[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
SOTE I.KLINIKA - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Detti,

nekem a végén szinte minden vizsgálat után volt pici barnás folyásom,de másnap elmúlt!Ez normális!
Ha esetleg több napig tart,és rózsaszínessé változik,akkor lehet,hogy a nyákdugó távozik.Nemtom igazán,mert nekem mindkétszer a szülőszobán,vajúdás közben ment el,"észrevétlenül".De Ria mondta,hogy van,akinek olyan mértékben távozik,mintha menstruálna.Szóval bármi lehet.
Szerintem a vizsgálattól van...
Baba lehet-e?Csak a Jóisten tudja!

Dóri
angelheart
 
 


Detti,
szerintem is a vizsgálattól van.
Én márc. 21-re vagyok kiírva de 2 hét múlva már szülnék.... Addig meg nem szabad, félek, hogy ha hárman leszünk, mire megyünk a bankba a lakáshitel miatt, akkor már nem leszünk hitelképesek!
Biztos a front miatt, egész délelőtt voltak jóslófájások, görcsök, keményedések. Fel se mertem kelni 1-ig, már jobb...
katicuska
 
 


Sziasztok
Itt az eleveszett baranyKépKép
Szanom banom de mindig kozbejott valami amaikor irni akartam.Pedig mar nincs bent hajtas ,de ahogy latom a tobbiek sem nagyon jonnek.

Egy baratnom az ajanlasommal ment a klinikara a dokimhoz es nagyon meg van vele elegedve,O is azt erzi amit en hogy mindig megnyugtat,es kedves barmikorKép. Ugyhogy ez mar fel sikerKépCsaszar lesz neki es mar az idopontja is megvan marcius vegere.

Katus
Elhavazodtal a picikkel? Gondolom minden vizsgad sikerultKép

Macsakasi
Latom te is,lassan jon atavasz es csak jobb leszKép

Dori
Remele ma fiuk azota nem betegek marKépEnyem is volt 2* januarban, ami tole szokatlan, bar megjegyzem iden mar nem immunerositunk neki talan ezert,de remelem ezzel le is tudtuk,es mar vegre jon a tavasz....Kép

Detti
Te is mindjart szulszKépNagyon kivancsi vagyok hogy lesz Adel a picivelKép A folyas lehet a vizsgalattol,nekem nem volt de hallottam amr ilyet.

Kzsuzsa
Erted is lehet lassan izgulniKépMikor is dol e hogy mehet-e siman?

Kope
Ne biztass,mert en ugy el voltam kenyeztetve Alexxal hogy 3 hos koratol alszik szepen.Hat ha belegondolok hogy ujra kelni kene.....Kép

Mindenkinek szep hetveget,mi wellness hetvegezunk csaladilag+egy barati par.Ugyhogy remelem lesz mindig aki lefoglalja AlexetKép
Bar urom az oromben hogy en epp most nem furodhetek....Kép

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 

 
 

Ki fog a közeljövőben szülni? Katicát tudom (bár addig én már nem húzom) és mások? Jó lenne nem teljesen idegenekkel lenni a kórházban. Normál szülés után hány nappal tesznek ki a kórházból?

Scullyx
37+4

KépKép
KépKép
scullyx
 
 


Scullyx,

Mindket esetben 4 max 5 nap utan mehettek haza,persze csak ha minden rendben van.En a kisfiamat kedden delben szultem csaszarral es szombat reggel mar mehettunk is hazaKépKép

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Scullyx,

nekem császár hétfőn reggel volt, és csüt. délben már otthon voltunk! Kép

Kataa,

Jó, hogy előkerültél! Kép Jó hétvégét! (kicsit irigykedem...)

Kópé
Vendég
 


Sziasztok!

Na vagyok újra Kép
Szerdán voltunk remélhetőlet utsó UH-n, + szokásos heti CTG meg vizsgálat.
Hát lestünk akkorát hogy még. Eszterke kérem szépen 36+6 hetesen 3530 g..
Doki azt mondta, hogy ha a 40. hétig szülök, akkor mehet simán, ha 40. héten még egyben vagyok, akkor csinál még egy UH-t, de valószínűleg császár a baba súlya miatt, tudniillik ha így halad 4 kiklónál is több lesz a lelkem.

Amúgy csodálkoznék, ha egyben maradnánk 40. hétig, kedd este óta jóslófájogatok, hol sűrűbben, hol ritkábban.. Inkább délután-este jellemzően..
Méhszáj zárt még, de a baba feje már teljesen lenn van beékelődve a megfelelő helyre.
Szóval itt már bármi lehet bármikor. Kezdek izgulni Kép
Anyukám szegény nagyon be van sózva, ő még nálam is jobban izgul, mondjuk meg is értem, első unoka Kép

Zsuzsa (37+1)

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Szia Kataa!
VÉGRE hallani Rólatok!
Mi egész jól vagyunk,bár Marci most egy picit taknyol,meg köhög.De asszem idén nem panaszkodhatok,a tavalyihoz képest!
Mi kedden voltunk színházban.Anyóséknál aludt Marcus,Anyu meg átjött Botihoz.
Lassan már kistesós hírről szeretnék hallani!!!

Zsu,

én Anyukámnak az én kettőm már az 5.,6. unokája volt.Mégis jobban izgult minden szülésnél,mint a nővérem,vagy én.Érthető,mégiscsak a lányairól,és az unokáiról volt szóKép
Azért,ha sp. szülés lesz mégis,és valóban ilyen nagy lesz a kiscsaj...hááát "az erő legyen Veled"!!

Dóri
angelheart
 
 


Kzsuzsa és Nyfdetti!
Szurkolok Nektek Én is
mikor január 3-án először írtam a fórumra
Kzsuzsa 30+1 nél jártál most ha jól nézem 37+1
Detti Te meg 29+4 ma meg 36+4
hogy rohan az idő.....
Kép
igaz mi is 10+5nél tartunk
lányok ezt hogy kell érteni mert megvagyok kicsit zavarodva.
betöltöttem a 10. hetet és plusz öt napami azt jelenti hogy a 11.hét közepe vagy 9 hét teljesen és 5 nap
vagy most vagyok a 10.hét közepén.???????????????
dec 4én volt utolsó vérzésem jan.30-án mikor csinálták uht akkor az van papírra írva 8+1
akkor most hol is tartok?
és még egy kérdés azt hallottam hogyha 91.napon kérek igazolást dokitól hogy terhes vagyok onnan jár a családi pótlék vagy micsoda nekem is.
Ti kaptatok ilyen papírt vagy egyeltalán létezik ilyen dolog?
mindenkinek kellemes hetveget
suezika

KépKép
suezika
 
 


Suezika,
amiről beszélsz az a családi adókedvezmény, de az jan. 1-től nem jár külön, beépült a családi pótlékba. Szóval aki idén tölti a 91. napot az már egyben kapja a csal. pótlékkal és nem kell igazolás a dokitól.
Majd ha megszültél és igényeled a GYESt/GYEDet/TGYSt
(nemtom melyikre vagy jogosult) akkor kell a csal. pótlékot is meg az anyaságit is a szül. akvi kiv.tal meg a baba TB kártyájával amit a Teve utcában kell kérni.

Ha nem jól mondom javítsatok ki
katicuska
 
 


Su,Katica,

amit Suezika kérdez,az pontosan egy nyilatkozat a várandósságról.A 144. sor a bevallásban.Szerintem ezt még a tavalyi évre igénybe lehet venni!Már akit érint.Én mind a két gyereknél igényeltem,és kaptam is rájuk pénzt,de semmiféle orvosi papírt nem kell csatolni.Ha szúrópróba szerűen behívnak valakit,akkor ott a kiskönyv,meg az ambuláns papírok,nehogy már az ne legyen elég!
Az útmutatóból idézek,mert már megkaptam:
"Az erre szolgáló helyen fel kell tüntetnie,hogy az adóévben a kedvezményre jogosító várandósság mely időszakban(időszakokban) állt fenn.A magzatok számát is jelölni kell."
Idén egy kukkot nem írnak arról a bizonyos 91. napról,még jó,hogy engem ez már nem érint...

Dóri
angelheart
 
 


Szerintem is igénybe lehet venni még a múlt évre visszamenőleg. Nekem adott a doki igazolást és a férjem munkahelyén ezt kérték is!

Scullyx
37+5

KépKép
KépKép
scullyx
 
 


Sziasztok lányok
Adél már megint beteg: mandulagyulladás. Tegnap 10.30-kor hívott az óvónő, hogy menjek érte. Persze a mi dokink már nem rendelt, így du. egy másik doki nézte meg. Jó hogy szinte mindegyiket ismerem a városban, így könnyen tudok dönteni, hogy a felírt gyógyszerek közül mind kell-e. Sajnos az AB-t nem úsztuk meg most sem. Szerintem nagyon hideg a víz az oviban. Már most félek a nyártól, mert tavaly még könnyen elfogadta, hogy nem ehet fagyit, de ez idén biztos nem lesz ilyen egyszerű.

Suezika
a 10+5: 10 betöltött hét és még 5 betöltött nap. Az aktuális nap a 6., de az még nincs betöltve. Elvileg ez a 11-dik hét.
Én még tavaly kaptam a dokitól igazolást, és a cégem továbbította is a könyvelőknek.

Lányok
mit lehet csinálni, hogy beinduljon a szülés jövő szombaton? Már nagyon muszáj lenne, fáradt vagyok, nehezen mozgok és magamhoz akarom ölelni a picit. Már Adéllal sem lehet bírni, egyfolytában a kistesót követeli, hogy mikor lehet már vele játszani...Kép

Detti 36+5
nyfdetti
 
 


Kép
amit Katica írt abból igen keveset értettem.
igaz, még nem jártam utánna mit igényelhetek és mit nem GYES/GYED/ amit talán tudok, a gyest kapom 2 évig és utána GYED ami mindenkinek 20on ezer valamennyi igaz?
vagy nem ?
de mi az a TGYS
és miért a Teve utcába kell igényelni?én dunakeszin lakom akkor is ott kell vagy lakóhely szerint?tudtok olyan helyet a neten ahol ezek értelmesen le vannak írva mi micsoda mennyi jár?
most kicsit félek ,hogyha végig itthon kell lennem ezzel a cisztával akkor olyan keveset fogok majd kapni, így se magas egy pedagógus fizetése pályakezdés után 8 évvel de ha most mindennek a 70%át fogom kapni akkor még 40.000se fogok kapni egy hónapban.Kép
bár nem tudom ez hogy működik és sajna nálunk a suliba nagyon nagyon bunko gazdaságis van nemhiszem hogy segít kiszámolni ezeket a dolgokat
ha tudtok segíteni ahol értelmesen le van írva ,mi mit, hogy mennyiért.
egyébként csak azért kérdeztem meg mert tegnapelőtt elhozta anyukám az adópírokat a suliból és láttam Én is a 144.sort
sőt unokatesom aki ikreket vár 33hétnél tart családi összejövetelnél beszélt erről a 91napos pézdologrol
neki 8000 volt havonta ikrek miatt
ezekszerint mi már lecsusztunk róla
de nem kérdeztem rá hiszen még akkor nem jelentettük be a mi babánk érkezését.
igaz kicsit szarul esik miota tudják hogy nálunk is jön baba és ciszta miatt problemák lehetnek minden kedves barát, kollega érdeklődik kivéve a kedves családomat.
de nem kell vele törődni.
Most ugy is pánik hangulatom van tegnap ota mert csütörtök óta nem hánytam megint mintha elvágták volna és most azon rinyálok minden rendben van e vagy valami történt.
még 10 napot kell kibírnom uhig.aakor talán megnyugszom
én milyen egy hüle nő vagyok közel a 3. Xhez.
be is fejezem mielőtt valakit kiborítanák.
Kép
suezika

KépKép
suezika
 
 


Su,
hormonok, kedélyhullámzás, depi, sajnos előfordul, de máskor meg madarat lehet fogatni az emberrel.
A juttatásokról:
Én is kapok adóvissztérítést mert tavaly töltöttem a 91 napot.
Ez a terhesség 91. napjától jár 2005 dec. 31-ig.
Szóval aki dec 31. után tölti, tehát idén, az nem kap. Most az van, hogy 10 000 körül van a csal. pótlék a tavalyi 5 helyett. Szóval összevonták a kettőt.
anyasági: egyszeri tám. szülés után, kb. 50 000.
GYES: 25 000 körül van, mindenkinek jár.
GYED, TGYS (terhességi-gyermekágyi segély):
csak annak jár aki biztosított amikor szül, és fizet TBt. Pl. én egyetemista vagyok,biztosított, de nem fizetek TBt így nem kapok. Te dolgozol, tehát kapsz.
Egyszerre csak egyet lehet igényelni, ha lejár az egyik akkor jöhet a másik.
www.magyarorszag.hu - itt viszonylag érthetően megtalálod.
TB kártyát postán is lehet igényelni de tovább tart és addig nem kapsz egy fillért se.
Védőnőtől érdeklődj, biztos tud tájékoztatni.
katicuska
 
 


Zsuzsa,

10 % +/- az uh, tudod! Nekem Benit szülés előtti este mérték 3900 gr-nak 4D-n, és másnap született 3700 gr-mal.

Detti,

szex és fizikai munka. Hajrá!Kép

Kataa,

jó welness-t! Vizsgák kipipálva, utólag ne kérdezd, hogy hogyan...Kép

Dórikám,

mit néztetek meg?

Katus
Vendég
 


Detti,

gondolom nem sok kedved van hozzá a nagy pocakkal,de a szülésznők is a szexet szokták ilyenkor ajánlani...

Dóri
angelheart
 
 


Katus,

Molnár Ferenc:Játék a kastélyban.
Pont az előadás napján volt a Sztankay 70 éves,és nagy köszöntés volt...Jó volt nagyon!
Összefutottam egy anesztes dokinővel,így a szünetben egy kis pletyóból is kijutott.

Dóri
angelheart
 
 


Sziasztok Lányok!!

2005. őszi topicból vagyok. Volt egy elhalt terhességem 2005. március 4-én műtöttek meg a Bajcsyban. 11 hetes terhes voltam. Azóta folyamatosan próbálkozunk a férjemmel. Sajnos nem sok sikerrel. Az előző terhességem előtt sajnos több mint egy év volt amire össszejött a baba, ami sajnos 11 hetesen elment. Arra gondoltunk a férjemmel, hogy nem várunk tovább és szeretnénk elmenni a Sote-ra, beültetésre, vagy inszeminációra. 32 éves vagyok, és már nem igazán szeretnénk tovább várni. Gondolom Ti ismeritek az orvosokat, szülészeket, a Klinikát, örülnék ha némi információt adnátok róluk!
Esetleg ha tudtok ajánlani jó szülész orvost, szivesen fogadom!!

Előre is köszönöm a segítségeteket!!


Üdv
Zsuzska

Kép
pgsuska
 
 


Zsuzska
Én Dr. Csabay Lászlót ajánlom, most fogok nála szülni. Mi is 2 évig próbálkoztunk, végül ugyan spontán estem teherbe, de előtte elküldött az Asszisztált reprodukciós osztályra és ott elkezdék a vizsgálatokat. Nagyon profi az egész, szerintem érdemes megpróbálni.

Kinga

KépKép
KépKép
scullyx
 
 


Zsuzska,

én ilyen téren nem tudok segíteni,mert pikk-pakk estem teherbe,2x is.De a klinika jó választás!Hajrá!És bizony,a korod miatt(már bocsi,de látom,hogy Te is tisztába vagy vele),ne engedd magad sokáig váratni!
Csabay jó doki!És Macskavatink is tud ajánlani dokit,mert a tesójáék pici fia is ott jött össze a klinikán.

Dóri
angelheart
 
 


Zsuzska,

ahogy Dóri említette, a nővéremék is a SOTE-ra jártak az Asszisztált reprodukciós osztályra. Ott a "főember" dr. Urbancsek, nagyon jók a baba-fogantatási statisztikái, bár köztudomású, hogy elég rideg a stílusa. Az ő munkájuk tul. képpen a fogantatásig ill. beültetésig tart, utána választhatsz másik orvost, akinél szülni szeretnél. A cél érdekében ki lehet bírni azt, amire sokan panaszkodnak: a nem túl baráti stílust. De utána ott a nagy boldogság.
Itt mindenki a saját orvosát ajánlja, én dr. Beke Artúrhoz járok, ő genetikus is egyben, "idősebb" első szülőket úgyis a genetikára is irányítják.
A klinika tényleg mindenben a profizmusra törekszik, jó választás. Sok sikert és kitartást, mielőbbi babázást!!!

Katus
Vendég
 


Zsuzska
nekünk is 1,5 évbe telt, mire összejött az első terhességem. Nekem ugyan csak a prolaktin szintem volt magasabb, de a dokim először elkezdett vérvétellel és apa vizsgálatával, és mivel hamar kiderült a gond, két fajta gyógyszer kipróbálása után három hónap múlva már jött a lányom. Én nem mennék más klinikára, bár vidékiként a szülés (ha gyors) kicsit rizikósabb. De innen ahol lakom is a SOTE-ra küldik a 30-on túliakat genetikára. Szerintem nagyon jól választottatok. Mindent bele, sok sikert.
Detti
nyfdetti
 
 


ja, és Zsuzska,

az assz. repr. osztályon dolgozik dr. Murber Ákos, a tesóm nála szült, ő végig is tudja kísérni a terhességet a kezdetektől. Fiatal, lelkiismeretes, agilis.

Katus
Vendég
 


Én is Urbancseket tudom ajánlani, mondjuk mást nem ismerek. De egy ismerős ismeri személyesen és csak jókat mondott róla, ráadaásul szakmailag is oké.
Én 5. heti UHn voltam nála, kedves volt és közvetlen.
Én is gyógyszerekkel estem teherbe, de mint kiderült fel se írhatta volna a nőgyogyi kivizsgálás nélkül...
Az endokrinológián kivizsgálnak, hogy mi a gond és
annak megfelelően járnak el.
És a falon ki vannak rakva az ott született babák képei, én majdnem bőgtem, amíg vártam, olyan megható volt...
katicuska
 
 


sziasztok,
suezika:
thgy:terhességi-gyermekágyi segély a szülés várható időpontja előtt 28 nappal előbb v. ha akarod akkor csak a szülés napjától igényeled. 168 napig jár
ha előző évben rendesen dolgoztál (nem sokat voltál tp-n ) akkor az annak a 70%-a lesz a bruttó thgy, ha nem akkor a ténylgesen kifizetett bér után 70%./tehát ha nagyon keveset dolgoztál csak és alig volt órád akkor nem vmi jól jársz)

gyed:gyermekgondozási díj: a 168. nap letelte után a gyerek 2 éves koráig jár, az összeg kiszámítása ugyanaz mint a thgy-nál csak ez be van maximálva bruttó 85.600 azt hiszem, DE vedd figyelembe, hogyha csak 2007-ben igényled a gyedet akkor ez az év lesz az alapod tehát mivel nem igazán dolgozol az eddig ténylegesen kifizetett béred alapján állapítják meg....

ezután jön a gyes : gyermekgondozási segély, ez 2-3 éves korig jár és idén nem tudom mennyi tavaly ha jól emlékszem 24.600 volt, de ez úgy is emelkedni fog addigraKép
azt írtad pedagógus vagy: ha sima iskolába tanítasz (nem egyházi, nem alapítványi) akkor az iskolád intézi az egészet (MÁK utalja majd) természetesen az anyasságit is..de ha egyházi v. alapítványi iskolába dolgozol ami nem tb kifizetőhely (100 fő alatti) akkor az iskola székhelye szerinti tb-hez kell beküldeni a thgy+gyed igényt (pl: ha dunakeszi a székhely akkor váci tb.hez) a gyest pedig a váci máknál+az anyasságit is itt (az anyassági célszerű legelőször elintézni)
nem tudom érthető volt e amit írtam, kérdezz ha vmi nem volt azKép
kumpibogar
 
 


Köszi lányok a hozzászólásokat!!

Ma délután hívom fel az Urbancseket, elmondom neki a helyzetünket, kérek tőle időpontot.

Majd jövök az elménybeszámolóval

Üdv
Zsuzska

Kép
pgsuska
 
 


Sziasztok!Nagyon irigyellek benneteket, amiért ennyire jó véleménnyel vagytok a SOTE I.klinikáról. Én sajnos nem tudom osztani a véleményeteket. 2001.áprilisában született a kislányunk ...... volt a fogadott orvosom, akinek nem kevés pénzt tettem a zsebecskéjébe. Lehet, hogy ez volt a probléma? Számomra személytelen az egész klinika, az ultrahangos felvételeket készítő Dr. B.Emese doktornő- ha még ott van- egy durva pokróc, akinek stílusa abszolúte nincsen. Egy kismamával nem lehetne úgy beszélni ahogyan Õ és még sokan mások megengedik maguknak. Sajnos nekem kegyetlenül elszúrták a szülési procedúrát, majdnem a kicsi édes lányom életébe került, csak a szerencsén múlott, hogy ma ép, egészséges, nagyon okos, és gyönyörű. Talán ezzel kárpótolt a sors? Engem úgy elrendeztek, hogy ha valaki kiejtette a "szülni" vagy "gyereket szeretnék" szót, évekig rosszul voltam. Most jutottam el addig, hogy be merek vállalni még egy babát, most 18.hetes kismama vagyok, de azt ne tudjátok meg, hogy mennyire rettegek a szüléstől! Pláne úgy, hogy még előtte 2 hónapig bennt is feküdtem a klinikán, de hogy miért az mai napig rejtély!!! Lehet hogy egy kísérleti alany voltam? Mindenesetre én nagyon rossz véleménnyel vagyok. Azt azonban aláírom, hogy a gyerekintenzív centrum a Hajdú doktornő vezetésével profi. Ha Õ nincs, nem tudom, él e még a lányom. Természetes szülésnek indult, aztán úgy magamra hagytak mint a sicc. Reggel 7 órakor burokrepesztéssel engedtek le a szülőszobára, és azzal, hogy fájáserősítőket kapok. Nem lett belőle semmi, csak hagytak, hogy szenvedjek. Este 10 órára 40 fokos lázam lett, akkor már persze mindenki szaladgált, és mire a császárra sor került, a kisbabámat oxigénhiányos állapotban emelték ki. Köszönöm szépen. Majdnem összeomlottam, hogy még nem is láthattam, mert rohantak vele... Aztán 7 nap múlva kiengedtek úgy,hiába mondtam, hogy nagyon sárga a baba, hogy nem vették azt észre????????? hogy 2 fajta olyan baktérium van a kicsi vizeletében, ha 1 héttel később viszem orvoshoz, leáll a veséje. Erről ennyit!!!! Most semmiféle képpen nem szülök még Budapesten sem. A mostani orvosomnak előadtam a történetet, és remélem nem fogok benne csalódni. Bár hibákat mindenki követ el.

Kép

Kép
jurem
 
 


Jurem,

nagyon sajnálom, ami történt, és hogy ilyen élmény maradt a szülésed. Miért hagytak szenvedni? Volt vmi fertőzésed? Én is belázasodtam szülés közben. Neked mi volt a láz oka? E-mailben megírod ki volt az orvosod? Amit az uh-s nőről írsz, azt viszont tényleg én is tapasztaltam. Tök hülyének nézett, pofákat vágott, jó hogy ki nem zavart...Azt írod, hogy a PIC-en mindennel meg voltál elégedve. Szerintem Hajdú docens asszony nem engedne el egy babát sem ilyen állapotban, szóval nem tudom mi történhetett. Most hol fogsz szülni?
Sok sikert!

Katus
Vendég
 


Katus! 2001.február 08-án egy ultrahangos vizsgálat során közölték velem, hogy kevesebb a magzatvizem a kelleténél. Hogy miért azt nem mondták meg, az orvosom mondta, hogy talán egy felszálló fertőzés miatt megrepedt a burok és szivárgott a magzatvíz. Csak az az érdekes, hogy amikor megcsászároztak, pontosan elegendő magzatvizem volt. A Belics Zorán volt az, aki folyamatosan méregette a vizmennyiségemet.Speciál nem volt vele semmi problémám azon kívül, hogy Õ sem mondott semmit. Hidd el, minden orvost kivétel nélkül módomban állt megismerni, azalatt a két hónap alatt. Lelkileg is nagyon nehéz volt feldolgozni a bennt töltött hónapokat, mivel ott aztán benne voltál a tűzben. Szobatársamnak 29 hetesen elfolyt a magzatvize, megcsászározták, vagy például a Márió felesége is akkor "szült" 23 hétre egy kislányt, de terhességi toxémia miatt, és sajnos el is vesztették. Annyi sok rossz történt, és közben velem és a babával minden rendben volt. Ez az amit nem értek. Ami szintén fájó pont: betöltött 38 hetesen levittek professzori vizitre, mint a lovakat a vásáron és akkor közölték velem szó szerint, hogy már eleget voltam bennt, akár húsvétra haza is mehetek, zselézni fognak, és megindítják a szülést, itt már nincs mire várni. Majdnem dobtam egy hátast. Miért?? Nincs semmi problémánk, akkor miért kell a természet dolgába beleavatkozni. Egyébként a Rigó nagyon mellettem állt és nagyon sajnálta a történteket, pedig nem is Õ volt az orvosom. Azóta nem voltam a klinikán. Most Nyíregyházán fogok szülni, nem tudom mennyire jó döntés, de mint már leírtam, a mostani orvosommal megbeszéltem mindent, és megmondtam neki, hogy nem szeretnék csalódni benne, egyszer elég volt. Még most minden nagyon happy vele kapcsolatban, de elválik. Hogy miért lázasodtam be? Nem tudtam 3-3,5 újjnyinál tovább tágulni, de persze nem segítettek rajtam,kifáradtam a folyamatos fájásoktól, és már Janka is nagyon ki akart jönni. Hajdú doktornőt mai napig áldom amiért viszonylag hamar rendbehozta, azt mondta amikor megláttam a kicsit és odajött hozzánk: Miért kellett ennyit szenvedni mindkettőjüknek? Ez a pici baba már nagyon ki akart jönni. Nem is értem. Mai napig itt cseng a hangja. Rosszabbul is elsülhetett volna az egész. Mindegy. Így alakult. Csak a rossz emlék megmarad. Egyébként a gyerekágyuk borzasztó volt akkor, gondolom még mindig. Koszos,áporodott. Ráadásul mivel császáros voltam, azonnal ideadták a kicsit. Nemhogy tisztába tenni, még megfordulni sem tudtam. A nővérek is nagyon durvák voltak. Az osztályon viszont nagyon kedves és odaadó nővérek dolgoztak akkor. Most nem tudom mi a helyzet, remélem azóta sokat javult. De én már nem tudok megbízni bennük. Én azért választottam 5 évvel ezelőtt a klinikát, mert Budapest egyik legelitebb, legfelszereltebb klinikájának tartották.

Kép

Kép
jurem
 
 


Jurem,

nagyon sajnálom ami Veletek történt,eddig csak jót hallottam a klinikáról de most kicsit elszomorodtam.prof műtéti bemutatáson Nekem is sikerült átesnem tényleg olyan mint egy futószalag
ezer nő egyrakáson vettkőz ,lábak szét és mehetsz.
nem volt kellemes érzés.
remélem sikerül a mostani babavárásoddal enyhíteni az akkori rossz élményeket.

Kumpibogár
köszönöm a részletes leírást.
tehát a thgy a 2005év átlagának a 70%-a.az jó mert csak egy hetet voltam betegen.
de az viszont szomorú ,hogy a gyed a 2006os év lesz.
remélem jövőhéten közli Velem dokibá mehetek vissza dolgozni .ugyanis ha nem ,akkor jan .teljes fizetés febr-márc-ápr-máj.tp. junius elejétől vissza ,mert ugye akkor már nem kell sokat dolgozni sőt szinte jun 18körül nekünk pedagogusoknak nem kell menni dolgozni tehát jun jul aug teljes fizu és szept jön a baba.állami zenesuliba dolgozom tehát szerencsére a suli intéz mindent
de ez egyébként igazságtalanság én most is dolgoznék ha nem lenne ez a vacak ciszta ami miatt nem mehetek sehova.ilyeneket miért nem vesznek figyelembe?
páromnak most olvasom azt mondta azonnal menjek vissza dolgozni vagy ő jön el babázni.
Kép
fenyeget de csak viccelődik.....

Volt nektek olyan érzés mintha meg akarna jönni és ha nyomnál egyet és megindulna vérzés az olyan jó lenne....
meg olyan mintha állandóan folyna vmi de nem semmi
meg reggel a medencecsontomat akarta valami szétfeszíteni.
lehet ez a baba növekedése miatt van?
vagy a ciszta nőt?
mindig minden napra van valami ismeretlen és ez borzasztó az első terhességnél.
nem hívhatom dokibámat mindig minden apró cseprő problemáva .jó hogy vagytok és tudtok segíteni.
Kép
köszönök mindent mindenkinek.
suezika
ja
BOLDOG NÉVNAPOT MINDEN ZSUZSANNÁNAK

KépKép
suezika
 
 


Sziasztok
MEgjottuk Hajduszoboszlorol.Nagyon jol skerult a hetvege,persze pihenes ohnoe,de ezt nektek nem kell magyarazni.Alex nagyon elvezte,egesz nap emg sem allt,cagy furdott vagy szaladt mindig valahovaKép En akkor pihentem amikor epp a masszazsba vagy a szoliba voltamKép Ja meg ejjel,mert kulon agy volt neki rakvaes abban is aludtKépSzoval bejott neki ez a szallodasdiKép
Tegnap emg Debrecenben voltunk delutan,nagyon szep ido volt,remeleme mindenki elvezteKép

Kzsuzsa
Hat a fenykepen is latszott hogy Eszterke nem lesz kis babaKép

Dori
Lattam a az eloadasrol hirt a tv-ben,szoval ott voltalKépJo lehetett,plane hogy kell egy kis kikapcs neha neked isKép
Hat kistesorol meg egyenlore nem tudok beszamolni,mas dolgok is kozbejottek munka teren ugyhogy kicsit pihentetjuk a temat.
Anyunak Alex a 3.unokaja volt akkor (azota mar 5 van nekiKép plane hogy mind fiu,de megis az en szulesemnel duplan izgult,mert ugye a legkisebb lanya vagyokKépKép

Detti
Adelnak jobbulastKépNeked meg gyors szulestes akkor amikor te szeretnedKép

Katus
Nagyon ugyi vagy, hogy minden sikerultKép

Jurem
Sajnalom ami tortent veletekKépMEg olvasni is rossz volt.
Egyebkent en 2002-ben szultem es a gyerekagyas resz meg mnidig nem volt a topon.En ugy tudom gyokeres valtozas azota sem tortent,es ez szomoruKép

Mennem kell,de elotte meg egy farsani kep AlexrolKép
Kép

Pusza
kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Kataa,

nagyon cuki a kis doki bácsi!!!!
Örülök,hogy jól sikerült Hajdúszoboszló!
Mi kettővel még nem mernénk ilyet bevállalni,majd ha már Boti is legalább 2.5 éves lesz.ígyhát idén is marad Velence.Kényelmes,minden van ott ,ami kell a kiságytól kezdve...Szerintünk két ilyen korú gyerekkel még nem igazán pihenés a nyaralás,ígyhát fölöslegesnek tartanánk külföldre menni,és egy csomó pénzt kidobni.Pedig minden évben külföldön nyaraltunk...Na,nem baj,majd ha nagyobbak lesznek,és nyugodtabban lehet még utazni is velük,akkor majd úgyis megyünk!

Dóri
angelheart
 
 


Dóri,

Lehet, h írtad, de nem emlészem: ez a Velence valami családi nyaraló, vagy valamilyen bababarát hely? Én is ezen gondolkodom, hogy hogyan is kellene megoldani, mert azért mennénk valahova, de nem úgy hogy szállodai reggeli vacsora, mert bár utálok főzni, de azt még jobban utálnám amit ezek ketten egy étteremben művelnének. (tapasztaltuk már...) Úgyhogy, ha bárki tud a Balatonparton, Velencei tónál valamilyen 2 szobás apartmant, ahol lehetőleg még kiságy is van, írjon! Kép

Jurem,

Tényleg borzalmasan hangzik ami veled történt, és amit a "futószalagról" írtatok, sajnos az is igaz. Azt azért nem ártana megtudni miért kellett bennfeküdnöd szülés előtt, már csak azért is , hogy nem ismétlődhet-e a probléma. Bár biztos nem toxémia volt pl., mert akkor tudnál róla... Ok nélkül nem tarthatnak benn senkit a kórházban. Én is kiváncsi lennék az orvos nevére, esetleg privátban. Hihetetlen, hogy egy fogadott orvos ennyire nem figyel oda a páciensére. A gyerekintenzív tényleg szuper. Annyit hozzátennék, hogy az újszülött intenzív oszt. és az általános újszülött osztály két külön dolog. Ha a gyerek lekerül a gyerekintenzívről onnantól az újszülött osztály feladata a gyerek állapotának figyelemmel kisérése, és bizony nagyon nagy a különbség az intenzív oszt. szakmai hozzáállása és az újszülött oszt. hozzáállása között.

Kataa,

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat. Ha vége a szoptatásnak megyek 3 napra akárhova, de aludni, szaunázni, CSAK MAGAMMAL foglalkozni! Alex nagyon kis komoly dokibácsi!

Többiek? Szültök? Kép

Kópé
Vendég
 


Lehet, hogy tényleg furcsán hangzik, de valóban nem tudom, hogy mi volt az oka annak, hogy olyan sokáig bennt tartottak a klinikán.Próbáltam utánnajárni a dolgoknak, hogy mi miért történt, de értelmes választ nem kaptam rá. Igaz csak közgazdász vagyok és nem orvos,de azért hülye meg nem vagyok, de akkor úgy éreztem, hogy teljesen annak néztek. Kiszolgáltatott voltam, és nem volt más választásom, elfogadtam azt amit mondtak. Ez ami igazán kikészített, hogy nem volt oka, csak vonogatták a vállukat.A mostani orvosomnak megmutattam minden papírt, és zárójelentést, de Õ is értetlenül áll az egész történet előtt.Nem toxémia volt,(sőt 90/60 vérnyomással élek ma is) és azt sem értem igazán, hogy ha valakinek kevés a magzatvize, egyáltalán a baba hogyan él ott bennt, hiszen ez alapvető fontosságú.Arról már hallottam, sőt sokan voltak is bennt akkor sok magzatvízzel, de sajnos azok a babák vagy vese- vagy szívrendelenességgel születtek meg. A terhességem alatt rendkívül alacsony volt a vércukrom, egyszer Hajdú doktornő rá is kérdezett, hogy nincs- e ilyen problémám. Õ volt, aki minden speciális ultrahangot elvégzett. Szív, vese, stb, ami esetleg a kevés magzatvizet okozhatta. Ráadásul minden 2-3 héten menni kellett vérvételre, ott is minden eredményem kitűnő volt. Az orvosom nevét nem nagyon szeretném kiadni.Lehet hogy rossz választás volt, igazából arra jöttem rá, hogy nem valami jó a rendszer az egész intézményben. Most egy orvoshoz járok a magánrendelőjébe, és igaz genetikus egyben de minden vizsgálatot Õ maga végez el. Itt pedig hiába fogadott orvosom volt, mindig más és más volt aki ultrahangozott, vagy ha valamiről dönteni kellett,sok esetben már az osztályos orvosok ki is hagyták a fogadott orvosomat. Szerettem volna megtudni, hogy mi lesz a születendő gyermekem neme, de sorozatosan elutasító választ kaptam, általában, hogy nem látják. Aztán pedig már nem is voltam rá kíváncsi, csak az érdekelt, hogy egészséges legyen. De éreztem, hogy semmi probléma nem lehet a kislányommal. Még csak 18.hetes vagyok most, de már tudom, hogy most kisfiúnk lesz.
Janka mindenért kárpótol. Imádjuk, szeretjük. 5 éves lesz április 11-én. Eleven, cserfes, kistündér.
Egyébként egy ismerősöm ott fog szülni, Dr.Patkós adjunktusnál és volt egy nőgyógyászati műtéte novemberben,( nagyon nehezen esett teherbe az előző gyerekével is és azóta már 8 év telt el.) amit egy sugárkezelés követett.Mint utóbb kiderül, akkor már kb. 3-4 hetes terhes volt. Miért nem vették észre?? Most cidrizhet, mert úgy találták a konzíliumon, hogy elméletileg ki lehet hordani. Most 2 hetente kell vizsálatokra járnia, hogy folyamatosan ellenőrizni, tudják nem lesz-e valami fejlődési rendellenessége a magzatnak. Erről is ennyit.
Vagy egy másik eset. Barátnőm is ott szült, csak éppen 7 hónapra, mert bement, hogy visszatartsák a szülést, mert még nincs itt az ideje, aztán valamit elnéztek és meginditották a szülést. Borzasztóan fel volt háborodva,neki is megvan a véleménye. De csajok, ez csak 1-2 eset.Sajnos ebből Én voltam az egyik.

Kép

Kép
jurem
 
 


Sziasztok,

Dori
El is hiszem hogy 2 kis fickoddal nem vallalkozol semmi ismeretlen helyre. Mi keszulunk apaval nyaralasra a kozel jovoben kulfoldre,es csak 2-n Alex addig a mamanal lesz.Naszut ota nem voltunk ugyhogy most amig csak 1 lurkot kell nelkuloznunk egyszerubbnek tunik megszokniKépKépHat igen pihenes az aztan nem volt a hetvegen.Sot nehezebb mint otthon, mert duplan kell figyelni, ugyhogy mi is inkabb a csaladi nyaraloba megyunk le nyaron , mert ott minden helyzetet egyszerubb vele megoldani. Nekunk is van lent utazoagy, de szerintem iden mar nem ott fog aludni hanem kulon agyon.

Kope
Dorieknak az csaladi nyaraloKépDe szerintem van mar egy csomo bababarat hely ahova el lehet menni es nem neznek ki a gyereksirassal,sot felszerelesuk is van piciknek:agy+etetoszek,kiskad.Ilyen a Kolping Alsopahokon vagy a Matraban is van tobb ilyen szalloda.Vagy ha talasz jo kis appartmant barhol a Balcsinal az is jo otletKépAhol anyueknak van a Siofokon ott tobbek adnak ki appartmant,ha gondolod megkerdezhetem.

Jurem
Hu hat a kiszolgatottsag ismeros,bar engem csak a gyerekagyas osztalyon ert el es a csecsemosok reszerol,de azt en sem kivanom senkinek.Teljesen hulyenek neztek hogy nem tudom hogyan kell kezzel fejni,ja meg cici szemrevetelezes soran rogton leirtak hogy ugysem fog menni a szopi....Szoval nekem ez a az egyetlen gyenge pontja a korhaznak,vervetelre mindig a korzetihez jartam az UH-s szonografus meg nagyon kedves voltKépLehet hogy egy gondtalan terhessegnel,mint amilyen nekem volt ezek fel sem tunnek amiket irtal.Maximalisan megertem hogy ezek utan nem akarsz itt szulni megegyszer.

kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Helló!
Már nagyon kezd elegem lenni, az elmúlt 2 hónapban már annyit görcsöletm meg keményedtem, tökre megszokom mire eljön a szülés. Én nem értel, mért mondja mindig a dokim, hogy ez normális, pedig olyankor mozdulni se tudok, a méhszáj is nagyon tud nyilallni. És mindezt eljátszom naponta legalább tízszer, emellett még vannak fájdalmatlan keményedések is.
Szerintem csak akkor fogom elhinni, hogy menni kell a kórházba, ha elfolyik a víz, mert ezek a fájások már annyira megszokottak...
Katicuska
36+1
katicuska
 
 


sziasztok,
szívesen suezika,
jurem sajnálom ami veled történt, én még csak az első babámat várom /9 hét 6 nap/, de péntekeen amit barakonyi emese uh-s csinált velem az felháborító volt, úgy felidegesített, hogy estig fájt a hasam...ma volt a dokimnál(ujházy) elmondtam neki a barakonyi viselkedését és elnézést kért tőlem, ezentúl csak azokon napokon kell uh-ra menni amikor nem lesz ott+elmesélte, hogy volt egy idő amikor át kellett szerveznie az uh időpontokat mert sorra sírva mentek hozzá az uh után a terhesei...
más:
az egyik barátnőm is idejár csak ő a máté szabolcshoz, róla mi a véleményetek (úgy érzi nagyon fiatal és nem eléggé alapos)? választ előre is köszönöm.
kumpibogar
 
 


Szia Kumpibogar! A Barakonyi egy sz.láda! A szobatársam egy kicsit ducibb volt, és azt írta rá az ultrahangos papírjára: "Vaskos anyai hasfal miatt nem tudok pontos eredményeket leolvasni!! Ezt így két vagy három felkiálltójellel! Hát ez mindennek a teteje. Rigó volt az orvosa, lombikbabákat várt és amúgy is 9 hetes terhességtől bennt feküdt, az idegei kezdték felmondani a szolgálatot, amikor ezt az UH papírt meglátta, egy hétig nem lehetett megvigasztalni. Olyan keményen rányomta az érzékelőt a hasadra, hogy utánna jó hogy be nem kékült. Akkor azóta sem változott semmit? Azért a velem történtek ellenére kíváncsi lennék, hogy most mi hogyan zajlik a klinikán. Üdv mindenkinek!

Kép

Kép
jurem
 
 


Sziasztok!
ó ez tényleg elkeserítő Kumpibogár megjegyzem ezt a nevet.Mikor Nekem csináltak uh-t akkor rendes volt a nő meg se néztem ki volt az szőke rövid berakott haj szemüveg öregebb nő.remélem nem ő volt az bár az is igaz nekem ott volt a dokim végig ,lehet azért nem volt semmi.
Viszont hétfőn megyek és most izgulni fogok.egyébként azt szeretném megkérdezni, hogy a kék könyvecskét amibe beírták az uh időpontját itt is be kell adni vagy mivel benne vagy a gépben automatikusan behívnak?
nem tudom ezt meg akartam kérdezni.
ja és még csak 1 vérvételen voltam de a lues papírom valahogy elkeveredett és a kartonomban egy másik nő papírjai voltak.ez hogy lehetséges?
Kép
suezika

KépKép
suezika
 
 


sziasztok,
jurem:
én nem kértem a hüvelyi uh-t hanem hasit kértem ami bele írt az orvosom a könyvben (egyébként ő ajánlotta, hogy ha nem akarok hüvelyi akkor van hasi) és hát a barakonyi végig kioktatott és ami legfelháborítóbb volt, hogy közölte, hogy magamra vessek ha 18. héten kiderül, hogy végtag nélküli, félfejű gyermekem lesz (mindez a 9 hetes uh-nál, az orvosom elmondta, hogy ez olyan korai terhesség, hogy rendelleneségeket nem lehet kiszűrni még)....na ezentúl nem megyek hozzá figyel rá az orvosom majd....
kumpibogar
 
 


Suezika
Be kell adni a kék könyvet, nem hívnak be automatikusan.

Scullyx
38+2

KépKép
KépKép
scullyx
 
 


Sziasztok!
Kumpibogár! Nem tudom olvastad-e az előzményeket, amelyek Velem történtek meg, de például a férjemet soha nem engedték be az ultrahangos vizsgálóba. Én soha nem láttam a pici babámat az monitoron, semmit nem mutattak, pillanatok alatt elrendeztek. Ha kérdeztem valamint, letudták egy igennel vagy nemmel. Pedig a legfontosabb az alapos tájékoztatás lenne a terhesség alatt. Mostani terhességem (18-19.hetes vagyok)alatt az orvosom már az első 9 hetes ultrahangon hasi UH végzett, míg bennt a klinikán ilyen idős terhesen hüvelyi UH készítettek, akkor ha jól emlékszem Nekem egy idősebb szemüveges doki csinálta és rendkívül megalázónak éreztem. Most az orvosom, mindent megmutat, hol van a szivecskéje, keze, lába, feje, mindent sorban. Még azt is mutatja, hogy pont nyelt egyet, vagy ásított. Ez rettenetesen jó érzés, hogy nagyon kedves és odafigyel rám. Most végzett el a múlthéten csütörtökön 3D ultrahangot, amit csak azért, mert megérkezett az AFP eredménye és csupán lekontrolálta azt, hogy minden rendben van-e. Hétfőn megyek hozzá, és akkor is nagygenetikát fog végezni. Nekem ez most nagyon fontos. Igazából azt veszem észre, hogy nem sok minden változott,még mindig nem a kismamacentrikusság jellemzi az intézményt. Azt viszont aláírom, hogy az országban a legfelszereltebb PIC ott van, állítólag a genetikai vizsgálatokat is pontosan végzik el. visszatérve Barakonyira, ez nem egészen helytálló, hogy csak a hüvelyi UH ad pontosabb képet a )9.héten. Érdekes, nekem már akkor megtudta mérni a fontosabb részecskéi hasi UH-val. Már akkor láttam a fejét, combcsontját, kezét, szívét dobogni. De összehasonlításképpen szívesen tájékoztatlak majd benneteket a további fejleményekről, hogy itt milyen a helyzet. Egyébként nem tudom, hogy ott már van-e alapítványi szoba a gyerekágyon. Itt Nyíregyházán már évek óta sikeresen működik, jelenleg 8 szobával. Extra felszereltségű és teljesen Te dirigálsz. Igaz naponta 5000 Ft, de szerintem megéri.

Kép

Kép
jurem
 
 


Jurem,

Szerintem is megérné! Nekem is mindig a kétágyas volt a vesszőparipám. Az egyágyasról álmodni sem mertem, bár az elsőnél nem is akartam volna. Szerintem is sokkal korrektebb lenne az, ha volna egy napi ára, és nem lenne szükség az ide-oda csúsztatott borítékokra. Itt nem, hogy 8, de egy ilyen sincs!

Kópé
Vendég
 


Sziasztok!
Tud valaki segíteni abban,hogy mikor vannak felkészítő tanfolyamok a klinikán?
Be kell előzetesen jelentkezni?Honnan lehet tudni a témákat?
És egyáltalán hanyadik héttől érdemes járni?

Krumplibogár,
Engem is UH-zott a Barakonyi,alig figyelt rám egész végig az aszisztenssel dumcsizott!
Bár tudom,ez nem vígasztal!
SajnállakKép
Suezika,
Tőlem nem mindig kérték be a kis kék könyvet,volt,hogy egyből hívtak a kijelzőn.
Úgy látszik így is úgy is működik.

Csip
28+3
csip
 
 


Szasztok!

Jurem,

én is sajnálom,ami Veled/Veletek történt.
Viszont asszem-és ezt mint eü. dolgozó írom-,ok nélkül nem fektetnek be csak úgy valakit,főleg ennyi időre a klinikára!Én is feküdtem bent egy hétig a patológián.Nagyjából láttam,hogy kik azok akik több időt töltenek bent.
Akit nem kell,azt nem tartanak bent,hiszen a TB is jobban fizet a gyorsan cserélődő betegek után az intézményeknek.
Azt meg nem hiszem,hogy nem adtak tájékoztatást,hogy miért is kell bent lenned.
az én dokim nagyon rendes,minden nap,volt,hogy este,mielött hazament meglátogatott.ha esetleg nagyon érdekelt valami,és ugye ő napközben nem tudott az ambulanciáról feljönni,akkor megkérdeztem az osztályos dokit,vagy viziten a Rigó dokit,és kaptam választ a kérdésemre.
Nem vagyok elfogult a klinikával szemben,tudom,hogy van egy-két dolog,ami nem úgy működik,ahogy a legtöbb kismama ezt szeretné.de akkor is tudomásul kell venni,hogy ez egy nagyüzem!Ilyen sok nő egy intézményben sehol sem fordul meg évente,mint itt.Azért azt hiszem igyekeznek megtenni mindent,ami tőlük telik.
Spéci engem egyszer uh-ozott a Barakonyi dr.nő,és semmi kivetnivalót nem találtam a stílusában.
Én támogatom az elején a hüvelyi uh-ot!Sokkal közelebbről látják a babát,mint a hasfalon keresztül végzettel!!!Azért,hogy ilyet csinálnak az elején,ez is a technika fejlődését,az odafigyelést jelzi.
Bizony sokan már 5! hetesen rohannak dokihoz,hogy láthassák a babát.Nos,ilyenkor amikor még alig látszik bármi is,jobb tájékoztatást ad a hüvelyi.
Nem értem mi olyan megalázó a vizsgálatban? Amikor manuálisan vizsgál meg egy férfi nőgyógyász,akkor arra is mondhatnánk,hogy megalázó.
És akkor folytathatnám,maga a szülés is megalázó??!!
A lényeg,hogy nem vagyunk egyformák,ebből adódik a nézeteltérés,meg sok minden más is...
Még egy picinyke megjegyzés,egy Nyíregyházi kh.-at azért ne hasonlítsunk össze egy bp.-i klinikával.Márcsak a betegforgalom miatt se!!!Egyébként meg nem nézem le a vidéki kórházakat,erről szó sincsen.
Ne haragudj,ha bántó voltam,de ezt le kellett hogy írjam.

Dóri
angelheart
 
 


Csip
Nekem adott dokibá egy nagy papírt amire a dátumok meg az előadások címei felvannak írva.
keresem de valahova elraktam ha meglesz küldöm vagyis leírom.
10 alkalom van és minden hónapban van 2-3om ha jól emlékszem vagy miden héten egy??és szerintem nem kell bejelentkezni.de a papírra rá van írva telefonálj előtte mert lehet megválltozott az időpont.
az első emeleten van jobbra a terem és bármikor elkezdheted nekem ezt mondta dokim.

uhról amikor 8.héten csinálták Nekem akkor mindkettő volt és Én jobban és tisztábban láttam a hüvelyi felvételeket mint a hasit.valahol azt olvastam hogy a 12.héten is hüvelyi lesz még.
bár Nekem teljesen mindegy csak rendben legyünk.
ciszta tünjön el babának legyen meg mindene.
Képet hogy lehet kérni?pézt kell érte adni és ha igen mennyit vagy automatikusan adnak?multkor adtak dokibának de azt ő elvette és kartonomban őrzi.ciszta miatt.
suezika

KépKép
suezika
 
 


Kedves Dóri! Azt hiszem,te most azt gondolod, hogy eltúloztam a dolgokat. Ha Te az én helyemben lettél volna, biztosan másképpen gondolnád a dolgokat. Ha most mégegyszer azt mondanám, hogy konkrét tájékoztatást nem kaptam, szerintem akkor sem hinnéd el!! Az hogy bennt kell feküdni egy klinikán, vagy egy kórházban, az egy dolog, a gyerekéért az ember mindent felvállal, csakhogy egészségesen szülessen meg. Ha Én olyan tájékoztatást és figyelmet kapok ráadásul a pénzemért, amit Én elvárok, vagy elvártam volna most biztosan ott szülném meg a gyerekemet. Persze egy eü-s dolgozónak ezt hiába magyaráznám ezerrel is. Csak tudod a problémát az jelenti, hogy nem vagyok egyedül ezzel a véleménnyel.

Kép

Kép
jurem
 
 


Kedves Jurem!

Igen,nem vagy egyedül a véleményeddel.
De! A "pocsék ellátás,a személyzet személytelen,undok viselkedése" ellenére is évente kb.3500 nő szül itt,ezen a pocsék helyen...

Dóri
angelheart
 
 


Dóri,

Bár nem szerepem igazságot osztani, de a 3500 nőből legtöbben azért szülnek itt, mert 1. ide tartoznak körzetileg, 2. ide utalták őket máshonnan a problémáik miatt. És nyilván sokan, mint én is, a szakmai szinvonal miatt. De a szakmai szinvonal sajnos nem garancia az emberi, emberséges bánásmódra. Hidd el, hogy nagyon másként viselkednek az egészségügyissel, mint azzal, aki nem az (persze valahol ez is érthető). Magam is tapasztaltam hasonlót, nem a SOTE-n, máshol, amikor a durva pokróc orvos hirtelen mézes-mázas lett, amit kiderült, hogy az ismerős ismerőse vagyok. Elég gusztustalan volt.

Nagyon nehéz megtalálni úgy lavírozni egy kívülállónak, laikusnak az egészségügy berkeiben, pláne, ha kiszolgáltatott helyzetben van, hogy megkapja a megfelelő ellátást, tájékoztatást. Nem kevés boríték, és utánaolvasás, információgyűjtés kell, mert arra senki ne számítson, hogy alanyi jogon minden jár, ami elvileg jár.

Ami a hüvelyi ultrahangot ill. a vizsgálatokat illetti, abban teljesen egyetértek veled, a várandósság ezzel (is) jár.

Kópé
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: