A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!
Ma voltam az István kórházba 3D ultrahangon. Nagyon csalódott voltam. Elöszõr is úgy kezdõdött, hogy mikor odamentem közölte az orvos, hogy nem jó a video, képet sem kaptunk és kb 1/2 órát nézet és egy ép-kézláb képet nem tudott összerakni. Semmit sem láttam és a férjem se.
Azt mondta, hogy jövõhéten menjek el újból addigra lesz video csak szerintem ha idáig nem sikerült kitanulnia akkor jövõhéten se fogja tudni. Annyira ideges vagyok már úgy beleéltem magam, most felhívtam az összes 3D rendelõt, hogy bejelentkezem de nem tudom, hogy melyikbe menjek.
Aki volt már tudnátok segíteni, hogy melyik a jó. Megnéztem már az UH-os topikot is. Szeretnék minnél hamarabb elmenni mert a végén már akkora lesz, hogy nem fog elférni a képen.

Szilcsike!
Te azt írtad, hogy múltkor voltál és nem volt a legjobb. Melyik volt az?

Norci!
Gratulálok a babádhoz , nem semmi a súlya.

Mindenkinek jó hétvégét!

Petra (29+2)
Petra

LányokKép

Martina, Norci!

Hadd gratuláljak nektek még egyszer!
És akkor a friss babás táblázatKép

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Mummy Iván 3600 g, 56 cm 2002.04.07 ( - ) 6 nap
Robi Tamara 3006 g, 52 cm 2002.04.25 ( - ) 4 nap
Krita Nelli 3450 g, 50 cm 2002.04.19 ( + ) 8 nap
Mia Soma 3290 g, 55 cm 2002.04.14 ( - ) 24 nap
Bubu Lili 4000 g, 54 cm 2002.04.21 ( - ) 2 nap
Sheila Melissa 2850 g, 47 cm 2002.04.30 ( - ) 6 nap
Bszilvi Péter Attila 2970 g, 50 cm 2002.05.01 ( - ) 3 nap
Csilla1 Erik Gyula 3820 g, 55 cm 2002.05.08 ( - ) 1 nap
Dojika Máté 3500 g, 52 cm 2002.05.10 ( - ) 11 nap
Zsunya Péter 3800 g, 56 cm 2002.05.08 ( - ) 5 nap
Szilvi Viktória 3600 g, 55 cm 2002.05.11 ( + ) 5 nap
Kata Dóri 4000 g, 55 cm 2002.05.29 ( - ) 5 nap
Norci KépKépKép 4520 g, 60 cm 2002.05.31 ( - ) 2 nap
Martina Fülöp Kristóf Gergely 3400 g, 54 cm 2002.06 01 napra pontos babaKép</pre>

Norci ne haragudj, de sajnos nem tudom a baba nevét!

Lányok nem tudja valaki hogy hivják norci kisbabáját?

puszi
sasha

Kép
sasha

Petra!

Mi már háromszor voltunk 3D-n, ebbõl kétszer a Megatoysban a Györfy Mátyásnál és egyszer a Mammutban. Nekünk a Mammut nagyon nem tetszett, szerintem a doki nem igazán jól kezeli a gépet, és bár el volt ájulva attól, hogy milyen jól látszik a baba, mi nem sokat láttunk belõle. Viszont a Györfy M. nagyon profi, de úgy tudom, hogy már csak a Praxisban rendel. Õ nem orvos, de nagyon rendesen megmér és nmegvizsgál mindent és baromira ért a géphez is, gyönyörû felvételeket csinál.

Egyébként már most sem fog elférni a baba a képen, de az arca annál szebb, minél késõbb mész.

Remélem tudtam segíteni, szia! Kép

zsanci (30)
zsanci

Sziaszotk!

OrsolyKép

Rájöttem a turpisságra, amit hozzájutottam a táblázatomhozKép Azért vagy Kamilla mötött, mert elénéztemKép De már javitalak isKép Nem egy nagy kapacitásúaggyal rendelkezõ kisamama vagyok, úgyhogy nézd el nekemKép

cupp
sasha

Kép
sasha

Orsoly! Kép

A szuletesi kalkulatorral szamoltam ki, vmit biztos elneztem Kép
Az en utolso menstruaciom elso napja apr.5. Neked? Kép
Egyebkent Te mar voltal a vedononel? Most tudtam meg, hogy allitolag a 12. het elott fel kell keresnunk ot.
Termeszetesen egy heten csak egy nap lehet hozza menni akkor is csak 2 orat van a rendelointezetben. Na jo, mondjuk ertheto, mert a tobbi idoben nyilvan hazhoz megy Kép

Norci, Martina!

Iszonyuan gratulalok nektek, remelem mindenkinek ilyen siman fog majd menni Kép

kamilla (8+3)
kamilla

Norci, MartinaKépKépKépKép!

Nagy -nagy gratuláció mindkettõtöknek. Igazán örülök, hogy már a kezetekben tarthatjátok a babákatKép.
remélem, hogy mindkettem jól vagytok. Jelentkezzetek, ha tudtok!!!

Mi még mindig egyben vagyunk. Mostmár naponta megyek CTG-re, de úgy látszik, hogy az én kis törpém annyira, de annyira jól van odabent, hogy még így is maradunk pár napig. A CTG-n eddig egyetlen egy normális fájást nem tudtam produkálni.

Ha érdekel titeket, hogy a CTG-n lévõ vonalakat hogyan kell olvasni, szívesen leírom. Az elején olyan rossz volt, hogy nem értettem, ezért aztán megkérdeztem.

SashaKép!

Ezen a focihoz való hozzászólásodon annyira jót nevettem, hogy csak naKép. Kezdetnek nem rossz, de Kanadát cseréld le valami másra. Azért kedves vagy, hogy tippelsz.

Én is tippelek akkor.
1. Franciaország
2. Németország
3. Olaszország

ContiKép!

Naná, hogy benézek, mert remélem, hogy a hónap végére azért már csak itthon leszek. (Belegondolni sem nagyon szeretnék az ellenkezõjébe, brrr..)

PetraKép

A vásárlással kapcsolatban én annyit tudok mondani, hogy nálunk is a párom volt az, aki nem akarta elkezdeni, mert félt. (szóval babonából, aggódásból, stb.) Én ezt amíg dolgoztam nem is bántam, mert nem nagyon lett volna rá idõnk. A nyolcadik hónapban, amikor itthon maradtam, annyira élveztem a szabit, hogy eszembe sem jutott. Aztán amikor egy hónapja elment a nyákdugó és a doki közölte, hogy maximum 2 hét a szülésig, akkor a Párom megijedt és egy hétvége alatt lerendeztünk mindent. Ma is voltunk pl. babahordozót venni a Megatoysban (mert akkor nem volt megfelelõ színben), s nem bírtam ki, hogy már megint ne vegyek pár rucit a Kenguru Goldban.
Szóval nem egyszerû ellenállni a csábításnak, mert annyi aranyos ruha van. Hiába tudom, hogy nem kell neki annyi.

Lányok!

Nagyon örülök a babaesõnek. Valaki nem tudna az én érdekemben is tenni valamit??

Törpi
40 Holnap már a 41. hetet kezdem....Kép
Törpi

Kata, Martina, Norci!

Fogadjátok szívböl jövö gratulációmat! Nem semmi teljesítmény részetekröl. Sok örömet a babához!
Ilyenkor mindig olyan eszméletlenül irígy vagyok, pedig az nem szép dolog. Legszívesebben befelé fordítva hordanám legalább az egyik szemem, hogy a kis pocak mindig szem elött legyen. Olyan furcsa érzés, hogy együtt vagyunk, de mindketten éljük a magunk világát...

Lányok!

Látm másnak is vannak lakás gondjai. Na nálunk sincs ez másként. Nekünk egy egy szobás garnonunk van acélos 28 négyzetméteres területen. Semmilyen kitérési lehetöség nincsen. Ha a párom dolgozik, én meg fözök, nem hall semmit a telefonban, vagy nekem kell a konyhában az étkeket csendre bírni, ami szintén nem egyszerü feladat. A hálószoba, vagyis az ágyunk - egy személyes eredetileg, de a nagy szerelemben ez elég - az iroda, vagyis az írósztalon álló számítógép mögött van. Ezen kívül van két ruhásszekrényünk és egy étkezöasztalunk 4 székkel. Itt már bele sem kell kezdeni a tervezgetésbe, hogy mit hova toljunk, mert nem lehet semmit sehova se tolni. A pince a mennyezetig van autóalkatrésszel tömve, tehát oda sem lehet semmi mást berakni... A költözés eddig még nem jött össze, mert a párom egy emberes nagy lakást szeretne, vagy egy kis önálló házat, de ilyet nehéz találni megfizethetö áron. Azért én bízom benne, hogy még a tél beállta elött sikerül valami nagyobb kuckóra szert tenni, mert ez itt a babával érdekes lesz.

Megint elfelejtettem a felét annak, amit mondani akartam. Egy prospektusban láttam 1,50 euroért cumisüveget, hétfön ott a helyem.

A héten összedobtunk egy autót, megy is, hála az égnek. Csak ne lenne szegény olyan embertelen rozsdás. Az autó egyébként egy nagyon fontos darab, mert napra pontosan egyidös velem. Haha.

Tegnap voltunk dokinál kukucskálni. Kicsit bosszantott, hogy idöre odamentünk és a titkárnö azzal fogad, hogy a doki operál, nem tudni hogy mikor jön, vagy visszajön-e egyáltalán. Szép. Esetleg ha ránkcsörgött volna, hogy mi az állás. Két órával késöbb azért elökerült a doki. A párom a sarokban ült és zavart mosollyal nyugtázta a doki ténykedéseit. Most nem is lett volna kukucska, ha én nem eröszakoskodom, hogy a párom is látni szeretné végre a pockot és ugyanmár. Hát jó sokáig kukucskáltunk. A párom teljesen oda van a látottaktól. A pici nagyot nött - nekem is rettenetesen feszül a vakbél tájéka. A doki azt mondta, hogy ez teljesen normális és hamarosan meg fog szünni: ha a méh leszáll (nem egészen értem, hogy ez mit jelent), nem húzza tovább a szalagokat. Ezt érzitek ti is, amikor a szúró oldalsó fájdalmaitokról számoltok be. Kitartás, hamarosan jobb lesz. Azt is mondta, hogy hirtelen helyzetváltoztatásoktól vagy mozgásoktól haskeményedés léphet fel, de az sem vészes. Na ezt a dolgot is tapasztaltam.
A baba egyébként köszöni szépen jól van. Minden szerve a szokott számban és helyen kivehetö. Amikor lestük öt, éppen a szopásreflexet gyakorolta. A doki azt is mondta, hogy a babák többsége ökölben tartja a kezét, de a miénk sokat bogarászik a kis mancsaival. Szépen látszottak a hosszú ujjai. Erre a doki: biztos zongorista lesz...
Mindenesetre a hosszú ujjak a legtöbb genetikai hiba ellen szólnak és ez megnyugtató. A biztonság kedvéért azért megcsináltattuk az AFP/Östradiol/még valami (tán HCG?) hármas tesztet. Eddig 3,5 kg-t híztam.
Kérdeztem, hogy nem kéne-e lassan a baba mozgását éreznem. A doki azt mondta, hogy csak akkor érzi azt a mama, ha a rugdosás elért egy bizonyos erösséget. Várok, figyelek befelé, de eddig még semmi, igaz hivatalosan még van 1-2 hete érezhetövé tennie magát.

Találkoztam egy ismerösünkkel, aki arról számolt be, hogy ö biza 1 óra vajudás után szülte meg második gyermekét és szerinte felesleges a felhajtás. Nem akartam szegénynek a lelkébe gázolni, hogy nem mindenkiböl esik ki a gyerek, a legtöbbünknek meg kell a babáért alaposan dolgozni. Szerinte tehát terhestornára meg másra sincs szükség. Nem vitatkozom, embere válogatja.
Szintén tegnap összefutottunk a párom ismerösével, aki 28 órás vajudásról számolt be. Ez a másik véglet.

Miért riogat mindenki minket azzal, hogy a skorpió jegyében született babák macerásak? Nem függ a baba viselkedése inkább a szülöktöl, mint a csillagjegyektöl?

Itt meleg van, szenvedek nagyon. Ez bennünk a szép: a párom imádja a hegyeket és a meleget, én az alföldet és a hideget.

Tus!

Ezzel a módszerrel nem csak a nyulat ütötted ki feltehetöen, hanem a java script alkalmazást is, amit sok honlap használ. Persze lehet, hogy tévedek... Legalább a nyúlnak vége.
Az én nyulam is elsomfordált magától...

Amióta megadtam az e-mail címem, tömegével kapok szép exe-fájlokat jól fejlett vírusokkal. Nektek nincs ilyen gondotok?

Mennem kéne vasalni, vagy méginkább tanulni.

Még benézek!

Puszi és kellemes gömbölyödésekben teli hétvégét: Barbi
bmaass

Martina Kép
Nagy nagy gratula a babádhoz jo egéséget kivánok nektek sok boldogságot és sok sok finom tejcit KépKépKépKép

Petra
A Prakxisban csodaszép felvételt csinálnak a babárol és képet is kapsz rola.én ma kisértem el a hugomat ide a doki nagyon klaszul kezeli a gépet Kép és kedves is Kép Ja és itt nem 3D ben látod a babát hanem 4Dben és szinesben Kép
na puszi mindenkinek Csics 31 hetes Kép
csics

BarbiKép
jol felylet virusokal én is találkoztam már pontosaban inkább kétt levelet kaptam amiben figyelmeztetek hogy a levél virusos igy azonal a szemétbe dobtam meg én csak olyan levelet nyitok meg amiröl tudom hogy kitöl jött meg most már van virus irto program is a gépen miután töbször önálositota magát .
A baba viselkedése szerintem függ a szülöktöl és a csillag jegytöl is ezt onan tudom hogy 2 kos jegyü is akad a családban és a Kosok szenvedélyesek és hirtelen haraguak én viszont Bak lévén csökönyös vagyok egy kicsit viszont nem lehet könyen kihozni a sodrombol bár ez mostanában nem mindig jön beKép
Üdv Csics 31 hetes Kép
csics

TörpiKép

Kanada helyett jó lesz a Portugália??Kép

Szia BarbaraKép

Én is türelmetlen voltam már a 18. héten és rákérdeztem a dokinál, hogy miért nem érzem már a babát. Erre letolt, hogy azt mindenki csak a 20. héttõl érzi.. Nem akartam kötekedni, hogy van aki elõbb, úgyhogy adtam magamnak haladékot a 22. hétigKép De nem kellett megvárnom, mert 20+valahány naposan megéreztemKép Elég vicces érzés, összetéveszthetetlen. Leirni nem tudom milyen érzés, de egybõl tudtam, hogy Õ az. Hiába figyeled, koncentrálsz, attól jobban nem fogod érezni...sajnos. Legalábbis én hiába figyeltem, egyszer takatitás közben ledõltem az ágyra, mert elfáradtam és bekeményedett a pocim. Mikor már pihztem 1 perce akkor éreztem egy határozott nemtudommit talán nyomást, vagy lökést... És azóta viszont minden nap érzem. A védõnéni meg megijesztett, hogy akkor most már minden nap kell érezni, mert ha nem akkor baj van! Gondolhatod, alig várom hogy megmozduljon, ha napközben nem éreztemKép De szerencsére ma buli van nálaKép

Csillagjegyrõl annyit, hogy rám nagyon jellemzõ az amit irnak a kosról. Hiába próbálkozott anyukám és apukám, a kosok makacssága és önfejûsége gyõzedelmeskedett felettük...Kép Tényleg Barbatra te milyen csillagjegy alatt születtél?

na cupp
sasha
22+3

Kép
sasha

TörpiKép

Kanada helyett jó lesz a Portugália??Kép

Szia BarbaraKép

Én is türelmetlen voltam már a 18. héten és rákérdeztem a dokinál, hogy miért nem érzem már a babát. Erre letolt, hogy azt mindenki csak a 20. héttõl érzi.. Nem akartam kötekedni, hogy van aki elõbb, úgyhogy adtam magamnak haladékot a 22. hétigKép De nem kellett megvárnom, mert 20+valahány naposan megéreztemKép Elég vicces érzés, összetéveszthetetlen. Leirni nem tudom milyen érzés, de egybõl tudtam, hogy Õ az. Hiába figyeled, koncentrálsz, attól jobban nem fogod érezni...sajnos. Legalábbis én hiába figyeltem, egyszer takatitás közben ledõltem az ágyra, mert elfáradtam és bekeményedett a pocim. Mikor már pihztem 1 perce akkor éreztem egy határozott nemtudommit talán nyomást, vagy lökést... És azóta viszont minden nap érzem. A védõnéni meg megijesztett, hogy akkor most már minden nap kell érezni, mert ha nem akkor baj van! Gondolhatod, alig várom hogy megmozduljon, ha napközben nem éreztemKép De szerencsére ma buli van nálaKép

Csillagjegyrõl annyit, hogy rám nagyon jellemzõ az amit irnak a kosról. Hiába próbálkozott anyukám és apukám, a kosok makacssága és önfejûsége gyõzedelmeskedett felettük...Kép Tényleg Barbatra te milyen csillagjegy alatt születtél?

na cupp
sasha
22+3

Kép
sasha

Norci, Martina
Nagyon nagy gratula a gyönyörû babákhoz!

Törpi
Szerintem már a te Törpéd sem fog sokáig váratni magára, ha így megy tovább holnap születik, aztán jön Pucúr és a többiek Kép
Én nagyon kíváncsi vagyok a CTG leírására.

Petra
Ne keseredj, jövõ héten újra láthatod! Én júni 20-a felé megyek csak kb. a 32. héten.
Mi nem vettünk túl sok mindent még, eddig egy akciós utazóágyat (12500-ért, nagyon jónak tûnik), mást még nem is, ha belegondolok. De már én is nagyon szeretnék vásárolgatni. Én most ababaszobát képzelem el, hogy milyet is szeretnénk.
Képzeld tegnap találkoztam egy csajjal, aki akkor szült, mintha mi most mennénk a szülõszobára! A 29. héten! És teljesen váratlanul. A baba egészséges, csak éppen 2,5 hónapig kórházban volt a koraszülés miatt. Egyedül annyi volt, hogy a szülés jeleire megpróbálták késleltetni egy kicsit (lazító gyógyszerekkl), hogy a baba tüdejét felkészítsék a kinti életre (gyógyszerekkel). És a babuci nagyon édes!
A Praxis jónak tûnik. Mi a Mega Toys-ban voltunk, de a Gyõrffy Mátyásnál, s az tök jó volt.

Na pussz mindenkinek,

Bringa
(28+4)
bringa

CsicsKép

Van egy jó hirem, ha hétfõig nem változik semmi akkor a 25. helyre lépélKép Remélem örülsz nekiKépKép

cupp
sasha

Kép
sasha

Martina!

Gratulálok, és nagyon sok boldogságot a babához!!

Ma volt nálam pár órára a kishugicám az egy hónapos Lilikével, volt minden, szopi, pisi, kaki, sírás, alvás.
Sokat gyakoroltam.. (szoptatást kivéve) Olyan pici még egy egy hónapos baba!

Csics!
Milyen most megközelíteni a Praxist a Bartók Béla úton?

Conti (34+1)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

SashaKép!

Én akkor most hanyadik helyre török elõre? A többiekrõl (Bori, stb.) nem tudni semmit? Portugália ok.

Ami a CTG-n látható:

Két tappanccsal két dolgot néznek:
1. A kicsi szívverését. 120-160-ig tartják ideálisnak. Ha ezen a sávon kívül van az sem baj, de inkább felfele térjen el, mintsem lefele. Általában , ha mozog a baba, akkor felfele ki szokott lépni vagy, ha pl. rohanás után megy az anyuka, akkor is több szokott lenni.
2. A méhösszehúzódásokat. Itt az a fontos, hogy az érték mennyi, illetve, hogy a görbe hogyan is néz ki. A fájások esetén Lassan emelkedik majd csökken a görbe. A szülésznõ szerint hegyeket rajzol. Ha olyan van, mint pl. nekem állandóan, hogy bár magas az érték, de csak felugrik a görbe és vissza, az nem fájás, az csak azt jelenti, hogy a törpe ficánkol, mozgolódik.

Hát kb. ennyi. Egyébként mindig hozzáteszik, hogy a CTG csak arra jó, hogy a baba pillanatnyi állapotát mutassa. A szülés várható idõpontjára vonatkozóan semmit nem jelent. Azaz lehet, hogy tíz perc múlva szül valaki, lehet, hogy tíz nap múlva.

Remélem, hogy tudtam segíteni. Az elején én mindig úgy örültem a magas összehúzódásoknak, mire felvilásosítottak, hogy ez csak annyit jelent, hogy a baba igencsak jól van odabent. Ficánka.

Jó hétvégét.

BringaKép!

Bárcsak már igazad lenne!

Törpi
40
Törpi

Sasha!

Én úgy emlékszem Norci kisfiának Vilike (gondolom Vilmos) a neve.

Kato!
Igen, mostmár mindketten benne vagyunk az elsõ 10-ben.
Én már nem bánnám, ha jönne Lili, de még semmi jelét nem adja. Kép Ti hogy vagytok ezzel?

üdv

any
any

Törpi!

5. helyen állsz, ha igy maradKép Boriról sajnos semmit nem tudok, Margaréta utolsó hozzászólását megkerestem és otthon nincs internet elérése és legközelebb csak júni, vagy júli-ban tud jelentkezni. Emlitette, ha valami lesz akkor a kispapával megpróbál izenniKép Mindjért kikerese, Bori utsó hizzászólását, hétha kiderül valamiKép

AnyKép

Köszi most, hogy igy "mondod" ténylegKép Vilikét irok be mert Norci is mondig igy emlegetteKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Törpi!

Boriról annyit tudtam kideriteni igy sebtiben, hogy otthon nincs net elérése és Sheila-nak adta meg a számát vagy forditvaKép (inkábbKép) és neki fog üzenni, ha lesz valamiKép

cupppi
sasha
22+3

Kép
sasha

Norci, Martina!
Gratulálok, és sok boldogságot, egészséget kívánok Nektek!
BGabi
bgabi

Drága Martina!

Szívbõl gratulálok neked és a pici fiadnak Kép
Kívánok sok-sok boldogságot, egészséget mindkettõtöknek!

Puszi
Rema
rema

Any!
Most sajnos ugy alakult az a hülye hitelkérelem hogy másik bankhoz kell mennünk, ez plusz papírokat jelent és ugy kb. két hetet kellene kihuznunk, pedig tegnap éjszaka már voltak valami kis fájások, de igy a másodiknál az ember már minden jelre szülni menne!!!
Igaz egyébként már én se bánnám Kép!
Jó éjszakát mindenkinek!
Kato 38+
katalinka

Martina
Nagy gratula a kisfiadhoz, kívánom hogy legyetek nagyon boldogok!

Forti (30+2)

Kép
Kép
forti

Szioka!

En is gratulalok Norcinak es Martinanak - szinte ismeretlenül is!Sok örömöt es türelmet valamint mindig megfelelö mennyisegü tejet kivanok Nektek es a picinkeknek!

Sasha!
Ma vagyunk a 33.-ik het elsö napjan,tehat ma 33+0.Remelem igy mar nem okoz gondot a tablazatba iras!Köszi!

A babaruhakkal kapcsolatban:
Most,hogy vegre nem kell dolgoznom,lassan alöasom azt a keveset,ami Aarontol van.Mi annyit kaptunk kölcsön,hogy szinta semmi egesz kicsi ruhank nincs!Es a legjobb,hogy azokat vissza kellett adni,igeret ugyan mar van,de garancia meg nincs ruhakra.De bizom a szerencseben.Meg azert en sem allom meg,hogy nehany aranyos darabot ne vegyek :-) !

Jo ejt Nektek!
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Martina, drága!

Itt is szeretnék gratulálni Neked a kislegényhez!

Sok-sok örömet, boldogságot, és egészséget Nektek!

Puszika:

Dia
Dia

FortiKép

Már éppen hiányolni akartalak, de mondom várok még egy kicsitKép De látom, nem vesztél elKép Hogy vagy?

Kryss!

Tudom kicsit macerás nõszemély vagyok, de egy hétre visszamenõen átkuksizam az archivumot és nem találtam meg a hozzászólásodat a többi adattalKépKép Léci még egyszer ird le nekem!! Nagyon béna vagyok ma, vagyis tegnap ótaKép Azért megnézem a keresõvel mégegyszer...

puszi
sasha

Kép
sasha

Kryss!

Május 21.-tõl átnéztem az archivumot és nem találtam...Kép pliz ird leKép

sasja

Kép
sasha

Sziasztok!
Mint látjátok, ma kicsit lazábban veszem a prezentáció kidolgozását, no, majd utolsó este megint nem leszek teljesen kész... A trió jól ledöbbentett, olyan nagyot nö hirtelen a babás táblázat!Kép
Sasha, ha még nem tettem meg, akkor gratula mindkét táblázathoz, ügyi vagy!

Barbara!
Akkor én már panaszkodni sem merek a 40 négyzetméter + balkonunkkal, eddig azt hittem, hogy itt kapok klausztrofóbiát (bocs, így kell írni?). Én kertes házban nöttem fel, nem semmi a váltás. Nálunk viszont úgy tünik jobbak a lehetöségek, talán el fogunk költözni. Kinéztünk egy kis házat pici udvarral, de valahol jó messze van, a mi környékünkön nem tudnánk megfizetni. Még nem vagyunk biztosak a dologban, ugyanis akkor a férjem kb. napi 100 km-t lenne úton, úgy mint most én, de az én gyakorlatom idöben legalább korlátozott. Amúgy sem tudjuk, hogy belevágjuk-e a fejszénket, mert a részletfizetés elvinné a legtöbb pénzt. Azt meg, hogy Ti Stuttgartban gondban vagytok, teljesen meg tudom érteni, hiszen a nagyobb városokban tényleg a háromszorosát kell kifizetni minden kis talpalatnyi helyért... Szóval szurkolok Nektek, hogy a baba már az új otthonotokba jöhessen. Ja, egyre több hasonlóságot fedezek fel köztünk. A nagy szerelemben és helyhiányban a mi kis ágyikónk (vagyis matracunk, mert ágyunk nincs) is csak egy személyes: 110 cm széles, különben be sem tudnánk csukni a hálószoba ajtaját. Szóval nálunk legalább egy kis kuckóba be lehet zárkózni, ha kell a privátszféra. Ja, ott van még a fürdöszoba is.
Vásárolgatás:
Nálunk még sehol semmi (babonából), ahhoz képest nem semmi, hogy házon törjük a fejünket. Szóval: egyik szemem sír, a másik nevet, mert tényleg nagyon babonás vagyok.

Sasha, Barbara!
A mocorgásról lenne szó. Tehát, ahogy a múltkor is írtam, nem érzem azt a fura blubbogást, amit eddig már párszor nagyon intenzíven kivettem. Nagyon ritkán (kb. háromnaponként) valami kis lökésszerüt vélek beképzelni magamnak. Szóval Sasha, egy kicsit azért még mindig aggódom, pont azért, mert én is arra számítottam, ha egyszer érzem, akkor az mindennapos lesz. A genetikai uh 13-án lesz, nagyon várom, gondolhatjátok! Addig is megpróbálom kicsit megnyugtatni magam, persze nem könnyü, mert most a legfontosabb az életemben a lányom. Szóval nagyon várom, hogy jelt adjon magáról, annyira remélem, hogy minden rendben vanKép!!!
OFF Csillagjegyek:
Szóval: anyu skorpió, én vízöntö vagyok és a baba minden valószínüség szerint skorpió lesz. Erre az anyu megjegyezte, hogy jó összeférhetetlen jegyünk lesz a lányoméval. Hát nem elkezdtem feleselni és letoltam, hogy azért annyira nem voltak szörnyüek az együtt töltött évek? No ezen a téren azért nem mert ellent mondani, viszont én leírom, hogy igenis adódtak olyan problémáink, amiknek egyetlenegy kiváltó oka volt, hogy a személyiségünkböl kifolyólag nagyon különbözöen reagálunk és föleg nagyon különbözöek a kommunikációs eszközeink. Legjobban a kutya-macska példája illik ide. Már az is félreértést szül, ha az egyik csóválja a farkát... Példákban beszélve: imádok meglepetéseket megélni és persze gyártani is. No, az anyut viszont nem szabad meglepnem, el pedig ne várjak ilyesmit, mert ö persze nem tenne velem olyat, amit ö nem szeret. Én elég kommunikatív vagyok, könnyen szerzek új ismerösöket és lazán megmondom a véleményemet, mielött betelik a pohár. Ö inkább zárkózott, hosszú idöbe tellik, míg barátságot köt bárkivel is, ha valami gondja van inkább elraktározza és duzzog, csak én olyankor soha nem tudom miért. Az apuval 9 évvel rövidebb ideig éltem együtt, de mégis sokkal jobban megértettem a viselt dolgait. Ö is néha ugyanolyanokra képes mint én, amit mások értetlenül néznek, azt én lazán elfogadom, mert hasonló helyzetekben hasonlóan tudnék reagálni. Hozzáteszem, hogy ö is vízöntö mint én. Tudjátok, elöször élöben akartam csak bemutatni a pocimat, az apu részéröl ment is volna a meglepi, de kicsit elgondolkoztam az anyu (számomra nehezen érthetö) érzésvilágán és arra a következtetésre jutottam, hogy ö nem a meglepetést értékelné, hanem azon rágódna, hogy miért zártam ki eddig a nagy történésekböl. (Ezt a család összes többi csillagjegyéröl nem feltételeztem volna.) Ebböl a sok hablatyból meg inkább azt akartam kihozni, hogy szerintem nem az számít, hogy milyen jegyben születik a kicsi, hanem az, hogy kiismerjük alaposan a személyiségét, hogy elkerüljük ezeket a bizonyos "kutya-macska" jellegü kommunikációs fennakadásokat. Úgy gondolom, hogy nekem annyiból lesz könnyebb a helyzetem, hogy volt már idöm kiismerni egy kicsit a skorpió-viselkedést, így talán egyszerübb lesz majd ráállnom a pici hullámhosszára.Kép Ja, érdekesnek tartom, hogy úgy 16 éves korom óta meggyözödésem volt, hogy az elsö babám biztos lány lesz, mindig is a Luca nevet szántam neki, és úgy tervezgettem, hogy olyan makacs, önfejü, gyönyörü kis boszi lesz, aki ráadásul skorpió. Nos, nagy az esély, hogy ez az álom valóra váljon... Néha már kérdezgetem magamtól, hogy miért tervezgettem magamnak már 10 éve épp ezt a kihívást? Amiröl csak késöbb számolhatok be: azt is kigondoltam, hogy fekete haja és sötétbarna szeme lesz, ha ez is bejön, akkor a csupa kék és zöld szemü és világosbarna hajú közül csak az anyura üthet...
ON

Most tényleg befejezem a regényírást, kívánok Nektek minden jót:
Csipkebogyó 18+2
csipkebogyó

Csipkebogyó!

A baba ilyenkor még mindig nagyon kényelmesen elfér a pocakodban és van hova elbújnia, ha épp "nem akar magáról életjelt adni" Azt mondta a doki nekem hogy kb a 20 hét után éri el azt a nagyságot és akkor lesz olyan "ereje", hogy minden moccanását érezheted, ha éppen nem alszik és te nem "hajtasz"Kép Késõbb meg már...KépKépKép

cuppi
sasha

Kép
sasha

Köszi Sasha,
tényleg jól jön a biztatás, olyan jó, hogy ilyen pillanatok alatt megnyugtató választ hozol. Szóval akkor még csak attól függ, hogy hogyan fekszik?

Itt vagy még, ha igen, maradok.

Csipkebogyó
csipkebogyó

Edina!
Írtam Neked egy mailt a mailbox-os címedre. Remélem megkapod, a rajzfilmslágerekkel kapcsolatban kérdeztem benne.

Sasha! Meg tudnád nekem írni privátban Edina másik mailcímét, úgy emlékszem, legutóbb csak az müködött.

Csipkebogyó
csipkebogyó

Sziasztok!

Vitya, Norci férje - és Vili apukája - vagyok. "Friss" kispapa.

Nem akarom elvenni Nórikámtól azt az örömet hogy megírhassa a szülés/születés történetét, de annyit elárulok, hogy reggel 7-re mentünk be a korházba és 18:20-kor volt kint a baba.

A babát Vilmosnak hívják.

Csináltam képeket, meg lehet nézni a következõ címen:
[url=http://members.chello.hu/eszware/vilike/" TARGET="_top]http://members.chello.hu/eszware/vilike/[/url]
A képek egyenként 300 k körüli méretûek. Modemmel lassan jönnek le. Van egy nagyon véres kép is, azt azért kihagytam, de kívánságra esetleg azt is elküldöm.

A fiúcska nagyon aranyos. Tök jól grimaszol :-) :->

Vitya
Vitya

Sasha köszi a jo hirtKép aranyos vagy KépKépKépKép

Conti
egészen jol lehettet haladni a Bartok Béla uton mi buszal mentünk es egész gyorsan oda értünk .bár én is aggodtam hogy dugo lesz de nem volt .lehet hogy csak azért mert mi délután mentünk ja és hétvége vanKép

Lányok
holnap megyek a dokihoz UH beutaloért remélem még holnap el is tudok menni az UHra mert kiváncsi vagyok hogy mien nemü a pocaklako Kép

Csipkebogyo
Egyetértek Sashával még böven van helye ara hogy mozgolodjon Képés elbujon az enyémnek már kevesebb a helye igy néha a kézét,lábát is kidugja és ösze visza forgolodik ilyenkor hulámzik a hasam Kép néha a fejét is ugy oda nyomja a pocakomhoz hogy kidudorodikKép

Pusz mindenkinek Kép Csics 31 hetes KépKépKép
csics

Jóreggelt mindenkinek

Sasha
aranyos vagy, hogy hiányoltál, nem vesztem el, csak egész nap fekszem, nem nagyon kelek fel. Így reggelente megnézem a hozzászólásokat és ha nincs semmi extra, akkor fekszem vissza. Amúgy egész jól vagyok, kispapa segít ahol tud.

Csipkebogyó
Én amikor kb. annyi idõs terhes voltam mint most Te, ugyan ezeket a kérdéseket tettem fel, én is aggódtam hogy ha már egyszer el kezdtem érezni a mocorgást, akkor miért nem érzem mindig. Voltak napok, amikor semmi nem történt. Engem még Kata007 vígasztalt! Kép
Most mi vígasztalunk Csics-el és Sashával téged, ne aggódj, a lurkónak egy egész hektárnyi helye van még bent.
Az enyémnek már nincs, így "élvezhetem" amikor éjjel kettõkor úgy dönt, hogy kialudta magát és a mamit szórakoztatja azzal, hogy keresztben nekiáll feszengeni. Kép

Vitya
Nagyon édes a kisfiatok, még egyszer gratulálok hozzá, legyetek nagyon boldogok, és vigyázzatok rá Norcival.

Vigyázzatok magatokra lányok.
Forti (30+3)

Kép
Kép
forti

Én egyenlõre csak lelkes olvasótok vagyok, de szeretnék gratulálni!!

Drága Martina és Norci!! Kép
Nagyon sok boldogságot kívánok nektek és a babáknak is!! Nagyon meghatódtam amikor olvastam, hogy végre megérkeztek a srácok!!
Sok puszi és vigyázzatok magatokra!!
Zit
zit

Sziasztok!

Csipkebogyó!

Hát még fenn voltál? Lemaradtam, illetve szerintem pont elkerültük egymást. Még benéztem a topikba 10 perccel késõbb és nem volt senki úgyhogy elmentem aludni.

Vitya!Kép Norci!Kép

Gratulálok mégegyszerKép Külön köszönet amiért ilyen gyorsan láthattunk VilikétKép Olyan gyönyörû méretekkel született és mégis olyan kis pindurkaKépKépKép FantastikusKép

FortiKép

Jó, hogy jól vagyKép Akkor nem aggódom, nem vesztél elKép

cuppp
sasha
22+4

Kép
sasha

Sziasztok!

Csak beugrottam, es micsoda meglepetes! Hatalmas gratula a friss mamaknak!

Csipkebogyo!
Nem jott meg sajna a leveled, vagy a vasorru@mailbox.hu-ra vagy a spotger@hotmail.com-ra irj! Nagyon varom!

Lella! Hol vagy????

Este vagy holnap ha lesz idom jobban atolvasom.
Edina
edina

Kellemes Vasarnap delutant Mindenkinek!

Sasha!Remelem most minden egy helyen es megtalalhato allapotban lesz!(En sem talaltam meg az adataimat :-) !)

Tehat:
Julius 27.-re vagyunk kiirva,
Becsben a Szent Josef Korhazban tervezzük a szülest,
mar van egy Aaron nevü kisfiam,aki 2 1/2 eves,
mi most 33 hetesek + 1 naposak vagyunk (33+1),
en pedig egy hete 31 eves vagyok.

Vitya!
Nagyon jo,hogy ilyen gyorsan kepeket lehet latni a kisfiatokrol!
Köszi!
Vigyazzatok ra es magatokra is!

Forti!
Bocs,lehet,hogy mar unod a kerdezösködest!En nemreg kapcsolodtam be a beszelgetesbe es nem tudom mizujs!
Miert kell feküdnöd?En mar miota?
En nem tudom,hogy ibirnam-e!Nekem mar egy ejszaka is eleg es mar faj a derekam!Es akkor mar csak körhintat jatszom : egyik oldalrol fordulok es aztan vissza.Addig amig reggel nem lesz!
Tehat kitartast kivanok Neked!De a baba erdekeben mi mindent meg nem teszünk,ugye???

Szioka,Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

SZiasztok!

Martina, Norci: hatalmas gratula innen is! Kép
Vitya: engem érdekelne az a kép is. cory@tar.hu

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok Pocakosok!

Elég csendes ez a vasárnap. Ma nem születik újabb baba? Szinte már mindig úgy csatlakozom, hogy hátha valakinél történt valami.

Mi a változatosság kedvéért még mindig egyben vagyunkKép: Ma is megtettük az utat a kórházig és vissza. Semmi, de semmi jelecske. Egy darab fájást nem tudok felmutatni. Hazafele magyaráztuk a törpének, hogy ez a hidegfront, ami most van, meg fúj a szél és egyébként is mára vagyunk kiírva, azaz lassan tessék elindulni kifelé. Semmi hatás.

CsipkebogyóKép!

Én is csatlakozom a többiekhez. Biztosan nincsen semmi baj. Azért még egy kis idõnek el kell telnie ahhoz, hogy pici legyen neki odabent a hely. Ha nyugalomban vagy , akkor jobban lehet érezni a mozgást.

SashaKép!

Köszi, hogy utánanéztél. Gondoltam, hátha csak azért nem történi semmi, mert nem vagyunk még elsõk a táblázatban. De akkor, ha jól gondolom igazán csak Bori van már elõttem. Mert Sheila bizti szólt volna, ha van valami.

Mindenkinek további jó pihenést!

Törpi
(inkább már le sem írom)
Törpi

KryssKép

Köszi a gyors választ. Beirtalak a táblázatba és a holnapiban már benne is leszel, méghozzá a 20 helyenKép

Törpi!

A táblicsku szerint még Vicamama és Manó is elõtted van, de õket nem is ismerem, már jó rég nem járhattak errefelé... Õk a jõvõ héten kezdik a 42. hetüket, szóval nem is tudom. A táblázatban meg addig maradnak benn, amig le nem telik a max túlhordási idõ a 2 hét. Szóval már jõvõ hét pénteken nem biztos hogy benne lesznekKép
Margaréta is benn marad addig, hiszen semmi biztosat nem tudok, csak annyit, hogy az aznapi CTG és vizsgálat szerint (ez csütörtök, v. péntek volt) 1 újnyira nyitva van és hétvégén baba lesz. Viszont ez konkrétan semmit sem jelent, hisz Kata007 is "kihúzta" végig, miközben azon izgult, hogy a baba megvárja a 34. hetetKépKépKép

Kata007!

Reménykedem, hogy sürün be fogsz nézni, hiányoznánka az okos tanácsaidKépKépKép

puszi
sasha
22+4

Kép
sasha

Sziasztok,

Norci,

Gyönyörû a Kislovag....és ez a fényképalbum igazán dicséri Kispapa lelkesedését...Kép Gratulálok!!!

Martina,

Sok boldogságot Neked és a Babucinak, nagyon szép nevei vannak!Kép

Csics,

Én is Bak vagyok, és ahogy elnézem nem sok idõ van a kiirásaink közt..Kép Szóval minden esélyem megvan rá, hogy Oroszlán jegyû gyerekem legyen. Hát nem is tudom...valahogy elég távol áll ez a két jegy nem? Bevallom kicsit aggódom, hogy fogunk kijönni egymással. Habár, van egy-két Oroszlán barátnõm...Kép

Ez a hét igazán termékeny volt babákból...KépKépKép Én is úgy várom már...mostanában annyit erõsödött Kisnyuszi, hogy egész kis testrészeket dugdos ki lelkesen mindenfelé és hullámzik a pocim, amikor kalimpál odabent. Habár az nem mindig esik jól, amikor a lábacskáját a bordámba akasztja Kép. Jövõ héten megkukucskáljuk, már biztosan közelit a 2kg-hoz.

Forti,

Tegnapelõtt én is bûnöztem és eszembe jutottál, amikor betömtem agy hatalmas gesztenyepürét az étteremben.KépKépKép

Nyuszi
32.
Nyuszi

Sasha!
Igen, voltam még, de nem vettem elöször észre, hogy ilyen gyorsan reagáltál, mert épp a mailt írtam Edinának.

Forti, Csics, Törpi, Sasha,
köszönöm a megnyugtatást, de akkor Ti is tudjátok, hogy micsoda kétségeket szül a tudatlanság...Kép Milyen jó, hogy itt találkozhatunk!!!

Vitya, Norci,
köszönjük a tündéri képeket! Mindannyiunknak eröt adnak, ha türelmetlenkedünk is.Kép

Edina,
akkor most el fogom küldeni a másik címre is. Kép

Csipkebogyó
18+3
csipkebogyó

CsipkebogyóKép

Remélem már megszûntek a kétségeid, hiszen nem egy kismama állitja ugyanaztKépKépKép

pusz
sasha

Kép
sasha

Draga Norci es Martina!
Gratulalok Mindkettotoknek nagyon jo egeszseget es sok tejcsit kivanok.
Puszi:

Breki/Kika-chat-rol
Breki-Kika

Nyuszi
Nekem is ki szokta dugdosni a kezét lábát Kép meg a fejét is Kép nekem nincsen oroszlán ismerösöm nekem csak Kos, bak,és Rák ismerösöm van .
Pusz Csics 31 hetes Kép
csics

Sziasztok LAnyok,

Hat itt aztan porognek a dolgok. Csak hetvegen megyek videkre es maris ket ujabb baba jon a vilagra.

Norci es Martina,
Nagyon nagyon gratulalok nektek es minden jot es szepet az eletben a babakkal.

Csipkebogyo,
En is csatalakozni tudok a lanyokhoz,ne izgulj jon majd..
Nekem mar olyanokat rug hogy a kispapn kivul a tesom es anyukam is erezte.Ugy orultekKép

Ma megvettuk a kokusz matracot a KIKA-ban.Ez az elso darab,de most leallunk,egesz szeptemberig,csak ezt nem lehetett ilyen aron otthagyniKép

Na megyek en is vasalni,bar a draga ferjem mar elkezdte,hat nem edes KépKépKép

JOK LEGYETEK MAMAK ES BABAK,

Kataa
19+5

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Kata007, Norci, Martina!
Nagy-nagy gratula a babákhoz, nagyon sok boldogságot kívánok Nektek! A beszámolóitokat várom!

Martina!
Feltétlenül írj, hogy hogy vagytok! Kristóf pocijára gondolok, nagyon szorítok Értetek!

Kedves ParaZita és mindenki, akit az UH érdekel!
Mi a 20. héten voltunk a Mammutban, és nekem nagyon jól sikerültek a képek, a videó is, és fõleg orvosilag nagyon elégedett voltam a dokival. Nem annyira a mozizás, hanem a baba egészsége érdekelt, tök alaposan és részletese megnézte a bébit.

A körzeti orvos jól belegázolt a lelkembe. Kertes házban lakunk, befogadtunk egy kiscicát. Pontosabban õ fogadott minket gazdáinak, beköltözött a teraszra. Távol tartom magamtól, de biztosra megyek, kértem egy toxoplazma szûrést. Erre jól le lettem baltázva, hogy milyen felelõtlen vagyok, minek kell az macska, stb. Meg se tudtam hirtelen szólalni. Azért adott beutalót. Szerintem akkor lennék felelõtlen, ha nem foglalkoznék vele, na mindegy, nem hiányzott a gorombasága.

Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje, sziasztok!

Mona /23/
Mona

Kedves Martina!

Nagyon sok boldogságot kívánok nektek, jó egészséget, sok tejcsit, és rengeteg örömetek legyen egymásban!

Évi

Kovács sándorné
Évi
Sopron

Sziasztok

Kryss
Semmi gond, nem unom a kérdezõsködést, sõt ha ide írhatok egy ok, ami miatt felkelhetek az ágyból. Kép
Nem szigorú fekvésrõl van elvileg szó, de a lányok és a dokim javaslatára igyekszem minél többet fekvõ helyzetben lenni. Kinyílt a méhszáj és a méhnyak is megrövidült 2000-rõl 1100-re. És az orvosom megfenyített, hogy ha nem pihenek eleget, akkor befektet a kórházba a hátra lévõ 10 hétre (most már csak 9). Jövõ hét pénteken kell visszamennem kontrollra hozzá, és nagyon remélem hogy addig nem romlik a helyzet, nem szeretnék kórházba menni még.
Amúgy üdvözöllek közöttünk!!!

Nyuszi
Egészségetekre!!! Remélem ez mind amit megeszünk hozzájárul a babánk fejlõdéséhez, még akkor is ha nem a legegészségesebb!! Kép
Én is bûnöztem egy ici-picit. Ma dinnyét ettem! Nyammmmm! Nagyon fini volt. De folytatnom kell a diétát, mert jövõ hét után 13-án oda is kell mennem kontrollra!

Csipkebogyó, Kataa
Majd az milyen öröm lesz, amikor már nem csak érezni, de látni is lehet ruhán keresztül a rugdosást. Nálunk ez már rendszeres, és elõfordult már, hogy a kispapát hasbarugtuk amikor hozzásimultunk. Kép Kép Kép

Pusza nektek holnapig
Forti (30+3)

Kép
Kép
forti

SziasztokKép

Nyuszi!

A párom oroszlán! Melegszivû figyelmes és a jég hátán is megélneKép Rengeteg barátja van és van érzéke a pénzhez... Ha úgy esne, akkor örülnék nekiKép

Mona!

Én úgy tudom, hogy kifejezetten veszélyes a toxoplazma fertõzés az elsõ harmadban. Utána már kevésbé, de nem veszélytelen. Nem mindenki kapja meg a fertõzést, pedig van olyan, hogy már évek óta van cicája. Viszont, ha már volt cicád, vagy nem is kellett hogy legyen, elég, ha egyszer fogtad, meg és meg is kaptad. Lehet, hogy már rég túl vagy ezen a dolgon, csak nem vetted észre. KépKépKép Azért nem volt szép a körzeti dokidtól ez a bánásmód, hiszen egy ártatlan kis lényrõl van szó... Ja nekem van cicusomKép

Forti!

Hát ez jóKép Hasbarugta a kispapátKépKépKép Bár csak már az én kispapám is érezhetné! Próbáltuk már még nem érzi, nem sértõdik meg meg semmi ilyesmi, és nem is teszi szóvá, de tudom, érzem, hogy már úgy szeretnéKép Tudom, mennyire várja márKép A héten lenullázta magát anyagilag, mert "olcsón" (valódi árához képest) hozzájutott egy digitális fényképezõgéphezKép Már arra készül, hogy a szülésnél fényképezgessen és persze a baba elsõ pillanatait megörökitseKép
A dinnye szerintem nem olyan nagyon nagy bûnKép

puszi
sasha
22+4

Kép
sasha

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: