A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Én már nem szólok hely ügyben, mióta egyszer megkaptam egy pasitól, hogy nem ő csinálta a gyereket nekem, tűrjem csak a következményeket.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Jó reggelt!

Szia megkerült IldiKép Jók ezek a cuccosok! Adagolást is nyomatni, vagy azt tudják a patikában, hogy kell? Család hogy van?

Cory: ez rém durva storyKép Ekkora bunkókat!

Vikó: Nekem egy ilyenem van!
CAULPPHYLLUM D12 (C5)- méhszáj-előkészítő,36.héttől:
2 napig 3*5 golyó
2 napig 2*5 golyó
5 napig 1*5 golyó
2 napig szünet
5 napig 1*5 golyó
2 nap szünet
.
.
.
szülésig

Eszti! Én emlékeztem,hogy te is áprKép Angi meg május, szintén bikaKép
Peti nagyon jó lehetett tegnap, tetszettKép
Igen is hős vagy! Gratula a 38-hoz, lassan Bencus is összekaphatja magát az útraKép

Borcsa: kókuszgolyó???KépKép

Hajrá Angi, hajrá Tünde!

Anita (37+4)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Ildi: tehát a kérdésem, hogy adagolást is tudsz-e mellékelni? Ez vhogy nem jött le az előző hsz-bólKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Na, én mentem is! Ma védőnő, és OEP-ügyintézés vár rám!
Este jövök! Addig is: hajrá babák!!!Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok Mamik!

Gyorsan kérdeznék egyet, bár remélem nem nagy butaság: mi az a kókusz? biztos tudnom kellene, de sajnaKép

Nagyon irigylek mindenkit, aki már napok múlva a karjában tarthatja a babátját!
Én is én is akaromKép

De addig még egy csomó dolgot el kell intéznemKép

Csináltak valakinek cukorprofilt?
Nálam a terheléses cukor 7,5 lett és épp másnap kellett volna befeküdnöm a kórházba, ahogy kiderült a bárányhimlő. (ami mellesleg a házidoki kislányától van-volt) Mivel rajtam sokkal intenzívebben jött ki, ennek még most is meg vannak a pöttyei, borzalmasan nézek ki, és nem merek még visszamenni a dokihoz. Jövő keddig várok, akkor vár hivatalosan.
Viszont még dolgoznom kell februárban, gondoljátok, hogy azután van még értelme a cukorprofilnak?

Lehet, hogy felelőtlennek tartotok, de az én pocaklakómnak még mindig csak 3 darab ruhácskája van és egy gyerekágya a nagyinálKép
De hétvégén megpróbálok neki mindent beszerezni, mert bár titeket nem tudlak utólérni, mégiscsak telik az idő.

Vok,
nagyon tetszett leírva az Eszter és Hanna:-)
Így fogják hívni a nagylányomatKép

Megpróbálom megnézni a táblákat, aztán visszajövök!

Szép napot mindenkinek!

Edina és Eszter
30+3

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Jó reggelt!

Medike
Nyugi... mi is szinte az utolsó pillanatban vásároltunk be Tintinek...
Azért ne türelmetlenkedj... kellenek még a babusnak ezek a hetek...
Lettymama2

<font color="aa00aa">MedikeKép
Én a babaruha miatt nem aggódnék, az megvár, ellentétben a cukorvizsgálattal. Nagyon magas az a cukor és ez a saját egészségeden kívül a babáét is veszélyezteti! </font>

indianyo

Medike: én már lassan 35 hetes vagyok, de csak most hétvégén vágunk neki a vásárlásnak. Viszont a cukroddal sürgősen kéne valamit kezdeni. LEgalább a dokit hívd fel minél előbb!

cory
Budapest

Sziasztok Kismamik!

Tegnap nagyon rosszul voltam egész nap, nem tudom, lehet a front miatt? Ma már jól vagyok, de bosszant, hogy hiperérzékeny vagyok mostanság mindenre.

Hely átadás: Nekem elég látványos méretű már a pocim, de még egyszer sem adta át a helyet senki a buszon. Sőt, egyszer egy 50-es pasi felállított, hogy adjam már át a helyet egy néninek, aki akkor szállt fel. Mondanom sem kell, hogy a hapsi is ült... Erről ennyit.

Eszti!
Szerintem is hős vagy! Én már egy hónapja halasztom a fogorvost,nem tudom mivel tudnám rávenni magam.

Vok!
Gratulálok a kiscsajhoz! A Hanna szép név!Kép

Nicika, Cory!
Jók a táblák!Kép

Lányok, egy kérdés. Lehet, hogy már volt róla szó, csak nem figyeltem.
A gyógyszertári holmikat a babának csak születése után kell megvenni? Ki ír majd róla receptet? És mikor?
Előre is köszi.

Adri+Levike
30!!!Jupííí

Kép

Kép
adriana

Zsuzsófi
Ez a látogatási rend elég roszul hangzik.SzívásKép

Vok
Gratulálok Hannához, nagyon szép nevet választottatok!Kép

Nyf
Gratula a jó eredményekhez, a babának pedíg a beforduláshoz.Kép

Annácska
KösziKép
Persze, hegyes has:fiú, előbb jön:kislány, ezekben nincs sok igazság, vagy bejön vagy nem!Kép
Szerintem itt minden második kismama ellenpélda!Kép

Medike
Ne idegesísd magad, van még időd mindent beszerezni, hisz még 2 hónapod biztos van, ráérsz!Kép
Jobbulást!

Éjjel elég rosszúl aludtam, a fiamra nem voltak hatással a frontok, de a fejemre annál inkább, szinte görcsölt annyira fájt.Kép

CSajok! Hihetetlen jó fizikai állapotba kerültem az utóbbi 2 napban! Nem fáj semmim, fitt vagyok, kutyáimmal tegnap futkostam a hóban, az étvágyam visszajött, tök fincsit főztem tegnap, jól be is kajáltamKép! Hihetetlen hogy 1 hét és szülök! Túl jól vagyok!!

A. 39.hét!Kép
Vendég

Sziasztok!

Nekem 7,6 volt a terheleses cukor, azt mondtak tokeletes meg belefer.Azota sem volt vele gond, folyamatosan nezem....

Becsi
becsi
Iklad

Cory,Indianyó,
Én aggódom kicsit a cukor miatt, de az eredményt már megbeszéltem a dokimmal (jan.18-án) és akkor azt mondta, hogy nem annyira magas (7,2 a határ, ja és azt hozzá kell tennem, hogy nem közölte, hogy mi vár rám aznap és ittam reggel egy jó cukros kávét is, ezen kívül csak azért sikerült éhgyomorral menni, mert nem szoktam reggelizni)Viszont egy másik orvos azt írta a leletre javaslatként, és nem akar ellentmondani neki.
Még szilveszter előtt csinálták meg a vizsgálatot, már eltelt rengeteg idő és nem nagyon foglalkozik vele a védőnő sem.
Meg igazából a bárányhimlőt sem vette túl komolyan senki, csak annyira, hogy ne menjek emberek közé. A doki azt mondta, akkor jelentkezzek, ha elmúlik. Azt sem tudom, hogy mikor múlik el, mert ha így halad az elmúlás, Akkor még legalább két-három hétig nem engednek be a kórházbaKép

A vásárlás miatt nem vagyok túlzottan megijedve, csak tudom, hogy nemlesz rá időm, mert a maradék hétvégékből kb. 4-5 foglalt, hétközben meg dolgozom, szóval inkább az idő hiánya aggaszt picitKép
És az, hogy már háromszor szültem álmomban március 27-énKép

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Adri
A gyógyszertári cuccokat, a gyerekorvos írja fel receptre, amit neked szülés előtt a kezedbenyom, viszont csak akkor tudjátok (Apa) kiváltani ha Levike megszületett, mert ki kell tölteni a nevére.
A gyerekorvost segít kiválasztani a védőnőd, ő be is mutat majd neki!
Gratula a 30-hoz!

A.
Vendég

Adri
Azt elfelejtettem írni, hogy valahol ez úgy működik, hogy mikor a kórházból hazajöttök, még aznap kimegy a gyerekorvos (kötelező) és akkor adja oda a recepteket!
Vendég

ezt talaltam

A cukorbetegséggel szövődött terhesség mind az anyának, mind a születendő gyermeknek bizonyos fokú rizikótényezőt jelent a várandósság alatt és a későbbiekben is. Ezért van nagy jelentősége a terhesség 24-28. hetében megejtett szűrésnek. A szűrést egységesen, az ide vonatkozó szakmai irányelvek alapján standardizált módon, 75 g szájon át bejuttatott szőlőcukor (glukóz) alkalmazásával végzik el, 2 óra elteltével pedig megmérik a vércukor értéket, valamint előzőleg az éhgyomri értéket is. Abban az esetben, ha az éhgyomri vércukorérték nagyobb vagy egyenlő mint 7,0 mmol/l (vénás vérből vizsgálva), vagy a terhelés utáni 2 órás érték nagyobb vagy egyenlő mint 11,1 mmol/l, akkor megállapítható a terhességi diabétesz. Ha az éhgyomri vércukor érték 7 mmol/l alatt van és a terhelés után 7,8 mmol/l és 11,1 mmol/l közé esik, abban az esetben csökkent glukóztoleranciáról van szó, ami a szénhidrát-anyagcsere enyhébb fokú elváltozását jelenti
becsi
Iklad

Alina, köszike!Kép

Kép

Kép
adriana

Sziasztok kismamik!
Gyorsan olvastalak csak végig benneteket, ma én is inkább fekszem, no meg itthon van majd mindenki, s olyankor gépközelbe jutni nem lehet.
Nem láttam, semmit ami arra utalna, hogy új bébi született volna:
EsztiKép
Szerintem is hős vagy! Magam részéről inkább a 6 szülés mint a fogorvos!!!!
VokKép
A Hanna tényleg nagyon kedves név!
Ma megjött a hordozó, s a fűlhőmérő a babakocsin kívűl tényleg meg van már minden, az meg már nem fér bele most!
MedikeKép
Mi is csak a 30. héttől kezdtünk bármit is venni, márcsak félelemből se előbb, a fene jó méhszájam miatt
Itt vannak a képek a hordozóról, bár én szerettem volna kislányosabbat, de se a pirosból, se a bordó kockásból nem volt.
Kép

Kép

Kép

KépKép
csema

Szió Mindenkinek!

Borcsa,
ez tényleg durva.. Kép Az ilyenek nem gondolnak arra, hogy nekünk akkor kell az a pénz, amikor járna, és nem hónapokkal később.. Barmok.
De akkor látom mostanra már lenyugodtál. Kép

Vok,
gratulálok a kislányodhoz! Kép Hanna nagyon szép név! Eddig miért nem tudtátok a nemét? Medencevégű volt?

Adri,
gratula a 30. héthez! Kép Holnap én is követlek! Kép

Nadine és Dorka 29+6 Kép
Kép

nadine81

Mitől van az, hogy valakinek befelé forduló a mellbimbója? És ez mikor alakul így? Még szülés előtt? Vagy utána?

nadine81

Csema
Szerintem teljesen jó a hordozó, én is ilyet szeretnék venni. Jól fog kinézni benne a rózsaszín rucis kiscsaj!Kép

A.
Vendég

Csema!

Jól néz ki a hordozó! Gratulálok!

Nem tudja vki véletlenül, hogy a kókuszmatracot lehet-e itthon szabni? Mondjuk dekopír fűrésszel?

Rita
34+3

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Nadine: ha valakinek ilyen, akkor alapból ilyen.

cory
Budapest

<font color="0000ff">Sziasztok!

Lányok, ha valaki nem segít nekem, én soha nem fogok tudni pocakképet feltenni! Hogyan kell lekicsinyíteni egy képet? Légyszí,légyszí,segítsen valaki, mert sajna nem vagyok egy nagy informatikus! Kép

Cory, nagyon durva, amit az a hapsi mondott Neked! Kép Kár, hogy ilyenkor nincs ott az ember párja...
Amikor anyukám velem volt terhes, és már igen nagy hasa volt, egy férfi megfogdosta az utcán,és úgymond felkínálkozott. Szegény anyu teljesen kiborult, mire az az állat a fejéhez vágta, hogy mit pattog, meg ne idegeskedjen, terhes már úgysem lehetne. És mindezt a nyílt utcán, ahol senki nem védte volna meg anyut, csak arrébb mentek.Kép Iszonyat, hogy milyen emberek vannak.

Vikó, igazad van abban, hogy újabban már szólsz, lehet, én is kipróbálom. Kép

Eszti, nekem hétfőn vették le a kenetet a "kókusz" miatt, és a dokim azt mondta(Istvános vagyok),hogy ha pozitív, akkor amint megkezdődik a vajúdás adnak a kismama fenekébe egy antibiotikum injekciót, és ezzel megoldódott a dolog. Azt mondta, ezen felesleges aggódni, mert ilyen könnyen orvosolható! Kép Azért az eredményemre én is kíváncsi vagyok! Kép

Eszter, gratulálok a kislányodhoz! A Hanna nagyon szép név!Kép

IldiKép, nekem is Medela mini electric van még Máténál vettük, és nekem nagyon bevállt! Igaz, egyszer kifőzésnél valahogy elégettem benne a membránt, most vettünk bele újat, minden alkatrésze utánkapható. Én kézzel nem is tudtam fejni...

AdriKép
Én már megkaptam az összes receptet a Babának, azt mondták, hogy amíg nincs TAJ kártyája addig az én számomra váltsuk ki, úgy, hogy az első szám az én elsőm helyett 8-as, a többi pedig változatlanul az én számom. Nekem a doktornénink adta oda, de a védőnő is kihozta volna.

VikóKép, ha jól emlékszem, azt olvastam, hogy Neked lehet, hogy császár lesz. Megkérdezhetem, hogy miért?

Most sajna mennem kell főzni, remélem este még be tudok nézni Hozzátok!
A kép kicsinyítésben segítsetek légyszí! Köszi!

Szép napot Mindenkinek!Kép

Szandra és Pocaklakó Marci 36+2</font>

Kép

KépKép
KépKép
foria

Nálunk szakad a hó, olyan szép!!Kép

Cory
Mai is nagy élmény lesz oviba menni a fiacskádért!Kép
Vendég

Cory,
köszönöm! Kép

nadine81

<font color="aa00aa">SzandraKéplekicsinyíteni képszerkesztő programmal tudsz - ilyen sokféle van, nekem pl. az ACD see működik a gépemen, de lehet az Adobe Photoshoppal is, ill a Windowsnak van képnézegetője, de számos egyéb prorgram is van. A lényege, hogy keresned kell egy RESIZE funkciót (az ACD SEE-ben ez a Tools/eszközök menüven van) és ott meg kell adnod egy 600*600 pixelnél kisebb képméretet, hogy a BAbanet elfogadja neked. Ez egy nagyon egyszerű dolog, csak a megfelelő programot találd meg hozzá Kép

Próbálkozz, ha nem sikerülne, én szívesen átméretezem neked őket és fel is rakom ide. Címem a profilomban.

Igen, azóta, hogy szólok, ha kell, sokkal jobban érzem magam, és azt tapasztaltam, hogy sokkal jobban utálkoznak az emberek, ha "elvárom tőlük" kismamamként a hely átadását, mintha megkérnék valakit. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy 2 hónapja én csak egyszer utaztam BKV-n, vistzont az orvosnál minden alkalommal ezt tapasztalom - apukák csomagokkal békésen csöücsülnek míg kismamák álldogálnak...

Császár oka: a méhlepény rajta fekszik a méhszájon, így nem tud másként a bab kijönni. </font>

indianyo

Szandra,
hát nem is tudom melyik a durvább sztori. Tiéd vagy Coryé. De mindegyik durva a maga nemében.. basszus.. Most nem is lehet olyat írni, hogy milyen emberek vannak, mert ezek nem is emberek!

nadine81

Indianyó,
mi még ugyan nem beszéltünk erről a dokimmal, de akkor is fennáll a császár lehetősége, ha "csak" közel van hozzá a lepény?
Illetve annyit mondott, hogy ahogy a terhesség halad előre, és a baba is és a lepény is nő, ez maradhat így is ahogy most van, de mehet lejjebb, illetve feljebb is. Ha így marad, ahogy most van, ő úgy gondolja nem lesz akadálya annak, hogy a baba kibújjon, mert most szabadnak látszik a méhszáj... Nagy gondok lehetnek, ha szülés közben derül ki, hogy mégsem lesz ez így jó? És mondjuk a baba nyomakodna kifelé, de ott a lepény, kicsit kijjebb taszigálja, leválik a méh falától, stb. Mert a lepény normál esetben csak szülés után válik le, ugye? Vagy? Közben? vagy hülyeségeket kérdezek? Kép Az is elképzelhető. 27-én megyek legközelebb UH-ra, amit azt mondta kimondottan emiatt csinál. Remélem ott mond még valamit erről...

nadine81

Sziasztok!

Még egyben vagyunk, de nagyon ramatyul érzem magam. Pulzusom 200, hasam alja nyom.
Na mindegy, majd lesz már valami!Kép

Vok: örülök, hogy végre kiderült a baba neme, gratulálok a kiscsajszihoz!!!KépKép

Magnézium: én a 37. héttől nem szedem, de volt egy rossz éjszakám kb. 3 hete, akkor bevettem egyet.

Befelé forduló bimbó: van egy kis készülék, ami kifordítja. Van akinek ilyen köztetek??

Udvariasság: amikor még Dorinával voltam terhes felszálltam a buszra. Persze nem volt hely így álltam. a buszvezető bemondta a mikrofonba, hogy addig nem indul el, amíg a kismama áll. Mindenki a másikra nézett, hogy álljon felKép,végül egy srác felállt, az ülése az egész busszal szemben volt, úgyhogy nézhettem az arcokat egész úton. Még én éreztem szarul magam.

Cory: mire szülsz már szép tavaszi idő lesz!!Kép
igazi 2006. tavaszi babaKép

Angi ma még nem jelentkezettKép

Tünde 39+6

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

SziasztokKép

Gyors életjel, vagyogatunk csak ahogy a lányok is irták a gépem szenved, hol jó hol nem, és amikor jó akkor meg sokszor a szarkaláb babanet nem engedett irni.

Borcsa neked akartam irni, hogy verd ki a balhét a munkáltatódnál, mert ha te a várható szülés elött 28 nappal már igénybe akarod venni a tgyást (szülisészabit) akkor ki kell adni azt az átok munkáltatói igazolást és te szépen beviheted a tevébe (jelentem már nem a teve oldalán kell bemenni hozzájuk hanem a Róbert oldalán a teve sakánál az első emeleten felfelé menet jobbra van a helység ahol le tudod adni a papírt) Amugy van egy olyan szabály is hogy az igénylés bejelentésétől számitva a munkáltatónak 5 munkanapon belül be kell nyujtania a hatóságokhoz a papírt. Ezzel azt akarom mondani hogy közöld kedvenc gazdaságisoddal hogy nagyon gyorsan töltse ki a papirt hogy be tud vinni, és már március elején kapjál pénzt, a többi papirt amit majd hiánypótlásra jeleznek neked (gyerek születési anyakönyvi kivonata és TAJ kártyája) majd szülés után elviszi a párod és bemutatja.

Holnap megyek majd ctgére és uhára, kérnék egy kis drukkot hogy hátha beláthatunk a lába közé és végre megtudjuk hogy kisfiu vagy kislány lakik a pocimban.

Hu most mennem kell, mert leadtam ruhatárba a fiamat és ma még ki kéne takaritanom igy majd csak este jövök és megprobálok irkálni.

Mindenki vigyázzon magára és pihenjetek sokat.

puszi
Ági
35+6

KépKép
KépKép
Ágiboszi

SZIA ÁGIKép
De jó, hogy újra itt vagyKép oké megy a drukk
Anginak írtam sms-t, jól van,Õ is Lidi is biztos jön majd!!!

KépKép
csema

Szia Mindenkinek!
Tündi! Olvastam, hogy vettetek Hauck Ministar babakocsit. Azt szeretném kérdezni, ha nem titok, hol és mennyiért. Használt vagy új? Köszi!

Kép
kucsipritin

TündiKép
Neked is megy a drukk!!!!!hogy legyen valamiKép Kép

KépKép
csema

Vok
Gratulálok a kislányhoz!

Holnap megyek második CTG-re. Semmi kedvem kimozdulni ebben a hóesésben.

Nektek nem zsibbadnak a kezeitek? Nekem 10 percenként elzsibbadnak, alig bírok éjszaka is aludni.

Scullyx
36+2

KépKép
KépKép
scullyx

Sziasztok

NST-n minden oké volt. KépFájás 15 volt a legnagyobb. Vérnyomás, vizelet rendben. KépA doki nem vizsgált, mert 2hete nézet majd jövöhéten. Ennyi rólunk, most megint feszül a pocim biztos a front miatt van, vagy megint bekajáltam.Kép És ma láttam tüni babát, aki reggel születet.Kép

Angi és Tünde vajon babáznak már?KépKép

Anita
Azt álmodtam, hogy te szültél meg,KépKépKép és nagy izgalomba voltam a többit elfelejtetem sajnos.Kép

BKV: A helyet nekem se adták át soha.:Kép De én megfogadtam, hogy én is ilyen bunkó leszek,Kép kivéve kismama és gyerek. Azt hiszem az öregeket se fogom kímélni ,csak nagyon ritkán.

Rita
Mit akarsz te a dekopír fűrésszel? KépInkább vegyetek egyet szerintem.

Vok
Gratula a kislányhoz!!!KépKép

Adri
Neked meg a 30.héthez!!Kép

Alina
Lehet, hogy te is mész szülni? KépTitati is pörgött előtte.

Cory
Ez egy nagy paraszt volt, aki így beszólt. Nem küldted el a pi….-ba?

Nici
Köszi a MagneB-t akkor jól emlékeztem, hogy ne szedjem. A dokit elfejtetem megkérdezni, de nem baj. Nem szedem és kész.

Babetta és Levi 36+4

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!

Egy gyors bekukk két szoptatás és pihenés között.

Finiselők: nagyon szorítok értetek, meglátjátok hogy minden a lehető legnagyobb rendben lesz. Ne feledjétek, hogy az orvosok mindent megtesznek értetek és a babákért.

Vok: gratulálok a kislányodhoz. A tágulat miatt ne aggódj, jó eséllyel nem lesz vele semmi gond. Mi is ilyen problémákkal küzdöttünk/küzdünk, de a baba már a születése után ügyesen lepisilte a gyerekorvost. A veséi azóta is működnek, ahogy a pelusokon látom. A biztonság kedvéért a gyerekorvos adott egy beutalót ultrahangra, ahol meg fogják nézni a veséket alaposabban.

Receptek: mivel mi vasárnap jöttünk haza a kórházból, a legfontosabb recepteket felírták a kórházban, a többi másnap a gyerekorvos. Olyan jól esett, hogy vasárnap a gyógyszertárban nem számítottak fel ügyeleti díjat. És nem a 300 Ft miatt, hanem azért, mert sokat elárult a gyógyszerészről.

Emberek: nagyon bunkók tudnak lenni, főleg a BKV-n, illetve amikor várni kell valamire. Én is azt mondom, amit Indi: szóljatok nekik szépen, hogy le szeretnétek ülni. A többség talán nem is gyarló, csak egyszerűen depis vagy el van foglalva önmagával. A bunkókkal meg úgysem lehet mit kezdeni.

Szopi kérdésem lenne a tapasztaltabbakhoz: úgy érzem, hogy van elég tejem, mert szoptatás után le tudok fejni valamennyit. De mit tegyek ahhoz, hogy a baba ne aludjon el a mellemen, hanem ébren maradjon és teleegye magát? Olyan édesen nyammog a cicin, de van amikor érzem, hogy nem eszik semmit.

A szüléstörténet készül, de beleírom az érzéseimet is, nemcsak a történéseket, ezért kicsit tovább tart.

Kellemes napot mindenkinek.

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Mire megírom minden, változik.

Tünde
Akkor most már csak lesz valami, megy a drukk!KépKép

Ági
Neked is hogy végre kiderüljön!KépKép

Csema
Szerintem semmi baj nincs a színével ,jól néz ki.Kép

Scullyx
Nekem az ujjbegyem szokott zsibbadni ,az is a balkezemen. De éjjel is szokott a kezem, lehet hogy ráfekszem?Kép

Tényleg miért van ez?

Ezt is elfejtetem a dokitól kérdezni, de hülye vagyok.
Pedig kérdezte, hogy van e problémám, mondtam neki, hogy nincs. Erre itthon kiderül, hogy nyomorék vagyok. Most megyek pihizni mert már a fenekem is, zsibbad.KépKépKép
Majd jövök.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Mariann: mennyi idő után alszik be? Esetleg csiklandozás, pelusozás, büfiztetés felkeltheti, és ha éhes még, akkor kér. Pisis-kakis pelus mennyi van egy nap? Igazából ez a lényeges. Ha belealszik úgy, hogy úgy érzed, nem evett, akkor utána néhány perc múlva felébred?

cory
Budapest

BABETTA
Nagyon várjuk már a kis szarost, az egész család, úgyhogy bár igazad lenne.Kép
Egyébként nekem még a múlthéten minden tök zárt volt, és állítólag lehet érezni ha nyílik a méhszáj, hát én nem érzek semmit belűlről!
Na ezért csak a jövőhétre készülök!Kép
A dokihoz ha mész, tényleg érdemes felírni a kérdéseket, mert tiszta hülye az ember lánya ott.Kép
Magne B: én megkérdeztem a dokit, hogy lehet -e szedni ha akarom, mert hogy ezt hallottam hogy nem indúl be miatta a szülés, de azt mondta nyugodtan szedjem, ha a baba el akar indulni kifelé, nem állítja meg, semmi, főleg nem egy vitaminKép
Vendég

Mariann!
Gyógyszerész Kép
Szopi: bealvás ellen jó a kevesebb ruha - nem fáznak meg olyan könnyen + szopi közben ott vagy, mint fűtőtest, pozíciók és/vagy cicik váltogatása, és a C-fogás nevű varázslat, amivel segíted a tej babába jutását.
Ilyen a C-fogás:
Kép
Amúgy az a megfigyelésem, hogy hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy most nem evett semmit... Ettől még a legtöbb baba szépen hízik KépKép Érdemes figyelni a pisis-kakis pelusok alakulását: 6 hetes korig a norma napi 6 pisi (alkalmanként csak 0,5 dl, ez alig látszik egy eldobhatós pelusben!!) és 1-2 kaki. Mert ki csak az jön, ami bement!
És annak, hogy egy újszülött egyfolytában cicin lenne a legfőbb oka az, hogy a cici JÓÓÓÓÓ! Mamaszag, biztonság, etc... a pociban érzett komforthoz ez hasonlít a legjobban. Nem korrelál igazán a tej mennyiségével. Illetve csak úgy, hogy a sok cicizés rengeteg tejet csinál KépKépKép.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS: Lőjetek le, ha elegetek van a szopiügyi okoskodásaimból! Igyekszem nem túl tolakodó lenni, viszont a téma erősen a szívügyem.

Borcsa
38+2

Borcsa
KépKépKép
borsts

<font color="aa00aa">BorcsaKép CoryKép Én a magam részéről mindig örülök szopiügyi- és egyéb jótanácsoknakKép

NadineKép Hát én ugye távolról sem vagyok szakértő... Esély addig nagy az elmozdulásra, amíg a baba be nem fordul, hiszen a fordulással változhat a helyzet. Utána viszont..fogalmam sincs mi váltja ki némelyeknél. Doktorok szerint ekkora korban már nemigen változik, de csodák vannak. Nálad viszont csak hozzáért és nem rajta fekszik teljesen, ugye? Szóval nagyobb az esély. Az én példám miatt ne kezdjél el félni Kép És hát még azért én is bízom benne, hogy változik a helyzet...Csak már félek, ha mégsemKép

Én is nagyon várom már, hogy valamelyik baba rászánja magát az indulásraKépKépKép</font>

indianyo

Borcsa, abszolút nem sok a szopis tanácsokból.
Kell az ideKépKépKép
Hiszen, látod, én még a 3. gyereknél is amatőr, és béna vagyok(vagyis remélem nem leszek).
Úgyhogy csak rajta-rajtaKép
Szívesen fogadunk bármilyen szopis segítséget.Kép

Írtam már déleleőtt is, de nem engedte elküldeni,
Vikó nekem így kell szedni a coulophyllum-ot:
C30-as higítás, a 36. héttől, péntek-szombat-vasárnap napi 2*5 golyó.
Nekem Remedia van itthon, a többiből pedig Boiron.
Azoknak nem kaptam meg az adagolását, mert úgyis csak szülés után (alatt) kellenek, meg valamit meg sem kell vennem,mert van a dokinak, és ő ad.

Magnéziumról nekem is ugyanezt mondtaaz orvosom, mint Alinának, hogy tök felesleges abbahagyni.

Én tegnap egy bankban szívtam, kb. 20-an voltak előttem,Olivér ordított, én ott álltam nagy hassal, senkinek nem jutott volna eszébe előbbre engedni.
Nem is biztos, hoyg elfogadtam volna, de azért jólesne az embernek az ilyen néhaKép

Ildi
vas

<font color="aa00aa">BorcsaKép CoryKép Én a magam részéről mindig örülök szopiügyi- és egyéb jótanácsoknakKép

NadineKép Hát én ugye távolról sem vagyok szakértő... Esély addig nagy az elmozdulásra, amíg a baba be nem fordul, hiszen a fordulással változhat a helyzet. Utána viszont..fogalmam sincs mi váltja ki némelyeknél. Doktorok szerint ekkora korban már nemigen változik, de csodák vannak. Nálad viszont csak hozzáért és nem rajta fekszik teljesen, ugye? Szóval nagyobb az esély. Az én példám miatt ne kezdjél el félni Kép És hát még azért én is bízom benne, hogy változik a helyzetKép

Igalmas ez a feszültség most: Én is nagyon várom már, hogy valamelyik baba rászánja magát az indulásraKépKépKép</font>

indianyo

Hülyét kapok a babnettől, de látom Vikó veled is szórakozikKép
vas

<font color="aa00aa">IldiKép Ja, és ráadásul egyet a nézet helyett elküldött rögtön, pedig ki akartam javítani, máskor meg órákig nem Kép
Jobban vagy? Köszi az adagolástKép Nekem is fáj az ülésKép

Tünde Kép Nagyon kínos lehetett a buszos történetedKép Hiába, a segítőkészség csodát tehet néhaKépKépKép</font>

indianyo

Sziasztok Lányok!
3 napja vacakol a babanet nálam, de ahogy visszaolvastam elég sokan tudtatok akkor is írni, amikor nekem nem jött be a topic. Hogy van ez?
Magnézium: Nekem azt mondta a dokim, hogy már ne szedjem, és abba is hagytam úgy 1 hete. Azóta (nem biztos, hogy e-miatt) elég sokat keményedik a pocim. Szerintetek mit csináljak, vegyek be magnéziumot, ha úgy érzem keményedek?
Holnap megyek CTG-re, szorítsatok, hogy most ne kelljen 3x megismételni.

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Mi ez a pangás? Megint rossz volt a babanet? Én még nem vagyok otthon, így csak egy-két mondtatot írok!

Babetta: klassz volt az álmod!Kép Hátha nemcsak álom lesz!

Alina: nem biztos az, hogy kihúzzátok jövőhétigKép Ahogy a csajok is mondják, Titati is pörgött ezerrel szülés előtt! Szorítunk Nektek is!

Csema: klassz a hordozó! Ment a cucc!Kép

Tünde: azt hittem, ma már nem leszelKép

Medike: drukk a cukorhoz!

Mariannka: jó hallani rólatok!

Ildi, Vikó: a szülés utáni homeós bogyókat mennyi ideig kell alkalmazni, mennyi adagra van szükség? Hol találok az adagolásra vonatkozó informáicót!

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

Borcsa: Mivel az anyatej a babáknak szerintem elengedhetetlen ,ezért nagyon is írj sokat a szoptatásról!!!
Aki ismeri a dolgokat azt megerősíted, aki nem ismeri annak viszont "életmentő" ismeret lehet!!!!KépKép

Cory: Rád u.ez vonatkozik!!Kép

Babetta: én mindig litániával mentem a dokihoz eleinte, mikor vettem elő a papíromat, már ült is le, keresztbe tette a lábát, tudta, hogy megbeszélés leszKépKép

Alina: én nem éreztem amikor 1,5 újjnyira kinyílt most a méhszáj, de biztos van aki érzi

KucsipritinKép : mi az Árkád Üzletház bababoltjában vettük a babakocsit még tavaly. Bizonyos színekben 25.000,- volt, a divatosabbakban 50.000,- Nagyon meg vagyok vele elégedve!!

Kép

Vikó: tegnap császározták az egyik barátnőmet. Õ is rendes szülésre készült, de neki már volt 2 éve egy császáros szülése, nem engedték vajúdni.
Azt mondja a baba mindenért kárpótolja, lényeg, hogy éppségben kibújt, mindegy melyik lyukonKépKép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Mariannka: nagyon kis ügyi vagy!! a babák kezdetben sokszor bealszanak, de később 5 perc alatt "kiszipolyozzák" a tejcsit!!

ÁgibosziKép : örülök, hogy minden rendben, megy a DRUKK a holnapi UH-hoz, azt hiszem már csak neked kétes a baba neme, remélem holnap megtudjátok!!
Kérdés: idéntől nekem vonnak adót a táppénzből, pedig a 3 gyerekeseknek idén is jár 12000,-,nem??

T.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Hello Lányok!

Angiról tudunk valamit? MA még nem jelentkezett!

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: