A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Köszönöm a homlokhőmérős tippeket!
Megrendeltem tegnap itt a gyógyszertárban. Állítólag 6-700 (!) forint. Ha pa nem felejti el, akkor még ma meglátom, hogy milyen. (Egyelőre erősen kételkedem benne, de a patikusnő 2x is azt mondta, hogy ez igaz). Ha gagyi, akkor irány a Megatoys!

Ayse

ayse

Ayse!
Mesélj majd erről a homlokmérőről! Ennyi pénzért én is kipróbálnám!Kép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda Kép!
És végül hol kötöttetek ki?

ayse

Sziasztok!
Csomót írtam, de elszállt, úgyhogy most morci vagyok!
Kép

Azért a képek nagyon szupik!
Talira mi is mennénk... parkolás megoldható? Akkor én is üdítőt vagy vízet viszek... kocsival.

JuccKép,
talán megkönnyebbülés, hogy nem lisztérzékenység, arról olyan sok rosszat hall az ember... csak a bizonytalanság rémesKép, nem?
Tudod milyen vizsgálatok várnak Balázsra?

Pusz mindenkinek,
Kati
Vendég

Cinka Kép!
Köszi!Kép
Igyekszem az lenni. Úgy látszik, nem mindig sikerül (bár most valszeg a tanítványozás tette be Lilinél a kiskaput).

Lili mindjárt itthon van, megyek is játszani!
(Szerintem kutyák leszünk)

Ayse

ayse

Ayse!Kép
A Maldív-szigeteken.KépKépKépKép

Andi&Nati

KépKép
duda

Jaj Ayse!
Azt hittem megbántottalak, pedig nem lett volna szándékombanKép, de most megnyugodtam, hogy visszaírtálKép! Olyan kár, hogy így írásban nem lehet kifejezni a beszéd hansúlyokat!

Jó kutyázást Nektek!
JÓ HANGOSAN UGASSATOKKépKépKép!
C.

KépKép
cinka

Andi!
A Maldív-szigetek???
Hát az sem lehetett semmiKépKépKép
A miénk igen, kicsit vadregényes is voltKép.

Réka nagyon szirénázik, megyek, majd a talin megdumcsizzuk az élményeket szóban, ok?

A kaja-pia hozzájárulásokat írjátok, mert gyűjtöm a tábliban, s este felteszemKép
Pá!
C.

KépKép
cinka

Cinka, Duda,
Kenya, Maldív-szigetek, micsoda egzotikus helyek!Mi egy év késéssel jutottunk el nászútra. Az is "csak" Horvátország volt, Rovinj, de azért nagyon szép volt.

Jucc,
De jó, hogy nem lisztérzékeny Balázs! Biztos hamarosan kiderül, hogy nincs nagy baj!

BarbiKép
Köszönjük a bókot!
Reméljük, nem refluxról van szó! Elég rosszul hangzik ez a szondás vizsgálat...
Hmmm, ez a muffin recept! Kénytelen leszek kipróbálni!

AyseKép,
Lilinek volt kitől örökölnie a jófejséget!!! Szeret első lenniKép És milyen kis okos! Remélem jó nagyot játszotok ma ketten!
NyaralásKépKépKép

Kispasim már egész komolyan elkezdett foglalkozni a forgolódással. Ma körülbelül ennyire jutott, de legalább már próbálkozik:
Kép

Bab és Tofi

Kép
Bab és Tofi
bab

CleoKép
Köszönjük! Mi is már nagyon várjuk a találkozást!!!

Kép
Bab és Tofi
bab

Bab!
Mi idén 10 éve leszünk együtt a férjemmel, de csak 2 éve volt az esküvőnk. 8 éve élünk közös háztartásban, így mire eljött a nagy nap, mindenünk meg volt. Pénzt kaptunk és azt jól elnyaraltuk!KépKép
Nagyon remélem, hogy az életben lesz még lehetőségem ilyen helyre eljutni, de mi sem nyaralunk ám minden évben több ezer km-re Mo-tól!KépKépKép
Horvátország gyönyörű, bár én még csak képeket láttam róla! De remélem a közeljövőben én is eljutok oda!Kép
TofiKépKép
Ebből hamarosan fordulás lesz!Kép

Cinka!
Jó, mesélj majd!KépKépKép
Nati azóta is alszik!KépKép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Cinka, ez egy egész zsiráfcsordányi alvás, gartulálok.
Julcsi mostanra fáradt el, sétáltunk megint, játszottunk, most meg megint fejenállni próbál a járókában. remélem, nem fog sikerülni, inkább alukál két zsiráfnyit. Azt hiszem, most hason próbál aludni, de ez még sosem sikerült.

Thomasanne, köszi neked is a leirást! Már sejtem, hogy a ma éjszaka is úgy fog telni, mint az eddigiek.

Barbapapa, mentettem a receptet, jól hangzik.

Jucc, de jó, hogy nem lisztérzékenység. Remélem, hamar kiderül, hogy mi, és gyorsan orvosolható.

KépKép

KépKép
majola

Tofi edz, látom! Nagyon ügyesKép

KépKép

KépKép
majola

AndiKép
Nálunk is hasonló a felállás, mi idén áprilisban leszünk 10 évesek, júniusban 3 éve házasok és decemberben múlt 4 éve, hogy együtt élünkKép De kettesben eddig csak Horvátországba jutottunk elKép

Kép
Bab és Tofi
bab

Sziasztok!!! Kép

Voltunk Annamamival baba-mama csoporton ma reggel, kissé álomkórosan mindketten, de nagyon jó volt. Kép Még azzal együtt is, hogy Zsuzsa akinek reggel indulás előtt még semmi baja nem volt, ott 11-re belázasodott. Kép (Tegnap délután kapta az 5 hós oltást.) Szegény még így is jól viselte a dolgot, kapott egy kúpot és 15 perc alvás után újra vigyorgott. Ha túléli velem a lányom a gyerekkorát, nagyon stramm kis csajszi lesz belőle...

TALITALITALI:

Akik szóltak, hogy jönnek: Kuha, Ayse, Havtünde, Manka, Bab, Duda, Majola, Cinka, Bkrisztina, Göndörzsóf, Nyúlné, Benianyu, Dóri, Sisotris, Jucc, Thomasanne, Cleo, Dudukly, Annamami, Juci6, Barbapapa, Mea, Nemesek

Cinka!

Ha átvállalnád a táblázatgyártást az tényleg nagyon jó lenne! Eddig nekem Dóri jelezte, hogy ő pogit hozna.

Nemesek:

A parkolást meg lehet oldani a környező utcákban. Napközben sajnos közvetlen előttünk csak 1-2 hely szokott lenni, és vadászni is kell rájuk, mert ugye a gyerekrendelő van szemben, és sokan oda parkolnak. Legrosszabb esetben két saroknyira van a lakótelep, és ott viszont van bőven parkolási lehetőség.

folyt. köv.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Képtelen vagyok lépést tartani, bocsiKép apa rendre este 8 után jön haza, van, hogy 10 utánKép

Eszti tegnap fürcsi előtt megízlelte a jobb öregujjátKép először véletlenül, aztán nézegette, rájött, hogy ez tényleg a lába és újra-újra bekapta, nagyon édes volt.
viszont mostanában nagyon nyűgi, pár napja elkezdte azt csinálni, hogy tarkóra tett kézzel homorít, az egész testét megfeszíti és ordít keservesen. halvány dunsztom sincs mi ez. van, amikor sikerül valahogy megnyugtatni, van, hogy kevésbéKép

megnéztem az interneten a dévény anna alapítványt. gondoltam megkérdezem a véleméyüket Eszti lába miatt. és igazság szerint a nyakánál is van még valamennyi kénszertartás-maradék. szóval még nem múlt el teljesen. nem tudok normálisan fogalmazni... itt van tök közel egy gyógytornász nő, szerdán megmutatom.
valakinek van tapsztalata, véleménye róluk?
azt tudom, hogy fájdalomasan csinálják, amit csinálnak, a de a többség szerint állítólag használ.

csak a lap tetejét kezdtem el olvasni, látom alvástéma előkerült. ígértem, hogy beszámolok arról a könyvről, amit múltkor vettem. sajnos még nem haladtam nagyon előre benne, de amire emlékszem:
1. ha túl korán kel a gyerek, az ébredés után minél később kell visszaaltatni, hogy jó fáradt legyen, és akkor talán nem lesz érdemes olyan korán felkelnie.
2. ha túl későn alszik el, a reggeli ébredést kell meghatározni, és következetesen mindig felébreszteni abban az időpontban, előbb-utóbb megszokja, és előbb alszik el.
3. ha éjszaka virraszt, na erre nem emlékszemKép
4. ha nehezen alszik el: van egy táblázat, amely szerint kell eljárni. hagyod sírni, de pár percenként bemész hoyyá, pár percig bennt vagy, majd kijössz (nem veszed fel), pár percig kintt vagy, majd megint bemész, és így tovább. a percek száma egyre nő.
nekem ez azért jön be, mert nálunk az Eszti már a kézben is ordít, de legkésőbb akkor, amikor lehajolok, hogy betegyem a kiságyba, és ilyenkor már szinte meg sem lehet nyugtatni, még úgy sem, hogy felvesszükKép vagyis meg lehet, csak kb fél óra, vagy több, és a valahanyadik ilyen után ill. közben alszik el.

egyébként most nem panaszkodom, mert egész megemberelte magát a kiscsaj, 8-9 körül már alszik, nem sokkal fürdés és kaja után. sajnos 3-4x ébred az éjjel hetek óta, de van, hogy többször. engem meg eléggé megvisel, hogy hetek óta 2-3-4 óránként kelek éjjel.
gondoltam az ágyban szopira, de tegnap éjjel is 3x evett, mindegyik alkalommal mindkét cicit (tehát nem csak a feeling kell neki, az tuti). Aki fekve szoptat, ezt hogy csinálja? vagy mindig ugyanabból a ciciből etettek?

Roki! én már kaptam mélt tali ügyben, de mostanában látott felsorolásban nem láttam magam, szeretnénk menni!Kép

and

KépKép
KépKép
and

And!
Mi Nati 2hós kora óta a Dévény alapítványhoz járunk tornázni! Csak ajánlani tudom! Ha kérdésed van, kérdezz bátran!
ÉjszakákKépKép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok lányok,

Tündike gyönyörűen forog hátáról hasra...kb 1 hónapja már, de vissza még nem fordult...Kép ez szerintetek baj?

Viszont így ki tudom használni az altatáshoz, hogy így jobban elalszik, mert ha hanyattt rakom le akkor addig ficánkol, hogy teljesen bepörög, és csak azt látom, hogy kidörzsöli a szemét és nem tud elaludni. Az altatásnál én is a középutat választottam, ha nagyon sír felveszem megnyugtatom...és visszarakom...de mindig dumálok hozzá és megnyugtatom, most 3. napja, hogy ezt csinálom, hát az első nap keserves volt, de tegnap már nem kellett kivenni. Viszont nem értem, hogy így is felkel még 2-3 óránként és mindíg visszateszem a kiságyába, csak a reggeli utolsó alvásnál hagyom a nagy ágyban mellettem, mert este mikor elalszik, mindíg azt mondom neki, hogy reggel ott leszek mikor felkel...Kép és így a legjobb kivitelezni, és felemelő az a mosoly amit reggel produkál, hogy igen any itt van ahogy ígérte...Szóval itt tartunk...

a de. és du alvás kb 10 és 17 óra körül van 1/2 óra max. akkor is ilyen technikával alszik el. A déli kaja utáni alvás ált. babakocsiban a levegőn zajlik, olyankor 1-2 órát alszik.

remélem lassan megoldódik az éjszakai problémánk...

talira én is megyek! Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Róki, Annamami, meséljetek, milyen volt? Én is keresgéltem itt veresen, de itt csak nagyobb gyerekek vannak ilyen picúrkák mint mi nincsenek.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Köszönjük a kedves szavakat lisztérzékenység-ügyben! Az az igazság, hogy én még nem merek örülni, bár már némi megkönnyebbülés-félét kezdek magamban felfedezni. De mi van, ha nem is tuti a negatív eredmény??? Mindegy, egyelőre semmit sem tehetek, várok. Szerintem a doki sem tudja,milyen vizsgálatok jöhetnek még szóba...

Bab Kép Mi is Rovinjban voltunk nászúton Kép Kép Kép 2001-ben volt az esküvőnk, de már akkor 10 éve együtt voltunk, sőt együtt is éltünk.

Barbi Kép Szorítok, hogy Nolcsinak ne refluxa legyen, és ne is kelljen ilyen ronda vizsgálatokat átélnie! Ebből a piros torokból gyanakszanak, vagy van más gond is? Sokszor aggódom Gergő miatt, mert nagyon sokat bukik, de eddig úgy tudtam, hogy ha szépen fejlődik, akkor nincs gond. De Nolcsi már nem kisbaba...

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Bölcsi:

Köszönöm a hozzászólásokat. Havtünde, jól érzed, hogy magam is győzködöm egy kicsit, de nem azért, mert úgy gondolom, hogy Zsuzsára nézve káros lenne, inkább azért, mert úgy érzem, rám két kultúra elvárásainak a súlya is nehezedik, és ezeket próbálom összeegyeztetni magamban. Ez most nagyon drámainak hangzott, de egy csomó mindenben érzem úgy, hogy ütközik a két kultúra elvárása, amikhez én tartozom. Mert az amerikai kultúrához csakúgy tartozom mint a magyarhoz. Az amerikai kultúra elvárása (itt Magyarországon David és saját magam személyében megtestesülve), hogy a nő legyen aktív, dolgozó - ezt érzem Davidtől, és valahol magammal szemben is ez az elvárásom. A magyar kultúra elvárása, hogy a nő maradjon otthon a gyerekkel amíg lehet és csak "muszájból" adja fiatalon bölcsibe.

Nagyon sarkítva, Amerikában csak a nagyon gazdag nők engedhetik meg maguknak, hogy otthon maradjanak a gyerekkel (mivel nincs állam által támogatott gyerekmegőrzés, és nincs semmiféle anyasági vagy családi támogatás), tehát aki ezt az utat választja, egy kicsit olyan a visszhangja, hogy gazdag urinő és kény-kedvéből teszi ezt.

Magyarországon (ugyanígy sarkítva), csak a nagyon rászorulók mennek vissza dolgozni, hiszen az állam valamennyit ad, és ha bölcsibe megy a gyerek, akkor annak olyan a visszhangja, hogy hát, szegények, nem tehettek mást.

Mi egyik kategória sem vagyunk. Megtehetném, hogy nem adom Zsuzsát bölcsibe, vagy úgy, hogy nem vállalok most ilyen sok más elfoglaltságot, vagy úgy, hogy megoldjuk családon belül és David és anyukám osztozkodnak Zsuzsán.

Hogy nem vállalok ennyi elfoglaltságot, az számomra nem egy járható út, a már fent említett elvárások miatt. Egyrészt. Másrészt mert én bevallom férfiasan, hogy én nem vagyok egy háziasszony típus. Úgy egy szóba foglalva utálom a házimunkák mondjuk 80-90%-át, és szerintem bediliznék, ha csak a gyereknevelés és a házimunka tenné ki az életemet. Tehát a kiegyensúlyozott anyukához nekem elengedhetetlen, hogy legyen más elfoglaltságom a babán és a háztartáson kívül. Becsülöm és tisztelem és kicsit irigykedve nézek azokra, akik csili-vili tudják tartani a lakásukat, főznek, mosnak, kreatívkodnak. Ez nagyon nem én vagyok. Ehhez vagyok olyan mázlista, hogy van egy olyan párom, akinek élete álma, hogy ő legyen az otthonülő (otthondolgozó) háziférj és gyereket neveljen, tehát ő maximálisan támogat abban is, hogy menjek és csináljam a karriert, és azzal is, hogy ő elvégez helyettem egy csomó házimunkát és azzal is, hogy szinte kiköveteli, hogy rá is legyen bízva Zsuzsa. (Helyettem - ez se jó szó, mert ez megint kulturális elvárás, hogy a házimunka az női szerep, mindenesetre maradjunk abban, hogy David nagyon is kiveszi a részét a házimunkából).

Ellenben teljes időben ő se tud a babára vigyázni, mert neki is pénzt kell keresnie. Ugye szabadúszó angoltanár és író, nem keres rosszul, de nem is egy olyan jövedelem, ami túl stabil. Állandó utánajárást követel. Marad anyukám, viszont neki van egy tinédzser korú saját gyereke, aki ráadásul gyakran beteg, mint pl most is. Többek között ezért is akarom elkezdeni Zsuzsát beszoktatni a bölcsibe, hogy legyen hova rakni őt, ha szorul a helyzet, és se David, se Anyu nem tudja őt elvállalni.

Szerintem (de ez maximálisan gyerekfüggő is), Zsuzsának jót fog tenni a közösségi élet egy héten pár órában. Én azt látom rajta, hogy élvezi a társaságot, főleg a gyerektársaságot. Ha kiderül, hogy valami oknál fogva mégsem válik be a bölcsi, mert nem tetszik neki, vagy nem úgy bánnak vele, ahogy én szeretném, akkor úgyse hagyom ott.

Havtünde:

Visszatérve a kérdésedre, nem érzem úgy, hogy nincs elég időm Zsuzsára. A hét 168 órájából 8-12-t nem vele töltök (attól függően, van-e azon a héten tanfolyamom). Az otthoni munkámat csakis akkor végzem, mikor ő alszik, tehát nem az van, hogy a vele való foglalkozás helyett vagy mellett próbálok másra figyelni. Ha ébren van, akkor általában vele foglalkozom, ha igényli. Ha nem, akkor megpróbálom bevonni azokba az otthoni munkákba, amiket azért el szoktam végezni ;), mint pl főzés, mosás, stb. Szerintem a babanetezés több időt vesz el tőle mint a hivatalos munkám. ;) De ez más tészta.

Többen említettétek, hogy hogy akarom bevállalni Ketteskét.

Nincs rá konkrét terv, de úgy érzem, megoldom. Ha kiderül, túlvállaltam magam, bármikor bármit ejthetek, kivéve a családot persze. Lemondhatom a fordítást vagy a magánklienseimet, csak persze az ezáltal keresett jövedelmet is, és lemondhatom ezt az internship-állást, csak akkor lemondok a vele járó hosszú távú szakmai előnyökről, pl hogy legyen hova visszamennem dolgozni, mert jelen pillanatban nincs.

Az teljesen nyilvánvaló, hogy ha a második baba megszületik, akkor nem fogok tudni semmit csinálni egy ideig. Nem úgy mint Zsuzsával, akinek 2 hetes korában már határidős fordítást vállaltam, és 5 hetes korában elkezdtem járni tanfolyamra. Erre is előre fel kell készülni, és anyagilag úgy berendezkedni, hogy az én jövedelmem egy időre kiesik. De 9 hónap alatt csak megoldjuk. Kép

Viszont sokkal könnyebb lesz majd ezután az első időszak után gyorsan jövedelemhez jutni újra, ha már vannak bejáratott klienseim és fordítómunkám. Nem akkor kell majd nekiállni karriert építeni, meg klienseket vadászni, stb. Hanem addigra egy kicsit előrébb leszek, és keresőképesebb mint most, és egy kiesés után sokkal magasabb szinten tudok majd keresni, mintha most ezeket a terheket nem vállalnám be. Kvázi ez azt is jelenti a jövőre nézve, hogy több időm lesz a családommal lenni, mert rugalmas munkaidőben tudok vállalni munkát olyan jövedelem mellett, amiből meg is lehet élni.

És nem érzem, hogy a most távol töltött idő kárára lenne Zsuzsának. Egyrészt azért, mert ezt az időt javarészt az apjával vagy a nagyanyjával tölti, és fontos hogy velük is legyen egy szoros kapcsolata, másrészt nekem kifejezetten jó, mert töltődöm és mikor hazaérek, akkor újult energiával tudok felé fordulni.

Ayse:

Liliszáj. Ha tudnék félig mosolygó, félig szomorú smiley-t akkor azt raknám ide. Teljesen igaza(d) van, hogy a gyerekre muszáj időt szakítani, és minél idősebb, annál inkább igénylik ezt. Remélem, hogy esetünkben megoldható lesz, hogy soha ne kelljen azt mondanom Zsuzsának, "most nem tudok veled játszani mert dolgozni kell." Ámbár talán valahol ez is beletartozik a gyerekkor élményeibe, de igyekszem úgy intézni a dolgokat, hogy mindig legyen Zsuzsával egy ráfigyelő felnőtt akit szeret. Az esetek többségében ez a felnőtt én vagyok, de azért másnak is juthat belőle. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Barbi!
Bocs,az előbb lemaradt, de Nolcsiért én is szorítok, s nagyon remélem, hogy nem refluxKép.
A muffin receptet én is mentettemKép, s beírtalak a tábliba, mint Mindenkit, aki eddig már jelzett!

Rókica!
Eddig már 27-en vagyunk, minket is beleértve. Én még úgy láttam, hogy Mea jelentkezett, s most And, & Prüntyi isKép

Andi!
Nálunk is hasonló a helyzet. 7. éve vagyunk együtt, ebből 4 évet vadházasságban éltünk.
Az esküvőre már megvolt, ami a háztartásban kell, így az ajándékba kapott pénzből utaztunkKépKépKép.

Zsuzsa!
Igen, Réka tud zsiráfcsordányitKép is aludni, csak ahhoz az kell, hogy lötyögjön a valagaKép
Így csak az a baj, hogy ez a 2 órás séta, az igazából nem is 2 hanem majdnem 3, hiszen előtte és utána gyereköltöztetés-vetkőztetés + babakocsi hurcibálás le majd föl s mindez a tetőtérből! Úgyhogy bicepszre, meg tricepszre már nekem sem kell gyúrnomKépKépKép

And!
Eszti nyügijeKép
Mi fekve szopizunk, éjjel több* is, s ált.-ban nem csak 1 ciciből.

Prüntyi!
Szerintem nem baj, hogy Tüncsike még nem fordul vissza. Réka is ezt csinálta, csak Õ fordítva, először hasról hátra fordult meg, mert utál/t hason lenni.
C.

KépKép
cinka

Jucc,
tök jó, hogy nincs lisztérzékenység!
Még mi se dupláztunk, 600gr és 3 hét van hátra, de nem aggódom, Zita jó húsban van, és a nagy babák nem mindig dupláznak időre.

Rokica,
igen, napközben gondolkoztam azon, amit írtál, hogy Amerikában nincs is lehetőség otthon maradni. Kép
Bocs, akkor én félreértettelek, de nekem úgy jött le, hogy tök sokmindent csinálsz, és hol David, hol Anyukád van Zsuzsával, szóval ahogy írtad, többnek tűnt heti 12 óránál.
Sztem a magyar társadalomban is elvárás, hogy mi nők, legyünk önállóak, de szerencsére támogatnak minket a gyerek 2 éves koráig.
Én egyáltalán nem vagyok bölcsiellenes, de 2 éves kor előtt igen. Persze a heti pár óra nem sok, kívánom, hogy Zsuzsa szeresse. Kép
De persze mindenki a saját belátása szerint dönt és cselekszik.
Én akkor is úgy gondolom, és ehez tartom magam, hogy a gyereknek 1 éves koráig az anyjára van a legnagyobb szüksége. Kép

Barbi,
Nolcsinak szorítok, hogy ne legyen reflux!
Muffint én is mentettem! Kép
Vendég

27-en te jóóóóó ég!!!
Elférünk???Kép
Ha mindenki eljön az komoly leszKép
Voltatok már ennyien egyszerre talin???

Úgy tartanám itt a nagy kertünkben nyáron, de ide senki nem tudna ejönniKép
Csak vonattal vagy kocsival az meg macere.

Remélem eljutok hozzátok Roki, párom már beleegyezett most már csak fogzás ne legyen azon a napon.DrukkoljatokKép

Mea
mea

sziasztok!

Tünde, Ayse köszi a hiányolást, megvagyunk. Kép

Barbi!
Remélem nem reflux.. eléggé csúnyán hangzik, amit leírtál.

Nem kicsit parázok a hétfőtől/keddtől a nephrológia kontrolloktól, főleg annak tudatában, hogy a nem hivatalos uh alapján romlott a helyzet..... Kép

Viki pedig továbbra is egy tündér, vannak fogzós napok, de fog még nincsen. Éjszaka továbbra sem ébred, este 8-tól reggel fél 8-ig alszik egyhuzamban és még mindig csak anyatejes. Gergő meg nyomul a suliban, karate övvizsga is megvan. Kép Bár tegnap a suliban vol t egy kis afférja "nagyfiúkkal", és bekékült halántékkal meg felsértett bőrrel jött haza, hogy nekiszaladt a keratásnek. Kép És fájt a feje rohadtul, de mára már jól van. Az elsősök cukkolják a nagyokat, azok meg kergetik őket, meg megy a dobálózás hóval/kaviccsal Kép és eszetlenül rohannak. Fiúkkal nehéz időnként, készüljetek fiús anyák! Kép

majd benézek, de eléggé depi vagyok. Kép

Dóri & Viki (4 és fél hónapos)
Vendég

keratásnak = kerítésnek
már írni sem tudok néha. Kép
Vendég

Van hely, ne féljetek. Kép Dóri, te meg ne aggódj a fogzás miatt, lesz itt más nyűgi baba is szerintem. Hacsak nem úgy gondolod, hogy Vikinek akkor jobb a békesség, de szerintem még a nyűgjéről is elfeledkezne itt a gyerektársaságban, neked meg kikapcsolódás.

Képzeljétek, most David van bent altatni Zsuzsa babát. Teletömte a bendőjét, de még ébren van. Kiváncsi vagyok, hogy alvás lesz-e a vége vagy hancúrozás...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hú, de elfáradtam. Én két majom voltam, Lili tigris, nyúl, ló, dinoszaurusz és még egy csomó minden. Ráadásul az egyik majom elvette Barbit...
De megérte, mert Lili nagyon elégedett volt!Kép

A homlokhőmérő megérkezett. 430 forint volt. Elég gagyi, de a célra, amire szánom, jó lesz. Azért kell, mert Andris nagyon be tud aludni, ha lázas. Fölöslegesen nem szeretném felverni, popsihőmérőzni, de az se jó, ha túl magasra szökken a láza. Így viszont meg tudom nézni álmában is, hogy szükség van-e beavatkozásra. Ez tulajdonképpen egy kis szalag, ami 5 tizedenként van beosztva és addig változtat színt, amennyi a hőmérséklet. Így csak az látszik tulképp, hogy lázas-e, és ha igen, magas-e. A 9000-es többet tud?

Ayse

ayse

Halihó!

Tomi már elaludt, a mai napon extra nyűgös volt!

And
Nem akarok okoskodni, de nem lehet, hogy Eszti már túlpörgött és azért sír már kézben is? Tomi akkor csinálja ezt, ha nem veszem észre az ásítást és szemdörzsölést, akkor már ő is sír és ebből az állapotból már nehéz elaludnia.
Mi is 2x kelünk éjszaka és 3 óránál többet egyszerre nem tudok aludni. Kép Nálunk fekve szopi megy a nagyágyban,(egyszerre csak 1 ciciből, napközben kettőből) aztán vissza a kiságyba.
Jó északát és legalább 4 óra alvást kívánok! Kép

Ayse
Azért annyira nem jó nekem, tudod suszternek lyukas a cipője....... Kép
Sajna én nem tudok főzni, de Apa kritikus szemével a háttérben félek nem is fogok megtanulni. Kép

Jucc
De jó, hogy nem liszérzékenység!!!! Kép
Akkor mi lehet még? Milyen vizsgálatok várnak Balázsra?

Barbapapa
Köszi a receptet, holnap kipróbálom. Teljesen kezdőként kérdezem, ebből hány darab muffinra számíthatok?
Nolcsi Kép Remélem nem reflux! Kép

Andi
Nászút Kép De jó Nektek!!!
Maldív szigetekre mi is szívesen mentünk volna, aztán Apa valahol olvasta, hogy ott júliusban sok eső esik, így Kubába mentünk. (Minden este esett Kép)
Éjjeli ébredésekre is jó lehet, bár nekem nem lenne éjszaka erre energiám. Éjszakai ébredésre ezt találtam:

Ha éjszaka többször ébred és nem éhes "csak" komfortszopizik akkor cumit vagy vizet ajánl. A cumi nálunk nem jön be, Tomi eddig is kiköpte, de valakinek hátha megváltás.
"Ha szeretné kihagyni az éjszakai etetést, a cumi kítűnő szolgálatot tehet, feltéve, hogy nem válik belőle kellék....Ha általában 20 percig eszik, éjszaka viszont, amikor sírva követeli a mellet vagy a cumisüveget, de csak 5 percig, vagy alig 30 grammot eszik, inkább dugjon cumit a szájába. Az első alkalommal alighanem a teljes 20 percet ébren fogja tölteni cumival a szájában....Másnap már csak 10 percet...a harmadik éjszaka valószínűleg már csak mocorogni fog álmában, abban az időpontban amikor enni szokott."
Hát nem tudom.... valakinek van ezzel a módszerrel tapasztalata?

Thomasanne

Kép
Kép
thomasanne

Ayse!

A megatoysos egy kicsit komolyabban néz ki, de fogalmam sincs, hogy megéri-e a nem kis árkülönbséget. Bemásolom a képet:

Kép

Cleo

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Benianyu,olyanKép

Sisotris,ITT VAGYOK!Kép
Máté nagyon helyes a földön,nekünk fajárókánk van,ki is lóg néha mindenünk,de nem okoz Kisnyúlnnak problémát,mert behúzza!Babakocsis séta már nálunk is nagy bambulósdi,néha dumál is,többször alszik!de visszafelé,ha felébred és netalán görbül a szája,elkezdem ide-oda limbálni és ez nagyon bejön neki,kacagva érünk hazaKép!
Dícséreteket köszönjük mindenkinekKép!
Ayse,KépKépKép(félcsöcsös)
Kuha,
Gergő nem semmi amit az ágyában rendez,Kisnyúl is akrobatikus alvóKép!
Sildike,KépKépKépde legalább te majd mondhatod:Ááá,van másik!!!Kép
Cleo,
valszeg mi is éppen hogy elérjük,esetleg túl is lépjük a bűvös 7kilót!és persze egy pironkodást előidéző fotó hős szerelmesünkrőlKép!
Kép
Jucc73,remélem én is ,hogy minden rendben lesz!
Bab,
Tofi nagyon ügyes és nincs azzal semmi gond,ha valaki az agyára gyúr,bezzeg miKép,lassan ott is csak izom leszKép

Rokica,szerintem nincs semmi gond a bölcsivel,sőt,bizonyos gyerekenek direkt jó!és le a kalappal,amiért amellett,hogy remek és odaadó anya vagy a munkát se hanyagolod....én becsüllek érte,mert nyílván te úgy csinálod majd,hogy az mindenkinek jó legyenKép
TALI:én ill. mi is kocsival megyünk,inni mi is vihetünk,a többit még kitalálom!

na megyek aludni,mert ma jó fárasztó nap volt,párom is sokat melózott,ő már ki is dőlt,én meg gyúrok tejre!
JÓ ÉJT!
Nyúlné és Kisnyúl22+1

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Bab Kép!
Köszi!Kép

Rokica Kép!
Amíg tanítványozok, Lili is az apukájával játszik. Neki mégis én kellettem. Szerintem ha valaki dolgozik, akkor óhatatlan, hogy nem tud tetszőleges időpontokban a gyereke rendelkezésére állni. (Sajnos anyagi okok miatt nem tehettem meg, hogy elküldjem azt a tanítványt.) És azt is gondolom, hogy jót tesz apa-lánya kapcsolatának ez a heti 2x-i együttlét. Lili most a tesó miatt kicsit féltékenyebb. Mi az, hogy a tanítványnak is jut anyuból, nekem meg nem?

Dóri Kép!
Hát ez elég rémisztően hangzik, ami Gergővel történt. Majd próbálom magam szoktatni a gondolathoz. Koncz Gábornak az apukája azt mondta, amikor panaszkodott, hogy megverték a nagyobbak: "Fiam, ha még egyszer megtudom, hogy megvernek, én is megverlek!" Lehet, hogy ez a jó hozzáállás, bár én egyelőre pacifista vagyok.

ayse

Cleo Kép!
Köszi a képet! Hát igen, ez sokkal komolyabb lehet.

Ayse

ayse

And Kép!
Andris is gyakran ébred. Ha mindkét ciciből kér, átteszem a másik oldalamra és alszom tovább. Csodával határos módon bírok csak annyira felébredni, hogy visszategyem az ágyába. A következmény meg...

ayse

Cleo!

Örülök hogy te ilyen pozitívan értékelted Zsuzsa baba izgőmozgóságát! Kép Igen, az ember sose azt a babát kapja, amit elképzelt, már ha elképzelt valamit is. Már ilyen kicsinek is személyiségek. Nekem nagyon bejönne egy kis Majás nyugiság Zsuzsában! Olyan édesen elbeszélgetett magában! Annamami is tanúja, Zsuzsa vagy sikongat vagy morog. Kép Mint a kiskutya. Kép És közben izeg-mozog. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ayse:

Szerintem aki nem dolgozik sem tud állandóan tetszőlegesen a gyereke rendelkezésére állni. Ha nem a munka miatt, akkor a házimunka vagy egyéb teendők miatt. Persze azok lehet rugalmasabbak mint a fizetett munka, de egyáltalán nem biztos. Pl ahol nagyobb gyerek van akit mondjuk suliba kell vinni, akkor a kisebbnek alkalmazkodnia kell, és nem tud akkor játszani, mikor készülődés van vagy a nagyobbal kell törődni. Érted, mire gondolok.

Minden gyereknek előbb-utóbb meg kell szoknia, hogy a szülők nem mindig állnak rendelkezésre, és nem mindig az van, amit ő kíván. Én szinte mindent igény szerint csinálok Zsuzsával, szinte alig szabok neki napirendet, ellenben hagyom hogy az életszerű helyzetekből adódó korlátokat megtapasztalja. Márminthogy pl akkor nem szopizunk, ha autósülésben ülünk. Nem azért, mert anyu kitalálta, hogy ez a szabály, hanem azért, mert akkor nem lehet. Remélem ez így érthető volt. Tehát én önkényes szabályokat nem csinálok, de azért vannak szabályok.

Minden gyereknek igénye hogy legyen legalább egy (de minél több) felnőtt, akihez kötődhet, akivel kapcsolata alakul ki. Először egyet fog választani, aki a fő-fő személy az életében, ez általában az anyuka. De emelett jót tesz neki, ha van több olyan személy aki ha nem is a fő-fő kedvenc (anyuka) azért mégiscsak elfogadható. Kép És ha jól tudom, előbb-utóbb kialakul az apás korszak is.

Davidnek sikerült visszaaltatnia Zsuzsát. Kép Hurrá. Kép Ez azért nagy szó számomra, mert azért eddig többnyire cicivel aludt el. De most már úgy látszik el tud aludni (ha tele a pocak) összebújással is.

Apropó alvás:

Hat hós korban több olyan fejlődési stádium következhet be egyszerre, ami mind megzavarja az alvást. 1. Ilyenkor esedékes egy növekedésugrás, ami miatt nyűgösebb és szopis babák gyakrabban követelik a cicit, éjjel is. 2. Nappal túl sok az érdekesség, ezért a kaja éjjelre tolódik, valamikor be kell pótolni az elmaradt kalóriákat! 3. A nappal megtanult új mozgások (fordulás, kúszás, stb), éjjel aktívan feldolgozásra kerülnek az agyban, ettől éberebben alszik a baba, esetleg "gyakorolná" is álmában az új tudományt, és felébreszti magát.

Ez mind-mind lehet oka a 6 hós körüli gyakori ébredésnek.

Én nem értek egyet azzal, hogy a cumi jobb ötlet lenne, mint megszoptatni. Ugyanúgy fel kell kelni hozzá, hogy az ember berakosgassa a szájába a cumit, ami kiesik. Akkor meg már miért ne szoptatnám meg?

Súlygyarapodás:

Zsuzsa is megduplázta a súlyát 6 hós korára, sőt, még egy kicsit rá is dolgozott. Jövő kedden lesz 6 hós, és már most 8 kiló. Már amennyire ezek a méricskélések pontosak.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ja, és 4.-ként kifelejtettem a fogzást mint alvásháborgató tényezőt.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
egyszer írtad, hogy vmelyik rokonod azt mondta, hogy Te mindent megideologizálsz.
Tökéletesen egyetértek vele. Kép
És ne haragudj, hogy ezt írom, de sztem Te a saját igényed szerint neveled Zsuzsát, nem az Õ igénye szerint.
Bocs, most biztos megsértettelek, nem volt szándékom, és most már tuti ki leszek utálva, de nem tudom magamban tartani a véleményem! Kép
Vendég

A k........ nénikéjét a babanetnek írtam egy hosszú litániát és nincs itt.
Felrobbanok.

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Bocsi de nincs energiám újra leírni mindent.

Köszönjük a hiányolást és a dícséreteket.

Tünde jobbulást.
Jucc, remélem hamar kiderül, hogy mi okozta a fiadnál a problémát.Az viszont jó hír, hogy a bélbolyhok rendben vannak.

Tali: tojássaláta, diós-narancslétorta tejszínhabbal a tetején. Mit szóltok hozzá.

Puszi

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Havtünde:

Azt írtam (és nagynéném ezt szereti mondtani), hogy mindent meg lehet ideologizálni. Pro és kontra.

Ami az igény szerintiséget illeti, ha így nézed, akkor mindenki a saját igénye szerint neveli a gyerekét, nem? Vagy azt akarod ezzel mondani, hogy kifejezetten Zsuzsa igényei ellenére csinálok valamit? (Amire megint lehet példát találni mindenki nevelésmódjában.)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kriszta!Kép

Ez a diós narancslétorta tejszínhabbal nagyon jól hangzik. De éhes lettem.

Jucc!Kép

Remélem, Balázsnak valami kevésbé komoly baja van.
Gergő miatt pedig ne aggódj, ha csak pár deka van a duplázásig, ő még csak 5 hónapos, fél éves korig kell duplázni, sőt a nagy babáknak elég később is. Pl. Gergőm csak 7 hónaposan duplázta a súlyát. (3900 g-mal született) Bubusnak meg lesz azt hiszem, de ő nagyon nagy.

Róki!Kép

Fehércsokis mazsolás süti vagy csokis mogyogyorós süti legyen?
Bölcsi ha ilyen keveset lesz ott, nem hiszem, hogy ártana Zsuzsának.

Barbi!Kép

Megy a drukk Nolcsinak, hogy ne legyen refluxos.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Bocs, természetesen mogyorós süti.Kép

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok Kép

Voltunk babatalin Rokicával és nagyon jóóóó volt!KépKépKép
Bár volt egy anyuka,aki eléggé ránkkattant és avégen engem már picit zavart.
Szegény Zsuzsababa meg lázas is lett,úgy sírt szegényke,aztán kapott kúpot és egy picit szundított is mert többet nem tudott a nagy hangzavarban.
Délután meg itt volt a barátnőm(ezer éve nem taliztunk)két hónapos ki Danijával este 1/2 7-ig.Kép
Fiúk nagyon jót"barátkoztak".Kép
Kis Mazsolám úgy elfáradt,hogy 1/2 8-kor már aludt is!KépKépKép
Csomó mindent szeretnék írni,de hulla vagyok.Kép
Az egyetlen,amire emlékszem,hogy mi is Kubában voltunk nászúton!KépKépKép
És nagyon jó volt.:o
És nem esett.Kép
És asszem életemben nem voltam még olyan barna mint mikor hazajöttünk.Kép

Na.
Próbálok még pár képet feltenni,aztán mára eldugulok.
Ja,és Dudukly sziaaaaaaaaaaa KépKépKép már hiányoztál.
Najó.tényleg szita az agyam.
Jó éjt mindenkinek.Kép
Kép
annamami

Havtünde Kép
Igen a SAJÁT lányaim!!!Kép
Kép
Kép
annamami

Göndörzsóf!

Csokis mogyogyorós legyen ha lehet! Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Ma nagyon sűrű napunk volt. Reggel mi vittük Danival Benit az oviba, aztán rohantunk haza, jött az Anyu és én mentem be a városba fodrászhoz. Onnan haza egy gyors szopira és irány máris a kozmetikus. Délután mentünk a doktor nénihez, Dani megkapta a 4 hós oltást egy kis késéssel. Nem volt tőle különösebben nyűgős délután, de hamarabb elfáradt, korábban le is tettük aludni.
Holnap lesz a farsang Beninek az oviban, de már ma elhoztuk az oroszlánjelmezt.
Felteszek néhány képet, aztán megpróbálom visszaolvasni a mai napot.

Benioroszlán
Kép
Benioroszlán kifestve
Kép
Danigombócom a kádban
Kép
Dani az Anyukámmal
Kép
Beni és Anya, a megfodrászolt hajával
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Bab!
Tofi kezdetleges forgolódása szerintem nem is olyan rosszKép Lehet, hogy álmában megjön az ihlet, (ahogy Rókica is írta) s reggelre már tökéletesítiKépKépKép
Horvátország is szép lehetettKép!

Dóri!
Nyugisabb napokat Nektek! A talira meg gyertek, mert ott csak fel fox töltődniKép!

Nyúlné!
Kisnyulad nagyon elbűvolőKépKép!

Ahogy ígértem itt a tábla, ha v.kit kihagytam, vagy nem írtam be, hogy mit hoz, s már közölte, akkor előre is elnézést, s légyszi szóljon!
<pre>
ANYUKA ÉTEL ITAL
And
Annamami
Ayse mandulás puszedli
Bab
Barbapapa citromos-joghurtos muffin innivaló
Benianyu
Bkriszta tojássali, diós-narancslétorta
Cinka kukoricasali, bomba
Cleo tonhalas tésztasali
Dóri pogi
Duda innivaló
Dudukly Match készletből rágcsa rostos
Göndörzsóf mazsolás v. mogyorós süti
Havtünde
Jucc kókuszmuffin
Juc6 lövése sincs
Kuha
Majola
Manka
Mea üdítő
Nemesek üdítő/víz
Nyúlné innivaló
Prüntyi
Rókica
Sildike
Sisotris
Thomasanne
</pre>

BENIANYU, SIS MERRE VAGYTOK?????????

Egy mai kép az én kis Ájtatosmanómról!
Kép
Jó éjt Mindenkinek!

KépKép
cinka

Benianyu KépKépKép

Nagyon szépek vagyotok!Kép
Benioroszlán hihetetlenül aranyos és persze fenséges!Kép

Göndörzsóf Kép
Én is mogyogyorósat kérek!KépKépKép
annamami

Annamami, Kép
bocs, valszeg én vagyok figyelmetlen. Úgy emlékeztem, Te neveled a férjed előző házasságából való 2 gyerekét is.

Rokica, Kép
igen, sztem mindenki alakítja a saját életéhez a gyerekéét. Én pl erre nagyon jó példa vagyok, mi napirend szerint élünk, nekem ez vált be, ehez tartom magam.
Te mindig hangsúlyozod, hogy úgy csinálsz mindent, ahogy az Zsuzsának a legjobb.
De nekem senki ne mondja, hogy egy fél éves gyereknek (még ha heti pár óra) bölcsire van szüksége, és az jó neki, ha az anyukája dolgozik, és keveset van vele.
Remélem nem értesz félre, egyáltalán nem ítéllek el, és meg is értem, hogy mit miért teszel, és hogy ebből próbálod a legjobbat kihozni.
De azért abban egyetérthetünk, hogy ezek nem Zsuzsa igényei, hanem a Tiédek.
És egyáltalán nem gondolom, hogy direkt rosszat akarsz neki.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: