A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!
A Tenna bugyit én is a gyógyszertárban vettem.

Több babócás édesanyák!!!!!!!
Mit csináltok ha a két (vagy több) gyermek egyszerre kezd égtelen hangon ordítani?????????????????? Már teljesen leamortizálódtam, és zsong a fejem. Egyszerűen nem tudom mit tegyek. Már kibőgtem magam, na persze, ezzel aztán nem oldottam meg semmit. Tök nyugis gyerkőcök, de néha felhergelik egymást és annyira sírnak, képtelen vagyok megvigasztalni őket. Kész csődnek érzem magam......

Dávid délután oltást kap, szorítsatok!!!!!

Kép

Kép
romy1

Exi!
Gratulálok a fiuhoz!!Kép Kép Párod most már tényleg beleélheti magát abba hogy fia lesz!!

Tenna bugyi-gyógyszertár...megy a noteszkábaKép

Melinda!
Tündéri Linda!!!Biztosan éppen álmodott valamitKép

Köszi a gyomorégéses ötleteketKép Vettem Rennie-t és ha egyszerre kettőt elszopogattam belőle akkor hatott. Remélem ez nem tart ki a terhesség végéig!

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Sziasztok!

Babák gyönyörűek, a sok újszülött képe láttán kedvet kaptam nosztalgiázni, megnéztem milyen volt Gréti ilyen picinek Kép Nem mintha már olyan nagy lenne...Kép

Enikő: Édesek a csajok!

Romy: A fiúk is, és olyanok mint 2 tojás, nagyon hasonlítanak szerintem egymásra!

Exdeus: Dokira tippelhetek e-mailben? :D Gratula Ficergőhöz. Kép Gondoltam, hogy fiú lesz, a Ficergő olyan fiús. Nekünk Ficánkánk volt (és van)Kép Szerintem ez ilyen belső megérzés....

Bibi: Remélem minden oké Barnival!

Nem tudom mit akartam még írni...kicsit el vagyok maradva....

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Exi Kép Én is gratulálok a kisfiatokhoz!

Kinga Kép Jó volt a torna tegnap? Én nőgyogyinál voltam, minden rendben, a méhszájam zárt. Holnap megyek UH-ra, kíváncsi vagyok, mennyit nőtt Kristóf 1 hónap alatt. Kép Nekem gyomorégésre a tej nagyon bejött, esetleg megpróbálhatod...

Melinda Kép Nagyon édi Lindi Kép

KépKép

KépKép
timika

Jégvirág, nyugodtan tippelhetsz - szerintem el is találnád, van olyan hely, ahova feltettem. Ide nem szeretném, mert volt már jó is-rossz is, de ugye mindenki a saját bőrén tanul. Kép
Timi, ha én is válaszolhatok: jó volt tegnap a torna, legalábbis jól esett. Kingával megint az ablakhoz kerültünk... Kép
Köszi a gratokat. Csináltam a videóból egy képet, ezen már látszik rendesen a fütyesze.
Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Exi!
Tök jó ez a kukis képKép
Remélem 1 hét múlva már mi is tudjuk mit rejteget Zsebibaba a lába között.Kép

Timika!
Tényleg jó volt a torna.Jó sokan vagyunk-egy darabig ennyien is maradunk szerintem.Lassan megismerjük egymást,aminek az a következménye hogy tornázás alatt is megy a dumálás.Szegény Évi még a saját hangját is alig hallja néhaKép
De legalább mi jól érezzük magunkatKép
Örülök hogy a dokinál minden rendben volt!!

szszkinga

Sziasztok!
Tud valaki nekem egy olyan szülészt ajánlani, aki csinál gyengéd szülést (nem orrleszívással, köldökzsinór nem egyből elvágva és lehetőleg gátvédelemmel). A II.kórházban szeretnék szülni.
Válaszokat előre is köszi!

rikax1977

Exi: Akkor nem is tippelek, már teljesen biztos vagyok benne Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Láttam ezt a 4D-képet. Hol lehet ilyet Szegeden v. a környékén csináltatnini. Nagyon érdekelne engem is a picúr neme... na meg persze, hogy minden rendben van-e? Egészséges -e a pici?
Tudtok ajánlani valakit?
marcsika80

Sziasztok!

Egy barátnőmtől kaptam ma az infot (úgy emlékszem páran írtátok, hogy jönnétek):

Ringató időpontok a Százszorszépben: 9:45-10:15, 10:30-11:00. A szegedi érdeklődők, telefonon, vagy e-mailben jelezzék a részvételi szándékukat a következő telefonszámon: 62/420-278 vagy e-mailben: info@szaszorszepgyermekhaz.hu

Remélem nem csuknak le tiltott reklámozásért! Kép

Üdv: Hajni
hajni_

Szia Rikax1977!
Nekem nagyon kellemes élményeim vannak a Czank dokival kapcsolatban... Nála voltam eddig kétszer. havonta mondta, hogy megnézzük a pocaklakónkat UH-is és igy kontrolláljuk a szrevek fejlődését és a baba nagyságát...

Az első alkalommal nagyon tetszettek a képei amit CD-n oda is adott és mondta, hogy ezt minden alkalommal hozzuk magunkkal mert mindig megörökitjuk a picurt...

Nagyon megnyugtató ahogy beszél a vizsgálat közben.

Amikor nekünk és az éppen müszakbn lévő szülésznőnek is jó be fogja mutatnia szülőszobát is.

Én remélem jó orvosra tettem, a védőnénim unokahúga is nála szült és nagyon elégedett volt..

Ja és a II.Kórházban van...
mmonika

Sziasztok!

KismamákKép
csak annyit akartam írni hogy a Tena betétet, és a bugyit felírhatja a nőgyógyász és úgy sokkal olcsóbbKép

Zsu
35+2

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Exi,
Tényleg jó ez a kép Kép Akkor majd a tábliban marad a Péter László, okéKép??? És persze gratulálok Kép Ugye, az anyai megérzések milyen jól műxenek????

Apropó, tábli: akkor tegyem fel a javított táblit ide, vagy van ötlet a jelszavas megoldásra??????
Mondjuk átmenetileg mit szólnátok hozzá, ha a születési évet kivenném belőle, úgyis a szülinap az izgi, nem a kor Kép

Hajni,
Köszi az infót a Ringatóról Kép

Marcsika,
Nekem a II. kórházban csinálta a 4D-t dokim, alapos volt és korrekt.
Magánban itt Szegeden csinálják még a Medicenterben, a Czank dr. De erről mások többet tudnak mesélni Kép

Romy,
Oltással minden rendben volt?

Puszka,
Kata
pankata

Jégvirág, OK, akkor ne tippelj. Kép
Kata, engem nem zavar, hogy bent van a szül. dátumom, de nekem tökéletesen megfelel, ha átírod a kort. Kép És igen, maradhat a Péter László.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
Pankata!
Minden rendben volt az oltással.
Melinda!
Lindi igazán szép csajszi!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ez nem az én napom. Képzeljétek, miután a két síró gyerkőcöt összecuccoltam, sétálni indultunk. Kb 500 méterre a lakásunktól kitört a testvér kocsi kereke, azt hittem megüt a guta. Kínomban már röhögtem, ilyen nincs...........

II. Kórház szülésznő: Szabó Kata (nagyon rendes, nála szültem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

Hajni: Köszi, édes vagy, hogy lebarátnőztél, ez jól esett Kép Kép

Szóval a kérdés az, hogy kinek mikor jó a Ringató, aki szeretne menni, hogy esetleg megbeszéljük, és együtt menjünk. Meg úgy jelentkezzünk be. Remélem még van hely Kép
Nos?
Hajnival azt beszéltük, hogy nekünk a korábbi időpont lenne jó.

Romy: Babakocsi Kép

Rikax, Mmonika, Marcsika: Üdv itt!
Rikax: Állítólag a kórházban minden szülésznő rendes, és szakmailag is jó, és többedik babánál mindenképp gátvédelemmel próbálnak szülni. Elsőnél nem tudom hogy van....de amíg a kórházban voltam és nem első babájukat szülő nőkkel beszéltem, mind gátvédelemmel szült.
Nekem nem volt fogadott szülésznőm, pont amiatt, mert úgy voltam vele, hogy ha aranyosak mind, akkor nekem úgyis mindegy. Meg a férjem is bent volt. Volt szerencsém 2 szülésznőhöz is a hosszú műszakom alatt Kép És tényleg jó fej volt mindkettő. Főleg a második. Sajnos a nevüket nem tudom. Kisebb gondom is nagyobb volt akkor mint hogy ezzel foglalkozzak. De talán egyikük valamilyen Kata, a másikuk Gabi....de nem vagyok benne biztos.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Mmonika!
Köszi a választ!
Én most éppen a Czank-hoz járok, de ő mindenképpen elvégzi az születés után az orrból a leszívást, ami szerintem elég kegyetlen dolog, főleg, ha nincs is rá szükség. Mert nem indolkolt minden esetben.
Egyébként te hogy szültél nála? Köldökzsinór maradhatott, amig még működött? Gátvédelem sikerült? Írj még légyszi a tapasztalataidról! Mert most ott tartok, hogy le szeretném cserélni.
Köszi!

rikax1977

Szia mindenkinek!
Újra próbálkozok, most egy kicsit másként...
Van valaki itt, aki GYENGÉD SZÜLÉSSEL szült? Tehát nem vágták el rögtön a köldökzsinórt, nem dugtak gumicsövet a baba orrába, csönd volt és félhomály és esetleg sikerült a gátvédelem is és nem kellett vágni, plusz nem is szakadt.
Ha minden kötél szakad és Mmonika is meggyőz, maradok a Czanknál, de inkább szeretnék egy fanatikusan bababarát orvost "beszerezni". Kép
Kép
Mert egy ilyen kis ufonautához jó doki kell. Kép Ugye milyen édi?
Rikax

rikax1977

Sziasztok Lányok,

szeretnék kérdezni, főként azoktól akik mostanában szültek vagy szülnek és volt/van fogadott szülésznőjük: mennyiért vállalják a szülésznők, ha felkéred/fogadod őket? II. kórházban fogunk szülni, ha van infótok megköszönném.

Priviben is jöhet: m_and_v@citromail.hu e-mailre.

Ja és a II. kórházban szült-e valaki Incinél (Deák Ferencné)? Milyen volt?

Köszi:

vesm

vesm

Üdv!
Rikax, konkrét tapasztalattal nem rendelkezem, de szvsz az egész országban ritka, hogy valaki "gyengéd szüléssel" hozza világra a babáját.
Az orrszívást passzolom, de a mostani babás újság szerint, ha csak vmi nem siettet (vagy a doki nem siet?) meg kell várni, hogy a pulzálás megszűnjön... Magánvéleményem az, hogy ezt azért csak kivárják, vagy tévedek?
Egyébként nagyonédi a bébi.

Ági és
KépKép
exdeus

Melinda29!

Hát ti tényleg szépen gyarapodtok, hozzánk képest. Gratula! És nagyon édes Linda!
Mi 28. jöttünk haza 3790g és most értük el a 3790g eddig csak fogytunk (4020-ról) Persze nekünk van miből fogyni Kép Kép Zsófi ma evett elöször 90g-ot eddig 70 volt a maximum.

Dancsi!
Akkor mi biztos találkoztunk a gyerekágyon, lehet beszélgettünk is, mert én 23. szültem.
Hát szerencséd volt az emlőstimulációval, de én mentem helyetted is.

Bibi226!

Szerintem rajtad nem volt viz, mert szerintem csak az megy le ilyen gyorsan (18 kg) a fenekem a hasam és a csipőm még változatlan.
Na az öltözködéstől én is félek és amikor kiértetek a levegöre akkora csend lett?

Üdv: Rika

KépKép

KépKép
rika07

Kinga Kép, Exi Kép Örülök, hogy jó hagulatú volt a torna Kép Remélem kedden nem fog semmi közbe jönni és én is el fogok tudni menni.

Jégvirág Kép Hajni Kép Engem érdekelne a Ringató és mindkét időpont jó lenne nekem, szóval én alkalmazkodom hozzátok, oké? Kép

Rikax Kép Konkrét tapasztalattal még én sem rendelkezem (kb. 1 hónap múlva fogok szülni) és nem is akarlak elkeseríteni, de szerintem Szegeden nem fogsz találni ilyen orvost Kép Bp-n több ilyen dokit is tudnék mondani, de itt még én sem találkoztam ilyennel sajnos Kép A félhomály és a köldökzsinór nem azonnali átvágása megoldható (szerintem). A nyákleszívást a szülésznő csinálja és én úgy állapodtam meg az enyémmel, hogy "csak" az orrából fogja leszívni, ha úgy látja, hogy nagyon "muszáj". Én a klinikán fogok szülni, a kórházban nem tudom, mi a gyakorlat. Szeged szülészeti intézményei nem nevezhetők bababarátnak szerintem Kép

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!
Saja ma betegség miatt elmaradt a tornaKép Kár,pedig életem kockáztatásával elcsúszkáltam odaKép
Timika!Kedden ne engedd el a párodat míg ki nem derül hogy lesz-e.

Romy!
Remélem azóta minden rendben megy körülöttetekKép Sikerült a kocsit megcsináltatni?

Zozo!
Hogy megy a káposztakúra? Még mindig fincsi?KépKép

szszkinga

Sziasztok!
Még csak 8 hetes terhes vagyok, de szeretném minél előbb eldönteni, hogy klinika vagy kórház párti legyek és a szerint választani dokit. Mindkettőről hallottam jót is, rosszat is. Létezik olyan szervezett "túra" kismamiknak, ahol körbevezetnek és az ember lánya megnézheti, hogy hol vajúdna "kedélyesebben"?
A kórházban is van rooming-in? Mennyire felszerelt a klinika, hány apás szülőszoba van? Régről vannak csótányos infoim, az ugye már nem igaz.
Ha nem sikerul magándokit valasztanom a 11. hétig, akkor a Czank doktor fogja csinálni a nuha szűrést, gondolom jó szakember. Volt nála valaki nuhán?
era101

Kinga Kép Sajnálom, hogy hiába mentél ma tornázni Kép Próbáltad a tejet a gyomorégésedre?

Voltam ma UH-n és egy soron kívüli CTG is becsúszott. Minden rendben van szerencsére azon kívül, hogy épp karban tartották a számítógépes rendszert, ezért nem kaptam nyomtatott leletet és most nincs becsült súlyunk Kép Viszont a változatosság kedvéért Kristóf ma ismét megmutatta a kis kukiját KépKépKép

KépKép

KépKép
timika

Era Kép Először is gratula a babóhoz! A Vasasban szerveznek 8 alkalmas szülésfelkészítő tanfolyamot, és ennek keretében meglátogatják a kórházat és a klinikát is. A kórházban úgy tudom, csak nappal van rooming-in, 24 órás nincs.

KépKép

KépKép
timika

Szia Rikax!

Nekem az 1. szülésem a Klinikán volt, akkor elég elrémültem az ottani álapotoktól.. Huulot a szülőszobában a vakolat...
A szülés akkor a Kalmár dr.-nál volt. Semmi bajom nem volt a szüléssel. Csak valahogy egy nagy futószalagoz hasonlított az egész Klinika. Nagyon szeméyltelenek voltak a CTG-k és az UH-k során is. Sajnos ezt nem a saját dokim csinálta.
A szüléskor minden rendben volt, csak mivel azt mondták 1. gyerek meg kellett csinálni a gátmtetszést, nekem ott leszívták egyből az újszülöttet. Ezt ha jól tudom egyébként a minde esetben meg kell csinálni különben a baba az első lélegzetvételkor / amikor még tele vannak magzatvízzel a légútai/ megfulladhat, magzatvíz kerülhet a tüdejébe is!
A Klinikán egyből elvágták a köldökzsinórt is.
Ezekre adolgokra nem kérdeztem még rá Zolinál, de látom, hogy mindenben nagyon rugalmas. Azt mondta, hogy amit a szakma szabályai megengednek azt mind megtesz a babáért és értem...
mmonika

Szia Era101!

Én a Czank doktornál szültem. Ahogy Mmonika is írta az 1. UH-tól kezdve mindn hónapban megvizsgált UH-n! Nagyon profi benne, az biztos, már a 12-hetes genetikai UH-on megmondat a nemét Ákosnak és tényleg Ákos lett!
Nem is tudom elképzelni hogy fordulhatnak elő /pl. Orosháza/ végtaghiányos gyerekek....????
Én saját szememmel láttam Ákos kezeit , lábait, volt olyan, hogy az összes ujját is!!! Az ékességét is!!! CD is van róla! :-))))

Ha gondolod küldök neked képeket is!!!

A képek tényleg magukért beszélnek...

Rikax-nak!

Nálam szerintem bababarát volt a szülés, nem volt gátmetszés, a köldökzsinórt is alig akarta Apuka átvágni!/csak néhány perces gondolkodási időt követően/
Leszívás az volt, rögtön a megszületést követően.
Addig fels se sírt Áki még ki nem tisztították az orrát.
ritam

Hallé!

Üdv az újaknakKép

Romy: Ha mindkettő egyszerre ordít berakom őket a gyerekszobába én meg átmegyek a másikba és magamra csukom az ajtótKép
Csak vicc voltKép Veszek be nyugtatótKép, de szerencsére ilyen ritkán fordul elő köszönve Violának aki egy roppant nyugis,egyáltalán nem ordítós baba!Kép

Era: Nekem a Czank dokiról nincsen jó véleményem, de mindenkinek más szempontjai vannak, amikkel orvost választ, ezért ez ne legyen mérvedó számodra! Ha Neked eddig megfelelt és úgy érzed bízol benne, akkor maradj nála! Ilyen egyszerűKép! Amúgy nekem rohadtul mindegy volt milyen színű a fal meg a csempe, ki van és ki nincs bent a szülésemen, 16. óra vajudás után, már csak azt vártam bújjon már ki a Bogaram, nem azon agyaltam, hogy valaki lőjje le a napot odakint mert nagyon süt..... Sajna nem mindenkinek jön úgy össze a szülés, mint ahogy eltervezi és nem feltétlenül olyan, mint ahogy a kismama magazinban meg vagyon írva...Kép Ez csak az én tapasztalatomKép És az is, hogy a dokik elsősorban a baba és a Te érdekeidet fogják szem előtt tartani (jó esetben),. ezért ha ő azt mondja gátmetszés, akkor gátmetszés és kész!!

Na mennem kell!
Jóccaka
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Na visszaengedtek a géphezKép

Bea: Mi a 9:45-ös ringatóra jelentkeztünk be!

Kinga: Hideg tej és száraz keksz + Rennie vált be nekem is gyomorégésre.

Rikax: Sztem vannak dolgok amit minden esetben megcsinálnak, pl az orrleszívás. Biztos ami tuti alapon, mert ha elmulasztják nagyobb baj lehet belőle (pl tüdőgyuszi) Nahh szóval cső ide kegyetlenség oda, sztem inkább szívják le, mint utána beteg legyen! Ez csak az én véleményem! Nem kötelező egyetérteniKép
A gátmetszés elsősorban tőled (szöveteidtől), a baba méreteitől, érkezési sebességétől...stb függ. Emlékszem nekem azt mondta a szülésznőm amikor vajudtam a Bogival, hogy annyira feszes és kemény a gátam (szövetileg), hogy tuti kell gátmetszés. Hát kellett de még milyen + repedt is. Viszont ha nem csináltak volna, nem fér ki a baba feje....így is majd 2 órát tartott csak a kitolási szak, örültem hogy végre vége! Egyébként 17 külső öltéssel varrta össze a dokim....!
Úgyhogy én mindig azt mondom, hogy szülök simán 5x gátmetszéssel, mitsem egyszer csaszival, bár nincs összehasonlítási alapom szerencsére!
Női orvosra nem gondoltál?? Azok talán kicsit másképp állnak hozzá, magához a babához (jó esetben), csak nőből vannak összerakvaKépKép Ha már ennyire babacentrikus orvost keresel!

Exi: Örülök hogy pöcse lesz a menyasszonynakKépKép Feri mit szólt???Kép

Timi: Kitartás, már csak 4 hét is karjaidban a tuttttti kukisKépKép Amúgy hogy viseled a terhességet? Mekkora most a BPD-je Kristófnak?

Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Szilde,

Nagyon boldog szülinapot Hannának KépKépKép
pankata

Köszi a sok választ! Sajnos úgy látom, hogy Timikával kell egyet értenem és Pesten kell szülnöm. De mivel látom, hogy Szegeden az orvosok nem nagyon szeretik az alternatív lehetőségekről tájékoztatni a mamikat, pocakoskodóknak írnék egy kis kedvcsinálót a gyengéd szüléshez. Egy Pesti barátnőm szült így.
Csend volt és félhomály a szülés alatt, így nem rettent meg a babucija a teljesen más világtól. Nem vágták el egyből a köldökzsinórt, mert amíg az lüktet, addig még működik is. Ezzel volt ideje a kis tüdőnek megszokni a levegőt. Nem szívták le a nyákot, mert nem indokolt minden esetben és neki szerencséje volt, nem kellett. Szippantott egyet, meglepődött, abbahagyta, aztán újra próbálta és a végén, mikor már hozzászokott, akkor vágták el a zsinórt. Eredmény: nem sírt, csak nézelődött. Ja, és nem egyenesítették ki a gerincét, hanem hagyták kb. embriópózban a mamija hasán pihengetni.
A gátvédelme is sikerült. Ez úgy működik, hogy szülés közben folyamatosan tágították, ami elmondása szerint nem egy túl kellemes dolog, de megérte, mert nem repedt, nem kellett vágni. Persze, ez csak azoknál működik, akiknek van rá idő és nem gyorsvonati sebességgel akar megszületni a babája.
Hát ezért szeretnék én "gyengéd szüléssel" szülni. Csodálatos lehet egy csak érdeklődő kis jövevénnyel szembenézni, nem pedig egy vörös fejű, fájdalomtól és félelemtől üvöltő tehetetlen kis szegénykével.
Ha valakit érdekel a téma, írjon nyugodtan.
Aki pedig tud olyan orvosról, aki Szegeden is csinál ilyen csodát, ne titkolózzon! Kép

rikax1977

Sziasztok!
Rikax!
nagyon szép volt ez a szülés, ilyet nem fogsz itt találni, irány Pest!!!!!Kép

nekem is mindegy volt h. miylen a szülőszoba, tőlem a plafon is rám eshetett volna, igaz a szülés előtt az hittem h. majd ez fontos lesz, de nem.
Én a kétágyasban szültem, tudjátok ahová mindenhonnan belátnak és a folyosó melletti ágyon,
varrás közben már nagy volt a forgalom és aki arra járt be is nézettKép, de azt sem érdekelt.
viszont csak pillanatokra emlékszem pl. nem emlékszem h. Vivi sírt-e azonnal, akárhogy erőltetem magam.

Kinga!
még fini, bár az erdélyi rossz volt, útálom a savanyúkáposztát.
Vendég

Hali lányok!
Teljesen kipihent vagyok Kép, Linda kisasszony csak 2x kelt éjjel, egyszer éjfélkor, utána meg 4 körül.Kép Nagyon jó baba, a hangját csak akkor hallatja, ha korog a gyomra.KépÉs úgy eszik, hogy azt hiszi szegényem, hogy valaki elveszi tőle, pedig mondtam már neki, hogy csak az övé a tejecske.Kép Meg is látszik az evőkéje a súlyán, már 3.530 gr.
Lottika csak megkóstolta az ujjamról a tejet, de nem kellett neki.Kép

Gyengéd szülés: Erre sem a szegedi műintézmények, sem az orvosok, szülésznők nem alkalmasak. Pesten van ilyen azt hiszem.
De ugyebár uazon nő 2 terhessége, szülése sem ua., jó példa erre Lotti és Linda. A terhességeim hasonlók voltak, de amíg Lotti Intercity sebességgel term. úton jött a világra, Lindát a sürgősségi császár mentette meg.
Ezek után azt mondom, tervezni, álmodozni lehet, csak gondolni kell váratlan dolgokra is, "ember tervez, Isten végez" alapon.

Az orvosokról továbbra sem nyilvánítanék nyíltan véleményt. Kinek a pap, kinek a papné.Kép A lényeg a bizalom!

Era! Mind2x a klinikán szültem. A kórházról nem sok mindent tudok.

Melinda (Linda ma 2 hetes)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Most jelentkeztem be a ringatóra a korábbi időpontra. Még van hely, úgyhogy jelentkezzetek akit érdekel!

Rikax,
Én a klinikán szültem, és sajnos nem term. úton, úgyhogy nem tudom mennyire lett volna bababarát a szülés....azt viszont a szülésznőm még a szülés előtt elmondta, hogy a köldökzsinórt nem vágják el, amíg lüktet, és hogy mindent megtesznek azért, hogy a babának és az anyukának is minden a legjobb legyen. Azzal egyetértek, hogy a szülés alatt egyáltalán nem érdekelt, hogy kint csicseregnek-e a madarak, vagy hogy mennyire van félhomály.....bár tény, hogy nekem is voltak azelőtt ilyen elképzeléseim a szülésről. Ha Pesten tudsz ilyen szülési lehetőségről, akkor mindeképpen azt válaszd szerintem.

Melinda,
Nagyon ügyes a kiscsaj, hogy így eszik. A Lili is ilyen volt (és még most is elég "kajafüggő":-))), csak cici kellett és akkor minden rendben volt:-)))
erika29

Rikax,

Nekem mindkét manócskám világrajövetele úgy marad meg, mint egy gyengéd szülés. Az elsőt, Ádikát Nyiregyházán szültem, 2 óra vajúdás után, gátmetszéssel (amit előre megbeszéltünk a dokimmal, mivel szép méretes babóca volt, majd 4 kilós és már nem tudom, de nagy BPD-vel) és nem tágítottak, tágultam természetes módon. Amikor világra jött az első levegővételnél felsírt, azonnal a pocimra tették embriópózban és elhallgatott, a világ leggyönyörűbb csöndje volt... Apa vágta el a köldökzsinórt, nem tudom pulzált-e, de azt tudom, hogy amikor visszahozták, félhomályban nézegetett a lelkem és 1 órát így töltöttünk el hármasban.
Dávidunk 15 perc alatt született meg, nem volt félhomály, sőt, sokan kiabáltak is, mert majdnem mindenki lemaradt a szülésről... Õ mégsem sírt fel, csak nézett nagy szemekkel és érdeklődve. A pocimra tették, és most is Apa vágta el a köldökzsinórt. nem félt, nem fájt neki semmi, nem is hallottam a hangját, csak azt tudom, hogy az őrzőben 1 órásan az első "szopi" után mosolygott...Õ a Klinikán született.
nem volt gátmetszés, sem gátvédelem, mert nem volt rá idő, csak arra, hogy megfogják a Kis Tündéremet. És nem volt egyetlen varratom sem...

Egy biztos: én nyugodt voltam, ott volt velem Életem nagy szerelme és egy orvos, akiben nagyon megbíztam... Nekem ettől lett olyan élmény a szülés, hogy azt semmilyen körülmény (sem jó, sem rossz, sőt azt sem tudom, milyenek voltak a körülmények...) nem befolyásolhatta.
pankata

Sziasztok!

Enikő, na szerinted mit szólt? Kép Dagad a melle a büszkeségtől, hogy elsőre összehozott egy fiút. Kép

Rikax, azt azért vedd számításba, hogy ha Pesten szeretnél szülni, akkor előtt már nem árt, ha odacuccol az ember, és mégis csak egy "idegen" környezet lesz számodra.
Igaz, mindenki magából indul ki, én pl. marhára utálom a kórházi légkört, még azt sem tudom, hogy a szülés után mi lesz velem, remélem, sokan jönnek majd hozzám, hogy tartsák bennem a lelket a négy fal között.
Én spec. azt tervezem, ha minden jól megy, és nem kell befeküdnöm, akkor csak a legvégén gurulunk be a kórházba, addig marad az itthoni környezet, aminél nyugodtabbat szerintem senki nem kívánhat.
És nincs két egyforma szülés, ahogy már sokan írták, és sajnos mindig közbe jöhet valami - de ne jöjjön!!!

Ági és
KépKép
exdeus

Pankata Kép Szerintem is nagyon szépek voltak a szüléseid Kép Mikor is mentek kolpingolni? Kiváncsi vagyok, hogy fog majd tetszeni neked.

Enikő Kép Én is nagyon várom már a kis kukist Kép Olyan furcsa belegondolni, hogy már tényleg csak pár hét Kép És szerencsére a terhességet is jól viselem, abszolút nincs meg bennem az az érzés, hogy bár megszületne már, mert sem ülni, sem feküdni, sem állni nem jó. Ja, kérdezted a BPD-t, 88,7 mm volt és tegnap töltöttem a 35. hetet.

Melinda Kép Szerintem nem az orvosok és szülésznők képességeivel van a baj, hanem inkább a szemlélettel. Erről pedig leginkább a szülészeti intézmény vezetője tehet. Szóval amíg még mindig az a szempont, hogy pl. azért szüljünk fekve, mert a dokinak/szülésznőnek így kényelmes, addig nincs miről beszélni sajnos Kép

Rikax Kép Megértelek, mert én is rengeteget gondolkoztam azon, hogy Bp-n szüljek-e. Engem az tartott vissza, hogy 1) a szülés előtt kb. 3 héttel fel kellett volna cuccolnom és bár a szüleimnél laktam volna, nem akartam a párom nélkül lenni az utolsó időkben (pláne, hogy anyuékkal hamar egymás idegeire tudunk menni) 2) Vagy minden egyes vizsgálat miatt felutazom Bp-re (ami azért nem egy leányálom), vagy itt végzi vki a terhesgondozást és csak szülni megyek fel, viszont akkor az ottani doki lesz szinte teljesen idegen 3) Mi van, ha vmi komplikáció adódik a terhesség alatt és be kell feküdni a kórházba?
Szóval bármennyire is szerettem volna gyengéd szülést (és nagyon rossz érzés, hogy feltehetőleg nem olyan lesz Kép), végül csak Szeged mellett döntöttem. Szerinem te is gondold át.

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!

Szerdán volt Dénes 4 hetes, voltunk tanácsadáson. Kerek 1 kilót hízott Kép, 3040 gr volt mikor eljöttünk a klinikáról, most 4040 gr. A dokinéni megdicsérte a gyarapodást és mondta, hogy nagyon erős legényke, szépen emelgeti és tartja a fejét. Üröm az örömben: szegénykémet kicsit sárgán hoztuk haza, és nem akar múlni. Tegnap voltunk vérvételen (nagyon bömbölt a drága és utána nagyon sértődött fejet vágott...), ma derül ki, hogy kórházba kell-e vinni, nagyon remélem, hogy maradhatunk itthon! Kép
Mindenkinek jó babázást!

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Lányok! Még vmit szerettem volna kérdezni: ti mit tudtok a mostanában "szokásos tarifákról"? Doki és szülésznő egyaránt érdekelne. Előre is köszike! Kép

KépKép

KépKép
timika

Zsuzsi,
Tényleg szép a gyarapodás Kép
Szorítok, hogy maradhassatok otthon. Majd írd meg, ha kiderült, oké?

Timika,

Március végén megyünk kolpingolni és én is nagyon kiváncsi vagyok Kép

Én szívesen megírom neked, én mennyit adtam, illetve miket hallottam, de csak priviben Kép

Erika29,
Akkor talizni fogunk a Ringatón Kép Mi is bejelentkeztünk Kép
pankata

Sziasztok!

Melinda: Örülök, hogy jól vagytok Kép

Klzsuzsi: Gratula a hízáshoz Kép Remélem nem kell kórházba menni! Brrr...még a gondolata is borzasztó.

Pankata: Jól felcsigáztál mindenkit a tavaszolásotokkal Kép Nem úszod meg jóóóó hosszú beszámoló nélkül Kép

Létszámellenőrzés: Kép

Ringató 3/4 9-től:
Timika, Enikő, Erika29, Pankata, Hajni, mi

Még valaki?
Esetleg találkozhatnánk előtte kicsivel majd, hogy megismerjük egymást, akik még nem találkoztak.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea,

Na a hosszú beszámolóval nem lesz gondKép
Jó ötlet, hogy talizzunk előtte, de sztem a háromnegyed 9 korai lesz Kép Fél 10-kor esetleg????

Zituska,
Te vetetted fel a babanetes tali ötletét, ha jól emlékszem... Kép Ti tudtok jönni, esetleg???

És megkérdeztem, akár Ádi is jöhetne, bár a plakáton meg azt láttam, hogy 3 éves korig... na nemtom, majd a a Nagyfiú dönt Kép
pankata

Kata,

a tarifákkal kapcsolatban küldd el nekem is priviben, hogy nálad mi volt, ill. hogy miket hallottál..1-2 napja nekem is ez volt a kérésem, mint Timikee-é, de sajna senki sem válaszoltKép

vesm

Jégvirág Kép Én megyek, de az első időpont 3/4 10-től lesz, nem? Vagy arra gondoltál, hogy előtte 3/4 9-kor talizzunk? Részemről oké Kép

Pankata Kép Mindjárt írok mailt a profilodban található címre Kép

KépKép

KépKép
timika

Pankata: OÓóóóóóóóóóóóóóóóóóó, eluralkodtak felettem a szőke hajtincseim.....Kép

Eredetileg ezt akartam írni:
Ringató 3/4 10-től:
Timika, Enikő, Erika29, Pankata, Hajni, mi

Csak összezavarodtam, mert magamnak meg úgy írtam föl, hogy 9:45 Kép és amikor odapillantottam láttam, hogy 9...és tudtam hogy háromnegyed...és így lett 3/4 9 Kép jóvanna Kép

Tali fél 10-től nekünk jó.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Timika: Fentebb magyarázom a bizonyítványom Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Helló!

Nem kell kórházba mennünk Kép, de Dénes vérszegény (vsz amiatt is, hogy én vérszegény vagyok a műtét óta, nem tudok neki túl sok vasat adni), ezért vasat, folsavat és C vitamint kell naponta beadnom neki. A doki előre szólt, hogy fájni fog tőle a hasa Kép, de a másik lehetőség az anyatej megvonása lett volna, ami a doki szerint többet ártana, mint amennyit segítene, így marad a pocakfájás. 2-3 hét múlva újabb vérvétel, remélem addig mutat valami javulást Dinike!

Jó babanetes talit! Kép (kicsit irigykedem...Kép)

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Vesm: e-mail címed?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Zsuzsi, jobbulást Dénesnek. Szerintem is jobban hangzik a +vas, folsav, C-vitamin, mint az anyatejmegvonás.
Holnapra jó ringatózást mindenkinek. Nekünk a holnapi napunk már tíztől foglalt, mivel öcsémnek lesz a szalagavatója, és előtte "szépülni" kéne egy kicsit. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: