A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Forti!

Elirtam a táblában Krysst! Gondolom nem lep megKép

sasha

Kép
sasha

Sziasztok,

elõször is nagy gratula két friss mamának, és a babócáknak! Nagyon sok örömet, és boldogságot kívánok nektek :-)

Lella szívem, nem tudom megnyitni a levelet amit küldtél :-(
Ma még írok neked.

Meglett ma a másodszor levett AFP-m eredménye. Szerencsére ez már jó lett (0,8 MOM), és az Uh-on is minden ok volt.

A gyümölcsök tényleg elég sok cukrot tartalmaznak, ráadásul szõlõcukrot, ami sokkal könnyebben beépül a szervezetünkbe. A banán, szõlõ, dinnye elég veszélyes ilyen szempontból. De szerintem módjával lehet eszegetni õket.

Jó gömbölyödést, Lora (19)
lora

Lányok!

Haladunk fölfelé a táblázatban! Szüljetek, hogy én is miharabb sz élbolyba kerülhessek. - Juj, de önzö is vagyok...

A párom hajnali egykor került elö az autószerelésböl. Fülig olajosan. Most is szerel. Ha jól veszem ki a szavaiból, olyan ez, mint a lego: szétszedi és összerakja az autót, közben kiszed minden feleslegeset belöle.
Ma arra kért, hogy mivel ö szerel és valakinek a céget ill. pontosabban a telefont kell örizni, csak holnap menjek az egyetemre. Hétfö különben is rossz, különösen, ha elötte szabd hét volt. Na ebben persze lehet valami. Holnap újra nekirugaszkodok.

Az emlegetett cumisüvegböl több cucc lett. Mondtam a páromnak, hogy ne adjon nekem pénzmagot, mert nem lesz mit elvetni. Hát már megint nem tudtam magamon uralkodni. A tegnapi zsákmánnyal elégedett volt. Le voltam döbbenve.
Ma a cumisüvegeken kívül egy csomó higiéniai termékre tettem szert, mert azokból is jócskán akadt akciós. Gondoltam az ilyesmi úgyis sokáig eláll, nem baj, ha már most megveszem. Legalább a célegyenesben nem kell még erre is gondolnom.

Csipkebogyó!

[url=http://www.toxoplasma-gondii.de/Toxoplasmose-Information.html" TARGET="_top]http://www.toxoplasma-gondii.de/Toxoplasmose-Information.html[/url]
[url=http://www.m-ww.de/krankheiten/erreger/toxoplasma_gondii.html" TARGET="_top]http://www.m-ww.de/krankheiten/erreger/toxoplasma_gondii.html[/url]
Nach der Geburt (postnatal) erworbene Toxoplasmose: Nach einer Inkubationszeit von ca. 1-3 Wochen kommt es zu
leichtem Fieber, Mattigkeit, Stirnkopfschmerzen, Muskel- und Gelenkschmerzen sowie gelegentlich zu Durchfällen.
Die häufigste Organmanifestation ist die Halslymphknoten-Toxoplasmose.
Vor der Geburt erworbene Toxoplasmose (pränatale Toxoplasmose): Erstinfektion während der Schwangerschaft:
Infiziert sich eine Frau während der Schwangerschaft erstmalig mit Toxoplasmen, so geht in etwa die Hälfte der Fälle der Parasit auf den Föten über.

Am Beginn der Schwangerschaft ist das Übertragungsrisiko geringer und nimmt bis zum Ende zu. Pränatale Infektionen beobachtet man bei etwa drei auf 1000 Lebendgeburten.

In Abhängigkeit vom Zeitpunkt und der Intensität der Infektion kann es zum Abort, seltener zur Totgeburt oder zu Symptomen wie einem Wasserkopf (Hydrozephalus), intrazerebralen Verkalkungen und zu Entzündungen der Augeninnenhaut kommen.
Infektionen am Beginn einer Schwangerschaft führen zu schweren Schäden; finden die Infektionen später statt, so
ist das Ausmaß der Veränderungen geringer. wird ein pränatal infiziertes Kind zunächst klinisch gesund geboren, so
können nach Monaten oder Jahren Spätschäden wie Entwicklungsstörungen, geistige Verlangsamung,
Augenveränderungen bis hin zur Erblindung auftreten.

Toxoplasma gondii (1908 elsö izolálás, USA) egy parazita, amely inkább a macskára jellemzö. Másik ilyen problémás parazita, mely akár szarvasmarhánál abortuszhoz is vezethet a Neospora caninum (1988 elsö izolálás, USA). Canis latinul kutyát jelent, tehát ennek a parazitának elsösorban a kutya ill. kutyafélék a hordozója. A Neosporánál az emberre való veszélyesség még nem bizonyított, tehát a kutya ebböl a szempontból nem tünik veszélyesnek!

A többieknek a német szövegböl leginkább azt a mondatot emelném ki, hogy a toxoplasma begyüjtésére a terhesség elején kisebb az esély, viszont a terhesség elörehaladtával ez nö, a rizikó a babyt illetöen viszont csökken, mert minél késöbb kapja meg, annál kisebbek a károk. Az sem biztos, hogy egyáltalán megkapja, ha a mamának toxoplasmája van, viszont ha ez bizonyított, a születés után rutinellátásban részesül, mivel a babák java még toxoplasmásan is egészségesnek látszanak a születés után, de mivel egy parazitáról van szó - egy komplex életciklussal, ami idöbe telik -, elképzelhetö, hogy a tünetek csak 1-3 éves kor között jelentkeznek (szellemi visszamaradottság, vakság-látásgyengeség, stb.). A statisztika szerint 1000 élve született csecsemöre 3 toxoplasmás esik.
A macsekkal akkor van baj, ha a kertben a salátára kakil és a salátát a kismama nem mossa meg alaposan... A nyers húst is hasonló okokból tanácsos kesztüs kézzel fogdosni és jól átsütni.

Remélem e rövid szakmai kitérövel nem borzoltam nagyon fel a kedélyeket. Összefoglalva: aggódalomra semmi ok, annyi más nyavalya van, ami talán még rosszabb is, de nem gondolunk rá. A szürés igazán a 15. hét elött fontos, mert ha már akkor baj van, akkor tényleg baj lehet.

Csics!

A rákokkal, meg a többi zodiákus jeggyel sincs semmi bajom, talán csak szerencsétlenül fejeztem ki magam. Én nagyon jól kijövök az esetek többségében mindenkivel, az öcsémmel meg pláne!

Bocsánat, ha néha érthetetlen vagy félreérthetö vagyok, nem szándékos. Lassan már egyik nyelvet sem beszélem helyesen... A magyart már nem, a németet még nem. Haha.

Ma éjjel megint rettenetesen aludtam. Sokat álmodtam: a babáról is, de még álmomban sem tudnám megmondani, hogy milyen nemü. Egy nagyon aranyos baba a miénk az álmomban. Utána megint az anyósommal álmodtam és órákig nem tudtam visszaaludni. Kezd az agyamra menni a dolog.

A nemekröl jut eszembe: nektek hogy és legföbbképpen mikor mondták meg a baba nemét? UH alapján, vagy máshogy? A doki nekem azt mondta, hogy az UH alapján mondhat ö valamit, de aztán ha más lesz, akkor ez van. UH alapján ilyenkor még nem lehet tutira menni, pedig a miénk nem szégyenlös, meg is mutatta! Talán fiú, de az is lehet, hogy lány. Mindegy, mi nagyon boldogok vagyunk!

Csipkebogyó!

Az én dokimról nekem az a véleményem, hogy nagyon elkalandozik és rám mintha oda se figyelne. Nekem is csak annyit mondott, hogy nyugodtan éljem tovább az életemet, ahogy eddig, ha sportoltam sportoljak, sex szabad, egyek változatosan és pont. Nem több. Ami engem érdekelne, ahhoz már el sem jutunk, pedig ö is magyar... Ez nála nem jelent semmit, maradunk a németnél. A súlyomat sem mérte meg eddig. Azt is szeretném megtudni, hogy az UH elött milyen hüvelymintákat vesz mindig le és miért megy olyan gyorsan a kiértékelés és én miért nem tudom, hogy miröl van szó?
Na majd legközelebb összeírom a kérdéseimet, mert a nagy izgalomban mindig mindenröl elfelejtkezem.

Megyek valami hasznosat csinálni.

Puszi nektek: Barbi + Zsebibaba
bmaass

Kato!

Akkor drukkolok nektek, hogy bírjatok ki még 2 hetet. lehet, hogy lemaradtam, de még ezután fogtok költözni?

üdv any(39.)
any

Sziasztok Lanyok,

Tiszta ideg vagyok,a baratnom most szult abban akorhazban ahol en is szeretnek es nem voltak tul jo tapasztalatai.Nem volt gyerekorvos a szulesnel, csak masnap vizsgalta meg a babat,es a gyerekosztaly is megszunt.
Szoval a vege az lett hogy a sargasag miatt egy masik korhazba kerult a gyerek meg egy hetre.
Most teljesen elbizonytalanodtam.Mit csinaljak????????????
Lenne egy ismerosunk a Baross utcai klinikan,de felek hogy mi van ha nem dogad el.
Ja es hogy kolzom majd a regi dokimmal hogy sorry ...
Szerintetek????

Kataa
19+6
Kataa

Szilcsike!

Hát a nemi úton terjedést én is kizártnak tartom magamnál. Már azt sem értettem, hogy miért szürnek le szifiliszre is: 1. 3 éve egyszer már leszürtek, bár ettöl még lehetne, viszont
2. monogám kapcsolatban élek a férjemmel, akinél szintén teljesen kizárt, hogy félrelépjen (tudom, ebben nem lehetne elvileg senki biztos, de én egyéb objektiv okok miatt biztos vagyokKépKép). Azaza nincs mód a fertözödésre (a szifilisz viszont tényleg nemi uton terjed csak...).

Viszont azt is irták, hogy nem csak nemi úton terjedhet a hepatitisz. Tehát akár elö is fordulhatna a fertözödés. Viszont nagyon drukkolokKépKép, hogy nálad laborhiba legyen. Ezt egyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek!
Nyugi!Kép Tudom, könnyü mondani... Mégis próbálj meg megnyugoni, és nem gondolni rá! Jó? Küldök neked sok mosolygóarcot:
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Kata!

Tudod, hogy hiányzol?KépKép

Képzeljétek:
Sikerül valakivel beszélnem Bori telefonszámát (arra elfelejtettem rákérdezni Kép (ilyenkor az ember elég zavarban van, hisz mégiscsak ismeretlenül hivogatok egy telcsiszámotKépKép...), hogy ki is ö, és hogy otthoni szám-e, a babakérdésre meg nem akartam, nehogy illetéktelen legyen az illetö), de HOLNAP ILYENKOR már valószinü tudni fogjuk, hogy mi van Borival, mert akkor már ö is elérhetö lesz. Hogy ez mit jelent???????KépKép Nekem is talány...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kataa
Én a helyedben váltanék, most még teljesen idõben vagy!

Lányok
Volt valakinek pozitív a streptococcus szûrése? Nagyon érdekelne, meg vagyok ijedve. Kép Akár e-mailben is!

A toxoplazmáról Barbival egyetértek teljesen. Én is ua-t olvastam: zöldségek alapos megmosása, nyers hússal nem sokat érintkezni macskaalmot nem takarítani. Egyébként kitõl kell a szûrést kérni?

Törpi
Kitartás! Kép

Szilcsike
Ne aggódj, biztosan minden rendben lesz!

Mindenkinek üdv,
bringa (28+6)
bringa

Sziasztok!!!

Lam lam az ember nem jon par napig es mit lat?! Beindult a babaeso! KépKépKép

Norci! Vitya!

Gratula Vili babahoz! Megneztem, nagyon gyonyoruuuuuuuuuuuuu! JO egeszseget az egesz csaladnak!

Martina!
Gratulacio Kristof Babahoz! Nagyon gyors baba volt! Jo egeszseget nektek!

Torpi!
Neked meg szoritok, hogy minnel elobb babazhass!

A tobbi finish-ben levonek is nagy drukk~
A tobbieknek meg jo pocakosodast!

Andi es Madison baba
andysj

Mindenkinek!

Bmaass irta, hogy vigyázni kell a macsekkal, mert a kertben ugye lekakil valamit akkor meg kell mosni.
1. Nem tudom, hogy a macskatartók, hogy vannak vele, de egy cicát nem láttam mlg a föld fölé WC-ni!Kép A macsekok általában kis gödröcskét ásnak és abba csinálnak, utána betemetik.
Persze ezzel nam akartam mondani, hogy nem kell a zöldségeket megmosniKép

BmaassKép

Ne érts félre nem kijavitani akartalak, csak hozzátettemKépKépKép Semmilyen ártó szándék nem vezérelte ujjaimat, miközben csapkodták a billentyûtKép

cuppp
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!
Szilcsike
Nézted a táblázatot, hogy én is a Koós-Hutás doktornõhõz járok?
Lora
Mennyibe került a Mammut II-be a 4D-s ulrahang?
Mi volt hozzá csak video vagy képet is adtak?

Petra (29+4)
Petra

Szia Petra,

10 000 Ft-ba került, ez egy fél órás vizsgálat, képpel(mi 1-et kaptunk), videó felvétellel és az orvosi igazolással. Mivel mi késtünk, rövidebb lett, de szerintem így is megérte. Mindenki nagyon kedves volt, a doki kérdés nélkül magyarázott, de ha volt kérdés, készségesen válaszolt. Nem volt türelmetlen, lekezelõ, olyan volt, mint amilyen minden orvostól elvárható lenne. Szerintem megérte. Én a 30. hét körül szeretnék megint felmenni, a pofikája miatt.

Pá, Lora
lora

Sziasztok lányok!

Streptococcus!!

Gondolom, hogy ez többeket érdekel. A bacilus a hüvelyben található. Ártalmatlan az egyénre nézve, kivéve a szülés esetét. Ugyanis a hüvelyen áthaladó pici ha elkapja és nem veszikészre, akkor agyhártyagyulladást okozhat. Ezért a 36. héten leszürnek mindenkit kenetbõl. Szerintem ez a vizsgálat már kötelezõ. Ha nem csinálják, mert azért az orvos is ember, akkor kérjétek.

Ha valakiben találnak, akkor sem kell elkenõdni, de nagyon fontos, hogy a szülésnél szólni kell és utána a gyerekorvosnak is. Inkább kétszer, mint egyszer sem. A szülés megindulásakor kap egy adag antibiotikumot a mama, s a születés után egybõl a baba is (szuriba szegény). Utána a babától vért vesznek és letesztelik, plusz a fülébõl is vesznek kenetet.

Mivel terhesség alatt csomó gyógyszer nem szedhetõ, ezért akkor elég nehéz kiírtani.

BringaKép!

Nálam is találtak. Most már két hete szedek semicilint rá, de ettõl függetlenül szerintem a fentebb leírtakat meg fogják csinálni. Szerintem ne essél kétségbe. Nekem a barátnõm most szülte így a második kisfiát és kutya bajuk. Lényeg, hogy tudjál róla. Baj csak akkor van, ha nem tudsz róla és a pici megkapja.

NyusziKép!

Hálóinget adnak amennyit csak akarsz. Szerintem azt teljesen felesleges vinni. Persze van aki ragaszkodik a sajátjához. Törölközõ az személyes cuccnak számít.

CTG a 36. héttõl kezdve van. Elõször hetente, utána hetente kétszer az utolsó héten és mivel én már túlhordottnak számítok, ezért naponta. Hétvégén írtam a CTG-rõl, abból láthatod, hogy mit mutat. Ha ez megnyugtat, én a Városliget mellett lakom, tehát majdnem Zugló. A napi feljárás pedig olyan szempontból jó, hogy sétálok és talán ettõl lesz valami.(Eddig semmi) Meg utána intézem a dolgokat. Ha nem a reggeli csúcsban nyomorogsz a BKV-n akkor ki lehet bírni.
Hajrá!! Addig kérdezzél, amíg vagyok. Hátha már holnap elindulunk!!!!

Sasha, AndiKép!

Köszi a bíztatást. Ez a várakozás a legrosszabb az egész pocakosságból. Mostmár ez a véleményem.

Törpi
41
Törpi

Sasha! Na most mar csak annyi a gondom, hogy a dokineni szerint celido: januar 7. Hogy ez hogy jott ki neki, nem tudom, most megneztem a naptar szerinti 280 napot, es az elvileg januar 4., ergo az en szamitoasom szerint akkor fogom tolteni a 40 hetet. De szerintem maradjunk a januar 7-nel, majd utkozben valtozik ha kellKép

Kamilla: az utolso mensim marcius 31-en volt, tehat tenyleg 5 nappal vagyok elotted. Es szerintem te egy nappal tobbet szamolsz, na nem mintha lenne jelentosegeKép En ma vagyok a 65. napon, te meg a 60-on, ami azt jelenti hogy elvileg 8+4 vagy ma. En meg 9+2.

Beszti: elkuldened nekem mailben a tesztasali receptjet?Kép orsoly@telnet.hu

Valamit nem ertek. Azt mondta a dokineni hogy a 11-12. heten menjek el uh-ra. Ez most a 11+ es a 12+ heteket jelenti vagy inkabb egyel elorebb? Ezt sosem ertem....Bar a dokineni szerint mindig csak az a het szamit, amit mar betoltottem. Hmmm....

Ja, focivbKép En nagy focirajongo vagyok sok notarsammal ellentetben, igy most egesz jol elvagyok itthon, megnezem az osszes meccsetKép Csak tippelni nem szeretek, mert nekem vannak kedvenceim es en azoknak szurkolok, nem nezve azt, hogyan jatszanakKép Pl imadom az angol focit, de most eleg rosszul jatszottak, szal nem hiszem hogy ott lesznek az elso harombanKép Az olaszokat is szeretem, ok egesz jok voltak, na majd meglatjuk. A nemet es a del-amerikai focit meg utalomKép Pedig ok egesz jok, de en pl utalom a del-amerikai csapatoknal a rengeteg szineszkedest. Na jo, mar tullihegemKép

Norci, martina: nagy gratula nektekKép Martina, csak nem tudtad elkerulni ezt a junius 1-etKép
orsoly
9+2
orsoly

Törpi
Nagyon köszi a választ, ez mond meg is nyugtatna, csak sajnos én penicillin érzékeny vagyok, s az összes erre szedhetõ gyógyszer penicillin vagy annak származéka.
De azért reménykedem, holnap megpróbálom felhívni a dokit.
Annyira furi lehet, hogy te bármelyik pillantaban szülni mehetsz! Kép Szorítok érted meg a Törpéért.

bringa
(28+6)
bringa

Sziasztok!

Lora!
Nagyon örülök, hogy jó lett az AFP-d!

Sasha, Sheila és minden toxoplazma-hozzászóló!
Köszönöm a válaszokat, olyan jó, hogy itt mindig kap tanácsot az ember.

Sasha, hová küldjek képet magamról? Neked lehet?

Szilcsike, nyugi!!! Nem lehet semmi baj, írd meg, mi volt a védõnõnél!

Sziasztok!

Mona//23+1/
Mona

kösz Mona. Képet küldenél nekem is? Én nem tudom megnézni a tárban. A címem, és egy kép rólunk van a profilomban.

Pussz, Lora
lora

Mona!

küldheted nekem persze. Vannak új képek Zita esküvõjérõl a képtárban. És felraktam Vilikét és Dóri babát is.

Csipkebogyó
tudom, hogy már hatvanezerszer megadtad a cimedet, de még egyszer ird le léci, mert küldtem egyre és visszajött, azt hiszem a rossz volt meg és nincs kedvem visszakeresni, hogy hol irtad. Elkezdtem, de...

puszi
sasha

Kép
sasha

Ja

Orsoly

JavitottalakKép

cupp
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!!!

Sasha, Beszti!!

A lottó ötösöm jönne így be, ahogy megéreztem, hogy Bori már
babázik!!!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

kaptam Tõle sms-t: Katalin nevû kislánya május 30-án
született, 4140gramm súllyal és 55 cm-vel!!!KépKépKépKépKép

Bori hosszasan vajúdottKépKép, de végül

harmadik nyomásra bújt ki a pici-nagylány 17:39-kor!!KépKépKép
a babóca jól szopik, holnap már haza is mehetnek!!KépKép

tehát Bori is kiesett a táblicskuból!!KépKépKép

Katával is beszéltem a hétvégén, jól vannak, tejcsi is van már KépKépKépKép

de szegény Katának nem könnyû a császár két hüvelyi szülés
után...Kép

de a lényeg: Dóri mintababa eszik és alszik!!!KépKépKépKép

Mona!!

Tegnap elfelejtettem, mert már fáradt voltam mikor gép elé kerültem, hogy toxoplazma gondii ügyben nemcsak a cicus
ludas, hanem a zöldségekkel és a nyers hússal is óvatosan kell bánni...megmosni alaposan!! és utána a kezed is!!

Mégegy jó tanács, NAGYON FONTOS: a cicát féregteleníteni kell negyedévente, Cestal Cat tablettát az állatorvos tud adni.

Egyébként nagyon rendes vagy,KépKép hogy befogadtad nekem is
megesett volna a szívem rajta, bár nálam már elég magas
a /cica/létszám!!KépKépKép

Jó babavárást Pocisok, figyellek ám Benneteket!!

Puszi: Sheila és Melissa / holnap reggel 5 hetes lesz /

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok Lányok!
Már majdnem egy hónapja nem néztem felétek, mióta kicsi Viktória megszületett.Bár nem azért, mert annyira nehéz lennevele, hanem mert olyan csodálatos anyának lenni.Bocsássatok meg! Kívánom Nektek ezt az érzést mihamarabb!
Sajnos születés tõrténettel nem szólgálhatok, mert magát a szülést nem a legkellemesebben éltem át.
Röviden ennyi: Mint írtam 1 hét túlhórdásom miatt befeküdtem a kórházba. Második nap egy görcsölõs éjszaka után felküldtek a szülõszobára, de ekkor az éjszakai gõrcsöknek már nyoma sem volt. Délután ismét jelentkeztek, rendszerességgel. Viszont nem tágultam egy kicsit sem, így 16h-kor burkot repesztettek................................
másnap hajnal 5.15-re megszületett életem leggyönyörûbb ajándéka.Örülök, hogy ezt a csodálatos eseményt a párommal együtt élhettem át.Igazi segítség volt mellettem.

Szeretném megnézni a baba fotókat és én is feltenni.Hova tudom? Köszi!
Mindenkit üdvözlök, drukkolok Nektek, legyetek olyan boldogok mint mi vagyunk!!!

Szilvi és a 24 napos Viki
Szilvi

Sasha!
Megkaptam a képeket, nem tudom miért írt ki hibát, de ez az utóbbi idöben gyakran elöfordul...
Óriási a pocakod (legalábbis oldalnézetben)!!! Valahogy úgy emlékszem, hogy kb. 4 héttel jársz elöttem, de most újra meg kell néznem a tegnapi táblázatotKépKépKépKép. Nem semmi!

Zita!KépKépKép
Köszönöm, hogy láthattam a képeiteket, aranyosak vagytok, ahogy látom, jó volt a hangulat!

Csipkebogyó
18+5
csipkebogyó

Szép jó reggelt!

Annyira jó kedvem van, majd kicsattanok :-) Írtó jo dolog babát várni nem?

A krémezésen kívül mit lehet tenni a feszülõ pocak ellen? Most megint növésnek indultunk, és annyira feszülök.

Kellemes napot, Lora (19)
lora

Sziasztok!
Most voltam a védõnõnél. Közölte, hogy látja rajtam mennyire ideges vagyok. Én meg szépen megmondtam neki, hogy ezt saját magának köszönheti. De lepergett róla. Annyi volt a lényege az egész látogatásnak, hogy nagyon alacsony a vérnyomásom, és jó lenne ha már végre kiiratnám magam. EZ A NÕ NEM NORMÁLIS.
Ja és jó 5 percet vitatkoztunk azon, hogy legközelebb mikor menjek hozzá.
Persze üzeni a nõgyógyimnak, hogy jó lenne, ha elküldene végre laborvizsgálatokra is.

Petra
Nem is néztem. De jó. Irhatok Neked magánban? Lenne pár kérdésem a doktornõvel kapcsolatban.

Röviden ennyi, megyek megpróbálok megnyugodni!

Szilcsike
szilcsike

Jo reggelt mindenkinek Kép
Barbi nem haragszom Kép én is ugy vagyok vele hogy néha nehezen fejezemki magamat pedig én tudok magyarulKép .Nálunk az UH alapján mondják meg mien nemü de nem mindig sikerül mert itt Mo. nincs minden korháznak 4D UH és igazán csak ezel lehet látni hogy mien Nemü a baboca .prubáj meg olyan helyre elmeni ahol 4D UH val néznek meg ott biztos megtudják mutatni neked hogy mien nemü a babádKép

Szilcsike ne aggodj inkább küldökneked egy rakás mosolyt
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Bringa
én is alleriás vagyok a penicilinre söt még van egy két ilyen adalék anyag amire alergiás vagyok ugy hogy nálam egy sima megfázásra is néha külön gyogyszert kell keresni a doktornak Kép

Lányok
szedem a vasat minden nap még is azt mondják rám hogy nagyon feher vagyok Kép és hogy szedjek még több vasat én szedek is rendesen pontosabban a kedvenc vasvorásomat majd minden nap megveszem Kép "ez az eper" de mégse ehetek meg egy egész vasgyáratKép mennyi vas az elegendö szerintetek ?

Puszi mindenkinek Csics 31 hetes KépKép
csics

szia Csics
Hát köszi a biztatást, még nem értem el a dokim, de igyekszem. Remélem erre a buta streptococcusra is van vmi nem penicillines gyogyi
A vasam nekem is a békuci feneke alatt van, pedig én rengeteget eszem vasat+ két tabletta+pezsgõtabletta, mégis valószínûleg szurikat kell majd kapnom, hogy nem legyen a babu se vérszegény, én meg ne gyengüljek le a szülésnél (jobban mint amúgy).

Barbi, Cics
Nekem a 3D-s Uh-n is visszaléptek 2D-be amikor a nemét nézték!

Szép napot mindenkinek! Kép

bringa (29)
bringa

Bori!

Fogadd gratulációmatKép Nagyon szoritottam ám érted(is)! Puszi mindkettõtöknek és minden jót kivánok a továbbiakbanKép

És akkor újra a babás táblázat, hisz egyel növekedett a létszámKép

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Mummy Iván 3600 g, 56 cm 2002.04.07 ( - ) 6 nap
Robi Tamara 3006 g, 52 cm 2002.04.25 ( - ) 4 nap
Krita Nelli 3450 g, 50 cm 2002.04.19 ( + ) 8 nap
Mia Soma 3290 g, 55 cm 2002.04.14 ( - ) 24 nap
Bubu Lili 4000 g, 54 cm 2002.04.21 ( - ) 2 nap
Sheila Melissa 2850 g, 47 cm 2002.04.30 ( - ) 6 nap
Bszilvi Péter Attila 2970 g, 50 cm 2002.05.01 ( - ) 3 nap
Csilla1 Erik Gyula 3820 g, 55 cm 2002.05.08 ( - ) 1 nap
Dojika Máté 3500 g, 52 cm 2002.05.10 ( - ) 11 nap
Zsunya Péter 3800 g, 56 cm 2002.05.08 ( - ) 5 nap
Szilvi Viktória 3600 g, 55 cm 2002.05.11 ( + ) 5 nap
Kata Dóri 4000 g, 55 cm 2002.05.29 ( - ) 5 nap
Norci Vilike 4520 g, 60 cm 2002.05.31 ( - ) 2 nap
Martina Fülöp Kristóf Gergely 3400 g, 54 cm 2002.06 01 napra pontos babaKép
Bori Katalin 4140 g, 55 cm 2002.05.30 napra pontos babaKép</pre>

sasha
22+6

Kép
sasha

Szia Any!
Köszi hogy drukkolsz nekünk.Kép
A lakás ügy nálunk egy kicsit bonyolult, volt egy 32 nm-es panelunk de a párom kijelentette ogy ott már 4-en nem férünk el igy elattuk és visszeköltöztünk anyámékhozKép.
Utána vettünk egy pici telket és elkeztünk építkezni, most fogyott el a pénz és hogy még az idén(reménlem)be tudjuk fejezni ehhez kéne hitelt kapnunk, de az elözõ bankból kiindulva nem vagyok valami optimista.
Mindenkinek szép napot!
Borinak kellemes babázásKép!
Sziasztok Kato 39
katalinka

Sziasztok!

Törpi!
Ha nem is igazan "ismerjük" egymast,de gondolok Rad es drukkolok Neked!Mar biztos nem tart sokaig!Vagy talan mar az ejszaka meg is született a babad?

Szilcsike!
Ne hagyd magad felhuzni!A Dokidnak biztos igaza van es ez a vedönö pedig nem tünik valami nagy szakertönek!Tehat egyik füleden be es a masikon ki - amit szövegel!Kép

Forti!
Azt hittem a kismamaknak vitamindusan kell taplalkozniuk!A zsemleben vajon milyen vitaminok vannak?Mit mond a vednö?KépKépKép
Es a babanal jol olvastad,most a masodikat varom!
Sasha ha ilyen nagy tablazat irasokban van,nem csoda ha elkever valamit!Nem olyan veszes! Kép

Lora!
En nem tudom,hogy te pontosan mit erzel amikor azt mondod,hogy feszül a pocakod.De nekem gyakran viszketett is!Es amit en nagyon kellemesnek talalok,ha egy szaraz kefevel,amit fürdeshez lehet hasznalni,jol megsurolom azokat a területeket,amik viszketnek.Ez altalaban egy egesz testi szaraz surolasban vegzödik,mert nekem olyan kellemes!Es utana meg be is lehet kenni!
Ez en szerintem talan a terhessegi csikok kialakulasat is akadalyozza,bar velemenyem szerint ezek leginkabb a genetikai adottsagtol függnek!
Nekem eddig meg egy sincs,pedig mar a masodikat varom es szerintem nem is lesz.Bar josolni nem tudok!

Lanyok!
Közületek mindenki megy 3D-s ultrahangra?Es mindenki tudja a pöttömke nemet ill. meg fogja kerdezni?
Akkor en bizony kivetel vagyok!Se egyik,se masik!Kép

Most abbahagyom,mert megyek terhestornara - kicsit kikapcsolodni!

Kryss (33+4)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Orsoly!

Tenyleg elszamoltam 1-l a napokat Kép

Ma megyek eloszor vedonohoz, ugy izgulok mit fog mongani Kép

Kamilla (8+5)
kamilla

Sheila!

Köszönöm hogy utánajártál Borinak és ilyen fantasztikus hireket hoztál. Persze Kata007 hireinek is örülök, kivéve a császáros dolognak, de mégegyszer gratula mindkettõnek és neked mégegyszer millió köszönetKép
Baromi hosszú már a babás táblázat és gondoltam a 04. havi babókat áthelyezem, de nem volt szivem hozzáKép Fõleg hogy még épp bele esne Melissa-babaKép Nem baj 1-2 babát még elbir ez a tábla és különben is van elég hely a forumonKép

Szilvi és VikiKépKépKép

SziasztokKép Ha gondolod felrakom õket a képtárba és elküldöm a képtárunk címét és jelszavát. Az emilcimem a profilomban találhatóKép Örülök hogy jól vagytokKépKépKép

CsipkebogyóKép

Oké akkor nem izgulok tovább a képek miatt, ha megkaptad az nagyon jó. Igen sajna, csak oldalnézetbõl ekkora és csak abban az esetben ha olyan nagyon szûk naci és felsõ van rajtam, (vagy, ha semmi, de nem sztriptizelekKép) de olyanban az utcán nem vagyok láthatóKép Ez csak Nektek készültKép

Lora!

Akkor te is úgy ébredtél mint én, vagy legalábbis hasonló jókedvvelKépKépKép Én arra ébredtem, hogy hullámzik a pocakom és már a párom is érezhette volna, ha épp itthon van, de nem volt. De ez nem tudta a kedvemet szegniKép Most is itt rugkapál a baba és olllllllllllllyan de olllllllyan jóóóóKépKépKép

Szilcsike!

A védõnõ üzenget a dokidnak, meg vitatkozni kell vele, meg leperegnek róla a dolgok. Eszedbe jutott már védõnõt váltani??? A második ember akihez járnod kell, sõt õt még a szülés után is sürün fogod látni és õ fog kijárni Hozzátok!!! Jól gondold meg, hogy szivesen fogadod e a tanácsait.... és szivesen fogadod az otthonodban, mikor a babát és a körülményeit jön nézni... Azért próbálj megnyugodni és ne hagyd magad felidegesiteni egy-egy, na mindegy. küdök mosolyt csak Neked
Kép

CsicsKép

Mi bajod a vasággyal?Kép Nem tudom mennyi vasra van szükségeD! Mindenkinek más gondolom, mivel nem igazán vagyunk egyformák. Ha legközelebb mész a doktorbácsidhoz akkor kédezd meg hogy mi újság, mert mondogatják hogy fehér vagy meg igy-úgy-amúgyKépKépKépKép

Lányok!

Nagggyon jó kedvem vanKép Reggel arra ébredtem, hogy hullámzik a pocim. Tudom, Lorának már emlitettem fentebb, de nem mindenki olvassa a másnak cimzetteket, de én tudatni szerettem volna VeletekKépKépKépKépKépKép

cuppppppppp
sasha
22+6

Kép
sasha

Szilcsike!

Kép

sasha

Kép
sasha

Sziasztok!
Mindenkinek kellemes napot!

Nekem most baromira nincs kedvem dolgozni, de már csak másfél hét és otthon vagyok.

Nyuszi!
Én hétfõn voltam elõször CTG-n, most kezdtem a 36. hetet, jövõhéten is kell menni, tehát hetente csak 1x, a végén már egyre többször. Ha jól emlékszem, Te is a Kútvölgyiben fogsz szülni, igaz? Akárcsak Törpi. Nekem az elsõ CTG-vel kapcsolatban elég jó tapasztalataim vannak, fõleg, hogy láthattam a szülõszobát is, ami annyira tiszta, hogy akár a földrõl is lehetne enni!!! Nem volt olyan borzasztó látvány, miközben hallgattam a picim pacidobogáshoz hasonlító szívverését, elképzeltem, hogy mi fog történni, amikor majd meglátjuk egymást apával elõször és olyan jó érzés tört rám, valahogy nem félek a szüléstõl, pedig a doki azt mondta, hogy valószínû a kiírtnál egy kicsit elõbb fog jönni, de én nem bánom egyáltalán. Már annyit meséltem a babának a kinti világról, hogy szerintem már nagyon kíváncsi és készülõdik kifelé.

Ja, és én is a Városligetbõl járok BKV-val, ami 1/2 néha 3/4 óra, de egyáltalán nem fárasztó. Amikor uh-ra megyünk akkor a párommal megyünk kocsival, csak ilyen hajnali órán megyek szólóban, mert a férjem is dolgozni megy és neki szabit kellene kivenni, engem meg elengednek a melóhelyrõl.

Rácáfolnék, hogy a baba nemét csak 4D uh-n lehet jól kivenni, ugyanis nekünk már a 16. héten tisztán látszott a sima 2D-n, hogy kisfiú, lehetett látni a kis zacsikat és a kis kukkert is!!! A 4D-t pedig egyébként is a 2D értékek alapján számolják, ott fog be egy területet, a program meg csak egy 3D felületet húz rá az így kapott értékekre, a 4D meg attól 4, hogy mozog a kép az idõ függvényében.

A 3D-n mi is láttuk persze, hogy kisfiú, de ez csak megerõsítette a 2D-set.

Még annyit, hogy az 1000-es méhnyakkal meddig lehet húzni?

üdv:
gumicukor

Ezen élmények hatására egész éjjel fel-felébredtem hátha látom magamon a szülés jeleit, de persze nem volt semmi sem. Még bíztatom, hogy bírjon ki 2-3 hetet, aztán ha akar, akkor jöhet.

Volt valaki akinek a 36. héten már 1000 volt a méhnyak? Nekem már az, néha érzem, hogy feszegeti a baba a kijáratot, furi érzés, de egyáltalán nem fájdalmas.

KépKép
KépKép
gumicukor

Mit jelent az, hogy 1000-s mehnyak?

kamilla (8+5)
kamilla

Haló :-)

Kryss csak egy sávban feszülök, olyan mintha egy abroncs lenne a köldököm magasságában. Nem széles, kb egy 5-8 centis sávban. Nem viszket, mert naponta többször krémezem, de úgy érzem, mint amikor jól telekajálod magadat (még a baba elõtt), és feszít a pocak. Most ez van, de csak egy sávban. Gondolom most nõ a méhem, a pocakom, ezért feszít ennyire.
Úgy emlékszem, hogy Beszti sem kérdezte meg a bébi nemét.

Sasha, hajrá a rúgkapáló mocorgóknak :-)

Lella, ugyi jól vagytok?

Napsütéses szép napot, éljenek a kismamák :-)
lora

Szilcsike!

Akkor hagyd a védönöt és figyelj a dokidra.KépKép A dokinál szépen óvatosan rákérdezhetsz a laborvizsgálatokra (én is szoktam, ha tudom, hogy valami idöszerü lenne), de egyáltalán nem biztos, hogy a védönö szerinti idöpontban akarja ö is megcsinálni.
Pl. nálam egyszer bejelentette a védönö, hogy márpedig ö most kéri a 28. heti UH eredményeket. Mondtam, hogy azt nehezen, mert sem én, sem az orvos nem felejtettük el, csak nem a 28. héten lesz, hanem a 31.-en, ami még mindig megfelel az orvosilag elöirt UH idöpontoknak.
Söt (ez nem követendö Kép), én elég sok ideig nem is mentem el a védönöhöz, mert igy második babásként egyszerüen nem tud ujat mondani, és még az amit tud, az se mindig pontos és korszerü. Még mindig keresgéli rajtam az AFP értékemet (hiába mondam, hogy nincs mert elveszett, de felhivtam a Shöpf-Méreit, ennyi és ennyi az érték. Nem hisz nekem, merthogy ez nem hivatalos. Kit érdekel? Igy a 36. héten...KépKép) Az egyetlen amit csinál, az az, hogy beirja a meglévö értékekeket a kiskönyvembe, de arra meg én is képes lennék.
Nagyon fontos lenne a védönöi hálózatKép, ha tényleg továbbképeznék magukat, és haladnának a korral (tisztelet a - remélhetöleg sokKép - kivételnek), és még nálunk (kimüveltebb kismamáknál) sem fordulhatna elö, hogy nem ér semmit az egész rendszer, csak idörablás.
Mert igy meglehetösen bosszant, hogy én is kötelezve vagyok arra, hogy most és majd a szülés után is kapcsolatban legyek vele (nem a kedvességét hiányolom, mert nagyon kedves), közben semmi ujat nem tud mondani (ráadásul, mint utóbb kiderült, még fizetnem is kellene azért, hogyha majd a gyerekemhez (munkaidejében!!!) kijön).
Nem tudom, hogy ez máshol hogy van, és ez az egész engem itt nagyon meglepett és lehangolt, mert a korábbi lakhelyünkön egészen mást tapasztalatam a fiam születésekor, és a védönö sokszor tényleg nagy segítség voltKépKépKép. Vagy ö volt a "fehér holló"???Kép

Lora!

Nálam csak két dolog jött be, de egyáltalán nem biztos, hogy te is meg tudnád csinálni (munka...).
1. amikor feszült, akkor sok-sok krém (ez még megoldható KépKép) és ezzel együtt
2. a vizszintes helyzet, hogy ne feszüljön annyira (olyankor ellazul a poci, nem fesziti a bört).
Azért nem egész napos fekvés!Kép Csak mondjuk egy negyed óra, azalatt alaposan bekrémeztem és pihentünk. Ha tudtam, akkor napi többször. Sajnos azt nem tudom, hogy milyen az, ha nem jön ki terhességi csik, mert ez nálam adottság (Kép), már tinikoromban is, amikor elkezdtem nöiesedni (nem hiztam!, csak egyszerüen kicsit párnásodtam ott, ahol egy nönek kell), megjelentek, és a fiamnál a pocim is olyan lett. De szerintem nem jött ki most még több.KépKép

Orsoly!

Valamikor megy a recept! Csak még össze kell magamat szedni és megirni!KépKépKép

Bori!

Gratulálok a lányodhoz!KépKépKép

Sheila!

Ilyen jó hirt én szerettem volna mondani! Kép
Amikor felhivtam, már sejtettem, hogy igazad van, tényleg babázik!KépKép

Sasha!
KépKépKép
Azt én is nagyon szretem, amikor hullámzik!
Látod, mindennek eljön az ideje!KépKépKépKép

Gumicukor!

Ha Katát nézzük, akkor sokáig!KépKép (Ha jól emlékszem ö volt hasonló paraméterekkel már a 35. hét környékén)
Én mit szóljak a 3000-hez?KépKép Pedig csak max. 6 nappal hordhatom túlKépKép (minden megteszünk Kép, hogy ne), mert utána szabira megy a szülésznöm!
A málnalevélteát elkezdted iszogatni?

Kamilla!

A méhnyak értékeknél:
négy szám külön értelmezendö:
1. méhnyak hossza cm-ben, ez eredetileg 3, a terhesség vége felé egyre rövidül (Gumicukornál már csak 1 cm)
2. külsö méhszáj zárt/nyitott (0/1)
3. méhnyak zárt/nyitott (0/1)
4. belsö méhszáj zárt/nyitott (0/1)
Tehát a legjobb, ha a terhesség nagy részében 3000 a méhnyak: 3 cm-es, és mindenhol zárt.
Gumicukornál 1 cm-es és mindehol zárt, de lehetne pl. 2110, ez azt jelentené, hogy 2 cm (egy kicsit már megrövidült) és a külsö méhszáj és a méhnyak nyitott, de a belsö méhszáj még zárt. Ha ez az érték korán következik be, akkor szokták ágynyugalomra inteni a kismamát, nehogy tovább nyiljon és vetélés vagy koraszülés legyen belöle.

Beszti
35+3

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok Kismamák!

Néhány hete tudtam meg, hogy kisbabát várok. Nagyon boldog vagyok, mert már lassan 1 éve próbálkoztunk. Szeretnék hozzátok csatlakozni, már ha befogadtok. Szükségem lenne a tanácsotokra, ugyanis csak a jövõ héten kedden megyek legközelebb az orvoshoz.
Az a problémám, hogy elég alacsony a vérnyomásom. Nem tudotok rá valami ellenszert, mert ugye kávét, kólát, teát nem lehet inni áldott állapotba.

Hóvirág (7+2)
Névtelen

Bori,

Óriási gratula a csöppséghez, sok boldogságot kivánok Mindannyiótoknak!KépKépKép

Törpi,

Vagy már nem is jöttél vissza CTG-rõl???Kép Nagyon köszi , sokat segitenek a megjegyzéseid. Mégegy kérdés. Te az ápolónõknek szándékozol pénzmagot adni? Ha igen, mikor és mennyit? Tudom indiszkrét a kérdés, de ha gondolod ird meg magánban.
aginyuszi@hotmail.com
És esetleg Te is Gumicukor...
Olyan izgi ez az egész, Ti már mindketten olyan közel vagytok!KépKépKép Egyébként szerintem 1000-es méhnyakkal még akármeddig is ki lehet húzni, a lényeg, hogy sokat pihenj.De lehet, hogy nem csak emiatt mondta a doki, hogy szerinte korábban fog jönni a baba..Kép

Nemrég én is a Városligetben sétálgattam egy kolleganõmmel, akinek 5 hónapos a babája.Kép Láttam néhány pocakost... Lehet hogy köztük voltatok?
Vagy Te még dolgozol, Gumicukor? Kép Tessék már otthon maradni.Kép

HALACSKA, HOGY ÉS HOL VAGY? ÉS TE IS ILKE???

puszi hegyek

Nyuszi
33.
Nyuszi

Szia Hovirag!

Üdvözlet Neked itt!
Allitolag napi egy kavet lazan meg lehet inni,bar en amiota tudom,szinte egyaltalan nem iszom kavet.
De testmozgas,seta is emeli a vernyomast.
Sokkal több tanacsot en nem tudok Neked adni,mert ez engem nem igazan erintett!

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Kryss!

Most, hogy olvastam Lorát, ujra visszanéztem, és a kérdéseidre:
mindkettö ugyanaz.
A férjem nem lenne hajlandó ennyi pénz kiadni a 3D UH-ra, és bár rá tudnám beszélni, de nem akarom, nekem elég a sima UH, és abból is csak annyi, ami kell. Biztos vagyok benne, hogy a dokim is teljesen jól csinálja az UH-t, alapos. A 3D-s UH-ról meg annyi ellentmondó vélemény olvastam, hogy nem akarok kockáztatni. Mert valakinek nagyon bejött, de volt olyan is, akinek nagyon nem. Én meg nem szeretnék csalódni!!!
A nemét illetöen: mi sem tudjuk. Csak a saját UH-s videókazettánk alapján leselkedtünk, de ez persze nem orvosi vélemény, csak amit mi ki tudtunk belöle látni. (Kisfiunak tippeltük, de nem is baj, mert a fiam után én nagyon kislányt vártam (legalábbis erre akkor jöttem rá, amikor az UH-t néztük (elötte mindig azt mondtam, hogy mindegy, de ezek szerint mégsem volt teljesen az) és kisfiúsnak tünt), és ha a szülöszobán derül ki, akkor ez nem biztos, hogy jó lett volna. Még mindig teljesen kétesélyes (nem vagyunk orvosok!!!), de most már megint bármi jöhetKépKép, mindkettönek nagyon fogunk örülni!KépKép)
Mind a kislány, mind a kisfiúnév nagyon közeláll a szivemhez!Kép Ruha és egyéb felszerelés meg uniszex lesz!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti, köszi a javaslatodat. Bár itt nincs krémem, de a székemet jól hátradöntöttem, és kicsit jobb. Elképzeltem, micsoda pánik lenne, ha az iroda szõnyegére leheverednék egy negyed órára :-)

Pusz, Lora (19)
lora

Üdv Hóvirág,

te a szomszédból jöttél ugye (megint megjött...)? Boldog babavárást kívánok nektek is!

Lora (19)
lora

Hóvirág
Üdvözlet köztünk.
Én is úgy tudom, hogy napi egy (nem túl erõs) kávét meg lehet inni, a tea ugyancsak maradhat (lehetõleg ne fekete), és a kólával is inkább a szénsav miatt kell vigyázni. Én a kávéra rá sem tudtam nézni az elején, már az illatától is hánytam, de a kóla nagyon bejött (Napi 1l-nél többet semmiképpen ne).

Lányok
Babám új produkciót talált ki. Néha nem rugdos, hanem remegést produkál 10-20 mp-ig aztán odébb úszik. Ez normális? Vagy csak valami egészen mást érzek? Kérdeztem tõle, hogy mit csinál, az apja szerint a kisautózást gyakorolja.

dec8 (25+1)
dec8

SashaKép
a vaságyal semmi bajom de én vasgyárat irtam de nem bajKép vagy vaságyat vasgyár helyet na mindegy legalább jot nevetemKép.tudtomal csak orvost lehet választani védönöt sajna nem mert az területileg van elosztva .ezt onét gondolom hogy a nekem más a védönöm mint a hugomnak az enyém normális a hugomé szerintem nem Kép pedig nem is lakunk mesze én az ülöi egyik oldalán ö meg a másik oldalán mégis más a védönönk.gratulálok a pocid hulámzásához Kép

Bringa
nem akartalak elszomoritani de sajna a legtöbb hatásos gyogyszer penicililinel készül vagy anak a számazékábol ha jol tudom de eben nem vagyok profi Kép remélem a dokid talál neked egy penicilin mentes gyogyszert .

Krissy
én megyek UH csütürtökön és meg is kérdezem hogy mien nemü a pocaklakoKép mert kiváncsi vagyok ráKép te magadtol mentél a terhestornára vagy küldtek?

Kamilla
ne izguj a védönö elösö alkalomal kitölti a kismamakönyvedet megméri a sulyodat és a vérnyomásodat és beirja a könyveb az edig elkészült leletek eredményeit ugy hogy nem kell izgulniKép ha normális védönöhöz kerülsz akor még panaszkodni is lehet neki én azt szoktam az enyémnek Kép

na megyek mert még megkel látogatnom a pocaklako leenö orvosát is Kép
pusz mindenkinek Csics 31 hetes Kép
csics

dec8
Csak nem csuklik? Kép

Hóvirág
Üdv. Nekem is alacsony a vérnyomásom, ezért sokszor szédelgek, bár fõként az elején volt így. Az elsõ három hónapban én mellõztem a koffeint, de most már napi egy (félig koffeinmentes) kávé +tea is lecsúszik. Sajnos én a kólát mindig megkívánom, de nem nagyon iszom, néha egy-egy kortyot a pároméból. A nagymamám orvosa azt mondta, hogy a sós ételek is növelik a vérnyomást. Persz ebbõlk sem szabad sokat, de gy-két csipsz, vagy pár szem mogyoró segíthet.
És igaz, a mozgéás is! Jó popcakoskodást! Kép
bringa (29)
bringa

Lora!

Próbáld ki!KépKép Én nagyon kiváncsi lennék a reakciókra!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Szia Hovirag!

Akkor matol, pontosabban ha majd fel akarsz kerulni a tablazatba, Te leszel a legkisebb pocis Kép tok jo, ezek szerint megis mulik az ido Kép

kamilla (8+5)
kamilla

Sziasztok Lanyok,
Mar megint csak delutan jutottam a nethez a munka miatt, ugyhogy mar alig varom hogy otthon legyek es legyen ra idom...
Vegre dontesre jutottam a dokit illetoen.Valtok es kesz,igaz meg csak egy het mulva tudok az ujhoz menni mert szabin van,de ha mar tuti akkor megkerem Sasha hogy javitson majd a tablazatban.

Sasha,
Annyira jol all neked is ez a pocak,majd en is kuldenek ujat ha lennel olyan kedves feltenni,mert vegre van otthon is digitalis kamerank es nem kell a kollegaimat zaklatni ezzel is.

Hovirag,
Udv a pocakosok taborabanKépTeat es kavet is lehet inni csak mertekkel.Teabol 2x3 dl kavebol ket csesze. (Nekunk ezt mondtak a taplakozassal kapcs.tanfolyamon.
En is iszom naponta egy teat reggel,es neha este is de az mar gyumi tea.
Szerintem ezek jobban segitenek mint barmilyen gyogyszer,amit egyebkent sem lehet bevenni.

Kryss,Beszti,
En is csatlakozm azokhoz akik nem kerdezik meg a baba nemet.Bar neha nehez megallniKép

Vedono temaban:
Sajnos ez teruletileg van beosztva,bar az enyem eleg jo,leglabbis eddigKép
Ja igen es a hepatitis eredmenyt tenyleg oda kuldik automatikusan,de varni kell egy honapot ra.Nekem ez majd most telik le.Jovo heten ugyis megyek hozza.

Nyuszi,

Nekem is mindig eszembejut ha kisamat latok ,lehet hogy valaki kozuletekKépKépKép
Es azt is eszrevettem hogy mostanaban rengeteg a kismama,vagy csak azert mert figyelem???

Lora,Sasha,
En is igy ebredtem,de este meg a mocorgas miatt nem tudtam elaludni akkora randalirozas volt bentKépKépKépKépKép

Kataa
20

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Szerintem azért látsz több kismamát, mert ilyenkor ún. "babakocsi szemmel" néz az ember mindent, addig én sem vettem nagyon észre õket, de az tuti, hogy ezek után át fogom nekik adni a helyem, bár eddig is átadtam, még amikor nem voltam pocis!
Tegnap reggel is sikerült egy 50 körüli pasast felnyársalnom a tekintetemmel, ugyanis reggel mint oroszok a metrón, nem volt hely, pedig mentem vagy 8 megállót (akkor még nem tudtam, hogy már csak 1000-es méhnyakkkal utazgatok), nézegetett fel-le, de a helyét b...ott átadni (bocsánat). Helyette egy idõsebb nõ belülrõl intett, hogy õ úgyis leszáll, üljek le. És leültem. Utána a buszon sikerült ülõhelyre szert tennem, ám amikor leszálltam két fiatal srác zokon vette, hogy mikor szállnék le, akkor a folyosón nem fér el tõlem és agyonnyomom... Legszívesebben rájuk üvöltöttem volna, de visszafogtam magam, de néha úgy kitörne belõlem, és ha ez csak fokozódik ezalatt a hátralévõ 4 hét alatt, akkor meg is teszem!

Üdv:
gumicukor 35+2

KépKép
KépKép
gumicukor

Segítsen nekem valaki!!!

Málnalevél teát vadászom nagy Bjudapestben, de eddig nem sikerült hozzájutnom! A legtöbb gyógyszertárban nem tartanak, rendeltettem, nem érkezett stb.
Viszont idõszerû lenne elkezdenem az ivását, mert már a 36. hétben járok!

Elõre is köszi mindenkinek!

Üdv
gumicukor 35+2

KépKép
KépKép
gumicukor

Lányok!

Köszönöm a kedves fogadtatást. Igen, a "ma megint mejött..." topikból jöttem és örülök, hogy már köztetek lehetek.

Köszönöm a tanácsokat, remélem, hogy nekem is csak az elsõ három hónapban lesz így. Sajnos eddig sem kávéztam, de lehet, hogy néha egy cappucinót meg tudok inni. Szénsavasat megpróbálok nem inni, de néha egy-egy korty erejéig én is elcsábulok.
Még annyit kérdeznék, hogy mákos dolgokból mennyit lehet enni? Bár nem nagyon tudok édeset enni, mert folyton émelygek tõle (ez azért jó a természettõl, mert így a cukortól nem hízok!)

Szeretnék bekerülni a táblázatba is, ha lehet!! Ha minden igaz, jan. 18-ra várom a Kicsit és a Schöpf-Mérei kórházba járok (dr. Arnoldhoz).

Köszi
Hóvirág
Névtelen

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: