A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!
Jo reggelt.... senkivel nem tortent semmi a jo kis vihar dacara?
Velem semmi. mosok, sutok, teringettet!

Kép
M

ps: mennek ki a babaretre de meleg van es nem tudok kozlekedni...
martina

SziasztokKép

BesztiKép

Ágotának szánt irásodat olvasván kicsit bután nézek az orrom eléKép Ha Õt nem is tudtad összezavarni, engem sikerültKép

MartinaKép

Hát én olyan jól aludtam a vihar ellenére, hogy csodaKép Viszont szegény párom egész éjjel nem aludt annyira fájt a fejeKép persze a vihartól.
Én meg itt reménykedtem, hogy jönnek a hirek, hogy most indulunk a kórházba szoritsatok,, vagy valami hasonlóKép

Lányok Margarétáról tud valaki valamit? Elvileg már megszületett a babó, de ha jól emlékszem nem tud jönni...

Sziasztok
sasha
21+4

Kép
sasha

Any!
Kétféle eldobható bugyit vettem. Elsõ: Chicco Mamma Donna 4 db-os necc nadrág.Leírás: rugalmas hálós anyagból. Jól tartja a kötszert, betétet. Cszászárnál különösen ajánlott.Ár:1990,- Második: Bébé Confort 4 db-os kórházban ajánlott. Ár: 990,- Mindkettõ Megatoysból, lehet hogy máshol olcsóbb. Szóval ebbe még kéne vennem valamilyen betétet. Megpróbálok többfélét venni, mert tudom hogy a kispapám rosszul lenne, ha a gyógyszertárban ilyet kéne kérnie sos a szülés után.

Borzalmas ez a fülledt idõ, elkezdett dagadni a lábam.

Conti (33+2)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!

Most egy nagyon indiszkret kerdesem lenne.
Ti hogy alltok a hazaselettel terhesseg alatt? Fokent az eleje erdekelne. Marmint az elso honapok. Mertetetek egyutt lenni a ferjetekkel? Azt olvastam, hogy a spermium felpuhitja a mehszajat, a szexualis inger pedig oxitocin termelest okoz, mindez egyutt nem veszelyes?

kamilla
kamilla

Sziasztok!

Hát még mi is vagyunk. Az NST-n minden ok, kutya bajunk.
Vihar itt is volt, de hatása Dórira, semmi.

Forti!
Visszazáródni nem fog. Marad ilyen. A Magne B6-ot nekem is így kellett volna szedni, ha elsõ baba. Többedik terhességnél már természetes, hogy hamarabb kinyílik a méhszáj. Pihenj sokat és nem lesz gond! Kép Látod mi még mindig egyben vagyunk...

Sasha!
A holnapi táblicskuban tegyél légyszi lejjebb. Visszaállt a doki a hivatalos számításra, mivel már úgyis császár lesz szerinte, 10-e körül. Kép Ezt viszont tényleg hivatalosan számolják az utolsó mensitõl. Úgyhogy holnap leszek 39 hét 0 nap. Kiírás napja június 03. Azt hiszem Törpi alá kerülök. Köszi!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Csipkebogyó! Kép

Örülök, hogy jól ment a vizsgád!
Mail ment! Kép

Ancsa
i_ancsa

Kamilla!

Én ugyanúgy voltam a párommal, mint elõtte. Én is hallottam azokat a dolgokat, de már késõn ahhoz, hogy aggodjakKép Kb. a 13-14. hétenKép A házaséletünk nem változott és nincs semmi bajunk. Látod hogy a finises kismamáknak semmit sem használt a kispapás szülésinditás, pedig ha jól emlékszem kipróbálták páranKép A nemi együttlét után érezhetsz fájdalmat is, fõleg ha volt orgazmusod, elvileg nem kell tõle megijedni. Ha annyira nagy mennyiségben tartalmazna az ondó oxitocint, akkor az orvosok szigoruan eltiltanák tõle az összes kismamát. (persze van néhány kismami akit el is tiltanak tõle, csak sajna nem tudom milyen indokkal)
Az a lényeg hogy Te nyugodt légy, szóval van sok módja egymás szeretésénekKép

Conti!

Borzasztó lehet 34. hetes pocakkal ilyen idõben. Ezt onnan gondolom, hogy az én kicsi pocimmal is nagyon nehezen viselem, néha levegõért is kapkodni kellKép Nagyon fülledt a levegõ...

KataKép:Kép

Rendben javitalak, de sajna most nem tudlak, mert a "fõ" gépen a párom játszikKép Nekem összedobott egy Pentium 1-es gépet netezés céljából, de a táblázat a másokon van, az megbizhatóbb rendszerrel rendelkezikKép
Úgyhogy emlitsd meg léci mégegyszer, nehogy kimenjen a fejembõl, mert tudod olyan mint a rosta likaKépKépKép

Milyen volt a gyermeknap? És a babarét? Remélem mindenkinek sikerült kikapcsolódnia valamelyestKép

puszi
sasha
21+4

Kép
sasha

FortiKép!

A házassági anyakönyvi kivonatot kérdezd meg a kórházban, mert ahány ház annyi szokás. Nálunk például ragaszkodnak hozzá. Amikor pedig szülni mész, a Kispapának kisebb gondja is nagyobb ennél.

KamillaKép!

Mi rákérdeztünk egyenesen a dokinál a témára. Egészen addig, amig problémamentes vagy, nincsen egyéb ellenjavallata a házaséletnek. A többiben egyetértek Sashaval.

Kata007Kép!

Most mondhatnám, hogy örülök, hogy elõrébb kerültem a listán, de sajnos tudom, hogy ez nem jelenti azt, hogy hamarabb is kerülnék le róla. Régen mindig ebben mértem az idõ múlását.
Annak örülök, hogy egyébként minden rendben.

NorciKép!

Én sem érzem a fájásokat, hiába mutat a CTG bármit is. Mindig attól félek, hogy csak úgy váratlanul megindul a Törpe.

Én már nagyon várom a végét. Kicsit megnyugtat, hogy ti sem kaptok levegõt. Azt hittem már, hogy csak én akarok megfulladni, s valami megváltozott nálam. Egész nap teszek-veszek, de nem történik semmi. Állandóan mondják, hogy lehül az idõ, de ezt sem érzem.

Mindenkinek jó pocakosodást!

Törpi
40.
Törpi

Sziasztok
Köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam! Fekszünk és fekszünk ezerrel!! Kép

A hálós bugyi miért kell? A sima nem jó a kórházba? Mondjuk gondolom az higiénikusabb, csak gondoltam megkérdezem! Kép

Valamit még szerettem volna kérdezni, de elfelejtettem. No mindegy majd ha eszembe jut visszamászom a gép elé.

Jók legyetek és drukkoljatok holnap, mert holanpra lesz meg a vércuki kontroll eredménye, holnap dõl el, hogy be kell-e feküdni 7 pontosra vagy sem.

Forti (29+3)

Kép
Kép
forti

Kamilla!

Tudom mindenkinek más errõl a témáról a véleménye, de szerintem ez nem lehet indiszkrét, ennyi kismama között. Mert ugye én bármilyen jóban vagyok a dokimmal, nem beszélném meg vele ezt a dolgot. Kép A védõnõm pedig az anyukám lehetne... Kép

Szóval szerintem ha nincs gond, akkor a szexnek sincs semmi akadálya. Mi nem igazán változtattunk a szokásainkon a terhességem alatt sem. Kép
Ha nyitott a méhszáj, az persze más tészta. Ilyenkor nagyobb a fertõzésveszély. Mivel mi nem voltunk ekkor sem eltiltva tõle, így ekkor sem kellett éhezni. Csak éppen nem fogtunk hozzá azonnal ha valakinek kedve szottyant egy kis akcióra, hanem szigorúan fürdés volt elõtte. Ha most azt mondja valaki, hogy így már nem olyan mert rendelésre megy, az nem igaz. Megvan az ellenszer: együtt kell fürdeni vagy zuhanyozni, és nem megy el az "étvágy"! Kép

Én is hallottam, hogy az oxitocin + a spermában lévõ kinin (azt hiszem az van benne), szóval a kettõ együtt beindíthatja a szülést, de nálam nem indítja be. Na nem vagyunk együtt minden nap, de elég gyakran, hisz még nekem is jólesik. Kép Viszont az egyik ismerõsömék 2 hét éhezés után együtt voltak de. 11-kor, du. 14-kor beindult a szülés. Persze õk akkor már ezzel a szándékkal voltak együtt. Kép
Na jó, befejeztem ezt a "perverz" témát! Vagy nem is perverz, ugye? Csak még a mai világban is nehezen kezd el beszélni róla az ember, nem?

Sasha!
Ok, holnap reggel még rád szólok! Kép

Törpi!
Nekem is voltak 80-as fájások is ma, de én szimpla keményedésnek éreztem.
Hát igen, alád kerültem a táblázatban, de a jelek szerint sokan szülnek meg még tõlem hamarabb az utánam lévõk közül is. A dokim azt mondta, hogy mivel nagyon leült a hasam, és Dóri is nagyon keveset mozog már, bármikor beindulhat a szülés, de hát amikor 34 hetesen kinyílt a belsõ méhszáj is, akkor is ezt mondta, hogy számítsunk rá, ne ijedjünk meg. Hát mi várjuk, várjuk, várjuk.
Most már arra kértem Dórit, hogy keddig bírja ki, hogy a nõvérkéje elballagjon az oviban. Kép

Kata (39.)

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!
Beszti, köszönöm a gyors választ, azt hiszem, ezt még meg kell rágnom, de nagyjából leesett már a dolog, így már érthetõ, miért 9 hónapot emlegetnek és nem 10 -et.
Más:
Van egy aranyos sztorim. A minap egy óvoda mellett sétáltam el, ahol 3 kisfiú lógott ki a kerítésen és mint a nagyok sziszegtek nekem, majd odaszóltak, hogy "szia szivi, majd küldök neked rózsát....jó?" Majd végigmértek, meglátták a pocimat és hozzátették: "babarózsát". :-)
Hihetetlen, hogy ovis létükre már ilyeneket be tudnak szólni..... :-)
Üdv: Ágota 32
Ágota

Kata!

Hozzájutottam a táblázathoz és javitottalak, már nem kell újból szólniKép

pusz
sasha

Kép
sasha

Norci, Martina!

Merre vagytok????

Úgy szeretnék már irigykedni rátok, és olvasni a szüléssztoritokat!!!! Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Már jó rég jártam felétek! Kép Remélem mindenki jól érzi magát. Az idõközben megszületett babáknak jó egészséget kívánok. A mamáknak és leendõ mamáknak is! Kép

Remélem mindenkivel minden rendben van.
Nálam jól alakulnak a dolgok! Kép Pénteken voltam kontrolon az új dokimnál, nagyon kedves ember. És precíz! Sajnálom, hogy nem nála voltam elsõre... Hagyjuk...
Azt hiszem sikerült elfogadnom ami velem történt, ez fõleg a szombati napnak köszönhetõ! Kép Az hiszem, sikerült átlépnem azt a határt ami az új kisbabánk várásához kellett. Most már mind a ketten a leendõ picikénket várjuk. Kép Ne értsetek félre, még meg sem fogant! Kép Sajnos... Most már tudok örömmel gondolni az elkövetkezendõ idõszakra, nagyrészben elmúlt belõlem a keserûség. Nem gondoltam volna, de öntudatlanul a párom segített át az egészen, bár õ nem tudja. Nem szeret beszélni róla, fáj neki is. Nagyon várom, hogy leteljen ez a pár hónap... Kép

Gondoltam, beugrom egy kicsit, hátha nem felejtettetek még el! Kép Én sokszor gondolok rátok! Mindenkinek könnyû szülést és egészséges babucikat kívánok!!! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Szia Gitta,
Én nem ismerlek korábbról, de nagyon szurkolok az új babucinak, és nagyon tisztellek Benneteket, hogy pozitívan tudtok elõretekinteni. Hajrá, s várunk mielõbb itt a topickban! Kép

bringa
bringa

Szia Gitta!

Én korábban csak olvasgattam a topicot, de emlékszem rád és örülök, hogy jelentkeztél. Annak pedig még jobban, hogy sikerült túltenned magad a történteken. KépNagyon szurkolok, hogy mihamarabb itt legyél a táblázatban!!!!KépKépKép

Conti! Örülök, hogy írtad, hogy az utolsó harmadban aludjunk sokat, Kép mert én pont ezt teszem, de állandóan lelkiismeret-furdalásom van emiatt. Borzasztó sokat tudok aludni, és ha nem alszom, akkor is a legszívesebben lustálkodom, pedig régebben nem voltam egy heverészõs típus... De most megnyugodtam attól, amiket írtál, lehet, hogy jó pár hónapra ki kell magamat aludnom elõre.Kép

Õszintén szólva félek egy picit az elsõ két hónaptól, mert aug. elejére várjuk a babát, Képnagyjából pont akkor fogunk költözni, és októberben fogok szakvizsgázni, amire legkorábban szeptember elején el kell kezdenem tanulni. De valahogy csak menni fog. Kép

Törpi, Sasha! Én se kapok levegõt!!! Néha már a fejem is belefájdul, és benn a lakásban meg a kocsiban mindig úgy érzem, hogy megfulladok.

Sziasztok:

Zsanci (29)
zsanci

Sziasztok!

A tegnapi utunk nem a vártaknak megfelelöen alakult, de sebaj, ilyen is elöfordul. Ennek ellenére teljes lelki békében vezettem le a kicsit több, mint ezer kilométert. Lausannet alaposabban megszakértettük, ha már így jártunk. Hegyre fel, buckáról le... Elég fárasztó volt, de megérte. Kellemes meglepetés volt mindenesetre számomra, hogy a kissé hideg és száraz svájciaknál e pár óra alatt több gyermekes házaspárt ill. terhes fiatalasszonyt láttam, mint Stuttgartban az elmúlt 17 héten...

Azt is el kell mesélnem, amit az imént olvastam a Speiegel c. német lapban: egy fiatalasszony a 27. héten megszülte császárral gyermekét, mert egy érelzáródása keletkezett, amit ha nem kezelnek, lábamputálásban végzödött volna. A bébi ekkor 285 g (!) volt! Normális esetben a magzat ebben a korban vagy életképtelen, vagy maradandó károsodást szenved. Nos ez ebben az esetben történetesen nem így alakult: a baba a csodával határos módon (hasonlóan egy japán babához, aki pár évvel ezelött született 300 g-mal) nemhogy életben maradt, hanem a kezdetektöl egy normális baba viselkedését hordozta magát és szemmel láthatóan minden baj nélkül normálisan fejlödött. Amikor a baba elérte a 700 g, 25 cm, áttértek az orvosok a szoptatásra, a mama ettöl kezdve nyugodtan csillapíthatta a babája éhségét. Örület, hogy mik vannak!

Holnap megyünk egy kicsit körülnézni. Néhány hete felfedeztem a környéken egy baba-mama boltot (nem használtcikk), ahová el akartam a párom csábítani. Csütörtökön erre azt olvasom az újságban, hogy bezárnak végérvényesen és minden 50%-os áron kapható a végkiárusításon. Ott a helyünk!
Szüksége van valamelyikötöknek valamire, amihez csak itt lehet hozzáférni, vagy írjak esetleg ízelítöt az érdekesebb dolgokról?

Puszi: Barbi
bmaass

Norci!
Senki nem válaszolt arra a kérdésedre, hogy 1 ujjnyi hány cm? Nos 1 ujjnyi=2cm.
Az "eltûnt méhszáj", amikor el lehet kezdeni a kitolási szakot, az 10 cm.

Ágota!
A terhesség idejét rendszeres menstruáció esetén az utólsó vérzés elsõ napjától számítjuk. (A normális ciklus 28 napos = 1 holdhónap.) Bár tudjuk, hogy a megtermékenyülés nem ekkor, hanem 2 héttel késõbb jön létre, de az ókorból ránk maradt ez a számolási mód. Mindig a betölztött heteket számoljuk. Ha a napokat is hozzá írjuk, akkor a betöltött hetek + az ezen fölüli napok száma. Pl. ha az utólsó vérzés elsõ napjától 60 nap telt el, akkor a szülész azt írja: grav.s.8 (azaz 8 hét), vagy grav.s.8+4d.
Problémás, ha rendszertelen a vérzés, és nem tudjátok, mikor jött létre a terhesség. Aki csinált alaphõmérséklet mérést, sõt a sexek idõpontját is jelezte, az ponmtosan tudja,mikor lett terhes akkor is, ha nem 28 napos a ciklusa. Ilyenkor a megtermékenyüléstõl számított holdhónaphoz még kettõt hozzá kell adni, hogy a sztámított terhességi hetet megkapjad. Ha pl. az utólsó vérzés elsõ napja 60 nappal ezelõtt volt, de a megtermékenyülés az alaphõmérséklet vagy más alapján 40 nappal ezelõtt volt, akkor a terhesség ideje 7hét+5nap+2 hét, a szülész így jelzi: grav.s.9 vagy g.s.9+5d. Remélem így érthetõ.

Ha erre akartok válaszolni, az Erazmusz topicban tegyétek.
Üdv. Erazmusz
Erazmusz (erazmusz)

Sziasztok!
Mostanáig dolgoztam és holnap reggel hattól újra elindul a munkanap. (Már csak két napom van a leadásig)KépKépKép Csak abban reménykedem, hogy a picilány jól viseli a tempót és alszik akkor is, amikor én nem tudok... No, már csak tíz nap és teljes nyugit garantálhatok neki! Csak lustálkodni fogok!!!

Gitta!KépKépKép
Nagyon örülök, hogy ilyen jó híreket hallok felöled! Még a táblában leszek, amikor újra Te is felkerülsz? De jó lenne!

Csipkebogyó
csipkebogyó

JO reggelt mindenkinekKép
Kamilla
sajna nekünk most már felkelett függesztenünk a sexet mert már nagyon kicsi a hely.mellesleg a doktor már elöbb abba hagyathatya PL: akkor ha genetikailag kicsi a hüvelyed .engem ezért tiltot el sajnaKép bár mi csak most hagytuk abba bár nem tejesen .Ugyhogy Sasha van és ellehet tiltani kismamákat a sextöl vagy korlátozák .

Csipkebogyo
gratulálok a vizsgádhoz Kép

Forti Bár nem tudom hogy mikor olvasod ezeket a sorokat de drukolok hagy jolegyen a Vcukor eredményed Kép

Lányok !
tegnep este igazán jol szorakotam a a pocaklako szorakoztatot minket anyit mozgot hogy csakna Kép álandoan kidugdosta valamiét vagy a fejét vagy valameik hegyes testrészét lehet hogy a könyökét .a lábát is kidugta ezt onát gondolom mert mikor a kispapa elkezte csikizni akor visza huzta de hamarosan megint kidugta ezel szorakozta a kispapát meg engem .meg azal hogy rudosot egyet kettö Kép ez nagyon tetszet tegnap este a kispapának Kép igaz megkérdezte hogy nem fáj e? fájni ugyan nem fáj csak ulyan fura érzés volt mint ha valaki közvetlenül a böröd alá bujt volna .
Na Befejezem mert most látom hogy egy regányt sikerült irnom
Üdv csics 30 hetes KépKépKépKép
csics

Sziasztok csajok!
Én ugyan már nem vagyok pocakos, csak eszembe jutott, hogy ne feledjétek: a hat hét szex szünet ebben a formában nem igaz. Mert csak behatolósat nem szabad játszani, más lehet! Velem ezt az apró tényt csak mostanában tudatták. És hát számit, na. Tessék összebújni a kiapapákkal!

Pusz
Zsunya

Ja! Van már profilom, úgyhogy meg lehet minket nézni, Petivel, ha érdekel valakit.

zsunya

Sziasztok ,

Ma jottem eloszor dolgozni a gyomorrontas utan ,de nem nagy kedvem avan az biztos.Ugy irigylek mindenkit aki mar otthon lehet.

Jaj lanyok,
Tegnap este erezte eloszor a ferjecskem hogy mozog a baba,annyira orult neki,olyan jo volt latniKépKépKépKép
De meg en sem erzem mindennap csak kb ketnaponta.

Kamilla,
Hazaselet szempontjabol,nekunk az eleje nehezebb volt mert egyfolytaban hanyingerem volt es nem sok kedvem volt hozza,de mar minden helyre allt.Szakavatott kismamk szerint a vege a nehezebb a hasika miatt,de majd meglatjukKép

Zsanci,Torpi,
Nalam a fulladasos tunetek ugy jelentekznek hogy magasabb parnan tudok csak ejszak aludni es az apuka szerint pedig hangosabban veszem a levegot.
De zsufolthelyen meg egyenesen utalok lenni,mert ott tenyleg nem kapok levegot.Kép

Kata007,Forti,
Honnan vetettek eszre hogy kinyilt a mehszaj?Vagy a vizsgalaton derult ki?En errre meg nem is gondoltam.Megosztanatok velem?

Meg egy kerdes,
Kepzeljetek kb 3 napja ilyen kis kiutesek vannak a hatamon,kozmetikus baratnom szerint a terhessegtol van,de en nem tudom most akkor elmenjek borgyogyaszhoz?
Volt valakinek ilyen gondja?Lecci segitsetek:KépKép

Puszi
Kataa
18+6

Kép
Kép
kataa

Gitta,
Hajrá, meglátod, nemsokára itt leszel megint!

Kamilla,
Ha kedvetek van, és nincs semmi panaszod, nyugodtan csináljátok, ami jól esik... (Nekem az elején a hányinger és émelygés közepette nem igen volt kedvem semmihez...Kép )

Üdv:
Zita
ParaZita

Sziasztok!

Kataa!
Gratulálok a manónak, hogy megmutatta apucinak, hogy õ igenis ott van... Kép

Nálam vizsgálaton derült ki, hogy kinyílt a méhszáj.

Kata (40.)

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Koszi mindenkinek aki valaszolt a "hazaseletes" kerdesemre Kép

Tudom, sokat kerdezek, de lenne megegy amit nem tudok. Van olyan huvelykup ami segit kivedeni a bakterialis infekciokat, terhesseg alatt is lehet hasznalni es recept nelkul lehet kapni? En csak vmi Geniarol hallottam, de nem tudok rola semmit.

kamilla (7+5)
kamilla

Sziasztok!
Meg en is egyben vagyok, semmi jele tovabbra sem hogy Pocok jonni akarna...
Na jo, vannak rendszeresen kemenykedesei de nem faj, szoval semmi....

Gitta nagyon orulok hogy itt vagy, es szurkolok! Koncentraljatok most a nyarra, pihizzetek nagyot, nyaraljatok egyet, valoszinuleg hosszu ideig egy "utolsot" es jovo ilyenkor Te jarsz majd Kata007 es az en cipomben ;)

m
martina

Szia Kamilla,

Genia 92-nek hivják, én is most fogom kipróbálni, mert járok usziba és félek a fertõzéstõl. A vizeletemben elég sok baci volt a múltkor sajna...Kép Igaz, a doki nem tulajdonitott neki túl nagy jelentõséget, de mikor kérdeztem azt mondta használhatom.

Nyuszi
32.
Nyuszi

Kamilla,

Van még a Floragyn kúp, meg az Ovulobact, amiket recept nélkül lehet kapni, bár emlékeim szerint elég drágák...

Zita
23+3
ParaZita

Jo reggelt Mindenkinek Kép

Örömmel lattam, hogy masoknak is vannak intim kerdeseik ... felbatorodva en is kerdeznek egy "butasagot" :
Ez pont arra vonatkozik amit Sasha is irt.
Mi ugyan nem vagyunk eltiltva semmitol, de nekem a legutobbi alkalommal volt egy igen erdekes utohatasa az egyuttletnek. Kb.2 percre ugy begorcsolt a mehem, hogy hasfalon keresztul ki tudtam tapintani az egeszet , mintha valaki egy kisebb labdat rejtett volna a hasamba. A gorcs kesobb csillapodott de meg vagy bö fel oran at ereztem, hogy feszult az egesz.Azota semmi gond. Hat egy kicsit megijedtem ...
Ma voltam vedononel, meghallgattuk a kicsi szivhangjat, minden ok vele Kép De nem mertem megkerdezni a vedonotol Kép nekem is az anyukam lehetne , raadasul nem beszel valami jol angolul es ciki lett volna nekiallni magyarazni a dolgot.

Volt mar nallatok ilyen ?

elore is koszi
kamelia
14+2 ( attertem az UH alapjan szamitott idoponta)
kamelia

Kamelia!
Nekem is volt hasonló élményem. De azt szokták mondani, hogy csak a a vége felé kell kicsit visszafogni magunkat, mert a méhösszehúzódások akkor már beindithatják a szülést. Szerintem a 14. héten semmi veszélyt nem jelent. Ami nekem könyvem van az még azt is irja, hogy egyenesen jó a babának, mert felpezsdül a vérkeringés, (ugye? Kép) és azt is érzi, hogy anya jól érzi magát. hehe Kép Kép

Egyébként amikor nekem volt, én is befrászoltam. De nekem majd minden együttlétnél ez volt az utóhatás. Meg lehet azért szokni. De valóban az lenne a tiszta, ha megbeszélnéd vagy a dokival vagy a védõnõvel.

Pusz
Zsunya

zsunya

Kamleia!

Az teljesen természetes, hogy ha volt orgazmusod, akkor méhösszehúzódásod van. Mindig van máskor is (nem terhesen is), csak egyébként nem biztos, hogy annyira feltünik.
Ahogy a méhed nö, egyre inkább érezni fogod.
Pont a méhösszehúzódások miatt tiltják el a szextöl azokat, akiknél valami nincs rendben (pl. nagyon hamar kinyilt a méhszáj, vagy pl. az elsö 12 hétben azokat, akiknek már több vetélésük volt, vagy pl. ha a méhlepény részben vagy egészen fedi a méhszájat).

Kamilla!

A spermiumban lévö anyagot (prosztaglandin) tényleg késöbb a szülésnél méhszájérlelésre és szülésmegintidtásra használják. De ettöl függetlenül nem ártalmas a szex a terhességben, csak ha valami különleges ok van (koraszülés veszélye). Söt emiatt szokták biztatni kispapás szülésinditásra, de nálunk sem vált be.

Beszti
34+2

KépKép
KépKépKép
beszti

Kamelia,

Nekem is van ilyen, azt hiszem, hogy ez teljesen természetes. Mondjuk nekem máskor is szokott keményedni a hasam, úgyhogy én nem ijedtem meg annyira... Pihenj, lazits, heveréssz "utána"! Biztonság kedvéért azért nyugodtan megkérdezheted az orvost vagy a védönöt is. Láttak ök már ilyet életükben, nem fognak elpirulni...

Üdv:
Zita
ParaZita

Sziasztok!

Drága GittaKép

Jó hogy jelentkeztélKépÖrülök hogy ilyen pozitiv vagyKép Néha kiváncsiságból átnézek a megint megjöttbe, hogy mi lehet veled és úgy örültem mikor jókat olvastam róladKépKépKép Szoritok nektek nagyonKép

BarbiKép

Elvileg a baba a 6. hónap kezdetétõl életképes! Állitólag a lányoknak nagyobb esélyük van a túlélésre, mert valami oknál fogva szívosabbak mint a fiúk. Csoda történt szerintem isKép Mekkora egy 300 g-os baba vajon?Kép Nagyon rendes vagy hogy mindig felajánlod a segitségedet, mindig örülük neki, de sajna nem tudom igénybe venni.

ErzamuszKép

Szia! Kérdésem igaz még nem volt Hozzád, de jó hogy mindig ellátogatsz ide is és javitasz minket, vagy válaszolszKép ÚÚÚgy tudok neki örülniKép

CsipkebogyóKép

Vigasztaljon a tudat, hogy a baba odabent a legnagyobb biztonságot élvezi és a legnagyobb kényelemben van (még). Biztos, hogy tud aludniKép

Csics!

Tisztában vagyok vele hogy eltiltanak bizonyos okok miatt a szextõl, és irtam is és azt is hogy nem tudom milyen okok miatt. Most már tudom hogy a kicsi hüvely miatt is...

KameliaKép

Erre a fájdalomra gondoltam a méhösszehúzódások okozzák legtöbbször! Nekem is valami okos irmonyá "mondta" elKép De nem emlékszem hogy a neten, vagy valahol máshol történtKép
De az elöttem szólók olyan szépen leirták márKép

Puszi
sasha

Ui.: mindjárt dobom a táblázatot

Kép
sasha

Barbi, Sasha!

Tegnap (vagy tegnapelött) valamelyik itteni tv hiradójában is bent volt ez az eset. Egyszerüen hihetetlen és csoda, hogy életben maradt.KépKép Söt az is feltünt, hogy egy ekkora korú babának már 800-900 g körüli súlyúnak kellett volna lennie (gondolom az érelzáródási probléma miat lehetett ez is), azaz nem csak koraszülött volt, hanem a korához képest nagyon-nagyon alacsony súllyal született.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Itt a táblázat, de valószinû hogy a listavezetõ Margaréta már világra hozta a babáját, de sajna nem tudom biztosan!

Lányok ha valaik tud Margarétáról valamit kérem jelezze!

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Hetek/napok[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Margaréta 40 / 2 26 év/1.b. Budapest 05.25 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen[/size]
[size=-2]2.[/size] Mano 40 / 1 29 év/1.b. Budapest 05.25 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]3.[/size] Vicamama 40 / 1 31 év/2.b. Pécs 05.26 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]4.[/size] Bori 39 / 5 32 év/3.b. Kisbodak 05.30 [size=-2]Mosonmagyaróvár[/size]
[size=-2]5.[/size] Martina 39 / 2 28 év/2.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 06.01 [size=-2]BM Kórház / Dr. Gerencsér[/size]
[size=-2]6.[/size] Norci 39 / 1 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XI.[/size] 06.02 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]7.[/size] Törpi 39 / 1 26 év/1.b. Budapest 06.02 [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]8.[/size] Kata007 39 / 0 35 év/3.b. Miskolc 06.03 [size=-2]Miskolc Megyei K. / Dr. Gyurkó[/size]
[size=-2]9.[/size] Marcsi 38 / 0 31 év/2.b. Budapest 06.09 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]10.[/size] Blano 37 / 2 24 év/1.b. Mezõkövesd 06.15 [size=-2]Eger Markhot F. K./Dr. Wernigg[/size]
[size=-2]11.[/size] Any 37 / 0 34 év/2.b. Debrecen 06.17 [size=-2]Debreceni Kenézy Kórház[/size]
[size=-2]12.[/size] Kato 37 / 0 27 év/2.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 06.17 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Szép[/size]
[size=-2]13.[/size] Pucúr 36 / 5 29 év/1.b. Budapest 06.15 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Radványi[/size]
[size=-2]14.[/size] Katesz 35 / 0 26 év/1.b. Budapest 06.30 [size=-2]Nyírõ Gyula K. / Dr. Szakonyi[/size]
[size=-2]15.[/size] Gumicukor 34 / 4 25 év/1.b. Budapest 07.05 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]16.[/size] Beszti 34 / 2 27 év/2.b. Szigethalom 07.06 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Harsányi[/size]
[size=-2]17.[/size] Dió 33 / 4 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XIV.[/size] 07.10 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]18.[/size] Conti 33 / 3 34 év/2.b. Budapest [size=-2]XVIII.[/size] 07.12 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]19.[/size] Ilke 33 / 1 26 év/1.b. Budapest [size=-2]IV.[/size] 07.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Szigeti[/size]
[size=-2]20.[/size] Halacska 32 / 5 30 év/1.b. Kistarcsa 07.17 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]21.[/size] Ágota 32 / 0 30 év/1.b. Székesfehérvár 07.17 [size=-2]Mór[/size]
[size=-2]22.[/size] Sziszike 31 / 4 29 év/1.b. Budapest [size=-2]XVIII.[/size] 07. 24 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]23.[/size] Nyuszi 31 / 0 32 év/1.b. Budapest [size=-2]XIV.[/size] 07.28 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Bábinszki[/size]
[size=-2]24.[/size] Viki 30 / 3 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XIV.[/size] 08.02 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Sztanyik László[/size]
[size=-2]25.[/size] Zsanci 30 / 0 28 év/1.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 08.05 [size=-2]MÁV Kórház/Dr. Mészáros Márta[/size]
[size=-2]26.[/size] Hetty 30 / 0 24 év/1.b. Eger 08.05 [size=-2]Péterfy Kórház[/size]
[size=-2]27.[/size] Malacka 29 / 4 36 év/2.b. Budapest 08.08 [size=-2]Szent István Kórház/ Dr. Petik[/size]
[size=-2]28.[/size] Csics 30 / 3 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 08.08 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]29.[/size] Forti 29 / 4 30 év/1.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 08.09 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Tûzkõ[/size]
[size=-2]30.[/size] Pszi 29 / 1 26 év/1.b. Budapest [size=-2]VI.[/size] 08.11 [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Abkarovics G.[/size]
[size=-2]31.[/size] Djeszter 29 / 0 29 év/2.b. Budapest 08.12 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]32.[/size] Zsani 28 / 1 28 év/2.b. Budapest 08.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]33.[/size] Bringa 27 / 6 27 év/1.b. Veszprém 08.15 [size=-2]Megyei Kórház / Dr. Pfund[/size]
[size=-2]34.[/size] Anda 26 / 4 27 év/1.b. Budapest 08.16 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]35.[/size] Petra 28 / 4 27 év/1.b. Budapest 08.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]36.[/size] Viktória 27 / 5 23 év/1.b. Budapest 08.23 [size=-2]Csepeli Weiss Manfréd Kórház[/size]
[size=-2]37.[/size] Iddi 26 / 6 36 év/2.b. Budapest 08.28 [size=-2]Szt. János Kórház / Dr. Zeke[/size]
[size=-2]38.[/size] Nóra 26 / 5 24 év/1.b. Miskolc 08.29 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Dobos[/size]
[size=-2]39.[/size] lomis 25 / 5 26 év/2.b. Érd 09.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]40.[/size] Zsóka 23 / 5 24 év/1.b. Budapest 09.12 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]41.[/size] Kriszti 24 / 1 30 év/3.b. Galgamácsa 09.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Fábián[/size]
[size=-2]42.[/size] Nyusza 23 / 6 26 év/1.b. Budapest 09.17 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Ádám[/size]
[size=-2]43.[/size] Dec8 24 / 0 24.év/1.b Budapest [size=-2]XXI.[/size] 09.17 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]44.[/size] Gyöngyöske 23 / 5 30 év/2.b. Miskolc 09.19 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Sándor[/size]
[size=-2]45.[/size] Katka 23 / 3 30 év/2.b. Jászberény 09.20 [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Gombos Sándor[/size]
[size=-2]46.[/size] ParaZita 23 / 3 30 év/1.b. Budapest 09.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]47.[/size] Ancsi 23 / 2 28 év/1.b. Gyöngyös 09.21 [size=-2]Bugát Pál Kórház[/size]
[size=-2]48.[/size] Lella 23 / 1 33 év/2.b. Tripoli 09.21 [size=-2]Oi Clinic[/size]
[size=-2]49.[/size] Edina 22 / 1 24 év/1.b. Portugália 09.30 [size=-2]Maternidade Daniels de Matos[/size]
[size=-2]50.[/size] Mona 22 / 1 27 év/2.b. Budapest 09.30 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Csatlós[/size]
[size=-2]51.[/size] Sasha 21 / 5 23 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 10.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]52.[/size] Bolegajudit 20 / 6 28 év/2.b. Szomolya 10.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]53.[/size] Sch_moncsi 18 / 4 25 év/1.b. Bécs 10.12 [size=-2]Wilhelminen K./Dr. Peter Taussig[/size]
[size=-2]54.[/size] I_ancsa 20 / 1 30 év/1.b. Budapest [size=-2]VII.[/size] 10.13 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczegh Sz.[/size]
[size=-2]55.[/size] Kataa 18 / 6 27 év/1.b. Budapest [size=-2]IX.[/size] 10.22 [size=-2]Nyírõ Gyula Kórház[/size]
[size=-2]56.[/size] Lora 18 / 4 25 év/1.b. Várpalota 10.27 [size=-2]Dr. Bikkes József[/size]
[size=-2]57.[/size] Krizsi 18 / 5 30 év/1.b. Ócsa 10.24 <FONT SIZE="-2">Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Vermes G. Gy.
[size=-2]58.[/size] Szilcsike 17 / 4 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 11.01 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]59.[/size] Csipkebogyó 17 / 4 26 év/1.b. Németország [size=-2](XVII.)[/size] 11.03 [size=-2]Dr. Engelhardt[/size]
[size=-2]60.[/size] Bmaass 17 / 4 25 év/1.b. Stuttgart 11.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]61.[/size] Mj (Móni) 14 / 6 29 év/1.b. Törökbálint 11.19 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Fábián Sándor[/size]
[size=-2]62.[/size] Pilinke 14 / 5 26 év/1.b. Budapest 11.20 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]63.[/size] Kamelia 13 / 6 23 év/1.b. Helsinki 11.23 [size=-2]Helsinki Nõgyógyászati Klinika[/size]
[size=-2]64.[/size] Kisvakond 10 / 1 32 év/2.b. Budapest 12.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]65.[/size] Kamilla 7 / 5 26 év/1.b. Budapest 01.10 [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Barabás Gábor[/size]</FONT></pre>

puszi
sasha

Kép
sasha

Martina, hogy vagy ma?
Érzed a frontokat?
Theo
theodora

Sziasztok Lányok!
Voltunk pénteken 4D UH-n. Háááát, eléggé nagy csalódás volt. Azon kívül, hogy kb 4-szer áttette a képet 4 D-be, végig 2 D-ben nézegettük a babónkat. Azt mondta a doki, hogy minden a legnagyobb rendben, nagyobb, mint a 17 hét. Õ is meg a gép is 18 hétre irta. A szülés idõpontját is korábbra irta a gép, no de mindegy. Kicsi Babónk 23 dkg, és nagyon szégyenlõs, lába közé kapta a köldökzsinort, keresztbe tette a bokáját, és ült a popsiját. Úgyhogy marad még egyenlõre titok, hogy mi is lesz a lábacskái közöttKép
Képzeljétek, csütörtökön este éreztem elõször, hogy megrugott. Azóta minden alkalommal, ha lefexem, egybõl jön a rugdosása, sõt tegnap már séta közben is éreztem.....Kép
annyira jó érzésKép HIHETETLEN
Egy nagy probléma van, a kispapa mintha elvesztette volna az érdeklõdésétKép Nagyon rosszul esik, az sem érdekli, hogy megmozdultKép Állandóan sírhatnékom van, ha eszembe jut a reakciójaKép És fogalmam sincs, hogy mit csináljak. Tegnap a fejemhez vágta, hogy hagyjam õt ezzel, majd akkor szóljak, ha látható is a mozgása kívülrõl........Kép

Minden kispapánál vannak ilyen idõszakok?????

Szilcsike (18)
szilcsike

SzilcsikeKép

Gratulálok hogy egészséges a babaKép És ahhoz is hogy érzed márKép Az irásodból úgy tünik mintha a kispapa féltékeny lenne, hogy te érzed és õ nem... 1-2 hét múlva már talán õ is érezheti ha ráteszi a kezét a pocidra, még ha nem is lesz láthatóKépKépKép
Nyugi, légy türelmesKép
Olyan jó hogy mozogKép Én is itt ülök a gép elõtt és ÉRZEM ahogy ficánkol, meg rugdos....

puszi
sasha
21+5

Kép
sasha

Sziasztok

Végre egy kis öröm az ürömben! Most hívtam a kórházat, és a vércukim kontrollja "jó" lett. Ippeg hogy megfelelt, de azért jó lett. 3 hét múlva kell mennem megint ilyen kontrollra, addig is jó kislány módjára tartani kell a diétát. Csics köszi a drukkot, asszem használt Kép

Kataa
Nálam is vizsgálaton derült ki hogy kinyílt a méhszáj.

Tudom már hogy tegnap mit felejtettem el megkérdezni. Ez is hülyeség lesz, de ha már ilyen jól belejöttünk.... Kép
A betét témát kitárgyaltuk, átrágtuk, most viszont az érdekelne, hogy a bimbóvédõ és a bimbókiemelõ mire jó? És kell az?

Forti (29+4)

Kép
Kép
forti

Sziasztok, Szia Theo!

Jol vagyok, ha erzek is valamit, az nem a frontok....
legalabbis nem hiszem hogy ereznem.
Majd lassan felkerekedek es utazgatok egyet, kozert meg ilyesmi....

olyan nehezen indulok el, es olyan kevesse erzem magam biztonsagosan, ha messzire kell mennem....

holnap ujra CTG, remelem okosabb leszek Kép
m
martina

Sziasztok!

Még annyit a hálós bugyihoz, valaki kérdezte, miért az kell és nem normál bugyi. Nos, azért, mert a hálós jobban szellõzik, ami a sebgyógyulás miatt jó.
Bimbóvédõ a mell kisebesedése ellen jó, elvileg sok olyan van már, ami utánozza a mellbimbó formáját. Viszont a kisebesedettre már hiába tezsik rá, mert így is úgyis fáj, helyette anyatejjel kell bekenegetni a környékét és sokat hagyni a szabad levegõvel érintkezni, nem pedig melltartóbetétekkel kitömött melltartóba gyömöszölni õket. Szoptatás után pedig nem kell lemosni a mellett. Ez azért jó, mert a tejben és a pici nyálában vannak olyan anyagok, amik elõsegítik a berepedezett mell gyógyulását.
A bimbókiemelõ azoknak jó, akiknek befelé forduló mellbimbója van, ajánlják már szülés elõtt felkészíteni a mellett a szoptatásra úgy a 35. hét környékén, a bimbóudvart kell finoman masszírozni, hogy a bimbó kiemelkedjen.
Olvastam, hogy a védõnõk meg szokták vizslatni a melleket is. volt már valaki, akinek ez megtörtént, mi történt pontosan, csak hogy ne érjen meglepetés, mivel nem nagyon repesek a gondolattól sem, hogy egy majdnem velemegykorú csajszi fogdosná a melleimet...

üdv:
gumicukor 34+2

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok,

szilcsike,
Gratula a mocorgashoz.En is csak nem reg erzem,sot az apuci meg csak tegnap este eloszor.
ne izgulj ez biztos csak atmeneti es egyetertek Sashaval egy kis feltekenyseg jatszik bele.
Amiert en is elkezdtem itt levelezni az foleg hogy egy erdeklodesuekkel legyek egy helyen.Bar az en kispapam mindenre kaphatoKép de en nem akarom vele terhelni hogy egyfolytaban a babirol beszelek.Perse igy meg miden este itthon arrol hogy ma ezt meg ezt olvastam a BabanetenKépKép
Sot ha nem mondom akkor mar kerdeziKép

Tavaly ugyanez volt az eskuvo.hu-n.Tenyleg van koztetek valaki aki ott is forumozott???????

Martina,
Kitartas,es ha ez vigasztal neha en mar most sem erzem magam biztonsagban,foleg vezetes kozben.Ezert is hagyom abba hamarabb a munkat ,mert feltem a pocakomat(ami egyre csak no) a vezetestol.

Senki nem valaszolt a kiuteses kerdesemreKépKépKépVagy csak en vagyok ilyen???

Na pa
kataa
18+6

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Ugyan engem senki nem kérdezett, de még mi is egyben vagyunk (bocsi hogy az utóbbi id?ben kicsit egocentrikus vagyok) az el?jelek ellenére még semmi, de ma megint lesz uh, meg ctg is lesz.

titeket is idegesítenek az emberek? Én már kezdek falramászni. Ma pl. lementem a közértbe erre a közértes n? "jaj de nagy már a pocakom, ugye most mér megfog születni" Mondom, elvileg most vasárnap kell neki, erre kérdezi, hogy "nincs még el?jele" gondolja ha komoly el?jelek lennének akkor nyugodtan vásárolgatnék a közértben. A méhszáj, meg a nyákdugó állapotáról meg nyilván nem fogok neki beszámolni. Meg persze jó lenne, ha énazt tudnám hogy mikor is. Miért ilyen hülyék az emberek, különben is már két hónapja csak ezt hallgatom, hogy mekkora pocak, biztos nincs sok hátra. Ezt a nincs sok hátrát is utálom, ez nekem olyan pejoratív"no ennek sincs már sok hátra az életbl" vagy v.mi ilyesmi szájíze van.
Melegem van, nyügösvagyok és nincs kedvem vadidegen járókel?kkel, meg boltosokkal cseverészni. Nektek is szokott lenni ilyen?

Norci
Norci

én nem szoktam vadidegenekkel cseverészni, csak mosolygok és megyek tovább. engem anyukám akasztott ki a 7végén, ugyanis egy lagziba nem magassarkú cipellõtt vettem fel, hanem papucsot, ami persze tényleg nem a legelegánsabb, de majdnem orra estem már helyben állásban is a magassarkúban a pocakom miatt, nemhogy még egész este abban sasszézzak.... Persze a kapuból is mégegyszer ezt a fejemhez kellett vágnia, aminek az volt az eredménye, hogy nem is éreztem magam jól az "öltözékem" miatt.
Hát ez van.

Nektek front elõtt pár nappal nem szokott éjjel izegni-mozogni a baba?
Péntek éjjel szinte alig aludtam, mert a bébike állandóan mocorgott, akármerre fordultam, nem volt jó neki, hiába simiztem, nem nyugodott meg. 2 nap múlva meg is érkezett a hidegfront, amire én egyébként is érzékeny vagyok, lehet azt érezte õ is, csak egy kicsit korábban? Egész vasárnap úgy éreztem magam, mint egy fejbekólintott õszi légy, a lábaim meg úgy sajogtak, mint mikor "fiatalkoromban" egy jó kis kiadós táncos, züllött éjszaka után ébredtem volna. Egész nap benne volt a bugi a a lábamban, bezzeg a kis bébike meg aludt egész nap, csak néha-néha jelezte, hogy ott van.

Eddig szerencsésnek mondhatom magam, mert végigalszom az éjszakákat, 1 pisikörút kivételével, de utána alszom is tovább. eddig 2x volt ilyen hasonló eset, hogy nagy buli volt odabent és sehogy sem sikerült visszaaludni, olyankor másnapra minidg megérkezett a hidegfront.

gumicukor 34+2

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok,
Hat a kiakasztashoz nekem is van hozzafuzni valom.
Tolem mindig azt kerdezik hogy meg csak ennyi hetes vagy,pedig nagyon nagy a hasad...Es biztos hogy csak egy baba?Nalunk megaz is neheziti a helyzetet hogy a noveremnek ikrei vannak,es akkor persze szerintuk nekem is torvenyszeru lenne.Nem is beszelve a es mi lesz,fiu vagy lany,es hasonlo altalanos kerdesekkel.
De az biztos hogy sohasem hagyjak nbeken az embert ,eloszo a Mikor mesz ferjhez?Aztan a mikor jon a gyerek?Es a kovetkezo?Szoval ez van de a lenyeg hogy jol vagyunk es soha tobb gondunk ne legyen.Nem igaz lanyok?KépKépKép

Kép
Kép
kataa

Szilcsike,
Ha a kispapa megérzi az elsö kalimpálást, biztosan másképp áll majd hozzá... Most még valszleg nem tudja beleélni magát.

Kataa,
Én már jó ideje nem vezetek, ha tehetem, mert érzem, hogy képtelen vagyok eléggé koncentrálni, és nem akarom összetörni se magam, se az autót.. Utoljára kb. egy hónapja soförködtem, amikor az esküvö utáni napon hazahoztam a kocsit (ami fehér lévén menyasszonyi kocsiként funkcionált) az éjszakai bulihely elöl, ahol hajnalban otthagytuk, mivel akkor már senki sem volt vezetésképes állapotban. Persze eddig az is hátráltatott, hogy merev volt a könyököm... Most meg már akkora a pocakom, hogy amiatt se szivesen ülnék kormányhoz. Vezessen csak a kispapa!

Zita
23+3
ParaZita

Norci draga!
Igen, nekem is szokott lenni, oszinten szolva en neha bunko is vagyok.
Mentem piacra, es nyanya elkezdett faggatni, hogy jaj kedves milyen nagy a pocakja mikor fog szuletni a kicsi?
en meg raneztem leplezetlen utallattal es visszakerdeztem, hogy komolyan ugy nezek ki, mint aki beszelgetni akar?

Na megvallom, ezert most mar szegyenlem magam, tulzas volt, de ott es akkor elegem volt az emberekbol. Ez ugyanaz, mint amikor meglattak leugralni a lepcson jajstenemkedett nekem egy nyanya a hazban.... dehat! jol vagyok, nincs semmi bajom, ha visoznt sapatagon ulnek itthon, tuti mindenki azzal cseszegetne, hogy a terhesseg nem betegseg.
Aztan ha valaki normalisan eli az eletet, az felelotlen?
De akkor hol a kozeput?

Norcikam.... amugy fajasok elmultak?
m
martina

Zita,

Hat igen csak akkor meg annyi kedvem sem lenne jonni dolgozni ha a tomegben kene kozlekednem.A 28.hetig tervezem a munkat,es ha nagyon muszaja a vegen majd vezet helyettem valaki.Nem a kispapa mert ellentetes iranyban dolgozunkKépKép
Szerencsere 10 perc utra lakom a munkahelyemtol es meg nem megerolteto.
Te birod a kozlekedest?Irigyellek.

Puszi
Kataa18+6

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Norci!
Nekem csak ilyen idõszakom van. Már csak a héten dolgozom, de azt hiszem az utolsó pillanatban megyek el, mert megõrülök az okos nõi kollégák kérdésdömpingjétõl. Kedvencem a "mennyit híztál?"(röntgenszemmel történõ vizslatás közepette) és a "dagadsz?" tartalmú kérdések, no meg az ezekhez fûzött jótanácsok. Szóval nem csodálom, hogy idegesít. Legszivesebben én is láthatatlanná válnék. És nekem is melegem van, és nyûgös vagyok. KépKép

Kataa!
Nálunk is hasonló a forgatókönyv. Miután a kispapával elmeséljük egymásnak, mi volt velünk napközben, jönnek az "és képzeld, ma az egyik lány a Babaneten..." kezdetû mondataim... Szerencsére látja, hogy mennyire jól érzem veletek magam, és mennyit tanulok tõletek, úgyhogy igyekszik figyelmesen végighallgatni. És azon ügyködik, hogy otthon is élvezhessem majd a társaságotokat.Kép

Szilcsike!
Ne keseredj el! Szerintem a kispapáknak általában kevesebb a türelmük a baba mozgásainak figyeléséhez. Az én párom sem szokta órákig figyelgetni a hasamat, néha megsimogat, odadugja a fejét a hasamhoz, beszélget Almamagnak, de ha egy-két perc alatt nem reagál a baba, akkor megy tovább. Sõt, mióta Almamag olyan nagy, hogy dugdossa a testrészeit, azóta kicsit idegenkedik megérinteni, furcsa neki, hogy ott megkeményedik a pocim. Ne erõltesd, nekik ez más, mint nekünk. Õk a látható dolgokat tudják elfogadni, meglásd, ha megszületik, mennyit fogja szeretgetni.

Más: Szerintem a hálós bugyi azért is jó, mert ha nagyon bekoszolódik, nem kell tartogatni, mosogatni, ki lehet dobni.

Lányok, ma beleolvastam a szoptatós topicba, ott is a bimbókiemelõ, bimbóvédõ a téma. Nézzétek meg esetleg.

Nagypocisok! Mindegyikõtöknek nagyon drukkolok!

Dió (és Almamag 33+4)
Dió

Jaj, ez a meleg!
Ti is rosszul birjátok?
Még jó, hogy a hétvégén rávettem a páromat, hogy vegyünk egy ventillátort, emrt igy legalább éjszaka tudok aludni.

Norci!

Én általában már elöre leszerelema "de nagy a pocid" témát azzal, hogy igen nagy, akkora, hogy már most mehetnék szülni.Kép Ebben aztán megnyugszik mindeki.

A majdnem terminus elött lenninél már csak egy rosszabb van: ha tulléped a kiirás napját. Onnantól kezdve minden rokon érted aggódik, a közelebbiektöl napi egy telefon biztos.Kép

Szilicske!

Majd élvezni fogja a kispapa is a mozgolódást. Még hagyd! A baba ugyis csak akkor mocogorog, ha neki tetszik, és azért az elég rossz lehet, hogy te mondod, hogy most, odateszi a kezét, azátn esetleg semmi. A késöbbiekben majd olyan ficánkolást fog tartani a baba, hogy biztosan nem fog ilyen "csalódást" okozni az apukájának sem.Kép Aztán elég lesz egy picit összebujnotok, és ugy meg fogja rugdosni!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: