A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek 2 éves kor fölött

Marcsi!

Nagyon sajnálom, ami Ádámmal történt, szörnyű lehetett. Az enyémek, ha meglátják, hogy folyik a vérük teljesen kétségbe esnek és üvöltenek, Ádám nem ijedt meg?
Nálunk is egyszer Zolika nagyon megütötte a fogát, fel is szakadt az ínye, neki is kicsit megszürkült a foga, de nem esett ki és talán már nem is annyira szürke, mint akkor. Szerintem nektek sem fog kiesni.

Vigyázzatok magatokra, mi is megpróbálunk!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

évs!
de, ádám is megijedt, és biztosan fájdalmas is volt. most már annyira jól meg tudom különböztetni, hogy mikor fáj nekik valami tényleg, annyira keserves olyankor a sirásuk. azóta több embert is megállított az utcán és közölte, (az enyémeknek annyi mondandójuk van állandóan Kép) hogy ki fog esni egy foga... azért még bizom benne én is, hogy mégse, de ki tudja.

nálunk most szerelik/építik éppen a galériát a fiúk szobájában. felgyorsultak az események Kép közben azon lelkizgetek, hogy mennyire zakkannak meg a fiúk a trónfosztásuk miatt. hiába van két gyerekünk, mi most éljük majd meg a másodszülött okozta lelki és egyéb töréseket. de szerencsére már ovisok, igy amikor itthon lesznek, akkor igyekszem majd rájuk koncentrálni, a kicsit együtt ellátni. de persze szeretném, ha nemcsak ez lenne az egyedüli közös élményünk, mert most nagyon intenziv a kapcsolatunk. ha hazajönnek az oviból csüngenek rajtam, mesélek, együtt játszunk. de közben amig kettesben leszünk a kicsivel, lesz elég időnk feltöltődni egymásból, úgyhogy bizom is azért magunkban, hogy kisebb kriziseket leszámítva, azért élhetők lesznek a
mindennapjaink.
nálatok hogy volt?

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi

Nálunk kicsit más volt a helyzet, mert Lora egyedül volt, amikor a két kisöccse született, ő akkor két éves volt és nagyon anyás. Eleinte végigbőgte az éjszakai szoptatásokat, ott ült mellettem, míg a fiúkat etettem és sírva kérlelt: Anya, engem vegyél ölbe ne a fiúkat szoptasd! - gondolhatod, milyen nehéz volt, de ilyenkor a férjem próbálta megvígasztalni és utána lassan megszokta, hogy már nem csak ő van nekem és megbarátkozott a helyzettel.
Neked szerintem könnyebb lesz, mert ők már okos nagy fiúk és szerintem meg fogják érteni, hogy el kell látnod a kisbabát, biztosan nagyon fogják szeretni. Tényleg várják már a kicsit?

Édesek lehetnek, hogy idegen emberekkel közlik a kis dolgaikat az utcán.
Az enyémek meg sem mernek szólalni, ha idegenekkel talákozunk az utcán.

Éva

Kép

Kép
éva75

éva!
köszi a választ! hát nem lehetett semmi ami mögöttetek van KépKépKép

már komolyan aggódni kezdek, hogy mi van mimózáékkal.
m.

KépKép

KépKép
2in1

pocakverseny Kép
Kép
anya, az enyém is olyan nagy, mint a tiéd!
m.

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi

Nagyon helyesek vagytok a képen!!!
Ne aggódj, nem lesz semmi gond, szerintem a fiúk nagyon okosak már és hamar megszokják a kistesót.

Mimózáról én sem tudok semmit, fel is hívom mi van már velük. Ha van hírem megírom.

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

na megint én de most fájos fejjelKép

jó gyerek pszichologust, könyvet vagy tanácsot keresek.

a nagy ma 3 hete kezdte el a féltékenykedést.
röviden: reggel 0,5-1 órával korábban kell és nem sírva, ordítva.
ez van du is (most is) és du a 2 óra helyett 0,5-1 órát alszik. üvölt h kivegyem, ha a kicsiket pelusozom. (nem mindegyiknél de napi 1-2)
ha etetem őket rángatja a függönyt és állandóan egész nap nyüszikzik.
ezt én lelkileg nem bírom se a férjem és a gyerek eis totál ki van.
ált ban nagyon türelmes és kedves szavú vagyok ha nem bírom a hiszijét átadom a férjemnek (ha itthon van)
amit kipróbáltunk nem használ.
ha elmegyek üvölt. ha nem veszem fel mert vacsit készítek akkor is.

segítsetek!!!!
Vikta

teljesen átmentem jótündér stílusba, de (ezt fél évig nem bírom) és azt sem akarom ha egyet nyikkan akkor megcsinálok neki mindent és egy erőszakops gyerek váljon belőle.
de nem akarom h lelkileg sérüljön a kicsik miatt.

V
5hóKépKép és 20hóKép
vikta

MarcsiKép
jó nagy pocid van márKép
és aranyos a kép.Kép

V
vikta

Beszéltem Mimózával, jól vannak, megígérte, hogy ír.

Éva

Kép

Kép
éva75

vikta!
hát ez nem lehet könnyű. pszichológust nem tudok, de jó ötlet, ha keresel! ami most gyorsan eszembe jut (minden tapsztalat nélkül, csak úgy, akit a téma nagyon érdekel): fogadd el, hogy most problémásak a mindennapok. ne legyen lekiismeretfurdalásod, ha következtesen, de nem teszed meg, amit nem tennél meg egyébként dalmának. és amit csak azért tennél meg, mert hisztizik. fogalmam sincs, hogy mit ért meg egy 20 hónapos az érvelésből. de szerintem biztosan lelkileg nem sérül, ha következetes vagy vele, és kb. annyit szeretgeted, amennyi időd jut rá. minden gyerek mindennel igyekszik próbálkozni, hogyne próbálkozna a te lelkeddel. a hiszti tűnik a legkönnyebb és legcélravezetőbb dolognak. iszonyú nehéz lehet ezt több héten elviselni, de biztosan azért teszi, mert eléri vele időlegesen a célját. le kell állítani, sok-sok vita áll előttetek, vagyis a te monológjaid, gondolom... én mindenképpen mindent kimondanék neki. azzal már cska te is lenyugszol, kiadod magadból a feszültséget. neki mondod, azzal is időt töltesz vele... találj ki esetleg egy új "szertartás"-féleséget. ami csak a kettőtök ügye a napi forgatagban. igy látja, hogy számítasz rá, nem kolonc, de vannak időszakok, amikor ő háttérbe kell, hogy vonuljon.

jajj, annyira érzem-félek, hogy nemsokára hasonló kínokkal jövök majd Kép

de éva talán több hasznos infóval tud szolgálni.

kitartás, szerintem egy szerető családban felnövő gyerek tutti nem lesz lelki sérült! ti pedig szeretitek a hiszti mancit csak hát vannak szabályok, amiket neki is el kell fogadni.
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

jaj, irtam egy hosszút viktának és elszállt!
na majd pótlom. most megyek az én két hiszti várományosomért. Kép Kép
örülök, hogy jólk vannak mimózáék.
köszi a pocak észrevételeket!
m.

KépKép

KépKép
2in1

mégis megvan. hát ezt nem értem. bocs a bénázásért...
m.

KépKép

KépKép
2in1

ViktaKép

A sogornom gyerekpszichologus (nem Pesten), de ha gondolod megkerdezem tud-e valakit ajanlani...

Gyongyi

bgy

Vikta

Szerintem nem kell ezzel a problémával orvoshoz fordulni, ez egy természetes reakció, hiszen eddig csak ő volt a középpontban, most meg itt vannak a kistesók és valahogy fel kell magára hívni a figyelmet.
Elhiszem, hogy kikészítő, mi is hasonlókon mentünk átt, nekünk 2éves volt a Lorena, amikor megszülettek a fiúk és eleinte ő is nagyon sokat sírt, féltékenykedett, iszonyú anyás volt, de amikor nem tudtam vele foglalkozni és otthon volt a férjem ő vette át, nagy nehézségek árán, mert annyira anyás volt, hogy a férjem alíg érhetett hozzá. , aztán idővel felfogta, hogy a kicsikkel is törödnöm kell, ezt sokszor el is magyaráztam, hogy ők még csak a cicimből tudnak enni és muszály szoptatnom őket (nálunk a szoptatásnál voltak a nagy féltékenységi jelenetek), aztán lassan megértette, beletörődött, és megszokta a helyzetet, igaz nagy nehézségek árán, sok hisztivel a hátunk mögött, de megszokta.
Tudom, hogy nagyon nehéz, de hidd el idővel megoldódik nálatok is ez a probléma., próbálj türelmes lenni vele.

Kitartás!!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Vikta!
Amikor tesó születik, akármennyi idős a nagy, akár hány tesó van, vhogy minden gyerek féltékeny. Azt moondja a pszichológia, hogyha ezt "rajtad éli ki", az jó anya-gyerek kapcsolatra utal. Persze ettől még tök gyötrő, amikor a nagy "szenved", meg az is természetes, hogy lelkifurdija van az embernek. Főként az első gyerekeket viseli meg a kistesó. Nálunk a nagy 2 éves volt, amikor D született, s akkor lett igazán féltékeny rá, amikor az is kezdett "gyerekszerűen", azaz nem babaként viselkedni. Most is rivalizálnak időnként. Dávid 3 múlt, amikor az ikrek szükettek. Nála abban jön ki a féltékenység, hogy önállótlannak, bénának tetteti magát. ami tök idegesítő, főként, hogy amúgy, pl az oviban tök ügyes. Szóval ebbe bele kell szokni mindenkinek, akinek van tesója. Az én javaslataim, röviden:
-ha tudsz te, ha nem, az apja, csináljon vele időnként külön programot, csak neki
- amit Marcsi írt: saját játék vagy szertartás veled
-amennyire lehet, próbáld bevonni a kicsik gondozásába, vagy játssza el azt a babáival
-mesélj neki sokat arról, hogy őt is így gondoztad, amikor kicsi volt
-próbálj türelmes maradni, és magyarázni neki
-dicsérd meg nagyszülőknek, barátioknak, hogy milyen aranyos a tesóival, stb
-mutasd meg neki, hogy amiket a kicsik már csinálnak, az mmilyen helyes, és mennyire szól neki is
_ és végül egy könyv: ha érdekel, majd megnézem az írót: Ha jön a második
Bocs, hogy hosszú lettem, sok türelmet és kitartást: Claire
claire

MarcsiKép
neked nem lesz ilyen problémád. ők már megszokták h ketten vannak, várni kell. a másikkal is foglalkozol. ez az előnye ha ikrek után tesó születik.Kép minimális a féltékenység.

GyöngyiKép
nem kell. férjem lestornozta az ötletem.
de köszönöm szépen.

ÉvaKép
akkor mi pont uugy vagyunk, mint ti. dalma 1éves3hós volt amikor a kicsik születtek.
mennyi ideig tartott a féltékenység, hiszti?

ClaireKép
köszönöm, nagyjából azt csinálom amit írtál(írtatatok) de csekély eredményét látom. és emiatt kivagyok. meg hogy már 3 hete és pár naja tart.

mamikKép
itt is köszönök minden hozzászólást.

pusz: Vikta

5KépKép és 20Kép
vikta

MÁR NEM KERESEK KISÁGYAT.

(hatalmas járókát vettünk helyette)

Vikta
vikta

Vikta

Pontosan már nem emlékszem meddig tartott a hiszti és a féltékenykedés, de sokáig azt tudom, hónapokba tellett mire megszokta a helyzetet, sőt még most is nagyon sokszor féltékenykednek egymásra, pedig már Lorena 6éves, nem adhatok úgy puszit az egyiknek, hogy a másik kettő ne kapjon.
Reggelente azon összevesznek, hogy kit öltöztessek fel elsőnek, ki menjen ki elsőnek az ajtón és ki üljön be először az autóba, és ezt a mai napig minden reggel eljátszák, megy a rivalizálás erősen., pedig már százezerszer elmondtam, hogy ezen butaság összeveszni, de ők akkor is csinálják.

Claire

Nálunk a Lora pont azt csinálja, ő is elhagyja magát, nem akar egyedül öltözni, még a fenekét is kitörölteti, pedig az oviban mindent egyedül csinál szépen. Azért csinálja, hogy vele is ugyanúgy foglalkozzak, mint a kicsikkel. Fárasztó tud lenni, néha, ilyenkor mindig megkérem, hogy ne csinálja, hanem inkább segítsen nekem azzal, hogy őt már nem kell öltöztetni, mert ő már olyan nagylány, néha beválik.

Éva

Kép

Kép
éva75

sziasztok!
ma ünnepélyesen megfogadom, hogy nem nyavajgok többet. a doki szerint minden a legnagyobb rendben. kistesó a jelek szerint nem akar előbb kijönni. ha folytatom az eddigieket, akkor minden esély megvan arra, hogy időre szülessen.
igy legyen!
Kép Kép Kép Kép Kép Kép
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

kisbuksi irta:

Szeretném figyelmetekbe ajánlani a Meglepetés Műhely Tavaszköszöntő gyrekemulatságát. Van egy fix időpont, illetve a program igényelhető egész márciusban csoportoknak, topikoknak. Jó hír, hogy végre készen állunk bármilyen topiktali helyszín biztosítsára, rugalmasságunk a régi, ikerkedvezmény, stb., a részletek miatt keressetek nyugodtan! Oldalunk: www.meglepetesmuhely.hu
gyerektémák: http://www.meglepetesmuhely.hu/csodakazapronepnek.htm

marcsi

KépKép

KépKép
2in1

farsangoltunk:
két királyfi a közös nővel Kép
herika tudija mint popeye Kép
marcsi

Kép

KépKép

KépKép
2in1

Éva! Néha nálunk is beválik, de amikor az egyik nagy jobban elhagyja magát, mint a másik, esetleg még ölik is egymást, és a kicsikkel tényleg azért nem jutok semmire, mert velük kellé szenvedni, ezalatt a két kicsi meg tuti szétborogat vmi, vagy hasonló, szóval az elég kiborító tud lenni. Tulképpen értem én a dolog pszichológiáját, csak ez nem segít az idegeimen. Meg tök rossz, hogy nem fogják föl, hogy ha a rutin dolgokkal nem húzzák el az időt, akkor többet tudunk vmi érdekeset együtt csinálni!
Amikor a kicsik egészen aprók voltak, akkor sem értették időnként, hoyg ha nem zajolnák fel őket, akkor addig velük játszanék, stb.
Marcsi! Hajrá!
vikta! Kitartás, azért ez mindig változik. Persze vetélkednek, de sokszor meg tök jó látni, hogy mennyire szeretik egymást. "Csak" a mi idegeinket nem kímélik Kép
Claire
claire

Sziasztok!

Éva70!
Felrakom a képeidet, csak írj mailt. Kép

Viki bárányhimlős. Kép

Eri
simones

Lányok!

Éva70 képeit már fel is raktam. Kép
Küldtem mailt, hogy hol találjátok meg.
Aki nem kapott levelet, írjon nekem.

Eri
simones

Eri!

Ezúton is köszönöm szépen!

Marcsi!

Nagyon helyesek voltak a kis királyfik! Jó a közös nő is! No meg Popeye is ott mellettük!

Ügyesen növeszted a legkisebb királyfidat is, csak így tovább egészen a 40. hétig!

Jó egészséget mindenkinek, betegeknek gyors gyógyulást! /Mi laza két hét alatt lassanként kikeveredünk egy láz, nátha, köhögés műsorból. Petinek sajnos megint a füle bánta a dolgot, fel kellett szúrni és még mindig nincs teljesen rendben.../

Éva
Éva70

Éva70! Egyik "füles" gyereknek az aloe activátor , vagy a First csöpögtetése jött be. Ismered?
Az orrát szoktad porszívózni? Orrmandulája van még?
Nálnuk Dávidnak ugyan nem szúrták fel sosem a fülét, de ő küzdött vele rendesen, az aloe, és az (ovi előtti nyáron) eltávolított orrmandula megoldotta a kérdést. Usziba is jár, télen is, meg minden, és a füle is OK, meg nem is taknyos folyton, mint rég.
A képeket még nem tudtam megnézni! Claire
claire

Kísérlet képfeltevésre. ClaireKép
claire

Sikerült, íme egy a nagyokról is! claire
Kép
claire

Claire!

Jók ezek a képek kicsikről és nagyokról! Így, két turnusban fürdik ez az uszodányi gyerek?

Orrmandula van, meg activátor és first is, bár ezeket még nem használtuk erre, köszi a tippet!
Az orrporszívózás ment most is, sőt még megelőzésként kövirózsát is csöpögtettem a fülükbe, de Petit ezek sem mentették meg a fülszúrástól. 5 hónapon belül ez volt a negyedik középfülgyulladása, ebből az első zajlott le gond nélkül, másodjára kifakadt neki, harmadszorra, ill. negyedszerre szúrni kellett sajnos. A középső két alkalommal derült égből villámcsapásként jött az egész, mert még nátha sem előzte meg. Este még egy egészségesnek hitt gyereket fektettem le aludni, reggel már ordítva ébredt, hogy fáj a füle, pár óra múlva már ki is fakadt, illetve a másik alkalommal a majdnem 40 fokos láz miatt azonnal ki kellett engedni belőle a gennyet...
Na, ezt nem is folytatom, még leírni is szörnyű!
Jó, hogy nektek az orrmandula műtét megoldotta a dolgot! Én azt hallottam, az sem mindenkinél hoz megoldást. Egyelőre még nem merült fel ez a kérdés nálunk, de ha így folytatjuk, lehet, hogy nem sokat várat magára...

Éva
Éva70

Sziasztok!

Eddig az ikres topikba írogattam, pedig igazság szerint ide tartozunk. 3,5 éves vegyes párosom van. (Gergő és Gréta)Csak olyan jó volt velük nosztalgiázni egy kicsit a "régi szép" időkről.Kép
Informálódni szeretnék. Gréti bárányhimlős volt, 2 hete kezdődött, piros pötty, pörkök, pörkök leestek, de a helyük még megvan. El fog ez múlni? Elég csúnya volt szegény gyerek, 1-2-őt el is vakart szerintem, de remélem nem marad meg a helyük. (még annak sem, amelyiket nem vakarta el) Szóval elmúlik a pirosság v. sem. Most olyan száraz a bőre (egyébként is), de nem merem semmi zsírossal bekenni, hátha még mindig száradni kell ezeknek a pöttyöknek. Ha valaki átesett már ilyenen, adna tanácsot?

Előre is köszi: Andi

Ui: Gergőn még tegnap jött ki. Kép Nehogy már egyszerre tudjuk le a dolgot Kép

Kép
gandi75

Sziasztok!

Éva70!
Mi megúsztuk a fülszúrást, pedig a Bethesdában csak azért akarta felszúrni a főorvos, nehogy karácsonykor kelljen valakinek. Többet nem mentünk oda. Zolinak ez volt a 3. középfülgyuszija. Ez amit írtál horror. Kép

Andi!
Üdv itt Kép
Nálunk is most van bárányhimlő. Persze csak az egyiknek. Jövő héten telik le a 2 hét aztán gondolom a másik is az lesz. Így tapasztalatom még nincs a végéről. Vikinek sokáig volt magas láza, de most már nem is viszket neki. Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Eri!

Tegnap ismét eltöltöttünk pár órát a Bethesdában, de most csak azért mentünk, hogy a doktor bácsi is örvendezhessen, hogy végre lát egy egészséges gyereket. Végre újra jól van Peti füle, de rákérdeztem erre az orrmandula dologra, és azt mondta, hogy a következő esetnél meg kellene válnunk tőle...

Réti főorvos akarta Zoli fülét felszúrni? Pedig mi direkt azért mentünk hozzá, mert állítólag ő tényleg csak indokolt esetben nyúl a tűhöz...

Szia Andi!

A bárányhimlőről nem tudok annyit mesélni, mint a fülről... Én beadattam a fiúknak a védőoltást ellene, mert nem bírtam volna, ha még azt is elkapja ez a két kis kaparászóbajnok. Rajtuk nem maradt volna ép bőrfelület, az biztos! Igaz, már ők is elmúltak 3 évesek /dec.22-
én/ és úgy egyébként elég értelmesek is, de nem bírom nekik elmagyarázni, hogy nem kellene minden kis sebecskéből hatalmas árkokat ásni. Most, hogy lázasak voltak, és persze jó keveset ittak, kiválóan kiszáradt a szájuk, úgyhogy mostanában azt tépkedik előszeretettel...

Éva
Éva70

Sziasztok!
Éva! Igen, általában ez a fürdési felállás, néha némi átfedéssel Kép-.
Pont ilyen semmiből kifakadó fülű azaz ismerős gyerek, akinek az activator jött be, de nyáron neki is kivették az orrmanduláját. azt sem szabad elkapkodni, de az enyémnek nem akart normálisan visszahúzódni, ahogy annak menni kéne, így inkább dugóként szerepelt! Ez a sok szúrkodás horror. Gyógy szerrel nem is próbálkoznak ilyenkor? Vagy ez csak a végső megoldás?
Andi! Nálunk járt a bárányhimlő, elég könnyen megúszták. A mi dokinénink a régi rázó keveréket nem javasolta, homeo bogyóból kaptak Rus toxicodendront, meg aloe Firsttel fújogattuk nekik, hogy ne viszkessen. nem nagyion maradt nyoma, talán 1-1 akicsiknek, a pelussal fedett részen, mert ott szerintem kicsit nagy volt a dunszt. Nálunk szerencsére gyors egymásutánban kapták meg, így nem húztuk hetekig itthon a dolgot. Claire
claire

Claire!

A gyógyszer a párhuzamos megoldás... Szerencsétlen gyerekem az utóbbi 5 hónapban antibiotikumon él, erre kapott ilyet életében először. Olyan boldog voltam, hogy majdnem 3 éves koráig sikerült elkerülni, de most aztán behozza a "lemaradást". Mellette persze Fenistil cseppek, orrspray-k, meg a Cataflamot is mindig felírják, de én azt nem nagyon merem adni, mert igaz, hogy nagyon jó fájdalom-és lázcsillapító, de tönkreteszi a gyomrot. Ebben az antibiotikum is elég "jó", hiába adagolom mellé a Protexint is, mindig kicsinálja szegénykémet.

Andi, Eri!

A bárányhimlőről még az jutott eszembe, hogy Claritint is szoktak szedetni a kis pöttyösökkel,hogy ne viszkessen annyira.

Éva
Éva70

sziasztok!
nálunk még nem volt bárányhimlő. erősen gondolkodtam az oltáson, de mióta itthon csücsülök, és nem kell a táppénzre menéstől parázni, nem nagyon foglalkozom vele. mi is átestünk rajta, ők is átesnek majd valahogy. a kistesót persze jó lenne ha nem túl korán pöttyöznék be, de hát ezt úgy sem lehet befolyásolni.

éva70!
sajnálom, hogy antibios az étrendetek mostanában. fel a fejjel. az enyémek is sokkal jobban birták ezt az évet és az ovis klimát.

andi!
szia! akkor nosztalgiázzunk mi is! az enyémek is 3,5 évesek, papíron júliusban 18-án, biológiailag szeptember 21-én töltötték a 3-at. a tieid mikor születtek? és hány hétre?

én közben már a 34-dik hetet töltöm, lassan öössze kell készíteni a motyómat, megkezdődik a ctg-re járás... hiába van 2 gyerkőcöm, új eddig ismeretlen dolgok várnak rám ezzel a terhességgel. egyre jobban hangolódok a hüvelyi szülésre, a kicsi úgyis elintézi, hogy mi lesz a legjobb nekünk (remélem)

marcsi

KépKép

KépKép
2in1

szia MarcsiKép

drukkolok nektekKép

pusz: Vikta
vikta

Sziasztok!
Éva! Eszter néhányszor Cataflammot kapott, igaz nem sokáig, de nem vettem észre, hogy ártana a pocakjának. Ilyenkor igazán lelkiismeretesen igyekszem itatni aloéval.
A homeopátiához hogy viszonyulsz, mert ők az ilyen visszatérő dolgokra szoktak adni alkatiszert, ha azt eltalálják, talán ritkábban jön elő. Tényleg elég botrányos, amit írsz, szegény!
Marcsi! Drukkolok, biztos minden OK lesz. (Ami az újat illeti, én az első kettő után szerettem volna vmi "mást", mert ők mindketten fiúk, az évnek uabban a szakaszában születtek, stb. Na, lett nekem újítás: ikrek Kép)
Jó éjt: Claire
claire

Sziasztok!

Már akartam tegnap is írni, de nem akarta elküldeni a gép. Gondoltam, hogy elmentem, aztán majd később elküldöm. Erre rossz helyre kattintottam, és elszállt az egész. Kép

Éva70! Nekünk Fenistil cseppet írt a doki viszketés ellen. Nem tudom, mennyire hatásos, néha vakaróznak egy kicsit, de nem vészes. Bár Grétinek sikerült 1-2-vel elbánni. Kép

Marcsi! Nosztalgiázzunk! Kép Tegnap szépen leírtam a szülésem történetét, ma nincs annyira időm, így röviden. 2002.aug.20-án születtek, a 32. hét végén császárral. (Pont betöltöttük a 32.hetet) Gergő elsőként (ő faros volt, ezért kellett császározni) 1670 g és 43 cm, Gréti 1490 g és 41 cm. Aug. 15-én befektettek, 18-án délben szóltak, hogy még ne ebédeljek, vesznek vért, meg van-e beszélve a szülés valakivel? Kiderült, hogy terhességi mérgezéses gyanús vagyok, 5 perc múlva már a szülőszobán voltam. Kaptam tüdőérlelőt, hogy a gyerekeknek gyorsan fejlődjön még a tüdejük, de ennek a hatása 24 óra múlva jelentkezik, és azt mondta a doki, hogy legalább 2-őt kellene kapnom, hogy a babák könnyebben kezdjenek lélegezni, ne kelljen lélegeztetőgépre tenni őket. (Nem is kellett Kép )Úgyhogy 20-áig (azaz 2 napig) feküdtem a szülőszobán, több szülést végighallgattam, aztán 20-án délelőtt fél 10-kor szólt a dokim, hogy most már olyan rosszak a véreredményeim, hogy azonnal megcsászároz. Ha nem, akkor ottmaradunk mindannyian. Kép Mondtam, hogy köszi a biztatást, de azt mondta, hogy nem megijeszteni akart, csak tudatni, hogy komoly a helyzet. Tehát megszülettek, picik és gyengék voltak, de hál' Istennek egészségesek. Azóta is egy pár megfázáson kívül még igazán betegek nem is voltak. Kopp-kopp-kopp. Kép Nálunk a fülfelszúrás, fülfájás, láz szinte ismeretlen fogalom. Nehezen lázasodnak be és ritkán, ami nem tudom, hogy jó-e v. sem, de ez van.
És mi ez a hangolódás a hüvelyi szülésre? Téged is császároztak?

Claire! Te hogy a csudában bírsz 4 gyerekkel?? Nekem ez a 2 is sok néha. És még éjszaka képes vagy írni! Másnap hogy bírod? Nekem, ha nem alszom ki magam, semmi türelmem semmihez. Olvastam, hogy használtok aloe-s termékeket, én most akarom kipróbálni a First-öt. Tényleg annyira jó? Száraz bőrre használ? Más Forever-ös cuccokat is használtok? És jók? Bocs a sok kérdésért. Most megrendeltem a First-öt, de kíváncsi vagyok a többi termékre is. Állítólag jó hatása van belsőleg is.

Húú! Jó hosszú lettem megint, bocsi érte.

Hello: Andi

Kép
gandi75

És itt egy pár kép rólunk.

Andi

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
gandi75

Sziasztok!

Claire!
Jókat kérdezel, így lassan a történet minden részletéről beszámolok... Szóval, már alkati szerük is van, egy ideig úgy tűnt, hatásos is, mert január 1-től február 20-ig egészségesek voltak, és ez rekordidő a mostani téli időszakban. De most kicsit ebben is megdőlt a hitünk... Azért még adom nekik, ártani nem árthat, hátha mégis csinál valamit. /Dec. 19-én kezdtük ezt./

Andi!
Szépek a gyerkőceid! Milyen nagyok így 3,5 évesen! Az én lurkóim decemberben múltak 3 évesek, de mindenki 1 évvel kisebbnek gondolja őket. Tényleg picik, olyan nehezen kínlódjuk fel magunkat a trolira még mindig...

Éva
Éva70

Hello!

Éva! Ne gondold hogy annyira nagyok. Lehet, hogy a képen úgy látszik, de most 3,5 évesen Gréti 98 cm, és kb. 13,4 kg, Gergő pedig 101 cm, és kb. 15,5 kg. Õ egészen jó súlyban van. Képzeld! 1 évesen Gréti csak 7,8 kg volt, Gergő meg 9,3 kg. Más gyerek 5-6 hónaposan ennyi. Mondjuk amilyen picik voltak, még jól is fejlődnek szerintem. És Ti is meg fogtok nőni, hidd el! Kép Még jó, hogy nálunk nincs se troli, se villamos, semmi. Kép

Szia: Andi

Kép
gandi75

sziasztok!
éva! kitartás és jobbulást!
claire! legalább nálatok egy puncis is becsúszott Kép
andi! akkor szinte egyidősek vagyunk Kép Kép az enyémek is elég hirtelen jöttek. szinte minden előjel nélkül a 31. hét végén elment péternél a magzatvíz este fél hétkor. este 8 előtt 10 perccel már meg is voltak mind a ketten. igen császárral, mert ádám haránt feküdt, és a kezecskéjét feltartva akart kijönni Kép ők 6 hetet töltöttek a PIC-en, ebből 3-at ádám elég vészes, kétségbeejtő, vegetáló állapotban. péter csak hízott és várta a tesóját. ők is 101-2 centisek és 15-16 kg között ingáznak mostanában. teljesen átlagosak, pedig ők is 1,65 és 1,72-vel meg 43 centivel érkeztek anno.
mennyire nőcis gréti! a kettejük szereposztása milyen? gondoskodó a leányzó? gergő pedig nagoyn fiús?
nálunk a két fiú eléggé más személyiség. nagyon élvezem ezt, persze. a 3-dik kiskrapek meg csak színesíti a palettát. de annyira kiváncsi vagyok, hogy melyikre fog hasonlítani.
tegnap végre elmentek a festők. 1 hétig hadiállapotok uralkodtak nálunk. a kisszoba és az előszoba újult meg. annyira jó ez az új, világos szín, plusz újra a rend. az alábbi kép még az első napon készült. a srácok lelkesen bogarásztak a ruha és játék halmokon. és nagyon élvezték, hogy velünk egy szobában alhaltnak.
marcsi
Kép

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!
Andi! Már egész jól bírok velük, persze néha üvöltözöm, főként a nagy elég renitens, pedig azt várná az ember, hogy ő a segítség. Este, amikor a kicsiket altatom, általában alszom egy sort, aztán neki látok az elmaradt házimunkáknak, meg a levelezésnek, stb. Sajna eléggé koránkelők a gyerekek. Amikor a picik születtek, anyám szinte naponta jött. Mára már megszoktam, hogy én is testi hibás anyuka vagyok, így csak két kezem van. Persze időnként ez az ikrekkel életveszély. Egyébként inkább attól van lelki furdim, hogy nincs időm annyit foglalkozni eggyel- eggyel, mint szeretnék. Főként a második, aki elég jó kisfiú, szorul néha háttérbe, de azért igyekszünk. Úgy szép az élet, ha zajlik Kép.
Aloé: igen, mostmár évek óta használjuk, kívül belül. sok minden bejött. Én váltottam diszkont jogot, és magam rendelem meg, kb havonta, persze másnak is, aki kéri.
Kb 4 -4 1/2 éve használjuk, itatom velük a gélt, kapnak (kihagyásokkal) gyerekvitamint, a többit szükség szerint. A First jó. Bárányhimlőnél is. Nekünk a gydoki is ezt ajánlotta.
Éva! Több ötletem nincs. Én ha efyet nyögnek a fülükre, akkor csöpögtetek aloét, és infralámpázom. De a ti esetetek komolyabbnak tűnik.
Claire
claire

Sziasztok!

Már rég jártam felétek, mert rossz volt a gépünk. Most is csak egy pár sort írok és ide is felteszem az eladó emeletes ágyunkat, hátha valakit érdekel.

Gyerekek jól vannak, fiúk átestek a lázas víruson, Ádinak 6napig volt magas láza,de már jól vannak.

Az ágyról egy pár szót: matracokkal, mosható, ciprzáros huzatokkal, létrával mindössze 7000Ft-ért árulom helyhiány miatt, ha valakit esetleg érdekel hívjon:
06-70-317-6124

Éva
Kép

Kép

Kép
éva75

Úgy néz ki már elkelt az emeletes ágyunk., ez gyorsan ment.

Éva

Kép

Kép
éva75

Úgy néz ki már elkelt az emeletes ágyunk., ez gyorsan ment.

Éva

Kép

Kép
éva75

persze, nagyon jó vétel volt Kép
mi is gondolkodtunk.
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Én is gondolkodtam, mert nagyon olcsón adtátok (szerintem), csak még most nincs rá szükségünk. Egy pár év múlva talán nekünk is ilyen lesz. Ha már kell a hely a szobában az íróasztalnak. Most még jól elvannak a külön ágyukban.

Marcsi! A fiúk még hajlandóak a kiságyban aludni? Az enyémek már 2 éves koruktól rendes ágyban alszanak. Igaz, hogy körbe van támlája, hogy ne essenek le Kép
A kérdésedre válaszolva: Igen!! Gréta nagyon nőcis Kép Kép és nagyon gondoskodó. A bölcsiben is mondták, hogy állandóan anyáskodik Gergő felett, figyel rá, hogy hol van, mit csinál, eszik-e, jól van-e? Gergő már nem ennyire, sőt. Gergő tökre fiús. Ha Gréti az útjában van, nem kikerüli, inkább még lök rajta egyet. Van, hogy teljes erőből nekiszalad, és ellöki, meghúzza a haját, régebben harapott (most már nem) Úgyhogy ők is két teljesen már személyiség. De ez így van jól.

Claire! Mikor megszülettek a gyerekek, én már akkor mondtam, hogy ha a Jóisten 2 gyereket ad egyszerre valakinek, akkor miért nem ad hozzá még 2 kezet is? Kép Kinőne az embernek + 2 keze, aztán mikor már nem annyira kell, akkor eltűnne. De hát ez nem így működik sajnos Kép Pedig nagy szükség lett volna rá, mikor a 2 gyerek a kezemben + a cuccok, ha mentünk valahova (kaja, pelus, váltócucc) Most már nem olyan vészes a helyzet. Mindenki azt mondta, hogy ahogy nőnek, egyre nehezebb lesz, de szerintem egyáltalán nem így van. Egyre önállóbbak, okosabbak (persze hisztisebbek is), de én azt mondom, hogy most már sokkal könnyebb, mint az első 2 év.
Alvásról: hát ha én egyszer lefekszek, akkor nincs az pénz, hogy én felkeljek és nekilássak takarítani v. mosogatni v. bárminek. Inkább később fekszek le. Nálunk nem kellett sosem altatni a lurkókat. Úgy voltak szokatva vagy nem is igényelték, mindenesetre mindig egyedül alsznak el. Este az ágyukban beszélgetünk egy kicsit, aztán alvás.

Sziasztok: Andi

Hát ennyire nocis Gréti. 2 baba van a pociban. Kép

Kép

Kép
gandi75

Sziasztok!

bocsi, de csak most jutottam géphez, és annak sem jó a billentyűzete csak a képernyő bill. tudom használni Kép

Éva70!
igen ő akarta felszúrni,akkor mi 3 órát várakoztunk mire bejutottunk, és közben még 1 dokinő gyerekét is elénk vette. amilyen kedves volt vele,velünk pont az ellenkezője, mikor megtudta,hogy nem engedjük felszúrni a fülét

Andi!
jó a kép Kép

zoli most lett báránykás, kivárta mig viki meggyógyult. igy újabb 2 hét itthon Kép
babakocsinkat eladtuk, és viki megsiratta Kép

eri
simones

andi!
nagyon aranyos ez a kép! azt hiszem már meséltem korábban, hogy a fiaimban szét kellett oszlatni azt az elég határozott meggyőződést, hogy nem 2, hanem csak 1 bab csücsül a pocakban. én még másoktól nem hallottam ilyet. tök jó, hogy grétinél is így működik az ikres agy KépKép
a rácsos ággyal nem volt gondunk még. amikor először kimászott az egyik, akkor vettük ki a rácsokat. akkor még zsákban aludtak, 2,5 évesek lehettek, vagy kisebbek, már nem emlékszem. akkor, az első este kijöttek párzsor, élvezték a nayg szabadságot, de aztán benne maradtak. édesek voltak. ádám próbálkozott kijönni elsőként, aztán hívta péterte. apa nagyon szigorúan reagálta le adolgot, hogy nekik most aludniuk kell. erre harmadszorra kéz a kézben nyitották ki az ajtót. Kép Kép igyekeztünk megőrizni a komolyságunkat, de utána úgy elérzékenyültünk mind a ketten a férjemme, hogy milyen édesek: szövetkeztek és szó szerint összefogtak Kép Kép
nálunk ádám sokkal érzékenyebb, ő a kreatívabb is, de mindenféle lányos allürj eis van. többször övé a lányszerep. ezen persze nem aggódom (annyira), de vicces, hiába lesz 3 fiam, azért van egy lányom már most is KépKépKép
eri! kérünk képet a nagyfiaidról! édes lehetett zoli!
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: