A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Bettiflame,
Szerintem a légzésfigyelő jó dolog, inkább többszőr riasszon mint egyszer sem. Egyik barátném járt úgy, hogy képzeljétek, 36 éves 10 éve probálkoztak azzal, hogy teherbe essen erre ráment a két petevezetéke egy petefészke, utólsó esélye aszem ez a fagyasztott peteselytes dolog volt, na mindegy lényeg beültettek 3 petesejtet 1 megmaradt, szerencsésen meg is szülte, de több babája már nem lehet neki. Egészségesen élnek nem betegek. Az apuka légzésfigyelőt szeretne az anyuka nem mert minek, apuka azért vesz egyet, felszerelik rá két napra reggel a szülők kint kávéznak és a riasztó nagyon jelez, bizony a kicsi lány levegő nélkül maradt, rázták , ütögették, de nem akart magához térni aztán gyorsan még egy utolsó próbálkozás arcon fröcskölni hideg vizzel na ez segített a kislány kinyitotta a szemét és elkezdett vigyorogni minthe semmi nem történt volna.
Szóval a légzésfigyelő akárhogyis de jó dolog nekem biztos lesz. Csak én azt nem tudom, hogy kölcsönözzek vagy vegyek eggyet.

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Sziasztok Lányok!

Tegnap sokáig ébren voltam, így ma nehezen ment a parasztfelkelés. Kép

Tegnap megcsináltam az adóbevallásom, kb 10 perc volt, igaz csak 3 sort kellett nekem kitölteni.
Ja és tegnap este megittam életem első málnalevél-teáját. Semmi extra íze nincs, csak a teafű-tartómból kicsusszant pár morzsa, emiatt kissé darabos volt, csak már későn vettem észre.
A párom szerint hangosan horkoltam az éjszaka, nem tudott tőlem aludni. Lehet, hogy ez is a teától van. Kép

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok!

Mostanában csak felületesen olvasgatok ám! Bocsi ha valakinek nem reagálok!

Csak azért írok mert tettem fel friss képeket Szintiáról!

http://nicika.gportal.hu
FÉNYKÉPEK RÓLUNK - képek
SZINTIA FEJLÕDÉSE - Napló és szüléstörténet!

KépKép
nicika

Nici!
Hihetetlen mennyit változott Szinti!
Már egészen formás, nem mintha eddig nem lehetett volna megmondani, hogy kiscsaj!!! Kép Kép Kép
Annyira jó látni azokat a képekt, ahol apa is rajta van!!! Kép Az ilyenektől mindig elolvadok!

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika,
Nagyon aranyos a pocikád, szép kerek formás. Köszi a kokuszos információt!

Nicika,
Nagyon szuperek a képek Szintike gyönyörü kislány.

Nálunk olyan jó idő van csak úgy tűz a nap, úgy hogy kinyitom az ablakot és napozunk egy kicsit, Martinnak nem tudom tetszik vagy nem de mikor ki teszem a napra a pocimban sokat ficánkol.

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Bartika: sajnos nekem sem adják át a helyet a buszon még így sem Kép

Zsu: én pont ezért gondolom azt, hogy légzésfigyelő mellé újraélesztő tanfolyam is kell!! Mondjuk nekünk nem lesz légzésfigyelőnk.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Bartika: sajnos nekem sem adják át a helyet a buszon még így sem Kép
Körömre meg azt mondják, hogy begyulladhat az elején, és ezért nem ajánlják a vágást korán.

Zsu: én pont ezért gondolom azt, hogy légzésfigyelő mellé újraélesztő tanfolyam is kell!! Mondjuk nekünk nem lesz légzésfigyelőnk.

cory
Budapest

Sziasztok

Bekukk...

Nici
Szintia nagyon kis aranyos!
Szerintem rád hasonlít! Különösen a szája! Kép
Milyen sokat változott...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok,

immár itthonról jelentkezem be hozzátok!
Tegnap dél körül végre hazaengedtek minket, miután a reggeli vérvételen a kisfiamnak már jó eredményei lettek a sárgasága miatt. Kicsit még azért várakoztattak minket, ugyanis a vércsoport eredményeink nem jöttek meg. Ugyanis feltételezhető, hogy azért lett makacsabb sárgasága Bencusnak, mert az ő A-s vércsoportú lett, én pedig 0-s vagyok, így ellenanyagot termeltem, míg ő pociban volt, így nehezebben ürült ki a vére.

Na, mindegy, a lényeg, hogy itthon vagyunk!

Eddig minden rendben van, a tejcsim szerencsére jól beindult, fiam szájából minden etetés után csorog ki a tej, olyan jó. Kép

Láttam, hogy Becsi is megszülte a kisbabáját, utólag nagy gratula hozzá!!

Finiselők, sokat gondolok ám rátok, és nagy drukkokat küldök.

A szüléstörténetemre egyelőre nem volt még időm, de megpróbálom majd a napokban összehozni!

Nekünk van légzésfigyelőnk, de egyelőre még be sem üzemeltük, pedig újraélesztő tanfolyamon voltunk. Talán ma beüzemeljük, bár a kórházban sem hiányzott, és mivel fiam makk egészséges, egyelőre ezen az éjszakán nem hiányzott.

De tudom, ha már van, inkább legyen használva, mint ne.

Küldök egy képet, így jöttünk haza. Kép

Puszi nektek, jövök, ha tudok.

Eszti
és Bence, aki "már" 6 napos

Kép
Vendég

Esztipeszti!!!
Isten hozott benneteket otthon! Sárgaság ide vagy oda, csudaszép a legényke, legalább jó színe van! Kép

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Nah, meg kész lett a sajttortám, itt küldöm mindenkinek, de szigorúan ebéd utánra!!! Kép

Barti

Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Nem tudom mi van ezzel a topikkal már harmadszor küldöm az üzenetet és nem hajlandó továbbítani. Most újra próbálkozom.

Esztipeszti!
Sok sok boldogságot ehhez a gyönyörű kisfiúhoz, nagyon szép az arcocskája. Irígykedem nagyon!!

Bartika,
Nagyon jól néz ki tortád, gondolom az íze is fenséges. Nagyon ügyi vagy. Ez édes vagy sós torta, így képről édesnek tűnik.

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Eszti: Édes a kis Bence! Örülök, hogy van tejcid, dehát miért ne lenne, ha szoptatszKép
Várom a történeted!!

Nici: édes nagyon Szintia!!! Látom a fürdés még nem tartozik a kedvencei közéKép Nagyon szép ahogy összebújik a kis család az ágyon!!Kép

Cory: igazi bababirodalom a pocid!!Kép

Bartika: milyen kis helyes kerek pociKép
Ez a sajttorta miből van? Recept?
akkor drukkolok, hogy ne forduljon vissza a baba!!

Betti: nekünk sincs légzésfigyelők. Sok ismerősünknek van és mindenkinél volt már téves riasztás. Ilyenkor pár napig nem aludtak utánaKép
Persze tuti, hogy van olyan helyzet, amikor tényleg életmenő lehet, ha a szülők tudják mit kell tenni, 4 percük van ráKép

Borcsa: érdekes, hogy Bettina is sugárban felfelé pisil mint egy kisfiú és persze akkor amikor pont ki van bontvaKép
Egyik nap a pelenkázótól a fürdőkádig pont eszébe jutott, hogy kakilni kéneKépKép
Ja! Nem tudom kinél hogy van, de tiszta pellusba sokkal jobb kakilniKépKép

Zsuzsófi: akkor már csak egy éjjelt kell kibíni és holnaptól jöhet a szülés!Kép
Egyébként ha ennyire akarod, akkor tuti túlhordod pár nappalKép

Cory: és haza is fogtok menni 48 óra után??

Annácska. mi volt a szülőszobán és milyen a szülésznő??

Vikó: mi használjuk néha a pólyát még most is az első héten végig abban vlt itthon. Szeretnek a babák bebugyolálva lenniKép

Nálunk változó a helyzet, néha befigyel a hasfájás, olyankor nehezen alszik el. Mondjuk kézben ringatózva szívesen elvanKép Főleg a repülőspózt szereti olyankor. Ha megszoptattam, akkor Petivel jobban elvan, mert neki nincs tejszaga, nálam meg folyton tátog, mint egy kismadárKép

Babetta: mi újság, egyben vagy még???

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

TündeKép Én is azt tapasztaltam, hogy szeretik a babók a pólyátKép No meg azt is, hogy tiszta pelusba pisi-kaki az igazi Kép

indianyo

Esztipeszti
Gyönyörű a kis Bence! Kép

Légzésfigyelő a kórházban teljesen felesleges. A kisbabáknál az első két hónapban nem jelentkezik a bölcsőhalál inkább később van rá szükség. 3-6 hónap a legveszélyeztetettebb, és olyan egy éves korig előfordulhat.

Bartika
Aranyos a pocid! Kép

Képzeljétek teljesen kiújított a szemölcs az ujjamon Kép ráadásul sokkal nagyobb lett és már harmadik ujjam is gyanús! Egy kicsit be vagyok tojva, holnap doki...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka! Kép Akartam is írni, hogy egy szemölcsöt nem egyszerű kiírtani. Érdekes, hogy nekem évekig megvolt az első és egyetlen, mígnem rászántam magam az esküvőnk előtt, hogy levetetem (pont a gyűrűs ujjamon virított) és aztn kezdődött a szaporodás, most már 4 van... Kép Állítólag nem is elég, ha lefagyasztják, hanem adni kellene rá gyógyszert is, stb... Hát nem tudom. Én egyelőre meguntam a harcot. Kép

Tündi! Elképesztettél... ezek szerint a kislányok is le tudják pislini az embert? Kép Na szép kilátások. Kép

A torta édes, de mókás, mert camping sajtkrémből van, csak cukrot és tojást, stb. kell hozzá adni. Az alapja meg összetört zabkeksz. Isteni, nekem ez a kedvenc sütim, amúgy Stahlos. Akinek kell a recept szóljon. Kép

Én a végén lemondtam a légzésfigyelőről. Aztán ha meggondoljuk magunkat még mindig lehet kölcsönözni. Kép

Olyan furi,mert bentről írtó szép az idő, de kiugrtottam a szomszédba és azt hittem megfagyok. Mikor lesz már TAVASZ??????????? Kép

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok kismamik! Kép
sikerűlt visszaolvasnom a több mint 10 napot, személyesen nem tudok reagálni, de amit most mindenképpen fontosnak tartok leírni, hogy nagyon szépen köszönjük mindenkinek a drukkot, tudom az is segített!!
Nagyon jól esett így most viszaolvasni, meghatódtam!!
Minden ujdonsült anyukának én is nagyon sok boldogságot,a babához és sok-sok tejcsit kívánok.
A babafotók és családfotók nagyon édesek, tényleg gyönyörű ez a sok sok pinduri, és a tesókról nem is beszélve!Kép
MamackaKép
Nagyon megható volt atörténet amit írtál és a babaruhák, nagyon szépek!
Ez olyan ajándék ami felbecsülhetettlen!
VokKép
Szép a babaszoba nagyon!
EsztiKép
Fantasztikus dolog örömmel megélni a szülést!
BorcsaKép
Neked is jó, hogy így humorral tudtad venni a szülést!
CoryKép
Jó nagy a pocid!
TündiKép
Szépek a lánykáid, Bettinának lassan fodrászra lesz szüksége!
AngiKép
Lidi nagyon édes!
AnitaKép
Boti is gyönyörű!
NiciKép
Szinti pedig tiszta hölgy, ja és
TitatiKép
Ez Kincsőről is elmondható!
Bocsi nem akartam senkit kihagyni, szóval minden bébi gyönyörűségesKép Kép
Rólunk:
Kezd alakulni a napunk, bár ékszaka csak akkor van el a leányzó, ha cicin van, de legalábbis a karjaimban hozzámbújva!
Nappal semmi gond, alszik mint a kisangyal az ágyikójában.
A szeme sajnos neki is váladékozik, azt kezelgetem!
Az egyik cicimmel én is megszenvedtem 2 napig hozzá se lehetett érni, nagyon fájt, nem is igazán tudott belőle szopizni Szófi és én se nagyon fejni!
A végén Nekem az jött be hogy miközben kézmeleg vizet engedtem folyamatosan rá, fellazult, közben kifejtem, és aztán Garmastannal bekentem! Ez helyre hozta!
Igyekszem majd képeket feltenni, csak le kell kicsinyítenem, és szüléstörténetet is írnom, bár rettenetesen réműlt voltam végig, nehogy most a végén történjék baj, ez alapból megadta a hangulatot.
Egy biztos úgy érzem ezt azegészet nem tudtam volna végigcsinálni az orvosom nélkűl aki végig mindenre odafigyelt,(kezdve,hogy a 14.héten összevarrt), s végig a szülés ideje alatt nem hagyott ott egy percre sem, köszönöm a barátnőmnek aki szintén velem volt mint szülésznő, a szülőszobán jelenlévő szülésznőknek akik szintén ott voltak, s Nektek lányok akik a drukkjaitokkal segítettetek!
S nem utolsó sorban a férjemnek aki mindent ellátott szeptember óta, s anyósomnak és a testvérének akik főztek ránk hónapokig
Csema+ Szófi

KépKép
csema

Barti
De az enyém nagyon csúnya és ezek szerint rohamosan fertőz...
Nem úgy néz ki mint egy hagyományos szemölcs henem olyan mintha berepedezett volna a körömágyam és onnan elkezdene kinőni egy csomó pici nyúlvány, amik ráadásul rendkívül vérzékenyek.
Estére tettem rá vérrehullót de nem csak ecseteltem (gondoltam biztos ami biztos) hanem egy vattát átitattam és ráragasztottam ragtapasszal... háááát reggelre úgy nézett ki mintha az egész ujjam le akarna rohadni már bocsánat....

Ilyen kézzel nemfogom tudni tisztába tenni, fürdetni a gyereket különösen nem a köldökcsonkot ápolni, mert azonnal elkapná! Kép

Gondolom gyógyszert nem lehet a pocak és a szoptatás alatt... Kép
Holnap majd mond rá valamit a doki... lehet, hogy valami drasztikusabb beavatkozás kell....

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Annácska,
akkor tényleg nem lehetett könnyű Ágiéknak! Kép De most már biztosan jobb! Kép

Cory,
miért szeretnél olyan gyorsan hazajönni a kórházból?

Borcsa,
Gergő célzott és talált! Kép

Nicika,
nagyon jók a képek és a történet folytatása is! Ezeket mind ott írtad a kórházban? Annyira naprakész, hogy hűű.. Kép

Eszti,
jó, hogy hazaértetek, Bence nagyon aranyos úgy bebugyolálva! Kép

Tünde,
tiszta pelusba biztosan jobban megy a kaki, pisi! Kép

nadine81

Sziasztok!

Annácska,
akkor tényleg nem lehetett könnyű Ágiéknak! Kép De most már biztosan jobb! Kép

Cory,
miért szeretnél olyan gyorsan hazajönni a kórházból?

Borcsa,
Gergő célzott és talált! Kép

Nicika,
nagyon jók a képek és a történet folytatása is! Ezeket mind ott írtad a kórházban? Annyira naprakész, hogy hűű.. Kép

Eszti,
jó, hogy hazaértetek, Bence nagyon aranyos úgy bebugyolálva! Kép

Tünde,
tiszta pelusba biztosan jobban megy a kaki, pisi! Kép

nadine81

Dorina újabb aranyköpése:

Pont pelenkáztam Bettinát, erre közölte Dorina, hogy ő is bekakilt és cseréljem ki a pellusát azonnal. Mérgesen megkérdeztem tőle, hogy miért nem szólt előtte, erre közölte, hogy: én szóltam!
Kérdezem tőle: Mikor???
Dorina: holnap...

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Tünde,
ez jó Kép

Anyakönyvezés:
egy ismerős 2 éve élt külön a férjétől, néhány hónapja el is váltak, márc. ban szül és azt mondták neki, hogy nem elég az apasági nyil., ha nem házasodnak össze az apával akkor az exférj nevét kapja a baba, így össze kellett házasodniuk.

Holnap megyünk elindítani a lakáshitelt, ha minden jól megy márc. végén költözhetünk.

Peti meg egyre idegesebb, tegnap bejött velem a klinikára, látszott rajta, hogy tiszta para, megkérdeztem mi baja, azt mondta: "jó hogy ideges vagyok, még sose szültem". Mondtam, hogy én se Kép
katicuska

Csajok, ilyenkor már lehetnek jósló fájások? Olyan rendszertelenül pár másodperces mensi szerű görcsök. Ez lehet az???

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Barti, nekem a 6. hónap óta vannak ilyenek...És még egyben vagyok, pedig btöltöttem a 37. hetet
Mindenesetre ha megnyugtat, kérdezd meg a dokit
katicuska

Katicuska, akkor jóóó! Ezek szerint csak későn érő típus vagyok... Kép
Nekem még magnéziumot sem nagyon kellett bevennem eddig. Azt sem tudom mi fán terem a görlcsölés, szóval ez most az újdonság erejével hat. Kép
De legalább vehetek be egy kis magnéziumot, egyik ismerőstől kaptam, pezsgőtablettás és mennyei ananász ízű! Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

<font color="119911"> Sziasztok!
Eszti,
üdv itt újra! Édes a kisfiad a nagy overálban. Kép
Tünde,
a mi lányaink nagyon hasonlóak. Szerintem most megint jön valami front. Alig tudtuk elaltatni Lidit délután. És nálunk is csak más tudja álomba ringatni, mert rajtam érzi a tejcsit. A pocifájásra pedig nekünk bejött az Infacol. Az Espumisant egyébként kaja után kell adni és attól szerintem még jobban fájt a pocakja.

Nekünk Angelcare légzésfigyelőnk van, bébiőrrel. De éjszaka Lidi az ágyunk mellett alszik egy bölcsőben, ahová nem pakolom át a műszert. Én nem izgulok, mert ahogy Eszti is írta egészséges és jól van.

Nici,
nagyon helyesek vagytok a képeken. Látszik, hogy nagyon büszke vagy rá! Kép

Babetta?
Ildi,
mi volt a 4D-n?
Bartika,
szép a pocid!

Puszi:
Angi és Lidi</font>
angi79

Barti,
nekem már nem szabadna, de vettem be Magne B6ot a hétvégén kétszer is, amikor már nagyon rossz volt...
Nem akartam szülni és kész.

Lányok!
Most kezdem a 38 hetet, jövő hétvégén szeretnék szülni, szerintetek elkezdhetem a málnalevél-teát?
Azt mondta a Herbáriában az eladó, hogy napi egyszer kell inni. Ti hányszor isztok?
Azt nem tudom, mennyire van a héhszáj mert csüt. lesz vizsg.
Katica 37+0
katicuska

Sziasztok!
Engem a házi orvosom holnaptól vesz fel szülési szabadságra. Kérdésem a következő erre az időre 100% táppénz jár, vagy 70%.

Zsu69

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Csajok ez a málnalevél tea mire jó? Mindenkinek használt eddig amire itta?

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Zsu, én úgy tudom a bruttó fizud 70%a jár, de még énse tudom pontosan.
A málnalevél segíti a méhszáj nyílását,de nemtom tényleg haszál-e.
Talán azok akik már babáznak..... nektek segített?
katicuska

Tényleg, mi van akkor ha megszülök, mielőtt kiíratnám magam? Akkor automatikusan indul aszülési szab.?
Mert jövő péntektől akarom magam kiíratni, de lehet, hogy hamarabb lesz meg Peti
katicuska

Még itthon vagyok. Délután írtam és ez a vacak a végén nem rakta fel ,pedig megnéztem és akkor fent volt. Most nem kezdem újra, mert nem birok itt ülni. Ne haragudjatok érte.Remélem most már én, jövök.

Babetta és Levi 39+3

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!

Tünde: nagyon remélem, hogy haza is tudunk jönni 48 óra után. Majd kiderül.

Mamacka: vannak gyógyszerek, amik szopi alatt mehetnek. Nem minden választódik ki a tejbe.

Nadine: mert rettenetesen utálom a kórházat, két gyerek vár itthon...

Bartika: nekem a 34. héten a védőnő azt mondta, hogy még koraiak, de a neten semmi értelmeset nem találtam róla Kép

Katicuska: elkezdheted, de szerintem akár többet is, mint napi 1 bögre.

cory 37+5

cory
Budapest

A szülési szabit állítólag a szülés előtt 20 nappal lehet kivenni de nem kötelező. Nekem azt ajánlották a munkahelyemen hogy akkor vegyem ki amikor megszültem mert pénzileg így járok jobban de hogy miért azt már nem tudom. De a házi orvosom meg kiírt holnaptól na mindegy így is jó. Szóval Katicuska akkor sincs baj ha már megszültél és onnantól mész szülési szabadságra.

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Tünde,
hiába, gyerekek! Kép

Katicuska,
de ilyet hogy csinálhatnak? Kötelező házasság? Durva..

Bartika,
még én sem görcsöltem.. Kép

Cory,
így érthető.. Kép

Most akkor szülési szabadság alatt is jár táppénz?? Lehet a kettőt együtt? Úgy tudtam csak az egyik. Pl. én most téppénzen vagyok a szülés napjáig, onnantól pedig szülsi szabi. Akkor most hogy is van ez? Amúgy én is úgy tudom, hogy olyan 70% körüli a pénz.
Vannak kivételek, pl. szomszédom az onkológián dolgozott, és amint vitte a papírt a terhesség igazolásáról, onnantól 100%-os táppénzt kapott.

nadine81

Cory! Én már a 36. hétben vagyok. Kép

Katicuska! Már én is iszom a teát, esténként egy bögrével, mézzel.
Tényleg, meddig lehet bevenni magnéziumot? A végén miért nem javasolják? Hát görcsoldó, nem?

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Zsu,
nekem is azt mondta a védőnőm, hogy szerinte az a legjobb (szintén az anyagiakra hivatkozva), ha a szülésig táppénz, onnantól szülési szabi.

nadine81

De hozzáteszem január közepe óta (azóta vagyok itthon) egy fillért nem kaptam az államtól... Az első két hetet (vagy nem tudom pontosan mennyit) megkaptam a munkaadómtól, mert azt mindig onnan kapja az ember. Úgy tudom.

nadine81

Bartika: a 35+0 még a 35. hét Kép Legalábbis a szüléskor csak a betöltöttől számít.
A 34. hetem 34+n-et jelent Kép

cory
Budapest

Táppénz: Előző évi bruttó fizetés 70%-a. Szülési szabadság (TGyás) Szintén előző évi bruttó fizu 70%-a, Gyes max bruttó 87500 (ha jól emlékszem). Tgyás már a szülés előtti hónapban kérhető és összesen 6 hónapig jár. Után van a GYES. (most remélem nem keverem a betűszavakat, mert a gyed és a gyes az csak 1 betű különbség és mindg eltolom. Kép Vagy nem. Kép)

Ja, felhívott a dárga férjem, hogy egy picit késik, mert defektet kapott.... De persze úgy, hogy lusta messzebb parkolni és patkára áll fel minden nap. Most épp nem sikerült lejönnie gond nélkül. Megint elferdítette a felnit és csak reménykedni tudunk, hogy a téligumi csak leeresztett és nem sérült. Komolyan kedzem azt érzeni, hogy a párom kezébe sokminen való, de autó az nem... Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Nadine: 15 nap betegszabadság jár, ami nem táppénz, hanem több és a cégnek kell állnia. Onnantól az OEPtől kapod a pénzt.

Eszter
Kép
Kép
vok

Katicuska
Én a 35. héttől iszom a szülésznőm tanácsára, napi 2x3dl kell inni.

Zsu69
Méhizmokat lazítja úgy tudom. Esetleg megúszhatod vele a gátmetszést, vagy legalább kisebbet kell vágni.

Scullyx
39+1

KépKép
KépKép
scullyx

Tök jó, már megint szaraxik ez a drága babanet. Komolyan kíváncsi vahyok, hogy lesz-e egy olyan hét, amikor hiba nélkül működik....

Eszter
Kép
Kép
vok

Asszem nem keverted a betűket, mert én is így tudom! Vagy én is tévedek! Kép

Akkor a cégest megkaptam, állambácsitól még nem!

Ez a málnalevél tea sima gyógyszertárban is kapható, vagy gyógynövényboltban, vagy hol?

nadine81

Barti, a magnézium gátolhatja a szüés beindulását, ezért nem ajánlott az utolsó hónapban. Az elevitben is van úgyhogy az se ajánlott a végén.

TGYÁS a kiírt időpont előtti 28. naptól jár és mivel nem táppénz, hanem szülési szabi az állam fizeti és nem a munkkadó (nekem ezt mondták az OEPnél) de a munkaadónál kell igényelni meg kitöltetni valami nyomtatványokat. Ezt még én se tudom hogy van, egyelőre odáig értem, hogy a háziorvos kiír a szülési szabira. Hogy utána mi a menet arról fogalmam sincs.

köszi a teatippeket mindenkinek!!!

Képzeljétek most sütöttem először fánkot (mégiscsak farsangi időszak van) és tök jól sikerült, bár nem tökéletes...

Ja és most mértem a hasam és 100 cm (62ről kezdtem)!
katicuska

És még egy kérdés. Már szülés előtt érdemes megvenni a szoptatást segítő/tejtermelést fokozó teát? Vagy lehet, hogy nem is lesz ilyen gond? Már nem az ivására gondoltam, hogy elkezdeném előbb, csak a megvásárlására, hogy már otthon legyen, ha esetleg kéne...

nadine81

<font color="aa00aa">EszterKép keverted a szavakatKép
A tgyásnak (168 nap és kell hozzá biztosítás) nincs köze a gyeshez, ami fix összeg és alanyi jogon jár 3 évig, a gyed maximált és akkor jár (2 évig), ha volt jövedelmed ill. biztosításod az előző két évben, alapja a táppénzalap - amibe nem csak a munkabér, hanem minden jövedelem beleszámít.
A betegszabadság pedig a munkáltatót terheli, 15 nap jár évente és teljes munakbért fizetnek rá.</font>

indianyo

És akkor lehet benyújtani az igényt a gyed-re, ha letelt a tgyás? És onnantól kezdve 2 évig jár, vagy a gyerek 2 éves koráig jár? És utána jön a gyes? Ami a gyed lejárta után egy teljes év, vagy a gyerek 3 éves koráig?
Most keverek, mi? Kép

nadine81

Nadine: ha felmerül, hogy innád a teát, akkor vegyél. Nekem volt az elsőnél, ittam is néhány napig. Illetve, ha van, akit elküldj gyógyszertárba szülés után, akkor várhatsz is Kép Na, most légy okos Kép

cory
Budapest

Nadine: a gyerek 2 éves koráig jár a gyed.

cory
Budapest

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: