A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

<font color="aa00aa">LylyKép Ha megvan a 180 nap biztosításod, akkor TGYÁS és GYED ügyeket is kell intézni, azt az OEP-nél. Gondolom, a többihez hasonló macera.
Igen, sok az ügyintézés és 30 nap minimum átfutást modnott a néni pénz átutalásához. Nálunk én leszek az ügyintéző az újszülött gyrekekmmel a nyakamban - nincs más... ehhez képest apáknak ez smafu...

Bábakoktél egy hivatalos dolog, szülésznő receptje és kell hozzá pálinka - egy kortynyi, ami lehet egy fél deci is. 2-3 deci gyümölcslé, fél deci ricinusolaj és pálinka.

Nem tudok visszaolvasni, talán Annácska kérdezte, bocs: Én 3 gyereket szeretnék legalább, 4 is boldogságos lenne. </font>

indianyo

Tünde, nekem is küldenéd, ami Babettának? Érdekel ám nagyon! Köszönöm! Kép Email táblában.
Vendég

Eszti
A pálinkával-alkohollal így a végén már nincs semmi gond... szülés közben vénásan is adnak alkoholt ha szükséges! Kép görcsoldó hatása van meg biztos valami más miatt is!

Az Edáról én is úgy tudom, hogy segíti a tágulást! Kép A Bajcsys előadáson így mondták.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Angi
Én is szívesen elolvasnám a történeteteket! Kép
drescher_marcsi@freemail.hu

Kép
Kép
Kép
mamacka

Angi: tpribus@invitel.hu

Az előbb rosszul írtam, de a honlapra én nem tudom feltenni csak Nicika

CSEMA: Nagyon-nagyon örülök, hogy végül sikerült idáig "kihúzni" és sok boldogságot a Ti NAGY családotoknak!!!KépKépKép
Édes a babuciKépKép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

<font color="119911">Szülés:
én azt hiszem csak röviden írok róla. Nehéz mindent szavakba önteni.
Szóval február 8-án vizsgálatra mentünk a kórházba. A dokim megnézett és azt mondta, minden rendben és hamarosan szülünk szerinte, mert a belső méhszáj nyitva van. Feri ment haza a cuccomért. Aztán aznap nem történt semmi, ezért 9-én reggel burokrepesztéssel indították, ezt 6:20-kor. Akkor még nem kelhettem fel, nehogy a köldökzsínór előre essen. Majd jött az oxitocin. Aztán felkelhettem és labdára ültem, mert a feje nem volt beékelődve még Lidinek. Aztán ment az oxitocin egyre nagyobb mennyiségeben. Feri és a szülésznőm végig velem voltak. Nagyon nagy lelki támaszt nyújtottak mindketten. Aztán 1-kor jött a dokim és fél kettőkor kaptam EDA-t. A beadása nem fájt és jól sikerült, mert fel tudtam kelni vele. Ettől várták, hogy jobban tágulok. DE csak minden órában egy centit haladtunk. 7-kor már elég erősen fájt a derekam. Persze akkor már egyre nagyobb mennyiségben ment az oxitocin. Innentől kedve a következő 2 óra nagyon kemény volt, de erről nem írok többet. 9-kor döntöötek úgy, hogy 15 óra vajúdás után megcsászároznak. Sajnos a műtét alatt nagyon fáradt voltam és bár ébren voltam, nem sokra emlékszem. 21:50-kor megszületett és a férjem ott ült a fejemnél, aztán ő ment vele méricskélni. Utána odahozta egy pillanatra az arcomhoz és akkor nagyon boldog voltam. Mindent megért az a pillanat. Aznap éjszaka melegágyba került és meg kellett figyelni, de szerencsére másnap reggel, már minden eredménye rendben volt. Szülés után 8/9-es apgart kapott.
A hosszú vajúdás eredményeként gyorsan be tudott indulni a tejem. Plussz a babuci is fel tudott készülni a kijövetelre.
Túlhordásról szó se volt, ezt azóta már a védőnőm is mondta, a babát megvizsgálva.
A császár oka: téraránytalanság, vagyis a belső medencém nem tudott kitágulni.
A férjemmel azóta jobban szertjük egymást, mint előtte és együtt imádjuk a pici lányunk.

Úgy döntöttem megírom ide. Kép

Bartika,
milyen felépülésre gondolsz? Nekem még 2 hétig mindig lesz itt valaki, aki segít. De a babával csak én foglalkozom. A sebem már nem érzem és a hasam szinte teljesen visszament. Kilóügyileg is jól állok. Sokat kell viszont pihenni és inni, hogy sok legyen a tejcsi.</font>
angi79

Sziasztok!

Február 11.-én 10 óra 15perckor megszületett Timi. Császárra volt szükség.
A szülés nem volt egy nagy élmény vagyis igen de mégis csak egy műtét volt. Nagyon féltem a gerincbe adott érzéstelenítőtől.
Febr. 11. szombati napom egy Nst-vel kezdődött. Timi baba nagyon aludt nem lehetett felkelteni, így az Nst ismét "beszűkült" volt. Az orvosom ezután meg akarta nézni a magzatvíz színét. Ez már nem sikerült neki mert a baba már teljesen be volt illeszkedve. A magzatvizem az átlagosnál kevesebb volt. Csak egy ujjnyira voltam nyitva fájásom nem volt. Ezek alapján rögtön a császár mellett döntött. Ekkor reggel 9 óra volt, Timit pedig 10óra 15perckor megláttam. Olyan kis gyönyörű volt nagyra nyitott szemekkel bámult, legszívesebben megcsókolgattam volna. Dehát elvitték engem meg varrogattak. Kb 13órakor hozták először. Ekkor még a szopi nem ment. Én nem kelhettem fel, a fejemet nem emelhettem így egy kicsit rossz volt másnap reggelig. Legközelebb 16 órakor hozták szopizni és akkor már sikerült rácuppani a semmire, de olyan édesen szopott. Azóta már minden simán megy, tej van bőven.
Röviden ennyi.
A kórházban töltött napok nagyon nehezen teltek. Az volt a baj, hogy napi 2-3 óránál többet nem tudtam aludni. Ha Timi hagyott volna akkor biztos valamelyik másik baba ordított. Szóval nagyon jó dolog ez a baba-mama barát kórház csak az anyuka nem tud pihenni. De legalább mindíg együtt lehettünk és megtanultam a babaápolást. Ez akkor lenne ideális ha mindenki külön szobát kapna a picúrral.

Kép

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Angi: nem lehetett semmi a 15 órás vajúdás, köszi, hogy leírtad a történetet!!
Ebből is látszik, hogy az EDA csak akkor segít, ha amúgy is meg tud rendes úton születni a baba.
Annyira jó, hogy Veled is ott volt a párod, ez hihetetlen erőt tud adniKép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

<font color="119911"> Tünde,
köszi. Kép
Petri,
hatalmas nagy gratula Nektek! Nagyon édes Timi baba!</font>
angi79

Sziasztok!

Bartika: nagyon szép, nagy pocid van. Kép

Szopitanácsok: köszönöm szépen a tanácsokat. Nekem hetente max kétszer kell bemennem és akkor is általában egy etetés marad ki. Nem tudom, hogy mi lesz, de majd valahogy meg kell oldanom. Most fejek amennyire csak tudok, hogy minél nagyobb készlet jöjjön össze. Ha meg végképp nem megy, akkor egyszerűen nem fogok bejárni az órákra és kérek valami büntifeladatot.

Anita: csaszi hegek elég jól vannak, a külsőt egyáltalán nem érzem. A bentiek csak akkor fájnak, ha fronthatás van, viszont akkor elég keményen. És főleg a jobb oldalamon, a balon szinte semmit nem érzek. Kép
Miután a köldökcsonk leesett, véres váladék fog még jönni belőle (Istvánkának négy napig volt), amit szintén alkohollal pucoltunk ki a védőnő tanácsára. Amióta semmi nem jön belőle, azóta hintőpor sem kell.

Tünde: igazán megható születéstörténetet írtál. Köszönöm. Kép

Csema: gratulálok kislányod születéséhez, Isten hozta a kis Szófit a világon. Kép

Szopis kérdés: tojástól fájhat a baba hasa? Reggelire azt ettem, és azóta nagyon fáj a baba hasa, szinte semmit nem tudott aludni reggel 7 óta. Lassan én is sírok, annyira sajnálom.

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Angi
Nicinek küld biztos felrakja, de nekem jöhet az email címemre ha úgy is jó. Köszi

Lyly
Én is így érzekKép

Zsu
Gratula a 37.héthez!Kép

Zsu69
Nálatok is szép méretes baba lesz!Kép

Sullyx
Nekem is zsibbad a balkezem, nem is csak 3 ujjam.

Annácska
Nekem aztán nem bekoktélozni! KépKépKépKép

Csema
Édes a kislány! De jó neked hogy már a kezedben tarthatod.KépKép

Petri
Nagyon szép kislány Timi!Kép

Tünde
Köszi várom
De nem vagyok megnyugodva, ahogy ezekről a fájásokról írtok, és én nem kérhetek Edát.

Angi
Mire megírom már tele írtatok 1 oldalt.
Hú azért ez se volt semmi 15 óra vajúdás .Nem csodálom, hogy jobban szeretitek egymást. Meg is érdemlitek.KépKép

De én most már baromira félek!!

Babetta és Levi 38+2

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Angi: a történetetek nagyon szép, köszönöm. Kép

Petri: Isten hozta a kislányodat a világon.

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Indianyo,
ugy érted a TB kártyát meg a szül. akvi kiv.ot eredetiben kell?
mert ha csak levélben tudjuk elintézni akkor nem szívesen adnám ki a kezemből....

Minden baba gyönyörű, gratulálok az új anyuciknak és apuciknak!
katicuska

Petri: gratulálok!
Korábban is császárról volt szó?

Mariann: tojást passzolom Kép
Nekem az egyetemen bármire hajlandók voltak, ha gyerekkel jelentem meg, és kértem valamit Kép Én nappalira jártam, nem tudtam volna megoldani a bejárást.

Tünde, Angi: nekem mondjuk a tágulással nem volt gondom, csak a hanyattfekvéses, oxitocinos fájásokkal. De lehet,hogy csak azért mondták, mert nekik így kényelmesebb volt. Sajnos arról kórházról sok mindent el tudok képzelni Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

KaticuskaKép Sajnos el kell, hogy keserítselek...anyakönyvi kivonatból csak az eredetit fogadják el(mindkét résztvevőét), de visszaküldik, ha postán ügyintézel. TAJ-kártyából fénymásolatot kérnek.

indianyo

Húú,lányok, minél több történetet olvasok el, annál izgatottabb leszek, és annál jobban rájövök, hogy úgysem tudok igazán felkészülni, mert mindenki teljesen máshogy éli meg.

Angi, örülök, hogy leírtad, és köszönöm! Ebből is sok erőt merítettem és ezek az apró töltetek biztosan segítek, amikor majd ott leszek én is a kapuban. Kép

Petri, gratulálok, nagyon aranyos Timi. Kép

Babetta, miért nem kérhetsz EDA-t?

Mamacka, elhiszem, hogy nincs gond ilyenkor már a pálinkával, én akkor is berzenkedem ettől a lötyitől. Kép
Vendég

Helyesbítés: csak a baba anyakönyvi kivonatát kérték tőlem, de külön kihangsúlyozta a néni, hogy az eredeti legyen.

indianyo

<font color="119911"> Mariannka,
én még nem olvastam a Te történeted! Megkaphatom valakitől? Nekem nem fájnak egyébként a hegek. A Péterfyben valami spec. technikával csinálják a császit.
Tojás: lehet, de a védőnő szerint csak 24 óra elteltével jön ki a babán, ha valami olyat ettél, amitől neki fáj a pocija. Tegnap nem ettél valami olyat?
Babetta,
nem kell félni, abszolút! Sőt az nem is jó a babának. Pozitívan állj hozzá! Minden rendben lesz Veletek! Drukkolok!</font>
angi79

Mariannka: nekem a gyerekorvos külön említette, hogy tojást véletlenül se egyek! nekem azt mondta, hogy a babánál allergiát és hasfájást okozhat.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Angi: ez szerintem emberfüggő, de nálunk már akár 6 óra múlva érződött a tejen, hogy mit ettem.

cory
Budapest

Tündi! Meddig nem lehet tojást enni? Elég nagy bünti nekem, mert elég tojásos vagyok. És milyen formában nem lehet enni? Az EDÁnak ezek szerint van tágító hatása is?

ANgi, elküldtem Mariannka storyját, utólagos engedelmével. Ami a felépülést illeti, arra voltam kíváncsi, hogy hogy érzed magad, vannak-e fájdalmaid és nyilván el tudod látni Lidit, de azt szerettem volna tudni, nem-e okoz nehézséget a seb miatt, tudsz-e aludni, pihenni, stb. Lehet, hogy csak én nagyítom fel és tényleg eltörpül minden a baba miatt... Kép

Petri! Nagy gratula a kiscsajhoz, hihetetlen édes ahogy bundizik.

Tegnap éjjel nem tudtam aludni, bementem Pötty kész szobájába és csak ültem és próbáltam elképzelni ha majd ott lesz, milyen lesz. ÍGy, hogy ilyen sokan már babáztok, annyira siettetném az időt! Kép

Esztipeszti! Hogy vagy? Még mindig semmi? Érdekes, hgy a nyákdugó már rég kijött és ennyi idő is eltelhet... KITARTÁS!!!

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Tojásügyben beszéltem profi szopistanácsadóval. Azt mondta, hogy allergiát okozhat tejen át, ez általában pöttyösödésben jelenik meg a babán. Erre is, mint a tejre a mérték vonatkozik, és persze, ha felmerül a gyanú, akkor meg kihagyni az étrendből.

cory
Budapest

Jajjj, de jó, hogy így belelendültünk megint. Kép Jó olvasni, hogy jól bírják az anyukák a dologt. Én is attól féltem, hogy nem fogom tudni csinálni a dolgom utána. Illetve, ez még mindg aggaszt egy kicsit. De ahogy egyre többet olvaslak benneteket, kezdek teljesen megnyugodni. Kép

Olyan jó lesz, ha már mindenkinek meg lesz a babája! Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Ma valahogy nagyon szarul vagyok. Olyan sehogyse jó állapot van Kép Rettentő meleg van a lakásban, ettől vizesedek... közben meg az állandó émelygés...

cory
Budapest

<font color="119911"> Bartika,
köszi a történetet! Kép
Amikor a kórházban voltam, még nagyon fájt a sebem és a baba ott aludt mellettem a kocsiban. És sírt, így muszáj volt felkelni és megetetni. Ilyenkor az embernek rengeteg ereje lesz ám! Most már nem érzem a sebet és itthon nyilván gyorsabban megy a felépülés. De a segítséget szerintem ne utasítsa vissza senki. Nekünk a múlt heti családi együttlét hármasban, nagyon-nagyon jó volt. Msot viszont már dolgozik apuci.

Mariannka,
nagyon szép a történeted és ksözönöm, hogy elolvashattam! Nagyon szép és boldog család vagytok! Kívánok nektek további minden szépet és jót!

Cory,
igazad van. Kép Front lesz, attól vagy rosszul?</font>
angi79

Hű, bakker én is nagyon szarul vagyokKép Biztos a tavaszi fáradtságKép De a gyomrom is ég, persze ne mbírom megállni hgoy ne egyek narancsotKép Úgy kell nekemKép

Petri, Angi, még egyszer óriási gratula!!!!
Angi nem semmiKép 15 óra szenvedés után császárKép

Annyira várom már a kislányunkatKép Annyira jó lenne a karomba fogniKép De még jövő hét keddig maradjon csak bentKép Majdcsak kibíromKép
Főleg hogy a pakkom sincs összepakolva....

De hát Pató Pál úr megy nálunkKép
Viszont rátettük az ágyra a forgót, igaz a ferde fal miatt nem fért el úgy ahogy kellett volna, így a matrac szintjén lett rögzítve. Majd dobok fel róla képetKép
Jah és a nappaliban a bölcsőt is felállítottuk, fel is van téve a baldachin, a lepedő, meg mindenKép A kiscsajnak a hazajövős rucija is össze van már téve. Szóval készülődök én de minden nap csa kegy picikétKép

Puszi mindenkienk! Finishelőknek drukk megyKép

Zsu
37+0

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok Lányok!

Petri!
Gratulálok a pici babához! Sok Boldogságot hozzá!

Apának is megmutattam a kicsi Szófi képeit. Hát el volt ájulva ő is, hogy milyen kis édes!
Mégegyszer gartula Csemának!

Oxitocin: tudom, hogy hülyén hangzik, de nekem olyan durván hangzik, hogy fájáserősítő. Mi a fenének kell azt erősíteni? Biztosan van rá más megoldás, csak nem közismert.
Az EDA-ról: én úgy emlékszem az Istvános előadásról, hogy azért kötik be, hogy a fájásokat ne érezze a mama, de csak akkor kötik be, ha minimum 2 óra van még hátra, mert a kitolást megnehezíti, ha a mama nem érez fájásokat.

Vikó!
Minek kell nekik az én magánnyugdíjpénztáram és a bankszámlám száma?

Cory!
Szerintem is csak a front miatt vagy betegecske! Nekem is a front a bajom mostanában. Apa meg is jegyezte, hogy milyen bágyadtnak nézek ki. Lehet, hogy rajtad is csak az jön ki.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Livi, azért kell a magánnyúgdíjpénztár, mert a Gyesből vonnak nyúgdíjjárulékot, amit ez esetbe nha van akkor oda utalnak. A bankszámlád meg azért hogy oda küldjék a lóvét (a posta lassabb sokkal)

Nálunk leállították az Edát a kitoláskor, pont azért hogy érezzem mikor kell nyomni. Igaz nekem pont akkorra fogyott ki az infúzió, így tökéletes volt az időzítés. De én ne mszeretnék most se Edát, se oxitocyn-t remélem nem is lesz rá szükség....

Zsu
37+0

www.mamami.hu
zsuzsófi

LiviKépbankszámlára utalnak minden juttatást, tehát kell nekik róla a papír. Mnyp-ről nem tudom pontosan, de ugye oda megy nyugdíjjárulékod. A gyes és gyed is beleszámít a nyugdíjalapba, úgyhogy itt a kapcsolat.

indianyo

Sziasztok!

Csak egy gyors lejelentkezés!
Most voltunk dokinál, 1111 a méhszáj, bármikor szülhetünk, azt mondta a doki ne sokáig gondolkodjunk ha beindul, mert nagyon fel van puhulva a méhszáj, gyorsan fog nyílni./ez ismerős/
Teljesen feldobódtunk!Kép

Becsi
becsi
Iklad

BecsiKép akkor kívánom, hogy holnap reggel már friss hírek jöjjenek felőletekKép

indianyo

Dejó ide benézni!

Csema Kép
Nagy gratula a lánykához! Gyönyörű!

Becsi
Drukk, hogy minél hamarabb babázhass!

Szilvi
40+3

Szilvi és Katababa
szisz2

Sullyx,
Az én kezem is zsibbad meg fáj is. Néha arra kelek fel, hogy a kisujjam meg a gyűrüsujjamban a csontok is nagyon fájnak alig bírom ökölbe szorítani, hogy mitől lehet ez...?

Az utólsó hetek már nagyon nehezek én is alig mozgok mindenhol szúr, nyom, feszít, és annyira de annyira irígykedem azokra akik már túl vannak rajta. Igazán boldogok lehetnek .

Minden új anyucinak és babucinak sok sok boldogságot!

Puszika Zsu69.

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

<font color="aa00aa">Zsu69, Scullyx: ez a kézzsibbadás+dagadás a terhességi ínhüvelygyulladás (carpal-tunnel syndrome) következménye, nagyon gyakori terhességi tünet a 3. trimeszterben. Az oka a hormonváltozások következtében megnőtt testsúly öszenyomja az ínhüvely alatt elhelyezkedő idegeket a csuklótájékon. Ajánlatos hidegvizes borogatás, gyakori kézdörzsölés és az ökölbeszorítás-elengedés lassan és erőteljesen valamint csuklókörzés. Súlyosabb dagadásnál ajánlatos a gyűrűket levenni.
Nekem is van ilyen</font>

indianyo

Ez a mai pocakképem
Kép
Kép
Mindenkinek jó éjszakát
Zu69

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Indianyo,
Örök hálám a jó tanácsokért, fogalmam sem volt róla, hogy mitől van és nagyon rossz érzés az biztos. A gyűrűt már levettem hál istennek időben de ígyis nagyon nehezen jött le.
Mégegyszer köszönöm!

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Indianyo,
Örök hálám a jó tanácsokért, fogalmam sem volt róla, hogy mitől van és nagyon rossz érzés az biztos. A gyűrűt már levettem hál istennek időben de ígyis nagyon nehezen jött le.
Mégegyszer köszönöm!

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Tünde,
köszönöm, hogy leírtad mitől fáj a fájás! Kép

Angi és Petri,
köszönjük a szüléstörténeteket, olyan jó, hogy ti már túlvagytok rajt! Kép További boldog babázást kívánok nektek! Kép

nadine81

Sziasztok!

Másfél órácskára maradok csak egyedül, erre olyan kis nyugtalan Boti (tegnap rántottát ettem, ma bundás kenyeret???). Jó sokáig ettünk, aztán kaki lett. Tisztába tétel után cicin szoktunk megnyugodni (helytelenül csinálom???), megint evett és tágra nyílt szemekkel nézett rám! Most beraktam az ágyába, de még nem alszikKép Mondjuk már mindjárt hazaér Apa, de ezek szerint csak jó, ha még itt van velünk...

Mariann: Köszönöm a segítséget a köldökápolás kapcsán!

Angi: Köszönöm ismét, hogy olvashattam a ti történeteket is! Ugye mi már megbeszéltük, hogy a közös bennünk, hogy több órás vajúdás után lett csaszi... Hegek már nekem sem fájnak, illetve tegnap éreztem a hasfalét (gondolom a front miatt)

Barti: Igen, 70*140-es a kiságy, de Boti csak 52,5 cm-vel születettKép Eléggé elveszlik még benne, akármilyen kis masszív lurkóKép

Becsi: Drukkolok én is nagyon! Ügyesen!Kép

Finishelők: továbbra is kitartás, nagyon ügyesek vagytok! Már tényleg nincs sok hátra!

Lányok egy a lényeg, akármilyen körülmények között is kerül sor gyermekeitek világrajövetelére, a végeredmény a lényeg! Hiszen tényleg így van, hogy minden mást elfelejt az ember, amint megpillantja, megérinti azt a KINCSET, amit 9 hónapig viselt a szíve alatt! Mindenki gyors, könnyű szülésről álmodik, de sajnos adódhatnak olyan váratlan szituációk, amikre nem tud az ember, v nem lehet felkészülni! Ne féljetek, a gyermeketek olyan erőt fog adni Nektek, hogy bármit ki fogtok bírniKép

Mindezek mellett kívánok mindenkinek gyönyörű élményeket a szüléshez, születéshez!

Bár az örzőben nincs nyekergés, azért rénézek az én szerelmemreKépKép

Puszi:

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

Zsu
Neked is nagyon szép és nagy a pocid.Kép

Becsi
Hajrá, szorítok nektek!Kép

Eszti
Holnap reggel megyek doki bához.

A. 40+5
Vendég

Petri, ne haragudj! Természetesen nagyon köszönöm Neked is a történetet! Szívből gratulálok ehhez a csodaszép kislányhozKép

Mariannka születéstörténetét én is megkaphatnám? Már kértem a múltkor, de még nem jött... KöszönömKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita: teljesen jól csinálod Kép Ne parázz! Kép Este minden baba nyűgösebb. Fáradtak, sok ingert kell feldolgozniuk...

cory
Budapest

Angi
Köszönöm, hogy megosztottad velünk a nagy napodat!
15 óra... hááát minden elismerésem!

Becsi
Neked kitartást az elkövetkező időszakhoz! Kép

Zsu69
Nagyon szép a pocid! Milyen óriási és még nem is reped!?

Petri
Gratulálok a kis emberhez! Gyönyörűséges! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Becsi!
Hűha, akkor lehet, hogy holnap már lesz baba? Várunk majd a friss babás hírekkel!

Vikó!
Nekem is be van dagadva egy kicsit a kezem, és ami a legjobb az egészben: a férjemnek is!

Ja és végre-valahára befejeztem a babazsákot. Ez eredetileg olyan akart lenni, mint egy hálózsák, csak alul csináltam neki lyukat a bizti övnek a hordozóhoz.

Kép

Kép

Kép

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Zsu69! Micsoda babaház!!!
De nem találom hanyadik hétben vagy?

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Zsu: nagyon szép nagy pocid vanKép

Cory: kösziKép És mit csináljak, ha csuklik a baba, de már nem kér a másik cickóban lévő vizesebb tejcsiből sem? Hagyjam, hogy magától abbamaradjon a csuklás? Rengeteget csuklik...

Livi: nagyon ügyes vagy!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita: csuklás tök természetes. Az is, hogy sokat csinálja Kép Két eset van:
1. nem zavarja
2. zavarja. Ekkor elkezd sírni. Ha egy icipicit hagyod sírni (idővel kitapasztalod, ez nála mennyi. Zsománál fél perc volt), akkor elmúlik tőle. De az is lehet, hogyha sírva fakadt, és megkínálod cicivel, akkor már el is fogadja (Balu elfogadta, Zsoma nem).

cory
Budapest

Lányok mostmár tényleg kezdek aggódni. Katica iszonyatosan sokat mozog ma. Most is egyfolytában....mintha két hónappal ezelőtt lennénk....
Remélem nincs semmi baja....csak a frontKép

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Anita: minél "idősebb" lesz a baba, annál inkább nem fog mindig elaludni szopik után. Nálunk délelőtt és délután is van olyan időszak amikor szopi után csak nézelődik egy ideig, utána ha nyűgös lesz, akkor cicin elaltatom. Az, hogy cicin nyugtatod meg szerintem a legjobb megoldás, hiszen a cicizés lelkileg is kell a babáknak nemcsak ennivalóKép

Zsu: szép nagy pocid vanKépKép

Petri: GRATULÁLOK én is a gyönyörű babához!! Sok boldogságot a családodnak és sikeres szopikat!!!!KépKép

Becsi: szorítok, hogy könnyű szülésed legyen!! DRUKK!!!!

Szelivi: a fájástól (méh összehúzódás) nyílik ki a méhszáj és puhul meg az egész méhnyak. nálunk pl. azért kellett oxitocin, mert elfolyt a magzatvíz és 4 óra múlva sem volt egy fájás sem, ilyenkor viszont nagy a fertőzésveszély. Mindenképp be kellett indítani a méhet!
Sajnos sok szülés alatt van u.n fájásgyengeség, ami nagyon elhúzhatja a szülést és nem mindegy hogy 2 napig lassan vajúdik valaki, vagy pár óra alatt szül meg. A fájás mindenképp erős, csak az oxitocinnal kevesebb ideig tart.

Az EDA-t tényleg akkor szokták bekötni mikor már erősek a fájások, de még nem nyílt ki kellően a méhszáj. A kitolásra már nem olyan erős a hatása, hogy a mama érezze a nyomáskényszert.

Remélem nem voltam zavarosKép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Zsuzsófi: nyugodj meg! Biztos semmi baja a babádnak!! Ma ilyen napja van, náluk sem minden nap egyforma!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: