A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Tünde: ha az első mellen is van annyit, hogy a hátsó tejhez is hozzájusson a baba (kb 20 perc), akkor okés a két melles módszer. De én azt nem próbáltam. Baluval egy ciciztünk, Zsoma meg mindig csak a jobból szopizott Kép
Meg hát a hasfájásnak is lehet oka a túl sok első tej, ami a túl rövid idő után váltástól lehet.
Irigyellek, hgoy már itt tartotok Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Nálunk meg 2 Halak lett volna... Én is olvasgattam még Boti születése előtt asztrológiát! Nem túl szerencsés páros a Bika mami- Vizöntő fiú...remélem, nálunk másképp leszKép
Összeszokás nagyon jól alakul, úgy érzem! Csak a cickó közelében alszik elKép Az első éjszaka szenvedtem az alapítványi szobában, mert ugye nem volt elég tejcsi Botinak... egész este öntöttem magamba a vizet, és kézzel igyekeztem kifejegetni az előtejet... másnap már elkezdett jönni a tejcsi, sikeres volt az éjszaka...azóta pedig mondom, fejek is sikeresen!
Ezt is leírom majd bővebben!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Angi Kép
Örülök, hogy jól megy a szopi Kép Lidike lehet, hogy csak a foglalkozást igényli délutánonként, de ezt meg is kell adni neki Kép
Tegnap este apa a kezembe adott egy papírt amin volt kb. 10 név, hogy válasszak, de még nem határoztam el magam Kép Szerintem még a hétvégén döntést hozunk Kép Amúgy jól vagyunk, csak a bordáim szomorkodnak Kép

Babetta Kép
Az MRI olyan mint a CT, csak nagyobb a sejtfelbontása. Szerintem arra gondol a doki, hogy az esés következtében nem alakult-e ki vérömleny a fejében, mert az okozhat fejfájást. Remélem azért nincs semmi komoly baja a nővérednek Kép
Oké, oké elküldöm neked mail-en Kép

Bartika Kép
Örülök, hogy jobban vagy Kép

Cory Kép
Annó engem is meglepett a kék szine a Garmastannak Kép De tényleg a legjobb kenőcs Kép

Anita Kép
Nagyon várom a szüléstöridet és feltétlenül írd le az érzéseidet, abból tudjuk mire számítsunk Kép
Biztos nem fejted ki az összes teje Kép
Jó pancsizást nektek, bár már szerintem túl vagytok rajta Kép
Annyira aranyos a fiad Kép Apa milyen gyengéden nyúl hozzá Kép Tényleg nagyon picinek tűnik az ágyban Kép

Eszti Kép
Bencusnak nem tudom mi hozná meg a kedvét a megszületéshez, de biztos hamarosan megszületik, csak győzd kivárni Kép
A halakkal sem könnyebb Kép Nekem a lányom az, úgyhogy tapasztalatból beszéle Kép

Annácska 33+5

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Tünde, a Vízöntőkkel semmi baj, hiszen életem párja is Vízöntő, és imádom! Kép És csak viccből írtam, hogy húúúúúú, két vízöntő fiú a családban. Kép Csak ez így írásban nem jött át..... Kép

Olyan ügyesen csináljátok lányok, minták vagytok előttem!!! Kép És jegyzetelek agyban mindent ám!!!
Vendég

Tünde: én pedig még meg sem dícsértem Neked Bettina hajzuhatagát! Hát, nem semmiKépKépKép Annyira édes, Apának is nagyon tetszett!

Én is általában kifejem a vizesebb tejcsit, hogy Boti jó tápanyagdús tejcsihez jusson! Egyszerre általában csak egycicizünk, van hogy közben be-bealszik, de aztán határozottan követeli a folytatást! (Olyankor visít, semmi könny - már a kórházban is megjegyezték, hogy nekem van a visítós hangú fiam?Kép)
Éjszakánk Tündéékhez hasonlóan telt, úgyhogy eddig nagyon elégedett vagyokKép Most is várok egy kb. 11 óra körüli etetés, meg talán 3-4 óra körül fog kelni, aztán reggel....aztán majd a kisfőnök eldönti, hogy is alakul az esténkKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita: előfordul, hogy csak szomjasak, és akkor pont az első tejre vans zükségük. Úgyhogy majd erre figyeljetek oda, főleg, ha melegebb lesz Kép

cory
Budapest

Alina Kép
Jobbulást neked Kép A piheén biztos jót tesz a náthának Kép

Tünde Kép
Nagyon ügyi vagy szopiügyben Kép
Örülök, hogy lassan kezditek kialakítani a napirendeteket Kép

Anita, Tünde Kép
Mivel fejtek tejet?

Annácska 33+5

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Sziasztok Lányok!

Megjöttünk a szülinapról. Tök jó volt, a végén a páromat megfürdették a kád szélén a keresztgyerekeim, tiszta vizes volt az összes ruhája. Én babáztam egy kéthónapos picikével, nagyon édes volt.

A tortát valószínűleg elrontottam, mert szerintem kevés lett a tészta. A tetejére alig maradt, ráadásul össze-vissza repedezett, úgyhogy kentem rá egy réteg tortabevonót. Borzalmas édes volt az egész, még nekem is.

Kép

Szopis témához nem nagyon tudok hozzászólni, majd kérdéseim lesznek 6-7 hét múlva. Kép

Üvegtigris: én mindkét részt untam, a párom mindkettőért odáig van meg vissza.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Annácska: AVENT Isis, még Dorinától örökölteKép

Egyébként semmilyen időponthoz nem ragaszkodom a napirenddel kapcsolatban. A baba dönti el mennyit alszik és mikor kel, csak annyit szeretnék, hogy nappal van a játékidő, éjjel pedig az alvásé (persze szopizni bármikor lehet) KépKép Sőt, a cicim szétdurranna, ha éjjel senki nem rágcsálnáKépKép

Eszti: akkor jó, megtartjuk a vízöntő kisasszonytKép

Szelivi: legalább szokja a párod a fürdetéstKépKép

Cory: remélem mikorra nyár lesz már nagyobb lesz a baba szája és erősebb lesz, ezáltal nem kell előfejniKép Még jó, hogy egész nyáron még csak szopizni fog, úgy tervezem, hogy kb. szeptembertől adok neki mást is.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Anita: köszi!Kép Már bejelentkeztünk a fodrászhozKépKép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Tünde: szerintem ez a tipusú előfejés max 1-2 hétig kell, addigra bőven belejön Kép De mindenképpen mesélj majd!

cory
Budapest

Cory: OK!! Én is remélem, hogy nem kell sokáig minden szopi előtt fejni.

Felteszek egy családi képet:

Kép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Olyan szepek ezek a babák es en olyan irigy vagyok!Kép
becsi
Iklad

Tünde: jaj, nekem a gyengém a pasi gyerekkel jelenet Kép Nagyon helyesek! Kép

cory
Budapest

Jó reggelt Lányok!

Hihetetlen, hogy már a második éjszakát alszom végig, lehet, hogy itt képne maradnom Szolnokon anyóséknál??? Kép

Eszti! Megkérdeztem apudat, de sajna nem ismerik anyósék... nem nála szültek. Kép

Tünde! Ez aztán a hölgykoszorú!!! Kép Nagyon szép családod van!

Anita! Boti fiú tényleg nagyon picinek tűnik az ágyban. Nektek is 70x140-es az ágy?

Annácska! Jól értettem, hogy csak a második néven gondolkodtok még? Vagy az elsp sincs meg? Mi a baj a bordáiddal?

Jövő hétre megpróbálunk időpontot kérni a Praxisba, muszáj látnom a lányunkat. Az én dokim már csak a végén fog csinálni egy UH-t, az meg még 5 hét!!! Szerintetek van értelme ilyen nagy korában megkukkolni? Jövő héten már belépünk a 35. hétbe. Lehet, hogy bele sem fér a képbe a kiscsaj. Igazából én azt szeretném tudni, hogy hogy fekszik és hogy milyen a kis arcocskája. Kép

Ma megint gyönyörű idő van!!! +8 fok, süt a nap, ki kell használni Lányok!!!

Puszi mindenkinek:

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Jó reggelt Mindenkinek!

Már reggel fél hét óta ébren vagyok, csak aztán visszaszunyáltam.

Tünde!
Bizony szoknia kell a fürdetést, mert a kórházban ő akarja először fürdetni a babát!

