A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Bartika: nekem azt mondogatta a dokim végig, hogy higgyek magamban, a nők tudnak szülni! Õ nem tudja, hogyan, s mint, hisz férfi, de az elmúlt évek tapasztalata az, hogy a nők ehhez értenek. Ösztönösen.
Nálam a sima fájások mensiszerűek voltak, csak erősebbek. Fájt a derekam, méhem, időnként a combomba is kisugárzott. A tolófájás meg mintha szorulásom lenne, és veszettül nyomnom kéne. Mindkétszer teljes erővel elöntött, hgoy muszáj nyomnom. Lefelé. Teljesen úgy, mintha kakilnék. Ezért is jobb, ha nem hanyatt fekszik az ember, mert úgy kakilni is nehéz Kép Ja, és szem, száj becsuk, és lefelé nyomás.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory, köszi! Kép Ezt a kakilást már én is hallottam. És az inger is olyan, mintha kakilni kéne?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika: teljesen. Ez sem véletlen, hisz arrafelé mindent nyom el a baba feje, ahogy halad kifelé. Szóval nagyon erős szorulásra hasonlít az egész. Zsomával olyan erős volt a nyomásingerem, hogy a dokin még csak félig volt kesztyű, mikor felsírt.

cory
Budapest

Ma nagyon szétszórt vagyok Kép
Azt akartam még írni, hogy bízz az ösztöneidben! A tested tudja, mit kell tennie, hisz nőnek születtél! Azt is tudta, mikor először meg kellett jönnie. Ez is olyan, csak kicsit túlcivilizálódtunk, és már nem merünk a testünkre figyelni.

cory
Budapest

Eszti
Az első gyereket mi is elrontottuk alig tudtuk 5 évesen külön költöztetni. Nálunk nagyban közrejátszott a nagymama is aki minden próbálkozásunkat szabotálta. Mindig azt hangoztatta, hogy majd akkor alszik vele (nade az se egészséges). Így, hogy velünk egyszobába és elég sűrűn egyágyba aludtunk, az éjszaki nyugalom se volt meg. Ha ki kellett mennem, megfordultam vagy ment a párom dolgozni (4 kor kelt)már fenn volt, és persze vissza alig lehetett altatni. Mi egy kicsit drasztikus módhoz folyamodtunk - ami utólag kiderült sokkal jobb volt mint a rengeteg küzdés a gyerekkel. A nagyi kórházba került és már aznap külön szobába és ágyba tettük. Ettől a naptól fogva átaludta az éjszakát és az éjszakai sűrű bepisilés is elmaradt.
A második gyermekemet már a szopizás/büfi után rögtön visszatettem az ágyába és így oda se szokott. Az elején igaz, hogy többször fel kell kellni, nem elég magunk mellett megsimogatni, de 1 hónapos korától átaludta (20-06 ig) az éjszakát.
A tapasztalatom azt mutatja, hogy egy gyereknek (és persze nekünk is) szüksége van külön ágyra és külön szobára. (persze ez nem mindenkinek adatik meg, de aki megteheti az tegye meg - ez persze csak az én véleményem, mindenki csinálja úgy ahogy nekik a legjobb)
Na ez egy kicsit hosszú lett bocsi a szóf...ért.
Ildi
ivildi

Ildi: az elsőt még én is visszarakogattam az ágyba szopi után..., na 6 hetes koráig bírtam, akkor majdnem elestem vele a kezemben, annyira kómás voltam. Szóval szerintem az éjszaka átalvása nem ezen múlik. De hogy kinek mi jön be (együtt vagy külön alvás) az egyedi.

cory
Budapest

<font color="119911"> Csak gyorsan elmesélem, hogy mi volt.
Nagyon rendes volt a szülésznőm. Kiszámolta, hogy ez a január 31 teljesen lehetetlen nálam. És hogy ha zárt a méhszáj, akkor ne is próbáljanak magzatvizet nézni. Így csak finoman megnézték, hogy még mindig zárt és kemény, tehát szülni még nem fogok. És szülésznő szerint még a hasam is fent van. Aztán csináltak uh-ot, hogy megnézzék az áramlást, az is oké. És a baba kb. 3300 gramm / +/- 10%, tehát nem olyan óriási. Aztán hívtam a dokimat, akivel hétfőn találkozom a kórházban és akkor megbeszélünk mindent újra.
Én kicsit megnyugodtam, férjem már kevésbé... Ennyi.</font>
angi79

Angi! Remélem most már aztán kiderítik végre hogy mikor is kellene szülnöd! Még a végén tényleg a 11-e lesz a jó szülési időpont!

KépKép
nicika

Szülés: a vajúdás alatti fájdalom nagyon erős mensis fájdalomra hasonlít. A doki folyamatosan ellenőrzi a méhszájat és nyomni úgyis csak akkor enged, ha teljesen eltűnt a méhszáj pereme is.
Ha tolófájás jelentkezik, akkor szólni kell a dokinak. az olyan, hogy nem lehet visszatartani a nyomást, mégha akarnánk se. Szinte préselődik kifelé a baba, erre kell rásegíteni a tudatos nyomással.

Alvás: Patrícia tápszeres volt, ő átaludta az éjszakát 4 hetes korától a kiságyában. Dorina szopizott, így felkelt éjjel. Volt, hogy visszatettem a kiságyába, de volt, hogy mellettem aludt el. 1 éves korában bevezettem, hogy fürdés előtt szopizott, utána engem már nem látott. Apa fürdette, ő vitte be a szobába, betette az ágyba, elbúcsúzott tőle és így elaludt.
Ettől függetlenül volt olyan, hogy igényelte a mellettünk való alvást, de nekünk ez nem okozott soha gondot.
Nálunk mindenki ott alszik, ahol akar és ahol jól érzi magátKép

Angi: a tested úgyis tudja mikor kell a babónak megszületniKép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Babetta. nagyon szép nagy, kerek pocid van!! tetszikKép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Bartika: küldtem Neked egy mailt!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

<font color="119911">Nici,
mi ebben reménykedünk, hogy végre valaki megmondja mikor kellene jönnie a bébinek. Február 10-11 erre az esélyes szerintünk.
A madártej nagyon jól néz ki, amit csináltál. Kép
Babetta,
szép nagyon a babaházad! Kép
Eszti,
na, az én barátnőmnek a háta ment tönkre attól, hogy a kisfiát csak dajkálva tudta elaltatni. Most 16 kilós a kissrác és azért egy ilyen nagy gyereket hogyan ringasson az ember? Szóval én is kiváncsi vagyok erre az altatási dologra.
Cory,
Neked köszi az infót. Kiváncsi vagyok a többi anyuka tapasztalára is.
Ivildi,
én egyetértek Veled! Kép</font>
angi79

<font color="119911">Tünde,
olvastam egy könyvet, amiben pont ezt javasolták, hogy szopi után fürdessen az anyuka. Azon gondolkodtam, hogy akkor nem gáz, hogy tele a pocikája a babának? Vagy?</font>
angi79

Angi: az elején nem jó szopi után fürdetni, de 1 évesen már semmi baj nem volt ebből. Mi is csak kipróbáltuk és bejött.Ha sírt volna ,akkor biztos megszoptatom fürdés után is! Azóta is apa viszi be az ágyába és elmondjuk neki, hogy anya már nagyon álmos és megy aludni.Kép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Angi! Ha szopi után volt büfi is, akkor talán nem, de nyilván babája is válogatja.

Nálunk a babaágy/mózeskosár az ágy mellett, de még így is gyakran velünk alszik a baba volt/lesz az uralkodó módszer. Nekem így kényelmes, Apacska meg megértő.
Aztán a gyerekszobába olyan ágyba költözik, ahol mellé tudok feküdni (vissza)altatni. Réka viszonylag hamar leszokott a rendszeres éjszakai ébredésről, Luca csak majd 3 évesen, és 3 évesen pár hét alatt be lehetett vezetni, hogy nem kell mellettük lennem, amíg elalusznak. (Előbb nem próbáltam, lehet hogy ment volna.)

Ez a gyerekcse egyfolytában lent furakszik a fejével, én meg nem győzök pisilni járni Kép
PocakPockót valszeg a Vízművek szponzorálja KépKépKép.

Babetta! Micsoda pocak!! KépKépKép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

<font color="ff0000">Sziasztok Lányok!

Régi motorosok még szerintem emlékeznek Czulira.
Tegnap este megszületett a babájuk.Kép Zsófia. Elképzelhető, h császárral, mert faros volt.
Többet sajna nem tudok róla.Kép De majd próbálom kinyomozni mi volt velük.Kép

Innen kivánok nekik nagyon sok boldogságot, és rengeteg tejcsikét.Kép</font>

Kép

Kép
nancsika

Persze, hogy emlékszem Czulira!
Sok boldogságot a családnak és Gratulálok!!Kép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok!

Én nem tudom még pontosan hogyan fogom elérni, de semmiképpen sem szeretném, ha a baba sokáig velünk aludna, mert nem akarom, hogy megszokja. Szerintem minél később próbáljuk az egyedül alvásra szoktatni, annál nehezebb lesz elérni. És ha látszik rajtunk a hajlandóság, az engedékenység, akkor még ha tudat alatt is, de tuti kihasználja a kis hamis! Kép Mondom ezt most még gyermektelen (csak 2in1-ben Kép), tapasztalatlan anyukaként.. Kíváncsi vagyok az én nagy szívem mennyit enged ebből véghezvinni, és ki kerül ki a csatából győztesen: a szívem vagy az eszem... Kép

nadine81

Tündi!

Nagyon köszönöm a cikket! Szerintem nagyon hasznos! Vicces amúgy, hogy egy pasi írta... Kép

Ma nagyon sokat pörögtem, anyával lejártuk a lábunkat függönyért a gyerekszobába, és még ma meg is varrta. Szegény ezzel küzdött egész délután. Ma nem kell altatni azt hiszem.

Jó éjt mindenkinek!

Puszi:

Barti

Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Vagyogatok, csak olyan gyengének érzem magam.Kép
Éjszakánként újabban megint sokat fent vagyok, és alig megy a visszaalvás, napközben pedig tök kába vagyok! 2 napja megint fájdogálok, keményedek, hasmars... igyekszem pihenni, de ugyanakkor bennem van, hogy minden legyen rendben!

Titati! Nagyon gratulálok mégegyszer Kincső babához! GYönyörű kislány!Kép És milyen kis husi hajasbaba...Kép

Angi: Akkor, ha végre rájöttek, hogy az UH-k nem nagyon csaltak, akkor eltekintenek a max. keddi szüléstől? Tündének igaza van, a tested és Lidike tudja, mikor kell érkeznie! Sajnállak emiatt a hülye helyzet miatt... Kitartás, drukkolunk!Kép
És miben állapodtatok meg a továbbiakat illetően, vagy majd a dokidtól függ hétfőn?

Eszti: Akkor remélhetőleg most már túl vagy az orrvérzés-mizérián! Szóval ti ezen a hétvégén sem unatkoztok otthon..., helyesKép
Fiamnak szépséges lettem, csak most már Õ jöhetne lassan...Kép

Tünde: Neked is továbbra is nagyon szorítunk! Akkor lehet, most először nektek segít a front...
Képeket majd készítünk, de most ahhoz sem volt ingerenciám!

Babetta: Azta, milyen óriási Levi baba házikójaKép Csini vagy! Egészségedre a fincsi estebédetKép

Barti: Nagyon szép lett a babaszoba, olyan kis ízlésesKép

Nicika, Katicuska: Azért örülök, hogy nem a magzatvíz szivárgott, mindenképpen megnyugtató!

Nici: Nagyon guszta a madártej, teljesen rákattantam! Kérhetnék online? Kép

Czuliéknak is gratulálok! Sok boldogságot a családnak!

Altatás, sírni hagyás: Nem hiszem, hogy fogom hagyni sírni a babót, mert a szívem szakadna meg, mikor olyan kis keservesen hagynám az ágyikójában, anélkül, hogy megnyugtatnám. Azt én is hallottam, hogy a mama egy idő után különbséget tud tenni a sírások között, és ki tudja ismerni gyermekét! Viszont minden sírásnak meg lehet az oka, és gondoljunk csak bele, nekünk is milyen jól esik, ha megölelnek minket, vagy mondanak egy - két kedves szót, ha szomorúak vagyunk. És nagyon tetszett, amit múlt héten írtatok, 9 hónapig együtt voltunk jóban-rosszban, ezután miért hagynánk magukra , ha szükségük van ránk!
Azonban az altatással egyelőre (tapasztalat nélkül , csak a csuda nagy okosságommal) úgy gondolom én is, hogy fürcsi, szopi, büfi után a saját ágyában kell egyedül elaludnia (egy kis mese, dalocska...után), de remélhetőleg egy hónapon belül meglátom, ebből mi valósul megKép

Holnap mennem kell megint NST-re, megyünk ebédelni (már teljesen belejövök ebbe az úriasszonyi életmódba, ahogy kikímélnek a hétvégi főzésselKép)!
Délután, este beszámolok az NST-ről!

További szép hétvégét mindenkinek! Bocsi, akit kihagytam, de most csak az ucsó lapot olvastam át, meg láttam Titatiék képét (meg róluk most meg sem lehet feledkezni)!

Ezer bocsi, hogy ennyit kellett olvasnotok!

Anita (most már tényleg 37Kép)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok Kép
Angi Kép
Szerintem a babák pontosan tudják mikor kell nekik jönniük Kép
Az "Élet az anyaméhben" című filmben is azt mondták, hogy igazából nem tudják mitől indul be a szülés. Akkor mikor a baba kész az életre Kép
Hát én azért drukkolok, hogy Lidi mielőbb készen álljon Kép

Nici Kép
Szűk ujjnyira voltam nyitva mikor folyton nézegették a magzatvizet. Azt nem tudom milyen az mikor már felpuhult a méhszáj, mindenesetre nekem nagyon rossz volt Kép
Remélem ezt most elkerülöm Kép
Nagyon várom már a babaszobaképeidet Kép

Babetta Kép
Sajnálom, hogy ilyen pocsék éjszakád volt Kép
A pocakod viszont oltári Kép
Hatalmas, de nagyon szép kerek Kép

Bartika Kép
Nagyon szép a szoba Kép Anyud nagyon ügyi Kép Jók a szinek Kép
Látom neked is van Tefal babamérleged Kép

Védőnő:
Nálam csak egyszer volt idáig, de akkor levette a cipőjét és úgy jött be a lakásba Kép
Remélem a gyerekorvos is ilyen lesz Kép

Altatás:
Nálunk a lányom az első héten mellettem aludt egy mózesben, de a második héttől már a saját ágyában, ami a szobámban volt.
Nagyon rendes volt, 6 hetes korától átaludta az éjszakát Kép Egy éves korától aludt külön szobában. A mai napig egyedül alszik el Kép N
Igaz minden baba más és más, de nekünk ez vált be Kép

Annácska 31+5

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Anita: jó, hogy jelentkeztél már épp akartam kérdezni, hogy mi van Veled?
Neked is csak azt tudom mondani, hogy lesznek könnyebb éjszakák is! (remélhetőleg)
Hát igen, az ember elképzeli az ideális eszik-alszik kisbabát, aztán ...KépKép
Épp most beszéltük Petivel, hogy gyorsan megnéz egy DVD filmet, mert a baba mellett nem fog tudni. Dorinát mikor már 100-szor megetettem, büfizett és tovább sírt, akkor ő volt a sorosKép
A kiságyba tevés szóba sem került sokszor, volt ringatás, babakocsizás a szobában, zenehallgatás...

Mindenesetre sok sikert a nyugodt babákhoz!!!Kép

Jó Éjt!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Jó hajnalt! Kép

Köszi a sok alvós választ, ebből is látszik, hogy mennyire babafüggő, hogy kinek mi jön be, és ráadásul, minden abszolút a gyerektől függ.
Az biztos, hogy sírni nem tudnám hagyni, de egyelőre mi is úgy tervezzük, hogy szopi után irány az ágyikója, aztán lehet, hogy úgy leszünk, mint Cory, amikor már egy éjszaka háromszor esem fel egy zenélő játékban....Kép
Bartika, nagyon szép lett a szoba, olyan kiegyensúlyozottságot tükröz. Biztos jól fogja a babátok benne érezni magát. Kép
Babetta, tök csini vagy és jó nagy a pocód.

Angi, hát nem irigyellek emiatt a folyamatos várakozás miatt, főleg, hogy most egy hét túlhordás után talán kiderül, hogy lehet, hogy velem vagy egyidős....Lehet, hogy együtt babázunk majd a kórházban??? Kép

Anita, én sem alszom éjszaka, viszont én nappal nem vagyok kába, szerencsére. Te viszont akkor pihizz, amennyit csak tudsz, tégy úgy, ahogy a legjobban esik. Kép

Nancsi, Czuli biztosan császárral szült, mert az Istvános topicba irogatott, és mivel nem vállalta a baba mechanikus beforgatását, ezért a csaszi maradt. Viszont hogy ilyen hirtelen megszült, arra nem számítottam, úgy tudom 17-re volt kiírva. Tyű. Kép Gratulálunk! De jó neki. Kép
Bartika, még annyit a szüléshez, hogy ha esetleg jártál vagy jársz tornára, ott mi pl. mindig gyakoroljuk, hogy hogyan lehet jól haspréssel, végbél irányba nyomni, szem becsukva (hogy ne vérezzen be), stb. Nyilván ha ott leszünk a konkrét szülésnél, mindent nem lehet ezekből megvalósítani, de mondta a dokim is, hogy sokszor azért is tart pl. tovább a tolószakasz, mert valaki úgy nyom, hogy megfeszíti minden izmát, ahelyett hogy minden energiáját az alhasa felé irányítaná, és ott nyomna.
De mindezek mellett én is hiszem, hogy a szülés alapvetően természetes folyamat, ezekkel a tapasztalatokkal csak talán megkönnyíthetjük, gyorsíthatjuk. Én pl. már most sokat szoktam a babával magunkban beszélgetni, hogy ez lesz az első közös nagy művünk, és hogy mennyire készülök, hogy jól tudjuk csinálni. Ez sok félelmemet is feloldotta. Kép Úgy tekintek már a szülésre, ahol a fiammal közösen fogunk, egymásra hangolódva - én szülni, ő pedig születni. Kép Apa pedig mindenben a segítségünkre lesz. Kép

Remélem ti jót alszotok, puszi nektek!

Eszti
Vendég

Pgyöngyi
Most látom, hogy ugyanannál szülünk az I-es nőin és nagyjából ugyanakkor. Te mikorra vagy kiírva?

Scullyx
35+6

KépKép
KépKép
scullyx

<font color="119911">Jó reggelt!
Anita,
már aggódtam érted, hogy mi lehet Veletek! Pihengess csak, ha az esik jól. Király, hogy betöltötted a 37. hetet. Lehet, hogy Boti jövő héten megmutatja magát? Feri szerint lassan minden gyerek megszületik, csak a mi lányunk nem akar, mert szófogadatlan. Aztán lehet, hogy nem is... Hétfőn megyek a dokimhoz. Vegyesek az érzések bennem, az az igazság. A baba mozog, de nem tudhatom, hogy meddig húzhatom és mikor indítják. És ha indítják, akkor az jó e neki stb.. A szülésznőm szerint, ha nem akar még jönni, akkor nem fog.
Eszti,
jól van babázhatunk együtt, de akkor a jövő héten!!! OK? Baráti kaja megvolt?
Bartika,
nagyon szép lett a szoba. A szőnyeg is és a függöny is. Ebben aztán biztos jól fogja érezni magát Pötty. Kép

Puszi. Szép napot Mindenkinek!</font>
angi79

Jó reggelt!

Képzeljétek, sikeresen elestem a fürdőkádban. Beléptem és totál csúszós volt. Mázlimra épp térdre estesm, szóval poci és gerinc épp maradt. Csatlakozom esés ügyileg Mamackához. Kép Csak jól magamra hoztam a frászt... Tanulásg: legközelebb megnézem kézzel, hogy maradt-e sampon a kádban... Kép

Alvás: Mi külön fogjuk altatni a kicsit. Mindig bemegyek majd hozzá, ha kell, de semmiképp nem szeretném az elkövetkező x évet rosszul aludni.
A lelkészemmel beszélgettünk a múltkor, náluk 5 gyerek van és mind az öt az ANYJUKKAL aludt, nem az apával és az anyával. Mondta is mosolyogva a Zsolt, hogy nem igen aludt Dóri 8 éve rendesen. Persze, nem neki gáz. Ja, és úgy csinálták, hogy ahogy jöttek a gyerekek, az összes ott aludt; a minitől a nagyig. Kb 1 éve van külön ágyuk a gyerekeknek és így már "csak" a legkisebb alszik az anyával.
Hát, ezt mindenképp el szeretném kerülni. egyrészt azért, mert ha hosszútávon (hónapokra gondolok) nem alszom rendesen, eléggé türelmetlen vagyok. Nem akarom a picin kitölteni majd, hogy én nem tudom kialudni magam.
Nálam úgy volt, hogy amikor már ki tudtam mászni a kiságyból, bemásztam anyu mellé. Õ sokáig egy szobában aludt velem és csak később költözött ki. Nagyo rossz volt, amikor otthagyott. Nem tudtam egyedül elaludni. Volt olyan, hogy 16 évesen is bemásztam anyu mellé, mert valmi hülyeséget álmodtam és automatikusan elindultam a pakkommal és ott ébredtem. Kép

Szülés:
Eszter barátnőm 12 óra (plussz 3 nap a kórházban) vajúdott, aztán 2 tolófájást rontott el, mert senki nem mondta meg neki, hogy na, az kb ilyen. Azt se tudta hogy nyomjon. Nem járt tornára, mert végig dolgozott és "nem volt ideje" elmenni. (Ha már van lehetőség, miért ne. Nálunk Gyálon és környékén SEMMI nincsen. Pedig nagyon kéne) Aztán persze a szülésnél jó lett volna, ha van valami. De a lényeg: Borka akkor is megszülett. Kép Szerintem ő sokkal jobban tudta, mit kell csinálnia, mit az anyja. Kép

Na, mára bőven eleget írtam. Kép

Eszter
30+0

Eszter
Kép
Kép
vok

Rólunk Ez már a második estém amit végigalszok! Még pisilni sem keltem, Szinti sem rumlizik odabent. Szóval tök jó! Kép A hasim már nem fáj és úgy néz ki a vérzés is abbamaradt!

Bartika! Nagyon szép lett a függöny és a szoba is! Ügyesek vagytok!

Anita! Remélem hogy ez után majd jobban telnek az éjszakáid! De fel a fejjel, már közel a cél! Ja és a madártejet már küldtem is fénypostán! Kép (Azért titokban megjegyzem hogy már alig van belőle! Lecsaptak rá mint a vércsék!)

Annácska! Ha egy mód van rá, én mindenképpen szeretném elkerülni az amnioszkópiát! Mindenki olyan rosszakat mondd róla! Bár olyat is hallottam akinek nem fájt! Sógornő jelöltem azt mondta hogy rosszabb mint a szülés!

Vok! Tessék jobban vigyázni! Kép

KépKép
nicika

<font color="119911"> Vok Eszter,
miket csinálsz? Vigyázz ám! Na, ok tudom, hogy vigyázol egyébként! Kép Gratula a 30-hoz!!!! És már csak két nap és mehetsz a dokihoz!
Holnap eljön velem Feri a kórházba, így majd utána hívlak, hogy mi volt. Ok? Szerintem most már nem mer egyedül hagyni és beszélni is akar Gézával.
Nici,
szuper, hogy jól alszol.
Alina, Tünde,
hogy vagytok?</font>
angi79

<font color="119911"> Vok Eszter,
miket csinálsz? Vigyázz ám! Na, ok tudom, hogy vigyázol egyébként! Kép Gratula a 30-hoz!!!! És már csak két nap és mehetsz a dokihoz!
Holnap eljön velem Feri a kórházba, így majd utána hívlak, hogy mi volt. Ok? Szerintem most már nem mer egyedül hagyni és beszélni is akar Gézával.
Nici,
szuper, hogy jól alszol. A haskörfogatom: 95 cm és a súlyom +12. Beírnád? Köszi!
Alina, Tünde,
hogy vagytok?</font>
angi79

Jóreggelt kismamik!Kép
Benéztem született-e kisbaba az éjjel, de úgylátom minden pocaklakó inkább anya pocijában maradna!
AngiKép
Kitartást, talán ez a legrosszabb,ami most Veled van, várakozol....várakozol, pedig hát szerintem is tudja Lidi mikor szeretne jönni, kár, hogy néha sürgetik!
az jó hogy az amnioszkópiát megúsztad!Kép
AnitaKép
pihengess!
BatikaKép
Szép a szoba nagyon, majdnem azonos a színvilága mint Nálunk, én este imádom olyan hangulatos, a meleg narancsfény a kislámpánál.
Az együtt alvásról. Velünk is együtt aludtak a gyerekek, s eljött az idő mikor maguktól külön mentek.
Nekem jobb volt, mintha éjszakánként háromszor- négyszer átbotorkálltam volna a másik szobába.
Most jól van Nálunk mindenki, meggyógyultak a srácok, én sem kaptam el, keményedget a pocim, de most nem fáj, szóval hurrá!!!!
Puszi: Csema
IvildiKép
Nézem a mailt, és reagálok!

KépKép
csema

Jó reggelt!Kép

Csajok, ti vagytok már aranyosak! Nem jelentkeztem 1-másfél napot, és már hiányoltatok! Húúú, de jól tud esniKép

Ma éjszaka jól aludtam végre, csak pisi volt 2xKép

Angi: Gondolom, hogy Feri milyen türelmetlen lehet már...Remélem a dokid megnyugtat benneteket, és hagyja, hogy ha más nem, jövő hétvégéig magától beinduljon a szülés. Pedig tudom, milyen jó lenne már, ha otthon aludhatna az ágyikójában.
A dokim nekem azért is "ragaszkodott" a mensi szerinti időponthoz, nem az UH-hoz, ha mégis mensi szerint születik Boti, ne csinálják végig ezt a túlhordásos mizériát. Ha pedig UH szerinti kiiíráshoz képest született volna 2-3 héttel hamarabb (ez már nem áll fennKép), akkor ő tudta volna,hogy nem korababa! (Mondjuk nálatok meg pont fordítva, a mensi volt hamarabb...)
Nyugi, Lidike szófogadó kislány, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan az Õ nagy napja következik! (Azért a változatosság kedvéért csatlakoznám hozzád és Esztihez! Ha már úgyis annyi hasonló/azonos babaholmink van babáznék szívesen én is veletekKép)

Nici: Köszi a madártejetKép Örülök, hogy jól aludtál! Szintike mozgása kezd lelassulni???Kép
(Mondjuk én már ebben sem hiszek, látjátok bedagadt fejjel is hogy el lehet lenni hetekig, és még ki tudja, meddig...)

Eszti: Te meg mér nem alszol iccaka?Kép Remélem, azért utána vissza tudtál aludni. Nagyon szépen fogalmaztálKép Én is azt mondom,hogy most olyan jól eltervezem a dolgokat, de tuti ezek borulni fognakKép (Azért a nagyiknak mondogatom, hogy nem fogjuk állandóan kézben rázogatni a manót...persze, mert csak az apja meg én fogomKép)

Csema: Örülök, hogy most jól vagy, és hogy a srácok is meggyógyultakKép

Vok Eszter: Tessék nagyon vigyázni magadra! Gratula a 30-hoz!!!Kép

Megyek, készülődök NST-re! Vmikor késő délután jövök!

Vigyázzatok magatokra, szép napot, jó étvágyat a vasárnapi ebédekhez!
Aztán azt sem bánnám, ha estére megérkezne egy-két babóca...Kép

Puszi: Anita (37+1)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Nici: Lilypie-ben tudott vki segíteni? Én sajnos örülök, hogy már így tudok fórumozni, csetelgetni...stb. Nem vagyok egy PC-guruKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

IvildiKép
Ment a mail

KépKép
csema

Anita! Tényleg lassult már Szinti mozgása! Talán már nincs olyan messze a szülés! Kép Lehet hogy hülyén hangzik de már jó lenne kicsit távol lenni hazulról, mert már mindenki miattam feszült és ideges itthon!
Ami pedig a Lilypie-t illeti, sajnos egyenlőre úgy néz ki hogy hárman sem bírtok megoldani! Egyszrűen képtelenségnek tűnik excelbe úgy beszűrni hogy a kép is látszódjon és frissüljön, meg a számok is! Pedig Vikoval és Nancsival asszem fél 11-ig törtük a fejünket! Esetleg van valami ötleted?

KépKép
nicika

Ja Anita most esett le hogy félreértettelek, szóval te sem tudsz segíteni! Kép Majd talán valami lesz!

KépKép
nicika

Sziasztok!

Babetta
Hát nálunk is kislányt mondtak (3 doki is) és tegnap megfordult a fejünkben mi van ha mégse az. Inkább választottunk egy fú nevet is, nehogy meglepődjünk. Dávid lesz ha mégis kinőtt volna neki a kukija.
Szép a pocid!!!

Angi
Az amnioszkópia nem biztos, hogy fáj. Nekem pénteken mesélte az egyik kismama, hogy meg se kottyant neki.

Nálam a védőnő ég nem is járt. Vagyis már lett volna kétszer is csak én nem voltam itthon. Most már csak akkor jön ha meglesz a babó. De ha nem veszi le a cipőjét és nem mos kezet én tuti, hogy rászólok.

Nállam semmi változás még mindíg 2in1-ben. Fájás és egyéb "finomságok" még a kanyarba se.

Petri38+6

Pircsi &
Kép
Kép
petri

<font color="aa00aa">Jó reggelt!

EsztiKép Nagyon szépet írtál ma reggel KépKépKép

Az az igazság, hgoy ezek a gyerekek annyira erős egyéniségek, hogy ki fogják maguknak harcolni a közös ágyikót, ha olyan típusúak és ha a szülők elég rugalmasak. Barátaim 3 gyerekénél abszolút bevált a nagyágy melletti kiságyban altatás, az egyetlen lánygyereknél, aki egyébként harmadiknak érkezett, viszont két évig csak az együttalvás jött be. Viszont egyiküknél sem volt probléma a következő gyerek érkezésénél a gyerekszobába - és saját új ágyikóba való átköltözés. Ott már egyébként is jó érv az, hogy ő most már nagy gyerek és igazi saját NAGY ágya van... ezt a gyerkek szokták szeretni, hiszen büszkék a saját nagyságukraKép

És ahogy Cory a talin megfogalmazta: CsSak addig alszanak majd a szülőkkel, amíg erre szükségük van, biztosan nem fogják a srácok a szülői ágyba hozni majd a kamaszkori lányismerőseiket Kép

AngiKép Remélem, nem ijsztettek meg nagyon a rossz tapasztalatok a kórházban... Nagyon szomorú, hogy egy tökéletesen békés és kiegyensúlyozott terhességnél is tudnak valami hülyeséggel szorongást kelteni a mamában, főleg ilyen figyelmetlenség miattKép

BabettaKép A pocakkép a vasárnapi ebéd előtt, vagy után készült?KépKépKép

EszterKép Azt hittem, én vagyok csak ilyen ügyetlen... No a fürdés ezért rizikósKép Remélem,már túlvagy az ijedtségenKép
Az én szüleim egyszerűen nem tudják megszokni, hogy most nagyobb helyen tudok csak elmenni mögöttük az icipici konyhánkban és állandóan nekiütközik valaki a pocaknak, szerencsére már óvatos vagyok és mindig ott a kezem előtte...

Finisben lévő mamiknak nagyon sok türelmet kívánok a várakozáshoz Kép</font>

indianyo

<font color="aa00aa">NicikaKép

Hát persze hogy nem tudtam aludni, feszített a feladatKép Kipróbáltam mindenfélét, de ugyanarrra jutottam, amire férj is: minden a weboldaladtól függ - vagyis attól, hogy hogyan lehet szerkeszteni rajta. Ugyanis az excel önmagában nem képes ezt a feladatot megoldani - ő csak soronkénti külön oldalon tudja a tickert frissítve megjeleníteni. Az általam ismert megoldásoknál az excel kiegészítő alkalmazás csak, és mindig használnak valamilyen weboldal szerkesztőt - például Microsoft Front Page, ami a 2000 utáni Windowsokon eleve rajta van. Azt kéne tehát először is megnézned, hogy a te oldaladat hogyan - milyen program segítségével -lehet szerkeszteni.
Proone táblája egyébként úgy készül, hogy ő a képeket bemásolja és ő maga frissíti, tehát ugyanúgy, ahogy te is csinálod.
Beszéltem hajnalban a Lilypie oldal tulajával is, ő is csak ezt a megoldást ismeri, tehát excelre nem tudott ő sem megfelelőt ajánlani.</font>

indianyo

Cory
Nekem is ez a véleményem, mindenki úgy csinálja ahogy neki és a babának jó.

Bartika31
Álomszép a babaszoba - nekünk sajnos a baba születése után adják csak meg a szocpolt, így akkor lesz megcsinálva. Addig marad a mi szobánkba az ágyacskájába.

Csema
Köszi az infot. Írtam még pár dolgot ami eszembejutott, majd ha ráérsz.

Eszter
Tessék vigyázni!

Nicika
Szupi az alvás, nekem még egyszer sem sikerült végigaludni az éjszakát.

Ildi
ivildi

<font color="119911"> Vikó,
köszi szépen. Kép
Tényleg nem akarok nagy panaszkodást csapni, mert a baba jól van és én is, így nagy gond nem lehet. Kép
Petri,
nekem már próbálták csinálni. És fáj. De ilyenkor egy kismama el is felejti, hogy fáj, mert tudja, hogy a baba miatt kell. Kép
Anita,
akkor hajrá! Jövő héten!!!! Majd gyere estére!</font>
angi79

Sziasztok!

Alvás: ez egy olyan dolog, hogy mindenkinek más jön be. Az enyémek az első időkben simán belealudtak a szopiba, aztán leraktuk őket a kiságyba. Illetve Balu popsijában volt egy matracérzékelő, mert ha azonnal leraktam, akkor felébredt, de ha már teljesen beájult, akkor lerakható volt. Vele egy idő után az volt, hogy a nagy ágyon aludt el szopi közben, én meg kiosontam. Aztán néhány legurulás után 9 hósan szoktattam a kiságyba. Ez volt az, amit tudtam, hogy másképp csinálok a következőnél. Amíg én le nem fekszem, addig a kiságyban van alvás. Én csak az éjszakázást nem bírom, és mindig csodával nézek azokra az anyákra, akik képesek éjjelente többször is felkelni, megszoptatni, visszarakni. Én erre alkalmatlan vagyok. Mondjuk nekem alapból nagy az alvásigényem, és simán tudok gyerkőccel együtt aludni (más meg erre nem képes). Meg én ragaszkodom a szülői ágyhoz. Kizárt dolog, hogy kiköltözzek onnan Kép De ez úgyis mindenkinél kialakul majd, mi jön be leginkább.

Eszter: vigyázz magadra!

Anita: ez nagyszülők kézben rázogatják ismerős Kép Balu ölbebaba volt. Az első 3 hónapban lerakni alig tudtam egy pisilés erejéig, de ha épp jól elvolt, tuti valamelyik nagyszülő megbolygatta, az teljesen kiborította.

Nicika: azon gondolkoztam, hogy nem lesz brutálisan nagy úgy a táblázat a sok képpel, szalagokkal? Megkérdeztem a pasimat, de ötlete neki sincs, hogy lehetne berakni Kép

cory 34+3

cory
Budapest

Nem tudom, a ti szüleitek milyenek, nekem még az okoz/ott gondot, hogy mindent jobban tudnak, és mindenben ontják az észt. Én elég hamar rájöttem arra, hogy ez a gyerkőc az enyém, eltelt huszonx év, hogy ők gyerekneveléssel próbálkoztak, változott egy csomó minden azóta (csecsemőtáplálásban, meg hát Spock is kiment a divatból). Szóval erről azt gondolom, hogy senki nem tudja a frankót gyereknevelés ügyben, hisz minden gyerek más, minden szülő más, és hogy bejött-e vagy sem a nevelés, az is csak 20-30 év múltán derül ki. Most a mi időnk van itt, kapunk néhány esélyt, hogy mi is elronthassuk a gyerekeinket Kép

cory
Budapest

Viko! Akkor lehet hogy feladjuk... Kép

KépKép
nicika

Sziasztok!

Scullyx!

Én március 2-ra vagyok kiírva. Láttam én is, hogy ugyanaz a dokink és nagyjából egy idősek vagyunk. Én csütörtökön 14.30-ra megyek Ctg-re, ha te is aznap jössz még az is lehet, hogy találkozunk.

Gyöngyi 36+6

Kép

Kép
pgyöngyi

Viko! Szerintem Proone a szalagokat nem frissíti naponta! Tuti hogy nem! Az utolsó frissítése 1-én volt, a szalagok meg mai napra készek!

KépKép
nicika

<font color="aa00aa">Nicika! Akkor nem tudom, mert Proone a szentimrés topikba is rak fel táblát mindig, de csak kb. hetente egyszer frissíti. Viszont nem csak excellel dolgozik - legalábbis tegnap férjjel és a lilypie-os nénievel erre jutottunk, hogy az elkészült excel táblát még a weboldal-szerkesztővel html-ben szerkeszti. De azért én se vagyok pc guru, csak gyakorlott felhasználó... Mondjuk abban igaza van Corynak, hogy hatalmasra dagad ezzel a csíkkal az egyébként se túl apró tábla.
Még ne add fel Kép Ha van sok energiád és szívesen csinálod, csak akkor, persze Kép</font>

indianyo

Pasimnak megmutattam a pronee-s táblázatot. Azt mondja, hogy az övé sima html, és nem excelben készült. Úgy már tényleg nem lenne nagy, és frissülne is magától.

cory
Budapest

Az a gáz hogy a sima html-nek csak az alapjait ismerem, de már azt sem használtam évek óta!
Esetleg lehetne egy ilyen összefoglaló táblát csinálni sima html-ben, na de azt már tényleg nem tudnám hogyan kell! Szóval passzolok!

KépKép
nicika

<font color="aa00aa">Nicika, CoryKépIgen, végül arra jutottunk mi is, hogy vagy nem excelben készült proone táblája, vagy webszerkesztővel még átkódolja

Nici, látod, fél topik ezen melózik, úgyhogy ne add fel Kép</font>

indianyo

ilyenem van http://terszt.fw.hu/proba.html Ha segít, ebben meg tudom csinálni a többit is, csak a rengeteg képek kéne valahogy redukálni a táblában.

cory
Budapest

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: