A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Kedves Kataa,

Én egyelöre birom a tömegközlekedést, bár 3 jármüvel utazom, 3/4 órát be, 3/4 órát vissza. (A metrón például klasszul lehet aludni, ami nem utolsó szempont.) A helyet persze szinte soha nem adják át, de azért általában megoldom valahogy a leülést. Asszem hogyha már nem birom zötykölödést, akkor egyszerüen kiiratom magam és nem fogok bejárni... Zuglóban lakunk, a kispapa az Arany J. utcánál dolgozik, én meg a Déli pu. fölött, ugyhogy ö se nagyon tud majd fuvarozni engem.

Szülés elött 4 vagy 6 héttel lehet elmenni szülési szabira?

Zita
23+3
ParaZita

Sziasztok!

Nem tudtok valamit a 4D Ultrahangrol.......peldaul hogy mennyire vallik be? Mennyibe kerul? Hany hetesen erdemes elmenni?

En csak ezt talaltam rola:
[url=http://www.4dultrahang.hu/" TARGET="_top]http://www.4dultrahang.hu/[/url]

Mega Toysban van...

Csipkebogyo
Gratulalok a vizsgadhoz meg a kislanyodhoz is Kép

Udv Mindenkinek
Melinda
Melinda

Szia Melinda!
Van egy 3D-s ultrahang tpoic itt az Anyaságon belül, nézz be oda+ itt is:
[url=https://www.babanet.hu/ultrahang.php" TARGET="_top]Uh[/url]
mindenestre nekünk felejthetlen élmény volt!Kép
Jó böngészést!

Ágci

Kép
Ágci

Szia Zita,

Ahogy en tudom 4 hettel elotte lehet menni,de en ezelott tappenzen leszek.
Es ha mar itt tartunk?Ti meddig maradtok otthon a babaval?
Es visszamentek az elozo munkahelyetekre?
Tudom hogy ez meg messze van,csak sajnos a boldog evek is gyorsan fognak telni,erre mar rajottem miota ameismertem a paromKépKépKépKépKépKép
En nem vagyok az a karrierista tipus ugyhogy,nem emiatt aggodom,csak nehez egy jo munkahelyet talalni manapsag.Kép

Puszi
Kataa
18+6

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!
Gombóc vagyok a "...megint megjott" topicbol.
Tegnap az orvosom koraterhesseget regisztralt UH-n. KépKépKép
Azt mondta, bovebbet majd ket het mulva mond, amikor latszik a picike szive is. Ugyhogy ha nem haragszotok, majd akkor (ha addig es akkor is minden rendben van) jelentkeznek csak be hozzatok babonabol. Kép

Viszont most az lenne egy problemam, amiben talan meg tudnatok nyugtatni, vagy eppen vigyazasra szolitanatok fel. Szoval, nekem mult heten megjott a menzeszem, de sokkal kevesebb volt, mint szokott, igy fogtam gyanut. Aztan teljesen elmult csut. estere, de szombaton delutan nagyon keves sargas-vilagosbarnas folyasom kezdodott, ami naprol napra egyre eroteljesebb lett. Az orvosomnak tegnap emlitettem, de nem tulajdonitott neki tul nagy jelentoseget, csak azt a 2 het mulva meglatjukat emlegette.

Ja, es tegnap telelt egy 4 cm-es tuszot is az egyik petefeszkemben, de arra is azt mondta, nem gond.
A hasam fajdogal, de nem tudom eldonteni, hogy ez gorcsoles, vagy milyen fajas. Neha nyilallgat. KépKép

A lenyeg, hogy tudnatok valamit irni erre? Volt valakinek ilyesmije? Ugye, ez nem valami fenyegeto dolog? Kép

+1 Utana igerem, vegigolvasom az egesz topicot. KépKépKép

Koszonom szepen,
Gombóc
gombóc

Kedves Kismamák!!!!

Katus vagyok, és nagyon-nagyon régen voltam ennek a topic elõdjének a lakója, mikor 2000. õszén kisfiamat vártam, aki jelenleg már 11 hónapos.

Ma ismét egy kétcsíkos teszt boldog tulajdonosa lettem! Kép
Petikének kistestvére lesz! Nagyon boldog vagyok, és egyben izgulok is, hogyan fogok helytállni egy kicsi és egy pici gyermek édesanyjaként.

Mindenkinek jó egészséget, problémamentes, boldog babavárást kívánok!

Katus
Katus

Kedves Kataa,

Én nagyon vacillálok munka ügyben. 1-1,5 évig biztosan szeretnék itthon maradni, de nem tudom, hogy azután mi legyen...
A mostani munkahelyem nagyon jó (jó fizetés, stb.), de sokszor érzem azt, hogy hosszú távon váltani kéne, a képzettségemnek és a képességeimnek jobban megfelelö, perspektivikusabb munkára. Ha váltani akarok, akkor ennek ideális módja, hogy a gyerek után nem ide jövök vissza... Ugyanakkor félek is az ismeretlentöl, és nem tudom, hogy - föleg egy gyerekkel a szoknyám mellett - kockáztatathatom -e a biztos jót a bizonytalanért, mert ki tudja, találok -e jobbat... (A fõ baj talán az, hogy pontosan nem tudom, mit is szeretnék.)
Aztán kéne majd második gyerek is, nem túl sokkal az elsõ után - ezt szintén bele kell kalkulálni. Szóval nem tudom.
Ha anyagilag megengedhetnénk magunknak, biztos, hogy nem járnék be fix munkahelyre, hanem szülnék 3-4 gyereket, és otthon maszekolnék... De ez csak vágyálom.

Zita
ParaZita

Zita,Kataa

Szinte teljesen ugyanaz a helyzetem a Zitával, most jó állás, csak kicsit stresszes, jó fizetés...és még a végzettségemnek is megfelel...Kép Nade elsõ gyerek, szeretnénk többet is, és nem vagyok hive a 6 hónap- 1év utáni munkába állásnak.Bocs azoktól akik igen....Kép
Pont olyan gondolataim vannak nekem is, hogy karrier ide vagy oda, és bizony szivesen itthon maradok akár éveket is, akár úgy is, hogy a végén valami maszekolásba fogok...Kép Legszivesebben elvégezném a Kertészetit és elmennék kertépitõnek, vagy ilyesmi...KépKépKépMajd meglátjuk.

üdv.

Nyuszi
32.
Nyuszi

SziasztokKép

Kata007!

Hát ezek a Dórik okoznak meglepiket. Most jöttem CTG-rõl ami tökéletes, a toxémiám viszont elég sz.... Szóval jövõ hét hétfõn befekvés a kórházba aztán vagy császár vagy normál szülés. Lehet, hogy a Dórik egyidõben születnek? A méhszáj kezd elsimulni, de nem ártana neki inkább kinyílni.

Norci

Látom már Erazmus válaszolt neked, sajna én csak most láttam a kérdésedet. Drukkolok neked, hogy minél hamarabb meglegyen az a babóKépKép

Conti!Kép

Sajna tényleg nem kapni pelusbetétet még vidéken sem, pedig igazán ebben reménykedtem. Valaki írta a tampont. Na azt tudom, hogy szülés után el lehet felejteni, csak betét jöhet szóba + neccbugyi. A szülésznõ szerint így is elkerülhetetlen, hogy 2x 3x át ne ázz. A neccet meg hipp-hopp kimosod és már száraz is, míg a saját fehérnemûdet mosogathatod egy darabig míg abból kijön minden. Ja és a neccet a végén eldobod. Egyébként még mindíg van olyan körház, ahol a bugyi nem megengedett.

CsipkebogyóKép

Gratulálok a vizsgádhoz!KépKépKépKépKép

Forti!

Ja igen, te kérdezted a bugyit. Szorítottam neked, hogy a vércukrod jó legyen, láttam, hogy jó is lett.

Kata007, Martina, Norci!KépKép

Fájások? vannak vagy nincsenek?

Pucúr és Dóri 37
Pucúr

Zsunya
Annyira édes a Petike! És úgy irigyellek, hogy te már babusgathatod, kezedben tarthatod! Kép
És még azt akartam megjegyezni, hogy eddig nagyon kevés emberrõl tudtam, akinek az R.E.M. a kedvence. Nekem már hosszú ideje (bocs, hogy off voltam)

Zita
Én is 4 hétrõl tudok, de a táppénz jó ötlet, a dokiddal beszéld meg.

Szilcsike
Nálunk a párom nagyon édes meg aranyos, imádja is a babucit, viszont, amikor szólok, hogy most rúgdal, odateszi a kezét, s ha 2 másodpercen belül nem érzi, hát akkor majd máskor... És sosem könyörög, hogy ugyan, hadd fogja már meg..Kép Szóval szerintem ne aggódj, a lényeg, hogy szeret Titeket, s, majd ha kibújik a kismanó, akkor fizikailag is jobban át tudja érezni. De azt hallottam, még akkor sem kell megijedni, ha az elsõ pár hétben nemj igazán sokat foglalkozik vele, hiszen a babuval még nem tud sokmindent kezdeni, alszik, eszik, kakil, stb, s még nem nagyon reagál a külvilág dolgaira (vagy nem így van többedik babások?)
Én sem tapasztalatból írom, csak a barátnõimtõl hallom. Egyébként azért ettõl függetlenül én sem tudom megérteni, miért nem akarja állandóan a pocimat simizni és a bébivel kontaktálni Kép

Norci, Martina, Kata és a többi nagypocis
Kép Kép Kép Kép Kép

Forti
De jó! Kép Nagyon örülök!

Munka
én holnap megyek utoljára tanítani, de még vizsgéáztatok júni közepéig, Az én gondom inkább a suli. Nem nagyon bírok koncentrálni a vizsgáimra. Kép Szorítsatok szerdán 2-kor viszgázom
De már alig vártam én is, hogy nem kelljen dolgozni menni Kép

Vezetés
Én inkább akkor fáradok el, ha a párom vezet, mert utasként olyan elnyûtté válok. Azért Barbi, 1000 km nem semmi!

Szextéma
Én is nagyon megijedtem, mert a múltkor szeretkezés után barnás vmi folyt. Úgy gondolom, hámsérülés lehetett, mert néhány óra alatt nyomtalanul elmúlt, de azért a " normális" módszertõl eltántorított egy kissé. Bocsi a szavakért

Üdv,
bringa (27+6)
bringa

Gomboc!
Csak a pocifajdogalasodhoz tudok hozzaszolni, hogy az nekem is van, pedig "mar" 8 hetes vagyok. Ez ugy tudom teljesen normalis. Olyan erzes, mintha meg akarna jonni, es fokozodik, ha pisilni kell. A verzes azt mar nem tudom miert van, de kis mennyisegben az is normalisnak tekintheto, es azt irtad, hogy neked is sokkal kevesebb volt. A folyas dolgot en is eszleltem magamon, bar csak sima feheret, amire a dokim azt mondta, hogy szinte mindenkinel erosodik a terhesseg eseten. Tuti neked is biztos ami biztos felirjak a Duphastont az elso 3 honapra, ami progeszteron tartalmu gyogyszer, s ha azt szeded 100 szazalekosan biztos lehetsz benne, hogy nem vetelsz el Kép En a helyedben ha a dokid nem mondja magatol ezt a gyogyszert, kernem, hogy irja fel, ugyanis ha nem is alacsony a progi szinted, nem arthatsz vele a babanak, viszont Te megnyugodhatsz. Kép

kamilla (7+5)
kamilla

Bringa!
Ez azt mondták nekem, hogy természetes. / Mármint szeretkezés után / A méhfal felpuhulása miatt van. Nekem is elõfordult. A barátnõmtõl kérdeztem neki is volt. Õ orvos. Hiszek neki.
theodora

Theo
Köszi, akkor jó, mert én nagyon meg voltam ijedve. De most átgondolom a dolgot ... Kép
üdv,
bringa (27+6)
bringa

Szia GombocKépKépKép

Szoritok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen veletekKép Elvileg a terhesség alatt van egy bizonyos folyás amit flour-nak neveznek. Ez fehéres szagtalan. Akkor van bibi, ha büdös, szúrós szagú és erõs a színe. Ha a dokid nem tulajdonitott neki nagyobb jelentõséget akkor te se tedd, ne izgasd magad feleslegesen. A fájdalom a pociban nem vészes, ha két oldalt fáj és nem kíséri élénkpiros vérzés. A fájdalom jelentheti a méhszalagok nyúlását, ami a terhesség alatt többször jelentkezik, hisz nõ a méh és a lakója.

Kívánom a legjobbakat!
sasha
21+5

Kép
sasha

Sziasztok!

Aranyosak vagytok, hogy együttéreztek a nyügösségemmel.

No most jöttünk vissza a dokitól, meg a CTg-rõl, mivel túl nagy a baba és nagyon kétesélyes vagyok (császár vagy hüvelyi szülés), amugy sem nagyon engednék túl hordani, így ha nem indul be péntekig akkor pénteken beindítják. Alkalmas rá a méhszáj és növeli a hüvelyi szülés esélyét. Meg állítólag esetemben nem árt ha optimálisak a körülmények kéznél van az anasztezes, meg a gyerekorvos és nem kell pl. éjjel összetrombitálni õket. No ez van, kicsit izgulok.
50, meg 70%-os jósló fájások is vannak, és én alig érzem õket. Jó lenne, ha így lenne továbbra is.

Amúgy örülök, hogy ha indítják tuti ott lesz a választott szülésznõ, meg a doki, stb, szóval attól is félek hogy az adott ügyeletes doki nehogy egy barom legyen.
akkor most még is jobb lenne kihúzni péntekig?

Martina!

Neked mi volt a dokinál?

Norci

Ui. Aki ismeri Kanga-Zsbibabát ma találkoztam vele, épp a vajúdóban volt és várta, hogy megindítsák a szülést.
Norci

Ja mindenkinek!

Nekem a váladékra a dokim az intim zuhanyt javasolta. (Licticid femina) és végig nem is volt semmi baktérium.

Norci
Norci

Szép jó estét,

Kataa, nekem is volt pár hete kiütésem. Apró pici piros hólyagocskák, kis foltokba, és ebbõl nagyon sok. Pár nap múlva terjedni kezdett, aztán iszonyúan viszkedtek. "ne zuhanyozzon pár napig" - inkább elmentem egy másik dokihoz, és a krém használt is amit kiírt.

Melinda, én azt hallottam, hogy a 4D-s Uh nem olyan jó, szemcsés, maszatos, nem látszik egyértelmûen a bébi. Mi majd most megyünk 3D-re a Mammut II-be.

Katus, gratulálok :-)

Szexel kapcsolatban én csak sunnyogok. Amikor kiderült a bébi, a páromat alig tudtam befûzni, annyira vigyázni akart ránk (nehezen lett a bébi). Kb a 8. héttõl meg nem kívánom a sexet. Jó ha megölel, puszilkodunk, odabújok hozzá, de eszembe nem jut, hogy .... Ha néha poénból megemlíti, akkor rábeszélem magamat, és ki vagyok borulva, hogy miért nem jutott eszembe, amikor olyan jó együtt? Szegényt mindig bítatom, hogy kezdeményezzen, ha nekem nem jut eszembe. Remélem hamarosan visszajön legalább a fele étvágyam :-)

Képzeljétek, vagy nagy újságom! Péntektõl minden nap érzem a bébi mozgását, naponta többször is! De ami a legjobb, hogy vasárnap apa is érezhette :-) Annyira boldog! Pont most pityeregtem, ahogy itt a munkahelyemen elkezdett mocorogni. Most már nem csak elképzelem amiket írtok, hanem érzem is. Csodálatos dolog kismamának lenni!

Ha már a "buta" kérdéseknél járunk, nekem is van egy. Azt tudom, hogy ilyenkor kifinomultabb lehet a szaglás. De. Néha úgy érzem, mintha mesiznék. Mármint azt hiszem, hogy érzem a szagát. Vagysi annak, ahogy kezdõdik. Ilyenkor futás a slozira, persze miden rendben. Attól félek, hogy mások is érzik rajtam.

Bocsi hogy ilyen hosszú voltam, de inkább nektek mondom az ilyen dolgaimat.

Pusszantás, Lora (18+4)
lora

Bringa Pucúr
Bejött a drukk a cukival kapcsolatban, nagyon köszönöm nektek! Kép

Minden kismamának aki most kezdi érezni a babáját, nagyon gratulálok, csodálatos dolog szerintem.

Aki pedig "minden órás" nagyon drukkolok és nagyon várom hogy történjem már valami izgi, jöjjenek a babák.

Mindenki vigyázzon a bébire és magára, megyek vissza feküdni.
Forti (29+4)

Kép
Kép
forti

Sziasztok Lányok!

Ma szert tettem egy nagyon édes cumisüvegtartó plüssállatra böven áron alul. Nagyon büszke vagyok a zsákmányra! Délután voltunk a párommal abban a boltban, ahol most éppen kiárusítás van. Hát gyerekek, majdnem rosszul lettem az áraktól. A páromat az ájulás környékezte, mondván nem gondolta volna, hogy ilyen méreg drágák tudnak lenni a babacuccok. Hát jól meglepödtünk: egy átlagos babakocsi 300 euroról indul, egy luxuskocsi 600 euroért kapható. Babaruhák a szülés utáni idöszakra: body legalább 5 euro és még sorolhatnám. Sapi a megfizethetetlen kategóriába tartozik, legalább 8-10 euro. Kiságy 50 euro alatt nem kapható, a többiröl már nem is teszek említést. Ugyanitt lehetett ezt az általam beszerzett cumisüveg-plüssállatot is kapni: én 2,55 eurot fizettem itt érte, ott 14 euroért volt kirakva. Haha! Ez volt a nap nagy fogása!
Azért nem akartam üres kézzel kisomfordálni, így vettem egy Nuk-bögrét olyan szopókás tetövel. Nagyon aranyos, ugyanolyan mintája van, mint a cumisüveg-plüssállatnak (Janosch).
Hát ezek után megerösítve éreztük magunkat hitünkben, miszerint csak használtan veszünk babadolgokat eltekintve néhány dologtól, amit higiénikusabbnak tartok újonnan venni. Ebböl a célból ma át is nyálaztam az aktuális börzéket, a párom is éppen a hírdetési újságot böngészi, mert mást nem tudunk anyagilag kinyögni. Átfésültem a tájat állami támogatások terén is, ha minden kínált lehetöséggel lehet élni, nem is olyan rossz pénzt lehet összeszedni. Abból meg igazán fel lehet szolídan nevelni egy gyermeket.
Próbálom a dokimat is elérni, mert ha a hétvégén utazunk, nem jó a pénteki UH-termin. Már napok óta vagy foglalt, vagy üzenetrögzítö. Kezd a dolog az agyamra menni.
Ma egyébként megint hányingeres napom van, bevásárlás közben olyan rosszul lettem, hogy na. Azért valahogy hazavergödtem a kocsival, de csak testileg vezettem, a szellemem már a pihe-puha meleg ágyikónkban volt... Szerencsére van annyi vezetési rutinom, hogy félálomban vagy 40 fok lázzal is biztonságosan haza tudok vezetni. Most különben is rajtam a sor, mert a párom belefutott egy buta véletlen folytán egy piros lámpába és elvették egy hónapra a jogsiját. Enyém megint a pálya, mint régen, amikor neki még nem volt jogsija.
Itt esik és esik, örülnek a retkek meg rajta a levéltetvek!
Kéne lassan a vizsgámra készülni, de nem tudom rászánni magam, amíg nem tudom biztosra az idöpontot. Minden ágyban töltött percért hálás vagyok a sorsnak!
Tegnap Márai Sándor: Egy polgár vallomásai címü könyvéböl olvastam fel a páromnak. Ajánlom mindenki figyelmébe, nagyon szellemes írás!
Szeretnék én is egy-két UH-képet felrakni, de nem tudom a módját. Ha esetleg lennétek olyan kedvesek és elmagyaráznátok nekem a müködését, biztos összehoznám. Persze lehet, hogy ezt a kívánságomat már megválaszolta valaki, valahol és valamikor, de bamba vagyok és talán átsiklottam felette. Köszi elöre is!
Vettem szép friss sóskát (Csipkebogyó! Mi a Spinat magyarul? Sóska vagy az a másik zöld izé, amit a gyerekek, tisztelet a kivételnek, úgy utálnak?). Tudtok valami jó receptet?

Megyek egy kicsit a páromat ölelgetni, késöbb benézek!

Puszi mindenkinek: Barbi + Zsebibaba
bmaass

Lora
Egyáltalán nem buta dolog, nekem is vannak ilyen képzeteim. Ehhez még enyhe mensis hasfájás is társul, teljesen az az érzésem, mintha bármikor kezdõdne. Aztán én is megnyugszom, hogy mégsem. Lehet, hogy "emlékszik" a szervezet? (Mintha olvastam volna vhol ilyet)
Szerintem is a mozgás olyan csodálatos! Fõként, hogy miután elmúltak az elsõ harmad tünetei, semmi jel sem utalt arra, hogy várandós lennék. Teljesen jól voltam, a cicim sem feszült, semmi. Hányszor megkérdeztem magamtól: tényleg lakik a pocakomban vki? De amióta mozog, ennek minden nap jelét adja, s ez olyan, de olyan jó! Kép

Forti
Továbbra is kitartás, s mindig eszembe jutsz, ha "bûnözök", s olyanokat eszem, amit a cukisoknak nem lehet. OIlyan erõsek vagytok!

Katus!
De jó, hogy újra itt lehetsz! És gratula! Kép

pusssz,
Bringa (27+6)
bringa

Lora!

A sex nálam sem úgy müködik, mint ahogy a könyvekben áll: a 2. harmadtól visszajön a kedv, söt! Hát a párom már 18. hete böjtöl. Egyrészt ö is aggódik, hogy valamit elront, másrészt ha nekem nem hiányzik, akkor öt sem érdekli annyira. Pedig mielött terhes lettem! Na akkor volt aztán emberesen fejfájás! Az akkori csillapíthatatlan étvágyamat akkor a babaakarásnak tudta be, pedig nem okvetlenül volt ebben igaza... Úgy szeretném öt megint boldoggá tenni, de engem a téma még mindig hidegen hagy. A kedves, szeretö gyengédsége teljesen kielégíti minden vágyam. Most várunk. Ö minden reggel megkérdezi, hogy mikor jön már az a fejezet a könyvben? Sajnos még nem tudom, idövel talán. Már bekészült rá lelkileg, hogy idén már nem lesz semmi a dologból, mert a baba születése után biztos nem tudok, még ha akarnék sem, mert szét vagyok "szakítva".

Puszi: Barbi
bmmaass

Sziasztok!

Pucúr!
Mibõl állapítják meg nálad a toxémia mértékét? Vérvizsgálat is igazolja? Azért izgat ennyire, mert a vizesedés, zsibbadás miatt én is aggódom ezen, de azt mondják, hogy ez nem igazán gond. És, ha hétfõn befekszel, akkor meg is indítják valahogy a szûlést? Hû, olyan izgi, már én is alig várom, hogy történjen valami.

Norci!
Az a péntek már olyan közel van! Nagy drukk nektek!

Gombóc, Katus!

Örülünk, hogy itt vagytok!!

üdv mindenkinek

any
any

Sziasztok!

Szia Katus! Kép Ti így terveztétek a második babát, vagy...KépKépKép Mert mi már sokat gondolkodtunk azon, hogy vajon mekkora korkülönbség lenne jó a két gyerek között. És fogalmam sincs. Persze most nem tudnám eldönteni, hogy mikor szeretném a másodikat. Tavasszal, amikor még jártam dolgozni, úgy gondoltam, hogy egymás után jöjjön kettõ és akkor kb. öt évig nem kell dolgoznom, meg akkor csak egyszer esek ki a munkából. Most viszont - három hete itthon vagyok - nem vagyok biztos benne, hogy jó lenne hosszú évekig otthon lenni.

A munkával kapcsolatban még én se tudom, mi lenne a legjobb. Én szeretnék sokáig otthon maradni a babával. KépMunkahelyet pedig valószínû, hogy változtatnom kell, mert a mostanitól messzire költözünk, de ez csak annyi lesz, hogy egyik bíróságról átmegyek a másikra (ha sikerül). De azt annyira nehezen tudom elképzelni, hogy reggel hétkor elviszem a gyerekemet oviba és fél ötkor megyek érte... Nem tudom, mások hogy csináljûk, de nálunk benn kell lenni 8-tól 4-ig. De egy idõ után tudok majd otthon dolgozni, és végülis ez a legvonzóbb ebben a munkában.

Még a vezetésrõl akartam írni annyit, hogy én meg pont azt sajnálom, hogy alig-alig vezetek, mert mióta itthon vagyok, nem megyek sehova. Pedig elhatároztam, hogy a nyáron majd sokat fogok vezetni, hogy minél ügyesebb legyek, és ne a babával bénázzak sokat.KépKép Engem egyáltalán nem zavar a hasam, fõleg a saját kocsimban. A férjemé nem olyan kényelmes, mint az enyém, pedig az övé három éves, az enyém meg 15!KépKépKép

A finisbel levõknek hajrá! KépKépKép

Zsanci 30
zsanci

Jaj lányok, Bringa és Barbi most kicsit megnyugodtam. Olyan hülyén érzem magamat, ha eszembe jut :-( Remélem elmúlik (hamarosan).

Beszti, írtam a beszti@vnet.hu címedre. Most sem kaptad meg? (proba a címe)

Pussz, Lora
lora

Pucúr!

Lehet, hogy még Te is leelõzöl??? KépKépKép
Szorítok Neked. Ha a Dóridnak így lesz jobb, akkor ne izgasd magad miatta. Az idõben már benne vagytok, legalább nem kinlódod végig az utolsó napokat. Én is megkérdezem amit Any, hogy mibõl állapították meg a toxémiát? Vízesedés, hízás, cukor????

Nálam semmi újság. Kértem Dórit, hogy a nõvérke ovis ballagásán had vegyek még részt, hát nem tudom hallgat-e rám. A tanácsadáson azt mondta a dokibácsi (nem a fogadott dokim), hogy õ ennek a babának nem ad 2 napnál többet. Erre délután olyan 5 perces fájásaim voltak 1 órán keresztül, hogy már a dokimat akartam hívni. Erre elmúlt, és most újra semmi. Hát nem tudom ott leszek-e holnap...

Any!
Én is vizesedem most már, és zsibbadok, de azt mondták, hogy ez ilyenkor és fõleg ilyen melegben természetes. A cukrom viszont rendben, tehát én se izgassam magam. Bár néha úgy érzem, mintha minden lábujjam között lenne valami és már a bokám is eltünt. Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Lányok!

A vezetéshez én hozzászólnék egy pár szót.
A munkám miatt sokat, és sokféle autót vezettem. Állítólag nem vezetek rosszul, mivel csak férfiakkal dolgoztam és soha nem mondta egyik sem, hogy inkább most õ vezet. Márpedig ha rosszul vezetnék, azt hiszem inkább õk ültek volna a volánhoz, nem?
Pocakosan is szívesen ültem a volánhoz, egészen addig amíg észre nem vettem, hogy elkalandozom vezetés közben. Ugye az ember az ismert utakon szinte rutinból vezet és már ez sem jó szokás. De amikor mocorog ott bent egy kisember, az igencsak el tudja vonni a figyelmét az embernek.
Én ezt akkor vettem észre elõször amikor egyszer elkezdett ficánkolni bennem Dóri, és bizony blokkolni kellett egy szituban, úgy, hogy a motor is leállt, mert nem figyeltem, hogy az elõttem lévõ autónak már régen ég a féklámpája.
Szóval én sem a pocakom miatt hagytam abba a vezetést, hanem mert féltem, hogy nem a forgalomra figyelek, hanem azon jár az eszem, hogy Dóri ugyan mit csinál most odabent... Kép És ugye itt már nem csak a saját életemet kockáztatnám.

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Kata!

Igen, én is remélem, hogy ez már ilyenkor szinte "természetes", de amiket olvastam a toxémiáról...hát nem egyértelmû, hogy hány tünet kell hozzá.
Most igazán butát kérdezek biztosan, de van különbség, amikor keményedésrõl beszélsz, illetve amikor 5 perces fájásokról? Az a helyzet, hogy lassan már én is úgy vagyok, hogy jöhetne Lili, de keményedéseken kívül - ami néha igen gyakori - nem sok mindent érzek. Bár ez néha - éjszaka különösen - inkább fájdalmas.

any
any

Kata! Kép

Köszi, hogy leírtad ezt a vezetéssel kapcsolatban, eddig én nem vettem észre, hogy figyelmetlenebb lennék mint elõtte. Én inkább amiatt aggódom mindig, hogy nem vagyok elég gyakorlott vezetõ, tehát nem biztos, hogy mindig minden szituációban jól tudok dönteni. De pont ezért gondoltam azt, hogy amíg tudok, addig vezetek, mert ha egy pici babával kell majd közlekednem, sokkal-sokkal rosszabb lesz. A férjem már most teljesen be van ijedve, hogy hogyan fog vezetni majd, pedig õ sokat és szerintem jól vezet. Csak iszonyú vakmerõen, néha a szívverésem is megáll attól amit csinál. És szerintem attól fél, hogy nehéz lesz neki óvatosan vezetni, mivel még életében nem csinálta...

A holnapi ballagásért szorítok nektek!!!

Zsanci (30)
zsanci

Kedves Dió!
Végre megtaláltalak! (Nem segített ám Tesóm!) A Sasha-féle táblázatból gyanítottam, de aztán Almamag-ról jöttem rá!
Viszont én azt hittem, hogy csak szeptemberre jön... tényleg, még nem is tudtam gratulálni!!!
Majd még máskor is benézek ide hozzátok, jó? Szia, puszi, kitartás! Z.
És a többieknek is minden jót a Babaváráshoz!!
goanna

Jóreggelt mindenkinek

Ma megyünk uh-ra, nagyon kíváncsi vagyok már a kis lakóra a pocimban. A biztonság kedvéért megint rákérdeznünk, hogy fiú e vagy lány, mert eddig csak 1x volt hajlandó megmutatni, és az még elég korán volt.

Bringa
Aranyos vagy, hogy együtt érzel velem(ünk) cukisokkal, de azért én sem vagyok földre szállt angyal. A pénteki vérévétel után az volt az elsõ dolgom, hogy hazafelé vettem egy nagy-nagy adag fagyit, és benyomtam Kép
Most pedig igaz hogy tartom a diétát, de tegnap este is ettem nápolyit, ami diabetikus. Tök fincsi íze van, nem is gondoltam volna. Úgyhogy annyira azért nem kell minket isteníteni, legalább is engem, hisz gyarló vagyok!!!! Kép Kép
Viszont egy elõnye mindenképpen van ennek a diétának, mégpedig hogy egyáltalán nem híztam most, sõt fogytam 1 kg a legutóbbi mázsálás óta.
A dokim "örült" ennek a diétának, mert azt mondta hogy legalább nem bálnaként megy az ember szülni. Kép

Szép napos napot! Finisezõknek nagy drukk!!

Forti (29+5)

Kép
Kép
forti

Szia Anna (Z)!

Én nem jártam ilyen sikerrel, mint te, nem találtalak.

Köszi, kitartás van, ráadásul már csak a héten dolgozom, aztán pihi. Meg aztán a lányok sokat segítenek itt...Kép Sajnos otthon viszont még nincs internet...Kép

Minden jót nektek is!Kép

Dió (és Almamag 34+4)
Dió

Forti!

Jót mosolyogtam azon amit írtál. Magamra ismerek benne. Cukormérés után - jó eredmény esetén - nekem is mindig lecsúszik valami édesség. Kép
Most a végén pedig annyira megnõtt a kajaigényem, hogy nem is bírok mindig csak olyan keveset enni, hogy beleférjen a diétába. Dehát így a 38. hétre még csak 8 kg-t híztam, úgyhogy sokszor azt gondolom, hogy belefér, valamitõl a babának is nõnie kell.

üdv

any(38.)
any

Jo reggelt midenkinekKép
Szilcsike az én kispapapámal nincs ilyen gond ö az elsö pillanatol kezdve szereti halgatni ahogy mozog a pocaklakoKép
söt a hétvégén még el is parancsolta a kezemet a pocimrol mert ö akarta oda tenni Kép ö már mostnagyon szereti a pocaklakotKép
Gumicukor
nekem nem vizsgálta meg a védönö a mellemet csak megkérdezte hogy kifelé vagy befelé fordulo a bimbo mert a befelé forduloknak bimbokiemelö kell .szerencsére nekem nem kell ilyesmit viselnemKép .melesleg én sem szeretném ha a kispapán kivül más is fogdosná Kép

Norci engem nem az idegenek boszantanak hanem a saját családom mert mindig megkérdezik hogy mikor veszünk kiságyat
autos ülést,STB és sajna nehezen tudják felfogni hogy nem ujan könyü olyat találni ami olcso és többfunkcios ugy hogy engem legfölyeb ezekel lehet kihozni a béketürésböl de ezel nagyon Kép

A munka témához hozá szolva én nem megyek vissza a régi helyemre viszont amint lehet elkezdek ujra tanulni de szerintem ezt csak fél éves korában tudom megteni .

A én ugyan soha nem vezetem de biclizni imádtam és sokat is bicikliztem még az öszel és nem lassan hanem gyorsan de csak ott ahol nem jártak autok Kép de most már nem merek rá ülni mert ha elesnék már nem csak én sérülnék meg hanem a baba is sajna ezért nem merek biciklire ülni pedig imádok biciklizniKép

A nekem is lehet egy "buta "kérdésem ti nem féltek hogy nem tudtok majd annzit foglalkozni a kispapával amenyit szeretnétek ? én nagyon félek etöl Kép és ilyenkor legszivesebben sirnék is
Na befejezem az irást mert már egy kész regény lett Kép
szép napot mindenkinek Üdv Csics 30 hetes KépKépKép
UI:bocsika a regényért KépKépKép
csics

Kata, Any!KépKép

Szóval a toxémia:
- elkezdesz dagadni, (én elõször csak a bokámnál dagadtam, de most már a térdem felett van a vége) ja és nagyon nehezen megy le vagy csak kicsit csökken a vizesedés)
Mostanra már az arcom is bedagad + a kezem egy kicsit
- a vérnyomásom magas, amit egyébként nem veszek észre, csak a vérnyomás mérésbõl (most kaptam rá bogyót)
- fehérje megjelenése a vizeletben (ezt a szülõszobán szokták nézni nekem) pisit kémcsõbe töltik, belecsepegtetnek valamit ami kicsapja a fehérjét (eddig ez nem jelent még meg)

Szóval ha bármelyik tünet elõfordul, akkor fokozottabban kell figyelni.

A cukornak nem a toxémiához van köze.

Kata!

Kívánom neked, hogy Dóri még a ballagást kibírja!KépKép

A méhszájam még elég zárt, tehát ezt a hetet kaptuk "szabadlábon" aztán hétfõn befekvés és a toxémiától függ, hogy mikor indítják és hogy hogyan. Jó lenne, ha kinyílna a méhszáj és akkor hüvelyi szülés lenne.

Forti!Kép

A fagyi szerintem nem gond. Inkább a szénhidrátokkal kell nagyon vigyázni, mert azt tudod gyorsan túlenni. Keresztlányom inzulinos és már olyan jól tudom ránézésre, hogy mennyit ehet. Hát én éhenhalnék mellette. Igaz õ 11 éves fejlõdõ szervezet, de szegénykém mindíg éhes. Nem csodálom. Még jó, hogy a terhességi cukor megszûnik szülés után.

Pucúr és Dóri 37
Pucúr

Sziasztok!
Na ma ejjel valami iszonyat sz*rul aludtam. mind a 4 orat, amit aludtam Kép es azt is ketto felvonasban.
A vege-hiszti kezd elviselhetetlenbe atcsapni, neha mar magam sem tudom elviselni magam....

Mondjuk, reszben igazam van. Napokon belul nekem kell megint egy kemeny, okos felelossegteljes anyukanak lennem, es most SINCS aki engem venne olbe, erre az utolso par napra.
Es mindemellett szegyenlem magam, mert millioan alltok mellettem Ti is, baratok, ismeretlen ismerosok, a fel orszag nekem szurkol, hogy egeszseges babam legyen, a csaladom is fantasztikusan all mellettem, megis, az az egy ember, akinek a felelosseget meg kellene osztania, na az nincs velem.
Ez faj, es bar a tudatom elfogadta, most kicsit megint melyrepulest tartok.

Remelem, ahogy meglesz KicsiPocok ez azonnal valtozni fog....

Na kitartas mindenkinek!
Kata hun vagy? Kép))

Toxemia:
csak annyival egeszitenem ki Pucur leirasat, hogy a 3 tunet EGYUTT jelent toxemiat. akarmelyik 2 egyutt csak gyanu. Tavaly en is vegigcsinaltam, vizesedtem (most is) es magas volt a vernyomasom. Igaz, en ereztem ez utobbit, mert rosszul voltam tole. a csucs a 160/130 volt a szules napjan, akkor erosen csaszar gyanus voltam.
A harmadik (feherje) tunetet mindig megusztam. Ha megjelent volna, szerintem helybol megkeselnek ;)

Csokjaim Holgyek!
m
martina

Spinat= spenót, amit Popeye is eszik

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Nemrég értem vissza a lbaorból, hát jól megcsapoltak. Kicsit szédülök. A laboros csajok kérdezték, hogy minek kell engem megcsapolni, csak nem mûtét lesz. Modtam elvileg nem, de két esélyes a dolgo, szóval ennyire készülnének. Vagy a beindításhoz is uagynúgy kell ez az uccsó lelet?

Azon gondolkodtam, hogy milyen poén lenne, ha péntek reggel indulna be a szülés, megyünk, hogy beindítsák és erre be se kell indítani, no akkor ugyanúgy meglennének az optimális körülmények, ezügyben próbálok még Vilikémmel is beszélni Kép

Martina!

Olyan nehéz bármi okosat írni. Sajnálom, ami veletek történt. Ha pocok megszületik biztos másképp látod majd a világot. Vigyáz magadra, tudom nagyon nehéz, de különösen a szülés elõtt ne hagyd el magad!
Amennyit pörögni szoktál te ekkora pociva, biztos hogy nagyon erõs vagy! Csak hinned kell önmagadban!

Norci
Norci

Forti, Any!

De rosszak vagytok!KépKépKép Na azért persze engem sem kell félteni...A tegnapi munkahelyi vacsorán azért egy hõs voltam, majd kiesett a szemem, ahogy a szomszédaim ették a Diós-csokis palacsintát, meg a sütiket, én meg rendületlenül tömtem be a finom epret.Kép A diabetikus nápolyi tényleg fincsi.És nem messze tõlünk van egy cukrászda, ahol vannak diabetikus sütik...de azért már alig várom, hogy ehessek rendes édességet korlátlanul.Kép Az egyetlen elõnye ennek a cukrosságnak tényleg az, hogy az ember nem hizik el nagyon. Nekem eddig 6,5 kg-t sikerül felpakolnom.Pedig nekem is farkasétvágyam van, mint Anynak...KépApropó, Any, merrefelé laksz? Én is debreceni vagyok ám eredetileg Kép!
Forti, én is tartok attól, hogy nem fogok annyit foglalkozni Kispapával mint eddig...dehát majd meg kell osztani a figyelmünket, nem igaz? És neki is.
Nem elsõ babások, mi a tapasztalat?

Norci, hol vagy?
Kata biztosan ballag, vagy nem ma van?Kép

Martina, kitartás!KépKépKép Majd meglátod milyen csodálatos anyuci leszel!!!!

Pucur,

Ezt a toxémia dolgot mikor kezdik el nézni? Rögtön, ha vizesedni kezd az ember (mert én mintha egy kicsit...), vagy valahanyadik héttõl?

pusszantás

Nyuszi
32.
Nyuszi

Sziasztok!

Mi még mindig...
Képzeljétek, a lányom az utóbbi napokban mindig azzal búcsúzott az oviban reggel, hogy olyan jó lenne ha du. már nem én jönnék érte, mert kórházban vagyok.
Ma viszont arra kért, hogy ha hazajövök, feküdjek le, nézzem a TV-t, hogy kibírjam délutánig. Olyan édes volt. Kép

Martina!
Én sem tudok neked semmi okosat írni, esetleg csak vígasztalni tudlak. Tudom, hogy milyen jól esne odabújni valakihez ezekben a napokban, de kitartás! Már nem sok van hátra, és nemsokára ott lesz neked a manókád, aki elfelejtet veled mindent.
Tudom akkor is jól esne majd egy társ, de akkor ott lesz a kispocok, akinek Te jelented az életet, Te leszel a legfontosabb, és ezzel Te is tisztában leszel, nem lesz idõd mással foglalkozni.
Most az a lényeg, hogy próbálj meg az eszedre hallgatni, nem szívedre! Nehéz, tudom, de pár nap és minden megváltozik!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Nyuszi!
1 tunet nem tunet meg toxemia ugyben sem!
A dokid, vagy a vedono minden alkalommal, amikor ott vagy megmeri a vernyomasod. a vizesedes az latszik....

Ezert mondom, hogy HA magas es HA vizesedsz, na ne felj, akkor el fognak kuldeni egy kemcsovel pisilni ;)
Ha nem magas a vernyomasod, akkor annyit vizesedsz, amennyi jolesik Kép
nekem nem esik jol, de vizesedem Kép
viszont iden nem magas a vernyomasom, ezert eleve nem neznek feherjet....

m
martina

Szasztok,jo reggelt mindenkinekKép

Zita ,Nyuszi,

hat igen ez kemeny dio,mert nekem is egy remek allasom mar 6 eve,nem tul stersszes de jo porgos,es nem rossz fizetesert + sok extra juttatasaert.Mivel nem szerzodessel vagyok itt igy visszavennenek ha lesz hely,ami azert is jo lenne mert tenyleg csak szigoruan 8 oras munka es lenne ido az ovira is.A masik lenyeges hogy akkor most a ket gyerekegymas utan jojjon vagy ne.En azt mondtam magamnak meglatom hogyan boldogulok az elsovel es attol fuggoen dontunk hogy mikor jojjon a masodik gyerkoz.Sajnos az en szuleim videken laknak+ eleg sokat is dolgoznak,anyosom meg mar meghalt,es aposom meg kulfoldon el.Ugyhogy egyedul nem lesz egyszeru mindennap otthon.De majd szamitok a kismama baratnokre,hogy ne savanyodjak be Kép
Ja igen es ez a gyes+gyed dolog is.Eleg jo lennne nekem ha maradna ez a rendszer,de ki tudja......

Norci,Martina ,Kataa007,
Szoritok minden ugy legyen ahogy tervezitekKépKépKép
Egyaltalan nem vagytok nyugosek,igy a finisben ez ertheto,es biztos velunk igy leszKép

Lora,
Hat ez a ne zuhanyozzak,jo tanacs volt...En is keptam most egy kremet kiprobalom hogy mi lesz.Bar tobbekszerint lehet ez a gyomorrontas kovetkezmenye is.
Gratulalok a mocorgos babucihoz.Akkor te is jo koran erzted mint enKépUgy nezem mi egyutt leszunk a vegenKép

Ez a vezetestol valo felelem is atmeneti,mint a memoria kihagyas.Neha alap dolgok nemjutnak az eszembe.Na mindegy ez vanKép

Puszi
Kataa
19

Kép
Kép
kataa

Any!
Hát, hogy õszinte legyek én is azért kérdeztem rá Pucúrtól, mert annyi mindent hall és olvas az ember. Ezek szerint nálam sincs gond, mert bár vizesedek, de csak a bokám és a kezem, de nem magas a vérnyomásom, és nem mutatható ki a fehérje sem.

Pucúr!
Köszi a részletes magyarázatot!
Szorítok Neked, hogy Dóri baba ügyes legyen, és ne legyen szükség császárra! Lesz azért valaki aki értesít minket, ha megtörténik a dolog??? Ha gondolod cserélhetünk mobilszámot! Vagyis ha neked még a tavaly októberi számod van, a 70-es, akkor én azt tudom, de elküldhetem az enyémet neked.

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Kedves Kismamák!

Egy barátnõmnek szeretnék segíteni, aki hamarosan szülni fog. Tudnátok nekem írni (vagy a baloghne@rtl.hu-ra küldeni) egy olyan listát, hogy mit éredemes összecsomagolnia, mielõtt kórházba indul.

Elõre is köszönöm a segítséget!!!
Morgensen
morgensen

Kataa, gondolj bele, milyen klassz lehet 3 nap és 3 éjszaka után odabújni apuhoz, "aggy egy csókót rózsám" :-)
lora

Lora, Kataa!

Hát ez a nem zuhanyozás kicsit tényleg morbid... Kép
Én az utóbbi napokban, gondolom a terhesség miatt, de borzalmasan izzadok. Egy nap 3-szor is le kell zuhanyoznom, pedig még nincs is nyár. Szóval ha már engem zavar, mit szólna párom... Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Kata007!

Igen még a 70-es van, de megköszönöm, ha elküldöd a tiédet SMS-ben.

Sajna nálam legutóbb opálos volt egy kicsit a vizelet, de még negatívot írtak rá. Inkább a vérnyomás az ami a vizesedés mértékét befolyásolja. Minél magasabb, annál jobban vizesedik a lábam. Hát elég sz.. érzés, ahogy kõ kemény és egész nap feszít. Meg hát fáj a bõröm, a csontom, az izületem is miatta.

Kata, szerintem neked csak a normál vizesedésed van így a vége felé + a meleg!

Nyuszi!

Nekem a 20. héttõl kezdett el vizesedni a bokám. Onnantól kezdve figyeltek fokozatosabban. Több vizeletvizsgálat + otthoni vérnyomásmérés egy héten 2x 3x. (Van otthon elektromos Omron vérnyomásmérõnk és így én is megtudom mérni bármikor) Egyszer-egyszer magas volt, azzal még nem is lett volna probléma, de most már (másfél hete) szinte mindig magas. Ezért kaptam bogyót + CTG 2-3 naponta és vele együtt fehérje nézés is.

Végül is a kezdeti riogatáshoz képest (hogy legalább a 34. hétig bírjuk ki egyben) így a 37. héten egészen jól állunk. A jövõ hét hétfõ már a 38. hét második fele lesz, úgyhogy bármikor szülhetnénk.
Hát ez van.

Pucúr és Dóri 37
Pucúr

Lányok!
miböl lehet tudni hogy valaki vizesedik? bár ez buta kérdés de én nem tudom .nekem alacsony szokott lenni a vérnyomásom de viszont mindig találtak fehérjét a vizeletembe .
Ti hogy birjátok ezt a meleget én nehezen csak vizparton birnám ki valahogy
Pusz mindenkinek Csics 30 hetes KépKépKép
csics

Pucúr!
Ok, sms ment!

Hát megnyugtattál, mert nálam csak a vizesedés látszik, az is csak utóbbi napokban, és már nem használ rá semmi.

Érdekes nálad is (vagyis a Te Dóridnál is)ez a legalább addig húzzuk ki...
Amikor 25 hetesen kinyílt a külsõ méhszáj, a doki azt mondta, hogy jó lenne legalább a 34. hétig kihúzni. Aztán akkor kinyílt a belsõ méhszáj, akkor azt mondta, jó lenne a 36. hétig kihúzni.
Tessék, itt vagyunk az utolsó hét elején, sõt ha így haladunk rá is kell húznunk egy hetet! Kép

Kata (40.)

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok,

Lanyok,
nekem annyira de annyira nincs kedvem dolgozni....

A labdagadasrol annyit hogy nekem egy hete van es nem minden este ugyanolyan mertekben.Allitolag a melegtol meg a hirtelen sulynovekedesetol van.(+3kg)
De hat akkor mi lesz kesobb ha megjon az igazi kanikulaKép

Kata007,
Csodalkozom hogy meg odafersz a gephezKépUgy rigyellek hogy mar nem sokat kell varnod...

Kepzeljetek,
Csutortoktol jarunk egy kolleganommel az I.szamu klinikara Anyasagra felkeszito tanfolyamra.Minden csutortokon van 4-fel6 kozott.Van valaki aki esetleg jar ide???

Puszi
Kataa
19

Kép
Kép
kataa

Csics!

Felvan püffedve a lábad. A kezedet ha ökölbe szorítod érzed, hogy feszülnek az ujjaid.

Kata!

SMS jött. KépKépKép

Hát igen, és ha a dokinéni tartja a 8.-át (legalább is jó lenne akkor szüni) akkor már mi is a 39. hét közepén fogunk járni.

Azért én nem szeretnék a 40.-en is túl terhesnek lenni. Az már tényleg teher lenne.

Most nekem azon kéne munkálkodni, hogy a méhszáj valahogy kinyíljon. Szerintetek a málnalevél tea erre is jó, vagy csak a tágulásnál segít, hamár beindult a szülés? És a szex? Az esetleg segíthet?

Pucúr (37)
Pucúr

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: