A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

AndisutiKép
Köszi és tényleg jól esett! A többit majd meglátjuk!

manda

MandaKép
Csak egy órát kések kb., azért gondolom még mindenki ott leszKép Ha meg kocsival megyünk, akkor oda tudok érni pontosan is.
gtünde

Sziasztok! Segítsetek kérlek!
Nekem is 2 napja csináltak HSG-t. Teljesen elviselhető, néha egy egyszerű nőgyógyászati vizsgálat is fájdalmasabb volt.
Kérdezem tőletek, hogy hány napot ajánlott kihagyni a beavatkozás után. Nekem a 9. cn volt és szabályos 28 naposak a ciklusaim. Az orvosom először azt mondta, hogy ebben a hónapban lehet inszem, utána pedig azt, ez a hónap már nem jöhet szóba.
Köszönöm, ha válaszoltok egy nagyon kezdő fórumosnak!
kereva

Wish Kép nagyon drukkolok a hétfői punkcióhoz, nagyon szépek a tüszőcskéid! Ezer millió drukk!!!!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Barbi Kép én is jövök a talira. Hány órakor lesz?

Manda Kép biovitamint szedek, Nutrilite a neve. Saját jogon szerzem be, de másnak is szoktam kérni, hozok majd róla prosit Kép. Nagyon ajánlom Kép.

Saci Kép remélem a holnap reggeli teszt pozitív lesz Kép. Mi nem tudtunk együtt lenni az inszem után, mert a párom tüdőgyulladással volt itthon, utána meg már nem lehetett óvatosságból, orvosi utasításra. Elvileg lehet, sőt, ajánlják is. Még a lombik után is, azt hiszem.
A pocim őrületesen elkezdett most nőni, napról napra. Lassan tényleg kezd kismami pocakom lenni Kép.
Küldök még drukkot a pocaklakódnak Kép ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tündér Kép én is éjszaka hánytam, egy élmény Kép. Nekem a hányás 13. hét után múlt el, hányinger a napokban. Kitartást!

Ella Kép nagyon kedveseket írtál, köszönöm szépen! remélem te is jössz a talira! Az ember lánya 3 év próbálkozás után várandósan már csak ilyen Kép

SzilcsiKép túl leszel ezen az időszakon, gondolj arra kérlek! Túl leszel rajta. És akkor majd milyen jó lesz. Túl kell lenni rajta. Sajnos. Nem tudok most bíztatóbbat írni. Félretettem neked a megmaradt Utrokat, nem úszod ám meg Kép.

Tüncsike Kép ti voltatok már UH-on? Milyen a babóca? Hékás kismamik! Én még nem is láttam fotókat a babákról! Kérek szépen!

Amica Kép remélem Mártonkának találtok megoldást az oviban. Ha jössz a talira, szívesen hozok neked finom vasat. Azt ugye tudod, hogy a vas felszívódásában nagyon sokat segít a C-vitamin?

Potter Kép már 24. hét? Mi balgán azt hisszük, hogy két hét múlva megtudjuk a baba nemét a 4D-s UH-on. Felejtsük el?

Olik Kép gratulálunk a babátokhoz! Sok boldogságot nektek!

Sok puszi
Noémi és pocaklakó
14+1
Vendég

Kereva Kép a HSG után már nem szoktak inszemet csinálni ugyanabban a hónapban, de azért csinálják a peteérés előtt, hogy az a hónap is számíthasson még, úgyhogy ha úgy érzed, akkor akár együtt is lehettek már.
Millió példa van a HSG-s hónapban fogant babákra, úgyhogy sok drukkot küldök!
Vendég

LÁNYOK!

VAN EGY KÉRDÕÍV A WWW.LOMBIKBABA.HU OLDALON.
KITÖLTENÉTEK?

sok érdekes dolgot lehet megtudni a statisztikákból.

Puszi
Noémi
Vendég

GTündi! Nézték volna UH-on, de dokit váltottam, így az elmaradt... Tudom nem szabadott volna, de eléggé kiakadtam arra a dokira...Kép Ebben a ciklusban azonban biztos, hogy nézni fogják. Az előző dokim azt mondta, hogy ha 3 hónap alatt nem sikerül a babát összehozni, akkor komolyabb dolog van a háttérben mint egy szimpla alacsony progi szint és akkor jöhet az átjárhatósági stb.
Na most éppen ezért meglehetősen el vagyok keseredve...Kép
banyanya

Noémi, köszönöm a választ és a drukkot. Nagyon bizakodó vagyok.
kereva

Sziasztok!
Hát nem semmi, hogy már szombat reggel is aktívak vagytok.

SackóKép
Sajnálom a rossz híreket, biztos el lehetsz keseredve. Pedig itt mindenki nagyon drukkolt neked.

Képzeljétek tegnap adtam be magamnak az első szurit. Egész jól ment, de be voltam parázva nehogy elrontsam, mert teljesen ki van számolva az adag. Kiakadtam mennyibe került, összesen 31.000 Ft-ot fizettem ki gyógyszekre és ez csak 1 havi adag. Gondoltam, hogy nem lesz olcsó, de max. 15-20 ezer ft-ra számítottam. Ráadásul a városban sehol nem lehetett kapni a szurikat és már majdnem elbőgtem magam az egyik gyógyszertárban, ahol végül megadták egy másiknak a telefonszámát hátha ott van. És volt is. Miután fizettem és kiültem a kocsiba úgy el kezdtem sírni. Nem a pénzt sanjálom, nem is értem mi lett velem, de már jobban érzem magam.
Nem tudom hogy fogjuk ezt bírni anyagilag, ha egy beavatkozás nélküli stimu ilyen sokba kerül és akkor még nem beszéltem a magánnőgyógyiról.

Kép
Kép
tiza

KerevaKép
A HSG után esélyesebbnek szokták tartani a teherbeesést úgyhogy mindent bele.Igaz nekem nem volt, mert egyből laparra mentem, de azután sem lettem terhes.

Kép
Kép
tiza

Sziasztok!
SackóKép
Mizu??? Remélem Piri csak ijesztget.
Wish Kép
Sok sikert hétfőre!!!
Noémi
Fú de jó lehet látni a pocid!!!!
Kereva
Mindenképp próbálkozhattok ha van kedvetek!!! Minden renben volt hsg-n?
Banya
Ne keseredj el! Jól tetted ha dokit váltottál. Mindenképp olyan hoz járj aki konyít a meddőség témához...mert ezek a mezei nőgyógyászok....Kép

Kép
vizkriszisback

Tiza
Szörnyűek ezek a gyógyszerárak. Illetve a szurik. Akit csak gyógyival stimuznak sokkal olcsóbban megússza. Ki tudja, hátha tényleg annyival hatékonyabb a szuri??? Sok sikert a ciklushoz!!!

Kép
vizkriszisback

KriszKép
Köszi, remélem így lesz. Te hogy vagy, rendbe jöttél már (fizikailag és lelekileg)?
Izgulsz már az esküvő miatt? Én nagyon élveztem az utolsó két hetet leszámítva, akkor sokat is veszekedtünk a párommal, de a végére szépen helyreállt minden.

Kép
Kép
tiza

TizaKép Tényleg borzalmasak ezek az árak! Főleg, ha azt nézzük, hogy egyre csökken a születések száma, akkor nem kellene inkább támogatni ezeket a gyógyszereket???

Vizkrisz Hogy vagy? Remélem, testileg és lelkileg is jobban érzed magad...Kép Nálad mi lesz a következő lépés baba ügyben? Bocs, ha már írtad, de egy ideig nem olvastam a fórumot, úgyhogy egy kissé le vagyok maradva...

Remélem, kellemesen telik mindenkinek a hétvégéje! Kép
banyanya

Köszönöm nektek a bíztatást! Szerencsére mindent rendben találtak. Ettől egy kicsit erőre kaptunk, úgyhogy reménykedünk ebbe a hónapban is. Van kedvünk, mert már elmondhatatlanul szeretnénk babát.
kereva

BanyaKép
Nekem is ugyanez a véleményem. Nem tudom mennyi támogatás van ezeken a gyógyszereken (a clostin kb1200 ft, de az az egy volt olcsó: 1066 ft), a többienek a bolokkját ott felejtettem. Szerintem ingyen v. valami jelképes összegért kellene adni, de tisztában vannak vele, hogy mi minden pénzt megadunk érte. Gusztustalan. Nem elég, hogy lelkileg meg kell szenvednünk azzal, hogy nem jön a baba, még anyagi csődbe is megyünk.

KerevaKép
Meg tudunk érteni, ezzel mindannyian így vagyunk ebben a topicban. Ha van kedved írjál máskor is, sokszor segít lelkileg, de remélem Neked erre nem is lesz szükséged, mert egyből sikerülni fog.

Kép
Kép
tiza

Sziasztok!

Tiza! Kép

Ez borzasztó!! Kép
Én sem értem miért nem támogatják ezeket a gyógykészítményeket. Kép

Az ÁLLAMNAK NEM AZ A CÉLJA, HOGY NÖVEKEDJEN A MAGYAR LAKOSOK SZÁMA?
Vagy mégsem fogy a népesség és ezért nem szükséges azt támogatni?

Kép
lara26

Lara Kép Mi a helyzet a görbéddel? Sajnos nekem sem sikerült az első clostis hónapom. Kép
banyanya

1 cn vagyok Kép - oktoberben mar nem szulok, ugy nez ki Kép
ez van.

Lara Kép egyetertek. !!!

Szilva Kép olvastam feljebb, amit irtal,,,lehet, hogy jobb is ha ugy fogod fel, hogy ez nem is veled tortenik...nem tudom...
remelem kicsit jobban vagy mar.

Az arakrol: tudom, hogy nagyon magasak, de nyugatabbra tolunk meg sokkal durvabbak a lombik arai - tobbet is keresnek, de meg aranyaiban is tobb, mint nalunk.
20 evvel ezelott, akinek nem lehetett gyereke, annak nem is lett. Mi legalabb ha kifizetjuk, akkor valszeg ossze is hozzak. Szoval nezzuk a jo oldalat a dolognak..

IZa Kép szerintem a tehetetlensegtol voltal ki, engem is ez idegesit, hogy nem tudjuk, hogy mi lesz velunk...

Olik Kép gratulalok a kisfiuhoz !! sok boldogsagot nektek !!!
saci

SackóKép
Szóval végleg megjött. Sajnálom. Félek, hogy megteszünk mindent meg elköltünk egy csomó pénzt, aztán úgy sem jön össze, közben pedig állítólag makk egészségesek vagyunk.
Már azt hiszem írtam egyszer, de a dokim azt mondta, hogy szinte mindenkinek tudnak segíteni és csak ne sokalljak be, ne adjam fel.
Én próbálom csak néha (látszólag ok nélkül) elszontyolodom. Tegnap is inkább lelekendezni kellett volna, hogy egy új lépést teszünk és új remény, de teljesen padlót fogtam. Egész hazáig bőgtem vezetés közben, csak este nyugodtam meg, mikor beadtam a szurit. Most már jól vagyok és megint nagyon bizakodó.

Kép
Kép
tiza

Iza Kép a gyakorlat azt mutatja, hogy akik meddosegi kezelesekre jarnak, azoknak elobb v utobb, de osszejon a gyerek. Azt hiszem 93-95 % nak.
En hiszek benne, hogy nem a maradek 5-7 % hoz tartozom KépKép
most nem vagyok ki, de tudat alatt dolgoznak a dolgok bennem is, en is ok nelkul ki tudok keszulni mostanaban. teljesen kiszamithatatlan lettem...Viszont amikor kivagyok, akkor "igyekszem" kitolmbolni magam, orditok, bogok,,aztan csak lesz vhogy....Kép
mi mast tehetunk. Ha feladnam, akkor is csak ezen jarna az agyam, igy legalabb meg tudom h vmit teszek az ugy erdekeben.
bocs, sokat szovegeltem...
saci

Saci, Tiza
Szerintem az az 5-7 % az, aki feladja...mielőtt sikerült volna nekik. Kép Szóval nekik is sikerült volna ha nem adják fel. Kép
Hú de optimista vagyok. Kép

Kép
vizkriszisback

Sziasztok!Kép
Látom, a hangulat itt teljesen olyan, mint az enyém.
Az első Closty-s hónap után ma úgy tűnik, megjött...
Úgy tudom 3-4-szer írják fel a Closty-t. Utána jön az átjárhatósági?

Kép
Kép
zsazsóka73

Szia Zsazsóka! Kép Én legalábbis így tudom. A dokik szerint, ha 3 hónap alatt nem jön össze a closti segítségével, akkor komolyabb ok van a háttérben...
Neked miért kell szedned?

Vizkrisz nem válaszoltál a kérdéseimre...Kép
banyanya

Banyanya!Kép
Elvileg a vérvétel eredménye jó lett.
De még az eredmény előtt fel volt írva a Closty.
Most jön a második hónap ezzel.

Végülis ha folyamatosan ellenőriz az orvos, akkor nem lehet baj ebből. Nem?

Kép
Kép
zsazsóka73

Sackó Kép annyira sajnálom. Nagyon csodállak a bizalmadért, hihetetlenül drukkolok pedig neked. Engem mindig az nyugtatott meg amikor a kiborulás szélén álltam - ugye mi 3 évet vártunk a babára - hogy legalább az inszeminációkkal is lehet esélyünk. Ha rögtön lombikot javasoltak volna valami bibi miatt, akkor az "csak" 5 esély. Így mindig az járt a fejemben, hogy 6 inszem és 5 lombik az már 11 esély. És abban biztos voltam, hogy abból 1 biztosan meg is fog születni. És minden sikertelennel eggyel nagyobb az esély a sikerre. Nagyon drukkolok neked!!!!!

Tiza Kép igen is adj ki magadból minden szomorúságot és dühöt. Sajnos nem azok közé tartozunk, akiknek "becsúszik" a baba, és ezt nem könnyű feldolgozni. Gondolj arra, hogy az első lépést a siker felé megtetted azzal, hogy szakemberhez fordultál. Ez a legnehezebb. Abban, hogy az úton végigmenj mi meg úgyis segítünk és támogatunk. Nekünk az 5 inszemináció 2 évig tartott. Ennyi kellett a lelkemnek. De megérte. Kép

A gyógyszerek furcsán nagyon magasak, az igaz, de egyetértek Sacival, ki tudja, mennyit próbálkozhattunk volna még, hogy gyerekünk legyen. Nekünk volt olyan inszeminációs hónapunk, ahol 80 ezer felett voltak a gyógyszerek. Persze nem sikerült. Ha belegondolok, mennyi pénzt költöttünk már nőgyógyászra, már 3 gyereket is nevetve megszültem volna belőle magándokiknál.

Vizkrisz Kép hogy vagy, tényleg? Készültök az esküvőre? Nagyon szuper lehet ám. Utána a baba is jönni fog, érzem ám Kép.

Na, most már lefekszem. Ma üvegtigrist 2-t néztünk, nekem nem tetszett. Bár én az elsőért sem voltam oda.

Puszi
Noémi
14+2 Kép
Vendég

igazad van noi Kép es kosz. bar most ugy gondolom, hogy lehet h kihagyom a 6. inszemet esmegyek lombikozni. mar unom ezt az inszemezest Kép -tudom, hogy neked bejott, de nalunk semmi ertelet nem latom..
meg van 6 nap gondolkozasi idom..
saci

Sziasztok!
Köszi az érdeklődést csajok. Kép
Jól vagyok teljesen. Testileg 80%, lelkileg 100%. Tegnap megjött...úgyhogy 2.cn. Nehéz volt eldönteni mert a műtét után hol jobban, hol kevésbé vérezgettem. De tegnap a hasam is görcsölt, és ma is az keltett...tehát ez már a menzi, semmi kétség. Kedden megyünk Debrecenbe, hogy kitalálják mi legyen az endos kezelésem. Nagyon sokan lesznek...sajnos sokan járnak ebben a cipőben. Kép Megyünk korán, viszünk vmi unaloműzőt, aztán várunk a sorunkra.
Ma már zuhanyoztam, alig látszik már a pocimon, hogy műtöttek .Kép Így visszatekintve nem is volt olyan vészes, és legalább mostmár elkzdik kezelni a problémámat. Kép
Sackó
Sajnálom, hogy nem sikerült. Dönts okosan!!! Kép
Noémi
Köszi a lelkifröccsöket nekünk. Kép Olyan jó veled örülni. Kép
Készülünk az esküvőre, igen. Tegnap voltunk egy esküvői kiállításon is. Megint lett egy-két jó ötletünk. Majd megosztom veletek, ha megvalósulnak. Kép
Most mennem kell tanítani. Még jövök.
Szép napot mindenkinek!!!

Kép
vizkriszisback

Banyanya! Kép

A mostani görbém is hasonlóan alakul mint a múlt hónapban! Kép
Remélem nem lefelé fog elmozdulni a görbe, hanem fenn marad. Kép

Kép
lara26

SaciKép
Nem tudom mit írjak. Ha úgy gondolod, akkor kezdjétek el a lombikot! Az már biztos babót fog hozni!!!

NoémiKép
Várom a talit és akkor hozd a prosit! Na, még rímelt is!Kép

manda

Sziasztok!
Tudom, hogy elcsépelt kérdés lesz, és sokan feltették már nektek, de most, hogy előtte állok, nagyon félek tőle. Valaki nyugtasson meg - Mennyire fájdalmas a petevezeték átjárhatósági vizsgálat? Sajnos nemsokára sor kerül rám, és elvégzik ezt, de én úgy izgulok miatta, hogy görcs áll a gyomromba is, a méhembe is.
Köszi a választ!
BABSZI

Lilypie Pregnancy tickers
babszi

Babszi
Hát kinek kevésbé, kinek jobban fáj. Szerintem sok függ a doki gyakorlatától. Nekem kétszer volt,két különböző helyen...az egyik bűn rossz volt (de ez tuti a doki bénasága volt), a másikat meg se éreztem. Kép Egyébként azt mondják annak fáj egy kicsit jobban, akinek nem átjárhatóak a petevezetői...a nagy nyomás miatt. A fájdalom, amúgy menzis görcsökhöz hasonlít. Én nem kaptam fájdalomcsillapítót előtte, de tudok olyanról aki igen. Szerintem kérdezz rá nyugodtan, hogy adnak-e...ha nem, biztos ami biztos vegyél be egyet! Remélem nem ijesztettelek meg. Túl fogod élni és közelebb kerülsz a célhoz! Kép

Kép
vizkriszisback

Vizkrisz!
Köszönöm a válaszod!
Szerinted még abban a hónapban csinálnak inszeminációt? Nekem a doki azt mondta igen(bár már korábban is ígért), de itt azt olvasom, hogy egyáltalán nem biztos, hogy ha minden rendben is van, megcsinálják még ABBAN a hónapban. Nekem az is az első lesz - az milyen? Mit kell csinálni, mire kell készülni?

Lilypie Pregnancy tickers
babszi

babszi Kép 2 szer volt nekem es egyaltalan nem fajt. ne aggodj, neked sem fog, de elotte jol lazitsd el magad, semmi gorcsoles..

Krisz Kép sok sikert Debrecenbe,,biztos jo kezekbe kerulsz. koszi a biztatast

Koszi Kép Manda ! hat, en is ezt gonolom,,szoval nem biztos, hogy szeretnek idot huzni meg egy inszemmel..majd meglatom,,,,

Wish Kép sok sikert holnapra !!
saci

SaciKép
Persze majd meglátod. Dokid fogja azt is csinálni? Nem is emlékszem hová jársz?

BabsziKép
Nekem csak egyszer volt, de az eléggé fájt, valszeg mert nekem kellett fognom a lábaimat és szerintem az egész más, mint amikor bele tudod tenni akár a kengyelbe is. Az biztos, mindenki máskép viseli. Ne izgulj, elég lesz majd ott. Hamar túl leszel rajta és kész! Sok sikert!

manda

Babszi
Sztem nem lesz inszemed abban a hónapban amikor a hsg...mert az inszemhez a stimulációt a 3. nap körül szokták kezdeni, a hsg meg csak a menzi elmúlása után van. A spontán teherbeesés esélye viszont nő a hsg-s ciklusban...főleg azért mert az elzáródott petevezetők megnyílhatnak a vizsgálat során.

Kép
vizkriszisback

Sziasztok!
Pusza Mindenkinek...csak bekukkantottam!Kép
Szombaton 11-kor lesz a tali?
Sackó drága!
Ha most a lombik mellett döntesz,és nem tetszik...még vissza térhetsz az inszemhez!Nem?
Szóval,minden esetben jól döntessz!
Többieknek is drukk!
***pusza Andi***
kandi72
Budapest III. kerület

Jó reggelt Mindenkinek!

Ma ment volna a párom kiskatona vizsgálatra, de a természet szombat éjszaka közbeszólt....Tehát péntek az új nap... (tudjátok 4 nap kell).

Szerdán kiderül, hogy van-e bacim és ez alapján hétfőn HSG....(vagy nem)

Kellemes napot!
mot

Jó reggelt!
WishKép
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

MotKép
Akkor most "böjt" péntekig...Kép
Vendég

SaciKép
Hogy öntöttél?

KriszKép
Gyógyulgass! örülök, hogy jobban érzed magad. Szorítok kedden.Kép

NoiKép
Kérdőívet kitöltöttem.

Manda, Kandi, Banyus, Zsazsóka, Babszi KépKép
Kellemes hetet Mindenkinek!

Babcsi merre jársz???? KépKép

TizaKép
Megint egy lépéssel közelebb kerültetek a babátokhoz.Kép

LaraKép
Mutass egy görbét! Én ma megmértem kíváncsiságból. 36.4 a 14. cn-on. Nem értem.
Vendég

Sackólány Kép
Miért nem hajtottad el azt a rohadt piros ruhás csajszit? Kép

Manda Kép
Ugye ma mégy a BMC-be? Remélem sikerrel jársz!

Wish Kép
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
szilva069

Szilcsi Kép
Hogy vagy ma reggel?Kép
Vendég

Szilva Kép
Nagyon örülök, hogy hallak!!!!! Kép
Hogy vagy? Remélem egy kicsit jobban! Kép
Nincs más hátra, mint előre....
mot

Wish már egy kalappal és a következő 3 hétre.

Lányok 2 cn vagyok , tegnap megláttogatott a piri, igaz nagyon gyenge de kit érdekel!
Szilva neked is gyenge volt a pirid?

Saci sajnálom nagyonKép

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi

Sziasztok!
Én is csak bekokkantottam, vérnyomáscsökkentőnek, JAnka levágott egy órán át tartó hisztit, mindenzt házon kívül is -7fokban se zavartatta magát, eldobta magát a járdán, vonszoltam az oviig, ott a folyosó közepén kiterült és egészen hazáig üvöltött................

Mindenkinek mihamarabb kívánomKép!!!!!!!!!!!

SackóKép!

Többiek, mennem kell, úgy sajnálom a találkozót! Ahogy egyre közeledik mehetnékem támadt, de suli leszKép

Kép
Kép
Kép
amica

Gyugyi Kép Mot Kép
Köszi az érdeklődést. Meg vagyok. Sajnos péntek óta szúr a jobb oldalam. Nem tudom mi lehet ez, de az biztos, hogy nem a pé-t érzem Kép

Barbi Kép
Nekem erősebb mensim volt, már magamhoz képest, mert napi 1 tamponos vagyok. Tök jó, hogy ilyen hamar +jött Piri Kép

Kép
Kép
szilva069

Lányok úgy örülök ennek a pirinek, végre beindul minden, új hónapok , új remények!

Amica nagyon sajnálom a reggeli történetett , de azért bevállalnámKép

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi

Helloka!
Gugyi
Én is 36,4 voltam reggel...de én a 3. cn-en. Biztos a kinti -19 fok miatt. Kép
Az én menzim is nagyon gyenge...bár már biztos kivéreztem magam a műtét utáni 2 hétben folyamatosan. Kép Nem is bánom.
Wish,Kagyló,Szilva
Megy az extra drukk nektek csjok!!!Kép
De azért persze mindenkinek nagyon sok sikert az aktuális ciklusához!!!!Kép

Kép
vizkriszisback

Kriszta Kép
Neked holnapra drukk, remélem hamar kikezelnek Kép

Kép
Kép
szilva069

Mindenki! Kép

Az olyan sokatkérdező-nek, mindenttudniakarok-nak mint én, javaslom a www.lombikbaba.hu oldal nézegetését is.
mot

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: