A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Viki hasrafordult többször is ! KépKépKép keresztben van most mindig a tornázóján + nagyágyon. KépKép
Vendég

Sziasztok!

Göndörzsóf! Kép

Fiúk KépKép

Köszi az infot a tejfehérjeérzékenységgel kapcsolatban, de én már 6 hete nem szoptatok.

Ayse!
Na, erre nem is gondoltam, amit írtál a gyümiről és a cukorról. Erre figyelni fogok.

Dóri! Kép
Nagyon ügyes Viki!!!! Kép Kép
Sztem az én lányom sose fog megfordulni...

Mea!
Lívi átfordult már?
Vendég

Annamami, Ayse, Mea! KépKépKépKépKépKép

Jézusom lányok, tisztára zavarba hoztok! Ha mondjuk min. 15-18 kg-val kevesebb lennék, akkor talán jól is érzeném magam.De így?
Legaláább 10 kg le kéne menjen ahho, hogy úgy nézzek ki, mint terhesség előtt.

Mea!
Majd ha végre találkozunk, nem ezt mondod!!! Kép

Mindenesetre nagyon jól esnek a szavaitok, nagyon köszönöm!!!

Annamami!
Virágnak nyomjál millió kis puszit az arcocskájára a nevemben!!!!!

kuha és Gergő (21+4)

Kép
kuha

Sziasztok!

Annamami
Nagyon szépet írtál a kisfiadról. Egész meghatódtamKép

Márti

Előtte kóstolgatott egy-egy kanál répát, almát, krumplit. Almának először a levét, de a többit eleve pépesen kapta.2 hete kezdtük el komolyabban venni a dolgot, mivel kezdett számomra egyértelművé válni, hogy már kevés neki a tej. Legalábbis amennyi nekem van.
Igen, elég hamar beiktattuk több étkezésbe a gyümölcsöket, zöldségeket.Így jött valahogy.
És a szopi van először, aztán meg a többi kajaKép
Egyébként úgy veszem észre, hogy alapvetően Marcinak a tej a kedvence. Azt nagy lelkesedéssel és átéléssel szopizza. A többit megeszi, kisebb-nagyobb lelkesedéssel.

Zsóf
Tényleg nagyon aranyosak a fiaid együtt.

Kuha
Csatlakozom VirághozKép

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Dóri!

Órási gratulációm Vikinek!

Ayse

ayse

Mea!

Én is akartam kérdezni, hogy Lívi átfordult-e már?
Tünde, és Zita átfordul már?

Gergő még mindig nem. Oldalra már tökéletesen fordul, de átfordulni még nem tud. De úgy veszem észre, hogy nem is próbálkozik, tényleg néha én is úgy érzem, hogy Gergőnél ez majd kimarad. Csak az a baj, hogy nagyjából ez az egyik alapja az összes többinek. Úgyhogy ilyenkor mindig elhesegetem a gondolatot.

Annamami!
Csatlakozom Juci6-hoz, tényleg megható, amit Marciról írtál.
Ezekért a pillanatokért (is) érdemes élni.

Tényleg nincs ennél szebb dolog a világon!

kuha

Kép
kuha

Kuha!

Még nem. A tesóm egyik fia már járt, de nem tudott megfordulni. Van, aki később tanulja meg. Aztán már a tesóm forgott előtte a földön, és úgy tanulta meg.
Vendég

Annamami!
Olyan szépen írtál Marciról, hogy komolyan mondom, elsírtam magam! Nagyon megható és szép.

Zsóf!
Nagyon édesek a fiúk így együtt!

Kuha!
Látod, nem minden a soványság! Szerintem is nagyon csini vagy így, ahogy vagy!

Dóri!
Nagy gratula a forgáshoz!

Tünde!
Zita nagyon édes a kádban!
Én próbálok olyan bébbikaját venni, amiben nincs cukor, só, stb. De ha nem sikerül, akkor sem esem kétségbe, belehalni nem fog egy kis ízesítésbe.......
Mondjuk Noel nem volt hajlandó megenni az ízesítetlen zöldségeket, ugyanúgy fűszereztem neki mindent. Most is a fűszeres kaját bírja, olyan csípős paprikát eszik, hogy nekem leég a szám.....

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Havtünde!

Hát ez jó voltKépKépKépKépKép!

ayse

Ayse Kép Köszi, meghallgattam. És csalódott voltam, mert ez a gyerekfogász sem beszélt arról, hogy a lisztérzékenység is lehet az oka annak, hogy a fogak zománchiányosak, és könnyen romlanak. Csak olyasmit mondott, amit én is tudtam Kép Be akartam telefonálni, de persze mindig foglalt volt... Ha Balázsnál kétévesen nem csak azt közli velem a fogorvos, hogy zománchiányos a gyerek foga, hanem tud arról, hogy ez ettől is lehet, már rég kiderülhetett volna, és talán nem mennek ennyire tönkre a fogai. De talán a maradandó fogai már nem lesznek ilyenek!

Benianyu Kép Tényleg eszméletlen a hasonlóság a két srác között! Úgy sajnálom, hogy Balázsról nem készültek anno digitális képek, akkor én is megmutatnám, menynire hasonlítanak Kép

Ma itt járt a védőnő, két hónapja nem láttuk egymást. Előre szólt, hogy ma 11 körül jön. Gergő akkor szokott épp aludni, gondoltam, most nem teszem le, csak később. Vártunk, vártunk, de már olyan fáradt volt, hogy végül letettem. Na, ebben a pillanatban csöngetett. És ahogy becsuktam mögötte az ajtót, Gergő már ébredt is Kép Murphy?

Na, megyünk sétálni.
Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Jucc,
Védőnő Kép
A miénk nagyon kedves, szimpatikus, de nem jár ki egyáltalán. Én nem nagyon bánom. Havonta egyszer lát minket, amikor megyünk méredzkedni. Az elég neki is és nekünk is. Kép

Nekünk sem volt még digitális gépünk, mikor Beni kicsi volt. Csak lefényképeztem tegnap a papírképet, hogy fel tudjam tölteni. Kép
Neked nem hasonlítanak a fiúk egymásra? Mármint Gergő nem olyan, mint Balázs volt kicsinek?

És a többi második/harmadik gyerekes anyukáknak? Nálatok van hasonlóság? Nem szoktátok a nagyobb tesó kiskori képeit nézegetni?

Barbi,
Nem semmi, hogy Noel csípős paprikát eszik. KépFurcsa, de, ha neki az ízlik. Kép

Annamami,
Én is meghatódtam, ahogy Marciról írtál. Kép

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Dóri,
Gratula Vikinek! Kép

benianyu

Sziasztok!

Minden forgolódó babának nagy gratula!KépKép

Benianyu!
A képen te eteted Benit?Kép

Annamami!KépKépKépKép

Kuha!
Igazuk van a lányoknak!Kép
A piszkafa csajok már kimentek a divatból!

Tünde!
Neked nem mondták még, hogy hasonlítasz egy amerikai színésznőre? Napok óta a nevén gondolkodom, de nem jut eszembe.

Zsóf!
Nagyon édesek a gyerekeid. Különösen az a kép tetszik, ahol a nagy megpuszilja a kicsi kezét!KépKép

Tegnap kicsit átszerveztük Nati estéjét és a korábbi 7 óra helyett, csak 9-kor vittük fürdeni.
7- től fél 9-ig bealudt, majd fürdés után benyomott egy jó nagy adag tejpépet, szopizott és 10-től aludt hajnal 5-ig. Evett, majd aludt tovább fél 8-ig.
Szép az élet!KépKépKépKép
Remélem megtartja ezt a jó szokását!Kép

Andi&Nati 25+3

Andi&Nati

KépKép
duda

Benianyu!

Az én két gyerekem is mint két tojás! Pedig fiú és lány...
Múltkor újranéztük a Liliről készült videót, amikor akkora volt mint most Andris. A közeli felvételeknél odaraktam Andrist a képernyő mellé...nagyan hasonlítottak. A barátok is azt mondták: Ti "csak" ilyet tudtok...hát Istenem!

Ayse

ayse

Jucc!

Sajnálom. Pedig az a gyerekorvos, aki ebben a műsorban szokott nyilatkozni, asszem képben van lisztérzékenységből. Ez az, amikor csak az egyes területeket nézik és nem a szervezet egészét.

Ayse

ayse

Duda!

De, 1x egy srác mondta, hogy hasonlítok Meg Ryan-re. De ő csak imponálni akart, és tudta, hogy ő az egyik kedvenc színésznőm. Kép Kép Kép Kép
Úgy igaziból senki se mondta. Kép
Gratulálok Natinak az alváshoz!
Vendég

Sziasztok!

Nagyon jó volt megnézegetni a talis képeket! Minden baba gyönyörűséges Kép Be kell vallanom a babákat megismertem a képekről, de az Anyucik közül nem mindenkit ismertem fel.

Mivel lassan 6 hónaposak leszünk, elkezdtem Olival kóstoltatni a tejcsin kívül mást is. Egyelőre ott tartunk, hogy léként bármit megeszik. Nagy kedvence a sütőtök-alma. Egynap csak egyszer adok neki gyümölcsöt, mert szépen szopizik és nem akarom megtömni mással.

Amikor betegek voltunk lement rólam az a plusz 5 kiló, ami felesleg volt. Most igyekszem nem visszaszedni, ami nem egyszerű, mert néha úgy érzem, meghalok egy falat csokiért Kép Kép

Olivér nem fordul sem hasról hátra, sem fordítva. Az oldalára fordulás már csípőből megy. Szépen tartja a fejét, kezünket fogva felhúzza magát, a kezeit ügyesen használja stb. de fordulni nem fordul. Én egy igazi paramami vagyok, úgyhogy idegesít a dolog. Ma kértem időpontot fejlődés neurológiára. Nyugodtabb leszek, ha megnézi egy szakember. Bár a gyerekorvos most volt itt és azt mondta, hogy szerinte semmi gond sincs. Az Õ gyereküknél pl. abszolúlt (??? ezt a szót sosem tudtam helyesen leírni) kimaradt a fordulás, egyszer csak felült, majd járt egy évesen.

Mea! Oli is gyakran keresztbe fordul a kiságyba, és van hogy kidugja a lábacskáját két léc között. Valamelyik nap letettem aludni napközben, és hát hallom, hogy nagy viháncolás megy odaát... valahogy leszedte a fejvédő egy részét a kiságyról és sátorként magára húzva alatta röhögött ezerrel. Annyira aranyos volt Kép Kár, hogy nem tudtam lefényképezni.

Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

Sziasztok,

Ayse:

Dehogy baj hogy leírtad, talán okulok belőle ha netán Zsuzsa is félrenyel valamit. Bár inkább ne...

Hari:

Kép Pedig az egész irományom arról szól, hogy nincs elképzelés, illetve csak nagyon nagy vonalakban "nevelem" Zsuzsát. Lehet akkor Havtünde javaslata, hogy valami rendszeresebb dolgot próbáljatok ki nálatok beválna. Lehet neked is egyszerűbb lenne úgy, ha kézzelfogható keretek között mozognátok.

Suttogó:

Mivel már annyian dicsértétek ezt a könyvet, legutóbb Havtünde említette, levettem a polcról, ahova azért került, mert előre sejtettem, hogy nem fogok vele egyetérteni. Na most ehhez képest egy csomó szimpatikus dolgot írt az elején (bevallom még nem olvastam végig), pl hogy a baba is ember, emberként kell kezelni, tisztelettel beszélni/bánni vele. Tetszett az is, hogy a programba be van építve az hogy anyukának magára is legyen ideje. Tetszik, hogy családközpontú a hozzáállása, tehát olyan megoldásokat eszközöl, amik az egész család igényeit figyelembe veszik. Jópofa az elején a kvíz, hogy milyen temperamentumú a baba. Ki is töltöttük mindketten Daviddel, és megegyeztünk abban, hogy mindkettőnk szerint nagyrészt "tankönyv" szerinti babánk van (nem tudom, a magyar fordításban ez hogy jelent meg), bár szerinte az "angyal" felé tendál, szerintem pedig a "határozott/élénk" (spirited angolul) felé.

Itt sajnálatos módon vége is volt a szimpátiának, mert ugyan besorolja a babákat, de mindegyikre ugyanazt a programot próbálja "ráhúzni". Elolvastam az angol kiadáshoz az olvasók hozzászólásait az interneten, és látom, sokaknak tényleg beválik a módszer... de sokaknak nem.

Az pedig előre látható volt, hogy a szopit érintő tanácsaival nem fogok egyetérteni, ez így is lett, szerintem az időre való etetés a tejmennyiség kárára megy, és előbb-utóbb pótlásra kényszeríti az anyát. Aztán ha ez nem baj, akkor nem baj, de szerintem úgy fair, ha ezt előre tudja az anyuka aki belevág.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Cleo:

Én is erre gondoltam, hogy bio zöldség-gyümölccsel kezdem, abba a pár szem almába meg répába nem fogok belerokkanni anyagilag. Kép Csak hát macera, mert természetesen a biopiac odébb van, én meg el vagyok lustulva, mert a hatalmas újpesti piactól kb 3 percnyire lakom. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!

Sztem a Suttogóban nem ugyanazokat tanácsolja az író a különböző temperamentumú babáknak. Az igaz, hogy LLL-es szoptatási tanácsadó biztos nem válna belőle. Kép De hát amerikai az író, és ha jól tudom, ott nincs akkora szoptatási propaganda, mint felénk.
De ezt leszámítva sztem nagyon jó tanácsok vannak a könyvben, altatáshoz is. Én speciel nem olvastam végig, csak az engem érintő részeket olvastam el.

Prüntyi!
Mi a helyzet Tündike hasfájásával? Az orvosotok mit szól, hogy még mindig hasfájós?

Tzsuzsa!
Voltatok már kontroll vese UH-n?

Dóri!
Ti mikor mentek UH-ra?
Vendég

igyekeztem, gyorsan visszaolvasni, amíg alszik a kis huncutKép
nem is tudom mit szóljak, hogy Esztinek már 2 udvarlója is vanKép na végre egy kis egészséges régimódiság, van, akinek ez tetszikKép szóval az a helyzet, hogy nagyon fogok igyekezni, hogy ne szóljak bele, kivel barátkozik a lányom, és, ha én ezt nem tudnám betartani(Kép), majd apa jól seggberúg, mármint engemKép

csöpög a nyálunk a fiúk utánKép:
Kép

Gratula Vikinel a forgáshoz!

most mennem kell, de folyt.

and, eszter 17 +1

KépKép
KépKép
and

Duda!
Igen, én etetem Benit. Akkor még szép voltam és fiatal. Kép Kép Kép
Gratula Nati éjszakájához! Csak maradjon is így!

Ayse,
Ti csak ilyen SZÉPEKET tudtok! Kép
Mi is nagyon hasonlítottunk egymásra az öcsémmel, mikor kicsik voltunk, függetlenül attól, hogy külön neműek vagyunk.

Ildi,
Oli nagyon aranyos ilyen maszatosan. Kép

Benianyu

benianyu

Ez most a kedvenc képem Daniról. Kép
Kép

benianyu

Tünde, Ayse, Barbi, Benianyu! Kép

Köszönjük a gratulációkat Vikivel! Azóta állandóan oldalra kifliben, aztán zsupsz már hasal is. Kép Kis cuki nagyon. Kép

Tünde!

Uh márc 6 Kép a Bethiben. Viszont péntek délben (Gergő hazajön a suliból) irány vas. estig wellnessezés! Kép

Andi!

Na látod! Kép Ügyesek vagytok!

Dóri & Viki (15+5)
Vendég

Benianyu!
Csudaszép a srác! Kép és tényleg őrült nagy a hasonlóság a fiúk közt. Kép
Vendég

Benianyu!
Milyen beszéd ez??!! Te most is szép vagy és fiatal! Még most se hiszem el, hogy hány éves vagy......
Danibaba meg egyszerűen gyönyörű, ez a kép is jó nagyon.

And!
Leon is alszik most, de ha felkelt, megmutatom neki Esztit, had csorogjon neki is a nyála.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Tünde, de kedves vagy, hogy eszedbe jutott. Február 17-én megyünk kontrollra, kicsit izgulok, mi lesz. Három hónapja nézték, akkor javasolták ezt az intervallumot.

Róki, én a katolikus hirügynökségnek forditok olaszból háttéranyagokat. Nem túl sokat, épp jó adag igy babával.

Benianyu, milyen ártatlan képet vág a kis nőcsábászKép

And, Eszti nagyon helyes, kedves kicsi lány, a fiúk biztos elnézik azt a kis nyálat az állán.

Megyek játszani kis makikámmal, ma elhanyagoltam, mert dolgoztam és ő olyan jó kislány volt.

Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Vrucsincá!
Oli milyen nagyfiú lett! De lehet, hogy csak azért látom így, mert eddig csak fekvőképet láttam róla. Kép

And!
Eszti nagyon szép kislány!

Benianyu!
Danibabától el vagyok ragadtatva! Nekem a babatalis csajozós képek is nagyon tetszenek, komolyan mondom, látszik Dani szemében a huncutság! Kép Kép Ebben a korban még megbocsájtható Kép

Zita ma úgy gondolta, hogy ő már nagyon nagylány, és másképp játszik a bébitornázóval:
Kép

Dóri!
Ma mondtam Zitának, hogy már Viki is átfordult. Nagyokat vigyorgott, de sajnos különösebben nem hatotta meg, nem igyekszik forgolódni.

Tünde&Zita 18+5
Vendég

Annamami, tényleg szép amit írtál MarcirólKép
Köszi a bíztatást is.

Rókica, nálunk rendszer???? Hát addig sem tudtam rendszerben élni, amíg egyedül voltam. A párommal még annyira sem, és most hogy még baba is van, minden van,csak rendszer nincs.
De nem akarom elkiabálni, ma egész jó napunk volt. Tegnap iszonyatosan összevesztünk a párommal, aztán este átbeszélgettük a dolgokat és ma próbáltuk betartani az ígéreteinket. Neki nagyon rosszul esett, hogy nem hagyom itthon soha a Lilit vele, nem bízom benne. Na ma elmentem postára, gyógyszertárba, meg vásárolgatni egyedül. Mikor hazaértem a pocakján aludt hanyatt fekve. Olyan édesek voltakKép Persze azért volt sírás is, de megoldották.
Nekem is jól esett egy picit kimozdulni. Bár elég ramatyul vagyok, jó náthás. Legalább lázam nincs. Viszont hiába reménykedtem, hogy Lili megússza, úgy néz ki ő is beteg. Rengeteget hapcizik és folyik a kis orra szegénynek. Gondoltam beizzítom először eddig a porszívós orrszívót. Hát képzeljétek el, miután megvettük, betettem azt a részét amit az orrába kell tenni a chicco-s fertőtlenítőbe. És akkor nem vettem észre, de úgy néz ki a folyadék megoldotta a műanyagot, vagy a ragasztását, a lényeg, hogy összevissza töredezett az egész. Úgyhogy most ment a párom és vett másikat. Hát nem nagyon tetszett Lilinek, de jó sok taknyác kijött neki. Meg azt mondta a dokinéni (telefonon), hogy fújjak neki Sterimar-t, meg adjak neki napi 2 csepp Cebiont. Remélem hamar meggyógyul, mert úgy sajnálom szegényt.

Visszatérve a mai napra, a párom annyira édes volt. Tök sokat dajkálgatta Lilit, meg játszottak stb. Tegnap a legnagyobb baja az volt, hogy én állandóan felkapkodom a babát, meg hogy olyan, mintha csak az enyém lenne, nem is engedem őt hozzányúlni, nem hagyom itthon neki, meg ilyenek. Na ma aztán pont azt néztem, hogy ő sokkal hamarabb felvette, mikor sírni kezdettKép

Viszont magától megjegyezte, hogy már el is felejtette, milyen jó foglalkozni a gyerekkelKép Így visszatekintve lehet, hogy tényleg én is hibás vagyok a dologban, bár én pont azt éreztem, hogy ő hagyott magamra. Na mindegy, a lényeg, hogy ma jó napunk volt. Aztán lehet, hogy ha igazi sírós napunk lesz, akkor már nem lesz ilyen türelmes apuka, de optimista vagyok!Kép

Hari

Kép
Kép
hari

Havtunde, jól látod, tényleg elég labilis vagyok. Köszi a tippet könyv ügyben, de amiket hallottam a módszerekről, azt hiszem én nem tudnám betartani sajnaKép Ha csak nyöszörög, akkor kibirom, hogy ne vegyem fel, de ha sír, akkor nem. Még akkor is ha sokan mondják, hogy lehet hogy ezzel többet ártok hosszútávon, én mégis "meggyőződéssel" kapkodom fel ha sír. Azért javulgat a helyzet, csak lassan. De most ahogy írtam, a párommal is kicsit rendeződtek a dolgok, így talán nyugodtabban tudok a babával foglalkozni, remélem ő is érzi majd és ő is kiegyensúlyozottabb lesz. De köszönöm, hogy próbálsz te is segíteni.

Olyan jól esik, hogy ennyien sziveteken viselitek a nyűgjeimet!Kép Holott mindenkinek vannak nehézségei, mégis úgy érzem, hogy ha valamit írok nektek, akkor gőzerővel próbál nekem mindenki segíteni. Nekem már ez magában nagy segítség.

Kép
Kép
hari

Hari!

Én nem olvastam végig ezt a könyvet, de asszem semmi olyan nincs benne, hogy ne vegyük fel a gyereket. Én is felveszem, ha sír, bár én könnyen dumálok, Zita nem sír sokat, és meg tudom különböztetni, hogy hiszti, vagy rendes sírás.

Lányok, nektek is már másképp sírnak a babák? Zitának már egész nagybabás a sírása. Kép
Vendég

Bocs, most tök hülyeséget fogok írni, akit nem érdekel, ugorja át! Kép

Rokica!
Te szoktál kontaktlencsét hordani? Vagy más szemüveges?
Én nemrég visszatértem a lencsére, de most az előbb kivettem, mert fájt a szemem. És így szemüvegben milyen kicsi Zitababa! Kép
De emlékszem, amikor még éjjel is tisztába kellett tennem, akkor éjjelente mindig vhogy dagibbnak láttam. aztán nagy sokára leesett, hogy persze, nem vettem fel a szemüveget! Kép Kép Kép

bocs az OFF topicért.
Vendég

Dóri, Barbi, Zsuzsa, Tünde
Köszi Kép

Barbi,
Csak poénból írtam ám. Kép Furcsa volt, hogy Duda nem ismert fel.

And,
Eszti édes! Kép (Dani után is csorog neki a nyála?)

Tünde,
Nekem kontaktlencsém van, éjjelente én is szemüveget veszek fel, de ilyet nem tapasztaltam, amit írsz.

benianyu

Benianyu!
KépKépKép
Ez a kép tényleg csodálatos Daniról!
Tök jó, hogy lefénylépezted a régi fényképet, én nem is gondoltam volna rá. Neked mindig olyan jó ötleteid vannak!

Ildi, Tünde!
nagyon helyesek a gyerekek! Zita olyan kis huncut! Oli széke olyan, mint egy űrhajósülés!

And!
Úgyis tudod, hogy Eszti a szívem csücske!

Hari!
Már írtam, de tényleg olyan, mintha magamról olvasnék 4 és fél évvel ezelőttről. Biztos vagyok benne, hogy mindent a lehető legjobban csinálsz. Vannak ilyen babák is (lehet, hogy a Lilik azok?). Én úgy éreztem anno, hogy minden nappal egy kicsit jobb. Ha visszanézel az elmúlt hetekre, talán Te is ezt látod. Nagyon fáradt lehetsz. Az elmenés és Apával hagyás szerintem tök jó. Nekem még a torna is segített. Legalább fizikailag jobban bírtam a mindennapokat (mert ha az ember egész nap a feneküket lengeti az aztán embertpróbáló).

Ayse

ayse

Sziasztok!Kép

Még Lívi sem fordult át csak kb. 3x, de kb. 2 perc és már sírt, nem imád még mindig hason lenni.

Úgy hogy ne izgulj Havtünde és Kuha, enyém sem egy akrobata ilyen térenKép

Viszont oldalra jól fordul nagyon.

Mea
mea

Lívi nekünk úgy szorul be keresztbe éjjel a kiságyában, hogy fordul mint az óra és keresztben nem fér el szegény, mert 60cm széles ő meg 70KépKépKép

Így nagy sírásra megyünk be éjjel és vissza tesszük és ő máris alszik tovább olyankorKép

Nektek nem csinálnak ilyet???

Mea
mea

Hari!

Én isKép

Duda!

Ez a fog dolog érdekes, a sok szörp és a gyerekkori meglógások a fogmosás elől(volt jópár darab belőleKép), ellenére egy fogam se rossz!
Szerintem a fog dolog GENETIKAI dolog és nem cukor meg fogmosás kérdése!

Cleo, Annamami, Nemesek!

Lehet hogy a hipp k...va drága stb, de azt hiszem én megtaláltam a számításomat..
Léna úgy ette ma a finomfőzeléket(hipp), hogy szemem szám elálltKép
Anyám is csak nézett hogy mit panaszkodok én a telefonban amikor idézem."úgy eszi mint a sáskaKépKépKépKép"
Na azt hittem hogy csak imponánlni akar a lányom a nagyinak, de gondoltam kibánok én vele, és most estebédre odaadtam neki a másik felét...hát bekanalazta szó nélkülKépKépKép
Úgyhogy nekünk a hipp teljesen jó lesz, azt hiszem....KépKépKépKép
Nem tart sokáig ez a pépes korszak, úgyis kap majd ezt-azt mellette....ami csurran cseppen a mi kajánkból..

Kuha!
Mai gyümi: Párolt körte, fél alma és két kiskanál tejpép, 30ml tápszer összekerverve...
Úgy kanalaztam be a maradékot, mint aki még soha nem evettKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Hát én ma megkóstoltam a Hipp sütőtök+krumpliját, szar az íze.
Egyáltalán nem volt olyan fini, mint mikor én csináltam.
Nem is ette szívesen Lívi.
Mást még nem próbáltam, de ki fogomKép
Majd beszámolok mi ízlik neki és mi nem.

Ma kapott délelőtt banánt, délután almát és ebédre sütőtök+tápit, mert üvöltött érteKépKépKép

Mea
mea

Lemondtam a Norbi kaját. Valami éktelenül rossz volt. Fel is hívtam a központot és mondtam miért. Erre ő: igen, sokan telefonáltak ma, tényleg nagyon sok a panasz. És szakács csere lesz, mert ez az új kolléga nem vált be. Úgyhogy köszöntem lemondtam a jövő hetet. Eldöntöttem főzni fogok magunknak megint, mint terheségem alatt. Viszont a különbség, hogy napirend (hetirendKép) szerint. Akkora adagot, hoogy több napig elég legyen. Ráadásul Gergő újabban nem eszi a menzás kosztot, mert "bőrös a hús, mócsingos, meg minden rossz". Kép és igaza lehet, ő házikoszthoz van szokva, és még mindig a hideg ráz ki a mai és tegnapi norbitól. Kép

Bocs, szintén az off-ért. Kép
Vendég

Dóri!

Jobb híján én is főzök, de néha 3 nap után a könyökömön jön ki a ua. a kaja, így van, hogy inkább nem eszek semmit. Kép Ez is jó fogyókúra. Kép Kép

Prüntyi!
Tegnap óta nem adtam Zitának a G.W.-t, hátha már nem hasfájós. Szegényem, már harmadszor szívatom meg, úgy tekergett most este, majdnem kimászott a kezemből. És sírt is rendesen. Gyorsan adtam neki Infacolt, és újra a GW-t. Kép Kép Kép
Vendég

Hát biztos csúnya dolog, hogy én tudok szoptatni, mégis alig várom, hogy végre adhassak neki más kaját. Mostanában nem hízik igazán a Lili, és igazából szerintem elég keveset eszik. Tápszert már nem akarnék neki adni, inkább csinálnám úgy, hogy szopi és utána valami "fincsi" hipp kaja. Most párszor mértem, hogy mennyit eszik, de 100-nál többet soha, inkább 70 és 90 között van az átlag. Most megint 2 óránként szoptatom, hátha akkor több tejem lesz és talán akkor többet is eszik majd. Mert szopi után ugyan nem sír, hogy éhes lenne, de a mellszívóval max. 20-at tudok lefejni szopi után. Ami nem sok. És lehet hogy az is azalatt termelődik, ameddig még megbüfiztetem, meg leteszem őt, összeszerelem a szívót és elhelyezkedem. Szóval kicsit tanácstalan vagyok. Aztán lehet hogy hülyeség az egész és én keresek mindig valamit amin aggódalmaskodhatokKép

Havtunde, akkor bocsi én azt hittem ez az a könyv, ahol azt írják, hogy leteszed a gyereket, aztán kimész, ha sír akkor vársz, felveszed, aztán újra le és így tovább. De akkor az valószinűleg egy másik. Nálam ez úgy nézne ki, hogy 2 percnél tovább nem bírnám hallgatni hogy sír. Inkább ringatom minden este egy 20 percet, akkor ő sírás nélkül alszik el, és nekem is nyugodt a lelkem. Remélem azért ha már nagyobb lesz, akkor kiválthatom a ringatást egy mesével. Bár szerintem nálunk az lesz, hogy a 20. mese után sem akar majd aludni a gyerkőcKép
Az a baj velem (többek között), hogy felvetek egy problémát, és utána minden ötletre leírom, hogy nekem miért nem jó. Nehéz az ilyen emberen segíteni, tudom ám!Kép De azért néha megfogadom ám a tanácsokat, úgyhogy ne adjátok felKép

Kép
Kép
hari

Benianyu, teszel majd fel egy táblát? Én már olyan rég láttamKép

Kép
Kép
hari

Ajjaj, egyik pillanatról a másikra elkezdett fájni a jobb mellem. KépKép és csomós is rohadtul a külső részénél. És fáj. Kép pedig minden szopi időben volt, evett is rendesen és most mégis. Letusoltam, próbáltam masszírozni, de nem tűnt el a csomó. Ilyenkor mi van??? Ebből lesz (vagy van) a mellgyuszi?? Ilyenem sosem volt. Kép Mitől lehet, amikor ugyanúgy störtént minden, mint eddig?? Kép Kép hú, ez most nagyon sz@r.

Holnap du megyek a dokimhoz a cerazette-ügy miatt (nem jött meg 10 hete, de előtte megjött rendesen), ha addig nem múlik ezzel is előhozakodom. Kép

Mit lehet ezzel így most csinálni? Tapasztalat?

Dóri Kép
Vendég

Dori, en meg nem voltam igy, de elvileg fejni kell,annak ellenere hogy faj. De remelem hozzaszol mas is, mert en ezt nem tapasztalatbol irom, csak olvastam. Viszont erre biztos irnak valamit az interneten, lll vagy valami. Keress ra. A meleg viztol inkabb beindul a tej nalam.
Remlem nem mellgyuszi csak atmeneti "uzemzavar".

Kép

Kép
ppanna

Hari, Kép
Épp ma gondoltam rá, hogy fel kéne tenni egy frissítést. Kép

<pre>
Anyuka Baba neve Baba szülinapja Súly, hossz Kórház Tesó (ha van) Kor / Lakóhely Baba kora
Aniko47 Balázs Született 2005.07.27 3300 gr, 49 cm 5 éves bátyó van 27 hét + 0 nap
Helga Botond Született 2005.08.01 3500 gr, 55 cm Első baba 30 év / Bp. 26 hét + 2 nap
Szmercsa Bátor Született 2005.08.06 2800 gr, 49 cm Szt. János Első baba 25 év / Budakalász 25 hét + 4 nap
Falina Jázmin Tímea Született 2005.08.07 2850 gr, 52 cm Schöpf-Mérei Első baba 27 év / Bp III. 25 hét + 3 nap
Duda Natasa Született 2005.08.07 3250 gr, 54 cm Schöpf-Mérei Első baba 28 év / Bp XIII. 25 hét + 3 nap
Zsófy Lilla Katalin Született 2005.08.10 3100 gr, 53 cm Pándy Kálmán Első baba 22 év / Bcsaba 25 hét + 0 nap
Vrucsincá Olivér Született 2005.08.16 3080 gr, 49 cm Pécsi Szül.Klinika Első baba 27 év / Baja 24 hét + 1 nap
Évianyu Ákos Született 2005.08.16 4430 gr, 53 cm Bajai kórház Virág 1999.05.04 33 év / Baja 24 hét + 1 nap
Malvinka Zsanett Viktória Született 2005.08.19 3600 gr, 54 cm Szt. István Első baba 28 év / Bp XVII 23 hét + 5 nap
Baby20 Petra Született 2005.08.22 3740 gr, 53 m Sárvári Önk. Kórház Első baba 21 év / Bő 23 hét + 2 nap
Kóbor Csaba Született 2005.08.23 3080 gr, 52 cm Szt. István Gabriella 2003.08.28 30 év 23 hét + 1 nap
Nemesek Kornél Született 2005.08.23 3100 gr, 53 cm Bajcsy-Zs Trisztán 2000.06.15 27év / Budaörs 23 hét + 1 nap
Csillám Dávid Született 2005.08.29 4100 gr, 51 cm Jahn Ferenc Első baba 27 év / Táborfalva 22 hét + 2 nap
Pocakpacni Bálint Ádám Született 2005.08.29 3400 gr, 56 cm Szent Imre Daniella 1998.11.20., Marcell 2004.04.21. 25év / Bp.XIII 22 hét + 2 nap
Csillahbabe Bulcsú Született 2005.09.01 3600 gr, 53 cm Soproni Erzsébet Kórház Első baba 26 év / Sarród 21 hét + 6 nap
Csikken Roland Született 2005.09.01 3055 gr, 55 cm HIETE Első baba Dunaharaszti 21 hét + 6 nap
Barbapapa Leon Született 2005.09.01 4070 gr, 54 cm Péterffy Noel 2004.04.17 29/ Bp. XI. 21 hét + 6 nap
Kuha Gergő Született 2005.09.03 3700 gr, 57 cm Kútvölgyi Első baba 26 év / Mogyoród 21 hét + 4 nap
Kismama2004 Márk Született 2005.09.04 3300 gr, 54 cm Veszprémi Első baba 30év / Veszprém 21 hét + 3 nap
Mea Lívia Született 2005.09.06 3950 gr, 56 cm II. Női Klinika Első baba 27 év / Verőce 21 hét + 1 nap
Angelani Erhard Született 2005.09.06 2720 gr, 51 cm HIETE Első baba 28 év / Újpest 21 hét + 1 nap
Nedinabp Márk Született 2005.09.06 3780 gr, 57 cm SOTE II. Bálint 2004.03.08 28év / Bp XVII. 21 hét + 1 nap
Rokica Zsuzsanna Született 2005.09.07 3950 gr, 58 cm Szt. István Első baba 30év / Újpest 21 hét + 0 nap
Tüncs Bogi Született 2005.09.07 3450 gr, 55 cm Szt. János Első baba 31 év / Bp. 21 hét + 0 nap
Cirmike Réka Született 2005.09.08 2400 gr, 46 cm Tatabányai Roland 2003.05.28 27 év/Vértesszőlős 20 hét + 6 nap
Christinbaba Krisztián Született 2005.09.08 3860 gr, 55 cm Bajcsy-Zs Első baba 26 év/ XVII. ker 20 hét + 6 nap
Minimi Natalia Született 2005.09.08 3200 gr, Basingstoke/ Anglia Első baba 27 év 20 hét + 6 nap
Cleo Maja Született 2005.09.08 3000 gr, 53 cm Szent István Első baba 32 év 20 hét + 6 nap
Juci6 Márton Született 2005.09.09 4200 gr, 60 cm Schöpf-Mérei Első baba 26 év 20 hét + 5 nap
Lucretia Bence Született 2005.09.09 3850 gr, 56 cm SOTE I. Első baba 25 év 20 hét + 5 nap
Bab Kristóf Született 2005.09.09 3200 gr, 53 cm Szent István Első baba 27 év / Angyalföld 20 hét + 5 nap
Majola/ Tzsuzsa Júlia Sára Született 2005.09.09 3290 gr, 53 cm Szent István Első baba 35 év 20 hét + 5 nap
Picur 4 Péter Született 2005.09.12 3800 gr, 51 cm Szegedi Női Klinika Noémi 1992.09.11, Emma 1996.10.22 és Eliza 1998.07.02 37 év 20 hét + 2 nap
Bodza Sarolta Született 2005.09.13 2940 gr, 54 cm Szent István Első baba 25év / Bp XIII. 20 hét + 1 nap
Bkriszta Kincső Emese Született 2005.09.13 3740 gr, 55 cm Schöpf-Mérei Ivett 1994.02.02 36 év / Csepel 20 hét + 1 nap
Prüntyi Tünde Enikő Született 2005.09.13 3990 gr, 60 cm Szent István Első baba 26 év / Veresegyháza 20 hét + 1 nap
Megann Léna Született 2005.09.14 3050 gr, 53 cm Szent István Első baba 26év / Budapest 20 hét + 0 nap
Spanci Kevin Született 2005.09.14 4160 gr, 54 cm Győr Első baba 29 év / Győr 20 hét + 0 nap
Viki27 Péter László Született 2005.09.16 3850 gr, 53 cm Pécsi Szül.Klinika Első baba 27 év / Pécs 19 hét + 5 nap
Humi Márton Ábel Született 2005.09.16 3260 gr, 54 cm Szent István Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 40 év / XX.ker 19 hét + 5 nap
Cipó Emma Született 2005.09.18 3180 gr, 53 cm Baja Bori 10 éves és Bodó 7 éves Baja 19 hét + 3 nap
Thomasanne Tamás Született 2005.09.19 4100 gr, 57 cm Szent István Első baba 27 év /XIII. ker 19 hét + 2 nap
Norege Gergely Született 2005.09.19 3750 gr, 58 cm Sote I. Nóra 2002.02.20. és Réka 2003.06.26 29/Szigethalom 19 hét + 2 nap
Dudukly Pálma Született 2005.09.22 4050 gr, 60 cm MÁV Első baba 34 év / Isaszeg 18 hét + 6 nap
Óréka Ágoston Született 2005.09.22 4250 gr, 61 cm Sote I. Első baba 29 év 18 hét + 6 nap
Tibicsoki Fanni Született 2005.09.22 2750 gr, 50 cm Dél-Pesti K. Első baba 30 év 18 hét + 6 nap
Manka7 Jack Született 2005.09.22 Schöpf-Mérei Első baba 18 hét + 6 nap
Tmarie Mirabella Született 2005.09.23 2740 gr, 49 cm Péterffy Első baba 25év / Bp XIII. 18 hét + 5 nap
Havtunde Zita Született 2005.09.23 3740 gr, 52 cm Győr Első baba 31 év / Győr 18 hét + 5 nap
Anina Ádám Született 2005.09.23 3500 gr, 57 cm Szent Imre Első baba 31 év / Dunakeszi 18 hét + 5 nap
Márti27 Péter Bendegúz Született 2005.09.23 2850 gr, 51 cm Keszthelyi Városi Kórház Első baba 33 év / Budapest 18 hét + 5 nap
Nyúlné Márton Született 2005.09.28 3360 gr, 50 cm Péterffy Első baba 28 év / Bp XI. 18 hét + 0 nap
Jucc Gergely Született 2005.09.29 3500 gr, 56 cm MÁV Balázs 2002.07.05 33 év / Bp XX. 17 hét + 6 nap
Penna Tamara Született 2005.10.02 4350 gr, 54 cm MÁV Kevin 2003.06.13 31 év / Újpest 17 hét + 3 nap
Ayse Andris Született 2005.10.02 3800 gr, 56 cm MÁV Lili 2001.04.28 35 év / Nagykovácsi 17 hét + 3 nap
Davallia Anna Katalin Született 2005.10.04 3050 gr, 50 cm Miskolc Megyei Első baba 27 év / Miskolc 17 hét + 1 nap
And Eszter Született 2005.10.04 2400 gr, 49 cm I. Női Klinika Első baba 30 év / Bp 17 hét + 1 nap
B_brigi Barnabás Született 2005.10.04 2850 gr, 52 cm MÁV Marcell 2003.10.24 34 év / Dunakeszi 17 hét + 1 nap
Göndörzsóf Bulcsú Született 2005.10.07 3890 gr, 59 cm MÁV Gergő 2004.01.24 27 év / Budakalász 16 hét + 5 nap
Jatka Dóra Judit Született 2005.10.07 4050 gr, 53 cm Péterffy Első baba 28 év 16 hét + 5 nap
Sisotris Máté Bendegúz Született 2005.10.12 3650 gr, 58 cm Szt. Imre Első baba 25 év / Bp. III. 16 hét + 0 nap
Ppanna David Született 2005.10.12 3300 gr, 50 cm Algír Első baba 25év / Algír és Bp 16 hét + 0 nap
Napsugár012 Dorka Napsugár Született 2005.10.12 3250 gr, 52 cm Miskolc Megyei Első baba 27 év / Miskolc 16 hét + 0 nap
Judy68 Dominik Született 2005.10.13 4250 gr, 52 cm Dél-Pesti K. Edina 1997.03.12 és Martin 2001.10.18 37 év / Csepel 15 hét + 6 nap
Dóri_bp Viktória Dorottya Született 2005.10.14 3550 gr, 56 cm Uzsoki Gergő 1998.07.03 28 év / Újpest 15 hét + 5 nap
Hari Lili Dóra Született 2005.10.14 4200 gr, 58 cm Szt. István Első baba 30 év / Bp. XIX 15 hét + 5 nap
Benianyu Dániel Született 2005.10.15 3050 gr, 52 cm Szt. Imre Benjámin 2001.08.24 34 év / Bp. IV. 15 hét + 4 nap
Uxi Emilía Nóra Született 2005.10.28 3100 gr, 53 cm Nyírő Gy. Első baba 26 év / Bp.XIII. 13 hét + 5 nap
Heni Ajsa Csenge Született 2005.10.30 2720 gr, 53 cm Schöpf-Mérei Első baba 29 év / Erdőkertes 13 hét + 3 nap
Annamami Márton Áron Született 2005.11.09 3230 gr, 56 cm Budai Honvédkórház Első baba 30 év / Bp. II. 12 hét + 0 nap</pre>

Mi a véleményetek, ha néhány anyukát, akik már hónapok óta nem jelentkeztek, ideiglenesen kivennék a táblázatból?

Benianyu

benianyu

Ppanna!
rákeresek köszi. Az LLL-es oldalon is írnak erről jó dolgokat, de ugyanolyan pózban szopik Viki stb.nem áll fönn olyan probléma, amiről ott írnak. Tej az van bőven, fejtem is ki, csak sajna még mindig fáj, de rohadtul. És tényleg nem változtattunk semmi, az a fura. Kép
Vendég

Dóri,
Nekem sincs tapasztalatom, de nagyon drukkolok, hogy ne legyen mellgyulladásod!
Én is úgy tudom, ahogy Ppanna, hogy ilyenkor fejni kell!

benianyu

Hari:

Nagyon örültem és jót mosolyogtam azon amit a párodról írtál! Szerintem már az is hatalmas pozitívum hogy ő maga igényelte azt, hogy egyedül lehessen a lányával, és látod, ha nem is ment zökkenőmentesen, megoldották! Ez a lényeg. Meg az is, hogy neked volt kimenőd. Kép

Szopi: Zsuzsa nemsokára 5 hónapos, majdnem 7 és fél kiló, és szinte sosem eszik 100 ml-nél többet egyszerre, sőt még azt is több menetben, ha cumisüvegből kapja. Tőlem ugye "összevissza" kap, magyarul igény szerint, hát én úgy nézem, ez kb 2 óránként van, de ha pl nyűgi akkor komfortszopi gyakrabban, és este mindenképpen sokkal gyakrabban szopizik, fürdetés utántól elalvásig szinte egyfolytában, tehát olyan másfél órát végigszopizik, hol aktívabban, hol nem. Változó. Van hogy jóllakik és tömi a kezét, fogdossa a lábát és nem kell neki több szopi, de van hogy másfél órán át a szájában van a mellem. Gondolom a hangulatától is függ, meg hogy éppen aktuálisan mennyi tej van még a mellemben, tud-e rajta komfortszopizni. Ha túl sok a tejem, akkor azért nem komfortszopizik, viszont ellenkező esetben ha mondjuk épp "rosszkor" fejtem, akkor meg tovább tart neki kicsalogatni belőle a maga adagját. Pár nappal ezelőtt megtörtént ez, pont fürdetés előtt fejtem, és elég kellemetlen volt, mert nagyon szívta jó hosszú ideig mindkét mellem. :-/

Szóval szerintem nem olyan kis adagok amiket a leánykád megeszik, pláne ha kétóránként kapja a maga 70 ml-jét. Még ha csak hatszor eszik egy nap, akkor is ez 420-540 ml összesen, ami egy tök normális adag.

Lehet az is egyébként hogy a hízásban leállt/lelassult egy picit. Mikor Zsuzsa csinálta ezt, akkor hirtelen nagyon megugrott a szellemi fejlődése. Azt hiszem azt írtam is, mikor egy és ugyanaznap kezdett "beszélgetni", átfordulni és tudatosan rámmosolyogni.

Dóri:

Bár remélem hozzászólnak itt a tapasztalt ( Kép ) mellgyulladásosok, addig is: próbáld meg forró kádban vagy zuhany alatt a masszírt, miközben fejed. Szopinál próbáld meg úgy a szájába rakni a melled, hogy az álla a csomó felé legyen. A legkönnyebb ha lerakod az ágyra és felétérdelsz. Tudom, hülyén hangzik. De a baba szívja ki leghatékonyabban a csomót. Ha szopi után ülsz a kádba vele és fejed ki, lehet be tudod határolni azt a csatornát, ami el van dugulva, és célirányosan azt kifejni (mivel a baba a többit előzőleg kiürítette). Sok szerencsét. Kép

Havtünde:

Én évek óta lusta vagyok a kontaktlencséhez, de jól emlékszem arra a hatásra amit leírsz. Kép Nekem -9-10-esek a szemeim, és az az egy dioptria különbség ami a kontaktlencse meg a szemüveg között van, látványos különbséget tud eredményezni. Minden kisebbnek tűnik szemüvegben, mondjuk lehet ezért szeretek inkább szemüveggel tükörbe nézni. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Dóri:

Jut eszembe... ha a férjed esetleg hajlandó... akkor meg lehetne kérni őt is, hogy segítsen kiszívni... ? Csak ötletként dobom fel... tudom, kicsit furán hangzik.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Dóri! Ezeket találtam a mellgyulladásról:

-----

A mellgyulladásnál kevés kellemetlenebb dolog van, nagyon megviseli az ember szervezetét. A gyulladt mellben természetes, hogy kevesebb tej termelődik, mivel a gyulladás miatt nem tud ürülni. Az érintett mellet szoptatás előtt meleg borogatással, vagy meleg fürdővel és enyhe masszírozással (krémes, vagy babaolajos kézzel!) lehet fellazítani, így jobban kiürül belőle a tej. Ez elősegíti a gyógyulást. Ha nagyon fáj, szoptatás után a gyulladt részre tehet hideg borogatást. Ez fájdalomcsillapító, de csökkenti a kialakult ödémát, így a csomókat is. A hideg borogatás azonban ne tartson tovább tíz percnél, mert a tejtermelést is csökkentheti.

----

A mellgyulladás kezelése elsősorban nem gyógyszeres. Antibiotikumhoz csak akkor szoktunk folyamodni, ha nagy a baj (tartós láz, influenza szerű érzés, levertség stb.) A lényeg a minél gyakoribb szoptatás az érintett mellből, méghozzá különböző testhelyzetekben ( ülve, fekve, madonna - ill. hónaljtartásban). Arra kell törekedni, hogy a beteg mellből minél jobban kiürüljön a tej. Ezt régen fejéssel oldották meg, de kiderült, hogy a fejéssel járó nyomkodás, masszírozás inkább árt a gyulladt területnek, ha nem nagy szakértelemmel csinálják. Most inkább azt ajánljuk, hogy minden szoptatást a gyulladt mellel kezdjen a kismama, és csak utána tegye át a babát a másik mellre. Szoptatás közben - beolajozott ujjakkal - simítgassa a mellét a baba szája felé, ezzel is segítve a tej ürülését. Szoptatás előtt nagyon hatékony a meleg borogatás, mert ettől jobban ürül a tej. Szoptatás után egy tíz perces hideg borogatás csökkenti a fájdalmat és a duzzanatot.
Néhány nap alatt rendeződni szokott a probléma. Nagyon fontos azonban, hogy a szoptató anya kerülje a szoros ruhadarabokat, szűk melltartót, széles pántú hátizsákot, mert ezek is okozhatnak tejcsatorna-elzáródást, amiből mellgyulladás alakulhat ki.

----

Ne masszírozd, dögönyözd durván a melled, mert ez is tejcsatorna-elzáródáshoz vezethet (ebből lesz a mellgyulladás), hanem szoptatás közben, olajos vagy krémes kézzel simítgasd a baba szája felé az esetleg kialakult csomókat. Ilyenkor jót tesz, ha szoptatás előtt meleg fürdőt veszel, vagy meleg borogatást teszel a melledre, mert ez föllazítja a mellet, könnyebben jön a tej.
Mellgyulladáshoz az vezet, ha elzáródik egy tejcsatorna, és nem tud kiürülni a tej, vagy, ha kórokozó kerül a sérült bimbón át a mell szövetébe. Ebben az esetben a gyógyulást az érintett mellből való gyakori szoptatás hozza. Ha lázas, influenza szerű állapotba kerül az anya, antibiotikumra lehet szükség, de ez nem árt a babának. Különben az egész lezajlik három nap alatt.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: