A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

De jó!!
Tünde Gratula!!!Sok boldogságot a picihez!Kép
becsi
Iklad

Tündééknek gratulálok Kép Részleteket lehet tudni? Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Húú, Tünde, nagyon gratulálok! Várom a részleteket én is, ha majd lesz! Kép

DEJÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ! Úgy örülök!
Vendég

Sok boldogságot és nagyon jó egészséget kívánok én is Tündééknek Bettinához! Kép Kép Kép
Kép

nadine81

Szandra,
húúú, jó nagy a pocid, jó hegyesnek tűnik! Kép
Máté is aranyos, hány éves? Valami "buliban" készült a kép? Kép
És ha tudnád mennyi, de mennyi olyan kép van rólam is, amikor magamra kattogattam a fényképezőt! Kép Kép Kép Tele van velem egy mappa a gépen! Kép Kép

Alina,
nem is ijedtem meg! Tudom én, hogy nincs rólam olyan kép.. Kép Kép Kép Vagy olyan is van? Lehet... Kép

Babetta,
nekem van két olyan nacim, ami nem kismamanadrág, hanem sima nadrág, amit olyan időszakra alakíttattam át, amikor még nem olyan nagy a pocim, hogy direkt kismamanadrágot kelljen hordani, viszont már nem olyan lapos (vicces, sosem volt az ! Kép), hogy kényelmes legyen simán. Ezeknek a zipzárja mellé be van varrva egy kis anyag, és hátulra a derék részbe is bevarrtak egy gumit. Ezek kivehetők és később újra hordhatók lesznek. Szóval én ezeket (persze csak egyiket Kép) fogom hazajövetelkor felvenni, mert kb lesz akkora hasam.

nadine81

SziasztokKép

De jó erre hazajönniKép

Tünde, Bettina, mindkettőtöknek óriási gratula, hősök vagytokKép Jó szopcsizást, sok tejcitKép

MI voltunk Uh-n, még mindig kisebb Katica mint kéne.
Csak most más arányban. 31 hetesen a feje egy héttel, a mellkasa 3 héttel volt kisebb, a combcsontja szerint oké volt. Most meg fejre 1 hét, mellkasra 3 hét, combcsontra meg 2 hét a lemaradás. doki mondta hogy ne aggódjak, az elejétől fogva kisebb volt, de én igenis aggódomKép Nagyon remélem hogy egyszerűen csak kicsi baba és nincs semmi baja.

Pontos adatok:
BPD: 84,1 mm
OFD: 106 mm
Fl: 64,5 mm
Thorax 88 mm

Flowmetria jó (áramlás)
Szívműködés szabályos

(emlékezetből írtam, mert nem kaptam papírt, ne kérdezzétek miért.)

Jövő hét szerdán CTG, utána már hetente nézzük az UH-n és Ctg-én a babát. Doki szerint még minimum 3 hétig nem szülökKép Nem is akarokKép

Nyugtassatok meg hogy egyszerűen csak kicsi babám van lécci.....

Pusz
Zsu
35+3

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Tünde Kép
Gratulálok KépKépKép
Nagyon sok boldogságot, jó egészséget és sok-sok tejet a kis Bettinához Kép
Kép

Annácska 32+3

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sok-sok boldogságot TündiKép
Sok tejcsit!
Gratula!!!!!

KépKép
csema

Zsu,
csak pici a Katica, nyugodj meg! Kép Kicsi a bors, de erős! Kép Attól, hogy most kisebb, még teljesen biztos, hogy egészséges! Gondolj arra, hogy sok koraszülött baba kisebb, mint Kata most. És Kata még benned van, ott fejlődik tovább, amíg el nem jön az ő ideje! Kép

nadine81

Nadine, tudom hogy igazad van, hiszen a barátnőm kislánya 85-ös BPD-vel született, és most 11 kg egy évesen.

Csak anya vagyok, szóval értedKép

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

De jó! Még egy baba, aki már ismerkedhet a világgal. Jó egészséget, és sok-sok örömöt kívánunk Bettinának és szüleinek.

Kép
KépKép
zsugyu

Helló lányok

Előszőr is gratulálok Tündének a babához. Lehet tudni valami bővebbett a szülés körülményeiről?

Most jöttem CTG-ről, szerencsére ez jobban sikerűlt, mint múlthéten.
Cory
Láttam, hogy megint téma volt a szopizás, úgy látom te nagyon profi vagy, szóval tőled kérdezem: egy vagy két mellből szopiztassunk? A védőnő az egy mellre esküszik, a gyerekorvos meg azt mondja mind két cicire tegyük rá a babát alkalmanként. Szerinted?
Nicika: köszi a tábla kiegészítést. Másik kismamánkról nincs hír?

Kép

Kép
pgyöngyi

Nadin Kép
Szép a pocid szemből Kép Tényleg nagyobbnak tűnik így Kép

Katicuska Kép
Drukk, hogy a baba szót fogadjon és március elején érkezzen Kép
A újszülöttel tényleg nem lenne könnyű a költözés Kép

Alina Kép
Örülök, hogy minden rendben volt a ctg-hez és Márk baba produkálta magát Kép
Van úgy hogy a dokik egy kicsit rásegítenek a tágulásra, ez persze nem kellemes, de megvan az előnye is, legalább előbb tarthatod Márkot a kezedben Kép

Lyly Kép
Gratula a ctg-hez Kép Sajnálom, hogy fájt a kókuszlevétel Kép
A felkészítőn mondták, hogy kell hogy legyen ébrenléti és nyugalmi állapotot is regisztrálniuk a ctg alatt, hogy láthassák minden rendben van-e a babával Kép Annó a lányomat is folyton rázogatni kellett Kép

Foria Kép
Nagyon szép pocakod van Kép Kisfiad is nagyon édes Kép
Gondolom már ő is készül a kistesó érkezésére Kép

Babetta Kép
Nekem nem volt előzőleg kismamanacim, de szerintem egy állítható nadrág vagy gumis szoknya jó lesz Kép
Szerintem azért nem az a jellemző, hogy egy-két nap alatt teljesen vissza megy a pocak Kép

Zsu Kép
Ne aggódj Kép A baba jól érzi magát odabenn, akkor minden oké Kép
Legfeljebb majd idekinn behozza a lemaradást Kép

Angi Kép
Drukkolok neked, hogy mielőbb te is a kezedben tarthassad Lidikét Kép
Hajrá Lidike! Hajrá Lidike! Hajrá Lidike KépKépKép

Annácska 32+3

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Tünde Kép
Nagy-nagy gratula Bettinához! Sok boldogságot az egész családnak!

Angiról nem tudni semmit??

Szilvi és Katababa
szisz2

Babetta
Én ugyanabban a kismamanadrágban mentem haza amiben bementem szülni, nem esett le rólam. Kell egy kis idő a pocaknak amíg visszamegy.

Szilvi és Katababa
szisz2

Sziasztok!

Tünde!
Hatalmas gratula a babához! Jó szopizást és sok boldogságot! Kép Kép Kép

Nicika!
Az én képeimet (asszem 3) mivel ezer évesek, nyugodtan leselejtezheted, legalább marad tárhelyed.

Ma délután voltam a Sugárban, láttam ott az egyikőtöket, azt hiszem a Lyly-t, piros kabátban volt és hosszú barna haja van. Csak nem voltam elég fürge, hogy utolérjem, meg mozgólépcsőn nem szaladgálok lefelé már.

Én kismamanaciban megyek haza, már kb a 14. héttől azt hordtam, szerintem még nem fogyok ki belőle egy darabig. Kép

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Én Angival nem tartom a kapcsolatot, Tünde pedig csak ennyit írt! Nem igazán akarom most zavarni a kérdésekkel! Biztosan elfáradt!

Köszi lányok a képselejtezős ajánlatokat, de most már van helyem, szóval a mostani képek maradhatnak és még a frissek is beférnek! Kép

Zsuzsófi! Szerintem csak simán pici a baba! Az én kislányom méretei is kicsik, de a súlya megvan! Nekem 34 hetesen volt 85.3mm a BPD. És amíg a doki azt mondja hogy oké, addig tuti hogy oké! Kép

KépKép
nicika

Hazamenő ruháról jut eszembe, hogy az én kedves anyósom, eddig mind két alkalommal mikor bejött látogatni a legnagyobb problémája az volt, hogy " Úristen mekkora hasad maradt........"már alig várom, hogy most is jöjjön látogatni.
Mellesleg itt ül mögöttem....... /én miért nem tudok vicsorgó fejet?Kép/

Remélem Angi is túl van rajtaKép
becsi
Iklad

Becsi
Kettőspont és o betű a vicsorgó
Milyen lett a leleted?

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Kép

Megszületett az osztálytársam kislánya, 39 hétre 4390 gramm, és 54 cmKép Ez nem kicsi babaKép

Pont mikor bent voltam a klinikán, akkor akartam hívni hogy egyben van-e még, (kettő körül hívtam) erre most kapom az sms-t hogy 14:05-kor megszületett AmiraKép Így már értem miért volt kikapcsolva a mobiljaKép

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Babetta

Nem olyat adtak mint a kórházban, így nem tudok rajta elmenni, de csillag nincs sehol így reménykedem.....
becsi
Iklad

Zsu
Micsoda nagy baba nem semmi. KépMajd írd le légyszi a történetét, ha beszéltél vele. Mennyire volt nehéz. Mire számíthatok, ha netán ekkora lesz Levi.

Én elfogadnám Katica méreteitKépKép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!

Tünde, Bettina és az egész Tünde - család: Kép Nagyon sok boldogságot kívánok, jó egészséget, sok-sok fincsi tejcsit!

De jóóóó, úgy örülök!

Angiról még semmi... Nincs bekapcsolva, mert egy délelőtti üzimre sem jött olvasás-visszajelzésKép Drukkolunk továbbra is!

Esztikém! Mizújs? Még 2in1?? Hajrá Nektek is!

Mi most jöttünk a dokitól: jól vagyunk! Belső méhszáj is nyitva, kb. 1.5 ujjnyiKép Bármikor, bármi lehetKép Akár éjszaka, akár még két hét is, még túl is hordhatom...de már úgy örülök! Kép

BPD: 95,4 AC: 339 Becsült súly: 3400-3500gramm

Áramlás rendben! NST is jó lett!

Az egyetlen bibi, hogy elég sok víz van rajtam! Már tegnap is mondta a védőnő...
Nézte a doki a kezem, lábam, és bizony ő látta a fejemen isKép (Vízzel együtt +12 kg!Kép, de sebaj, mert akármikor is megláthatjuk a kisfiúnkat!Kép)

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

Tünde! Nagy-nagy gratula! KépKépKépKépKépKép

Szopi időkorlát: praktikusabb, ha nincs! Az LLL ajánlása az, hogy a baba min. 20 percet töltsön egy mellen, így biztos hozzájut a kalóriadús hátsó tejhez. Ezzel együtt vannak babók, akik a kezdetektől jóval hamarabb végeznek ennél.
A szopi kezdetekor elképzelhető, hogy érzékeny/fájdalmas az első pár slukk, de ha ez nem enyhül a szopi folyamán ott valami gond van, aminek mihamarabb meg kell találni az okát.
-A leggyakoribb, hogy a babának nem sikerült jól bekapni a mellet, és az nincs elég mélyen a szájában.
-Vagy rosszul tartja a nyelvét - a mell alatt kell lennie, és a hegyének túl kell nyúlni az ínyen.
-Vagy beszívta az alsó ajkát - merthogy mindkét ajaknak kifelé kell fordulnia - bár ha a felsőt szívja be, az ált. nem fájdalmas, csak a vákuumot nem tartja.
-Ezentúl fontos még, hogy a baba egész testével a mell fele forduljon, és olyan közel legyen, hogy az álla és az orra hegye is érintse a mellet.
KépKép A jó hír az, hogy ez csak az első időkben igényel extra figyelmet, később már megy magától. KépKép

Ha minden stimmel, és még mindig fájdalmas a szopi, elképzelhető, hogy valami fertőzés van a dolog mögött - ált. a baba szájpenésze tud átterjedni a mellre. Ilyenkor jöhet a jó öreg bórax-glicerin KépKép

És... ha már kisebesedett a mellbimbó, természetesen lehet korlátozni a komfortszopit - mikor a bab már nemigen nyel, csak mammog. Plusz sokat szellőztetni a mellet és hagyni rászáradni a babanyál+tej maradékot. Ha nem gombásodás áll a dolgok hátterében, pillanatok alatt szedi rendbe a cickót.

Borcsa
38+2

Borcsa
KépKépKép
borsts

Zsu Kép
Gratula az osztálytársadnak Kép Szép nagy baba Kép

Anita Kép
Örülök, hogy minden rendben volt a dokinál Kép
Haladás már a 1,5 ujjnyi Kép Nem semmi méretei vannak a fiadnak Kép
Sajnálom a sok vizet Kép Próbálj meg holnap krumplidiétát tartani, állítólag az csodákra képes Kép

Reggel voltam védőnéninél Kép Minden rendben, a vérnyomásom még mindig a padlót súrolja. Hallgattunk szívhangot is,most kivételesen nem mászkát el a Manócska, szerintem már nem volt rá helye Kép Majd egy hónap múlva megyek újra hozzá, aztán már ő jön hozzám családlátogatni Kép

Annácska 32+3

annácska

Anita
Nálad is bármikor jöhet Boti, és a méretei tökéletesek. Én már minden éjjel szüléssel álmodok hogy vajon kiszült meg. Neked is megy a drukk KépKépKép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Tünde!

Nagy-nagy gartula nektek!!!!!!! Kép
Sok-sok tejet és türelmet a picihez! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Rólunk: voltam ma NST-n meg dokinál. Farkas koma a vizsgálat elejét átszunyálta, aztán amikor felébredt, üldözhettem a szívhanghallgatóval Kép

Rákérdeztem, aki a Szt. Imrében bizonyul kókusz+nak, kap egy csini branült/kanült valamelyik vénájába, és abba 4 óránként az antibigyó szurit. Nincs póráz és infúziós állvány. KépKépKép

Mellesleg a kókuszgolyók általános sikert arattak Kép Úgyhogy a családi hozzáállás is +++ a kókuszhoz KépKépKépKép

Jövő hétre, ha egyben leszünk, lesz labor+uhu is ezen felül KépKép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Pgyöngyi: én úgy gondolom, hogy ahogy neked a legkényelmesebb. Nekem az egy mell jött be, van akinek a kettő. Ez majd élesben kiderül, tuti, mindenkinek bejövő módszer nincs.

cory
Budapest

Anita! Hajrá KépKépKépKép Ez nagyon izgisen hangzik! Kép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

<font color="aa00aa">BorcsaKép köszi ezt a szakszerű leírástKép
Farkas koma igazi kópéKép

Alig várom, hogy mindannyian tapasztalatcseréljük szopiügybenKépKépKép

Anita, Alina, Babetta, BorcsaKép Akkor csak ügyesen, tessék lustálkodni, szépeket álmodni, finomakat enni Kép</font>

indianyo

Anita!
Akkor megy a drukk nektek is! Kép Szép babád lesz, az biztos! Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Pgyönygi: én eleinte egy mellből szoptattam, Luca valamikor 1,5-2 évesen szokott rá a cicváltogatós szopira. Most ált. 4 cicből szopizunk egy alkalommal KépKépKép Õ még csereberélne párszor Kép csak nekem nem esik jól hosszabban szoptatni.

Megintcsak ligás ajánlás: hagyni szopizni az egyik ciciből, amíg magától el nem engedi (khm... itt bukott el a módszer nálunk Kép), büfi, és megkínálni a másik mellel. Ha kéri, kéri, ha nem nem. És legközelebb a másodiknak kínált mellel kezdeni a szopit.

4-6-n mellből szoptatás egyébként remek tejszaporító, ha épp arra van szükség. KépKép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

SziasztokKép

Először is nagyon sok boldogságot Tündééknek a kislányhoz, egészséget és sok sok tejcsit!!

Ma voltam ctgén, minden rendben volt, szépen ficánkolt a kismanónk, a flowmetria is tökéletes lett, csaszi hegg 4 mm szal azzal is minden rendben.
Köszönöm a drukkokat az uhá, megtörtént a csoda és sikerült belátni a lába közé: kisfiú lesz a pöttöm.
Nicika igy nem kell semmit javitani a táblábanKépKépKép Neve még nincs, az apa dolga a nagy demokráciában nálunk (mármint a kisfiú név kitalálása).

Bocsi de most ennyire futotta, de jövök ám mégKép

Ági
36

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Nálunk furán jött ki a szopi. Balut egy mellből szoptattam. Aztán 9 hósan az egyik mellemet teljesen elutasította, majd mikor Zsomával terhes lettem, visszatértünk a váltott mellből szopira. Zsoma születésekor meg felolsztottuk a melleket. A bal Balué volt, a jobb Zsomáé. Úgyhogy Zsoma mindig ugyanabból szopizott Kép

cory
Budapest

Ági,
gratula a legényhez! Kép Tökös kissrác! Kép

nadine81

Ági! Gratula a kisfiúhoz KépKépKép Nálunk is apa dolga a fiúnév KépKép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Ok majd írok részleteket, de valószínűleg császáros volt, mert amikor felhívtam mondta majd később visszahív, mert még nagyon kóma. De ahogy tudok vmit írok!

Amúgy az UH-ról elfelejtettem a leglényegesebbet!!! Fejvégű a csaj továbbra isKép szal csak én paráztam -szokás szerint-feleslegesenKép

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Borcsa Kép
Örülök, hogy minden rendben van Farkaskával, remélem azért sikerült megtalálni a szívhanghallgatóval Kép
A lányomat én is úgy szoptattam, hogy egyikből, majd a következő szopinál a másikból.
Viszont mit jelent a "4-6-n mellből szoptatás"?

Ági Kép
Gratulálok a jó ctg-hez, flometriához és a csasziheghez Kép Ezekszerint van esély a sima szülésre?
Örülök, hogy végre sikerült megtudni a pöttöm nemét Kép Fiúra számítottál vagy inkább kislányra?
Épp most néztem a táblát, hogy holnap te is belépsz a finiselők közé Kép Gratulálok hozzá Kép

Annácska 32+3

annácska

Borcsa, nálunk mindkettőt én választottamKép apa csak rábólintott a leginkább neki tetszőreKép

Amúgy nekem biztos rengeteg kérdésem lesz hozzád, mert én Bencét nem tudtam szoptatni, és KAticát nagyo nszeretném, jó sokáig....

Majd leírom hogy mi is volt a szopival...

Zsu
35+3

www.mamami.hu
zsuzsófi

NNNNNNa. Azért volt értelme,hogy leírtam az én ügyetlenkedésemet. Szerintem sokan tanultunk, és még fogunk is Borcsától. (én is, pedig két nagy gyerkőcöm van. Sehol ezt így leírva nem láttam! Miért is nem? Vagy csak rossz szakirodalmat halmoztam fell anno?)

Egyébként köszi a szopipárna-tapasztalatokat.

Zsuzsi

Kép
KépKép
zsugyu

Ági: üdv a klubban Kép

cory
Budapest

Zsuszi! A legtöbb dolgot az LLL oldalairól tanultam, meg a ligás baba-mama klubban.
Ezen túl érdemes olvasgatni az nlc szakértőjének a levelezését (Itt: http://www.noklapja.hu/index.php?id=192&page=1&orderby=0&func=kf&szakerto_id=326 621)

4-6-sok cici: addig váltogatni a melleket (jobb-bal-jobb-bal) amíg a baba elfogadja. Mivel a szopi alatt végig termelődik a tej mindkét mellben, amikor a baba visszakerül a kezdő cickóra, ott megint talál egy kis könnyen hozzáférhető tejecskét.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Gratulálok Tündének!

Ma voltam második CTG-n, jól sikerült, bár majdnem meg kellett ismételni, mert nagyon aludt a babó.

Scullyx
36+3

KépKép
KépKép
scullyx

Jaj, Zsu! Nyugi! KépKépKépKép Tudod az átlag úgy jön ki, hogy olyik baba kisebb, olyik nagyobb! Arról nem is beszélve, hogy az UH nem colstok!
Katababa tudja a dolgát, irányba állt és növöget szépen KépKépKépKép

Scullyx! Az a jó KépKép (Olyan furi, én is a második ctgn voltam ma Kép)

Borcsa
38+2

Borcsa
KépKépKép
borsts

Borcsa, mindenki ezt mondja hogy nyugiKép De képzeld el hogy a te babád kisebb, mit éreznél? Tök nyugodt lennél? Ugye nem? KépKépKépKépKépKép Na ez a bajomKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsuzsófi: én tudom, mit éreznék Kép Tök nyugodt lennék Kép A 3 babómból kettő kisebb volt Kép Balu 2 héttel, Hármaska 1-gyel. Ez van Kép

cory
Budapest

Borcsa
KépKépKép
borsts

Zsu!
Mivel az utsó UH október 19-én volt, nem volt alkalmam ezen riadozni Kép
De feltéve, hogy a rendesebbik uhus néni csinálja, ha ő azt mondja, hogy rendben, elhinném neki.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Mesi (trose) egy hete kórházban fekszik, egyelőre még nincs baba, üzen majd, ha túl van a dolgon.

indianyo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: