együtt tudok érezni Veled/Veletek és csak annyit javasolhatok, hogy halgass a megérzésidre és dönts saját érzéseid szerint. Csoda, hogy ennyi babu fogant meg, de én mindenképp azt tartanám szem elött, hogy egészségben ki tudjam hordani a gyermekemet/gyermekeimet... 3-at nem mernék egy terhességgel bevállalni...és bocsánatot kérek mindenkitõl, akinek ez ütközik a hitvallásásvalKépKépKarmennel teljesen egyet értek. Írok magánbanKép
GombócKép
Jól teszitek, hogy megpróbáljátok higgadtan és nyugodtan várni a holnapi napotKép A babucinak is ez a legjobb és meglátod holnap már egyértelmû lesz az UH eredményetekKép
Köszönöm kérdésed, én jól vagyok. Hétfõn voltam 24. napi UH-on amikor is mindent rendben talált az orvos vagyis ebben a ciklusban a jó oldalamon érett petém és a sárgatest is megfelelõ. A nyh.-ám vékonynak tûnt egy beágyazódáshoz ezért hormonszintet néznek. Pénteken lesz eredménye szombaton meg indulunk nyaralniKépKép

Puszi Mindenkinek: Doris
doris

Jó reggelt mindenkinek!

A táblázatunkhoz megpróbáltam visszakeresni, hogy kinek jött meg, stb. és frissítettem az adatokat. Kérek mindenkit, hogy akinek nem jó az adata, szóljon! Elõre is bocsánat, aki már jelezte, és én most nem vettem észre.

A várvavárt tábla íme KépKépKép
Kép

Sok sok citromsárga KépKépKép

Doris! Kép E-mail ment!

Pusz
Vanda

Vanda

Kép
vanda

LányokKép
Úgy gondoltam Titeket is érdekel az alábbi válasz melyet Dr.Csákány M.György úr írt itt a Babaneten egy kérdezõnek a rendszertelen ciklusokról ill. vérzésekrõl. Szerintem jól érthetõ és nekünk is egy csomó kérdésünkre választ adott:

"Szakmai kérdésére (rendellenes vérzés) iszonyú nehéz válaszolni, mert szinte egyenlõ a fél nõgyógyászat tankönyvvel, és nem tudom, hogy milyen elõképzettséggel rendelkezik, hol kell kezdeni a leírást. Megpróbálok egy igen rövid választ adni, de természetesen nem lesz pontos.

A nõi ciklusban alapvetõen két, petefészek eredetû hormon vesz részt: az ösztrogén(ek) és a progeszteron. (ezek egy bonyolult agyi szabályozás alatt állnak). Ösztrogén a ciklus teljes ideje alatt termelõdik, progeszteron csak a
peteérés (ovulatio) után. A méh nyálkahártya a ciklus alatt végig "vastagodik és érik". Ha elér egy bizonyos vastagságot (érettséget), akkor lelökõdik: ez a menstruáció. Definició szerüen menstruációról csak akkor beszélünk, ha a vérzést
peteérés (ovuláció) elõzte meg. Vérzés enélkül is lehet, ezt peteérés nélküli (anovulatios) ciklusnak nevezzük.
Normálisan a ciklus azért tart 28 napig, mert a peteérés a 14. nap körül van (13-15) és a progeszteron szak mindíg 14 nap! Azaz, a normális ciklus tart a mestruációtól a peteérésig +14 nap! Az elsõ fázis lehet hosszabb, néha rövidebb is, de az ovulációt követõ idõszak meglehetõsen kötött.

Fentiekbõl kitalálhatók a válaszok. Rendszertelenek az anovulációs ciklusok (ezekben teherbe esés nem lehetséges) és azok a ciklusok, ahol az elsõ (ösztrogén) fázis valamiért (agyi szabályozás pl) megnyúlt. Ezekben a ciklusokban
lehetséges a teherbe jutás, csak az ideje nem jósolható meg elõre. Mivel ezekben a tipusu ciklusokban a méhnyálkahártya érése sem szabályos, ezért a vérzés sem jelentkezik (nem mindig van igy) szabályos formában: elhúzódik, elején-végén
barnás folyásssal zajlik. Az okok megkeresése segíti a megszüntetést. Remélem sikerült. "

VandaKép
Írok majd mindenképpKép

doris

CipómamaKép
Szívesen cserélnénk veled. Igaz, hogy a 3 egyszerre sok lenne és máshogy kellene megszervezni továbbiakban az életritmusotokat, de arra gondolj, hogy õk ISTEN AJÁNDÉKAIKépKépKép. Szorítunk a döntésedhez, biztosan megfelelõen döntessz majdKép, mert anya vagy.

pusszanccs
Nina és Bogár

Bogár üzeni a lányoknak, hogy Ninának még mindig nem jött meg. Fogadtunk vele egy fagyiba, hogy bekerül a narancssárga részbe ebben a ciklusban. Hát ÚGY LEGYEN...KépKépKép
Névtelen

Vanda!

L.sz. javíts! Ma vagyok 9c 4 cn.

Köszi
Nyuszat
nyuszat

Sziasztok!

Jóreggelt mindenkinek!

Andy!
Fel a fejjel! Tudom, iszonyú várakozni. Majd csak lesz valahogy! Kép Hátha közben magától megjön az a kis pocaklakó!KépVannak még csodák! Nekem is 1 hónappal azelött fogant meg, mielött a doki fel akarta írni a gyógyszert! Kép

Lányok!
Jól olvasom, hogy egy hónapban két peteérés is lehet? Ezt mibõl lehet látni? Én most mérem elõször a hõmet, és elég fura. Fejbõl nem igazán emlékszem, de kb ilyen a közepe: 36,8 36,7 36,5 36,6 36,8 36,5 36,5 Ez most lehet két peteérés? A két esés esetleg? Mert elvileg a 14. nap után már 37 fölött kellene lennie, nem pedig a 17. napon 36,5?
Tud valaki valami okosat?

Gombóc!
Nagyon nagyon sajnálom! Próbáld meg elfogadni, sírd ki magad! Tudom, idõ kell hozzá, de majd fogod te még örömmel várni a következõ gombóckát! Kép
Látod! Még el sem tudtam küldeni a bíztatást, amikor megvalósult! (tegnap nem voltam) Most olvastam, mégis van jó hír! Örülök neki!!! Kép Kép Kép Ne idegeskedj! Próbálj megnyugodni! A babuci a nyugis anyukákat szereti! Kép Látod, hogy ragaszkodik hozzád, bármit is mond a vérvétel eredménye!

Cipomama!
Úgy irigyellek! A ti döntésetek, mit tesztek! Nagyon drukkolok neked, hogy minden rendben legyen!

Végre tegnap voltam Pesten dokinál. Sikerült elintézni egy 23. napi hormonszintmérést, valamint a toxoplazmózis vizsgálatot is megcsinálják! Ehhez nem nõgyógyászhoz, hanem endokrinológushoz kellett mennem! Nem érem, mindenhol ilyen érdektelenek a nõgyogyik? Sajna, csak július 25-én lesz meg az eredmény, akkor majd kapok gyogyit tõle. De õ legalább nem hasracsapásra írja fel, mint ahogy a nõgyogyi akarta.

Üdv:
Gitta
gitta

ma megint megjött: 9 c, 1cn
Marcsi

GittaKép
Nem tudom értékelni a hõmérsékletedet. Fejbõl nem jó leírni, mert egy tized eltérés is sokat jelent...ez még nem mutat semmit.
MarcsiKép Sajnálom, de ebben a cilusodban újra inszem...KépKép
NinaKép
DrukkolunkKép

doris

Cipomama!

Az elso gondolatom nekem is az volt, hogy de jo, hogy 3 babad lesz, de ha veszelyezteti egyik baba a masik eletet, akkor valoban megertelek, hogy arra gondolsz, hogy esetleg csak 2-t kene elvallalni.
Nagyon nehez dontos lehet mind a ketto... minden esetre drukkolok! Kép

kamilla
kamilla

Cipómama,
Amit én mérlegelnék ilyenkor:
1. Mennyi ideje próbálkozok

2. Milyen hamar jött össze a terhesség vagyis, ha most abortusz vagy vetélés (redukció miatti kockázat) milyen hamar jöhet a következö terhesség? A redukció vagy abortusz ellenkezik e erkölcsi meggyözödésemmel? Tudok e majd úgy ránézni az 1-2 gyerekemre, hogy ne gondoljam azt, hogy volt ott egy harmadik? Vagy úgy, hogy most három életnek búcsút mondtam?

3. Anno, hány gyereket terveztem (gondolom egynél többet)

4. Ha kettö gyereket akartam miért nem fér el a harmadik, vagy miért fér el a harmadik?

5. Bizonyos szintü anyagi biztonság meg van? Mit tudok a költségvetésböl kivenni, hogy 3 gyereket bírjam? (költségvetési tábla készítése, bevétel, kiadás, mi mondható le mi nem)

6. Három gyerekre milyen támogatásokat kaphatok államtól és önkörmányzattól. Milyen segítségre számíthatok, ha vállalom a 3 gyereket.

7. A 3-as ikerterhességnek vannak kockázatai, csakúgy mint a redukciónak. Orvos mit ajánl? Ki tudom hordani a 3 gyereket? vagy inkább kockáztassak és redukció, netán abortusz?

8. Attól vagyok megrémülve, hogy 3 gyerek van a pocimban, vagy inkább attól, hogy hogy tudom felnevelni öket egyszerre, vagy inkább attól, hogy anyagilag bírni fogjuk e? Ezt nagyon fontos lenne eldönteni! Mert a megoldás csak innen jöhet.

9. Mi a megoldás ha a 8. pontból kiválasztottam, mitöl is vagyok megrémülve? Milyen alternatíváim vannak ha megtartom a 3 gyereket vagy más utat választok?

10. Hosszabb idöbe telhet a 3-as terhesség elfogadása, mint az ikerterhességé. Gondolkodom még rajta egy kicsit.

11. Mit javasol az orvos?

12 és nem utolsó sorban mi a LEPLEZETLEN VÉLEMÉNYE a páromnak? Öszinte véleményre gondolok, és nem arra, hogy azt halljam amit hallani AKAROK!!!!! És az nem válasz, hogy "Nem tudom." Valami véleménye csak kell legyen.

13. Aztán a párom véleménye összevetve az én véleményemmel, amit a fenti 11 pont alapján talán már tudok is.

14. Vita, megbeszélés, pro és kontra, papírra leírva ha másképp nem megy.

15. Döntés

Szóval én valami ilyesmiket mérlegelnék, aztán döntenék. Természetesen ez ÉN vagyok és nem TE (Ti), de hátha segít valamit.KépKépKép
Puszi,
Moni
mj

Cipomama!Kép

Nem találok szavakat... Fogalmam sincs mit tennék a helyedben... De nagyon drukkolok neked, bárhogy döntesz is. KépKépKép Az elsõ ijedtség után vegyél egy nagy levegõt és hallgass a megérzésedre. Minden jót kívánok nektek és izgatottan várom a fejleményeket.Kép Meddig kell döntenetek?

Edi
edi

Moni!Kép

Te valami manager-tréninget vezetsz?Kép Nem akármi ez a döntés-tábla!Kép

Pusz, Edi
edi

Moni!

Tenyleg nagyon szepen osszefoglaltad a dolgokat... Kép

kamilla
kamilla

Sziasztok!

Lányok!
Köszönöm mégegyszer mindenkinek a vígasztaló és biztató szavakat. Ez a pár hónap már gyorsan elrepül és kezdhetünk újra neki a babaprojektnek. Azért bírnám ha júliusban beszúszna a baba és azért kellene visszamenni a dokihoz augusztusban, hogy terhes vagyok. De ez csak egy álom és álmodozni jó.

Lujza!
A hõd nagyon szép magas és szorítok hogy baba legyen mögötte.Akkor csütörtökön tudsz majd többet mondani?

Cipomama!
Tudom nehéz döntés, de ha választani kellene akkor inkább a 3-as ikreket választanám. Én mérlegelnék az biztos, hogy itt vagyok már 31 évesen lassan 2 év próbálkozás után, mûtétek stb. Már annyi mindenen keresztül mentem és most egyszerre 3 is lenne, de lehet hogy többet nem esnék már teherbe.

Marcsi!
Gondolj arra a következõ ciklusban inszem és sikerülni fog.Kép

Nina!
Mikor tesztelsz?

Bella, Karmen, Monka!
Az augusztus amúgy is a kedvenc hónapom.) Jó lenne bebabásodnánk mindannyian.Kép

Puszi

Andy
Andy

Andy
Még ma is 37,3 és már kevesebb és enyhébb görcsölgetés. Holnap megyek az orvoshoz, mert az Utrogestanom is fogytán, meg lehet, hogy pénteken javasol egy vérvételt. Remélem addig minden rendben lesz. Ismét reménykedek, mert ugye reménykedni mindig kell?!
Marcsi
Fel a fejjel! Inszemes hónap és ennek már nagyobbak az esélyei.
Cipómama
Valóban nehéz döntés, én sem tudom mit tennék. Mérlegelnék az biztos, ahogy azt Moni is írta.Bízom benne, hogy jól fogsz dönteni, akárhogy döntesz is.
Lujza
lujza

Kedves LanyokKép

Hat mar jo regen nem irtam, es olvasni is kevesebbet olvastam, de azert itt vagyok koztetek, nyomon kovetem uj kismamaink sorsat es nagyon izgulok ertuk!!!!
GombocKép++++++++++

VandaKép

11c 6cn. Elore is koszi.

A homeromet mar tobb, mint 1 honapja nem lattam, egy kicsit nyugodtabb is lettem, viszont az eddig oramu pontossagu (28 napos) ciklusom 2x is megtrefalt es 30 naposra notte magat. Nem ertem....
Mara bucsuzom Toletek, sziasztok!
Mar kezdem is az olvasast, hiszen legalabb 5 napos elmaradt olvasnivalom van ittKép

Galuska

KépKép
galuska

AndyKép
Babonából még nem szeretnék tesztelni, inkább várok jövõhét szerdáig.

Lujza
jók a jelek...:-KépKépKép

üdv
Nina
nina

LujzaKép De jó!!!KépKépKép
GaluskaKép
Kár, hogy ilyen ritkán jelentkezel, de jó, hogy sikerült a hõmérõdet a "sutba" vágni és ettõl nyugisabb vagyKép Gyere gyakrabban ha tudszKép

doris

Kedves CipómamaKép
Egyszerre irigylésre méltó meg nem is a helyzeted. Inkább az elõbbiKép Moni nagyon jól összefoglalta az összes dolgot amit ilyenkor mérlegelni kell, de szerintem a leges-leges legfontosabb a Te egészséged és a Babák egészsége. Nem szeretnélek befolyásolni semmivel,ha úgy döntesz, hogy megtartod mind a hármukat, biztos, hogy minden rendben lesz.
Nagyon sok erõt kívánok ehhez a nehéz döntéshez.

EdelweissKép
Légyszi, ha nem baj nekem is küldd el a stimulációs programodat. Mi is lombik elõtt állunk, és elképzelésem sincs az egészrõl. Köszönöm.

Tidet
tiddet

Kedves Lányok!

Köszönöm a vigasztaló szavaitokat, igyekszem holnapra összeszedni magam.

Cipomama!
Garatulálok Kép de ugyanakkor nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetbe kerültetek (bárcsak legalább az egyik baby engem valasztott volna)Kép
Szornyu, hogy mindegyik dontes kockázattal jar, sulyos kovetkezmenyei lehetnek.
A multkor amikor a Kaliban jartunk azt meselte a doki, hogy a legnagyobb ikerterhesseg 6-os volt, inszeminácio eredmenyekeppen. 2-re csokkentettek a babak szamat, es utana mar nem volt semmi problema, egeszsegesen megszulettek.

Marcsi
Marcsi

Lujza!
Persze hogy lehet reménykedni és kell is. Nagyon szorítok neked.Kép Szedegesd továbbra is a gyógyszert.

Nina!
Értem.Kép

Rita!
Merre vagy?????????? Dokival beszéltél már?

Puszi

Andy
Andy

AndyKép
Válasz ment magánban, de a legfontosabbat lefelejtettem: Persze, hogy SOSEM ADJUK FEL!!!! És nekünk is sikerülni fogKépKépKép

doris

Edi, Kép
Inkább csak racionálisan gondolkozom. Általában próbálok nem CSAK az érzelmeim által vezérelve dönteni (ugyanis a megérzéseim egyátalán nem jók, soha sem voltak jók és ezáltal mindig mellé fogtam, fogok, na jó persze azért vannak kivételek, mint pl. szerelem, meg emberi kapcsolatok, meg ilyesmik), hanem inkább átgondolt döntéseket hozni.

GombócKép
Reggel amikor olvastam a tegnapi hozzászólásodat majdnem sírtam. De mikor ma reggel láttam, hogy minden rendben van veletek! Hát az a mennyei érzésKépKépKépKép Kimondhatatlan.

AndyKép
Szerintem is addig próbálgasd a macát amíg az orvos pihenési szünetet javasolt. Úgy emlékszem amikor szedted volt péd, csak arra vigyázz, hogy emlékezz, milyen hatása volt a maca rád. Mellérzékenység és ilyesmik!!!!

Most mennem kell, pusszantás mindenkinek
Moni
mj

Lanyok,

Koszonom a biztatast. Mostmar azon is sirok, hogy milyen kedvesek vagytok velem.

Szoval megbeszeltuk a parommal (aki barmilyen dontesemben tamogat), hogy redukcio lesz. Tekintve, hogy van mar egy 1.5 eves fiunk es igazan neki akartunk egy kistestvert. Mar beszeltem egy specialistaval is, aki a 11. es 14. het kozott vegezne el a mutetet. Egyre fogjuk redukalni a babok szamat, tekintve a koromat es az elozo terhessegem nehezsegeit. Azert varunk meg, mert elkepzelheto hogy a termeszet kozbeszol es magatol "felszivodik" valamelyik petezsak (merthogy meg csak az latszott az UH-n)

Tudjatok, ez az elet nagy fricskaja volt. 32 eves korom ota probalkoztunk, mutetek utan, 2 veteles utan, endometriozis, hormonproblemak utan soha de soha nem gondoltam volna, hogy harom baba fogan meg egyszerre. (Ja, kulonben mar 36 eves vagyok. Ez a terhesseg volt az szulinapi ajandekom! Vanda, kijavitanal a tablazatban?)

Megegyszer mindenkinek koszonom a segitseget, azt hogy leirhattam es kipanaszkodhattam magam es azt, hogy olyan segitokeszek es megertoek voltatok.

Cipomama
Cipomama

CipomamaKép
Tudom, mindenki azt mondja, hogy fiatal vagyok, és nem tudják miért izgulok, van még idõm, de a párommal (õ 27) úgy érezzük, hogy tudnánk vállalni a babát. Biztos vagyok benne, hogy helyesen döntesz a pároddal, és nagyon boldogok lesztek! Mi meg itt irigykedünk.Kép

GombocKép
Óriási drukk, a legjobbakat kívánom! Nagyon izgulunk Értetek!

MoniKép
A szempont-összeállítás nagyon jó. Remélem mi is hasznát vehetjük nemsokára.Kép

NinaKép
Nagyon drukkolok!Kép

LányokKép
Olyan rég volt már igazi babaesõ! Ideje, hogy a gólya munkába álljon, és most, a tavaszi hazaköltözés és a nyár eleji fészekrakás után sok csemetét hozzon a pocakunkba.Kép

VandaKép
kijavítanál a táblázatban, hogy Dunaharasztin élek, és nem Budapesten!? Köszönöm.Kép

SzmonkaKép
Én is lépten-nyomon nagy pocakos kismamákkal találkozom. Hihetetlen érzés, én sem gondoltom volna még tavaly, hogy ilyen erõs vágyam legyen egy babóca iránt. Igenis irigy vagyok.KépKép

Pussz,
Alexandra
Alexandra

Cipomama!
Gratulalok Nektek!! Eppen irni akartam, hogy arra az esetre is gondolni kell, hogy nem biztos hogy mind a harom baba megmarad,lehet hogy 1 vagy 2 felszivodik. Gyoz az erosebb es eletkepesebb alapon. Eppen ezert en lehet hogy 2 babat tartanek meg, bar valoszinu majd kiugornek a borombol a 3 hallatan es maradnanak mindannyian.Kép
Aztan olvastam hogy mar dontottetek. Sok sikert kivanok Nektek!

Andy!
Ami az augusztust illete, kivanom hogy igazad legyen.Kép Hatha nekunk is szerencset hoz majd az a honap.
Bar en most nyugodt vagyok, adtam 1 evet magunknak. Ha jovo ilyenkor sem lesz baba a pocakomban, akkor elkezdek igen-igen aggodni. Addigra legalabb haza is jovunk, es akar naponta is zaklathatom az orvost.Kép

Nina!
Nem tudom hogy all a fogadas kozted es Bogar kozott, gondolom Te vagy a hitetlenebb, szoval igy remelem Bogar nyer majd egy nagy adag fagyit!Kép

Lujza!
Akkor tesztet mar nem is csinalsz?
A hod meg mindig nagyon igeretes.
Jol tudod, remenykedni mindig kell es lehet is!!Kép

Marcsi!
Ismeretlenul is nagyon sajnalom hogy mar megint...

Monka
szmonka

Alexandra!
Igen, azert en is irigy vagyok. En meg 1 evvel ezelott is ugy voltam vele, hogy nem is akarok gyereket. Minek? Erre a vilagra? Igy gondolkoztam.
Aztan nem tudom mi tortent velem, az osztoneim beindultak, es most mar barmit kepes lennek megtenni egy csopsegert. Hihetetlen.
Monka
szmonka

CipomamaKép
Gratulálok!
Gomboc, Lujza Kép Kép
Szoritok!

Sajnos most két hétig nem tudtam jönni, mert az Exploer felmondat a szolgálatot igy nagy a lemaradásom nem igazán tudtam mindent követni.
Én már 16. napon tarok a 37 és a feletti hövel DE a teszt az negativ Kép.Mostmár csak abban reménykedem mihamarabb jöjjön meg mert ugye uj c uj remény Kép.Na de mit is vátam most kezdetem el szedni a gyogyszert csak nem gondoltam, hogy rögön és mindjárt sikerült. /Kis önironia mert az hiszem toronymagasan én veztem a táblázatban a c-t./
Lányok!
A második fele a ciklusnak CSAK 14 nap lehet?És ha több? És mégsincs baba? Akkor az egy meg nem maradat terhesség?
khjutka

Jutka!
Mit jelent az hogy a 16. napon vagy? Mihez viszonyitva? A cilus masodik felere gondoltal?
Talan meg korai volt az a teszt, nem?
Szerintem ne vard meg az uj ciklust.Kép A hod jo, ebbol lehet meg baba, ne add fel ilyen koran!
Van valami tuneted?
Monka
szmonka

Jutka!
Egyebkent Doris irt errol valamit, amit egy orvostol idezett, az alapjan a ciklus masodik fele kotott, mindenkinel 14 nap.
De ezt biztos Te is olvastad.
Monka
szmonka

szmonka!
Igen a c második napjához viszonyitva 16. nap van ma. Tünetem az nincs semmi!Abszulut de semmi!
Igen én is Dorist olvastam a 14 naprol azért vagyok most tiszta bizonytalan.
khjutka

Szmonka!
Persze azt akartam irni a c második felében és nem napján! Bocsi KépMár tisztára dob az agyam. Dehát csoda?
khjutka

Sziasztok!

Vanda, végre lekerülök a táblázatban! 20c, 3cn. Borzasztó hosszú egy anov. ciklust végigvárni, amikor már az új reményeket várja az ember!

Jutka, szerintem is korai volt a teszt. A pé-t egész pontosan tudod?

Tücsi
Tücsi

Jutka!
Akkor jol gondoltam, hogy a ciklus masodik felerol irtal.
Tenyleg, nem lehet hogy kesobb volt peteeresed?
De az sem jelent am semmit, hogy nincs tuneted. Ez mar sokakkal elofordult, nem torvenyszeru rogton erezni valamit, foleg hogy szerintem meg korai a dolog. De a teszt is az volt.
Azt hiszem en is mindenfele hulyeseget irnek a helyzetedben, biztos nagyon izgatott vagy.Kép
Az is sok informaciot adhat, hogy hanyadik magashos napon tartasz.

Tucsi!
Udv a kozelemben.Kép En is a 3.cn-on jarok. Tenyleg szornyu lehet ez a semmittevo varakozas. De most mar egyutt szamolhatjuk a napokat.
Az anovulacios ciklus minden esetben ennyire elnyulik?
Vagy lehet olyan is, hogy pontosan megjon valakinek, megis anovulacios ciklusa volt?

Monka
szmonka

LányokKép
Szép jó reggelt mindenkinekKép
CipómamaKépKépKépNagy-nagy gratula Nektek és szívbõl kívánom, hogy a természet is "megsegítsen" TiteketKép Ne legyen lelkiismeret furdalásod, helyesen döntöttetekKép Remélem megkaptad a tegnapi levelemet... Szívbõl kívánom, hogy problémamentes terhességed legyen és nagyon boldog 8 hónapot kívánok NektekKép Ma leszek utoljára, mert holnaptól szabadságon vagyok, de holnap este még bekukkantok és szabi után keressük egymástKép
JutkaKép
Nincs okod az elkeseredésre. Hallottam itt olyan lányról, akinek csak a 7. hét után lett ++++ a tesztje. Korán teszteltél, én várnék még legalább 5 napot de inkább egy hetet. A ciklus második felével kapcsolatban pont tegnap másoltam ide azt az orvosi választ. Többnyire 14 napos a pé-tõl számított idõszak de nekem volt már olyan ciklusom amikor ez a második szakasz elnyúlt. Valószínûleg hormonprobléma okozta mert ez az utolsó endos kezelésem utáni hónapban történt. A negatív teszt nem jelent semmit, hisz itt már többen is mondták, hogy csak a +++ eredmény a biztos a negatív kétes...Kép Drukkolok nagyonKép Hõgörbéd volt erre a ciklusra?
AlexandraKép
A következõ babaesõre én is jelentkeznék...Kép Jó lenne már "bõrig ázni"Kép
GombócKép
Nagyon szorítokKép
LujzaKép
Mi van veletek?
EdelweissKép
Ugye már otthon vagy? Jelentkezz ha tudszKép
VandaKép
Gyere gyakrabban, a munka megvár...Kép

doris