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok Kép
Tünde Kép
Nagyon szép családod van Kép Igazán büszke lehetsz rájuk Kép Végre Patriciát is láthatjuk Kép

Bartika Kép
Lehet, hogy a tényleg a változásnak köszönheted, hogy ilyen jókat alszol Kép
Szerintem nagyon is megéri ilyenkor megnézni a babát 4D-n. Mi is megyünk a 36. héten, akkor már teljesen kivehetőek az arcvonásai Kép
A második keresztneve biztos Donát lesz, az első még kérdéses, de már körvonalazódik Kép
A bordáimmal meg csak annyi a gond, hogy a kicsifiam erőteljesen aprítja a lábaival Kép

Lassan indulunk ebédelni a nagyszülőkhöz, majd délután jövök megnézni ki hogy áll Kép

Annácska 33+6

annácska

Sziasztok lányok!
Nagyon sajnálom, hogy hónapok óta nem tudtam jönni, biztos rengeteg érdekességrol lemaradtam. Kép Most is csak az utolsókat volt idom végigolvasni, így még nem tudom ki hol tart pontosan. Nagyon gratulálok akiknek már megszületett a picurka, remélem minden könnyen, és simán ment.Nálunk idáig minden rendben, az összes leletünk jó lett, és Maszatka is folyamatosan ficánkol.A doki szerint már 2.80dkg, és szép nagy baba lesz.Kép Csodálatos érzés, de már nagyon várom mikor ölelhetem magamhoz. Lassan a férjemen is kezdodnek a pánikrohamok, de hosiesen tagadja..:D
Létezik még Nicika táblája??? Jó lenne tudni ki hol tart, és képekre is kíváncsi lennék.

Mindenkinek nagyon szurkolok, és jó egészséget kívánok!
Vpetra+Angéla (36+2)

Petra, és Angi (2006/03/20)
vpetra

Hű, nagyon szép, arányos Boti, de mennyi a fejkörfogata? El nem tudom képzelni, hogy egy ekkora golyót ki tudok magamból préselni!
És amikor utoljára a 29. héten voltam UHn, már akkor is nagy volt a babó feje...
Csak a súly meg a fekvés alapján döntenek a császárról? A fejecske sem utoló szempont!
Kata
katicuska

becsi
Iklad

Köszönöm, tényleg büszke vagyok szép kis családomra!Kép

Vikó, Ágiboszi: Mi újság Veletek???

Valaki kérdezte, hogy betartjuk-e a 3 órás szopiidőt? NEM
A baba akkor szopik, amikor éhes, lehet ez másfél, vagy épp 4 óránként. Amikor felébred, vagy épp a fentlét alatt éhezik meg kap cicit.
Nyilván amikor nagyobb lesz, akkor önmaga beállítja a maga etetési "rendjét", ez lehet hogy 3 óránként leszKép Most mindenesetre én hozzá igazodomKép

Többi mama, Ti hogy csináljátok??

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Vpetra: Örülök, hogy minden rendben, ne tűnj el, írj mindig helyzetjelentéstKépKép

Kata: eddig minden baba kijött valahogyKép Úgyis kiderül még időben,hogy kifér-e a babád! egyébként tényleg hihetetlen, de a hüvelyizmok óriásit tudnak tágulni, a gátat pedig kicsit bevágják az első szülőknél, amitől nem kell félni, mert egész hamar gyógyul!!! jobb mint a repedés!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Cory: a babás táblába beraknád, hogy Bettina 3110g és 54cm -el született, a fejkerület: 34cm volt.
Köszi!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Tünde: beírtam Kép
Szüléstörténetet írsz?
Szopi: én is így csináltam a fiúkkal, és most is így akarom Kép

cory
Budapest

<font color="aa00aa">TündeKép én ittKép és jólKép
És gyönyörű a családod. Remélem, nekem is lesz majd többgyrekes apás képem Kép És nagyon örülök, hgoy nem esel semmilyen csapdába, hanem úgy és akkor csinálsz mindent, ahogyan az a legjobb nektek, további hasonló kiegyensúlyozott babázástKépKépKép</font>

indianyo

Petra Kép
Szép nagy babátok lesz ez nem kérdés Kép
Azért most már jelentkezz gyakrabban, hogy tudjuk mikor kell nektek szurkolni Kép

Vikó Kép
Biztosan lesz neked is ilyen képed Kép A nagy családnál nincs is szebb dolog én ismindig erre vágytam Kép

Annácska 33+6

annácska

Alina Kép
Mi volt az uh-n?

Annácska 33+6

annácska

Annácska! Na és mi lett a névválasztás végeredménye? Kép
Remélem ma mindenki olyan jót pihent, mint én. Kép

Még gondolkodni is volt időm. Azon tűnődtem, hogy sokat meséltek az újdonsült Mamik arról, hogy a babák hogy vannak. De arról senki nem mesélt, hogy ő maga hogy van. Főleg így, hogy sokan császáron mentek keresztül. Mamik! HOgy vagytok? Mennyi idő felépülni? Fáj valamitek? Nem is a kialvatlanságra gondolok, hanem a szülés utáni fizikai állapotról. Mire számíthatok majd? Mennyi idő alatt gyógyul például a gátseb?
Megmondom őszintén, én attól félek, hogy nem leszek jól, hogy lassan épülök fel, hogy hallottam az is fáj, amikor a méh összehúzódik. És félek, hogy hogy fogom ellátni a kisbabám? Már rögtön utána lehet hason aludni? Kép
Szóval ilyen dolgok foglalkoztatnak. Tud valaki válaszolni? Kép

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Anita: Csodálatosak a Boti képek.
És Tünde: nagyon büszke lehetsz a családodra. Kép Olyan szép mindenki. Kép

A szopi tanácsokat nagyon szépen köszönöm mindenkinek. De újabb kérdésem lenne: mit lehet tenni akkor, ha a mama egy nap modjuk egy alkalommal (összesen heti két alkalommal) nem tud szoptatni (mert fizikailag nincs jelen), viszont lefejt anyatej sem áll rendelkezésre? Nálunk jó eséllyel ilyen helyzet lesz, mert elég sokszor be kell majd mennem az egyetemre, viszont most már nem tudok túl sokat lefejni, és a meglévő tejkészlet gyorsan elfogy majd. Ilyenkor tápszerezni kell?

Nálunk vízöntő mama, vízöntő baba párosítás van. Kép Kíváncsi vagyok, hogy fogjuk bírni majd.

Bartika: hasonalvás császár után nekem úgy 1,5-2 héttel ment.

Napirend: mi is a babához igazodunk hasonló módom, mint Tündéék. Nappal nappal van, éjjel éjjel, vagyis nincsenek fények, nincs beszéd és játék sem éjszaka. Napközben este van úgy 1-1,5 óra játékidő, különben Istvánka eszik és alszik. Nagyjából 3-4 óránként eszik, és éjjel is 2* felkelünk.

Üvegtigris 2-t én is meg szerettem volna nézni, de ezek szerint nem érdemes. Kép

Mamik: írjatok születéstörténeteket, mert nagyon kíváncsi vagyok. Kép

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Mariann: én speciel vittem magammal a lurkót, és megszoptattam egy padon. De ha ez nem menne, és nem lenne lefejt tej, akkor tápszert adnék. Viszont, hogy nehogy begyulladj, meg a tejtermelés miatt is fontos, hogy a "szopiidőben" fejj akkor is, ha távol vagy a babától.

Bartika: Borcsa azonnal szülés után aludt egyet hason Kép

cory
Budapest

Sziasztok!
Anita!
Boti írtó cuki a képeken!

Tünde!
Mindhárom lányod gyönyörű!

Olyan jó, hogy minden maminak jól megy a szoptatás!
Anyukák mindenki vett mellszívót? A kórházban mivel fejtetek?
Nem tudom vegyek-e 15.000-ért, mert ha beáll a kereslet-kínálat akkor majdhogynem fölöslegessé válik. A nagyobbaknál csak az elején fejtem.
Az Avent Isis tényleg olyan jó??

Rita
36+0 !

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Bartika Kép
Még nincs döntés Kép Majd éjszaka megálmodom Kép
Abban biztos lehetsz, hogy az erőd meg sokszorozódik, így biztosan el fogod tudni látni a babát, emiatt ne izgulj Kép
A hasonalvás nekem annó nagyon nem ment, mert a melleim útban voltak Kép

Mariann Kép
Mikor várható, hogy egyetemre kell menned? A lányommal én is jártam egyetemre, de addigra fel tudtam halmozni annyi tejet, hogy ne legyen gond az etetéssel Kép Próbálj meg kisebb mennyiségeket lefejni és lefagyasztani Kép

A szüléstörténeteket már én is nagyon várom Kép

Annácska 33+6

annácska

Tünde
Nagyon szépek a lányok!. Apa büszke lehet ennyi lányra! Gondolom az isKépKépKép

Anita
Ahogy nézem Botondot milyen nagyfiú és tündéri,Kép Leventét is ilyenek képzelem, és kezdek megijedni, ha simán szülök, hogy fog kijönni egy ilyen nagy baba. Tényleg mekkora volt a fejátmérője?

Vikó
Mindjárt kezdődik a kori!Kép

Eszti Alina Szisz Gyöngyi mi van veletek?Kép

Megyek ,mert nem bírok a hasammal itt ülve

Babetta és Levi 38+1

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babetta! Hol lesz ma kori??? Én csak hokit láttam az újságban... Kép

Itt a mai pocakkép... azért az előlről kép elképesztő, oldalról nem tűnik ekkorának... Kép

Barti+Pötyi
34+6

Kép Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Mariannka
Nálam pont is ez volt a helyzet az első gyereknél. Két hetente jártam konzultációra (vidékre) két napra + vizsgaidőszak. Nekem az volt a szerencsém, hogy a nagyfiam elég hamar átaludta az éjszakákat így az éjszakai tejcsit lefejtem, nappal nekem sem nagyon volt pluszban.
Viszont ahogy Cory is írta, bent a suliban is fejni kell, ami sajnos az én esetemben ment a csapba, először a szívem szakadt meg a fincsi tejcsiért. Dehát ez volt. Így ilyen felállás mellett is sikerült 1 évig szopiznunk. De ha más nincs akkor marad a tápszer.

Babetta
Nálunk sehol semmi, de a többiek nagyon eltűntek Kép Csak nem???

Szilvi
40+2

Szilvi és Katababa
szisz2

jaj elfelejtettem!!!!

Anita
Nagyon édes Boti baba Kép

Szilvi és Katababa
szisz2

Sziasztok!

Köszönjük szépen a Botond-dícséreteket, az Úrfi nevében isKép

Annácska: Avent Isis szinténKép

Mariann: csaszi hegek fájnak még? Nekem olyankor rossz nagyon, mikor alszok mondjuk 3-4 órát, és fel kell állnom utána...gondolom, lassan ez is szűnik, már így is elég jó!

Barti: hidd el, igaz a közhely: erőt ad majd a babád! Pl. mikor nekem császár után 6-7 órával azt mondták, kelljen fel anyuka és megpróbálunk járkálni, meg vizeletet kellett produkálni, azt hittem, hetekig nem fogom tudni ellátni a babámat. Aztán a párom behozta a videot, ami a születésről illetve utána készültek, és este behozták a fiamat, új erőre kaptam. Még másnap nagyon fájt seb, de erőltettem a járkálást, mindent meg akartam tenni, hogy elláthassam a gyermekemet. És 2 nap után már alapítványi szobában voltam külön a gyremekemmelKép Minden rendben lesz, hihetetlen erőt adnak az embernek ezek a kis gyöngyörűségekKép

Babetta, Kata: Boti fejátmérője:36 cm, így a 3-ból 2 sapik kicsi lettKép De ugye nekem nem kellett kiférjen...nem is gondoltam még bele, hogy ment volna, csak mikor a dokim ezzel (is) nyugtatott!

Szopi: ugyan én még csak pár napról tudok beszámolni, de alapvetően ugyanaz, mint Tündééknél ill. Mariannéknál. Kb. 3-4 óránként eszünk, ha hamarabb kér, természetesen akkor, amikor kérKép Éjszaka eddig kétszer kelünk, ebből az egyik már bőven hajnal. Szerintem ezt simán ki lehet bírni. Jó lenne, ha így is maradnánkKép

Finishelők: továbbra is nagy drukk, kitartás!!!Kép

Anita

Anyucik! Köldökcsonk leesése után alkohollal is kell továbbra is kezelni a köldököt, vagy elég a hintőpor? Már nagyon fityeg...Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Jaj, és Barti: Nagyon szép a pocidKép Az enyém nagyon hiányzik, de jó megölelgetni teljes valójábanKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Na, és még azt akartam írni, hogy délelőtt is van, hogy ébren van Boti, olyankor édesen nézelődik: van, hogy a kiságyában, és mi ott beszélünk neki, de tegnap meg ma összebújtunk hárman a nagyágyonKép Késő délután pedig mikor fent van, kivittük a nappaliba, hogy belecsöppenjen a családi életbeKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Eszti
Én is örülök hogy halak fiam lesz!Kép

Anita
Boti akkora, hogy nem is újszülöttnek néz ki, hanem pár hónapos babánakKép! Nagyon szép fejlett babóka!Kép

Tündi
Tök jó hogy ilyen jól viselkedik a kiscsaj!Kép
Szopival kapcsolatban én is hallottam hogy kicsit könnyíteni kell a cickón ha nagyon feszül.
Nagyon jó a kép a családrólKép

Bartika
NAgyon szép pocid van!Kép

Annácska
Köszi, de egyenlőre nem segített a nátha elmúlásában a fekvés, még mindíg nagyon gázKép

Az uh-n minden ok volt, kicsit kevesebb a magzatvíz, bár a doki szerint ez ilyenkor már normális, méhlepény teljesen jól működik.
Haskörfogat: 37,5 cm
2 halánték közti táv: 10 cm
súly: 4.300.gramm
A doki és én szerintem sincs ekkora, mármint súlyra, megbeszéltük, hogy valószínű csal a gép, és kb 3700-3800 gramm.Kép
A méhszáj: zárt.Kép

A. 40+4.
Vendég

Anita: Bettinának az 5. nap leesett a köldökcsonk, de én még mindig alkoholozom és szórom hintőporral. Addig fogom, amíg teljesen eltűnik a "seb", még kb. 2 hétig.

Mariannka: én nem adnék neki tápszert csak ha nagyon muszáj, mert rendesen beleszól az emésztésbe. Ilyen helyzetben próbálj meg fejni mindig egy picit vagy a szopi után, vagy ha már éjjel pl. hosszabbat alszik, akkor a "kimaradt" időben. talán így összejön egy-egy etetésnyi. Szopi előtt is lehetne egy kicsit, de te tudod mire van lehetőséged.

Babetta: ki fog férni az a baba!!KépKép

Rita: én a kórházba is vittem a mellszívót (AVENT), és jól is jött, mert a 2. nap este nagyon fájt a cicim, a baba meg keveset szopott, úgyhogy muszáj volt kifejni egy kicsit. Most akkor fejek, ha szopi után bealszik a baba és még feszül a mellem. Meg szopi előtt, de csak azért, hogy be tudja kapni a mellbimbót.

Szisz: gondolom már nagyon várod mikor indul a nagy eseményKép

Bartika: csini a pociKépKép
Felépülés: az első szülés annyira megviselt, hogy lelkileg is nehezen épültem fel, a gátseb is nagy volt. A második és a mostani szülés után is hamar gyógyultam testileg, lelkileg pedig semmi bajomKép Egyébként igaza van Anitának, hogy a baba hatalmas erőt ad. Patríciát nem is láttam szülés után egy napig, utána is 3 óránként 20 percre, úgyhogy az szörnyű volt. Ez a baba-mamás rendszer pedig hozzásegít a babára való ráhangolódásra. Úgyhogy köszönöm én csodásan érzem magamKép Mindenkinek ezt kívánom szülés után!!!

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Alina: mégis megvárja a babád míg meggyógyulsz!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

<font color="aa00aa">BabettaKép Néztem egy darabig, de eluntam, mert ugyanazt táncolták mindannyian... Azért a kedved egy kicsit jobb már, úgy érzemKép

Szerintem is ki fog a baba férniKép

AlinaKép SziszKépmár nincs sokKép Esetleg a bábakoktél? Már úgy ajánlgatom, mintha százalékot kapnék a ricinus utánKépKépKép

BArtikaKép ez ám a pocakKép Anitáéra emlékeztet engemKép </font>

indianyo

Szüléstörténet:

Február 8-án egész nap egy fotelben ültem és nagyon furcsa hangulatom volt. Senkivel nem akartam beszélgetni, férjem is szóvá tette, hogy mi lelt, hogy ilyen szótlan vagyok?
Valószínűleg a hormonok tették ezt velem, mert nem szoktam ilyen lenni. Nem érdekelt semmi csak a baba a pocakomban. Gondolatban vele beszélgettem, hogy holnap van a kiírt szülési időpont és kíváncsi leszek mikor bújik ki. Ezzel a gondolattal mentem aludni éjfél körül. Hajnalban (febr. 9-én) kimentem a wc-re, amikor kezet mostam éreztem, hogy valami folyik a lábamon, de csak egy kis vízcsík volt. Kíváncsian vártam a folytatást (gondoltam csak nem pisiltem be) de a hálószobába érve sem történt semmi. Visszafeküdtem, de közben Peti felébredt, hogy mi van velem, én meg csak ültem az ágyban és nem tudtam eldönteni, hogy mit mondjak.
Azt feleltem, hogy lehet, hogy kifolyt egy kis magzatvíz, de nem vagyok biztos benne. Erre Peti teljesen belelkesült és várta a folytatást ami pár perc múlva meg s történt, mert nagyobb mennyiségű melegvíz csordogált végig a lepedőn. Nekem elkezdett remegni a lábam, fel sem tudtam állni, akkor tudatosult bennem, hogy szülni fogok. Peti rögtön hívta a dokit, persze nem vette fel a telefont. Valahogy felöltöztem törölközővel a lábaim között, aztán betettem 3 betétet, hogy mégse ázzon el rögtön a nadrágom (kint esett a hó és kb. mínusz 5 fok volt).
Felhívtuk anyósom, hogy jöjjön, mert esemény van. A gyerekek még békésen szundítottak amikor elindultunk. Persze az autó teljesen be volt havazva, én ott álltam összeszorított lábakkal amíg Peti kiállt a kocsival. Útközben még sokszor hívtuk az orvost, de nem vette fel. Peti kérdezte, hogy biztos a Szabolcs utcai kórházba menjünk, ne máshova?? Ott röhögtünk, hogy nem vagyunk normálisak, még a szülés előtti órákban sem tudjuk hova menjünk.
Előzmény: A dokink Vácról ment át a Szabolcs utcába, de az nem baba barát kórház, úgyhogy csak a doki miatt döntöttünk úgy, hogy oda megyünk. De ha nem elérhető az orvos, akkor mit csináljunk??
Végül a Szabolcsban kötöttünk ki, egy vizsgálóban az ügyeletes megvizsgált és felvette az adatokat. Mivel még nem voltak fájásaim, így ez nem volt kellemetlen. A méhszáj akkor 2 ujjnyi volt. Átöltöztem a saját hálóingembe, Peti is felvette zöld köpenyét és mehettünk a szülőszobába.
Az ügyeletes szülésznő is megvizsgált és leborotvált, beöntés nem kellett.
Végül elértük a dokit és kiderült, hogy aznap pont ügyeletes, úgyhogy amúgy is bejött volna. Sétáltam, labdán ültem, Petivel táncoltunk hogy beinduljanak a fájások, de semmi nem történt. &frac12; 10-kor bekötötték az oxitocin fájáserősítő infúziót. Ettől fokozatosan jöttek a fájások, egyre erősebbek. Amikor készült jönni egy fájás mindig Bettinára gondoltam, hogy őérte ki kell bírni akárhogy is fáj és hogy minden fájással közelebb lesz a szülés.
Kb. délután 1-kor éreztem, hogy már nem nagyon bírom a fájás erősségét elviselni, bár minden gondolatom és erőm összeszedtem. Az orvos többször megvizsgált és megállapította, hogy a belső méhszáj nem akar tágulni, 3 ujjnyi volt és nagyon kemény. Ilyenkor már nem szoktak EDA-t bekötni, de hívták az altatóst, hogy kösse be, mert elhúzódhat a dolog és a görcsöket nehéz így elviselni.
&frac12;-2-kor hátba szúrtak épp egy erős fájás alatt, mozdulatlanul kellett feküdni, a szülésznő lefogott, hogy ne mozdulhassak meg. Utána mindenki elment és vártuk a hatást. Kb. 5 perc múlva éreztem, hogy valami mozdult bennem és kiabáltam, hogy jön a baba. Olyan erős ingert éreztem, hogy önkéntelenül nyomni kellett, a szülésznő kért, hogy csak engedjem el magam, ne nyomjak teljes erőből, mert megpróbálja a gátvédelmet.
A következő 10 percben utasításokat követtem: nyomni, nem nyomni, levegőt venni, préselni lefelé, stb&#8230;.
Csak arra figyeltem, hogy betartsak mindent, mert tudtam hogy ez a baba érdeke és hogy perceken belül meglátom a kincset, akit 9 hónapig őrizgettem magamban.
Iszonyú feszítő érzés volt lent, de egyszer csak éreztem ahogy kicsúszik a baba. A hasamra tették és egy nagy fekete kócot láttam a kis fején, a teste pedig nagyon kicsinek tűnt.
Nem sírt csak nyöszörgött, de ahogy átöleltem, csak pislogott és megnyugodott. Én is megnyugodtam, hogy végre kezemben tartom a kisbabám. Halkan imában köszönetet mondtam, hogy túlvagyunk rajta és végül minden rendben zajlott.
Bettinát elvitték rendbe tenni, Peti is vele ment. Én ott maradtam pár percig egyedül és arra gondoltam, hogy mennyire szerencsés vagyok, hogy átélhettem megint egy új élet születését &#8211; szülését. Büszke voltam a férjemre, hogy mindenben megint mellettem állt és tudtam, hogy jobb apukája úgysem lehetne a babának.
A köldökzsinóron volt egy igazi csomó, amiről úgy nyilatkozott a szülésznő, hogy jobb ha nem tudjuk mi történhetett volna. De nem történt&#8230;
Végül sikerült gátvédelemmel szülni, úgyhogy csak kisebb varrást végeztek belül, amit azóta sem érzek.

Elintéztük, hogy velem lehessen a baba éjjel-nappal, ami abban a kórházban nem szokás, sőt még senki nem kérte! Ezen csodálkoztam, de tényleg az volt a tapasztalat, hogy a kismamák alig várták, hogy betolhassák a babáikat a csecsemősökhöz.
Bentlétünk alatt is Bettina irányította a dolgokat, bár még sokat aludt, de igény szerint szopizott. Már a 2. nap estére beindult a tej aminek nagyon örültem. Az 5. napon jöttünk haza, addigra megismertem a kislányom jelzéseit, teljesen egymásra hangolódtunk.
A babával való foglalkozás hatalmas örömet okoz, még akkor is, ha az ember egy időre lemond a saját igényeiről. A most megadott szeretet és törődés a későbbiekben megtérül és nincs nagyobb öröm egy boldog családnál!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

TündeKép Nagy köszönetKép

indianyo

Bartika Kép
Nem semmi a pocakod, szép gömbölyű Kép
Előlről tényleg nagyobbnak tűnik Kép

Anita Kép
Örülök, hogy jól megy a szopi és hogy te is jól érzed magad Kép
Végre igazi család vagytok Kép Botika meg remélhetőleg hamar megszokja a családi idillt Kép

Alina Kép
Sajnálom, hogy még mindig ramatyúl vagy Kép Gyógyulgass mielőbb Kép
Az nagyon jó, hogy a méhlepény még mindig jól bírja Kép Azért Márk baba így is szép nagy lesz Kép
Tudom, hogy nem könnyű a várakozás, de nem sokára te is a kezedben tarthatod a kicsi fiadta. Kitartás! Kép
Már nagyon várom az sms-ed Kép

Tünde Kép
Olyan jó olvasni, hogy ennyire csodásan vagy Kép De hogyan másképp érezhetnéd magad 3 gyönyörű lány mamájaként és egy ilyen odaadó férj oldalán Kép
Tényleg használod a szopipárnát?

Mellszívó ügyileg feladtátok a leckét Kép
Mindenképp elektromosat akartam venni, de az AVENT IQ horroráras, pedig mindenki az AVENT-et javasolja Kép

Szép álmokat mindekinek Kép

Annácska 33+6 Kép

annácska

<font color="aa00aa">AnnácskaKép Nekem is nagy család az álmom, legalább 3 gyerek, de érzésem szerint férjjel már a másodikért is meg kell majd küzdenemKép
De igaz, semmi, de semmi nem ér fel azzal ha családban szerető szülők és sok sok gyrek él. ÚGy sajnálom a karrierista embereket, hogy ez az érzés kimarad az életükből...

Na erre rakok is fel egy képetKép</font>
Kép

indianyo

Tünde Kép
Nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad velünk Bettina születésének történetét Kép
Igazán nagyon ügyes voltál Kép
Sok boldogságot nektek Kép

Vikó Kép
Nem biztos, hogy küzdened kell a férjeddel, mert ha megtapasztalja, hogy milyen csodálatos érzés egy babát ölelni, félteni, szeretni, akkor rá fog jönni, hogy nem elég egy baba Kép
A kép nagyon tetszik Kép Beszerzek én is egy ilyet apahiány elkerülésére Kép

Annácska 33+6

annácska

Tünde: én is köszönöm a történetet. Nagyon ügyesek voltatok Kép

cory
Budapest

Jó reggelt!

Tünde, nagy örömmel olvastam a történeted, sok erőt kaptam tőle, köszi!

És olyan jó olvasni a friss anyucik bejegyzéseit is, ezek is annyira jó hatással vannak a lelkemre, de szerintem a többiekére is. Kép

Barti, igen, előlröl tényleg nagyobbnak tűnik, és csini. Kép

Finises társaim és többiek, nálam még mindig semmi. Már úgy utálom leírni minden nap ezt (és elmondani ezerszer naponta a telefonokba......).

Holnap mindenesetre dokibácsi és CTG, meglássuk, hogy állunk. Egyébként fájdogál a hasam még mindig, de ritkán és rendszertelenül. Hát ez van.

Babetta, te hogy vagy?

Eszti
39+4
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: