[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
VANNAK ITT TÁRNOKI ANYUKÁK?? - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Móni, Andi köszönöm szépen!!
Üdv mindenkinek.
Sziasztok.
Anna

Anna

Kép

Kép
vikianyuja
 
 


Sziasztok tárnoki anyukák! Kép

Egy hónapig nem járok erre és erre tessék, alig győzőm elolvasni, hogy kivel mi történt. Micsoda forgalom lett itt! Persze ennek nagyon örülök, és annak is, hogy ennyien csatlakoztak kis fórumunkhoz! Külön üdv az újaknak is! Kép

Gratulálok a sikeres vizsgákhoz!

Erikának szeretettel gratulálok! Jó egészséget és nagyon sok boldogságot kívánok!

Bagaba! Mi közel fogunk lakni egymáshoz (Petőfi utcában lakunk)! Kép A háznál szoktam látni mozgolódást amikor jövök-megyek-intézkedek. Kép

Kávézás jó ötlet, nyitott vagyok bármilyen megoldásra, egy kis cseverészésre, kreatívkodásra (üvegfestés, decoupage)! Kép


Egy kicsit rólunk:
A karácsony gyorsan eltelt, jó nagy utazásokkal. 24-én itthon voltunk, aztán 25-én ebédre mentünk Anyuékhoz, majd onnan kora délután indultunk Anyósomékhoz, ez egy 3 órás utazás. 27-én hazajöttünk és 29-én már indultunk is Sárvárra ahol a szilvesztert töltöttük. Baráti társasággal voltunk, 6 család 11 gyerekkel, így aztán a gyerekekkel nem volt sok probléma, szépen eljátszottak egymással, közel egykorúak voltak. A sárvári gyógy- és wellnessfürdőt nagyon szépen megcsinálták, mindennap átmentünk fürdeni egy nagyot. A fiúk nagyon élvezték, Peti elkezdte gyakorolni a víz alatti siklást és annyira megtetszett neki a karúszó nélküli szabad mozgás, hogy szinte egész idő alatt ezt gyakorolta. Kép
1-jén hazajöttünk és 3-án reggel Peti nagyon csúnya köhögéssel ébredt (az lett volna csoda, ha 11 gyerek között nem kapunk el semmit sem) amiből 3 hétig ki sem tudott kecmeregni. Voltunk érden a pulmonológián is kizárni a tüdőgyulladást, szerencsére az nem volt. Január 23-án tudott először oviba menni, egy hónapot volt itthon.
Amióta meggyógyult, azóta pedig hétvégenként Szlovákiába járunk sielni. Peti nagyon ügyes, nagyon tetszik neki a dolog. Dávidot az idén állítottuk először lécre és szerencsére neki is tetszik, persze vele még nagyon óvatosan gyakorolunk, az idei cél az, hogy azt megtanulja, hogy a térdére tegye a kis kezét, és dőljön előre csúszás közben. Elég jól haladunk. 

A hét többi napja gyorsan elszalad. A hétfő-kedd mosással, pakolással telik, aztán egy nap elmegyek bevásárolni, kis takarítás, vasalás, megszáradt ruhák hajtogatása, elrakása aztán pénteken már készülödök. Összepakolom a ruhákat, enni- innivalókat, szoktam csinálni fasírtot, vagy rántott husit, szombaton reggel pedig már indulunk újból, vasárnap pedig este 8 körül szoktunk hazaérni.
Gyorsan telnek a napok, de azért igyekszem most már naprakész lenni a fórum életéből. Kép


Sziasztok:
Andrea
andrea_m
 
 


Szerettem volna egy képet mutatni a fiúkról, de ez a csoda nem engedi! Kép
Hiába csökkentem a kép méretét, állandóan azt írja ki, hogy még mindig nagy és csökkentsem 600*600 pixel alá. Már régen kisebb a kép... Kép
andrea_m
 
 

 
 

Szia Andi!

Örülök, hogy közel laktok és én is szeretek kreatívkodni. pár éve tanítottam is. viszont megállt bennem az ütő mikor azt írtad, hogy szoktál mozgolódást látni, mivel még nem lakunk ottKép remélem a bútorokat hozzák és nem viszik. ez még viccnek is rossz.

remélem veled is összefutok valaho. Zsuzsival és Andival a baba-mama klubban találkoztam ma. jó fejek és ők is szeretik a KÁÁÁÁÁVVVVÉÉÉÉ-tKép

én nagy kávézós vagyok. na megyek lányok

üdv mindenkinek, majd még talizunk remélem.

judith

Kép
Kép
bagaba
 
 


Szia Judith!

Ne ess kétségbe! Nem járok mindennap arrafelé, csak volt már rá eset, hogy mentem és állt ott kocsi. Biztosan a bútorosok voltak. Kép

Andrea
andrea_m
 
 


Sziasztok!!
Én még mindig beteg vagyok. Vasárnap az ügyeletet is megjértuk, végül a Tétényiben kötöttünk ki. A diagnózis: hörghurut, gégegyulladás és arcüreggyulldadás. Mit mondjak fáj a pofám rendesen. Ma kicsit jobb, de még így is dől belőlem az a bizonyos.
Kinek van már itt Tárnokon háziorvosa??? Én még mindig a Pesti hetkerbe járok és ez bizonyos esetekben nem igazán megoldható, szóval kéne váltani, csak a kérdés, hogy kire.
Annyira utálom ezt a háziorvosi rendszert. Utáom, hogy órákig kell várni, hogy a dokinak annyi betege van, hogy göze sincs, hogy ki kicsoda, hogy előre meg kell tippelni, hogy mikor leszek beteg és még idejében bejelenkezzek, szóval macera. Úgyhogy várom a tippeket.

Mi van Erával és a babákkal, még a felállást sem tudjuk, neveket meg adatokta pláne nem, pedig én nagyon kiváncsi vagyok????
Gondolom már otthon vannak, csak 3 gyerekkel biztos nem egyszerű, úgyhogy, ha valaki tud részletet az legyenszíves ossza meg velünk!!!!
Megyek infrázni, d emár nagyon unom.
Vendég
 


Szia Cinicini!

Én még új vagyok itt (mármint itt a szobában), de ha nem haragszol háziorvos ügyben ajánlhatok valakit. A neve Sörös Gyöngyi. Én hozzá járok már kb 5 éve. Na jó járok az tulzás hál istennek nem vagyok egy nagy beteges, de néha voltak gondjaim. Lelkiismeretes, nem csak ad valami himi-humi gyógyszert aztán vagy meggyógyulsz vagy nem, hanem rendesen kivizsgáltat.Nem Érdre küld az sztk.-ba, szerinte azok sarlatánok, mondjuk szerintem is,hanem ismerős dokikhoz, álltalában a tétényibe mert Õ is ott ügyel.Olyan is előfordult hogy munkaundorom volt, meg is mondtam neki, azt mondta semmi gond mennyi időre irjon ki.Persze borítékot adtam neki de nincs tarifa amennyit te szánsz.Szóval minden téren fer. Szerintem várni sem kell sokat, mert aki csak gyógyszert iratni megy az külön megy be egy másik ajtón, és az aszisztens irja ki neki.Legalábbis én még soha nem vártam 15 percnél többet.Labor is működik itt, azért sem kell máshova menni. Szóval Õt ajánlom, a többi orvost nem próbáltam, (nőgyógyi, fogorvos). Aprópó a nőgyógyimat is Õ ajánlotta, a Kocsis Éva dr.-nőt,vele is 100%-ig meg vagyok elégedve, nála szültem a kislányom a tétényibe.
Remélem segíthettem, miellöbbi jobbulást kívánok neked: Anna

Anna

Kép

Kép
vikianyuja
 
 


Szia Cinicini!

Nekem a Mártonfalvi Etelka a háziorvosom, a férjemnek a Bánovics István. Eddig semmi gondunk nem volt velük, rendesek. Mi még senkinek nem adtunk pénzt, még nem volt rá szükség. A férjem talán egyszer iratta ki magát táppénzre a dokival, amikor itthon kellett valamit dolgoznia, és szó nélkül ment a dolog.
A fogorvosok közül a Barcza régi motoros itt. Én már kisiskolás koromban jártam hozzá, de szörnyű egy ember, és szerintem nem kifejezetten dolgozik szépen. A másik a Veres Tamás, ő hozzá is jártam régebben és jó volt, de ma már magándokihoz járunk Adonyba. A nődikoról annyit, hogy volt olyan alkalom, hogy szépen várok-várok, egyszer lemegyek a portára 1 órás várakozás után, hogy mégis van egyáltalán orvos. Kinyögik, hogy nincs, kiírva pedig semmi nem volt. Ja, és egyszer bejött még 3 nőci trécselni a dokival, mialatt engem vizsgált. Ez nem annyira tetszett. Én is magándokihoz járok, a Kocsis Éva kollégájához, Tasi Róberthez (a Zsuzsi férje, az Ágoston viccesen Tapsinak nevezte el). A Kocsis Évához többen járnak Tárnokról. A Tasi is van a Tétényiben, de van magánrendelőjük mindkettőnek Budafokon egy épületben, egymás mellett. A Tapsi is nagyon rendes, én teljesen meg voltam vele elégedve.
Igen, van itt is labor, meg szemészet, és a Bánovics belgyógyász is ( a terhességemkor ő vizsgált meg).

Egyébként jobbulást kívánunk!

Szia:

Andi
hera
 
 


Sziasztok!
Eltünt a kutyusom, Fajtatiszta angolszetter kan kutyus. 2 és fél éves fehér barna pöttyökkel, vagyinkább foltokkal. Tegnap reggel tünt el, Szájmon névre hallgat és egy kis tündi-bündi.
Vendég
 


Sziasztok!

A mi háziorvosunk is Sörös Gyöngyi. Szerencsére ritkán találkozunk, eddig nem volt semmi probléma. Amikor itthon voltam táppénzen a szülés előtt, első alkalommal amikor felvett akkor találkoztunk, utána a "kutyanyelvet" a védőnőtől megkaptam.

Érden is ritkán fordultunk meg eddig szerencsére. Ott az orthopediával volt egy kis összezördülésem. Dávidot kellett csipőszűrésre vinni, Orbán doktornő meg is írta a beutalót, egy doktornőt javasolt, hogy ahoz menjünk. A nevezett doktornő egy héten kétszer rendel és mindkét nap délután 2-4-ig. Rózsa néni mondta, hogy menjünk oda fél kettőre, akkor nem lesz gond. Odaértünk fél kettőre, természetesen az alvásidő kellős közepén és már majdnem a kapunál állt a sor a bejelentkezésnél. Előttem kb. 10 beteggel kiszólt a betegfelvevős nő, hogy betelt a létszám, 20 betegnél többet nem fogad a doktornő és annyian már megvannak, akik kimaradtak jöjjenek a következő rendelési napon. Mondanom sem kell elöntötte az agyamat a lila köd, ott állok két gyerekkel, egy néhány perces vizsgálatról van szó, ráadásul egyszerre 4 babát hívnak be csipőszűrésre. Ezt mind elmondtam a betegfelvevőnek, meg kérdeztem tőle, hogy mi a biztosíték arra, hogy a következő rendelési napon mi is sorrakerülünk ha ma sem sikerült fél kettőkor, de csak flegmán annyit mondott, hogy semmi, addig kell jönni amig nem sikerül. Jó, mondtam, hol lehet panaszt tenni, továbbra is flegmán válaszolt, hogy az emeleten van az igazgatóság. Felnyaláboltam a két gyereket és felmentünk, ott sikerült beszélni valami főnökkel, aki letelefonált és már mehettünk is a rendelésre. Egyébként már ott tartottam, hogy ha a panasz után sem történik semmi, akkor beviszem a gyerekeket a Heim Pál kórházba aztán majd ott megnézik a kicsit. Végül is miután negyed három után (2-kor kezdődik papíron a rendelés), többszöri bekopogásra (ebből kimaradtam) Kép, végre elkezdték a rendelést, a harmadik 4-es csoporttal már mi is be tudtunk menni, és 5 perc múlva már kint is voltunk.
Na, ennyit az érdi rendelőről. Én megértem az egészségügyben dolgozókat, hogy adott körülmények között, azért a kis pénzért igen ráérősen veszik a dolgot, de ott ahol gyerekekkel foglalkoznak tekintettel lehetnének arra, hogy a kicsiknek még se türelmük, se megértésük nincs a várakozáshoz. Előbb utóbb elunják magukat és akkor vagy futkározás, rosszalkodás lesz a dologból vagy pedig bőgés. Ez pedig senkinek sem jó. Na, mind1. Változtatni ezeken a dolgokon még sokáig nem lehet, szerencsére ritkán megyünk orvoshoz.
Itthon pedig ha menni kell, akkor odatelefonálok, megbeszélünk egy időpontot, odamegyünk és 1-2 percnél többet még nem vártunk, ha meg csak recept kell akkor is odaszólok és megbeszéljük, hogy bekopogok és kiadják a receptet.

Andrea
andrea_m
 
 


Sziasztok!

Cinicini, tudsz képet feltenni a kutyusról?

Andrea, hát igen, az érdi rendelővel kapcsolatban nekem is vannak jó és rossz élményeim egyaránt. De mi a Karolina útra vittük Zsanit ortopéd szűrésre. Ez ortopéd klinika. Sajnos Zsani csípőficamos volt, mint azt ott megállapították, de nekem már születéskor a kórházban is szóltak erről. De a Karolina úton nagyon rendesek. Igaz a körülmények még őskoriak, és rengeteg gyerek van mindig, de az orvosok megpróbálnak mindig a lehető leggyorsabban és legkíméletesebben dolgozni a kicsikkel. Velünk eddig mindig nagyon kedvesek, rendesek voltak. Ez nagyon jól esett, mert én nagyon el voltam keseredve, hogy kengyelt kellett hordania Zsaninak. Amikor ott helyben eldöntötte az orvos, hogy ezt ráadja, én elbőgtem magam. Szörnyű időszak volt, amíg hordta. Most már csak ellenőrzésekre kell járnunk, és most már elég hosszú időközöket hagyva. Gondolom, még sokáig szemmel fogják tartani a fejlődését.
A tárnoki rendelőben viszont tényleg az a kettősség áll fent, hogy van ugyan előjegyzés, tehát be lehet jelentkezni, de ki tudja előre, mikor lesz beteg. Ha meg már beteg vagy, nehéz jó időpontot kapni. És bár úgyis lehet menni, hogy nem vagy bejelntkezve, de a rendelési idő ketté van osztva a bejelentkezettek és a "beesők" számára. És sokszor a beesők között vannak pofátlanok, tolakodók is. Szerencsére nekem már ezt régen kellett tapasztalni

Nos ennyit a helyi egészségügyről.

Sziasztok:

Andi
hera
 
 


Szia Judit!

Írtam neked emilt, de kétszer is visszajött, nem tudom, miért.

Ma elsétáltunk előttetek, de csak egy kék Fordot láttunk a ház előtt. Õk tudom, hogy dolgoztak nálatok, mert a szomszédunkban is dolgoztak. A telefonszámodat meg elfelejtettem beírni a telefonomba, és nem tudtam szólni. De nem gond, majd legközelebb.

Szia!

Andi
hera
 
 


szia Andi!

Nem kaptam levelet sajnaKép kint voltunk mi is a háznál ma, de folyamatosan rohangáltunk a ház és a bevásárlók között. függönyt vadésztunk, lámpákt kerestünk. lejártuk a lábunkat. tegnap elvitték a férjem szülei a Bálintot így haladtunk isKépjövő hét szerdán talizunk.

üdv: judith

Kép
Kép
bagaba
 
 


Sziasztok!
Csak gyorsan csatolok egy képet a kutyiról.Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszönöm a jókívánságokat!

Kezdem a lényeggel:

2006. január 21-én megszülettek a babáink. Épp betöltöttük a 37. hetet, így hivatalosan sem koraszülöttek! Kép
Péter: 3150 gr, 52 cm, 10/10
Eszter: 2890 gr, 52 cm, 10/10
Azóta eltelt 2 hét, és már szépen gyarapszanak. A kórházban jól ment a szopi is, de sajnos itthonra elég durván kisebesedett a mellbimbóm, és míg meg nem gyógyul, addig fejés és cumisüveg van. A fejést meg elszúrtam, túl erősen masszíroztam, és úgy tűnik elzárózott egy csomó tejcsatorna, és most meg tejlázzal küzdök. Vagyis próbálom megelőzni, de nem tudom, pontosan mit és hogyan kéne.
A picik egész jól viselkednek, csak az elmúlt 1-2 napban fájogat a pocijuk.
A babakocsis sétálgatásos rész sajnos még odébb van, remélem ez a hideg idő is enyhül valamit. Ma reggel odafagyott a kezem a kilincshez!
Most így hirtelen nem jut eszembe más.
Én is támogatom a mini klub ötletet, szerintem egymásnál is összejöhetnénk. Legalábbis én szívesen felajánlom a nappali ill. a teraszt erre a célra. Kávé van. Kép

Sziasztok!

eri

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Szia Eri!

Még egyszer gratulálok! Minden tiszteletem a tiéd az ikrek miatt. Hogy lehet megoldani mindent egyszerre két kis poronty mellett? Egy is sok néha (sokszor), nemhogy egyszerre kettő? Alvás, evés, etetés, séta, elmenni ide-oda? Bár gondolom, még nem sokat mászkáltatok.

Szia:

Andi
hera
 
 


Ja, és ha tudsz, tegyél fel képet róluk.
hera
 
 


Megpróbálok képet feltenni... bár még sosem csináltam ilyet. Kép
Kép

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Szia Eri!

Gratulálunk! Gyönyörűek a gyerekek, nagyon sok boldogságot és egészséget kívánunk Nekik és az egész családnak! Neked pedig rengeteg energiát a kis család üzemeltetéséhez! Remélem, nemsokára megcsodálhatjuk a piciket élőben is.

Üdv: Zsuzsi, a család nevében.

UI.: Hetti ismer egy jó szoptatási tanácsadót.

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Azt a mindenit, micsoda kis hajas törpék!
Andi
hera
 
 


Sziasztok!

Erika!
Gyönyörűek a gyerekek! És ez a rengeteg haj...... Kép

Vigyázzatok magatokra!

Andrea
andrea_m
 
 


Sziasztok!
Gratulálunk a babákhoz.Sok boldogságot,egészséget kívánunk.(nekünk 16 hónaposan nincs ennyi hajunk)Móni

ödi
 
 


Szia!

Gratulálunk a kis jövevényeknekKép

judith

Kép
Kép
bagaba
 
 


Sziasztok!

Eri, hatalmas gratula a hajasbébikhez! Sok boldogságot és egészséget nektek! Kép

Réka, mi a helyzet Simon-nal? Egyik este vele álmodtam. Ti meggyógyultatok már?

Lányok, bocsi, hogy el vagyok tűnve, de múlt héten a szakdogámat írtam, persze még nincsen kész, csak le kellett adnom egy részét határidőre.
A hetem meg nagyon zűrös volt eddig, dokihoz járok, a gerincemmel van egy kis bibi, úgyhogy nem ülhetek nagyon sokat a gép előtt.
Mini tali jó ötlet! Kép Egyébként hallottam, hogy jövő héten a baba-mama klubban farsangi buli lesz. Kép

Legyetek jók, sziasztok:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Sziasztok!

Igen, jövő héten lesz a farsang a kluban. Most szerdán nagyon kevesen voltunk, kb. 5-6 szülő+gyerek. Én vittem fánkot, úgyhogy mindenki duplázott, triplázott a hiányzók miatt. Elhangzott pár kis ötlet a jelmezekre. De mi nem tudunk menni, sőt a következő héten sem.

Sziasztok:

Andi
hera
 
 


sziasztok!

Sajnos mi sem tudtunk menni szerdán sőt a jövőhéten sem. nem tudom nálatok milyen az idő, de nálunk Kecskeméten rengeteg hó vanKép
Hera: Milyen jelmezek születtek? mesélj!!!
Te mit csináltál?

üdv: judith

Kép
Kép
bagaba
 
 


Szia Judit!

Volt olyan ötlet, hogy krepp papírból kis szárnyak, és ezzel katica bogár vagy angyalka, vagy csíkos pizsamával rab lehetne a gyerkőc. Mi úgy terveztük, hogy kismackó lenne Zsani, mert van egy olyan kapucnis-fülecskés kiskabátja. De el kell menni tanácsadásra méretni, és most szerdán lesz rá alkalom még februárban, mert következő szerdán meg én megyek a háziorvosomhoz (csak 22-ére kaptam időpontot). Persze tudom, gyerekrendelésre is mehetnénk, de nem igazán szeretném a sok beteg gyerek közé vinni Zsanit, elég nekünk az, hogy a fognövés (és egyéb okok miatt) nincs nyugodt éjszakánk. Nekem nincs semmi bajom, csak gyógyszer kell.
De Zsani nics jól. Eddig is nagyon rosszul aludt, de tegnap éjjel fél óránként felébredt. Hol a cumi, hol egy kis tea, hol hosszabb vígasztalás kellett. Ma pedig egész délelőtt sírdogált, aztán megmértem a lázát, mert nagyon forró volt, miközben délután aludtunk, és lázas volt. Majdnem 39 fokos. Gyorsan kúp, majd Panadol szirup, meg borogatás a csuklóira. Valószínű a foga miatt van ez. Most estére a láza már lement, de az éjszakától nincsenek hiú reményeim.
A hó helyzet itt katasztrofális. Tegnap délután megpróbáltunk sétálni, de nem tudom, mire is gondoltam, mikor ez eszembe jutott. A Dózsa György úton kb. a házak 40%-nál volt eltakarítva a hó, az óvoda előtt is csak éppen hogy elfértem a babakocsival. Mentünk egy oda-visszát, és haza is mentünk. Tudom, hogy sokan nincsenek otthon napközben, de másnap sem javult a helyzet. Ez kicsit bosszantó. Már így is kezdek betompulni a nyomasztó tél miatt, és most még kis sem tudunk menni.

Sziasztok:
Andi
hera
 
 


szia Mindenki!

Hát lányok nálam most van a mély pntKép fél óránként bőgök. itthon vagyok anyáéknál Kecskeméten. ők dolgoznak napközbe, megint egyedűl vagyok egy lakásban, minden kutyás, macskás. Bálint mindent a szájába vesz. Ha haza megyünk pestre ott is egyedűl lennék, sőt apa nem is alszik otthon a héten, valami tréningen lesz péntekig, vasárnap meg irány Londonba pár napra. türelmemsin a gyerekhez, bármit mondok neki rögtön az ellenkezőjét csinálja, vagy üvőltve eldobja magát. SEGÍÍÍÍÍÍTSETEK lányok, mert bajv van és nem tudok kihez fordulni. nem akarom, hogy baj legyen. kérlek SEGÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍTSETEK!!!!

HJudith

Kép
Kép
bagaba
 
 


Szia Judit!

Nem igazán van ötletem sajna. Hol laktok a Sasadin? Ha gondolod, meglátogatlak, hogy ne legyél egyedül, ha hazajöttök. Ismerős vagyok ott, lakik ott egy barátnőm. Rám is rámfér valami, mert Zsani pénteken belázasodott, és szombaton is fel-le ugrált a láza. Pénteken csak elég későn, délután jutott eszembe, hogy megmérjem a lázát, addig szegény egész nap sírdogált. Én is már nagyon kivoltam. Aztán a ma éjjel....! Azon csodálkozom, hogy már másfél órája alszik.
Aztán ha leülünk játszani, és kimennék pl. vécére, vagy kajáért, már sír.
Tegnap levágtuk a haját, persze sírt. Ma kicsit még kiigazítottam, amennyire lehetett, és persze sírt, keservesen. Már én is sírtam.

Egy kis jó idő kéne! Szóval, ha hazajöttök, mi szívesen meglátogatnánk hétköznap. A most hétvége nem jó.

Szia:

Andi
hera
 
 


Sziasztok!

Judit, fel a fejjel!

Szerintem csinálj magatoknak programot, ha úgysincs senki otthon, kiránduljatok Kméten meg a környéken, menjetek ki a levegőre, akkor Bálint kint kifárad és nem lesz energiája otthon pörögni. Ha már itt lesztek, akkor garantáltan lesz társaságod. Hogy sikerült lerendezni a sok Mekk Mestert?

Ha azon is akarsz segíteni, ahogy Bálinttal mennek a dolgok, tudok ajánlani egy jó könyvet: A suttogó titkai II., Tracy Hogg és Melinda Blau írták. Talán Kméten is megtalálod jobb könyvesboltokban. Nagyon sok jó ötlet van benne arról, hogy hogyan kell bánni a gyerkőcökkel. Nekem bevált.

Kedves Többiek, hogy vagytok mindig?

Mi jól vagyunk, ezt főleg abból veszem észre hogy nagyon megy az idő. Hipp-hopp és Míra 1 éves lesz. De most nem csak ezt várjuk, hanem a tavaszt. Addig is etetjük a madarakat. Tök jó, már nem csak verebek, galambok és cinkék járnak erre, hanem tengelicek és egyéb ritkábban látott madarak is. Tök aranyosak.

Üdv Nektek!

Zsuzsi

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


sziasztok!

lányok mit tudtok a holnapi farsangi buliról? lesz? annyira szeretnénk menni, de Kecskeméten vagyunk, pedig már jelmezünk is vanKép ha valaki tud róla valamit írjon feltétlen

Zsuzsi: a konyhabútoromba a mesterek kb 300.000,- kárt csináltak így várnunk kell még egy kicsit a költözéssel, amíg megjönnek az elbarmolt elemek. a könyv nekem is meg van. szerintem is jó, de még csak ez 1. olvastam a 2. ott csücsül a polconKép

üdv: judith

Kép
Kép
bagaba
 
 


Igen, lesz farsang. A szokásos idő: 10 óra. Mi orvoshoz megyünk holnap.

Andi
hera
 
 


Helló Lányok!

Közben mi meg vissza jöttünk ám PécsrőlKép...sőt már Zalaegerszegen is jártunk a férjem szüleinél, mindenhol jó volt, csak Ábelt kissé megviselte az idegenben alvás.
Judit! Kitartás! Irány ki a levegőre, ha hó van annál jobb, építsetek hóembert, szánkózzatok vagy ilyesmi. A friss levegő mindenkinek jót tesz, Bálint jót fog szundizni, és talán te is elfeljted egy picit a magányodatKép. Egyébként BOLDOG NÉVNAPOT a kis lurkótoknak!
Nálunk semmi újság, Ábel foga is nő, de nem lázas csak nyűgösebb mint szokott.
Andi! Abban a kis tanácsadós könyveben amit anno a kórházban kaptunk az van, hogy ha három nap egymás után 37,8 felettt van a láz, akkor forduljon orvoshoz! Persze lehet ez már megoldódott nálatok, azóta Zsani makk egészséges, és esetleg egy foggal gazdagabbKép!
Ja képzeljétek Ábel nyirokmirigy csomóját felszúrták múlt héten a sebészeten, nem volt valami jó...persze nem nekem hanem neki, de hősiessen bírta szegény. Most remélem elfelejthetjük ezt a BCG-és mizériát és a következő gyerekünknek nem lesz ilyen szövődményes
dolga.

Szóval akkor hol és mikor is rendezzünk mini klubbot? Nálunk lehet, de szívesen megyünk máshoz is!

üdv Mindekinek:

Hetti
hettus
 
 


Boldog Névnapot Kívánunk Bálintnak!

Móni

ödi
 
 


Sziasztok!

Judit, hogy vagy? Mikor költöztök már ide Tárnokra? Látod, ha már ittlennél, csak főznél nekünk egy fini kávét, dumcsiznánk egy nagyot és mindjárt kerek(ebb) lenne a világ. Kép Egyébként a hétvégén mi is megnéztük a házatokat. A szürke melletti a tiétek, ugye? Egyébként anno még mi is néztünk ott egy házat, majdnem odaköltözünk, de aztán mégse. Bálint mennyi idős is? Egyébként boldog névnapot neki! Kép

Zsuzsi, de jó nektek, hogy vannak madaraitok! Nálunk nagyon nincs. Kép Persze, még fánk sincsen a kertben, nem csodálom, hogy nem jönnek. Kép Tavasszal szeretnék legalább egy fát már ültetni, de nagyobbat, nehogy úgy járjunk megint, mint most késő ősszel, hogy a kutyánk kiásta. Kép

Lányok, én a lázzal kapcsolatban még azt megjegyezném, hogyha nagyon magas, ne csak a fogára gondoljatok, mert van egy ún. 3 napos láz, ami egyébként vírusfertőzés és a gyerekek többsége 3 éves korig átesik rajta, ami azt jelenti, hogy három napig nagyon magas láz van és 3 nap után előjönnek pöttyök a gyerkőc testén. Nekünk tavaly volt ilyen, tiszta ideg voltam, mert persze péntek este szökött fel Noémi láza és ez aztán eszembe sem jutott volna... De a 37,8 elvileg nem az a nagyon magas kategória még, szóval remélem, semmi komoly!
Andi, hogy van most Zsani?

Hetti, huh de rosszul hangzik ez a nyirokmirigy felszúrás! Kép Ez komolyan a BCG-től volt??? De hogyan?

Móni, a te babád mennyi idős? Ne hari, nem emlékszem... Kép

sziasztok:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


sziasztok Lányok!

Köszönjük a sok jó kívánságotKép

Chrissy: 21 hónapos a Bálint a hiszti korszak kellős közepénKép

ha gondoljátok nálunk is lehet a mini klub. hely van bőven biztos elférünk egy páran. a gyerekszoba biztonságos.

én a nyarat várom... ülünk a teraszon, napozunk és közben koktélokat kortyolgatunkKép és most felébredtem téliálmomból.
üdv mindenkinek: judith

Kép
Kép
bagaba
 
 


Sziasztok Lányok!

Judit! Tényleg fel a fejjel!!! Nekem egyszer azt mondta egy barátnőm amikor ennyire magam alatt voltam, hogy ha a gödör fenekén érzem magam, akkor ne azzal töltsem az időt, hogy tovább ásom azt a gödröt, hanem kezdjek el szépen kifelé mászni belőle!!!!

Kecskemét egy elég nagy város, biztosan van benne valami gyerekjátszó, ahol Bálint tud játszani egy jót, Te tudsz beszélgetni más Anyukákkal és máris jobb egy kicsit a közérzeted.


Holnap viszem a fiúkat a Mamákhoz, vasárnap pedig megyünk Apával egy hétre Ausztriába. Ha hazajöttünk majd jelentkezem!

Vigyázzatok magatokra, a gyerekekre.

Sziasztok:
Andrea
andrea_m
 
 


Sziasztok!

Chrissy, van valami abban, amit írtál. Bár Zsaninak csak két napig volt láza, de tegnap este és ma reggel voltak rajta kiütések. Már harmadik éjszaka nagyon sokat sír éjjel ,és utána nehezen alszik el. Már tisztába is tettem éjjel, pedig ezt már régen nem csinálom. Nagyon sok teát iszik, főleg éjjel. Enni semmit nem akar, csak tápszert. A páromnak kell éjszaka sétálgatni vele, hogy visszaaludjon, de nagyon nehezen megy. És ő meg reggel hatkor kel. Tegnap fél 4-től fent voltunk, de már korábban is sokat felsírt Zsani. Este adtunk neki lázcsillapító kúpot, meg hajnalban is. Attól parányival jobban aludt. Tudom, nem kéne erre rászoktatni, de nekünk is szükségünk van pihenésre.

Most megyünk majd dokihoz. Nagyon nem jó ez így. Már nagyon fáradtak vagyunk, én meg is vagyok fázva. Szóval most nagyon nem jó. én is sokat bőgtem az utóbbi pár napban. Nagyon kimerült vagyok.

Szóval ez van velünk.

Sziasztok.
Andi
hera
 
 


Sziasztok!

Hera, nálunk is úgy volt, hogy péntek este szökött fel Noncsi láza, szombaton volt a maximum, 39 fölé ment (39,8 volt popsiban!), na aznap 2x is hűtőfürdő, lázcsillapító, idegbeteg voltam egész nap. Vasárnap délelőtt még mindig magas volt, estére kezdett csak 38 alá menni, aztán másnap jöttek a pöttyök. Érdekes egy vírusfertőzés ez, mert tényleg semmi más tünete nincsen, csak a láz. De elég rémísztő volt, amikor 39,8-at mutatott a hőmérő. Kép Sztem simán lehet, hogy nektek is ez volt. Dokinéni mit mondott?
Írtad, hogy sokat iszik esténként... Hány fokban alszik/milyen ruhában? Páratartalom?
Bocsi, hogy ilyenek kérdezek, csak már kitapasztaltam pár dolgot, hátha tudok vmiben segíteni. Egy-két kósza ötlet is jól jöhet ilyenkor...

Andrea, síelés lesz? Kép
Tetszik, amit írtál a gödörről. Nagyon jól megfogalmazza a lényeget. Csak néha olyan nehéz így is cselekedni! Kép

Volt ma vki a baba-mama klubban?

sziasztok:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy
 
 


Szia Chrissy!

A doktornéni megerősítette, hogy vírus okozza mindazt, ami történik. De mivel már levonulóban van szerinte, nem is kaptunk semmit. Csak még lázcsillapítót. Ja, meg vinni kell holnap vizeletet a laborba. Ez elég érdekes lesz, nem tudom, ti csináltatok-e már ilyet ilyen kisgyerekkel. Van egy kis zacskó egy nyílással, akörül meg ragasztó felület van. Na ezt "légmentesen" kell felragasztani oda. Már felraktuk, de még nem tudom, mi az eredmény. Fürdés előtrt kiderül. Két zacskót kaptunk, remélem, sikerül a művelet.
Fürdetés után Zsani kap egy hosszú ujjú bodyt, és mivel akkor még nagyon meleg van a lakásban, vacsi közben csak ez van rajta. Majd kap még egy hosszú ujjú rugit is, ez az un. pizsmája. Altatáskor csak egy kis vékony plüssös takaróval takarjuk be. Miután lejjebb ment a hőmérséklet (kb. 20 fok, fürdéskor kb. 24 fok van), egy másik, vastagabb takarót kap. Éjszaka ált. nincs fűtés, de azért ha nagyon hideg van, bekapcsoljuk 1-2 órára, nem egész éjszakára, mert akkor nagyon meleg van a takaró alatt. Ja, és a két keze közelébe egy-egy párnát szoktunk tenni, mert sokszor akkor riadt fel, amikor a kezeivel hadonászott álmában, és hirtelen visszadobta. Így puhára esik, és nem annyira hirtelen.
Mivel nagyon sokat felsír, most köztünk alszik. Ha sokáig sír éjjel (ami mostanában gyakori), a párom kimegy vele a nappaliba sétálgatni amíg elalszik, de ott is szokott vele aludni pár órát.
Ha felsír, előszuör a cumit adjuk neki vissza. Ha tovább sír, akkor teát kap. De ha ez sem elég, akkor jön a sétálgatás.
Egyébként pénteken 38,9 volt a láza, de ez volt a legnagyobb. Sokszor ugrált fel-le. Én megnedvesített ruhazsepkendőt kötöttem a csuklójára. És persze Germicid kúp+Panadol szirup, mert azt hittem, a foga nő.
Nos, kíváncsi vagyok a mai éjszakára. Két napig csak tápszert volt hajlandó enni, de ma már evett sütőtököt, gyümölcsöt, meg joghurtot is. Remélem, ez is segít egy kicsit a jobb alvásban. Kap majd kúpot is. Bár nem tudom, most ez a zacsi mennyire fogja zavarni.

Hát emiatt nem is voltunk ma a klubban.

Ha van valami ötleted Chrissy, szívesen veszem.

Sziasztok:

Andi
hera
 
 


Sziasztok!


Én már annyira unom ezt a szutykos időt!!!!! Tavaszért kiált testem-lelkemKép...

Szegény Zsani, remélem hamar meggyógyul! Múltkoriban mikor tanácsadáson voltam, akkor pont erről a vírusról mesélt a doki néni egy kismamának, így már én is hallottam róla. Remélem a vizeletmintát sikerült "megszerezni", nekünk ebben már óriási a gyakorlatnuk, Ábel veséje miatt volt idő mikor 2 hetente kellett vinnünk. Nekem sikerült könnyen, de a lányoknál kicsit nehezebb mint a fiúknálKép. Szerintem az alvás gondja is rendeződni fog, ha meggyógyul teljesen. Mikor Ábelnél a nyirokcsomó bedurrant egy órát sem aludt végig egyik éjjel sem, mindezt 4 napig, a végére nagyon hulla voltam már, de ahogy jobban lett az alvás is rendeződött.

Chrissy: tényleg a BCG-től volt, ez egy ritka szövődmény. Nagyon megijedtem mikor egy nagy búb lett a bal hóna alatt, addigra negyedik nap sírt éjjel nappal. A doki nő szerint nem fájt neki, hanem náthás volt egy picit azért üvöltött, de aztán a klinikán mondták, hogy ez egy iszonyú kín, amíg összeáll a nyirokcsomó és belobbanKép. Ennek már két hónapja, azóta nőtt ez a szemét csomó, már dió nagyságú volt, és tele gennyel. Aztán most mikor elvékonyodott a bőr a tetején, és átlátszott a genny a prof bácsi megszúrta injekciós tűvel és kiürült. Tudom rosszul hangzik, de ez egy hete volt, most már nagyon szép, és szerintem Ábel is megkönnyebült végre.

Mit szóltok a madárinfluenza hisztihez? Én még nem tudom mit szóljak, de annak nem örülök, hogy a szomszédasszonyom a 3 tyúkját szabadon nevelgeti az udvarában. Eddig nem zavart, de most télen állandóan a teraszán etette őket, amivel sikerült elérnie, hogy Tárnok összes verebe és galambja itt kajál, az utóbbi madárkákat nem igen szeretem. Bezzeg Zsuzsiéknak énekes madarak jutnak..Kép!

Judit! Hogy vagy? Most már szebb a világ?Kép Ha teheted látogass meg minket, azzal is telik az idő és nem egyedül.

Most megyek és elsöpröm ezt a kis havat...

Pápá

Hetti
hettus
 
 


sziasztok Lányok!

meséljetek a farsangról! milyen volt? szerettünk volna mi is elmenniKép

Hetti: úgy nézki, hogy jövő héten is itt leszünk anyáéknál Kecskeméten. utána már csak két hét és mi is "TÁRNOKIAK" leszünkKép
a madár inf.-ról csak nnyit, hogy ebben a megyében találták először ahol vagyunkKép kész vagyok tisztára!!!

olyan jó hogy ilyen sűrűn írtok, olyan jókat lehet olvasgatni.
egyik ismerős pázaspárunk most jött visza Mauríciusról. írigy kedtem a képek láttán. mondtam is nekik, hogy hozhattak volna egy kis meleget egy zacsiba.bár én gyerek nélkül nem szívesn nyaraltam volnaKép

írjatok sokatKép

üdv judith

Kép
Kép
bagaba
 
 


bocsi a vissza az két ssz-el akartam, de hát a körmök ugyeKép

Kép
Kép
bagaba
 
 


Sziasztok!
Chrissy Virágbaba 16 hónapos!Képtelen vagyok róla képet csatolni!!!!!!!!
Jobbulást a gyerköcöknek és mindenkinek kitartás!!!!

ödi
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokat. Pisit sajna nem tudtunk gyűjteni. Képtelenség! A dokinéni meg azt mondta, hogy nem baj. Õ egyébként még húgyúti fertőzésre is gondolt, de mivel javulunk, nem feltétlenül kell a pisi.
Ma éjjel jobban aludt, kb. 8-tól negyed 4-ig folyamatosan. Aztán megint 2 óra ébrenlét. Majd negyed 6-tól fél 8-ig. Akkor felébredt, de vissza is aludt még egy órát.

A jobb időt már én is nagyon várom. Nekem is annyi tervem van, kirándulások, piknik. A párom bicikliversenyekre jár, és mivel tavaly nyáron még nem tudtunk vele menni, most már nagyon jó lenne.

Ja, nálunk az a nagy hír, hogy Zsani már két napja nagyon szépen mászik. Már annyira vártuk ezt. Persze tudom, most meg lehet vigyázni arra, mit ér el, mit nyit ki, mit fog meg stb. De olyan cuki, ahogy mozog a kis potroha.

Sziasztok:
Andi
hera
 
 


sziasztok,

bocs, amiert csak igy betolakodom, de Rékahoz (cini-cinihez) lenne 1 kerdesem.
lattam, hogy a te kislányodnak is csinaltak verejtek tesztet. Errol szertnek kerdezni.
Mi ma voltunk a Budai Gyerekkorhazban, azonnal megcsinaltak neki, de azon kivul, hogy kb jo az eredmeny, tobbet nem mondtak, majd a tobbi vizsgalati eredmennyel egyszerre, mert most nem ert ra a doki. (legkozelebb marc. 3-an megyunk, hasiUH-ra es majd csak utana vissza a dokihoz)Én meg jobb szeretnék előbb vmit tudni errol.

ha lenne egy kis idod, legyszi irj nekem : macsek2002@freemail.hu az e-mail cimem.

koszi,

macsek
matsek
 
 


Sziasztok Lányok!

Mi van veletek?

Cinicini, sajnos nem láttuk a kutyusodat még.

Judit, mi van veled. Jobb már a helyzet?

Chrissy, van valami ötletes az alvással kapcsolatban mindabból, amit leírtam? Most meg azt csinálja még plusszabn, hogy miután este elaltattuk (kb. 9-kor), egy fél óra múlva teljesen felébred, de lehet ez később is. Mászik, beszél, aztán persze sír. Pár napig bevált, hogy nem foglalkoztunk vele, és visszaaludt, igaz akkor csak sírt, nem ült fel és mászott. De most megint csinálja. Ma éjszakára sajnos megint kellett kúpot adnom neki, mert Lackó hajnali 4-kor ment ma dolgozni. Hiába feküdt le vele, nem hagyta aludni.
Nem tudom, mikor fogja végigaludni az éjszakát! De az is elég lenne, ha csak 1-2szer ébredne fel, tea/cumi, aztán kész.

A többieknek azért nem írok, mert úgyís szoktunk találkozni.

Na puszi mindenkinek!

Sziasztok.

Andi
hera
 
 


sziasztok!

Hera: hát nem jobb a helyzet. talán egy kicsivel. a férjem két hét múlva már megy is ki. 2 hétig nem is jöhet haza. mi ápriéisban megyünk és úgy döntöttünk, hogy kint maradunk vele végig. így lányok alig fogunk talizna, talán csak szeptemberben.

legyetek jók

judith

Kép
Kép
bagaba
 
 


Sziasztok!

Csak jelzem, hogy még mi is élünk! Bár erőm csak ennyi volt... Kép


eri

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Kép
Kép

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: