A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok Lányok!

Még nem írtam ide, de minden nap olavaslak benneteket.
A ruha dologhoz szeretnék hozzászólni. Én ma vettem magamnak egy nadrágot, kicsit alkalmi jellegû (szintén esküvõ miatt vettem), állítható a derekánál, úgyhogy a terhesség végéig ki lehet használni, az ára 8600 Ft volt és az Újpesti Mega Toys-ban vettem.
Úgy látom felétek komolyabb ez a védõnõs dolog mint felénk. Ugyanis nálunk nem jön ki házhoz a védõnõ a gyerek születése elõtt, és utánna is csak 3x volt nálunk. A gyerekorvos járt ki kéthetente az elsõ oltásig. De ez lassan már 3 éve volt, majd meglátom hátha azóta változott a helyzet.
Üdv FKata
Névtelen

Jaj lányok, én mindig csak problémás dolgokkal jelentkezem. Most telefonált egy ismerõsünk, hogy a lánya bárányhimlõs lett. Szombaton este náluk voltunk vendégségben, és persze köszönõ puszi az volt. Gyerekkoromban már voltam bárányhimlõs. Szerintetek ennek lehet valamilyen következménye? Egyszerûen nem hiszem el, hogy tényleg olyan óvatos vagyok, és ilyenek történnek.
Tus
Tus

SZiasztok!

Köszi mindenkinek a gratulációt, Vilike tényleg nagyon édes baba Kép Imádom Kép

Sajnos anyuci még mindig nem tud ülni, így a szülõstörténet leírása odébb van.

Norci
Norci

Sziasztok,

képzeljétek, gyakorol a cicibibmbóm :-)Ha szabaddá teszem, (de néha a ruha alatt is) azonnal ágaskodik (eddig lapos bimbóm volt). Gondolom készül a szopiztatásra. Olyan érdekes!

Nálunk ugyanaz nap kell menni a védõnõhöz és a dokihoz is. Vizelet, vérnyomás, vizsg és mázsálás. A meglévõ eredményeket beírja. Ez az elõkészítés. Innen megyek a dokihoz, az a terhestanácsadás. Beutaló, recept, ha kell táppénz és válasz a kérdésekre. Nálunk így mûködik. Egy hónapban egyszer ki lehet bírni, és ha olyant mond a védõnõ ami nem tetszik, elengedem a fülem mellett.

Zsanci, és a vége felé járók. Nálunk a 34. hét körül van kenetvétel, és többféle dolgot néznek benne. Ha van valami gond, akkor még a bébi születéséig lehet kezelni.

Úgy feszüla pocak, majd szétdurranok. De nem baj :-)

Nyugodalmas éjszakát, Lora (19)
lora

Sziasztok!

Védönö: nem az ö pecsétje számit kizárólag. Mivel mi már elég a végén vagyunk, lassan szükség lesz az igazolásra az anyasági segélyhez, és a dokim asszisztense meg is kérdeze, hogy adott-e már ki ilyen igazolást.
A feltétel az, hogy az illetö terhesgondozáson vegyen részt, és 4 pecsétje legyen (koraszülés esetén 1 is elég), de ezt mind a védönö, mind a terhesgondozást végzö orvos igazolhatja.
Tehát ha valaki csak orvoshoz jár, de onnan megvan a 4 pecsétje, akkor az elég.
Ha jól tudom, védönöhöz járni és a késöbbi "szolgáltatásait" igénybevenni sem kötelezö, irásban lehet róla nyilatkozni, hogy nem veszed igénybe.

Holnap nem tudom, mikor leszek, megyünk CTG-re. Remélem most nem fog nagyon felmenni a pulzusa a drágámnakKépKép. Igaz, ma már majdnem kész vagyok a táska bepakolásávalKépKép (most már az apróbb dolgokat is megvettem, csak papucs, meg ilyesmit kell belerakni), meg megvettük a szivacsot a bölcsöbe, megvartam rá a huzatot, meg majdnem kész a lepedö is (ilyen méretü kész lepedöt nem lehet venni...). De azért még nem szeretném, ha szülnénk. A következö két hétvégre még vendégeket hivtunk!!!KépKépKép

Csics!

Én nem is azon háborogtam, hogy a gyerekorvosnak kéne pénzt adni (bár amennyire a mienket ismerem ö nem kérneKép, bár neki szivesen adokKép), hanem azon, hogy a VÉDÖNÖ nem látogatja a babát, ha a mama nem ad pénzt. Milyen szépen hangzik, hogy az elsö 6 hétben hetente jön! Csak hát nálunk ez pénz nélkül nem igaz, és ezt felháboritónak tartom.

Beszti
35+4

KépKép
KépKépKép
beszti

Tus
Én úgy tudom, a bárányhimlõt csak egyszer lehet elkapni, mert utána immunissá válsz. úgyhogy ne aggódja, de azért hívd fel a dokit.

Pecsétek
Én járok a védõnõhöz is, meg a dokihoz is, de nálunk viszont csak a doki pecsétjét számolják. És 4-nek kell lennie.

kata007
Olyan jó, hog leírtad a sztorit és Dóri csodálatos!

Törpi, Pucúr merre vagytok?
csak neeeem? Kép

pussz
bringa (29+1)
bringa

Sziasztok PocakossokKép!

Hát nem tudok még teljesen jó hírekkel szolgálni. Még mindig egyben vagyunk. De.. Ma reggel arra ébredtem, hogy görcsöl a hasam. Nem mondanám, hogy nagyon fájt volna, de 15 percenkénrt szabályosan begörcsölt. Vártam, vártam, aztán felhívtam a dokit, aki mondta, hogy menjek be és megnéz, meg persze vigyek cuccot. Gyorsan a Párom összepakolta a cuccomat és beszaladtunk(képletesen). Hát az van, hogy elindult a dolog, de még nem az igazi. A doki szerint innen max 2 nap van hátra, de nem szenvedek még eléggé. Kérdezte, hogy bent akarok e maradni, majd megegyeztünk, hogy inkább hazajövök. Mert itthon mégis jobban megy az idõ. Kimentünk a tesómmal a telekre, ott néztük a meccseket, meg napoztunk. A fájások 10 percesek lettek, de nem fájnak igazán és nem is akarnak sûrûsödni, így nem hiszem, hogy ma már történne valami. Hát most ez van. Holnap is megyek CTG-re, de a doki legközelebb csak pénteken néz meg. Most nem tudom, hogy Kép vagy inkább Kép.

A szülõszoba egyébként tele volt, minden ágyon vajúdtak, ezért is jöttem haza. De így utólag jobb is.

Kicsit álmos vagyok és nagyon várom már a végét.

SZÉKREKEDÉS!

Nálunk a kórházban valami csodaszert kellett lenyelni a kismamáknak. Mindenkinek használt.
Nem tudom, hogy mi volt az, valami olajszerû dolog. Szerintem kérdezzetek utána, mert gondolom, hogy mindenhol ugyanez van. De ha este egy kanál olajat (ét vagy oliva) le tudtok nyelni, reggelre az is használ. Nem a legfinomabb, de ez van.

GumicukorKép!

Június 2-ra voltam kiírva. Megpróbálok majd egy képet feltenni magamról. Holnap reggel is megyek CTG-re, mert ugye mostmár...

DióKép!

Örülünk, hogy jól vagytok. Jelentkezzél sûrûbben. Örülök, hogy segített a CTG leírás.Kép

Kata007Kép!

Jó újra hallani felõled. Nagyon örülök, hogy minden rendben van veletek, s hogy a szülésen is ilyen gyorsan túlestél. Igazán büszke lehetsz a lányodra. Amint látod, én még egyben vagyok, pedig hol van már a vasárnap!
Jelentkezz, ha idõd engedi, várunk.

VÉDÕNÕ, DOKI!

Az egyszeri anyasági támogatáshoz valakinek ki kell állítani egy papírt, hogy õ igazolja, hogy a terhességed alatt négyszer megjelentékl as terhesgondozáson. Lehet ez a valaki a védõnõ, a válaszutott doki, a magándoki, stb.
A védõnõhöz nem kötelezõ járni. Ilyen nincsen elõírva a törvényben.

Törpi
41
Törpi

Sziasztok!

Bocsanat, hogy mar megint itt zavargatlak Titeket, de itthon ulok es lassan megorulok a gondolataimtol. Tudna valaki nemi infoval szolgalni nekem a koraterhesegi normalis HCG es petezsak meretekrol (meg barmirol?)

Az utolso menzeszem aprilis 20-an jott meg. Ezen ciklusom 18. napjan az orvos meg csak egy 8mm-es tuszot latott, azt mondta, ebben a ciklusban nem lehetseges a fogamzas. Ennek ellenere majus 24-en pozitiv terhessegi tesztet produkaltam, amit majus 26-an az ultrahang is megerositett (a petezsakot lehetett latni).

Az elmult nehany napban verezgetni kezdtem, ami miatt jun. 3-an (hetfon) az orvosom ismet megnezett ultrahanggal. Erre azt mondta, szerinte ez egy elhalt terhesseg, mert nem lathato a sziv. Vettek vert is, 2534,1 mIU/ml a Beta-HCG eredmenye.
Mara visszarendeltek ellenorzesre (elvileg holnapra tervezte a mehem kiuriteset), de most egy masik UH-s orvos is megnezett, aki azt irta, hogy a mehemben egy szabalyos 11 mm-es petezsak lathato. Grav.s.:5 (+/- 1het)
Az uterus mogott es mellett 72*57 mm-es ketrekeszes ciszta van (hetfon meg csak 5 cm-es volt). Ezen kivul vettek vert is ujra.
Hetfon az orvosom mola terhessegre utalo jeleket is talalt a mehemben, ma a masik orvos azt mondta, hogy tenyleg van ott valami, de szerinte nincs osszefuggesben a babaval, es csak nyalkahartya deformacio.

Penteken kell telefonalnom a Beta-HCG miatt, a doki azt mondta, ha nem no a szintje, akkor elhalt a terhesseg, ill. az is baj, hogy tul alacsony a hetfon mert ertek. A masik orvos szerint ez egy normal ertek, csak kesobb jott letre a fogamzas.

Most itthon ulok ketsegbeesve, es nem tudom eldonteni, hogy kinek is higyjek.

Tudnatok segiteni? Barmi info johet, akar az is, hogy tenyleg ne remenykedjek. Mar azt is konnyebb elviselni, csak ez a bizonytalansag a legrosszabb. 5 percenkent remenykedem, aztan elkeseredem. KépKépKépKép

Kerlek, HELP!!!

Koszonom szepen,
Gombóc
gombóc

Gombóc, szerintem a HCG szint emelkedése, és a petezsák növekedése mind jót jelent! Higgy a babádban, és csak pozitív gondolatokat! Valaki mesélte (nem akarom írni a nevét hogy ki), hogy elsõ babájánál attól rettegett, hogy el fogja veszíteni, és a baba meg is halt. Csak pozitívan, nem lesz semmi baj! A ciszta pedig fel is szívódhat, a baba majd csinál magának helyet.

Alkalmi ruhát próbáljatok menyasszonyiruha kölcsönzõben nézni. Hátha van.

Kata, klassz volt a beszámolód, köszönjük :-)

Szorítok nektek, Lora (19)
lora

Sziasztok!

Forti
megtaláltam nagy nehezen Kép szóval a 04.10-i hozzászólásoktól a 04.16.-ig van elég sok tipp (kb 15530-as hozzászólástól, ez visszafelé 27-31 oldalakig)

Tus
A bárányhimlõnél elvileg! védettséget jelent ha már voltál. Mindenesetre tényleg jó ha megkérdezed a dokit. Egyébiránt ugyanúgy viselkedik mint egy erõsebb vírusfertõzés, bármilyen hatása a pocakban lévõ babára nem igazán bizonyított. Hasonló cipõben járok, azért írom ezeket, engem már kicsit felhomályosítottak. Kép CSak nálunk az a szitu, hogy én még nem voltam, a 3 éves kisfiam meg remdesen beszerezte most áprilisban, természetesen ilyenkor (köszönõpuszi Kép ) mellettem hajlandó aludni kizárólag, szóval pöttyeim nem lettek. Ekkor voltam pont a 3. hónap végén. Ennek ellenére nem bizti, hogy nem kaptam el, de nem olyan egyszerû kimutatni a dolgot laborvizsgálattal sem. Megrémíteni nem akarlak, de szerintem túlzottan ne aggódj! Persze mondani könnyû, én is nehezen emésztettem meg...(vagy még most sem?)

Gombóc!
Nagyon szívesen segítenék, de sajnos fogalmam sincs. Esetleg egy harmadik orvos véleménye??

Katka (26)
Katka

Sziasztok!

Kata007
Gratulálok a gyönyörû lánykádhoz, sok boldogságot és sok-sok tejcsit kívánok. Vártunk ám már nagyon visszaKép Köszönjük a történetet.

Sasha
Jól kikérdeztem ma a dokit, úgyhogy végképp megnyugodtam. Majd a következõ eredmény után aggódok, ha valami rosszat mutatnak ki, addig nem fogok, megigéremKép UH alapján a kiirás október 26, javítanád??

Megnéztük ma a kicsinket is, nagyot nõtt. Már 280 g. Hihetetlen.
És képzeljétek: kislányunk lesz! Kispapa ragaszkodik a nevéhez, tehát õ lesz a kisebbik SzilcsikeKép

Szilcsike
szilcsike

Bringa, feltámadt a "veszprémi-s" topik.

Lora
lora

Sziasztok!
Zsani
Köszi az információkat, bejelentkeztem a Praxisba péntekre.
Majd írok, hogy milyen volt.

Szilcsike
Gratulálok a kislányodhoz, nekünk is az lesz.

Petra (29+6)
Petra

Zsanci, Szilcsike
Én voltam a múlt hónapban a tanfolyamon, 18-kor kezdõdött
és kb két órát tartott.(három alkalomból áll és most lesz a második) Úgy vettem észre, hogy mindenki szinte a párjával jött.
Petra
Petra

Kedves Bringa és Katka!
Nagyon köszönöm a biztatást és az infókat, már alig várom a holnap délutánt, hogy felhívhassam az orvost is. Nagyon remélem, hogy védett vagyok és nem lesz semmi gond.
Tus
Tus

Sziasztok Lányok!

Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt a kérdéseimre (Rh-, Uh), úgy örültem hogy ennyien írtatok!!Kép

Szilcsike!

Köszi az e-mail címet, majd pontosítjuk a találkát! Én már biztos, hogy megyek! Örülök, hogy megnyugtatott a dokid, és annak is, hogy kislányotok lesz, nekünk is! KépKép

Petra! Remélem, nektek is bejön majd a PraxisKép, mi a jövõ héten szeretnénk menni újra. Akkor szerdán veled is találkozom?Kép A férjem nem túl lelkes ettõl a tanfolyamtól, de azt mondta szívesen eljön.

Sasha! Ha a férjem segít, küldök neked tavalyi (esküvõi) képet magamról, és kérek majd jelszót!Kép OK?

MindenkinekKépKépKép!

Zsanci
31
zsanci

Beszti
Én is így gondoltam a pecsétes dolgot, ezért nem értem hogy a védõnõ miért keménykedik. A pecsétem megvan, ami gondom meg van, abban nem tud segíteni egyenlõre, épp elég helyre kell szaladgálnom nem még hozzá is. Ha meglesz a fiam, majd akkor pattogjon és jöjjön ahogy az a dolga lesz.
Bocsi a kifakadásért!

Kata007
Jó volt rólatok olvasni, vigyázzatok egymásra.

Törpi
Nagyon drukkolok hogy most már legyen valami. Veled vagyunk lelkiekben!

Katka
Köszi szépen, holnap megnézem mit írnak odaát!

Szilcsike
Gratula a nõnemû pocaklakódhoz! Kép Kép

Mára elköszönök, további jókat, finisezõknek drukk-drukk
Forti (30+6)

Kép
Kép
forti

Lora
Köszi, már megyek is és csekkolok Kép

Szilcsike, Petra,
Szintén gratula, nálunk is kisasszonyka lakik a picimban Kép

Gombóc
Tényleg pozitívan gondolkodj, és menj el még egy dokihoz!

bringa
(29+1)
bringa

Sasha!

A macska kakilási szokásaival teljesen tisztában vagyok. Az esetek többségében elássák, ez igaz, de azt is macskája válogatja, hogy milyen gondossággal. Még vissza is szaglásszák, hogy jól sikerült-e a dolog, ennek ellenére akad macska, amelyik ide szarik, de ott kapar... A többit már el tudod képzelni. Nekem nagyon sok macskám van-volt. Órákon keresztül figyeltem gyermekként az állataimat. Vannak pedánsak és vannak nem olyan tökéletesen dolgozók.
Azért nincs harag? :-)

A védésem el lett hetelve jún. 21-re. Nem bánom, már csak azt kéne tudnom, hogy hogy készüljek rá, mert az én elképzeléseim nem egyeznek azzal a képpel, amit a titkárnö körvonalazott. Még van idöm tisztázni. Persze a titkárnö telcsije megelözött, így nem voltam az egyetemen, a héten már nem is leszek a közelben. Holnap irány Jena (kb. 550 km oda!
Ma órákon keresztül gyóntattam a gépet állás ügyben, de nagyon szerencsétlen lehetek, mert nem nagyon jutottam 1-röl a 2-re.

Ma a bal oldalamon olyan finom nyomást éreztem néhány másodpercig. Pár óra múlva ez megint megismétlödött. Ez már a babánk lenne? Csak nem? Úgy örülnék neki!

Más újság nincsen. Itt a védönö dolgait a doki asszisztensnöje csinálja, de kéne egy bábára is szert tenni, mert ö fog a szülés után látogatni. Ebben az irányba is kéne lassan a csápjaimat kiterjeszteni, csinálnám is, ha nem úuuutálnék annyira telefonálni. Nem szeretek vadidegenekkel telcsizni, mert nem látom az illetö arcát.

A párom nagyon imádja a pocakom, sokat dajkál minket. A cicimet is minden este megkapja egy kis masszírozásra. Ma erre nagyon nagy szükségem van, mert szúrnak a bimbó tájékán. Nem túl kellemes érzés... :-(

Gyülnek a babás dolgok. Tegnap több dologra - hasznos apróságok - is licitáltam, már elégedetten vissza is döltem a széken, mert gondoltam az utolsó 10 másodpercben már nem jöhet semmi sem közbe. Hát jól meglepödtem. Mindenröl lecsúsztam. Végsö kétségbeesésemben megint szert tettem egy tündéri kiscipöre meg zoknikra.
Kíváncsi vagyok milyen dolgok jönnek a postával. Tegnap utaltam át a pénzt az eddig beszerzett cuccokra, a héten kéne már ennek-annak befutnia.

A páromat gyözködöm a magyar-tanulás fontosságáról. Elképesztö dolgokat tud mondani, csak tudnám hol tanulta, de ha én tanítgatom, ellenáll. Olyan egyébként, mint egy papagáj: bármilyen nyelvet képes tökéletes kiejtéssel elsajátítani! Ezért is haragszom rá egy kicsit, hogy ennyire ellenáll. Nem eröszakoskodom, de szeretném, ha a gyermekünk a két nyelvvel nöne fel és nem az lenne, ahogy az itteni magyar családokban - ahol német a férj -, a gyerek nem vagy csak nagyon rosszul tud magyarul. Kár lenne a magyarért!

Megyek durmolni. Ma sem csináltam sok hasznosat. Ilyen ez a terhesség. El vagyok testileg-lelkileg nehezedve.

Puszi nektek: Barbi + Zsebibaba
bmaass

Barbi
A te anyanyelved a magyar, így rajtad múlik, mennyire fog jól beszélni a palánta. A németet elsajátítja mindenképp a környezetbõl, meg a családtól. Én nyelvész vagyok, s eddig mindenhol azt tanultam, hogy az anya anyanyelvén beszéljen a gyermekhez, mert késõbb identitásproblémái lehetnek. Hidd el, kétnyelvû lesz! Kép
A cicimasszázzsal (vagyis inkábba bimbóbögyörészéssel - bocsi s kif.-ért) azért vigyázz, koraszüléshez vezethet!
pusszancs,
bringa
(29+1)
bringa

jo reggelt mindenkinekKép
Gomboc
elöször is NE AGGODJ másodszor pozitiv gondolkodás harmadszor meg lehet hogy mindkét orvosnak igaza van mert lehet hogy iker terheségnek indult de az egyik elhalt és csak az erösebik magzat maradt életben .ilyen problémája volt a hugomnak is és nagyon nehezen derült ki hogy mitöl vérezget .ugy hogy NE AGGODJ LÉGYSZIVES biztos hogy minden rendbe lesz csak POZITIVAN KELL HOZÁ ÁLLNI KépKépKépKépKépKépKép igy ni

Tus
egyetértek Bringával én is ugy tudom hogy aki egyszer elkapta a bárányhimlöt az már imunis lesz rá

Na megyek visza az ágyikomba pihizni mindekinek esö mentes napot kivánok Kép csics 32 hetes
csics

Sziasztok! Én a Törpi férje vagyok és örömmel értesítek mindenkit, hogy megszületett a kis Törpi: Zsófia Lilla.

Mindketten egészségesek, a részletekrõl késöbb.

Törpapa
törpi

Törpi!

Gratulálok és jó egészséget kívánok mindnyájatoknak!

üdv

any
any

TörpiKép
Nagy nagy Gratula a kis törpilányhozKépKépKépKépKépKépKép kivánok nektek sok sok tejcit és örömet és boldogságot KépKépKépKépKépKép

Csics 32 hetes KépKépKépKép
csics

Törpi!!!KépKépKép

Nagy nagy gratula! Eszembe jutottál ám, amikor hajnali 5-kor arra ébredtem, hogy ömlik az esõ...Kép gondoltam, nahát egy csinos kis hidegfront...Kép
Sok boldogságot kivánok Nektek!

Barbara,

Csatlakozom Bringa véleményéhez. A Te anyanyelveden nem lesz gond a gyereknek megtanulni, gondolj csak bele, az idõ 80%-ban Te foglalkozol majd vele, legalább is az elsõ idõben...Kép És azt hiszem pont az számit. Az én férjem hibásan ugyan, de elég jól beszél magyarul, mégis megegyeztünk, hogy Õ majd angolul beszél a kicsihez én meg magyarul...az lesz érdekes, amikor társaságban leszünk...Kép Mindenesetre elõre vigyorgok azon , amikor majd a gyerek kijavitja az apja magyarságát..Kép Persze nálunk nagy elõny, hogy idehaza élünk.

Szilcsike

Gratulálok a kisleányhoz, mi is lányt várunk.Kép

Nyuszi
33.
Nyuszi

Jo reggelt mindenkinek!

Torpi,
Nagyon gratulalok es minden jot a kisalnyodhozKépKépKép

Csics,
De jo neked hogy visszamehetsz az agyadba.Ma valahogy en is olyan faradt vagyok mar reggel.biztos az eso miatt...

Barbi,
Az en ferjem is csak felig magyar de nagyon jol beszelt mar akkor is amikor meg nem vegleg maradt itt.tenyleg minden az anyan mulik,mert a gyerekek annyira fogekonyak a nyelvtanulasra hogy csak hasznara valik ha rogton kettot kap rogton.

Lanyok,
Tegnap este akkorakat rugott a babau hogy a ferjecskem is erezte,mit erzte latta.Olyan vicces voltKépKépKépMeg ma reggel is mondta hogy milyen jo volt hogy mar latta is a mozgasat...

Ma megyek megint az anyasagra felkeszito tanfolyamra.Ma a tema a gyes ,gyed.tarsadalombizt.lesz.

Na megyek egy kicsit dolgozni is.

Szep napot mindenkinek.
Kataa
20+2

Kép
Kép
kataa

Torpi!

Gratulalok!!!! Kép Kép Kép

kamilla (8+4)
kamilla

Törpi!
Nagyon sokat gondoltam Rátok! Nagyon-nagy gratula! Várjuk a beszámolót! Sok-sok tejcit és szép anyaságot!

bringa (29+2)
bringa

Törpi!

Most olvasom a jó hírt! Gratulálok a kis Zsófihoz, remélem jól vagytok, és nagyon jó egészséget kívánok nagy Törpiéknek és a kis Törpikének is!
De jó nektek!!!
De nekem is már csak néhány hét és megszületik kis Gumimaci, már nagyon várjuk!

üdv:
gumicukor 35+5

UI: Köszönöm a málnalevélinfót, elnézek majd az említett lelõhelyekre! Tegnap sikerült a legutolsó csomaggal elhoznom a nagy nehezen felkutatott bioboltból, és nem is nagyon szokott ilyen teájuk lenni. Mondztam is, hogy igazán gondolhatnának a kismamákra!
Mégegyszer köszi mindenkinek!

KépKép
KépKép
gumicukor

Törpi!

Ha majd elrendezõdtetek, akkor írnál nekem privátban, hogy milyenek voltak a Kútvölgyiben a körülmények, mi az amit nem kell vinni, mi az amit igen, bár nagyjából már összeszedtem ezeket a dolgokat,de hátha mondasz valami újat is.
Erre a címre írhatsz:
karolina.csik@freemail.hu

Mégegyszer gratula a kis leányzóhoz!

gumicukor 35+5

KépKép
KépKép
gumicukor

Törpi!
Gondoltam rátok az éjjszaka sehogy sem tudtam aludni.
Sok-sok boldogságot és örömöt az egész TörpcsaládnakKép!!

Any!
Látom még mindig egybenKép!

Kellemes napot mindenkinek Kato 39
katalinka

Sziasztok!

Kata! KépKépKépKépKép
Olyan fantasztikus volt olvasni Dóri születését, nagyon örülök Nektek! Mégegyszer gratulálok! Remélem lesz idöd, hogy be-be nézz a topicba. Csodálatos babázást!!!

Lányok!
Kész, megvolt az utolsó vizsga, a prezentáció tegnap jól sikerült, még három hetet dolgozom, átveszem a bizonyítványomat és "irány Horány!", magyarul mehetek haza! Lehet, hogy költözünk, de akkor a férjem egyedül költözködik, úgyhogy becsomagolom elöre a cuccaimat, hogy ne morogjon. Cipekednem meg ugye úgysem lenne szabad, úgyhogy inkább nyaralok!!! Úgy várom már, hogy találkozhassak a családommal és hogy meglephessem a barátaimat a pocakommal!!!

Hurrrrrá!KépKépKépKépKépKép

Egy nagyon feldobott
Csipkebogyó (19+0)
csipkebogyó

Csipkebogy,

Gratulalok ahogy vegre vege es mostmar csak a babora tudsz koncentralni.
Az en noverem is kulfoldon el es mielott hazajon olyan izgatott,de ahogy hazaer ugy erzi mintha mindig is itt lett volnaKép
En is ugy elvezem hogy mindenki latja rajtam a pocimatKépKépKép
Es a mibden esti mozgas meg annyira feldob megha ezerszer faradtabb is vagyok.

Tenyleg lanyok ti nem vettek eszre hogy mar olyan jo ulni a moziban,szinhazban mint regen.Nem is a sok ules miatt hanem a sok ember.

Kataa
20+2

Kép
Kép
kataa

Törpi,
Gratula Zsófihoz, sok boldogságot!!!! Kép

Csipkebogyó,
Gratulálok, és örülök, hogy végre majd lazíthatsz egy kicsit! Jó dolog, amikor az embernek van egy kis ideje csak arra figyelni, hogyan nö a fü (azaz a baba...) Kép

Ti nem vagytok borzasztó álmosak? Én majd' felfordulok... (Persze tegnap sürü és hosszu napom is volt.)

Üdv:
Zita
24+6
ParaZita

Kataa,
no, én a minden esti mozgás miatt irigyellek. Nem-igen érzek az utóbbi idöben semmit, néha van egy olyan "talán"-élményem, de azzal még be kell érjem...
Én is úgy vagyok vele, mint a növéred, amikor otthon vagyok, akkor az olyan mint 5 éve, amikor még ott is laktam. Nagyon várom már...Kép
Csipkebogyó
csipkebogyó

Én kezdetben kispárnával jártam a moziba, mert a sok üléstõl megfájdult a derekam, ami tök érdekes, mert ez akkor volt, amikor még kisebb hasam volt, most meg már elég szépre gömbölyödtünk és nem szokott fájni.
Biztos a kismami torna tartásjavító teszi.

Az emberek nem idegesítettek a moziban, csak az aluljárókban, egyszer majdnem berókáztam a látványtól, sok koszos árus, homeless és mindenféle szag keveredése. De ez még az elsõ harmadban volt.

gumicukor
35+5

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok Mamák, Babák Kép

Most megint csak gyorsan beugrok, majd késõbb visszaolvasok. Mit tudtok arról, hogy 3 hónapos terhesen jár már a családi adókedvezmény?...ez igaz?...hogy kell elintézni?

bocsi a gyorsaságért, csak report-hegyeket kell csinálnom...de még visszanézek.

pusz,

gömb (11)
gombolyu

Családi vagy magzati kedvezmény:
melóhelyen kell igényelni vagy neked vagy a párodnak (ketten együtt nem lehet)
kapsz egy papírt, amit alá kell íratnia a párodnak a munkahelyén ill. neki is, hogy Te érvényesíted a családi kedvezményt.
Ehhez kell még egy igazolás a nõgyógyitól, hogy mikor töltötted be a terhességed 91. napját, onnantól jár ugyanis, aminek az összege 2002-ben 3000 Ft.
ez a szülés hónajában már nem jár.
Utána van az egszeri anyasági segély, ha már megszületett a pici, be kell vinni a születési anyakönyvi kivonatát, személyidet, a pici taj számát a melóhelyre + egy igénylõpapírt kell kitölteni. Ez 2002-ben 30.500 Ft.
Utána lehet igénybevenni a terhessági gyermekágyi segélyt, ami a szülés napjától 168 napig jár, összege az elõzõ éves fizetés+prémiumok+egyéb jövedelmek 70 %-a napi átlagban, tehát ez elég jó öszeg, nincs felsõ határa, mint pl. a GYED-nek. Egyetlen feltétele, hogy azsülés elõtti idõben legalább 180 napig biztosított legyél.

Remélem tudtam segíteni.

gumicukor 35+5

KépKép
KépKép
gumicukor

Bocs az elõbbi 1000 helyesírási hibáért és elírásokért, de csak verem itt a gépet, ahelyett, hogy dolgoznék már végre, mert ma még nem sokat tettem ez ügyben...

gumicukor 35+5

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok lányok!

Ne haragudjatok, hogy nem tudok jelentkezni, de amióta a párom megtudta, hogy mit is jelent, hogy a méhszájam 1 cm-el megrövidült egy kanalat sem tehetek arrébb és még tegnap miután hazajött a melóból õ fõzött és ágyba kaptam a vacsit. A reggelit is ma.

Törpi!

Gratulálok a babáhozKép Minden jót kivánok.

Viki ikreirõl sikerült kideriteni egy két dolgot és jöhet a babás táblázat. Törpi tõled elnézést kérek, de a babáról nincs meg minden adat, de nem szerettelek volna kihagyniKépKépKép

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Mummy Iván 3600 g, 56 cm 2002.04.07 ( - ) 6 nap
Robi Tamara 3006 g, 52 cm 2002.04.25 ( - ) 4 nap
Krita Nelli 3450 g, 50 cm 2002.04.19 ( + ) 8 nap
Mia Soma 3290 g, 55 cm 2002.04.14 ( - ) 24 nap
Bubu Lili 4000 g, 54 cm 2002.04.21 ( - ) 2 nap
Sheila Melissa 2850 g, 47 cm 2002.04.30 ( - ) 6 nap
Bszilvi Péter Attila 2970 g, 50 cm 2002.05.01 ( - ) 3 nap
Csilla1 Erik Gyula 3820 g, 55 cm 2002.05.08 ( - ) 1 nap
Dojika Máté 3500 g, 52 cm 2002.05.10 ( - ) 11 nap
Zsunya Péter 3800 g, 56 cm 2002.05.08 ( - ) 5 nap
Szilvi Viktória 3600 g, 55 cm 2002.05.11 ( + ) 5 nap
Kata Dóri 4000 g, 55 cm 2002.05.29 ( - ) 5 nap
Norci Vilike 4520 g, 60 cm 2002.05.31 ( - ) 2 nap
Martina Fülöp Kristóf Gergely 3400 g, 54 cm 2002.06 01 napra pontos babaKép
Bori Katalin 4140 g, 55 cm 2002.05.30 napra pontos babaKép
Törpi Zsófia Lilla KépKépKépKépKép 2002.06.05 ( + ) 3 nap
Viki (ikrek) Balázs 1980 g, 44 cm 2002.06.04 ( - ) 59 nap
Viki (ikrek) Levente 1560 g, 38 cm 2002.06.04 ( - ) 59 nap</pre>

cupp
sasha
23+1

Kép
sasha

Gombóc!!!

Nem válaszoltam a kérdésedre, mert nem tudtam a választ. Izgulok és szorit érted isKép Amit a ma megint-be irtál Mr. Spock véleményével, az nagyon meggyõzõnek tünt. Tényleg nem veszitessz semmit ha vársz még egy- vagy két hetet, remélem csak jó derül majd kiKép Szurkolok nektekKép

Lányok!

Mindent elolvastam ám! Mindenkiért szurkolok és szoritok és vele együtt örülökKép Szilcsike, CsipkebogyóKépKépKép És persze a TöbbiekKép

sasha

Kép
sasha

Ismét Törpapa vagyok!

Zsófia Lilla császárral született 2002,06,06-án.
Paraméterei:3750 gramm, illetve60 cm.
Törpi

Nálunk külön van a védõnõ és a doki. A védõnõ megmér, vérnyomás, szívhangot is õ szokta nézni. de csak kb. 6-8 hetente kelle menni, és nagyon rendes. Bármilyen kérdést fel lehet tenni és igyekszik válaszolni, meg elmagyarázza, ha nem értem a leleteket stb. Beutalókat viszont az orvosom ad.
A védõnõ a fizikai lakhely szerinti számít. Én pl. hivatalosan a XI.ker-ben lakom és õk küldtek át a csepelibe, amikor elköltöztünk.

Kata007
Szia! De jó hogy már otthon vagytok, és élvezheted Dórikát.

Tus
Ha már volt gyerekkorodban bárányhimlõd, védett vagy. De én úgy tudom a rózsa himlõ az igazán veszélyes. (Bár lehet, hogy a bárány is, de a védettség az biztos)

Gomboc
Próbáld pozitívan nézni a dolgokat. Én úgy tudom elég gyakori a ciszta a babóka mellett és el szokott tûnni. De nem vagyok orvos.
Nekem kb. 4-5 hetesen 10*8 mm petezsák volt az UH-n (szívhang nem volt). Tudom a várakozás a legszörnyûbb, de lehet hogy pár nap múlva már tisztánlátod a pici szivét. Én minden esetre drukkolok neked!!

Törpi, Törpapa
Gratulálok a pici lányhoz! Kép Kép A hideg front bejött Kép

Csipkebogyó
Gratulálok a sikerekhez, és irány a nyaralás, meg a pihi!

Viki babáiról tudtok valamit? Remélem minden rendben van velük Kép

dec8 (25+3)
dec8

Lanyok, mar egy hete elvesztem a munkahelyi hajtasban, meg bekukkantani sem volt idom hozzatok, s mennyi minden tortent azota feletekKépKépKép

Kedves -egykori- nagypocisok, mara mar friss anyucik: Bori, Szilvi, Norci, Kata007, Marina, Torpi, Viki /ugye nem hagytam ki senkit sem/, nagyon sok boldogsagot kivanok nektek a babocakhoz, sok tejcit, minden jot!KépKépKépKépKépKépKép

Nalunk semmi kulonos, feszul a poci, gondolom, a sok munka es a nagy forrosag /40fok nappal, ejjelre 28-30fok/ teszi, de jol vagyunk! Meg mindig eleg hajtos a napom sajnos, es mennyi lemaradasom van, az egesz hetet nem olvastamKép De ami kesik, nem mulik!Kép

Sziasztok, Lella 24+4
lella

Gombóc,
Mindenképpen várj! Nagyon kicsi korban még nem lehet látni az életjelenségeket. Nekem az 5. héten még a terhességet sem látták, nem hogy szívhangot hallottak volna...

Zita
24+6
ParaZita

Törpapa!

Köszi a pontositást, elnézést, de csak tippeltem, de ez a tényen nem változtat, minhogy megérkezett a TörpillaKép Gratulálok hozzáKép

Viki ikrei jól vannak eddig úgy néz ki és a táblában vannaka paramétereik.

MAGZATI szivhangot max a 7-8. héten lehet elõszõr látni/hallnai ugyanis akkor fejlõdik ki, elõbb nem!!!!

cupp
sasha
23+1

Kép
sasha

Sziasztok,

Viki ikereivel biztos minden rendben van.Ikres szuleseknel a 31. het mar jonak szamit.A noveremnek tavaly szulettek a fiai 30. het elejen,az egyik 1.50 volt a masik 1.70. kb 45cm-el.Persze izgult az egesz csalad,de minden rendben volt veluk.
Hala istennek 1 honap korhaz utan haazmehettek es azota mar 11 kilok es mindent ugy csinalnak mint egy 13.honapos baba.
Viszont a baratnom kihuzta 37. hetig es 2.50 , 2.30 sulyuak voltak a csajok,de a doki szerint ez majdnem csoda hogy ekkorak lettek.

Sasha,
Akkor pihenj sokat,mert az csak a hasznora valik,es kulon jo hogy meg a kispapa is partner ebben.Ilyenkor latja az ember lanya hogy jot valasztott apukanakKép

Kataa
20+2

Kép
Kép
kataa

Sasha!
Lehet, hogy kellemetlen, ha még a kanalat sem rakhatod arrébb, dehát tudod, hogy igaza van. Azonkívül élvezheted az ötcsillagos ellátást is. Kép

Tus!
Én is úgy tudom, hogy ha már voltál bárányhimlös, akkor immunis vagy és nem kaphatod el újra. Ezért is ez az egy fertözö gyermekbetegség amitöl egyáltalán nem félek, az összes többi "kötelezö jellegün" nem estem át. Szóval Te se félj töle, nem árthat Nektek.

Törpi!
Nem láttam, hogy ma lett volna hozzászólásod, nem tudom mi történt vagy mi nem történt tegnap este óta, de tudnod kell, hogy nagyon szorítok!!!
Jajj, de igen!!! KépKépKép Most látom a kispapa hozzászólását meg a neved a friss babásban! Nagyon örülök, BOLDOG BABÁZÁST! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Csipkebogyó
csipkebogyó

Viki!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Hát ez igaz? Elöbújt mindkét baba és lemaradtunk róla? (Én mindenesetre igen.) Fogadj el egy óóóóóóóriási gratulát!!! Olyan jó lenne, ha hamarosan tudnál jelentkezni is, kíváncsian várjuk a beszámolót!
Csipkebogyó
csipkebogyó

Gumicukor,

Köszi az infót a családi adókedvezményr&#337;l Kép

gömb (11)
gombolyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: