A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Bogárka!
akartam is kérdezni, hogyha bemgyek a gyógyszertárba és fruktózt kérek, azt tehetek néha Lencsi teájába, ha már végképp nem akarja meginni, de a kemény kaki miatt muszáj?
a glukosweet nem egyenlő a fruktózzal, mi?

Denizsa!
ez fogyis kex, ami fokozza a bélműködést. nagylányoknak oké, babáknak nem Kép
de én szoktam "tejbegrízt" főzni zabpehejből, rizslisztből és banános tápszerből (HUmana Baby-fit), azt tömi az 5,5 hós lányom.

Macs!
nálunk is volt ilyen. ahogy leért a popija, már üvőtött is.

Recca!
küldjél napot!!!!!!!!
Ben eszik már rendesen? reggel fejés közben gondoltam rád!

ancsipancsi

Sziasztok!

Gabi Kép Igazság szerint én nagyon élvezem a visszaolvasást, sokkal inkább, mint az írástKép Mostanában súlyos lelki mélyponton voltam, mert megszűnt a munkám egyik pillanatról a másikra, meg elkezdtem rettegni a baba miatt (ez utóbbi elmúlt, mert láttam az órási hajasbabát az UH-n és biztosan császár lesz, úgyhogy már nem agyalok rajta, most már jöjjön, amikor akar, minden rendben lesz)

A recepteket én is mentem, ez a rostkeksz nagyon izgat, úgyhogyx lehet, hogy ma belevágok Kép ár nálunk csak tablettás édesítő van itthon, de majd feloldom egy ksi tejben.

AdaKép Jól értem, hogy a szélcsövet icipici bébinél is lehet használni? És akkor is, ha ugyan hasfájós, de van kaki a pelusban?

VotivKép kérem szépen a nevét a Weledás babapocak-olajnak. illetve egy nagy kérés, de természetesen időt igényel a megválaszolása, várok türelemmel: olyan könyvcímeket szeretnék, amiket te hitelesnek gondolsz homeopátia, masszázs és általában gyermek-anya témakörben. Az internet remek dolog, de hogy mennyire hiteles? Ezt csak a tapasztalat tudja megválaszoni, nekem meg olyan még alig van...

Tudom, hogy ez most senkin nem segít, de azért az igazsághoz hozzátartozik ám, hogy a miénkhez hasonló anya- és babaellátási rendszer nem működik sehol a világon, legalábbis nem ilyen hosszú ideig. Én még idáig csak irigykedő pillantásokkal találkoztam, amikor gyesről gyedről etc. meséltem külföldi ismerőseimnek. És persze nem gondolom, hogy ez a megélhetés minimumához is elég akár... csak én mégis becsülöm a rendszert, mert máshol mehetnék dologozni 6 hét - maximum 6 hónap után, gyerek meg lepasszol a bébicsősznek - akinek a díjazásáért dolgoznék csak szinteKép

SZép napot, jó hétvégét, vészeljétek át a fejünk felett szaladgáló frontokat ügyesenKép

indianyo

Csak Gabinak!

Képzeld az adójóváírás hiányzik ami havi 9000FT.SZóval majd alá kell írnom,hogy kérem és akkor megkapom és akkor 6000 Ft-ol fogok többet kapni mint eddig.

Juc
20170114224602

Denizsa, sima mandulaolaj?Kép

Ancsi, majd probalok intezkedni, jo?KépKép
szerencsere, nem marad mit lefejniKép B (ujra) rendesen vegzi a dolgatKép

Indi, en orulok, h nalunk ez igy vanKép es orulok, h ezt leirtadKépKép

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Juc!
bocs, hogy elolvastam, a csakgabinakost, de így megnyugodtam én is. Zsannál is ez hiányzott eddig szvsz.

Indi!
azért készülj, fűrészporkexnek is lehetne hívni! Kép

ancsipancsi

Ada, csak epp nem voltal itt! lehet, h ez volt a baj?Kép

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

sziasztok!
Ma taliztam Juccal, a Mom babaruha börzén. Könnyű neki, olyan szép kislányos ruhák voltak, na mindegy...majd következő életemben!!!
KépKép
Esetleg lesz vmikor vmi féle találka???
Szertnék majd a Johitól kérni ezt azt. De most már tényleg!!!Kép
Hasfájós babiknak jobbulást!!
Jó, igaz politikusoknak hosszú életet (én még NEM találkoztam velük, pedig elég sokat ismerek. Na jó, talán egyik maga is az.)
Amikor én áprilisban szavazni megyek, nem a legjobbikra fogok szavazni, hanem a legkevésbé szarra...Kép nekem ez a véleményem a politikáról...Kép hűűűűűűűűűűűűűűűű, nagyon nem jó! nem is megyek bele, mert csak szomorú leszek...Kép

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Recnek igaza van...én is úgy érzem, hogy pár napja kicsit eldurvult a hangulat Kép...egy csomó fikázás meg ilyesmi... és tudom, hogy ezeknek a fele poén, de gondoljatok bele, ha egy új emberke szeretne csatlakozni mást se lát, mint "vazzeg, hüje" és hasonlók ... és én tényleg tudom, hogy nagy részük csak poénos húzás, mert ismerlek Titeket, de ezzel nincs mindenki így...Kép

Persze azért szeretek Mindenkit!!!! Kép

Ada!
Te meg csak röpködj ide gyakrabban a pillangóiddal, és dobd fel a hangulatot! Kép

Ancsi!
Én Doninak egy éves koráig fruktózt sem akarok adni...akkortól meg csak azért, mert már rendesen eszik majd a mi kajáinkból, és ha megkívánja a sütit, vagy épp túrógombi van ebédre, hát nehogy már kimaradjon Kép
És miért gyógyszertár? Ott olcsóbb???

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

AncsiKép A fűrészpor az állagra, vagy az ízre vonatkozik? Kép Mert ízre elég, ha nyalogatok egy kis tk búzalisztet, abban is megvan a fűrészporérzésKép

ReccaKép Én isörülök ennekKép Remélem, másnak sem okoztam vele feszült hangulatot (pénztelenség Kép)

indianyo

Bogárka,
igazad van! És megigértük, h nem lesz politizálás! Azt remélem minden értelemes ember belátja, h ilyen-olyan járulékok, pénz, miegymás, nem az épp aktuális kormány miatt kevés. Az egyszerű, haladó embernek mindig kevés lesz!!!
szóval, szerintem is több Adát, és kevesebb politikát!!!

És a gyerekeink csúcs szuperek!
Enyim Igi 3 hét múlva egy éves!!! Lindi Grétije egy hét múlva egy éves. Juc Pannája majd' 2 hét múlva egy éves!!!!!!!!!!!!KépKépKép
Én el sem merem hinni!!! Még emlékszem, ahogy mentem be nst-re, és mindig megleshettem egy pici babót is bónuszként!!!!KépKépKépKép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ancsi!

Nem baj,de a zabpehely nem LY?KépNem hagyhattam ki mert nagyon magas volt!

Jucus
20170114224602

Macs:
nem akarom folyton a refluxot súlykolni,de Dorkám ugyan ezeket csinálta.Ráadásul a frontok is kihatnak még erre is,mivel sokkal nyugtalanabbak tőle és ilyenkor erősödnek a reflux tünetei is.Nálunk legalább is ilyenkor sokkal gyakotibb volt a bukás is.Remélem hamarosan mentek az uh-ra és tisztán láttok,hogy ez van v.nem.Baromi nehéz időszak ez,tudom!Sok energiát hozzáKép

Juc:
na ez legalább valami,ha nem is a duplája,de legalább nem kevesebb!Köszi,hogy velem még szóba állszKép

Votiv:
a"kis mostohák"is meggyógyultak?Kép

Indi:
a méhlepény miatt biztos a császár?
Sajnálom,hogy mélyponton voltál/vagy.
Az a baj,hogy én indok nélkük is abban vagyok mostanság,már nagyon nagyon jöhetne a tavasz!
Pontosan mikorra vagy kiírva?

Egy rendes politikust én is ismerek,lakhelyünk első embere!Tapasztalatból tudom,hogy /sajnosKép/nem korrupt!
Pl.:évek óta épül a háza és nem jár nyaralni telente,stb.Kép

petergabi

Zsan:
az a fő baj,hogy már nem CSAK a járulékokról van szó,hanem úgy egyáltalán.....minden sz@r,szerintemKép
De nem folyok bele itt én sem jobban,nem erről szól a topikunkKép

petergabi

GabiKép

Igen, sajnos a méhlepény olyan betonbiztosan ül a méhszájon, hogy az már onnan nemigen mozdul el, még a baba bafordulásával se ment arrébb egy millimétert seKép Beláttam, hogy ez az a helyzet, mikor az ő életét menti meg a császár, úgyhogy legyen úgy, ha ez van "megírva".

Már nem vagyok mélyponton szerencséreKép Sőt!!! Remélem, te is hamarosan jobban érzed magad, bár ez az időszak pont nem nagyon kedvez ennek, de Adának vanigaza: a gyrekekben gyönyörködés serkenti az endorfintermelést Kép

Menzesz szerint április 8, de az első pillanattól korábbra tettük az UH-k miatt, most éppen már 3 héttel korábbra, úgyhogy simán jöhet méret és fejlettség alapján még akár március elején is.

Bár a miénk politikus más pártállású, mint a tiétek, de én őt is hitelesnek tartom és örülök, hogy már 4. alkalommal ő van nekünk. Viszont politikától én is óvakodom, sok barátságnak-kapcsolatnak vetett véget, nem éri meg Kép Abban pedig nagyon is egyetértek Zsancival (azon kívül is, hogy a gyerekek csodaszuperek itten topikbanKép), hogy sajnos most a legkevésbé rosszra tudunk csak szavazni, mert legjobb szinte csak álmainkban létezik Kép

Én ugyan elméletben tisztában vagyok a helyesírás szabáléyaival, de hsz írásakor erre figyelni, meg még a gépelési hibákat is elkerülni nagyon nehéz... tényleg süssön már kia napocska!!!

indianyo

olyan aranyosak és kedvesek vagytok, hogy hirtelenjében teli lett a lakás plusz pillangórajokkal Kép ki kér?

és Bogárka tantónéninek teljesen igaza van!

legyen már tavasz!!!!!

ada
ada007

Blaye, orulok, hogy jo tippet adtam. En egesz heten ott valogatok, msotmar el kene kuldenem a megrendelest, mert meg lemaradok... es igen, Apa lesz Nyuszival meg a nagyobbik hugom (akire mindig nyugodtan ra merem bizni es Nyuszi is nagyon szereti) es tulajdonkeppen mar nem is azert aggodom, hogy Nyuszi hogy fogja kibirni, nem fog-e sirni utanam meg ilyesmi, hanem csak azert, hogy Apa es hugom tenyleg megbizhatoak-e atekintetben, hogy anyosomat tavol tartjak a gyerektol, vagy ha nem megy, de legalabb nem hagyjak vele egyedul, mert szerintem o nem tud a gyerekre vigyazni. Szoval mar magyaraztam ezt nekik, hogy feljohet nagymama, meg levihetik hozza a gyerkocot, de nem hagyhatjak ra, akarhogy eroskodik nagymama, en rajuk biztam a gyereket es kesz. Azert mert o mar felnevelt ket gyereket, biztos azt hiszi, hogy marha penge, peldaul sutni, fozni, pakolaszni stb is tud gyerekfelugyelet mellett, pedig szerintem tok alkalmatlan, mert ugye nem figyel rendesen, odaulteti a konyhaasztalhoz, pont a tuzhely melle, mikor eppen foz es egy csomoszor hatat fordit stb, a gyerek ele tett tanyerba ugy tesz meg sajtot, sonkat, hogy az orra elott darabolja a kessel, mikor ez ugye barmikor felugorhat vagy valami hirtelen mozdulatot tehet... es hiaba szoltam ra, legkozelebb megint ezt csinalja, a hajam egnek all tole... arrol nem is beszelve, hogy naluk semmi nem gyerekbiztos, uvegvaza kisasztalon, kesek a konyhaasztalon stb stb. Lehet, hogy csak akkor kene neki szolni, ha mar hazajottem a picivel, nehogy addig raszabaduljon a nagyra, amig benn vagyok... vagy inkabb meg akkor se... bocsi a litaniaert, de most nagyon a bogyomben van mar megint, egesz estet betolto filmet is tudnek forgatni a hulyesegeirol Kép

Den, igen, ezert is le fogom mostmar ugatni nagymama fejet, de tegnap pont nem voltunk nala, szoval a rokazasert most nem hibaztathatom, de azert tenyleg utalom, hogy allandoan etetni akarja a gyereket, ha megyunk, meg azt is, hogy a lanyom is allandoan partner ebben, sokszor o kezdi magyarazni a nagymamanak, hogy "hammhamm", meg oda akar ulni a konyhaasztalhoz, aaaaaaaa, hogy tudnam leszoktatni errol?

Ada Kép Kép pillangozz meg!! Es nekem nem tunt fel, hogy mostanaban mindenki szitkozodik meg minden, de mostmar az utolso teli honap van, ami egyebkent is a legrovidebb, ugyhogy fel a fejekkel!! Kép Kép ooo, tenyleg, melyik nap is jott ki a medve a barlangbol? es mit latott? lemaradtam...

Zs, igen, tessek a szulinaposolrol irni, kerjuk az ajandeklistat es fotokat az unnepeltekrol tortakkal meg ajandekokkal! Juc es Lindi, halljatok?

Pogacsa, en nem hozza jarok, csak a korhazban talalkoztam vele, de nagyon szimpatikus volt. Nem lehet, hogy csak zavaraban mondott ilyet? Marminthogy en pl sosem kerdeztem ilyet dokitol, meg doki sem mondott nekem ilyet soha, adtam, amit gondoltam es kesz. Nem lehet, hogy vele sem szoktak ilyesmirol beszelgetni?

Koltoi kerdes: az hogy lehet, hogy a gyerek hazon kivul annyifelekeppen kepes elaludni (bevasarlokocsiban, autosulesben, babakocsiban ulve, karban cipelve stb stb), otthon meg sehogysem (zenere, csondben, kisagyban, nagyagyban, ringatva, mellefekve stb stb)? Hm?

Macs, nem mondod, hogy Fuli mar 4 hetes!! Dehat az elobb szuletett, ize, az elobb mayaztunk es neked meg pocid volt es es es hu, akkor mindjart en jovok? mar csak Indi van elottem?
moose

Kisun, mi az hogy "sokeves atlag"? Holgyeknek egyebkent sem illik a korat szoba hozni, de hogy meg idosebbnek is tunteted fel, ez mar aztan tenyleg verlazito!! Es hogyhogy egy hetre is anyosra biznad Docit? Mostmar olyan tokjo lett a tied? Nem fogja felkelteni meg ilyesmik? Es Doci szeret vele lenni?

mooseakibiztossokaignemutazikmeg

ja es a huszonhetedik het mar a harmadik harmad?

jaja es ez a rostkeksz jo lenne az en problemamra?
moose

Sziasztok!
Ancsipancsi! Köszi a "tejbegríz" recept-ötletet, később bizti kipróbálom. Bár a fiam már 6,5 hónapos, még csak nemrég kezdtem a hozzátáplálását és eddig még csak almát, meggyet és őszibarackot kapott. A kislányod hogy-hogy ennyi mindent eszik már? A zabban nincs glutén? (Én még elég tapasztalatlan vagyok e téren.)

Recca! Neked is köszi a mandulaolaj tippet, ki fogom próbálni. Sajnos Bálint a sima gyógyszertári napraforgóolajtól is pöttyös lett. Hátha jobb a mandula!?

Indianyó! Én is úgy olvastam, hogy ilyen esetben automatikus a császár. Szerintem is a babának kell örülni és annak, hogy minden más rendben van. Hányadik baba lesz?

Moose! Mi lenne, ha anyósodat "határok közé" szorítanád? Úgy értem megbeszélnéd vele, hogy inkább nálatok látogassa az unokáját (ahol minden gyerekbiztos), és ne etesse, ne süssön-főzzön (így talán nem veszi elő a késeket), hanem használja ki az időt és foglakozzon, játszon az unokájával. Én mindig megdumcsiztam az anyósommal, hogy mit merre és meddig, szerencsére ő normális és betartja.
Az alvással kapcsolatban azt olvastam vhol, hogy a gyerekeknek azért van szükségük a sok alvásra, hogy feldolgozzák az őket ért ingereket. Ezért, ha elviszed vhova vagy vmilyen program van, sokkal hamarabb elfárad, míg otthon a nyugodt környezetben hiába jön el az alvás ideje, könyöröghetsz neki, hogy elaludjon. Már én is vittem "fárasztó sétára" a babát.

Kép
Kép
denizsa

Denizsa, Recca jól mondta, tiszta és természetes mandulaolajjal masziztam. azért hangsúlyozom ezt, mert manapság sok rossz minőségű olajat is kapni sajnos. és pár csöpp illóolajat cseppentettem bele (ezt sem muszáj), vmi megnyugtatót meg vmi felvidítót Kép úgyhogy nekem is jól esett a maszizás, még azon felül is, hogy csodálatos volt egymásra hangolódni a kisfiammal, és érezni, milyen jól esik neki, amit csinálok Kép
aztán úgy 5 hós korában egyszer csak elkezdett izegni-mozogni, el akart mászkálni, és már többet nem kérte Kép de Oxi megnyugtatott, hogy majd ha már tudatosan kéri, újra lehet maszizni Kép

képzeljétek, miközben az őrlőit vártuk, kijött mind2 felső szemfoga!

Indi, egy könyvet máris tudok ajánlani: Frederic Leboyer-től a Shantala. ez az indiai babamasszázsról szól, és "csakramasszázs", tehát minden épp ellentétes irányba halad, mint a svéd masszázsnál (amiben mindent a szív felé masszírozunk). nem hosszú a könyv, és nagyon szívhez szóló is, sokkal inkább az anya és a gyerek közötti szeretet-kapocsról szól, mint a technikáról Kép

egyébként Leboyer könyvei mind nagyon "szépek", a Gyöngéd születés a baba, a Szülés gyöndégen pedig a mama/többiek szemszögéből írja le a békés, háborítatlan szülést. olyat, mint ami Reccának volt Kép

bár én nem császárral szültem, nekem is kimaradt ez az élmény. azért örülök, hogy megbékéltél a császárral. teljesen igazad van, ez az a helyzet, amikor a baba egészsége érdekében el kell fogadni. a következő babádat pedig még szülheted másképp. szerencsére ma már ez is változott, anyáink idejében aki egyszer császárral szült, nem nagyon engedték többet másképp.

votiv 8)
votiv

Gabi, a kisebbik mostohafiamnak már kutya baja, csalánba nem üt a mennykő Kép
de sajnos a lányka elég rossz állapotban van, de ő elsősorban másért Kép nagyon aggódunk érte, folyamatosan...

votiv 8)
votiv

VotivKép Nagyon szépen köszönömKépKépKép
Igen, ez a császár-dolog ugyanolyan, mint a szopi, el kell fogadni azt is, ha valami nem megy. Örülök, hogy túljutottam ezen a holtponton.

DenizsaKép Első csemeténkKép És igazad van, nem is lehet más, mint császár, hiszen nem tudna kibújni másképpen.

MooseKép Anyák, anyósok mindig mindent jobban tudnak Kép Múltkor icipici unakaöcsikém tenyere odaragadt a forró sütő ajtajához, mert anyukám elmélyülten mást csinált és nem figyelt rá Kép Jól teszed, ha erélyesen kiadod az ukázt férjnek ez ügyben.

indianyo

Votiv! Gratulálok a fogakhoz!! Hány hónapos a babád? Az én kisfiam 6 és fél, de még nem jött ki egy foga sem, pedig már lassan másfél-két hónapja fogzik és nagyon várjuk már.

Kép
Kép
denizsa

Votiv,
ma meglestünk titeket!!!Kép Voltunk torbágyon, és láttuk a házatokat!!!KépKép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Moose,
képekkel és ajándékokkal majd bombázlak titeket, ha itt az idő!!!KépKépKép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

ja, és ma lesz a sógorom a magellánban. ha érdekel vkit...Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Manoka! Ma is kaptam toled ket virust, mostmar allitsd le magad!! Irgumburgum!!

Indi, ugye, hogy ezek a nagymamak tul magabiztosak Kép raadasul anyosnal le van veve a konyhaajto, szoval becsukni sem lehet (mi itthon mindig kizarjuk gyereket a konyhabol, ha epp megy a gaz) es naluk pont rogton az ajtoban van a tuzhely...

Den, meg jo, hogy csak most csatlakoztal, igy egy csomo nagymamas beszamolomat megusztad Kép Mar vannak eredmenyeim anyosidomitas ugyben, dehat messze nem tokeletes. Altalaban megkerdezi, hogy ezt adhat-e a gyereknek en meg mondom, hogy igen vagy nem, de persze vitatkozik. Es a masfel evesemet kb egy eve nem hagytam nala (pedig egy epuletben lakunk, szoval van, hogy hetente tobbszor is lemegyunk hozzajuk, de mindig ott vagyok), ugyhogy valszeg reg leesett neki Kép asszem egyevesen egyszer vigyazott ra, de akkor nalunk. De jol mondod, hasznalja ki az idot, hogy vele lehet. Es ilyen r.h.dt hidegben mi nem nagyon szeretunk setazni (gyerek se, en se szeretunk), probaltuk a heten is, de nagyon rossz volt.
moose

Zsanci, mért nem jöttetek fel? Kép
sógorod volt már? kb fél órája megy a Magellán
és miről beszélt?

Denizsa, István fiam 14 hós lesz 10-én Kép neki elég hamar jöttek a fogai (7 hós korára már 4 kibújt), most is rohamtempóban fogzik szegénykém. bár páran azzal vígasztalnak, hogy így hamarabb túlesik rajta...
de azt is hallottam már, hogy minél később, annál jobb, mert úgy kevésbé romlik a foga. nahát szerintem 1-2 hónapon nem múlik (főleg ha még rendesen mossuk is napota), nem?
Te kinél szültél? tudnál felrakni egy képet a kisfiadról? enyémről most van épp új a profilomban Kép

votiv 8)
votiv

Indi, a Weleda olaj neve: Baby Bauchlein-öl

de mondok 1 titkot: otthon is be lehet keverni, mert körömvirág olajos bázison édeskömény és "sima" köményolaj. ha a legjobb minőségű olajokat veszed (bár itthon tiszta köményolajat irtó nehéz találni, de Te olyan kivételes helyzetben vagy, hogy Indiában is beszerezhetedKép), akkor is olcsóbb így, mint a Weleda, amiből 1500 ft körül van az 50ml-es üvegcse. de persze annak éri meg kevergetni, aki el tudja használni az olajokat másra is, hiszen az illókból csak 5-6 csepp kell a bázisba, és azokból a legkisebb kiszerelés 10ml.
én fürdőolajat is csináltam Ezsvánkának, és magamnak szoptatós olajat, meg stria-olajat és gátmasszázs-olajat meg vajúdó olajat is Kép
mert én ilyen kutyulós/aromaterápia-fan vagyok Kép

sok olajat a Bába-könyvből kevertem, aztán párat a saját orrom/igényeim után Kép pl a kisfiamnak fogzáskönnyítő olajat római kamillából és orbáncfű-olajbólKép de férfiasan bevallom, ez nem sokat segített Kép
ma is olyan nehezen aludt el, hogy hajjaj! mikor ilyen durva a fogzás, szinte semmi nem segít, csak az idő...

votiv 8)
votiv

tessék, egy táblázat arról, mikor melyik fognak "kell" kijönnie. ez jobb, mint a növekedési görbe KépKépKép

Az első fogzás menete, a tejfogak megjelenési sorrendjében:

Időpont Fogak
6 hó - két alsó középső metsző
8-12 hó között - két felső középső metsző
10-12 hó között - két felső szélső metsző
13-14 hó között - két alsó szélső metsző
15-16 hó között - négy első zápfog
20-24 hó között - négy szemfog
36 hó - négy hátsó zápfog

votiv 8)
votiv

Votiv!
Holnap lesz kórházas cikk???

Ada!
Na tessék, most jól le lettem tanítónénizve Kép...pedig nem okoskodni akartam ám...csak elmondtam amit érzek Kép

Ancsi!
A múltkor egyébként úgy csináltam meg a kekszet, hogy 15 deka zabkorpa...így puhább lett, nem lett olyan fűrészporos (inkább, mint egy kemény csokistejbegríz Kép)...de nekem az eredeti változat is ízlik...sőt ízlett a vendégeknek is...meg a fehér kókuszgolyóm is (szintén 1.Kép)

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Votiv!
Fogas táblából a két utolsó sztem túl későit ír...én 18 hót tudtam a szemfogra és 24-et a hátsó zápokra...és nekünk pont így is volt Kép..Petra amolyan nagykönyvszerint fogzós típus volt Kép
Ja, fogorvos barátném pedig azt mondta, hogy +/- 6 hónap Kép

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Votiv,
a végén volt, a hogyan csináljunk naon sok pénzt cimű részben. Õ volt az egyik segitője a narrátor néninek.

Szolgálati közlemény:
az új bioinfóban 3 db csicseriborsós recept van!!!
és van receptverseny, Indi a receptednek indulnia kéne!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Pgabi,
vészhelyzet elmúlt, ebéd előtt 2 perccel beindult a víz, csak elfelejtettem írni. Kép

Moose,
ma mi is hányós buliban voltunk. Kép Összevontunk pár névnapot, volt némi finomság az asztalon, és Esztert nem kellett bíztatni, h egyen...

Politika ellenes hsz-kal 100%kosan egyetértek. Mi, kisemberek mindig szívni fogunk, innentől kezdve tőlem az ül a trónon, akinek jólesik. Ez meg egy babás fórum. Kép

Ja, és kipróbáltam, mi történik, ha nem adok ki havi 20ezret a hajamra, (kb ennyibe kerülne a szakember által összeállított cucc) hanem megmosom Eszter kb 100 ft-os fürdetőkrémjével. Az eredmény határozottan pozitív. Kép Egyszerűen csak halálosan ki van száradva a bőröm. Brr, de úúútálom a telet.
neet
neet

Sziasztok!

Mai szülinapi, névnapi buli után végre előkeveredtünk. Réka végigette a műsort, ami még egy felnőttnek is becsületére vált volna. Vártam a kaja visszaköszönését, de eddig még sehol semmi, holnap visszafogom a hölgyetKép

Votiv, a fogas táblázatot eddig még nem látta RékaKép Õ majdnem 1 éves volt mire kijött az első két foga.Kép De még ráérünk....Kép

Macs, hűha, akkor meghúzom magamat, hogy ne haragudj oly nagyon.KépKép
zanza

Votiv!
Nagyon édes a kisfiad! Én még nem csináltam meg a profilom, de ami késik az nem múlik. Úgyhogy most csak ide csatolok egy képet Bálintról, szegény a képen is épp az ínyét masszírozza a szájával.
Ilyen fogzási táblázatot én is tanulmányoztam már, sőt a bébinek is megmutattam és felszólítottam, hogy kövesse az átlagot, de erre nem volt hajlandó (ez persze csak vicc). Bálint egyébként sem szereti a "nagykönyvet", pl. az átfordulás még mindig csak véletlenszerűen sikerül, de négykézláb már szilárdan áll. Ki érti ezt?
Egyébként Faludi dokinál szültem, aki nem csak orvosilag, hanem emberileg is helytállt a szülésnél.

Bogárka!
Bocs, hogy beleolvastam Ancsinak szóló üzenetedbe, de mi az a fehér kókuszgolyó? Ha nem gond esetleg megadod a receptjét? A férjem imád minden kókuszos sütit.

Most már elrakom magam holnapra. Sziasztok, jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
Kép
denizsa

Szia Mindenki Kép Kép

A kollektív drukkok bejöttek, legalább is ma estére, mert olllyan, de ollyan jót aludtunk Kép
Úgyhogy extraköszi mindenkinek Kép

Ada, mindjárt ki is használom, hogy van egy kis időm és jól megírom a mélt Kép

Denizsa,
mandulaolaj rulez Kép Kép

Votív,
Úgy is, mint vajákos tudományok felszentelt tudora Kép honnét tudom, hogy melyik mandulaolaj a rossz minőségű? ill, mi a jónak a márkája?/tudatlanmacs/

Indi,
neked is drukkolok ám ezerrel és ha lesz időm, akkor mélek neked, ha nem baj Kép :D

Moose,
enyém nagymamával mindent meg lehet beszélni és én már előre igyexem programozni a dolgokat Kép Szerencsére vannak ilyen megbeszélhetős nagymamák is Kép És bizony, nekem is fura, hogy már ekkora Füli, főleg, ha fürdetéskor nézem, hogy a kiskádját már majdnem végigéri.. Kép

Csodálom, hogy ilyen tök jól tudjátok követni (akár politikailag is) a napi eseményeket. Nekem ez nem megy mostanában, de azt nem bánom, hogy a kampánylihegésekből kimaradok, ill nem érzem az emberekre gyakorolt hatását. Ennél még az is jobb, ha Fülit nyugtatgatom hajnalkor sétálgatva.

Na most hirtelen ennyi Kép Pedig akartam egy csomó mindenre reagálni Kép

Csókolat mindenkinek

mostéppjólkialudtamagátmacs és mostisalvófülpke
macskanyu

OFF- Adának

Ada,
én elküldtem a mailt, de a mailer-demon visszaszólt, hogy ilyen címet ő nem ismer...
ha küldesz egyet nekem a micku@freemail.hu -ra akkor válaszban elküldöm a levelet újra.
Köszönöm Kép

OFF- vége

Macs
macskanyu

Jó reggelt!

Macs:
jaj,ennek nagyon örülökKép
Az a szerencse,hogy vannak nyugis esték/éjszakák is,akkor legalább fel lehet töltődni kicsit.Macsapu belejött már gondolom a babázásba?Kép

petergabi

Indi:
örülök,hogy lerendezted magadban a császártKép
Akkor már elég célegyenesben vagy,ez nagyon izgi...
Most,az utolsó időben gondolom duplán figyelnek majd Titeket.Remélem van olyan segítséged,aki kísérget.
Azt lehet tudni,hogy milyen méretekkel rendelkezik a babád?Nevek vannak már,bocsi ha írtad már,de nem rémlik.

Zsan:
és sógorodnak nem súgták meg véletlenül a"tutit"?Kép

petergabi

Gabi,
Kép tényleg jó Kép Macskapu teljesen profi babázásügyileg, az ő reszortja a fürdetés, a babatorna és a gyerekkényeztetés. Hatalmas türelme van Fülihez Kép Olyan jó együtt látni őket Kép Imádja a lányát Kép Én meg Õket
macskanyu

Szép jó napot Mindenkinek!

Macs, nagyon jó hallani, hogy jó volt az éjszakátok.Kép

Lehet egy éjszaka alatt hízni? Réka a tegnapi nagy evés után, iszonyatosan kigömbölyödött arcra. Igazi kölyökgólya képe lett.Kép

Megyek, mert "rajzol" a kisasszony.Kép
zanza

Sziasztok,

Juc: hogyan kell csinálni, hogy az ember kapjon több gyedet, mert nekem is nagoyn sokat vonnak adónak. Mit kell nyilatkozni? plíz help míííííííí.

Zsanci, Juc: voltatok tegnap a Momos börzén? jó volt, én is akartam menni, de apa telefonált, hogy lányom nagyon nyűűűűűgi és igy csak a bájópiacot tudtam elintézni. brühühüüüüüüüü

Lányok: kéne nekem egy jó nőgyógyász, aki mondjuk a bártfaiban rendel. Hogy kell egy ilyenre szert tenni? vagy a fehérváriban rendelnek többen? még sosem voltam a kerületben nőgyógyinál, de igy gyerekkel a kútvölgyi nagoyn messze van. Úgyhogy jó lenne itt a közelben szerválni egy jót. Valamint ha valakinek ötlete van jó háziorvosra (felnőtt) azt is szívesen várom, hasonló okok miatt. Ha homeopátiázna az lenne talán a legjobb. Én alberfalván lakom, csak hogy tudjatok viszonítani, ha ajánlotok valamit. Jó lenne, mert enyém doki nagoyn jó, de borzasztó nehéz bekerülni és messze van. És igy Fanni mellett néhány óra plusz már nem igazán fér bele. Köszönöm a segítséget.

Indi: nekem van weledásom. minden féle.:-) ha esetleg nincs fent, akkor is van..... hihi

Tényleg: mikor lesz tali? Jó lenne látni titeket már élőben.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

OFF: Bogárka: csomagod elkészült. Vigyem fel valamikor, vagy lesz tali és akkor ott odaadom? HOgy jobb neked?

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Jóóóóóóóóóóóóó reggeltKép

MacsKép Megkaptam ám, és hamarosan jól meg is válaszolom Kép És nagyon örülök, hogy ilyen klasszul kialudtátok magatokat a druszámmal - mert hogy én is Fülöpke vónék Kép

GabiKép

Köszönöm szépen a jókívánságokatKép Igen, elfogadtam a dolgot, ha csak ennyi nehézségünk lesz, hát az igazán bevállalható egy ilyen klassz hajasbabáért Kép Remélem, ezért az ő érdekében hagynak egy kicsit vajúdni...
Mi - főleg én - Sophie babát éreztünk, vártunk, de aztán ő úgy döntött, hogy először inkább a bátyus szülessen, úgyhogy Dominó (becsületes nevén Dominik)csücsül a pocakban. A neveket rögtön az elején eldöntöttükKép Most egyébként 1950 gramm és 46 centi (menzesz szerint 31 hetesen!) - ez a 33-34. heti átlagnak felel meg. Én egyébként éreztem, hogy korábban fogant ez a baba, de lehülyéztek, hogy akkor nem lehetett volna menzeszem, de ugye látunk már ilyen dolgokat... Szóval még halacska babánk is lehet akárKép

VotivKép Nagyon köszönöm az olaj- és könyvsegítségetKép Tiszta mandulaolaj helyett esetleg más olajjavaslat? Ugyan nekem mandulaolaj nagyon is kedvemre való, de ha épp nincs megfelelő minőségű, akkor a tiszta és jó minőségű olivaolajról pl. mi a véleményed? Indiában a kókuszolajat használják a masszázsnál, de az meg olyan 'illatos' Kép

indianyo

JohiKép Nem mondod, hogy van Weledás mindenféléd? KépKépKépKépKép Én a Bártfaiban Kocsis Évát igazán jószívvel ajánlom neked. Õ soha semmit nem erőltet rád és véleményt is csak kérésre mond- szóval biztosan nem dorongol le valami miatt durván, viszont nyitott a kérdésekre. Csütörtök reggel 8-tól 11-ig rendel ugye, de ezt már te is majdnem tudod Kép Ez volt egyébként az első eset, hogy reggel ilyen hosszú időre elment szülni, általában ki szokták várni a babák a rendelés végét, vagy csak egy rövid időre hívják el... a magánrendelője valahol a belvárosban van. Tudok adni mobilszámot.

indianyo

Szia Johanna!
Én is Albertfalván lakom, és mivel nagyon elégedett vagyok a dokimmal, gondoltam Neked is ajánlom. Dr. Faludi Pál-nak hívják, és ő a Fehérvári-ban rendel. Vizsgálatra (IV. em) és vérvételre (fölszt.) a Fehérváriba, UH-ra a Bártfaiba mentem. Mindenhova lehet időpontot kérni, amit gyerek mellett azt hiszem érdemes kihasználni, mert nem kell annyit várni. (Azonban lehet, a Fehérváriban először regisztráltatni kell a földszinten, ha még nem voltál ott és nincs kartonod. Jobb, ha először megkérdezed, tel.: 279-2158.) UH-ra pedig csak délutánra lehet időp.-ot kérni (kivéve a nyári nyitvatartás alatt, amikor nem lehet), mert délelőtt "tömegrendelés" van, és várni kell. Faludi doki egyébként a Szt. Imré-ben dolg., így én ott szültem, és nagyon elégedett voltam a körülményekkel. A dokinak, ha éppen olyan a kedve, egy kicsit vicces-csipkelődő stílusa van, de nem bántó, nekem bejött.
Háziorvosra viszont sajnos nincs jó tippem, én az elmúlt években egyszer láttam az enyémet, amikor táppénzre írt ki szülés előtt.

Kép
Kép
denizsa

Denizsa: köszi a gyors választ. Nekem most abszolút baba nélkül kellene... még nem tervezzük a tesót. Fanni még csak 8 hós.

Indi: hát mi a fenét vettél tőlem, ha nem weledát? :-))) Van minden, amit ők forgalmaznak itthon. (elvileg)....

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Bogárka!
nem is tudom miért a gyógyszertárra gondoltam. de megfogadom tanácsod, inkább semmit Lencsinek! (a kajákba almát szoktam néha tenni, remélem ezzel nem szoktatom a rosszra. Kép
és te glutént és joghurtot mikortól adsz? újabb felfogás szerint lehet 6 hós kortól, bébikajám is van ilyen, de szívem szerint várnék 8-9 hóskoráig biztosan.)
nekem is ízlik ám a kex! mikor meggyúrom, olyan, mint egy kókuszgolyó. de én mindig tovább sütöm, mint 8 perc. neked úgy is jó lesz?
fehér kókuszgolyó???? milyen is az? Kép

Indi!
nem tudom megfogalmazni! süss, és meglátod!

Zsan, Juc, Lindi!
csináltok 1 éves Babanetes bulit a dedeknek?

Juc!
csak nem j-vel írtam??????? Kép dehogynem ly!!

Indi!
ne félj, nekem is beigérték a császárt, és lőn. utána volt "kicsit" rossz (iszonyatosan fájt!), de túléltem. én is rábíztam a sorsra, hogy mi lesz. a szülés szerencsére megindult magától.
te figyi! tegnap gondoltam rá, hogy technikailag hogy bonyolítod majd a papírmunkát? kell majd egy friss házassági anyakönyvi kivonat, amit te hogy kapsz? honosítás után központilag?

Ada!
én tavaszt kérek. meg véleményt arról, hogy reggel miért csak fél decit akar inni Lencsi? ő sem éhes még "reggel"? ma az történt, hogy elaludtunk 10-ig. éjfélkor evett utoljára és reggel 3/4 10-kor riadtam, hogy nem ébresztett. ott lapított az ágyban és játszott. tök lelkiismeret furdalásom volt. Kép erre hiába kínáltuk a kaját, alig evett belőle.

Moose!
és a férjed nem látja így a dolgokat, mint te? csak azért kérdem, hogy miért kell még külön kérni erre és aggódni miatta, hogy nehogy kiadja a kezéből Nyulat?
rostkeksz szerintem segítene rajtad!
te mint szakember ugye tudod, hogy a vírust általában nem "Manóka" vagy valaki más küldi, hanem az ő nevében egy program? még az is lehet, hogy valaki teljesen más ember gépén van vírus, akinek a listájában benne van Manóka, és ezért az ő nevében küldözget méleket. nem beszélve róla,hogy szerintem webes mélt használ, ahonnan nem tud vírus menni, csak az otthoni POP3-asról. úgyhogy ne Manókát okold szvsz. egyszer volt, hogy 5 szitkozódó levelet kaptam, míg nyaraltam, hogy miért küldök XY-nak vírust, mikor kiderült, hogy egy másik XY gépéről ment, az én nevemben, mert én be se kapcsoltam a gépet 2 hétig.

Denizsa!
zabban nincs glutén. a kenyérgabona félékben van, tudod ez egy csúnya fehérje, amire érzékenyek lehetnek a kőcök. (lehet főzni zabból, kukoricából, rizsből)
Lencsinek kezdetektől fejem a tejet, mert nem szopizik, de nem is sok a tejem. és mivel 3-4 hónaposan nem akart enni, elkezdtem adni neki almát, hátha ez a baja. szóval a tejhiány miatt vezettem be hamarabb a kajákat.
fiad aranyos nagyon.
és bárki hsz-jét elolvashatod, ez egy fórum! Kép

Votiv!
Istinek gratula a szemfogakhoz! mennyire hízott már vissza?

Neet!
jó ötletet adtál a fürdetőkrémmel.

Zanza!
miket evett Réka?

Macs!
örülök, hogy Füli jobban van! Lencsi is tök hamar végigért a kádban. lehet, hogy Fülike is ilyen nagy bébi lesz.

Johi!
Votiv dicsérte Faludit, ő rendel SZTK-san is. nem próbálod ki?

ancsipancsi

JohiKép Hát tudom én, csak viccőtem! Vigyorogtam hozzá sokat pedigKépKépKép Szólok is majd izibe' ha itt az ideje Kép

AncsiKép
Egyelőre apátlan a fiam, mert kb. százererért fordítja le a drága jó OFI a hivatalos 4 db papírt, amivel itthon is anyakönyveznék (honosítanák)a házasságkötést(BM csak ezt fogadja el Kép). De mivel most nincs munkám, ez el fog maradni. Most próbálkozunk az apasági nyilatkozattal... Bár ehhez is kell majd fordítás, de ez legalább csak 1 db papír.

indianyo

Indi!

Én egy full császáros nő vagyok.2x volt benne részem.nekem nem fájt utána ,egyáltalán nem vészes!hajrá Domino!

Juc
20170114224602

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: