[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
SOTE I.KLINIKA - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Lányok mindenütt vannak hibák hiszen emberek vagyunk.
Nehogy Nekem itt egymás torkának essetek......
csak a mi példánkat, rengeteg szülőnek az a véleménye a
Pedagógusok nem érdemlik meg azt a fizetést amit kapnak........
csakhogy én nyolc éve tanítok és a gyerekek sajnos egyre neveletlenebbek és szemtelenebbek és a legborzasztóbb az egészben nem tisztelik azt az ember.de miért....
ezen is elkéne gondolkodni....
pedig én csak egy gyerekkel foglalkozom egyszerre Nekem könnyű de így is van olyan pillanat amikor feladom.
hátmég olyan tanárnak aki a kiskamaszkor kellős közepén 20-30létszámú osztályt tanít.
vagyis probál.....
egészségügyben is vannak rengeteg hiányosságok butaságok figyelmetlenségek de emberek vagyunk
azért tudunk alkalmazkodni és tűrni.
unokatesómnak azt mondta a nődokija most ikerterhessége alatt ne kutakodjon ne olvasson fórumokat.
de miért?
mindenki kíváncsi mindenre és hálás a jó illetve rossz eseményekért.
kicsit megrémisztett Jurem tapasztalatai de bízni kell....
én is bízom egyszer majd a szülők rájönnek nem kéne általánosítani a pedagógusokat.
vannak jók és vannak rosszak illetve gyengébbek.
vannak jó dokik és gyengébbek.
ezért jó a fórum megosztjuk egymás tapasztalatait és problemáit aztán mindenki csinálja ahogy tudja.
Dóri véded a sotét mert hátIstennek Veled ilyen rossz élmény nem fordult elő és mert eüben dolgozol.ez nagyon helyes én csak reménykedem ilyen rossz dolgok kimaradnak és ahogy Jurem írta ha neki se lettek volna rossz tapasztalatai megint itt szülné a babát és az ,megcsak külön pech hogy a barátnőjének is rossz tapasztalatai voltak.
szóval légyszi légyszi........
Te így gondolod Õ úgy gondolja.......
Én meg ezeket gondolom és tutti most mindketten levennétek a fejemet a helyéről
Kép
én nem adom fel......
suezika
ui.bocsánat

KépKép
suezika
 
 


csip
megtaláltam a papírt holnap ha lesz idóm leírom de csak megsúgom holnap febr.23-án
Családközpontú szülészet.a szülési fájdalomcsillapítás a férj részvétea szülésnél.
ez a cím Dr.Bőze Tamás klinikai tanársegéd és Oroszlányné Nemere annamária főmadamhelyettes.az előadó és 16kor kezdődik az 1 emeleten a tanteremben de telefonon kérdezd meg nincs e változás
2 66 05 06
suezika

KépKép
suezika
 
 


Sziasztok!

Látom, zajlik az élet megint...

Mi ma voltunk megint CTG-n. Eszterke jól van, végigbugizta az egészet, úgy néz ki, ő már kitolási szakaszban is rugdalózni fog, ha így haladunk Kép Kép
A méhszáj meg szűk ujjnyira nyitva, úgyhogy lehet, hogy be kéne már pakolnom a kórházi cuccot Kép Kép Kép Kép

Üdv:
Zsuzsa (37+6)

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 

 
 

Suezika,

Ne izgulj, nem fogunk egymásnak esni! Kép Ugyanezt a "kört" már megfutottuk itt pár hónapja, egészségügy, pedagógusok stb., kevés fizetés meg az emberi hozzáállás...
Az a jó, hogy itt minden véleményt le lehet írni, és mivel "odabenn" is olvasgatják a topicot, talán számítanak valamit ezek a vélemények.

Ami a terhesség alatti fórum és egyéb olvasgatást illeti, hát a másodiknál én sem olvastam semmit és tudatosan! Amit tudnom kellett, azt nagyjából tudtam, de a sok rémtörténetet meg nem akartam elolvasni. Csak a 9. hónapban kukkantottam be ide, de addig nehéz volt megállnom a fórumozást, internetezést, de így legalább nem izgultam feleslegesen.

Zsuzsa,

Pakold be azt a cuccot! Kép Most már bármi lehet!

Kópé
Vendég
 


Sziasztok!
Jurem, nagyon sajnálom, ami történt.Kép
Én két gyermekemet szültem a klinikán, de most a harmadikat máshol fogom. Mint már itt korábban említettem, kétszer indította meg a fogadott dokim a szülésemet ügyeleti időben egy napos túlhordással minden különösebb indikáció nélkül. Tágítás amnioszkóppal, burokrepesztés, oxitocin. Csakhogy nehogy miattam be kelljen jönnie esetleg éjszaka, vagy hétvégén. Most a harmadiknál biztosan megint ez a koreográfia várt volna, de a drága fent említett B. doktornő megoldotta a kérdéstKép Tágult agykamrát mért uh-gal (persze közben telefonált, a vizsgálat fél percig sem tartott). Semmilyen infot nem adott a továbbiakkal kapcsolatban, hogy mire számíthatunk. Orvosom sem mondott semmit, két perc alatt elintézett, hogy "kontrollálni kell", ezt ismételgette egyre jobban felemelve a hangját. Mindezt úgy, hogy két gyermekem született nála, 12 évig hozzá jártam, anyukámat is műtötte, és persze elég komoly összeget hagytam nála. Egyetlen biztató mosolyt nem kaptam. Vagy bármilyen információt.
Szerencsére ezután volt erőm váltani, megnézettem a bébi oldalkamráit az ország egyik legjobb ultrahangosával (Hajdu doktornő a Sz. utcai kórházban.) Csodák csodája a gyermek oldalkamrája csknem fél centit "ment össze" egy hét alatt, és azóta is minden kontroll rendben volt.
Azóta jól vagyok, napok múlva szülni fogok, de nem sírom vissza sem a klinikát, sem a fogadott dokimat.
Ja, és én is "egészségügyis" vagyok, (orvostanhallgató), mindkét szülőm, nagynéném, apósom, stb. orvos. Csak mulatni tudok azon, ahogy Angelheart rögtön idefutott védeni a mundér becsületét. Ha nem lenne ez a rosszul értelmezett kritika nélküli összetartás a kedves eü. dolgozók között, nem éreznék a mezei, "nem egészségügyis" kismamák, betegek, hogy az orvosi, eü maffia karmai között vannak. Igenis a hibákat el kell mondani, el kell vállalni!
Szerencsére a környezetemben ugyanezt tapasztalom.
Üdv,
Anilla
anilla
 
 


Suezika.
Nagyon köszönöm az infót,bár a holnapira még lehet,hogy nem tudok elmenni.
Ti voltatok már?Érdemes elmenni?
Legközelebb én is kérek a dokimtól ilyen papírt.
Én még azt sem döntöttem el,hogy válasszak e szülésznőt!
Szerintetek érdemes?
csip
csip
 
 


Lányok,

velem túl sok kivételezés nem volt.És én nem is hírdettem a klinikán,hogy "bocsi,de szomszédban dolgozok".A terhes osztályon eléggé kiakasztott a nővérek buta viselkedése engem is.
Ami a várakozást illeti,minden alkalommal végig vártam a soromat,volt amikor reggel 9-től este 5-ig a klinika vendége voltam.velem sosem kivételezett a dokim,és én emiatt nem is nehezteltem rá.Ugyanolyan páciense voltam/vagyok,mint bárki más.
Hamarosan megyek cytológiára,és már szervezem a fél családot a gyermekmegőrzésre.Tisztában vagyok vele,hogy fél napot megint ott fogok dekkolni...

Anilla,

jó mulatást!
Ki akarja itt a hibákat leplezni,nem elvállalni?!
Amit írtam azt értsd úgy,hogy 11 évig dolgoztam az eü.-ben,de keményen-mielött babázni jöttem. Mellette tanultam nem keveset,gyakorlaton voltam nem kevés helyen.Szóval nem csak a hasamra csaptam és írtam valamit.


Kópé,

persze,hogy nem esünk egymásnak!Pont Veled?!
Mi annál jobban ismerjük egymást...
Azért a 3500-ból sokan vannak ,akik ITT AKARNAK SZÜLNI,mint én is!
Te tudod,hogy lesz@rtak engem is,hogy megtanulok-e szoptatni stb...
De én ezek után is csak ide járnék terh.gondozásra,itt szülnék,és itt érezném magam és magzatom/gyermekem biztonságban!

Zsu,

én már 34 hetesen összepakoltam,ami úgyis kell,mert fostam,nehogy koraszülés legyen...

Dóri
angelheart
 
 


Sziasztok,

Hu latom megy itt az elet...Kép
En mindket oldalt meg tudom erteni.Vedeni nem szandekozom a kilinkat,de amit en leszurtem az az ,hogy akinek nincs problem a terhessegeben,de fontosabb neki a gyerek es sajat maga biztonsaga az ide jon,es nem olyan korházba ahol az alternativ szoba ugyan van,de ha baj van akkor elviszik a babat,es hova mashova ha nem ide.En ezt megelozendo ugy gondoltam,ha netan lenne valami akkor legalab egy epuletben legyek a babaval.Mivel nekem alapbol csaszi lett ,igy meg plane nem hozott lazba az alternativ lehetosegek tarhaza.
Sajnos tenyleg sok aki azert jon ide mert ide tartozik (tobbseguk kisebbseg),vagy azert mert valami genetikai problema miatt ide utaljak.Ezert ez a sok sorbanallas.De nekem soha nem volt problemam senki durvasagaval, (kiveve gyerekagyi noverek es csecsemosok reszerol )
En is tudom hogy olvassak odabent, es bar nem szeretnek altalanositani mert talan volt 1 olyan nover aki ember szamba vett.
De talan jo lenne ha epitoleg hatna a kritika KépKépKép

Katicuska
KitartastKép

Krumplibogar,
Ez nem semmi,en nem ismerem szerencsere ezt az UH-st ,de nem is szandekozom.Engem mindig Paszkanyine vizsglat es vegteleneul kedves es turelmes volt,mindent megmutogatott,megnyugtatott,kerdeseimre valaszolt.Bar lehet azert mert a doki a vizsgaltoknal csak ugy atkuldott hozza,de elotte felhivta hogy megyek most azonnalKép

Jurem
En is ugy tudom hogy a huvelyi UH az elejen pontosabb eredmenyt ad.Nekem csak hasival nezte ka 9.heten es nem lehetett sokat latni (ez meg Nyiroben volt,onnan valtottam idea 20.heten ),ezert elmentem a korzti rendelobe es ott megcsinaltak,de ok is fonotsnak tartottak hogy legyen ezzel is.
Azert erdekelne am hogy ki volt a dokid,plane ham ar ennyi rosszat mondasz rola.Az enem minidg kedves volt,es bar nme mondom hogyo rakt bajolgott,de a lenyeget mindig megbeszeltuk.
Remelem ez a dok ies korhaz hozza neked a hozza fuzott remenyeket.Es bar en is videki vagyok csak 10 eve elek itt,de ha ott maradtam volna sem szulnek videki kis korhazban az tuti.

Kope
Mely egyetertes veled, en si szavaznek arra hogy legyen fietos szoba,es akkor nincs kivetelezes.Szerinem azert nincs mert nincs ra helyKép
En forumoztam vegig a terhesseg alatt,de valahogy nem erdekeltek mas torteneti,es nme is szabad ilyennel foglalkozni.Csak pozitivan azzal hogy a mi babankkal minden rendben leszKép
Szerintem sem vihar ez itt mert mivel joban vagyunk a msaik velemenyet is figyelembe vesszukKépKép

Pusza
kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok csajok!
Tegnap már nem volt módomban tovább kifejteni mondanivalómat. De ezt most megteszem. Úgy látszik Dóri sem értett meg igazán. Nekem nem azzal volt problémám, hogy bennt kellett feküdnöm 2,5 hónapig. Igen biztosan volt valami oka, mégpedig az, hogy kevesebb magzatvizet mértek. Az igazi problémám egyikét az adja, hogy könyörgöm, miért nem adtak erre választ? Titok? Ja és miért nem tüntették fel a zárójelentésen? Az számomra nem válasz, hogy talán ezért, vagy azért. Ha csak egyetlenegyszer egyetlen doki azt mondta volna, hogy konkétan ez vagy az, én maximálisan elfogadom azt. Bekerülök 29.hetesen egy teljesen ismeretlen közegbe, és azzal fogad a főnővér, hogy: " Ugye tisztában van azzal, hogy bármelyik pillanatban megszülhet?, remélem úgy is pakolt össze." Én nem ezt vártam, hanem azt, hogy megnyugtassanak. Mondta volna, hogy nem lesz semmi baj, most kivizsgálnak, hogy mi a probléma, de ne ijedjek meg stb... Egy másik dolog. Igazából én nem a fogadott orvosomat bántottam. Csak az idő folyamán rájöttem, hogy nem biztos, hogy jó választás volt. Én úgy gondolom, hogy ez egy olyan fórum, ahol nem csak a pozitív tapasztalatokat, de a negatívakat is osszuk meg egymással. Sajnos Nekem főleg a negatívak jutottak. Én azt sem tudtam megérteni, hogy ha egyszer mindent rendben találtak, akkor miért kellett 10 nappal korábban megindítani a szülést, valójában addig sem csináltak velem semmit, azon kívül, hogy mindennap az NST (CTG) vizsgálatot meg kellett csinálni, és mérték a víz mennyiségét.( Ha pedig erre rákérdeztem, hogy elég-e a vízmennyiség, mindig azt mondták, igen).Szerintem még a kislányom sem volt felkészülve arra, hogy világra jöjjön. Ha már ilyen viszonylag hosszabb időn keresztül a klinikán voltam,akkor már nem lett volna mindegy ha megvárják a kiírt időpontot, vagy csak gondolunk egyet aztán már úgyis minden mindegy. Ha pedig már így is döntöttek, akkor miért hagytak magamra a vajúdás alatt? Miért kellett ennek így történnie. Valahogy nem ezt vártam.
Tudjátok a 8 év alatt egyszer láttam nem sírni, hanem zokogni a férjemet. Ez akkor volt, akkor, amikor a kislányunk megszületett. Õ azonnal utánna ment a PIC-re. Látta, ahogy oxigént kap, ahogy infúziót kötnek be neki és csövek között fekszik az az apróság. Egész éjjel imádkozott, mert így utóbb elmondta, azt hitte, hogy nem fog megmaradni. Én úgy terveztem, hogy megszületik, úgy ahogy annak rendje-módja van, és örülünk Neki, a karjaimba foghatom. És akkor még csak nem is láthattam.
A másik ami felháborított, egy újszülött babát, amikor tudják, nagyon jól tudják, hogy milyenek voltak a születési körülmények, nem vizsgálnak meg alaposan és kiengednek úgy, hogy 2 baktérium is van a szervezetében? Ja, ezt pedig egy vidéki kórházban vették észre, érdekes. Még lehúztam 2 hetet, amig kikezelték. Nekem ez már túl sok volt.
Én mindenkinek azt kívánom, hogy soha, de soha nem ismerjétek meg ezeket az érzéseket.
Nem tudhatom, hogy most nem lesz-e ilyen problémám. De azt viszont tudom, hogy ha ez bekövetkezik, addig megyek, amíg elfogadható választ nem kapok.

Dóri! Soha ne alacsonyíts le egy vidéki kórházat! Ott is dolgozhatnak jól képzett orvosok. Special akihez most én járok, feljár a SOTE-ra is. Õ egy nagyon elismert doki. A másik dolog, hogy kinézetre sem lehet összehasonlítani a két kórházat. Ahol most fogok szülni, egy 6 éve épült gyönyörű, márványbelsejű, tiszta, jól felszerelt kórház. Van úgy, hogy egy nap 35-40 gyerek is születik. Itt is van már a legújabb ultrahang, szobánként mikrohullámú sütő, hűtőszekrény, televízió. Az alapítványi pedig csúcsmodern. Ha most azt mondom, hogy a SOTE-n volt olyan,hogy valamikor még tiszta ágyneműt sem tudtak adni, elhiszed? Pedig így volt. Amikor pedig lekerültem a gyerekágyra, hát a huzatos folyosóra ki lehetett vinni a pici babákat ugye? Itt ki sem engedik, üvegfalakon keresztül megmutatják. De ott kire hagytad volna? Be sem veszik. Császáros voltam. Nemhogy a gyereket ellátni, de még megmozdulni sem tudtam másnap. Mégis végig mellettem volt. Engem nagyon megviselt az egész. Szerettem volna 3-4 óra hosszára beadni a picit a nővéreknek, mert nagyon ki voltam fáradva. Én aludni nem tudtam a megszületése után. A nővérek elutasítottak, hogy mit képzelek, otthon kire fogom hagyni? Erről is ennyit. Itt ahol most szülni fogok, ha valaki császáros, 2 napig csak szoptatásra viszik ki, mert nem szabad kinnt hagyni a babát császáros anyukánál. Én már érdeklődtem, van itt is negatív tapasztalat, nehogy azt hidd,mint mindenhol de eddig még többnyire csak pozitív tapasztalatokat hallottam. Ez nem egy "vidéki kis" kórház!!!! Félre ne érts (értsetek) én most nem akarom happyzni ezt a kórházat, az élet kiszámíthatatlan, és lehet hogy egyszer mégis arra fogok kényszerülni, hogy a klinikára kell menjenek. Lehet, hogy még mindig frissen él bennen az egész történet, és erőt kellene venni magamon, hogy megpróbáljam elfelejteni és visszagondolni úgy, hogy nem is volt olyan ez olyan borzasztó, már csak a születendő babám miatt is. De nagyon nehéz, és most rengeteget parázok.

Egyébként pedig eü-s dolgozó párti vagyok, mert a családomban nagyon sokan dolgoznak az eü-ben.

A B.doktornőről pedig annyit, hogy nemcsak én vagyok egyedül, aki ilyen véleménnyel van róla.

Kép

Kép
jurem
 
 


Sziasztok!

Klinika-téma: Én azt gondolom, hogy problémák mindenhol vannak, kivéve talán a Telki magánkórházat, de azt ki tudja megfizetni, aki átlagember? Kép

Nekem elég vegyesek a tapasztalataim a klinikával kapcsolatban. Az orvosomról (Fekete doktor) csak jót tudok mondan ezeddig, egy tündér az a pasi, hihetetlen, mennyire lelkiismeretes, pedig 15 hetesen kerültem hozzá félúton, a Nyírőből utaltak át, nem itt kezdtem a témát.

Jurem: Érdekes pl, nekem pont Hajdú doktornő miatt jöttem el egyszer sírva a klinikáról, akivel te pedig meg voltál elégedve, mert annyira pokróc volt, hogy el nem tudom mondani. Akármennyire is jó szakember, kulturált viselkedést senki nem tanított neki úgy tűnik.

Szerintem mint mindenhol itt is vannak pozitív meg negatív dolgok, ez tök változó..

Üdv:
Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Szerintem száz szónak is egy a vége. Hibákat mindenhol követnek el, senki sem makulátlan. Most éppen úgy gondolom, hogy máshol próbálkozom, legalább lesz összehasonlítási alapom, ezért pedig nem lehet engem sem elítélni. Szerintem túl nagy reményeket fűztem a klinikához, az orvosokhoz, aztán koppantam. De hát az ugyanúgy itt is előfordulhat. Nehogy azt gondoljátok, hogy most nem félek. Aki már egyszer megégette magát, az nagyon fél mégegyszer, hogy tűzbe esik. De ez nem is lehet vitatéma, mindenki a maga igazáért fog kiállni.Mindenesetre jó kis kavalkádot indítottam el, úgyhogy valami jó kis témát kell legközelebb feldobnom.

K.Zsuzsa!
Neked is igazad van. Lehet, hogy azért vagyok elfogult Hajdú d.nővel szemben, mert valójában megmentette a kicsim életét. De ugyanígy vagyok Rigóval, aki még akkor adjunktus volt, de Õt is nagyon szerettem. Vagy például a Vass doki, nahát Õ is jó figura. Ott van még? Akkor még aktívan részt vett a lombikprogramban.

Kép

Kép
jurem
 
 


Jurem,

Most már tényleg írd meg lécci privátban, hogy ki volt a dokid, nagyon kiváncsi vagyok...

Nem lehet összehasonlítani egy olyan ember tapasztalatait akinél minden rendben ment a szülés körül (mint Dóri - persze tudom, hogy nehéz szülés volt) egy olyannal akinél ilyen izgalmak jöttek közbe (Jurem). Ez egy olyan idegállapot, amit csak az ért meg, aki már átélte.

Jómagam mindkettőt megtapasztaltam, és bár ugyanaz a kórház, ugyanaz a személyi állomány, mégis a két szülés (műtét) ég és föld! Tökéletesen meg tudom érteni azt a lelkiállapotot, amit a kislányod születése után éreztél (éreztetek), nekem az első gyerek születése és az azt követő napok életem legrémesebb napjai voltak. A másodiknál minden gyönyörűen ment, persze rutinosabb is voltam, és egyátalán nem éreztem olyan szörnyűnek azt a pár benti napot, sőt! Igaz, hogy a terhesség alatt nem volt problémám, a klinikán meg ami idegesített az "csak" a várakozás, majd, hogy rohamtempóban elintéztek.

Én pont azért vállalkoztam minden rossz élmény ellenére, hogy itt szüljek másodjára, mert pont a gyors és szakszerű beavatkozás volt az, ami megmentette a gyereket. Azt el sem képzelem mi lett volna, ha nem itt történik mindez...

Jurem, mivel a következő is valószínűleg császár lesz, nem lesz semmi gond a baba körül, nem kell izgulni, hidd el, nagyon szép élmény lesz, akárhol is születik! Kép

(Zsuzsa, szerintem ez nem ua. a Hajdú drnő)

Kópé
Vendég
 


Csip
márc.2 gyermekágyas időszak higiénéje.csAláddá szerveződés korai időszaka.
márc 9 a korai gyermek anya-apa kapcsolat és kommunikácio
újszülött kórházi és otthoni ellátása csecsemő gondozása.
márc 16 terhesség és szülés lélektana a szülőszerep
márc 23 konzultácio filmvetítés
mindig 16 orakor kezdődnek az előadások.
ez a március én áprilisba fogom elkezdeni
suezika

KépKép
suezika
 
 


Lányok
hétvégére mindig eltűnik mindenki és a nagy kavarodásban szeretném mégegyszer megkérdezni
az uhról automatikusan adnak képet vagy kérni kell és ha kérek az pénzbe kerül vagy ingyé is kapok egyet.
köszi suezika

KépKép
suezika
 
 


Suezika,

Tavaly 500 Ft volt egy kép, ha jól emlékszem. Mielőtt mész UH-ra, a betegfelvételen (bejárattól jobbra) kell befizetni, kapsz egy nmyugtát, és azért cserébe majd a képet. Az UH-snak előre szólj, h kérsz majd képet.

Kópé
Vendég
 


Helló Skálakópé!

Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy én nem haragszom a dokira, és igazából nem ítélem el, csak szerintem mindannyian úgy vagyunk vele, hogy ha már egyszer orvost fogadok (fogadunk), akkor álljon mellettem, mert nem azért rakom le mellette a voksot, hogy cserben hagyjon, hanem azért mert megbízom benne, és fontos az, ha valami problémám van, bármikor tudjak rá számítani. Ha ez nem így lenne, akkor miért van fogadott orvosra szükség? Igazából amikor bekerültem az osztályra, be-bejött, de az is megfordult a fejemben, hogy lehet hogy háttérbe szorították. Szóval nem tudom. Azért nem akarom kiadni a nevét, mert minezektől függetlenül nem tudok rá haragudni, természetemből adódóan nem is vagyok haragtartó. Volt ami volt, a végén elnézést kért, a férjemtől még inkább. Mert az történt, hogy amikor megcsászározott, ugye behívták, a férjemhez odament, hogy gratuláljon és férjem egy kicsit kiosztotta. Igazából látszott rajta, hogy nagyon bántja az egész. Csak leült a műtőbe és nézett maga elé. Állítólag, szobatársaimtól hallottam azután, hogy Rigó doki is nagyon kiverte a dilit az esetért.
Tudom, hogy nagyon kíváncsi vagy. Én is az lennék. De inkább megtartom magamnak. Talán egyszer majd elküldöm Neked, ha megadod az E-mail címedet. Amúgy nagyon édi a babád. Azért a te történetedre is kíváncsi lennék.

Kép

Kép
jurem
 
 


Suezika,

Köszi,kedves vagy,hogy elküldted a témákat.
Az UH-ról a kép idén is 500 Ft-ba kerül.
Ha bemész,rögtön szólj,hogy szeretnél képet,mert nekem a legutóbb (későn szóltam) alig látszott rajta a kicsi, mert egyfolytában mocorgott.
Azt mondta az UH-s,hogy az elején a babócák még nyugodtabbak és a képet akkor készítik.
Én eddig mindig UH után fizettem (betegfelvételen ill.legutóbb a portás bácsinakKép és a számlát kellett visszavinnem,akkor kaptam meg a képet és a kék könyvemet.
Hanyadik hétben vagy?
csip
csip
 
 


Kópé
köszi az infót.
majd körbenézek mert az uh-s ajtóra emlékszem csak semmi betegfelvételről.....
vagyis most jut eszembe van egy olyan ajtó de a mellette lévőbe a műtéti bemutatók vannak és az uh a folyosó legvégén van a lépcső mellett.
nemtudom lehet hogy most nem ott van az uh ahol tavaly volt de majd ha a többiek esetleg nem írnak akkor kinyitom a számat és az ottani kismamáktól megkérdezem hátha akkor ssegíteni tudnak de azért nagyon köszönöm
suezika

KépKép
suezika
 
 


hu ez gyors volt.....
Csip Neked is köszi
még csak sajna a 11+4 nagyon lassan telnek a hetek pörgetném az időt hogy legyen már egy kis pocak és érezzem a mocorgást
Kép
suezika

KépKép
suezika
 
 


Jurem,

még egyszer leírom, hogy mit érzek ellentmondásosnak a hozzászólásaidban. Azt írod, hogy Hajdú dr-nő mentette meg babád életét és hogy ő mennyire aranyos, fantasztikus. (ez így is van egyébként) De aztán szidod a klinikát, hogy kiadták a gyereket ilyen állapotban. Nem értem, az én kisbabám is a PIC-en volt 24 óráig, és amikor eljöttünk, Hajdú drnő adott zárót a babáról. A te gyerekedről is kell lennie ilyen zárónak. Gondolod, hogy elnézne valamit a drnő? Kétlem.
És én azt sem értem, hogy hogy létezhet, hogy nem tudod miért vagy bent hónapokig a klinikán.
Jurem! Hát a saját testedről, a saját babádról, a saját életedről van szó! És nem tudod kideríteni hogy mi van önmagaddal????? Velem ez nem fordulhatna elő. Kizárt, hogy pláne 2,5 hónap alatt ne járnék utána. Egyszerűen képtelenség.


Anilla,
jól leszúrtad Dórit, pedig szerintem sem olyan "kacagtató" amit írt. Te orvostanhallgató vagy. Nyilván nagyon jól belelátsz az eü.-be. És fel vagy háborodva, hogy megindították a szülésedet. Akkor miért választottad másodszorra is ugyanazt az orvos? Ha nem vagy megelégedve, elköveted ugyanazt a hibát újra??? Melyik embertípus tanul a saját kárán?


Katus
Vendég
 


Katus,

Szerintem nem ilyen egyértelmű a helyzet: a PIC és az általános újszülött-osztály között, mintha nem lenne meg a teljes összhang. Ezt most legutóbb a sógornőm szülésénél is tapasztaltam. Amint a baba kikerül a PIC-ről, már nem az ő felelősségi körük, hanem a "lentieké". Most nem tudtam megnézni a mi zárónkat, de szerintem azt sem a Hajdú drnő írta alá, bár tény, hogy az intenzíven történtekről is bőven volt benne szó.
A sárgaság gondolom már akkor jött elő, amikor a baba nem az intenzíven volt, akkor meg már nem a Hajdú doktornőéknek kellett volna felfigyelni rá, mert addigra a Lipták drnő (ált. újszülött oszt.) "paciense" volt. Elég sz@r egy rendszer!

Ami a baktériumokat illeti, arról is volt már itt szó, hogy ha nincs gyanú, akkor nem is szűrik az összes újszülöttet. És ez elég nagy baj! Kép Legalább aki az intenzívre kerül, annál mindenképpen szűrni kellene.

Kópé
Vendég
 


Jurem,

pont ezt írtam Neked,csak szerintem átsiklottál rajta,hogy én nem nézem le a vidéki kórházakat!!!!
Az lehet,hogy 6 éve épült,ahova most jársz,de a klinika meg egy száz éves épület,és folyamatosan kell újítgatni,és az épület adottságából a lehető legjobbat kihozni.
Én voltam itt gyakorlaton 14 éve,hááát...Azóta Papp prof.-nak köszönhetően gyökeres változásokon ment át a klinika,természetesen jó irányban.
Azért szülnek itt is "hírességek" és nejeik a sok "proli",meg az "átirányított" kismami mellett.Természetesen,mert a klinikát választják.
Amikor én szültem,mellettem szült a Süveges Gergő felesége,itt szült a Kovács Lázár felesége,és itt fogja szülni a második babáját Bartha Sylviánk is...Nekik megfelel a klinika.Ja,és a Süvegesné sem egy ágyasban volt!!!

Katus,

egyetértünk!Kép

Dóri
angelheart
 
 


sziasztok,
jurem bele olvastam az előző írásaidba és sajnálom ami veled történt, remélem én szerencsésebb leszek. egyébként én is gondolkodtam azon, hogy esetleg vidéki kórházba menjek e (székesfehérváron laktam 2004. júniusáig) de aztán mégis csak bp mellett döntöttem.
sajna az eü-ben nagyon különböző emberek dolgoznak vannak rendesek (már szinte meglepő ha ilyenekkel talizunk) és vannak durva típusú emberek...
tavaly augusztus végén műtötték az orromat (orrsövény stb )a honvédba és olyan kiszolgáltatottnak éreztem magam, hogy utána el is ment a kedvem a baba tervezésről, pedig mar alig vártam, hogy utána próbálkozhassunk...
suezika aleírás alapján ő ultrahangozott téged, tehát nem kell félnedKép
kumpibogar
 
 


Kumpibogar,

Honvéd kh.:Kép
angelheart
 
 


Macskavati,
talán valóban durva voltam, hogy a "mulattam" igét használtam Angelheart beírásával kapcsolatban. Inkább úgy módosítanék, hogy vártam az ilyen jellegű hozzászólást tartalomtól függetlenül.
A hüvelyi ultrahang természetesen szükséges, mint ahogy a vizsgálat is, ez nem kérdés.
Azért mentem vissza másodszor (birka módra) az orvosomhoz, mert szakmailag nagyon sokra tartottam, szerettem a klinika által nyújtott biztonságot (PIC), és naív módon azt hittem, hogy nem ismétlődik meg pontról pontra ugyanaz, mint 10 évvel ezelőtt. Az is jól esett volna, ha beavat terveibe és nem játssza el ugyanazt a béna amnioszkópos trükköt,hanem közli, hogy márpedig indítsunk.
Ez persze már mindegy, nem is tudom, miért olvasom még néha ezt a topikot, biztosan a nosztalgia miattKép
Jó szülést/babázást/etc.
Anilla
anilla
 
 


Ja, és számomra nem meggyőző, hogy ezek a kis celebek itt szülnek, de ez már az én bajom!Kép
anilla
 
 


Kedves Anilla!

Hogy őszínte legyek,én is lesz@rom,hogy kik szülnek a klinikán,kik nem az ilyen nagy "sztárok" közül.
Amiért ezt írtam -többek között- azért tettem,mert Jurem leírta azt,hogy hogy ő nem kevés pénzt hagyott ott az orvosának,mégsem kapott tőle megfelelő tájékoztatást,nem viselkedett vele úgy,ahogy (cserébe?) azt elvárta volna.
Ezek a "híres" emberkék gondolom nem kevés paraszolvenciát adnak orvosuknak,és megfelelő ellátást kapnak.
Akkor ezek szerint valóban nem azon múlik,hogy mennyi pénzt adunk a dokinak,mint ahogy azt nagyon sokan gondolják!
angelheart
 
 


Ildikém(Macskási),

Veletek mi újság??
angelheart
 
 


Helló csajok!

Macskavati!
Én nem a klinikát szidom, csak véleményt alkottam!!!!! Hidd el,sokkal jobb érzés lett volna, ha csak pusztán jó dolgokat írhatok le.Ha elolvastad volna, az előzőekben már leírtam, hogy soha nem lehet tudni mit hoz az élet, lehetséges hogy még egyszer ráleszek szorulva a klinikára. Ezt senki sem tudhatja!!!!!! Tudod, amikor megtudtam, hogy babát várok, egyáltalán nem utasítottam el a klinikát. Úgy gondoltam, hogy hibát mindenhol követnek el, talán a második babámat is itt kellene megszülnöm, csak éppen más orvosnál. (Pedig amikor "megszültem" nagyon dühös voltam, alig vártam, hogy kilépjek az ajtón.) Az első terhességem ilyen volt, a második lehet, hogy más lesz. Ha ez így lett volna, én azt az orvost is tájékoztattam volna a történtekről. Csak éppen a férjem volt az, aki nem engedte, hogy még egyszer itt szüljek. Lehet, hogy azért, mert tavaly májusban az egyik jó ismerősünk is itt szült,sőt évek óta ide járt, és nála is jól el....... a dolgokat.Neki pont dr.Csabay volt az orvosa. Õ nyiltan ki is akadt, még ott a klinikán. Ha pedig azt gondolod, hogy nem jártam (volna) utánna, nagyon nagyot tévedsz. Találgatásokat kaptam, nem megfelelő választ!!!!!! Pont ez a gond. Ha valami konkrét problémám lett volna, nem gondolod, hogy ezt a zárójelentésen is fel kellett volna tüntetni???Nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy mindegyik doki mást és mást mondott. Az egyik azt mondta, hogy hát lehet hogy egy felszálló fertőzés miatt megrepedt a burok, de hát ez nem biztos, valaki pedig egyszerűen csak megvonta a válát, hát több oka is lehet. Na köszönöm.Én azt is leírtam, hogy igazából nem ez volt a problémám, hogy Nekem bennt kellett feküdnöm!!!!! A vége, de az nagyon.Ha rám úgy odafigyelnek, ahogy kellett volna, és végrehajták Rigó utasításait, én biztos vagyok benne, hogy legkésőbb délutánra megszülök. És ez is rendszerbeli hiba. Ha egyszer a papírra, amivel leküldött, ráírja, hogy burokrepesztés, fájáserősítő infúzió, akkor miért nem úgy hajtották végre? Na látod ezt sem értem. De ezt csak az tudja megérteni, aki már ilyen, vagy hasonló eseten már átesett. Örülj, és nagyon örülj annak, hogy nem volt ilyen problémád és a szülésed is rendben zajlott le. Velem az is a baj, hogy nagyon lelkis vagyok. Én túl sok mindent láttam ott, és sokat tapasztaltam. Lehet, hogy az én esetem is teljesen normális az orvosoknak, csak Nekem estek rosszul a dolgok.
Tudod, amikor bennt vagy és azon izgulsz, hogy minden rendben menjen, hogy mindentől függetlenül időben, egészségesen szülessen meg a várva várt, ráadásul első kisbabád, és a melletted lévő ágyon a szobatársadnak,- akikkel már annyira összenőttél- 30. hetesen elmegy a magzatvize, és annyira megijed és sír, vele együtt mi is..... Annyi mindent tudnék még Neked mesélni..........Na tudod, ezek a megrázó dolgok. Ha visszagondolok, ezekhez még az én problémám is pici pont. Egyébként nem Hajdú doktornő adta ki a gyereket. A PIC és a újszülöttosztály nem egy és ugyanaz. Pontosan Lipták doktornő volt az, aki kiengedte.
Ebben Skálakópénak van igaza.

Angelheart!

Akkor a hírességek mellett én már nem is vagyok ember. Csak azért, mert nap mint nap arcukat adják itt-ott, kivételezni kell velük? Valahol azonban a probléma gyökere nem itt kezdődik. Szerintem elég szomorú, hogy egy ilyen eseménynél, mint a gyerekszületés pénzt várnak, sőt már kérnek is el az orvosok. Ez minden orvosra kivétel nélkül aki létezik a világon, jellemző. Bár tisztelet a kivételnek. A kivételekből pedig nagyon kevesen vannak. De sajnos ezt nagyon sokan elvárják. Mire a baba megszületik észre sem vesszük és már több tízezer (százezer) forint kirepül a zsebünkből.Azért ez eléggé elkeserítő. Ha pedig nincs fogadott orvosod, vagy éppen olyan akihez rendszeresen jársz (Õk is előbb utóbb elvárják a pénzt)nem is figyelnek rád, sőt egyáltalán nem.
Egyébként látod? Ha jól értelmeztem, Neked pontosan a Honvéd kórházról vannak negatív tapasztalataid. Ez ilyen dolog. Sajnálom, hogy éppen a SOTE-n éltem át kellemetlen élményeket.
Egyébként meg nem csorbítom a hírét. Sőt mivel két-három barátnőm sem esett teherbe, oda irányítottam Õket. Erről is ennyit.

Én nem szidok senkit, szó sincs róla, csak negatív tapasztalatokat is leírok!!!!!
Ez mindenhol van!!!!! A Papp professzort pedig egy nagyon nagytudású és szimpatikus embernek tartom, annak ellenére, hogy "húsvétra már haza is küldött!" Biztosan tudják, hogy mit csinálnak, ebben én egy percig sem kételkedem. Csak sokszor úgy éreztem, hogy kísérleti alany vagyok. Hát ennyi. Nem kérem, hogy a helyzetembe gondoljátok bele magatokat, de ha ezt bármelyikőtök is átélte volna, másképpen látnátok bizonyos dolgokat.

Kép

Kép
jurem
 
 


Ja, és még valami! Engem nem jogosít fel semmi arra, hogy valótlan dolgokat állítsak, mert ez nagyon etikátlan, utolsó és aljas dolog lenne bárkivel szemben. Csak az átélt tapasztalatokat és sokszor a tényeket írtam le. Ezzel én senkit nem szeretnék megbántani.

De mostmár tényleg valami kellemesebb témánk is akadhatna!

Kép

Kép
jurem
 
 


Jurem,

Bár nem feladatom senkit védelmembe venni, pláne az átélt szenvedéseinket összehasonlítani, de ha valaki, hát Katus (Macskavati) átesett már hasoló helyzeten!

Persze azzal egyet értek, hogy minden véleménynek helye van itt a fórumon, és senki se vegye személyes sértésnek, ha leírjuk a tapasztalatainkat, véleményünket.

Kópé
Vendég
 


sziasztok!

régebben a klinikára jártam és most mivel problémám van gondoltam megint odamennék.
Viszont az orvost, akihez jártam nem lehet elérni. gondoltam elmegyek a nőgyógy. ambulanciára.
Hát rosszul tettem, annyian voltak, hogy estére sem tudtam volna sorrakerülni. Ezen teljesen kiakadtam, de főleg azon, hogy jönnek egyre a pofátlan nők, "csak ezt akarom megkérdezni, meg csak azt..." és simán bemennek mindenki előtt.
aki meg normálisan vár a sorára, az meg soha nem kerül sorra!! Fél óra alatt 4 ilyen nő ment be! Ez már mindennek a teteje, olyan ideges voltam, hoyg meg se tudom mondani.

Úgyhogy elmentem a kerületi rendelőbe, ahol persze jól lerázott az orvos, úgyhogy még mindig nem tudom hova menjek, pedig már két hete menstruálok :-((
Online "szakértőként" tudtok valamit mondani rá?
Köszi
Ors
mamma21
 
 


Sziasztok!

Belesek mielőtt "végleg" eltűnök.
Úgy fest, hogy legkésőbb jövő hét csütörtökön már babánk lesz Kép
Tegnap egész nap nem gyengén görcsöltem, de igazából elég rendszertelen volt. Délután amúgy is mentünk szülőszoba-látogatásra, gondoltam, ha már ott vagyok, megnézetem magam az ügyeletessel, mi az ábra.
Vagy 3 órát lógtam a CTG-n, középerős, elég sűrű, de tök rendszertelen fájásokat mutatott a gép.
Aztán egy idő után bealudt Eszterke, majdnem teljesen elmúltak a görcsök, akkor felvettek és felküldtek a terhesosztályra, hogy na majd holnap meglátjuk, most menjen fel.

Ma meg az lett, hogy hétvégére kiengedtek, vasárnap 5-re kell visszamenjek. Ha jövő hét csütörtökig nem indul be a szülés, akkor csütörtökön császár mindenképp. Szóval ha vasárnap visszamegyek, már csak babával jövök haza Kép

A terhesosztály tiszta és korrekt, arra viszont baromi kíváncsi lennék, hogy a nővérkék mi a frászkarikát csinálnak egész nap, mert hogy dolgozni egyet sem láttam az ebédosztást nem számítva, az tuti.
Egy qrva vért nem képesek levenni a kórteremben, a másodikra kell felmennünk hálóingben, köntösben másfél órát tömegelni, hogy a laborosok méltóztassanak végre velünk is foglalkozni.. Utcáról bejött emberek és két görcs között..
Lázmérőt otthonról kell vinni, CTG-t meg magunknak kell csinálni.. Már ha egyáltalán működik, mert ma éppenséggel betyart a mobil-CTG... Szóltam a nővérnek, ő meg nagy szájhuzogatva duzzogva jött segíteni, mondja, hogy nyomja oda jobban, holott szerencsétlen szobatársam már lassan a gyereket is kinyomta magából, de ez senkit nem zavart..

Na mindegy. A dokik rendesek voltak mind, és a szülésznők is lenn a szülőszobán, csak a terhesosztályos nővérekkel van problémám, de velük csak az van..

Még jelentkezem, mielőtt vasárnap bevonulok végleg.

Puszi mindenkinek:
Zsuzsa és Eszterke Kép (38+1)

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Na, végre feléledt a topik! Bár jobb lenne valami kellemesebb, vidám téma!
Én hetek óta most vagyok először jókedvű, de nem írom le miért, mert nem akarok előre inni a medve bőrére... Hérfőn mindent megtudok és beavatlak titeket!
Szóval: optimizmus, vidámság, hiszen babát vártok!! Tök jó!! Kép

Zsuzsa+ Eszter: csak ügyesen!!! Kép
Csüt. megyek UHra, majd megérdeklődöm ott vagy-e.
Meglátogathatlak? (ha épp nem szülsz)
Nem akarok tolakodó lenni...
katicuska
 
 


Katicuska:
Persze, nyugodtan, nem vagy tolakodó.
Ha éppen nem leszek műtőben, ha nem indul meg a szülés, akkor csütörtökön lesz program-császárom. Nem tudom sajn, mikor hol leszek csütörtökön, de ha megtalálsz, örülnék Neked Kép
Kis Zsuzsanna a teljes nevem, így keress Kép

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Sziasztok!



Jurem,

én részemről lezártam a témát.Te itt szültél kettőt,többet nem szándékozol itt szülni.Nem érdemes vitatkozni.
Folytathatnám,de nincs értelme!


Zsuzsa,

látod!Én is pont ezt írtam,hogy a terhes osztály nővérkéin néha igen csak kiakadtam.Fú...,volt amelyik tudta,hogy mit is dolgozgatok,ha éppen nem várok babát,de sík hülyének(nem laikusnak!)nézett így is.Na,mindegy.Jobb a békesség,én nem patáriáztam.
Valóban én sem nagyon láttam mást,mint kaja osztás,de sokszor tanulókkal együtt ment ez is.Néha jöttek gysz.-t,inf.-t adni,ágyat húzni...
Gondolom kell adminisztrálniuk is,na de azért az már csak nem tesz ki egy egész műszakot?!
Azért elgondolkodtam ám,amíg bent feküdtem,hogy egy ottani nővérkét/szülésznőt be kéne dobni egy-két napra olyan műtőbe,ahol én dolgoztam...napi 15 műtét 4 műtőbe!Adminisztrálni ott is kell...
Azért volt egy csajszi,ő mindig éjszakás volt.Egyszer ,amikor naon keményedtem,ő naon rendi volt!Szólt ügyeletesnek,kaptam Mg tbl.-t,és azt mondták,ha éjfélig nem múlik ,akkor vénásan kapok.
Éjfélkor elvágták a dolgot.
Na,mindegy azt a hetet kibírtam,jó szobatársakkal.

Katica,

ne csigázz!!!

Dóri
angelheart
 
 


Jurem,

én is a záró gondolataimat szeretném írni a témában. Sok különbséget vélek felfedezni kettőnk közt, többek közt azt, hogy a te első várva várt kisbabád él, az enyém meg nem. Olvass vissza, nem részletezem. Ezek után örülök, és nagyon örülök, sőt hálás vagyok a jó istennek, hogy 2 ilyen jó szülésem volt, és 2 ilyen szép, okos gyerekem van.
A kislánym záróját megnéztem, nekünk van PIC-es zárónk is, tudom, hogy az újszülött osztály külön részleg.
Ha igazán etikus lennél, ahogy írod, akkor a más -esetleg hibát elkövető- orvosát sem neveznéd meg, úgy mint a sajátodat.

Zsuzsa,

nagyon izgi, te már csak babával jössz haza! Remélem veled minden rendben lesz, kitartást a benti nehézségek elviseléséhez, és szép szülés-élményt kívánok!

Katica,

remélem vmi jó hír a költözéssel vagy vmi pénzzel kapcs!

Katus
Vendég
 


Sziasztok lányok
Nem akartam beleszólni az elmúlt 2-3 nap eseményeibe, mert én inkább csak külső szemlélője vagyok ennek a topiknak, de végül is úgy döntöttem mégis írok egy-két sor.
Én már 3 éve járok erre a Klinikára, mondhatni rendszeresen. Volt egy egészségügyi kisműtétem, egy cisztám és most 39 hetes terhes vagyok. Az egész családom a SOTE-ra jár, ha nőgyógyászati problémája van, illetve a nővérem is itt szült.
Eddig senkivel nem volt problémám.
Ami miatt úgy döntöttem, hogy írok, az a Csabay doktor minősítése.
Édesanyámnak ő volt aki kivette a méhét, a nővéremnek volt egy korai méhnyakrákja és nekem nagyon sokáig nem jött össze a kisbabám. Szóval mindenkinek voltak problémái a családomban és mondhatom, hogy mind a hármunk életét valamilyen szinten a Csabay doktor változtatta meg pozitív irányban.
A kórházról: Minden kórháznak megvannak a maga kissebb, nagyobb hibái, csak nem mindegyikről hallunk, vagy tapasztaljuk. Most itt elkezdhetném sorolni a média által felkapott témákat, de minek hisz mindenki ismeri. Sajnos az emberek olyen helyzetben vannak, hogy függnek az egészségügytől és valamilyen szinten kiszolgáltatottak. Ha a bizalom elszáll, akkor az ember egy életre óvatossá vállik és aggódik.
Személy szerint engem nagyon megviselt Jurem írása, mert pont szülés előtt állok, és bár maximálisan bízom a Klinikában és az orvosomban, mégis sikerült elérnie, hogy ezeket az utolsó napokat aggódva éljem át.
Hát ez kicsit hosszúra sikerült. Mindenkinek kívánok boldog babázást, gyereknevelést és kiegyensúlyozott életet.
Gyöngyi 39+5

Kép

Kép
pgyöngyi
 
 


Gyöngyi,

ne hallgass senkire, ha te meg vagy elégedve az orvosoddal, kizárólag az a lényeg. Ne izgasd magad, minden rendben lesz reméljük, és biztosan látod, az 1-2 kellemetlenség ellenére a többség itt nagyon szereti a klinikát, és soha nem menne máshova!!!

Aki pedig nincs megelégedve és kórházat vált, az hátrafelé már ne taposson...

Ügyes legyél, minden jót!

Katus
Vendég
 


Katus,
is-is, ha minden összejön!

Zsuzsa, akkor csüt. kereslek, ha meg nem szülök addig én is Kép
katicuska
 
 


Gyöngyi,

jó,hogy írtál,ha időd engedi gyere többször is!
Csabay dokit én csak látásból ismerem,nekem szimpi így külsőre...Egy kolléganőm nála szült,és maximálisan meg volt vele elégedve!
Szerintem sem kell most semmilyen rémhírekkel foglalkozni!
Ha visszaolvasol,láthatod,hogy a gyermekágyas napok,főleg első szüléseknél kicsit letörik a nőket,de én szerintem az a pár nap kibírható.És a szülőszobás élmények,meg a baba minden rosszat feledtetnek.
Egy életre szóló szép élményben lesz részed hamarosan!

Katica,

ha közben megszülsz,akkor meg Zsuzsa keres meg TégedKép

Dóri
angelheart
 
 


KépKépKép

Mosolybaba aki még alvás közben a vállamon is mosolyog.
Mindenkinek ilyen édes kis mosolygós babát kívánok.
Már 2hónapos+10naposak vagyunk.
62 cm és 5310g.

Inci és Marcell

Kép
Kép
incike
 
 


Kép
Inci

Kép
Kép
incike
 
 


Hali lányok, asszonyokKép
Itt vagyok, nem tűntem el csak egész hétewn suli volt. Végigolvastam a heti termést is. Most éppen a Pankát szpotatom, de majd megpróbálok írni is valami velőset Kép
Rövid adatközlés a leányról: hétfőn volt 4 hónapos, több, mint 7 kiló és jók rá a 68-as ruhák is Kép Szóval elég jól fejlődik....
Még mindig ezik, alszik leginkább, de már sokat játszik a cuccaival.
Ja! És múlt héten kifúrattam a fülét. Nekem nagyon fájt......
Millió rózsaszál Mindenkinek! A most szülőkre pedig sokat gondolok és szorítok, hogy a legjobban sikerüljön minden!!!
Üdv, Ildi.

Kép
Kép
macskási
 
 


Sziasztok!

Még benézek gyorsan ide elköszönni tőletek. Most van egy kis időm, most keltem fel, du vonulok be a klinikára..
Tök furcsa, hogy már csak babával jövök haza. Valahogy még nem jön, hogy elhigyjem.. Kép
Már kezdem feladni a reményt, hogy csütörtökig szülök, egyre inkább az az érzésem, hogy császár lesz ebből. De hát végülis csütörtökön töltjük a 39 hetet, szóval még lenne neki több mint egy hét odabenn, csak doki bácsik úgy döntöttek, hogy most már elég nagyra nőtt, nem kéne szétrepeszteni a pocakomat Kép

Remélem, mire hazajövünk, rajtunk kívül mással is gyarapszik a topic törpéinek tábora, ha jól tudom, más is soros most. Scullyx, Nyfdetti, ha esetleg benéznek még addig, drukkolok nekik is nagyon!

Pussz Nektek, jövök ahogy tudok:
Zsuzsa és Eszterke (38+3)

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Zsuzsa!

Nagyon szorítok! Hidd el, ma estig furcsa az érzés, holnaptól "odabenn" már ráhangolódsz majd a szülésre/császárra. És lehet, hogy a kórházi hangulat, a ssok gyereksírás meghozza majd az ihletet a szülésre még csütörtök előtt! Kép De akárhogy is lesz, csütörtökön már megpuszilgathatod végre Eszterkét!

Kópé
Vendég
 


Sziasztok!

Nem tudom meddig tartunk még ki. Csütörtökön az Uh-n azt mondták, hogy bármelyik percben megszülethet a babó, már 4kg. A CTG jó lett, behívtak szombatra is és holnap újra kell mennem. Már nagyon izgulok. Mikor jön már el a napja?

Scullyx
38+6

KépKép
KépKép
scullyx
 
 


K.Zsuzsa!
Szorítok Neked.

Macskavati!
Ne haragudj, ha esetleg megbántottalak, hidd el nem volt szándékomban. Mivel én nem régen vagyok benne a társalgóban, senkinek a történetét nem ismerem, így nem tudhattam, hogy sajnos ez történt veled. Ez az én hibám, hogy nem olvastam végig a topicot, csak "beleugrottam a közepébe". Nagyon sajnálom. Az orvosok megnevezésével pedig csak annyit, hogy a nagyobb nevű orvosok is hibáznak. Ez alól senki sem kivétel, igazad van nem kellet volna megneveznem. Minden jót Neked!

Pgyöngyi!
Évente van 3-4 ilyen eset.Legalábbis remélem. Ebből akkor én voltam az egyik. Ne aggódj, minden rendben lesz. Nem rémisztésnek szántam, csak leírtam, hogy ilyen is van.

Köszi Kópé!
Valóban, nem csak a pozitív, hanem a negatív dolgoknak is helye van itt. Sajnálom, ha esetleg valakit megbántottam a leírásaimmal. Gondoltam, hogy lavinát indítok el, készültem is bírálatokra. Mindekit megértek, jogos, ha valaki a saját igazáért áll ki. Én is azt tettem.

Angelheart!
Igazad van, ez örökké vitatéma lehet közöttünk.(Szerintem összekevertél Anillával, mert Õ szült két babát itt, én csak egyet.)
Nem akarok Veled sem rosszban lenni, még ismeretlenül sem. Ezt nem rémhírnek szántam, csak sajnos ez az én történetem. De a múlt csak erősíti az embert, és tanul is belőle. Hidd el, én csak örülök neki, hogy ennyire bevált Neked a klinika. (Rajtad kívül pedig még nagyon sok embernek.) Azt hiszem, már leírtam, hogy sohasem tudhatom, mikor kényszerülök még rá az intézményre. Lehet, ha most ott szülnék, minden rendben lenne, persze másképpen szervezném dolgaimat, minden tekintetben. Ezzel én is lezártam, többet egy szót sem róla.


Scullyx!
Neked is sok sikert!

Kép

Kép
jurem
 
 


Szia Ildikém!

Jó hallani felőletek,és örülök,hogy minden okés.
Fülbevalóval naon édi lehet a kiscsaj!NőcisKép
És látom szépen gyarapszik!
Nekem Boti most 11 kg,lassan 15 hósak vagyunk,és készülünk az oltásra.
Kezdenek majd sűrüsödni a programok nálunk,ahogy jön a tavasz:Márc.-Boti oltás,Ápr.-Óvi,bölcsi keresés,beíratás,Marci szülinap,Máj.-Marci 3 éves oltás,Júni.-Boti 18 hós oltás,aztán még ki tudja mi...


Zsuzsa,Scullyx,

hiányozni fogtok!Kérünk majd beszámolót,ahogy időtök,és energiátok engedi!
Bár Scullyx,Te még azért csak beugrassz?!


Csajok,akik mostanra vannak kiírva!
Hétfőn megyek cytológiára.Meglátogatok,akit csak lehet!
Pl. Zsuzsát,ha még bent lesz...

Jurem,

valóban egy pillanatra összekevertelek,de csak a gyerekek létszámát illetően!Bocsi.
angelheart
 
 


sziasztok!
én is megyek ma uhra meg dokihoz.
már felírtam ezer kérdést megrohamozom vele dokibámat.
inkább a uh miatt izgulok nagyon babával remélem minden rendben lesz és a ciszta elmúlt
Kép
ja és megtaláltam a papíron multkor Síposné radvanyi Zsuzsa szonográfus csinálta az uht.
most az lesz az első megnézem nem e barakonyi
akkor ha ő lesz dideregni fogok és csak a legfontosabbakat hallom meg.
Kép
suezika

KépKép
suezika
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: