A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!!!

Angi, nem akarlak ijesztegetni, de engem a doki mikor utóljára megvizsgált(hétfőn délután),utána éjjel már jöttek is a fájások.
Fél kettőkor ugrottam ki az ágyból, hogy valami elpukkant bennem, de nem folyt a magzatvíz, inkább csak a nyákdugó volt, de már 2-4 perces fájásokkal ébredtem.Kedd reggel fél hatkor meglett Olivér.
Tehát egy vizsgálat után bármi lehetKépKép

Mariann, István, grat. mégegyszer, nem semmi, mennyire felment Mariann vérnyomása.
Örülök, hogy a kórházról jó véleménnyel vagytokKép
nem sokára én is meglátogataom (megint).

Bartika, én a 36. héten megyek utójára uh-ra, és akkor veszik le a streptococus kenetet is.

Köszi a jobbulás kívánságokat Olivérnek, valamivel jobban van, kapott gyógyszert, talán ez rendbe hozza.Kép

Annácska, nagyon boldog szülinapot!!!!
25.?
Az szép kerek szám!!!
Most nem megbotránkozni:
Én a 25.-en Balatonon megittam egy üveg Martinit, aztán rátámaszkodtam az üvegpultra, és széttörött alattamKépKépKépKép(hót ciki volt)
Az akkor fél éves gyerekem meg ott aludt a babakocsibanKép
(meg még csináltam egy-két érdekes dolgot, de azt nem részletezemKép)

Livi, a traubis eset se semmi, annyira bunkók tudnak lenni az ilyen helyekenKépKép

Nancsi, akkor lassan sínen a dolog???Kép
Hogy-hogy itt voltatok bankban??

Ildikó 31+6
vas

Mariannka és István! Még egyszer gratula a helytállásotokért! Nagyon örülök hogy happy enddel végződött a történet!

Mamacka! Neked is valamelyik nap rosszabb, valamelyik nap jobb? Nekem tegnap nagyon fájt, ma meg még nem is éreztem! Gondolom elmozdult a pocimban a baba! Vigyázz nekem azokkal a fránya lépcsőkkel! És tök jó hogy végre ti is rendezhetitek a babaszobát! Annyira örülök! Kép Nekünk már 50%-osan készen van! Tegnap takarítottam, ablakot pucoltam, feltettük a függönyöket, bevittük a kiságyat. Ma beraktuk a pelenkázót is! Még egy szekrényt kell becipelni meg egy heverőt és kész! Aztán már csak a csinosítás! Tegnap a házban fellelhető összes plüssünket kimostam és beköltöztettem a gyerekszobába! Kép Olyan jó érzés volt! Ja és muti a csíkos kígyót! Meg majd a virágot is ha készen lesz! Ezt az Abtönfarbe színezőt mi nem is ismerjük! Ez is magyar? Gratula az ügyes bútor vásárláshoz, 500ft nem semmi!

Nancsi! Kívánom hogy jövő héten tényleg költözhessetek!

Bartika! Nálunk az utolsó UH a 38 hetes!

Angi! Konkrétan milyen vizsgálat volt az ami olyan förtelmes volt? A méhszáj ellenőrzős?

KépKép
nicika

Ja és megvan a kókusz eredményem! NEGATÍV! Úgy örülök! Kép

KépKép
nicika

Nicika, grat. a jó kókuszeredményhezKép

Mamacka, VIGYÁZZ a lépcsőkön!!!!!!!
csak óvatosanKépKépKépKép
vas

Nicika!
Nagyon irigyellek, hogy így az utolsó hetekben is így tudsz pörögni, a szülésed is biztos könnyü lesz. De azért iktass be pihenőket és vigyázz magadra!

Én meg aggodom mert olyan keveset mozog a babám ha meg lögdösöm akkor is csak arréb huzza magát, és nem olyan aktiv mint régen remélem nincs baja.

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

<font color="aa00aa">Sziasztok! Köszönöm szépen az összes hozzámszólást és levelet. Igazán nagyon jólesett.

MariannKép nagyon sok boldogságot kívánok István II-höz!!!! És nagyon örülök, hogy ilyen szép élményeket szereztél a vérnyomás és császározás ellenére is. Hiába, a Szent Imre Kép szeretném majd megtudni, hogy végül kinél szültél.

Én ma voltam a kórházban, de el kellett jönnöm 2 óra várakozás után, mert megint szülési nagyüzem volt, úgyhogy a doktornénim nem tudott a vizsgálatokra lejönni. Nagyon sok kismama várt rá pedig..
Voltunk UH-n, baba óriási, hosszúhajú és még mindig fiú. Sajnos képet nem tudok mellékelni, mert az arcát háromnegyedórányi böködés után (tiszta kék-zöld a pocak) sem volt hajlandó teljes egészében kitakarni, csak részletekben láttuk. Igaz, nem is ezért mentem. Méhszájam zárt, méhnyak tökéletes hosszúságú, sajnos császár 100% mert a baba befordulása után sem mozdult el a méhlepény. Külső és belső Uh-t is csináltunk, hogy biztosak lehessünk benne. Mérete és fejlettsége alapján 3 héttel idősebbet mond a doktorbácsi a menstruáció szerinti dátumhoz képest, 1950 gramm és 46 cm. Tehát még akár halak babácska is lehet belőle.

IldiKép a Waldorfos kérdésedet szerintem inkáb mélben küldd, mert az egyébként is egy elég off téma Kép

További türelemes és örömteli várakozást kívánok mindenkinek!

AnnácskaKép Boldog szülinapot utólag is!</font>

indianyo

Sziasztok!

Na végre vége a vizsgaidőszaknakKép

A közgázom jó lett, olyan 3-4-esre saccolom, az irodalom szóbelim 4.-es, a nyelvtan 5-ös lett. A töri sajna csak 2-es, de legalább görbül...Kép

De egy kicsit össze kell majd szedni magam, mert a töri és a matek érettségi számít bele a felvételibe....Úgyhogy rá kell húznom egy kicsitKép

Tegnap végre megkaptam az infó érettségim papírját, és olyan mérges voltam magamraKép 113 pontom lett a 150-ből, és 120-tól már 5.-ös lett volnaKépKépKépKépKépKép Nem mellékesen az 5-ös érettségivel ki lehet váltani az ECDL-tKép

Jah és beteg vagoykKép Taknyom-nyálam egybefolyik (bocs), és iszonyatosan fáj a torkomKép Remélem nem jön elő az asztmám megint, mert akkor gázban leszek. A jövő héten megyünk Kata bútoráért, így a hétvégén elkezdem kimosni a ruhákatKép Annyira várom márKép És olyan furi, hogy másfél hét és mi iis finishelők leszünkKép Repül az időKép Mondjuk nekem 20-áig nem szabad szülni semmiképp mert nem lesz dokim....

A jánnyal is megbeszéltem hogy csak márciusban akarjon kijönni, de a legjobb lenne ha a kiírás napján születneKép

Mariannka&István!

Óriási gratula nektek! Jó erőben van a kislegényKép
Ez a vérnyomás nem semmi, csak azt nem értem hogy mikor anyum feküdt bent a vérnyomása miatt, akkor 160 felett már a szülőszobára vitték...Ott meg ilyen magasan is benthagyták még a manót? Akkor most nálunk túl óvatosak a kliikán?

De a lényeg hgoy minden OKKép

Zsu69, szia, itt egy másik ZsuKép Majdnem egy napra vagyunk kiírva, én Március 13Kép
Viszont te nem 35+6 vagy, hanem 34+6 nem? Mert én most vagyok 34+3

Mamacka tessék vigyázni a lépcsőkkel!!! Mi is jártunk így már az IKEÁ-ban, csak mi piros konyharuhát hajkurásztunkKép

Nicika, gratula a negatív leletedhezKép Azért nem írnál egy árat, egy ilyen festésre? Priviben is jöhetKép Most még nem aktuális, mert se lóvé, se szoba amit ki lehetne festeni, de ha elköltözünk, szeretném ha ilyesmi lenne a gyerekek szobájaKép

Na egyenlőre eldugulokKép

Zsu
34+3

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

<font color="119911"> Köszi lányok a biztatást és a tippeket is. Kép Nagyon nem szeretném, hogy mesterségesen kelljen beindítani a folyamatot, ha ő még nem akar jönni. És azt se akarom, hogy befektessenek a kórházba...
Vas,
ilyen gyorsnak én is örülnék. Most is volt a szülőszobán egy csaj, aki 1,5 órája ment be és már szült is. Ja és első babát.
Nadine,
király, hogy jók az eredmények!
Nici,
jó, hogy nincsen kókusz. És nekem elérhető a tábla. Király a babás rész! Remélem mi is hamarosan bővíthetjük a kört. Kép</font>
angi79

Angi, tessék ma szülni!!! Nem ma szeretnél?KépKépKépKépKép

Nálunk is a barátnőmnek első babája a Laura, és 0:50-kor folyt el a magzatvíz otthon és 3:50-kor megszületett Laura. Igaz hogy vákummal, mert Nikusz elájult szülés közben, de szvsz még így is sokan cserélnének veleKép
Lola, is olyan nagy baba már. Az esküvőm előtt 2 nappal született, agusztus 11-én, és most már 8 kg! nő mint a gombaKép

Zsu
34+3

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Mi is egyben vagyunk még, majd a jövő hétre tervezem mostmár a szüléstKép

Eszti: örülök, hogy UH-n minden OK volt!Kép

Nicika: mintha magamról olvastam volnaKép
Ha valaki látna amint éjjel felkelek az ágyból megrémülne, olyan kínos pofákat vágok a fájdalom miatt. Aztán vonszolódom csoszogva. Érdekes, hogy nappal ha mozgok, akkor sokkal jobb. Olyanok vagyunk, mint egy rozsdás robotKép

Ildi: remélem Oli hamar meggyógyul!!

Babetta: jobban vagy már??

Anita: nekem az első terhesség végén duzzadt meg az orrom, azóta nem

Borcsa: tudom, hogy nincs különösebb jele a kókusznak, de mégis...
Nekem ugyanis nem szűrik és aggódom, hogy nincs-e mégisKép

Annácska: boldog szülinapot!!!

Angi: nem semmi milyen korán keltél. Akkor most már nem kell pihenned, inkább aktív legyél!Kép

Mariann/István: nagyon örülök, hogy minden rendbe jött végül!! Még szerencse, hogy ilyen jól fejlett a baba így könnyebben viseli az idő előtti világrajövetelt!

Bartika: nekem a 36. hét után minden NST-n is volt UH, mert a doki látni akarta, hogy a baba fejvégű-e és hogy a méhlepény jól bírja-e.
Szerintem az UH-n a végén dokifüggő.

Scullyx: milyen lett a CTG?

Nadine: örülök, hogy jók az eredményeid! +1kg, az semmiKép

Zsu: akkor kicsit fellélegezhetsz a tanulásból! Ünnepeltek??

Tünde 39+0

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Vikó: annyira örülök, hogy az UH-n mindent rendben találtak a babával!! akkor lehet, hogy előbb fog születni a méretek alapján? A haja is látszott???Kép
Ne bánkódj a császár miatt, legalább addig fel tudsz rá készülni, nem ér váratlanul! A lényeg a baba és a Te egészséged!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Petri!
Bocsi,hogy megint acukor miatt zaklatlak de te mit használsz teába, kávéba stb. édesítőt v. cukrot. Én a canderelt de a doki azt mondta, hogy azzal is csak mértékkel.

pusza köszi!

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Sziasztok Kép
Angi Kép
Köszi a csokrot Kép
Örülök, hogy minden renben volt az NST-n Kép Reméltem most már azt jósolják, hogy még a héten a kezedben tarthatod a pici lánykád Kép

Anita Kép
Kösz neked is az ajándékot Kép
Alányom is ilyen súllyal született, mint Isvánka, de nekem olyan törékenynek látszott Kép

Eszter Kép
Örülök, hogy végre sikerült egy jót aludnod Kép
Hétfőn elvileg megyek tornázni én is Kép

Cory Kép
Gratula a határidőhöz Kép
Hogy-hogy mégis Balu lett a fiad?

István ApukaKép
Nagyon örülök, hogy Mariann is és Istvánka is jól vannak Kép
Bízom benne, hogy a szopi is hamar meindul és a fiad is rákap az ízére és nagy zabagép lesz Kép
Kitartás nektek Kép
Jó, hogy ilyen pozitzív tapasztalataitok vannak a kórházzal kapcsolatban. Ennek biztos többen is örülnek Kép

Ildi Kép
Ez ténylge jó lehetett, tényleg elég ciki Kép
Azért remélem nem fizettették ki a pultot Kép

Vikó Kép
Örülök, hogy jól van a fiacskád Kép
Érdekes lehet látni a nagy haját Kép Sajnálom, hogy tutira csaszi lesz Kép Nem semmi méretei vannak a fiadnak Kép Lesz ebből még 3 és fél kiló is Kép
Köszi a gratulációt Kép Nem is merem leírni mennyire rossz volt megélni, hogy milyen öreg vagyok már Kép

Zsu Kép
Gratula a vizsgádhoz, nem számít, hogy négyes vagy ötös a lényeg, hogy megvan Kép
Gyógyulgassál Kép

Mamacka Kép
Nagyon jó árat fizettetek, szinte hihetetlen Kép
Vigyázz te lány ezekkel a lépcsőkkel! Kép

Tünde Kép
Örölök, hogy jól vagytok Kép Hétvégére nagyon hideget jósolnak, úgy hogy lehet hogy nem húzod ki jövő hétig Kép

Annácska 31+3

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Tünde: nem tudom, mennyire számít kókusz jelnek, de az amúgy tök átlagos mennyiségű váladékom guszta sárgás-zöldes szinű. Viszont mindig ilyen, millió nőgyógyi látta, és valahogy sose gondolták kezelni. (Nyamm de guszta KépKép)

Viszont se Lucával, se Rékával nem nézték nekem se. Úgyhogy nem tudom, mióta van.

Borcsa 37+2

Borcsa
KépKépKép
borsts

Zsuzsofi!
Az előbb írtam neked de nem jelent meg az oldalon valamit elbaltáztam na mindegy.
Gratulálok a vizsgáidhoz, most egy kicsit pihenhetsz és kurálhatod magad a megfázásból. Kata neked sokat mocorog mert az én Martinom nagyon lusta. Igen 34+6 vagyok ha valahol elírtam akkor bocsi!

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Nadine,
Örülök, hogy jók az eredmények Kép

Nici,
Klassz, hogy nincsen kókuszod Kép És köszi a javítást Kép

Annácska 31+3

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok!

Szeretnék én is becsatlakozni hozátok, ha lehet. Próbáltam visszaolvasni több kevesebb sikerrel.
Gratulálok a babákhoz akinek már megvan, a betegeknek jóbulást, a többieknek meg kitartás.
Lehet, hogy bután hangzik mivel a 3. gyermekemet várom (2006.04.30), de milyen az a kokusz vizsgálat és az NST?? Akkor anno (1998 ban) ilyen nem volt. És miért kell 2 naponta NST-re menni? Le vagyok maradva ezekkel a dolgokkal úgy látom.
Ildi
ivildi

Annácska: hát egyszercsak azt álmodtam, hogy a gyerkemet Balunak szólítom. Egy Donátot meg mégiscsak fura Balunak becézni Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Zsu69! Az én babám mozgása is más jellegű lett! Már nem nagyon érzek rúgásokat, inkább csak gyengédebb mocorgást, nyomakodást, helyezkedést! De szerintem ez érthető is így a 38. héten, hiszen már nagyon kevés helye van a babának! Gondolom a te babádnál is ugyanez a helyzet, úgyhogy nyugodj meg!

Viko! Nagyon örülök hogy itt vagy és hogy minden rendben volt az UH-on! Tényleg szép nagy babád van, valószínűleg korábban is fog majd érkezni. A méhszáj is tök jó hogy zárt! A sok pihinek meglett az eredménye! Azt hogy tudták megnézni hogy hosszú a haja?

KépKép
nicika

Sziasztok kismamik!
Megjöttünk a doktornénitől ultrahangról.Hurrá kaptam 2 hetet, addig maradhatok otthon, bár ennek a párom kevésbé örült, mondván nehogy a kocsiban szüljünk, de én mondtam Neki nyugi, akkor tényleg papás szülés lesz Kép Kép Kép Kép
Szerintetek miért borult ettől ki? Kép Kép
Ez volt a jóhír! Köszönöm a drukkokat!
Az ultrahangot mindjárt küldöm:
Kb:2kg körül van, szóval nem egy nagy baba, de még van ideje(remélem)nőni.
Végül a többiek sem voltak nagyok.
A rossz hír Krisztián beteg, szegény egész éjjel hányt, és lázas is szóval ébren voltunk egész éjjel, de legalább én babusgathatom még!
VikiKép
Szuper, hogy jó az ultrahang, s valóban lelkileg lesz időd a császárra felkészűlni!
Épp ma a rendelőben beszélgettem egy friss mamival, aki kimondottan jól viselte a császárt, Õ például nem szülne simán ezt mondta!
AngiKép
Hajrá, hajrá !!!! majd a front!!!!!
MariannKép
Továbbra is minden szépet és jót kívánok Nektek!

KépKép
csema

Zsuzsófi! Gratula a jó vizsgaeredményekhez! Ügyes vagy! És gyógyulj meg hamar! A szoba kifestésének az ára attól függ hogy mekkora felületről van szó, csak figura vagy kell-e háttér is, milyen a falfelület, plusz ehhez hozzájön az anyagköltség!

Angi! Nagyon remélem hogy most már te is megszülsz! Mit szólnál a ma estéhez? Kép

KépKép
nicika

Kép

KépKép
csema

Most megyek, mert gofri tésztát kell csinálnom mert a lányok azt szeretnének sütni!

KépKép
csema

NicikaKép 4D Uh-n voltam a Praxis magánrendelőben, mert ott bízom a szonográfusban. Múltkor is ő derítette ki, hogy mi a baj, pedig a kórházban előtte már hárman is megnéztek. Nagyon részletes - majdnem egy órát voltam bent! - vizsgálat, tényleg midnenkinek csak ajánlani tudom, főként, ha valami kétség merül fel a terhesség alatt. Hüvelyi UH-t is csináltunk, hogy megnézzük a méhszájat és a placentát közelebbről. És nagyon jól látható a haja ezen a típusú UH-n Kép

indianyo

Zsu, Kata napközben nemigen mocorog, csak jelzi ha vmi nem tetszik neki. Pl az hogy most itt ülök a gépnélKép

De őhozzá szvsz ne hasonlítsd magad, mert katicám hiperaktív. Este 8-9 körül beindul és hajnali háromig megy a dajdaj. Szerencsére most még tudok tőle aludniKép Ezután van egy kis pihi, és 9-11-ig egy újabb aktív időszak. egyébként nem csak hogy sokat mozog, de fájdalmasan is, direkt csinálja szerintem....
Bence nem volt ilyen amikor a hasamban volt, ő csak egyszer mozgott 2 órán keresztül, amikor befordult. Na az fájt (34. hét) De ő is olyan kis nyugis volt, mint a te Martinod, hogy épp csak jelezte hogy ott van, és hagyju békénKép De ha nagyon ideges vagy, akkor menj el dokihoz és kérj egy UH-t.Kép

Ivildi, üdv itt tök jó hogy megint szaporodunk, nekem tetszikKép

Az NST az CTG, ha így ismerősebbKép A baba szívhangját és a méhtevékenységet figyelik vele. Nem tudom miért hívják NST-nek, nálunk a klinikán CTG van és slusszKép

A kókusz pedig a Streptococcus (ha jól írtam) nevezetű baktérium, mely elég gányos dolgokat tud okozni a picival ha nem figyelnek oda.

Remélem segítettem!

ZSu
34+3

www.mamami.hu
zsuzsófi

Lányok! Ha valakinek szivárog a magzatvize, az honnan tudja hogy pisi vagy magzatvíz, vagy hüvelyváladék nedvesítette be a bugyiját?

KépKép
nicika

3.szorra sikerült elküldenem az üzit!

Vikó tök jó hogy itt vagyKép Ne menj el, jó?

Nicika, egy félszobájuk lesz a kölköknek, az tuti, és kellene háttér is természetesenKép A falfelületet így nem tudnám megmondaniKép
Csak kb érdekelne, hogy tudjam, egyáltalán van-e esélyem álmodozni rólaKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Nici! Ha a magzatvíz szivárog, az színtelen szagtalan, csak nedves. A hüvelyváladéknak és a pisinek is van szagaKép Meg onnan hogy veszel fel tiszta bugyit, és megnézed mennyi idő alatt nedvesedik be. A hüvelyváladékod nem fogja 1-2 óra alatt átáztatniKép

Miért lehet hogy folyik?????

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsuzsófi! Nem tudom de ma valami folyt, meg túl nedves is a bugyim! De tényleg nem tudom! Olyan mintha még a nadrágom is nedves lenne. De színtelen!

KépKép
nicika

Tünde! Én már beszart pingvinnek érzem sokszor magamat! Kép

Szia Ivildi! Üdv köztünk! Gyere bátran máskor is! A kókuszvizsgálat az a streptoccocuc baktérium kismamás rövidítése. Kép Ez egy olyan hüvelybaci ami veszélyezteti a babát a megszületés után! Szóval ha valakinek van ilyen bacija, akkor azt antibiotikum kezeléssel meg kell szüntetni még a szülés előtt! Az NST pedig egyenlő a CTG vizsgálattal. Lehet hogy így más ismered. Egyébként magzati szívhang vizsgálat. Rátesznek két szerkentyűt egy gumiszalaggal a pocidra. Az egyik nézi a baba szívfrekvenciáját, itt a lényeg hogy a baba mozgása közben hogyan változik! A másik szerkentyű meg a méhtevékenységet figyeli. Általában a 36. hét után végzik hetente egyszeri alkalommal, viszont van akinél a 38. héttől már hetente kétszer, azt utolsó héten pedig kétnaponta, túlhordásnál meg naponta-kétnaponta! Dokitól függ.

KépKép
nicika

Sziasztok lányok!
Végre vége a vizsgaidőszaknak, így visszatáncolok közétek. És persze én is üdvözlöm az új mamikat.
Zsuzsófi! Nagy gratula neked is! Nekem borzasztóan nehéz volt rászánni magam a tanulásra, majd aztán még koncentrálni is... Kép

Istvános lányok! Én mostantól biztosan jövök az előadásokra, úh. talizhatunk, ha van kedvetek.
Szelivi! Én a piros kardigános voltam (azt hiszem) és a lift előtt állva osztozkodtunk egy párral a zacsicipőkön... így rémlik? Kép

Mariannka, István! Gratulálok a picurihoz és nagyon jó egészséget kívánok mind neki, mind a mamijának!!!
És Titati nektek is nagy gratula! Látod, megúsztátok a szerda délutáni inváziót... Kép Pedig gondoltam, ha bejutok szerdán az előadásra, akkor bekukantok hozzád... de nem jött össze. Kép
Mamacka! Veled mi lett a múltkor? ...amikor Titatival vártunk az előadás előtt? Aggódtunk miattad! Kép De örülök, hogy előkerültél.

Na, átadom magam a babavárásnak és nekilátok az ágyneművarrásnak... Kép

Melitta

Kép
nyf

Nicika: gigapara esetén beszerezhető az AlSense kit nevű betét, ami csak a magzatvíztől lesz tartósan kék.
Hétköznaplóban a magzatvíz szagtalan és folt nélkül szárad - a másik kettő nem.
Giga-megapara esetén irány a kórház, és ott megmondják.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Viko! Nem is gondoltam volna hogy ennyire látni mondjuk a baba haját! Tök jó! Kép

KépKép
nicika

Csema!
Örülök hogy minden rendben volt az UH-on! A 2kg miatt meg tényleg ne aggódj, mert még bőven van ideje nőni! Tök jó hogy még két hétig itthon lehetsz! Krisznek jobbulást! Reméljük hamar meggyógyul!

KépKép
nicika

Zsuzsófi! Nagyjából számolj 5000ft-tal négyzetméterenként amennyiben ilyen összefüggő felületről van szó figurával és háttérrel + anyagktg + utiköltség ha nagy távolságról van szó! Szóval ez így elég húzós! És ez még olcsónak számít!

KépKép
nicika

Borcsa! Holnap reggel ugyis megyek NST-re, ha addig is érzem és nem indul be a szülés akkor megnézetem magam!

KépKép
nicika

Borcsa: köszi az infót!! Nekem halványsárga nem túl erős folyásom van, remélem ez nem az!! (bocs a részletekért, de kicsit tényleg aggódom)
Egyébként a megszületett babánál nézik ezt, vagy csak akkor derül ki, ha baj van??

Nyf: és, hogy sikerült a vizsgád??

Csema: örülök, hogy boldog vagy!! Azért vigyázz ám magadra nehogy apának legyen igaza!KépKép

Mozgás: két napja alig mozog Bettina, úgy kell koncentrálnom, és szoktam szegényt bökdösni isKép

Annácska: na jó, a hétvége még jobb lenne, mert akkor könyebb anyóst ugrasztani a gyerekekhezKép

Ildi: érezd jól magad itt!

Angi: tessék fél óránként jelentkezniKépKép

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

zsu, Nici,
örülök, hogy szóba került ez a magzatvíz dolog, nekem már hetek óta van színtelen, szagtalan, teljesen híg, vízszerű folyásom...
Én is pont arra gondoltam, hogy az szivárog...
2 hét múlva megyek dokihoz, akkor majd megemlítem...

Indi, én is voltam a praxisban és meg voltam elégedve én is.
katicuska

Holnap reggel megyek NST-re, akkor majd megnézetem magam!

KépKép
nicika

Tünde, aminek nekifutottam, az hál'Istennek görbül, így érvényes a félévem. Egy kettes, egy ötös, a többi négyes. Kép

Katicuska!
A mi esetünkben az iskolától iskolalátogatásit kell kérni a 180 nap igazolásához?

Nyf

Melitta

Kép
nyf

KépKép
nicika

<font color="119911"> Tünde,
itt vagyok ám, csak a babanet nem működött. Nincs semmi még. Nekem sokat mozog a bébi, de az NST-n bealudt pl. Hétvégén jó lenne szülni. Na?
Én még egy amnioszkópiát illetve próbálkozást nem akarok!
Csema,
ezek ám a jó hírek!! Szuper, hogy kaptál 2 hetet!Jobbulást a kisfiadnak! Akkor nem találkozunk bent. Egyébként teltház van, egy szülésztanuló szerint.
Vikó,
szép hosszú babátok lesz!</font>
angi79

Nyf,
nemtom, nekem nem jár GYED mert nem dolgoztam hivatalosan az elmúlt 2 évben.

Most akkor nekem is a víz szivárog?
1 hónapja látott a doki akkor zárva volt a méhszáj de azóta a tisztasági betétek seperc alatt eláznak...
katicuska

Köszönöm lányok a baba mozgásról való infokat egy kicsit meg is nyugodtam és azóta Martin is jelzett, hogy ne aggodjak jol van ő csak kicsi a hely. Biztos így van mert én is pici vagyok csak 158cm és szegénykémnek már kényelmetlen lehet.
Az is igaz, hogy a lányok meg sokkal aktívabbak mint a fiúk. Szóval köszönöm megnyugodtam!

Csema!
Neked mi a problémád a terhességgel mit jelent az hogy kaptál még két hetet hogy otthon lehetsz azt tudom hogy a hatodik babádat várod de a többiről lemaradtam, le írod nekem,hogy mi történt veled ha nem vagyok indiszkrét,

puszi Zsu69

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Katicuska! Nekem már fogalmam sincs! De én ma nem akarok szülni, mert apa éjszakás lesz! Kép

KépKép
nicika

Katicuska ha nappalira jársz egyetemre akkor jár a Gyed én úgy tudom!

viszont ha a magzatvized szivárog azzal nem szabad várni!!! Mivel már nem védi tökéletesen a babát a burok, ezért feljuthatnak a bacik, no meg állandóan ellenőrizni kell hogy termelődik-e elég a helyére. Én a helyedben vennék egy olyan betétet, ami kimutatja, vagy elmennék orvoshoz.

Tünde ha nem mozog, akkor az a szülés jele nem? Úgy tudom előtte pár nappal elcsöndesednek a babák...

Zsu
34+3

www.mamami.hu
zsuzsófi

Katicuska:

Az előzetes 180 napi biztosítási időbe beszámít
&#8211; a biztosítás megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz, terhességi-gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj folyósításának ideje,
&#8211; a közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideig folytatott tanulmányok ideje.

Bocsi ha nem jársz egyetemre, de úgy emlékszemKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Katicuska!

Ha tényleg a magzatvíz szivárog, akkor azzal azonnal orvoshoz kell menni!!!! Hívd fel a dokid, hogy mit gondol róla! Jobb féli, mint megijedni!

Egyébként sziasztok! Kép

Vagyok, olvasok, de lusta dög lettem, így nem írok. Meg nem is nagyon tudok mit. Kép

Mamacka!
Ne lépcsőzz annyit! Anyám így törte ki majd nema bokáját. Végülis csak szallagszakadása lett, de az se jobb. Egymás után többször nem figyelt oda, és utána meg megszívta ezzel! Csak óvatosan. Viszont az az 500 Ft-s akasztó az naaagyon jó vétel volt. :D

Tünde!
Hajár! Akkor majd 7végén sokat gondolok rátok. Kép

Nici!
Kép Tuti érezni fogod, ha indulni kell. Szerintem ezt még nem érezték félre. Kép Te kinek is üzensz majd?

Csema!
Tök jó, hogy ilyen jól vagytok! Kép Növögessen csak a kiscsaj. Kép

Anna!
Nagyon boldog szülinapot!!!! KépKépKép

Eszter
29+4

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok Lányok!

A magzatvízszivárgásról csak annyit tudnék mondani, hogy osztálytársamnak szülés előtt egy hónappal volt autóbalesete és végig szivárogt neki a magzatvíz, de a doki azt mondta, hogy ráérnek várni a szüléssel. Hozzátenném, hogy a szülés előt pár nappal hazaküldték, hogy még nem kell neki szülni és a tényleges szülésre kb 40 fokos láza volt. Szóval meg kell nézetni.
Egyébként nekem is van némi lé, de nekem tuti vizeletcseppenés, a múltkor a baba akkorát focizott a hólyagomba, hogy rögtön elcseppent. Pedig előtte voltam wc-n. Ja és persze a megnövekedett folyás se állt el. Azt hiszem én is beszerzek majd ilyen betétet a végére. Egyébként a tisztasági betétet én egy óra alatt is tönkrevágom, főleg, hogy most valami hajszálvékonyat sikerült venni.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Lányok, köszönöm a tippeket a GYEDdel és a magzatvízzel kapcs. Mindekettőnek utánajárok.
katicuska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: