A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Judit!

Én Lõrincen lakom és hallottam, hogy a kispesti SZTK-ban csinálnak nõi intim tornát. Állítólag csak egy háziorvosi beutaló kell és így teljesen ingyenes. Kb. 5 hétig tart, minden pénteken délután.
Már egy fél éve keszülök, hogy elmegyek, de még mindig nem szereztem beutalót.
Csak azért gondoltam, hogy leírom ezt Neked, mert sok lánynak rendezte a ciklusait, és állítólag segít bebabázódni is.

Pusz:
Nyuszat
nyuszat

TidetKép
Köszi, már túl vagyunk az "esélyes" napokon így igény szrint akciózgatunk tehát kötelezettség nélkülKépKépKép Hétfõn megyek 24. napi UH-ra és akkor már okosabb leszekKép
JuditKép
Jól döntöttél, lépni kell és e célra szerintem is egy Meddõségi kp. a legmegfelelõbbKép
BogárKép
A pé-ed a menzid megjövetele elött kb 14 nappal van tehát 28 napos ciklus esetné a 14. napon de 30 napos ciklus esetén ez a 16. nap. Viszont ezek csak hozzávetõleges adatok.... A hõmérõ többet elárul a dologrólKép

Puszi: Doris
doris

BellaKép
Ne keseregj, a hormonok bizony sok rosszaságot tesznek velünk... Én is a talin panaszkodtam a lányoknak, hogy az endo kezeléses szuriktól klimaxolni kezdtem és depis voltam meg hisztis ÉN!!!!!! Aki ezeket a dolgokat sosem ismertem. Ahogy befejezõdtek a hormonbombák "normális" lettem újraKép Hidd el, Te is így leszel majdKép

doris

Sziasztok!

LUJZA,
egyelõre ennyit találtam, hát, elég ellentmondásos, de úgy tûnik, hogy az elsõ harmadban nem tanácsos málnalevél, vagy csak nagyon kis mennyiségben. Odairtam, hol találtam.

nandu.hu: A terhesség elso harmadában napi 1 csésze, a második harmadban 2 csésze, a harmadik harmadban 3-6 csésze tea fogyasztása javasolt. Vetélésre hajlamosak az elso harmadban ne fogyasszák, mert a málnalevél összetevore náluk ilyenkor túlérzékenység léphet fel. A málnalevél "az" igazi õsi kismama-gyógynövény, a méh izomtónusának javításával hozzájárul a könnyebb, hatékonyabb szülés elosegítéséhez.

geocities.com: A népi gyógyászatban a magzat egészséges fejlõdésére gyerekszülés megkönnyítésére is isszák a kismamák a málnalevél teát. Nagyon jól bevált a reggeli rosszullétek esetén is. A terhesség elsõ hét hónapjában naponta egy csészével ajánlatos, a szülés elõtti hetekben pedig két csészével. Egy csésze teához egy kanál szárított málnalevelet teszünk, 35-40 percig forraljuk. (ez mondjuk szerintem hülyeség, semmilyen gyógynövényt nem szabad forralni, mert minden jó eltûnik belõle - Rita megjegyzése)

babapont.hu: Kerülendõ gyógynövények a málnalevél (az utolsó hónapban viszont napi 1-2 csésze ajánlott), borsmenta, kakukkfû

she.hu: A kismamák évszázadok óta fogyasztanak málnalevél teát, amely tapasztalatok szerint segíti a gyermek kihordását. Arra azonban figyeljünk, hogy nem ajánlatos a terhesség korai stádiumában inni!

Lányok, Ti mit tudtok errõl? És hogy álltok a kávéfogyasztással? Van, aki szerint egyáltalán nem szabad inni, mások szerint szabad, csak keveset, szóval Ti hogy viszonyultok a kávéhoz?

Pussz,

KnéRita
knérita

Sziasztok!Kép

Elõvettem a páromat (szakemberKép) a Clostival kapcsolatos látászavarok miatt. A következõket mondta: A hormon valószínüleg befolyásolja a rodopszin nevû anyag termelését vagy lebontását. Ez az anyag bomlik a fény hatására, és a retinánk így ingerlõdik. Namost lehet, hogy a Closti egy kicsit megbirizgálja ennek a normál folyamatát, és ezért lehetnek foltok, látászavarok a szedésekor. Valami ilyesmirõl lehet szó. A párom nem doki, tehát nem tudja pontosanKép, de a szakmában dolgozik.Kép

Tegnap nagyon fájt!Kép a bal oldalam. Szurkált is elõzõ napokon, aztán tegnap alig bírtam elaludni.Tudtok mondani valamit, hogy mi lehetett?

Puszi,
Alexandra
Alexandra

Doris,
Tudom, hogy igazad van! A leginkabb az keserit el, hogy ami masnak pillanatok alatt sikerul, ahhoz nekem keserves evek kellenek. Egyszeruen nem ertem!!! Mit csinalok rosszul?
bella

Nyuszat Kép
Köszi, ennek utánna nézek, még akár jó is lehet... Kép

Tidet Kép
A Nyírõrõl már többször is hallottam jó véleményt, azt hiszem megpróbálom. Most megyek az infertility honlapjára, szerintem ott lesz cím, és telefonszám is. Megírnád az orvosod nevét? bonbar@intermail.hu
Köszi

Doris Kép
A hõmérõzésrõl még annyit, hogy minden este elhatározom, hogy holnaptól most már tényleg elkezdem, odakészítem a kezem ügyébe, de sajna még így is mindig elfelejtem. Viszont számolok, a hüvelyváladékot nézem, és a régebben használt ovulációs tesztek alapján azért kb tudom, hogy mikor van a pé-m.

Tudjátok lányok az egészben az a legfelháborítóbb, hogy lassan 34 éves vagyok, és állandóan azt hallom, hogy nagyon sietek, még nem kell izgulni, ráérünk még Kép Ha 20 éves lennék akkor persze megérteném, egyet is értenék. Nem tudom elhinni, hogy orvosok ezt komolyan gondolják Kép

Judit
judit
Heves

Sziasztok!

LUJZA,
még egy szemelvény és eldugultam. Remélem, nem zavarlak nagyon össze, szerintem kérdezd meg a nõgyógyidat is errõl.

babapont.hu: málnalevéltea: Terhesség alatt nem szabad inni, a terhesség végétõl viszont nagyon is jótékony hatású, mert szülésnél segíti a méhösszehúzódásokat. A 35.-36. héttõl (egyes természetgyógyászok szerint már a 32.-33. héttõl) érdemes naponta 1/2-1 litert meginni belõle. (Jó íze van!) Így készül: 1 teáskanál szárított málnalevelet leöntesz 2,5 dl forrásban lévõ vízzel, 10-15 percig állni hagyod és leszûröd.

Üdv,

KnéRita
knérita

BellaKép
Elsõ és legfontosabb!!! Ne okold Önmagadat! Ha nem éltél és élsz felelõtlenül akkor semmi okod az önmarcangolásraKép Az én Nõvérkéméknek (egy kivételével) már van gyermekük nem is egy. Mi négyen vagyunk testvérek (4 lány)tehát a szüleimnek sem volt ilyen jellegû problémájuk... Mit mondhatnék? Szeretnék a helyükben lenni, már ami a babásodást illeti...de sajna nem lehet. A miérteket pedig kár feszegetni. Nincs rájuk magyarázat. Amit tehetünk, hogy nem legyintünk "lezseren" a dologra, utánajárunk és amit lehet megteszünk, kijárunk, megveszünk, megeszünk...stb. Hidd el mind ilyen gondolatokkal küszködünk de ez nem visz elõrébb. Próbálj meg pozitívan gondolkodni mégha nehéz is (hidd el nekünk is az) mert a lelki egyensúly sokat segíthetKép Én a nyaralás után új életet fogok kezdeni, ezt most eldöntöttem. Már egy éve csak stresszelek a témán és ez a külsõmön és belsõmön is "nyomokat" hagyott... Nem tartható állapot hisz én boldog, kiegyensúlyozott környezetbe szeretném majd fogadni a babánkatKép Neked is ezt kívánomKép

doris

KnéRita
Hûûû, nagyon köszönöm!! Még volt 3 csészére való elkészítve, hogy majd napközben elkortyolgatom, de úgy öntöttem ki, hogy csak úgy zuttyant!!! Már nem emlékszem ki ajánlotta, de tuti, hogy egy kortyot sem iszok többet.
Lujza
lujza

LujzaKép
Bizony ne idd! ÉN úgy tudom, hogy csak a terhesség vége felé jó mert felkészíti a méhet a méhösszehúzódásokra...persze nem biztos, hogy igaz de jobb félni...
JuditKép
Megértem a hõmérõzõs reakciódat de szerintem, ha annyi mindent kipróbáltál már, akkor ez az "apróság" igazán elenyészõKép Persze nem túl rózsás hétvégén is hajnali fél 6-kor kelni (én hétköznap akkor kelek) viszont megéri, mert teljes képet kapsz a ciklusaidrólKép Esetleg próbáld meg csak egy hónapra aztán majd eldöntöd, hogy megéri-e Neked ez a macera. A koroddal kapcsolatban úgy gondolom, hogy tényleg nem vagy "öreg" babavállalásra de igenis rámenõsnek kell lenned, mert azért nincsenek már vesztegetni való éveid. Bocsi, nem szeretnélek megbántani, csak én is úgy gondolom, hogy 30 alatt még talán belefér(számomra akkor is elfogadhatatlan..), de azért felette már "iparkodni" kell fõként akkor, ha több gyermeket is szeretnélKép Én úgy gondolom, hogy a következõ orvosodnak "füllents" a próbálkozásaitok idejét tekintveKép Nem túl elegáns, de mindenképp hatásosKép
AlexandraKép
Nem tudok mit írni, nagy ritkán nekem is vannak ilyen nyilallásaim, de fogalmam nincs, hogy mitõl....

doris

Lányok!
Most telefonáltam az orvosnak. Azzal fogadott, hogy 3 egységKép. Kérdeztem, hogy az mit jelent, azt mondta, hogy van valami, de még nagyon korai. Nem negatív az a lényeg. Majd kedden kell hívnom, hogy mikor menjek a következõ vérvételre. Tudja valaki mi az a 3 egység??????????????
Lujza
lujza

Doris Kép
Azt hiszem, igazad van, már én is szeretnék látni egy teljes havi görbét.
Egyébként én sem érzem még úgy, hogy túl öreg lennék a szüléshez, végülis csak tavaly határoztuk el magunkat. Addig még elég érettnek sem éreztem magam Kép Most viszont kicsit kezdek aggódni, nehogy kifussunk az idõbõl....

Tidet Kép
Mégiscsak elküldenéd a tel. számot? Csak egy központi számot találtam a neten, biztos, hogy onnan is kapcsolnak, de talán jobb az illetékeseket közvetlenül keresni.

Képzeljétek, most hívott a párom, hogy a szükséges matyivizsgálatra bejelentkezett a klinikára, és a leghamarabbi idõpont JÚLIUS 15!!! Ez azt jelenti, hogy majd csak ez után kapjuk a köv. idõpontot, és addig nem tudhatom meg a saját leleteimet sem, és addig engem sem fognak kivizsgálni.

Szóval megszületett a döntésem: IRÁNY A NYÍRÕ Kép

Szerintetek, ha visszamegyek a klinikára, mondhatom, hogy kötelesek a leleteimet kiadni? Merthogy legalább azt szeretném megkapni, hogy ennyivel is elõrébb legyünk.

Judit
judit
Heves

LujzaKépKépKép Nem kiabálom el, de így áll a számKépKépKép Legyen már kedd!!!!KépKépKép
JuditKép
Persze, hogy nem vagy "öreg" és ne izgulj, hogy kifutsz az idõbõl csak gyorsan váltsatokKép Én a helyedben nem ragaszkodnék azokhoz a leletekhez... Már úgyis honapok teltek el, tehát minden alakulhatott. Mielöbb irány a Nyírõ és kezdjetek tiszta lappal!!! Tessék kissé "felnagyítani" a próbálkozásotok idejét...Kép És szerintem csinálj legalább egy hõmérõzési görbét. Tudod hogyan kell mérni pontosan?

doris

JuditKép

Elküldtem a telcsiszámot magánban.

Sziasztok Lányocskák, mindenkinek nagyon jó hétvégét.Kép

pussz
Tidet
tiddet

Tidet Kép
Köszi Kép Megkaptam Kép
Még ma hívom õket, remélem találok még ott vkit Kép

Judit

u.i. egyre optimistábban nézek a jövõbe. A párom is mondta, hogy most már sürgõsen váltanunk kell.
judit
Heves

TidetKép
Neked is jó pihit a hétvégéreKép
doris

Lujza
Nem tudom, hogy mit jelent az a 3 egység, de biztos jótKép. Úgyhogy én veled (veletek?) örülök…Kép

JuditKép
Én a Shöpf-Mereibe járok (nekem is Nina ajánlotta). Áprilisban volt az elsõ vizsgálatom, azóta a dokim elvégzett mindent a petevezeték átjárhatóságin kívül. (Ezt csak egy év után fogja, de szerinte nincs is arra utaló jel, hogy egyáltalán kelleneKép) Szóval, ha gondolod megadom a nevét és a telcsiét. Eredményeket a hormonvizsgálaton (az 3 hét) kívül azonnal tud mondani, ugyanis minden mûszer helyben van.
A vizsgálatok: apuci anyagai, hormonvizsi, UH, rákszûrés, peteérés, tüszõrepedés, méhnyák + ivarsejt kombináció, vérvétel a mensi elõtt. Nagyon rendes doki és engem pl. rögtön, hogy betelefonáltam másnap fogadott. Szóval, ha érdekel megírok mindent róla magánban.

DorisKép
BocsKép. Lehet, hogy már tényleg nagyon elbonyolítottam a magyarázatom. Errõl egy könyvben olvastam, de én is inkább a hõmérõs (hüvelyi) adataimat veszem figyelembe. Nekem, ha 28 napos a ciklusom, akkor a 11. napon, ha 30 akkor a 15. napon van az ovulációm (legalábbis az eddigi tapasztalataim szerint). Na jó szóval most már eldugulok. Befejeztem. Bocs, ha túl sokáig tárgyaltam ezt a témát. Kép

Cuppp mindenkinek
Bogár
bogár

Bogár
Aranyos vagy! Most nyomozok, hogy mit is jelenthet ez....
Lujza
lujza

LUJZA,
örülök,hogy segithettem, legalább én is okosabb lettem, meg itt a lányok is. A cickafark-palástfû keverék jó, én is azt iszom, remélem, ebben a hónapban nagyobb sikerrel Kép A múlt ciklusomban határozottan éreztem a petefészkem mûködését, tök jó volt! És Kép Kép

Mindenkinek kellemes, élményekben Kép gazdag hétvégét kivánok!

KnéRita
knérita

BogárKép
Semmi gond,azért vagyunk, hogy jól kidumcsizzuk a témátKép Nekem 29 napos cikluskor most 2 alkalommal is a 12. napon volt a pé-em de ebben a ciklusomban a 16.-on, tehát nem tudom, hogy most hány napos lesz a ciklusom... Lényeg, hogy a papírforma Nálam sem igazán jön beKép Egyébként lehetséges, hogy valamit félreértettem a "csevegésetekben" és ezért írunk errõl ennyit....
LujzaKép
Sajna az egységet én sem tudom értelmezni...talán BesztikeKép
BesztiKép
Nincs tipped, hogy mit jelenthet a 3 egység Lujza vérvételi eredményében?
JuditKép
Sok sikert, remélem találsz még ott valakitKép

doris

Doris,
Tokeletesen igazad van, csak neha nem sikerul erosnek lenni. Ennyi az egesz. A nyar nekunk is ujdonsagokat tartogat, remelem. Egyet biztosan, ugyanis koltozunk, a tobbit majd meglatjuk Kép
Puszi
Bella
bella

Sziasztok Lányok!!
Olvasgattalak benneteket már hetek óta, de eddig nem regisztráltattam magam így írni sem tudtam.
Leírom a történetemet mindenki megnyugtatására!
Kb 18 éves korom óta tablettát szedtem (Femodemet ésTriregolt). majd 2000 dec-ben abbahagytam, mert a párommal
kisbabát szerettünk volnaEkkor még nem akartam nagyon terhes lenni, mondván hogy ürüljön ki a sok hormon a szervezetembõl, igy védekeztünk.Egész 2001 május 1-ig rendesen megjött 30-32 napra. Aztán semmi!!!És terhes sem voltam.Nagyon megilyedtem hogy mi a bajom esetleg PCO-szindróma, mert 16 éves koromban is volt hogy 2 havonta menstruáltam és az UH-n azt mondták, hogy lehet hogy PCO.De akkor nem is mondtak mást, azt se hogy ez mit jelent, én meg nem akartam babát és nem is foglalkoztam vele. Utána pedig minden vizsgálat nélkül felírták a fogamzásgátlót!!!!!!!!!
Na mindegy jártam orvosokhoz UH-ra, ahol mondták hogy nincs peteérésem.Végül júlisban kaptam Clostyt és ez meghoztaa mensit. Utána megint semmi szeptemberben. Megint bõgtem hogy újra dokikhoz kell mennem, a régi dokim már a Kaáliba irányított amikor dokit váltottam. Az új pedig elküldött szintén UH-ra, hogy akkor a jövõ hétem megnézi belülrõl is a dolgot (mûtét) amikor ott mondták hogy petezsákot látnak!!!!!!!!!!!!Én voltam a világ legboldogabb embere gondolhatjátok!De vissza kellett menni 10 nap múlva mert kérdõjelesen odaírták azt is hogy missed.ab.De talán éreztem hogy él.Így is lett élt a baba!!Most is jól van, 38 hetesek vagyunk!!
Teljesen megértelek titeket én is rengeteget bõgtem, hogy én aki akar babát nem lehet és akik nem azoknak simán összejön aztán elvetetik vagy megölik. De baromi szerencsém is volt tudom. Tanulság: a barátnõmnek is a tabletta felborította a hormonháztartását és fél évig õ sem menstruált!!De a dokik errõl egy szót sem szólnak amikor a gyógyszert felírják!Nekem is ezt okozott valószínüleg hormonzavart. Tehát május 1-én volt az utolsó mensi és szept. 26-án megfogantam. Jó mi?
Fel a fejjel, ne adjátok fel semmi esetben sem!!Szorítok mindenkinek, puszi
bogarka

Elég zavaros lett, de talán megértitek mit akartam mondani!
bogarka

Bogár Kép
Köszi, küldd, és majd a párommal választunk Kép
Nagyon tetszik amit írtál, bár én is itt tartanék már
Köszi, Judit
judit
Heves

BogárkaKép
Köszi, hogy mindezt leírtadKép Mit is kívánhatnék...? Könnyû szülést, sok-sok tejcit és mégtöbb boldogságot a BabácskáddalKép
BellaKép
Tudom én hidd elKép Épp most telítõdött nálam is a pohár... Viszont egy csomó új célt tûztem/tûztünk ki magunk elé és épp ezek lebegnek (a babu mellettKép ) a szemünk elöttKép Próbálj Te is az új otthonotokra koncentrálni és meglásd, mire kész lesz, szép lesz már jön is a babuKép
Mindenkinek Kellemes hétvégét kívánokKép

doris

Sziasztok Lanyok!

Edus ferje vagyok es a Kedvesem uzenetet szeretnem tolmacsolni Nektek.
"Sziasztok Lanyok!

Ne haragudjatok, hogy sokaig nem irtam!
Sajnos nem voltam netkozelben es nem is leszek meg par napig.
Ket zebras teszt utan, ma voltunk masodszor dokinal.
Az eredmeny: 6.5mm-es edes, pici pocaklako, az ultrahang szerint 6 hetes!!!

Remelem mihamarabb tudok jonni ismet!
Mindenkit puszilok es sok-sok ++++++++++++ energiat kuldok!
Edus"

Lanyok!

En is kivanok Neketek minden jot. Kitartas! A turelem rozsat terem!

Udv!
Krisztian
Edus

Edus es Krisztian!!! Kép Kép Kép

Nagyon nagyon gratulalok nektek!

kamilla
kamilla

Kakukkfu!
Koszonom a biztatast es az 5 honapos torteneted.Kép Nagyon jolesett hogy reagaltal az irasomra!!KépKép A legjobbakat kivanom Neked!!

Doris!
Koszonom a masodik levelet is, majd megy a valasz.Kép

Zsuzsu!Kép
Tenyleg segitenetek? Nagyon meghatodtam azon amit irtal, koszonom.
Ha tenyleg tudtok segiteni es van idotok, energiatok az en bajommal is foglalkozni, akkor nekem csak egy telefonszamra lenne szuksegem, esetleg konkret orvos, ahova be tudok jelentkezni es egyaltalan hajlando az orvos szobaallni velem arra az 1 honapra is. Mert elkepzelheto hogy azt mondjak, hogy ennyi ido nem eleg. Ha pedig megis hajlandoak fogadni, akkor az 1 honap alatt tenyleg van esely a legfobb vizsgalatokat elvegezni. (a menstruaciom meg ugyan beleszolhat)
Szoval esetleg sajat orvosotokat is ha meg meritek kerdezni az en ugyemben, tenyleg nagyon halas lennek Nektek.

bera3!Kép
A hom 37,6 volt, delutan es huvelyben, szoval nem influenza. Azota a hom is esett, hamarosan uj ciklust kezdhetek.Kép

Lujza!
Meg jo hogy erdeklodtem a tuneteid felol, igy megirtad hogy miket iszol.Kép)
Jol tetted hogy kiontotted a malnateat.Kép

Bogar!
Nem szeretnek tolakodo lenni, olvastam hogy valakinek irtal a Shopf-Mereirol. Meg tudnad adni nekem is a tel.szamot?
Probalok minden lehetoseget begyujteni. Koszonom.Kép

Megegyszer koszi mindenkinek
Udv.
Monka
szmonka

Sziasztok!

EdusKép
Nagy-nagy gratula!

ZsuzsuKép
Én majd most fogom kezdeni a 2. Clostis ciklusomat, és a mostaniban nem volt se UH, se vérvétel, majd a következõ végén (22. nap) kell mennem vérvételre, de UH most sem lesz. Az adagolásra azt mondta a doki, hogy elsõ két ciklus 5-10. nap 2×1, 3. ciklus 2×2 és ha ez sem használ akkor áttérünk a Serophenre. Hát nagyon úgy tûnik, hogy orvosa válogatja. Azért én egy kicsit aggódok amiatt, hogy UH-al nem fogjuk követni.

Üdv, Panka

panka

Sziasztok!

Tegnap voltam ujra dokinal, mert ismet verezgetni kezdtem. Az UH szerint 5 het 6 naposra saccolta a terhessegemet, ez jott ki az en szamitgatasom alapjan is. Kép
Viszont az UH vizsgalatnal jol megnyomkodta a hasamat, utana rendesen verezni kezdtem, de kaptam Utrogestan-t, amitol reggelre elmult.
A doki azt mondta, hogy pihenjek sokat, de nem mondta konkretan, hogy fekudjek. Szerintetek fekudjek? Meddig?

Szerdan ujra UH, ha akkor OK minden, akkor talan kicsit megnyugodhatok. De a doki szerint a verzes tovabbra sem tul jo jel.KépKép Es raadasul a dokim most hetfomn utazik el egy hetre, majd az ugyeletest kell megkernem, hogy ultrahangozzon meg.Kép

NA, most megyek vissza az agyikomba. KépKép

Pusszantas,
Gombóc
gombóc

Gombóc!

Feküdj! Ahogy én tapasztaltam a pihi a dokik szájából általában a fekvést jelenti! Azt hogy meddig nem tudom, de minnél tovább birod annál jobb. Meglásd, megéri! Kérdezd meg Gittát, Õ is a szigoru fekvést ajánlaná vérezgetés mellett! Az hogy elmult az jó, de sajnos a 12.hét elõtt mindig fenn áll a veszély! Feküdj amennyit csak birsz, és 1 kg kenyérnél többet a közibõl nem cipelnék a helyedben! Az én párom sem engedett többet az elején. Vigyázz magadra!!!

pusziKép
sasha

Kép
sasha

......
Névtelen

Szia Judit! Én még most írok elõször, idáig csak olvasgattam ezt az oldalt. Láttam, hogy Tidet ajánlotta Neked a Nyírõ Gyula kórház meddõségi központját. Mi is ott kezdtük a párommal a vizsgálatokat, igaz fél év próbálkozás után már elmentünk.Páromnak a spermavizsgálat eredménye az alsó határ alsó harmadát súrolta, az andrológus közölte, hogy szinte meddõ. Nagyon elkeseredtünk, hogy mi vár ránk ezek után. Engem kímélni akart és nem is volt különösebb gond az én eredményeimmel, így õt kezdték el hormontablettákkal kezelni. Andriolt kapott kb. a felét szedte be és közel 2 hónap után teherbe estem, most 10 hetes vagyok. Azt hiszem nem kell ecsetelni mennyire örültünk. Szóval én csak meg akarlak erõsíteni abban, hogy jó döntés a Nyírõ, mert az ország legmodernebb meddõségi központja. Hamar beindulnak az események és nagyon kellemes kultúrált a környezet. Minden vizsgálatot helyben el tudnak végezni, mindenki nagyon kedves. Sok sikert kívánok Nektek és írjál milyen tapasztalatokat szereztél he már voltál ott! Üdv Edit
Névtelen

Kedves Névtelen!!

Nagyon örülök annak, amit a Nyírõrõl írtál!! Én a barátnõm Kismama újságjában olvastam róluk, így döntöttem el, hogy oda fogunk járni, de igazából még senkivel nem "találkoztam" aki már volt ott, és el tudta volna mondani a tapasztalatait. Szóval tök jó, hogy végre hallottam mástól is róluk, és ráadásul jókat.Kép Én is nagyon bízom bennük.
Nagyon-nagyon gratulálok a babához, és boldog babavárást kívánok!Kép

puszi
Tidet
tiddet

Bocsi, most látom csak, hogy aláírtad, úgyhogy a Kedves Névtelen! megszólítás helyett: Kedves Edit!

Tidet
tiddet

Sziasztok Lányok!!!

Azt hiszem én is csak úgy tudom kezdeni mint bárki más: kb. 1 hónapja olvaslak titeket és már lassan elvonókúrára kell mennem, mivel teljesen függõ lettem.
Történetem a következõ: 28 éves vagyok és még fél éve sem gondoltam volna, hogy ez a baba-dolog ennyire elveszi az eszemet. Párom unszolására vágtunk bele a dologba idén februárban. Egy hó Closti szedés után (vizsgálat nélkül) rögtön terhes lettem (nagyon örültünk, ráadásul az egyik barátnõmmel pont egy napon estünk teherbe.) 6 és fél hetesen voltam elõször UH-n, de nem láttak semmit. 2 hét várakozás, újabb +teszt, majd újból UH..., csakhogy aznap reggel elkezdtem vérezni. Irány a doki, 3 nap kórház, mûszeres befejezés. Két hét múlva, pont a kontroll vizsgálat elõtt egy nappal érkezett egy távirat, hogy azonnal menjek vissza, mert fennáll a gyanú, hogy méhen kívüli terhes vagyok. Képzelhetitek hogy megijedtem, rohantam a Klinikára, ahol kiderült, hogy semmi gond csak a szövettanon nem találtak terhességre utaló jeleket.(???)
Azóta eltelt egy hónap, a doki rendes volt azt mondta, hogy júliusban lehet újra próbálkozni, de semmiféle vizsgálatot nem végzett el. (csak a Clostit kell szednem)
Ezért úgy döntöttünk, hogy két szálon futtatjuk az eseményeket: elmentünk Czeizel doktorhoz a Családtervezési Kp.-ba. Már túl vagyunk egy matyivizsgálaton, ami teljesen jó lett és egy kromoszómavizsgálaton, ami elég drága ugyan, de hasznos.(még nincs eredménye). A két doki természetesen teljesen eltérõ állásponton van, mind a várakozási idõt, mind a vizsgálatokat tekintve. Fogalmam sincs kinek higgyek.

Holnapra várom az elsõ menzeszt remélem nem késik sokat. Bár a görbém alapján úgy tûnik már soha nem fog megjönni. Eddig teljesen normális görbéket produkáltam, most meg átlag 36.4, 36.5 körül van, sõt a 12. napon lement 35.9-re.(teljesen kihültem) Szerintetek ez mitõl lehet? (egyébként szájban mérem)

Még egy kérdésem lenne, hátha valaki képben van ebben a témában: úgy néz ki, hogy anyukám a közelmúltban átesett egy hepatitis víruson, ha esetleg én is elkaptam attól elmehetett a baba? Ki tudják mutatni valami vizsgálattal ennyi idõ elteltével?

Köszi, ha válaszoltok, nagyon sokat jelentene, addig is mindenkinek JÓKEDVET, SOK AKCIÓT és BABÁT kívánok!!!

Ui: Most veszem csak észre, hogy lassan kereshetnék egy kiadót aki publikálja a "regényemet", annyit írtam. Ígérem legközelebb rövidebb leszek.

ÜDV MINDENKINEK: Kata
cskata

Vanda!

L.sz. javíts. Ma vagyok sajna 9c 1cn .

Puszi

Nyuszat
nyuszat

Sziasztok Lanyok!

Doris! Bocsika, tenyleg nalam van meg a konyv es a fenymasolat, sajna sosem jutottam hozza hogy lefenymasoljam a melohelyen, mert a fonokomet nem lehet sem megelozni, sem a meloido utan kivarni mig hazamegyKép A masik problema az, hogy a cucc benn van a melohelyen, ahova meg 2 hetig tuti nem megyek. Ha megyek melozni, akkor megbeszelhetnenk egy talit es akkor oda tudnam neked adniKép Jo igy neked?Kép

Egyebkent nem hanyagollak am titeket, mindennap olvasok, de igazabol nincs mirol irnom, igy nem is teszemKép

Gomboc! Gratula, de szerintem fekudj, amennyit csak tudsz. Ez lehet fenyegeto veteles jele is, es az ellen annyit lehet tenni hogy szeded az Utrogestant es fekszel. Remelem minden rendben lesz.

Edus! Nagy gratula nektekKép

Beszti: koszi a tesztasali receptjetKép

Pussssz: orsoly
orsoly

Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek!

Gombóc!
Igen, igaza van Sashának, és mindenkinek! Feküdj, amíg csak bírsz, és utána is! Nekem így utólag iszonyú lelkiismeret furdalásom van, hogy az utolsó héten már nem feküdtem, hanem mászkáltam. Csak azt tudom ajánlani, hogy pihenj! Utána ugysem lesz rá idõd! Kép

Kata, Edit!
Üdv közöttünk, ne maradjatok sokáig! Kép Mielöbbi babásodást kívánok! Kata, a vírusról sajnos nem tudok semmit, de talán majd más.

Edus, Krisztián!
Gratulálok! Kép

Lujza!
Gratulálok! Kép

Nyuszat!
Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Edus és KrisztiánKép
Szívböl gratulálok Nektek.

Gombóc, Kép
Kitartás és harcold ki az orvosodtól, hogy duphastont vagy ultrogestant a terhesség 36. hetéig kapjál!!!! (Erazmusz útmutatása szerint)Szerintem sárgatest elégtelenségröl van szó, föleg, ha a hatására elmúlt a vérzés. És akkor nem lesz gond!!!! Nehogy abbahagyd a gyogyi szedését!!!!! Harcolj, ha az orvos le akarja állítani!!!!!! A gyogyi abbahagyása bevérzéssel járhat!!!!! (Úgyszintén Erazmusz után szabadon)

CsKata,
Örömmel üdvözöllek a körbenKép Remélem Te sem fogsz sokáig itt dekkolni, hanem a frissben kötsz ki hamarosanKép

Ha szájban mérted a 35,5-öt ne aggódj. Hidegebb volt a szobában, fáztál, vagy éppen nyitott szájjal aludtál. A szájban mért hö, mintmár Te is tudod, hiszen 1 hónapja ovlasgatsz minket sz..t sem ér. Bocsika a kifejezésértKép

Cinedit!
Helló! Nincs kedved a friss kismamák topikjába átjönni? Azt hiszem még nem láttalak ottKép

PankaKép
Minden rendben lesz. Használj LH tesztet és tudni fogod mikor lesz péd. HAJRÁÁÁÁÁÁKépKépKép

Szmonka,
Zsuzsut anno én vittem el Dr. Fábiánhoz aki a Margitban dolgozik. A Margit többek között azért jó, mert egy vérvétel eredménye nem 3 hétbe telik, hanem max 1 hétbe. Úgyhogy ha gondolod szívesen segítek Fábián doki elérhetöségét megadni, hacsak Zsuzsu már nem segítettKép

Most megyek fodrászhozKép

Azt hiszem, hogy mozog a gyerek!!! Nem vagyok benne biztos, de mintha éreznémKép Pedig hasam szinte nincs is. Bár az elmúlt négy napban mintha megnött volna egy hajszálnyitKép, vagyis inkább fekve ki tudom tapintani hol van a méh határa és totál hason már nem tudok feküdni. Egyik éjszaka még ment a totális hasonfekvés, másnap már nem, vagy nagyon kényelmetlen!

Pusszancs mindenkinek
Moni
mj

Sziasztok!
Tegnap reggel csináltam egy tesztet (26.nap) és negatív lett Kép. A Gabriel teszttel csináltam, mert a gyógyszertárban azt ajánlották, mert az a beágyazódástól számított 3. napon kimutatja. Nagyon elkeseredtem. Ráadásul pénteken éjszaka görcsölgetett a hasam, meg szombaton is vagy 3X, és tegnap számát sem tudom mennyiszer. Az éjszakát végig tudtam aludni, nem görcsölt. Ma reggel egy kicsit. Tegnap visszaesett 37,2-re, de ma megint 37,3 a hõm. Most akkor szerintetek mi van???? A vérvétel 3 "egységet " kimutatott, tehát mutatott terhességet. Már letettem róla és bõgtem is egy sort.
Lujza
lujza

Szép jó reggelt MindenkinekKép
EdusKép
Szívbõl gratulálok és nagyon boldog 8 hónapot kívánokKép
MonkaKép
Szívesen és írj ha kedved leszKép Péntektõl két hétre szabin leszek ezért csak addig tudok Neked reagálniKép
GombócKép
Drukk-drukkKép A pihenés azt jelenti, hogy végig, folyamatosan feküdj, hidd el megéri. A 12. hét után már fellélegezhetszKép
KataKép
Üdvözöllek és mint minden új csatlakozónak Neked is csak azt kívánom, hogy ne maradj itt sokáigKép A kérdésedre a válaszom az, hogy én a Családtervezési kp. véleményére többet adnék, persze nem vagyok a helyedben. A szájban mért értékek sajnos megbízhatatlanok...
MóniKép
De jó érzés lehet...Kép
OrsolyKép
Köszi, akkor majd nyaralás után térjünk rá vissza OK? Kép
LányokKép
Én ma voltam 24. napi UH-on. Sárgatest látható és a jó oldalamon, vagyis szemre minden rendbenKép A nyh.-ám nem túl vastag 9mm pont mint az elõzõ hónapban. 7 pontos vérvételem volt ma amelynek eredményéért pénteken megyek vissza és akkor egyeztetjük majd, hogy milyen hormonokat kapok ha szükséges a vérvétel alapjánKép Jó nagy lépést tettünk ma elõre és ennek örülök na meg persze kíváncsi vagyok, hogy én milyen gyogyit kapok majdKép

doris

Sziasztok lányok Kép

Lujza Kép
Te most hányadik cn-n vagy? Nem volt egy picit korai az a teszt? Itt már sokszor írták a lányok, hogy az otthoni tesztek néha csak hetekkel késõbb csíkozódnak. Szerintem a hõd jó, a vérvételnél találtak HCG-t, ez mind pozitív tünet. Talán csak még nincs annyi hormon, hogy az otthoni teszt is kimutassa. Türelem Kép (tudom, könnyû ezt másnak mondani...)

Edit Kép
Köszi a bíztató szavakat. Feltétlenül beszámolok majd a fejleményekrõl, bár pénteken, mire telefonálni tudtam, már senki nem vette fel Kép

Judit
judit
Heves

Lujza Kép
Még annyit, hogy szerintem az a 3 nap a beágyazódástól, csak azt jelenti, hogy van akinek már a 3.napon kimutatja.

Doris Kép
Mi az a 7 pontos teszt?
judit
Heves

Lujza!

Elöször is: sokszor és mindenkinek mondjuk, hogy ne csináljon korai tesztet. Azt is mondhatnánk, hogy az "ennyi és annyi napos terhességet kimutat" felirat reklámfogás!!!
Van akinél esetleg bejön, de a nagy átlagban nem. És csak idegesited magadat! Tessék megvárni a legalább 14-16 napos magas hös részt (37 vagy feletti), és csak utána tesztelni othhon. Tudom, hogy izgulsz, de a sirás és idegeskedés többet árt!
Lazits!KépKépKép Ha pocaklakód van, akkor neki az a legjobb! És egyenlöre egy teszt állitja azt, hogy nincs, minden más viszont arra utal, hogy van (labor, magas hö)!KépKép Érdemes a tesztnek hinnni???
Én már elég sok ideje vagyok itt a topicban, és láttam már hasonlót! Volt aki a 31-32. nap körül tesztelt, negativ lett, azt gondolta, hogy nincs pocaklakó, aztán...KépKépKép (talán Pucur volt, ha jól emlékszem, és lassan már talán meg is születik DórijaKépKép).
Fel a fejjel!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Lujza,
Csatlakozom az elöttem szólókhoz.

Beágyazódás után 3 nappal reklám fogás és gondolj csak bele. A beágyazódás peteérés után kb a 10-12. napon történik. Hányadik napon is vagy a pé óta???? Tudom min mész keresztül, de nyugiKépKépKép és ne sírjál mert nincs okod ráKép. A höd pedig egyenesen szuperKép

Puszi,
Moni
mj

Sziasztok Lányok! Jó reggelt!

NinaKép
Drukkolok, hogy a Pároddal minden rendben legyen!Kép

AlexandraKép
Ez a Clostis látászavar egy kicsit nálam is van. Este fény mellett mintha csillagokat láttam volna. (ez most szó szerint értendõKép nem fájt semmim.)

LujzaKép
A teszt még korai volt, szerintem ne szomorkodj, hiszen a hõd nagyon klassz!Kép

JuditKép
Mindenképpen válts orvost. A papírjaidat pedig nyugodtan kérd el, kötelesek kiadni. Ne zavartasd Magad e miatt. Én egyszer mûtét elõtt 1 nappal kértem ki a papírjaimat és átmentem egy másik kórházba, ahol aztán megmûtöttek. (Jó okom volt rá, és örülök, hogy így tettem) Szóval nyugodtan kérd csak ki a papírokat, hiszen szüksége lehet rá az új orvosodnak.

EdusKép KrisztiánKép
Nagy nagy gratula!!!!!KépKépKép

MonkaKép
Nagyon szívesen segítek Neked a szervezésben. Moni már leírta, hogy engem õ vitt el Fábián doktorhoz, és ezért örök hála neki.KépNagyon jó orvos és kedves is. Én nagyon bízom benne. Ha gondolod, megbeszélem vele, hogy nyáron elmennél hozzá.
Esetleg írhatnál egy összefoglalót arról, hogy eddig mik történtek Veled, milyen orvosoknál voltál stb. Én meg odaadnám a dokinak. Küldheted magánba is.
A vérvétel eredménye nagyon hamar megvan, néhány nap, max egy hét.

Matyivizsgálatról:
Lányok! A Schöp-Mérei Kórházban minden nap van ilyen vizsgálat. Akár bejelentés nélkül is lehet menni és 1 napon belül megvan az eredmény! Egy nagyon aranyos idõsebb doktorbácsi van délutánonként. Ha délután mentek, alig vannak és gyorsan megvan minden. Én csak ajánlani tudom.
Kár lenne hosszú heteket várni egy ilyen vizsgálatra, amikor van Bp-en egy intézmény, ahol ingyen és gyorsan megcsinálják!!!!

Monka! Ezt ajánlom Nektek is.

PankaKép
Nem értem, hogy néhány doki miért nem követi nyomon a closti hatását uh-gal. Szerintem fontos lenne, hiszen akkor lehet látni, hogy van e eredménye a gyógyi szedésének vagy nincs. Nem lehetne kérned tõle, hogy vizsgáljon meg uh-gal?

KataKép
Én is üdvözöllek, de kívánom, hogy ne maradj sokáig.

Puszi Mindenkinek. Bocs a hosszú levélért, de Ti vagytok a hibásak Csajok, annyit írtok és muszály mindenre reagálni.KépKépKép

Zsuzsu
zsuzsu

Gombóc!
Én azt mondom feküdj végig, amíg nem stabilizálódik a terhességed, semmi házimunka, csak tisztálkodni kelj fel, meg az utrogestan. Addig olvass, tévézz, és aludj sokat. Próbálj meg nem idegeskedni.

Lujza!
A vérvétellel a Béta HCG-t nézik meg, szerintem az a 3 egység. Ez egy kémiai terhességet jelent, csak akkor kezd el termelõdni ez a horomon. Amikor nekem 300 volt a HCG-m azt mondta a dokim, hogy lehet örülni, mert egyértelmû terhesség, de ne éljem bele magam, mert sok terhesség még e a legelején megszakad (csak a többség nem is tud róla). Vigyázz nagyon magadra, pihengessél, majd a köv. vérvétel többet mond.

Kata!
Milyen hepatitisrõl van szó? A,B,C, E, F, és még nem tudom hány fajta van. Ilyenkor az ÁNTSZ behívja a közvetlen környezetét és ad valamilyen védõoltást (gamma-globulin?) de nem mindegyik fajta hepatitisre van. Viszont van olyan hepatitisz is hogy nem fertõz tovább a beteg, vagy olyan is hogy valaki vírushordozó lesz, nem betegszik meg tõle de fertõzni tud.Nagyon bonyolult. Szóval szerintem édesanyád hepatológusával konzultálj errõl, meg a nõgyogyiddal is.

Bogárka! Edus!
Sok boldogságot nektek! Remélem hamarosan követjük a példádat.
Marcsi

MoniKép
Biztos nagyon klassz érzés volt, mikor megmozdult a pici.Kép
A hasad mérete miatt szerintem ne aggódj, lesz még akkora is, hogy majd aludni se tudsz majd rendesen, csak úgy ha minden oldalról kitámasztod párnákkal (A barátnõmtõl tudom.) KépKépKép
Szóval szerintem használd ki az idõt, amíg jó nagyokat tudsz aludni.

DorisKép
A nyaralás biztos jót fog tenni Nektek. Fõleg, hogy olyan csodaszép helyre utaztok.
Az uh eredményed nagyon jó lett! Én is szeretnék már egy ilyet. Remélem, a Clost segít ebben.
A hõd hogy áll?

GombócKépKépKép
Nagyon sajnálom, hogy ennyit kell aggódnód, de hidd el a pihenés jót fog tenni. Kép Én a Te helyedben jól befészkelném magam az ágyba mindenféle jó könyvekkel meg újságokkal, meg finomságokkal, na meg a TV távirányítójával és jól ellennék egész nap. Ilyet úgyse gyakran tehet az ember.
Drukkolok Neked és puszillak:

Zsuzsu
zsuzsu

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: