A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Babetta: ügyes légy Kép

Ritaa: én tegnap voltam ugyanígy, aztán belealudtam.

Zsugyu: az édesköményt nekem is ajánlották Balunál, de ő ettől még hasfájósabb lett Kép
Mamád Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

CsemaKép
AnitaKép
Köszönöm, hogy megosztottátok a történeteteket!!
Nagyon meghatódtam rajtuk!!
Néha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy az ember elképzeli, de idővel a baba minden rosszat feledtet.

Anita: az Infacolt minden etetés előtt kell használni, hogy hatásos legyen (legalábbis ez van ráírva). Bettinának ma reggel adtam először és azóta alszikKépKép Remélem segítek neki ezzel.
Cumi: ha továbbra is rendesen szopizik, akkor nagy gond nem lehet belőle. Próbáld meg tényleg csak akkor adni neki, ha altatod. Barátnőméknél nagyon bevált az elalváshoz, de nappal sosem kaptak a gyerekek, így megszokták, hogy nincs állandó cumizás.

Angi: mi még nem voltunk kint, valahogy nem akarok 5 perces kintlétre fél órát készülni, meg Dorina nem elégszik meg pár perces kintléttel. Petivel szokott kimenni. Bettinát majd ha jobb idő lesz, akkor viszem sétálni, de hosszabb időre.
Nálunk nincs bukás, de ha túl mohó, akkor normális. Főleg, hogy ilyen szép súlyban van!!

Bori: nem lehet könnyű Nektek! Még jó, hogy párod ilyen együttműködő, ezt másképp nem is lehetne megoldaniKép Eszter hasfájós, azért sír?

Zsu: nálunk Dorina sosem fogadta el a cumit, de az ujját szopja. Nem akarok drasztikusan beleavatkozni, meg hát így tud elaludni.
Viszont a játékhoz kezek kellenek, úgyhogy csak akkor szopja ha fáradt. a cumis gyerekek meg játék közben is cumiznakKép, sőt beszéd közben isKép

Ildi: tuti lányotok leszKépKép

Barti: helyes kis babucid van!!Kép

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Tünde, nekem attól áll fel a szőr a hátamon, amikor a hugom a szájában cumival kezd el beszélni....brrrr. De az tuti hogy csak anyunak kéne erősebben fogni, mert azt már tudja a kiscsaj hogy utálom a cumit, és pl azt is tudja hogy a mi szobánkba csak akkor jöhet be, ha leteszi a cumit. Namármost, ha én meg bírtam neki tanítani, hogy ha bejön, autamtice tegye a cumit a polcra, akkor anya mért nem???

Na mind1 csak panaszkodokKép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Babetta: VÉGRE!!! DRUKKOK mennek ezerrel!! Kívánok könnyű, gyors szülést!!!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok Mamik és (még) Kismamik!

Csak egy gyors bejelentkezésre van időm, de ezt már végre itthonról!Kép
Tegnap óta nem dolgozom. Illetve még csak szabin vagyok, de már nem megyek vissza. Talán nem is baj ez így 33+5 hetes korbanKép

Remélem mindannyian jól vagytok és nagyon-nagyon gratulálok az időközben született babáknak!

Tényleg, valaki küldene nekem tábla és fotó-linkeket, mert a benti gépemből elfelejtettem elhozni, itt meg csak tegnap este óta van net és nem sikerült még visszaolvasnom és megkeresnem.
Előre is köszi.

Mi egyébként jól vagyunk. CSak már néha érzem, hogy pihenni kellene.
Hétvégén még lesz egy kis bútorpakolás, jön a szekrényem és az új ágy, meg a szüleim babaággyal ás pelenkázóval, aztán talán rendben lesz mindenKép

Egy rossz hírem van csak: nem lehet Eszternek kötőjeles közös vezetékneve, mert nem vagyunk házasokKépKépKép

Puszi nektek:

Edina és Eszter
33+5

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Babetta!!!! HAJRÁ!!!!!!!!!!!!!!!!
Sok-sok drukk!!!!!

Anna! Vecsésen vettem 4500ért. Ha szeretnéd megkérdezem, hogy van-e még. Kép Igaz, csak ilyen olvasós macis volt ernyőssel. De nekem nagyon tetszett. Kép

ZuGyu! Megértelek! Kitartás!!! Nekem a nagyim fél évig húzta a dolgot. Kép Nem igen tudtunk rajta segíteni é szörnyű volt látni. Nagyon féltettük nagyapámat is, de ő máig nagyon jól van és még új élettársa is van már 2 éve. (most 95 éves) Nekem a csoki mindig bejött, ha szomorúságról volt szó. Kicsit feldobja az ember hormonjait.

Bori!
Nem semmi, amit a picikkel csináltok!!!! Le a kalappal!!!! Tesók hogy viselik a dolgot?

Angi!
Nagyon jól vagyunk. Kép Hanna még mindig akrobatának készül. Kép 3 hét múlva megyek dokibácsihoz kedden. Kép És utána kezdjük az nst-ket. Kép

Eszter

Eszter
Kép
Kép
vok

Edina! Enenk nézz utána mert igenis lehet!!!!

A barátnőmék se házasok, sőt hivatalosan még csak együtt se élnek, mert így több kedvezményt kap, és mégis közös vezetékneve van a kislánynak!!!

Szóval a helyedben utánajárnék ennekKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

<font color="aa00aa">Zsugyu drágaKép De jó, hgoy írtálKép Ha sikerül majd egy kis időt találnom (mostanában sajnos híján vagyok) akkor írok hosszan nekedKép

Pocakfájós babáknak van Weleda finom köményes masszázsolaj, ill. otthon is készíthető bázisolaj+édesköményolaj keverékéből. Finom, baba úgyis igényli a masszázst és a törődést - és jobb, mint bármilyen gyógyszer vagy tea.

Én nem vagyok cumiellenes- bár 'by default' nem adnám, de a cumisüvegből adott anyatejnek annál inkább ellensége - mert az nem a baba érdekét szolgálja. Az ujjszopás pedig egyéni dolog, (nem minden baba tudja) és a babának az jó, hiszen ezzel nyugtatja meg magát, ha szüksége van rá( a mama cicije pedig nincs minden pillanatban kéznél, pedig a baba szeretnáé azt biztosanKép).

Én nem hiszem, hogy egy baba bármilyen cselekedetére helyénvaló az 'undorító'' kifejezés - bocs, hogy méltaltankodom, de időnként azért itt elszaladnak a lovak...

BabettaKép Csak türelmesenKépKépKép Köüldöm neked az én ++++-matKép

Nekem eszem ágában sincs bárkit is leelőzni és lerövidíteni az időt. A legszebb az utolsó hónap... még akkor is, ha fáj meg nyom meg tízszer kell éjjel pisilni</font>

indianyo

Bocsi Vikó, tényleg kicsit morbid, bár nem babáról beszéltem hanem kisgyerekről, és ők már igencsak csinálnak undorító dolgokatKép TapasztalatKép

te se tudod a bábakoktél pontos hozzávalóit?

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

A fájások ugyanolyanok, se nem gyakoribbak, sem nem erősebbek. 10-30 perc közt jönnek össze-vissza, de kitartóan reggel óta. Ja és nagyon gyengék.
Felhívtam adokit, azt mondta majd hétfőn reggel találkozunkKép
Ha mégis erősödnének menjek be a kórházba.

Rita
37+4

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Zsuzsó!

Bocs, hogy beleszólok, de mindek sietteted Katát???? Még egyáltalán nicsen hova rohannotok! Hagyd, hogy a lányod döntsön arról, hogy neki mi jó és mi nem. Még csak most töltötted be a 38dik hetet. 40dik hétig nyugiban bent lehet a kicsi és még csak nem is horod túl. A megérzéseid meg csalhatnak, mert Kata úgy is elindul egy idő után. Ne akarj babakoktélt inni, totál feelsleges. Az csak akkor segít, ha már elindult a tágulás. Ha még tök kemény a méhszájad, nincs az a koktél, ami kihozza belőled a lányod.

Maradj a popsidon és élvezd, hogy benned van a pici!

Eszter
Kép
Kép
vok

<font color="aa00aa">MokaKép Minden kismamakönyv nyomatékosan leszögezi, hogy bármilyen testhelyzetben is fekszel, nem nyomod a babát, jól ki van ő párnázva Kép egy dolog van, ami veszélyes: a háton fekvésnél egy főeret elnyomhatsz, amitől a baba vér-és oxigénellátása akadozhat, szóval azt nemigen ajánlatos, de még hason is fekhetsz, ha úgy kényelmes, nem ártasz vele a babának. Toávbbi boldog pocakoslátetKép

Bori, nekem 3 történetem van: Mariannkáé, Csemáé és Anitáé, ezeket szívesen elküldöm neked, a topikban megírtak össeszedését vizsont már nem tudom elvállalni. Sok erőt kívánok neked ehhez az óriási feladathozKépKépKép</font>

indianyo

Beszéltem Ágiboszival. Holnap jöhetnek haza. Sokkal jobban van. Peti nagyon sokat eszik és szépen hízik. Kép Tejcsi is van rendesen. Kép Szóval ügyik és boldogok. Képeket rak majd fel, ha hazamnetek. Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok, Eszti, én nem akarok most bábakoktélt inni mégKép Csak jövő héten vasárnap, ha addig nem jönne magátólKép Egy csajnak szeretném leírni az NLC-n.

A méhszájam tágulása egyébként már a 18. héten elindult, a 34. héten 2110 volt. HOlnap fogják nézni kíváncsi leszek.

Egyébként nem hinném hogy csalnak a megérzéseim sajnos túl sokszor bejöttek már. Bencénél is könyörögtem hogy indítsák meg, mert nem éreztem jól magam, és úgy éreztem ő sem. És megindította a dokim, zöld volt a magzatvíz, lázasan született és két napig oxigént kellett kapnia. Pedig az is egy megérzés volt csak....

Kép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsuzsó!
Oké, értem én. Csak valahol nem értem. Kép De nem vagyunk egyformák. Kép Rossz is lenne. Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

JajaKép Egyébként az is aggaszt hogy igaz a mostani áramlás jó lett, de az előző igencsak határérték. És a baba is kisebb, valószínüleg nem jut megfelelően táplálékhoz. De holnap meg fogom erről kérdezni a dokimat az tuti...

Amúgy meg aggódom és készKép Elvégre anya vagyokKép
És türelmetlenKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Babetta
Minden elképzelhető szépet és jót nektek a továbbiakhoz!!!
Látod azért mégsem lesz hat kilós! Kép

Viko
Szerintem a hátonfekvés is függhet attól, hogy hol helyezkedik el a méhlepény vagy egyéb befolyásoló tényezőktől... nekem nagyon kényelmes háton és a baba is jól érzi magát szerintem... bár ezt az eres dolgot én is hallottam már ezért kicsit aggódok de ő is úgy a legnyugisabb...
Mi még nagyon jól alszunk és nagyon sokat... túl sokat... úgylátszik behozom előre... egyszerűen egyfolytában aludnék...

A cumizás témával én úgy vagyok mint minden egyébbel, hogy fontos, hogy az ember előre elhatározzon dolgokat bizonyos számára fontos szempontok alapján... így én is elhatároztam, hogy a szoptatásért mindent elv alapján ha lehet nem kap cumit, de azt is látom, hogy a gyerkőcök felülmúlják minden elképzeléseinket és áthúzzák minden számításunkat, és ezért nemszabad, hogy lelkiismeretfurdalásunk legyen. Barátnőm is bár elhatározta mégis adott cumit a kisfiának miután már nemtudta semmivel megnyugtatni... viszont szoptatni is tudta rendesen így nem volt gond.
Az ujjszopás meg a fogak miatt károsabb és leszoktatni is nehezebb róla.
Anita neked se legyen emiatt lelkiismeretfurdalásod!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Babetta, sok erőt a szüléshez!!!

Zsuzsó drága, néha én is türelmetlen vagyok, sőt apája még jobban:-) Én totál megértelek, tudom, hogy ott a jó még neki, de már olyan jó lenne újra szülni:-)Félek is a szüléstől, de jó lenne már újra átélni. A méhszájadra én is kíváncsi vagyok, az lehetséges, hogy akkor nyílik, amikor úgy nyilal? Vagy ez hülyeség?
A tegnapi napomat elkiabáltam, este görcsöltem, ma szúrok, deréktól lefele mindenem fájdogál. Barti kipróbáltam a kukorcát, azt hittem nekem is beválik, de sajnos éjfél körül már megint gyomor égésre ébredtem, de legalább nem 9 körül kezdett betyárul marni. Tehát azért köszi, már ez is valami:-)
Infacol: mi is használtuk Pipinél, volt, hogy elég volt a cumijára rá cseppenteni belőle és egy percen belül elaludt tőle:-)Mondjuk az azért elkeserítő, hogy egy marék aranyért lehet kapni....Cumi ügyben én is a babára bízom, bár Pipi szerencsére nem sokáig cumizott és csak a napközbeni alváshoz, meg lenyugtatáshoz kellett neki. Nem mi szoktattuk rá, sajnos a kórházba már megtömték vele.....

Vikó, köszönöm, hogy elküldted a szülés történeteket, ez tegnap lemaradt.

Anita, én nem kaptam tőled mailt és ezúton visszatérek Vikóhoz: megtennéd, hogy Anitáét is átküldöd? Köszi:-)

Rita, szerintem csak jósolgatsz, nekem is ez van tegnap este óta, bár nem akarok okos lenni....

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Vikó: átküldöm Neked a történetemet és így elküldheted annak, aki nem olvasta? Rendben??
Nem terhellek vele??

Moka: üdv. köztünk, írj még magatokról és írj gyakran!!!

Medike: jó, hogy jelentkeztél!

Cory: látod, megvannak még a csajok, néha nem árt így kilistázni az eltűnteket!!Kép

Ha valaki olvasóüzemmódban van, néha azért jelezze mi van vele!!!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Na, kaptam 3 túrótorta receptet.... Valamelyiket tuti megcsinálom a hétvégén.

Itt vannak a receptek, hátha nektek is lesz hozzá kedvetek. Kép

Egyszerű, sütés nélkül

Philadelphia torta

Hozzávalók 12 szelethez: 20 dkg babapiskóta, 12 dkg vaj, 20 dkg Philadelphia krémsajt vagy natúr krémtúró, 12 dkg cukor, 5 dl tejszín, 1 zacskó citromízű zselépor, 1 zacskó vaníliás cukor, reszelt citromhéj

- 15 dkg babapiskótát zacskóba teszünk és sodrófával összemorzsolunk. A vajat felolvasztjuk, a piskótába keverjük és egy sütőpapírral kibélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk. - A zseléport az előírás szerint vízzel elkeverjük, állni hagyjuk, majd megmelegítjük, hogy felolvadjon. Amikor langyosra hűlt, a krémsajtot vagy krémtúrót a cukorral és vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal kikeverjük, majd belevegyítjük a zselés folyadékot. - Amint a krém szilárdulni kezd, a tejszínt kemény habbá verjük és a krémbe forgatjuk. A piskóta alapra simítjuk és 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Töltött

Tejszínes túrótorta

Hozzávalók 12 szelethez: 15 dkg liszt, 3 tojás, 15 dkg cukor, 15 dkg vaj, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi sütőpor, csipetnyi só. A töltelékhez: 75 dkg tehéntúró, 5 dl tejszín, 2 mandarin, 15 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 dl mandarin(narancs)lé, 8 lap fehér zselatin, pár csepp citromlé, reszelt citromhéj

- A vajat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval együtt robotgéppel, közepes fokozaton habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön kikeverjük. Alacsony fokozaton belekeverjük a sütőporral átszitált lisztet. - A tésztát sütőpapírral kibélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Rácsra borítva kihűtjük. - Közben az áttört (vagy botmixerrel simára kevert) tehéntúrót kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a mandarin- vagy narancslével, a citrom levével és reszelt héjával. A beáztatott zselatint kevés meleg vízben feloldjuk, majd belekeverjük a túrókrémbe. Amikor a krém szilárdulni kezd, a tejszínt kemény habbá verjük és a krémbe forgatjuk. - A piskótát vízszintesen kettévágjuk, a krémet az alsó lapra simítjuk. A felső lapot 12 szeletre vágjuk, belenyomjuk a krémbe, majd 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük. A tetejét mandaringerezddel díszítjük.

Sült

Klasszikus túrótorta

Hozzávalók 16 szelethez: 15 dkg liszt, 1 tojás, 7 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi sütőpor, csipetnyi só. A töltelékhez: 75 dkg tehéntúró, 4 tojás, 2 dl tejszín, 15 dkg cukor, 1 teáskanál citromlé, 5 dkg étkezési búzakeményítő

- Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a vajat a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral együtt. Robotgéppel, alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 28 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy 3 cm magas pereme is legyen. Villával megszurkáljuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben 10 percig sütjük. - Közben a töltelékhez robotgéppel, alacsony fokozaton összekeverjük a túrót a tojások sárgájával, a citromlével, a búzakeményítővel és a cukorral. Robotgéppel, külön-külön kemény habbá verjük a tejszínt és a tojásfehérjét. Mindkettőt belekeverjük a túrókrémbe. - A masszát az elősütött tésztára simítjuk és visszatoljuk a sütőbe. 180 fokon 60-70 percig sütjük. Kikapcsolt sütőben, nyitott ajtó mellett 20 percig állni hagyjuk, mielőtt kivennénk a formából.

Eszter
Kép
Kép
vok

Gyomorégés - hajasbaba
Nekem nem égett a gyomrom, de:

Kép

Ma vagyunk 3 hetesek!!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Nyúlanyó, én nem tudom mikor nyílik, de ha tippelni kéne akkor nem hiszem. Ez a nyilallás szerintem attól van hogy nyomja a méhszájat a feje, és néha megnyom vmi ideget. Bár drága férjem szerint csak az apjára ütött a gyerek és szakácskéssel a kezében fog megszületniKépKépKépKép

Inkább a görcsölgetések miatt reménykedem hogy tágultam már tovább. Bencéel 34 hetesen 3111 volt a méhszájam.

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Babetta: Mennek a drukkok!!! Ügyes légy! Legyen könnyű, gyors szülésed!Kép

Anita, Vikó: Én nem értem, hogy nem kaptátok még meg a mail-t! Illetve Vikó úgy látom, már megkapta... Anita te voltál az első, akinek küldtemKép Akkor megpróbálom mégegyszer...

Cumi: egyelőre csak nyugtatás nálunk! Mikor jóllakott, és már csak cumikázik a cickón, vagy netán már ki is engedte a szájából, de a teljes elalváshoz még mindig cuppog, akkor kapja, de pár perc és kiköpi! Na, meg néha tisztába tételhez kapja, mikor már nagyon nem bírja a dolgot! Szerencsére ez is egyre ritkább! A szopizást annyiban befolyásolja, hogy egyre inkább többet akarKép

Vikó: köszi a tippet! Igazság szerint nagyon érdekel a baba-masszázs, csak a poci - köldök tájékot csak 5 hetes kor után lehet maszírozni! MIndenképpen szeretném elsajátítani!

Rita, és minden finishelőnek további sok-sok drukk, kitartás!

Bori: Jó hallani rólatok! Csodállak, őszintén!!!Kép További sok erőt Neked!

Üdvözlöm az új topic-látogatókat!

Nici tábla-link nekem is jól jönne, elfelejtettem berakni a múltkor a kedvencekbe, mikor Barti küldte, és kitöröltem...

Már megint nem tudom, mit akartam még...bocsi!

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

Tündi ez a hajszerkezetKépKépKépKép

nem semmiKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Tünde: még mindig nagyon kira Bettina-sérója! Nekem meg baromira égett a gyomrom, erre alig van haja a fiamnakKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Zsu,
Sajnos utánakérdeztem. Az anyuék bevállalták volna, de az anyakönyvezető mégis rákérdezett okosabb embereknél, és azt mondták, hogy nem lehet.
Tudsz esetleg olyan települést, ahol kevésbé ismerik a jogszabályokat vagy csak rugalmasabbak?
Papíron költözöm bárhová, ahol ez menneKép de ezért ne kényszerítsenek minket házasságba, még 12 év után sem.

Tünde,
Bettina meseszép hajasbaba. Eszternek pont ma vettem egy ugyanilyen rugitKép Már látom, milyen jól áll egy csöppségenKép

Babetta, légy ügyes. Szorítunk neked!

Málnalevél-tea ügyben tudtok segíteni? Már hetekkel ezelőtt megvettem, mert összefutottam vele, de nem tudom, hogy mikortól, mennyit, lehet-e ízesíteni stb.

Kész lett a TORCH-eredményem is közben, de nem mondták meg a védőnőnek, csak annyit, hogy szóljon enkem, hogy kedden menjek érte. Gondolom, csak szólnának, ha lenne valami baj.

Akartam nektek pocakfotót küldeni, de sajnos a bárányhimlőtől még mindig annyira pöttyös, hogy rémisztő, így megkíméllek titeketKép
Csak képzeljetek el egy pórnán egy nagy piros pöttyös labdátKép Azért megkérem este apucit, hogy gyárson valami publikusabbat.

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Tünde,
Nagyon édes a kicsi lányod, egyszerűen zabálni való.

Csema,
Nagyon megható volt a születés történeted, hál Istennek minden jól végződött. sok sok boldogságot és egészséget kívánok.

Cumizásról: Az én gyermekeimnek adtam cumit, de mikor felfedezték a kezüket, és betaláltak vele a szájukba onnantól kezdve a cumi már nem volt érdekes. Én nem is elleneztem egyiknek sem úgy voltam vele, ő tudja mi jó neki. Csak egy problémám van a mai napig hogy ugye a lányom 3 éves volt amikor a kistesó megszületett ő akkor már nem szopta az ujját, de amikor meglátta hogy öcsike szopja úgy gondolta akkor ő is neki áll újra ujjat szopizni hát nem tílthattam meg neki hiogy ő már nagy lány és ne tegye, így együtt szopták az újjukat. Azota sok idő eltelt Bence most 6 éves és azt hiszem olyan fél éve már nem cumizza az ujját, viszont a lányom már 9 éves és még mindig azon kapom rajta, hogy néha szopja az ujját. Neki hiába mondom, hogy Joanna nem kéne de nem nagyon érdekli. Egyszer majd csak abba hagyja.

Beszéltem ma a dokimmal nagyon rendes volt megnyugtatott mint mindig, szerintem már az agyára megyek az aggodalmaimmal. Az Nst. is jó lett. Doki bácsi ajánlotta a hancurt az ágyban, vagy is azt mondta most már dolgozhatunk rajta hogy meginduljon a szülés, bajom nem lesz tőle és már koraszülött se lesz a baba. Nagyon jó lenne ha magától indulna a szülés és nem kéne indítani.

Puszi Zsu69
38+6

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

<font color="aa00aa">AnitaKép Igen, másodszorra megjött, kösziKép
A babamasszázsnak van kétféle techikája is - van az ősi indiai ajurvédikus, ill. egy sváédmasszázs is, de ahogy Eszti leírta(azt nekem olyan jó volt olvasni KépKépKép): már a kórházban is segítettek így a fájós pocakon... szóval ővatosan, köldököt kihagyva, picit olajos teljes tenyérrel lehet az a pocakot simogatni - pl óra járásával megyezően 50-szer, majd a másik iránba.. ezt szerintem bármikor lehet. Én nagyon ellene vagyok midnenféle mesterséges dolognak, úgyhogy inkább masszírozom órákig meg szopatok egész nap (különben is ezért vagyunk mi mamák...)Kép Ja, végszükség esetére van még egy kis aranyos dolog: szélcsövecske, amit szintén használnak a kórházakban, azonnali hatása van, ha nem tud a szél eltávozni - gyógyszertárban kapható. Én ezt egy csecsemős nővértől tanultam - bár gyakorlatban még nem próbáltam, de elméletben már otthon vagyok a témábanKép

A cumizásról(ujjszopás) leszoktatás ugyanolyan negatív hatással vagy a gyerekre, mint az erőltett szobatisztaság. Miért kéne leszoknia róla? Azért csinálja, mert szüksége van rá. Ahogy kinövi, abbba is fogja hagyni. Inkább törjön-zúzzon, sírjon, bepisiljen vagy szorongjon? A cumit egyébként 3 éves kor küröl többnyire elhagyják a gyerekek, ha harmonikus környezetben élnek, egyszerűen azért, mert a verbális késztetés - beszéd, önkifejezés, társas együttlét más gyrekekkel - sokkal erősebb és már nem kell cselekedetekkel csupán kommunikálni... persze ehhez szorongásmentes, támogató környezet kell.

TündeKép én bármit, bárkinek elküldök, ha ott van az e-mailjeim között, és nem nekem kell utánajárnom, úgyhogy a tiédet is szívesen elküldöm annak, aki erről ír nekem egy egysorosat mélbenKép

JA, a gyomorégésról még annyit, hogy kisokos könyv szerint nincs köze a hajhoz (a népi bölcsesség se mindig helytállóKép) hanem az okozza, hgoy a gyomornak egyre kisebb helye marad, ahogy améhben nő a babóca, így a gyomorsav feljebb, a garat felé áramlik, s ez ingerlő lpehet. Ahogy a baba a végén "leszáll" a méhben, ez az érzés is elmúlik.

Na, eldugulok, különben is ordít a telefon egyfolytában. Pápá.</font>

indianyo

Barti,
nekünk anno ugyanez volt a 4Dn, de sikerült elcsípni az arcát.

Rita, na mi a helyzet?

Babetta, szorítok!!!

Scullyx, mi volt ma? Én délben végeztem.

Edina,
jó pihizést!

Tünde,
édes hajasbaba! Mik a méretei?

Ma voltam CTGn UHn, kisfiunk így a 38. héten 3240g, fejkörf. 31.5cm, pocakja 33 cm. Kis duckó!
Nagyon feszít már, nem szándékszom sokáig hurcolászni, de a doki azt mondta vsz. kihúzzuk még 2 hétig. Méhszáj felpuhult, megrövidült.
említettem a páromnak, hogy tehetne vmit Kép, hátha beindulna a szülés, de nem hajlandóKép
Azt mondja, a picur tudja hogy neki mikor jó kijönni. Kösz, nem ő szenved vele (mert ez már szenvedés tényleg)
Nincs fürdőkádunk, így a forró fürdő is kilőve.
Kertes házban lakunk, lépcsőzni se tudok.....
katicuska

Bartika,
Nagyon szép kis pofija van a babádnak

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Megy a drukk Babettának!!!!!!!!
KépKép

Tünde, Bettina nagyon édes kis haja babaKép

Barti, cuki Pötty isKép, és ti is ilyen puncis képet kaptatok?
Azon röhögtünk az urammal, hogy biztos van egy csomó képe, aztán azt adja oda mindenkinek(mert szerinte mindegyik uh fotó ugyanolyanKép)

Medike, én a málnalevél teát egy hete (35.héttől iszom), és csak édesítem canderellel, de bármit, méz, cukor, citrom beletehetsz.Ahogy ízlik.

Vok-Eszter, nagyon frankók a torta receptekKép
Lehet, hogy én is kipróbálom valamelyiket.
Jövő héten lesz Olivér 2 éves, bár eddig feketeerdő volt a tarsolyban, de ezekből valamelyiket attól függetlenül lehet, megcsinálomKép

Ildi
vas

Vikó, küldtem mailt, én is kérek Anitás történetetKép
(Csemáé, Marianné már megvan)
vas

Medike, esetleg kérdezz rá a barátnőmnél, hivatkozz rám nyugodtan. Egyébként ő itt szült Szegeden itt is anyakönyvezték a kicsit az okmányirodában, tehát nem valami eldugott helyen...

Itt a címe: ceniko@tvnetwork.hu

Enikőnek hívják és hivatkozz rám nyugodtanKép

Zsu
38+3

www.mamami.hu
zsuzsófi

Vikó! Kép Még nem hallottam erről a masszázs technikáról, de tetszik. Valahogy úgy vagyok vele, hogy a bevált módszer jó, de ha van jobb, akkor sose szégyen tanulni az okosabbtól. Szóval van ötleted, hogy hol tudom a masszázs technikát -mit és milyen esetben, hogyan- olvasgatni? Szívesen ismerkednék más problémák megoldásaként is vele. (gyerkőcöm fejfájása, az enyém, fáradtság, stb.)

Olvasom, hogy sokan már nagyon kínlódtok fizikálisan. Nagyon megértelek benneteket, viszont én nem panaszkodom, ezt megfogadtam. Az előző kisbabánk két hete született volna meg, de még az elején meggondolta magát. Akkor mit nem adtam volna ezért a "szenvedésért", és a szülési fájdalomért. Úgyhogy most nem lenne stílusos, bár itt is, ott is, és ég is, stb. Én csak attól nyávogok, ha ijesztő, ismeretlen a dolog, mert félek, hogy baj van. Aztán elmúlik, a doki megnyugtat, és minden fájhat tovább. És NAAAAAAAAGYON türelmetlen vagyok, de mertmivel nekünk garantáltan ő az utolsó babánkKép, élvezem a mocorgást, rugdalózást, hogy védhetem, és a nagyok simogatják őt is engem is. (persze apa is)

Köszönöm a mamám miatti együttérzéseteket.

Zsuzsi (nemsokára 30Kép)

Kép
KépKép
zsugyu

Katicuska! Ez édes volt... Mese nincs, el kell kapnod apát... Kép ha hajlandó, ha nem! Kép Kép

Bettina egy tünemény! Kép

Pusz mindenkinek:
Nyf

Melitta

Kép
nyf

<font color="aa00aa">ZsuzsiKép
Az ajurvédikus- és svédmasszázs is bonyolult rendszer, úgyhogy azokban én nem tudok tanácsot adni(remélem, majd Indiában egyszer lesz rá módom, hgoy ajurvédikus masszázst tanuljak), a pocak körkörös masszírozása viszont egy olyan dolog, amit tanulni sem kell szinte... én régen magamnak is csináltam, de gyerekeknél mindig bejött egy kis finom pocakmaszázs. Egyébként a védőnők is tudnak babamasszázs-techikákat ámKép

Egyébként Babamasszázs címszóval a neten sok érdekességet lehet találni, majd mindjárt keresek is egy linket egy magyar oldalhoz. No, meg is van:

http://www.vitalitas.hu/konyvek/bab/babmasz7.htm

</font>

indianyo

Tünde! Csak bekukk egy pillanatra és szemet szúrt a kép amit felraktál a kislányodról! Döbbenet hogy mennyi haja van! Hihetetlen édes! Kép

KépKép
nicika

MamackaKép CoryKép LiviKép Délután a Vészhelyzetben láttam egy babahordozót, benne egy újszülöttel - ja, persze anya is tartozott hozzájukKép Olyan békésen szunyókált a ded, hogy egész kedvet kaptam a dologhozKép Jó vásárt csináltunkKép

indianyo

Sziasztok Lányok!

Fél napot nem jövök, erre milyen sokat írtok! Csak így tovább!

Babetta!
Drukkolok, hogy minden hamar, rendben menjen!

Vikó!
Én tudom, hogy jó vásárt csináltunk, csak a család van kiakadva, mert még nem láttak ilyet. Rendesen úgy néznek rám, mint egy ufóra.

Ma csavarogtam egy kicsit, de már lehet nem kéne, mert nagyon elfáradtam délre (mire hazaértem). Azóta aludtam. A munkahelyi orvosom szerint két hét múlva meglesz a baba, majdnem kiröhögtem. Nem a nőgyógyász tudná ezt jobban? Ja, és beszéltem telefonon a szülésznővel, holnap talizok vele vérvétel után!
A nagy csavargás közben kerestem pocakszorítós bugyit szülés utánra, de az Anitában 8 ezer, amit korábban láttam 2700-ért, az meg elfogyódott. Szóval még várjon a baba, mert anyucija nincs felkészülve!

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Anita!
Végig olvastam, amit írtál. Olyan furcsa, hogy így még nem is gondoltam arra, hogy milyen nehéz az elképzelttől elrugaszkodni. Főleg egy pici élettel kapcsolatban. Nehéz lehetett!!!
Köszönöm, hogy elolvashattam!!!!

Eszter

Eszter
Kép
Kép
vok

Zsu,
Hálás köszönömök, írok neki és kérdezekKép

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Nyf!
Küldtem neked 2 emilt!

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Katicuska
Én most értem haza, mert a dokim műtött.

Méhszájam zárva, semmi jele, hogy ki akarna bújni. Hétfőtől naponta kell mennem CTG-re és ha addig nem szülök meg, akkor 1 hét túlhordással 13-án befektetnek.
Azt mondta a dokim, hogy annyira nagy a baba, hogy lehet, hogy nem tudom természetes úton megszülni. Kicsit elszomorodtamKép

Scullyx
39+3

KépKép
KépKép
scullyx

scullyx, én is erre gondoltam, amikor a múltkor írtad, hogy mekkora. azt nem értem, mért hagyják, hogy túlhordd, amikor már most nagy, teljesen fejlett. Mért nem lehet megindítani most? Semmi értelme várni- bár ez csak az én véleményem.
Ne szomorodj el, legfontosabb a kettőtök biztonsága.
Gondolj arra, mennyivel kényelmesebb így a babának, mint átverekednie magát azon a szűkös helyen!
katicuska

BabettaKép
Hatalmas drukk!!
TündiKép
Tényleg lassan cofit csinálhatsz Bettinának!
VikóKép
Köszönöm mégegyszer, hogy elküldted a történetet annak aki kérte!
A leányzó alszik, de minekután sötét van szerintem már nem sokáig...Kép Kép
Nem hozták ma meg a járókáját Kép

KépKép
csema

TündeKép most fedeztem fel, hogy egyforma szopispárnánk vanKép Jó, azért tűnt fel, mert hosszan gyönyörködtem a hajasbabádbanKép

indianyo

Jó estét mindenkinek
Csak haza estünk CTG-ről. Hát a méhszájam tök zárva van, de a CTG remek lett. Sikerűlt megint fél 2-től 6-ig a Klinikán ülni, mert a dokimat elhívták császározni.
Scullyx: Jó, hogy végig szenvedted velem ezt a négy és fél órát. Szét untam volna az agyam egyedűl. Egyébként hétfőn nekem is 10-re kell mennem, szóval így vagy úgy, de talizunk.
Tünde: a párom pont akkor nézet rá a számítógépre, mikor a babád fotójához értem, és azt mondta, hogy milyen gyönyörű baba.
Jó éjszakát mindenkinek, holnap 10-re megyek ismét CTG-re, szorítsatok, hogy minden oké legyen
Gyöngyi 40+3

Kép

Kép
pgyöngyi

LÁNYOK, 8-KOR ELKEZDETT SZIVÁROGNI A MAGZATVIZEM. MOST INDULUNK A KÓRHÁZBA. NAGYON FÉLEK. HOLNAP LESZ A SZÜLINAPOM!

SZANDRA

KépKép
KépKép
foria

Szandra: hajrá Kép Ügyesek legyetek Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Boldog születésnapot, Szandra, mindkettőtöknekKépKépKép

indianyo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: