[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
Egyedül maradtam terhesen - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

nálunk is elteltek az ünnepek, persze apuka itt sem jelentkezett. pedig az én szüleim és ismerőseim is azt gondolták, hgoy mivel állítólag szeretett anno, ezért hát legalább karácsonykor majd jelentkezik. de persze nem így történt. a szüleimnél voltam én is mind a 3 nap. tudjátok, én úgy fogom fel, hogy ha megkérdezik, hogy apuka hol van, azt nem nekem kell szégyellni, hogy lelépett. én csak elmondom az igazat, hogy miután kiderült, hogy terhes vagyok, azóta nem láttam. szerintem az a nő, akit terhesen elhagynak, és ő mégiscsak felvállalja, hogy igenis megszüli a babát, végigcsinálja az egészet, az csak büszke lehet, mert ez egy baromi nehéz dolog. bár nekem ez az első terhességem, de azért ezt akkoris így gondolom. és szégyellje magát a pasi. én nem tettem olyan dolgot, ami szégyellni való lenne.
tmoni: azért remélem neked is vannak barátaid, kedves ismerőseid, akik azért büszkék rád, és ha csak egy jó szóval, de támogatnak. én is ezekből tudom magam tartani. és én is azt kérdezném, hogy biztos jó ötlet az, hogy pl most karikor is így együtt voltatok? vagy legyetek együtt örökre, vagy sehogy. az ilyen dolognak szerintem nincs értelme, csak Te fogsz kiborulni. én próbálok arra koncentrálni, hogy ha kiborulok, ideges vagyok, azzal CSAK a babának ártok. Inkább megpróbálom egyedül végigcsinálni de nyugalomban. ha valakinek terhesen, vagy majd egy babával kellek, akkor az az ember biztosan jobb lesz majd, mint akik eddig voltak (lásd fentebb). az az ember, aki el tudja fogadni más ember gyermekét, és sajátjaként el tudja esetleg fogadni, az annyira rossz ember nem lehet. persze itt is lehetnek kivételek, de annyira már nem lehetünk szerencsétlenek, hogy ennyi baj, kín után még mindig a tökéletlen fajtából fogjunk ki egyet. de ha mégis, hát annyira leszünk már erősek, hogy gond nélkül kiadjuk az utukat.
szóval fel a fejjel.

mindenkinek gratulálok a babusokhoz, amiket mostanában raktatok fel képeket.

sziasztok

kriszti

Bencus és Kriszta
kriszta9
 
 


Hú,de pang ez a topic...
Mi van veletek,Lányok?
Ünnepek hogy teltek?
Lelketek?
Babócák?

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


kriszti!

hát igen, ezt én is láttam, vajon hol vagytok csajok? remélem jól vagytok, azt tudom h brekuc és moni nagoyn eltűnt, még nekem sem irnak, monq jól van, és a kicsi mátéja is, bár hasfájós.. a többiekről nem tudok.

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 

 
 

Szeretném felhívni a figyelmét a Szülők Háza és a Nő Ezer Arca együttműködésében szervezett várandósok és kisgyermekes szülők számára tartott "Család születik" programra!

A programban lehetőség nyílik:
- egyéni, állapotfelmérésre, tanácsadásra
- egyéni és csoportos szülésfelkészítésre,
- terhes meditációra,
- anya-magzat kommunikáció építésére.

A program a szülésre való felkészítésen túlmutatóan, segítséget nyújt:
- a születendő újszülött körül felmerülő kérdések megválaszolásában
- az újszülött megértésében,
- az újszülöttel való kommunikációban
- életvezetési kérdésekben a szülés után
- kisgyermekes családok problémáiban
- társintézmények, szakellátások ajánlásában
- szülés körüli intéznivalókban, tudnivalókban (juttatások, anyakönyveztetés,)
- különböző szerepek egyeztetésében (anya, feleség, nő, dolgozónő stb.)
- kapcsolati háló változásaiban (szülőtárs, szűkebb, távolabbi család)


Amennyiben felkeltette érdeklődését a "család születik programunk", kérem hívja:

Dr. C. Molnár Emma, ügyvezető igazgatót, a Nő Ezer Arca vezetőjét:
telefon: 06202269191

további információ: www.anoezerarca.hu, www.szulokhaza.hu
julcus
 
 


Sziasztok

Mi ez a nagy pangas remelem mindenkivel minden ok???????

Reka


Kép
vaktyuk
 
 


szia réka

nem egészen, de azért én néha benézek, a többiek eltűntek.. monqról tudom h jobban alakul az élete mint gondolta, és h brekuc irni fog nem sokára, mást nem tudok mondani. veled mi van? minden rendben?

csilla

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Sziasztok!

Kérdésem lenne, hogy szerintetek a 38. hétben (37 hét és 5 nap) milyen méretű az átlagos, normális BPD (fejátmérő)?
Ma voltam ultrahangon, és nekem 98 mm-t mértek.
Január 25.-én, azaz 2,5 hét múlva fogok szülni, az orvos szerint.
A tankönyv azt írja, hogy 100 mm felett nem fér ki a baba, ebben az esetben császárral jön a világra.
2,5 hét alatt, ha így növöget lazán átlépi a 100 mm-t. Hogy lesz erőm megszűlni?
Tudtok valamit a fent leírtakkal kapcsolatban?

zsupolice@freemail.hu

ZSUZSA
38.hét
veletek
 
 


Sziasztok
Csilla nem sok joKép de azert elvagyunk.

ZSuzsa lehet hogy hamarabb fox esetleg megszulni, ill amikor kibujik egymasra tolodnak a koponyacsontok es az uh is csal.


Kép
vaktyuk
 
 


zsuzsa

az lehet h az uh csal, nálunk is igy volt, csak nekem forditva, tul kicsire saccolták a fejét, és mégis normális értékkel született. Sőt a súlyát majdnem egy kiloval kevesebbre becsülték szülés előtt 1 héttel. nyugi, nem lesz gond szerintem.

Réka

nincs kedved privin megirni kiváncsi vagyok, legalább tudnánk többet beszélgetni.

ha gondolod megadod a mailcimem.

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Mi a mailcimed??


Kép
vaktyuk
 
 


szia réka

csillagabor1@freemail.hu

irj, csilla

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Sziaszok,

Élek még, csak rengeteg munkám van, meg rohangálni való. Ha minden igaz ezen a héten dologozom utoljára. Már nagyon várom, mert elég fárasztó. Most vagyok a 33. héten. Kicsit tartok tőle milyen lesz otthon. Félek nehogy magamba zuhanjak, de majd igyekszem minden napra szervezni valami programot, hogy ne legyek egész nap egyedül. CSilla, bocsi hogymég nem válaszoltam, de ígérem jövéhéten bepótolom.
tmoni
 
 


tmoni

végre h jelentkeztél, aggodtunk érted (én meg brekuc), mert nála sem jelentkeztél és féltünk h esetleg előbb jött a baba, de örülök h "minden ok". várom a válaszodat, irhatsz privit is.

csilla

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


SZIASZTOK VEGRE!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kép

vegre sikerul irni nektek,mar nagyon kivancsi voltam mi tortenik errefele

TMONI nagyon drukkolok am,azt hiszem nagyon hasonlo cipoben jarunk es remelem te jobban megoldod mint en

a baboca nagyon helyes es nagyon jo fiu es szep tenyleg teljesen odavagyok erte

es sajnos a papajaval a dolgokat ugyanugy nem sikerult rendezni mint eddig ugyh minden ugyanaz (sot) mint terhesseg elott

igen apas szulesunk volt meg nevere vette es azt hittem a szules utan minden mas lesz
hat vegulis lett csak minden sokkal szarabb mert ugye az ember ilyenkor meg erzelmileg eleg kiszolgaltatott serulekeny es olyan jo lenne a tars

egyelore egyutt lakunk mert nem birja felvallalni azt h elhagyja a kicsit - ugyanis most a babahoz nagyon ragaszkodik (erre volt jo az apas szules) ami egyfelol nagyon jo
masreszt azonban ugy elunk h csak aludni jar hozzam haza meg furdetni neha a torpet egyebkent a csaladjaval van egesz nap meg hetvegenkent - ugyanis mi nem vagyunk a csaladja
en nem akartam elkuldeni a baba miatt; volt egy-ket nagyon nagy veszekedes ami utan csak meg szarabb lett minden ( ki akartam dobni es o kiborult azon h most amikor felvallalt akkor dobom;hat egyreszt jokor jut eszebe vallalni masreszt errol a felvallalsrol speciel en nem tudtam mert nem mondta h odajonne hozzam szules utan meg semmi;azt mondta minek ezt mondani a lenyeg h ott van.azert h ott hagyott a terhesseg alatt meg semmit nem mondott azon kivul h szerinte ez igy volt helyes illetve h szerinte velem volt akkor- amikor ugye a felesegevel elt egyutt.ki erti ezt?)
azota tortent meg egy-ket nagyon durva dolog, ugyh varhato itt meg kiborulas;most addig taborozik nalam amig a feleseget kelloen korbeudvarolja (sajna multkor tul kivancsi voltam es megneztem a mobiljat - hat nem dobott fol amit ott talaltam,ahogy korbeugralja a feleseget es ram meg tojik mikozben epphogy letelt a 6 het;nagy segitseg am o...;meg az akarat sincs meg benne h vmi jot csinaljunk,kepes mas nonek kedveskedni ram meg tojni illetve elmondani ezerszer h milyen kover vagyok - valoban maradt rajtam 6 kilo a szules utan de konyorgom 6 hete szultunk es nem is tul egyszeruen - koldokzsinor volt a pici nyakan vakuum meg 2 nap vajudas meg minden volt ami kellett)

leulni meg nem tudunk megbeszelni semmit;volt mar h azt mondta ha elkuldom soha nem nez ra tobbet a manora mert az neki faj,meg az is h en nem kuldhetem el a (megjegyzem sajat ill anyue) lakasbol a baba miatt, de majd el fog menni csak majd azt o donti el mikor

es egyelore eldegelunk egy pokolban,es nagyon rossz es egy utolso szemet le sem merem irni mi mindent tesz,tett ellenunk igy (is) es en meg mennyire nem tudom megvedeni magam

ugyhogy Tmoninak csak azt tudom mondani hogy bar kuldtem volna el az elejen ugy istenigazabol amikor korusban harsogtak a felesegevel h nem tole van a baba,mert igy is odaall a baba meg kozem es lekoti az energiaim ahelyett h a picire digyelnek 100%ban;es nem is erdemli meg h babazzon

ugyhogy ennyi pedig lehetne ez jo is ha megeroltetne magat es szeretne - csakhat az ugye nem o lenne Kép ezzel sajna szembesulni kell
csak valtozatlanul nehez azt felvallalni h minden bantas utan meg en vagyok a szemet h elkuldom masreszt nem tudom h manocska hogyan jon ki ebbol az egeszebol a legjobban

hat ennyi

nem tudom mikor leszek ujra netkozelben,igyekszem hamar,anyunal tudok netezni szerintem tobbet fogok ide jonni nem jo egyedul egesz nap es ha vele tudok beszelgetni legalabb felkeszulok idegileg az estere amikor hazajon bedob egy sort es lefekszik egy hang nelkul

Tmoni ha belefer igy szules elott annyira szivesen beszelgetnek veled mert tok kivancsi vagyok hogy alakul neked a telszam 06202225793
vagy talalkozhatunk is valahol

a tobbiekkel meg meg mindig jo lenne az a kozos nagy talalka ha mar egy picit jobb lesz az ido

sziasztok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kép

ui.:neha van nala laptop csak onnan nem merek irni ide igy is allandoan attol felek h megtalalja ezt a forumot...
brekuc
 
 


jaj megegy dolog igy titeket olvasva - tudna valaki ajanlani ugyvedet?ugyanis en sem tudom mik a jogai mit tehetek mit nem bar ez kicsitkeson van ugyanis nalunk a kicsi az o neven van,de azert erdekelne az apasagi joghatasa meg az hogy ha lesz parom es (remelem) ferjhez megyek vagy akarmi akkor orokbe fogadhatja-e


igen Krisztat olvasva annak sincs ertelme amit mi csinalunk csak azt vallalni h en kuldjem el mikozben o foglalkozna a gyerkoccel az nem megy.mert akkor erre hivatkozna ha akarnek tole tartasdijat akarmit bar nem tudom hivatkozhatna-e hiszen en nem zarnam el a babatol csak ezt a poklot kellene megszuntetni
brekuc
 
 


brekuc

én tudok segiteni, ha olvasod hivj fel megadok egy sorstársunk számát, ő sokat tudna segiteni, ügyvéd.

Várom a hivásod..

csilla

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


szia brekuc!

tegnap mikor olvastalak, nagyon mérges voltam, és ne érts most félre. nem tudtam eldönteni h irjak vagy se, kellett egy éjszaka.

Nem bántani akarlak, és ne is hargudj meg most rám. Csak egyszerűen nem értelek. Te is tudod é sérzed h nem jó igy, nem jó senkinek, akkor miért vagy vele. Tudom h anyagilag nem mindegy, függsz tőle, de az h veled volt a szülésnél, és kegyeskedik hozzád "hazamenni" este, meg megfürdetni a kicsit, ettől még nem lesz apa, és nem lesz társ. mit vársz tőle? persze h elismerte vannak kötelességei, de az ott kezdődik, h felelőséget vállal értetek, segit mindenbe de ő nem ezt teszi szerintem, és ha terhesen nem téged választott és nappal a feleségével van, akkor h gondolod h megváltozik? ÉN biztos nem tudnék igy élni, nekem is vannak nagy gondjaim, ettől sokkal nagyobb mint neked, főleg anyagi terű, de mégsem tudnám elképzelni ha azért eg y ilyen alakkal éljek, aki állandóan bánt, sérteget, és kihasznál. Hidd el jobban járnál egyedül, és gondolj Ábelre, most alapozod meg a jövőjét, az egészségét,,talán hülyeségnek tűnik, de mindent érzékel abból ami körülötted zajlik, ha te ideges vagy, és veszekedés lát, hall maga körül, szerinted milyen gyerekkora lesz? és milyen felnőtt lesz? Vigyázz, mert a kicsi is nagyon megsinyli ezt a helyzetet, és lehet később belőle egy nagyon érzékeny idegrendszerű gyerek. Másodsorba nem hiszem h igy képzeled leélni az életed, egy ilyen pasi mellett, miért nem probálsz elszakadni tőle, meg nyugodni a fiadnak élni, és később társat keresni magadnak?

Bocsánat azért amiket irtam, talán nagyon nyersnek tűntem, de annyira kikivánkozott belőlem. Nem bántani akartalak, tudom h nem ezt kéred, hanem egy kis megértést, de talán rájössz h van némi igazság a soraimban.

csilla

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


„Muzsikával az újszülöttekért!”


Különleges eseménynek, a Gólyahír Egyesület javára szervezett gálakoncertnek ad helyszínt hamarosan a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme!
Valóban különleges koncert ígérkezik ez estére, ami így is van rendjén: a segítendő cél sem hétköznapi!

A Magyar Állami Operaház művészei - jelenlegi és volt énekkari művészek, korrepetitorok - a Gólyahír Egyesület nemes és önzetlen tevékenységének segítésére muzsikálnak majd ez alkalommal!
A koncert fővédnöke Medveczky Ádám, a Magyar Állami Operaház karmestere.

A Gólyahír Egyesület a nem kívántként születendő újszülöttek életben maradásához és családba kerüléséhez nyújt segítséget.
Válsághelyzetbe került várandós anyák fordulnak hozzájuk, ezért egy ingyen hívható krízisvonalat működtetnek, mely Magyarország területéről az év minden napján reggel 6-tól este 22 óráig ingyen hívható.
Megyénként egy mobiltelefonos karitatív munkatárs végez szolgálatot, mely önfeláldozó munka nélkül megannyi sorsára hagyott várandós anya és születendő gyermek sorsa maradna továbbra is kilátástalan.
Fennállásuk óta végzet munkájuk eredményességéről legékesebben a tények beszélnek…

Az elmúlt öt év alatt:
- 234 anyát sikerült elhelyezniük anyaotthonban, hogy fedél legyen a fejük felett
- 311 esetben gondoskodtak kelengyéről a rászoruló újszülöttek számára

A Gólyahír Egyesület által gondoskodásba vett terhességek közül:

- 112 gyermeket előzetes örökbeadási szándékának megváltoztatásával végül
saját családja vállalt
- 220 újszülött alig egy hetesen örökbefogadó családokhoz kerülhetett
- 620 házaspárt világosítottak fel az örökbefogadással kapcsolatban.
- 39 családi találkozót szerveztek örökbefogadó családoknak Budapesten, Tatabányán, Veszprémben, Százhalombattán és Székesfehérváron
- 3 konferenciát is tartottak a nyílt örökbefogadásról szakemberek számára
- folyamatosan biztosítanak ellátást és szállást a krízishelyzetbe került várandósoknak
- 2004-ben könyvük jelent meg GÓLYAMESÉK címmel
- Az újságokban, rádiókban, televíziókban, 5 év alatt 145-ször esett szó munkájukról
Sajnos azonban az állami támogatás megvonása miatt mostanában igen nehéz anyagi körülmények között kénytelenek küzdeni pártfogásukba vett várandósaik és aprócska újszülöttjeik sorsáért…
A 2006. február 6-án, 17 órától tartandó jótékonysági operagála teljes bevétele ezen nemes tevékenység támogatására kerül majd felajánlásra!
Az este műsoráról Töreky Katalin, a koncert szervezője mesélt nekünk:

„A gálakoncert műsorának összeállításakor fontosnak tartottuk, hogy minden kedves megjelent számára emlékezetes pillanatokat jelentsen majd ez a korafebruári hétfő este!
Választásunk végül az operairodalom négy remekművére:
- Mozart: A varázsfuvola,
- Rossini: A sevillai borbély,
- Bizet: Carmen és
- J. Strauss: A denevér című művére esett.

Az opera műfaját jól ismerők bizonyára örömmel hallgatják majd e méltán népszerű művek felejthetetlen pillanatait, az operai dallamokkal ismerkedők pedig olyan ízelítőt kaphatnak, mely reményeink szerint kedvcsináló lehet az opera műfajának mélyebb megismeréséhez!
A koncert sikere a népszerű dallamokon túl természetesen az előadóművészeken is múlik.
Személyes érintettségem okán külön figyelemmel igyekeztem az operakórus olyan tehetséges művészeit - énekeseket, korrepetitorokat - megnyerni ez estére, akik személye már önmagában is garancia, hogy színvonalas és szórakoztató koncertnek lehessünk majd részesei!”


A Jótékonysági operagála időpontja tehát: 2006. február 6. (hétfő) - 17 óra.
Helyszíne a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme - Bp. VI. ker., Jókai u. 4. (az Oktogontól 1 percre!)
Jegyek 2006. január 9-től kezdve válthatók a Magyar Állami Operaház jegypénztáraiban és szervezési osztályán (Bp. VI. ker., Andrássy út 22.), valamint beszerezhetők a Gólyahír Egyesület segítségével (tel. 06-30-529-8329, bankszámlaszám: 64800073-10705005).

Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokak döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni a remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával - melyek ára 1400 Ft - segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Sziasztok
Az egyik topictarsam a tavaszi babaktol csinalt egy honlapot forummal minden eygebbel, nincs kedvetek oda atjonni, van privat uzenet is es nem szaraxik ijen sokat.
Reka
Ja az oldal www.babafalva.hu


Kép
vaktyuk
 
 


vaktyuk

reg. magam, beszélhetünk ott is, tetszik az oldal egyenlőre...

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


CSilla milyen neven regisztraltad magad?:


Kép
vaktyuk
 
 


CSilla milyen neven regisztraltad magad?:


Kép
vaktyuk
 
 


vaktyuk

ugyanazon mint itt..

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


sziasztok

nincs itt valami nagy elet

ugy tunik a fo dolog kialakult vegre - tegnap meglehetosen borzaszto korulmenyek kozott de elment

a sajat boromon tapasztaltam de tenyleg ilyenkor az a legjobb ha az elejen nem akarja vallalni kesobb ugyse fogja es 9honapig igy vagy ugy de egyutt probalkozni vagy arra varni h egyszer majd minden rendben lesz felesleges mert nem lesz es senki nem valtozik

es hiba ennyit varni mert csak most leszek igazan ugy a kisfiammal (mar 7hetes) h csak ora tudok figyelni - bar egyelore elegge meg vagyok zuhanva;ezeken jobb tulesni a terhesseg elejen es aztan epiteni az embernek a maga eletet - mert igy az itteni kozos dolgainkat is lehet felszamolni arrol nem is beszelve hogy ha egyedul vagyok mindent maskent alakitok mert ez igy penzben is nagy bukta volt es ott tartunk mint az elejen csak kozben eltelt egy csomo ido meg itt a kicsi - egyszoval nem ragozom, nagyon szornyu es ez egy nagyon nagy hiba volt a kicsivel de foleg magammal szemben

na ennyit errol

mi ujsag mindenfele?rakok fel egy kepet amig keznel van meg a laptopja az edes jo apukanak (ejjel ugyanis minden nelkul ment el;valahol vicces is volt mert utananeztem es iszkolt szo szerint mint az a helyes kis ragcsalo;nagyon kis undorito ez az egesz)
sziasztok!!!KépKép
brekuc
 
 


brekuc

gyönyörű ábel baba, viszont ahogy elnézem ő is apukára hasonlit inkább v rosszul látom? nekem az tünt fel h aki hasonlo cipőben jár velünk, mindenkinek az apukára hasonlit a kicsi.

jo h elküldted, mostmár csak jobb lehet, csak kell egy kis idő hozzá. tarts ki!

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Sziasztok!

nagyon szép kisfiú ez az Ábel, gratulálok!
Nem igazán értem mi van a fickóddal.Nem akarja töbé látni a kicsit sem?vagy most ez ilyen átmeneti?Mindenesetre a lényeg az hogy Te próbálj nyugodt és derűs lenni, amennyire csak tudsz.
Ábelnek nagy szüksége van erre.
Szerintem gyermekeink, bármennyire is picik, megérzik, hogy valami nincs rendben.
talán tényleg jobb ha egyáltalán nem jön apuka, ha ez olyan esetleges.Akkor a kicsinek egyszerüen ez a természetes felállás hogy ketten vagytok egymásnak, jó esetben kapcsolódik még hozzátok néhány rokon,a legjobb ha van köztük hímnemű is.
Az én nagyobbik fiam még soha nem kérdezte mi a helyzet az ő apukájával.mostmár oviba is jár, és érdekes módon valahogy az is természetes neki hogy a többieknek van és Jelen van az apukájuk.
mondjuk abban hogy renbenlévőnek találja helyzetünket, biztos nagy szerepe van annak hogy az én bátyám még itthon lakik így elég szoros a kapocs kettejük közt.
szóval kell valami férfiember is ha csak ritkán is de kell hogy halljon férfihangot, lásson, esetleg érezzen borostát meg ilyenek... Kép
Valaki írta korábban hogy csak nem fogunk ki másodszorra is olyan fickót aki később nem bizonyul hozzánk valónak.
Hát nekem sikerült beleszaladnom, de valamiért biztos így keéllett lennie.Végül is nem lennék most kétgyerekes anyuka ha nem így történnek a dolgok.De azért érzelmileg megviselődve,egyre fogyó önizalommal hajlamos az ember azt hinni hogy ő már úgyse fog kelleni senkinek meg hasonló majomságok.és az első hülyének bedőlni aki egy kicsit is nőnek néz és megkérdezi hogy vagy.legalábbis velem így esett.drkittivel is volt valami hasonló, ha jól emlékszem, de neki a második gyereke már egy rendes hapsitól van akivel szeretik egymást és össze is házaodtak.tehát így is lehet!
A nagyfiam mikor született egyáltalán nem, de lassan egyre jobban kezdett hasonlítani az apjára.érdekes hogy néha tisztára úgy néz meg vigyorog.egyéébként nem rossz érzés, érdekes.
a kicsi még nem tudom fog-e hasonlítani, bár valami mintha már most is lenne.
Nagyon feszes volt a tartása, gyógytornára kellett járni.mondták hogy ez öröklött lehet.lazítani nyújtani kell.
aztán ahogy visszagondoltam, láttam magam előtt higy tényleg, az apja is olyan merev testtartású valaki.
Végülis félig az apából van a gyermek, nem?
Amúgy mostmár 4hónapos a kisfiam és még egyáltlán nem érdeklődött.remélem nem is fog.
de én már rögtön a születése után elintéztem a fiktív apát, már le is van rendezve a dolog, ugyanaz lett mint a nagyfiamnak.így már nehezebb dolga lesz ha valaha is akar valamit.
Na eldugulok már.
Mindenkinek minden jót!
Brekuc, neked ki segít az ilyen mindennapi dolgokban?remélem van vagy lesz valaki!biztos klasszul csinálod a dolgokat , hisz olyan jól néz ki a fiúcska!
damami
 
 


damami!

végre hallani rolad is, örülök h jól vagytok, nálunk már lassan 8 hónapja h apuka nem keresi a fiát. látom igazam lett hasonloság terén. igazad van abban, h szükség lenne egy férfira a közelben, nálunk már ez sincs, bár a szüleimhez jöttem vissza, ez most balul ütött ki, nagy veszekedések után nem tartom a kapcsolatot apámmal, igy a fiamnak már "csak" én vagyok, tesoja meg a mamája. szörnyü ezt leirni is de igy alakult, azért remélem majd könnyen vehetem az ovis akadályokat vele, ugy mint te, és nem fogja nagyon megsinyleni. te most h boldogulsz a 2 gyerekkel? anyagilag biztos neked sem könnyü.

csilla

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Sziasztok!

ugye már többször beszéltünk itt róla, hogy tul.képpen jobb, hogy nem jönnek, nem nézik ezek az "apukák" a gyerekeket.de egyszerüen föl nem foghatom hgy hogy tud valaki otthagyni egy ilyen kis embert, vagy meg sem nézni, nem is érdeklődni felőle.nagyon empatikusnak kellene lennem hogy ezt megérthessem.plána még ha van hasonlóság is. a második kisfiam külsőleg jobban hasonlít rám, már amennyire egy baba hasonlít, de tény, hogy mások is mondták.olyan szívet melengető és borzongató érzés, fölfedezni saját mozdulataink, mimikánk, esetleg lábujjunk formáját a gyerekünkön.
na meg persze ott a felelősség amitól lehet félni.nem mondom hogy nem érzem néha úgy hogy uramisten, jaj hogy is mint is lesz 1 hónap múlva, 1 év múlva, 10 év múlva.de ha én is elszaladnék?én is azt mondanám hogy nekem nem kell ez, még fiatal vagyok nem így gondoltam stb.
na az érdekes lenne.
damami
 
 


sajnálom ha apukáddal megromlott a viszony.hátha idővel helyrehozható.márcsak az unoka érdekében is! Kép
azért az jó hogy legalább anyukád melletetek van, sokat jelent bárki aki közelálló,akivel beszélni lehet, vagy akár gyakorlati segítséget tud nyújtani.
a második gyerekeknek meg aztmondják amúgy is jobb a helyzete, neki már van tesója, meg már edzett szülők kezei közé kerül.igaz ugyan hogy öröklött ruhákban a jár a legtöbb esetben, de ez a gyerekeket foglalkoztatja a legkevésbé.szóval az szerintem csodálatos hogy ők már mindig ott lesznek egymásnak, mégha vszekednek, piszkálják is egymást vagy meg kell osztaniuk a dolgokat egymás közt de ha minden jól alakul ők később is számithatnak egymásra.
anyagilag meg ne, könnyű tényleg, ha anyukám nem lenne, és nem ilyen lenne, ilyen csodás klassz, akkor nem tudom hogy élnénk meg.
gyorsan ki kell találnom mi leszek ha nagy leszek, valamit kezdeni kell magammal.
na mindenkinek minden jót!
sziasztok
damami
 
 


sziasztok

hat itt az a baj h ugye elhagyott amikor kiderult a baba es most is elment ami tulkeppen nem lenne baj ha nem a felesegehez ment volna mert igy mar csak hanyni tudok az egesztol
meg attol amikor reszletezi h o mennyire vallalta ezt a babat mar az elejetol meg hogy el tudna kepzelni h a felesegevel neveli ill tulkeppen meg tole is lehetne gyereke
ezert kertem Csillatol az ugyved telefonszamat;nem hiszem h amig elek elveheti tolem de mindenre szeretnek biztositekot
egy szemet fasz aki nem szeret csak most ebbol kenyelmetlenul jott mert en megtartottam a gyereket(elozo baratno nem tartotta meg) minddegy alapvetoen azert tesz mindent h engem bantson
egy fasz es tok elegem van belole;azt varna h mi itt uljunk epekedve es h a gyerek ot tartsa apjanak mig o azert eli vilagat es afelnott gyerekei segget nyalja;ami kenyelmetlen azt nem keri de szivesen mutogatna h milyen gyereket hozott ossze;szar szemet hazug diszno
bocs az indulatokert most ment el es kifejtette h en semmit sem ertek es az a termeszetes h a 7hetes gyereket elhagyja
ezzel kicsit ellentmondasos h azt mondta ha lesz valakim akkor soha tobbet nem jon ide
a nagyapja is otthagyta az o apukajat kicsinek ezert pl errol a nagyaparol nem is beszelnek soha mintha nem is letezett volna es Abel-apuka apukaja meg a nevet is megvaltoztatta
remelem Abel is igy fog tenni ezzel a szemettel es a nevevel

egyebkent csak mersekelten hasonlit ra hala a jo Istennek
orulnom kene es orulok h meg nem tunt el teljesen mert talan ez jo a gyerkocnek de nem tudom mert amit erzelmileg velem csinal az kihat a kicsire is - nem alvas boges allandoan

es nem akarom h majd elvihesse a felesegehez;hanynom kell az egesz undorito bagazstol

bocs h duhongtem Kép
brekuc
 
 


brekuc

ha tudsz hivj fel, fontos!

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Úgy néz ki fiú féltesvére lesz a lányomnak. Nem mondom, hogy király érzés ilyeneket hallani. Persze mindegy, hogy fiú, vagy lány csak az újabb és újabb szembesülés a tényekkel... Néha csodálkozom magamon, hogy még kíbirtam a szitut ép ésszel és nem valami barátságos gumifalú szobában töltöm a napjaim. Bocsi a panaszkodásért, de minden ilyen szitu olyan mintha egy tört forgatnának meg bennem.
tmoni
 
 


Sziasztok
TMoni
ezek utan miert tartod meg vele a kapcsolatot miert nem hajtod el az anyja p****ra???
Reka


Kép
vaktyuk
 
 


sziasztok!!!

tegnap irtam egy csomot es mind eltunt lehet h mar nagyon faradt voltam es az elonezet utan azt hittem elkuldtem de megse kuldodott el

hat azt hiszem nagyon nem kene ezen a fickon gondolkodni
en ezt csinaltam vegig es most ugyanebben vagyunk
mindig hiteget es ha egy kicsit kemenyebb vagyok h na jo ha elment meg amugy is mar terhesseg alatt is kulon voltunk akkor menjen es majd jon amikor nekem is jo nem ahogy a kenye-kedve tartja - szoval ha kemenyebb vagyok akkor jon a lelki terror vagy ha az nem mukodik a kedveskedes es en MINDIG MIND A KETTOT BEKAJALOM es senki nem erti h hogy bir engem igy befolyasolni de valahogy megis tud pedig amikor egyedul vagyok pontosan tudom h mifele "ember" o

egyebkent nalunk az a problema h gyerek igen en nem es semmi baj nem lenne ezzel mert mar nekem se kell csak mivel en gyulolom azert amit tett o meg sunyi es o is utal ezert ez nem nagyon megy kulturaltan legalabbis nem ugy ahogy kene;felek h nehogy el akarja venni de mar a puszta gondolattol is rosszul vagyok h oda fogja majd vinni meg nyaralni mehetnek ugy h o meg a felesege meg az en gyerekem (megjegyzem nem ertem a not h annyi minden utan vigan visszafogadja meg mindent elfogad neki)
szoval nagyon szar

es szerintem ezt ne tedd te meg idoben vagy,gondold meg az apasagit;en is akartam a gyerek meg magam miatt de hulyeseg volt eroltetni most itt allunk h ennek a f....-nak joga van hozza pedig nemerdemli azok utan amiket tett

es hidd el h eros vagy es ora nincs szukseged;en sem akaram elhinni terhesseg alatt mert nem tudtam mi lesz de most azt latom h jol vagyok nelkule sot csak akkor vagyok jol ha o nincs a kozelben;neked a gyerekagyi idoszak alatt nem egy onzo szemetre van szukseged hanem maximalis szeretetre es aki ezt nem adja az huzzon a budos francba

tudom mert en ezt VEGIGCSINALTAM nem is volt rendesen tejem bar lehet h amugy se lett volna es vegigbogtem majdnem minden ejszakat

aki azt tudta velunk tenni amit ezek (es nalunk o meg ezt magyarazza is h en ot mennyire nem ertem es mennyire vallalt stb;bocsanatot meg nem kert semmi) aki ezt meg tudta tenni az soha nem fog valtoznies ezt el kell fogadni
ugy erzem mintha bortonbol szabadulnek es raeszmelnek h milyen szep es csodalatos ez a vilag

meg kell szabadulni az erzelmi fuggestol - egyelore nekem sem megy hihetetlen dolgoknak teszem meg mindig ki magam de legalabb mar nagyjabol erzem h nem kene - csak hat sojszor keso banat

mert ugye itt o azt szeretne h en ne lepjek tovabb olegyek mindig itt epekedve es fogadjam el h o ott van masik novel meg 2 csalad meg hogy a felnott gyerekeinek uyganolyan szuksege van az apjukra mint a kicsinek.sok tekintetben igen de azert konyorgom egy 8hetes gyerek mas kategoria mint egy huszoneves tovabba szerintem gaz ha vki huszonevesen is egyutt nyaral a szuleivel

riadtan dobbenek ra h mi mindent adtam fol miatta es h hova csusztam
az apasagit gondold meg kesobb is lehet;igy egyedul terhesen (hormonalis valtozasok stb) nemtudod racionalisan megitelni foleg ha igy fuggsz tole;a gyereknek kell persze az igazi apja de ne kapkodd el

ezekkel szemben csak a kemenyseg mukodik es belul is annak kell lenni h ne tudjanak meghatni meg befolyasolni a hulyesegekkel

tulkeppen nem tudom miert felunk (jo anygi fugges igen meg felelosseg a ygerek fele) de ok mentek el nalunk a gyerkoc kaparjanak ok ha akarnak valamit
mi a francrol beszelunk egyaltalan?mit akarnak meg ok ennyi szemetseg utan?es o sem akarja erteni
es alairom h impulziv vagyok volt itt mar cucckihajigalas a folyosora meg kolcsonos pofozkodas - de pont ezekert kene mar felfognom nekem is hogy ennyi es fel is fogtam es tudom h az eletben nem leszek boldog vele csak egy idegroncs mert OK SOHA NEM FOGNAK MEGVALTOZNI onzok a vegtelensegig
csak nehez elviselni h joga van a gyerekhez meg h ennyi szemetseg utan itt adja az onzetlen apat

orulnom kene (bar mondta h ha lesz vkim ugyse jon megnezni es most is zsarolt azzal h az o gyereke meghalt a szamara es en oltem meg amiert azt kertem h ne jojjon egy-ket napig mert az utolso vizsgam van az egyetemen es ezen mulik h be tudom-e fejezni.mi tortent?elobb szivatas majd kedveskedes holnap meg kiderul az eredmeny h megbuktam mert nem birta elviselni h egyszer en diktaljak mert o akkor jon amikor akar es az van ami neki jo

en kertem par napja h ne jojjon nemcsak a vizsga miatt hanem h gondolja utoljara at;ezen ki volt borulva es erre jott h en gyilkos vagyok es engem o nem ismer es neki nincs fia majd megjelent masnap a legnagyobb szeretetben meg minden aztan kozolte h najo elmegy es keri h hadd gondolkozzon.magyarul az egesz csak b.....ta a csoret h nem ultem otthon egy napig vegre romjaimban (elotte egy hetig kb nem aludtam nem etem teljesen kivoltam emiatt a jatek miatt)

most nem latod ezt kivulrol nem is lathatod
en elkovettem minden letezo nagy hibat es a gyerkocommel valo kapcsolat mulik ezen es nagyon sok minden a tejed minden es NEM ERI MEG nagyon remelem h nem kovettem el nagy hibakat - mindig attol felek h nem szeret elegge a sgyerkocom mert en mindig a fasz apjaval foglalkoztam es o kototte le a gondolataim meg nala kapartam(en akit otthagytak terhesen) mig ezen o csak rohogott es babazott - es mindig amikor a babahoz nyul(t) az az erzesem h elveszi tolem

es nagyon halas vagyok az egnek h nincs itt;nem jo egyedul(en total egyedul elek es anyu is keveset jon meg az a keves baratom is ritkan) de legalabb nyugodtak az estek

es tenyleg ne hagyd magad;miert kene neked barmit is csinalni,minden nyero lap nalad van;nem kell fenyegetozni semmi eld nyugodtan az eleted sokkent fogja erni ha latja plane h ha eleg kemeny is vagy

itt mi semmi rosszat nem csinaltunk a sajat szarsagukat akarjak rank kenni es ezt egy olyan erlemileg kiszolgaltatott idoszakban mint a babavaras megtenni a vilag legnagyobb szemetsege

csak sajnos jo lenne a penz tole (nem utalt meg semmit,mert o gondolkodik h most hol is legyen) meg nem tudom h a gyerekem iranyaba mi a felelosseg - teljesen nem uldozhetem el az apjat meg akkor se ha 1000%ban meg vagyk gyozodve h art neki

ugyh nehogy te kaparj utana,nyugi,ne keresd semmi es ha o keres utasitsd parszor vissza
hidd el ha el is tunik akkor ha egy nagy szemet az mindkettotoknek jo ha meg megis szorult bele vmi kis tisztesseg meg fogja keresni a gyereket

csak te ne hagyd magad nyugi

ugyanezt csinaltam vegig es ISZONYUAN BANOM

ui.:tok hiteles h pont en mondom ezeket amikor a tegnapi kedveskedesevl is frankon celt ert;de nem szabad tenyleg nem
brekuc
 
 


brekuc

a hsz-ed végével egyetértek, nálunk is volt hasonlo szitu, csak ő párszor küldött smst, majd egyre ritkábban, végül én mondtam h ne keressen ,azt hittem h majd lelkif.lesz, fenéket lett, kb 3 honapja semmit sem tudok rola, nem is érdekli a fia!előbb utobb tul jutunk rajta, de nem tudom ha látnám, biztos nem maradna itt 2 percig sem ugy kiosztanám!

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Brekuc!

Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy. Kép
Annyit szeretnék csak mondani, hogy próbálj meg erős lenni és küldd el azt a szemetet melegebb éghajlatra!!! Finoman fogalmaztam....
Tudom miről beszélek. Nagyon fogod bánni, ha nem teszed. Már most bánod. Én is hagytam, hogy a végtelenségig megalázzon a volt férjem, és rettentően bánom, mert semmi önbecsülésem nem maradt. A végén még röhögve meg is kérdezte az a rohadék, hogy mi mindent tud még megcsinálni velem, mikor mondanám azt, hogy elég? Pontosan tudják, hogy nyeregben vannak, mert tudják függünk tőlük, akár érzelmileg, akár anyagilag...
Ráadásul a várandósság és a gyermekágyas időszak az, amikor a nő érzelmileg és mindenhogyan kiszolgáltatott helyzetben van...

Aki képes elhagyni egy terhes nőt, az MINDENRE KÉPES, az szar alak, semmi jót nem lehet tőle várni a későbbiekben.
TAPASZTALATBÓL beszélek.

Brekuc, itt írod le, hogy milyen egy szemét az a pasi. Lépd már meg végre, amit kell! Te is tudod, mit kell tenned. Minél tovább húzod, annál rosszabb lesz neked és a gyereknek. Csak vesztegeted az idődet, hónapokat, esetleg éveket vesz el az életedből. Nem ilyen jövőt képzelsz el magadnak, nemigaz?
Add ki az útját! Ebből soha működőképes kapcsolat nem lesz. Szomorú, és tudom, hogy nehéz elfogadni, de ez van: rossz "emberrel" akadtál össze.
Rúgd ki! Add meg magadnak az esélyt, hogy találkozz egy olyan férfivel, aki igazán szeret téged és a babádat. Hidd el nem lehetetlen. Csak tegyél érte. Amíg ebből nem lépsz ki, addig nem is lesz igazi társad. A pasid ezt pontosan tudja, ezért beszél nagy mellénnyel, hogy ha majd találsz valakit, akkor ez lesz meg az. Pontosan tudja, hogy hatalma van feletted...


Az a férfi, aki nem áll ki 100 %-osan a várandós nő mellett, nem igazi társ. Nem lehet rá számítani. Az ilyenekre nem lehet családot alapozni, sőt semmit sem lehet alapozni. Az ilyenekkel alapvető jellembeli baj van (bár azt is kétlem, hogy van jellemük): mondhatnám nem a gerincesek osztályába tartoznak. A földigiliszta hozzájuk képest gerincoszlop.
Tudom, nem könnyű, de le kell őket írni, amilyen gyorsan csak lehet.
Utána egy kis szünet, aztán lehet keresni és találni igazi társat. Nem lehetetlen. Számos eset bizonyítja.

És immár tapasztalatok birtokában OKOSABBAN tessék választani!!!

Tmoni!

A fiktív apa szerintem sem rossz ötlet. Nálam sajnos ez nem jöhetett szóba. De ha belegondolok, mennyivel jobb azoknak, akik ezt választották: így nincs semmi joga az "apának", nem kell attól tartani, mikor bukkan fel és viszi el a gyereket. Ha most választhatnék, biztos hazudnék az apaságot illetően. Még akkor is, ha így nem kapok gyerektartást. Megérné, mert akkor aztán csak az enyém lehetne a babám...
nem kell attól tartanom, hogy elviszi magával a gyerekemet, vagy esetleg még el is akarja venni, mert a kurvájának nem lehet saját gyereke. Történt már ilyesmi is.
Sőt ez én exem száját is hagyta el olyan mondat, hogy ne izguljak, nem fogja tőlem elvenni a gyerekem, pedig megtehetné. Belegondolni is iszonyú!

Tmoni, Brekuc!

Elnézést kérek, ha kicsit kemény voltam, nem bántani akartalak titeket, csak megóvni a hibáktól...

Sok erőt kívánok!
danusia
 
 


Sziasztok

Brekuc merre lax Bpen? HA lesz vegre autom szivesen atmegyek segiteni, ha gondolod, messzemenokig egyetertek Danusiaval, epp ezert nem perelek en is legyen inkabb fiktiv apa, es no ugazas bele a dolgaimba pl ha utlevelet akarzs csinaltatni, az apuka beleegyezese kell ha neki nem tetszik akkor nincs..... Szoval csak a szivatas semmi mas.
Reka


Kép
vaktyuk
 
 


brekuc!

kicsit feljebb én is hasonloakat irtam neked mint danusia, emlékszel? látod, mindenki ugy látja h csak azzal teszel jot magadnak és a fiadnak ha végleg kirugod! ha megteszed ő fog a legjobban meglepödni, talán még könyörögni is fog, de akkor kell a legerősebbnek lenned, magasrol tenni rá, és ne hagyd magad!!utána ugy szivatod meg ahogy akarod!

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


jo sok hozzaszolas koszi Kép 18.keruletben lakunk, Gyal nincs messze tudunk talalkozni

az is szar h nekunk kell donteni csak hat muszaj;es nem paraznek ha nem lenne apasagi es nem lenne joga hozza ez az egyetlen problema van csak ezt eleg nehez megoldani mert most mar csakazert is ragaszkodik a gyerekhez

Vaktyuk a babafalvan olvastam vmit elgurult gyogyszerrol - most hogy vagytok?azert ez eleg ize igy Kép

egyebkent babafalvat en nem tudom hasznalni mert a bongeszom nem engedi;csak az elejen tudtam bejelentkezni es parszor irni aztan meghulyult a rendszeruk,allitolag helyreraktak de en megsem tudom hasznalni Kép
brekuc
 
 


Brekuc sima ugy ha meggyogyultunk barmikor.
Ide szivesen irok de a 2005tavasziba mar nem, volt egy kis nezetelteresem inkabb nem reszletezemKép
HA mar ala van irva az apasagi /ha jol emlexem/, az cumi DE lehet bizonyitekokat gyujteni, harcold ki, hoyg telefonba megfenygessen barhogy pl es vedd fel,
sok-sok ilyen szemet lehetoseg van amivel elni kell, es kemyenyen visszautni minden szemetsegre, termeszetesen mar mehet a pereles is akkro gyerektartas miatt, minden mind1 alapon, agressziv allatnak kell beallitani, aki ellen meg kell vedenes magad ez a lenyeg, akit nem erdekel a gyerek csak zsarolni akar vele.
Nekem muxik a babafalvaKép
Reka


Kép
vaktyuk
 
 


Sziasztok!

Lányok,azért egyet ne felejtsetek el!
A fiktív apa megoldása nagyszerű,akár egy életre,akár egy időre,de akkor sem teljesen nyugodhattok meg.Mert az igazi apa ettől még létezik,és mint egy más,normális házasságban,itt is előfordulhat,hogy bead egy keresetet a bírósághoz,hogy talán az övé a gyerek,és ezt apasági vizsgálattal kérheti is,hogy bizonyíthassa.Akkor pedig kiderül a dolog,ez nem is kétséges.Tehát a fiktív apa megoldása csak akkor jó,ha az igazi apának halovány fogalma sincs arról,hogy neki van gyermeke,hogy tőle lett terhes az anyuka.Mert ha már van némi sejtése,vagy jóindulatú emberk,akik piszkálják,és ő valaha kíváncsi lesz a gyermekére,adott lesz a lehetősége,hogy elrontsa az addigi békéteket.Nem akartam okoskodni,de ezt az oldalát is tudomásul kell venni sajnos.Egy ilyen helyzetben nincs jó megoldás.Ha lenne,nem lennének boldogtalan és félő,aggódó anyukák.

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


Ja,és mégvalami.Keresztfiam édesapja egy szemét állat,sitten is ült már,állandóak a balhéi.Mégis mehet hozzá a gyerek,hiába a sok hercehurca,a sok pszichológus,mert mivel nem embert ölt,csak másért volt a sitten,így a gyermekr nem veszélyes...Borzasztó,de ez van.A gyerkőc hiába nem akar menni az apjához,a bíróságon az anyát hurolták meg,hogy ő nevelje másképp a gyermekét,hogy az a kicsi igenis szeressen az apjához menni...Én megfognám a gyerekemet és lelépnék vele,az tuti,mert ez idegőrlő,amit ebben az országban tesznek az anyákkal.Annyira apapárti lett sok bíró,hogy kiakadok.Ha meg felvszed magnóra,hogy miket mond,még téged vesznek elő,mert a másik jogait sérted,és semmisnek veszik,pedig a saját kurva fülével hallja a bíró,hogy gázos az apuci,mégis nem bizonyíték,mert szabálytalan,így fel sem használható.Ma Magyarországon bírói engedéllyel lehet csak lehallgatni és rögzíteni,felhasználni ilyen bizonyítékot....

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


kriszti!


teljes mértékben igazat adok neked ebben, ezt én sem tenném meg bármennyire is haragszom az apára, inkább igyekszem elfelejteni és tuljutni rajta, örülni annak h nem keresi a fiát, minthogy még magamat hozam ki rosszul,és a gyerekeim lássák kárát. A mai világban tényleg nem az anyák pártját fogják...

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


sziasztok

Kriszti kicsit nyomi amit irtal;remelem idovel lekopik rolunk mert ugye itt az a baj h szekal minket,nem akarok feltetlenul perelgetni mert akkor szerintem nagyon undorito lenne (o az a tipus h ha beken hagyjak akkor talan idovel elfelejti ha viszont szekaljak akkor a verszagot megerzi es addig gyotor amig le nem gyoz)

hozzatok milyen gyakorisaggal jar a vedono?az enyemmel nem nagy a kolcsonos szimpatia (a terhesseg alatt mas vedonom volt csak a koltozes miatt kellett valtani) de mindenesetre 2honapos a kismano de csak ketszer volt nala, eloszor amikor hazajottunk aztan ra egy hettel azota szinet se lattam errefele;egyszer ottvolt a tanacsadason ahol azt mondta majd jon,azota egy csomo ido eltelt es legutoljara mar a tanacsadason se volt ott.erdekes

raadasul kismano tegnap minden atmenet nelkul elkezdett fulladozni - nem evett csak siman ejtozott az olemben es egyszer csak elvorosodott a feje es levegot azt nem vett;ez ugy egy percig tartott de az is eleg volt,marhara megijedtem eloszor nem is hittem el h ez most igy vele torenik aztan ezerrel kezdtem dogonyozni mindenfele modon hogy vegyen mar levegot,elkepzelni se tudom mi lehetett vele


kivel mi van egyebkent?igy tenyleg sokkal nyugodtabb meg jobb h kismano van apuka meg csak ritkan- csak mondjuk olyankor teljesen kiborit nem is azert mert annyira szeretnem vissza mert ezen mar tulvagyunk hanem az undorito szemetseg miatt
de egyebkent tok szuper igy foleg ha jo ido van,Abel mar 60-61 centi es 5200 gramm tok kis helyes (errol a geprol nem tudok kepet feltenni Kép )

udv!!! Kép
brekuc
 
 


Sziasztok!

Az igaz hogy eszébe juthat "apukának", hogy ja neki mégis van egy gyereke.Megpróbálhat lépni hivatalosan is.de. nekem a gyámügyön azt mondták hogy a gyakorlatban azért ez nem annyira egyszerű, ha már egyszer hivatalosan rendezve lett a gyermek családi jogállása.a fiktív apa megállapítása rendezi ezt a családi jogállást.
ezt nem annyira egyszerű megbolygatni.
először arról fogják kérdezni, hogy eddig mi volt, hol volt, hogy próbálta meg fölvenni a gyerekkel a kapcsolatot, anyagilag vagy akárhogy is hogy s mint járult hozzá a neveléshez.
Az is elképzelhető hogy már eleve egy ilyen hercehurca eltántorítja az egésztől.
szóval szerintem nem olyan egyszerű csak úgy a semmiből előtűnni és mindjárt hivatalos apukává avanzsálódni.
persze az is igaz, hogy fiktív nem fiktív, ha megjelenik és akar valamit akkor máris beleavatkozott az életünkbe.ez bevallom engem is néha aggodalommal tölt el, pláne hogy jön a tavasz a kicsi sem lesz már úgy becsomagolva ruhába, nem is lesz már olyan kicsi, és hát látszódni fog hogy szép, aranyos, hasonlít is rá.
lehet hogy majd nekiáll elérzékenyülni, meg ráeszmélni ogy talán van egy fia.
nem tudom ezt kivédeni, úgyhogy inkább lelkiekben erősitgetem magam egy ilyen helyzetre.
nagyon klassz hogy jobban érzed magad Brekuc, biztos Ábel is megérzi ha nyugodtabbak a mindennapok!
sztem ez a fulladás akkor lehet esetleg gáz ha többször is spontán megismétlődik.akkor valban jelezni kell a gyerekorvosnak.amúgy nagyon fura dolgokat tudnak produkálni a gyerekek, nem minden mögött húzódik betegség vagy ilyesmi.
mi a védőnöhöz megyünk kéthetente méreckedni nálunk csak egyszer volt.
Minden jót mindenkinek!
damami
 
 


brekuc

a védőnő nálunk az első 3-4 hónapban hetente, kéthetente járt, mostanában jó ha egyszer erre néz havonta, ha pedi esetleg találkozunk séta közben akkor pár szót váltunk és ennyi, de ha valamit akarok telefonon kereshetem, ennyi. De azért én a helyedben csak megkérdezném erről a gyerekorvos véleményét, mert szerintem nem természetes jelenség. Nálunk is voltak pl. nagy bukások, amitől nagyon megijedtem, de az állitolag renben van, nincs vele gond, viszont volt légzéskimaradása pár hetesen, én egyből szóltam a védőnőnek is. D enem ijesztgetni akarlak, csak javasoltam.

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 


Persze,én sem azt mondtam,hogy egyből apuka nyakába ugranak,és lesik minden kívánságát...hisz akkor rengeteg szép család békéjét rúghatnák fel idióta őrültek a vádaskodásaikkal.De sajna be kell bizonyítani az ellenkezőjét,és ehhez joga van.Igen,lesz akit eltántorít a sok hercehurca,de lesz,aki nem adja fel,mert célja van.És egy bíróság sem létezik Magyarországon,aki elküldene egy apajelöltet mindenféle bizonyítás nélkül.Sajna ez van.Még ha nagyon macerás is,annak a férfinak joga van az igazsághoz-már a bíróság szemében,úgy értem...Nálunk is apukácskácska lassan 7éve,hogy nem jelentkezik,nem is ismeri a fiam.Reménykedtünk,hogy ezután nem is jöhet majd,hisz egy szép kis kerek család vagyunk,ebbe a gyámügy sem rondítana bele talán...Hát kemény valósággal ki kellett hogy ábrándítsanak minket,hogy apuka jöhet bármikor,de persze mivel egy idegen lenne a fiam számára,hiába jön a megadott lehetséges időpontban,oda ne adjam neki,ehhez van jogom.De ő kérheti ezt újra,és akkor először egy családvédelmis vagy gyámügyes jelenlétében fogunk együtt találkozgatni,és így,jó sok idő alatt,szép fokozatos lépésekkel eljutunk maj addig is,hogy apuka elviheti kéthetente...Kiábrándító és gyötrően félelmetes...Mi is megcsináljuk az örökbefogadást,már a családvédelmisek rábólintottak,háziorvos is,környezettanulmányos is,pszichológus is,jogász is,már csak a kerületi gyámügynek kell összedolgoznia az egész begyűjtött infót,és akkor jöhet a randi azzal a szeméttel,aki már alig várja,hogy aláírja,és akkor nem kell tovább havi 27ezret fizetnie.
De ettől még a rohadéknak lehet hülyesége,és bármikor felvilágosíthatja a kisfiunkat.És hiába számít onnantól zaklatásnak,és feljelenthetem,akkor már mindegy,mert kitörölhetem a fenekem a papírommal,ha a gyereknek mindent elmondott...Nincs 100%-os megoldás.

Dorcsi,Domcsi,Kriszti
doktorkitti
 
 


sziasztok

jó régen nem írtam már, bár elég rendszeresen olvasgatom a Ti írásaitokat.
Brekuc: örülök, hogy most már csak-csak megoldódik azzal a szarházival a helyzet. Az ilyen ember nem érdemli meg, hogy apa lehessen. Csak sajnos tényleg a magyar törvények inkább őket védik, de azért reménykedjünk a legjobbakban.

én egyenlőre nagyon azon az állásponton vagyok, hgoy nem fogom megadni az anyakönyvbe az igazi apukát, mert eddig azt látom jobb megoldásnak (útlevél, esetleg egy olyan pasi, aki örökbe fogadná).
De ez majd még kiderül. Igazából attól tartok, hogy a szüléskor megjelenik a féleszű anyjával, és látni akarják majd a babát. Ha nem lenne a bolond anyja, egész normálisan lehetne vele beszélni (legalábbis ezt tapasztaltam, amíg még az anyja meg nem tudta, hogy baba lesz).
Úgyhogy én is csak reménykedek benne, hogy egy 31 éves felnőtt embernek lesz annyi esze, hogy ne a féleszű anyja befolyásolja a döntéseit, hanem az életben először tud majd önállóan dönteni és anyukának ellent mondani. Reménykedek benne, hogy ha már nem érdekli őt mi van velünk, akkor legalább keseríteni nem fogja majd az életünket.
Ja, és még valami, az apasági témához: én úgy hallottam, hogy ha fiktív apuka lesz, és az igazinak eszébe jut, hogy van egy gyereke, és esetleg ő kéri az apasági vizsgálatot, azt neki akkor ki kell fizetnie (kb 100-120e ft), de ha bebizonyosodik, hgoy valóban ő az apa, akkor anyukára terhelik ezt meg a perköltséget is. Még jó, hogy "ennyi" jogunk van. Amíg vér nem folyik, addig nem számít mit tesznek a férfiak.

Amúgy a babuskám szépen növöget a pocakomban, szerdán voltam dokinál, 111mm volt. Jövő héten kérek időpontot a kórházba uh-ra. (Talán már az is kiderül fiú, vagy lány lesz.) Ja, és pont csuklott, amikor a doki megnézte az ő kis uh-jával. Úgyhogy eddig szerencsére minden ok. Remélem így is marad.

üdv mindenkinek

Bencus és Kriszta
kriszta9
 
 


miert Kriszti Domi mit tud errol az egeszrol?neki a ferjed az apuka?vagy tudja h nem?vmitol felsz mit mondhat el neki az igazi apja?

ma este kicsuszott a szamon az ugysem toled van mondat es ez lehet h megoldja a dolgokat;ez elegge bevette magat a gondolataiba;utanamenni ugysem fog foleg ha fizetni kellene de nemtom

uddddv!!!
brekuc
 
 


Brekuc!

ez még visszaüthet később, nem biztos h a legjobb megoldás volt ez amondat részedről..mert mi van akkor ha végleg kilép az életetekből, akkor perelnéd gyerektartás végett? vagy fizetne magától? és ha biroságra mész, akkor fejedhez vághatja h ilyen meg olyan anya vagy, az sem tudok kié a gyerek,és képes lenne meghurcolni téged, de persze én nem ismerem az apukát h milyen ember is. Ez magánvélemény..

de a napokban egy barátnőm nővérével összefutottam, szegénynek kijutott rendesen, ilyenkor elgondolkodom, h mi még viszonylag nem is jártunk annyira rosszul, még ha el is hagytak. Õ házasságban élt, de szülés közben történt egy műhiba és a baba sérült lett, már 3 éves lesz, se beszélni, se járni, se enni nem képes magától, és a pasi egy nővel lelépett egy időre, ott hagyva a beteg gyereket meg a feleségét egyedül. Az ilyen pasik a leggerinctelenebbek szerintem. Persze mikor ráunta nőre, visszakönyörögte magát, és mivel a csajnak nagyon nehéz volt inkább megbocsátott. Nem tudom én mit léptem volna, de hálás vagyok a sorsnak ha igy is alakult, h egészségesek a gyerekeim! Ezt csak azért meséltem el, h lássátok vannak még szemetebb pasik mint a mieink.

Kép

Kép

Kép
kcsilla27
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: